Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή στους μηδίσαντες

Στην Αθήνα απαγορευόταν να συλλάβουν δούλο που έβρισκε άσυλο σε ναό.
Δεν με θυμώνει ότι σήμερα πλαστικόφρακτοι πραιτοριανοί της Εξουσίας, κατ’ εντολήν της, ξυλοκόπησαν, γρονθοκόπησαν και συνέλαβαν, τους σύγχρονους δούλους που ζήτησαν καταφύγιο στον ναό.
Ούτως ή άλλως τα άσυλα είναι ιερά και απαραβίαστα μόνο σε δημοκρατικά καθεστώτα.
Ούτως οι άλλως τα αυταρχικά καθεστώτα με πραιτοριανούς πορεύονται... Και με πραιτοριανούς πλαστικόφρακτους ΚΑΙ με πραιτοριανούς που παριστάνουν τους πολίτες.

Δεν με θυμώνει που, η Κυβέρνηση του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’, θεωρεί ότι η Ακρόπολη δεν είναι ο Ναός, Ναός της δημοκρατίας, αλλά ένα μνημειάκι που έχει έσοδα από τα τουριστικά εισιτήρια και προβολή στο διαδικτυο.

Δεν με θυμώνει που ο Υπουργός ΟΠΑΠ, Τζόγου και «Πολιτισμού» στους απλήρωτους δούλους που διαφεντεύει, καταθέτει την ...άποψη «τέρμα το καλαμπουράκι της Ακρόπολης».

Δεν με θυμώνει που οι μαντατοφόροι της εξουσίας, οι «δημοσιογράφοι» διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους. Η δουλειά του «δούλου» της εξουσίας είναι να φροντίζει έτσι ώστε η εικόνα του αφεντικού τους να μην ραγίζει. Να μην ραγίζει στις εικόνες των ξένων τηλεοπτικών δικτύων, στα ραπόρτα των ελεγκτών των πιστωτών και πάνω από όλα στα μάτια αυτών που τον έχρισαν σαν τον « άνθρωπο τους στην Ελλάδα.»

Αλλά κοίτα κάτι περίεργο. Δεν θυμώνω. Αναγουλιάζω. Αηδιάζω...
Αηδιάζω από το συρφετό των άναρθρων κραυγών των «πολιτών» χούλιγκαν.
Αυτών που "υπερασπίζονται" την Ακρόπολη σαν τουριστικό μνημείο.
Αυτών, που τόσο βάρβαρα, με αυτόν τον εστετ χουλιγκανισμό, παθαίνουν νευρικό κλονισμό και φωνάζουν ότι «διασυρόμαστε εθνικά» γιατί πολίτες, συν-πολίτες τους, εργαζόμενοι, συν-αδελφοι τους διεκδικούν, το επί 2 χρόνια απλήρωτο, μεροκάματο τους, ζητούν ένα μεροκάματο, ζητούν εργασιακή ασφάλεια, ζητούν έναν ουρανό. Και τον ζητούν στον τόπο που υπηρετούν. Στο Ναό.

«Χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα ο πολίτης εκείνος που, όταν υπάρχει στάση στην πόλη, δεν συμπαραστέκεται και μένει ατάραχος ή ασυγκίνητος στα δημόσια πράγματα».

Στην ερώτηση σας ...εστέτ χουλιγκάνοι μου, για το ποια σημασία μπορεί να έχουν τα ...πολιτικά δικαιώματα και η απώλεια τους, όταν ο ...Εφιάλτης φάνηκε και οι ...Μήδοι διαβήκανε, τι να απαντήσω; Για τους μηδίσαντες ...ασφαλώς δεν έχουν καμία σημασία. Και είναι μάταιος κόπος και η οποιαδήποτε εξήγηση.

44 σχόλια:

Dimitris είπε...

Στο είχα ξαναγράψει και δεν το σχολίασες.....Επακριβώς, σου έλεγα ότι : "δε με φοβίζουν τα συμφεροντολογικά και κωμικοτραγικά ανθρωπάκια των γαλαζοπράσινων στρατιών.....
Τα γνωρίζουμε, τα κρίνουμε , ξέρουμε γιατί είναι εκεί που είναι ιδεολογικά και τι πρεσβεύουν......
Με φοβίζουν όμως αυτοί για τους οποίους εσύ αναγουλιάζεις, διότι δεν είναι μόνο ηλίθιοι, μα εκτοξεύουν και την αύρα τους....
Και τους ηλίθιους ποτέ δεν τους λογάριαζα , μα πάντα τους φοβόμουν........γιατί πάντα ήταν απρόβλεπτοι..........

Yannis Zabetakis είπε...

μήπως ήγγικεν η ώρα να πάρουμε με τις φωνές και τις πέτρες όλους τους φίλους/γνωστούς/συναδέλφους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ?

να τους σπάσουμε το Ηθικό!
να τους κάνουμε να νιώσουν Ντροπή και Αηδία!

να τους κάνουμε να Μετανιώσουν!

μόνο έτσι οι στρατοί θα γίνουν πιο μικροί, πιο λίγοι...

μμμ?

ELvA είπε...

Καλημερα Κατερινα μου,

Αυτος ο ''εστετ χουλιγκανισμός'' που γραφεις ειναι ολη η ουσια. Σιγουρα θα εχεις δει και το video οπου οι «δούλοι» της εξουσίας, οπως σωστα λες, υπερασπιζονται τα αφεντικα τους! Αυτοι οι ανθρωποι εχουν κανει το μεγαλυτερο κακο και αυτοι ειναι που εχουν αλλοτριωσει συνειδησεις..
Ειναι πουλημενα τομαρια και θελουν φτυσιμο!
Οταν δεν νοιαζονται για τον εργαζομενο που ειναι απληρωτος μηνες και που ενας θεος ξερει πως τα βγαζει περα με οικογενεια και υποχρεωσεις, εχουν πια, ξεφυγει σε αλλη διασταση, δεν ειναι ανθρωποι...

katerina είπε...

Κατ’ αρχάς ζητώ συγνώμη αν δεν απάντησα σε κάποιο σχόλιο. Και για λόγους ουσίας αλλά και για λόγους τύπου. Η ουσια είναι ότι το blogging είναι διαδραστική επικοινωνία, πολύ συχνά ανοιγει τον διαλογο.
Ο «τύπος» που κάθε άλλο παρα τύπος είναι, αφορά στην αισθητική της ευγένειας. Η αισθητική δεν είναι άσχετη με την ηθική. Όταν κάποιος σου λεει καλημέρα και δεν του απαντάς, δεν εισαι απλά αγενής, εισαι χυδαίος. Και πάλι συγνώμη.

Τωρα για την ουσία του σχολίου σου Δημητρη. Δεν θέλω να κλεισω τα μάτια. Όλη αυτή η κατασταση που ζουμε περαν των τσανακογλυφτών και όσων προσδοκουν από πολλά ή ένα ψιχουλο που θα πεσει από το τραπέζι της εξουσίας, υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που είναι πολύ δεκτική στα επικοινωνιακά ερεθισματα που το καθεστώς διαχειρίζεται. Κατ’ αρχάς τον φόβο. Μετά τον μονόδρομο και μετά το πιο…δραστικό ναρκωτικό. Είσαστε άρρωστοι. Απλά δεν το ξέρατε. Τωρα θα σας θεραπεύσουμε.

Δες την επικοινωνιακή τακτική της χούντας, με τους ασθενείς, τα χειρουργεία και τους γυψους. ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια τακτική από το σημερινό ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Βλέπεις ότι 40 χρόνια μετά το ΜΗΝΥΜΑ είναι ακριβώς το ίδιο, το μέσον, διαφερει. Σημερα τα ΜΜΕ είναι περισσότερα, και αντί των στολών των επιλοχιών που χειροκροτούσαν τους συνταγματάρχες της χουντας , οι εστετ χουλιγκάνοι, οι ημιμαθείς λαιφσταλιστες, τα blogs των τσανακογλυφτών εξίσου με αυτά των ηλιθίων, αυτοι που αρεσκονται να θεωρουν εαυτούς "μοντέρνους" και "εκσυγχρονιστές", αυτοι που ομνύουν στο φαντασμα της δημοκρατίας χωρίς να μπορούν να την αντιληφθούν, κάτι φιλελεύθεροι της πυρκαγιάς, κάτι ακτιβιστές της κομψότητας, κάτι χειροκροτητές εκ πεποιθήσεως. Ένα βαρβαρισμός, που ναι ασφαλώς και είναι τόσο χυδαίος όσο και επικίνδυνος. Όλοι αυτοι είναι ένα εξαιρετικό υποστρωμα για την κυβερνητική επικοινωνιακή πρακτική.
Η χυδαιότητα Δημήτρη μου είναι λοιμώδης ασθένεια.

katerina είπε...

Γιάννη καλημέρα.
Ξέρεις υπάρχουν δύο …προσεγγίσεις στο θέμα.
Η μία αφορά στο να το…συζητήσουμε.
Η άλλη αφορά στο… ή μεθ’ ημων ή ανθ’ ημών.
Νομίζω ότι είναι εμφανές πια προκρίνω στον συγκεκριμένο πολεμο. Γιατί ναι, πόλεμος είναι.

katerina είπε...

Elva μου,
καλώς την φίλη μου από τον Βορά,
Τα έγραψα και στο Δήμητρη. Και όλο αυτό το στυλάκι αυτών των είτε βουβών είτε φλύαρων χειροκροτητών των …γιατρών της ασθενείας μας, το έχω περιγράψει και στο η φυλή των gourmet, μία μπουρζουαζία χωρίς καμία γοητεία

Ναι θεωρώ αυτούς τους εστετ χουλιγκάνους, την άλλη όψη του ίδιου νομισματος των κλασσικών φασιστών που άλλοι εσκεμμένα και άλλοι λόγω χαμηλου υποβαθρου αντικαθιστουν την πολιτική με μια απεραντη όσο και ανηθικη ηθικολογία, με μια υποκουλτουρα «πολιτισμού», με την μιζέρια του δήθεν. Αν χρειαστεί θα συμπράξουν και με τους κλασσικούς φασίστες- η σωτηρία της πατριδας βρε παιδί μου. Όλοι αυτοι που θεωρουν ότι η συναινεση είναι πολιτική θέση, η σιωπή πολιτισμός, το δικαίωμα προνομιο, και ο ακτιβισμός αναλώνεται στην κηπουρική των πεζοδρομίων, στην συμμετοχή σε ποδηλατικούς αγώνες και στις βιολογικές ντομάτες.

