Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Το ψηλοτάκουνο τσαντόρ

Το sex and the city, σπάει ταμεία. Πρέπει να είναι πάνω από μια δεκαετία, που είτε το αυθεντικό, είτε όλες οι απομιμήσεις του, ....σπάνε ταμεία.

Με αυτά και με τα άλλα, το sex and the city, συνεχίζει να κηρύσσει το ευαγγέλιο της σύγχρονης single γυναίκας, που με όπλο ένα χαμόγελο και ακριβά δωδεκάποντα, βγαίνει στη ζούγκλα της πόλης και τα βάζει με τα θηρία , έχοντας πάντα στο μυαλό της το πιο κλασικό, παραδοσιακό και συντηρητικό πράγμα. Να βρει τον ...κατάλληλο άνδρα.

Με την Ν. γνωριστήκαμε...γιατί έπρεπε να γνωριστούμε. Αρπάξαμε η μια την άλλη, όπως αρπάζονται οι εικοσάχρονες, σε έναν ξένο τόπο όταν έχουν τεράστια όνειρα, μεγάλους φόβους, και ελάχιστα φράγκα στην τσέπη. Έψαχνα σπίτι...έψαχνε συγκάτοικο... μια σοφίτα, σε έναν 8ο όροφο. Υποσχεθήκαμε πολλά η μια στην άλλη και η κάθε μια στον εαυτό της. Κρατήσαμε μόνο μια υπόσχεση. Ότι δεν θα ξανανεβούμε ποτέ, πάνω από έναν όροφο, με τα πόδια. Τις άλλες μας υποσχεσεις τις εκπληρωσαμε κατα βουληση και κατα...περιπτωση.

Περάσαμε αρκετές νύχτες στην άθλια σοφίτα, με τα πόδια μας μπλεγμένα, να ζεσταθούν, και τα μεγάλα μας θέλω, για λαμπερές καριέρες, για πανύψηλους Πρίγκιπες, για τόοοοοσα πολλά, να φουσκώνουν τα πανιά του μυαλού μας.

Αν τώρα ξαναγυρίσω πίσω... νομίζω ότι ποτέ άλλοτε δεν τόλμησα να ονειρευτώ δυνατά, παρά μόνον τότε. Δυο κοπέλες, που έσερναν την ...βεβαιότητα ότι είναι γυναίκες, δυο κορίτσια που ξεκινούσαν έναν χορό, με την απόλυτη βεβαιότητα ότι γνωρίζουν τα βήματα του, ότι τραγούδι κι αν είναι να τους παίξει η ορχήστρα.

Η Ν. έφερε ένα απόγευμα σε αυτό που ονομάζαμε κατ’ ευφημισμόν ...σπίτι μας, μια συμφοιτήτρια της, την Λ.. Κόρη διπλωματικού υπάλληλου της Σαουδικής Αραβίας στο Παρίσι. Στην αρχή μας ρώτησε πως μένουμε...εκεί. Φεύγοντας μας είπε ότι μας ζηλεύει που μένουμε...εκεί. Όχι, δεν νομίζω ότι το εννοούσε. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι ζήλευε την ανεξαρτησία μας από το οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε.

Η Λ. φορούσε τσαντόρ. Ποτέ μέχρι τότε δεν είχα συζητήσει με κάποια που φορούσε τσαντόρ, το τι σημαίνει να φοράς ...τσαντορ.

Η ζωή της Λ. ήταν προδιαγεγραμμένη από την οικογένεια της, από τον πατέρα της, από την θρησκεία της, από τις παραδόσεις, από την Πατρίδα που κάποτε θα επέστρεφε. Ακόμα και αν ο κοσμοπολίτης πατέρας της, έκανε τα στραβά μάτια, σε κάποια ...ατασθαλία της, η Λ. ήταν καταδικασμένη στην παρθενία προ του γάμου. Για μεν τους συμπατριώτες της ήταν ...ιερή αγελάδα, για δε τους αλλόθρησκους εξίσου ...αξιοσέβαστη και απολύτως απαγορευμένη. .

Ήταν άραγε... σεβασμός στο ...τσαντόρ και στο συμβολισμό του; Όχι νομίζω ότι ήταν απλή προστασία. Η Λ. αντιμετωπιζόταν σαν ένα εύθραυστο λουλούδι, που ο πατέρας- προστάτης θα την παρέδιδε στον σύζυγο- προστάτη όταν θα έφτανε η ώρα. Με ασφάλεια. Νομιζω ότι οι λέξεις που περιγραφουν την λογική του τσαντόρ ειναι δύο. Προστασία και ασφάλεια.
Η Ν. και εγώ, πιστεύαμε ότι η ...ώρα, για να μεταφερθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας από τον έναν προστάτη στον άλλον, ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος νέος ...προστάτης. Κατάλληλος απο κοινωνική και οικονομική άποψη. Μας διέψευσε κατηγορηματικά η Λ. Η ώρα θα ...ήταν κατάλληλη όταν η Λ. ή η όποια Λ, ανακοίνωνε επισήμως στην μητέρα της, ότι χρειάζεται κάποιον άντρα. Από εκεί και πέρα οι διαδικασίες για την εξευρεση και την ...παράδοση-παραλαβή, ήταν εξαιρετικά γοργές, όπως μας διαβεβαιωσε.

Όταν εκείνο το απόγευμα η Λ. έφυγε, μας πήρε το ξημέρωμα με την Ν. να προσπαθούμε να καταλάβουμε όλο αυτό το απίστευτο concept, να το διακωμωδούμε με την άγνοια και την ξερολιαση των εικοσάχρονων, και να θεωρούμε εαυτούς εξαιρετικά τυχερές που γεννηθήκαμε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις χώρες του τσαντόρ.

Η Ν. κράτησε πάντα επαφή με την παλιά της συμφοιτήτρια, άλλωστε ακόμα και όταν η Λ. παντρεύτηκε και επέστρεψε στην πατρίδα της, συνέχισε να έχει εξαιρετικά οξυμένα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα. Στην συζήτηση μας με την παλιά μου φίλη Ν., όταν επέστρεψε από μία επίσκεψη της στην Λ. και κάνοντας ταυτοχρονα τους δικους μας απολογισμούς και προϋπολογισμούς , όλων όσων ζησαμε, όλων όσων θα ζησουμε ως ανεξάρτητες, παντρεμένες, χωρισμένες, ξαναπαντρεμένες, τρεχοβολητές της δουλειάς και της καριέρας, μονίμως ενοχικές απέναντι στον χρόνο που ξεκλέβουμε από τα παιδιά, τους συντρόφους , τους φίλους μας, από εμάς , μας έκανε να σκεφτούμε ότι τελικά ε, δεν είναι και τόσο τραγικά τα τσαντόρ. Την ώρα μάλιστα που η Ν. έκλεισε το τηλέφωνο κατακοπη , μετά απο τη 3458η εξαντλητική συζητηση για την προσπαθεια επανασυνδεσης για χαρη των παιδιών, νομιζω ότι την πήρε το μάτι μου να δοκιμάζει ένα μαντήλι στον καθρέφτη.


Αλήθεια τι μαρτυράει αυτή η τεράστια δεκαετής επιτυχία του Sex and the City;
Μήπως ότι όλα αυτά τα στίφη ...ανεξάρτητων φεμινιστριών που επί μια δεκαετία το αποθεώνουν, προφανώς το λατρεύουν γιατί κατάφερε να απενοχοποιησει και να εκμοντερνίσει το ...τσαντόρ;

Γιατί μια ξεδιάντροπη τσούλα, μια αλκοολική της καριέρας, μια comme il faut κυράτσα και μια ανασφαλής βαμμένη ξανθιά που μονίμως την φτύνουν οι γκόμενοι αλλά αυτή είναι απολύτως βεβαία ότι ψιχαλίζει, και που όλες αυτές ή μαζί ή κατα μόνας ψαχνουν μανιωδώς να βρουν επιτέλους τον ...άντρα, είναι τα νέα σύμβολα του μεταφεμινισμού;

Μήπως το sex and the city, παρέχει την κομψή δικαιολογία, τον ψηλοτάκουνο τρόπο, που σε κάνει να απενοχοποιείς γλυκαναλατα το τσαντορ και να ξεχνάς ότι μπροστά στην προστασία και την ασφάλεια, πάει περίπατο και το sex και το city και όλα αυτά τα περίφημα φεμινιστικά και μεταφεμινιστικά;

64 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Ο οίνος εκτός από το να ευφραίνει φαίνεται πως φέρνει και εμπνεύσεις την ώρα που άλλοι βρίσκονται στο πρώτο όνειρο.
Δεν έχω δει κανένα sex and the city και ως εκ τούτου δεν έχω κάτι να σχολιάσω...
Μπορεί να 'χεις δίκιο, μπορεί και όχι....
Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α!!!!!

sirena είπε...

Κατερίνα καλημέρα. Έχω κι εγώ όπως κι εσύ περάσει τα φοιτητικά μου χρόνια ελεύθερη, αλλά και τα επόμενα 10 χρόνια που εργαζόμουν στην Αθήνα σαν single, είναι χρόνια που νοσταλγώ καμιά φορά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που τα έζησα. Αργότερα παντρεμένη έχω βιώσει πάρα πολλές φορές το εξής: ότι αντί για δυο παιδιά έχω τρία και τον σύζυγό μου δηλαδή, και φαντάζομαι πως δεν είμαι η μόνη. Επίσης έχω ζήσει κάποιο διάστημα στις χώρες του τσαντόρ και μπορώ να πω ότι στην πιο πολιτισμένη του μορφή όντως συμβαίνει αυτό που περιγράφεις, και το οποίο πολύ καλά κάνεις και το αντιπαραβάλλεις με την κατάληξη των σημερινών ντόπιων κοριτσιών ανεξάρτητα αν έζησαν τα φοιτητικά τους χρόνια ανεξάρτητες ή όχι . Πιστεύω πως στο sex and the city προσπάθησαν με 4 χαρακτήρες να μπορέσουν να δώσουν όλες τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες, της σημερινής γυναίκας. Κατά ένα μικρό μέρος επιτυχώς. Αλλά από την άλλη την παρουσιάζουν και ως άβουλη και αναίσθητη για τα τρέχοντα πολιτικοοικονομικά θέματα, δεν είδα πουθενά το φοβερό δέσιμο της με τα παιδιά της και την αυτοθυσία της, τις ικανότητές της και γενικά παρουσιάζεται σαν ένα πλάσμα που το μοναδικό της μέλημα είναι πως θα κάνει και με ποιον έρωτα το βράδυ. Φυσικά όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο να περάσει πιο κομψά το μήνυμα μαντρώστε τες παλικάρια θέλουν σφαλιάρα και παλούκι για να γίνουν άνθρωποι.Έχεις απόλυτο δίκιο!!!
Νά σαι καλά περιμένω επόμενη ανάρτησή σου.

Swell είπε...

