Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ανεμολόγιο

Κι ας έβγαλε βρώμα η τσούλα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε. Εμείς και αύριο πάλι θα την διαψεύσουμε.

Κι ας φωνάζουν οι ...ρήτορες ότι στο εξής, θα παίζουμε στο θίασο τους μόνο ως φαντάσματα. Εμείς και αύριο πάλι θα τους διαψεύσουμε.

Κι ας ουρλιάζουν οι ...κήνσορες ότι είμαστε το παρατράγουδο στα ωραία τους άσματα. Εμείς και αύριο πάλι θα τους διαψεύσουμε.

Κι ας έχουν μικρόφωνο μόνο οι...γνωρίζοντες, ιστορώντας ότι είμαστε εκτός του ...κλίματος. Εμείς και αύριο πάλι θα τους διαψεύσουμε.

Κι ας βγαίνουν τα επίσημα δελτία τους να ...διαγνώσουν ότι αλλάξαν τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες κι ότι ο σάπιος κόσμος τους ξανατονώθηκε. Εμείς και αύριο πάλι θα τους διαψεύσουμε.

Κι ας φωνάζουν οι πολιτικοί ...άνδρες ότι ζητωκραυγάζουμε τις περισυλλεγμένες εμμονές μας από τα σκουπιδιάρικα. Εμείς και αύριο πάλι θα τους διαψεύσουμε.

Στο δρόμο. Αύριο. Και αύριο. Και πάλι. Και όσο χρειαστεί. Στο δρόμο.

Και όχι δεν θέλω να μιλήσω για το «γιατί».
Ιστορικά αυτονόητο είναι πια, και για όσους …δεν είναι, δεν θα είναι ...ποτέ.

Και όχι δεν θέλω να μιλήσω για το …«ε, και;»
Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, λυπάμαι ή μάλλον ...φοβάμαι, αλλά δεν θα το καταλάβουν ...ποτέ.

Και όχι δεν θέλω να μπω στα προβοκατόρικα τριπάκια όσων κρύβονται πίσω από το βολικό δάχτυλο τους, και πίσω απο το δάχτυλο της εκάστοτε νεκρόσυλης κυβερνητικής και μιντιακής προπαγάνδας, για ηθικές αυτουργίες φόνων, καταστροφών και πλιάτσικου.
Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να το καταλάβουν. Και φοβάμαι ότι πισω απο αυτό το μικρό καχεκτικό και τόσο βολικό δάχτυλο θα κρύβονται ...πάντα.

Σήμερα θα μιλήσω μόνο, για την συγκίνηση, για την συλλογικότητα, για το ΕΜΕΙΣ, που χτίζει ο δρόμος.

Σήμερα θέλω να μιλήσω για τα μάτια, που ακούμπησαν εκείνη τη στιγμή και είπαμε μαζί «γαμώτο νοιώθω τέτοια συγκίνηση».

Σήμερα θέλω να μιλήσω για τα χέρια, που έδωσαν το μπουκάλι το νερό και ακουμπώντας τυχαία έγιναν γροθιές.

Σήμερα θέλω να μιλήσω για την ταχυπαλμία που νοιώθεις την ώρα που ξεχύνονται τα πλήθη μπροστά στα μάτια σου, εκείνο το λεπτό που αναπροσδιορίζεις την έννοια της λέξης ΠΑΤΡΙΔΑ.

Σήμερα θέλω να μιλήσω για την φωνή σου που ενώνεται με την φωνή των συμπατριωτών σου, που χάνεται μέσα στο σύνθημα και γίνεται λυγμός, γίνεται κραυγή.. Αυτή την φωνή που αντανακλά, πάνω στους τοίχους των άδειων κτιρίων, πάνω στα κορμιά των συμπατριωτών σου, πάνω στα πανωώ που ανεμίζουν και γυρίζει πίσω, βροντερή ένεση ελπίδας. Βροντερή ένεση ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Σήμερα θέλω να μιλήσω για τις σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε, τα μάτια που λάμπουν, τα στόματα που τραγουδάνε, τα χέρια που ενώνονται, το τεράστιο πλακατ, με έκταση μια πόλη, φτιαγμένο από βλέμματα που δηλώνουν ότι... πίσω δεν θα κάνουν. Είναι ΕΔΩ και θα γκρεμίσουν τα τείχη. Γιατί άλλος δρόμος από το γκρέμισμα των τειχών, ΔΕΝ υπάρχει. Πίσω ...ΔΕΝ υπάρχει. Πίσω υπάρχει μόνο ο γκρεμός. Και αυτόν τον χορό του Ζαλόγγου, αυτή την ατίμωση της αυτοκτονίας στον γκρεμό, δεν θα τον χορέψουν.

