Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κότα λυράτη

Την ώρα που το πανελληνιο προσπαθεί να συνέλθει από το στυγερό εκβιασμό του Γιωργάκη του Αχαμνού, ότι αν δεν ψηφίσουμε το Σγουρό θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει, νέα πολιτικά γεγονότα συνταράσσουν την πατρίδα μας.
Ο Μπουτάρης ξέχεσε τον Άνθιμο. Και καλά του έκανε. Να αγιάσει το στόμα του.

Και ξαφνικά ο Μπουτάρης, κότα λυράτη, νατον πρώτη μούρη στο ...μαγαζί του Άνθιμου να ζητάει την ...ευλογία του. Τέτοια τρέλα να εκκλησιαστεί! Ε, ας πήγαινε σε μια άλλη εκκλησία, αφού πια το είχε τόσο μαράζι να ανάψει το κερί στον Αη Δημήτρη, μεγάλη η χάρη του. .

Όχι, ο Μπουτάρης πήγε μαζί με τους παρατρεχάμενους να φωτογραφηθεί στο ...μαγαζί γωνία του Άνθιμου. Πήγε να αποθανατιστεί στις κάμερες να ψάλλει το ωσαννά με το χριστεπώνυμο πλήθος του ...μουτζαχεντίν.

Και ορθότατα ο μουτζαχεντίν τα πήρε στο κρανίο και τον έκανε ρόμπα. Να αγιάσει το στόμα και του...Αγίου, εγώ στη θέση του –γιατί και Αγία δεν με λες- θα του σβούραγα μια με το θυμιατήρι στο δόξα πατρί και θα τον έκραζα ...τσου ρε κότα.

Ε, ο ...Άγιος, ...Άγιος είναι, του είπε ότι κακώς συχνάζει στο μαγαζί του γιατί απο το χριστεπώνυμο, όχι ψήφο δεν θα δει αλλά ούτε σάλιο και κατέθεσε τα παράπονα του στον «αν δεν ψηφίσετε Σγουρό, εγώ θα κρατήσω την ανάσα μου μέχρι να σκάσω». Ό «αν....» πήρε μια ανάσα- μα ούτε να σκάσεις με την ησυχία σου δεν σε αφήνουν αυτοί οι υποψήφιοι που μάζεψε ο Ιωάννης ο Αυλοκόλαξ- και προσπάθησε να διαμεσολαβήσει και να κάνει τα ξινά γλυκά.

Λοιπόν για Άγιο δεν τον κόβω τον Άνθιμο, αλλά και τόσο τζαμπα μάγκας όσο ο Μπουτάρης δεν είναι.
Αν και εδώ που τα λέμε, ο Μπουτάρης, αυτό το πρόβλημα το έχει γενικώς, αυτό το «όπου φτύνω ...γλύφω», του βγαίνει αβίαστα βρε παιδί μου. Άντε κυρ- Γιάννη, στις επόμενες εκλογές βάζεις σοβαρές υποθήκες να κατέβεις με το κόμμα του Άνθιμου και του Βουκεφάλα.


22 σχόλια:

αντωνης είπε...

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το πως οι ΠΑΣΟΚοι θα πανε να ψηφισουν καποιον που πριν εναμιση χρονο κατεβαινε με το Μανο στη "Δραση";
Αλλά θα μου πεις πρωτη φορα θα ειναι που θα δωσουν και "ιδεολογικο" στιγμα στην ξεφτιλα τους και ως κομμα και ως ανθρωποι τελικα;
Σιχαματα...

katerina είπε...

Μα Αντώνη, ο Μάνος εδηλωσε και τον ενθουσιασμό- και μαζί με τον ενθουσιασμό και την στηριξη βέβαια- και στον Καμίνη.

«Η ΔΡΑΣΗ στην Αθήνα θα υποστηρίξει τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη και στη Θεσσαλονίκη τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη. Και οι δύο είναι το είδος των δημοσίων ανδρών που αναζητεί η ΔΡΑΣΗ(sic!!!). Ο κ. Μπουτάρης υπήρξε εκ των ιδρυτών της ΔΡΑΣΗΣ και το ίδιο θα μπορούσε να είναι και ο κ. Καμίνης.