Καλημέρα Κατερίνα, μη λες μετά ότι άλλοι έχουν τον άφεγγο. Η θρησκεία πάντοτε σημαίνει καταναγκασμό. Με τσαντόρ, τύψεις και, γενικώς, ό,τι προκύψει σε διεστραμμένα "θεία" μυαλά.

Και μια ερώτηση: Οταν λες ότι δώσατε υπόσχεση με τη Ν. να μην ανεβείτε ποτέ με τα πόδια πάνω από έναν όροφο, τι ακριβώς εννοείς; Γνωρίζοντας τα παλιά κτίρια στο Παρίσι και τις "ανέσεις" τους, αναρωτιέμαι αν είχατε πάντοτε τόσο μπρατσερούς φίλους.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΟ Σ/Κ !

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ, 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Β. ΑΦΡΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 25 ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΠΕΙΔΗ, ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '50 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ.
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΚΑΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΓΑΜΠΡΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ... ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ" ΠΕΡΙ ΤΣΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΟΝ Δ.ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!
ΘΕΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ, ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΟΡ ΕΝΑΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ
ΤΙΣ 2 ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ VS.

ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ-ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΛΔ. ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΕΝΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΑΣΠΙΔΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΟΡ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ TV ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ, ΟΥΤ' ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ.

Trifon Triantafillidis είπε...

Από τότε που κάποιος Νεάντερνταλ παρέσυρε το κορίτσι του σε μια σπηλιά και φτιάξανε χωριό, οι ανθρώπινες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ.

Σεξ, έρωτας, αγάπη, ασφάλεια, όνειρο, επικοινωνία, τα ζητούμενα. Με διαφορετική ιεράρχηση και ποσότητα κατά εποχή, με διαφορετική ιεράρχηση και αναλογίες κατά άτομο. Συνήθως προσπαθούμε όλα αυτά να τα βρούμε και να τα ταιριάξουμε στον ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

Και όλα αυτά να σκεφτείς, πρέπει να γίνουν και να λειτουργήσουν μέσα σε κοινωνικά πλαίσια, οικογένειες, φιλικά περιβάλλοντα, δουλειές και τρέχα γύρευε.

Γιατί είμαστε και κοινωνικά ζώα, και κουβαλάμε βαριές κληρονομιές στους ώμους μας, καλές και κακές. Λογικές και παράλογες. Υπακούμε σε περιορισμούς, καλούς και κακούς, εξωτερικούς και εσωτερικούς.

Και φυσικά από όλα τα τσαντόρ, τα χειρότερα τσαντόρ είναι αυτά που κουβαλάμε μέσα στο κεφάλι μας.



Το εκπληκτικό, το φοβερό, το θαυμαστό, το περίεργο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι συνήθως αποτυχαίνουμε.

Το εκπληκτικό, το φοβερό, το θαυμαστό, το περίεργο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι παρ’ όλες τις χοντρές εκπτώσεις που κάνουμε στις ανάγκες και στις προσδοκίες μας, στο τέλος νοιώθουμε ότι μας κλέψανε στο ζύγι.

Το εκπληκτικό, το φοβερό, το θαυμαστό, το περίεργο ΕΙΝΑΙ ότι μερικές φορές, έστω και για λίγο καιρό, η συμβίωση και η σχέση με τον ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ μπορεί και πετυχαίνει. Αλληλούια.



Όλες τις υπόλοιπες φορές, εκεί που αποτυχαίνουμε, η ζωή μας υποβάλλει στο σκληρό παζάρι:

-Θα σου δώσω τόσο σεξ, μου δίνεις τόση ασφάλεια;

-Σου παρέχω τόση αγάπη, θα μου είσαι πιστή ή θα μου φύγεις με τον νταλικέρη;

Σε όλα αυτά τα τραγικά ερωτήματα απαντάει το «Sex and the city”, εκεί όπου ο άνθρωπος πάντα μένει μόνος, μόνος, μόνος, μα κυρίως ΑΝΙΚΑΝΟΣ να επικοινωνήσει με πραγματικά συναισθήματα.

katerina είπε...

Καλημέρα Λυκε,

Γιατί μου ηρθε η φλασιά του sex and the city, χθες τα χαραματα;

Ε, μετά το κρασάκι, κι οπως ανηφοριζα κατά τα μερη μου, ε, σταθηκα να πιω και άλλο …ένα ποτηράκι, σε ένα μικρό μπαράκι εδώ στα περιξ, έτσι μην χαμηλώσει ο αλκοολικός βαθμός στο αιμα μου, ε, μετά ειχε και πολύ ωραία μουσική το ραδιοφωνο,ε, πήγα και μια βόλτα έτσι να επιβεβαιωσω ότι το νυχτερινό οδηγημα, ειναι ...όπως η σωτηρία της ψυχής-πολύ μεγάλο πραμα, και όταν επιτελους καταφερα να εστιασω το αυτοκινητο στη γκαραζοπορτα και ήρθα σπίτι, ε, έβαλα άλλο αφου πια ειχα εξασφαλισει ότι ευτυχώς μεσα στα σπιτια μας δεν εχει βάλει ακόμα η τροχαια φύλακες να μας κάνουν αλκοολ-τεστ. Και κάπως έτσι, βομβαρδισμένη απο τα διαφημιστικα της νέας ταινίας, αλλά και βομβαρδισμένη απο τις εικόνες του στα ...καθ’ ημάς, οδηγησα τα βηματα μου στο γραφείο μου αντι του κρεβατιου μου.

Στο περι ου ο λόγος μπαράκι λοιπόν, και στο καλοκαιρινό του κήπο, ειδα το ...«sex and the city», έτσι στο πιο βαλκανικό του. Ορδές γυναικών, ξερεις τώρα, απο αυτες τις απελευθερωμένες και τις φεμινιστριες, να επιδιδονται με διαθέσεις πρωταθλητισμού, στο κλασικό νυφοπαζαρο.

Αν κάτι μπορείς να αντιληφθεις έτσι και το οινοπνευμα έχει κάνει το μικ΄ρο του θαυμα, αυτό που διωχνει την πραγματική θολουρα του μυαλου απο τα επουσιώδη και το κάνει να εστιαζει στα ...σημαντικά, ειναι την αγορά της απελπισίας.

Αν δεν χαζευεις τα ...ψηλοτακουνα και χαζευεις τα μάτια και τοςυ ψιθυρους τους, θα αντιληφθείς ότι σε αυτον τον ...μεταφεμινιστικό κόσμο μας, μπορείς να κόψεις με το μαχαιρι, την απεραντη και τόσο πυκνή απελπισια των ...ανεξαρτητων γυναικών.

Και ειλικρινά δεν νομιζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο μιζερο σε αυτη τη πλαση, απο τις γυναικοπαρεες που ξεχυνονται κάθε βραδυ προς ...αγραν υποψηφίων χορηγων. Αν το ηξεραν οι σουφραζετες θα έκαναν χαρακιρι, και όσες πριν 40-50 χρόνια εκαιγαν τα σουτιεν τους στους δρόμους, θα έτρεχαν, να ξαβαλουν τον κλασικό προστατευτικο κορσέ.

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Σκεφτομουνα μάλιστα Λυκε, ότι κάλιστα θα μπορουσαν να ειναι με τον μπαμπά τους, που θα κανονιζε ...το πόσες καμήλες, αξιζει η κάθε μία, αντί το παζάρι να γινεται με τα βλεματα, και τα παρατημενα με χαρη πάνω στην μπαρα του bar κλειδια των αυτοκινήτων (αδιαψευστος μάρτυρας, η μαρκα του αυτοκινήτου για το status του θηραματος-κυνηγου, του θυματος-θύτη). Τα βλέματα και τα κλειδια της ...απογνωσης. Τα βλέματα του ...sex and the city.


Και κακώς δεν το έχεις δει ποτέ. Συνιστώ ανεπιφυλακτα στους αρρενες φίλους μου να ...εντρυφησουν στο sex and the city. Ειναι η πιο κλασική σπουδή, στον ...μεταφεμινισμό των ημερών μας. Μαθαινεις πολλά, ευκολα και ανωδυνα. Ενα διδακτορικό στη φυλή των γυναικών με την μεθοδο...άνευ διδασκάλου.

Αν οι γυναικες ήταν στοιχειωδώς ευφυείς, θα έπρεπε να καταφυγουν στο Διεθνές Δικαστηριο και να απαιτησουν να απαγορευτει, με δικαστική αποφαση, η προβολή του.

Όχι γιατί τις ...αδικει, αλλά γιατί ε, δεν μπορεί να αποκτάς ρε κυνηγε-θηραμα, διδακτορικό με δυο ώρες στο σινεμά και 10 ευρώ, όταν ένα απλό μεταπτυχιακό κοστιζει πάνω απο 10.000 ευρω ...πολύ κόπο, πολλες εξετασεις και τόσο διαβασμα!!!.

katerina είπε...

Sirena καλώς ηρθες και στο τσαντηρι μου αλλά πάνω απο όλα στο μπλογκοχωριό.

Αν κάτι προσπαθώ να πω σε αυτη μου την αναρτηση, ειναι ότι οι ευκολοι αφορισμοί στα τσαντορ, κρυβουν πισω τους πολύ φοβο και συχνά πολύ ...φθονο.

Μήπως η ..ισοτητα, κατεληξε σε μια μιζερη ...ομοιότητα, που όμως ειναι απο την φυση «παραταιρη»;

Ειναι οι γυναικες κατωτερα όντα; Είναι οι γυναικες οι ...καλυτεροι φίλοι του ανθρωπου; όχι. Αλλά τις γυναικες η φυση δεν τις εφτιαξε ...όμοιες με τους αντρες , για ένα και μόνο λόγο.

Η φυση έδωσε στις γυναικες μεγάλα λαγόνια για να γενανε, και στηθη για να θηλάζουν. Την φυση την «ένοιαζε» ΕΝΑ και ΜΟΝΟ. Να δωσει όλο αυτο το ορμονικό και βιολογικό οπλοστασιο στο γυναικείο φύλο, προκειμένου η γυναικα να διαωνιζει το ανθρωπινο ειδος και ταυτοχρονα να το προστατευει με λυσα και αυταπαρνηση, όσο ειναι μικρό και ανισχυρο.

Η φυση χαρισε την ηδονή του sex μπας και τα ειδη του ζωικου βασιλειου, και ιδιατερα τα θηλαστικά φιλοτιμηθούν να διαιωνιζουν το ειδος τους. Ένα καρότο για να συρεις το κάρο. Όλα τα άλλα ...επικτητα.

Και υποστηριζωμε φανατισμό, εδω μεσα το έχω γραψει δεκαδες φορές, ότι όταν η διαιωνιση θα γινεται πια στο εργαστηριο και στο «σωλήνα» ο ανθρωπινος οργασμός θα σταματησει. Ή ακόμα πιο δαρβινικά θα εκφυλιστεί. Όπως ακριβώς τα ρουχα αντικατεστησαν τις ανθρωπινες προβιές, όπως ο κοκκυγας ειναι ένα καταλοιπο της ουράς μας, και όπως πια δεν βγαζουμε φρονιμητες γιατί δνε τοςυ χρειαζομαστε.

