Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η ...αλήθεια της ημέρας

Που στο διάβολο τα έχω καταχωνιάσει;
Και να μην έχω ορκιστεί σε χίλιους όρκους, όρκους βαρείς και ασήκωτους ότι κάποτε θα τα τακτοποιήσω;
Στοίβες τα CD, θήκες, παραθήκες, κόντρα θήκες, κι όσες και αν αγοράζεις, πάλι να μην χωράνε. Άναρχα, άλλο να ψάχνεις κι άλλο να βρίσκεις. Και ω... του θαύματος, να έχεις πάντα μια δικαιολογία για να μην τα τακτοποιήσεις κατά....
Κατά τι; Κατά μνήμες ίσως;

Τι ψάχνω Κυριακάτικα μέσα στον σωρό που κείτεται στα πόδια μου; Μα δυο CD που αγόρασα από ένα υπαίθριο συγκρότημα, μία μπάντα που έπαιζε σε μια πλατεία της Πρίστινα. Μιας Πρίστινα που πάλευε τότε να γλύψει τις πληγές της.

Λευτεριά στο Κόσοβο λοιπόν.
Ναι, λευτεριά σε όποιον θεωρεί ότι δεν την έχει. Ανεξαρτησία σε όποιον θεωρεί ότι την χρειάζεται. Τόσο απλά; Τόσο απλά!;....

Και η Ιστορία; Αυτό που θα σου πουν οι Σέρβοι άλλοτε με θυμό κι άλλοτε με λυγμό, είναι ότι το Κόσοβο ιστορικά είναι η καρδιά του έθνους τους. Σκέψου μου έλεγαν τι είναι για τους Έλληνες η Κωνσταντινούπολη; Μια υπέροχη Τουρκική πόλη τους απαντούσα. Κι οι Σέρβοι Λάζαροι και οι Βυζαντινοί Κωσταντίνοι Παλαιολόγοι, ..ε, ας αναπαυτούν ειρηνικά στην Ιστορία.

Και οι γεωπολιτικές ισορροπίες; Και τα Αμερικάνικα συμφέροντα, που για καλό σπανίως είναι; Και πως πάρθηκε αυτή η – μη δεσμευτική, αλλά ...στην ουσία της δεσμευτική- απόφαση στο δικαστήριο της Χάγης; Με ποιο σκεπτικό; Και ποιον εξυπηρετεί;
Αλήθεια πως πάρθηκε; Με τον ίδιο δίκιο που λέει δίκαιο είναι το δίκιο του δυνατού. Ούτως ή άλλως την ανεξαρτησία του Κοσσόβου την έχουν αναγνωρίσει εδώ και 2 χρόνια, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και καμιά 60αριά ακόμα. Αυτό είναι το ...δίκιο, το αιώνιο δίκιο των ισχυρών, το δίκιο σύμφωνα με το οποίο συνήθως δικάζει η ......Χάγη. Όπως ακριβώς θα δικάσει κάποτε και την όποια Ελληνική προσφυγή...

Και τι επικίνδυνους ή «επικίνδυνους» δρόμους ανοίγει; Ανάλογα τι βλέπει ο καθένας σαν επικίνδυνο, ανάλογα από πιο σημείο του πλανήτη ...το βλέπει.
Και εσύ βρε που ζεις σε μια χώρα όπου όποιος τολμήσει να πει δημοσίως Τούρκους τους μουσουλμάνους της Θράκης, όποιος τολμήσει να πει τα κατεχόμενα Β. Κύπρο, όποιος τολμήσει να πει το Fyrom Μακεδονία, είναι εχθρός του Έθνους και της Πατρίδας; Φτου σου αντεθνικό στοιχείο!!! Και πάλι φτου σου!

Και οι νέες μειονότητες που θα γεννηθούν; Κι αν μέχρι τώρα στο Κόσσοβο οι Αλβανοί ήταν περί το 90%, - γεννοβολάνε συνέχεια λένε οι Σέρβοι επιτιμητικά ,ένας νέος τόπος γεννιέται τους κοροϊδεύω- όταν θα γίνει η Μεγάλη Αλβανία, το 10% των Σέρβων δεν θα είναι μειονότητα; Αλβανία ή Σερβία; Αμερική ή Ρωσία; Για ξαναφτου σου σε κόβω!

