Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Ο Νταβατζής κ. Χατζιγάκης

Μα τω Θεώ, το ενδιαφέρον και η γοητεία του, να είσαι πολίτης αυτής της χώρας είναι ανεξάντλητα.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα συζητούσαμε με τόσο πάθος , το σωτήριο έτος 2008, μια νομοθετική ρύθμιση που απλά διευκολύνει ανθρώπους να ζήσουν την ζωή τους, όπως αυτοί επιλέγουν.

Κανείς δεν ήρθε να καταργήσει τον θρησκευτικό ή τον πολιτικό γάμο, και βέβαια που τέτοια τύχη;;;;;; Αχ, συχωριανοί, τους μόνους που βολεύουν αυτοί οι γάμοι, είναι τους δικηγόρους και τους παιδοψυχιάτρους, κανέναν άλλο, και γαμώτο μου, είναι πια τόσο πολλοί αυτοί;;;, Ας μας κρατάνε κάτι από τον μισθό μας, ένα γαμόσημο ας πούμε, ας το αποδίδουν στις παραπάνω κατηγορίες επαγγελματιών, να μην τους θίξουμε και αυτών τα κεκτημένα, και ας μας απαλλάξουν από τους Θεσμούς και τους Γάμους.

Ας μου πει και μένα κάποιος, όχι ο Άνθιμος, όχι ο Άδωνις, όχι η Έλενα Ράπτη, όχι κάποιο άλλο καρτούν, αλλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος, ένας πολίτης αυτής της ρημαδοχώρας, που κάνει το ιδιωτικό δημόσιο με τέτοια ευκολία και τέτοια χυδαιότητα, ποιος ενοχλείται αν ο γείτονας του, ο φίλος του, ο πατέρας του ή ο γυιος του συζεί.

Ποια ανασφάλεια είναι αυτή που μας αναγκάζει, να βάζουμε μια σιδερένια μπάλα στο πόδι του Αλλού;;;

Και αν είναι ομαδική παράκρουση προσωπικής ανασφάλειας, ας βγούμε να το πούμε. Ευθαρσώς. Δυνατά και Καθαρά.

Ναι ρε, κάποτε αποφάσισες να το κάνεις το λάθος, και ναι , και το νυφικό μου χρυσοπλήρωσα, και οι γόβες με τσακίσανε στην δεξίωση, και τον Άγιο Μαυρίκιο ακόμα τον ξεπληρώνουμε....

Και όχι, η αίτηση αποφυλάκισης δεν θα εξετάζεται με συνοπτικές διαδικασίες, εδώ θα φτύσεις το γάλα της μάνας σου. Να σε μάθω εγώ, να μην υποστηρίζεις αιώνια τις αποφάσεις σου κερατά.......

Αυτό, δεκτόν !!!!!!!!!!
Όλα τα άλλα είναι απλά ο απόλυτος ανορθολογισμός.

Α, και Υπουργέ μου, αν εγώ είμαι Πόρνη, Εσείς είστε απλά ο Νταβατζής μου.


Υ.Γ. 1. σε μια μικρή ψηφοφορία που έβαλα εδώ δίπλα, στους 35 συχωριανούς που ρίξανε τον ψηφουλάκο τους, 9 διαφωνούν με το να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ειλικρινά θα ήθελα να διαβάσω την άποψη τους.


Υ.Γ.2. Πριν τρία χρόνια, το Δεκαπενταύγουστο, μπήκαν κλέφτες στο σπίτι.
Όταν επιστρέψαμε οίκαδε, οι ευτυχείς παραθεριστές, βρήκαμε κρεμμύδια με σώβρακα ανάκατα, χυμένα, τσαλαπατημένα τα περιεχόμενα από όλα τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τα ντουλάπια, το ψυγείο, τους καναπέδες, τα στρώματα των κρεβατιών....
Το τι ανακάλυψα, που θεωρούσα .....τελεσιδίκως χαμένο, συχωριανοί μου, άλλο να σας λέω και άλλο να το βλέπετε.....
Σε όλα αυτά τα βιασμένα εντόσθια του σπιτιού μου, πάνω στο γραφείο, προσεκτικά τοποθετημένα, στοιχισμένα θα έλεγα, βρήκα τα στέφανα του γάμου μου.
Ο απόλυτος σεβασμός του ληστή μου, στον ιερό θεσμό του γάμου μου.

29 σχόλια:

tractatus είπε...

