Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η Δεξιά η αλήτισα



Σε αυτή τη χώρα με εντυπωσίαζε πάντα πόσο οι Δεξιοί θεωρούσαν βρισιά το να τους αποκαλέσεις ...Δεξιούς.
Ακόμα κι οι χουντικοί, ο ρόλος που επιφύλαξαν για τον εαυτό τους ήταν των αναμορφωτών του «σάπιου πολιτικού συστήματος» και της «διεφθαρμένης κοινωνίας».

Σε αυτή τη χώρα το να είσαι Δεξιός είναι και παραμένει πάντα ...ύβρις.

Δεν έχουν και άδικο μεταξύ μας. Πάντα η Δεξιά ήταν ύβρις στην Ελληνική ιστορία. Και όχι μόνο στην Ελληνική. Από όπου πέρασε, η Ιστορία ακόμα συντρίμμια μαζεύει.

Αλλά συχωριανοί μου οι καιροί άλλαξαν, και πια εκείνα τα γραφικά των χουντικών με τους γύψους και τα χειρουργεία, τα βλέπουμε γελώντας μόνο στην πρώτη version της Λούφας και Παραλλαγής. Άλλωστε σήμερα η Λέρος και ο Αη Στρατης ειναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Σήμερα θα μας «αναμορφώσουν» αλλιώς. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) αμύνεται σθεναρώς για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Μα συχωριανοί μου, ποτέ δεν θα κοπεί με νομοθετική ρύθμιση ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Δεν έχουν κανένα λόγο να την κάνουν. Δεν τους χρειαζεται....

Αντίθετα σε όλους τους χυδαίους εκβιασμούς που κάνει και θα κάνει η Κυβέρνηση, «για να μην χρεοκοπήσουμε», ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι η επικοινωνιακή γραμμή άμυνας τους. "Κοιτάξτε φοροφυγάδες, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες, κοιταξτε ραγιάδες, τι σας εξασφαλίζουμε εμείς... Τον 13ο και 14ο μισθό σας, από τους ανάλγητους τους κακούς που θέλουν να σας τον αρπάξουν".


Και κόντρα κλάματα και προστασίες από τους Δασκαλόπουλους, τους Κορκίδηδες, τους Κασιμάτηδες, τους Μιχαλους, για το ότι οι εργαζόμενοι τους, είναι κορώνα στο κεφάλι τους, τα στήθη τους σου λέει, θα προτάξουν για να μην απωλέσουν...νομοθετικά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τον 13ο και τον 14ο μισθό. Μα δεν χρειαζεται νομοθετική ρυθμιση. Θα τον ...απωλέσουν, ουτως ή άλλως... το παλιο κλασικό "δι' υποθεσιν σας" της Ασφάλειας, τωρα γίνεται "δι' υποθεσιν σας" στο κάθε λογιστηριο, όπου και θα συνετιζεται ο εργαζόμενος. Κια να λεει ο Ποιητής...Mην του μιλάτε είναι άνεργος, τα χέρια στις τσέπες του...σαν δυο χειροβομβίδες.

Σήμερα, η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) καταργεί ουσιαστικά την εργατική διαιτησία. Μας λέει το απίστευτο... Ενώ μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορούσαν να προσφύγουν μονομερώς στην διαιτησία, τώρα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να προσφεύγουν μαζί με τους εργοδότες τους. Αν ο λύκος και το πρόβατο δεν συμφωνήσουν... διαιτησία δεν υφίσταται.

Σήμερα η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) μας λέει ότι κουράστηκε πια το Κράτος να κάνει ελέγχους στους εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες, αυτούς που παρακρατούν την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων τους και την ...καρπώνονται μετατρέποντας την σε τετράλιτρους γοτθικούς ναούς που διασχίζουν περήφανοι την Κηφισίας, σαιζ λονγκ στην Ψαρού, και φτερά και πούπουλα για τις κύριες τους στον Καρουζο.

Και ακούστε συχωριανοί, τι σκέφτηκε ο σοσιαλισμός για εμάς. Μας εκχωρεί το δικαίωμα να κυνηγάμε εμείς τους εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες. Αν ο επιχειρηματίας δεν αποδίδει τις εισφορές που μας παρακρατά, το Κράτος ...χέστηκε.

Εμείς θα χάνουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, που εμείς βέβαια πληρώνουμε, και θα κάνουμε αγωγές στον εργοδότη μας. Α, και επειδή μπορεί να μην το γνωρίζουμε ότι οι ασφαλιστικές μας εισφορές γίνονται κακόγουστες επαύλεις και θηριώδη τζιπ, καλό θα είναι κάθε μήνα να πηγαίνει ο εργαζόμενος να βαράει μια κλωτσιά στο γραφείο του αφεντικού και να του λέει «ρε μαλάκα, με ασφάλισες αυτό τον μήνα στο ΙΚΑ ή να σου τραβήξω μια αγωγή;»

Σήμερα η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) αποφάσισε ότι οι αποζημιώσεις απόλυσης μειώνονται στο μισό. Και για προσέξτε... Προσέξτε καλά...

Μέχρι τώρα για να σε απολύσει έπρεπε ΠΡΩΤΑ να σου καταβάλει την αποζημίωση. ΌΧΙ πια. Τώρα αυτή την κουτσουρεμένη και υποκείμενη σε αυξημένη φορολογία αποζημίωση, μπορεί να στην δίνει ...αργότερα (αργοτερα αργότερα...περάσανε δυο κότερα, που έλεγε και ο Μποστ) α, και σε δόσεις. Σε έξι τέρμινα... Τι την θέλεις και εσύ βρε εργαζόμενε την αποζημίωση;

Α, και το καλύτερο... η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) αποφάσισε ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι μεγάλος μπελάς. Θα πηγαίνει λέει ο κάθε εργαζόμενος στον φαρμακοβιομήχανο ή στον κάθε βιομήχανο, στον κάθε εργοδότη, θα πίνουν τα εσπρεσάκια τους, και θα κλείνουν στο πριβέ την συμφωνία για ...μιστά, στα δώρα, στην ασφάλιση, και λοιπές λεπτομέρειες . Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Τέλος στο απρόσωπο των συλλογικών συμβάσεων.

Και ...για προσέξτε, το είπε ο Υπουργός Λοβέρδος, με εκείνο το έντρομο ύφος του λακέ (Καλημέρα Ελλάδα, 24-5-2010), που το αφεντικό του, μπορεί μεν να ασχολείται με τα μεγάλα, το κλίμα, την κουλτούρα των λαών και την θρησκειολογία, αλλά ...έχει σπιούνους και Παγκαλους παντού. "Μην διανοηθείτε εργαζόμενοι να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη για να ρίξετε τα σοσιαλιστικά ...μέτρα μας, μην διανοηθείτε δικαστικοί να γνωμοδοτήσετε υπέρ των εργαζομένων. Αν δεν πιάσουμε τους ...στόχους μας, αν δεν σας αναμορφώσουμε, θα υπάρξουν ακόμα χειρότερα μέτρα. Η ευημερία του κοινωνικού συνόλου , είναι σημαντικότερη από τα δικά σας εργασιακά δικαιώματα". Ανάλγητοι Πολίτες. Αναλγητος Λαός.

Τόσος σοσιαλισμός μου έπεσε βαρύς ρε συντρόφια, και είπα να σηκωθώ να πιω μια σόδα!!! Και ξάφνου, ένοιωσα ένα τράβηγμα στον καρπό. Γαμώτο λέω καμιά τενοντίτιδα θα με σέρνει πάλι. Πάω να πιάσω το χέρι μου....Γύψος.

Πάω να σηκωθώ να βρω το σφυρί να τον σπάσω, και... από το πόδι μου βλέπω να βγαίνουν μεταλλικές λάμες και να τρέχουν αίματα.

Ακινητοποιημένη, έντρομη προσπαθώ να φτάσω το τηλέφωνο, να φωνάξω βοήθεια. Η τηλεόραση ανοίγει μόνη της και η οθόνη γεμίζει απο τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’ που σε άπταιστα ελληνικά- τύφλα να έχει ο Παπαδόπουλος-, με ..καθησυχάζει:

«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον, όσον δε, δια τον χρόνον της ανάρρωσεως, είναι κάτι το οποίον εξαρτάται από την βαρύτητα του ασθενούς, την οποίαν αυτήν την στιγμή δεν θα ημπορούσα να είπω ότι γνωρίζω».

Πριν λιποθυμήσω προσπαθώ να του φωνάξω, ότι αυτή είναι η πιο Δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, ή πιο αλητική Δεξιά που περασε απο τουτο το τόπο, να του πω ότι ο Πινοσετ θα χαμογελάει για τους άριστους μαθητές του και ο γραφικός Παπαδόπουλος θα σκέφτεται ότι επιτέλους κατάλαβε τι λάθος έκανε τις μέρες της παντοδυναμίας του. Δεν ονόμασε την χούντα του, Πανελληνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.


