Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πάρε τα λεφτά και τρέχα...

Ελλάς, η χώρα των συμπτώσεων και των …πτώσεων.
Ελλάς η χώρα των …φίλων. Και όταν μιλάμε για ...φιλιες σε αυτη την άκρη της γής...εμεις τις ..τιμουμε, εμεις τους φίλους μας τους πληρωνουμε ακριβά.

Και γράφω αυτή την ανάρτηση, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά είμαι εξοργισμένη με τον κ. Τσίπα που κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι έβγαλε στο σφυρί την δημόσια περιουσία και την πουλάει κοψοχρονιάς. Λάθος κ. Τσίπρα μου. Λάθος!!! Σήμερα το αφεντικό τρελάθηκε …χαρίζει. Χαρίζει στους φίλους. Πάρτε φίλοι!!!!

Έχει πάψει να με εκπλήσσει πια εδώ και αρκετούς μήνες ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ…
Μόνο έτσι μια βαριεστημένη ερώτηση, έτσι από περιέργεια, προς τα μέλη της Κυβέρνησης του Γεωργίου Β΄ Παπανδρέου Γ’. Ειλικρινά μας θεωρείτε τόσο ηλίθιους;;;;; Μα τόσο ηλίθιους;;;;
Όχι, σας παρακαλώ μην απαντησετε, θα μας πληγωσετε... Θεωρείστε την...ρητορική την ερώτηση.











Υ.Γ.1. Ποιος να ξέρει άραγε να μας πει και εμάς, αν το Τ.Τ. δάνεισε λίαν προσφάτως την Τράπεζα Πειραιώς μέσω του διατραπεζικού; Στην πράξη πετώντας της ένα σωσίβιο; Με ποσό πολλαπλάσιο από την τιμή που δίνει σήμερα η Πειραιώς για στην εξαγορά του;

Υ.Γ.2. Αλήθεια μήπως τώρα τελευταία, έτσι κάτι λίγες μέρες πριν, η Πειραιώς έκανε χρήση κάτι ολίγων δις από τα αδιάθετα εκείνων των 15 που είχαν περισσέψει από τα 28; Μυστήριο βρε παιδί μου, να την δανείζουμε για να μας εξαγοράσει…

Υ.Γ.3. Καλού κακού, χαζέψτε λίγο και τα ονοματα στα ...Δ.Σ. έτσι ΄ρε αδελφέ, να περναει η ώρα

Υ.Γ.3. …όλα τα λεφτά…
Δημοσιογράφος: Γιατί η Κυβέρνηση δεν ενοποιεί τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά;
Πεταλωτής: Η κυβερνητική πολιτική μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες είναι υπέρ του έλληνα πολίτη.

Υ.Γ.4...και τελικο... ή μηπως έχουμε και πάλι ...λαγούς; Αυτή η χωρα δεν έχει μόνο φίλους...έχει και λαγούς. Ας ελπισουμε...


47 σχόλια:

Swell είπε...

H απάντηση του Πεταλωτή στην ερώτηση του δημοσιογράγου, είναι όντως όλα τα λεφτά Κατερίνα. Και πιστοποιεί ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΓΑΠ!

Eίναι τρεις μήνες περίπου απο τότε που πρωτάκουσα ότι η Πειραιώς αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα και ότι το Σεπτέμβρη θ' ακούγαμε το μπαμ.

apos είπε...

Απλά επιβεβαιώθηκε ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

monahikoslikos είπε...

Μπατίρης ο Σάλλας, μπατίρης κι εγώ και ίσως αν είχα κείνα τα 600 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσε ο Σάλλας για να φιλοξενήσει "βασιλικά" την αφρόκρεμα της ελληνικής δημοσιογραφίας επί 10ήμερο στη Νότιο Αφρική να έκανα κι εγώ μια πρόταση εξαγοράς (π.χ της Εθνικής Τράπεζας).
Γιατί αν έχεις πλάτη στην Τέταρτη εξουσία και κολλητάρια στην Πρώτη τότε μαζεύεις κείνα τα 2,2 δις που είχανε μείνει αδιάθετα από το πακέτο των 28 δις μαγκώνεις και καμιά 350 εκατ. ευρώ δανεικά από το ΤΤ κι ύστερα δίνεις τα 312 απ' αυτά που σου δάνεισε για να εξαγοράσεις ολόκληρο το μαγαζί (το ΤΤ).

Αυτά Κατερίνα είναι κόλπα δύσκολα που κάνουν τα ΠΑΣΟΚια...
Πρόσεξε τώρα κάποια άλλα που δεν κυκλοφορούν δημοσίως (είδες τι κάνει η Ν. Αφρική?).
Την περασμένη εβδομάδα με πρόσχημα βλάβη των υπολογιστών αλλά πιθανότατα λόγω έλλειψης ρευστότητας κανένας πελάτης της τράπεζας δεν είχε επί διήμερο πρόσβαση στο λογαριασμό του και δεν μπορούσε να σηκώσει ούτε ένα ευρώ ενώ απλήρωτες έμειναν και οι επιταγές...

Τώρα για να βγαίνει αυτό το σαπάκι (τράπεζα Πειραιώς) λίγες ώρες μετά τις σχετικές συστάσεις Παπακωνσταντίνου και να ζητά να εξαγοράσει 2 τράπεζες από τις οποίες η μία έχει γερό μπεζαχτά κι άλλη μεγάλο πελατολόγιο...
ΝΑΙ, ΝΑΙ Κατερίνα, η κυβέρνηση του Γεωργίου Β΄ Παπανδρέου Γ’(του ελάχιστου) ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ....

monahikoslikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Yannis Zabetakis είπε...

άσε τους μαλάκες-λαμόγια-πασοκο-αριστερό κλπ

και διάβασε ένα καλό βιβλίο!

με Αγάπη

http://environmentfood.blogspot.com/2010/07/blog-post_15.html

katerina είπε...

Swell να δεις που το πιθανότερο σενάριο ειναι ότι του είπαν του Γεωργίου του Β' ότι σημερα ξεκινουν οι εκπτωσεις, και ο καλός μου δεν καταλαβε. Νόμιζε ότι του είπαν ότι σημερα ειναι κάποια εθνική γιορτή που ξεπουλάμε.

Τι ευγενικός άνθρωπος ο Γεωργιος ο Β' βρε Swell μου,αμεσως σκέφτηκε τι δωρο να κάνει στους φίλους του. Να γιατί του συγχωρείς τα πάντα. Εχει τρόπους βρε παιδί μου ο Γεωργιος, είναι απο σπιτι...

katerina είπε...

Βρε Απος μου,αν δεν ειχε λεφτά θα ...μας αναλαμβανε;
Μετά τον Γεωργιο δεν θα υπάρχουν λέφτα. Τι λεφτά,ουτε τα πομολα...

katerina είπε...

Ρε Λυκε,τίποτα άλλο δνε με ενοχλεί,μόνο αυτό. Τα άλλα τα πηρα αποφαση αλλά το να μας θεωρεί ο Γεωργιος και ο Πεταλωτής ηλιθιους,ε,αυτό με πληγώνει.

Βέβαια η Πειραιως έχει τετοιες επισφαλειες σε σχεση εμ την ρευστοτητα της,που όχι τραπεζα αλλάουτε ποδηλατο δνε επιτρεπεται να αγοράσει. Αλλά εδώ έρχεται ...η συμμορία των προθυμων όπως έλεγε και ο Μπους. Καημένε Προβοπουλε,ποσα ακόμα θα ξεπληρώσεις;

katerina είπε...

Εγώ Γιάννη μου τους αφηνω,αυτοι δεν με αφηνουν. Τι βιβλίο επιστημονικής φαντασίας να διαβάσεις όταν ζεις αυτή την περιοδο σε αυτή τη χωρα; Εδώ η πραγματικοτητα ξεπερνάει κάθε φαντασία.

celin είπε...

Δε καταλαβαινω τον σαρκασμο σας,εδω τα καναλια πανηγυριζουν,δημιουργηθηκε ενας τραπεζικος κολοσσος που θα σωσει τη χωρα,κ εσεις παλι στη γκρινια?
ακουσα οτι οι ωρομισθιοι εκπαιδευτικοι πανηγυριζουν,οι ανεργοι πετουν τη σκουφια τους απο τη χαρα,η γενια των 500 ευρω πανηγυριζει με ματια βουρκωμενα απο δακρυα ευτυχιας παρεα με τα golden boys-κομματοσκυλα,κ ο Σαλλας,ως νεος Συγγρος κατατασσεται επισημως στο κλειστο κλαμπ των εθνικων ευεργετων,
σωθηκαμε αδελφια,
μ@λακιες μας λεγαν οτι το Καθεστως ξεπουλαει τη χωρα,
ενταξει,τη πουλαει μεν
αλλα εχει ευγενικο σκοπο.
Αχαριστοι!!!

santa maura είπε...