Elva, το φαινομενο αυτου του λαιφσταλιστικου τίποτα, υποτιμηθηκε. Όταν οι κάθε λογής Τσαγκαρουσιάνοι, Κωστοπουλοι, και Θοδωράκηδες έκαναν επελαση, απλά τους φτυναμε σαν γραφικούς φλώρους. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πραγματα. Ο μικρός άθλιος Καρατζαφέρης …Καρατζεφεροποιεί την πολιτική ζωή, ο άθλιος αθλιος Μάνος Μανοποιεί, ο μικρός άθλιος Τσαγκαρουσιάνος…Τσαγκαρουσιανοποιεί.
Νομιζω ότι η υποτιμηση και η επαναπαυση σε όλα αυτά και σε όλους αυτους, που αρκειται σε ένα απλό… σε αγνοώ, είναι πια μια πολυτέλεια.

NIKOS ZERVOS είπε...

Τα γαλαζοπράσινα ανθρωπάκια (τα περισσότερα γαλάζια) που δεν ξέρουν τι θα πεί ΑΣΕΠ πήραν αυτό που χρειαζόταν!!!όπως αυθαίρετα κατέλαβαν δημόσιο χώρο έτσι αυθαίρετα θέλουν να καταλάβουν και μόνιμη εργασία!!!αγνοώντας όλους όσους δεν έχουν "μπάρμπα" .Καμία επιείκεια σε ανθρώπους που αδικουν συνανθρώπους τους παίρνοντας με πλάγιους τρόπους την δουλειά τους!!!Αν έχουν προσόντα να ζητήσουν οι ίδιοι πρόσληψεις μέσω ΑΣΕΠ.¨οσο για το συμβάν μάλλον οι ίδιοι το επιδίωξαν!!!

celin είπε...

Kατερινα,ενας λογος που δεν τους εχουμε παρει με τις πετρες ειναι ο εξης:ειναι πολλοι αυτοι που βλεπουν τον ΓΑΠ να πετσοκοβει μισθους κ να δημιουργει θεσεις ανεργιας,
και επιχαιρουν για αυτο,θεωρωντας οτι η χωρα "μπαινει σε μια ταξη"

Σε αυτη τη χωρα,ολοι οσοι δε δουλευουν στο Δημοσιο,μισουν αυτους που δουλευουν στο Δημοσιο,αυτη ειναι η αληθεια.
Τους μισουνε.
Για αυτο κ ολες αυτες οι περικοπες κ οι απολυσεις των συμβασιουχων,δεν εχουν οδηγησει σε ξεσηκωμο.Διοτι,οι υπολοιποι χαιρονται για αυτο.

Τωρα,μεταξυ μας,για ολο αυτο το μισος δεν ειναι αμοιροι ευθυνων οι ιδιοι οι δημοσιοι υπαλληλοι.Και προκλητικοι κ αγενεις ειναι πολλοι απο αυτους,κ πολλοι απο αυτους παιρναν αδεια απο τη σημαια.

Αυτο που δε καταλαβαινουν οι χαιρεκακοι ομως,ειναι οτι καθε μειωση της αγοραστικης δυναμης των δ.υ,καθε θεση εργασιας που χανεται,
εχει αντανακλαση σε ολη την αγορα.
Αν νομιζουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι,οτι θα ωφεληθουν απο τις απολυσεις πχ των συμβασιουχων,ειναι γελασμενοι.
Το οτι η αγορα εχει νεκρωθει,οφειλεται κ σε αυτο.
Δεν εχουν καταλαβει οι υπολοιποι οτι θα μας παρει ολους η μπαλα με αυτους εδω που μπλεξαμε.
Νομιζουν οτι η απολυση φτωχων ανθρωπων σημαινει "κυβερνητικη υπευθυνοτητα"
Και δε συνειδητοποιουν οτι ερχεται κ η σειρα τους.

Ακομα κ αν δεχτουμε απο μικροψυχια ομως οτι δε πρεπει να ανανεωθουν οι συμβασεις τους,δε πρεπει αραγε να τους συμπαρασταθουμε για το οτι οι ανθρωποι ειναι απληρωτοι;για το οτι τους χρωστανε δεδουλευμενα;τι σοι ανηθικη κυβερνηση ειναι αυτη που φερεται σα μπαταχτσης,σαν απατεωνας;
Ακομα κ αν δεχτουμε απο μνησικακια κ φθονο οτι πρεπει να απολυθουν,
δε πρεπει να απαιτησουμε ολοι μαζι να φυλακιστουν κ να πεθανουν στη φυλακη οι κυριοι υπευθυνοι για αυτο το χαλι;
Εχει πχ ο ΟΣΕ ενα τεραστιο ελλειμμα κ ερχονται απολυσεις
(πιστεψε με Κατερινα,η πλειοψηφια τις περιμενει με λυσσα να τις δει)
οκ,ας δεχτουμε τις απολυσεις,
(εγω δε τις δεχομαι)
δε πρεπει να απαιτησουμε σαν λαος,οι βασικοι υπευθυνοι της καταστροφης του ΟΣΕ-που ηταν οι υπουργοι μεταφορων-,να λιωσουν στα κατεργα;
Να παρουν τον Λιαπη,τον Βερελη,τον Στυλιανιδη
(κ ολους των τελευταιων 20 ετων)
κ να μη τους αφησουν να ξαναδουν το φως του ηλιου.
Μονο τοτε θα μπορουσε να δικαιολογηθει ηθικα η απολυση εστω ενος ανθρωπου κ η μειωση εστω κ ενος ευρω.

Απο τη στιγμη που ο Σημιτης,ο Καραμανλης κ ο Μητσοτακης κυκλοφορουν ελευθεροι,καμια κυβερνηση δε νομιμοποιειται ηθικα να τιμωρει ουτε εναν εργαζομενο

ΥΓ και κατι τελευταιο για τους δ.υ
ολοι αυτοι οι μνησικακοι κανουν ενα ακομα λαθος,το τσουβαλιασμα.Δεν ειναι ολοι οι κλαδοι διεφθαρμενοι,δεν ειναι ολοι εφοριακοι,τελωνειακοι κ πολεοδομοι.
Αλλα κ μεσα στους εφοριακους-τελωνειακους-παλαιοδομους,υπαρχουν κ τιμιοι ανθρωποι.

Και για να τελειωνουμε,ακομα κ για τους διεφθαρμενους δ.υ,ο κυριος κ βασικος υπευθυνος ειναι η εκαστοτε κυβερνηση.Αυτοι μας εθισαν στην απατεωνια,αυτοι μας μαθαν οτι χωρις φακελακι δε γινεται δουλεια.
Σε μια ευνομουμενη χωρα,αυτα δε θα γινονταν σε τετοιο βαθμο.

Σε μια ευνομουμενη χωρα,
ο εγκληματιας δεν ευθυνεται για τιποτα.Ο εγκληματιας εγκληματει.
Αλλα αυτος που εχει την ευθυνη να τον τιμωρησει κ τον αφηνει ατιμωρητο,αυτος ειναι ο μεγαλυτερος εγκληματιας.(Δηλαδη,η Πολιτεια)

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που υπαρχει κι' αυτος ο τροπος (μουσεια, εισιτηρια κλπ ) για να εξαργυρονουν την αξια των αρχαιων γιατι διαφορετικα το πιο πιθανον θα ηταν να τα ειχαν ξεπουλησει οπως καποιοι "ενδοξοι" προγονοι τους αρχαιοκαπηλοι , καλο απογευμα γιωργος

Σχολιαστής είπε...

"Στην Αθήνα απαγορευόταν να συλλάβουν δούλο που έβρισκε άσυλο σε ναό."

Αναρωτιέμαι αν κάποιος εδω θα μιλήσει για την ...ταμπακιέρα!

Εφ' όσον αναγνωρίζεις την ιερότητα του χώρου, όσα έχεις γράψει εδώ είναι επιεικώς έξω από κάθε λογική.

Αυτός που έβρισκε άσυλο, δεν οικειοποιόταν τον χώρο... δεν τον κατελάμβανε, δεν απαγόρευε την είσοδο άλλων στον ναό. Δεν γνωρίζω ποιός δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να απαγορεύει την είσοδο σε άλλους στους δημόσιους -και μάλιστα ιερούς! -χώρους... από που αντλούν το δικαίωμα να μην επιτρέπουν σε τουρίστες που έχουν ξοδέψει τα χρήματά τους ακριβώς για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτό το μνημείο -όχι ελληνικό, αλλά της ανθρωπότητας- να εκπληρώσουν τον σκοπό για τον οποίο ήρθαν.

δσεν γνωρίζω επίσης πως βλέπεις την έννοια της Δημοκρατίας: Επιλεκτικά, για του ..ολίγους, ή την βλέπεις σαν λάφυρο για αυτούς που αδικήθηκαν. Τους δίνεις το δικαίωμα επειδή αδικήθηκαν -αυτό δεν το αμφισβητώ- να αδικήσουν με την σειρά τους όλους τους υπόλοιπους... μια περίεργη "εκδίκηση" στο σύνολο της κοινωνίας, σε συνανθρώπους τους που ούτε τους έβλαψαν, ούτε έχουν σχέση μαζί τους...

Που οδηγεί αυτό, το αφήνω στην δική σου λογική. Γιατί αν αναγνωρίσουμε τέτοια "επιλεκτικά" δικαιώματα σε κάποιους, είναι προφανές ότι θα τα διεκδικήσουν όλοι... και αν οι συμβασιούχοι μπορεί να είναι "συμπαθείς", οι φορτηγατζήδες ήταν σε όλους αντιπαθείς, και η ζημιά απέραντη.

Να πάω παρακάτω... υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται, ή η εφαρμογή των νόμων επαφίεται στην ...εκλεκτική δική σου επιλογή ή κάποιων με τις ίδιες (?) ιδέες (?) και "πισετεύω" με τα δικά σου... Ρωτώ γιατί αυτό το επιλεκτικό δικαίωμα μπορεί να το διεκδικήσει οποιοσδήποτε: Η αυθαιρεσία δεν υπακούει σε επιλεκτικές λογικές...

Δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με το blog αυτό πια. Στο έχω ξαναπεί, είναι ΚΡΙΜΑ η πορεία που έχεις πάρει.. Μην μείνεις όμως σε αυτά. Αν μπορείς, δώσε μου μια ΛΟΓΙΚΗ απάντηση, μέσα βέβαια στα πλαίσια κάποιων αρχών που -υποθέτω- ότι ακ΄λομα αναγνωρίζεις: Της ισότητας ΟΛΩΝ, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών ΟΛΩΝ, και κάποιων δημοκρατικών αρχών, που αυτοί που τις υποστηρίζουν και αγωνίζονται για αυτές, αποκλείθεται να τις ...χαρίζουν επιλεκτικά όπου συμφέρει.

aldebaran είπε...

Σήμερα βρήκα την μέρα να επισκεφτώ την Ακρόπολη μετά από πολλά χρόνια, με την ευκαιρία μιας επίσκεψης στην Αθήνα αφού τελείωσα κάτι δουλειές.
Δεν την επισκέφτηκα τελικά και είδα από κοντά κάμποσα από τα όσα έγιναν στην είσοδο.
Έπιασα και κουβέντα με κάτι τουρίστες. Αυτοί αδυνατούν απλά να καταλάβουν. Έχουν μάθει να συνδιαλέγονται με κυβερνήσεις που δεν κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ή που σταματούν τις διαμαρτυρίες τους με μια σφαίρα στο σβέρκο.
Οι κυβερνητικοί μια ζωή θα λένε τα δικά τους μην τυχόν και διαρραγεί η βιτρίνα του "zorbas-akropoli-mousaka-souvlaki" που πλασάρουμε στο εξωτερικό για την χώρα μας , αλλά και για να μην χαλάσει το προφίλ που πάει να πλασάρει εσχάτως στην Εσπερία ο ΓΑΠ.
(Παρένθεση , πόσοι συμμορφώνονται με τον νόμο περί καπνίσματος άραγε;)
Τι τα θες Κατερίνα μου ;
Μια ζωή οι "φιλήσυχοι" πολίτες δεν ενοχλούνταν από τις μαχητικές διεκδικήσεις κάποιων ταραξιών;
Η πληγή της κοινωνίας μας είναι η αδιαφορία αυτού που "κοιτάζει την δουλίτσα του" για να έχει ήσυχο το κεφαλάκι του.
Είναι μεγάλη η κουβέντα σχετικά με το που τελειώνουν τα δικαιώματα αυτών που διεκδικούν και αρχίζουν αυτά των υπολοίπων ;
Το χειμώνα που αγρότες θα ξανακλείσουν τις εθνικές οδούς , θα ξαναρχίσει η σχετική συζήτηση.
Όσο οι εργαζόμενοι είναι διαιρεμένοι και οι συνδικαλιστές προδότες και συναλλασσόμενοι μια ζωή τα ίδια θα έχουμε.
Συμφωνώ με τον celin.
Η ξεχωριστή διαπραγμάτευση προνομίων ενισχύει το "διαίρει και βασίλευε" και ευνοεί το επιλεκτικό και διαδοχικό τσάκισμα κάθε εργασιακής ομάδας, αφού την στοχοποιήσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ πρώτα.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας πρέπει όλοι να κατέβουν στους δρόμους. Αλλιώς μετατρέπονται οι δε σε ταραξίες και οι μεν σε φιλήσυχους πολίτες.
Εδώ δεν μπορούν όμως να συμφωνήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε μια συγκέντρωση και σε μια απεργία, λες και είναι εργαζόμενοι σε διαφορετική χώρα, και το κάθε γκρουπούσκουλο κάνει την δικιά τους πορεία, είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε και σε άλλα;

aldebaran είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandros είπε...

Όαση λογικής στη χώρα του παραλόγου και του συναισθηματισμού, είναι το σχόλιο σου, Σχολιαστή.
Έχουμαι φτάσει στο σηεμίο σε αυτή τη χώρα, όταν ακούμαι φωνές λογικής να εντυπωσιαζόμαστε. Τα αυτονόητα εννοείται, όχι τίποτα εξτρείμ...

V P X είπε...

Η Επιστολή σου Κατερίνα είναι συγκλονιστική . Σημειώνει στο Τώρα την μέγιστη Υβρη που διογκώνετε στις μέρες μας και απλώθηκε μέχρι τον Ιερό Βράχο των Ελλήνων που ταυτόχρονα αποτελεί Ιερό Μνημείο όλης της Ανθρωπότητος και της Κοσμικής Ιστορίας . Στέκει εκεί επί αιώνες , θυμίζοντας άλλες εποχές άλλης κουλτούρας και πνευματικότητας . Έχει δεί και έχει ακούσει από την Άρπα του Απόλλων στον καταγάλανο Αττικό Ουρανό έως τα κροταλίσματα από τα Γκλόμπ των έμμισθων υλοποιητών εισβολής και επιβολής του Νόμου κάτω από τον Μόνιμα πιά Γκριζο-Μαύρο Ψεκασμένο... Αττικό ουρανό εν έτει 2010 .

Είναι απλά αμείλικτοι , ταγμένοι στο Παγκόσμιο Σχέδιο που επιτάσσει την άμεση καταστολή κάθε διαμαρτυρίας που μέσω της Οπλο-Τηλεόρασης που διαθέτουν αφενός να φαίνονται ισχυροί και αποτελεσματικοί στα μάτια του απλού και φοβισμένου νυσταγμένου πολίτη τους και αφετέρου αποθαρύνουν κάποιους που θέλουν να εκδηλωθούν .

Σημαδιακά και όλως τυχαίως...η Βία και η Μαυρίλα που αντιπροσωπεύουν όλοι αυτοί....και οι πράξεις τους ακούμπησαν το Ιερό , η μέγιστη ύβρης που πλέον ακουμπά στην Νέμεσις , συνέβη , η Ειμαρμένη αναμένεται...

Κύριε Ζαμπετάκη θέλω πρώτα να σε συχγαρώ για το Θάρρος και την οξυδέρκεια στο Θέμα των Chemtrails ( που είναι μέγιστο ) και τις επιπτώσεις στην Τροφική αλυσίδα , τομέας που κατέχετε και με την βούλα .Κατόπιν οι ψηφοφόροι-πελάτες του πασόκ θα πρέπει πρώτα να πληροφορηθούν τα παρακάτω ( η αλήθεια πονά...αλλά δεν βλάπτει...)
http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html
http://ellinomaxos.com/viewtopic.php?f=29&t=380
και οφείλει να Σκεφτεί , να ανα-λογιστεί να Δεί και να αποδεχτεί...

Η ανοχή στα κόμματα και στους οπαδούς τους επιφέρουν δραματική μείωση στον πολιτισμό με στόχο τον ευξετελισμό-αφανισμό .

Θα απομονώσω όλους αυτούς ( η απομόνωση είναι το καλύτερο μάθημα ) , θα προσπαθήσω όμως να ενώσω τους ελεύθερους , να ξυπνήσω τους μισο-κοιμισμένους ώστε ο εφιάλτης να είναι σύντομος...!

V P X είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

κ. Νίκο Ζερβέ,
Επιβεβαιώνετε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, αυτό που υπάρχει σαν υφέρπουσα αντίληψη στην κοινωνία. Ότι η υπερέκκριση χολής από στόματος, γραφής ή όποιου άλλου μέσου έκφρασης γίνεται από ανθρώπους που ταμπουρώνονται πίσω από αυτό που συνειδητά ή ασυνείδητα διαστρεβλώνουν.
Αναρωτηθήκατε κ. Ζερβέ, γιατί στο διάβολο απολύονται αυτοί οι εργαζόμενοι; Δεν χρειάζονται; Είναι υπεράριθμοι; Ήταν κακοί υπάλληλοι; Θα πάρουν άλλους μέσω ...ΑΣΕΠ; Ποιος στο καλό θα κάνει την δουλειά που αυτοι κάνουν; Ή αυτη η εργασία ειναι περιττή;

Γνωρίζετε τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση περί ...ΑΣΕΠ κ. Ζερβε; Αυτόν τον ...νέο Παρθενώνα εργασίας που εγκαινίασε προ δεκαμήνου η εθνοσωτήριος Κυβέρνηση; Αν τις γνωρίζετε και μιλάτε έτσι, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαλόγου μεταξύ μας. Μιλάμε άλλη γλώσσα.
Αν δεν τις γνωρίζετε – αλλά ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ αυτά έχετε τόσο ισχυρά χολερικά εκφραζόμενη άποψη- να σας ενημερώσω.

Το περίφημο λοιπόν ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους- μην φανταστείτε βέβαια κανενός είδους ουσιαστική αξιολόγηση, απλά η συνέντευξη θα ...καταγράφεται- ΔΕΝ αφορά τους συγκεκριμένους εργαζομένους. Ή για να ακριβολογώ τους ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ.
Ο νόμος λοιπόν Ραγκουση τους αποκλειει γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχεις θητεία πάνω απο 24 μήνες ως εργαζομενος.

Μα το συνταγμα μιλάει για τις διαρκεις και πάγιες αναγκες που οφειλουν να καλυπτονται απο εργαζομενους που δεν ειναι μιας χρησεως.
Μα ο νόμος Ραγκουση- υπακοή στον Νόμο κραυγάζει το χριστεπώνυμο πλήθος- λέει ότι ΟΧΙ, δεν θα περνουμε μονίμους υπάλληλους για μονιμες θέσεις. Θα παιρνουμε ΜΟΝΟ συμβασιούχους για 24 μήνες.
Μα ο νόμος Ραγκούση- Νόμος, με κεφαλαίο, το λες και γεμίζει το στόμα σου κ. Ζερβέ μας- παραβιάζει το αυτονόητο, αυτό που επαγγέλλεται η εθνοσωτήριος. Ότι ο εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι ένα ανακυκλούμενο υλικό, ένα εργαλείο μιας χρήσεως. Αυτοί οι εργαζόμενοι των 800 ευρώ μηνιαίως, που δεν έχουν καν πάρει τα δεδουλευμένα τους, χρησιμοποιήθηκαν , σκουπίστηκε η κάθε Κυβέρνηση πάνω τους και τώρα επιχειρεί να τους πετάξει στην λεκάνη της τουαλέτας της.