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Θα μου πεις Sirena, σάμπως και οι επικτητες ιδότητες δεν μεταβιβαζονται κληρονομικά;

Ναι, αυτό πια έχει την επιστημονική βούλα. Μπορεί το DNA μας, αιωνες μετά να μεταφερει την ηδονή του sex, όταν αυτό θα ειναι απλή πολυτελεια και όχι το αναγκαιο της διαιωνισης. Και εμεις ντυσαμε το sex με τον ...έρωτα. Να το γλυκάνουμε, να το καθωσπρεπισουμε, να το κοινωνικοποιησουμε.

Η γυναικα όμως φτιαχτηκε για να γινει μάννα. Η γυναικα φτιαχτηκε για να αντιλαμβάνεται, να αναγνωρίζει και να διακρινει το ποιος θα ειναι ο «ισχυροτερος» για να της κάνει τα «καλυτερα» παιδιά.

Η γυναικα φτιαχτηκε για να κυνηγιεται και ο άντρας για να την κυνηγά.
Καθόλου τυχαίο ότι ο άνδρας διαθετει δισεκατομυρια σπερματοζωάρια και οι γυναικες όλιγα και πολύ εκλεκτικά ωαρια.

Η γυναικα φτιαχτηκε για να προστατευεται, όχι ως φυλο, αλλά είτε ως μάνα, ειτε ως εν δυναμει μάννα, των παιδιών του ισχυρού.

Να την ταιζουν, να την προστατευουν απο τις φυσικές καταστροφές, απο τους εχθρούς, απο τη βία.

Καταφεραμε στον δυτικό μας κόσμο να τα φερουμε τουμπα. Αλλά έλα που αυτή η ρημαδα η φυση, θα αντιδρα πάντα σε όποιον πάει να της χαλάσει τη σουπα. Οι κλιματικές αλλαγές ειναι το καλυτερο παραδειγμα.

Και έλα μου ρε Sirena, που ο ισχυροτερος δεν ειναι πια ο δυνατός μπρατσαράς, αλλά ο δυνατός πλουσιος;
Ελα μου, που η φυση μας χαζευει ...αντί να μετραμε τα στηθη μας με το πιο μπορεί να κατεβάσει το περισσότερο γάλα για τα παιδιά μας, να τα μετραμε με το πιο μεγεθος θα πουλήσει περισσότερο στην ...αγορά του αλ χαλιλι;

katerina είπε...

Καλη σας μέρα Swell,

Αγαπητέ μου θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω καθετως, οριζοντιω, πλαγιως και διαγωνιως μαζί σου για τις θρησκείες.

Οι θρησκειες ειναι ανθρωπινα κατασκευασματα, που βασικά λειτουργούν με δυο τρόπους.
Ο πρωτος το να απαντουν στο παντοτινό υπάρξιακό ανθρωπινο δραμα , του ...τέλους, προσφεροντας την επομενη ζωή και επισης να δινουν έναν βασικό ηθικό κωδικα για το καλό και το κακό.

Δηλαδή, μπορεί εγώ να ξερω ότι αν σου κλεψω το πορτοφολι μπορεί και να γλυτωσω την φυλακή και τον ανθρωπινο νόμο, όμως μέσα μου έχω έναν ηθικό κωδικα που μου απαγορευει να το κάνω.

Θα μου πεις και πρέπει να πιστευω σε μια θρησκεια για να μην το κάνω; Όχι, οι επικτητες ιδιοτητες το ειπα και παραπάνω κληρονομουνται. Κληρονομουνται σαν κουλτουρα.

Ειναι κάτι σαν την γλωσα. Για να μιλήσεις την μητρική σου γλωσα δεν χρειαζεται κάθε φορά να ανατρεξεις στο συντακτικό του Τζαρτζανου ή στον Μπαμπινιωτη. Την ξερεις, ακόμα και αν ποτε δεν την διδαχτηκες ή την αμφισβητείς.

Ο «νόμος» που επιβάλλουν οι κάθε λογής θρησκειες ειναι αυτός που έρχεται μετά να κωδικοποιησει η κάθε λογής πολιτεια. Και ακριβώς επειδή ειναι τόσο ισχυρά μεσα μας και ο υπάρξιακός φόβος του τέλους, και η ελπίδα ότι δεν μπορεί να ειναι τόσο απλό το «απο το χωμα στο χωμα», εφευρεθηκε η ψυχή.

Και ειναι επισης δειγμα του πόσο ισχυροί ειναι πάντα στην Ιστορία οι ...διαχειριστες των θρησκειών. Ειτε παπαδες, ειτε πάππες, ειτε μουεζινηδες, ειτε θιβετιανοι.

Ο κόσμος, οι άνθρωποι τοςυ εχουν εκχωρίσει ... το σημαντικοτερο. Την ελπιδα της ψυχής που ...δεν θα χαθεί.

Γελάω πάντα όταν οι κάθε λογής Εκκλησιες κοντραριζονται με τα κάθε λογής Κρατη. Οι ...εκλησίες διαχειζονται πάντα το μεγαλυτερο κεφαλαιο απο όποιο κεφαλαιο μπορεί να συσωρευσει ένα Κρατος. Το κεφαλαιο της ανθρωπινης ελπιδας.

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Όσο για τις ..σκάλες Swell μου...

Στο Παρίσι υπάρχουν τα chambres de bonnes, τα δωματια υπηρεσίας, που όμως δεν ήταν μεσα στα διαμερισματα αλλά στον 8ο οροφο.

Αυτα έγιναν φτηνα καταλυματα για φοιτητες και μεταναστες όταν η γαλλική αστική ταξη σταματησε να εχει υπηρετριες. Μεχρι τον 7ο όροφο, πηγαινε το ασανσερ. Θα μου πεις και τι έγινε, έναν όροφο τον ανεβαινεις με τα πόδια. Αμ δε!!!

Απο τον 7ο στον 8ο δεν υπηρχε εσωτερική σκάλα. Στον 8ο πηγαινες απο εξωτερική ανεβαινοντας και τους...8.

Δυστυχώς καλέ μου Swell, στα 20+ μου, ήμουν πολύ ...φεμινιστρια για να καταδεχτώ να με ανεβοκατεβαζουν μπρατσαραδες. Και έτσι προτιμησα και του ...ερωτος συμπαραστατου, να βρω κάτι, που να το ...προσεγγιζεις με το ασανσερ.

Με την Ν. η μόνη υποσχεση που κρατησαμε απο τις μυριαδες που δωσαμε σε ...ευατους και αλληλους, ήταν ότι πάνω απο έναν οροφο, δεν προκειται να ξανανεβουμε με τα ποδια. Όλες τους άλλους ...ορκους, τους πατησαμε. Αλλά αυτόν τον τηρησαμε. Grosso modo...

katerina είπε...

Παντοτινέ Ταξιδευτή νομιζω ότι έχω μια ...μικρή 'βεβαιοτητα". Ποια;

Νομιζω ότι αναμεσα στην ταλιμπανική λογική για την γυναικα και αυτήν του δυτικου φεμινισμού, η ...αλήθεια ειναι κάπου στην μεση. Κινδυνευοντας δε να πετροβοληθώ ώς πολιτικά μη ορθη, νομίζω ότι η αλήθεια των ...ταλιμπάν έχει και αυτή τα πολυ σοβαρά ερεισματα της.


Και εγώ χαμογελάω φίλε μου, όταν ο δυτικός κόσμος, πετροβολάει τόσο άκριτα την μουσουλμανική λογική περί γυναικας. Πριν και πάνω απο όλα, ειναι εντελώς γελοιο να απομονωνεις απο μια ολοκληρη κουλτουρα, πολύ καλά δομημένη όπως άλλωστε κάθε κουλτουρα κάθε λαου, το τσαντορ, την μπουργκα, τα γυναικεια δικαιωματα.

Αυτού του ειδους τις εξισωσεις, τις λυνουν στο ποδι μόνο όσοι απλοικά και λαικιστικα, όλα τα σφαζουν και όλα τα μαχαιρώνουν.

Το ακόμα καλυτερο, ειναι όταν επιδεικνυοντας τον ...φεμινισμό τους, όπως κάποιοι ηλιθιοι επιδεικνυουν τα μπρατσα τους ή ότι ...άλλο, βάζουν και ποσοσστωση για τα πολιτικά αξιώματα, σε χωρες με συνταγματική ισοτητα 30ετίας.

Και μετά φτανουμε στις Κυβερνησεις της Αντζελας, της Τζακρη και άλλων πτηνών του sex and the city.

Εγώ λοιπόν, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΣΑ απο κουνια, να βάλω άλλη μια παραμετρο και θα αθωωσω και την Γκερεκου και την Τζακρη. Αντι για ...Ιφιγενειες ενός λαικισμου που θέλει γυναικες στην ...εξουσία, να τις κάνω Αντιγόνες.

Ε, λοιπόν σαν γνησια θηλυκά υπέρασπιστηκαν απεναντι στον Νόμο του Κρεοντα, η μια τον συντροφο της και η άλλη το σοι της. Παντοτινέ Ταξιδευτή, αυτό θα μπορουσε πραγματικά να ειναι μια πολύ καλη και πολύ προβοκατορικη αναρτηση. Ετσι δηλαδή όπως πρέπει να ειναι οι αναρτησεις.

Ιφιγενειες και Αντιγόνες.
Οι Ιφιγενειες που θυσιαζονται για να φυσηξει ο ουριος άνεμος του βλακωδους λαικισμου vs στις Αντιγόνες που υπέρασπιζονται τον ηθικό κωδικά της προστασίας της οικογενειας τους. Με την ευρυτατη έννοια η οικογενεια. Στην περιπτωση Τζακρη...παραηταν ευρεια.

Αντε μετά να αποδειξω εδώ, ότι δεν ειμαι ξαδελφη της Τζακρη και δεν πιανω δουλειά σαν καθαριστρια, απο 1ης Ιουνίου, στο Μουσείο της Πέλλας!!!

katerina είπε...

Τρυφωνα μου καλη σου μερα,

Κάθε ανθρωπινη σχεση έχει την αποκλειστικά δική της δυναμική. Το sex, ο έρωτας, η αγαπη, η κατανοηση, η συντροφικότητα, αλλά και το μισος, και η ιδιοκτησία, και ο ανταγωνισμός και η ανία, και ...τα πάντα, σε κάθε σχεση ειναι τόσο διαφορετικά απο μια άλλη.

Κια αυτό ειναι και η μαγεία της. Κια ταυτοχρονα το πως αυτά τα δυο γινονται ένα, την ώρα που το κάθενα επισης παλευει να διατηρησει την ιδιωτικότητα του.

Ότι αξιζει σε αυτήν την ζωή ειναι η μοναδικότητα και η εμπειρία της κάθε σχεσης.
Και όλα αυτά, ερχεται η κοινωνιολογία, να τα κάνει ανυπαρκτους μεσους όρους.