Σήμερα θέλω να μιλήσω για αυτήν την εκκωφαντική απάντηση όλων ΜΑΣ, στη βρώμα που έβγαλε η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε.. Όχι ...Ιστορία, και αύριο, και μεθαύριο, και αντιμεθαύριο, και όποιο ...αύριο κι αν χρειαστεί θα μας κουβαλήσεις και ...ΘΑ ΣΕ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΜΕ.

54 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω...
Η ιστορία πάντα γράφοταν στους δρόμους!!!

Δ.Υ. είπε...

Καλέ μύγα σε τσίμπησε;
Το ίδιο ιστολόγιο μας είχε μπαφιάσει με εκσυγχρονισμό και "κρυφοπασοκισμό"
Αρε αμα χάνεις το επίδομα τι παθαίνεις.....

katerina είπε...

Λύκε ...αυριο.

katerina είπε...

Επίδομα εγώ δεν χάνω.
Το μόνο που θα κινδυνευα να χάσω καλή μου ειναι την αξιοπρεπεια μου, συναγελαζομενη μαζί σου.

Στο ξαναειπα βέβαια, αλλά ...δεν πειραζει ΚΑΙ να στο ξαναπω. Επαναληψη μητηρ μαθησεως.

Εγώ τους βοθρους ...καλή ωρα σαν και σένα δεν τους πετροβολάω. Τον κινδυνο να πιτσιλιστώ με λυματα, θα τον αποφυγω ...για μια ακόμα φορά.

Καλη σου νυχτα.

Δ.Υ. είπε...

Ιστολόγιον "Κατερινα"
Δεκεμβριος 2008

Στην φωτό, η Αλέκα με συνολάκι από τον οίκο υψηλής ραπτικής "Λόλα", νούμερο 58, και τσαντάκι lacoste στην δεξίωση προς τιμήν του Κινέζου προέδρου. Ή μπορεί πάλι, το τσαντάκι να είναι μαιμού και να της το έφερε ο Κινέζος Πρόεδρος δώρο, έτσι ρε παιδί μου για να βοηθήσει την Αλέκα να διαμορφώσει άποψη...για την Κινα...
Όχι αυτή η πλάτη με την παραδείσια τουαλέτα, δεν ξέρω σε ποια ξανθιά φρεγάτα ανήκει. Νομίζω ότι η φρεγάτα, είναι κλάσης Αζέλ, αλλά αν πάλι κάποιος συχωριανός, έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον (που δεν το φαντάζομαι, είμεθα blog με καλόγουστους αναγνώστες), να το ψάξουμε ρε αδελφέ.
Εκτός πάλι αν την δώσανε την φρεγάτα δώρο στον Κινέζο μαζί με τον τενεκέ με το λάδι. Συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες, οι συντροφοι της, θέλανε να την δωσουν και την Αλέκα στον Κινέζο, για να τον διευκολυνει ...ιδεολογικά, αλλά ο Κινεζος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αντε δώρο ένα μαιμού τσαντακι lacoste, για το καλό, για το Κομμα ρε γαμώτο, και έξω απο την πόρτα....

Ω καιροί Ω ήθη

katerina είπε...

Ότι και να κάνεις, όσες ...υπερωρίες και να δουλέψεις, σου ειπα, βοθρους ΔΕΝ πετροβολάω.

Και πάλι καλη σου νυχτα.

Δ.Υ. είπε...

Ιστολογιον Κατερίνα
Σεπτέμβριος 2009

Δεν τις έκανες καλά τις δουλειές σου κυρά μου, που έλεγε και η συχωρεμένη η Σαπφώ Νοταρά. Τώρα, θα αράξεις 30 μέρες να δεις την τιτανομαχία του Κώστα με την φοροδιαφυγή, την γιγαντομαχία του Γιώργου με τα μεγαλοσυμφεροντα, και την μάχη της Αλέκας με τον ...δαίμονα του αντικομουνισμού που κινδυνεύει να κυριεύσει την χώρα. Ο Αλέκος και ο Αλέξης, χειροκροτούμενοι από αλαλάζοντα γκρουπουσκουλα και γεροντοφρικιά θα δώσουν τον ...υπέρ πάντων αγώνα, για την διεκδίκηση της καρέκλας της εύθυμης αριστεράς και ο Ψινάκης, με ανάρριχτη την πασμίνα να ανεμίζει, θα σε χειροκροτεί φωνάζοντας «Θεά, είσαι Θεά χρυση μου». Μπορείς και να τον πιστέψεις....

Ω καιροί Ω ήθη

Δ.Υ. είπε...

Ιστολογιον "Κατερινα"
Νοέμβριος 2009

Χθες αν υπήρχε πατριωτισμομετρο, οι αιματολογικές μου, θα έδειχναν πολύ υψηλές τιμές.