Χαζεύω τις φωτογραφίες από την Πρίστινα, που μόλις έφτασε το χαμπέρι απο την Χάγη ξεχύθηκαν στους δρόμους, και δεν ξέρω πια να πρωτοβάλω σε αυτην την αναρτηση. Και νοιώθω να με αγγίζουν όλοι αυτοι που ξεχύθηκαν στους δρόμους, χορεύοντας και τραγουδώντας, ανεμίζοντας σημαίες μεθυσμένοι από κάτι που είναι πιο δυνατό από την πιο δυνατή ρακή. Το πάθος του δίπλα. Του δίπλα που στο δρόμο, γίνεσαι ένα μαζί του.
Είχα βρει κι ειχα κρατησει μια φωτογραφια, περιπου 2 χρόνια πριν, και σημερα νοιωθω να ταυτίζομαι με εκεινες τις δυο φιλενάδες.
Δυο φίλες. δυο αδελφές, δυο συναδελφισες ή μπορεί και να μην είναι καν γνωστές, μπορεί να συναντήθηκαν τυχαία σε ένα απο τα δεκάδες συλλαλητηρια. Δυο φίλες ή δυο άγνωστες -τι σημασία έχει- δυο Κοσοβάρες που τις ένωσε το «independence is better than having electricity».

Νατα τα CD, γιατί χρειάζομαι κάτι, μια μουσική υπόκρουση, για να μπω στον ρυθμό του δικού τους πάθους, των δικών τους πανηγυρισμών, της δικής τους αλήθειας. Που για εμένα, 1000 χιλιόμετρα νοτιότερα, μπορεί να έχει δεκάδες ερωτηματικά...

Θυμάσαι. Ανοιξη ήταν, βράδυ στο Σύνταγμα και μέσα στην οχλαγωή της συναυλίας τις φωνές, τα συνθήματα, τις μουσικές από τα συλλαλητήρια, να έχεις σηκώσει κλαμένη το κινητό ψηλά,πάνω απο το πληθος, να ακούσει το "είμαστε εδω αδελφια" το "Φονιαδες των Λαών Αμερικάνοι"ο Σέρβος ο Μάικ. Φίλος ο Μάικ, αδελφός σε πολύ ζόρικες προσωπικές δικές σου κι άλλοτε ζόρικες προσωπικές δικές του μέρες. Να ακούσει την Αθήνα που βροντοφωνάζει για τους Σέρβους που είναι ...αδέλφια. Και εκείνος να είναι χωμένος μέσα σε καταφύγιο με την καλή του έγκυο τότε. Αυτό το παιδί που χάθηκε. Και μαζί του ένας έρωτας που τινάχτηκε και αυτός σαν οβίδα.

Θυμάμαι δέκα χρόνια πριν τον... ανθρωπιστικό πόλεμο.
Θυμάμαι που χρειάζεσαι πάντα κάτι να ταυτιστείς. Και εσύ κομμάτι του όλου, ταυτίστηκες με τους Σέρβους. Αλλά τα έκλεισες τα μάτια Κατερίνα στην εθνοκάθαρση του Μιλοσεβιτς, γιατί οι Αμερικάνοι είναι πάντα εχθροί.

Οι UCKαδες έλεγες και εσύ. Αυτός ο στρατός που πλανιόταν σαν φάντασμα πάνω από τα Βαλκάνια, έτοιμος για όλα. Οι UCKαδες, με τα καλογυαλισμένα αρβύλα και τις σιδερωμένες στολές παραλλαγής. Λαθρομετανάστες, ειδικών δυνάμεων τους έλεγαν τότε. Σφαγείς. Λαθρεμποριο, γυναικες, ναρκωτικά, αποβρασματα. Σαντινιστας, Βιετκογκ, Ζαπατιστας του θεωρουσαν οι Κοσοβάροι.