μπα...δεν γλυτωνουμε , στο τελος θα το συνηθισουμε το τερας

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Η αλληλουχία των γεγονότων, μόνο από ένα σατανικό δεξιό μυαλό σαν το δικό μου θα μπορούσε να εντοπιστεί!
ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση- Πανταλάκης, πρώτο βιολί του Σάλλα, Διοικητής ΑΤΕ-πεισματικά δεν υπογράφει επιχειρησιακή σύμβαση του '09- καταργεί ανταγωνιστικά προϊόντα της ΑΤΕ-φορτώνει με προσωπικό τα καταστήματα καθυστερήσεων(λέγεται ότι αυτά θα μείνουν στο δημόσιο)-δεν προσλαμβάνει ήδη επιτυχόντες(μείωση κόστους για τον ανάδοχο)-ανακοίνωση Σάλλα για εξαγορά με τίμημα 0,53 ευρώ/μετοχή με δικαιολογία ότι υπάρχουν σκελετοί στις ντουλάπες της ΑΤΕ(εσωτερική πληροφόρηση-ποινικό αδίκημα)!
Πληροφοριακά η ΑΤΕ διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία, και το δεύτερο μετά την Εθνική δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στη χώρα!
Και μία παράμετρος η οποία "πνίγηκε" μέσα στον ενθουσιασμό του πιθανολογούμενου "ντιλ":Επειδή τα δίκτυα καταστημάτων ΑΤΕ και ΤΤ σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται,αντιλαμβάνεστε τα επακόλουθα , ως προς την απασχόληση!

αντωνης είπε...

Οχι μονο ειμαστε ηλιθιοι, αλλά και οτι άλλο χαρακτηρισμο σκεφτεί καποιος μεσα θα πεσει.
Θα πω μονο δυο κουβεντες για να το τεκμηριωσω.
α) Αν γινοταν το 1/100 απο οσα εχουν κανει αυτοι οι αλητες σε 9 μηνες, επι Καραμανλη θα ειχε βουλιαξει η χωρα απο τις διαμαρτυριες του κοσμου. Ενω τωρα μουγκα στη στρουγκα.
β) Το τι ειμαστε θα αποδειχθει για πολλοστη φορα στις εκλογες που θα γινουν το Νοεμβρη.
Οπου και τοτε θα τρεξουμε να ψηφισουμε τον ταδε Φουφουτοπουλο επειδη τον προτεινει το κομμα μας, με το ευφυες επιχειρημα του να μη βγουν οι άλλοι.
(το κομμα μας ειναι τα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και οι άλλοι ειναι τα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).

Αλλά ειναι καιρος τωρα που εχω μια μεγαλη απορια, και επιτρεψε μου Κατερινα να την εκφρασω σε σενα που νομιζω οτι δεν θα το παρεις τοσο στραβα (γιατι καποιοι άλλοι οταν τους βρισαμε το κομμα, μας εκοψαν και την καλημερα-εστω και την διαδικτυακη, αλλά οχι μονο αυτή).
Σε τι ελπιζατε και ψηφισατε αυτο το σαπιο ΠΑΣΟΚ τον Οκτωβρη;
Και αναφερομαι σε πολλους ανθρωπους που διαβαζω απο τα blogs και ομολογουμενως δειχνετε και ευφυεις και ευαισθητοποιημενοι σε πολλά θεματα.
Με δυο λογια, πως την πατησατε ετσι γμτ;

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

poexania είπε...

Πάντως για το βιβλίο που λέγατε κύριε Ζαμπετάκη, αν σας αρέσουν τα Horror διαβάστε το μνημόνιο. Είναι κάτι μεταξύ Horror και τσόντας, κάτι σαν "το παλαμάρι του σχιζοφρενή δολοφόνου με το πριόνι".

Μην περιμένετε να το δείτε στο cinema, διαβάστε το βιβλίο αλλιώς χάνετε.

poexania είπε...

Και κάτι μου λέει ότι επειδή θα έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, θα γίνει και τριλογία.

ps: Καλύτερα να διαβάσετε το πρωτότυπο στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά έχει γίνει κακή μετάφραση.

aldebaran είπε...

Γεια σου Κατερίνα.
Αν κάτι αποδείχτηκε αυτές τις μέρες είναι το γεγονός του ότι στην Ευρωζώνη το πρόβλημα δεν είναι τα κράτη και τα δημοσιονομικά ελλείμματα , όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ανά την Εσπερία ειδήμονες τύπου Τρισέ και τα ντόπια φερέφωνα τους τύπου Προβόπουλου , αλλά οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και το ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εν γένει.
Γιαυτό και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια (ωχ το ξέχασα ότι τούρκεψε και αυτός) με τα περίφημα stress test των τραπεζών , που από ότι φαίνεται έχουν τόση αξιοπιστία όση και τα προεκλογικά γκάλοπ.
Προσπαθούν να συνεχίσουν να κρύβουν το γεγονός ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Αρχικά επέτρεψαν, προσκυνώντας με το αζημίωτο το φιλελεύθερο δόγμα της ασυδοσίας, σε τραπεζικούς κολοσσούς να διαθέτουν ενεργητικό (μούφα και τοξικό) πολλαπλάσιο των ΑΕΠ εθνικών κρατών.Τώρα που τους πήρε το νερό από τον κώλο , προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε και εμείς που ....... αναπνέουμε ακόμα.
Μας χρεοκόπησαν , τους ξελασπώσαμε και μας αγοράζουν για να μας πουλήσουν.
Πολύ καλά τα είπες και εσύ και οι αξιότιμοι συν-σχολιαστές

katerina είπε...

Celin καλημέρα,
τα ΜΜΕ θα δωσουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Αλλά ...θα είναι για καλό σκοπό. Όταν κάποτε αυτή η χωρα θα απελευθερωθεί, θα συγγραφουν στα απομηνομονευματα τους ότι αν δεν ξεπουλουσαμε θα κατερρεε το χρηματοπιστωτικό συστημα,θα βάραγε κανοναρα η Πειραιώς, θα ειχαμε αλυσιδωτές αντιδρασεις, θα...
Αυτά δηλαδή που λένε μεταξυ τους για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Το ξαναλέω. Για όποιον θέλει αν δει μόνος του το παιχνιδι,χωρίς τα ...ταχυδακτυλουργικά, ας γυρισει πισω. Ας ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ τα διαδικτυακά πρωτοσελιδα των εφημεριδων μερα τη μέρα απο τον Νοοέμβρη και μετά. Είναι πολύ σημαντικό να δουμε όλο το σκηνικό που στηθηκε για να φτασουμε εδώ.

Κλεινεις όλες τις πορτες, καις όλους τους δρόμους διαφυγής και μετά επιχαιρεις που άνοιξες τον μονοδρομο.
Κάποιοι και μέσα απο το Κυβερνων Κόμμα ...ΞΕΡΟΥΝ. Ή κι αν δεν ξέρουν ...ειναι πολύ εμπειροι για να μην καταλάβουν.

Υπάρχει όμως το μεγάλο εμποδιο. Όλοι πισω τοςυ έχουν μεγάλα βαριδια και μεγάες σκιες. Αν κάποιος μιλήσει,θα βγουν πολλοι σκελετοι απο τα ντουλάπια του. Το ίδιο και η ΝΔ. Ειναι πια εντελώς αναξιοπιστη. Ότι και να πει... τωρα θα γυριζει μπουμεραγκ εναντιον της. Αλλωστε μερικές σιωπές είναι εκωφαντικές. Κια έτσι παιζει και αυτή το παιχνιδι,μπας και μπορεσει να διασωθεί.

Απο την άλλη η Αριστερα, αποχαυνωμένη απο την μια απο τους δικους της κλυδωνισμούς(ΣΥΡΙΖΑ) ή αυτισμους(ΚΚΕ) , έχοντας σπάσει τα μουτρα της ΦΟΒΑΤΑΙ. Δεν μιλάει για την ουσία, για το πως. Φοβάται την κλασική ρετσετα που ειχαν πάντα οι πατριδοκαπηλοι να της κολλησουν. Ότι ...δεν θέλει να σωσει την Πατριδα.

Κια έτσι ο καθένας μας πρέπει αν βάλει τα κομματακια του puzzle μόνος του. Όποιος αποφασισει να διαβασει εκεινα τα πρωτοσελιδα,συνιστώ αυτή τη μουσική υποκρουση.

katerina είπε...

Γιωργο, αυτο το τερας δεν ειναι για να το συνηθισεις. Αυτό το τερας απλά θα μας φάει. Εκεινο το τερας που έγραφα εγώ ότι δνε θέλω και δεν πρέπει να συνηθισω είναι ένα pet μπροστά σε αυτο το απιστευτο τερας που μας δειχνει τα δόντια του σημερα. Αυτό που κοβει καθε μέρα και ένα κομματι απο τις σαρκες μας.

katerina είπε...

Σαλωνιτη καλημέρα. Ξερεις το δικό μου μυαλό που σχεσεις δεν ειχε ποτε με την δεξια (τουλάχιστον με την τρεχουσα έννοια του όρου), αρνειται να δεχτεί όλα αυτά που συμβαινουν. Είναι τόσο τερατωδες το σενάριο,που όλοι τελικά λεμε...μα δεν ειναι δυνατόν. Η περιοδος Μητσοτακη θα αναδειχθεί σαν χαδι μπροστά σε αυτο που βιωνουμε σημερα.