Το κέντρο κράτησης «λαθρομεταναστών» της Παγανής στην Λέσβο, ένα κολαστήριο ψυχών, ένα «στρατόπεδο ψυχών», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζητωντας συγνωμη για τις απανθρωπες συνθηκες κρατησης, έκλεισε. Έστω κι αν η επίσημη εκδοχή, είναι ότι έκλεισε προσωρινά για επισκευές.

κ. Βούγια, προσωπικά ΧΘΕΣ ένοιωσα εθνικά υπερήφανη.

Ω καιροί Ω ήθη

Ανώνυμος είπε...

Ραντεβού αύριο λοιπόν, στο δρόμο.....

katerina είπε...

Ναι Dame μου, αυριο.

Δουλευω λίγο εδώ αποψε και να σου πω την αληθεια συνεχεια το μυαλό μου είναι στο αν και αυριο θα έχει την κοσμοθυελλα που ειχε πριν 15 μέρες.

Είναι μεγάλο το στοιχημα για αυριο. Σε κάθε επιπεδο. Και στο πλήθος και στην περιφρουρηση. Το ειδες, το ξέρεις, το διαβασα στο blog σου, και ναι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αδιστακτοι, φοβάμαι ότι και αυριο θα επιχειρησουν μαφιοζικες προβοκατσιες.

celin είπε...

Σιγα μην απολογηθει η κοπελα για ο,τι εγραφε παλαιοτερα.Ο,τι γουσταρουμε γραφουμε κ εχουμε δικαιωμα να αναθεωρουμε.Κι αν αυριο-μεθαυριο σκεφτει κ αποφασισει να στηριξει τα μετρα του ΔΝΤ,γουστο της κ καπελο της.Σιγα μη ρωταμε τον καθενα για τις μεταστροφες στις αντιληψεις μας

dimitris είπε...

Κατερινα καλημερα, τωρα χρειαζεται ο καθε εργαζομενος να ''ενωθει'' για να παλεψουμε τα μετρα τους, οταν θα βγουμε νικητες μπορει παλι να κανεις αν θελεις τις ''πλακες'' σου και αν δεν σε καλυπτει η αριστερα σαν ψηφοφορο τον ''ριχνεις'' οπου θες, αλλα τωρα χρειαζεται να ειμαστε ολοι οι εργαζομενοι μαζι. ΠΑΜΕ Κατερινα!

Ανώνυμος είπε...

Μανταμίτσα όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι βόθρος;
Και απαιτείς σεβασμό σε αυτά που γράφεις;...

Ανώνυμος είπε...

Όξω μωρή φακλάνα! Φασιστόμουτρο του κερατά!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ΔΥ, με τα ωραία σου!
"Γιγαντομαχία ο Παπανδρέου με τα συμφέροντα", έτσι Κατερίνα;
Ε, ρε, τι σου κάνει ένα επίδομα....Δίκιο έχεις ΔΥ.

Ανώνυμος είπε...

@CELIN ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

ο ποιητής.

not_me είπε...

δικιο εχουν τα...παρασιτα ρε κατερινα!
τι ειναι αυτα που γραφεις!
ειναι δυνατον να παραδεχεσαι οτι εκανες λαθος?
Ποιος νορμαλ ανθρωπος κανει στις μερες μας λαθη...και μετα τα παραδεχεται ???
εισαι σοβαρη ??

βεβαια υπαρχει ενας τροπος να μην κανεις λαθη,θα στον πω γιατι σε συμπαθω! οκ ?

ξεκινα να γραφεις για "μουνια","κωλους","πουρα","πουτσους" και φυσικα για "λεύκανση κωλοτρυπίδας".

Ασε αυτα τα περιεργα μωρε για επαναστασεις και δρομους....ποιος ασχολειται τωρα με αυτα τα περιεργα και βαρετα πραγματα!

καλημεριζω


υ.γ.1
λυπαμαι που δεν μπορω να ειμαι εκει σημερα ευχομαι καλη επιτυχια απο ολες τις αποψεις

υ.γ.2
κρατιεμαι για να μην γραψω τιποτα πιο χοντρο στους "ανωνυμους" γιατι σεβομαι τον χωρο

Δ.Υ. είπε...

Λάθη;
Μεταστροφές αντιλήψεων;
Οχι καλέ,προβατάκι ειμαστε και πάμε όπου πάει το κοπάδι.
Με την επιστροφή του επιδόματος στον κρυφοπασοκισμό και πάλι.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

katerina είπε...

Καλημέρα Celin.

Δεν θα ειχα κανένα προβλημα να αλλάξω Celin μου. Αλλωστε αν για κάτι νοιωθω περηφανη, ειναι γιατί ειχα πάντα το κουραγιο, τα κότσια και την δυναμη να αλλάζω. Και αλλάξει πολλά και πολύ σημαντικά στη ζωή μου. Και προσωπικά και επαγγελματικά.

