Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προς δημοσκόπους: Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω Καμίνη

Στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, είχα την μεγάλη τύχη να ψηφίσω με την καρδιά και το μυαλό μου, να χορεύουν σφιχταγκαλιασμένες ένα μελωδικότατο ταγκό. Ψήφισα χωρίς το παραμικρό …ερωτηματικό. Σπάνια ψήφος…

Την περασμένη Κυριακή, ψήφισα μια Κυρία, έτσι με το κάπα Κεφαλαίο και την γραφή bold. Mια Αριστερή, αυτής της ...φαντασιακής Αριστεράς, που δεν χωράει σε κομματικές γραφειοκρατίες ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο πολιτικό σταρ- συστεμ. Η Ελένη η Πορτάλιου, βαθύτατα πολιτικό ον, βαθιά και ουσιαστικά ακτιβίστρια, μπροστάρισα σε κάθε τοπικό ή μαζικότερο κίνημα, πάντα παρούσα, πάντα ενεργή, πάντα εκεί... Ότι καλύτερο από κάθε άποψη, για την πόλη που αγαπώ πάρα πολύ. Την γκόμενα μου. Την Αθήνα.

Και τώρα η δεύτερη Κυριακή…
Αποδέχομαι ΚΑΙ τη πολιτική θέση της αποχής, δεν την απαξιώνω, σε καμία περίπτωση δεν την ερμηνεύω ...κατά βούληση, και ακόμα περισσότερο δεν την τσουβαλιάζω. Αλλά και από την άλλη, η δική μου πολιτική θέση είναι σε κάθε περίπτωση, συμμετοχή.

Οι δημοσκόποι …έμαθα ότι με μετράνε σε αυτούς που θα ψηφίσουν …Καμίνη, στο 2ο γυρο. Μέγα λάθος.

Η υποψηφιότητα Καμίνη είναι ότι απεχθάνομαι σε αυτό το τόπο, αλλά και σε αυτή τη ζωή. Πολιτικά, συναισθηματικά, αισθητικά.

Σε μια Δημοκρατική Πολιτεία, ο Συνήγορος του Πολίτη, όφειλε να είναι το κόκκινο πανί για τις Κυβερνητικές εξουσίες. Είναι αυτός που ex officio, τάσσεται στη θέση του Προστάτη του Πολίτη, απέναντι στις Κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Τα …αξιοπερίεργα της …αξιοπερίεργης «δημοκρατίας» αυτης της χώρας; Ο Συνήγορος Υπεράσπισης μας, είναι ο …λατρεμένος των Κυβερνητικών εξουσιών. Οι …Κυβερνήσεις να τον λατρεύουν ως «συνήγορο» μας, δηλαδή ως …«εισαγγελέα» τους.. Το enfant gâté ΤΟΥΣ. Ο λόγος απλούστατος. Ένας …εισαγγελέας ΤΟΥΣ, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα ΤΟΥΣ.

Προσωπικά δεν περίμενα κανέναν να μου «θέσει» το διακύβευα των δημοτικών εκλογών.
Για μένα τον ψηφοφόρο- πολίτη, κάθε κάλπη που στήνεται έχει πολιτικό διακύβευμα και πολιτικό μήνυμα. Ας μου εξηγήσει συχωριανοί και μένα κάποιος, τι στο καλό σημαίνει το «αυτοδιοικητικό» κριτήριο ψήφου. Σημαίνει ψήφο, σε κάποιον που έχει τυπικά προσόντα …πρόσληψης; Ε, τότε να τις καταργήσουμε τις δημοτικές εκλογές, και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ας καταθέτουν τα βιογραφικά τους στον ΑΣΕΠ.

Το ΔΗ.ΑΡΙ των Κουβέλη και Σία, αυτοί οι «πασόκοι με πολιτικά», ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ να πλασάρουν την υποψηφιότητα Καμίνη.
Ohlala! φρέσκο πολιτικό- απολίτικο αίμα στη showbiz της Κυβερνητικής επικοινωνίας. Νέας εσοδείας πρασινοφρουρός, όχι κάτι παλιοί που βρώμισε πια τα χνώτο τους.
Ο κ. Καμίνης μάλιστα μας απειλεί ότι αν δεν τον στηρίξει ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μας κάνει την τιμή να θέσει υποψηφιότητα. Σιγά καλέ Συνηγορε του …πολίτη, σκιαχτήκαμε!
O βρικόλακας του νεοφιλελευθερισμού Στέφανος Μάνος, σπεύδει να τον στηρίξει ασμένως και θορυβωδώς.
Άντε βρε, και στα δικά σας οι …ανύπαντροι, η συμμαχία των πρόθυμων δένει την …σχέση της και με κουμπαριές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόνησο.
Λυπάμαι, πείτε με …αντικοινωνική κ. Σώτη και κ. Πάσχο μου, αλλά εγώ για την τελετή αυτού του «γάμου» ούτε πρόσκληση προτίθεμαι να αποδεχτώ και πολύ περισσότερο ούτε …δώρο δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να στείλω.

Ο κ. Καμίνης υποστηρίζει την υποψηφιότητα του, με ένα και μόνο επιχείρημα. Ο Κακλαμάνης ήταν κακός Δήμαρχος, ψηφίστε εμένα.

Η φυλή των …gourmet, αυτή η «μπουρζουαζία» χωρίς την παραμικρή ...κρυφή γοητεία, αυτή η φυλή των Bourgeois με την πιο χυδαία Μολιερική έννοια του όρου, αυτοι που υποδύονται ανεπιτυχώς τους Gentilshommes, συνασπίζεται και κάνει ιερό πόλεμο υπέρ Καμίνη, βωμών και εστιών.
Τα διάφορα ...ευαγγέλια της ανωτέρω φυλής, Lifo, Athens Voice, Status, Protagon, και λοιποί εστέτ χουλιγκάνοι, αυτοι οι ξαναμένοι fan της νεωτερικής Αθήνας, επιδίδονται σε αγιογραφίες.
Η …Σώτη Τριαντάφυλλου ως νέα Jeanne d’ Arc (και Jeanne d’ Athènes το λες, έτσι στο πιο βαλκανικό) ζώνεται τα άρματα και μπαίνει μπροστάρισα στο …αγώνα.
Τώρα και μόνο η σύνθεση της εν λόγω …παρέας, μια αναγούλα, μια ναυτία ε, όσο να πεις μου την προκαλεί. Άλλωστε ο γιατρός μου θα θεωρούσε εξαιρετικά ανησυχητικό σύμπτωμα να …συνδράμω την πολιτική αισθητική της κυρίας Σώτης.

Τα μαντάτα των δημοσκόπων στην αυλή του Πρίγκηπος συχωριανοί μου, φτάνουν κακά και ζόρικα, και αποφασίζει ο Γεώργιος Β΄ να αποδεχτεί την εισήγηση του αυλικού Ιωάννη, ότι το δίλημμα τούτων των εκλογών συμπυκνώνονται στο «Καμίνης ή Χρεοκοπία», «Σγουρός η Θάνατος».
Το 49 αναβιώνει σε high tech version, οι υπήκοοι του ...Στέματος, διαχωριζονται σε ...πατριώτες και μιάσματα.
Ο γνωστός …Συνήγορος, σφυρίζει αμέριμνα, θεωρεί ότι δεν τον αφορά το "πολιτικό δίλημμα", δεν διανοείται να δηλώσει έτσι κάτι...«όχι ρε, εγώ πιόνι στην δική σας χυδαιότητα δεν γίνομαι, δεν τη θέλω τη στήριξη σας» και συνεχίζει να ξεκατινιάζεται στα παράθυρα με τον Κακλαμάνη, χαρίζοντας στιγμές γέλιου και τρελού κεφιού, σε όλη την οικογένεια.
Προφανώς ούτε η στοιχειώδης αξιοπρέπεια του υποψηφίου, είναι «αυτοδιοικητικό» προτέρημα. Με αυτήν την έννοια θα πάω…τι στο διάβολο είναι αυτό το …«αυτοδιοικητικό» κριτήριο γαμώτο μου, που εγώ τώρα έχω Κυβερνητική εντολή να ψηφίσω με δαύτο;

Τούτων λεχθέντων αγαπητοί δημοσκόποι μου και προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως ή λάθους επί των …ευρημάτων σας, δηλώνω ότι, εγώ το ψηφοδέλτιο Καμίνη στην κάλπη δεν υπάρχει πιθανότητα να το ρίξω.

Και όχι, δεν θα ψηφίσω ούτε Κακλαμάνη.
Όχι γιατί δεν ήταν καλός Δήμαρχος.
Ήταν εξίσου κακός όσο κακοί δήμαρχοι ήταν η Μπακογιάννη και ο Αβραμόπουλος.
Και είμαι η τελευταία που δεν θα του αναγνωρίσω κάποια πράγματα. Προσωπικά στον Κακλαμάνη θα αναγνωρίσω, ότι σε μια πόλη που ίσως για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, βρίσκεται σε «ανθρωπιστική κρίση»για λόγους που δεν τον αφορούν, ούτε εμπίπτουν ουσιαστικά στην αρμοδιότητα του, επί θητείας του προωθήθηκαν κάποιες, έστω λίγες κοινωνικές πολιτικές. Κοινωνικές και όχι φιλανθρωπικές. Για κάποιους συμπολίτες μας, σωτήριες.


Δεν θα ψηφίσω Κακλαμάνη για ένα και μοναδικό λόγο.
Γιατί για εμένα οι εκλογές έχουν ΠΑΝΤΑ πολιτικό πρόταγμα και πολιτικό διακύβευμα, και η υποψηφιότητα Κακλαμάνη υποστηρίζεται και από το ΛΑΟΣ. Προσωπικά δε, θεωρώ απείρως επικινδυνότερο ΠΟΛΙΤΙΚΑ το ΛΑΟΣ, τον Καρατζαφέρη και την υπόλοιπη παρέα τους, ακόμα και από τον Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή. Το γιατί… σε άλλη ανάρτηση.

Κι έτσι στη δημοτική κάλπη, το μόνο που μου απέμεινε πια να ρίξω είναι ίσως κάποιο στιχάκι από τις «εκλογές μαντινάδα» του Σαββόπουλου.
Μοιάζει να το 'πε το ΠΑΣΟΚ,
ο Σολωμός ή ο Τσάτσος,
θα πω κι εγώ ένα σιγανό
μη μας ακούσει μπάτσος.
Στα όνειρά μου σας καλώ και σας και την κυρά σας
κι ελπίζω να καλέσετε κι εμάς απ' τη μεριά σας.

77 σχόλια:

celin είπε...

Αυτη η αναρτηση σου με εκφραζει 100% Κατερινα.
Ευφυεστατη η συλληψη σου για τον επιβεβλημενο ρολο του Συνηγορου του Πολιτη...κ την εγχωρια καταντια αυτου του ρολου.

Και μια μικρη επισημανση:σαφως το ΛΑΟΣ ειναι πιο επικινδυνο απο τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Αλλα,υστερα απο τη συμπορευση με τους τραπεζομαφιοζους της τροκιας,νομιζω οτι τα εφαγε τα ψωμια του.
Παρακαλα τωρα μονο μην εμφανιστουνε τιποτα ναζι με "σοβαρο" κ "συγκροτημενο" μανδυα,γιατι μετα θα εχουμε προβληματα.
Ενας Ελληνας Χαιντερ,αν εμφανιστει,θα παρει ποσοστα που δεν θα τα πιστευουμε.

ασωτος γιος είπε...

μην φηφισεις κανενα λοιπον , κανε αποχη ακια ασε τον χειροτερο ever δημαρχο , με πολυ θρασος και επαρση να ξαναβγει, επειδη η αριστερα σαυτο το τοπο πρεπει να μαθει να ζει στο σημερα και να συνεργαζεται υπερ της κοινωνιας και οχι να ειναι κλειστοφοβικη
δεν ειμαι πασοκος αλλα αφου καποιος θα βγει ειτε ψηφισεις ειτε οχι γιατι δε διαλεγεις καποιον να του δωσουμε μια ευκαιρια ? χειροτερος απο τον κακλαμανη και την ψινακη αποκλειεται να ειναι
επισης αν εμενες στο κεντρο θα καταλαβαινες γιατι ο κακλαμανης πρεπει να φυγει τωρα
ο κοσμος υποφερει απο την ελειψη δημοτικης αστυνομιας απο το παραεμποριο και την βρωμα , τα κατουρα
και οιστεψε με πιστευω στην παρταλιου την θεωρω οντως κυρια αλλα δε βγηκε...

katerina είπε...

Γειά σου Celin,
Ξέρεις πάνω κάτω αυτά που έγραψα, τα ακούω απο παντου, στο κοινωικό, στον επαγγελματικό, στο φιλικό μου χωρο. Και όπου γινεται αυτή η κλασική συζητηση των ημερών, βρισκομαστε να συμφωνουμε. Νια προφανώς και χώρος που ο καθένας μας κινειται, πάνω κάτω αντανακλά και τις αποψεις του ή ακόμα περισσότρο την αισθητική του, αλλά αυτο ειναι το δικό μου δειγμα.

Όσο για τους πραγματικούς όσο και τοςυ πιο καλά κρυπτομενους φασισμούς, θα τα πουμε συντομα. Αλλά θέλω πρωτα να κατακάτσουν οι κραυγές.

Την καλησπέρα μου.

katerina είπε...

Ασωτε γιε καλησπέρα,
θα στο πω όσο πιο περιληπτικά μπορώ. Ο λόγος που δεν προκειται να ψηφισω Καμινη, είναι γιατί πιστευω ότι ο Καμίνης θα ειναι ΠΟΛΥ χειροτερος δήμαρχος απο τον Κακλαμάνη.

Ένας άνθρωπος τόσο "βολικός" για όσες εξουσιες υποτιθεται είναι ταγμένος να ...ελεγχει, τόσο αναξιοπρεπής ώστε στην παρθενική του πολιτική εμφάνιση να σερνεται πισω απο αντιδημοκρατικές "μπλοφες", πολιτικάντικα φτηνιαρικα διλημματα, χωρίς να έχει την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να διαχωρίσει τη θέση του και να απεκδυθεί του χρισματος. Ένα πουλέν του Στεφανου Μάνου, με ότι αυτο σημαινει για τις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, για τον κοινωικό Δήμο, που αυτή τη στιγμη ΟΦΕΙΛΕΙ η πολη στους πολιτες της, αποκλειεται να ειναι ...όχι καλός Δημαρχος σε μια πολη πολύ λαβωμένη απο την οικονομική κριση, αλλά ουτε καλός κλητηρας.