Εσάς σας βλέπω προθυμοτατο να τραβηξετε το καζανάκι. Ευτυχώς σε αυτον το τόπο, αλλά και σε πολλούς άλλους, μη προβαλλομενους βέβαια απο τα κρατικοδιαιτα ΜΜΕ, πολίτες χωνουν τα χερια τους μέσα στις τουαλετες για να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στα...απορρίμματα και στα σκουπίδια της Εξουσίας. Και μα τον όποιο Θεό πιστευετε, ειναι τόσο λυτρωτική απο την χυδαιοτοτητα αυτή η κοινωνική και εργασιακή αλληλεγγύη. Οι συναδελφοι τους που ειναι μόνιμοι απεργουν μαζί τους, χάνουν το μεροκαματο τους, ειναι εκει μαζί τους. Για μένα αυτή η αλληλεγγυη, ειναι βάλσαμο. Αν εσείς δεν μπορείτε να την κατανοησετε, ειλικρινά σας λυπάμαι.

katerina είπε...

Celin καλημέρα,
Ξερεις ειναι τόσο αηδιαστικά πανομοιότυπες όλες αυτές οι καθεστωτικές πρακτικές. Έχω ξαναπεί ότι πολλοί αποθανόντες που η Ιστορία προσπαθεί να τους ξεχάσει, θα χαμογελούν με την έπαρση δικαιωμένου δασκάλου για την Κυβερνηση του μαθητή της Παπανδρέου. Θα χαμογελούν αυταρεσκα απο τα ουρανια συννεφα ή ...απο τα καζάνια της κολάσεως (για όσους ειναι θρησκευομένοι).

Celin, είναι τόσο παλιά η πρακτική των κοινωνικών αυτοματισμών. Είναι τοσο παλιά η πρακτική του: δίχασε, σπεκουλάρισε, παραπλάνησε, δημιούργησε κοινωνικό φθόνο, μην τους χτυπάς εσύ άμεσα, ΗΘΙΚΟΛΟΓΗΣΕ, βάλε τον φτωχο να μισησει τον άλλο φτωχό που παιρνει 1 ευρώ παραπάνω, βάλε τον άνεργο να μισησει αυτόν που έχει μισό μεροκάματο, βάλε αυτόν που εχει μισό μεροκάματο να μισήσει αυτόν που έχει ένα μεροκάματο. Στο τέλος όλοι θα ειναι φτωχοι, άνεργοι, και κοινωνικά εξοντωμένοι. Βάλε τους κολασμένους να πετσοκοψουν όποιο κεφάλι πάει να σηκωθεί. Βάλτους να κάνουν την δική σου προστυχη δουλειά. Αν τα καταφέρεις, θα μείνεις εσύ μόνος σου, ηγεμόνας ισχυρός, θα κάνεις το δικό σου το παιχνίδι, με όποιους εσυ θέλεις, όπως εσύ θέλεις, ουτως ή άλλως θα έχεις έχοντας αποδεκατίσει ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ τους πάντες...

Υπάρχει ένα τρανό παραδειγμα που το αναφερω, σαν κλασικό δειγμα αυτής της απεραντης όσο και ανηθικης ηθικολογίας.

Το δημόσιο χρειάζεται καθαρίστριες και είχε καθαριστριες υπάλληλους. Ξαφνικά επί Σημιτη άρχισε το παραμύθι.
Και γιατί να πληρώνονται οι καθαρίστριες για 7 μερες αν δουλευουν 5 μερες; Και γιατί να παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, οι νοικοκυρές στα σπιτια τους τα ίδια υλικά καθαρισμού χρησιμοποιούν (εξαιρετικό επιχείρημα!). Και γιατί αν πληρώνονται 14 μισθούς οι καθαριστριες; Κλπ.
Να τις καταργησουμε τις μόνιμες θέσεις των καθαριστριών. Αυτό το ΚΑΘΗΚΙ ο Μάνος- διεγραμμένος ΚΑΙ απο την ΝΔ, ουρλιαζε αρθρογραφώντας. Η ιδιωτική οικονομία να προσφερει υπηρεσίες στο Κράτος, να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα. Μάλιστα.

Είδαμε Celin πολύ καλά το πως αναπτύχθηκε η ...επιχειρηματικότητα στον τομέα παροχής υπηρεσιών καθαριότητας. Κια το ειδαμε τόσο καλά που ...φτάσαμε στις Κουνεβες. Και το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ. Αυτοί που ουρλιαζαν για να καταργηθεί η θέση της καθαρίστριας που θα πληρωνεται για 7 μέρες και 14 μισθούς, μετά ...μάζευαν λεφτά για την κ. Κουνεβα και έχυναν κροκοδειλια δάκρυα. Αυτοι οι εμετικά ΑΝΗΘΙΚΟΙ ηθικολογουντες.

Το ίδιο θα γίνει και με τους φύλακες στην Ακροπολη. Αφου πετάξουν αυτούς,αφου πάρουν για λίγους(«ασεπ» ανακυκλούμενων συμβασιούχων είναι ο νόμος Ραγκουση) μήνες τους δικούς τους, μετά θα δώσουν τις υπηρεσίες φύλαξης της κάθε Ακρόπολης σε ...ιδιώτες. Και μετά θα έχουμε Κουνεβες μουσειοφυλακες. Και μετά θα κλαίνε οι εμετικοί. Και μετά θα μαζεύουν λεφτά οι ανήθικοι. Και μετά...
Αηδιάζω Celin. Το έγραψα, δνε θυμώνω. Αηδιάζω.

katerina είπε...

Καλημέρα Γιωργο. Πολύ ιδεαλιστική η άποψη ότι ο κάθε άνθρωπος, τουριστας ή ντόπιος θα έπρεπε να απολαμβάνει τον πολιτισμό χωρίς ...αντίτιμο. Μάλιστα στις εποχές που ζούμε, τόσο αιρετική που μπορεί αν φας και ξυλο αν την πεις δημοσια, να σε θεωρησουν εχθρό της πατρίδας. Άσε που θα βρεθούν και ...πολλοί να σου πουν ότι , ότι δεν τιμάται δεν έχει και αξία.

cinderella είπε...

Εδώ και 22 μήνες αυτοί οι άνθρωποι είναι Απλήρωτοι. Ξέρετε τι θα πει απλήρωτοι; Τα υπόλοιπα είναι τόσο υποκριτικά που αγγίζουν τα όρια του εμετικού χαλώντας την αισθητική κάποιων. Αηδία.

katerina είπε...

Επί της ουσίας λοιπόν Σχολιαστή.
Ο μαύρος αιώνας που ανατέλλει, ζητά καταφύγιο στο ναό του χρυσού αιώνα.
Ξέρεις Σχολιαστή πολλά πράγματα που γίνονται τυχαία, αργοτερα χρησιμοποιώντας την πατίνα του χρόνου- ακόμα και το λούστρο της μυθοπλασίας που αυτός προσφέρει- αναδεικνύονται σαν προφητικά.

Αν με κάτι διαφωνώ για την «κατάληψη της Ακρόπολης»- ω, τι επαναστατική έκφραση- απο τους εργαζομενους μιας χρησης, απο τους συγχρονους δούλους- ήταν ότι σε ένα παιχνίδι που ας μην κοροϊδευόμαστε, εν πολλοίς παιζεται και στα επικοινωνιακά αλώνια, οι εργαζομενοι δεν επεδιωξαν ένα γενικό ξεσηκωμό, ένα κάλεσμα στους πολίτες. Όλοι στην Ακρόπολη.

Αλλά αυτά ειναι ζητήματα επικοινωνιακής τακτικής, και απο ανθρώπους απλήρωτους επι 2 χρόνια, σε 10 μέρες άνεργους, που τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ...ΑΣΕΠ γιατί ο νόμος Ραγκουση ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ανακυκλουμενους εργαζομενους μιας χρησης, ε, δεν απαιτείς να έχουν και ...συμβούλους επικοινωνίας.

Η Ακροπολη της Αθήνας υμνηθηκε σαν το πολιτιστικό αποτέλεσμα πολιτείας που εισάγει ουσιαστικά την Δημοκρατία στην Ιστορία. Και με αυτήν την έννοια, ο ναός δεν εχει θρησκευτικό ενδιαφέρον αλλά λατρευτικό ως Ναός της Δημοκρατίας. Η Ακρόπολη στην Κόρινθο, μπορεί επισης να έχει ...τουριστική προσέλευση, αλλά δεν συγκριθηκε ποτέ με αυτή των Αθηνών όχι μόνο για το καθαρα καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα, αλλά και γιατί ήταν το αποτέλεσμα ενός ακόμη τυραννικού καθεστώτος. Και ΕΔΩ ακριβώς ειναι ο συμβολισμός.

Η Ακρόπολη δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑ. Έλληνα, ξένο, τουρίστα, ντοπιο, εργαζόμενο, κυβερνητικό, ματατζή, ή όποια ιδιότητα κι αν έχει. Η Ακρόπολη ΣΥΜΒΟΛΙΚΆ προσφέρει άσυλο, στους δούλους που ζητούν τα αυτονόητα της δημοκρατίας. Όχι τα Κυβερνητικά φασίζονται αυτονόητα. Τα δημοκρατικά αυτονόητα.

Εγραψα παραπάνω Σχολιαστή να μην τα ξαναγραφω, ποια ακριβώς άποψη για την εργασία έχει η Κυβέρνηση και πως ακριβώς επιχειρεί να την κάνει να φανεί ηθική. Έγραψα παραπάνω για το τι σημαινει νόμος κατα παραβαση του Συνταγματος.
Έγραψα παραπάνω πόσο εξευτελίζεται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, θεμέλια μιας δημοκρατικής κοινωνίας

Σήμερα θα έπρεπε να είμαστε όλοι στην Ακρόπολη για να διαμαρτυρηθούμε για το fast track,την γρήγορη «δημοκρατία» του κ. Παμπουκη που εκχωρεί κατα παραγαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας, κάθε δικαστικής εξουσίας, κάθε εξουσίας του Κοινοβουλίου, γη, υδωρ, αιγιαλό, αερα, εθνικά κυριαρχικά δικαιωματα σε όποιον γουσταρει. Χωρίς ΚΑΝ να ζητάει τα ...περισσότερα με ένα διεθνή διαγωνισμό,έτσι ρε αδελφέ΄ για ατ μάτια του κόσμου. Είπάμε ...γαμησε την την αξία, όλα έχουν τιμή, πάρε τουλάχιστον την καλυτερη τιμή κ. Παμπουκη μου.