Αλλά πολιτικό χωρο δεν άλλαξα τον τελευταιο καιρό, ή τουλάχιστον τα χρόνια που έχω το blog. Και τι εννοώ με αυτό; Κάποτε χορευα στο φτερό του καρχαρία,με αυτό που κάποιοι έλεγαν ...αριστερισμό. Αλλά εδω και χρόνια παρκαρα τη λογική μου στην σοσιαλδημοκρατία. Και εγω δεν άλλαξα, ακόμα εκει ειμαι.

Απλά τοΠΑΣΟΚ, ή μάλλον αυτή η Κυβερνηση, η πιο Δεξια που έχει ζησει αυτός ο τόπος απο την μεταπολιτευση και μετά (πιθανα΄και μεταπολεμικά) έχτισε το αυθαιρετο της σε ένα χωρο που δεν της ανηκει.

Ανοιξα το πρωί το blog και γελασα μεχρι δακρυων. Ειδα ότι όλη νυχτα ...διαβαζε το blog, αναρτηση, αναρτηση. Ξέρεις ειναι κοντα στις 350 αναρτησεις. Αν διαβασεις τα αποσπασματα που «αλιευσε» θα καταλάβεις αυτό που έλεγα πάντα. Το πολιτικό σκηνικό ειναι σάπιο.

Αλλά σκέψου ποιοι πληρωνονται για να δωσουν την διαδικτυακή μάχη για τα αφεντικά τους. Εργατικοι μεν (δεν ξερω κι αν πληρωνουν τα αφεντικά και νυχτερινές υπέρωρίες) αλλά τόσο ηλίθιοι. Τόσο μα τόσο ηλιθιοι.

Η ηλιθιοτητα ειναι το μόνο που με ανησυχεί. Πρωτον γιατί ειναι αητητη, και δευτερον γιατί το ζουμε πια ειναι και εξαιρετικά επικινδυνη.

Απο την άλλη όλο αυτό ειναι και ενθαρυντικό. Σκέψου τι ανθρωπους έφτασαν να έχουν στη δουλεψη τους. Τους ηλίθιους. Προφανώς όσο μεγάλο και να ειναι το επιμισθιο, οι στοιχειωδώς ευφυείς, αρνηθηκαν να κάνουν αυτήν την τόσο υποτιμητική δουλειά.

katerina είπε...

George καλη σου μέρα.

Τα έγραψα και παραπάνω στον Celin. Μην συγχιζεσαι, ειναι αστείο όλο αυτό. Ή μάλλον όχι, ειναι γελοιο όλο αυτό. Απλά διασκεδασε το. Δες το επιπεδο ηλιθιότητας των ...υπάλληλων τους,δες ότι δεν καταλαβαινουν καν τι διαβαζουν, καταλαβε το επιπεδο διανοητικής επάρκειας των τσατσων τους.

Γιατί βεβαια, πρέπει να εισαι και υπάλληλος και τσατσος για να κάτσεις όλη νυχτα να ψαχνεις γραμμη γραμμή 350 αναρτησεις 3 ετών, και να βρεις τι;

Αλλά ειμαι πραγματικά χαρουμενη. Σημερα έχω ακόμα μια απαντηση σε όσους ρωτάνε... μα ειναι αποτελεσματικές οι κινητοποιησεις. Ε, ναι είναι. Δειτε το τρομο τους, δειτε τον πανικό τους.

Όσο για όλα αυτά που γραφεις.... Μα ότι λειπει στον καθένα, ότι προσδοκά στην ζωή του αλλά δνε ερχεται, το φτιαχνει στον χαρτινο διαδικτυακό του τόπο, μπας και εκτονωθεί.

Προσωπικά δεν με ενοχλέι καθόλου. Σου είπα, ότι σεβομαι και κατανοώ τις αναγκες των ανθρώπων. Ακόμα και όταν αυτές εκδηλωνονται σαν λυσαλέα αναζητηση, σαν αγγελιες ευρεσης. Όσο χυδαια κι αν είναι...

Και μεσα απο την καρδιά μου ευχομαι ολοψυχα να βρει το ...πολυποθητο!
Ασε που αν ποτέ καταφερει ...να το βρει, μπορεί και εμας να ηρεμησει λίγο το μυαλό μας απο τη χυδαια ηλιθιότητα των στερημενων βόθρων.

Υ.Γ. Το διασκεδάζω τόσο πολύ όλο αυτό, πινω καφέ και γελάω, που μπαινω στο πειρασμό να πω. Ξαναδιαβασε τις ΟΛΕΣ, σου έχουν ξεφυγει πολλά. Ειναι κριμα να σε πληρωνουν τζαμπα μισθό, τετοιες δυσκολες οικονομικά εποχές.

Την καλημέρα μου

ELvA είπε...