Ένας Καμινης που ξεκατινιαζεται υστερικά στα παραθυρα. Που δνε μπορεί να αρθρωσει έστω ένα στοιχειωδη λόγο. Κια δεν ειναι αγραμματος, εκει ασφαλώς μικρή σημασία θα ειχε ο λόγος. Ένα τίποτα φουσκμένο απο πολιτικάντικες προσδοκίες ...αρραβώνων συγκυβερνησης και επικοινωιακές φουσκες.

Νομιζω ότι σου απαντησα. Αν εκλεγεί, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πιστευω ότι θα ειναι πολύ πολύ χειροτερος απο τον κάθε Κακλαμάνη.

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα το «πασόκοι με πολιτικά» για το σκυλολόι του Κουβέλη θα μείνει νομίζω στην ιστορία της Αριστεράς.
Επί του προκειμένου τώρα δεύτερου γύρου των εκλογών έχω να προτείνω να ψηφίσουμε δαγκωτό Σγουροκικίλια για Περιφερειάρχη και Κακλαμίνη για δήμαρχο.
Άλλωστε από πλευράς πολιτικών θέσεων δύσκολα διακρίνεις τον ένα από τον άλλο.
Προσωπικά -στο είχα πει νομίζω- είχα σκεφτεί στην περίπτωση αναμέτρησης Σγουρού - Κικίλια να ψηφίσω τον δεύτερο έτσι για το γαμώτο.
Μα τώρα που 'φτασε η στιγμή (να κλείσουν οι λογαριασμοί) Κατερίνα δεν μπορώ να μαγαρίσω τη ψήφο μου ψηφίζοντας Δεξιά κι έτσι θα ψηφίσω Σγουροκικίλια.

katerina είπε...

Λύκε μου, φίλε μου, και εμένα δεν μου πάει το χέρι.
Πρέπει να αναβει κανενα καντηλι όμως ο Σγουρός και τα αφεντικά του, γιατί αν τους πετυχω πάλι μέχρι την Κυριακή, σε κανενα κανάλι...μέχρι μουστακι θα ξυρισω.

Καταλαβαινεις βέβαια ότι κάνουμε πολιτικά λάθος με το λευκό, για την περιπτωση αυτή. Πρωτος γιατί αν ειχαμε να ψηφισουμε αναμεσα σε δύο Δεξιές, η Δεξια αυτου του ΠΑΣΟΚ είναι απειρως ανηθικότατη και φρικιαστικότατη, και κατα δευτερον...αυτή τη στιγμη ο εχθρός ειναι δεδομένος.

Δεν ειναι εντυπωσιακό γαμώτο που ακόμα και αυτό το αθλιεστερο των αθλίων Πασοκ, μας εμπαιζει βάζοντας μας ηθικά ή αισθητικά "διλημματα" ...να μην ψηφισουμε ...δεξιά.

Είμαστε για σφαλιαρες Λυκε, και εσύ και εγώ και πολλοι άλλοι. Εκει πονταρανε πάντα οι ανηθικοι. Το άθλιο παιχνιδι τοςυ παιζουμε...συνειδητά πια. Δηλαδή ανκαι, το χυδαίο παιχνιδι τοςυ πια ειναι γνωστό, το ξερουμε, το καταλαβαινουμε, ακόμα ...δίνουμε τις μάρκες μας στοςυ χαρτοκλέφτες.

Δεν γραφω άλλο. Κια μόνο που τα έγραψα όλα αυτά και τα ξανασκέφτηκα έγινα ...ΤΟΥΡΜΠΟ.

Φιλιά

monahikoslikos είπε...

Εγώ πάντως δεν θα την μαγαρίσω την ψήφο μου δεν το μπορώ να ψηφίσω Κικίλια, με χωρίζει αίμα απ' αυτή την παράταξη!

katerina είπε...

Και εμένα Λυκε,δεν πάει το χέρι μου,κι ας μην με χωρίζει αιμα.

Ξέρω ότι θα το μετανοιωσω την Κυριακή το βράδυ το λευκό,πολύ περισσότερο ξέρω ότι θα το μετανοιωσω απο Δευτερα.
Πέραν της ανηθικοτητας του Παπανδρεου και της αυλής του, αυτή ωχριά μπροστά στην ανικανότητα.
Απολυτη έλλειψη πολιτικής, θέσης, κοτσια,οτιδηποτε.
Σοκ και δεος περιμένει αυτή τη χώρα. Κουρελιασμα,ανεχεια,θφεση, διαρρηξη κάθε ειδους κοινωνικής συνοχής.

Αλλά... γαμώτο,αλλά...

ασωτος γιος είπε...

δεν υπαρχει χειροτερος πιστεψε με και μολισ παρακολουθησα το μινι debate τους στο αλτερ ο κακλαμανης δεν εχει επιχειρηματα εγλυψε τον αμυρα (7% ειν αυτο) ειρωνευτικε και δεν ειπε τιποτα για το τι θα κανει
ο καμινης ηταν σεμνος και ειπε αρκετα με επιχειρηματα ο λογος του ηταν πολιτικος και οχι αντιμνημονιακος που το θεωρω χαζο να ψηφιζεις ετσι γιατι κανεις δημαρχος δε θα σου πληρωσει την αποπερατωση φερ ειπειν, και επισης ο ανθρωπος δεν ειναι επαγγελματιας πολιτικος, με 99 γραμματεις.
και κατι αλλο δε στηριζεται μονο απο το πασοκ αλλα απο 5 συνδιασμους

ασωτος γιος είπε...

Δεν τον εχω δει να ξεκατινιαζεται πουθενα αντιθετα απο τον κακλαμανη που τα χει χασει λιγο και αρχιζει τις ειρωνιες, και αν μιλας για επικοινωνιες και τα λοιπα και ο κακλαμανης στηριζεται απο μια ΝΔ και το ενα λαος που σορρυ αλλα μεχρι τωρα δεν εχουν παρει σαφη θεση για το τι θελουν απλα δε θελουν το μνημονια
ε πεστε ρε παιδια τι λυσεις εχουμε, το αντιμνημονια δεν ειναι επικονωνιακο τεχνασμα?
Βολικος ειναι και ο κακλαμανης δεν απαιτησε τιποτα ν αλλαξει αυτη η πολη, με την μπιρμπιλη κολητες ειναι...
η πολη κοπελια δεν ειναι λαβωμενη απο την κριση μονο (πολυ παπαρηγα ακουγεται αυτο) αλλα κι απο την βρωμια απο την ελειψη αστυνομιας απο την ελειψη πρασινου απο την ελειψη σεβασμου στον πολιτη
και αλλα πολλα

ασωτος γιος είπε...

και εν πασει περιπτωση δεν ειναι θεμα πασοκ η κκε και νδ ειναι η πολη μας ρε παιδια. η πολη μας
αυτα αντε καλο βραδυ χαιρομαι που σε βρηκα

katerina είπε...

Ασωτε γιε και εγώ χαιρομαι που σε βρίσκω.
Θέλω να σου θυμΊσω ή να σου γνωρίσω κάτι που πιθανα δεν ξέρεις. Περσυ στην Επετειο του Πολυτεχνείου, τότε που ο Επιθεωρητής Καλαχαν Χρυσοχοίδης,έκανε εκατονταδες ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕς συλλήψεις,πολλες απο αυτές εφήβων 16 χρονών που είχαν κλασει μέντες βρισκομενα στα καλά καθουμενα στην Ασφάλεια, και δινοντας δακτυλικά αποτυπώματα έγινε παρεμβαση στον Συνηγορο του Πολιτη,για τις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ συλλήψεις. Δεν απαντησε ποτε σε κάτι καταφωρα παρανομο και αντισυνταγματικό.

Τον Καμίνη,δεν τον στηριζει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν και χειρότερα απο το ΠΑΣΟΚ. Πριν και πάνω απο όλα ο Μάνος και η Δράση. Ο Μάνος με πάσα χυδαιοτητα στηριζει την θέση του για τις περικοπές του κοινωνικου Κράτους. Ο Καμίνης αδυνατώ να πιστεψω ότι ειναι τόσο αφελής ωστε να μην ξέρει τι πρεσβευει ο Μάνος,ο γκουρου του νεοφιλελευθερισμού. Αν πάλι δεν καταλαβαινει κάπιος τι σημαινει ...Μάνος,ε,τότε μεσα στην ναπολεοντεια τρελα του για μια θεσουλα, ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ επικινδυνος.

Κατα τον ίδιο τρόπο που δεν θα ψηφιζα ποτέ κάποιον που τον στηριζει το ΛΑΟΣ, ακόμα περισσότερο δεν θα ψηφιζα ΠΟΤΕ, κάποιον που τον στηριζει ο Στεφανος Μάνος και η Δράση του.

Οι άλλοι...υποστηριζοντες; Αν εξαιρεσεις τους Πράσινους,για τους οποίους εξακολουθω να μην έχω πολιτική άποψη, να ...ενθουσιαστώ γιατί τον στηριζει το μαγαζάκι του Κουβέλη; Μα τον Τουτάτη προτιμώ το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, απο τα ξεφωνημένα δεκανίκια του, τοςυ ...πασόκους με πολιτικά.

Εξηγησα γιατί δεν θα ψηφισω Κακλαμάνη. Αν βγει ο Καμίνης, ειλικρινά πιστευω ότι θα ειναι ο χειροτερος ΜΑΚΡΑΝ δημαρχος. Ένα άβουλο άνθρωπάκι,που θα παλευει να γλυψει και αυτό ένα κομματάκι εξουσίας, χωρίς την παραμικρή ακόμα και διοιικητική επαρκεια.

Ασωτε γιε, η Αθηνα έχει μεγάλες πληγές, η οικονομική κριση και ο πολιτικός χειρισμός της απο την Κυβερνηση, έχει χτυπησει και πληγώσει πολύ ευασθητα οικονομικά και κοινωνικά στρωματα. Θεωρώ και τους δυο ακαταλληλους να ανταποκριθούν στις περιστάσεις,αλλά τον Καμίνη τον θεωρώ ΕΛΑΧΙΣΤΟ και πάνω απο όλα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΆ αναξιοπρεπή και ΥΠΑΚΟΥΟ.

Δηλαδή...ότι χειροτερο.

katerina είπε...

Και κάτι τελευταίο φίλε Ασωτε,που επεσε το μάτι μου ξαναδιαβάζοντας το σχόλιο σου.
"Βολικος ειναι και ο κακλαμανης δεν απαιτησε τιποτα ν αλλαξει αυτη η πολη, με την μπιρμπιλη κολητες ειναι..."


Δεν έχω την παραμικρή προσωπική γνώση για τις όποιες σεξουαλικές επιλογές του Κακλαμάνη, ουτε με αφορούν. Γνωρίζω μόνο ότι γραφεται, η μόνη προσωπική επαφή που ειχαμε ποτέ ήταν σε μια παρασταση ελαχιστων λεπτών, για να καταγγελθούν περιστατικά όπου οι δημοτικοι αστυνόμοι χτυπησαν μεταναστες που κάνουν παρεμποριο. Αρα ξέρω, γνωριζω,ότι ...λέγεται γενικώς.

Θέλω όμως να πω κάτι. Αν ειναι αλήθεια- επαναλαμβανω ότι εγώ ΔΕΝ γνωρίζω- είναι προς τιμήν του η σταση του. Ουτε έκανε παντιερα την όποιαδηποτε ιδιατεροτητα του,ουτε αρνηθηκε ποτε τίποτα, παρά τις ΑΙΣΧΡΕΣ ερωτησεις δημοσιογράφων σε πολλές προεκλογικές συνεντευξεις του.

Οι εραστές της πολιτικής ορθότητας,δημοσιογραφοι,bloggers κλπ "δημοκρατικές δυνάμεις" του φιλελευθερισμού, που υποτιθεται έχουν αναλάβει εργολαβικά να χειροκροτούν την υποψηφιοτητα Καμίνη, ξεσαλωσαν αυτές τις μέρες, να υποβάλλουν άκομψες, αντιαισθητικές και "πονηρές" ερωτησεις. Ένα εμετικό Κατιναριο.

Ο Κακλαμάνης απαντησε αυτό που όφειλε εκ της θέσης του Δημαρχου που εκπροσωπει θεσμικά όλη τη πολη. Η σεξουαλική προτιμηση οποιουδηποτε ειναι σεβαστή και δνε αφορά την Πολιτεία.
Ετσι...για να αποδιδουμε και τα του Καισαρος...

Meropi είπε...

Κατερίνα μου,
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Ξέρω ότι όλοι οι Έλληνες περνάμε δύσκολες μέρες, ότι για τις δυσκολίες μας αυτές φταίνε τα δύο μεγάλα κόμματα (για μένα βέβαια φταίει πιο πολύ η ΝΔ), ότι έρχονται και ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις κλπ κλπ κλπ. Ε, λοιπόν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις προτιμώ να τις περάσω με Δήμαρχο τον Καμίνη, παρά με Δήμαρχο τον Κακλαμάνη (μόνο που το σκέφτομαι ανακατεύομαι). θέλω να στείλω αυτή τη δεξιά καρικατούρα σπίτι του. Ζητάω πολλά????

katerina είπε...

Μερόπη μου καλησπέρα, χαιρομαι που σε βλεπω απο τα μέρη μου.

Μερόπη μου,όσον αφορά το δεξιά καρικατουρα, θεωρώ τον Καμίνη εξίσου δεξιό με τον Κακλαμάνη,όσο ακριβώς θεωρώ αυτο το ΠΑΣΟΚ σαφώς ΔΕΞΙΟΤΕΡΟ της ΝΔ.
Και όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και ηθικά. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο χυδαίοτητας. Πολιτικής,ιδεολογικής, δημοκρατικής, αλλά και επικοινωνιακης και αισθητικής.

Αρα δεν θα ειχα "πολιτικό" προβλημα αναμεσα στους δυο τους.