Καταλαβαινω πολύ καλά τι λες. Και συμφωνώ απολυτα μαζί σου. Οι ελαχιστες στιγμές που τα δυο γινονται ένα, όπου κι αν αυτό συμβει, στο κραβατι, στο δρομο, στο σπιτι, στο ...όπου, ειναι το μαγικό που πληρώνεις με δεκάδες συμβασεις έργου που υπογραφεις γιατί ελπιζεις ότι δεν μπορεί, θα επαναληθφεί το πουστικο. Και ...ας το διαβολο, αν το πιστεψεις, αν του αφεθείς ...θα σου ξανασυμβει.

Υπάρχει αυτό το εκπληκτικό τραγουδι του Παυλου του Σιδηροπουλου το «να μ’ αγαπάς», που νομιζω ότι κανένα άλλο δνε περιεγραψε πιο σκληρά και ταυτοχρονα πιο ισχυρά, την αναγκη μας για αυτό που με μια λέξη λέμε «αγάπη», και πισω της κρυβονται οι άλλες χιλιαδες λεξεις με το νοημα που ο καθενας μας τους δίνει. Το έχω και στο κλιπ ήχου του blog μου, αλλά ας αντιγραψω και εδώ τοςυ στιχους του. Κια αυτά που τόσο τραγικά και απολυτα ...ξεσκιστικά poy ιστορεί ο υπέροχος Παυλος, ειναι η μόνη δική μου απαντηση στο κάθε …sex and the city.

Σου γράφω πάλι από ανάγκη
η ώρα πέντε το πρωί
το μόνο πράγμα που 'χει μείνει
όρθιο στον κόσμο είσαι εσύ
Τι να τις κάνω τις τιμές τους
τα λόγια τα θεατρικά
μες στην οθόνη του μυαλού μου
χάρτινα είδωλα νεκρά
Να μ' αγαπάς όσο μπορείς να μ' αγαπάς
Κοιτάζοντας μες στον καθρέφτη
βλέπω ένα πρόσωπο γνωστό
κι ίσως η ασχήμια του να φύγει
μόλις πλυθώ και ξυριστώ
Βρωμάει η ανάσα απ' τα τσιγάρα
βαραίνει ο νους μου απ' τα πολλά
στον τοίχο κάποια Μόνα Λίζα
σε φέρνει ακόμα πιο κοντά
Να μ' αγαπάς όσο μπορείς να μ' αγαπάς
Αν και τελειώνει αυτό το γράμμα
η ανάγκη μου δε σταματά
σαν το πουλί πάνω στο σύρμα
σαν τον αλήτη που γυρνά
Θέλω να 'ρθείς και να μ' ανάψεις
το παραμύθι να μου πεις
σαν μάνα γη να μ' αγκαλιάσεις
σαν άσπρο φως να ξαναρθείς.

tsaousa είπε...

"...μια ανασφαλής βαμμένη ξανθιά που μονίμως την φτύνουν οι γκόμενοι αλλά αυτή είναι απολύτως βεβαία ότι ψιχαλίζει..."

αυτό και μόνο που γράφεις, αν δεν ακυρώνει το κείμενο σου, σε κάνει τουλάχιστον σιγουράκι Φαν του SEX & THE CITY.

Melia είπε...

Καλημέρα Κατερίνα,
μια μέρα ρώτησα μία φίλη μου που έψαχνε για τον γάμο της ένα συγκεκριμμένο φόρεμα από το σεξ αντ δε σίτυ, για ποιούς λόγους της αρέσει τόσο πολύ και το παρακολουθεί. Και μου είπε ότι θαυμάζει τη φιλία που έχουνε μεταξύ τους οι 4 χαρακτήρες.
Τέλος πάντων...σχετικά με τους στοίχους αγάπης...εμένα με αγγίζει το παρακάτω ποίημα του jorge bucay (άσχετη ιστοσελίδα, απλά ήθελα να έχει και την μετάφραση από τα ισπανικά)

http://matthias-behrends.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14

Swell είπε...

A, βρε Κατερίνα που αφήνεις να σου "μαγαρίζουν το σπίτι σου" οι κολλημένοι...

Α, και το φλερτ είναι πάντοτε ωραίο. Το πως το κάνει κανείς, είναι θέμα πολλών παραγόντων. Κι έτσι, μπορεί να ασχημαίνει λίγο μερικές φορές. Δεν παύει όμως ποτέ να είναι ωραίο. Mιλώ για το φλερτ κι όχι για το ψώνισμα. Αυτό αφορά ψώνια.

Και όσο για τις θρησκείες, στο πυρ το εξώτερο (sic). Ακόμα και η ελπίδα που προσφέρουν σε κάποιους ανθρώπους, δεν τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζωή και τα πράγματα κατάματα.

Και όσο πιο σύνθετες και δύσκολες γίνονται οι εποχές, τόσο περισσότερες θρησκείες κάθε είδους και μορφής μας προκύπτουν. Εσχάτως εμφανίστηκε εδώ η γαπική θρησκεία. Που όπως όλες, βρήκε πρόσφορο έδαφος κι απέκτησε "οπαδούς" ανάμεσα στους προβληματικούς κι απεγνωσμένους. Αλλά άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι μαλακία κάνουν.

katerina είπε...

Βρε καλώς την Τσαουσα.

Λοιπόν Τσαουσα, εμεις οι χημικοι, έχουμε ένα χούι.
Μας αρεσει, το φχαριστομαστε, μας ικανοποιεί βρε παιδί μου, τα εργαστηριακά μας ευρηματα, να ικανοποιούν την καμπύλη χωρίς παρεκλιση.
Αλλωστε έτσι επιβεβαιωνεται και η ...επιστημονική θεωρία.

Μπραβο Τσαουσα μου!
Εσυ ποτέ δεν ξεφευγεις απο την εργαστηριακή καμπυλη και επιβεβαιώνεις χωρίς την παραμικρή παρεκλιση την θεωρία «Μακάριοι οι πτωχοι τω πνευματι».

Τσαουσα εισαι η χαρά του χημικου. Συνεχισε έτσι.

Y.G. Μόνο που δεν κρατάς τον λόγο σου. Εσυ Τσαουσα μου, σε αυτό το blog, εχεις ορκιστεί (αχ, το σε τι έχεις ορκιστεί ακριβώς, μου διαφευγει), ότι δεν θα μου ξανακάνεις την τιμή να ασχοληθείς μαζί μου. Αλλωστε εγώ ουδεποτε ασχοληθηκα με ...Τσαουσες.
Μην πατάς καλή μου τους ορκους σου. Και μην στενοχωριέσαι...ειλικρινά μου αρεσει na ειμαι ...άξια της περιφρονησης σου. Keep ...walking.

katerina είπε...

Μέλια, καλημερα.

Ο καθένας μπορεί να απομονωσει δεκάδες πραγματα. Αλλος τα ρουχα, άλλος τα παπουτσια, άλλος την φιλια, άλλος το άγχος των 40 χωρίς παιδιά, και άλλος το σημαντικοτερο, το ντοκυμενταριστικο μιας Νέας Υορκης που σπάνια το βλέπουν όσοι ζουν ή περνούν ένα σχετικά μεγαλουτσικο διαστημα στην Ν. Υορκη. Μαλλον το βλέπουν όσοι τουριστες πάνε μονο για μια μερα στην Ν. Υορκη. Ή μαλλον στο Μανχάταν.

Το sex and the city, θα αδικηθεί αν το δουμε σαν μια απλή ταινία. Όπως χιλιαδες άλλες. Καλές, κακές, υπερπαπαραγωγες, ασημαντες, συναισθηματικές ευκοιλιοτητες, ή για ένα καλοκαιρινό βραδυ με πασατεμπο. Τετοις υπάρχουν χιλιαδες.

Αλλά κανείς δνε μπορεί να παραγνωρισει ότι το sex and the city, επι μια δεκαετία, πουλάει τρελά. Σε όλο τον δυτικό κόσμο. Απο την Βουλγαρία μεχρι την Δανία. Απο την Αμερική μεχρι την Ν. Ζηλανδία. Διαβαζα ποσοτικά στοιχεία τηλεθεάσεων και εισητηρίων ...και σαλταρισα. Ε, όλο αυτό δνε μπορείς να το πεις...τυχαίο. Κάτι πολυ σημαντικό τουλαχιστον κοινωνιολογικά υπάρχει πισω του -περα απο παπουτσια, ρουχα, φιλιες, sex και city.

katerina είπε...

Swell,

Τι να κάνω και εγώ η ...βαριομοιρη; Κάποιοι προσπαθούν να βρουν ένα ρόλο σε αυτη την ζωή. Δεν μπορώ παρα να τους ευχηθώ τα καλυτερα, αλλά …λυπάμαι δεν μπορώ να γινω εγώ το raison d'être, του κάθε ανοητου που νομιζει ότι οι βανδαλισμοι, οι κραυγές, οι χυδαιοτητες, οι πηθικισμοί και οι υστερίες ειναι η μόνη περιπτωση να τους δωσει κάποιος σημασία.

Κατανοώ το ψυχολογικό βάρος που κουβαλάνε, συμπονω, αλλά αν και τα συμπτωματα ειναι περισσότερο απο οφθαλμοφανή, προσωπικά παραιτουμαι απο το ρόλο του σάκου του μποξ για να θεραπευσω τραγικους πόνους ...απορριψεων. Κλεφτες θα γίνουν οι ψυχιατροι;

Όσο για τις θρησκειες... Αχ Swell μου, όσο ανισχυρος νοιωθει κάποιος, τόσο θέλει να κρεμαστει στους ισχυρούς.
Όσο πιο αναπηρος νοιωθει κάποιος, τόσο αποζητάει δεκανίκια.

Κια δεν ειναι καθόλου τυχάιο, ότι όλες οι Θρησκειες ειναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ.
Στηριζουν την εξουσία τοςυ στο ...μην σκεφτεσαι, μην αμφισβητείς, ΠΡΟΣΚΥΝΑ.

Άλλωστε αυτό ακριβώς σημαινει και το «μακαριοι οι πτωχι τω πνευματι». Μακαριοι αυτοι που αποδεχονται...χωρις να σκεφτουν, χωρίς να αμφισβητησουν. Ε, αυτοι πάντα ελπιζουν ότι θα κληρονομησουν.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

071ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!!!

ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ, ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ... ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΗ...

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ" ΒΑΦΤΙΣΑΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΤΟ ΤΣΑΝΤΟΡ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.
ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ" ΕΙΔΑΝ... ΟΤΙ ΚΑΛΟΟΟ...
ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ(ΣΤΑΥΡΟΥΣ, ΠΕΝΤΑΛΦΕΣ Κ.Λ.Π.).
ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ... ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ... ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΑΛΟΟ. ΚΑΙ... ΔΥΝΑΜΩΣΑΝ.
ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΙΑ... ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ... ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΟΡ.
ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ... ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ.

... ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ.

ΥΓ. Η ΚΥΡΙΑ ΕΡΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ... ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΕΣ ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΕΣ;!
ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ Κας ΕΡΤΟΓΚΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΔΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΙΠΛΑ Σ' ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η Κα ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΙΣ 2πλουν ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΔΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ.

katerina είπε...

Ναι Ταξιδευτή μου αυτό ...το χειμαρος το έχω και στην πραγματική μου ζωή.

Αλλα για μένα τα σχολια είναι η ουσία μιας αναρτησης, όχι η αναρτηση. Η κουβέντα, το να τα πουμε ειναι που μετραει, το αν το φάμε το φαί, ακόμα και αν το κανιβαλισουμε όχι αν κοιτάμε το στρωμένο τραπεζι.

Μάλιστα αν καμια φορά δεν απαντησω σε σχόλια, το κάνω γιατί ...δεν αντεχω την ξεπετα. Αν δεν εχω χρονο για κάτι πιο ουσιαστικό, για πραγματική συζητηση, προτιμώ να μην απαντησω παρα να ξεπεταξω τον συνομιλητή μου.

όσο για την ουσια του σχολίου σου, άσε με να το πάω και πιο βαθεια. Θεωρώ ότι μέσα στοςυ κυκλοςυ που κάνει η ιστορία, οι επομενοι πολεμοι, θα ειναι πολιτιστικοι.

Ευτυχώς ελπιζω στην αναμειξη, στην επιμειξια, στην κατανοηση και στην αποδοχή του διαφορετικου που προσφερει είτε η δική μας μεταναστευση ειτε η επαφή μας με τοςυ μεταναστες, να αμβλύνει τις ...διαφορές.

Είναι απο τα σημαντικωτερα επιχειρηματα άλλωστε υπέρ της μεταναστευσης στοςυ αφελεις εθνικιστες και ηλιθιους πατριώτες, που δνε γνωριζουν καν ότι η Ιστορία γραφεται απο μεταναστευσεις.

celin είπε...

Kaτι για τη πιστη,
ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οπου θελει,στον Θεο,στον Αλλαχ,στον Βουδα,στο Ταο η κ στον μεγαλο Μανιτου των Ινδιανων ακομα αν το τραβαει η καρδια του.
Επισης ο καθενας εχει δικαιωμα να τα απορριπτει αυτα κ να τα θεωρει απελπιδα προσπαθεια του Ανθρωπου να πιαστει απο ενα νοημα.
Η φανατικοι της καθε πλευρας,ειτε απο τη μια οι φονταμενταλιστες,
ειτε απο την αλλη,αθεοι ζηλωτες/ανεστραμμενοι ευσεβεις τυπου Ντοκινς,
για μενα ειναι το ιδιο πραγμα.
Κραυγες η μια πλευρα,κραυγες κ η αλλη.
Ελπιζω αλλωστε να μην υπαρχει κανενας τοσο φαντασμενος η αφελης που να νομιζει οτι κατεχει τα Μυστικα του Συμπαντος.
Κατερινα,δεν απευθυνομαι σε σενα!Γενικη η επισημανση!
Κ απο τη στιγμη που δεν κατεχουμε τα μυστικα του συμπαντος,εγω δηλωνω αγνωστικιστης.

Οσον αφορα το ζητημα του τσαντορ,εγω,αν κ κλινω προς τα αριστερα,η θεση μου ειναι η θεση των φιλελευθερων.
Σε καθε χωρα πρεπει να εφαρμοζεται απαρεγκλιτα το πλαισιο κανονων που θεσπιζει αυτη η χωρα.Αν αυτη η χωρα επιλεγει την απαγορευση των θρησκευτικων συμβολων,των τσαντορ,της μπουργκα η δε ξερω κ εγω τι,
τοτε ολοι υποχρεουνται να το τηρησουν αυτο.
Αν δε συμφωνουν,μπορουν καλλιστα να γυρισουν πισω στις χωρες προελευσης τους.
Η θεση της Γυναικας ειναι πολυ υποβαθμισμενη σε αρκετες Μουσουλμανικες κοινωνιες,

αντιμετωπιζεται σαν res,

μη θυμηθω τη κλειτοριδεκτομη κ αλλες παρομοιες φρικωδιες.
Εδω λοιπον δε θα υπερασπιστω φυσικα τις θρησκευτικες ψυχωσεις!
Κ θα φωναξω,χιλιες φορες προτιμοτερο η Γυναικα να γινεται Καρι Μπραντσω,παρα να τη μεταχειριζονται σαν αντικειμενο οι θρησκοληπτοι φασιστες!!

Πρεπει ο καθενας να ειναι ελευθερος να επιλεγει τον τροπο ζωης του,αν μια γυναικα θεωρει το σημαντικοτερο πραγμα στον κοσμο, τη συλλογη υποδηματων της,καλα κανει κ τη θεωρει.
Δεν ειναι περισσοτερο γελοιο αυτο απο τον αντρα που βαζει τον Ολυμπιακο η τον Παο,πανω απο ολους κ ολα!
Περα απο αγνωστικιστης λοιπον,δηλωνω κ φεμινιστης!

santa maura είπε...

κατερινα καλησπερα , με αφορμη το σημερινο θεμα της αναρτησης , σημερα το μεσημερι μεταξυ τηγανιτου γαυρου και μπιρων το συζητουσα παρεα με 2 αιγυπτιους (τα πληρωματα των καικιων εδω κατα βασι ειναι αιγυπτιοι )και εναν δικηγορο , η αποψη αυτων ειναι οτι το τσαντορ απαγορευει στον πιστο να ιδη την γυναικα σαν σεξουαλικο εργαλειο ,αλλα μονο σαν προσωπο ισοτιμο ..την μονη επαφη μεταξυ ανδρος και γυναικος που επιτρεπει ειναι αναγκαστικα εκεινη της ισου προς ισον του προσωπου . ο δε δικηγορος υποστηριζε οτι στη δυση η ισοτητα μεταξυ ανδρων και γυναικων ειναι νομικη ισοτητα μονο! δηλαδη ισοτητα για την παραγωγη...(αριστεριστης ειναι) καλο σαββατοβραδο γιωργος -λευκαδα

monahikoslikos είπε...

Να τον ακούς το φίλο σου τον ψαρά...
Άντε να σε δω με τσαντόρ και δεν θέλω τίποτα άλλο.

Yannis Zabetakis είπε...

συντονιστείτε Τρίτη μεσάνυχτα

http://environmentfood.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html

σκάι

σκάι τρόφιμα...

Alexandros είπε...

Τι τα θες τα πολιτικά ποστ; Τι ανακατεύεσαι με τα πίτουρα; Μπήκα μετά από μία βδομάδα αποχής απο τα blogs και σκέφτηκα ότι θα διαβάσω πάλι για κανένα Μαντέλη κλπ κλπ.
Και ξέρεις κάτι; Τα σχόλια σου, έχουν μεγαλύτερη αξία από τα κείμενα!! Πολύ σπάνιο αυτό.
Τώρα επί του θέματος, έχω την αίσθηση ότι η γυναίκα και κατ' επέκταση ο άνθρωπος διακατέχεται από καταπιεσμένες συμπεριφορές. Το έχει περιγράψει ο Ρουσώ με την έννοια του ευγενούς άγριου. Αυτού που δεν έχει διαφθαρεί από τον σημερινό πολιτισμό. Μόνο τα παιδιά μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία πλέον. Και αυτά όχι πάντα.

tsaousa είπε...

χαχα! Είσαι φαιδρή.

santa maura είπε...

με τοσο ομορφα ματια!? σιγουρα θα της πηγαινει

monahikoslikos είπε...

@giorgos αυτό λέω κι εγώ...

katerina είπε...

Celin καλησπέρα,

Ειμαι η τελευταία που μπορώ να κάνω κριτική στην πίστη οποιουδηποτε, ειτε στην μεταφυσική του πίστη, ειτε στην ιδεολογική του πίστη, ειτε σε ότι ειδους πίστη μπορεί ο καθένας να διαθέτει.

Και για να προχωρήσω και πάρα κάτω, η όποια πίστη ειναι συναρτηση πολλών πραγματων. Ακόμα και θέμα στιγμής ή συγκυρίας για τον καθένα.

Πέρα όμως απο αυτό, το είπα και παραπάνω, την κουλτουρα ο καθένας μας, δηλαδή, τα ηθη,τα εθιμα, τις παραδοσεις, τοςυ ηθικους κωδικες ακόμα και τους λατρευτικους κωδικες, του μεταφερουμε ακόμα και γονιδιακά. Ειμαστε εμεις, είναι κομματι μας, όσο κι αν αποστασιοποιηθούμε.

Αυτό που εγω ειπα, ειναι ότι οι θρησκείες ήταν σωτηριες για την ανθρωπότητα. Εβαλαν τις πρωτες νορμες, τους πρωτους κανόνες, εξακολουθούν και βάζουν ηθικούς κανόνες. Κια ακριβως γιατί ειναι τόσο σημαντικές, οι διαχειριστες τους εχουν, αποκτουν και τόσο μεγάλες εξουσίες. Πολυ μεγαλυτρες απο τις Κρατικές.

Τωρα για τις γυναικες...εδω θα διαφωνώ πάντα με όποιον δεν «σεβεται» την βιολογία αλλά και την ιστορία.
Κάποτε θα θεωρουσα το τσαντόρ, τυρανικό. Σημερα θεωρώ εξισου τυρανικό το να σου απαγορευουν να το φοράς, αν αυτό επιτασσει η κουλτουρα, η θρησκεια, η ηθική ή το «θέλω» σου. Και εδώ ειναι και η μεγαλη μου διαφωνάι με τοςυ φιλελευθερους.
Νομίζω ότι αυτή ειναι η πιο μεγάλη αντιφαση στην οποια πεφτουν. Ειναι το Κρατος, η Πολιτεια πιο ισχυρή απο την ατομική ελευθερία, όταν αυτή δνε βλάπτει ή δνε ειναι επικινδυνη για κοινωικό το συνολο; Απο πότε Celin;
(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Συμφωνω μαζί σου΄ότι η θρησκευτική ελευθερία ειναι αξιωματική και πρέπει να ειναι απαρεγκλιτη.

Αλλά ...ποιο Κρατος μπορεί να σε υποχρεώσει να μην σεβεσαι την όποια θρησκεια σου, όπως εσυ την αντιλαμβάνεσαι; Ασφαλώς δνε μπορεις να υποχρεωσεις κανέναν να φοράει μπουργκα. Αλλά δνε μπορείς να το απαγορευσεις και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Όσον αφορά την βια, την σωματική βία, ειναι προφανως καταδικαστεα, απο όπου κι να προερχεται, όπως κι αν αυτή εκφραζεται. Αλλά αυτ΄ςο ο δυτικός διανοητικός ιμπεριαλισμός πρέπει να σταματησει. Δεν εχουμε a priori το ...αλαθητο.