Όταν οι αποζημιώσεις απολυσης ουσιαστικά καταργουνταν ειχαμε γραψει και τότε ότι μόνο σε ένα σενάριο αποβλέπουν. Στο να μειωθεί το κόστος για τις απολυσεις που θα γινουν σε ΔΕΚΟ και Τραπεζες. Νατο!!!

Κια κάτι τελευταίο, υπάρχει ακόμα ένα πολυ μεγάλο κονδυλι να φαγωθει. Ειναι το ΕΣΠΑ. Κια ξερουμε πια πολύ καλα ,ειναι τόσο προφανές ποιοι θα το καταπιουν πετωντας εδώ και εκει κάποια ψιχουλα. Προσεξε την ...πρασινη τράπεζα...

katerina είπε...

Αντωνη,βάζεις το δάχτυλο στο τυπο των ήλων. Γιατί;
Θα απαντησω λοιπόν για μένα, με απολυτη ειλικρινεια.

Γυρνώντας λοιπόν πισω, έχω το εξης σκηνικό, και πρέπει να κάνω μια επιλογή. Υπάρχει λοιπόν μια Ν.Δ. λουσμένη στην ανημπορια και στο βάλτο των σκανδάλων. Αν και εδώ οφειλω να εξομολογηθώ και κάτι. Ακομα κι αν ήταν η ...καλυτερη δυνατή Κυβέρνηση σε επιπεδο διαχειρισης,η Κυβερνηση της Ν.Δ. δεν θα την ψηφιζα Αντωνη. Πες το εμμονή, πεστο συναισθηματική εμμονή, δεξια δεν θα ψηφιζα ποτε,όπως και δεν ψηφισα ποτε.

Υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ υπο διαλυση, 11 αρχηγοι κομματος,πατροκτονίες και παιδοκτονίες, προσωπικά ξεκαθαρισματα, ουτε καν ξερω ποσες συνιστώσες και ...γαια πυρι μειχθητω.

Ενα ΚΚΕ,απολυτως αυτιστικό- που δοξη και τιμή ...ξανακρεμαει τα σταλινικά εικονισματα που λεει ή θα βαφτιστειτε στον δικο μας Ιορδάνη ή ειστε εχθροι.

Στις ευρωεκλογές ειχα γραψει, όχι αποχή, να συμμετασχουμε και αν ψηφισουμε λευκό ή όποιο μη κοινοβουλευτικο κομμα. Μπας και παρουν το μηνυμα. Μπας και το αποκωδικοποιησουν. Κολοκυθια...

Κια έρχονται οι εθνικές εκλογές... αυτο που περισσότερο με πιεζε ήταν πρωτον ότι μεχρι την τελευταία στιγμή οι δημοσκοπησεις έδειχναν οριακή αυτοδυναμια ή μη αυτοδυναμία, κανείς απο την Αριστερα δεν ήτνα διατεθειμένος να συμμετασχει σε κυβερνηση συνασπισμου, αντιθετα διακηρυταν σε κάθε τόνο τα κομματα της αριστερας ότι το αποκλειουν. Αντε και δε σχηματιζοταν Κυβερνηση, σε 40 μερες θα ξαναπηγαιναμε σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε με ποσοστα Τσαουσεσκου.

Δεν ειχα και μεγάλες αυταπατες για το ΠΑΣΟΚ, όμως εκεινη την ώρα και συμφωνα με αυτά που φωναζε σε κάθε τόνο η προεκλογική του ατζεντα ...το θεωρησα μονοδρομο.
Και επειδή απαντώ προσωπικά, δεν ξάνω ...κοινωνιολογικές μελέτες, εγώ ειχα και ένα λογο παραπάνω. ήταν πολυ σημαντικο να ψηφιστει ο νομος για την αποδωση ιθαγενειας στοςυ μεταναστες. Τουλάχιστον με το προσχεδιο β΄εβαια που ειχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, όχι εμ το τελικο εκτρωμα που ψηφιστηκε. Να θυμηθώ ότι όταν εκλεισε η Παγανή, θεωρησα ότι επιτέλοςυ κάτι θα αλλάξει σε αυτη τη χωρα. Ναι τόσο ηλιθια!!!

Τελικά ....το ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε τον μονοδρομο. Τον δημιουργησε. Κια θα ειμαι ειλικρινής και σε αυτό Αντωνη, ακομα δεν μπορει το θυμικό μου να αντεξει αυτό που βλέπει ολοκάθαρα το μυαλό μου. Τωρα όμως Αντωνη ειναι πολύ αργά για παρελθοντολογίες. Τωρα μπροστά.

katerina είπε...

Ταξιδευτή μου, δεν νομιζω ότι υπάρχει κάποιος σε αυτο τον τόπο που δεν ξερει ποιος ειναι ο Σαλλας. Ουτε και το πως έγινε ο ...Σαλλας...Σάλλας. Ισως κάτι που δεν ειναι ευρυτερα γνωστό είναι ότι ο Σάλλας ήταν ΓΓ Εμπορίου με τον Παγκαλο πολιτικο προισταμενο.

Αλλά δεν εχει σημασία ο Σαλλας πια. Το ζητημα ειναι να αντεξουμε να δουμε όλοι Ταξιδευτή μου ...το γηπεδο. Ας αφησουμε τοςυ παικτες και τα τσαλιμακια τους... Το γηπεδο!!!

katerina είπε...

Poexania, καλό!!!
Αλήθεια πως θα ...διδασκεται σε λιγα χρονια το μνημονιο στα σχολεία μας. Καλά δημοσια σχολεία δνε θα υπαρχουν σε λίγο, ουτε δημοσια νοσκομεία, ουτε δημοσιες συγκοινωνιες, ουτε ...κανενός ειδους δημοσιο αγαθό. Πουλάμε.... και ακομα χειροτερο ξεπουλάμε χαριζοντας.

katerina είπε...

Aldebaran, ακριβώς.
Μόνο που εδώ πρέπει κάποιος να αναλάβει το κοστος να οργανωσει τις αντιδρασεις του κοσμου. Μην ξεχνάμε ότι οι Τραπεζες διαχειριζονται το ΔΙΚΟ μας χρημα. Πισω απο όλα ειμαστε εμεις. Τωρα ειναι ο καθένας μόνος του απεναντι στο τερας. Θα υπάρξει κάποιος που οργανωμένα θα συντονισει...αυτο που πρέπει να γινει;
Δεν το πιστευω aldebaran. Όλοι θα μετρησουν κοστος και όντως υπάρχει κοστος, αλλά τωρα πια... δεν ξερω αν υπάρχει και άλλος δρομος.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ,
ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΥΤΕ Η ΝΟΥΔΟΥ... ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...

poexania είπε...

Μνημόνιο το μεγάλο ξεχρέωμα, η ταινία της χρονιάς.

http://poexania.wordpress.com/2010/07/16/%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

katerina είπε...

Ταξιδευτη μου,νομιζω ότι όλοι ξέρουν ποιος ειναι ο Σαλλας. Ποιος δεν ξερει άλλωστε ότι ο Σάλλας ειναι απο αυτους που πρωτουπέγραψαν την διακηρυξη της Γ' Σεπτεμβρη. Κια ο Σαλλας ήταν ΠΑΝΤΑ με το "σωστό" κομματι του ΠΑΣΟΚ, αυτό που ...προοδευε.

Αλλά θα το ξαναπώ. Εδω πιστευω ότι παιζεται κατι ΠΟΛΥ μεγαλυτερο απο την προοδο του Σάλλα. Αχυρανθρωπος ειναι και αυτός Ταξιδευτη μου. Ένα ακομη ακριβοπληρωμένο πιονι. Τουλάχιστον Προσωπικά, αυτη την άποψη έχω. Παιδι για τα θεληματα ήταν πάντα ο Σάλλας. Για αυτο λέω ...το γηπεδο, τα ματια στο γηπεδο.

poexania είπε...

1/2
Λοιπόν Κατερίνα και τώρα μια τοποθέτηση. Επειδή εγω είμαι ΚΚΕ, και επειδή διαβάζω Ριζοσπάστη, συμμετέχω στις πορείες, ενημερώνωμαι κλπ, θα ήθελα να σου πω να μην βγάζεις συμπεράσματα τόσο εύκολα.
Το ΚΚΕ δεν το κρύβει, είναι κομμουνιστικό κόμμα, και σαν κομμουνιστικό κόμμα ωφείλει να έχει τις θέσεις που έχει, δεν είναι "σοσιαλιστικό" όπως το ΠΑΣΟΚ για να το παίζει όπως το βολεύει, ούτε "ριζοσπαστικό" όπως ο Σίριζα για να ψάχνει να βρει την άκρη μέσω του αδιεξόδου που οδηγεί ο καπιταλισμός.
Το ΚΚΕ δεν λέει οσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, λέει, χρειάζεται συντονισμένος αγώνας με σχέδιο για ανατροπή του συστήματος και προσπάθεια για οικοδόμηση μιας κομμουνιστικής κοινωνίας, δηλαδή μιας κοινωνίας που τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο κράτος, και που το κράτος θα ανήκει στον λαό.

poexania είπε...