Δεν ξέρω για τους παιδοψυχολόγους αλλά οι δικηγόροι και οι γιατροί γενικά είναι περισσότεροι απ' όσους φαντάζεσαι...αμφιβάλλεις; Διάβασε τα CV των βουλευτών και θα καταλάβεις...απο εκεί και πέρα τι ψάχνεις; Αυτοί κάνουν τους νόμους, αυτοί προτείνουν, αυτοί διαιωνίζουν....κι ακόμα κι όταν δεν είναι εκεί ...βρίσκονται κάθε 3 και λίγο στην τηλεόραση...βλ απο οικογενειακά ευτράπελα έως και τους εξειδικευμένους τηλεοπτικούς ποινικολόγους, γιατρούς, ψυχολόγους κ.λ.π....ποιός νομίζεις οτι διαμορφώνει γνώμη; Αυτοί μαζί με τους άλλους...

NdN είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα,

Τα έχουμε πει για το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι τουλάχιστον ρατσιστικό να μην ισχύει για ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αν βρεις κάπου την άποψη αυτών των 9 να με ειδοποιήσεις για να μάθω και εγώ το σκεπτικό τους.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την ενέργεια του ληστή. Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν κίνηση που σε σκλάβωνει! Σου λέει, "εντάξει κυρία μου, όλοι κάνουμε μία δουλειά για να ζήσουμε, αλλά έχουμε και ένα εσωτερικο ΣΤΟΠ, μια κόκκινη γραμμή"! Μου θύμισες μια παρόμοια ιστορία που διάβασε σε αγγλική εφημερίδα, ότι ο ληστής καταλάθος έσπασε τη γυάλα και για να μην πεθάνει το ψάρι το έβαλε στον νεροχύτη και τον γέμισε νερό!

τσότσος είπε...

Λοιπόν φίλτατη φίλη:
Φυσικά έκαστος ορίζει τα του οίκου του και έτσι μπορεί να μην θέλει να παντρευτεί ούτε με πολιτικό γάμο και να θέλει να "νομιμοποιήσει" τη σχέση του με συμβόλαιο, δεν πέφτει λόγος σε κανένα. Πιστεύω όμως ότι ο γάμος, πολιτικός, θρησκευτικός αδιάφορο, έχει το στοιχείο του committment που λέμε στα ελληνικά, δηλ. αυτός/ αυτή που παντρεύονται νοιώθουν "σιγουριά" ότι θέλουν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους με τον σύντροφο που επέλεξαν (και λογικά να φτύσουν γάλα όταν/αν το διαλύσουν...) και δεν "παίζουν" την (νόμιμη/παράνομη) συμβίωση. Γιαυτό μου είναι λίγο "παιδιάστικο" το όλο θέμα "νομιμοποίησης" της μακροχρόνιας ή ημερήσιας/μινιαίας σχέσης. Πάντα όμως θα ισχύει το ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ, ο καθένας ζει όπως θέλει και η πολιτεία πρέπει να το δέχεται.
Περί ομοφυλόφιλων ζευγαριών τώρα, αλλοίμονο και αυτοί έχουν τα ίδια δικαιώματα νομιμοποίησης, αρκεί να μην θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά που μάλλον θα μπλεχτούν παιδοψυχολογικά με 2 μπαμπάδες ή μαμάδες.
Ο κάθε Άνθιμος ή καλύτερα ο Ιερώνυμος μπορεί να εκφράσει την άποψη της εκκλησίας χωρίς τις γνωστές λεκτικές ακρότητες.

PN είπε...

Όπως έχω γράψει δεν καταλαβαίνω καθόλου το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Έχουν τον πολιτικό γάμο, τι θέλουν και σύμφωνο συμβίωσης. Τι, το κάνουμε μόνο για τον Καφετζόπουλο;

Όσο αφορά τους κλέφτες, respect. Είδες μέχρι και αυτοί σέβονται τον ιερό θεσμό του γάμου που ευλογά και ο Μέγας Άνθιμος...!!!

katerina είπε...

Ελένη μου,
η ζωή του καθενός, απαιτει επιλογές, απαιτει κουράγια, απαιτεί αποδοχή, απαιτει αντοχές. Δεν θα πιστέψω ποτε, ότι ο οποιος κάποιος ή Κάποιος, μπορεί να μου/μας διαμορφώσει άποψη, του τι θέλω/ουμε και του τι αντέχω/ουμε.