Τέλος, δνε νοειται φεμινισμός σε χωρες με πληρη συνταγματική ισότητα. Δν ειμαστε ΑΜΕΑ. Αν μας αγαπάτε, μας αρκει να εφαρμοζονται οι Νομοι. Τελεια και παυλα. Το να εισαι φεμινιστής στην Ελλαδα, ισοδυναμει με το να μου λες ότι εισια ...φιλοζωος.

Και ασφαλώς δνε ειναι ποινικό αδικημα να συλλεγεις ότι γουσταρεις. Απο παοουτσια μεχρι μπρελοκ του Ολυμπιακόυ, αλλά δνε είναι κωμικό να εισαι ...στα κεραμιδια του φεμινισμου, παραβιαζοντας, κλωτσοντας ανοιχτές πορτες και την ιδια ώρα να αναγαγεις σε φετιχ 4 γυναικες που ...επι δέκα χρονια, επιδιδονται με φανατισμό ταλιμπαν, στο μόνο άθλημα που γνωριζουν. Στο να βρουν έναν ...άντρα. Δεν ειναι απλα΄αντιφατικό, ειναι εξαιρετικά κωμικό.

katerina είπε...

Καλώς τον Γιωργο.

Την αμαρτία μου θα την πω. Εκτιμώ αφανταστα τον ανατολιτικο πολιτισμό. Και την απλή, πολύ ανθρωποκεντρική λογική που τον διέπει. Ναι, ασφαλώς ...απέξω.

Κια βέβαια ...με εξιταρει εξαιρετικά ο σεβασμός όχι μόνο στην γυναικα σαν προσωπο, αλλά στην γυναικεια φυση. Νόμιζω ότι εκφραζεται πολύ πιο ουσιαστικά και άμεσα στην Ανατολή απο ότι στην Δυση. Όσο για την αισθαντικότητα της Ανατολής... νομιζω ότι ειναι περα απο κάθε συζητηση.

Δεν με αφορά το να νοιωθω ...άφυλη. Με αφορά το να νοιωθω γυναικα. Και συμπηρωματικά στον αντρα αλλά και κατ’ αντιδιαστολή με τον άντρα.

Τέλος πάντων δεν ειμαι η πιο καταλληλη για να ειμαι αντικειμενική. Προσωπικά για μένα το «μη φοβασαι τίποτα, ειμαι εγώ εδώ» σταθηκε πάντα η πιο συγκλονιστική κουβεντα, η μόνη προταση που μπορεί να με καθηλώσει, και γιατί όχι; ο πιο μεγάλος, ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ σεβασμός που θεωρώ ότι ο άλλος μπορεί να μου αποδωσει.

katerina είπε...

Λυκε, μην νομιζεις ότι δεν έχω βάλει ...τσαντορ. Και μην φανταστείς ότι δεν το έχω απολαυσει αφανταστα.

Αλλά το ....τσαντορ, το φοράς όταν ο άλλος μπορεί, εχει την ικανοτητα, τα ....κοτσια να σε πεισει να το φορέσεις. Κια μάλιστα να το απολαυσεις ...απεριοριστα.

Και boys, Γιωργο, Λυκε, ειλικρινά σας ευχαριστώ για το κοπλιμέντο. Να πω ψέμμα ότι δεν το απολαμβάνω το κοπλιμέντο; Τετοια ψέμματα δεν λέω. Το απολαμβάνω ...με την καρδια μου.

katerina είπε...

Γιάννη, ασφαλώς και θα την ακουσουμε τη εκπομπή τον Σκαι την Τριτη το βράδυ. Με εξαιρετικό ενδιαφερον, όπως παντα. Με το ίδιο ενδιαφερον που σε διαβάζουμε και σε απολαμβάνουμε να σπας δοξασίες, ευκολιες και τις παρλαπιπες τους.

katerina είπε...

Αλεξανδρε όλα ...πολιτική ειναι.
Και ο ...«φεμινισμός» ειναι το πιο πολιτικο απο τα πολιτικά.

Την άποψη μου την ειπα και παραπάνω, και εμμένω σε αυτήν. Δεν μπορουεμ να παραγνωριζουμε ουτε την ιστορία αλλά πάνω απο όλα την βιολογια. Η θέση της γυναικας μπορεί να ειναι οπουδηποτε ...όποιαδηποτε. Απο την καθαρη μητριαρχική κοινωνία μέχρι το σκουπίδι που ειναι πολύ κατωτερο απο ένα οποιοδηποτε ζωντανό.
Απο την αμαζονα μέχρι την γατουλα. Απο... μέχρι...

Αλλά η γυναικα «φτιαχτηκε» απο την φυση για να γινει μάννα. Και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αλλάξει κανείς. Η γυναικα φτιαχτηκε για να μπορεί να προστατεψει το παιδί της, και μεσα απο το παιδί της...τον κόσμο όλο, και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αλλαξει κανείς.

Και το πιο σημαντικό. Οι άνθρωποι, ίσοι ή ανισοι, συνταγματικα, θρησκευτικά ή κοινωνικά, δεν θα ειναι ποτε όμοιοι και το πιο σημαντικό. Δεν θα ειναι και δνε θα πρέπει αν ειναι ...αφυλοι.

katerina είπε...

Μπραβο Τσαουσα,
παρατηρώ με χαρά ότι διευρυνεις τους γλωσσικους σου οριζοντες και εμπλουτιζεις το λεξιλογιο σου.

Αμα μάθεις και άλλες λέξεις, πιο συνθετες, να έρθεις να μας τις πεις, να σε χειροκροτησουμε.

Ως προς το παρόν, ευχομαι και ως προς το μέλλον – αλλά δεν ελπιζω σε τόσα πολλά, σε χαιρετώ.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑ'Ι'ΚΤΖΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝ...
"ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Π... ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ :))

katerina είπε...

Τωρα Ταξιδευτή μου, το τι σημαινει γυναικα και το σημαινει η "μαννα μου", ειναι αργά για να το αναλυσουμε.

Αλλά στην γυναικα, ζητουν οι άνδρες να ξαναβρουν τη γη, την αρχή, την μαννα, την συνεχεια. Όταν λέω ότι η γυναικα, ειναι φτιαγμένη για να προστατευει το παιδί της και μεσα απο το παιδί τον κόσμο όλο, αυτό εννοώ.

Η γυναικα γη. Η μάννα γη. Η γη που την σπερνει ο γεωργός άνδρας για να να του δώσει την τροφή του.

Το σχημα γυναικα-γη, άντρας ουρανός, έντονο στον ανατολικό κόσμο, νομιζω ότι ...πολυ δυσκολα θα πάψω να το ασπαζομαι.

tsaousa είπε...

Αν νομίζεις ότι οι σύνθετες λέξεις σε κάνουν διανοούμενο, ή καλύτερο άνθρωπο, ή λογοτέχνη, ή γυναίκα, ή μούρη, ή ό,τι άλλο, θες μαθήματα.

Τελικά, είσαι γεμάτη ταμπέλες στο μυαλό σου, ταμπέλες και κλισεδάκια στη σκέψη, αλλά καταφέρεσαι εναντίον τους!

Εύχομαι να ωφεληθείς από αυτό που σου γράφω, και να μην αρχίσεις πάλι τα γνωστά σου χούγια στους επισκέπτες που διαφωνούν μαζί σου.

the elf at bay είπε...

Οι γκόμενες που παίζουν στην σειρά είναι για πολλά χαστούκια. Νεοϋορκέζικες παπαριές για την κάθε βλαμμένη. Έλεος.

Yannis Zabetakis είπε...

Κατερίνα μου καλημέρα


παρλαπίπες...

μμμ...μήπως να την μετονομάσουμε...σε ...παρλαμαντελομαντολάτα?

οεο

Υ.Γ. [από ΤΟ ΒΗΜΑ]

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=44&la=1&ct=6&dt=20/5/2010

Η Ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Το 1453 το Βυζάντιο (επί Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου) έπεσε στους Οθωμανούς. Το 2009 και το 2010 η Ελλάδα (με καπετάνιους τους Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου) με υποτελείς, πολυδάπανες και εν τέλει ανήθικες πολιτικές υποχρεώθηκε από τους σύγχρονους «αυτοκράτορες» (spreads και αγορές) στην υποτέλεια του ΔΝΤ. Τώρα που έχουμε υποδουλωθεί ως χώρα στις οικονομικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ χωρίς δικαίωμα λόγου, καλό είναι να το φιλοσοφήσουμε και να ξαναδιαβάσουμε Ιστορία! Το χρωστάμε στα παιδιά μας! Αφού εμείς δεν είμαστε ελεύθεροι, ας φροντίσουμε να αποκτήσουν εκείνα ελεύθερο πνεύμα. Αρετή, τόλμη κ.λπ. Δύσκολα πράγματα.

santa maura είπε...

φιλε ταξιδευτη , τι φταιμε εμεις? θυματα αυτης της "πολιτιστικης αγωγης" ειμαστε κι΄μεις οπως και οι γυναικες. αυτη η εννοια του <> ειναι μια πολυ φρικτη κατασταση...

santa maura είπε...

"του τυλιγματος" ηθελα να γραψω αλλα το ειδα σβησμενο!! δεν ξερω γιατι

celin είπε...

Katερινα,για τη θρησκεια δε νομιζω οτι εχουμε διαφορετικη αποψη,στο ειπα κ στο σχολιο μου,η παρεμβαση μου δεν "απαντουσε" σε σενα.
Κ να πω εδω οτι τρεφω μεγαλη αντιπαθεια για το θεσμο της Εκκλησιας.Περα απο τη προσφορα τους αρχικα με τις νορμες που εθεσαν-οπως σωστα τονιζεις-,οφειλονται για πολλες αιματοχυσιες κ σκοταδισμους.

Τωρα,στο ζητημα του τσαντορ.
Ο λογος που συντασσομαι εδω με τους φιλελευθερους ειναι γιατι η απαγορευση του τσαντορ προστατευει τις γυναικες ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ακομα κ στις Δυτικες κοινωνιες,η πατριαρχικη ισλαμικη παραδοση,ξερεις οτι εν πολλοις,επιβαλλεται.
Εχουμε μεχρι κ δολοφονιες γυναικων που παρεβησαν τα ηθη κ τα εθιμα του Ισλαμ,
απα αντρικα μελη της οικογενειας,
για να "ξεπλυνουν τη τιμη της οικογενειας".
Ο φανατισμος κ ο οπισθοδρομισμος των κλειστων θρησκευτικων κοινοτητων,ξερεις πως λεγεται στη ψυχαναλυση?
Ιδεοψυχαναγκαστικη νευρωση.
Για αυτο κ παιρνω τη θεση που παιρνω.Γιατι κανεις λαθος αν νομιζεις οτι η γυναικα ξεμπερδεψε με τον αντρικο ζυγο.Παρα πολλες γυναικες ακομα υποφερουν απο φασιστες με θρησκοληπτο μανδυα.
Το οτι η Γυναικα χρηζει προστασιας,δεν τη κανει ΑΜΕΑ.
Ειναι η σκληρη πραγματικοτητα αυτη,οτι η Γυναικα,ακομα στεναζει υπο τον αντρικο ζυγο.
Μη κοιτας που στις Δυτικες κοινωνιες αυτα εχουν καπως λυθει.
Σε Αφρικανικες μουσουλμανικες κοινωνιες,αναγκαζουν τα κοριτσακια να παντρευονται απο τα 9 τους χρονια.
Καμια θρησκεια δε σεβομαι οταν προαγει μισογυνικες κ φασιστοειδεις αντιληψεις.
Προς Θεου,δεν ισχυριζομαι οτι αυτο ειναι γνωρισμα του Ισλαμ.Σεβομαι το δογμα του Ισλαμ σε φιλελευθερες κοινωνιες οπως η Τουρκια,η Ιορδανια,η Συρια,ο Λιβανος κτλ

Αναφερομαι σε ακραιες αιρεσεις,οπως ο βαχαμπιτισμος,οπου εκει η Γυναικα βασανιζεται απο δυναστες.