2/2
Αυτό πρεσβέβει, για αυτό προσπαθεί, όπως ξαναείπα δεν κρύβεται.
Αυτό για την Σταλινολατρεία που λέτε, είναι άδικο, το ΚΚΕ δεν ευλογεί τα πάντα. Απλά λέει, ότι η επανάσταση τους πήγε απο την φεουδαρχία και τον τσάρο σε κάτι καλύτερο που όλοι είχαν σπίτι, φαι δουλειά και παιδεία-υγεία. Την ίδια εποχή που στην υπόλοιπη Ευρώπη και αμερική βίωναν τις συνέπειες του ΚΡΑΧ και στην Ελλάδα μεταπολεμικά μεταναστεύαμε, πλέναμε πιάτα σε Αμερική και Αυστραλία, και χωνώμασταν σε λαγούμια εκατοντάδες μέτρων στα γερμανικά ορυχεία.

Λέει επίσης ότι κατά την επανάσταση η άρχουσα τάξη δεν παρέδωσε την εξουσία και αυτό οδήγησε σε εμφύλιο με αποτέλεσμα κάποιοι να στηρίξουν έμπρακτα τον Τσάρο και να εναντιωθούν, αυτοί ήταν εχθροί του λαού δεν μπορούσαν όλοι τους την επόμενη μέρα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Μιλάει το ΚΚΕ και για τον πόλεμο και τονίζει τον ρόλο της Σ.Ε, χωρίς την συνδρομή της οποίας ίσως τώρα να μιλούσαμε όλοι μας την Γερμανική, σκληρες αποφάσεις και στον πόλεμο, μάλλιστα η Σ.Ε ήταν η μόνη χώρα που τιμώρησε τους δοσύλογους, δεν έπρεπε να το κάνει;

Πληροφοριακά, προχθές που η Παπαρήγα ήταν στα Χανία, έκανε στην ομιλία της σκληρή κριτική στην Σ.Ε λέγοντας ότι τελικά δεν δόθηκαν τα απαραίτητα θεσμικά όπλα στον λαο για να ελέγχει την εξουσία και ότι στην πιθανή οικοδόμηση ενος τέτοιου κράτους θα πρέπει να το προσέχουμε ιδιαίτερα αυτό, να μην δημιουργηθεί δηλαδή πάλι εξουσιαστική ελίτ.

Καταλαβαίνω λοιπόν να μου πεις ότι δεν συμφωνείς με τις θέσεις το ΚΚΕ όχι όμως να το καλείς αυτιστικό επειδή είναι συννεπές στις θέσεις του. Την ιστορία του την ξέρουμε, την είδαμε, έχει συγκεκριμένες θέσεις και στόχο, γιαυτό είναι κομμουνιστικό. Έχει συγκεκριμένο παρελθόν για αυτό δεν το μαγαρίζει.

Για αυτό το λόγο σε παρακαλώ μην χρησιμοποιείς, όπως κάνουν κάποιες φυλλάδες, καταχρηστικούς και απόλυτους όρους αυθαίρετα. Κάνε κριτηκή αν θες, αιτιολόγησε την όμως.

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτήτε την Αγροτική και το χαρτοφυλάκιο των χρεών όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων. Έβαλε ο Σάλλας τον υπάλληλό του διοικητή στην Αγροτική κι εκείνος του 'κανε τη λίστα με τα φιλέτα που κοιμούνται στα περιουσιολόγια των συνεταιρισμών σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Τι Βατοπέδι κι ανοησίες! Εδώ μιλάμε για επιστιμονική σοσια-ληστεία!

katerina είπε...

Poexania,
Σε αυτή τη φάση δεν θεωρώ σωστό να μπω στην ουσια των όποιων ιδεολογικών διαφορών ή εν γένει διαφορών με το ΚΚΕ. Αυτή τη στιγμη το μόνο που έχει μεγάλη σημασία είναι το τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει.
Την κριτική μου για το ΚΚΕ, την έκανα μόνο στο πλαισιο της απαντησης μου στο Αντωνη του γιατί στις τελευταιες εθνικές εκλογές ψηφισα ΠΑΣΟΚ. Και εδωσα μια πολύ ειλικρινή απαντηση.

Έχω ξαναγραψει πολλες φορές ότι με χωρίζουν πάρα πολλά από το ΚΚΕ, αλλά δεν είναι οι χρυσές εποχές που ειχαμε πολυτελειες για διαφοροποιησεις.
Δεν με ενδιεφεραν ποτε οι κομματικοι πατριωτισμοι, για μενα τα κομματα είναι εργαλειακοι χωροι της Δημοκρατίας. Τιποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγωτερο. Ασφαλώς και ο καθενας μας μπορεί αν είναι και συναισθηματικά δεμένος με χωρους και ανθρώπους, ακόμα και με ιδεοληψιες, αλλά αυτό είναι το έλλασον.

Και ετσι την κριτική μου στο ΚΚΕ, αυτή την στιγμή θα την κάνω μόνο σε επιμέρους θέματα τακτικής –που όμως αυτή την στιγμη έχουν τεραστια σημαά- και όχι επει της ουσίας.
Τι εννοώ; Θεωρώ ολεθριο λάθος το ότι το ΚΚΕ, αντι να επιδιώξει συμμαχίες με όλη την αριστερά –και τα κομματα αλλά και επιμέρους χωρους- έσπευσε να ανακοινωσει δικους του υποψηφιους για τις περιφερειακές εκλογές. Είναι γνωστό και ξεκαθαρο ότι οι περιφερειακές θα είναι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Αν παρ’ ελπιδα το Κυβερνών Κόμμα πάει καλά, τότε …κλαφτα Χαραλαμπε. Αυτό που βλέπουμε τωρα, είναι χαδι. Θα ξεπουλήσουν και θα εξανδραποδισουν τα πάντα. Ουτε δημόσιο παγκάκι δεν θα μεινει.

Δευτερον θεωρώ για σφαλαιρες την τακτική του ΠΑΜΕ, όχι μονο να κάνει ξεχωριστές συγκεντρωσεις στις απεργειακές κινητοποιησεις, αλλά και πορειες …αλλου για αλλου. Ποτε κατά το Θησείο, ποτε κατά την Πειραιώς …άντε και στο Σχοινιά. Αντι να γινει μια επιδειξη δυναμης των απεργών και των συμμετεχοντων στις κινητοποιησεις, το ΠΑΜΕ…τραβαει για αλλου.

Τριτον , καλος ο ακτιβισμός αλλά οφειλεις να εκτιμάς το κοινωνικο κλιμα. Δεν είναι δυνατόν να πυροδοτείς κοινωνικους αυτοματισμούς, όταν ξερεις ότι στην έχουν στημένη τα ΜΜΕ, για να κάνουν σπεκουλα.

Επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμη το ΚΚΕ, σαν το μεγαλυτερο κομμα της αριστεράς έχει τον ιστορικό ρόλο, να μπει μπροσταρης στο ξεσηκωμα του κοσμου, να ενωσει και όχι να διαρεσει. Έχει εργαλειακό χρεος και αλοιμονο του και αλοιμονο μας αν το απεμπολήσει. Τα Κομματα που θέλουν να λενε ότι εκπροσωπουν τα λαικά κινηματα πρέπει αν το αποδεικνυουν εμπρακτα poexania. Αλλιως έχουν τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα από αυτά που επιδιώκουν. Το βλέπουμε και στις δημοσκοπησεις άλλωστε.

Πέρα απο το ...ιδεολογικό ΚΚΕ, ας μου επιτραπει ο όρος το "εργαλειακο" ΚΚΕ, κάνει ολεθρια λάθη, και για αυτο αλλά και για το μετωπο πολων τνω εργαζομένων. όταν αιμορραγέις δεν κάθεσαι αν συζητάς για κοσμητική αισθητική.

katerina είπε...

Ανωνυμε, και εγώ νομιζω ότι έιναι ένα από τα πιο καραμπινάτα σκάνδαλα της μεταπολιτευσης. Και βέβαια δεν μπορώ να πιστεψω ότι η Κυβερνηση …δεν ήξερε, και αιαφνιδιαστηκε και …εξετάζει την προταση.

Αν η προταση δεν ευωδοθεί, η Πειραιώς έχει εκτεθεί τόσο πολύ που πάει για φουντο. Πισω από την Πειραιώς είναι το μισό επιχειρηματικό κεφάλαιο της χωρας. Αν πάνε να την διασωσουν θα υποχρεωθούν να κάνουν μια μεγάλη αυξηση κεφαλαιου. Δεν πιστευω ότιειναι τόσο προθυμοι σε αυτές τις εποχές να βάλουν τοσο βαθεια το χερι στην τσεπη. Και βεβαια ο Σαλλας πάυεινα τους είναι πλεον χρησιμος. Κανεις τους δεν νομιζω ότι εναι τόσο κουτός, ώστε να υπέβαλλε προταση εξαγοράς χωρίς να έχει τα κυβερνητικά εχεγγυα ότι η …εξαγορά θα προχωρήσει. Μην τρελαθούμε, δεν ειμαστε τόσο ηλιθιοι όσο κάποιοι νομιζουν.

poexania είπε...