Καλά η ...δράση θα τοςυ ειράξει. Εδώ δεν του πειράζει ότι στις προηγουμενες εκλογές όταν ζητηθηκε η στηριξη του στο 2ο γυρο απαντησε ...τηλεοπτικώς "τα ίδια σκατα είναι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ". Προσωπικά δνε διαωνώ με την ρηση του...ανδρός,αλλά τωρα τους πασοκους παρακαλάει να τον ψηφισουν. Κια βέβαια, αυτοι θα το πράξουν αφου το θέλει ο "αν δεν ψηφισετε...".

Εγώ στοιχηματιζω ότι ο Μπουτάρης στις επομενες εκλογές θα κατεβει με το χρισμα του Άνθιμου.

Aldebaran είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά:

Θεσσαλονίκη, 19/Ιουνίου/2006

ΔEΛTIO TYΠOY

Με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν σήμερα (χθες) το πρωί αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους Π. Αβραμόπουλο και Λ.Ζαχαριάδη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγραμματισμένου κύκλου επαφών με επικεφαλείς Εκκλησιών και δογμάτων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας αντίστοιχες κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και με τους επικεφαλείς των υπολοίπων θρησκευτικών κοινοτήτων της πόλης μας.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμή ατμόσφαιρα, πέραν των εθιμοτυπικών που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατέθεσε δύο προτάσεις στον κ. Άνθιμο.

Η πρώτη πρόταση αφορά στη συνεργασία του Δήμου με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για την ανάπτυξη του λεγόμενου θρησκευτικού τουρισμού, μέσα από την ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων και των Ναών της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη λειτουργία των υποδομών της πόλης ως προθαλάμου των επισκεπτών/προσκυνητών του Αγίου Όρους.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη συνεργασία της Εκκλησίας για την παροχή στήριξης από την πλευρά της στις ομάδες ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ψυχοτρόπες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ) σε επίπεδο ενημέρωσης και πρόληψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο προτάσεις που κατέθεσε η αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, βρήκαν θερμή υποδοχή και θετική ανταπόκριση από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και συμφωνήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί σε επίπεδο πιο εξειδικευμένο, ώστε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα.

Τέλος, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών εκφράστηκαν ευχές και καλό κατευόδιο στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που αναχωρεί για την Αμερική, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.”

Swell είπε...

Στο PASOK Κατερίνα μου πάντοτε βασίλευε και πάντοτε επιβράβευαν το "ήθος". Από το 1981. Τις συνέπειες αυτής της "φιλοσοφίας" ζούμε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, καλημέρα.
Ολα είναι εικόνα, υποκρισία και εξαπάτηση.
Και να προσθέσω και κάτι στο προηγούμενο άρθρο σου. Φοβού τους αυλικούς, είναι ύπουλοι και δρούν υπόγεια.
Στα 18 μου αγωνιζόμουν μαζί με άλλους για " να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.." και τώρα ακούω..." ότι αυτές τις αλλαγές που έκανε το πασοκ ήταν απαραίτητο να γίνουν..."
Κι' αναρωτιέμαι, εγώ η αγωνίστρια, υπάρχει οδός για μας? Αραγε υπάρχει διέξοδος από αυτό το τέλμα? φεύ.
Εκτός, βέβαια, από το να έχουμε τις κεραίες μας σε εγρήγορση, τα μάτια μας χωρίς παρωπίδες και τα μυαλά μας ανοικτά. Μαίρη

akrat είπε...

όπου γάμος και χαρά ... η βασίλω πρώτη..

Yannis Zabetakis είπε...

το κρασί του Μπουτάρη είναι εξαιρετικό!
αυτό μόνο μπορώ να πω ως Χημικός Τροφίμων!

οεο

monahikoslikos είπε...

Γιαννης Μπουτάρης... είναι ο πρώτος κουραδόμαγκας της πόλης... και μην του (πολυ)κολλάει ο Άνθιμος γιατί σε τίποτα δεν το 'χει ο μπαρμπα Γιάννης να βάλει την ουρά υπό τα σκέλη.

Υ.Γ: Καημένο ΠΑΣΟΚ που κατάντησες να σε εκπροσωπεί ένας Μπουτάρης, ένας Τατούλης, ένας Καμίνης κι ένας άρχοντας της ντόπας.

celin είπε...