Υ.Γ. Άσε που ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος , δεν είχε ποτέ το ΘΡΑΣΟΣ, δεν επεδειξε τον υψιστο λαικισμό, να εμφανιστεί με την γροθιά σηκωμένη σε συλλαλητήριο λίγο καιρό πριν.

61 σχόλια:

Χαρ. Αλβερτος είπε...

" Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ "!

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟ,
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ "ΦΩΝΗΣ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ Θ' ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

katerina είπε...

Παντοτεινε ταξιδευτή το blog αποφασισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό τραγουδιού.

Πάνω στη μουσική του προηγουμενου πατριωτικου άσματος που ακουγεται στο βιντεάκι μπορουν οι συχωριανοί να γραψουν τους εμπνευσμενους στιχους τους, για τη περιοδο που διανυουμε.

Το πρωτο κομματι, στο οποιο μιλάει ο Γιωργος Παπαδόπουλος, δνε χρειαζονται και μεγάλες επεμβασεις. Κια ο τωρινός Πρωθυπουργός και ο τότε δικτατορας, την ίδια γλωσσα ομιλούν. Και απο άποψης ...συντακτικου αλλά το πιο σημαντικό απο άποψη ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ουσίας.

Τα χρηματα απο τον διαγωνισμό θα διατεθούν στον λογαριασμό της Βουλής -ή άλλως λογαρισμό Πετσαλνικου- δια την σωτηρίαν της Πατρίδος.

Swell είπε...

H αλητεία στην εξουσία και ο "ελληνικός εργαζόμενος" απολαμβάνει το μεγαλείο της σκέψης αυτού που προσπάθησε να βάλει την αλυσσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει.

katerina είπε...

Μπα Swell, ο Ηγεμών είναι σαν τον αληστου μνημης Αντιβασιλέα Ζωιτάκη. Αλλου ειναι η εξουσία, σε άλλα κεντρα, σε άλλους ...αυλικούς. Τον Ηγεμόνα, τον έχουν για παρελάσεις, για ταξιδια, για βιολια και ουτια.

Εχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες αν καταλαβαινει καν περιτίνος προκειται. Υποθετω ότι νομιζει ότι παιζει σε reality, ότι τα χρηματα που παιχνιδιου που συμμετεχει θα πάνε στο "make a wish", δεν νομιζω καν ότι αντιλαμαβανεται ποια ακριβως ....wish κανουμε.

Δεν θα με εξεπλησε καθόλου αν του ειχαν πληρωσει και κάποιον να του χαριζει το μισθό του εκει στα γυμναστηρια και στις ακρογιαλιές.

Ρε εσύ εδώ δεν καταφεραν να τον κάνουν να πει χωρίς χειρογραφο ότι μπαινουμε στο ΔΝΤ. Εδω δεν καταφεραν να τον κάνουν να μην διαβασει τα συλληπητηρια απο χειρογραφου.

Αν πάλι κρυβουμε έναν ταλαντουχο ηθοποιο, έναν Λωρενς Ολιβιε, τι να πω;

Εγω πάντως Αντουανετα τον θεωρουσα πάντα και όσο περνάει ο καιρός νομιζω ότι εδραιωνεται ακομα περισσότερο αυτή μου η άποψη.

stefanos είπε...

Πρέπει βρε Κατερίνα να έχεις χάσει κάθε "Επαφή"...
Το δείχνουν τα σαθρά επιχειρήματα, αλλά κυρίως η χρήση των λέξεων...

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Ω, τον αγαπητό Στεφανο!
Το τι έχω χάσει εγώ, πολύ μικρή σημασία έχει.

Εγω θέλω να μου aπαντησεις, ας πουμε ...με το χερι στην καρδιά, λέω κάτι που ειναι έστω και στο ελαχιστο ανακριβές;

Περνανε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές οι νομοθετικές ρυθμισεις με το νέο ασφαλιστικό ή όχι;

Αν εσυ δεν θεωρεείς τις συγκεκριμένες κυβερνητικές νομοθετικές ...πρωτοβουλίες, ότι πιο δεξιό μετά την μεταπολιτευση- μπορεί και πιο πριν, δεν ορκιζομαι- θα ηθελα πολύ την άποψη σου.

Αλλά την δική σου άποψη Στεφανε.
Την αλλη την ξερω. Όλη μερα βομβαρδιζομαι απο τα παπαγαλάκια. Αν ακι ακόμα και αυτά, ε, εδώ ...κωλωσανε. Πόσο πια να διαστρεψεις;

Περιμενω...

stefanos είπε...

Α... και σε σχέση με την απάντηση που δίνεις στον "παντοτινό ταξιδευτή": ο συσχετισμός του ΓΑΠ με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο είναι ότι ελεεινότερο έχω ακούσει...
λιγάκι ΝΤΡΟΠΗ δε βλάπτει...
Τα περι σωστής χρήσης συντακτικού, μου θυμίζουν μια ελεεινολογία του Γιανναρά, πράγμα που αντί θυμού μου προκαλεί θλίψη...
ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, please!

(επέστεψε ελαφρώς διορθωμένο)

katerina είπε...

Στεφανε, μου αρεσουν οι παρατηρησεις...βελτιωνομαι. Ιδιατερα όταν γινονται σε έντονο τόνο, με κεφαλαια.

Αλλά εγώ ΠΕΡΙΜΕΝΩ την απαντηση Στεφανε. Την απαντηση. Την στοιχειωδη δικαιολογία.

katerina είπε...

Δεν χρειαζοταν αν αλλάξεις το σχόλιο. Δεν απαιτώ κανενός ειδους ...ευγενειες. Πολύ δε περισσότερο δεν με "τρομοκρατουν"...οι προστακτικές. Αντιθετως με διασκεδάζουν.

Απάντηση;

aerostatik είπε...

τους ψήφισες και συ αν θυμάμαι καλά...

Ανώνυμος είπε...

εμεις εδω στην ελλαδα , διπλα απο τα υπαρχοντα ειδη δημοκρατιας , οπως της "μπανανας" π.χ. πρεπει να προσθεσουμε και την "δημοκρατια του ζορμπα" δηλαδη το ειδος της "δημοκρατιας" που ειναι εκ των προτερων δεδομενη , κατι σαν τον λαγο του καπελου δηλαδη...οπυ ψηφιζεις αριστερα και βγαινει δεξια , ψηφιζεις δεξια και βγαινει κεντρο , ψηφιζεις κεντρο και βγαινει χουντα!! και πισω απ΄ολα αυτα τα ιδια παντα ονοματα!!! καλο απογευμα γιωργος-λευκαδα

not_me είπε...

ναι ρε κατερινα...καλα σου λεει το παιδι! εχεις χασει καθε επαφη!
μια χαρα τα λεει ο ΓΑΠ ....

οριστε η αποδειξη:

To ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους αποκλείει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, και τονίζει ότι αποτελεί θέμα αξιοπιστίας της χώρας να επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί.

Τι θελουμε δηλαδη ? Να μας βλεπουν στον δρομο οι ευρωπαιοι και να μας κανουν πλακα?? Αυτο θελουμε??
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ !
Εκει... στην πεινα!
Πανω απο ολα η αξιοπιστια!

Ποιος την εχασε την αξιοπιστια να την βρουμε εμεις...ειναι αλλο θεμα!
Ενα ενα ομως...μην βιαζεστε! ολα θα τα λυσει ο ΓΑΠ. ΟΛΑ !!
Εξου και το "ποναει χερι...κοβει χερι!"

χαιρετω

Ανώνυμος είπε...

Οσες φορές και αν έχω περάσει απο εδώ, συναντώ την αντίδραση στα μέτρα, με διάφορες μορφές, διάφορα λεκτικά και σε διάφορα ντεσιμπέλ.

Ποτέ όμως (όπως και σε άλλα αντίστοιχα blogs) δεν έχω βρεί κάποια εναλλακτική πρόταση. Το να απορρίπτεις τα μέτρα, τον δανεισμό από το ΔΝΤ θα είχε αξία αν είψες να προσφέρεις μια εναλλακτική λύση για το αύριο. Πως δηλαδή θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, πως δεν θα πεινάσει ο εργαζόμενος για τον οποίο κόπτεσαι.

Η άποψη του ΚΚΕ μπορεί να μην ανακοινώνεται αλλά είναι γνωστή: Κατάρρευση, εξαθλίωση, από την οποία θα ξεπηδήσει η νέα επανάσταση. Είναι η ΜΟΝΗ εναλλακτική που μπορεί να μην αρθρώνεται, αλλά έχει κάποια βάση (παρά το ότι μπορεί να διαφωνεί κανείς ως προς το ποιός θα επωφεληθεί, ή αν η επανάσταση θα προκύψει).

Αν εσύ, Κατερίνα, δεν συμμερίζεσαι την άποψη αυτή, ποιά η εναλλακτική πρόταση; Ή, αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να την διατυπώσεις, μπορείς σε παρακαλώ να με παραπέμψεις κάπου όπου διατυπώνεται;

Ευχαριστώ

not_me είπε...

απαντηση στον ανωνυμο

http://aformi.wordpress.com/2010/05/20/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84/

αυτη ειναι η απαντηση στην ερωτηση σου! δες την!