Προφάσεις εν αμαρτίαις ειναι αυτές....
Ανασφαλεις και άβουλοι, δειλοι και μοιραίοι, ιδεολογικοποιουμε την αδυναμία μας να φοράμε τις αλυσίδες μας και να ....καμαρώνουμε τις αλυσίδες του Αλλου Μας.

Elli είπε...

την έχω γράψει την άποψή μου στο blog μου, Κατερίνα. Ειλικρινά, το βρίσκω απίστευτα ρατσιστικό να ισχύει η διάταξη μόνο για τους δήθεν straight

katerina είπε...

Βρε τον Λονδρέζο μας,
τελικά οι Θεσμοί εχουν πέραση στα λαμόγια. Μια ζωή αυτους δεν επικαλούνται;;;;
Σε αυτους δεν πατάνε;;;
Ρε συ εδω, στην χώρα που ανθει φαιδρά πορτοκαλέα, η Κυβέρνηση "συνομιλει" με τον φυλακισμένο Πανουση, που αφου εξάντλησε όλα τα αδικήματα του ποινικου κωδικα, τωρα αξιοποιει/τσιμεντοποιεί την παραλία, διευθυνοντας απο τον Κορυδαλλο, την εταιρία του (σεβασμός στο .....θεσμο του επιχειρηματία), κι ο Ρουμανούλης μου- αυτή ηταν η μονη προσφορά της Αστυνομίας στην περιπτωση μου, διεγνωσε ότι ο τροπος κλοπής ειναι Ρουμανικής τεχνοτροπίας- δεν θα σεβόταν το ...στεφάνι μου;;;;

katerina είπε...

Λοιπόν Τσοτσο,
εσενα δεν θα σου απαντήσω, γιατι δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις. Που τον θυμήθηκα και εγω η political correct Πασόκα το συχωρεμένο τον Κουτσόγιωργα(φτου, κακα.....)

Λοιπόν ακουστε συχωριανοι, τον Τσότσο και την Αννη, τους γνωρισα προσωπικά. Ετσι, αφήσαμε τα mails μας στο τσαντήρι και βρεθηκαμε. Και όχι μονο μια φορά....
Ειπιαμε τους καφέδες μας, ειπιαμε τα ποτά μας, και μιλήσαμε...., πολύ, και αγαπηθήκαμε.
Εγγράφως και δημοσίως καταθετω, το πόσο απίστευτα υπέροχοι ανθρωποι είναι.
Και οποιος τους δει μαζί, θα τρεξει να βγάλει άδειες γάμου.
Ειναι οι πιο γλυκεις, ζεστοι, τρυφεροι, χορτάτοι, ανθρωποι που ξερω.
Αν αυτή η χωρα εκανε μια στοιχειώδη αξιοποιηση του ανθρωπινου δυναμικου της, τον Τσοτσο και την Αννη, θα τους πήγαιναν καθε μερα σε ενα σχολειο, θα τους επιδεικνυαν στους έφηβους μαθητές, και θα τους εδειχναν πως θα επρεπε να ειναι οι Νεοέλληνες.

Φιλε μου Τσοτσο, καραμελένια μου Αννη, να ειστε καλα που υπάρχετε...

katerina είπε...

Ρε vk, ο πολιτικός γάμος περα απο τον θέλεις να σε παντρεψει ο παπας ή ο δημαρχος, δημιουργει ακριβως τις ίδιες δεσμευσεις με τον θρησκευτικο.
Το συμφωνο συμβίωσης, απλά κατοχυρώνει την κοινωνική σου ασφάλιση, την εκπτωση απο την εφορία σου, την επιμέλεια των παιδιών, και τα αλλα οφέλη του γάμου απλα ως συμβίωσης. Λυνεται δε, μεσα σε ενα απογευμα σε ενα συμβολαιογραφείο.
Στην πράξη σημαινει συζώ, αλλα επωφελουμαι και απο τα οποια καλα μπορει να εχει ενας γάμος.

katerina είπε...

ellie μου,
λες να το δουμε και αυτο;;;;
Οι περίπου straight με συμφωνο συμβίωσης, οι αυθεντικοι straight με κανονικό γάμο, και οι απολύτως αυθεντικοι καθόλου;;;;

PN είπε...