Μην ασχολεισαι, το ολο θεμα ειναι αναξιο λογου, Κατερινα. Μεχρι και στο δικο μου blog που ..ορμωμενο απο Βορρα ασχολειται και με τη κατασταση στην Ελλαδα, επεσε... κριτικη επειδη γραφω τελευταια πολιτικα θεματα! Τι αλλο δειχνει αυτο εκτος απο το οτι ειναι πανικοβλητοι;Ελπιζω η συγκεντρωση να ειναι τοσο μεγαλη που να κλεισουν καποια στοματα, ή να μεινουν ανοικτα απο τη.. κοσμοπλημμυρα!

Φιλια!

Unknown είπε...

Μία λέξη μόνο. Είσαι "εξαιρετική" και δεν χρειάστηκε να διαβάσω καμία ανάρτηση παλιά.

καλό σου απόγευμα

katerina είπε...

Ελβα μου σε χαιρετώ.

Ναι ήταν παρα πολύ μεγάλη η συγκέντρωση, για άλλη μια φορα κοσμοπλημυρα. Αν και αυτή την φορά, εν αντιθέσει με την προηγουμενη συγκεντρωση, το ΠΑΜΕ ακολουθησε άλλο δρομολόγιο, νομιζω πήγε στο Υπουργείο εργασίας, στην Πειραιώς.

Δεν θέλω να πω τωρα πόσο με διαολιζει αυτή η "αριστερή" λογική της ιδεολογικής καθαρότητας. Όσο ακριβώς με εξοργιζει πάσης φυσεως καθαροτητα, πάσης φυσεως ιδεολογία του τσιτατου.

Τι να κάνουμε, το ΚΚΕ θα φοβάται πάντα να ανοιχτεί στη κοινωνία, θα μετραει πάντα τις δυνάμεις του τρεις το λάδι, τρεις το ξυδι, πέντε το λαδοξυδο και θα περιχαρακωνεται πάντα μένοςντας ένα κλειστό μαγαζί που το ενδιαφερει μόνο να μεγαλώσει την ...πελατεία του, μόνο ισαμε εκει που κανείς δνε θα διανοηθεί αν του χαλάσει τις ισορροπίες του.

Να πω βέβαια ότι εξισου όμορφο συναισθημα με το συλλαλητηριο ειναι και το ....μετά απο το συλλαλητηριο. Αυτό το να περπατας με φίλους στην πόλη που αγαπάς, και που έλαμπε σημερα απαλλαγμένη απο αυτοκινητα, εμπορικές δραστηριοτητες, κουστουμια και γραβατες. Η πιο γλυκεια κουραση του κόσμου. Καλά μην υπέρβάλλω υπάρχουν και άλλες επισης γλυκές ...κουρασες.

Φιλια.

Υ.Γ.Ναι ο πανικός τους ειναι εκδηλος.

katerina είπε...

Καλώς μου ήρθες Meggie, σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.

Να τα λέμε. Εριξα μια μικρή ματιά (πάω να ξαπλώσω λίγο, ψιλοεξοντωθηκα και με χτυπησε και ο ήλιος) στο blog σου. Τι ευαισθητο!

Μαρίκα Παλαίστη είπε...

"Σιγα μην απολογηθει η κοπελα για ο,τι εγραφε παλαιοτερα.Ο,τι γουσταρουμε γραφουμε κ εχουμε δικαιωμα να αναθεωρουμε.Κι αν αυριο-μεθαυριο σκεφτει κ αποφασισει να στηριξει τα μετρα του ΔΝΤ,γουστο της κ καπελο της.Σιγα μη ρωταμε τον καθενα για τις μεταστροφες στις αντιληψεις μας"

Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κάτι περισσότερο από αυτό που είπε Celin.

Αρκεί βέβαια, αυτός που αλλάζει να αντιλαμβάνεται (ή να παραδέχεται) ότι άλλαξε! Όχι με μεσοβέζικες παραδοχές του τύπου "Ναι άλλαξα αλλά χωρο δεν άλλαξα".

Κατερίνα, η απαξίωση των όσων γράφουν ενάντια στις ΤΩΡΙΝΕΣ σου απόψεις, οι ειρωνίες κλπ. κλπ. δεν είναι απάντηση. Εκτός και αν άλλαξες ΚΑΙ ΕΔΩ, εκτος εαν υιοθέτησες ΚΑΙ αυτή την κομμουνιστική μέθοδο της "απάντησης".

Προσωπικά, χάρηκα για την αρχή της ανάρτησης. Ναι, πρέπει να παλαίψουμε, ναι ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, αλλά αφού γκρεμιστεί πρώτα όλο αυτό το άθλιο οικοδόμημα που έχτισε η μεταπολίστευση.