Σημερα γάλλοι εργαζομενοι κατελαβαν τα διυληστηρια και απεκλεισαν τον αγωγό που προμηθεύει με καύσιμα τα αεροδρόμια του Παρισιού. Αντιδρούν γιατί αυξηθηκε κατα 2 χρονια ο εργασιακός τους βίος (απο τα 60 στα 62 ).
Κακό πραγμα η απεργία Σχολιαστή μου, μα τι φταιει ο κακομοιρης ο ταξιδιωτης που θα χάσει την πτηση του;
Εχουμε τελειως διαφορετική απαντηση σε αυτήν ερωτηση Σχολιαστή και το ξέρουμε και οι δυο.

συνεχιζεται

katerina είπε...

συνεχεια

Τέλος Σχολιαστή με ρωτάς για το ποια θα είναι η ...πορεία αυτού του blog. Μα είναι αυτονόητο ότι θα είναι ταυτόσημη μα την δική μου. Έχουμε πόλεμο Σχολιαστή. Πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό πόλεμο. Οι πόλεμοι κερδίζονται συμμαχώντας στις διάφορες μάχες. «Παίξε το τωρινό και αβέβαιο για το μελλούμενο και σίγουρο». Εγώ έχω αποφασίσει εδώ και καιρό την μεριά με την οποία θα συνταχθώ(και συμφωνα με τα γραφομενα σου ...κάθε άλλο παρά με βολεύει προσωπικά, εμένα την ...μεγαλοαστή όπως τόσο συχνά με κατηγορείς), έχω αποφασίσει με ποιους θα παω και ποιους θα αφήσω, με ποιους θα παλέψω, μεχρι όπου πάει, μεχρι όσο πάει, μεχρι εκει που δεν πάει. Εσύ;
Ρητορική η ερωτηση Σχολιαστή. Μείνε...στην βολική και τόσο... flexible λογική σου και καλή τύχη.

Υ.Γ. Κάποτε συζητούσαμε για την Ασκητική του Καζαντζακη. Εξακολουθεί να με συγκινεί όπως και και όταν την πρωτοδιάβασα 15χρονη. "Η ανωτάτη αρετή δεν ειναι να είσαι λεύτερος αλλά να μάχεσαι για την ελευθερία." «Καζαντζάκης μουστακια» που θα έλεγε και ο αειμνηστος Σταυριδης στα κιτρινα γάντια. Την καλημέρα μου.

katerina είπε...

Συχωριανοι...Επανερχομαι το απογευμα για τις υπολοιπες απαντησεις στα σχόλια.

Σχολιαστής είπε...

Κατερίνα,

Ενώ στην αρχή υπόσχεσαι απάντηση επί της ουσίας, στην απάντησή σου την παρακάμπτεις, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα "δίκια" των κατατρεγμένων, τα οποία σπεύδω να αναγνωρίσω... Μόνο που, Κατερίνα, άλλο το "δίκιο" και άλλο το "δικαίωμα". Η σύγκρουση δικαιωμάτων είναι αυτή που έχει σημασία: Εκεί που συγκρούεται το δικαίωμα του οποιουδήποτε να επισκεφθεί ένα μνημείο της ανθρωπότητας, που -όπως αναγνωρίζεις δεν ανήκει σε κανένα, αλλά ταυτόχρονα σε όλους- με το "δίκιο" μιας τάξης αδικημένων.

Ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί έχουμε κάνει μια συμφωνία: να σεβόμαστε τα δικαιώματα ο ένας του άλλου. Αυτό είναι -με πολύ απλά λόγια- η πρώτη προϋπόθεση της ύπαρξης "κοινωνίας". Ο δεύτερος -που ίσως δεν θα σου αρέσει- είναι το "συμφέρον", το κέρδος αυτής της συνύπαρξης και της εγγύτητας.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να αποφασίσουμε να καταργήσουμε αυτή την "συμφωνία". Να αποφασίσουμε όμως ΣΥΝΟΛΙΚΑ... ΟΛΟΙ. Είναι αδύνατον επί πολύ καιρό κάποιο να τηρούν την συμφωνία και κάποιοι άλλοι όχι... Αν λοιπόν την καταργήσουμε, ας "εξοπλιστούμε" (κυριολεκτώ!) όλοι να επιβάλλουμε (και όχι να διεκδικήσουμε) τα δικαιώματα μας, ή μάλλον τα "δίκια" μας γιατί τα δικαιώματα απαιτούν, βλέπεις, κοινή αποδοχή τους. συναίνεση...

Γράφεις κάπου "Αν με κάτι διαφωνώ για την «κατάληψη της Ακρόπολης»... ήταν ότι σε ένα παιχνίδι που ας μην κοροϊδευόμαστε, εν πολλοίς παίζεται και στα επικοινωνιακά αλώνια, οι εργαζόμενοι δεν επεδίωξαν ένα γενικό ξεσηκωμό, ένα κάλεσμα στους πολίτες. Όλοι στην Ακρόπολη."

Θα συμφωνήσω απόλυτα: Μόνο που εδώ μιλάς για ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ναι, η επανάσταση πράγματι καταργεί τα πάντα: Δικαιώματα, δημοκρατία, ισότητα, ιερούς βράχους ...όλα. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η επανάσταση δεν συντίθεται από "μικρούτσικες" επαναστάσεις μειοψηφιών, τάξεων, ομάδων συμφερόντων... Εδω βρίσκεται το λάθος σου: Αντιμετωπίζεις αυτές τις "επαναστάσεις των μειοψηφιών" με όρους και δίκαιο της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι έτσι....

Έμπλεξες μέχρι και το ...Fast Track! Είναι απολύτως άσχετο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον να συζητηθεί κάποτε. Την άποψή μου θα τη ..υποθέτεις, την τεκμηρίωσή της όχι.

Όσο για τα "εφ' ων ετάχθημεν", τους "Πολέμους" και τα άλλα γλαφυρά, ας τα αφήσουμε στην άκρη. Οι πόλεμοι, Κατερίνα, δεν γίνονται από κάποιους ιδεαλιστές (όπως εσύ) αλλά ούτε από "χορτάτους". Ποτέ, πουθενά (εκτός από τον ηλίθιο Μάη) δεν επαναστάτησαν τα λαμόγια, οι χορτάτοι.. ΠΟΤΕ. Ο λαός μας υπομένει τα πάντα, όπως βλέπεις. Πέρασαν αδιανόητα πράγματα... μειώσεις μισθών, επαχθείς, αδιανόητοι φόροι έγιναν αποδεκτοί, εξώθηση σε φτώχια, διάλυση της μεσαίας τάξης... και όλα "καταπώθησαν"... δυστυχώς ή ευτυχώς… Η επανάσταση δεν γίνεται με 110 δις στο ταμείο, άσχετα που και ποιοι επωφελούνται ...

Άσε λοιπόν τους παλληκαρισμούς... Δεν αντικαθιστούν επιχειρήματα οι κορώνες...

katerina είπε...

Aldebaran, ασφαλώς και οι κυβερνητικές λογικές ποντάρουν στο «διαίρει και βασίλευε».
Τα έγραψα και παραπάνω στο σχόλιο μου στον Celin.

Και να σου πω βρε φίλε aldebaran, οσα και να γραψουμε, για όσα και να επιχειρηματολογησουμε, πάντα κάτι λιγότερο προφητικοι θα ειμαστε απο το μπρεχτικό... όταν ήρθαν να πάρουν τους...

Σήμερα δεν είμαστε κομουνιστές, σήμερα δεν είμαστε εβραίοι, σήμερα δεν είμαστε τσιγγάνοι, σημερα δεν...
Θα είμαστε όμως αυριο. Τότε που κανείς δεν θα υπάρχει να φωνάξει για εμάς.
Γιαυτό και αγανακτώ όχι με τους κρατουντες. Αυτοι κάνουν την δική τους «δουλειά». Αηδιάζω όμως με τα ανθρωπάκια που κρυβουν τον φόβο, τον δικό τους φόβο, πισω απο την σπέκουλα.
Λογική για ποιον; Νόμοι για ποιον; Ανακατανομή για ποιόν; Η δίαιτα του χορτάτου.
Δικαιολογίες, φτηνές δικαιολογίες Aldebaran,στρουθοκαμηλισμοι. Κάποιοι κρυβουν το κεφάλι τους στην άμμο, νομίζοντας ότι αυτοί θα γλιτώσουν την καταιγίδα.

Για την πατρίδα ρε γαμώτο. Αλλά ποια πατριδα; Ποιοι έχουν την ίδια πατριδα να υπέρασπιστουν.
Ξέρεις όμως Aldebaran,αν οι συνδικαλιστές και τα κόμματα, ναι αυτοί οι ξεφτιλισμένοι συνδικαλιστές και αυτά τα ξεφτιλισμένα κομματα, δεν οργανώσουν ΕΚΕΙΝΑ τον …δευτερο γυρο, όταν η σπιθα θα φτάσει στο μπαρουτι, όταν η κοινωνική έκρηξη θα πυροδοτηθεί, τότε...

Εκει ο κίνδυνος ειναι πια ανυπολόγιστος. Η ...οργή λαού, πεφτει πια επι δικαίων και αδικών, χωρίς πολιτικά αντανακλαστικά, χωρίς καν ηθικά αντανακλαστικά, χωρίς σκέψη και χωρίς περίσκεψη. Νομιζω ότι κάποιοι- οι οποίοι βέβαια αποβλέπουν στην δική τους ...διάσωση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εχει βαρυνουσα σημασία η προθεση, το έχουν ήδη αντιληφθεί.

Aldebaran, διάβαζα ότι οι Κινέζοι κάνουν μια ευχή στους φιλους τους, να ΜΗΝ ζήσουν ...ενδιαφέρουσες εποχές. Και εμεις ζουμε. Πραγματικά ενδιαφερουσες εποχές.

katerina είπε...

Λοιπόν Αλέξανδρε, μπορεί όπως εγραφα και στον Aldebaran ότι ζούμε έντονες- κατά την άποψη μου και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εποχές- αλλά όλη αυτή η κατάσταση έκανε και ένα μεγάλο καλό.
Έβαλε και πάλι ξεκαθαρες διαχωριστικές γραμμές.