Θυμάσαι τον φίλο, τον αδελφό Μαικ, που σε άλλες εποχές σε άλλες χώρες μιλούσατε, φωνάζατε σε δρόμους αγκαλιασμένοι, για την αυτοδιάθεση των λαών. Αλλά μετά, αυτός ο πολίτης του κόσμου, αυτός που νύχτες ολόκληρες μιλούσατε και συμφωνούσατε απόλυτα ότι πατρίδα καθενός είναι το χώμα που πατάει, έγινε Σέρβος, Σέρβος Γιουγκοσλάβος όταν οι σειρήνες τον καλούσαν να πάρει την έγκυο Ράισα από το χέρι και να τρέξουν στο καταφύγιο. ...Ανθρωπιστικοί πόλεμοι.... 38.000 πτήσεις, 25.000 βλήματα ουρανίου.
Πολλοί νεκροί, πολλοί ανώνυμοι ήρωες, πολλοί επώνυμοι εφιάλτες, πολλοί σφαγείς, πολύ μίσος, πολλοί ...προστάτες.

Είδες, διάβαζες πέρσι για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κλίντον στην Πρίστινα και συμφώνησες. Το ΔΝΤ στο Κόσσοβο, το Κόσσοβο μέλος της Παγκόσμιας τράπεζα. «Αμερικάνικο προτεκτοράτο» αποφανθήκατε με τους φίλους στην μπάρα του bar. Κοκκινο κρασί έπινες συζητώντας για ανθρώπους, θυμάσαι; Αλλά οι ομαδικοί τάφοι των Κοσσοβάρων ...σε στοίχειωσαν. Τις έβαλες σε ένα ντοσιέ τις αλήθειες, κι είπες κάποτε θα διαβάσω πιο σοβαρά.

Και σε αυτη την άσκηση... ποιανού το μέρος θα πάρεις; Ποιον θα υπερασπιστείς μέσα σου;
Δεν είναι εύκολη δουλειά.
Και δεν είναι εύκολη, όχι γιατί μόνο δεν έχεις όλα τα στοιχεία, όχι μόνο γιατί οι παράμετροι είναι περισσότερες από τις σταθερές, όχι μόνο γιατί νοιώθεις, διαισθάνεσαι, καταλαβαίνεις-ακόμα κι αν δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις, να το αποδείξεις, ότι πίσω από τις διάφορες «πραγματικότητες» κρύβεται η αλήθεια, όχι μόνο γιατί έμαθες εδώ και χρόνια ότι ...Αλήθεια δεν υπάρχει.
Αλλά γιατί πίσω από κάθε μια αλήθεια κρύβεται ένας άνθρωπος. Αυτός που δεν ξέρεις. Το δίκιο του, το βιος του, η ζωή του, το μελλον του, ο φόβος του, η πατρίδα του, ο τόπος του, οι μνήμες του, ο πόνος του, οι ρίζες του.

Και κάθε θέση σου, εμπεριέχει πέρα από τον ορθολογισμό, πέρα από τα δικά σου αξιώματα ζωής που χτίζουν τα δικά σου θεωρήματα, το θυμικό σου, τις μνήμες σου, τους ανθρώπους που είναι από εδώ ή από εκεί, τα δικά σου όσια και ιερά καθώς και τις υπέροχες ιερές σου αυταπάτες. Όλα αυτά που η λογική σου αρνιέται, Σημαίες, Πατρίδες, αλλά αυτά που είναι εκεί για να απαιτήσουν πάντα τον δικό τους χώρο.
Και όλα αυτά κάνουν την δική σου Αλήθεια.
Ποιο δίκιο να υπερασπιστείς γαμώτο;

Κι ίσως το μόνο δίκιο, να είναι αυτό που σου είπε ο Αχιλλέας, όταν πριν 10 χρόνια του είπες ... «ωραίο όνομα». Εδώ ...βαφτίστηκα σου απάντησε. Στην Αλβανία ήμουν Έλληνας, εδώ είμαι Αλβανός. Και τώρα ρώτησες; Θα δούμε...απάντησε

Και έτσι σήμερα ...δεν θέλεις να ακούσεις τίποτα πέρα από την αλήθεια μιας μπάντας, που έπαιζε κάτι περίεργες βαλκανικές ροκιες, σε μια πλατεία της Πρίστινα. Μιας Πρίστινα... που την χάζευες να προσπαθεί να αντέξει τα συντρίμμια και τα γκρεμίδια της.