Κάνουμε δηλαδή τη ζωή μας πιο εύκολη. Παντρευόμαστε πιο έυκολα χωρίζουμε ακόμα πιο έυκολα και ικανοποιούμε την ανάγκη για συναισθηματική κατανάλωση. Η εποχή fast food στο μεγαλείο της. Τι να πω!!! Κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη σε επουσιώδη πράγματα και αφήνουμε άλλα σοβαρά αιωνίως άλυτα.... ΟΚ!!! Το καταλαβαίνω, απλά δεν δέχομαι να παίξω αυτό το παιχνίδι.

katerina είπε...

Δηλαδή VK, αποφευγουμε την συναισθηματική κατανάλωση, με τον γάμο;;;;
Καλέ μου, ειναι προφανές ότι δεν υπήρξες ποτέ σου παντρεμένος.
Και απο καρδιάς σου ευχομαι, ο γάμος που, εισαι αποφασισμένος να κάνεις, φαίνεται vk μου, (ακουτε βρε εσεις οι ελευθερες;;;;;), να ειναι όπως τον όνειρευεσαι.
Να χτίσεις τις βεβαιότητες σου καλέ μου, τόσο γερά, που κανεις Χατζιγάκης να μην εχει την δύναμη να στις γκρεμίσει.

Υ.Γ. Απολογούμαι για το κάλεσμα στις συχωριανές, αλλά μιλησε αυθόρμητα, η ....προξενητρα, Σμυρνεικη καταγωγή μου.

PN είπε...

Δεν εννοούσα σε καμιά περίπτωση αυτό. Θεωρώ ότι ο γάμος είναι ένας θεσμός που οφείλει ο καθένας να τον αντιμετωπίζει υπεύθυνα, ειδικά αν αποσκοπεί στη δημιουργία οικογένειας (Όχι κατά τη χριστιανική άποψη. Χέστηκα από αυτή τη σκοπιά. Προτιμώ μια πιο κοινωνική άποψη). Δεν έχω παντρευτεί και δεν ξέρω αν ποτέ θα παντρευτώ. Δεν είμαι αυτό που λένε παιδί για σπίτι. Με την καλή έννοια!!!

Πάντως θα προτιμούσα αν ερχόταν εκείνη η στιγμή, ο γάμος να ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Με αυτή την έννοια δεν θα μου έκανε διαφορά αν παντρευόμουν με πολιτικό γάμο ή με ένα απλό σύμφωνο συμβίωσης. Αν όμως είναι να σκέφτομαι το κόστος του χωρισμού (και μάλιστα το χρηματικό κόστος) την ώρα του "γάμου" μου, τότε φασκελωκουκούλωστα!!!!! Έτσι θέλω να το βλέπω. Γνώμη μου!!! Και ειλικρινά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σύμφωνο συμβίωσης θα καταντήσει να είναι παντελώς άχρηστο για ετερόφυλα ζευγάρια μέσα στο χρόνο. Επίσης γνώμη μου...

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο θέμα με εσωτερικές αντιφάσεις σε πολλούς – όχι σε μένα.

Η υποκρισία που περισσεύει στα σκαλιά του ηθικού εθνικισμού με ενοχλεί όχι ο προβληματισμός. Δε γίνεται να μη βλέπω ότι το 70-80% των ζευγαριών ήδη μια ή εκατό φορές είχε εξω-σχέση. Δε γίνεται να μη ξέρω ότι σε κάποια κελιά της προσευχής κατοικοεδρεύει η αμαρτία, ότι η παρθενία είναι είδος ανύπαρκτο, οτι όταν αποκαλύπτεται το «σκάνδαλο, του Ζάχου με την Εύη, του δεσπότη με το αγόρι, της «Βούλας» και της «Τούλας» και όταν ο κόσμος τόχει τούμπανο για πολλά και πολυποίκιλα ζευγάρια ε, δε γίνεται να κάνω τον ανήξερο. Και όμως όλοι αυτοί σκίζουν τα ιμάτιά τους και εξαποστέλλουν χαρακτηρισμούς.

Οπότε τι είδους θεσμούς και ηθικές υπερασπίζονται αυτοί που όλα τα σκίζουν και όλα τα μαχαιρώνουν;;;;

Αλλά, θεωρητικά το λέω, υπάρχει αληθινός λόγος να υπάρχει νόμος;;;;

Και αν έστω δέχομαι το νόμο του Χατζηγάκη γίνομαι αυτομάτως πόρνος ή χρειάζονται κι άλλα διαπιστευτήρια; Μη μου βάζει δύσκολα ο Άνθιμος…

Στέργιος

katerina είπε...

vk μου,
όλοι υποθέσεις κάνουμε.