Βλέπω ανθρώπους κατ’ εξοχήν δεξιούς, όπως εσυ και ο Σχολιαστής, που επι Ν.Δ. κινούνταν στην αχλύ του ...πολιτιστικά φιλελευθέρου, σήμερα που έχουμε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεξιά κυβέρνηση, επιτέλους βρισκετε το δρόμο της συμφωνίας. Αυτο το φιλελευθερο που παιζει τόσο εντονα με το νεοιλελευθερο. Με αυτά που …απλοικά οι παλιοι το λεγαν…Δεξια. .
Πιστευα πάντα ότι ειναι πολύ σαφείς οι διαχωριστικές γραμμες Αριστερας- Δεξιάς και ειναι οι εποχές που τις αναδεικνυουν... και ειχα δίκιο.

katerina είπε...

Σε ευχαριστώ VPX για τα καλά σου λόγια και επισης συμφωνώ και επαυξάνω για την δουλειά που κάνει ο Γιάννης ο Ζαμπετακης. Πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Και πρέπει να διαθέτεις πολύ γερό στομάχι και ακόμα περισσότερο μεγάλα... κότσια για να υπερασπιστείς χωρίς να κωλώνεις πουθενά, και την διατροφική ασφάλεια και την δημόσια υγεία, κοντρα σε τεραστια συμφεροντα, κόντρα σε ημιμαθεια, αμαθεια, αγνοια. Ο Ζαμπετάκης ειναι καμάρι για τους Χημικούς και ...όχι μόνο.

katerina είπε...

Αχ, μωρέ Σιντερέλα, δεν τα ξέρεις αυτά; Ειναι οι συνταγές της δίαιτας των χορτάτων. Φιλιά κούκλα.

katerina είπε...

Σχολιαστή σε παρέπεμψα και σε αυτά που έγραψα σε προηγούμενα σχόλια, απο αυτο που σου απάντησα. Σήμερα ζούμε την μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου στην Ελλάδα, και το μεγαλύτερο θύμα είναι η εργασία. Κατασυκοφαντείται και ανέλυσα παραπάνω το πως, υπονομεύεται, και πλήττεται και αυτή και τα εργασιακά δικαιώματα με κάθε δυνατό και ...αδύνατο τρόπο.

Το σκηνικό ήταν σαφώς καλά στημένο και η παράσταση προαποφασισμένη. Η Γκαιμπελική προπαγάνδα δεδομένη. Φόβος, ηθικολογία, κοινωνικός αυτοματισμός. Κλασικά πραγματα.

Η πολιτική Σχολιαστή απο τη φύση της εκφράζει κοινωνικές δυνάμεις, συγκροτείται στην βάση συμφερόντων και ερμηνεύεται με αναφορά σε κοινωνικά συμφέροντα. Και αυτά τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ σήμερα συγκρούονται ισχυρά.
Το γραφω και παραπάνω, δικαίωμα δεν είναι αυτό που σου δίνουν, αλλά αυτό που δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου πάρει.

Και ΟΧΙ. Δεν ζουμε γενικώς και αοριστως ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί έχουμε κάνει μια συμφωνία: να σεβόμαστε τα δικαιώματα ο ένας του άλλου.
Έχουεμ όλοι εκχωρήσεις ένα κομματι της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μας στο Κράτος, προκειμένου να μας προστατεψει ΟΛΟΥΣ. Η συμφωνία μας, δεν ειναι οι εκλογές, η εκαστοτε Κυβερνηση, η εκαστοτε πραγματική ή πλασματική πλειοψηφία. Η συμφωνια μας ειναι το Συνταγμα. Και ακόμα και αυτό, ειναι πάντα υπο διαπραγματευση αλλά μόνο με τον τρόπο που αυτό οριζει.

Ο επομενος τρόπος αλλαγής του Συνταγματος, ναι είναι η επανασταση ή ακόμα και η/οι εξεγερση/οις. Πριν φτασουμε σε αυτή/ες,ας εφαρμοσουμε το Συνταγμα που σαφώς ορίζει ότι η πειοψηφία δεν έχει κανένα άλλο δικαιωμα περα απο το να Κυβερνα,σεβομενη το. Αλλά πάνω απο όλα σεβομενη την όποια μειοψηφία.


Τωρα στο ξαναείπα και το περασες στο ντουκου...ως συνηθως. Χυθηκε πολύ αιμα για να φτασουμε να θεωρουμε την απεργία...ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία,ΝΟΜΙΜΗ διαμαρτυρία των εργαζομένων απεναντι στο όποιο δικαιωμα τοςυ θεωρουν ότι πληττεται. Και νομίμως παρενοχλει και παρεμποδιζει τα «δικαιωματα» αυτών που δεν ...ευθυνονται. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,περα πο τα δακρυβρεχτα και τις ανηθικες ηθικολογίες.
Κι αν εσύ μου πεις για τον τουριστα που δεν θα δει την Ακροπολη, εγώ θα σου πω για τον ασθενή που αν δεν ειναι κατεπειγον περιστατικό δεν θα χειρουργηθεί.
Κι αν εσύ μου πεις για τον έμπορο που δνε θα μεταφερθούν τα εμπορευματα του, εγώ θα σου πω για το παιδί που δεν θα πάει σχολείο.
Αυτο ακριβώς σημαινει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτο σημαινει διαμαρτυρια. Αυτο σημαινει διεκδικηση.
Αν θέλεις να ξαναανακαλυψεις την Ακροπολη Σχολιαστή...ειναι εκει και την φυλάνε τα ΜΑΤ απο τους εργάτες της.

Το ξέρω βεβαια, το στυλάκι - αν και απο εσένα δεν το περιμενα, ειλικρινά με εκπλησει και ελπιζω να ειναι η τελευταια δυσάρεστη έκπληξη. Αντι της μαχητικής διεκδίκησης, ένας σικάτος ακτιβισμός. Καλό το παραμυθι…αλλά χωρίς δράκο. Και εδώ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ΔΡΑΚΟΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Σχολιαστή.

Τέλος, αυτό το παραμυθάκι ...μα ο κόσμος δεν αντιδρά, θα μου επιτρεψεις να το απαντήσω σε προσεχή ανάρτηση. Είναι πολύ μεγάλο για σχόλιο.

Σχολιαστή, το ξέρω το παιχνιδάκι εντυπωσιασμού... «μα δεν μου απαντησες». Όπως πολύ παλιο, όπως και το επικοινωνιακό παιχνιδάκι της διαστρεβλωσης. Δεν με ενοχλεί, τίποτα δεν με ενοχλεί, απλά ειναι λίγο …παιδικό.

Σχολιαστής είπε...

Σαν ...παιδί και εγώ, να σου απαντήσω ότι -όπως πάντα άλλωστε- δεν απάντησες...

Τους χαρακτηρισμούς "Σικάτους ακτιβισμούς" (!!!), "Δεξιά" κλπ κλπ τους αντιπαρέρχομαι γιατί δείχνουν ότι μόνο με χαρακτηρισμούς και την απαξίωση (από το "κατεστημένο" της αριστερής σκέψης που αναπτύσσεται στα cafe του Κολωνακίου) που αυτοί εμπεριέχουν, μπορείς να αντιπαρατεθείς πια. Και είναι φτηνή μέθοδος... δεν την περίμενα από εσένα...

Τα περί Συντάγματος θα αφήσουν ...κατάπληκτο οποιονδήποτε! Φαίνεται πως η ...αυθεντική ερμηνεία που του δίνεις είναι οτι η μεν πλειοψηφία οφείλει να σέβεται την μειοψηφία (ΑΠΟΛΥΤΑ σωστό), αλλά η μειοψηφία δεν οφείλει ΤΙΠΟΤΑ σε ΚΑΝΕΝΑ! Εντυπωσιακό!

Κατερίνα, πολύ φιλικά και ενθυμούμενος τις τόσες και τόσες συζητήσεις που είχαμε κάποτε, θα σου πω ότι παραληρείς πιά... χωρίς επιχειρήματα, χωρίς να αντικρούεις ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, με ένα έξαλλο, παραληρηματικό "λέγειν", έχεις καταλήξει η αυθεντική πιά εικόνα της Κανέλλη στο Blogging.

Λυπάμαι, δεν σου αξίζει.

Σχοιλιαστής (πάλι) είπε...

Συγγνώμη, και κάτι ακόμα, για να μην ξεχνιόμαστε: Οταν εγώ χαρακτήριζα τον μεν Σημίτη νεροφιλελεύθερο, τον δε Γιωργάκη... Γιωργάκη, εσύ σφύριζες ανέμελη εντεταγμένη ...στο ΠΑΣΟΚ και τα όργανά του, στο ...μαντρί, αν θυμάσαι (που θυμάσαι!!!)!

Ανώνυμος είπε...

αφου αυτα ανηκουν στην ανθρωποτητα και ειναι παγκοσμια κληρονομια λογικα θα επρεπε η μεριμνα και η διαφυλαξη τους να αφαιρεθη απ' αυτους τους απατεωνες , τους "αναπτυξιαρχες¨" που το μονο που βλεπουν σ΄αυτα ειναι μονο το συναλλαγμα . καλο βραδυ γιωργος

katerina είπε...

Σχολιαστή διαβασα το τελευταιο σου σχόλιο και έβαλα τα γέλια. Αλλά πραγματικά δεν γελάω ούτε ειρωνικά, ούτε απαξιωτικά. Γελάω γιατί...μια φορά Σχολιαστής, πάντα Σχολιαστής. Κια βρε παιδί μου σε αυτές τις εποχές που όλα κατακρημνίζονται, όλα αλλάζουν, όλα αναθεωρούνται, ας μεινει και ι κάτι αναλλοίωτο, «σταθερή αξία» που λένε.
Ναι είναι αλήθεια ότι πίστεψα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί αν σπάσει αυτό το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαινα ότι το σιχαινόταν όσο το σιχαινόταν και ο κόσμος. Αυτό το άρρωστο ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών, των πρασινοφρουρών, των χυδαίων.
Και ναι, πίστευα- ανοήτως ασφαλώς- ότι η σοσιαλδημοκρατία που επαγγελόταν μπορεί να λειτουργήσει. Και γιατί να το κρυψω άλλωστε πανηγυρισα με το πρωτο νομοσχεδιο που κατατεθηκε για την αποδοση ιθαγένειας στους μετανάστες, πριν καταλήξει αυτή η επονείδιστη σούπα.

