Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κόλαση όπως...


HELL AS:When the law is wrong, justice come before the law




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλαιστίνη. Η διεθνής των αγορών δεν θα αφήσουν τα πλοία να ξεκινήσουν.
Οδησσός - Σκάλες Ποτέμκιν - Εκεί που έκαναν την βόλτα τους οι κάτοικοι της Οδησσού όπως ο Πούσκιν ο Γκογκόλ και ο Τσέχωφ. Ο στρατός κατεβαίνει τα στοιχειωμένα στο μυαλό μου σκαλιά. Σκοτώνει εν ψυχρώ. Το καροτσάκι κατρακυλά και το κλάμα από το βρέφος ξεσκίζει τα αυτιά μου, παραβιάζοντας τους νόμους της βουβής ταινίας.
Πλατεία - Τα σκαλιά της πλατείας όπου έκανε την βόλτα της η Κική Δημουλά. Τα ΜΑΤ παρατάσσονται στην κορυφή τους. Πνίγουν την πλατεία στα χημικά. Ο Στέλιος στη μέση της πλατείας βαράει ρυθμικά το νταούλι του και χορεύει ίδιος Διόνυσος. Τα σκαλιά που με στοιχειώνουν.
Στις σκάλες του πλοίου διαβάζω Costa - To Costa της πλατείας.
Ταυρομαχίες στην Πλάζα ντε Τορος. Ήταν όλοι εκεί. Hemingway, Dos Passos, Orwell.
Ταυροκαθάψια στην δική μας πλατεία. Είναι ΟΛΟΙ εκεί. Να την υπερασπιστούν από τους εχθρούς και τους εδώ υπαλλήλους τους.

HELL AS : When the law is wrong, justice come before the law


KISS ME STUPID


σ.

Ανώνυμος είπε...

«Προβλήματα ελληνικού τύπου (problemes de type grec) με ανάγκασαν να ακυρώσω τις υποχρεώσεις μου προς το Φεστιβάλ των Καννών» έλεγε η λακωνική επιστολή του Ζαν Λυκ Γκοντάρ απευθυνόμενη προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό και τους παραγωγούς-διανομείς της ταινίας «Film Socialism». Με την επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε αυτούσια στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», ο 82χρονος γαλλοελβετός σκηνοθέτης εξηγούσε γιατί την τελευταία στιγμή αποφάσισε να ακυρώσει την άφιξή του στο φεστιβάλ όπου θα προβαλλόταν η τελευταία ταινία του «Film Socialism». Κανένας δεν μπόρεσε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε ο Γκοντάρ με τη φράση «προβλήματα ελληνικού τύπου». Στο γραφείο δημοσίων σχέσεων του φεστιβάλ έξυναν με απορία το κεφάλι τους. «Μόνον ο Γκοντάρ ξέρει, άρα αυτός θα έπρεπε να ερωτηθεί» μας είπαν. Ήταν όμως εμφανές ότι η πιο κατάλληλη ερμηνεία των ελληνικού τύπου προβλημάτων είναι τα οικονομικής φύσεως, που δεν ταλαιπωρούν μόνο τη χώρα μας.


Η «Ηell Αs» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