Ανώνυμος είπε...

εναλλακτικη προταση? μιχαλης χαραλαμπιδης , δημοκρατικη περιφερειακη ενωση , δεν τους εκανε στο πασοκ..τον φαγανε τα λαμογια γιωργος-λ.

Unknown είπε...

Ξέρεις κάτι Κατερίνα;
Χειροκρότησα την προηγούμενη ανάρτησή σου γιατί μίλαγε - έκρινε- έλεγε την άποψή σου για "ανθρώπους", για τις "πράξεις" τους, τις "σκέψεις" τους, την "πορεία" της ζωής τους, τον "ρόλο" που έπαιξαν.
Άλλωστε για μένα σημασία έχουν ακριβώς αυτοί, οι "άνθρωποι" με όλα όσα τους ορίζουν και από αυτούς και έτσι προσβλέπω λύσεις ή έστω προσπάθειες για λύσεις.

Οι αγέλες των ατόμων που στην Ελλάδα αποκαλούνται κινήματα, κόμματα, συνασπισμοί κ.λπ δεν με κάλυψαν ποτέ και υπό αυτή την έννοια δεν ασχολήθηκα ποτέ να τους κρίνω έτσι, μαζικά.

Άλλωστε η μόνη "αγέλη" που πραγματικά με τρομοκρατεί είναι των δημοσιογράφων, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με όποια τους μορφή ( και έχουν άπειρες μορφές ).

Κατά τ'άλλα συμφωνώ με όλη την κριτική που κάνεις στην σημερινή κυβέρνηση.

katerina είπε...

Δεν το αρνηθηκα aerostatics. Αυτό δε ακριβώς με κάνει ακόμα πιο θυμωμενη. Από την όποια Ν.Δ. δεν θα με εξεπλησαν όλα αυτά, Οι λεοντές όμως, ειναι που με τρομοκρατουν.

katerina είπε...

Λεοντές Γιωργο. Χρησιμες λαικίστικες λεοντές. Ξεγελουν, αλλά για πόσο;

Ψαξε με στον tracker είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katerina είπε...

Ανωνυμε όσες φορές περασες απο εδώ, θέτοντας αυτό το μανιχαιστικό ερωτημα, το συζητησαμε.
Πολύ προσφατα δε το εξαντλήσαμε.

Η δική μου ερωτηση όμως ειναι σαφής. Βλέπεις εσύ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, που απλά τσαλαπατούν όποιο εργασιακό δικαιωμα είχε μεχρι τωρα ο εργαζόμενος στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα, να εξοικονομουν με κάποιο τρόπο χρηματα για την σωτηρία της ...Πατρίδας;

Όχι βέβαια, πλητουν πολύ συγκεκριμένα(εργαζομενους) και οφελούν ακόμα πιο συγκεκριμένα (εργοδοτες).
Καταρακώνουν κάθε αισθηση προστασίας του Κρατοςυ απεναντι στοςυ εργαζομενους του ιδιωτικού τομέα, και ανοιγουν τοςυ ασκους του αιόλου για οποιαδηποτε εργοδοτική αυθαιρεσία.
Αρα και απο μονο του αυτό δηλώνει τις εξωφρενικές νεοφιλελευθερες επιδιωξεις της Κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ. Απο μόνο του δηλώνει ποιος ειναι ο ουσιαστικός στοχος και σκοπός.

Μην κλωτσας Ανωνυμε, ανοιχτές πορτες, ειναι επιειεκώς ...ανοητο.

katerina είπε...

Meggie καλησπέρα, τα κομματα εχουν θεσμικό ρόλο στην Δημοκρατία.
Το ότι τα συγκεκριμένα Κομματα ειναι κακα και αναξιοπιστα, δεν σημαινει ότι ειναι το ίδιο και η Δημοκρατία.

katerina είπε...

Εχω μάθει ..."ψαξε με" στην χυδαιοτητα. Για εμενα μπορείτε να γραφετε ότι σας ερθει στο κεφάλι, όποια χυδιαοτητα και χολή γουσταρετε. Φίλους όμως, και συγγενεις, δεν θα επιτρεψω να χτυπησετε τουλάχιστον απο εδώ μεσα.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΣ - ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ, ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ - ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ, ΤΟΤΕ, 2 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ - ΤΩΡΑ... ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΕΤΡΑΠΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ... ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ... ΧΩΡΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ...

ΚΑΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!
ΚΑΠΟΥ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ, ΑΝ ΤΗΝ 22/4/1967(ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ) ΟΛΟΙ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ, ΤΟΤΕ, ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ!
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΓΩΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΗ, ΜΑΘΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.

ΤΩΡΑ. ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΛΔ., ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΗΡΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΝΟΜΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ).
Ο ΧΩΡΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΝΟΣ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΨΗΦΙΣΑΝ!

ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ.

ΑΚΟΥ ΟΜΩΣ! ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΕΔΡΑΣ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ: ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
ΚΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΑΥΔΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΤΟ Ο Υ Ρ Λ Ι Α Χ Τ Ο!

ΕΣΥ, ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΕΙΣΑΙ ΝΕΑ, ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠ' ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ( ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟ Ψ Ε Μ Μ Α (ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΤΡΟΠΟ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ (ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ...) ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1Ο ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,

ΕΙΜΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΡΓΗ.-

Unknown είπε...

Ο μεγαλύτερος θεσμός είναι ο "άνθρωπος".
Δεν είχα καταλάβει πως το ζητούμενο είναι η κριτική στα κόμματα, τα κακά και αναξιόπιστα.
Και δυστυχώς πιστεύω πως η "δημοκρατία" είναι ανθρώπινη υπόθεση.

Την καληνύχτα μου

katerina είπε...

Η δική άποψη Meggie, είναι ότι η δημοκρατία ειναι ένα απο τα εργαλεια για την ανθρωπινη ευημερία. Όχι μονο του, ουτε βεβαια σαν αυτοσκοπός. Απλά σαν εργαλειο ισοτητας ευκαιριών.

Ασφαλώς κέντρον πάντων ο άνθρωπος.
Και δεν πιστευω ότι επιστρεφοντας σε εργασιακους μεσαιωνες, θα επιστρεψει και η ανθρωπινη ευημερία. Λεει ο Λειβαδίτης, ο άνεργος γυρναει πάντα αργά στο σπίτι, να έχουν κοιμηθεί όλοι, να μην ρωτησουν...

Περα απο το όποιο πολύ σοβαρό οικονομικό και βιοποριστικό κινητρο, η εργασία έχει και κοινωνικό ρόλο. Ειναι απιστευτη η ψυχολογική καταπονηση του άνεργου. Η απωλεια της αυτοεκτιμησης, η κοινωνική περιθωριοποιηση, τα ...αζητητα.

Meggie, τίποτα δεν ειναι μόνο του. Όλα ειναι ένα μεγάλο αξεδιαλυτο κουβάρι.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ @ΑΓΝΩΣΤΟΥ:

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΓΙ' ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΚΙ ΕΠΑΝΩΤΟΚΙΩΝ (ΜΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ) ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ. ΚΑΙ:

A. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟΥΣ) ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΔΛΔ. ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΥΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ).
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ, ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ, ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.

Β. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Γ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ, ΕΥΘΥΝΗ!

Δ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΜ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ.

Ε. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ Ψ Ε Υ Δ Η, ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΦΙΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ - ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ(ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΣΑΝ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ,ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Κ.Λ.Π.), ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ.
ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ!

celin είπε...

Λοιπον,Κατερινα βλεπω οτι προσβαλλεις τις δημοκρατικες ευαισθησιες ορισμενων,για αυτο πρεπει να εισαι προσεκτικη στις διατυπωσεις σου..ακου κει χουντα!

Λοιπον,επειδη ο σαρκασμος δεν ειναι το φορτε μου,
δεν ειναι χουντα,ενταξει,

ειναι κοινοβουλευτικη χουντα[οσο οξυμωρο κ αν ακουγεται]
.Δεν το λεω επειδη σπουδασα Νομικη κ αντιλαμβανομαι καποιες δυσνοητες εννοιες που οι υπολοιποι δε μπορουν να αντιληφθουν,ειναι αντιληπτο απο τον καθενα οτι δεν ειναι πια Δημοκρατια,
-μονο κ μονο αυτο που εκανε ο Παπακων/νου πριν λιγες εβδομαδες αρκει-,
ουτε θα κατσω να αποδειξω στον καθε πρασινο η γαλαζιο Ταλιμπαν τα αυτονοητα.
Κοινοβουλευτικη χουντα
νεοφιλελελευθερη ολιγαρχια,
καζινο-καπιταλιστικη φεουδαρχια,
θριαμβο του Αλντους Χαξλευ,

οπως κ να το πεις,η ερωτηση ειναι ιδια.
Θελουμε να το αλλαξουμε?
κ αν οχι,δικαιωμα του καθενος να επιβραβευσει τα αισχρα ψεμματα του ΓΑΠ η τις παλινωδιες του Αντωνη,
αν ομως ναι,
τοτε πρεπει να σκεφτουμε τον τροπο για να αλλαξει.
Κ επειδη ειναι καλο να πιστευεις στον ανθρωπο,
αλλα ακομα καλυτερο να πιστευεις στη πραγματικοτητα,
ενας μονο τροπος υπαρχει να αλλαξει.
Μεσα απο τις εκλογες.
Με ψηφο στα κομματα της Αριστερας.
Οποιος λοιπον θελει αυτο το πολιτειακο εκτρωμα να αλλαξει,ενας μονο τροπος υπαρχει για να το πετυχει.
Δε ξερω αν θα ειναι καλυτερα.
Αλλα θα ειναι διαφορετικα.
Κ που ξερεις,μπορει η χαρα κ η ορμη που θα νιωσουμε οταν απαλλαχτουμε απο τη δικομματικη τυραννια
[να κ αλλος ενας χαρακτηρισμος!],
να γινει δημιουργικη ορμη,
φυγη προς τα εμπρος.

katerina είπε...

