Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Ξένοι, μη μας αφήνετε μόνους μας με τους Ελληνες


Πέμπτη 22 Νοεμβρη, νωρίς το απόγευμα στην Ερμού, κόσμος πολύς, μαγαζιά και ο πεζόδρομος της Ευαγγελιστρίας γεμάτος από μαυρους μικροπωλητές με τσάντες και ζώνες μαιμού απλωμένες στα σεντόνια τους.
Ξαφνικά από το πουθενά εμφανίζονται καμμιά 15αριά τύποι της Δημοτικής Αστυνομίας τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Οι έρημοι φτωχοδιάβολοι μαζευουν ακαριαία το εμπόρευμα και τρέχουν αλλόφρονες παρασύροντας στο διάβα τους τα πάντα. Περαστικούς, εμπορευματα στα πεζοδρόμια των μαγαζιών και τα αυτοκίνητα που περνάνε από την οδό Αθηναίδος.

Δύο από τους αστυνομικούς βουτάνε το σεντόνι ενός μικροπωλητή που αρνείται να το εγκαταλείψει. Τα υπόλοιπα "όργανα της τάξης" τον βουτάνε, πεφτουν πάνω του και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Μέρα μεσημέρι, 10 "άντρες" εναντίον ενός. Η φωτογραφία απο το κινητο μου, αδιάψευστος μάρτυρας.

Αφού τραβάω τη φωτογραφία αρχίζω να ξεφωνίζω.
Επιτέλους ο κόσμος ακούγοντας τις τσιρίδες μου αρχίζει να ενδιαφέρεται. Τον αφήνουν να φύγει. Αλλωστε όπως έψαξα και έμαθα μετά, δεν έχουν δικαίωμα να τον συλλάβουν. Φαίνεται ότι το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι να τους χτυπάνε.

Απευθύνομαι στους πραίτωρες του κ. Κακλαμάνη και ρωτάω ποιος είναι ο υπευθυνος. Ένας μάγκας ντυμένος Ράμπο μου απαντάει: Εγώ.
Του ζητάω τα στοιχεία του (η στολή της Δημοτικής Αστυνομίας δεν φέρει κάποιο διακριτικό κωδικό όπως των αστυνομικών) και μου ζητάει τα δικά μου. Αν και δεν έχω καμμία υποχρέωση να το κάνω του τα δίνω.
Εξακολουθεί να αρνείται να μου δώσει τα στοιχεία του και με παραπέμπει στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας απειλώντας με ότι τον εξύβρισα ένω εγώ εξακολουθώ να του μιλάω στον πληθυντικό.
Ο κόσμος αρχίζει να αντιδρά...
Οι μάγκες φεύγουν και κάποιοι έμποροι που μέχρι εκείνη τη στιγμή με παρατηρουσαν από τις πόρτες των μαγαζιών τους με πλησιάζουν. Μία κυρία μου δείχνει την ραγισμένη τζαμαρία του μαγαζιού της λέγοντας μου ότι χτυπούσαν το κεφάλι ένος μαύρου πάνω στη τζαμαρία. Στην ερώτηση μου γιατί δεν το καταγγέλλουν αφού αυτοί το βιώνουν κάθε μέρα μου απαντουν ότι η Δημοτική Αστυνομία τους ρίχνει πρόστιμα γιατί καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια με εμπορευματα.

Τηλεφωνώ στον αξιωματικό υπηρεσίας.
Μου απαντάει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκείνη την ώρα και να τηλεφωνήσω το άλλο πρωί. Τηλεφωνώ την επόμενη μέρα. Ο "υπευθυνος' μου βγάζει έναν δεκάρικο λόγο για τους κακόμοιρους τους αστυνομικούς που τους χτυπάνε οι κακοποιοί μαυροι κι οταν βλέπει όταν δεν τσιμπάω μου λέει όρθα κοφτά ότι δεν μπορούνε να χάνουνε το χρόνο τους και αν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω ας πάω να κάνω μια αίτηση στα γραφεία της Δημ. Αστυνομίας, να εξεταστεί το θέμα μου και ...αν ο Δ/ντης αποφασίσει ότι συντρέχει λόγος μπορεί να μου κοινοποιηθούν τα ονόματα των γενναίων. Και τι θα τα κάνω??????