Σε καθαρά προσωπικό επιπεδο, ο Κακλαμάνης μου ειναι συμπαθεστερος, απο τον Καμίνη. Ο λόγος ένας και μόνος. Ο κακλαμάνης ασχοληθηκε και ο Δήμος συνεισεφερε σημαντικές κοινωικές δομές.
Δηλωσα σαφώς τον καθαρά πολιτικό λόγο για το οποίο δεν θα τον ψηφισω.

Τωρα, με αυτους τους τόσο "δήθεν" τυπους, αυτους τους νέους φιλελευθερους, αυτο το συνάφι των αναξιοπρεπών υπάκουων, τύπου Καμίνη, τρελαινομαι Μερόπη μου.

Αλλωστε ακόμα και αυτό το ...concept Καμίνη και χειροκροτητών,που το μόνο επιχειρημα, ειναι ότι εγώ θα είμαι καλός γιατί ο άλλος είναι κακός,δεν θα με επειθε στο ελαχιστο.

Μεροπάκι μου, ειναι αφορητα λίγος ο Καμίνης. Προσωπικά πιστευω ...λιγωτερος και απο τον Κακλαμάνη.

Και ο Καραμανλής λέγαμε ότι ειναι ότι χειροτερο περασε απο αυτον τον τόπο...και μετά ήρθε ο Γιωργάκης. Αυτο το βαρελι, προφανώς και δυστυχώς δεν έχει πάτο...

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, καλησπέρα.
Τεράστιο δίλημμα. Πραγματικά. Αλλά έβαλα κάτω την λογική. Μέτρησα τα υπέρ και τα κατά.
Με την δεξιά με χωρίζει άβυσσος. Πολύ αίμα, δάκρυα, αγωνία, εξορίες γονιών, το πτυχίο του πατέρα μου από το Πολυτεχνείο που ποτέ δεν το πήρε γιατί ήταν "επικίνδυνος", και τόσα άλλα που ακολουθούσαν και μένα, το "κόκκινο γαρύφαλλο" του σχολείου. Τί να πρωτοθυμηθώ?
Τό παρελθόν, όμως, έχω μάθει να το χρησιμοποιώ σαν εφαλτήριο για το μέλλον και να κρίνω την κάθε πράξη μου, ώστε να έχει το ανάλογο πολιτικό βάρος.
Κοίταξα, λοιπόν, μπροστά και είδα τον χειρότερο τρόμο. Το τί θα πράξει ο ΓΑΠ, άν πάρουν πιό πολύ αέρα τα μυαλά του με μιά ενίσχυση και επικράτηση του ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΑΤΟΥ και γλοιώδους, επί πλέον, Καμίνη και πήρα την απόφασή μου. Δεν ξέρω {για να πώ την αλήθεια} αν θα την κρατήσω μέχρι την κυριακή ή θα δειλιάσω, αλλά θα ψηφίσω Κακλαμάνη-Κικίλια. Οχι αυτοδιοικητικά αλλά πολιτικά.
Ελπίζω ο πατερούλης μου , εκεί που είναι, να με καταλάβει. Τα παιδιά μου, πάντως, που είχαμε μια συζήτηση και που αποφάσισαν να ρίξουν λευκό,μου είπαν ότι δεν με αναγνωρίζουν.
Εχοντας όμως πλήρη επίγνωση ότι τα σενάρια του ΓΑΠ είναι τρομερά, πιστεύω ότι πρέπει να του κόψουμε, όσο γίνεται,τον αέρα, διότι διαφορετικά δεν θα υπάρχει μέλλον για την χώρα.
Και μια τελευταία παρατήρηση. Συμφωνώ μαζί σου ότι αυτοδιοικητικά ό Καμίνης είναι χειρότερος του Κακλαμάνη, διότι ακολουθώντας την πολιτική ΓΑΠ- τρόικας θα καταργήσει εντελώς οποιαδήποτε κοινωνική παροχή του δήμου. Μαίρη.

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος που δεν προκειται να ψηφισω Καμινη, είναι γιατί πιστευω ότι ο Καμίνης θα ειναι ΠΟΛΥ χειροτερος δήμαρχος απο τον Κακλαμάνη.

Klasiki aristeri skepsi dekaniki tis dexias...sigxaritiria

Meropi είπε...

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα υπάρξει ποτέ χειρότερος Δήμαρχος από τον Κακλαμάνη. Ο τύπος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια φούσκα με αέρα κοπανιστό. Και όσο σκέφτομαι ότι θα έχει και τον Ψινάκη βοηθό....

aldebaran είπε...

Παντού στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών έχουμε τεθεί προ του εκβιαστικού διλήμματος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ο ΓΑΠ και οι λοιποί λακέδες του ποντάρουν στα αντιδεξιά αντανακλαστικά πολλών Ελλήνων σαν αυτά του Λύκου που τον καταλαβαίνω απόλυτα σε αυτό που λέει για το χρέος αίματος που τον χωρίζει από την δεξιά.
Που πήγε αλήθεια Κατερίνα μου όλη αυτήν η πολιτική παρακαταθήκη που κληρονόμησε ο Αντρέας ;
Πως καταφέραν έτσι οι επίγονοί του να εξισώσουν το ΠΑΣΟΚ με την δεξιά;
Πως γίνεται ο γιος του να είχε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο συνοδοιπόρους του και τώρα τον Καμίνη για πουλέν του ;
Είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να έχει να επιλέξει ανάμεσα στον Μπουτάρη και τον Γκιουλέκα ;
Σας καταλαβάινω όλους εσάς που τα διλήματα του 2ου γύρου σας σκίζουν το μυαλό και την καρδιά γιατί και εγώ είμαι έτσι και για πρώτη φορά πιστεύω πως ότι και να κάνω λάθος θα είναι .

ασωτος γιος είπε...

κατα λαθος εγραψα κολητες ετσι οπως τα γραφα γρηγορα και το μεγιστοποιησεις χωρις να εχει τοσο αξια, δε με ενδιαφερει η ζωη του αλλα η πολιτικη του, σεβομαι τις αποψεις σου αλλα ειναι σα να ακουω τη κανελλη, μια γραμμη ενα κομμα
για την πολη μας μιλαμε
και αν ειν αφορητα λιγος ο καμινης αυτο δε το ξερεις, δεν εχει πραξει εργο για να ξερεις , αλλα για τον κακλαμανη ξερουμε πια οτι ηταν πολυ λιγος
οσον αφορα τις κεφρασεις αβουλο πλασματακι και λοιπα που χρησιμοποιεις τις θεωρω πιο χυδαιες απο την λεξη που γραψα κατα λαθος "κολητες"
κανεις δεν ειναι ανθρωπακι κοπελια ολοι ειμαστε ανθρωποι, αλλα ξερεις κατι εσεις στο κκε εχετε τελικα μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σας απο τοτε που ειχατε ξανασυνεργαστει με τη δεξια χεχε'\καλη συνεχεια

Kος Μηδενικός είπε...

Το τελευταίο καιρό έχεις παρατηρήσει ότι απέχω εμφανώς από το να σχολιάζω στο Blog σου. Επειδή είσαι τετραπέρατη, νομίζω ότι ξέρεις καλά γιατί το κάνω. Έτσι κι αλλιώς η λατρεία μου στο πρόσωπο σου είναι αδιαμφισβήτητη. Το έχω πει ότι σε αγαπάω...και δεν φοβάμαι να το λέω στον αιώνα τον άπαντα. Δεν μπορώ απλά να μη τονίσω ότι διολισθαίνεις σε ένα δρόμο που διαφωνώ, αλλά αυτό είναι συζήτηση για καφέ. Δύο σχόλια μόνο:

1. Οι δημοτικές εκλογές...ΝΑΙ είναι πολιτικές. Δεν θα έπρεπε όμως να είναι!!

2. Όσο αφορά την υποψηφιότητα Καμίνη θα σου πω τις λίγες γραμμές με τις οποίες έκλεισα το τελευταίο μου post. Απλοϊκές σκέψεις μπορεί, χωρίς κανένα όραμα και ιδεολογία, αλλά τουλάχιστον στα πλαίσια του δικού λογικού θεμιτές...

"Βέβαια, μπορεί κάποιος να ρωτήσει το εξής λογικό: Σε άλλον ένα νταβά θα πάει. Προς τι ο χαμός; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι είναι η δική μου απάντηση. Και στη τελική, ακόμα και στο νταβά …η ποικιλία δεν μετράει καθόλου στα μάτια μιας πουτάνας;"

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σχετικά με τον "υποκρυπτόμενο φασισμό", έγραψα κάτι,σε ανύποπτο χρόνο (αν και ο χρόνος ποτέ δεν πρέπει να είναι ανύποπτος) εδώ:

http://antiparatheseis1.blogspot.com/2009_11_01_archive.html

ασωτος γιος είπε...

σ αυτη τη λογικη ειμαι του zero point
εχουμε ενα κακο δημαρχο που δοκιμαστικε και ενα μετριο ισως που θελει να δοκιμαστει και με εχει πεισει\
διαλεγω το λιγοτερο κακο κατα τη γνωμη μου και αφου μενω στο κεντρο της αθηνας και κοντα στο αγιο παντελεημονα, και ενω χαιρομαι που εγινε αυτο με τη χρυση αυγη, γιατι τελικα βγηκε το προβλημα πολυ προς τα εξω,και ενω δε ψηφιζω πασοκ αλλα ουτε και νδ και εχω στηριξει την αριστερα πολες φορες αυτη τη φορα οχι διαλεγω το ενστικτο μου

Θανασης Ξ. είπε...

Κι ο Καμίνης, κι ο Κακλαμάνης, κι όλοι οι εκπρόσωποι των δυο 'μεγάλων' παντού στην Ελλάδα, θα διώξουν τους συμβασιούχους, θα μειώσουν δημοτικούς υπαλλήλους, αποδοχές, δημοτικά έργα, δημοτικές υπηρεσίες, θα αυξήσουν δημοτικές φορολογίες-τέλη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων του 'καλού παιδιού' που το ξέρουμε πως προσπαθεί κλπ, ακόμη κι αυτός δεν θα έχει απλά πόρους.

Ακούσαμε όλοι τον Πεταλωτή;;; 'Δεν μιλάμε για απολύσεις' είπε = Δεν ονομάζονται απολύσεις = Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο..
Πάει να πει, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ίσως και 'στενό' δημόσιο. Τον ακούσαμε;;
Ακούσαμε όλοι πού θα πάει το έλλειμμα στις 15 του μηνού;; Στο 15,5% !! Το ακούσαμε;; Ακούσαμε πως 1500 επιχειρήσεις έχουν ΗΔΗ βγεί εκτός συνόρων στη Βόρειο Ελλάδα;; Χάρη στην εμπνευσμένη πολιτική του Γιωργάκη και της τρόικας;; Δεν το ακούσαμε;;;

Και μιλάμε ακόμη για τον καταλληλότερο ...σκουπιδοκαθαριστή;;;....

Είναι πολιτικές εκλογές.

Στην Αγγλία βγήκαν 50.000 μαθητές στον δρόμο κι εμείς εδώ τον ...ύπνο του δικαίου....

ασωτος γιος είπε...

η εμμονη της αριστερας σ αυτη τη χωρα να κανει αντυπωση χωρις να κοιταει την ουσια , ειναι παληα απο τοτε που συνεργαστηκ με το μητσοτακη
καλο βολι πατριωτες

Ιοκάστη είπε...

Δεν είστε υποχρεωμένη να γνωρίζετε ποιος είναι ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη, ωστόσο όμως οφείλετε να μάθετε για το περιεχόμενο του ρόλου του και των αρμοδιοτήτων του όταν γράφετε δημοσίως γι’ αυτόν.
«Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η δ ι α μ ε σ ο λ ά β η σ η μεταξύ των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι επίσης η προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού». (http://www.synigoros.gr/what_mission.htm)

Αυτό σημαίνει πως ο Συνήγορος του Πολίτη δεν είναι δικαστήριο. Ασκεί διαμεσολάβηση και ο ρόλος του είναι γνωμοδοτικός και όχι εκτελεστός.
Ωστόσο κι υπό αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν υποθέσεις που έχουν επιλυθεί, υποθέσεις κατά τις οποίες προασπίστηκαν εντέλει δικαιώματα πολιτών, όπως θα αναφέρω παρακάτω.

Σε ότι αφορά τώρα την ουσία των λόγων σας: «πως ο συνήγορος του πολίτη είναι ο λατρεμένος των κυβερνητικών εξουσιών», από πού συνάγετε αυτό το συμπέρασμα; Μία απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη πιστοποιεί το ακριβώς αντίθετο. Για του λόγου το αληθές κι επειδή μάλλον δεν έχετε κάνει τον «κόπο» να μπείτε στη διαδικτυακή του σελίδα σάς αναφέρω κάποια από τα πορίσματά του και κάποια από τα αποτελέσματα της δράσης του:
: Σεπτέμβριος 2010 (τελευταία δράση του Γιώργου Καμίνη πριν την παραίτησή του):
* Πρόστιμο μισό εκατομμύριο ευρώ στη ΔΕΗ στο N. Κοζάνης κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη
http://www.synigoros.gr/pdf_01/8765_1_20100916_DELTIO_TYPOY.pdf

Ιοκάστη είπε...

Δεν είστε υποχρεωμένη να γνωρίζετε ποιος είναι ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη, ωστόσο όμως οφείλετε να μάθετε για το περιεχόμενο του ρόλου του και των αρμοδιοτήτων του όταν γράφετε δημοσίως γι’ αυτόν.
«Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η δ ι α μ ε σ ο λ ά β η σ η μεταξύ των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι επίσης η προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού». (http://www.synigoros.gr/what_mission.htm)

Αυτό σημαίνει πως ο Συνήγορος του Πολίτη δεν είναι δικαστήριο. Ασκεί διαμεσολάβηση και ο ρόλος του είναι γνωμοδοτικός και όχι εκτελεστός.
Ωστόσο κι υπό αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν υποθέσεις που έχουν επιλυθεί, υποθέσεις κατά τις οποίες προασπίστηκαν εντέλει δικαιώματα πολιτών, όπως θα αναφέρω παρακάτω.