Εκεί,σε δημόσια θέα, είναι οι αναρτήσεις μου Σχολιαστή, εδω, εδώ, εδω,

Αχ ρε Σχολιαστή πάντα ήμουν έντιμη, δεν τις ...διέγραψα.
Και επειδή ειμαι έντιμη, όταν μου ήρθε ο ουρανός σφοντυλι, όταν άρχισα να καταλαβαινω τι γινεται, τι παιζει, πως παιζει,όταν πια καμια αμφιβολία δεν υπηρχε για τον Εφιάλτη που διαβηκε...

Τα υπολοιπα γνωστά και δεκάδες φορές ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ. Με απολυτη εντιμότητα, με απολυτη ειλικρινεια. Όχι εντιμότητα στους άλλους. Σε εμένα.Ετσι απολυτα εγωιστικά, ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

Θέλεις να πω το mea culpa; Το έχω πει, τα έχω γραψει τόσες, μα τόσες φορές Σχολιαστή που ειναι πια βαρετα και αναμασημένα
Και θα είμαι ακόμη μια φορά πολύ ειλικρινής.
Επειδή ακριβώς εγώ ψηφισα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, επειδή ΚΑΙ εγώ είμαι συνυπευθυνη στην όποια ευθυνη αντιστοιχεί και αναλογεί σε μια ψηφο, ειμαι τόσο μα τόσο θυμωμένη.

Αχ, ρε Σχολιαστή, πάντα θα μεινεις...Σχολιαστής!
Στην μανία και στην τρελή ανασφάλεια σου μπας και κάποιος σε ...υποτιμησει, μπας και κάποιος σε απορριψει, μπας και κάποιος έχει την τελευταία κουβέντα, παλεύεις να κλωτσήσεις πορτες...παραβιάζοντας τις ...ορθανοιχτες.
Φιλική συμβουλή. Προσεχε, κάπως έτσι οι άνθρωποι χάνουν την ισορροπια και τη θέση τους και γκρεμοτσακιζονται.

katerina είπε...

Γιωργο διαβασα και αυτό και το βρισκω πολύ ουσιαστικό.Απάνταει μάλιστα στο ποιος πρέπει να φυλάει την Ακροπολη και ...γιατί

Στεργιος είπε...

Μα τι να πω κι εγώ βρε Κατερίνα. Και αυτοί οι απεργοί με 22 μόνο μήνες απλήρωτοι κάνουν απεργία; Φαντάσου να είχαν 42 χρόνια να πληρωθούν, θα σήκωναν επανάσταση! Δυσφημούν και τη χώρα! Ευτυχώς εκείνα τα παλικάρια με τις νέες περικεφαλαίες που έχουν κάτι μακρύ στρογγυλό στη μούρη, έκαναν το ιερό θαύμα τους πετώντας μοναδικά, στα 2.500 χρόνια, χρώματα και αρώματα στο χώρο και έκαναν τους πάντες στην Ακρόπολη να δακρύσουν από… συγκίνηση!
Δυστυχώς μόνο για γέλιο είναι όλα αυτά τα επικίνδυνα κα γελοία.
Ευτυχώς που «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…».
Μόνο που αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και εμείς με τους αγώνες μας, αν θέλουμε η ποίηση να είναι και ζωή.

Σχολιαστής (πάντα!) είπε...

Αχ βρε Κατερίνα... λάθος μου! Εγώ φταίω... Πάντα ...Σχολιαστής!!!

Εμένα όμως οι προσωπικές σου διαδρομές στο ΠΑΣΟΚ μου είναι αδιάφορες. Πάντα υπάρχει χρόνος να δει κανείς τα λάθη του, όπως και εσύ με το ΠΑΣΟΚ. Αρα... μπορείς να το ξανακάνεις! Δες λοιπόν ότι σε 3 απαντήσεις που έγραψες εδώ, ούτε σε ΜΙΑ (1) δεν μίλησες για την "ταμπακιέρα"... για την ουσία του θέματος, που είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από τα "δίκια" του οποιουδήποτε...

Γιατί αφορά στα δικαιώματα όλων μας. Ούτε οι ειρωνίες, ούτε οι προπηλακισμοί οδηγούν πουθενα.

Κάτσε και σκέψου τα μόνη σου... απάντησε στον εαυτό σου, εδώ δεν χρειάζεται να απαντήσεις...

Στεργιος είπε...

Σημείωση περί Δικαίων
(1)

Έχω βαρεθεί να ακούω ότι όταν το ένα δίκαιο παρεμποδίζει το άλλο δίκαιο, τότε το πρώτο δεν πρέπει να ασκείται. Δηλ. αν η απεργία εμποδίζει το δικαίωμα στο επιχειρείν ή στην «ελεύθερη» εργασία, δεν πρέπει να γίνει απεργία!!! Τόσο απλά καταργούμε το ένα Δίκαιο επειδή υπάρχει το άλλο. Και περιέργως όλοι οι υπερασπιστές τέτοιων δικαίων ζητάνε να καταργείται μόνο το δίκαιο των εργαζομένων, των απεργών κλπ. Εντελώς τυχαία βέβαια και εγώ τους… πιστεύω!

Δεν υπάρχει ουδέτερο Δίκαιο παρότι αυτοί που το επιβάλλουν, αυτό και μόνο αυτό ισχυρίζονται. Το Δίκαιο του ενός δεν εξουδετερώνει αυτοδικαίως το Δίκαιο του άλλου. Απλά συγκρούεται.

Μεταξύ δύο ίσων Δικαίων τη λύση δίνει η βία ή ο συμβιβασμός που απλά αναβάλει την εκδήλωση της για την ήττα του ενός εκ των δύο.

Μεταξύ τοκογλύφου και θύματος ισχύει το ίσο Δίκαιο. Ο καθένας θέλει τα λεφτά του. Όπως ο Σάυλοκ.
Μεταξύ απλήρωτων εργατών που δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένεια και ασκούν το δικαίωμα της απεργίας (το σύνταγμα δεν περιγράφει το μέρος που γίνεται) και της ελεύθερης κυκλοφορίας και εργασίας των άλλων, τα Δίκαια είναι ίσα, κανένα δεν ακυρώνει το άλλο αυτοδίκαια και τη λύση δίνει η βία ή ο συμβιβασμός που αναβάλει τη λύση όπως πέρσι στην Ακρόπολη.

Εκ των υστέρων και μόνο δικαιώνονται κοινωνικά και ιστορικά (ποτέ νομικά) τα Δίκαια. Τότε αυτοί που σήμερα επικαλούνται το ίσο δίκαιο, για να εξουδετερώσουν το άλλο, κρίνονται. Ακόμη και ο Τσάρος είχε «δίκαιο» που υπερασπίζονταν το ρωσικό «Έθνος», τη «Πίστη» και την ενότητα του κράτους. Οι ξυπόλυτοι που ζητούσαν ψωμί ασκώντας το δικαίωμα στη ζωή, έπεφταν χιλιάδες γιατί παραβίαζαν το Δίκαιο του τσάρου. Σήμερα η ιστορία έχει αποδώσει το ποιος είχε δίκαιο έστω και αν ο τελευταίος εγκληματίας τσάρος αναγορεύθηκε σε άγιο!!!

Στεργιος είπε...

Σημείωση περί Δικαίων
(2)
Περί των γνωστών θέσεων: Νόμος είναι το Δίκαιο του κεφαλαίου»(κράτους) και «Νόμος είναι το Δίκαιο του εργάτη» που τόσο έχει διαστρεβλωθεί και κάποιοι το εξομοιώνουν με κάθε καταστροφή, έχω γράψει στις αναρτήσεις «Η πηγή της Δημοκρατίας», «Ο νεοφασισμός στη νομιμότητα και η «Η καταδίκη του συνδικαλιστή» (http://aristeripolitiki.blogspot.com/ ) για να μην επαναλαμβάνω.

Διαβάστε τις εφημερίδες του καθεστώτος κάθε εποχής, τι γράφουν για τις τότε απεργίες και τους απεργούς (πχ τι έγραφαν εφημερίδες και χαφιέδες για τον Μπεναρόγια το… 1914!). Όλες τις βγάζουν αντικοινωνικές, παράνομες, καταχρηστικές….

Κατά κανόνα η ιστορία έχει την ακριβώς αντίθετη γνώμη. Ούτε μία κατάκτηση δεν έγινε χωρίς σύγκρουση με την εξουσία και ούτε μία δεν έγινε δεκτή ως δίκαια. Είτε αφορούσε το 8ωρο, είτε το μεροκάματο είτε την ασφάλιση.
Για ποιο Δίκαιο να μιλάμε λοιπόν και ποια ισότητα μεταξύ τους; Άλλος βλέπει το δίκαιο που θα δικαιωθεί στην ιστορία και άλλος το δίκαιο που παρεμποδίζει την ιστορία. Ωστόσο υπάρχει ένα αδιάσειστο διαχρονικό κριτήριο: το δίκαιο του λαού. Αν το νομικά οριζόμενο δίκαιο συγκρούεται με το δίκαιο του λαού δε πα να είναι «ίσο». Καμιά αξία δεν έχει και αργά ή γρήγορα θα πεταχτεί στο καλάθι της ιστορίας σαν αντιλαϊκό δίκαιο και ας φωνάζουν σήμερα οι λάτρεις του κρατικού δικαίου που το νομίζουν φυσικό, διαχρονικό και αναλλοίωτο.
Αυτό γινόταν πάντα και αυτό γίνεται και σήμερα.

Εσύ Κατερίνα διάλεξες πλευρά δικαίου. Από αυτό κρίνεσαι και όχι από άψυχα δίκαια.

Στεργιος είπε...

Σημείωση περί Δικαίων
(1)

Έχω βαρεθεί να ακούω ότι όταν το ένα δίκαιο παρεμποδίζει το άλλο δίκαιο, τότε το πρώτο δεν πρέπει να ασκείται. Δηλ. αν η απεργία εμποδίζει το δικαίωμα στο επιχειρείν ή στην «ελεύθερη» εργασία, δεν πρέπει να γίνει απεργία!!! Τόσο απλά καταργούμε το ένα Δίκαιο επειδή υπάρχει το άλλο. Και περιέργως όλοι οι υπερασπιστές τέτοιων δικαίων ζητάνε να καταργείται μόνο το δίκαιο των εργαζομένων, των απεργών κλπ. Εντελώς τυχαία βέβαια και εγώ τους… πιστεύω!