Όταν του είπα ότι συγκαλύπτει αγριότητες και ότι έχω τραβήξει φωτογραφίες που θα δώσω στα Μέσα κρατάει τα στοιχεία μου και το τηλεφωνο μου και μου λέει ότι θα επικοινωνήσουν αμέσως μαζί μου. Όντως σε δέκα λεπτά με παίρνει ο υπεθυνος Αντιδήμαρχος να με καθυσηχάσει ότι θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος....

Υ.Γ. Χθες περνώντας πάλι χαμηλά από την Ερμού με σταματάει ένας Σενεγαλέζος και επιμένει να μου χαρίσει μια ζώνη. Δεν καταλαβαίνω στην αρχή.
Επιμένει, αυτός με θυμάται. Θέλει να με ξεχρεώσει. Την παίρνω και πάω να του δώσω λεφτά. Αρνείται κατηγορηματικά και με διώχνει. Τον καθυστερώ και οι μπάτσοι πάλι θα ξαναπλακώσουν. Δεν θέλει να μας χρωστάει τίποτα.

16 σχόλια:

Trifon Triantafillidis είπε...

Χρειάζεται κουράγιο για την στάση σου, φαίνεται ότι έχεις μπόλικο.

Αντίσταση. Ενάντια στους Έλληνες κατακτητές αυτής της χώρας.

If...ιγένεια είπε...

Τα συγχαρητήρια μου που δεν έγινες απλά άλλος ένας παρατηρητης.. Που αντέδρασες και επέμεινες..

blogger είπε...

Κατερίνα, θέλω να μιλήσουμε λίγο.
Plz στείλε μου το email σου στο
krogias @ gmail.com

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Κατερίνα,

σε ευχαριστώ για το ρεαλιστική, συγκινητική και ανθρώπινη θέση σου .

Η περιγραφή των γεγονότων με την δημοτική αστυνομία δείχνει μερικά πράγματα...

Κατ αρχήν ούτε και να δείρουν έχουν δικαίωμα οι δημοτικοί αστυνομικοί και μπορεί ο οιοσδήποτε να τους μηνύσει καθώς και τον πολύ... αλλά αποδεδειγμένα πλέον σαχλαμάρα Δήμαρχο της Αθήνας Κακλαμάνη.

Όταν πήγε στο υπουργείο Υγείας τον είχα θαυμάσει διοτι μιλούσε εξαιρετικά πολιτισμένα με τους πολιτικούς αντιπάλους του και υποσχόταν πολλά..
Έκανε ελάχιστα...

Τώρα στον Δήμο συνεχίζει να κάνει ελάχιστα...

Το κείμενο σου σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις σε τρείς τουλάχιστον εφημερίδες και προτείνω Καθημερινή, Ελεύθερο Τύπο και Ελευθεροτυπία που έχουν το κατάλληλο αναγνωστικό κοινό.

Απέφυγε το συγκρότημα Λαμπράκη διοτι πρόκειται για το στόμα του λύκου... την χειρότερη και πιο μολυσμένη μορφή καταστημένου.

Σχετικά με τον Καστοριάδη, ένας μεγάλος άνδρας δεν θα μπορούσε να μιλήσει διαφορετικά.

Τα κόμματα και ειδικά της αριστεράς έχουν τελευταία κάνει της μόδας το θέμα του περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον δεν είναι θέμα μόδας αλλά τρόπος ζωής.

Τα δεξιά κόμματα και μάλιστα τα φασιστικά είχαν, οχι παραδόξως, μεγαλύτερη συνάφεια στο παρελθόν με το περιβάλλον.

Αν ψάξεις θα δεις ότι τεράστιο υλικό για το περιβάλλον προέρχεται απο δυο πυρήνες, τον αναρχικό και τον φασιστικό... Περίεργο αλλά οχι ανεξήγητο.

Οι μεν αναρχικοί το έκαναν λόγω ανεξάρτητου πνεύματος και πέρασαν την επιρροή τους κάποια στιγμή στους κομμουνιστές... Οι δε φασίστες το έκανα διοτι είναι παρανοϊκοί με την καθαριότητα και την τάξη.

Οι λοιποί άστα βράστα.

Σου στέλνω δυο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις και πηγές...

“The ecology of Freedom” του Murray Bookchin, οικολόγου, φιλοσόφου και αναρχικού και “The Waldorf Education” του Jack Petrash.