Προσωπικά πιστευω, ότι πολυ συντομα θα αλλάξει η δομη της "οικογένειας", όπως τουλάχιστον την ξέρουμε.

Αν θέλεις να το πάμε και πιο μακρυά, προσωπικά πιστευω, ότι η φύση που πια, θα μπορει να αναπαραχθει εργαστηριακά, θα ατονήσει το θέμα του οργασμου και με την πάροδο του χρόνου, θα το εξαλειψει, δαρβινικά, όπως την ουρά, την τριχοφυία και τους φρονιμίτες.

Αρα μη υπαρχοντος κινήτρου για sex, και ο έρωτας όπως τον ξέρουμε θα εκλειψει ή θα μετασχηματιστεί, όλα θα μπουν σε μια άλλη δυναμική ισορροπία.
Καλυτερη, πιο ουσιαστική, ξενέρωτη, μπλιαχ....., ποιος ξέρει;;;;;

Μην σε πανικοβάλλω, την καθαρα προσωπική μου άποψη καταθέτω.

Υ.Γ.Συχωριανοι, την προηγόυμενη τοποθετηση μου, μην διανοηθει να την χρησιμοποιήσει κανεις στο έτερον του ήμισυ!!!!!!!!
Μην χρησιμοποιήσετε ως επιχειρημα το , "ότι προλάβουμε".....
Μην τυχόν, καμιά αγριεμενη, με βουτήξει απο το μαλλι, και με δερνει αλύπητα, για τις θεωρίες μου και τα αποτελεσματα τους....
Όπως λεει και το ανεκδοτο, λέμε και καμια μλκ, να περάσει η ώρα....

OnWine είπε...

Μέσα στα τόσα προβλήματα που με κυνηγάνε τελευταία, βρήκα παράθυρο χρόνου και μπήκα στη γειτονιά μπας και ξεσκάσω λίγο...

..και έπεσα στην νέα ανάρτηση της Κατερίνας... και επειδή θίγονται δύο θέματα, ομοφυλοφιλία και γάμος, ας τα "πάρω" -με όποια εννοια του δώσετε- με τη σειρά..

Θα σας παρακαλέσω, καλοί μου φίλοι, να κλειδωθείτε μονοι σας στο δωμάτιό σας, να κοιταχτήτε στον όποιο καθρέφτη διαθέτετε, και κοιτάζοντας τον εαυτό σας στα μάτια, να του ζητήσετε να σας απαντήσει με πάσα ειλικρίνια -μεταξύ σας είσατε... μόνοι... κανείς δεν σας ακούει... στο ερώτημα:

"Θα ήταν για εσένα, είδωλό μου, απόλυτα, ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, αν ο γυιος μου΄κόρη μου ήταν ομοφυλόφιλος???"

Και όταν πάρετε την ειλικρινή απάντηση, φίλοι μου, μην την πείτε πιό εξω... δεν χρειάζεται... Εξω βγείτε και πείτε τα... αναμενόμενα "Δεν με νοιάζει καθόλου", "είμαι υπεράνω". Πείτε την στον εαυτό σας...

Ετσι και αλλοιώς, σήμερα, ολοι μα ΟΛΟΙ έχουν δικαιώματα ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ... και η απάντηση που θα εχετε δώσει στο προηγούμενο ερώτημα, δεν θα πρέπει να έχει καμμία σημασία στην συμπεριφορά σας απέναντι στο θέμα... Απλά... ίσως δείξετε λίγη κατανόηση -εσείς οι ούτως ή άλλως υπεράνω- γιά την συμπεριφορά κάποιων, που ούτε το πνευματικό επίπεδό σας έχουν, ούτε τις αντοχές σας...

Οσο γιά το γάμο... πολύ κουβέντα γίνεται, ρε παιδιά! Και κάπου, λόγω της κουβέντας αυτής... κάπου βαθειά μέσα στο DNA σας... στο ενσωματωμένο ελληνοχριστιανικό σας ιδεώδες, θα πρέπει να υπάρχει και λίγος ...Ανθιμος, για να σκάτε ΤΟΣΟ πολύ για το πως παντρεύεται ο κόσμος, και αν ο κάθε ηλίθιος παπάς ή πάπας ή οποιος, σας χαρακτηρίζει πόρνους...