Kατερινα,ειναι αθλιο το θεαμα ενος Ανθιμου σα τοπικου πολιτικου νταβατζη στη Θεσσαλονικη.Και η εικονα του ζορο-νομαρχη,ειναι εξισου αθλια.
Εγω,οπως εχω ξαναγραψει,κ τον Ιησου Χριστο να κατεβασει υποψηφιο το ΠΑΣΟΚ,θα παρακαλαω να χασει.
Απο την αλλη,ριχνεις μια ματια στη Θεσ/νικη,
και προβληματιζεσαι.Μα ΤΙ ψηφιζουν οι ανθρωποι εκει;
Καποιος Θεσσαλονικευς θα μου απαντουσε,"τα ιδια σκατα που ψηφιζει πανω κατω κ η υπολοιπη Ελλαδα"

Νομιζω οτι το διακυβευμα-ειδικα στη Θεσσαλονικη-ειναι να καταψηφιστει ΚΑΙ ο Ανθιμος ΚΑΙ η Δεξια ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ.
Ουτε Μπουταρης,ουτε Μπολαρης,ουτε Γκιουλεκας ουτε Ζορο.

Παντως,οσο αντιπασοκος κ αν ειμαι,απεχθανομαι πολυ περισσοτερο τους Ανθιμους εκει απο τους Μπουταρηδες.
Ας κανουν την υπερβαση,
ελεος δηλαδη,
απο τη μια οπισθοδρομηση κ αντιδραστικη δεξια
κ απο την αλλη Μνημονιο κ ΔΝΤ,
Σκυλλα κ Χαρυβδη δηλαδη(οπως,σε γενικες γραμμες,συμβαινει παντου)

ας ψηφισουν κατι αλλο οι ανθρωποι εκει.

KOYKLITIS είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω Κατερίνα μου είναι σε ποια στιγμή ήταν ξεμέθυστος ο μπαρμπαΓιάννης, όταν έλεγε μουτζαχεντίν τον Άνθιμο ή όταν πήγε να του ζητήσει συγνώμη;
Ου μα μου χαθεί ο γυμνοσάλιαγκας κι αυτός κι όσοι τον πήραν στα σοβαρά!

Xavier είπε...

Βλέπω παρακολουθείς κωμωδίες.

katerina είπε...

Aldebaran,
Τρελαίνομαι όταν μου μιλούν για τον ...αριστερό Μπουτάρη.
Ο Μπουτάρης είναι ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος, ιδρυτικό μέλος της Δράσης του Μάνου, που παλεύει να το παιξει εναλλακτικό γεροντοφρικιό.

Το καινουργιο στυλάκι Μάνου και αναλόγως των ακολουθων του, ειναι τρεντιες, γκουρμαδιές, τσόντες και όποια άλλη μαλακία μπορεί να κάνει θόρυβο. Ένας Ψινάκης του κερατά είναι, αλλά τουλάχιστον ο Ψινακης ειναι πιο έντιμος κλοουν σε αυτο που είναι και που πουλάει.

katerina είπε...

Swell,το εμπεδώσαμε λίαν προσφάτως σε τι χυδαιοτητες μπορεί na φτασει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πάρει 5 κουκιά παραπάνω. Θα μου πεις ότι ο Πρωθυπουργός δίνει τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του αγώνα επιβιωσης (δικής του εννοώ, όχι δικής μας)

Υποψιαζομαι βέβαια, ότι το ενδιαφερον εστιαζεται ταυτοχρονα και τα χρηματα απο τα ΠΕΠ. Είναι το ΕΣΠΑ, ειναι η κουτάλα. Είναι ...οι δικοι μας άνθρωποι.

katerina είπε...

Μαίρη μου, ειλικρινά δεν ξέρω ουτε ποιος είναι ο χάρτης εξόδου από αυτό το βούρκο, ούτε τον χρονικό ορίζοντα εξόδου. Ξέρω όμως κάτι. Ότι μεγαλυτερη εξουσία απο αυτή που διαθετει ο κόσμος για να ανατρέπει δεν διέθετε ποτέ και κανείς. Ναι, και με τις εκλογές και όχι μόνο με τις εκλογές.