Σε ότι αφορά τώρα την ουσία των λόγων σας: «πως ο συνήγορος του πολίτη είναι ο λατρεμένος των κυβερνητικών εξουσιών», από πού συνάγετε αυτό το συμπέρασμα; Μία απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη πιστοποιεί το ακριβώς αντίθετο. Για του λόγου το αληθές κι επειδή μάλλον δεν έχετε κάνει τον «κόπο» να μπείτε στη διαδικτυακή του σελίδα σάς αναφέρω κάποια από τα πορίσματά του και κάποια από τα αποτελέσματα της δράσης του:
: Σεπτέμβριος 2010 (τελευταία δράση του Γιώργου Καμίνη πριν την παραίτησή του):
* Πρόστιμο μισό εκατομμύριο ευρώ στη ΔΕΗ στο N. Κοζάνης κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη
http://www.synigoros.gr/pdf_01/8765_1_20100916_DELTIO_TYPOY.pdf

Ιοκάστη είπε...

Άλλες παρεμβάσεις και δράσεις (ανάμεσα σε άλλες) του Συνηγόρου του Πολίτη, με Συνήγορο τον Γ. Καμίνη:

*Η διερεύνηση καταγγελιών για εξευτελιστικούς ενδοσωματικούς ελέγχους σε κρατούμενους για ναρκωτικά προτεραιότητα για το Συνήγορο του Πολίτη
http://www.synigoros.gr/pdf_01/8049_2_dtend.pdf

Μετά την παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη, δύο έγκυες προσλήφθηκαν και εργάζονται παρά την αρχική άρνηση των εργοδοτών.

http://www.synigoros.gr/pdf_01/8405_2_egg1.pdf

*Δεύτερη καταδικαστική απόφαση για τα ελληνικά αστυνομικά κρατητήρια με αναφορά σε πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη

http://www.synigoros.gr/pdf_01/8370_1_deltio_typou_SHUVAEV.pdf


* Οι Έφηβοι γίνονται Σύμβουλοι του Συνηγόρου του Παιδιού (Δεκέμβριος 2008)
http://www.synigoros.gr/pdf_01/7304_2_Deltio_Typou_Anakoinosi_Omadas_Efivon_Symvoulon_Dec_20081.pdf

Επειδή υπάρχει πληθώρα δράσεων και παρεμβάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη καλό θα ήταν και προς δικής σας ενημέρωσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ιοκάστη:
Η απάντησή σου θα ήταν πλήρης αν έγραφες μόνο αυτό: "Ο κ. Καμίνης επέλεξε για συνέχιση της καριέρας του την πολιτική"! Απλό, λιτό και κατανοητό! Δικαίωμά του!
Όμως ο κ. Παπανδρέου (υποτίθεται ότι) με άλλα κριτήρια τον επέλεξε για τη θέση του Συνηγόρου Του Πολίτη και με άλλα για τη θέση του κομματικού υποψήφιου! Κατανοητό νομίζω! Όσο για την περιπτωσιολογία των υποθέσεων των οποίων έχει επιληφθεί ο εν λόγω, ισχύει ό,τι προ αιώνων έχει γράψει ο Γάϊος Τάκιτος: "Όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια κοινωνία, τόσο πιο πολλούς νόμους θεσπίζει"!

Ανώνυμος είπε...

Ωπα!! Συνήγορος του συνήγορου και με πλήρη γνώση!
Αγαπητή Ιοκάστη, σου ξέφυγε το κυριότερο. Δεν χρειάζεται επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συνήγορου για να διαπιστώσουμε ότι .." ο συνήγορος είναι ο λατρεμένος της εξουσίας", το οποίον εσύ αμφισβητείς. Αρκεί που γνωρίζουμε και το διατυμπάνιζαν κι" όλας, ότι ο Καμίνης συμμετείχε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του ΓΑΠ και μάλιστα, στο συγκεκριμένο συμβούλιο ο ΓΑΠ συζητούσε μαζί του και ζητούσε την παρέμβασή του σε θέματα που ήταν αρμοδιότητα του Ελεγκτού Δημόσιας Διοίκησης, γι΄αυτό και κάποιοι τάχαν πάρει στο κρανίο τότε.
Αυτά προς το παρόν. Μαίρη

celin είπε...

Κατερινα,οσοι σε πρηζουν εδω υπερ του Καμινη ανηκουν σε αυτους που θα ερθουν λιγο πριν τις εθνικες εκλογες κ θα λενε "Ενταξει,χαλια ο Γιωργος,αλλα απο το να βγει η Δεξια,ας ξαναψηφισουμε Πασοκ κ ενταξει,θα πανε καλυτερα την επομενη τετραετια"

Οι κλασικες γνωστες πασοκιές.
Το αλλο το σπιρτο σε εβγαλε εδω κομμουνιστρια!
κ αρχισε να παιζει στο προπαγανδιστικο βιολι που παιζουν τελευταια οι πασοκοι,
οτι το ΚΚΕ δηλαδη συναπτει υπογειες συμφωνιες με τη ΝΔ,
κ μας υπενθυμιζουν το 89.

Αντε να δουμε τι αλλα μπουρδα θα ακουσουμε.

Λοιπον,οσο χαλια δημαρχος κ αν ειναι ο Κακλαμανης,τον Κομινη δε τον ψηφιζουμε.Γκε-γκε;
Μονο κ μονο που υποστηριζεται απο την αθλια κατοχικη κυβερνηση της τροικας,για αυτο κ τη ψηφο μας δε θα τη δει.
Αποχη η ακυρο,αυτη ειναι η μονη απαντηση.
Δυστυχως,ετσι ειναι πιθανοτερο να ξαναβγει ο Κακλαμανης.
Τι να κανουμε,καλα να παθουμε.
Ας ειχαμε φροντισει να ψηφισουμε μαζικα Πορταλιου η Σοφιανο η κ Αμυρα,ετσι ωστε να μην βασανιζομαστα απο τετοια προβληματα.
Ετσι οπως τα κανανε,ας φανε στη μαπα το Νικητα για αλλα 4 χρονια.
Παντως ο Καμινης,δε βγαινει,ξεχαστε το.

στελιος είπε...

Κατερίνα, η απόφασή σου είναι σωστή.
Ο δικομματισμός από οτι βλέπω έχει βαθειές ρίζες.
Για να ξεριζωθεί χρειάζεται να κόψουμε και τα δύο παρακλάδια του μια και καλή.
Είναι σαν το τσιγάρο. Η σε τρώει η το πετάς μια και έξω.

katerina είπε...

Μαίρη μου καλησπέρα,
Υπάρχει αυτό το περίφημο αξίωμα που νομίζω ότι είναι πιο επίκαιρο παρά
Ποτέ «Η Εξουσία σταματάει την Εξουσία>>.

Και ξέρεις βρε Μαίρη μου, ακόμα και αν κάνουμε στην άκρη όλο αυτό το κοινωνικο
μακελεμα που ζουμε στις μερες μαςτην απολυτη ανηθικότητα, κοινωική αδικία και πάνω απο όλα ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, υπάρχει και κάτι άλλο. .

Ξαφνικά η πολιτική, η ουσια της πολιτικής, πάει στην μπαντα και όλοι οι
απιστευτοι εστετ χουλιγκάνοι, ως νέοι ιεροεξεταστες μας μιλούν για
την... "ηθική" που εκπροσωπουν. Μας λένε ότι το τέλος τη πολιτικής
έφτασε, ας κάνουμε το σταυρό μας και ας επιλέξουμε τον πιο ...όμορφο για βασανιστή μας.

Αν ο Καμίνης δεν ήθελε ή δεν τον αντιπροσωπευει το χρισμα του Γιωργάκη και του Μάνου γιατί τα πήρε;

Μα για να βγεί ...θα μου απαντησουν κάποιοι. Και δεν θα ντραπούν.
Και τώρα τι μου ζητάνε, να νομιμοποιησω τον δήμιο, τις επιλογές και τις συναλλαγές του; Έχουμε τρελαθεί;
Ποσο ανηθικοι μπορεί να είναι κάποιοι που με επικοινωνιακά τερτιπάκια, δίνουν τον υπερ πάντων αγώνα για τον Δουρειο Ίππο τους.


Μαίρη είμαι τόσο αηδασμένη με την περιπτωση Καμίνη, που ειλικρινά
σκεφτηκα να ψηφισω τον Κακλαμάνη. Κια δεν θα είχα και το παραμικρό προβλημα να το κάνω. Αλλά δεν υπάρχει χειροτερη ήττα από
να πεφτεις στην ξεφτιλα αυτου που φτυνεις. Ο Κακλαμάνης υποστηριζεται
από το ΛΑΟΣ. Αυτό για μένα είναι κόκκινη γραμμή.
Μιας που οι χυδαίοι προφανώς δεν έχουν καμία αρχή και καμία κοκινη γραμμη,ας έχουμε εμεις.
Α, βέβαια και ο Σγουρός... στηριζεται από το ΛΑΟΣ; Ε, σε λίγο θα μας λένε να ψηφισουμε και Σγουρό....για να εκλεγουν οι δημοκρατικές δυνάμεις.

katerina είπε...

Ανωνυμε...με έκανες και γέλασα.
Για ποια δεξιά μιλάς; Αν μιλάς για τον Μάνο και τον Παπανδρέου, δεν θα
διαφωνησω καθόλου μαζί σου. Η πιο ακραία Πινοσετική Δεξιά που γνωρισε
ο τόπος από την μεταπολιτευση και μετά. Ναι ασφαλώς και δνε θα την ψηφισουμε.

katerina είπε...

Μερόπη μου και για τον Καραμανλή πιστευαμε ότι δεν υπάρχει
χειροτερος...και μας ήρθαν τα...άθλια

Οσο για τον Ψινάκη, ένας επαγγελματίας της showbiz που με την γραφικότητα του βγάζει χρηματα. Είναι ο τελευταίος που με απασχολεί.
Επιπλέον από ότι διαβάζω, ήρθε και πρωτος σε ψήφους. Δηλαδή ένα
συντριπτικό ποσοστο κόσμου, τον επελεξε. Η Δημοκρατία, βρε Μερόπη μου, δεν είναι a la carte.

Τον Ψινάκη τον βαριέμαι, όσο βαριέμαι και τον τάδε ποδοσφαιριστή, ή
την τάδε τηλε-περσόνα, αλλά σε διαβεβαιώ ότι οι λογής λογής Σωτες
Τριανταφυλου, Τσαγκαρουσιάνοι και λοιποί επάγγελματίες χειροκροτητές,μου ειναι πολύ πιο αντιπαθείς.

katerina είπε...

Aldebaran καλησπέρα,
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία,ότι αν σε αυτή τη φάση το κριτηριο ηταν η αντιδεξιά ψήφος, έπρεπε ΟΛΟΙ να καταψηφισουμε ότι στηριζει το ΠΑΣΟΚ και η γνωστή συμμορία των προθύμων.
Ακουγα τον Ψαριανό. Έτρεξε να μας πει ότι θα στηριξει τον Σγουρό. Λές και δνε το ξέραμε!Το μαγαζακι του Κουβέλη.
Τα είπα και στην αναρτηση της ‘συναινεσης’ Aldebaran,το τοπίο ειναι έτοιμο,το σκηνικό στημένο.
Το ξαναγραψα και παλιοτερα,δεν με θυμώνουν πια, τον θυμό μου ξέρω πολύ καλά να τον διαχειριστώ. Μια τεραστια αναγουλα μου προκαλούν, και το ΠΑΣΟΚ και οι διαφορες τσατσάδες του και το μαγαζάκι του Κουβέλη, κι ο βρυκολακας ο Μάνος, κι ο φασίστας ο Καρατζαφέρης, και ασφαλώς πρωτη στη λίστα η κόρη του Δράκουλα. Μία τεραστια αναγουλα...
Και η ναυτία συνεχιζεται με όλα αυτά τα μικρά άνθρωπάκια, τυπου Καμίνη και Κακλαμάνη, που ξεκατινιαζονται στα παραθυρα. Αναγουλα...

katerina είπε...

Μηδενικέ μου ...εμεις τα είπαμε και δια ζώσης.
Και στην τοποθετηση σου Βέβαια, μπορεί κάποιος να ρωτήσει το εξής λογικό: Σε άλλον ένα νταβά θα πάει. Προς τι ο χαμός; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι είναι η δική μου απάντηση. Και στη τελική, ακόμα και στο νταβά …η ποικιλία δεν μετράει καθόλου στα μάτια μιας πουτάνας;" θα σου απαντησω ότι σου είπα και το μεσημερι.
Θα διατηρησω το δικαιωμα της μη επιλογής νταβατζη.
Πάντως να θυμάσαι ότι καμιά φορά οι νταβαδες ,ιδιατερα όλοι αυτοι που η λέξη τσιπα τους είναι απολυτως α΄γνωστη, χαρακώνουν κιολας, για να ικανοποιησουν τον πιο μεγάλο νταβα στον οποιον και αναφερονται.
Ένα έμαθα σε αυτή τη ζωή, τίποτα πιο επικινδυνο απο τον άνθρωπο που δεν έχει μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

katerina είπε...

Γεια σου Σαλωνίτη. Το ξαναείπα,θεωρώ τον Καρατζαφέρη απειρως επικινδυνοτερο απο τον κάθε Μιχαλολιακο. Δεν εκφράζει καν υφερποντα φασισμό. Είναι Ο Φασισμός.

katerina είπε...

Ιοκάστη,
γνωρίζω πολύ καλά το ...έργο του Συνηγόρου. Να σας πω την αλήθεια, ο κ Καμίνης έκανε ότι κάνουν και η πλειοψηφία των προεδρων των ...«ανεξαρτητων αρχών», ΤΙΠΟΤΑ.
Διακοσμησε τη ...καρεκλα, μένοντας υπάκουος και για αυτό αγαπημένος και ...όχι μόνο αυτής της Κυβερνησης. Εξαιρετικά αγαπητός και της προηγούμενης.
Ξερετε κ. Ιοκάστη μου, ποσο εκτιμούν οι Κυβερνησεις τους βολικους και τους υπάκουους; Κορώνα στο κεφάλι τους,μέχρι και δημαρχιακά χρισματα τοςυ μοιράζουν.