Αυτή είναι σήμερα η αλήθεια σου Κατερίνα, «independence is better than having electricity». Αύριο ...βλέπουμε.


22 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια σου της ημέρας ή του μήνα Κατερίνα, όπως δεν ξέρω αν η αλλαγή των συνόρων χωρίς πόλεμο είναι προτιμότερη από τις αλλαγές που ακολουθούν μετα τις μικρές ή μεγαλύτερες συρράξεις.
Και η ανεξαρτησία του Κόσοβου βρίσκεται κάπου ανάμεσα, δεν είναι ο απελευθερωτικός πόλεμος των Κοσσοβάρων που τους την εξασφάλισε ούτε και η ειρηνική αυτοδιάθεση.
Είναι ο βρόμικος πόλεμος που αμερικανοί και ευρωπαίοι εξαπέλυσαν ενάντια σε ένα ανεξάρτητο κράτος, τη Γιουγκοσλαβία, για τα δικα τους συμφέροντα.
Και η απόφαση της Χάγης ανοίγει το δρόμο για νέες ανακατατάξεις συνόρων στα Βαλκάνια, τη Μακεδονία, τη Θράκη...

Οι καινούργιοι πόλεμοι Κατερίνα εφεξής δεν έχουν ανάγκη από στρατεύματα, πολεμοφόδια και στρατηγικά σχέδια.
Αρκει η μεθόδευση οικονομικών κρίσεων από το παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να αλλάξουν οι λαοί, πατρίδα, σύμβολα, σημαίες.

Η περίπτωση της Ελλάδας το τελευταίο 10μηνο είναι ενδεικτική των νέων "πολεμικών αναμετρήσεων".

katerina είπε...

Λυκε δεν θα διαφωνησω επι της ουσίας μαζί σου. Το είπα, το έγραψα. Ποιος οριζει το δικιο που δικάζει η ...Χαγη; Το δίκιο του ισχυρου. Παγιως των Αμερικάνων.

Αλλά Λυκε, θέλω να μπω στην λογική ενός ανθρωπου που λεει ...Ανεξαρτησία. Σε αυτον τον απλο Κοσσοβάρο, σε αυτον τον απλο Τουρκο της Ξάνθης(δεν θα πάψω να πιστευω ποτε στον αυτοπροσδιορισμό οποιουδηποτε) στον Μακεδονα των Σκοπιων.

Ξερω τι θα μου απαντησεις. Οι απλοι άνθρωποι ειναι οι ασπιδες των γεωπολιτκών επιλογών των μεγάλων. Κια δεν θα διαφωνησω και πάλι. Για αυτο άλλωστε και ...δνε μπορώ να ανιχνευσω μεγάλες αλήθεις, παρα τις αληθειες της στιγμής.

Ήταν πολυ βρωμικος πολεμος Λυκε. όπως άλλωστε και όλοι οι πολεμοι. Στην Εθνοκαθαρση του Μιλοσεβιτς, στοςυ ομαδικους τάφους των Κοσοβάρων, οι uckαδες, μισθοφοροι εν πολλοις ανταπεδωσαν τα ίσα και χειροτερα.

Αλλά κάποτε πρεπει να βρουμε τα αξιωματα για τις ζωές των ανθρωπων. Πισω απο το όποιο γεωπολιτικο παιχνίδι, πισω απο το όποιο συμφερον, ειναι ...ο καθενας ΤΡΑΓΙΚΑ μόνος του που ζητάει το δίκιο του.

Swell είπε...

Καλημέρα Κατερίνα, προσωπικά χαίρομαι για τον αντιαμερικανισμό μας. Με Αμερικάνο πρωθυπουργό, που μιλά καλύτερα τα αγγλικά από τα ελληνικά. Η δική μας αλήθεια τώρα, είναι απελευθέρωση από το ζυγό του Αμερικάνου. "Anything is better than this American".

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ!

LeftG700 είπε...

Posts are free; even if they are confused (and confusing...).