Γριπιασμένη, με πυρετό που δεν λεει να πέσει, πινοντας τσαγια, χαμομηλια, κονιάκ, και καταπινοντας παυσιπονα, διαβαζω το NewStatesman. Και πεφτω στο The heresy of the Greeks offers hope.

"The people on the streets of Athens do not suffer this malaise. They are clear who the enemy is and regard themselves as once again under foreign occupation. And once again, they are rising up, with courage. When David Cameron begins to cleave £6bn from public services in Britain, he will be bargaining that Greece will not happen in Britain. We should prove him wrong."

katerina είπε...

Celin, την ώρα που εγραφες το δικό σου σχολιο, εγω χαζευα το NewStatesman. Ειναι πολύ ενδιαφερον, διαβασε το, ας νοιωσουμε και κάτι σε εθνική περηφανεια τελος πάντων, ας ...εξαγουμε και εμεις κάτι, και ας ειναι ελπιδα.

Δεν εχω την παραμικρή αυτάπατη για όλα όσα λες. Και διαβαζοντας τις εργασιακές ρυθμισεις του νεου νομοσχεδίου, ανατριχιασα.
Ειναι απολυτα εξωφρενικό, ειναι τόσο προφανές αυτό που πάνε να κάνουν. Θα διαλυσουν τα πάντα.

Celin, και με την υπάρχουσα Αριστερά, θυμωμένη ειμαι. Το ξαναεγραψα, η κοινωνία τοςυ δειχνει το φεγγαρι και αυτοι κοιτουν το δαχτυλο.

Αλλά ελπιζω. Ελπιζω σε κατεδαφιση όλου του πολιτικου σκηνικου και αναδιαταξη του. Μεχρι τότε... ναι Celin, μονοδρομος, αλλά να σου πω και την αμαρτία μου βαρεθηκα και τοςυ μονοδρομους όσο βαρεθηκα και τις μη λυσεις. Πάντως σιγουρα λιγοτερο απο τις ΧΥΔΑΙΕΣ λύσεις.

katerina είπε...

Α, όσο για τους ...ενοχλημένους, έβαλα αν προσεξες σαν μηνυμα στα σχολια το αποφθεγμα ενός απο τους πατερες της δημοσιογραφίας του Scott.

Τα σχόλια ειναι ελεύθερα αλλά τα γεγονότα ειναι ιερά

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Το είπε ο ΓΑΠ, το ΔΝΤ ή ο Χάγιεκ;

Πόσο τα σημερινά μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα της κρίσης είναι πραγματικό αποτέλεσμα αυτής και όχι μιας προγραμματισμένης πολιτικής καρατόμησης όλων των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων; Διαβάζοντας ξανά τον Χάγιεκ δεν μπορεί αν διαφύγει ότι όλα σχεδόν τα μέτρα είναι κομμένα και ραμμένα από αυτόν πριν 60 και πλέον χρόνια

Συνοπτικά παραθέτω ορισμένα «αξιώματα» του Χάγιεκ από το «Ευαγγέλιο» του νεοφιλελευθερισμού, «ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» για να δούμε τη πηγή των πολιτικών που ασκούνται για τη κρίση.

«Αξιώματα» του Χάγιεκ
Η μείωση του μισθού απελευθερώνει τους μισθωτούς από τη καταναλωτική δουλεία.

Χωρίς τους πλούσιους οι φτωχοί θα ήταν… πιο φτωχοί!

Όταν δεν περιορίζουμε τη δημοκρατία, κινδυνεύουν και η δημοκρατία και η ελευθερία.

Η νομενκλατούρα στον σοσιαλισμό είναι απαραίτητη για τη πρόοδο όπως οι πλούσιοι στον καπιταλισμό!

Η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών αυξάνει τη φτώχεια τους γιατί αποδυναμώνει τους πλούσιους που είναι οι μόνοι ικανοί να παράγουν πρόοδο και αύξηση του πλούτου.

Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν είναι υπερατομική σοφία αλλά υποχρεωτικά κατώτερες από τις αποφάσεις τις οποίες θα έπαιρνε μια ευφυής ομάδα (μειοψηφία καπιταλιστών) που ρισκάρει.

Η επιβολή της θέλησης της πλειοψηφίας καταστρέφει τις δυνάμεις αυτοδιόρθωσης μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Η απειλή λιμοκτονίας δεν υποχρεώνει τον εργαζόμενο να αποδεχτεί μια δυσάρεστη εργασία με πολύ χαμηλό μισθό, ούτε για αυτό εξαναγκάζεται από τον εργοδότη ή κάποιον άλλο.

Ένα από τα επιτεύγματα της σύγχρονης κοινωνίας είναι ότι το άτομο (εργάτης) που δεν έχει καθόλου ιδιοκτησία (πέρα από τα προσωπικά υπάρχοντά του, που μπορεί να είναι νοικιασμένα) μπορεί ν’ απολαμβάνει ελευθερία, αφήνοντας σε άλλους τη φροντίδα της ιδιοκτησίας (επιχείρησης) που εξυπηρετεί τις ανάγκες του!

Οι πολιτικές που ευνοούν την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας από εργαζόμενους, τους μετατρέπουν σε σκλάβους γιατί αυτή παρεμποδίζει την ελευθερία τους να μετακινούνται εκεί που επενδύει το κεφάλαιο.

Η προοδευτική φορολογία των μεγάλων κερδών είναι μισητή αυθαιρεσία που επιβάλει, δια της δημοκρατίας, η πλειοψηφία των φτωχών στους πλουσίους.

Η αποκήρυξη των συνδικάτων και του δικαιώματος απεργίας από τους εργαζόμενους ενισχύει την ελευθερία.

Η δημοκρατία κινδυνεύει από την εργατική πλειοψηφία.

Η γνώμη των εργαζομένων για την ελευθερία και δημοκρατία έχει μειωμένη αξία γιατί δεν μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα δεδομένου ότι η καθημερινή δράση τους υποτάσσεται στους σκοπούς του εργοδότη.

Τα συνδικάτα θα μπορούσαν να κάνουν απείρως μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που κάνουν αν δεν υπήρχαν οι ρεφορμιστές (ξεπουλημένοι Παναγόπουλοι !!!) ηγέτες.

Στις χώρες με πολύ ισχυρά συνδικάτα το γενικό επίπεδο των πραγματικών μισθών είναι χαμηλότερο.

Θα ήταν εξαιρετικά επιθυμητή κατάσταση, αν οι εργάτες δεν θεωρούσαν αναγκαίο να σχηματίζουν συνδικάτα.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι καταναγκασμός και άρα εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η ελευθερία απειλείται όταν δίνονται στην κυβέρνηση αποκλειστικές εξουσίες να καθιερώνει υπηρεσίες όπως της κοινωνικής ασφάλισης.

Η σύνταξη είναι καταλήστευση της νεότερης γενεάς.

«Νομοτέλειες»
• Η δημοκρατική διεύρυνση της παιδείας αυξάνει ευθέως τους κινδύνους για τη παιδεία.
• Το εύρος της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογο του εύρους της δημοκρατίας.
• Η εξαφάνιση της ανεργίας είναι ευθέως ανάλογη της «εξαφάνισης» του μισθού.
• Η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια είναι ευθέως ανάλογη της προόδου.
• Η διεύρυνση της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογη της διεύρυνσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα παραπάνω φαίνονται απίστευτα; Και όμως, είναι «τεκμηριωμένα» ένα- ένα στο βιβλίο του νομπελίστα Χάγιεκ.

Όλο το κείμενο στο http://aristeripolitiki.blogspot.com/

Στέργιος

celin είπε...

Kατερινα δικαιολογημενα εισαι θυμωμενη,
απο τη στιγμη που σαρκαζω τους γαλαζοπρασινους Ταλιμπαν,θα ηταν υποκριτικο να βγαινα εγω ως αριστερος Ταλιμπαν κ να υποστηριζα οτι η Ελληνικη Αριστερα τα κανει ολα τελεια,η οτι εκμεταλλευεται τις περιστασεις για να αρθρωσει πειστικο κ συγκροτημενο λογο.
Οχι
υπαρχουν ελλειψεις κ ασαφειες στον Λογο της,υπαρχουν επαμφοτεριζουσες αποψεις,υπαρχουν διχασμοι,
δε μπορω να εθελοτυφλω.