Τωρα επι του συγκεκριμένου. Είχε αρμοδιότητα να ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ για την αυθαιρεσία να γινονται προληπτικές συλλήψεις (και ανηλίκων) ναι ή όχι;


Αν κάτι με εντυπωσιάζει είναι αυτές οι ορδές ...συνηγόρων υπεράσπισης του Συνηγόρου των Κυβερνησεων. Ας μην τον αδικουμε, προφανώς υπήρξε ένας εξαιρετικός υπαλληλος, έστω και αν ...διακοσμουσε ρόλο λειτουργου. Προφανώς ήταν άξιος ο μισθός και του κ. Καμίνη για την Κυνβερνηση και την υπερασπιση της. Φανταζομαι ότι το χρισμά θα μπορουσε να του το είχε δώσει και ο Καραμανλής.

katerina είπε...

Celin…είσαι παλιος φίλος,ε,το ξέρεις ότι αυτο το blog είναι συνηθισμένο στα χιόνια.

katerina είπε...

Στέλιο, όταν με το καλό τελειωσουν οι εκλογές,σε προσκαλώ σε μια κουβέντα για τις παθογενειες που γέννησε στην Αριστερά ο δικομματισμός. Την βόλεψε και αυτή να αδρανεί, ...αλλά τωρα, ή θα «συνετιστεί» και θα αναλάβει το τεραστιο βάρος ευθυνης που της δίνει στα χέρια ο κόσμος ή αχ...

Αυτο το αχ, γινεται με το δάχτυλο λυγισμένο στο στόμα. Όπως μας έκαναν οι μαμαδες μας, όταν κάναμε ζημιές. Και συνεχιζόταν η απειλή,δνε θα σε πιασω βρωμοπαιδο στα χέρια μου, τότε να δεις...

Την καλησπέρα μου.

ασωτος γιος είπε...

λατρευω να διαβαζω τις αποψεις ολες, ειλικρινα αυτο το μπλογκ το χαιρομαι κι ας διαφωνω
απλα να προσθεσω για να μην παρεξηγηθω.
α. δεν ειμαι πασοκος το θεωρω και δεξιοτερο της ΝΔ αλλα και λιγοτερο επικυνδινο απο τη ΝΔ
β.ααπο το να ψηφισω τον κακλαμανη , ψινακη, κατσαρο (!!) προτιμω εν;α νεο ανθρωπο μη επαγγελματια πολιτικο και να δωσω μια ευκαιρια αν γινει χειροτερος εδω ειμαστε να τον κραξουμε\
γ. δεν ανελαβα καμια εργολαβια υπερ καμινη , ελα να ζησεις στη βικτωρια και θα καταλαβεις γιατι ο κακλαμανης δεν εκανε τιποτα ελα να ζησεις αγιο παντελεημονα
ψηφιζω τον λιγοτερο κακο γιατι πρεπει οφειλω να ψηφισω ,
παντως και πολλοι αριστεροι διακοσμουν καρεκλες χρονια τωρα και δεν εχουν πει ,κανει τιποτα παρα θεωριες που δεν μπορουν να γινουν πραξη

ασωτος γιος είπε...

και κατι τελευταιο για να δειτε την διαφορα αναμεσα στους 2, πρωτος σε ψηφος στον κακλαμανη ο ψινακης, πρωτος στον καμινη ο τομπαζης , τονενα τον βλεπουμε στην τιβι μια χαρα, θεος!\
τον αλλο ισως ο καλυτερος αρχιτεκτων , αυτος που αλλαζει το πεδιο του αρεως αυτη τη στιγμη
αυτη ειναι η διαφορα μας
ναι προτιμω Τομπαζη απο ψινακη

katerina είπε...

Ασωτε και σαν στάση πολιτικής αλλά και σαν στάση προσωπικής ζωής, ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ και θα εξακολουθήσω να ΔΙΑΦΩΝΩ,σε κάθε ειδους ...συναινεση. Πολύ δε περισσότερο σε συναινέσεις ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ.

Η πολιτική αλλά και η ζωή ειναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ. Είναι ΜΑΧΕΣ.

Ναι για να κερδισεις πολέμους,στις μάχες κάνεις συμμαχίες,αλλά άλλο πραγμα η συμμαχία και άλλο πραγμα η συναινεση.

Τωρα στο συγκεκριμένο θέμα. Θα εκτιμούσα πολύ περισσότερο τον όποιο Καμίνη, ή να μην αποδεχτει κανένα χρισμα και καμμία στηριξη ή να βγει ντομπρα και αντρικεια να υπερασπιστεί αυτά που επιδιώκουν τα κομματα που τον στηριζουν.

Το ξαναλέω ΕΥΘΕΩΣ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ.
ότι έμαθα σε αυτή τη ζωή απο ανθρωπογεωγραφία και όχι μόνον, συμπυκνώνεται στην φράση. Φοβάμαι και ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τα αναξιοπρεπή ανθρωπάκια που νομιζουν ότι κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους. Σιχαινομαι αυτούς που δοξαζονται ...κρυπτομενοι. Η δική μου εμπειρία σε κάθε ειδους σχεση, προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική, πολιτική ένα μου διδαξε. Υπάρχουν ΑΝΤΡΕΣ (ανεξαρτητως φύλλου) και αρσενικά(ή θηλυκά το ίδιο κάνει). Λατρευω τοςυ άντρες, σιχαινομαι τα ανθρωπάκια. Η υποψηφιότητα Καμίνη συμπυκνώνει ότι χειροτερο έχει αν επιδειξει η άθλια ελληνική πολιτικάντικη σκηνη.

Τον βολικό, τον υπάκουο για το συστημα, τον χειραγωγουμενο,που τον κρατάμε και για εφεδρεία όταν παλευουμε να ξεγελάσουμε αυτοςυ που θεωρουμε ανόητους ψηφοφορους.
Αν κάτι σιχάθηκα στην πολιτική ειναι οι Χατζιαβατηδες. Ο κ. Καμίνης ειναι ότι κλασικότερο στο ρόλο του Χατζιαβάτη.

Ε,απο τον Χατζιαβάτη επετρεψε μου να επιλέγω τον Καραγκιοζη ή κανέναν.

Ιοκάστη είπε...

@ Σαλωνίτη
Με αυτό το βιογραφικό: http://www.synigoros.gr/org_president.htm ο Γ. Καμίνης δεν «αναζητά να συνεχίσει την καριέρα του» όπως διατείνεστε με τόση βεβαιότητα. Εσείς κι εγώ και άλλοι ίσως να βλέπαμε στην πολιτική μία «εξασφάλιση». (Μεταξύ μας η αλήθεια είναι πως δεν έχω τέτοιο βιογραφικό, εσείς πάλι ίσως ναι).
Αν και την ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική ποτέ δεν την είδα ως «εξασφάλιση».Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βλέπουν την πολιτική και την κοινωνική τους δράση, ως ανάγκη για προσφορά στους άλλους και ολοκλήρωση για τους ίδιους. Γι’ αυτό και δεν είμαι καχύποπτη όπως εσείς με τον Γ. Καμίνη. Γιατί προσπαθώ να μην είμαι η αλεπού που όταν δεν φτάνει κάπου, τα κάνει κρεμαστάρια.
Όσο για τη ρήση του Λατίνου Γάιου Τάκιτου, που επικαλείστε, παρεμπιπτόντως αναφέρεται στην πολυνομία και όχι γενικά στη θέσπιση των νόμων. Όμως για ποιο λόγο την επικαλείστε; Ο Καμίνης είναι υπεύθυνος για την πολυνομία; Ως Συνήγορος του πολίτη δεν νομοθέτησε.
Αντίθετα λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε η πολυνομία, για την οποία ο Γάιος Τάκιτος κάνει λόγο και που εξαιτίας της γεννάται η νομοθετική ασάφεια, ο θεσμός του συνηγόρου του πολίτη έρχεται να τη στηλιτεύσει και να δώσει αρωγή στον πολίτη ο οποίος και θίγεται από συμπεριφορές ουσιαστικά άνομες του κράτους, των εξουσιών του. Πως αλλιώς θα ερμηνεύατε το γεγονός πως το Δεκέμβριο του 2009 (για παράδειγμα), μετά από την παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη, δύο έγκυες προσλήφθηκαν και εργάστηκαν παρά την αρχική άρνηση των εργοδοτών; ( http://www.synigoros.gr/pdf_01/8405_2_egg1.pdf )

Ιοκάστη είπε...

@ Σαλωνίτη
Με αυτό το βιογραφικό: http://www.synigoros.gr/org_president.htm ο Γ. Καμίνης δεν «αναζητά να συνεχίσει την καριέρα του» όπως διατείνεστε με τόση βεβαιότητα. Εσείς κι εγώ και άλλοι ίσως να βλέπαμε στην πολιτική μία «εξασφάλιση». (Μεταξύ μας η αλήθεια είναι πως δεν έχω τέτοιο βιογραφικό, εσείς πάλι ίσως ναι).
Αν και την ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική ποτέ δεν την είδα ως «εξασφάλιση».Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βλέπουν την πολιτική και την κοινωνική τους δράση, ως ανάγκη για προσφορά στους άλλους και ολοκλήρωση για τους ίδιους. Γι’ αυτό και δεν είμαι καχύποπτη όπως εσείς με τον Γ. Καμίνη. Γιατί προσπαθώ να μην είμαι η αλεπού που όταν δεν φτάνει κάπου, τα κάνει κρεμαστάρια.
Όσο για τη ρήση του Λατίνου Γάιου Τάκιτου, που επικαλείστε, παρεμπιπτόντως αναφέρεται στην πολυνομία και όχι γενικά στη θέσπιση των νόμων. Όμως για ποιο λόγο την επικαλείστε; Ο Καμίνης είναι υπεύθυνος για την πολυνομία; Ως Συνήγορος του πολίτη δεν νομοθέτησε.
Αντίθετα λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε η πολυνομία, για την οποία ο Γάιος Τάκιτος κάνει λόγο και που εξαιτίας της γεννάται η νομοθετική ασάφεια, ο θεσμός του συνηγόρου του πολίτη έρχεται να τη στηλιτεύσει και να δώσει αρωγή στον πολίτη ο οποίος και θίγεται από συμπεριφορές ουσιαστικά άνομες του κράτους, των εξουσιών του. Πως αλλιώς θα ερμηνεύατε το γεγονός πως το Δεκέμβριο του 2009 (για παράδειγμα), μετά από την παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη, δύο έγκυες προσλήφθηκαν και εργάστηκαν παρά την αρχική άρνηση των εργοδοτών; ( http://www.synigoros.gr/pdf_01/8405_2_egg1.pdf )

Ιοκάστη είπε...

@Μαίρη: Δεν έχω πλήρη γνώση. Αυτό όμως που αναφέρετε, για την παρουσία του Γ. Καμίνη με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη στο πρώτο (όπως σωστά θυμάστε) υπουργικό συμβούλιο, γιατί σας έκανε «να τα πάρετε στο κρανίο»; Δεν παρευρέθηκε ως διαπλεκόμενος, ως μιζαδόρος, ούτε ως γονυπετής.

α). Κλήθηκε και παρευρέθηκε προκειμένου να αναφερθεί μέσα από την εμπειρία του ως Συνηγόρου του Πολίτη (αντί και υπέρ του κάθε Πολίτη δηλαδή) και μάλιστα να υποστηρίξει πως στην 11χρονη θητεία του «η αρχή του συνηγόρου του πολίτη στερείτο θεσμικών συνομιλητών, καθώς οι προτάσεις της δεν εισακούγονταν, επειδή συχνά έθεταν, τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων».
Απευθυνόμενος δηλαδή στους υπουργούς, τούς είπε πως οι προτάσεις του Συνηγ. του Πολίτη δεν εισακούγονται σε πολλές περιπτώσεις αφού η εκτελεστική εξουσία (η κάθε κυβέρνηση δηλαδή) με δυσπιστία αντιμετωπίζει την ανεξάρτητη αρχή, σε ότι αφορά τις προτάσεις της όταν αυτή στιγματίζει τις στρεβλώσεις της Δημόσιας διοίκησης.
(Βλ. ομιλία του Γ. Καμίνη στο εν λόγω υπουργικό συμβούλιο :
http://www.naftemporiki.gr/podcast/listenclip.asp?id=19060

β). Θέτετε το ζήτημα πως η παρουσία του Συνηγόρου του πολίτη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο έρχονταν σε αντίθεση με τις αρμοδιότητες του και πως αντί αυτού έπρεπε να κληθεί ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης.

Εδώ μπερδεύετε αρμοδιότητες.

1.Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει γνωμοδοτικό ρόλο και εξωδικαστικό ρόλο. Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι επίσης η προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.
Ύστερα από έγγραφη αναφορά ενδιαφερόμενου πολίτη, ένωσης πολιτών ή νομικού προσώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη αναλαμβάνει να διερευνήσει μια υπόθεση, εφόσον υπάρχει διοικητική πράξη ή παράλειψη ή υλική ενέργεια που παραβιάζει δικαίωμα του πολίτη ή προσβάλλει νόμιμο συμφέρον του.
Παραδείγματα υποθέσεων κακοδιοίκησης που έχουν απασχολήσει τον Συνήγορο του Πολίτη: έλλειψη ή άρνηση παροχής πληροφοριών, υπερβολική καθυστέρηση απάντησης ή επιτέλεσης ενέργειας, παράβαση νόμου και παράνομες διαδικασίες, διοικητικές παρατυπίες ή παραλείψεις, διακρίσεις


2. Αντικείμενο του σώματος των Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης είναι: Η διενέργεια επιθεωρήσεων, ελέγχων και ερευνών. Η διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων ή προανακρίσεων μετά από εισαγγελική παραγγελία, για αδικήματα υπαλλήλων. Η συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού για πειθαρχική και ποινική δίωξη υπαλλήλων. Η παραπομπή των υπευθύνων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων στις εισαγγελικές Αρχές ή στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο. Ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων των ελεγχομένων Υπηρεσιών.