Ακούω πολλούς, άλλους καλοπροαίρετους και άλλους κακοπροαίρετους που μιλούν για τον μη ξεσηκωμό και ακόμα περισσότερο για το σκύψιμο του κεφαλιού του κόσμου. Ας δουμε όμως ότι μεσα σε ένα χρόνο, μια Κυβερνηση που ήρθε τόσο θριαμβευτικά, χωρίς απο την άλλη να δινεται από την αντιπολίτευση, μειζονα και ελασσονα μια ουσιαστική πολιτική διέξοδος, κυριολεκτικά ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ. Ένας Πρωθυπουργος που παρακαλαει,απειλει και εκβιάζει.
Κια βέβαι δνε εκβιάζει τον Σαμαρα. Δεν θα τον ψηφισει ο Σαμαρας, την δική μας ψηφο ζητάει.

Σήμερα ειναι πολύ ζεστό αυτο που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να κάνει ο Παπανδρέου προκειμένου να μην καταρευσει. Προχθές ο ίδιος βγηκε δημοσια να πει, ενταξει μωρέ δεν ειμαι καλός Πρωθυπουργός, δεν ειναι καλή η Κυβερνηση μου,αλλά ...ειμαι το αναγκαιο κακό. Σήμερα αντι για τανκς απειλει με spreads. Μεσα σε ένα χρονο Μαιρη,μόλις 12 μηνες.

Ναι, στηνουν σκηνικά ...επιβιωσης, τα έχουμε γραψει εδώ και μήνες, ο χρόνος πια μετραει αντίστροφα. Αυτά τα δεδομένα που σημερα συζητάμε σε λίγους μήνες, θα είναι ...παντελώς ξεπερασμένα. Αλήθεια με εκλογές απειλει εμάς ή τα μαχαιροκρατες απο το μαγαζί του που τον απειλουν ΕΥΘΕΩΣ;

Ναι προθυμοι υπηρχαν πάντα, θα βρει. Απο τον Καρατζαφέρη και τοςυ Μητσοτακηδες, μεχρι τον άθλιο Κουβέλη και τη συμμορία του. Πιστευεις ότι αν ο βρυκολακας δεν ήξερε ότι ο Γιωργάκης ειναι αμεσα αναλώσιμος, αν δεν ήλπιζε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ντορας, θα έδινε όλα αυτά τα shows; Διαβαζω και ξαναδιαβαζω αυτο το καιρό με πολύ μεγάλη προσοχή τα Ιουλιανα του 65.

Αλλά βρε Μαιρη μου, η ιστορία δεν ειναι που διδάσκει ότι η εξέγερση γίνεται πάντα με μια αφορμή, συνήθως ...άσχετη και ακόμα συνηθέστερα συναισθηματικά φορτισμένη.
Εγώ πάντως στοιχηματιζω ένα κρασί, ότι σε λίγοςυ μήνες ο Γιωργος θα μας κλαιγεται και θα μας παρακαλει να τον στηριξουμε απο τοςυ αποστάτες;


Υ.Γ. Κυκλοφορεί και στο διαδικτυο, αν την βρεις δες τον Μικη Θοδωράκη προχθές στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Ειπε κάτι που ο Μαλούχος προσπαθησε να το περάσει...en passant. Ειπε ότι στις φωτιές του 2007, πηρε τηλεφωνο τον Καραμανλή και του είπε ότι πρέπει οπωσδηποτε να του πει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κάτι, εκεινη την μερα και ότι πρέπει ο Καραμανλής να τον επισκεφθεί στο σπιτι του άμεσα. Τι του είπε; Του είπε «πηγαινετε σε εκλογές κ. Καραμανλή, θα καεί όλη η Ελλαδα». Και μετά... συμπληρωσε, μην βιαζεστε να μιλήσει ο Καραμανλής.
Δεν ξερω ουτε γιατί το είπε ΔΗΜΟΣΙΑ αυτο ο Θοδωράκης και με εντυπωσιασε ότι αυτό περασε ΤΟΣΟ στο ντουκου απο τα ΜΜΕ. Και χαμενα να τα έχει ο Θοδωράκης- που βέβαια εμενα δεν μου έδωσε αυτή την εντυπωση, τον είδα πολύ ανθηρό και ζωντανό και επι τόσες ώρες- είναι τρομακτικό αυτο που ειπε. Τόση δημοσια σιωπή. Καμία διαψευση. Καμία αναφορά. Φυγαμε και συζητουσαμε αν όντως το ακουσαμε ή έχουεμ 2 άνθρωποι την ίδια ακριβώς παραισθηση. Έρχονται περιεργες μέρες Μαιρη. Πολύ περιεργες.

katerina είπε...

Κι η δική μας η χαρά akrat;

katerina είπε...