See ya


(An english-speaking Serb)

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα το ιστολόγιο σου και οι αναρτήσεις σου είναι απο τις λίγες περιπτώσεις που μας προβληματίζουν για θέματα που αν είχαμε μπει στη διαδικασία να προβληματιστούμε,απο μόνοι μας, να είσαι σίγουρη οτι η κοινωνία στην οποία ζούμε θα ήταν περισσότερο δίκαιη για όλους.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την απόδειξη οτι blogoσφαιρα δεν είναι μόνο οι εκβιαστες και οι κουτσομπόλες.

Keep walking!

Αntidrasex είπε...

Εκπληκτικό κείμενο.
Διαμάντι.

Τα σύνορα είναι μια απάτη.
Μια διοικητική διαίρεση που χρησιμοποιείται για να φτιάχνει εχθρούς εκτός, ενώ πάντα και παντού είναι εντός =και είναι οι ίδιοι.

katerina είπε...

Swell,

Για να «τοποθετηθείς», έξω σου και ακόμα περισσότερο …μέσα σου, παίρνεις πολλά στοιχεία υπόψη σου.

Ναι, δεν θα διαφωνησω καθόλου μαζί σου ότι ΣΗΜΕΡΑ εκεινο που έχει προτεραιοτητα είναι το μετωπο απεναντι σε αυτές τις λογικές του Γεωργίου του Β’ που μας ξεπουλάει μπιρ παρα, που μεσα από την επιχειρηση «ΦΟΒΟΣ» καταστρατηγεί κάθε εννοια δημοκρατίας.

Αλλά Swell, χτυπώντας την Σκύλλα, πρέπει να κρατάς τις αποστάσεις σου και από την Χάρυβδη. Δεν νομιζω ότι υάρχει κανείς που αμφιβάλλει τι γεωπολιτικά συμφεροντα εξυπηρετεί η «αυτονομια» του Κοσσοβου. Ακομα και το πώς είναι σημερα δομημένη. Αντι να είναι επαρχια της Σερβίας είναι επαρχια του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, και της Παγκοσμιας Τραπεζας. Και βέβαια ξερουμε πολύ καλά …τι είναι πισω από όλα αυτά. Όπως ξερουμε πολύ καλά και τι έπεται στα καθ’ ημας.

Αλλά το μεγάλο ερωτημα για μενα, την τυχαια πολιτη, στο τυχαιο κομματι με τις τυχαιες συντεταγμένες στο χαρτη είναι: η θέση μου θα εμεπριέχει την αξια του αυτοπροσδιορισμου κάθε πολιτη απανταχου στον πλανητη; Μεσα στο δασος μπορώ να δω και το κάθε δεντρο;

Ειμαι πολύ θυμωμένη Swell, αλλά κάνω ασκησεις αυτοελγχου, λεγοντας κάθε μερα σαν …προσευχή ή σαν τιμωρία. Ποτε κανένας σκοπος δεν εξαγιασε κανένα μεσον. Μετρον πάντων ο Ανθρωπος.

katerina είπε...

Παντοτινέ Ταξιδευτη,
το κακό είναι ότι θα συμφωνησω και εγώ.

Αλλά ξερεις έχω αναγκη να φωνάζω στον εαυτο μου… αναμεσα στη Σκύλλα και στη Χαρυβδη, δεν θα με βάλετε ποτε να επιλέξω. Το ότι οι Σερβοι υπηρξαν θυματα του Αμερικανικού «ανθρωπιστικού» πολέμου, δεν σημαινει ότι δεν έκαναν ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ.

Θα φωνάξω μεχρι να πεταχτουν οι αμυγδαλές μου, για τα παιχνιδια της Κυβερνησης που αφορουν σε εκχωρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων έτσι όπως τουλάχιστον δομηθηκε το δικαιο. Αλλά την ίδια στιγμή θα φωνάζω ακόαμ πιο δυνατά, ότι αν στην Θράκη κάποιος θέλει να ονομάζεται Τουρκος, έχει την δυνατοτητα να το επικαλειται.

Γιατί αυτό λεει το δικο μου Συνταγμα. Και αυτό δεν ιχυει…a la carte.

katerina είπε...

Καλώς τους φίλους μου τους left.
Μα και εσείς εχετε απόλυτο δίκιο. Και εσεις μια πραγματικότητα περιγραφετε. Και οι πραγματικότητες είναι συνιστωσες της Αληθειας.