"Έχω ξαναγραψει πολλες φορές ότι με χωρίζουν πάρα πολλά από το ΚΚΕ, αλλά δεν είναι οι χρυσές εποχές που ειχαμε πολυτελειες για διαφοροποιησεις.
Δεν με ενδιεφεραν ποτε οι κομματικοι πατριωτισμοι, για μενα τα κομματα είναι εργαλειακοι χωροι της Δημοκρατίας. Τιποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγωτερο."

Με ενα αντάρτικο στην πλάτη του είναι κάτι περισσότερο απο "εργαλειακός χώρος"

" Ασφαλώς και ο καθενας μας μπορεί αν είναι και συναισθηματικά δεμένος με χωρους και ανθρώπους, ακόμα και με ιδεοληψιες, αλλά αυτό είναι το έλλασον."

Δεν είμαι συναισθηματικά αλλά λογικά δεμένος, αν μιλάς για εμένα.

"Τι εννοώ; Θεωρώ ολεθριο λάθος το ότι το ΚΚΕ, αντι να επιδιώξει συμμαχίες με όλη την αριστερά –και τα κομματα αλλά και επιμέρους χωρους- έσπευσε να ανακοινωσει δικους του υποψηφιους για τις περιφερειακές εκλογές. Είναι γνωστό και ξεκαθαρο ότι οι περιφερειακές θα είναι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Αν παρ’ ελπιδα το Κυβερνών Κόμμα πάει καλά, τότε …κλαφτα Χαραλαμπε. Αυτό που βλέπουμε τωρα, είναι χαδι. Θα ξεπουλήσουν και θα εξανδραποδισουν τα πάντα. Ουτε δημόσιο παγκάκι δεν θα μεινει. "

Ποιά εννοείς αριστερά κόμματα, τον συνασπισμό; Γιατί το ΚΚΕ είναι κουμουνιστικό κόμμα, και ο συνασπισμός είναι στην ουσία σοσιαλδημοκρατικό, τεράστιο χάσμα μεταξύ τους όχι επι μέρους αλλά στα επι της ουσίας.

"Δευτερον θεωρώ για σφαλαιρες την τακτική του ΠΑΜΕ, όχι μονο να κάνει ξεχωριστές συγκεντρωσεις στις απεργειακές κινητοποιησεις, αλλά και πορειες …αλλου για αλλου. Ποτε κατά το Θησείο, ποτε κατά την Πειραιώς …άντε και στο Σχοινιά. Αντι να γινει μια επιδειξη δυναμης των απεργών και των συμμετεχοντων στις κινητοποιησεις, το ΠΑΜΕ…τραβαει για αλλου. "

Το ΚΚΕ λέει εδω είμαι και ελάτε, όποιος θέλει, δεν καλεί μόνο όποιους το ψηφίζουν. Το ΚΚΕ οργανώνει πορείες επειδή της περιφρουρεί και δεν αφήνει χώρο για προβοκάτσια, σπασίματα βιτρινών, καψίματα τραπεζών, πλιάτσικα, και άλλα φαιδρά, ψέματα είναι;

"Τριτον , καλος ο ακτιβισμός αλλά οφειλεις να εκτιμάς το κοινωνικο κλιμα. Δεν είναι δυνατόν να πυροδοτείς κοινωνικους αυτοματισμούς, όταν ξερεις ότι στην έχουν στημένη τα ΜΜΕ, για να κάνουν σπεκουλα. "

Εδω αν λες για τα λιμάνια, ποιός πρέπει να κάνει κουμάντο στον τόπο; Τα ΜΜΕ ή ο λαός; Το ΚΚΕ λέει πως πρέπει να κάνει ο λαός και οι εργαζόμενοι και ότι κανένα κανάλι δεν θα τους πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Άλλωστε τα κανάλια όλο και κάτι θα έβρισκαν για να το κατηγορήσουν.

"Επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμη το ΚΚΕ, σαν το μεγαλυτερο κομμα της αριστεράς έχει τον ιστορικό ρόλο, να μπει μπροσταρης στο ξεσηκωμα του κοσμου, να ενωσει και όχι να διαρεσει. Έχει εργαλειακό χρεος και αλοιμονο του και αλοιμονο μας αν το απεμπολήσει. Τα Κομματα που θέλουν να λενε ότι εκπροσωπουν τα λαικά κινηματα πρέπει αν το αποδεικνυουν εμπρακτα poexania. Αλλιως έχουν τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα από αυτά που επιδιώκουν. Το βλέπουμε και στις δημοσκοπησεις άλλωστε."

Μπροστάρης μπαίνει στον οργανωμένο αγώνα εδω και χρόνια, χρόνια, δεκαετίες μιλάει για τα του μνημονίου, δεν είναι μάντης,διαβάζει απλά την ιστορία. Κατά τη γνώμη σου τι έπρεπε να κάνει; Πως να ενώσει τον κόσμο, "ελάτε μαζί μας λεει συνεχώς και ας μην συμφωνούμε σε ολα". Δεν μπορεί όμως να ενωθεί η ιδεολογία του με του ΣΥΝ, τώρα για άλλα μικρά κόμματα της αριστεράς που δεν είναι μόνο κατ όνομα αριστερά, που ξέρεις εσυ τι γίνεται και αν υπάρχει προσπάθεια προσέγγισης; Εγω πάντως δεν ξέρω.

Τέλοσπαντων η κουβέντα είναι άσχετη με το άρθρο όμως πρέπει να γίνονται και τέτοιες, αν θεωρείς ότι δεν έχει τόπο εδω, τότε άνοιξε καινούριο άρθρο ή πες μου να ανοίξω εγω στο δικό μου blog, αυτά.

Dimitris είπε...

700 εκατομμύρια Euro Πήρε η τράπεζα Πειραιώς από το πακέτο στήριξης...θα της μείνουν και 9!!!!!!!!!!!!

celin είπε...

Kaτερινα,οσον αφορα την απαντηση που εδωσες σε μενα,συμφωνω απολυτως,ειδικα στο οτι ΝΔ δεν υπαρχει.Μαλλον δεν υπηρχε κ ποτε,

οσον αφορα τον διαλογο σου με τον poexania,εγω σου εχω πει τις θεσεις μου,Αριστερα οπως κ να χει κ ας προσπαθησουμε μεσα απο τη διαδικασια μας κ τη προσωπικη συμμετοχη μσς να τη μετασχηματισουμε,
παντως στο διαλογο σας ακουγονται σωστες αποψεις εκατερωθεν,
επειγουσα αναγκη η διαλεκτικη συνθεση
κ δε τηρω ισορροπιες,
αυτη ειναι η γνωμη μου.

Δε πρεπει να λειψει η κριτικη προς την Αριστερα,
ο κοσμος μπορει να εχει φαει τη προπαγανδα του αιωνα εναντιον της,αλλα εχουν κ οι ηγεσιες ευθυνη που ο κοσμος στεκει ακομα μακρυα της,παρολο δηλαδη που ο δικομματισμος δειχνει στα ισα πια το απεχθες του προσωπο.
Διαλογος παιδια.Να μιλαμε κ να αλληλοκαταλαβαινομαστε

poexania είπε...

Celin, κριτική ναι, είναι απαραίτητη, άλλο αυτό όμως και άλλο να έχεις την απαίτηση απο ενα κόμμα να είναι τέλειο και να εφάπτεται τέλεια με τις απόψεις σου.

Όπως επίσης, άλλο να αναμασάς μια ανυπόστατη προπαγάνδα(ααυτό είναι γενικό που λεω, δεν μιλώ για την Κατερίνα), που στο χρόνο αποδυκνείεται πόσο ανυπόστατη ήταν. ΠΧ για έλεγχους που λενε ότι δεν γινονται στον Περισσό, προχθές ήταν εκεί το ΣΔΟΕ, δεν βρήκε τίποτα μεμπτό. Το ίδιο και αυτά που λένε για τον Γερμανό που τα δικά τους παιδιά(Χ. Βερελής πρώην υπουργός μεταφορών) δηλλώνουν στον ανακριτή ότι ουδε μια σχέση είχε με αυτά το ΚΚΕ.


Και ναι, είναι πολύ καλός ο διάλογος, αρκεί να μην γίνεται εκ του πονηρού(και πάλι γενικά μιλώ και δεν εννοώ τον διάλογο με την Κατερίνα).

Απλά μια ερώτηση Κατερίνα. Όταν ψήφισες ΠΑΣΟΚ, πριν αποφασίσεις να το ψηφίσεις, του είχες κάνει τόσο σκληρή κριτική οσο κάνεις τώρα στο ΚΚΕ; Δεδομένου μάλλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ξανακυβερνήσει και είχε δείξει άπειρες φορές τα δόντια του. Μήπως λοιπόν έχεις πέσει και εσύ ως ενα βαθμό θύμα της προπαγάνδας και ενω όλα γύρω μας καταρρέουν, απο εκείνους που κυβερνούν(και τα αφεντικά τους), εμείς την πιο σκληρή μας κριτική την κάνουμε στο ΚΚΕ;

katerina είπε...

poexania,celin
δεν θεωρώ ότι ειναι τώρα η ώρα για συζητησεις για το φυλλο των αγγέλων.