3. Ποια είναι η σχέση των δύο εν λόγω θεσμών;
Η διαδικασία ελέγχου - έρευνας ενεργοποιείται με εντολή του Ειδικού Γραμματέα αυτεπάγγελτα, ή κατόπιν εντολής Υπουργού, ή Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας. Επίσης, έλεγχος ή έρευνα μπορεί να ζητηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τ ο ν Σ υ ν ή γ ο ρ ο τ ο υ Π ο λ ί τ η, ή τον επικεφαλής Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.
http://www.seedd.gr/


γ).Προσωπικά τα παίρνω στο κρανίο κι εγώ Μαίρη, όχι όμως για τους ίδιους λόγους. Δεν τα παίρνω επειδή πήγε ο συνήγορος του πολίτη στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι. Τα παίρνω στο κρανίο γιατί η κεντρική εξουσία και η δημόσια διοίκηση δυσκολεύονται ή αρνούνται να αποδεχθούν πως ο πολίτης ταλανίζεται από το γραφειοκρατικό τέρας, πως πολλές φορές είναι έρμαιο μίας ανεύθυνης, άδικης και καταχρηστικής εξουσίας. Τα παίρνω στο κρανίο γιατί τελικά ο πολίτης έχει ανάγκη το συνήγορό του, όχι μόνο μέσα στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό. Στην πραγματική ζωή.

Ιοκάστη είπε...

@ celin. Είμαι υπέρ της ενεργητικής ψήφου υπέρ του Γ. Καμίνη και όχι από αντιδεξιό μένος. Και προφανώς όχι γιατί ο Καμίνης είναι λιγότερο χάλια από τον Κακλαμάνη. Και οπωσδήποτε όχι γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ.

Το 1989 ήμουν μέλος του ΚΚΕ και μετείχα στον Ενιαίο Συνασπισμό. Έφαγα πολύ βρισίδι στο δρόμο από αυριανιστές κάθε φορά που ήμουν με άλλους συντρόφους στο δρόμο για οικονομική εξόρμηση υπέρ του κόμματος που ήμουν τότε μέλος. Και ως εκ τούτου δε θα μιλήσω για υπόγειες συμφωνίες με τη Ν.Δ. Αλλά από τότε δε μου αρέσει και το βρισίδι. Πάντα και τώρα ευελπιστώ σε μία συζήτηση με επιχειρήματα. Εκεί που αυτά δοκιμάζονται και οι απόψεις. Γι αυτό και δεν αρέσκομαι σε δίκη προθέσεων, σε λόγο που συνάδει ως να ομιλώ σε πρόβατα, ή να απευθύνομαι σε ανθρώπους αντιμετωπίζοντάς τους ως η εξυπνότερη. Γι αυτό θα παραβλέψω το «γκε – γκε».

Μιλάτε για άθλια κατοχική κυβέρνηση. Δικαίωμά σας. Ωστόσο λέτε «δυστυχώς έτσι είναι πιθανότερο να ξαναβγεί ο Κακλαμάνης».Θεωρείτε δηλαδή πως και ο Κακλαμάνης δεν είναι καλή περίπτωση.

Αν δηλαδή είχατε μία ζυγαριά όπου στη μία περίπτωση είχατε τον Καμίνη και στην άλλη τον Κακλαμάνη θα ήσασταν αρνητικός γιατί πάνω από το πρόσωπο του Καμίνη θα βλέπατε την άθλια κατοχική κυβέρνηση του Πασοκ, τη Δημοκρατική Αριστερά (τους πασόκους με πολιτικά, σύμφωνα με την οικοδέσποινα του παρόντος ιστολογίου) και των Οικολόγων πράσινων (που δεν μπορώ να ξέρω πως τους έχετε στο μυαλό σας αν και λέτε πως τον Αμυρά θα τον ψηφίζατε).

Θα ήσασταν αρνητικός όμως και με τον Κακλαμάνη όπως συνάγω με το «δυστυχώς» που χρησιμοποιήσατε, αλλά περισσότερα στοιχεία δεν μας δίνετε. Ας είναι.

Ιοκάστη είπε...

Ας δώσω λοιπόν τα διαπιστευτήριά μου εγώ, κάνοντας την εξής υπόθεση:
Έστω ότι στη β΄ Κυριακή της 14ης Νοεμβρίου οι αναμετρώντες συνδυασμοί ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη μία και η Πορταλιού, ή ο Σοφιανός από την άλλη.

Με δεδομένο ότι ήμουν στο ΚΚΕ αλλά τώρα δεν είμαι πια αφού μετά την αποχώρησή του από τον Ενιαίο Συνασπισμό εγώ παρέμεινα σε αυτόν και με βάση πως σήμερα δεν είμαι ούτε μέλος του ΣΥΝ εύλογα θα συμπεράνατε πως μάλλον θα έπραττα αυτό που θα κάνετε κι εσείς.

Όμως όχι. Γνωρίζω τι είναι αυτό που με χωρίζει με την Πορτάλιου και με τον Σοφιανό.Για αυτό και δεν είμαι στο ίδιο κόμμα με αυτούς. Γνωρίζω όμως και τι με ενώνει με τους παραπάνω. Το πέρασμά μου από τους παραπάνω πολιτικούς χώρους είναι όπως το άλλο αγαπημένο τραγούδι του Σαββόπουλου: «ξέφυγαν απ’ τα χέρια μου οι πίσω μου σελίδες κι ας μου κόστισαν ακριβά σε κόπους και θυσίες»

Μέσα από την παραμονή μου σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους για πολλά χρόνια σε καθέναν από αυτούς και όχι περιστασιακά, δεν αναλώθηκα σε οικονομικές εξορμήσεις μόνο, δεν αναλώθηκα στη διάδοση των κομματικών εντύπων τους μόνο. Δεν αναλώθηκα σε συγκρούσεις μόνο, δεν απογοητεύτηκα μόνο, δε θύμωσα μόνο.

Μέσα στους παραπάνω χώρους μεγάλωσα, ονειρεύτηκα έναν πιο δίκαιο κόσμο, αντιμετώπισα τον έξω κόσμο ως τη φυσική προέκταση του εαυτού μου, ένιωσα αλληλεγγύη για τους αδύναμους ενώ η ίδια δεν υπήρξα αδύναμη, ενδιαφέρθηκα για τους μετανάστες κι ας μην ήμουν μετανάστρια, μίλησα για την προσωπική αξιοπρέπεια που πρέπει να προασπίσει μία κακοποιημένη γυναίκα κι ας μην είχα κακοποιηθεί. Πείστηκα πως η Αριστερά (με τις όποιες διαφορές της) αγωνίζεται να δώσει φωνή στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας. Αυτή την Αριστερά όσο κι αν τρώγεται δεν την παραχωρώ ούτε την παρατώ. Για αυτό και στο β΄γύρο εάν κατέβαινε η Πορτάλιου με τον Κακλαμάνη ή ο Σοφιανός μαζί με τον Κακλαμάνη εγώ θα ψήφιζα Πορτάλιου και Σοφιανό. Δε θα απείχα, δε θα ψήφιζα λευκό ή άκυρο.

Για μένα ο Καμίνης εκφράζει πολλά από αυτά που ως αριστερή σφυρηλάτησα στην καρδιά και στο μυαλό μου. Είναι πιο κοντά στην ανάγκη του ανθρώπου να είναι έλλογο και αλληλέγγυο ον. Ο Κακλαμάνης είναι στην αντίπερα όχθη. Κάτι μεταξύ αναποτελεσματικού, χαριεντιζομένου αντρός με μπόλικη χρυσόσκονη life style και εξυπνακισμού που ξέρει καλά πώς να «γράφει» στο γυαλί.

Κι αν έγραψε πρόσφατα ο Αντρέας Πετρουλάκης: «όταν τσακώνεται μία πουτάνα και μία κυρία χάνει πάντα η κυρία», εγώ λέω να στοιχηματίσω υπέρ της κυρίας, εν προκειμένω ανάμεσα στον αποτυχημένο πρώην υπουργό υγείας, νυν αποτυχημένο δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη εγώ θα συνηγορήσω υπέρ του Γ. Καμίνη γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς να υπερασπίζεται τον πολίτη έναντι της όποιας εξουσίας ακόμη κι όταν αυτή του δίνει το χέρι είτε από αδυναμία είτε από ανάγκη.

Y.Γ1. Συγχωρείστε με για τα «μακρυνάρια» μου. Είναι που έρχονται οι μέρες που δικάζουν» και αυτό που σίγουρα μας έχει μείνει είναι να μιλάμε και να πράττουμε για τις ιδέες μας

Υ.Γ2. @Κατερίνα. Τα διπλά (από λάθος) σχόλια μπορείτε να τα διαγράψατε και σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.

Ελένη Μπέη είπε...

Καλώς σε βρίσκω!

Το δικό μου σκεπτικό ταυτίζεται με αυτό του celin παραπάνω:

"Λοιπον,οσο χαλια δημαρχος κ αν ειναι ο Κακλαμανης,τον Κομινη δε τον ψηφιζουμε.Γκε-γκε;
Μονο κ μονο που υποστηριζεται απο την αθλια κατοχικη κυβερνηση της τροικας,για αυτο κ τη ψηφο μας δε θα τη δει.
Αποχη η ακυρο,αυτη ειναι η μονη απαντηση.
Δυστυχως,ετσι ειναι πιθανοτερο να ξαναβγει ο Κακλαμανης.
Τι να κανουμε,καλα να παθουμε.
Ας ειχαμε φροντισει να ψηφισουμε μαζικα Πορταλιου η Σοφιανο η κ Αμυρα,ετσι ωστε να μην βασανιζομαστα απο τετοια προβληματα
.
Ετσι οπως τα κανανε,ας φανε στη μαπα το Νικητα για αλλα 4 χρονια.
Παντως ο Καμινης,δε βγαινει,ξεχαστε το."

Ανώνυμος είπε...

@ Ιοκάστη.
Λές ότι το βιογραφικό του Καμίνη είναι άριστο, άρα έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό. Εάν, τώρα, ήθελε πραγματικά να προσφέρει στα κοινά, θα έπρεπε να προτιμήσει τον τόπο κατοικίας του {λογικότερη προσέγγιση},τον οποίο γνωρίζει καλύτερα και η προσφορά του θα ήταν ουσιαστική.
Τί τον έκανε, λοιπόν, να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας, στον οποίο γράφτηκε όταν έβαλε υποψηφιότητα { πλήρης υποκρισία!!}? Μάλλον κάτι άλλο από την ανάγκη προσφοράς. Αφού , όπως υποστηρίζεις, δεν είναι ούτε η καταξίωση, τότε κάτι άλλο κρύβεται.
Δεν ήμουν εγώ που τα πήρα τότε στο κρανίο . Αν διάβαζες καλύτερα, είπα ότι ο ΓΑΠ ζήτησε την παρέμβαση του σε θέματα που ήταν αρμοδιότητα του ελεγκτή Δ.Δ. και αυτό ήταν που προκάλεσε αντίδραση. Εγώ, βέβαια,τα πέρνω στο κρανίο με την προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μου.
Η εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τον έλεγχο της οποίας ζήτησε ο ΓΑΠ από τον Καμίνη, είναι θέμα που αφορά στον επιθεωρητή Δ.Δ., ο οποίος την αναθέτει σε ελεγκτή. Για κάποιον ,λοιπόν, που γνωρίζει, δεν αλλάζει το νόημα.Ο Επιθεωρητής αναθέτει κάθε φορά σε έναν από τους Ελεγκτές την υπό έλεγχο υπόθεση.
Λες όμως "δεν παρευρέθηκε ως διαπλεκόμενος, μιζαδόρος ούτε γονυπετής." ΔΕνξέρω, ίσως εσύ γνωρίζεις καλύτερα. Είμαι όμως σίγουρη ότι παρευρέθηκε ως πιό "πρόθυμος", ως "ο άνθρωπός μας", ίσως και ως " έτοιμος από καιρό".
Υ.Γ.1]Ζητώ συγγνώμη που λέω την άποψή μου χωρίς να κάνω διάλεξη, απευθυνόμενη σε "φίλους". Αλλά, βλέπεις ξεχωρίζω πότε δίνω διάλεξη και ποτε λέω την άποψή μου, στοιχειοθετημένη μεν, αλλά χωρίς προσπάθεια χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου ή παραπληροφόρησης.
2]Την ελιτίστικη γλώσσα την αντιπαθώ και δεν την οικειοποιήθηκα ποτέ, από επιλογή.
3]Επίτρεψέ μου να επισημάνω, από τον τρόπο γραφής σου, ότι το πέρασμά σου από το Κ.Κ.Ε., δεν σε άγγιξε καθόλου.
4] Κι΄εγώ, σαν ιδρυτικό μέλος του πασοκ, το ίδιο θα έκανα αν απέναντι στον Κακλαμάνη είχα κάποιον έστω και ανεξάρτητο.Οχι όμως έναν his master΄s voice, που δεν γνωρίζω ακριβώς και ποιός είναι ο master. Μαίρη

katerina είπε...

Νερένια καλησπέρα,
άντε να τελειωνουμε απο τις εκλογές, γιατί όλο αυτο το χειροκροτημα του Χατζηαβάτη- Καμίνη, άπο όλο αυτό το μιντιακό κατεστημενο και όλους τοςυ χειροκροτητές νέας κοπής μου ...ταραζει το νευρικό συστημα.

Είπαμε αναμεσα στον Ομερ- Πριόνη και στον Ομερ- Μνημόνη, δεν θα μας βάλουν να διαλεξουμε. Αλλά ...μην παιζουν και με την τυχη τους...

katerina είπε...

Μαιρη είναι απιστευτος ο αυριανισμός των ...και καλά πολιτικά ορθών μέσων, εφημεριδες, MME,free press, blogs, sites και κάθε ξαναμένου...για τον Καμίνη.
Ο Χατζηαβατισμός είναι φαινεται το νέο trend της κοινωνίας τους...

Τα είδες φανταζοαμι, Ο Σγουρός υποστηριζεται απο τον Καρατζαφέρη... ΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχεις Κατερίνα. "Η διαφθορά είναι φθορά, κάνε κάτι τώρα" αλλά ανάμεσα στον σίγουρα διεφθαρμένο Κακλαμάνη και στον μη διεφθαρμένο Καμίνη θα κάνεις την "αξιοπρεπή" επιλογή να απέχεις. Εξάλλου, είναι του μνημονίου όπως άλλωστε έχεις πειστεί και συ και μέρος της αριστεράς, ενώ ο Νικήτας είναι...