Υπαρχουν βεβαια κ περιπτωσεις στις κοινωνιες της Δυσης,που οι γυναικες θελουν οι ιδιες να το φορανε κ τους το απαγορευουν.Κατερινα,προφανως σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερεσαι.Εκει συμφωνω μαζι σου,οτι υπαρχει προβλημα.Πως θα ξεχωρισουμε την αυτονομη γυναικεια βουληση απο την επιβαλλομενη απτον περιγυρο?
Δε ξερω εδω τι να απαντησω.

Κ για το sex and the city,ελπιζω να μη με παρερμηνευσες,σαφως κ δεν τις θεωρω προτυπα,ειναι αστειο το θεαμα τους,αστειο κ λιγο γελοιο,
αλλα κ το θεαμα 4 αντρων να πλακωνονται σε καβγαδες μεταξυ τους για τη μπαλα,ειναι εξισου γελοιο,
επομενως,
ας δεχτουμε εδω τα ισα δικαιωματα των φυλων στη γελοιοτητα!
[Να πω εδω οτι ουκ ολιγες φορες εχω "πλακωθει" κ εγω σε καβγαδες για τον Παναθηναικο!Δεν το παιζω αφ'υψηλου κριτης κ διεκδικω το δικο μου μεριδιο στη γελοιοτητα!Ισως η ειναι απαραιτητη καποιες φορες,αλλωστε η σοβαροτητα με τη σοβαροφανεια δε ταυτιζονται]

katerina είπε...

Τσαούσα καλημέρα,

Σε καταλαβαινω, σε συμπονώ, κατανοώ το προβλημα σου, αλλά δυστυχώς εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να κανω τίποτα για τη ..λυση του.
Αρκει μόνο να σου πω ότι ακόμα και ο Freud παραδεχτηκε ότι, στο «Aetiology of Hysteria» είχε βασιστεί σε λάθος δεδομένα για την εξηγηση της ασθένειας.

Ακολουθησε λοιπόν όποια σχολή θεωρείς ότι σου πάει καλυτερα και σου ευχομαι απο καρδιάς τα καλυτερα.

Για μια ακόμη φορά σε χαιρετώ.

katerina είπε...

Elf, και πολλοι άλλοι ειναι για πολλες σφαλιαρες αλλά δεν παυουν να ειναι μια πραγματικότητα.

Σήμερα διαβασα αυτό και αυτό.

Ε, λοιπόν αυτές, τις σφαλαιριζα πολύ πιο ευκολα απο τις 4 τυπισες του sex and the city.

Ακριβώς κατα τον ίδιο τρόπο που θα σφαλιαριζα πολύ πιο ευκολα τις μωρές παρθένες που σοκαριστηκαν απο την ομολογία Μαντελη ή την ομολογία Τσουκάτου, παρα τον ίδιο τον Μαντέλη ή τον Τσουκάτο που «ομολογησαν» το πασιφανές.

Αλλωστε σε αυτην την ζωή η ουσια του προβλήματος δεν ήταν ποτέ οι πουτάνες. Οι παρθενοραμένες ήταν που καθώς μονίμως έπεφταν απο τα συννεφα, άνοιγαν οι παρθενοραφές και ξεχυνόταν όλο αυτό το πυον που συγκρατουσε η παρθενοραφή στο κεφάλι μας. Ε, εμενα λοιπόν φίλε Elf το μπανιο στο πυον είναι αυτό με ενοχλεί.

katerina είπε...

Καλημερα Γιάννη,
Η Ιστορία είπαμε ειναι σφαιρα μαγική και δειχνει τα μελλουμενα.

katerina είπε...

Γιωργο,
Με την ευκαιρία του σχολίου σου, θέλω να πω κάτι. Ποτε δεν ειδα τους άντρες σαν εχθρους. Αντιθετα σαν συντροφους τους ειδα πάντα. Σαν το συμπηρωμα τους είδα τον εαυτό μου και σαν το συμπηρωμα μου, τους χαιρετησα.

Όσο πια κι αν παλευουμε με νυχια και με δόντια να παραβλέψουμε τα βασικά, τα στοιχειώδη της φυσης, όσο κι αν την βιαζουμε και υλικά και διανοητικά, αυτή θα έχει το πάνω χέρι. Η φυση ειναι το όριο μας.

Αυτό που εμεις λέμε ψυχή, δεν ειναι τιποτα περισσότερο παρα χημικές ουσίες και βιοχημικές αντιδρασεις. Μετά απο τα χιλιαδες άλματα λογικής που διεπραξε η κοινωνιολογία και η πολιτική ορθοτητα κάθε εποχής, μετά απο τα διαφορα διανοητικά τερτιπια που πάλεψαν να μας φορέσουν σαν στενά κουστουμάκια, ήρθε η νευροβιολογια να ξαναπει την ουσία. Να ξαναφωνάξει τι ειναι ο άντρας και τι η γυναικα. Πόσο συμπηρωματικά λειτουργουν.

Θυμάμαι ρε Γιωργο όταν ένα ςεκ των πανικών που κατα καιρους κατακλυζουν τον κόσμο ήταν το aids. Τοτε έλεγαν ότι ειναι το όριο που η φυση έβαλε στην αλογιστη πολυγαμικότητα. Κάποιοι μάλιστα διεδιδαν ότι κάποιοι σωτηρες της ηθικής δημιουργησαν εργαστηριακά τον ιό, προκειμένου να επαναφέρουν τους ανθρωπους στα χρηστά ήθη. Λες και οι άνθρωποι δεν ειναι θηλαστικά. Λες και η μονογαμία δεν ειναι διανοητικό κατασκευασμα.

Σημερα, που εργαστηριακά παρατηρουμε την θηλυκοποιηση του πλανήτη, την θηλυκοποιηση του περιβάλλοντος, ειναι πάλι έτοιμα ...τα παπαγαλάκια να δωσουν τις κοινωνιολογικές εξηγησεις τους. Κι όμως ειναι τόσο απλό.

Πολύ απλά, υπάρχουν χημικές ουσίες που ο ανθρώπινος οργανισμός τις αναγνωρίζει και τις εκλαμβάνει σαν θηλυκές ορμόνες. Η δράση τους είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των οιστρογόνων... Και τα οιστρογόνα , θηλυκοποιούν το αρσενικό.

Γιωργο μου, όλη μου την ζωή «χαζευω», με ιντριγκάρει όχι η διαφορά αναμεσα στον άνδρα και στη γυναικα. Αυτά ειναι τα ευκολα. Τα εχει λυσει και η ιστορία και η επιστημη. Αλλά όλη μου τη ζωή «χαζευω» τις τεραστιες διαφορές αναμεσα στο αρσενικο και τον άντρα, όπως επισης αναμεσα στο θηλυκο και την γυναικα. Εκει ειναι οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές. Κια αν θέλεις εκει ειναι και η ουσία.
Επίσης εξαιρετικό θέμα για συζητηση. Ας ανοιξει κάποιος την κουβέντα με μια αναρτηση.

cinderella είπε...

Θα σου πω την ροζ μου αλήθεια, θα στην ομολογήσω και μετά δεν θα έχω καμιά αμαρτία, θα πέσω στη ρηχότητά μου και θα επιπλέυσω βάζοντας τα πτυχία μου για σχεδία!
Χτες πήγα και είδα γαλλική ταινία του 39. Μια ομορφιά ο θερινός δεν το συζητώ. Τρεις...θετικοί. Λες να φταίνε οι κλίσεις μας, οι αριστερές μας καταβολές...η πράσινη ανάπτυξη; Τι τον θέλαμε τον Γαλλικό κινηματογράφο εποχής; Δεν μύριζε καν νυχτολούλουδο και γιασεμί και όταν ο θερινός δεν μυρίζει νυχτολούλουδο και γιασεμί είναι μια τεράστια αποτυχία. Μια νούλα.
Μετανιώσαμε που δεν πήγαμε να δούμε το sex & the city. Μακράν το καλύτερο κομμάτι της βραδιάς ήταν η ρακές μετά. Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως έφτασα σπίτι.

Υ.Γ. Μια επίσης Πολυτεχνείτισσα που πήγε και το είδε προχτές μου είπε οτι η αίθουσα ήταν γεμάτη μόνο με γυναίκες που σε κάθε ατάκα χειροκροτούσαν! Αυτό δεν αποτελεί είδος άξιο πειραματικής μελέτης;

Υ.Γ.2 Η δική μου γειτόνισσα από το Λονδίνο Ινδικής καταγωγής πριν από 5 μήνες παντρεύτηκε. Στα 25 της, στο Μουμπάι με δόξα και τιμή. Έχω ακόμα το προσκλητήριο! (Ο γαμπρός κούκλος...περιττό να πω!)

katerina είπε...

Celin, η μαγεία της αναζητησης και της ανοιχτής χωρίς παρωπιδες συζητησης ειναι ότι ποτέ δεν τελειωνει. όσο προχωρας τόσο πιο επιτακτικές ανοιγονται οι καινουργιες ερωτησεις, και τόσο πιο ζορικες γινονται οι απαντησεις.

Και στο σχολιο σου η επομενη ερωτηση μου είναι Ποιος θα μας σωσει απο τοςυ σωτηρες μας;.

Δεν εχω απαντηση. Κια αλοιμονο σε αυτοςυ που έχουν. Έχω μόνο μια προσεγγιση, ναι πολύ φιλελευθερη και του λόγου της. Όσο λιγοτερες νορμες, κανόνες και όρια βάζεις, όσο λιγωτερο προσπαθείς να εξηγησεις με απλοικά μεσου όρου εργαλεια, εργαλεια του δυτικου ιμπεριαλιστικου τρόπου σκέψης τα πραγματα, όσο δεν ποινικοποιεις ηθικές και αντιληψεις, όσο δεν εξαντλησαι σε απαγορευσεις, τόσο μικροτερο κινδυνο διατρεχεις να γίνεις ακομα μια στυγνή τυρανία.