Θα μου επιτρεψεις poexania,να θεωρώ και εργαλειακό τον ρόλο των Κομματων στην Δημοκρατία.
Εξηγησα νομιζω σαφεστατα και ειλικρινεστατα- ως μη όφειλα- τον λόγο που επελεξα να ψηφισω ΠΑΣΟΚ στις επομενες εκλογές. Ασφαλώς και δεν το αξιολογησα ως το Κομμα που ήταν "ειναι καλο, ήταν χρυσό,ειχε τις χαρες όλες". Το ψηφισα καθαρά εργαλειακά,πιστευοντας ότι στις συγκεκριμένες τότε συνθηκες, ήταν ουσιαστικά μονοδρομος,ήταν το μόνο που ειχε διαθεση να αναλάβει την Κυβερνηση, και ουτως ή άλλως θα την αναλαμβανε. Αν όχι με την πρωτη,με την δευτερη με ποσοστά Τσαουσεσκου. Μην ξεχνάμε ότι οι δημοσκοπησεις το έδιναν με οριακή τοτε αυτοδυναμία. Επισης πιστεψα και στις προεκλογικές του εξαγγελίες. όχι βέβαια στις αερολογιες,αλλά στο πλάνο που θα ακολουθησει σαν βασική πολιτική γραμμη.

Διαψευστηκα ΟΙΚΤΡΑ. Δεν νοιωθω "προδομένη", κανείς νομιζω ότι δεν μπορουσε να διανοηθεί ότι θα γινοταν η χειροτερη και πιο δόλια ΔΕΞΙΑ που έχει γνωρισει ο τόπος. Προς γνωση και συμμορφωση...

Απο την άλλη στο ξαναλέω poexania,ασφαλώς ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας έχει τις ιδεοληψίες του,αλλά προσωπικά και όταν κληθώ να ξαναψηφισω και πάλι εργαλειακά θα ψηφισω. Τι εννοώ με αυτό; Αυτη τη στιγμή που μιλάμε,δεν θεωρώ ότι ουτε με εκφραζει,ουτε ταυτιζομαι αποκλειστικά με κάποιο χωρο. Αν περιμενα κάτι τετοιο δνε θα ειχα ψηφισει ΠΟΤΕ στη ζωή μου. Αλλά στο παιχνιδι της αποχής,κάποιοι κερδιζουν. Το παιχνιδι τους δεν θα το παιξω.

Σε αυτη τη φάση το μόνο που με αφορά ειναι ποιοι πολιτικοι χωροι,θα μπορουν να αντιπαρατεθούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ στην συγκεκριμένη πολιτική,που περα απο άνηθικη και άδικη,ειναι και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΉ για αυτό που εμεις εννουμε πατριδα. Είναι βέβαια εξαρετικά αποτελεσματική για αυτούς,για τα συμφεροντα τους, για τοςυ φίλους και τα αφεντικά τους.

Τόσο απλά. Στο δικό τοςυ παιχνιδι που ειναι ποκα υψηλών προδιαγραφών,εμεις δεν έχει έννοια να παιζουμε μπιριμπα.
Στις δικές τους "Ιερές Συμμαχίες" (επιχειρηματικό κεφαλαιο, φερεφωνα ΜΜΕ, ξεπουλημένοι εργατοπατερες,κλπ) δεν ειναι δυνατόν να μην κάνουμε το δικό μας Μετωπο.

poexania, celin μπορεί να υπάρχουν 50 διαφορετικές ιατρικές προσεγγισεις για την αντιμετωπιση ενός προβλήματος κάποιου ασθενούς. Μπορουμε να τις συζητουμε φιλολογικά επι χρονια. Το ξαναειπα όμως, την ώρα που κάποιος έχει βγαλει το περιστροφο- ποιο περιστροφο, το μπαζουκας- και τον πυροβολεί, την ωρα που ο αιμορραγών εξακολουθεί να πυροβολειται στο ψαχνό, δεν κάθεσαι να συζητάς ζητηματα ιδεολογικής καθαρότητας. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.
Συμμαχείς και ΟΡΜΑΣ.
Αυτη ειναι η δική μου προσεγγιση και οπτική των πραγμάτων.

Για το ΚΚΕ, αυτη τη στιγμή, δεν θα μιλήσω παρα μόνο για θέματα τακτικής. Εστω κι αν ξερω και εγώ κι ο κόσμος όλος, απο που πηγαζουν τα ...συμπτωματα αυτης της συμπεριφοράς του ΚΚΕ. Δεν ειναι η ώρα όμως.
Στο μόνο που νομιζω ότι πρέπει κατ' αρχας να συμφωνησουμε είναι ότι τωρα έχουμε πολεμο. Τα άλλα ...έπονται. Σε άλλου ειδους κουβέντες και συζητησεις προσωπικά δεν εμπλεκομαι αυτη τη στιγμή. Ειπαμε τι μας ενωνει αυτη τη στιγμη,όχι τι μας χωρίζει.

katerina είπε...

Και κάτι τελευταίο. Ποτε ιστορικά το ΚΚΕ δεν ειχε αισθηση του timing. Το πληρωσε πόλύ ακριβά και ακόμα ακριβοτερα οι άνθρωποι του. Κάποιοι απο αυτοςυ ΗΡΩΕΣ. Κάπιοι καθαρματα. Κάποιοι απλά ιδεοληπτικοι ηλιθιοι.

Ε, ας μιλήσει κάποιος στο ΚΚΕ, για αυτη την γ@μημενη παραμετρο t. Όπου t=χρονος.

katerina είπε...

Δημητρη μου,έγω πάλι έχω ένα ...προαισθημα. Μηπως αντι να της μεινουν της Τράπεζας Πειραιώς...τα 9 ευρώ, μεινει στο ...άσσο.
Μηδενα προ του τέλους του μακαριζε. Υπάρχου πολλοι σκελετοι πολλών και σε πολλά αραχνιασμένα ντουλάπια. Πολλοι κρατουν ...πολλους. Κάπως έτσι σπάνε οι μαφιες ...όταν κάποιος σπάει την ομερτα.
Το ξαναεγραψα, η συμμορία των ...προθυμων,αριθμεί πάρα πολλους,θα φτασουν τα λεφτά για όλους;

poexania είπε...

1/2(τα βαζω σε πολλά μερή γιατί διαφορετικά μου γράφει ότι είναι πολυ μεγάλα)

Σειρά μου:Ο)

Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου ο ιδεολογικός διάλογος πάνω σε υλιστικά ζητήματα μπορεί να γίνεται παράλληλα με τον αγώνα και την αντιπαράθεση. Αν διαβάζεις το blog μου θα γνωρίζεις των αγώνα που κάνω, και σε διαβεβαιώ το ίδιο συμβαίνει και στην καθημερινή μου ζωή, χωρίς να διεκδικό τον τίτλο του μεγάλου αγωνιστή, απλά του ανθρώπου που ψάχνει να βρει μιαν άκρη τόσο για τον ίδιο όσο και για το είδος του.

Πάμε παρακάτω

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε μετά απο τόσα χρόνια να γνώριζες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενα κόμα καιροσκοπικό και ότι ανάλογα το χρόνο και το τι μπορεί να δεχθεί η κοινωνία, και ανάλογα τι του ζητούν τα αφεντικά του(βλέπε μεγάλο κεφάλαιο), δρα. Η προδοσία του Αντρέα δεν ήταν μικρότερη, απλά τα συνθήματα "όλοι μαζί για να πληρώσουμε το χρέος" δεν έπιαναν τότε και δεν θα τον χήφιζε κανείς, αντίθετα έπιαναν τα συνθήματα που "δανείστηκε" απο το ΚΚΕ και έλεγαν "εοκ και νατο το ιδιο συνδικάτο" και "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", παρόλο που όλοι αυτοί οι νόμοι έμειναν "αγραφοι" και καταπατήθηκαν.

poexania είπε...

2/2

Επι Σιμητη και εποχές χρηματιστηρίου, τα συνθήματα ήταν άλλα, "εύκολο κέρδος", "νομισματική ενοποίηση", "τώρα με το ευρώ" και άλλα τέτοια που αποδείχθηκαν με τη σειρά τους καρφιά στο φέρετρο του έλληνα για ακόμη μια φορά. Όπότε ναι, υπό αυτή την έννοια του καιροσκοπισμού, το ΠΑΣΟΚ ξέρει να υπολογίζει τον χρόνο t.

Ας μιλήσουμε τώρα με ποιά έννοια αντιάμβάνεται τον χρόνο το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αυτό που λέει, είναι κάτι που είχε προτοπει ο Hegel, ότι τα πάντα βρίσκονται στην ιστορία. Στο παρελθόν δηάδή(αν και η ιστορία είναι κάτι παραπάνω απο το παρελθόν), το οποίο μπορούμε να το προσεγγίσουμε με διάφορους τρόπους και μέσα του να δούμε να αντικατοπτρίζεται ακόμα και το μέλλον, μέσα απο μια λογική σκοπιά.

Έτσι λοιπόν το ΚΚΕ τον χρόνο t, το βλέπει με διαφορετικό τρόπο, όχι ως στιγμή, αλλά ως ενα συνεχές, του οποίου σημασία έχουν τα κομβικά σημεία και όχι οι λεπτομέρειες(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μελετά τις λεπτομέρειες). Το ΚΚΕ, και οι ανθρώποι που το απαρτίζουν, δεν είναι εργαλεία, είναι αν θες "τρόποι", αλλά όχι εργαλεία, εργαλεία στα χέρια των αφεντικών τους είναι κόμματα σε στύλ ΠΑΣΟΚ γιατί κατά τα άλλα είναι κενά πολιτικού λόγου και βούλησης.