Μόνο που, φοβάμαι ότι δεν έχεις καταλάβει ότι αυτό που σήμερα επιδιώκει ο "δρόμος" είναι η διατήρηση του status quo, να μην χάσουμε τίποτα απο τα καταναλωτικά μας "κεκτημένα", να μην γυρίσουμε ΠΟΤΕ τα δανεικά, να μην αλλάξει το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα το πολιτικό προσωπικό (και ας παριστάνουν ότι μάχονται εναντίον του), να μας κάτσουν στο κεφάλι οι Βγενόπουλοι και οι συνεργάτες-επιχειρηματίες, τα λαμόγια απλά "να ξαποστάσουν λίγο" σαν την Ελλάδα που μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει... με λίγα λόγια να αλλάξει ο μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλοιώς. Η να επιβεβαιωθουν οι ονειρώξεις του ΚΚΕ, και να επιστρέψουμε στα σταλινικά παρελθόντα που τόσο πέτυχαν!

Και το κυριότερο: Να χρησιμοποιηθεί ο "δρόμος" σαν "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" ώστε να εξαγνιστούν οι μετέχοντες "αθώοι" πολίτες, ΝΑΙ, αυτοί που δεν ήξεραν τίποτα, αυτοί που "ξεγελάστηκαν", αυτοί οι κατά δήλωσή τους ηλίθιοι, "συμμετέχοντες στην γιορτή-φαγοπότι", και μη μου πεις ότι έμεινε κανένας αμέτοχος, γιατί αλλοιώς δείχνουν οι υπερχρεωμένες κάρτες, τα αυθαίρετα, η διόγκωση του Δημόσιου τομέα, με λίγα λόγια it takes two to tango, και ειλικρινά δεν ξέρω ποιός έσυρε το χορό, το "αυγό" ή η "κότα".

Τώρα, ποια η ουσία: Ακριβώς αυτή η διαδικασία του ΔΝΤ που μάχεσαι δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο: ΟΥΤΕ το "πολιτικό προσωπικο", ΟΥΤΕ τα λαμόγια, αλλά κυρίως θα διαλύσει αντιλήψεις ραχατιού, βολέματος, ανδρεοπαπανδρεικές "ηθικές", και όλο το ηθικό χάλι της μεταπολίτευσης και την εξανδραπόδιση του λαού με συνήθειες και ιδανικά των μεγαλοαστών. Θα μάθει o λαός πάλι ότι δεν είναι το παν η "μούρη", η τεμπελιά, η εκμετάλλαυση, και -που ξέρεις- μπορεί να μάθει και να δουλεύει και ο ΔΥ ακόμα!

Το "παρελθόν" μόλις μας πούλησε το όπλο για να το σκοτώσουμε. Λέγεται ΔΝΤ. Και αν ρωτήσεις τις νεοφανείς κομμουνιστικές σου συμπορεύσεις, μάλλον κάτι θα θυμούνται σχετικά με την θεωρία αυτή.

Το χάος θα φέρει τον φασισμό με ένα απο τα δυό του πρόσωπα: Του Χίτλερ ή του Στάλιν. Το ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ χάος, νομίζοντας ότι θα επικρατήσει με τις θεωρίες περί επανάστασης του 18ου αιώνα. Κάποιοι καραδοκούν από την "άλλη πλευρά". Εσύ δυστυχώς, εσύ με την συμπόρευση ρίχνεις νερό στο μύλο και των δύο.

Κατά τα άλλα, μην εκτίθεσαι. Το προφανές εξιτάρισμά σου από την "συμμετοχή" στην διαδήλωση είναι το εξιτάρισμα του απομονωμένου μεγαλοαστού, όταν "συμπορευθεί" για πρώτη φορά με τον λαό, οταν πάψει να αισθάνεται "μόνος", όταν "συμπορεύεται" -δυστυχώς άσχετα με τον σκοπό!

Κατι σαν να μπαίνει σε ένα καινούργιο μαντρί, όπως σου λέγανε κάποιοι παλιά. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι δεν μπορείς ακόμα να αντισταθείς. Είναι πολύ κρίμα, αυτή η τόσο χαρισματική γραφή σου, να εξυπηρετεί αυτούς που σήμερα εξυπηρετεί.

Αυτά. Μπορείς να αρχίσεις τις ειρωνίες, ή να μπεις στον κόπο να απαντήσεις.

Στέργιος είπε...