Αλλά εγώ δεν αποδέχτηκα ΠΟΤΕ ότι η …μεγάλη Αληθεια…υπάρχει, έξω και ανεξάρτητα από εμάς.
Δεν ξεχνω ένα από τα μοτο του τσαντηριου. Productive stupidity means being ignorant by choice.

Συγχιση; Ναι. Αλλά του λόγου μου, φοβηθηκα πάντα το ...ξεκαθαρο. Στρογγυλευει πολλες γωνίες, που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ειναι αιχμηρες.

katerina είπε...

Χαιρετώ και τους άλλους φίλους. Εσεις με κάνετε και κοκκινιζω. Αλλά ουτε εδώ θα πω ηθελημένα ψέματα- αθελητα έχω πει πάρα πολλά. Μετά ανακαλυπτα πόσο…ψέματα τελικά ήταν.
Μου αρεσει πολύ που με κολακευετε. Μα παρα πολύ…
Και ...ευχαριστώ πολύ.

katerina είπε...

Antidrasi+sex,
Μεγάλη η κουβέντα για το τι είναι …πατριδα.
Πάντως εγώ θα εξομολογηθώ την αμαρτια μου.
Το καλό που μου έκανε –τουλάχιστον προσωπικά σε μένα-όλη αυτή η κατασταση ξεπουλήματος που βιωνουμε τον τελευταίο καιρό.

Μου έβγαλε, μου αποκάλυψε συναισθηματα που ήμουν σιγουρη ότι δεν ειχα. Μου έβγαλε ένα περιεργο πατριωτισμό. Έναν πατριωτισμό που δεν το κρυβω ότι κατ’ αρχάς με ξένισε, και ναι θα το πω. Με ενόχλησε. Αλλά ο κερατάς να μην με αφήνει να ησυχάσω. Και άντε πάλι να ξαναβουτηξω στα βαθιά ψαχνοντας να δω το γιατί, ψαχνοντας να γαληνέψω...

Ξαφνικά μνημες, αρωματα, χρωματα, αυτό το συναισθημα του ανηκειν… με έπνιξαν και κονταροχτυπηθηκε άγρια, βιαια, μανιασμένα με την πατριδοκαπηλία τους.
Και εκει, εγώ που σημαια αρνηθηκα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να κρατησω όλη μου τη ζωή, από τότε που ημουν παιδάκι 11 χρονών και ως η …αρίστη του σχολείου μου «παραδοθηκε», από τότε που δειλά δειλά χτύπησα την πορτα του δ/ντη και είπα… ο μπαμπάς μου δεν θέλει να γινω σημαιοφορος και εγώ συμφωνώ μαζι του, από τότε που για άλλους εγινα μιασμα και για άλλους ηρωιδα χωρίς τότε να καταλάβω το…γιατί- πολύ βαρυς ρολος στα 11- ξαναχαζεψα …σημαιες.

Όχι γαλανολευκες, όχι με σταυρους, αλλά τη σημαια του «κεραταδες, δεν θα σας περάσει». Πατριδοκάπηλοι, καταφερατε να με κάνετε μαινάδα. Φασιστομουτρα, δεν εχουμε την ίδια πατριδα, αλλά την δική μου, αυτην που επιτελους ανακαλυψα, θα την υπερασπιστώ από τα νυχια σας.

Αρα επιμενουμε...αντιδραση μεχρις εσχάτων και ...sex μονο οικειοθελώς. Βιασμοι...και μάλιστα απο χλιμιτζουρες τουριστες πατριδοκάπηλους και εργολάβους συμφερόντων, απαγορευονται.
Φιλιά και ευχαριστω.

santa maura είπε...

μονο σε προστριβες και πολεμους οδηγει αυτη η πολιτικη της δημιουργιας "εθνικων" κρατων σε χωρους που δεν ειναι δυνατον να ορισθουν εθνολογικα και που ο μονος τροπος διοικησης που εφαρμοσθηκε και λειτουργησε επι χιλιετιες ηταν ο πολυεθνικος ,της πληρους ελευθεριας και αεθνιας ,αυτος που επετρεπε στον αλβανο και στον γιουγκοσλαυο π.χ. να εχει ζωντανη επαφη με τον ελληνα η με τον τουρκο χωρις ενδιαμεσες καταστασεις δηλαδη συνορα κ.λπ.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ...