Θα κάνω και 3ο μέρος για να μην μου την πει το σύστημα

poexania είπε...

Υπο αυτήν την έννοια το ΚΚΕ είναι μπροστά απο την εποχή του. Απόδειξη σου ξαναλέω, ότι κάθε ενα απο αυτά που ζούμε σήμερα, λίγο ως πολύ τα είχε προβλέψει χρόνια πρίν, ψέματα είναι;

Τέλος να μιλήσω για τον πόλεμο, με αυτό που λές συμφωνώ 100/100, και για το ότι πρέπει να ενωθούμε και για να τους πολεμήσουμε. Πρέπει σιγά σιγά να αρνούμαστε να πληρώνουμε, να πηγαίνουμε σε πορείες απεργίες κλπ. Όμως και επι του ουσιαστικού υπάρχουν διαφορές που πρέπει να ξεκαθαριστούν, τόσο στα του πολέμου, όσο και στα μετά του πολέμου. Γιατί εσυ(εικάζω δεν ξέρω), μπορεί να ζητάς ανατροπή του ΠΑΣΟΚ, εγώ ζητώ ανατροπή του συστήματος, του οποίου τα κόμματα στύλ ΠΑΣΟΚ είναι φυσικά επακόλουθα και απαραίτητα για την υπαρξή του, γιατί μέσω αυτών νομιμοποιείται(και νομικά και συνειδησιακά) η απομύζηση του κράτους προς ώφελος των πλουτοκρατών.

Οπότε και ο πόλεμος χρειάζεται, και η οργάνωση του πολέμου, και ο διάλογος και η αντιπαράθεση. Απλά αυτά να γίνονται με σκοπό τη βελτίωση της ζωής μας ως κοινωνικά όντα και όχι για προσωπικές σκοπιμότητες.

Τέλος να πω ότι αναγνωρίζω μια ειλικρίνεια στο blog σου γιατό και γίνεται αυτός ο διάλογος τώρα, αλλιώς θα το αγνοούσα αν ήταν "του σωρού", ευχαριστώ.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος

poexania είπε...

Φυσικά και εγώ όπως και συ εντυπωσιάστηκα απο το πόσο "ακραία" έδρασε το ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά, ήξερα ότι θα προσωρήσει πολλά βήματα παραπέρα απο τη ΝΔ αλλά ότι θα τρέξει μαραθώνιο σε ρυθμό 'κατοσταριού, αυτό ομολογώ δεν το περίμενα.

celin είπε...

Kaτερινα εγω δε θεωρω αυτη τη συζητηση,συζητηση για το φυλο των αγγελων,
τη θεωρω χρησιμη κ απαραιτητη συζητηση,εννοειται βεβαια οτι συμφωνω σε αυτο που λες
"Στις δικές τους "Ιερές Συμμαχίες" (επιχειρηματικό κεφαλαιο, φερεφωνα ΜΜΕ, ξεπουλημένοι εργατοπατερες,κλπ) δεν ειναι δυνατόν να μην κάνουμε το δικό μας Μετωπο. "

100%!Πρεπει να συγκροτησουμε το δικο μας Μετωπο!
Οσες διαφωνιες κ αν υπαρχουν μεταξυ ολων ημων,ειναι πολλα περισσοτερα αυτα που μας ενωνουν απο αυτα που μας χωριζουν.
Αλλα συμφωνω απολυτως κ με τον Φραγκισκο,οταν λεει οτι
"ο ιδεολογικός διάλογος πάνω σε υλιστικά ζητήματα μπορεί να γίνεται παράλληλα με τον αγώνα και την αντιπαράθεση."

Θεωρω οτι αυτο πρεπει κ μπορει να γινεται ταυτοχρονα,
γιατι ειναι καιριο το ερωτημα,
τι ψαχνουμε?
ψαχνουμε εναν καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο?ενα "καλο" ΠΑΣΟΚ δηλαδη με στελεχη τυπου Σακοραφα
η ψαχνουμε την ανατροπη του?

Εγω στο εχω ξαναγραψει,δε γεννηθηκα αριστερος.Αριστερος εγινα υστερα απο πολυ σκεψη κ περισυλλογη.Κ θα παραμεινω γιατι καταλαβα ενα πραγμα,
οτι δε μπορει να υπαρξει καπιταλισμος με ανθρωπινο προσωπο.
Η τουλαχιστον,δε μπορει να υπαρξει κομμα που στα πλαισια της νεοφιλελευθερης λαιλαπας,να μπορεσει να κρατησει τις αρχες του κ να τασσεται με το μερος των λαικων συμφεροντων.

Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια,η νεοφιλελευθερη/οικονομικη ολιγαρχια πρεπει να πεσει.Κ τα κομματα που την υπηρετουν(πασοκ-νδ-λαος-ντορα-δημοκρατικες Αριστερες),δε μπορουν να επιτελεσουν ρολο στο να πεσει,πως να τη ριξουν?αφου την υπηρετουν!
Οι Σακοραφες δυστυχως δε θα ειναι ποτε αρκετες.
Θα αποτελουν μονο λαμπρες κ φωτεινες εξαιρεσεις.
Κ θα τις διαγραφουν παντα οι αρχηγοι τους.

Επομενως?
Εγω προτεινω τη συγκρουση για ολικη ρηξη,θα συνταχτω με τη ριζοσπαστικη αριστερα η οποια εχει δικαιωθει σε ολα οσα εχει πει για τους καπιταλοφασιστες.
Βεβαια,υπαρχει κ ενα παρελθον που τρομαζει τον κοσμο.
Κακως οι κομμουνιστες το περνανε ετσι ξωφαλτσα.
Ο κοσμος ακουει Σταλιν κ τρεχει μακρυα.
Η υπερβολικη προσπαθεια διαφυλαξης του δογματος αποτρεπει εν τελει τις μαζες απο τη ριζοσπαστικοποιηση.
Ας αφουγκραστει η ριζοσπαστικη αριστερα(το ΚΚΕ,δυναμικα κομματια του ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ)καλυτερα τα μηνυματα των καιρων κ των πολιτων.

Γιατι ειναι αδικο να πληρωνει η Ελληνικη ριζοσπαστικη αριστερα εγκληματα που δεν ειναι δικα της.

Στέργιος είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τη διαμάχη για το ΚΚΕ. Ποιο είναι το βασικό και ποιο το δευτερεύον σήμερα σ αυτήν. Γενικά έχω απέχθεια με τους αφορισμούς και τις ταμπέλες. Ωστόσο δεν αποφεύγονται γιατί είναι η άλλη όψη της επιστημονικής αφαίρεσης και σύνθεσης στην εκτίμηση των πραγμάτων. Με ένα κλικ το συνοπτικό συμπέρασμα μπορεί να γίνει αφορισμός. Δεν νομίζω ότι σήμερα αυτό είναι το θέμα.

Εδώ πρέπει να πούμε με πόσο διαφορετικό τρόπο τα ίδια πράγματα τα κρίνουν οι μαρξιστές και ειδικά οι κομμουνιστές απ όσους δεν ασπάζονται τη μαρξιστική φιλοσοφία. Όχι, αυτό δεν είναι υπεκφυγή αλλά άντε να εξηγήσεις γιατί βλέποντας το ίδιο αποτέλεσμα, ένας μαρξιστής λέει ότι ο Στάλιν παραβίασε τη δικτατορία του προλεταριάτου και οι άλλοι να λένε ότι ο Στάλιν την εφάρμοσε, !

Άντε να λέει ο μαρξιστής ότι «Νόμος (με Ν) είναι το Δίκαιο του εργάτη» και ο άλλος να σκίζει τα ρούχα του γιατί έχει την απίστευτη, για μαρξιστή, αντίληψη ότι υπάρχει ουδέτερο, φυσικό αταξικό δίκαιο. Έτσι ο Νόμος του κεφαλαίου που είναι το δικαίωμα του κεφαλαίου, να απαλλοτριώνει το προϊόν της εργασίας του εργάτη χωρίς να του δίνει λογαριασμό, θεωρείται φυσικό, ουδέτερο και αταξικό δίκαιο! Ενώ το Δίκαιο των εργατών (να πάρουν το προϊόν που οι ίδιοι παράγουν – και το κεφάλαιο αυτοί το παράγουν μη πείτε άλλα- και όχι να σπάζουν βιτρίνες όπως κάποιοι σκοπίμως το συκοφαντούν) το θεωρούν εξευτελισμό της έννοιας του Δικαίου!

Και φτάνουμε στη απίστευτη περίπτωση, πλοία που με τον ιδρώτα και με τη ζωή τους, πολλές φορές, έκτισαν οι ναυτεργάτης και οι εργάτες όχι μόνο να θεωρούνται αυτοδίκαια των εφοπλιστών αλλά ούτε μεροκάματο δεν έχει γι αυτούς!!! Η αντιστροφή του δικαίου γίνεται δίκαιο!