Εμείς και αύριο πάλι θα τους διαψεύσουμε Κατερίνα. Όπως σήμερα, χθες και προχθές. Όπως και οι προηγούμενοι από μας. Αυτό το ποτάμι στης ιστορίας δεν γυρίζει πίσω. Μπλοκάρει, φουσκώνει, φράσσεται αλλά δεν γυρίζει πίσω. Στο τέλος σπάει όλα τα φράγματα. Μόνο που όλοι ξέρουμε το κόστος, δυστυχώς…

ΥΓ . Σου το έχω ξαναπεί. Κάποιοι θέλουν να σε χειροκροτούν μόνο αν συμφωνείς μαζί τους. Τότε σε υμνούν. Διαφορετικά σε πετροβολούν. Η κρυφή έλξη του φασισμού στις δόξες του. Ευτυχώς εμείς που διαφωνήσαμε και συμφωνήσαμε μαζί σου και σε κρίναμε διαλεκτικά και όχι δογματικά, έχουμε εντελώς άλλη άποψη και δεν μας απασχολούν τα εσώψυχα όσων σου αρνούνται το δικαίωμα της γνώμης και της εξέλιξής της. Υποφέρουν ακόμη πιο πολύ και όταν δεν απαντάς! Το δικό μας αυτί πάντως δεν ίδρωσε από τις… «αποκαλύψεις» (!!!) του μπλογκοβίου σου! Σα και δεν ξέραμε! Συνεχίζουμε, σιγά που θα μας πάνε στο συκοφαντικό Ζάλογγο.

Στέργιος είπε...

Κυρία Μαρίκα Παλαίστη,

Δεν ξέρω αν απαντήσει η Κατερίνα αλλά εγώ δεν κολλάω. Πολύ πονηρά πάς να αγιάσεις το ΔΝΤ. Ακόμη στη θεωρία του ενόχου λαού που και στο δρόμο ακόμη σέρνει την ενοχή του είσαι;

Δεν βλέπω να το κάνεις αθώα. Και το ωραιότερο… ότι το ΔΝΤ θα... καθαρίσει τη χώρα από τον κόπρο του Αυγείου (του λαού δλδ) πολύ ωραίο… και τα διλήμματα Χίτλερ ή Στάλιν πολύ ωραία και πονηρά. Χτυπάμε όλο το παλιό φασισμό αλλά αφήνουμε πεδίο δόξας λαμπρό για τον φασισμό του ΔΝΤ!!! Σιγά που δεν θα το καταλαβαίναμε.

Έχοντας πλέον 47 χρόνια ασταμάτητα στους δρόμους του αγώνα και μη έχοντας καμία ενοχή και συμμετοχή στα εγκλήματα των άλλων, δουλεύοντας πάντα όλα αυτά τα χρόνια και μη έχοντας κανένα περιουσιακό στοιχείο, μπορώ να σου πω ελεύθερα ότι μιλάς γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν στους δρόμους και για σένα, αν εσύ έλλειπες, και δεν δέχομαι τις ρετσίνες σου. Δεν είμαι ένοχος για τίποτα και μπορώ να τους φτύνω συνεχώς και επισήμως αλλά ξέρω καλά ότι οι κλέφτες είναι ακριβώς αυτοί που το ΔΝΤ θέλει να εξασφαλίσει τα τοκογλυφικά τους δάνεια. Και αυτοί δεν είναι ο λαός. Και αν έχεις τη παραμικρή αντίρρηση ότι ο λαός έχει ξεπληρώσει τα δάνεια και τώρα τα χρωστάει ξανά σαν τόκους δες και λίγο τα στοιχεία των προϋπολογισμών. Τα πληρώσαμε και τα ξαναπληρώνουμε. Και δεν τα ξεπληρώσαμε τεμπελιάζοντας αλλά δουλεύοντας, δεν έπεφταν λεφτά από τον ουρανό! Μιλάω για 450 δισεκ και βάλε τα τελευταία 20 χρόνια! Και πόσα θα χρωστάμε παρακαλώ σε 2 χρόνια ενώ θα ξεπληρώνουμε μέσω ΔΝΤ; Άλλα 450 δισεκ!!! Ε, δε θα μας παραπλανήσεις τώρα ότι τρώμε δάνεια…

Δες για το ποιοι έφαγαν τα δάνεια στις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου (άρθρο 18) που απαλλάσσει όλους τους ντόπιους κλέφτες και μιζαδόρους (οι ξένοι είναι άφαντοι) που έβγαλαν έξω τα κέρδη και τα δάνεια και τώρα με μπόνους τους καλούν να τα ξαναφέρουν. Αυτή είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ όχι οι δρόμοι του αγώνα. Αυτούς τα μέτρα ευνοούν όχι εκείνους που θα τα πληρώσουν.

Αν σας φαίνεται ειρωνική κριτική όλα αυτά και όχι οργισμένη απάντηση, καλώς, έχουμε και καλύτερα πράγματα να κάνουμε

katerina είπε...

Μαρίκα Παλαιστη,

Αν δεν θέλεις …ειρωνείες τότε πρέπει να κόψεις τις ασκήσεις μαθητευτόμενου μάγου να με…ψυχαναλύσεις, και προσπαθησε να μιλήσεις πολιτικά.

Λυπάμαι, άλλα όσο θα παλευεις απεγνωσμένα να κάνεις δημόσια μαθηματα πρακτικής ψυχολογίας πάνω μου, και μάλιστα με την μέθοδο ανευ διαδασκάλου, έχω μόνο δυο τρόπους να απαντήσω.