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β' ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ' ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ...
Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ!

katerina είπε...

Γιωργο φανταζομαι ότι μιλάς για διαπεριφερειακή λειτουργία. Παλια σε κάτι συζητησεις μεταμεσονυκτιες και ενιοτε ολονυκτιες,λέγαμε ποσο μεγαλυτερη σχεση έχει η Κερκυρα με την Ιταλία απο ότι η Κερκυρα με την Ξάνθη.
Συζητησεις του στυλ...που ανηκει η Αλσατία. Σημερα χαμογελάμε με εκεινες τις παλιες φοιτητοβραδιές που ...ξαναφτιαχναμε τον χαρτη.

Γιατί τότε...στρατηγοι του ...κρεβατιου εμεις δεν ειχαμε λάβει υπόψη ότι τα Βαλκάνια ήταν πάντα μπαρουταποθηκη. Κια βέβαια πιο πολύ Ανατολή παρα Δυση.

katerina είπε...

Ταξιδευτη ειχα γραψει- αν θυμαμαι καλά- σσσσσ, μην φωναζετε, ο Προεδρος ζει στο Κοσμο των ιδεών...

Υ.Γ. Δεν ειναι εντυπωσιακά περιεργο ότι ο Ελληνικός Τυπος και τα ελληνικά ΜΜΕ γενικοτερα ελάχιστα ανφερθηκαν σε αυτη την αποφαση του Δικαστηρίου της Χαγης;

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ... ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΠΥΛΩΝΕΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;! :(

10000 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΣΑΛΛΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!
ΣΥΝΟΛΟ 600000 ΕΥΡΩ.
ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ...

santa maura είπε...

καλημερα , ναι για διαπεριφερειακη λειτουργια μιλαω και μαλιστα τωρα τελευταια διαβασα στην εφημεριδα (ΝΕΑ) οτι και η τουρκια (απο τοτε που ανελαβε υπ. εξ. ο νταβουτογλου)μια τετοια κατασταση οραματιζεται , να γινει ηγετιδα δυναμη στην περιοχη , οχι στη βαση του στρατιωτικου προφιλ...αλλα ως χωρα με ηπια ισχυ λογω ιστορικης παρουσιας στην περιοχη , οθωμανικο παρελθον κ.λπ. τωρα οσον αφορα την κερκυρα... με το "αποκεντρωτικο" συστημα που δινει την δυνατοτητα στον καθε νομαρχη να ειναι αρμοδιος για την πολεοδομικη φυσιογνωμια του τοπου που "υπηρετει" ...μοιαζει με οτι θελεις...αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι προσπαθουν να την κανουν ετσι που να μην μοιαζει με τα χρονια της "σκλαβιας" . μετα τον επομενο σεισμο μπορει να δεις και μπανγαλοους σε στυλ μυκονου!

www.Herbal-Smile.com είπε...

ΒΙΑΓΚΡΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓKΡΑ.

ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΒΙΑΚΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ.

Φυσική βιάγκρα, Κορυφαία ποιότητα. www.Herbal-Smile.com
Για να κάνετε σέξ ασταμάτητα χωρίς παρενέργειες.
Το πιο δημοφηλές, ασφαλές και αποτελεσματικότερο προιόν στον κόσμο
κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρης εκσπερμάτωσης και μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας.
Αυξάνει την ερωτική επιθυμία και στις γυναίκες.
VIAGRA ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΗΛΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΠΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΤΥΣΗ 100% ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ 1 ΧΑΠΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ 48 ΩΡΕΣ.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ 100% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΧΕΧΑΣΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ.
www.Herbal-Smile.com
* ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ ΓΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΠΕΟΥΣ. ΔΥΟ ΣΕ ΕΝA.
100% Φυσικά προιόντα για άνδρες και Γυναίκες. www.Herbal-Smile.com Kράτησε αυτή τη Διεύθηνσι.
* Αν θες να μην έχεις ποτέ αποτυχία στο σεξ.
* Να είσαι πάντα έτοιμος και σύγουρος 100% οποια και αν είναι η ψυχoλογική σου κατάσταση εκείνη την ώρα.
* Να ξεχωρίζης με διαφορά από όλους τους προηγούμενους.
* Επαναπόκτησε την αυτοπεποίθηση σου.
* Κράτησε το ταίρι σου πιό κοντα ικανοποιόντας κάθε φορά χωρίς αποτυχία.
* Ανέβα και κρατήσου ψηλά.
* ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΗΣ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΡΑΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ,
ΟΠΩΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΤΡΑΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.
www.Ηerbal-Smile.com