The Waldorf Education system δημιουργήθηκε απο τον Αυστριακό Rudolf Steiner μετά τον WWI και σήμερα παρά πολλά σχολεία ανα τον κόσμο μαθαίνουν στα παιδιά να ζουν σε αρμονία με την φύση. Εάν δεν προηγηθεί αυτό όλα τα περί οικολογίας και περιβάλλοντος είναι ανοησιολογίες...

Βέβαια και οι δυο ιδέες / συστήματα αναπτύχθηκαν, η μεν του Bookchin στον παράδεισο του Καπιταλισμού, στις ΗΠΑ, η δε του Rudolph Steiner στον παράδεισο του Ναζισμού στην προπολεμική Γερμανία...

Δυστυχώς Κατερίνα, οι σοσιαλισμός είχε άλλες προτεραιότητες και ο Κομμουνισμός δεν υπήρξε... για να προκάνει... Δυστυχώς...

Ο κρατισμός (Υπαρκτός Σοσιαλισμός) έκανε κάποια πράγματα... έβαλε κάποιες βάσεις στην σύγχρονη χωροταξία και δομή των πόλεων...


Να είσαι καλά .

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
http://www.bazioto.blogspot.com

katerina είπε...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και δεν σας κρύβω ότι εκείνη τη Πέμπτη αναρωτηθήκα για πολλά πράγματα. Με εντυπωσίασε η απάθεια του κόσμου. Με εντυπωσίασε ο φόβος του κόσμου για όποιον φοράει στολή. Με εντυπωσίασε η μαγκιά αυτών των απίστευτων τύπων που θεωρούσαν ότι δικαιούνται να χτυπάνε κάποιον γιατί παρανομεί, γιατί είναι μαυρος, γιατί ενοχλεί τον Εμπορικό Σύλλογο. Με εντυπωσίασε η απάθεια των προισταμένων αστυνομικών και πολιτικών, με εντυπωσίασε ότι η μόνη άμυνα που είχα απέναντι στην αθλιότητα τους ήταν τα ΜΜΕ μα πάνω από όλα με εντυπωσίασε η στάση των μαυρων. Με κοιτούσαν στωικά, απαξιωτικά. Αλλη μια γραφική που νομίζει ότι τους υπερασπίζεται. Αν πραγματικά άξιζε τον κόπο μια φωτογραφία είναι αυτή που δεν έχω. Το ύφος τους, η συγκαταβαση τους. Ειναι πολύ σκληρό για αυτούς να μας νοιώθουν εχθρούς. Αλλά είναι ακόμα σκληρότερο για μας.

tractatus είπε...

@katerina τελικά είδες πόσο δύσκολο είναι να υπερασπίζεται κάποιος το αυτονότητο και μάλιστα όταν το κάνει να βρίσκει και τον μπελά του;; Οσο για την απάθεια, βλέπω καθημερινά παραδείγματα σ' ενα σωρό ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν καν με τον ρατσισμό, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λ.π. που είναι αναγνωρίσιμα μέσω τρίτων αλλά και απάθεια σε πράγματα που μας αφορούν άμεσα και που εμείς απλά θεωρούμε ότι δεν μας αφορούν γιατί δεν μας ακουμπούν. Ελλειψη συλλογικής αυτοσυνειδησίας. Απο την άλλη οι επόμενες γενιές θα βρούν καμένη γή με την απάθειά μας....Γι' αυτό μη θεωρείς καθόλου γραφικό τον εαυτό σου. Απλά πέρνε ανάσες για να αντέχεις...

Στέλιος είπε...

Τα περί ανεπάρκειας Κακλαμάνη πρέπει κάποτε να τα "τρίψουμε" και στη μούρη διάφορων λαζόπουλων κλπ που έτρεξαν να τον αβαντάρουν και να τον πλαισιώσουν στην προεκλογική του εκστρατεία. Απεδείχθη ότι ο Κακλαμάνης ήταν μία "φούσκα" του σταρ σύστεμ.

τσότσος είπε...

Τί να σου γράψω βρε Κατερίνα, δεν έχω λόγια. Η Άννη και εγώ κατασυγκινηθήκαμε...
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, γίνεται;;

katerina είπε...

Ασφαλώς και γίνεται. Και θα το χαρώ ιδιαίτερα. Μπορείτε να μου στίλετε το mail σας (σε αυτό το post) για να επικοινωνήσουμε;;

τσότσος είπε...