Όντως Γιάννη είναι ένας εξαιρετικός οινοποιός, δεν νομίζω ότι κανείς μπαινει στη λογική να το αμφισβητησει αυτό. Αλλά δεν ψηφιζει κανείς το κρασί του εδω.
Αλλωστε και ο Αβερωφ, αν και επαγγελματίας πολιτικός και ερασιτεχνης οινοποιός, ...τελικά σαν καλός οινοποιός έμεινε στην ιστορία και όχι σαν καλός πολιτικός.

katerina είπε...

Λυκε, τον Μαρτη ή τον Απριλη, δεν θυμαμαι ακριβώς, είχε το bistrot του Celier μια βραδιά αφιερωμένη στον Μπουτάρη. Επειδή μεσα απαγορευεται το κάπνισμα τελικά βρεθηκαμε οι καπνιστές (και ο Μπουτάρης καπνιστης είναι)έξω στην εισοδο και αραξαμε εκει με τα κρασιά μας. Η κουβέντα καθαρά πολιτική και απο τότε ήδη ήξερε ο Μπουτάρης ότι θα κατεβει με το ΠΑΣΟΚ. Το έλεγε άνετα, ξεκαθαρα και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Εγώ δεν κρατηθηκα και τον ρωτησα, αν οι Θεσαλονικάρχες του ΠΑΣΟΚ θα τον ...αποδεχτουν. Φανταζεσαι την απαντηση, ειμεθα και σεμνό blog και δεν λέμε σοκιν λέξεις

katerina είπε...

Celin, περα απο το ξανθό θεσαλλονικί, τα Σαλωνικιωτικα δεν τα ξέρω. Αλλωστε εγώ ποτέ δεν καταλαβα γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ...ερωτική πόλη. Εμένα δεν με ξετρελανε ποτέ.

Όμως δεν πιστευω ότι ειναι ζητημα Ανθιμου, Πανίκα,κλπ σουργελων. Και στην Αθήνα ο μακαριτης ο Χριστοδουλος γνωρισε μεγάλες πιένες. Τι θα πει αυτό; Η κοινωνία της βέβαια μου βγάζει διαισθητικά έναν λίγο μισοκακομοιρο καθωσπρεπισμό, αλλά αυτή ειναι μια πολύ φευγαλέα εικόνα,. Δεν μπορω να το τεκμηριώσω.

katerina είπε...

Κουκλιτη καλησπέρα,
εγώ την προσωπική ιστορία του καθενός την σεβομαι και τον αγώνα που δίνει ο κάθε άνθρωπος τον εκτιμώ. Δεν βάζω τετοια ζητηματα στη κουβέντα. Είχε το θαρρος να δημοσιοποιησει το προβλημα και τον αγώνα του, και ανεξαρτητως ποσο καραγκιοζης είναι πολιτικά, στις προσωπικές αγωνίες, τοςυ προσωπικούς αγώνες, τις προσωπικές μαχες, τις προσωπικές νικες ή ήττες, υποκλινομαι γενικώς αλλάποτε αοριστως.

katerina είπε...

Καλώς τον Xavier. Μετά μανίας τις παρακολουθω. Μάλιστα ενω τον τελευταιο χρονο με κατέθλιβε όλο αυτο το σκηνικό της πολιτικής επικαιρότητας, τον τελευταίο καιρό μου προκαλεί ιλαρότατη διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

την ιδια περιπου τζαμπα μαγκια ειχε πουλησει και το pasok οταν ειχε εξαγγειλει την θεσπιση του πολιτικου γαμου χωρις να υπαρχουν οι απαραιτητες προυποθεσεις που θα καθιστουσαν την εξαγγελια πραγματικοτητα και φυσικα το μετρο απετυχε , η κοινωνικη αποτυχια του μετρου υπηρξε μια ιδεολογικη επιτυχια της εκκλησιας . το ιδιο περιπου συμβαινει και τωρα . ποιος μπορει να ισχυρισθη οτι στην ελλαδα που ειναι μελος της ευρωπαικης ενωσης η εκκλησια δεν αποτελει τον φορεα του εθνους? γιωργος

Kirki είπε...

Κατερίνα και Αντώνη,ακούστε εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=7K-nk6eKB7c
τον ίδιο τον Μανο να λεει πως ο Καμινης θα μπορούσε να ειναι κατεξοχήν υποψήφιος της Δράσης