(γελάω)

αντι-μνημονιακός...

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και άλλοι πιο θρησκευόμενοι γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός!

katerina είπε...

Και εγω γελάω ...Ανωνυμε. ΄
Κατ' αρχάς κατα ποια λογική είναι διεφθαρμένος ο Κακλαμάνης; Ποιος το λέει αυτό; Που το λεει αυτό;
Δεν το αποκλειω, αλλά σε αυτο τον τόπο ακόμα τηρειται η παραδοση, σε κάποιον να απαγγέλεται τουλάχιστον ένα κατηγορητηριο. Ξερεις κάτι; Πεστο και σε εμάς, έστω και ...ανωνυμα.

Δευτερον, επειδή τα κλισεδάκια ειναι μεν της ...μοδός, αλλά όχι του γουστου μου, κατα ποια λογική ο Καμίνης ειναι αδιαθφορος;
Σε καμία περιπτωση δνε ισχυριζομαι ότι ο άνθρωπος ειναι διεφθαρμένος- μακρυά απο εμενα τέτοιου ειδους σκέψεις για τετοιοπυ είδους κατηγορίες- αλλά Χατζηαβάτης και υπήρξε ως Συνηγορος, και ακόμα χειροτερα σαν Υποψηφιος.

Στο ξαναπα και στην προηγουμενη αναρτηση, μην εισαι ανυπομονος θα γραψω για την Χρυση Αυγή. Και καθόλου στρογγυλά.Και ...δεν νομιζω ότι θα συμφωνησουμε ουτε τότε. Δεν ειναι κακό αυτό. Αντιθετα είναι μάλλον πολύ καλό.

στελιος είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Είναι ώρα για τσεκουράτες αλήθειες που να φέρουν σεισμό.
Ο Δικομματισμός είναι σαν την Λερναία Υδρα.Ενα κόβεις δύο ξεπετιόνται.
Τ οσωστό τσεκούρι το λένε Ακυρο Δαγκωτό.

celin είπε...

Να διευκρινισω εδω οτι ο επιθετικος τροπος γραφης μου,επ'ουδενι δεν εχει σκοπο να θιξει την πνευματικη υποσταση κανενος,ουτε τη κοσμοθεωρια του.
Απλα θεωρω οτι οι περιστασεις ειναι τοσο κρισιμες,που απαγορευονται,οχι μονο τα λαθη αλλα και οι στειρες αντιπαραθεσεις,με τις προσποιητες ευγενειες κ την ουσιαστικη απαξιωση του συνομιλητη.

Ετσι οπως εξελιχτηκαν τα πραγματα,οφειλουμε να υπερασπιστουμε ακομα κ λυσσασμενα τις αποψεις μας.Με τα σεις κ με τα σας,το μονο που θα επιτευχθει ειναι η διαιωνιστη της υφισταμενης καταστασης,η οποια αποβαινει εις βαρος των εθνικων κ λαικων συμφεροντων.

Ιοκαστη,δε θα σου δωσω εγω το δικαιωμα να υπερασπιστεις τη πολιτικη επιλογη σου,το δικαιωμα αυτο ειναι αναφαιρετο κ ευτυχως,δεν εξαρταται απο κανεναν.
Οπως απο κανεναν δεν εξαρταται το δικαιωμα μου να επιτιθεμαι στη κυβερνητικη πολιτικη,μια πολιτικη ακρως επικινδυνη κ επιζημια για τον φτωχο,τον μικρομεσαιο κ τον μεσαιο,
δε θα κατσω να αποδειξω οτι ολοι αυτοι απειλουνται,
ολοι οσοι κυκλοφορουμε,γνωριζουμε τα εκτυλισσομενα ανθρωπινα δραματα που διαρκως πολλαπλασιαζονται.

Και στο πλαισιο της επιθεσης σε μια κυβερνηση επικινδυνη,γινεται κ η επιθεση στους εκφραστες της,στις επιλογες της,
σε οσους συμβολιζουν τη καταφαση μας προς εκεινη.

Αυτο σημαινει ενα πραγμα:η εναντιωση μου στον Καμινη,δεν οφειλεται στο ηθος του η στη ποιοτητα του,αλλωστε δε τον γνωριζω.Πιθανον να αποδειχτει ο καλυτερος δημαρχος της Αθηνας,
θες να το συνεχισω;
Καθε φορα που τον βλεπω στη τηλεοραση,μου φαινεται ολο κ συμπαθεστερος.
Ναι,μου φαινεται τιμιοτερος ανθρωπος απο τον Κακλαμανη.

Αλλα,δε παιζει καμια σημασια τι ειναι ο Καμινης.
Σημασια εχει αυτο που εκφραζει,συτο που συμβολιζει,
ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ε,απο τη στιγμη που ειναι επιλογη αυτης της κατοχικης κυβερνησης,θα σταθω εναντιον του.Ειναι πια ζητημα αντιστασης,στη συνολικη πολιτικη,και στο ξεπουλημα της χωρας.

Και ΄λυπαμαι πολυ που δε προτεινω καταψηφιση του αλλα αποχη η ακυρο.Θα ημουν υπερ ψηφισης του οποιου ηταν απεναντι του,αν ηταν μια υποφερτη επιλογη.

Και επειδη ο Κακλαμανης,δεν ειναι καν υποφερτη επιλογη,δε προτεινω κανεναν.Ελπιζω να εξηγησα αναλυτικα τη θεση μου.
Μην ανησυχεις,δεν υπαρχει εδω καποια κρυφη υπογεια στηριξη προς τον νυν δημαρχο.

ΥΓ Νερενια,χαιρομαι που συμφωνουμε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Θα βάλω κι εγώ κάτι φλογερό στη κάλπη να γίνει ΚΑΜΙΝΙ και να τους κάψει και τους δυο

katerina είπε...

Γεια σου Στέργιε,
προσεκτικά όμως μην μας εκραγεί η κάλπη στα χερια. Κι είναι και της μόδας οι...εκρηξεις. Ή περασε και αυτωννω η μόδα τους,μαζί με τις εκλογές.

Ρε Στεργιε, έχω δει εποχιακη ζέστη,εποχιακες μυγες, εποχιακά φαινομενα,αλλά εποχιακη τρομοκρατία, δεν ειχα ματαδεί.

habilis είπε...

Ο Νικήτας έχει το χάρισμα του πολιτικού που θέλουμαι όλοι μας.
Την καλή κουβέντα σε διαπροσωπικό επίπεδο.
Οι επικοινωνιολόγοι του βγάζουν το καπέλο.
Εχει διαχειριστεί άριστα μεταπιδείσεις απο κόμμα σε κόμμα και όταν προβλέπει το κόμμα σε κώμα τσουπ εκεί που έφτυνε.Είναι ο κλασικά επιτυχημένος πολιτικός και αυτό δεν είναι παίξε γέλασε για τα Ελληνικά ήθη και έθιμα.

Ολοκλήρωσε και το έργο του στο υπουργείο υγείας όπου το τέλειωσε με μηδενικό χρέος όπως και τώρα τέλειωσε την πρώτη του θητεία στο Δήμο με μηδενικό χρέος με την οικονομική πρωτοποροποριακή Ελληνική πατέντα , χρωστάς 5 δανειζεσαι 6 και ξοφλάς . Αρα μηδενικό χρέος.

Ο ψηφοφόρος τι ζητάει ?
Ενα ρουσφετακι έστω και ας είναι μια καλή κουβέντα για να του δώσει και την ψυχή του.

Ιοκάστη είπε...

@Mαίρη,
Α). Η Αθήνα είναι Η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο Καμίνης δεν κατοικεί στα Δριμίκλαδα ή στην Κωλοπετινίτσα. Ζει στο Χαλάνδρι που δεν το χωρίζουν έτη φωτός από την Αθήνα. Η στενή εντοπιότητα έτσι όπως το θέτετε ΠΟΤΕ δεν αποτέλεσε κριτήριο για το που κάποιος μπορεί να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος.
Ο λόγος που το αναφέρετε ξεκινά από τους ίδιους λόγους που ξεκινά όταν τα πράττει και ο Κακλαμάνης. ΔΕΝ έχουμε να πούμε κάτι άλλο ΓΙ’ ΑΥΤΟ και ψάχνουμε για να βρούμε να πούμε κάτι.
Ρωτάτε τι τον έκανε να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας, αφού σίγουρα κατά τη γνώμη σας δεν είναι η ανάγκη προσφοράς και αφού δεν είναι κάτοικος Κολωνακίου. Ρωτάτε αλλά έχετε προκατασκευασμένη την απάντηση. Μήπως –λέω εγώ τώρα- θα σας αρκούσε το γεγονός πως η Αθήνα έχει προβλήματα, που πέρα του Κολωνακίου, είναι ένας δήμος όπου από τα ξερά δέντρα, τα σπασμένα πεζοδρόμια, την ανομία, το σκοτάδι και την έλλειψη δραστηριοτήτων;
Αυτά υποθέτω θα ήταν ένας καλός λόγος να θέλει να ασχοληθεί κάποιος με αυτά κι όλα τα υπόλοιπα που θα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του νέου δημάρχου.

Β) Επανερχόμαστε στο θέμα αρμοδιοτήτων και για το εάν έπρεπε να κληθεί ο Συνήγορος του πολίτη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Διαβάζετε αλλά δε διαβάζετε. Σας έγραψα παραπάνω για τις αρμοδιότητες του συνηγόρου και για τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης για έναν και μόνο λόγο για να καταλάβετε τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος.
Επειδή εσείς έχετε στο μυαλό σας προφανώς ότι κλήθηκε ο Καμίνης αντί άλλου και αυτό σημαίνει πως ο ΓΑΠ του έχει προτίμηση για αυτό και του έδωσε και ως κόμμα υποστήριξη, φτιάχνετε και σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να τα υποστηρίξετε.
Λοιπόν ο Καμίνης κλήθηκε με την ιδιότητα του Συνηγόρου που τότε είχε ΚΑΙ ΔΕΝ ζητήθηκε από τον Καμίνη να τοποθετηθεί στο υπουργικό συμβούλιο σε θέματα που ήταν αρμοδιότητα του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης. Για όνομα! Ο Καμίνης ως συνήγορος του πολίτη μίλησε από τη σκοπιά του θιγόμενου πολίτη και ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης εάν πήγαινε θα μιλούσε για αδικήματα υπαλλήλων. Ο συνήγορος του πολίτη εκπροσωπεί τον ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ από τη δημόσια διοίκηση ενώ ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης ΔΕΝ εκπροσωπεί ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΕΙ τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Ο Καμίνης στο υπουργικό συμβούλιο ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ Ακούστε επιτέλους τι είπε και μην τα παίρνετε στο κρανίο τζάμπα. Ποτέ η θεωρίες περί συνομωσιών δε βοηθούν να αντιληφθούμε την πραγματικότητα. : http://www.naftemporiki.gr/podcast/listenclip.asp?id=19060

Υ.Γ. Από όλες τις τελευταίες σας επισημάνσεις (πλύση εγκεφάλου, ελιτίστικη γλώσσα κλπ ) σε ένα θα ήθελα μόνο να απαντήσω. Από τον κομμουνιστή παππού μου που έκανε είκοσι σχεδόν χρόνια φυλακές και εξορίες ζητήθηκε πολλές φορές να κάνει δήλωση μετανοίας από τους διώκτες και δεσμοφύλακες του, για να αφεθεί ελεύθερος και «καθαρός» στην κοινωνία. Δεν υπέγραψε για να λάβει το χαρτί του εθνικόφρονα.
Μη μου ζητάτε σήμερα εσείς πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης λοιπόν. Γιατί πρώτον δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να μου το ζητάτε και γιατί δεν είστε ο μετρονόμος του πόσο αριστερός μπορεί να είναι κάποιος. Δείτε εσείς πόσο αριστερή είστε, που αύριο θα ψηφίσετε Κακλαμάνη και αφήστε τους άλλους.

katerina είπε...

Habilis,
Διαβασα την αναλυση σου με ενδιφαέρον. Την καλημέρα μου.

katerina είπε...

Ιοκάστη,
επιτρεψτε μου να μπώ και εγώ στη συζητηση σας με την φίλη Μαιρη.

Με απωθεί ιδιατερα όλη αυτή η απολιτική Καμινολατρεία που ζουμε στις μέρες.Ιεροκηρυκες της πολιτικά ορθής νομιμοφροσύνης στον πιο σκληρό νεοφιλελευθερισμό, βγηκαν στα μπαλκόνια να κηρυξουν το νέο trend της πολης. Την Καμινολατρεία.

Αν το ειχε τόσο μαράζι ο κ. Καμίνης να ...σώσει την πολη, ας κατεβαινε ανεξαρτητος. Έστω ας διαχωριζε τη θέση του μετά την διακαναλική. Τίποτα. Ένας Χατζηαβατης παραμένει πάντα Χατζηαβάτης.

Και τωρα για να τελειώνει αυτή η ιστορία με τα αριστερομετρα. Αν θεωρείται αριστερη θέση την Καμινολατρεία,ποια ειμαι εγώ για να σας αποτρέψω απο τους λατρευτικους χωρους που επιλέγετε;
Αλλά BASTA. Μέχρι εδώ.

Απο ποτε τα δεκανικια του κάθε χυδαίου, απο ποτε οι μισθοφόροι του κάθε σαλταδόρου, ψευτη και δόλιου Κυβερνητη, ειναι ...αριστερές λυσεις;

Ελεος! Αναμεσα σε δυο Κατίνες έχουν να επιλέξουν οι ψηφοφόροι της Αθήνας,και κάποιοι μπορεί να επιλέξουν την αυθεντική Κατίνα, απο την δήθεν.

Manuel είπε...