Αλλα η γνωμη μου ειναι οτι πεφτει κ πολυ προπαγανδα απο τα χουντοκαναλα,δηλαδη το λαθος των Αριστερων το διογκωνουν,ενω το αντιστοιχο των γαλαζοπρασινων,το συρρικνωνουν,
μη νομιζεις,η προπαγανδα ειναι υπουλο πραγμα,τρυπωνει στο μυαλο κ επηρεαζει διχως να το καταλαβεις.[προσωπικα μιλωντας,εγω το εχω παθει πολλες φορες αυτο,μολονοτι διατυμπανιζω την αναξαρτητη μου σκεψη]

Καλως σου τη σπανε οι μονοδρομοι κ καλως πιστευεις οτι μια αναδιαταξη του πολιτικου σκηνικου,θα ανανεωνε την ελπιδα..αλλα μεχρι τοτε,αυτη ειναι η γνωμη μου.

Πολυ ωραια η φραση του Σκοτ.

To new statesman που ειπες δε καταλαβα τι ειναι[ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!!],αν θες με κατατοπιζεις με καποιο λινκ

katerina είπε...

Ηρθες και ακουστηκες φίλε μου.
Δεν θα σχολιασω επι της ουσίας, τι να πω άλλωστε;

Αλλά αν σου πω τι μου έκανες; Μπλογκαρε το mail μου, απο τον όγκο των φωτο που μου εστειλες. Η γλυκειά μου η Google μου υποσχεθηκε να το ξεκλειδωσει αυριο... Ιδωμεν. Δεν με πειραζει ιδιαιτερα, ουτως ή άλλως τα εχω σωσει και αλλου όλα τα mails, απλά ειναι ένα e-mail που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος.

celin είπε...

Στεργιε,σε ευχαριστω για ολα αυτα τα αποφθεγματα σοφιας που παραθετεις,γιατι σε διαξιφισμους που ειχα στη μπλογκοσφαιρα με νεοφιλελευθερους,η μονιμη επωδος τους ηταν
ΔΙΑΒΑΣΕ Κ ΛΙΓΟ ΧΑΓΙΕΚ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ!
οποτε,τωρα μου προσφερεις πολλα επιχειρηματα για τις επομενες συζητησεις μου.

Παντα υποστηριζα οτι ο νεοφιλελευθερισμος παρουσιαζει εκλεκτικες συγγενειες με τον εθνικοσοσιαλισμο
ein land,ein volk,ein Hayek

katerina είπε...

Celin, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επικοινωνία- προπαγανδα ειναι το μεγάλο δεκανίκι της εκαστοτε εξουσίας. Και βεβαια, ειναι επισης γνωστό ότι η άκριτη επανάληψη ειδήσεων, που στηρίζονται αποκλειστικά στην προπαγάνδα της μιας μόνον πλευράς δημιουργεί μια απολυτα στρεβλή 'κοινή γνωμη'.

Αλλά... και η Αριστερα στρογγυλοκατσε στον θρονο της ιερής αγελάδας, και την ξεπερασαν τα γεγονοτα.

Πάντα πίστευα στα δημοκρατικά κομματα, στις θεσμοθετημενες τασεις, στην εκπροσωπηση τους, στις ιδεολογικές συγκρουσεις μεσα στα κομματα. Δεν πιστεψα ποτε στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Οι ταλιμπάν απο όλου κι αν προερχονται τους θεωρώ απο λαμογια που κάνουν μόκο για το δικό τοςυ προσωπικό συμφερον, μεχρι παντελώς ηλιθιους που απλά δεν καταλαβαινουν και αναμασουν..

Η φυση της πολιτικής ειναι εξ ορισμου συγκρουσιακή. Αλλά αυτό το τουρλουμουκι του ΣΥΡΙΖΑ, με εξοργιζει. Δεν κάνουν πολιτική, εκει έχουν ιδεολογικοποιησει τις προσωπικες τους διαφορές.

Κια βεβαια μια κοινωνία που αναγκαζεται να επιλέγει μεταξυ ολεθριου, κακου και λιγοτερο κακου, αντι να δημιουργεί επιλογές. Μην κοροιδευομαστε και για αυτό.

To λινκ το εδωσα παραπάνω στο σχολιο μου 10.01, που σε πάει κατευθείαν. Το ξαναδινω. Διαβασε το άρθρο, ειναι πολύ ενδιαφερον
Το link http://www.newstatesman.com/uk-politics/2010/05/greece-pilger-britain-imf

monahikoslikos είπε...

Θυμάσαι κείνο το παλιό σύνθημα που έλεγε "το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία"?
Αν το θυμάσαι απορώ γιαυτά που γράφεις αφού σήμερα με το Γιώργο Παπανδρέου αυτό το σύνθημα κυριολεκτικά παίρνει σάρκα και οστά: "Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ (του Καρατζαφέρη) στην εξουσία"
Γι αυτό και η ανυπαρξία πολιτικής σε όλες της τις εκφάνσεις αντικαταστάθηκε από τις ντιρεκτίβες της τρόϊκας.

Όσο για τις λεοντές των χθεσινών αγωνιστών (τον θυμάσαι τότε στο λιμάνι που τον ψέκασαν με δακρυγόνα) και σημερινών λακέδων του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων μόνο αναγούλα μου προκαλούν.
Και να σου εξομολογηθώ κάτι βρε Κατερίνα αν δεν πίστευα πως είναι πια τελείως τρελοί θα τολμούσα να πω πως θαυμάζω το δικτάτορα Ιωαννίδη και το συνταγματάρχη Δερτιλή που δεν υποβάλλουν αίτηση χάρητος και προτιμούν να πεθάνουν στη φυλακή για τις ιδέες τους όπως πέθανε και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.
Τους θεωρώ πιο γενναίους από τα σούργελα που το 'παιζαν αγωνιστές μέχρι να καταφέρουν να γίνουν κυβέρνηση έστω και κυβέρνηση κατοχική.

κόψε φάτσες "αγωνιστών"

stefanos είπε...

Άντε να σου κάνω τη χάρη
αφού έχεις πυρετό,
αλλά δεν πρόκειται να ενισχύσω
την αυταρέσκεια της "αιρετικότητάς"
που γουστάρεις...
Τέτοιες μαλακίες λέγανε
και για τον Δεύτερα Δεκεμβριανά...
Άκου Κατερίνα...
Λόγια ωραία μπορώ να σου απαγγείλω
από την εξέδρα της ΓΣΕΕ στο «Πεδίο»
και να σου κάνω 10 χιλ. να δακρύζουν
και να κουνάνε σημαιάκια πέρα - δώθε.
Αυτό που μετράει είναι η πραγματικότητα!
Ο Καπιταλισμός,
οι κερδοσκόποι και τα credit default swaps,
οι ασιάτες ταχυδακτυλουργοί
των μετακινήσεων κεφαλαίων
μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου,
οι σορτάκηδες, η Παγκοσμιοποίηση και o W.T.O.
Αποτέλεσμα:
Είσαι Έλληνας σοσιαλιστής
και παραλαμβάνεις καμένη γη
από τον κουράδα τον Καταλληλότερο;
Πας "τσιφ" σε μέτρα λιτότητας...
Είσαι άγγλος νεοφιλελεύθερος
και παραλαμβάνεις τα ασυμμάζευτα των Εργατικών;
Πας πάλι "τσιφ" σε μέτρα λιτότητας...
Do u understand that?
Αν θέλεις να μιλήσουμε για το τι πρέπει να γίνει,
πάντοτε στη διάθεσή σου...
αν και για σένα θα ήταν προτιμότερο
να αναρρώσεις πρώτα...
Τώρα για τα πηράκια που χτυπάς με το ΠΑΣΟΚ
έχω μια καλή αντρέσσα να σου δώσω...
(μη φοβηθείς...
μιλάμε για εναλλακτικά πράγματα...)
;-) xxx και περαστικά, ποικιλοτρόπως!

cinderella είπε...

Καρδιά μου περαστικά!
Νομίζω τελικά πως η παρομοίωση του Γιώργου με τον Παπαδόπουλο είναι μακράν από τις πιο πετυχημένες.

Αν ο Αντρέας βλέπει...τότε σίγουρα τρίζουν τα κόκαλά του. Όταν εκείνος έχτιζε κέντρα υγείας σε κάθε γωνιά της χώρας, έδινε ψωμί στους μισθωτούς, προσέφερε παιδεία, (μέσα από τον Λαϊκισμό έστω) προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα κράτος στα πλαίσια του σοσιαλισμού, έρχεται ο Έλληνας της διασποράς να καταστρέψει τα πάντα.