Ακόαμ λοιπόν μια ερωτηση, πάντα ανοιχτη ακι πάντα επικαιρη. Ποιος θα μας σωσει απο τους προστατες μας;

cinderella είπε...

Κυρία, κυρία...ανάμεσα στα γραπτά σας χώθηκε και η δική μου έκθεση! Θα σας παρακαλούσα να την δείτε και να την βαθμολογήσετε!

Ευχαριστώ!

katerina είπε...

Καλώς την μου,
να υποθέσω ότι είδες la regle du jeu;
Είναι όμως εξαιρετική σατυρα. Τουλαχιστον εξαιρετικά καυστική.

Σταχτοπουτα μου, εσυ που με ξέρεις νομιζω καλά, θα ξερεις ότι ειμαι φανατική κατα των ...απαγορευσεων. Μάλιστα κάθε απαγορευση με ιντριγκαρει τόσο πολύ που ειμαι ετοιμη να την ...καταπατήσω. Είπαμε σε όλα αντιστεκομαι εκτός απο τον πειρασμό.

Αρα ειμαι και η τελευται που θα ...χειροκροτουσα απαγορευσεις και αποδιοπομπαιους τραγους. Νομιζω ότι κατανοώ πολύ καλά γιατί η πλειοψηφία των γυναικών λατρευουν το sex and city, ακόμα κι αν το δαιμονοποιούν. Κια μάλιστα ποια πλειοψηφία των γυναικών το δαιμονοποιεί. Αυτή που παλευει να το ξορκισει.

Αυτή που δεν έχει καταλάβει ότι το ...τσαντόρ, ειναι πολύ όμορφο όταν αξιζει τον κόπο να το φοράς για κάποιον.

Αυτή η πλειοψηφία που βγαινει στα κεραμιδια και ουρλιαζει να ανοιξουν οι θεορατα ανοιχτές πορτες.

Αυτή η πλειοψηφία που κατανοεί τον φεμινισμό όπως ο Μαντελης την πολιτική.

Εσυ γιατί δνε πηγες στο γάμο της φιλενάδας σου στο Μουμπάι;

katerina είπε...

Καρδιά μου, την ειδα. Έκανα λιγο έτσι αριστερά το τσαντόρ που μου σκεπαζε το αριστερό μάτι και την ειδα.

Σταχτοπουτα πρέπει να πάμε άμεσα για ποτό, όσο ακόμα ειναι καιρός. Δηλαδή πριν με καβαλήσει ο διαβολος και αρχιζω να κυκλοφορώ και επισημως με τσαντόρ στη Μαβίλη.

cinderella είπε...

Ναι, αυτό είδα. Στην πρώτη μια ώρα έψαχνα το νόημα. Στην δεύτερη έψαχνα το ρολόϊ μου στα σκοτεινά. Η διαδικασία επαναλήφθηκε τουλάχιστον 5 φορές (και λίγες λέω). Δεν είναι οτι βαρέθηκα. Είναι οτι η Κριστίν παργματικά είναι μια παλιομοδίτισσα ηρωίδα του sex & city, συναισθηματικά ανάπηρη που ψάχνει τον άντρα - σημαδούρα για να πιαστεί και αν ο Σουμάχερ δεν κρατούσε όπλο θα είχε πέσει και σε αυτού την αγάπη. (Κάτι σαν την Charlotte to be honest!) Τουλάχιστον τρία σ' αγαπώ στη διάρκεια μια βραδιάς σε διαφορετικούς άντρες...πάει πολύ. Το παιχνίδι το είδα. Τους κανόνες δεν εντόπισα. Για να μην αναφερθώ στην αποκτήνωση της κοινωνίας. Ένας άνθρωπος πυροβλοήθηκε αλλά κάτι έτρεξε στα γύφτικα.
(τύφλα να εχει ο Δανίκας)
Περιμένω μέσα στην εβδομάδα να δω το άλλο έπος για να αντισταθμίσω την κουλτούρα!

Υ.Γ. Τηλεφωνήστε για ποτό τώρα. Οι γραμμές άνοιξαν. Μπορείτε να καλέσετε και να ψηφίσετε για το μέρος που εσείς θέλετε. Χρέωση...λογική.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ!

ΚΕΦ. Β' - Η ΒΟΥΣ

εδ.223: ΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΡΟΣ ΣΑΣ.[...].

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΕΦ. Β' - Η ΒΟΥΣ

εδ. 109: ΤΩ ΘΕΩ ΑΝΗΚΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΙΣ.[...].

εδ. 257: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. [...].

εδ. 277: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ
Τ Ο Κ Ο Γ Λ Υ Φ Ι Α Ν.[...].

ΚΕΦ. ΙΖ' - Η ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΑ

εδ. 17: ΟΣΑΚΙΣ ΗΘΕΛΟΜΕΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ ΧΩΡΑΝ ΤΙΝΑ, ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΜΕΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΑ ΘΕΣΠΙΣΜΑΤΑ ΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Π Λ Ο Υ-
Σ Ι Ω Τ Ε Ρ Ο Υ Σ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΟΙΣ. ΑΛΛ' ΟΥΤΟΙ ΕΦΑΝΗΣΑΝ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΓΕΝΕΤΟ, Η ΧΩΡΑ
Ε Ξ Η Φ Α Ν Ι Σ Θ Η.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ:

Ο ΘΕΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ...

ΑΝΤΙ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ...

ΕΥΧ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

"Γιατί μια ξεδιάντροπη τσούλα, μια αλκοολική της καριέρας, μια comme il faut κυράτσα και μια ανασφαλής βαμμένη ξανθιά που μονίμως την φτύνουν οι γκόμενοι αλλά αυτή είναι απολύτως βεβαία ότι ψιχαλίζει, και που όλες αυτές ή μαζί ή κατα μόνας ψαχνουν μανιωδώς να βρουν επιτέλους τον ...άντρα, είναι τα νέα σύμβολα του μεταφεμινισμού;"
Νομίζω, γιατί οι ...ηρωϊδες ενσαρκώνουν μια ζωή που δεν υπάρχει, ακόμα και σ' αυτό το Μανχάταν, αλλά οι γυναίκες, όλες οι γυναίκες, ψάχνετε να βρήτε τι υπάρχει σ' αυτή τη ζωή!

celin είπε...

Makαρι να ειχα την απαντηση σε αυτο.Προφανως κ δεν ειμαι τοσο αφελης ωστε να πιστευω πως οι Κυβερνησεις της Δυσης θεσμοθετουν κ λειτουργουν εχοντας ως προτεραιοτητα τα συμφεροντα του συνολου των πολιτων τους.

Αλλα ειμαι αρκετα αφελης ωστε πολλες φορες να ξεγελιεμαι χρησιμοποιωντας τα "εργαλεια του δυτικου ιμπεριαλιστικου τρόπου σκέψης"
Δεν ειναι εξυπνακιστικος αυτοσαρκασμος,ειναι παραδοχη της αληθειας.Ναι,πολλες φορες ο Δυτικος Λογος ειναι,λογος εκμεταλλευσης,λογος που χρησιμοποιωντας τον τελικα καταληγει να σε χρησιμοποιει αυτος,κ
τελικο αποτελεσμα,
η αλληλοεκμεταλλευση,διχως καν να το καταλαβαινουμε.

Επομενως,μπορει πανω στον ζηλο μου να υπερασπιστω τα δικαιωματα της Γυναικας στις Μουσουλμανικη κοινοτητες,
να συμμετεχω κ εγω στην εκμεταλλευση της,ξεγελασμενος απο τον δυτικο ιμπεριαλιστικο τρόπο σκέψης.
Το δεχομαι αυτο.
Αλλα για να στο πω τελειως απλοικα,τρεφω μεγαλη απεχθεια για τους καταπιεστες,πασης φυσεως,ειδικα για αυτους με τους θρησκοληπτους μανδυες.
Αυτο ισως να με παρασερνει σε απλουστευσεις.

Ο μονος που μπορει να μας σωσει απο τους σωτηρες ειναι ο νους μας.
Αποφυγετε τη χειραγωγηση λοιπον γιατι χανομαστε!

katerina είπε...

Σαλωνιτη καλησπέρα,
νομιζω ότι λέμε το ίδιο πραγμα. Εγώ δεν κρινω, ουτε επικρινω το sex and the city. Αυτό την δουλειά του κάνει και καλά την κάνει.

Αυτό που σχολιαζω ειναι ότι απο την μια ανεβαινουν στα κεραμιδια οι δυτικές γυναικες για το τσαντορ και απο την άλλη το ψηλοτακουνο τσαντορ το φοράνε.

katerina είπε...

Ακριβώς Celin. Η μόνη προστασια απο τους κάθε λογής σωτηρες, ειναι το μυαλό μας.

Και πάνω σε αυτό να πω ότι μου άρεσε και το επικροτησα όταν απο τον τιτλο του Υπουργειου Εθνικής Παιδειας, έβγαλαν την λέξη Εθνική.

Με κινδυνο να με κακοχαρακτηρισει και ο κ. Πάγκαλος και πως θα το αντεξω, εγώ διαφωνώ και με το άρθρο του Συνταγματος ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες (άρθρο 16, παρ 2).

Αλλά βέβαια μην περιμένουμε και τίποτα απο αυτήν την άθλια Παιδεία που στο μόνο που αποβλέπει ειναι σε βολικους πολίτες. Απλά περιμένω κάποτε να τους πιασει καμια κριση ...ειλικρινειας και να προσθέσουν και τον όρο "βολική Παιδεία " και στο Συταγμα.

mahler76 είπε...

o αδελφός μου που ως str8 Έλληνας άντρας δεν έχει και τα καλύτερα φεμινιστικά αισθήματα, μου είχε πεί πρίν χρόνια όταν είχαμε δεί κάποια επεισόδια της σειράς. Απορώ πως οι γκόμενες χαίρονται με αυτή την σειρά, όταν τις παρουσιάζει όλες τόσο σκλάβες του πέους. Πόσο δίκιο είχε.

katerina είπε...

Mahler μου, δεν εμφανοιζονται μόνο σκλαβες του πεους, σκαβες της αποκαταστασης με προδιαγραφές εμφανίζονται. Σκλαβες του τσαντόρ.

Ανώνυμος είπε...

"Μήπως ότι όλα αυτά τα στίφη ...ανεξάρτητων φεμινιστριών που επί μια δεκαετία το αποθεώνουν, προφανώς το λατρεύουν γιατί κατάφερε να απενοχοποιησει και να εκμοντερνίσει το ...τσαντόρ;"

-Καλέ τι έχεις πάθει με τις φεμινίστριες;

-Δια της βίας σε βαλανε σε καμιά ομάδα;

-Θέλεις να κάνεις την ΚΟΤΑ,μαγγιά σου τι μιλάς για όλες τις γυναίκες;

Εχει και η στερηση παρενέργειες και κάποτε κάνει και ψύχωση.

Περαστικά!!