Εγώ το έχω ξαναγράψει (νομίζω στο Blog της Ellie) ο γάμος με απασχολεί μόνο από αισθητική άποψη...

Και επειδή λατρεύω τα ορθόδοξα νταβαντούρια, τα κληρονομημένα χριστιανικά πανηγύρια... ε... αν ξαναπαντρευόμουν, πάλι θρησκευτικό γάμο θα έκανα!! Και αυτό, γιατί το παγωμένο δημαρχείο με τον λιγδιάρη τελετάρχη, όπως και ο ...συμβολαιογράφος άλλωστε, με απωθούν αφάνταστα!

Επιστρέφω στην μαυρίλα μου... ελπίζω να μην στενοχώρησα κανένα...

Meropi είπε...

Κατερίνα μου,
εγώ τα στέφανα του γάμου μου ούτε ξέρω πού βρίσκονται και ούτε με ενδιαφέρει βέβαια. Τι να σου πω, δυστυχώς έχουμε φτάσει στον 21ο αιώνα και ακόμα η Πολιτεία τρέχει πίσω από την Εκκλησία. Μισές οι λύσεις σε όλα. Ο πανίσχυρος τότε (1983) Αντρέας δεν τόλμησε ολοκληρωμένη λύση. Δηλαδή να καθιερώσει υποχρεωτικό τον πολιτικό γάμο και όποιος γουστάρει μετά ας κάνει και θρησκευτικό. Καθιέρωσε τους δύο γάμους ισότιμους. Σύμφωνο συμβίωσης επιχειρείται σήμερα. Κι αυτό μισό. Θα περιλαμβάνει λέει τελικά μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν τολμούν να αντισταθούν στον Ανθιμο και τον Αμβρόσιο (είναι και blogger αυτός το ξέρεις;)
Υ.Γ. Όσο σκέφτομαι πόσα λεφτά ξόδεψαν το 1977 οι γονείς μου για το θρησκευτικό μου γάμο (τότε δεν υπήρχε πολιτιός) και τη δεξίωση που ακολούθησε μετά ανατριχιάζω!! Και μετά δεν είχαν να μου δώσουν να πάρω έπιπλα. Χα χα χα!!

katerina είπε...

Sxoliasti μου,
κλωτσας ανοιχτές πόρτες. Τι όνειρα φορτώνουμε στην πλάτη των παιδιών μας;;; Να ειναι ετυχισμενα. Και μαζί με την ευχή, με την ελπίδα, τους δίνουμε και το σακουλι με τις πετρες, να κουβαλάνε. "Για να είστε ευτυχισμένα, να ειστε ενταγμένα".
Αυτο το πετρινο σακούλι, μουδωσε η μαμα μου, και εχεις δίκιο, παρα το ότι τρέμω μην φορτωσω στην μικρή μου, τα δικα μου όνειρα, τελικα με συλλαμβάνω ....να το κάνω.
Και βέβαια δεν θα με νοιαξει αν ο συντροφος της λέγεται Λιλλυ ή Βαγγέλης, αλλά θα πονέσω όταν θα πετροβολιέται κοινωνικά για τις όποιες ερωτικές ή μη επιλογες της.

Οσο για το γάμο, θρησκευτικο, πολιτικό, ή ότι άλλο, απλά θα ήθελα να επεκτεινονται οι επιλογές και όχι να συρικνωνονται.

Και αν εχω κάτι απο Ανθιμο μέσα μου;;; Εμ, δεν θα εχω.....

Και οι μαυρίλες ειναι ...της βροχής. Αλλα η βροχή ειναι ...Ανοιξιάτικη.

τσότσος είπε...

Τί να σου γράψουμε, Κατερίνα, τώρα;
Πρώτη φορά στη ζωή μας ακούμε τέτοια σχόλια...
Η καλή σου καρδιά βλέπει παντού ρόδα χωρίς αγκάθια...
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα λόγια της ψυχής σου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...

katerina είπε...