Τους συνταξιούχους που έχουν περάσει κατοχές και δικτατορίες και ζουν με 500 ευρώ.
Να ξεκληρίσει τις οικογένειες που μένουν ορφανές από πατέρα κόβοντας το βοήθημα.
Να εξοντώσει τους εκπαιδευτικούς που περνούν πάνω απο μια δεκαετία στην παραμεθόριο.
Να διαλύσει το σύστημα υγείας μέσω κατάργησης την εφημεριών. Μια βόλτα από τον Ευαγγελισμό αρκεί.
Να καταλύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Να σκοτώσει όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα αντισταμινικά (ωωω τι πολυτέλεια)
Τελικά όχι. Δεν είναι Παπαδόπουλος. Δεν είναι δικτάτορας. Γιατί ακόμα κι εκείνος...δεν είχε τολμήσει να καταστρέψει τον ιστό της κοινωνίας.
Κουράστηκα. Βαρέθηκα. Και πολλοί μαζί με μένα.
Κι αυτό που δεν έχει καταλάβει (ίσως γιατί δεν του το είπανε στα Αγγλικά) είναι πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλάει αυτά που δεν του ανήκουν. Αυτά που κάποιοι άλλοι έχυσαν το αίμα τους για να κερδίσουν.
Τις καλησπέρες μου και φιλιά πολλά απο μακριά (για να μην με κολλήσεις!)

katerina είπε...

Λυκε και εγώ αυτό λέω. Λίγη τσιπα ρε! Λιγη τσιπα γαμωτο!

Αντιγραφω:
Πρόκειται για δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί τον αρχηγό του Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, τις εξής:

«Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου» («Ελευθεροτυπία» 7.8.2001).

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός» («Κ. Ελευθεροτυπία», 16.9.2001).

«Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του» («Βήμα», 3.10.2007).

Αυτές «κι άλλες 215 τέτοιες δηλώσεις» έχει κάνει ο κ. Πάγκαλος με κορυφαία εκείνη, στις 26.8.2006, πάλι στην «Ε», ότι «μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα».

Ούτε οι επικριτές του κ. Παπανδρέου, που του ασκούν ενίοτε σκληρή αλλά όχι υβριστική κριτική, έχουν ταπεινώσει τόσον τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα με τον τρόπο που ένας κοντινός του άνθρωπος, ου μην και σύντροφός του, ο κ. Πάγκαλος κατάφερε. Δίνοντας επιπροσθέτως την εντύπωση ότι ομιλεί μετά λόγου γνώσεως!

Κι όμως, αυτόν τον υβριστή του ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του. Με τι υπόληψη;

Και με τι υπόληψη ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε τη θέση. Επιδεικνύοντες και οι δύο τι ήθος;

Εκτός κι αν δεχθούμε μιθριδατικώ τω τρόπω ότι όλα μπορεί να γίνονται να ξεγίνονται, να λέγονται να ξελέγονται.

Αλλά, αν αυτός ο παχυδερμισμός που όλα τα δικαιολογεί, όλα τα αλέθει, όλα τα χωνεύει, είναι το σήμα κατατεθέν του πολιτικού μας βίου, γιατί μετά απορούμε που πλήθος πολιτών (και πάντως μεγαλύτερο του πλήθους των πελατών) έχει σιχαθεί το ήθος που εκπέμπει αυτό το πολιτικό σύστημα;

Πότε θα συναισθανθούν αυτοί οι τύποι ότι ο αμοραλισμός και ο κυνισμός τους έχει φέρει τον κοινοβουλευτισμό στα όριά του; Εχουν παρακαθήσει στον σβέρκο μας οι ίδιοι άνθρωποι, 30 χρόνια τώρα, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και τώρα θέλουν να ξανακλείσουν «ραντεβού με την Ιστορία» για να τη... σώσουν! Οι θρασύτατοι...

katerina είπε...

Στεφανε κατανοω το ...απορια ψαλτου βηξ. Και μάλιστα ...αριστερου ψάλτου, μιας που ονομάζεις το blog σου "1 κλικ αριστερα", αλλά η ερωτηση ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σαφής. Τ ασυγκεκριμένα μετρα που μνημονευω στο ποστ, που διαλυουν, τσακιζουν, καταπατανε, εξευτελιζουν τα εργασιακά δικαιωματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σε τι οφελουν την ...δημοσιονομική ορθοδοξία;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχει ...πολιτικά ορθη απαντηση Στεφανε, μην την ψαχνεις. Είναι ότι η πιο ΔΕΞΙΑ, η πιο χυδαια πολιτική που περασε ποτε απο αυτόν τον τόπο. Ειναι αυτό που μονο ο Πινοσετ θα χειροκρτουσε. Και δεν το λεω τυχαια, ουτε λογοτεχνικά, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ, διαβασε για τις δικές του πολιτικές αποφασεις, φασον ειναι όλα αυτα τα μετρα.
Δεν θα χρησιμοποιησω καν την λέξη..."αιδως;" θα πω ΝΤΡΟΠΗ!!!!

katerina είπε...

Σταχτοπουτα μου σε χαιρετώ.

Ο Λυκος κάποτε ειχε πει ότι ο Ανδρεας ήταν έξυπνος άνθρωπος. Πεθανε πριν προλάβει να τον διαγραψει ο γιός του.

Αλλά να σου πω και την αληθεια, τα ψυχολογικά δραματα της οικογενειας των Ατρειδών, νομιζω ότι αφορουν ελαχιστα τους έλληνες πολίτες. Αυτά στο ψυχαναλυτη τους.

Φιλια και ...δεν σε κολάω. Κρατω τα μικροβια μου, αποκλειστικά για μενα. Θα τα καλλιεργησω...

monahikoslikos είπε...

@Κατερίνα απορω που απορείς γιατί ο Παπανδρέου έκανε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του τον υβριστή του Πάγκαλο.
Εκτός κι αν υποθέσω πως πραγματικά πιστεύεις ότι μια τόσο απλή υπόθεση όπως είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ο διεθνής παράγοντας (έτσι δεν λέμε ευγενικά τους Αμερικάνους?) θα την εμπιστευόταν στο Georgos.
Τόσες υπηρεσίες (Ίμια, Οτσαλάν, Μαδρίτη) να μην ανταμοιφθούν, το βρίσκεις σωστό?

katerina είπε...

Λυκε δεν ξερω. Να ειναι το τόσο ...προφανές;
Ειλικρινά δεν ξερω.

Αλλά ξερω τι θα μου απαντησεις. Και άλλα δεν πιστευες, δεν μπορουσες να διανοηθείς Κατερίνα ότι θα γινουν, και ...τωρα τα βλέπεις.

Και εδώ, δεν έχω απαντηση Λυκε μου.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΤΟΤΕ 8η ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΑΞΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ 4η! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Σ' ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ. ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟ.
ΟΛΟΙ, ΑΚΟΜΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΑΡΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ! ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ;
ΑΣΤΑ! ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΗ... ΕΧΑΣΑΝ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΕΙΧΑ... ΤΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!

aldebaran είπε...

Τελικά οι περισσότεροι είναι υπέρ της πολυφωνίας , αρκεί να μην τους θίξεις το κόμμα ή την ομάδα τους.
Αν εξαιρέσεις παλαιές εποχές όπου η αστυνομία και ο Στρατός πυροβολούσαν του απεργούς ,επειδή τότε η απεργία ήταν παράνομη , δεν νομίζω ότι έχει περάσει άλλη τέτοια κυβέρνηση που να έχει φερθεί τόσο αντιλαϊκά.
Αν και έχει παρελθόν το ΠΑΣΟΚ. Θυμάστε που ξεσπάθωνε κατά του Νόμου Σιούφα το '93 για το ασφαλιστικό , τον οποίο χαρακτήριζε (και ήταν) αντιλαϊκος ; Είδατε εσείς να άλλαξε τίποτα ;
Για να έλθουμε στα σημερινά δεν είναι δικαιολογία η γνωστή καραμέλα "Παραλάβαμε χάος".
Ιδίως από την στιγμή που ήξεραν πολύ καλά την κατάσταση .
Όσο για την ανάγκη να παρθούν ή όχι σκληρά μέτρα , θα ρωτήσω για ακόμα μια φορά τι έγιναν τα σούπερ τρελά υπερκέρδη του τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου των προηγούμενων ετών . Μην μου πείτε ότι πήγαν σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές παροχές;
Να σας πω και κάτι άλλο .
Θα αποδεχόμουν να μου κόψουν όχι μόνο τον 13ο και 14ο μισθό αλλά και τον 11ο και τον 12ο ,ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ BONUS ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ (ΠΟΥ ΥΠΕΘΑΛΨΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ) ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ.