Ο μη μαρξιστής ούτε καν φαντάζεται ότι αυτά τα δυο δίκαια είναι «ίσα» από ταξική άποψη (και αλληλοαποκλειόμενα) και πιθανόν να χλευάσει το πιο σπουδαίο από τα δύο, το Δίκαιο του εργάτη να λαμβάνει όλο το προϊόν της εργασίας του. Αυτό όμως είναι η δικτατορία του προλεταριάτου, ο Νόμος του εργάτη, σε αντίθεση με τη δικτατορία του κεφαλαίου και το Νόμο του κεφαλαιοκράτη.

Πάντως ουδέτερο δίκαιο δεν υπάρχει. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο καθένας πρέπει να μας πει αν το προϊόν της εργασίας ανήκει ολοκληρωτικά στον παραγωγό ή στον κεφαλαιοκράτη. Μέση λύση δεν χωράει. Και μη τα μπερδεύετε αυτά με το μισθό που δεν είναι ιδιοκτησία προϊόντος (εργασίας) αλλά αμοιβή (αγορά)της εργατικής δύναμης που είναι μια άλλη ιδιοκτησία (του εργάτη) αλλά όχι του προϊόντος που αυτή παράγει.

Όμως πώς να πείσεις τον άλλον ότι το ΚΚΕ (και όλοι οι μαρξιστές φυσικά) δεν λέει τυχαία το σύνθημα «Νόμος είναι το Δίκαιο του εργάτη» και ότι αυτό είναι η μόνη αλήθεια του μέλλοντος του κόσμου;

Πάντως για να μη παρεξηγηθώ τα παραπάνω δεν αφορούν τόσο τη Κατερίνα η οποία έχει δείξει δείγμα γραφής όλο αυτό τον καιρό με ποιους έχει ταχθεί και ματώνει αλλά αφορούν ορισμένες πλευρές των διαμαχών που ξεσπούνε.

Αυτό που σήμερα όμως προέχει δεν είναι η ανάλυση της ρίζας των διαφορών αντίληψης πάνω σε φαινόμενα που είναι ίδια από πρώτη άποψη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το τι προέχει. Και αυτό που προέχει είναι η συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου κατά της κρίσης που οι αντίθετες σε θεωρία και πρακτική δυνάμεις πάνω σε δευτερεύοντα ζητήματα, καθόλου δεν θα εμποδίζονται στη κοινή δράση και πρακτική για να πετύχουν κάτι γενικότερο, επείγον και άμεσα αναγκαίο. Ούτε είναι ανάγκη να κατεβάσουν τη σημαία των ιδιαιτεροτήτων και της (συναγωνιστικής όμως) κριτικής του ενός στον άλλον για να συμπαρατάσσονται.

Ένα τέτοιο μέτωπο καθόλου δεν θα μας απαγορεύει να «σκοτωνόμαστε» με τη Κατερίνα αλλά έναντι τρίτων να είμαστε αποφασισμένοι να σκοτωθούμε υπερασπίζοντας τη Κατερίνα με τη ζωή μας στο χαράκωμα της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η μαρξιστική –διαλεκτική προσέγγιση. Ας την ακολουθήσουμε μπας και βγει κάποια άκρη τώρα που είναι άμεσα αναγκαίο. Δυστυχώς από πολλές πλευρές δεν γίνεται αντιληπτή αυτή η αναγκαιότητα και όχι απλά και δήθεν μόνο από το ΚΚΕ.

Στέργιος είπε...

Ο ΚΜΚ

Φαίνεται πως σήμερα είναι η μέρα ξεσκονίσματος της θεωρίας για την ερμηνεία της πραγματικότητας.

Έχω και άλλες φορές αναφερθεί στη μαρξιστική θεωρία του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού (ΚΜΚ). Δεν είναι σχήμα φαντασίας. Περιγράφει με ενιαίο τρόπο τη λειτουργία του καπιταλισμού στο τελευταίο μέρος του ιμπεριαλιστικού του σταδίου, όταν όλα τα εργαλεία της «αυθόρμητης» δράσης των μονοπωλίων έχουν τόσο εξαντληθεί που μόνο βίαιες διοικητικές παρεμβάσεις στην οικονομία μπορούν να τον κάνουν να λειτουργεί.

Οι παρεμβάσεις αυτές ονομάζονται απλά κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις (ΚΜΡ). Συνολικά σημαίνουν συνύφανση κράτους – κεφαλαίου με τρόπο που να θεωρείται η κρατική και η μονοπωλιακή δράση ταυτόσημη! Το δε καλό του κεφαλαίου είναι ταυτόχρονα καλό του κράτους και κατ επέκταση της κοινωνίας!!! Αποτελούνται από νόμους, θεσμούς, οδηγίες, πολιτικές κλπ που δια μέσου «νομίμων» οδών μεταφέρουν τεράστια ποσά στα μονοπώλια, πολυεθνικά ή μη, ώστε να διασφαλίζουν κέρδη που δεν δικαιούνται ούτε με τους νόμους του κεφαλαίου και να αυξάνεται το μέσο ποσοστό κέρδους σε βάρος της εργασίας για να επιβιώνουν και τα οριακά κεφάλαια που με άλλες συνθήκες θα έπρεπε να αφανισθούν.

Αυτό το φαινόμενο άρχισε από τον αρχή του 20αι. αλλά εντάθηκε τεράστια μετά τη κρίση του ’29. Ο Κέϋνς ήταν η προσωποποίηση του ΚΜΚ.

Δείτε σήμερα τη κατάσταση και μη μου πείτε ότι δεν είναι φωτογραφία ακριβώς της εσωτερικής λειτουργίας του ΚΜΚ σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ομοιότητα των μέτρων παγκοσμίως είτε υπάρχουν ΓΑΠ είτε Ομπάμα, είτε Μέρκελ.

Δείτε την ελληνική πρακτική. 28 δισεκ. στις τράπεζες σαν πρώτη δόση, 10 μετά, περικοπή μισθών και συντάξεων για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, δανειοδότηση των τραπεζών με εγγύηση του δημοσίου με 1% από τη ΕΚΤ, δανειοδότηση του κράτους από τις τράπεζες με τα λεφτά που πήραν με εγγύηση του κράτους με 5%! Αύξηση των φόρων για το λαό και τις μικρομεσαίες με ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολογίας των ΑΕ.

Για να μη πω για τις κρατικές προμήθειες, τα θαλασσοδάνεια, τα «αναπτυξιακά κίνητρα», τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και τα γνωστά ΚΠΣ της ΕΕ που στο όνομα της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της… κοινωνίας (!) χαρίζουν δισεκατομμύρια στα μονοπώλια. Να μη πούμε και για την εργατική νομοθεσία που την έκαναν με τους εργασιακούς νόμους και το μνημόνιο σουρωτήρι. Για να μη πούμε τέλος για τις παράνομες μεταφορές δημοσίου χρήματος στα μονοπώλια μέσα από μίζες και λεόντειες συμφωνίες.

Είναι κανένας που δεν ξέρει ότι όλες οι οικονομίες που αφαιρεί το κράτος από το λαό πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες του μονοπωλιακού κεφαλαίου ανεξάρτητα αν είναι δανειστές ή προμηθευτές ή τραπεζίτες ή βιομήχανοι. Όλα τον ίδιο ρόλο αναδιανομης του πλούτου και κρατκομονοπωλιακών ρυθμίσεων διοικητικής μεταφοράς κερδών στο κεφάλαιο παίζουν.

Τι έγινε με τη τράπεζα Πειραιώς; Όλο το κράτος και οι διεθνείς παράγοντες έπεσαν πάνω μας για να μας πείσουν ότι είναι «καλό» και σωτήριο! Το ίδιο θα είναι αύριο με την Εθνική, την Άλφα κ.α. που αλληλοπροξενεύονται με απώλεια των όσων έμειναν στο δημόσιο.

Καλούν οι κυβερνώντες και οι διεθνείς οργανισμοί που μονίμως ξιφουλκούν κατά των μονοπωλίων γενικώς, να ριχτούν όλοι σε εξαγορές, συγχωνεύσεις και εξαγορά ξεπουλήματος δημόσιων επιχειρήσεων, δήθεν ως απαίτηση των καιρών, των αγορών και της κοινωνίας . Εν ανάγκη και με χαριστικά δάνεια του κράτους! Η υπεμονοπώληση με κεφάλαια και του κράτους από (λεκτική και μόνο) κατάρα στο μεσουράνημα του νεοφιλελευθερισμού μετατρέπεται σε Γη της επαγγελίας... για το λαό!!!

Αυτή είναι η φωτογράφηση της σημερινής κατάστασης που φανερώθηκε και με τη πρόταση της Πειραιώς. Όσο για το που θα βρει τα λεφτά η Πειραιώς… το κράτος γιατί το έχουμε;;;; και πόσο θα πουληθούν ΑΤΕ και ΤΤ; Τη πείρα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ γιατί την έχουμε;

Όλα αυτά μέχρι να σηκωθεί ο κοιμώμενος (ακόμα) γίγαντας λαός. Μετά ποιο τους σώζει…

poexania είπε...

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε

http://www.youtube.com/watch?v=xUi38CrRN1Q&feature=player_embedded