Μερόπη μου,
θα ήταν μάλλον ανόητο να ρωτήσω αν ο blogger Αμβρόσιος εχει ενεργοποιήσει το moderation ;;;

Και ναι ρε Μερόπη μου, βαρέθηκα όλες αυτες τις μεσιτείες στην όποια πίστη μου.
Τον Θεό μου, τον Βουδα μου και τον Τουτάτη μου, τους θελω καταδικούς μου.
Δεν χρειάζομαι την ευγενική διαμεσολάβηση ΚΑΝΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο θέμα η μελλοντική δομή της οικογένειας.
Πολλοί αποτολμάνε σχεδιασμούς, έχω διαβάσει μερικούς και όλο κάτι τους λείπει. Νομίζω ο κόσμος αλλάζει ταχύτερα από τις σκέψεις γιατί όπως λέει ο φιλόσοφος ο κόσμος είναι άπειρος αλλά το μυαλό μας πεπερασμένο.

Δε τολμώ να σκιαγραφήσω.

Με βασανίζει μια πολύπλοκη συνάρτηση που δε μπορεί το μικρό μου μυαλό να λύσει. Πρέπει, μου λέει ο στρατευμένος ερευνητής, να μπορώ να βρω σε κάθε ιστορικό σημείο του αύριο το σημείο ύπαρξης και ισορροπίας της νέας οικογένειας για να έχω μια εικόνα πιθανά αληθινή. Πρέπει να βρω, λέει, τη σειρά των νομοτελειών που εξελίσσουν τις οικονομικές σχέσεις, τη νομική κουλτούρα, το πολιτισμό του μέλλοντος, τις ψυχολογικές μεταβολές, ακόμη και τις νομοτέλειες εξέλιξης των ανθρώπινων επιλογών κλπ κλπ και όλες αυτές οι στρατιές θεωριών να συναρτώνται σε κάποιο σημείο κάποια ιστορική στιγμή και να δίνουν τη κάποια τότε εικόνα!!!

Υπέβαλλα τη παραίτησή μου και βολοδέρνω σε σκέψεις ελεύθερες σαν αυτές της Κατερίνας και προσθέτω ουκ ολίγες…

…μέχρι να επαναστατήσουν οι ορθολογισμοί μου και να με επαναφέρουν. Ας το γλεντήσω…

Για τη σημερινή οικογένεια τι να πω; Τα έχουν πει όλα αυτοί που τη ξευτελίζουν κάθε μέρα και καταριούνται όσους τη... ξευτελίζουν! Μεταβατική κατάσταση σου λενε. Παρακμή τους λέω. Δε κλαίω για θεσμούς υπό κατάρρευση. Κλαίω για όσους παρεμποδίζουν να έρθουν στη θέση τους. Κάτι σαν μάχη της χθεσινής γνώσης που έγινε σημερινή άγνοια και αντιμάχεται την αυριανή γνώση.

Αλλάζουν οι καιροί και δεν αλλάζουν οι θεσμοί;;;; ε, δε γίνεται!

Στέργιος

Ανώνυμος είπε...

αμα πω οτι ο καραμανλης χρωσταει στον εαυτο του, την ισοτητα και για τα ομοφυλα ζευγαρια,θα γινω κακος;
αντε μη πω τιποτα χειροτερο.
διαβαζω επιστολες αποστολου παυλου.
θελετε αποσπασματα να φτιαχνετε τις μερες σας;
ή μηπως να αρχισει να κυκλοφορει το λογοκριμενο κομματι των ευαγγελίων που αναφερεται στον χριστο και το λαζαρο;
ο χριστος, παντως, ολο με πορνες , λεπρους,αμαρτωλους και κολασμενους εμπλεκε.
διαβαζετε και διαδιδετε τις γραφες.
φτιαχνουν νεο αιμα και μπορειτε να κανετε πλακα, στον ανθιμο,μεσω τσιτατων.
νομιζω πως το θεμα δεν ειναι για πλακα. αρκετα κρατησε το παραμυθι.

katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Οδυσσέα μου,
Τι πόνος, τι τρόμος, τι ξόδεμα ζωής, να πρεπει να κρυβεις την όποια ιδιαιτερότητα σου, αντιμετωπίζοντας την σαν αναπηρία.
Αυτή η κοινωνική ένταξη που προυποθέτει να εισαι με τις πλειοψηφίες.
Αλλα μήπως ρε φίλε οι μειοψηφίες δεν αλλαξαν πάντα τον ρουν της ιστορίας;;;
Και ναι ίσως εισαι λιγο ....κακός με τον Πρωθυπουργό μας. Εδω, μόνο τον συμπονω. Και ειναι το μονο σημειο, που δεν θα σταθω κριτικά απεναντι του.
Αλλωστε ρε Οδυσσέα, ο ........Αρχηγός μας δεν ειναι ο μέσος όρος μας;;;;;;;;;;;

Kostas Skiadas είπε...