Ευχαριστώ

Υ.Γ .Αλήθεια , ο Προβόπουλος δεν πρέπει να πάει φυλακή για τα όσα έκανε και διευκόλυνε τους Σορτάκηδες να κερδοσκοπήσουν με τα κρατικά μας ομόλογα;
Ποιος τον διόρισε και ποιος τον κρατά ακόμα ;

Διαβάστε εδώ αν δεν βαριέστε :

http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ katerina:
Σε όλους αυτούς που "σε στήνουν στον τοίχο" για την άποψή σου, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Αν τα μέτρα αυτά τα έπαιρνε μια άλλη Κυβέρνηση και όχι ο "οραματιστής" κ. Παπανδρέου, ποια θα ήταν άραγε η αντίδρασή τους;Παρ' όλα αυτά, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, όπως αυτή διαφαίνεται από τα λεγόμενα των ειδικών, προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου, ως πολίτης, να συμβάλω! Εκείνο,όμως που με τρομάζει, με προβληματίζει και με εξαγριώνει, είναι η εμμονή όλου του "συστήματος των πολιτικών", να μη θέλουν να κόψουν τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής! Αυτό δείχνει αναλγησία, φαβοριτισμό και προστασία της "οικογένειας", αφού όλοι γνωρίζουν ποιοί "εργάζονται" μέσα σ' αυτό το Ίδρυμα!
Πόσο αξιόπιστος, λοιπόν, μπορεί να είναι ένας Πρωθυπουργός που παίρνει ΑΥΤΑ τα μέτρα, επικαλούμενος κίνδυνο πτώχευσης της χώρας, και δεν τολμάει ή δεν επιθυμεί να αγγίξει τα "κεκτημένα" μιας δημοσιυπαλληλικής ΕΛΙΤ, με όσα της καταμαρτυρούν!Θα περίμενα από τον κ. Παπανδρέου να μη κρύβεται, για το συγκεκριμένο θέμα, πίσω από τις όποιες εμμετικές δηλώςεις του κ. Προέδρου της Βουλής και να βγεί ο ίδιος στο γυαλί νά άρει αδικία και εντυπώσεις!Αν δεν το κάνει, στα μάτια των αγρίως φορολογημένων θα είναι για πάντα μικρός και αναξιόπιστος!
Σε κάθε περίπτωση,katerina,σε συγχαίρω για τους προβληματισμούς σου!

katerina είπε...

Ειδες Παντοτινέ Ταξιδευτή πως κλεινουν τα τειχη απο παντου;
Αυτό το τετραγωνο της ποι χυδαιας εξουσιας. Πολιτικό συστημα- Δικαιοσυνη- Ενημερωση- Κρατιδκοδιατοι Επιχειρηματίες.

Οι τελευταιοι ρουφανε το δημοσιο χρημα και το ξεπλενουν σαν μιζες για όλους τους τρεις προηγουμενους...θεσμικούς.

Η Μαφία της Εξουσίας.

Και βεβαια το πολιτευμα της χωρας; Κληρονομική "δημοκρατία"

Ξερεις ποιος θα ειναι ο τίτλος του κεφαλαιου για όλη αυτήν την περίοδο στην ιστορια που θα γραψουν οι ιστορικοι του μελλοντος μας; "Απο την Δημοκρατία στην ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ"

katerina είπε...

Aldebaran,
μην παραμυθιαζομαστε. Ζουμε τον πιο χυδαιο εκβιασμό. Και όπως ξερουμε όλοι πολύ καλά ο εκβιαστής δεν σταματάει ποτέ.

Κάθε μερα, κάθω ώρα,κάθε τερμοινο, θα σου λεει ή θα σου κλεψω τον μισθό ή θα πτωχευσουμε. Θα σου κλεψω τα εργασιακα δικαιωματα ή θα πτωχευσουμε.
Θα σου κλεψω τις ασφαλιστικές σου εισφορές ή θα πτωχευσουμε.
Θα σου κλεψω τη δημοσια παιδεία ή θα πτωχευσουμε
Θα σου κλεψω την δημοσια υγεία ή θα πτωχευσουμε.
Θα σου κλεψω τα εθνικά κυριρχικά σου διαιωματα ή θα πτωχευσουμε.
Θα πουλήσω το νησί ή θα πτωχευσουμε.
Θα... ή θα....

Οι δρόμοι διαφυγής ειναι λίγοι, έγραψα και παραπάνω ότι το τετραγωνο της "δημοκρτίας" τοςυ καλα΄κρατεί.

Καταγγελουμε τους εκβιαστες. Περιμένουμε ότι στην μοιρασια της εξουσίας οι ...ριγμένοι θα βγαζουν τα απλυτα στη φόρα των πιο φαγωμένων (καλη ώρα όπως με το σκανδαλο της Τραπεζας της Ελλαδας) και βέβαια... ο ΔΡΟΜΟΣ. Ιστορική και η αναγκαιότητα και η αποτελεσματικότητα του.

celin είπε...

Κατερινα,στα λογια του σχολιου σου αντικατοπτριζεται με εκπληκτικη ακριβεια η αληθεια των ημερων


"μην παραμυθιαζομαστε. Ζουμε τον πιο χυδαιο εκβιασμό. Και όπως ξερουμε όλοι πολύ καλά ο εκβιαστής δεν σταματάει ποτέ.

Κάθε μερα, κάθω ώρα,κάθε τερμοινο, θα σου λεει ή θα σου κλεψω τον μισθό ή θα πτωχευσουμε. Θα σου κλεψω τα εργασιακα δικαιωματα ή θα πτωχευσουμε.
Θα σου κλεψω τις ασφαλιστικές σου εισφορές ή θα πτωχευσουμε.
Θα σου κλεψω τη δημοσια παιδεία ή θα πτωχευσουμε
Θα σου κλεψω την δημοσια υγεία ή θα πτωχευσουμε.
Θα σου κλεψω τα εθνικά κυριρχικά σου διαιωματα ή θα πτωχευσουμε.
Θα πουλήσω το νησί ή θα πτωχευσουμε.
Θα... ή θα...."


Αυτο ακριβως διαδραματιζεται,Ενας ωμος εκβιασμος αλα Σικελικη Μαφια.Για αλλους το ειχε πει ο Αλαβανος,ομως φαινεται οτι οι οροι της Σικελικης Μαφιας ειναι διαχρονικοι στο πολιτικο γιγνεσθαι

katerina είπε...

Σαλωνιτη καλημερα. Η Δεξια ήταν, ειναι και θα είναι πάντα τραγική για την συντριπτική πλειοψηφεία του κόσμου και εξαιτερικά ...ευεργετική για τοςυ εκλεκτους ολίγους.

Για μενα η Δεξια δεν οριζεται και δεν προσδιοριζεται με ...μανδυες και λεοντές. Όποιος θεωρεί ότι η λυση στο όποιο προβλημα αντιμετωπιζεται με την νεοφιλελευθερη λαιλαπα, ειναι ΔΕΞΙΟΣ. Τελεια και παυλα.

Οι ηθικολογίες, οι ψευδεπιγραφοι πατριωτισμοί, οι ηθικολογικές επικλησεις και οι λαικισμοί δεν ειναι ικανοι να συγκαλυχψουν την ωμη και χυδαια ΑΛΗΘΕΙΑ.

katerina είπε...

Celin, ειναι καθαροι εκβιαστές. Ο εκβιασμός που ειτουργεί στα πιο φοβικά συναισθηματα κάθε πολιτη, ήτνα παντα παγια πολιτικάντικη και λαικιστικη τακτική.

Και ο εκβιαστής δεν υπάρχει περιπτωση να σταματησει ΠΟΥΘΕΝΑ. Το βαρελι του εκβιασμου ΔΕΝ έχει πάτο. Το βλεπουμε, το ζουμε, το εισπραττουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Και υπάρχει ενας φοβος. Η μιζερια συνηθιζεται. Ο εκβιασμός συνηθιζεται. Η ιστορία ε΄χει αποδειξει ότι ο δρομος δεν ειναι μονο αποτελεσματικός λόσον αφορά το μηνυμα που στελνει στοςυ κυβερνωντες. Έχουν τα μεσα να διαστρεβλώσουν το μηνυμα. Το έκαναν πάντα, το έκαναν με τοςυ νεκροςυ της Marfin, θα το κάνουν ΠΑΝΤΑ.

Ο δρόμος όμως Celin, διαπαιδγωγεί, χτιζει συλλογικότητες, χτιζει ΕΜΕΙΣ. Και αυτό το ΕΜΕΙΣ γινεται κοντρα στο ...ΕΣΕΙΣ. Πολεμάει το ΕΣΕΙς γιατί και το αναδεικνυει και το οριοθετεί. Ειναι τόσο γεμάτη η Ιστορία με τετοια παραδειγματα.

celin είπε...

Kατερινα,ο λογος σου καταφερνει να ειναι χειμαρρωδης κ ουσιωδης ταυτοχρονα,ξερεις,συνηθως το ενα αποκλειει το αλλο.Κ ομως τα συνδυαζεις!για αυτο αλλωστε σε διαβαζουν κ τοσοι πολλοι,μπραβο σου

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ katerina :Διάβασα ξανά και ξανά το σχόλιό μου και μα την αλήθεια δε βρήκα να έχω γράψει έστω και μια φορά τη λέξη "Δεξιά"! Αν νομίζεις, πάντως ότι τα προβλήματα της χώρας λύνονται με ιδεοληψίες μεσιανισμούς και κομματικές περιχαρακώσεις της "μάζας" μάλλον σου έχει διαφύγει κάτι! Σε δικαιολογώ γιατί το '81, χρονιά που ξεκίνησαν όλα, ήσουνα πολύ μικρή!...
Πάντως θεωρώ ότι η μικρή "διατριβή" σου περί "δεξιάς" είχε άλλους ...αποδέκτες!
Εξακολουθώ να θεωρώ γόνιμα τα άτομα που μπορούν να ξεφεύγουν από την κομματική "κρεατομηχανή" και να διατυπώνουν πού και πού καμιά αιρετική άποψη! Αν υπάρχει κάποια ελπίδα για το μέλλον, βρίσκεται μόνο σ' αυτό!