www.Herbal-Smile.com είπε...

ΒΙΑΓΚΡΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓKΡΑ.

ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΒΙΑΚΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ.

Φυσική βιάγκρα, Κορυφαία ποιότητα. www.Herbal-Smile.com
Για να κάνετε σέξ ασταμάτητα χωρίς παρενέργειες.
Το πιο δημοφηλές, ασφαλές και αποτελεσματικότερο προιόν στον κόσμο
κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρης εκσπερμάτωσης και μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας.
Αυξάνει την ερωτική επιθυμία και στις γυναίκες.
VIAGRA ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΗΛΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΠΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΤΥΣΗ 100% ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ 1 ΧΑΠΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ 48 ΩΡΕΣ.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ 100% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΧΕΧΑΣΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ.
www.Herbal-Smile.com
* ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ ΓΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΠΕΟΥΣ. ΔΥΟ ΣΕ ΕΝA.
100% Φυσικά προιόντα για άνδρες και Γυναίκες. www.Herbal-Smile.com Kράτησε αυτή τη Διεύθηνσι.
* Αν θες να μην έχεις ποτέ αποτυχία στο σεξ.
* Να είσαι πάντα έτοιμος και σύγουρος 100% οποια και αν είναι η ψυχoλογική σου κατάσταση εκείνη την ώρα.
* Να ξεχωρίζης με διαφορά από όλους τους προηγούμενους.
* Επαναπόκτησε την αυτοπεποίθηση σου.
* Κράτησε το ταίρι σου πιό κοντα ικανοποιόντας κάθε φορά χωρίς αποτυχία.
* Ανέβα και κρατήσου ψηλά.
* ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΗΣ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΡΑΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ,
ΟΠΩΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΤΡΑΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.
www.Ηerbal-Smile.com

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Κατερίνα.
ΑΣΧΕΤΟ.

Και σχετικό, γιατι φαίνεται από που ξεκίνησαν όλα.

Αν σε ενδιαφέρει να ρίξεις μια ματιά και να διαδόσεις και στους “άλλους” την "Μικρότερη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" ( 4 σελίδες) εδώ:

http://profitoulas.wordpress.com/

αν ενδιαφέρεσαι για σινεμά και ζωγραφική αλλά δεν σου άρεσε η ταινία "Ελ Γκρέκο", εδώ:

http://profitoulas.wordpress.com/2011/07/08/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81-11-%C2%ABel-greco%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%80/

Φχαριστώ για τη φιλοξενία.

Unknown είπε...

ΒΙΑΓΚΡΑ
Φυσικο Βιαγκρα, Φυσικη Βιαγκρα, Στυτικη Δυσλειτουργια, Στυση, Προωρη Eκσπερματωση.

ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑΓΚΡΑ PLUS - KING OF SEX
EΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΤΥΣΗ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ|
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΩΣ ΚΑΙ 48 ΩΡΕΣ
ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
Η Φυσική Βιάγκρα plus είναι σήμερα το δημοφιλέστερο και αποτελεσματικότερο Φυσικό προιόν κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρης εκσπερμάτωσης και μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας χωρίς παρενέργειες. Η Φυσική Βιάγκρα Plus, εγγυάτε 100% σκληρή στύση μέσα σε περίπου 45 λεπτά.
Για να είσαι έτοιμος και σε φορμα ως και τρεις μέρες με μια κάψουλα.
Για άνδρες άνω των 18
www.herbal-smile.com