Τά πράγματα προχώρησαν το σήμερον ημέρα
και τα κεφάλια αρκετών γεμίσανε αέρα
και θα ρωτήσει ο αφελής
ποιος θα’ναι ό μουστακαλής;
όταν ό Μήτσος κι ο Αλής
θα γίνουνε ζευγάρι;
ποιός εκ των δύο άραγε
την παρθενιά θα πάρει;

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

fisherman είπε...

Ερώτιση χαζού ρε Κατερινάκι μου. Ο καθείς ζεί όπως αυτός ορίζει ΟΚ δεκτόν
Αν αργότερα ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι ... λέμε τώρα σε 10 χρόνια απο σήμερα ημέρα εφαρμογής του νόμου... αποφασίσει να υιοθετήσει ένα τέκνο τότε όλοι θα πούνε: "Γιατί να τους το αρνηθούμε... είναι λάθος!"
Και τότε ένα παιδάκι θα έχει μπαμπά και μαμά που σηκώνουν και οι δύο το καπάκι της τουαλέτας...! Αυτό το δέχεσαι; Είναι κοινωνικά ασταθές και στεβλό!! Και το ξέρεις και εσύ.

katerina είπε...

Ψαρα μου, δεν ξερω ειλικρινα τι ειναι κοινωνικά ασταθες, αλλα κι αν θελεις η ευστάθεια αυτης της κοινωνίας, δεν μου λεει πια και πολλά πραγματα.
Δεν ειμαι παιδοψυχίατρος, οι γνώσεις βασικές, ανδρικο πρότυπο (ισχυρό), γυμναικειο (τρυφερο).
Ομως πια σχεδόν η πλειοψηφία των οικογενειών ειναι μονογονεικές, υιοθεσίες από τεως ανατολικές χωρες και Ασία ειναι στην ημερησία διάταξη, χωρίς κανεις να σου ζητάει πιστοποιητικο γάμου και σεξουαλικής ορθοδοξίας.
Ψαρα μου, δεν πουλάω "trendιες", και η ομιλουσα εχει αστειευτεί, εχει χαζογελάσει με "αδελφές", και η ομιλουσα εχει πει και εχει απολαυσει ρατσιστικά ανεκδοτα, και η ομιλούσα κανει λάθος, απλα το αναγνωρίζει ΩΣ ΛΑΘΟΣ.

Υ.Γ. Φιλοι μου λενε, α, ρε Κατερίνα, εσυ λέγε ότι θες, εχεις ...κόρη. Αλλα αυτός ειναι ενας αλλου ειδους ακομα πιο ακραίος φαλλοκρατικός ρατσισμός, που αποδεικνύει ....ότι οι ανδρες πια δεν εχετε να αποδειξετε τίποτα.
Μηπως εμεις ήδη σας απαλλάξαμε απο τα αυτονοητα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν σχετικά με την επιβολή γαμόσημου (άκου γαμόσημο!) σε παρακαλώ μη τους βάζεις ιδέες γιατί αυτοί είναι ικανοί να το κάνουν!
Καταδεύτερον αν ήμουν ένας από τους εννιά που ψήφισαν κατά του ¨συμφώνου συμβίωσης¨ θα σου απαντούσα πως η άποψή μου, σχετικά με το θέμα, ακούγεται καθημερινά από τα κανάλια που όλο και κάποιο ρασοφόρο θα φιλοξενούν…
Και τέλος σχετικά με τους κλέφτες που σεβάστηκαν τα στέφανα του γάμου σου ,είσαι τυχερή , γιατί μάλλον έπεσες σε Έλληνες κλέφτες θρησκευόμενους και όχι σε άθεους Αλβανοί…
Μου άρεσε πολύ που μπήκα εδώ και το καταευχαριστήθηκα γιαυτό λέω να το κάνω κάθε φορά που θέλω να ανεβάζω διάθεση…
Την καλημέρα μου.

katerina είπε...

Την καλησπέρα μου Συνέα. Βλέπεις, που μας καταντάει το "δικαίωμα στην εργασία".....

Στο να χάνουμε τη μέρα μας και να φορτώνουμε τη νυχτα μας.

Σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Αν σου έφτιαξα τη διάθεση, εμενα μου έφτιαξες το απόβραδο.