Δεν υπάρχει ουδέτερο Δίκαιο παρότι αυτοί που το επιβάλλουν, αυτό και μόνο αυτό ισχυρίζονται. Το Δίκαιο του ενός δεν εξουδετερώνει αυτοδικαίως το Δίκαιο του άλλου. Απλά συγκρούεται.

Μεταξύ δύο ίσων Δικαίων τη λύση δίνει η βία ή ο συμβιβασμός που απλά αναβάλει την εκδήλωση της για την ήττα του ενός εκ των δύο.

Μεταξύ τοκογλύφου και θύματος ισχύει το ίσο Δίκαιο. Ο καθένας θέλει τα λεφτά του. Όπως ο Σάυλοκ.
Μεταξύ απλήρωτων εργατών που δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένεια και ασκούν το δικαίωμα της απεργίας (το σύνταγμα δεν περιγράφει το μέρος που γίνεται) και της ελεύθερης κυκλοφορίας και εργασίας των άλλων, τα Δίκαια είναι ίσα, κανένα δεν ακυρώνει το άλλο αυτοδίκαια και τη λύση δίνει η βία ή ο συμβιβασμός που αναβάλει τη λύση όπως πέρσι στην Ακρόπολη.

Εκ των υστέρων και μόνο δικαιώνονται κοινωνικά και ιστορικά (ποτέ νομικά) τα Δίκαια. Τότε αυτοί που σήμερα επικαλούνται το ίσο δίκαιο, για να εξουδετερώσουν το άλλο, κρίνονται. Ακόμη και ο Τσάρος είχε «δίκαιο» που υπερασπίζονταν το ρωσικό «Έθνος», τη «Πίστη» και την ενότητα του κράτους. Οι ξυπόλυτοι που ζητούσαν ψωμί ασκώντας το δικαίωμα στη ζωή, έπεφταν χιλιάδες γιατί παραβίαζαν το Δίκαιο του τσάρου. Σήμερα η ιστορία έχει αποδώσει το ποιος είχε δίκαιο έστω και αν ο τελευταίος εγκληματίας τσάρος αναγορεύθηκε σε άγιο!!!

Alexandros είπε...

Κατερίνα, έγραψα ένα μεγάλο κείμενο και μου το "έφαγε" ο blogger. Εν πάση περιπτώσει, εγώ τους ανθρώπους δεν τους διαχωρίζω σε Δεξιούς και Αριστερούς διότι έχω ζήσει πολλούς που δήλώναν ή το ένα ή το άλλο, αλλά οι πράξεις τους άλλα έδειχναν. Εγώ διαχωρίζω τους ανθρώπους με βάσει την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο σκέψης. Υπάρχουν αυτοί που σκέφτονται με την λογική και αυτοί που σκέφτονται με το θυμικό. Ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία ενώ εγώ στην πρώτη. Αλλώστε και εσύ η ίδια συχνά πυκνά δεν παραλήπεις να μας λες πόσο θυμομένη και αηδιασμένη είσαι. Συναισθήματα τα οποία καμία επιπλέον αξία δεν δίνουν στα όποια επιχειρήματα σου.

katerina είπε...

Καλησπέρα Στέργιε.

katerina είπε...

Αλεξανδρε καλησπέρα.
Αυτον που θα βρει το κόλπο να μην τρωει ο blogger τα σχόλια,θα τον λατρεψω.

Αλεξανδρε, και εγώ μπορώ να αποπειραθώ να αμφισβητησω την αρχη Le Chatelier, γιατί ο μακαρίτης δεν ήταν και πολύ καλός άνθρωπος.

Όσον αορά την λογική και το συναισθημα Αλεξανδρε, νομιζω ότι μπαινεις σε ένα χωράφι που δεν το γνωριζεις καθόλου. Η νευροφυσιολογία αποφαινεται πλεον ότι η "λογική" δεν ειναι παρα συναισθημα (με ότι πολυπλοκα βιοχημικά αυτο συνεπαγεται).
Μα θα μου πεις ...πως όλοι μπορουμε να συμφωνουμε σε κάποια πράγματα που θεωρουμε αυτονοητα; Στην πραγματικότητα εκπαιδευομαστε σε αυτό. Εκπαιδευομαστε στα ...αυτονοητα.
Μετά βέβαια,αρχιζει ο κινδυνος,να θεωρουμε αυτονοητα εμεις και κάποια που δεν ειναι. Αλλωστε ότι κυριαρχο συναισθημα(επαμαλαμβάνω απο καθαρά βιοχημική άποψη) που οδηγει τη λογική ειναι ο φόβος(που και αυτός ειναι μια βιοχημική διαδικασία).
Αλεξανδρε, ζουμε σε ένα κοσμο που κάθε μέρα μαθαινουμε ότι αυτό που ξεραμε χθες ...ήταν λάθος. Τουλάχιστον στις νευροεπιστημες.
Είναι πολύ μεγάλη η κουβέντα για να γινει ...εξ αφορμής και στο ...πόδι.

NIKOS ZERVOS είπε...

Κατερίνα λυπάμαι που άργησα να διαβάσω το μήνυμα σου!!! ςπίσης λυπάμαιπου τελικά αντιλαμβάνομαι είσαι μέρος του άδικου "συστήματος" που ευνοεί όσους έχουν "μπάρμπα" Να σου γνωστοποιήσω ότι είμαι υπέρ του να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (έχουν παρατείνει με ασφαλιστικά μετρα τις συμβάσεις τους) παρότι κάποιο μέρος του άδικου "συστήματος" τους έκανε "χάρη" επίσης είμαι υπέρ του να καταργηθεί το (άθλιο κατασκεύασμα) του 24/μηνου που δημιουργηθηκε για να "προικοδοτήσει" τα "δικά μας παιδιά" Είμαι αντίθετος όμως με την μονιμοποίηση συμβασιούχων οι οποιοι προφανώς εφόσον τακτοποιήθηκαν με "μπάρμπα" αδίκησαν κάποιους συμπολίτες τους κατάφορα!!!Θα παρακολούθησες φαντάζομαι την παρέμβαση του "συστήματος" όταν ο Εισαγγελέας του Α.Π. πρότεινε στην παρελθούσα δίκη να μην μονιμοποιηθεί κανείς συμβασιούχος!!! Προσωπικά θα παραμείνω στην άποψή μου ότι μόνο με ΑΣΕΠ πρέπει να διορίζονται συμβασιούχοι και μόνιμοι και ότι όσοι διεκδικούν δίκαια και άδικα δεν έχουν την συγκατάθεσή μας να περιορίζουν δικαιώματα άλλων πολιτών!!!όσο για το ποιός θα δουλέψει!!! να προκηρυχθούν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ αν είναι αναγκαίο!!δεν θα επιβραβεύσουμε ομως τους εκ παραθύρων τοποθετηθέντες!!!

Aldebaran είπε...

Η κόρη μου έχει πτυχίο αρχαιολογίας κι ένα πολύ καλό μεταπτυχιακό, απ' αυτά που δεν συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί ως συμβασιούχος σε διάφορες Εφορείες ανά την Ελλάδα 23 μήνες, πράγμα που σημαίνει πως το δημόσιο είναι πια τελειωμένη υπόθεση γι' αυτήν, σύμφωνα με τους νόμους του Παυλόπουλου και του Ραγκούση.
Για τις ανασκαφικές ανάγκες θα πάρουν άλλους νέους αρχαιολόγους, που κι αυτούς με τη σειρά τους θα τους πετάξουν ως αναλώσιμους στα αζήτητα, μέχρι που θα δώσουν το αρχαιολογικό έργο στους ιδιώτες...

katerina είπε...

Λες και το ήξερα Aldebaran, έγραφα παραπάνω στον Celin

Υπάρχει ένα τρανό παραδειγμα που το αναφερω, σαν κλασικό δειγμα αυτής της απεραντης όσο και ανηθικης ηθικολογίας.

Το δημόσιο χρειάζεται καθαρίστριες και είχε καθαριστριες υπάλληλους. Ξαφνικά επί Σημιτη άρχισε το παραμύθι.
Και γιατί να πληρώνονται οι καθαρίστριες για 7 μερες αν δουλευουν 5 μερες; Και γιατί να παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, οι νοικοκυρές στα σπιτια τους τα ίδια υλικά καθαρισμού χρησιμοποιούν (εξαιρετικό επιχείρημα!). Και γιατί αν πληρώνονται 14 μισθούς οι καθαριστριες; Κλπ.
Να τις καταργησουμε τις μόνιμες θέσεις των καθαριστριών. Αυτό το ΚΑΘΗΚΙ ο Μάνος- διεγραμμένος ΚΑΙ απο την ΝΔ, ουρλιαζε αρθρογραφώντας. Η ιδιωτική οικονομία να προσφερει υπηρεσίες στο Κράτος, να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα. Μάλιστα.

Είδαμε πολύ καλά το πως αναπτύχθηκε η ...επιχειρηματικότητα στον τομέα παροχής υπηρεσιών καθαριότητας. Κια το ειδαμε τόσο καλά που ...φτάσαμε στις Κουνεβες. Και το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ. Αυτοί που ουρλιαζαν για να καταργηθεί η θέση της καθαρίστριας που θα πληρωνεται για 7 μέρες και 14 μισθούς, μετά ...μάζευαν λεφτά για την κ. Κουνεβα και έχυναν κροκοδειλια δάκρυα. Αυτοι οι εμετικά ΑΝΗΘΙΚΟΙ ηθικολογουντες.

Το ίδιο θα γίνει και με τους φύλακες στην Ακροπολη. Αφου πετάξουν αυτούς,αφου πάρουν για λίγους(«ασεπ» ανακυκλούμενων συμβασιούχων είναι ο νόμος Ραγκουση) μήνες τους δικούς τους, μετά θα δώσουν τις υπηρεσίες φύλαξης της κάθε Ακρόπολης σε ...ιδιώτες. Και μετά θα έχουμε Κουνεβες μουσειοφυλακες. Και μετά θα κλαίνε οι εμετικοί. Και μετά θα μαζεύουν λεφτά οι ανήθικοι. Και μετά...
Αηδιάζω. Το έγραψα, δνε θυμώνω. Αηδιάζω.


Aldebaran, ποτέ δεν ξαναζησαμε τετοια δεξιά στην Ελλάδα. Εχουεμ αγώνα μπροστά μας.