Νομίζω ότι καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν έχει καμία σημασία, αν για την επόμενη πενταετία συνεχίσει να είναι δήμαρχος ο Κακλαμάνης. Του δίνεις ίσως και προβάδισμα, αφού. όπως λες, μέσα στο μπάχαλο της λαθρομετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος για να ανακουφίσει τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Με άλλα λόγια μην ψηφίσετε τον εκλεκτό της ξενέρωτης πασοκοστραφούς αριστεράς του Κουβέλη, αφήστε να ξαναβγεί ο όσιος Νικήτας. Θεωρώ πέρα από κάθε λογική να προσπαθήσω να ανατρέψω τα επιχειρήματά σου. Ειδικά αυτό με τις ανθρωπιστικές δράσεις θα ταίριαζε γάντι και στον Θεσσαλονικέα Άνθιμο. Το μόνο που βλέπω με κατανόηση είναι η αναφορά σου στο μεταμοντέρνο μηντιακό λόμπυ που προμοτάρει Καμίνη. Κι εγώ το αντιπαθώ εξίσου (με πολλές εξαιρέσεις βέβαια), στο βαθμό μάλιστα που σε αντίφαση με την προβαλλόμενη ταυτότητά του υιοθετεί μανιχαϊστικούς διαχωρισμούς. Παρ'όλα αυτά, αγαπητή Κατερίνα, προτιμώ κάποιον που μου δίνει μία αμυδρή ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στην Αθήνα (ή έστω κάτι θα σωθεί) από κάποιον που μου δίνει την εντύπωση ενός τυπικού πολιτικού, εκφραστή της λογικής "φτιάχνουμε όνομα με εμφανίσεις σε παράθυρα και υμνολόγια από τους ίδιους και τους ίδιους δημοσιογράφους". Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι, όταν ο Νικήτας ήταν στο Υγείας, διάβαζα, άκουγα και έβλεπα σε όλα τα ΜΜΕ ότι τα νοσοκομεία μας αγγίζουν επίπεδο τουλάχιστον Ελβετίας.
Εν κατακλείδι, ναι είμαι αριστερός θ και θα ψήφιζα Καμίνη (αν ήμουν δημότης Αθηναίων) γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.
Φιλικά, Μανώλης

Ελένη Μπέη είπε...

Είμαι περίεργη τι θα λένε στις επόμενες ...αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποστηρικτές του Καμίνη, όταν θα έχουν δει πόσα δεν θα έχουν γίνει από όσα ήλπιζαν ή περίμεναν κι όταν θα φανεί πια πως εκείνος που τώρα θέλουν να δοκιμάσουν ενισχύοντάς τον με την ψήφο τους την Κυριακή, δεν ήταν παρά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, το μικρότερο μεταξύ δύο κακών. Αν και η δικαιολογία είναι έτοιμη: "εν μέσω τέτοιας κρίσης τι να σου έκανε ο άνθρωπος"!

Είναι τόσο ενοχλητικό (για ορισμένους και για ευνόητους λόγους) που κάποιοι δεν μπαίνουμε σ' αυτό το παιχνίδι.

katerina είπε...

Μανώλη καλησπέρα και καλώς ηρθες,

τα έγραφα και στην τελευταία αναρτηση. Ο Καμίνης, δεν ειναι ...γενικώς και αοριστως ο Καμίνης. Είναι το νέο μοντέλο του νεοφιλελευθερου "κέντρου".
Είναι το εκσυγχρονισμένο μοντέλο Παπουτσή, Πρωτοπαππα και λοιπών συγγενών.

Μανώλη, όλο το παιχνιδι στο 2ο γυρο παιζεται αναμεσα στην νεοφιλελευθερη δεξιά και στην λαική δεξιά. Ας μην κοροιδευομαστε. Δεν με αφορά το παιχνιδι τους, δεν με αφορά η διαφορά αναμεσα στον καλό και στον κακό μπάτσο. Αλλά ...αισθητικά, το δήθεν με αναγουλιάζει.

Στην αρχή δνε έδωσα και μεγάλη σημασία σε όλη αυτήν την Καμινολατρεία. Μετά περισσότερο απο τοςυ στηριζοντες και τοςυ χειροκροτουντες και λιγοτερο απο τον ίδιο τον Καμίνη( το μόνο που λεει ο Καμίνης, ειναι μην ψηθισετε Κακλαμάνη είναι κακός. Αρα ψηφιστε εμένα), ξεκαθαρισε το concept στα μάτια μου.

katerina είπε...

Καλησπέρα Νερένια. Το έχουεμ ξαναπει,αναμεσα στην coca cola και στην pepri cola,στην πραγματικότητα ΔΕΝ υπάρχει επιλογή.

Ελένη Μπέη είπε...

:) Ναι, έτσι στρεφόμαστε σε άλλου τύπου ...αναψυκτικά. :)

Manuel είπε...

Κατερίνα, δεν έχω ψευδαισθήσεις για την πολιτική - ιδεολογική ταυτότητα του Καμίνη. Φιλελεύθερος είναι ο άνθρωπος, με ό,τι αρνητικό η θετικό (για να μην "ξεχνιόμαστε" εμείς οι αριστεροί) φέρνει μαζί του αυτός ο προσδιορισμός. Δεν ψηφίζω όμως τώρα ούτε για τη χάραξη οικονομικής πολιτικής απορρύθμισης ούτε για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Πολύ πιθανόν ο Καμίνης να ασπαεται αυτές τις επιλογες, αυτό όμως δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο την προοπτική να είναι ένας καλύτερος δήμαρχος από τον Κακλαμάνη.
Όσο αφορά στην περίπτωση να ενισχυθεί η φιλελεύθερη δεξιά έναντι της λαικής (το περίφημο μήνυμα για το μνημόνιο) μ' αφήνει αδιάφορο. Θεωρώ απλά ότι και οι δύο δεξιές, μαζί με η φασιστική βέβαια, εξυπηρετούν μακροπρόθεσμα το ίδιο σύστημα και τους ίδιους αφέντες. Θεωρώ ότι πρέπει να αποκαλύπτονται οι στοχεύσεις τους και να αποδομούνται. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει σε τακτικό (σε τοπικό εν προκειμένω επίπεδο) να ακολουθώ την κοινή λογική, που επιτάσσει συμμαχίες με ανθρώπους που δεν άγονται και φέρονται από ιδεοληψίες περί έθνους, θρησκείας κλπ. Έχει κι αυτό τη σημασία του νομίζω.

katerina είπε...

Μανώλη,δεν θα ψηφιζα ποτέ κάποιον που τον στηριζει ο Καρατζαφέρης, όπως και δεν θα ψηφιζα ποτέ κάποιον που τον υποστηριζει ο Μάνος.

Σέβομαι απολυτα την προσέγγιση κάθε πολίτη, δεν λοιδορώ κανέναν,και αν ασχολουμαι με τον Καμίνη, ειναι για ένα και μόνο λόγο. Γιατί μεσα σε μια απολυτα απολιτικη πρακτική, θεολογική σχεδόν υπάρχει ένα λαιφσταλιστικο κινημα Καμινολατρείας που με ενοχλεί τόσο αισθητικά όσο και πολιτικά.

Μανώλη, αναγωνρίζω και κάτι άλλο. Σε κάθε υποψηφιο που καλουμαστε να ψηφισουμε υπάρχει και μια προσωπική "χημεία". Ο καθένας μας έχει τις ανθρωπογεωγραφικές του προσεγγίσεις, και με αυτές πορευεται. Με ενοχλεί ιδιαιατερα το στυλ "δεν σπάω αυγά". Έμαθα να μην εμπιστευομαι ποτέ ανθ΄ρωπους, πολίτες, πολιτικούς, που δεν υποστηριζουν την προσωπική τοςυ αξιοπρέπεια. Με ενοχλησε ΑΦΟΡΗΤΑ που ο Καμίνης, σφυριξε αδιαφορα, στο γκανκστερικό "διλημμα" Παπανδρέου. Δεν θα εμπιστευομουν ΚΑΝΕΝΑΝ που μετραει τα όποια κουκιά πάνω απο την προσωπική του αξιοπρέπεια.
Ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ότι αν κάποιος ποδοπατάει την αξιορέπεια του, θα κλωτσησει αμέσως την αξιοπρέπεια όσων τον εμπιστευτουν.

Manuel είπε...

Εγώ δεν θεωρώ ότι σφύριξε αδιάφορα, απλά είναι υπέρ της άποψης ότι η πολιτική Παπανδρέου είναι αναγκαία, άποψη απορριπτέα από μένα. Αυτό σε τι επηρεάζει όμως την προοπτική να είναι καλύτερος δήμαρχος από τον Κακλαμάνη; Αν κάποιος ζει εκτός Αθήνας, προφανώς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτήν την παράμετρο, οπότε δικαίως νοιάζεται για το αν είναι ο Καμίνης δεκανίκι της μνημονιακής προπαγάνδας. Οι Αθηναίοι όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι τόσο ιδεαλιστές, στο βαθμό μάλιστα που ενδεχόμενη νίκη Κακλαμάνη θα ενισχύσει επικοινωνιακά τη ΝΔ, κάθε άλλο όμως παρά θα οδηγήσει σε αλλαγή της πολιτικής, που και τα δύο κόμματα εξουσίας εφαρμόζουν.

katerina είπε...

Μανώλη, δεν κατοικω στο κέντρο της Αθήνας,έχω μεταφέρει όμως τα δικαιωματα μου εκει. Ο τρόπος απολυτα νομοτυπος,έχω κάποιο ακινητο, το οποίο δεν νοικιάζω.

Εχω τα πολιτικά μου δικαιώματα στην Αθήνα για δυο λόγους. Πρωτον γιατί μπορεί αν μην κατοικώ εκεί αλλά ΖΩ εκει, δλαδή δουλευω στην Αθηνα, κινουμαι στην Αθήνα, αλλά πάνω απο όλα ΛΑΤΡΕΥΩ την Αθήνα.
Ο δευτερος λόγος είναι γιατί η ψηφος στην Αθήνα στελενει πολιτικό μηνυμα.

Δεν νοιωθω στο ελαχιστο λιγωτερο Αθηναία, απο όποιον κατοικει εκει. Η Αθήνα βιώνει μια τεραστια κριση, που έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με τις ακολουθουμενες κεντρικές πολιτικές. Αυτό δνε μπορώ να το παραγνωρίσω για να μπω στο τρυπάκι να επιλέξω τον πιο trendy δημαρχο.

Μανωλη, ειλικρινά πιστευω ότι ο Κακλαμάνης και ο Καμίνης ειναι οι δυο όψεις του ίδιου ακριβώς νομισματος. Σέβομαι απολυτα την ψηφο των συμπολιτών μου, που δεν έφεραν στον 2ο γυρο την Ελένη την Πορτάλιου,που πραγματικά θεωρώ ότι θα μπορουσε να ειναι ...θεραπευτρια.

Κατα τον ίδιο τρόπο όμως ζητώ και απο τοςυ συμπολίτες μου, να δουν το δικό μου σκεπτικό.

Στο λόγο της τιμής μου,αν πιστευα ότι θα αλλάξει οτιδηποτε με τον Καμίνη θα το σκεφτόμουν δυο φορές. Αλλά και μόνο ο ελτισμός ...δεν πάω στον Αγιο Παντελεημονα, γιατί αθ μου πετάξουν αυγά, απο έναν πολιτικό που διεκδικεί την ψηφο όλων για να είναι δήμαρχος όλων,με ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ.

Δεν ειμαι μεντιουμ, δνε έχω το κληρονομικό χάρισμα, μπορεί να αποδειχθεί ο Καμίνης καλυτερος δήμαρχος απο τον Κακλαμάνη, αλλά όχι με την δική μου ψηφο. Εμμένω ότι στην ερωτηση Κακλαμάνης ή Καμίνης, η απαντηση μου θα είναι..."είνα το ίδιο δωρο,με άλλο περιτυλιγμα".

Manuel είπε...

Εντάξει Κατερίνα, προφανώς διαφωνούμε. Εγώ, για παράδειγμα δεν βλέπω ελιτισμό στον Καμίνη, αλλά ρεαλισμό, επαφή με την πραγματικότητα, όταν δηλώνει ότι δεν θέλει να γίνει ομελέτα στον Άγιο Παντελεήμονα. Πολύ καλό παρεμπιπτόντως θεωρώ το άρθρο του Λυγερού για την περίπτωση Αγίου Παντελεήμονα. Τσέκαρέ το, αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/11/2010_1293216
Καλό βράδυ. Χάρηκα για τη γνωριμία.

katerina είπε...

Και εγώχάρηκα Μανώλη, το έχω δει το αρθρο. Σκοπευω όταν θα κατακάτσει λίγο ο κουρνιαχτός να το ανοιξω το θέμα με μια αναρτηση. Θα χαρώ πολύ να τα πουμε.

mahler76 είπε...

η κυρία Πορτάλιου θα ήταν μια τόσο καλή λύση. Είχα την τύχη να την έχω καθηγήτρια στην σχολή και έχω την καλύτερη άποψη για αυτήν. Όπως πάει σήμερα απλά ψηφίζουμε το λιγότερο κακό. Και καλώς ή κακώς και μόνο που οι φασίστες κάνουν τα πάντα για να μην βγεί ο Καμίνης αν ψήφιζα Αθήνα θα την έριχνα σε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΑ ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝεννοειθητε ΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ!
ΑΛΛΟΥ Ο ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝ!
ΑΛΛΟΥ Ο ΑΛ.ΤΣΟΥΠΡΑΝ!
ΑΛΛΟΥ Ο ΓΡ.ΨΑΡΙΑΝΑΝ!
ΑΛΛΟΥ Ο ΚΟΥΒΕΛΑΝ
ΑΛΛΟΥ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΕΛ->ΜΠΟΥΤΑΡΑΝ!
ΑΛΛΟΥ Ο ΚΑΜΙΝΕΛ...
ΑΛΛΟΥ Η ΠΑΡΤΑΛΙΟΥ
ΠΑΡΤΑΟΛΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ!
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΜΙΝΗ!
ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ!
ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΚΟΤΕΣ
ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΕΣ
ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ...

ΑΛΗΘΕΙΑ...ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ!
ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ?
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛ.ΜάΦΙΑ
ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΙΑ-ΑΛ.ΣΥΡΙΖΟΣΥΝ.

ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ+
Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΑΜΗΝ+

polykarpos markaras είπε...

http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://expaganus.wordpress.com
http://polmarkarch.wordpress.com

και...........Ο ΝΟΏΝ ΝΟΕΙΤΩ