Εμείς να δεις...Λοιπόν:
Άννη Αγγελοπούλου
aangel@ath.forthnet.gr
Δημήτρης Τσότσος
tsotsos@tee.gr

Περιμένουμε νέα σου!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σου έδοσε το δικαίωμα να μιλάς αρνητικά για τους Έλληνες?

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Ανώνυμε (29 Μάρτιος 2008 12:51 πμ) της συμφοράς, που έχεις το θράσος να μιλάς υπερ των Ελλήνων ενω φοράς το φερετζέ της ανωνυμίας, βγές μπροστά με όνομα, προφίλ και στοιχεία που αν μας πείσουν για την δική σου Ελληνικότητα θα σου εξηγήσουμε ποιός μας έδωσε το δικαίωμα να δίνουμε δίκιο στην Κατερίνα.

Διαφορετικά ή μέχρι τότε συνέχιζε να παίζεις το χανουμάκι...

Ανώνυμος είπε...

Προς τι η επιθετικότητα και οι ύβρεις, δεν αντέχουμε διαφορετική άποψη? Δηλ. νομόζεις ότι είμαι ανώνυμος επειδή σε φοβάμαι? Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι απλά δεν θέλω να διμιουργώ προφίλ απλά και μόνο να αφήσω ένα σχόλιο?
Να σε πείσω για την Ελληνικότητά μου... αστείο ήταν αυτό?

Τέλος πάντω η ερώτηση που έκανα δεν έχει απαντηθεί...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους.

Δουλεύω στην Ερμού και βλέπω κάθε μέρα τι γίνεται. Οι Αλλοδαποί την έχουν μετατρέψει σε αγορά της Ζιμπάμπουε.

Πέρασες και εσύ μια φορά απο εκεί και ανακάλυψες την Αμερική!

Όσο για τη βιαιοπραγία που λές, δεν έχεις δει 20 μαύρους να δέρνουν 2 δημόμπατσους, ειναι αμοιβαία τα αισθήματα.

και επιτέλους ή θα πληρώνουν όλοι φόρους ή να το ρίξουμε όλοι στο τσάμπα και να βγούμε με ένα σεντόνι στο δρόμο.

επίσης δεν έχεις αναρωτηθεί γιατί στην ερμού έχει μόνο μαύρους? έχει γιατί μόλις πατήσει πακιστανός η κινέζος τον σαπίζουν στο ξύλο, είναι η περιοχή τους.

αυτά για να ξέρεις τι παίζει.

NY ANNA είπε...

Από λινκ σε λινκ, σε ανακάλυψα Κατερίνα και μ' άρεσες, κυρίως για την προθυμία να "εμπλακείς" και να μην παραμείνεις αμέτοχη. Προσωπικά πιστεύω πως κάθε νόμισμα έχει παραπάνω από μια όψη, παρόλα αυτά θεωρώ και πως μέχρι τώρα μερικές είναι αναμφισβήτητες αλήθειες: 1) πως βιώνουμε με καθυστέρηση 20ετίας έναν multi-culti πολιτισμό, κάτι που μέχρι πρότινος μας ήταν άγνωστη λέξη. 2) Οι ανίκανες (παντός είδους) αστυνομίες τα βάζουν μ' αυτούς που τους παίρνει, τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά. 3) Ο ελληνικός λαός έχει τρομερά προτερήματα, αλλά πιστεύω πως διακρίνεται και από μια βαθιά ξενοφοβία (για να μην πω ρατσισμό) που έρχεται ως συνέπεια του 1. Εκείνο που σιχαίνομαι όμως πιο πολύ είναι αυτή η υποκριτική κλάψα που λέει πως ήρθαν οι ξένοι και μας πήραν και καλά τις δουλειές! Πιο μεγάλη βλακεία δεν έχει ειπωθεί τελευταία. Λοιπόν τις δουλειές που κάνουν αυτοί οι "ξένοι" κανένας από τους "ευδαίμονες" Έλληνες και τα καλομαθημένα παιδιά τους δεν θα καταδεχόταν πια να κάνει - και πίστεψέ με, ξέρω πολύ καλά τι λέω... Καλώς σε βρήκα. Καλημέρες.

Ανώνυμος είπε...

na afisete tin dimotiki astinomia na kanei tin doyleia tis......kala kanei