Unknown είπε...

ολοι ειναι ιδιοι , η μαλλον ολοι γινονται ιδιοι οταν παιρνουν την εξουσια..οπως πολθ σωστα λεει και ο λαος , το θεμα ειναι γιατι συμβαινει αυτο! εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι ολοι ειναι ιδιοι .ειναι σαν να μπαινουν σε μονοδρομο που δεν μπορουν να στριψουν ουτε αριστερα ουτε δεξια!! εστω και δεξια ρε παιδι μου!! και ο φρανκο φασιστας ηταν αλλα κατι εκανε την ισπανια , εδω οι δεξιοι την ελλαδα την ...πολτοποιησαν για να μην πω τιποτε αλλο...τι φταιει ρε παιδια? καλο απογευμα γιωργος -λ

Χαρ. Αλβερτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χαρ. Αλβερτος είπε...

Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ,

Ο ΡΟΚΟΣ ΚΑΙ... Τ' ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ,

(ΣΟΣΙ) Α Λ Η(Σ)Τ Ε Σ... Ο Ρ Ν Ε Α!

Θανασης Ξ. είπε...

Κατερίνα μου περαστικά κατ' αρχήν..

Το μοναδικό επιχείρημα που έχει απομείνει στην κυβέρνηση του ΓΑΠ, είναι ο περίφημος μπαμπούλας της πτώχευσης.
Ναι. ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση δεν έχουν τέτοια μέτρα με το έλλειμμα και το χρέος. Όποιος τολμήσει και το ισχυριστεί πρέπει να φάει ντομάτα (τουλάχιστον).
Μα μήπως ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ είναι για το έλλειμμα και το χρέος;;
Οι ΜΑΣΚΕΣ έχουν πέσει. Όλη η απάτη στήθηκε για να διασωθεί η φούσκα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ στις πλάτες των λαών. Μόνο που οι φούσκες είναι λογιστικά νούμερα, ενώ οι λαοί είναι άνθρωποι.
Πολύ φοβάμαι, πάντως, πως τελικά δεν θα διασωθεί τίποτε. Πως εδώ θα είμαστε, όταν θα αναδιαρθρωθούν αναγκαστικά τα χρέη. Πρέπει, όμως πριν απ' αυτό, να συμπιεστούν τα εισοδήματα, το κόστος της εργασίας, ώστε το σύστημα να κάνει ρισέτ και να 'καλπάσει' πάλι προς τη δόξα. Πρέπει ΠΡΙΝ να μειωθεί στο ελάχιστο κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα των εργαζομένων (καλή ώρα)...
Και τότε, ξέρεις, το πιο φρικτό θα είναι πως κάπως θα το βαφτίσουμε, κάπως θα το διεθνοποιήσουμε, πάλι τα παπαγαλάκια θα αθωώσουν τον ΓΑΠ, την ΝΔ, τους κυβερνήτες, θα λένε πως 'τότε δεν υπήρχε άλλη λύση', πως 'να διορθώσαμε τα πράγματα', 'πατάξαμε την φοροδιαφυγή' (ποιά φοροδιαφυγή όμως, και ποιανού την παραοικονομία δεν θα μας το πούν), μειώσαμε το δημόσιο (με έγκλημα διορθώσαμε το δικό μας έγκλημα), και ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ την ψήφο μας...
Κι όποιος φωνάζει και καταγγέλει και αναδεικνύει, θα είναι προβοκάτορας, φασίστας, και κυρίως: Λαϊκιστής...
Αλλά, αναρωτιέμαι. Αυτά τα μέτρα που εντάξει, υπογράφτηκαν στο μνημόνιο, πρέπει όμως (σαν προεδρικά διατάγματα) να τα υπογράψει κι αυτός ο Παπούλιας. Ήθελα να ήξερα, όταν του τα πάν στο γραφείο του, όταν θα του δώσουν την πένα, πώς θα βάλει την υπογραφή του από κάτω;;;...

Ξέρω.Έίμαι ρομαντικός...

αντωνης είπε...

@Θαναση
Και γιατι να μην το κανει ο Παπουλιας; Σαρκα απο τη σαρκα του ΠΑΣΟΚ δεν ειναι;
(για να μη θυμηθουμε κατι δανειακια στο φιλο του τον Ανδρεα).

Καθολου ρομαντικος δεν εισαι, απλα οι πολιτικαντηδες ειναι αλητες.

Κατερινα περαστικα.

katerina είπε...

όχι Θανάση μου, δεν εισαι ρομαντικός.
Μπορεί η Πρεοεδρία της Δημοκρατίας να εξαγνιζει...αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Παπουλιας ήταν αυτός -που κατα τον σημερινό Αντιπροεδρο της Κυβερνησης- ξεπλυνε τα χρηματα του Ανδρέα Παπαπανδρέου- του κατα Παγκαλον δωρολήπτη- για την ροζ βίλα.

Αχ, Θαναση, δεν υπάρχει τίποτα, όλα ειναι υλικά για κατεδαφιση.

Κια θα σου εξομολογηθώ και κάτι, δεν πιστευω πια ότι υπάρχει ουτε ένας εντιμος μέσα και στα 2 κοματα εξουσίας. Ακόμα και όσοι δνε τα έπισαν προσωπικά, έκαναν την πάπια στα σημεια και τερατα.
Αλλά ξέρεις πως τελειωνουν αυτές οι ιστορίες με τις μαφίες. Σκοτωνοντια μεταξυ τους. Δες τι γινεται με την ερωτηση της Βασως Παπανδρεόυ, ναι της Βασουλας που ειχε κάνει το Υπουργείο προεκταση των γραφειων του Μπομπολα. Φανταζεσαι ότι η Βασω χτυπάει έτσι στον αερα; Όχι βέβαια, η βολή ειναι προειδοποιητική.
Πιστευεις ότι το ξεσπασμα Κακλαμανη για τα 30 καθαρματα, ειναι ...λυρικό;
Αχ, ο κάθενας τοςυ προσπαθεί να διασωθεί, απειλώντας ότι θα βγάλει τα άπλυτα του αλλου στη φόρα. Ετσι αθ τελειωσουν Θαναση. Αλληπυροβολημένοι. όπως άλλωστε συμβαινει πάντα στις ...ταινίες.

katerina είπε...

Αντωνη ευχαριστω, τωρα ειμαι καλά.
Την ώρα που απαντουσες στον Θαναση, απαντουσα και εγώ...τα ίδια. Θυμασαι τον Παγκλαο που ξεφωνιζε τον Ανδρεα Παπανδρεου δωρολήπτη και τον Παπουλια πληντυριο των χρηματων του μακαρίτη του Ανδρεα Παπανδρέου;

Αμ το σημερινο; Ο κ. Μαντέλης ήταν λεει προκλητικός. Φτου του! Σαν δεν ντρέπεται!
Ε, λοιπόν έγω αυτό το γιουχα που ερριξε σήμερα στις μωρές παρθένες ο Μαντέλης, πραγματικά το απολαυσα.

Δηλαδή θέλουν να μας πεισουν ότι ο Μαντέλης ήταν μια εξαιρετική ατυχής περιπτωση ενός επιορκου πολιτικου, που τα πήρε...

Ε, όχι. Ο Μαντέλης, και ο κάθε Μαντέλης, είναι ένας κλασικός σας εκπροσωπος που λειτουργουσε σαν ταμίας της εκαστοτε Κυβερνησης, του εκαστοτε κυβερνητικου Κομματος, του εκαστοτε Αρχηγου και των εκλεκτων του.

Έφτασαν να είναι με την πλάτη στον τοιχο, απο την συνολική λαική απαξιωση. Θα αναγκαστουν να πετάξουν λίγη απο την σαβουρα σας, κάτι Κοντους, κάτι Μπασιακους, κάτι Τσουκάτους, κάτι Μαντεληδες, και νομιζουν ότι καθαρίσαν. Αντε στα ζορια να πεταξουν και τον Γειτονα, ο Βαρθολομαίος προλαβε να πεθανει.

Και μετά αναβαθμισμένοι απο την κολυμβηθρα του Σιλωάμ, θα προσπαθησουν να μας ξαναπαιξουν το έργο «πνευμα και ηθική».

Ε,αν η κατσικα ξαναμασήσει ταραμα...ε, τι να κάνουμε, κάποτε θα πάψει αν τον μασάει. Αν βέβαια κάποιος άλλος έχει αν της αλλάξει τον ταραμα με κάτι...θρεπτικότερο και ουσιαστικοτερο, και σταματησει να επιδιδεται...στην διασπαση του ατόμου...