Ο πρωτος τρόπος, ειρωνικός.
Ο δευτερος να απαντησω κάνοντας το δικό σου …ψυχολογικό πορτραιτο. Πιστεψε με, δεν θα σου αρεσει.
Και εν πάση περιπτωσει, τουλάχιστον εμεις οι δυο ξέρουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, μιας και τα εργαστηριακα ευρηματα κραυγαζουν, ότι η …ψυχολογία …ε, δεν ειναι και το δυνατό σου σημείο.

Αρα ας προσπαθησουμε να μιλησουμε πολιτικά.

Στην Δημοκρατία Μαρίκα Παλαιστη, οι ευθυνες έχουν ονοματεπωνυμο, στα φασιστικά καθεστώτα ή στις μπανανίες, οι ευθυνες διαχεονται.

Ναι, όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό, δεν περιλαμαβάνει μόνο το πολιτικό προσωπικό (είδα ότι υιοθέτησες τον όρο, ας παινεψω λίγο το σπιτι μου, έχω περάσει πολλές «ορολογίες» τρια χρόνια εδω περα) και δεν θα μπορουσε άλλωστε, δεν θα τα καταφερνε.

Όλο αυτό το πλεγμα και της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής και της Δικαστικής Εξουσιας, σε αγαστή συνεργασία με την Μιντιακή, και ακόμα περισσότερο σε ΣΙΑΜΑΙΑ συνεργασία με την επιχειρηματική, ειναι αυτό που εγώ ονομάζω ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. Και πιστευω, και ελπιζω ότι όλο αυτό θα καταρευσει σαν χαρτινος πυργος.

Τωρα ασφαλώς και υπάρχει όχι παρανομία αλλά πληρης ΑΝΟΜΙΑ, σε όλη την χωρα. Και πάλι δεν θα μπορουσε να ειναι διαφορετικά. Νομοτελειακό είναι αυτό. Μάλιστα έιχα γραψει κάποτε, ότι ο Παλαιοκωστας ειναι παρανομος όταν όλη η χωρα ειναι ...άνομη.

Χρειαζοταν το πολιτικό σκηνικό να ριχνει μικρα, μεγάλα και πολύ μεγάλα ψιχουλα στους παρακατω, να ανεχεται τις μικρες ή μεγαλες παρανομίες τους, να κλεινει το μάτια και ταυτοχρονα να τους κλεινει το μάτι. Μόνο έτσι μπορουσε να επιβιωσει. Και δεν ειναι μονο ελληνικό το φαινομενο βέβαια.

Αλλά αυτό που θα λέω πάντα, όσο και με όποιο τρόπο κι αν το προβοκάρεις, είναι ότι η δημοκρατία δεν ειναι a la carte.

Δηλαδή στις δημοκρατίες , ο Νομος δεν επαφιεται στον πατριωτισμό του κάθε πολιτη ή σε λαικά δικαστηρια,σαν και αυτά που στηνουν τα μιντια ή και εσυ επιχειρείς να στησεις στο σχόλιο σου.

Την ευθυνη εφαρμογής του Νομου την έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ η ΕΞΟΥΣΙΑ (και να νομοθετει αποφευγοντας την πολυνομία, τις φωτογραφικές διαταξεις, τους νομους φιλετο η Νομοθετική, και να ελεγχει η Εκτελεστική, και να επιβάλλει ποινές που θα εκτελουνται, η Δικαστική)

(συνεχιζεται)

katerina είπε...

Όλα τα άλλα ενοχικά αυτομαστιγωματα εκ του πονηρου αγαπητή... Μαρίκα. Και επιτρεψε μου να σου πω να μην αδικείς τον εαυτό σου με τόσο.....αφελή πονηρά.

Αυτά τα αυτοκτονικά, τα σφαξε μου αγα μου να αγιασω, μακρυα απο εμενα. Το προβλημα και της Ελλαδας αλλά και της Ευρωζωνης ειναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ελάχιστα έως ουδολως οικονομικό.

Ή θα ακολουθηθούν νεοφιλελευθερες λογικες δημοσιονομικές ορθοδοξίας, οι οποιες με οποιοδηποτε πολιτικό προσωπικο, με οποιοδηποτε λαό, σε οποιαδηποτε χωρα, ειναι καταδικασμένες να αποτυχουν.

Ή θα ακολουθηθουν πολιτικες, μεγαλυτερου ελλειματος και χρεους και επανιδρυσης του κοινωνικου κρατους, και της προσφορας ποιοτικών δημοσιων αγαθών, παιδειας, υγείας, με το Κρατος όχι σε ρόλο επιχειρηματία (έχω πει εκατομυρια φορές ότι διαφωνώ με το ΚΚΕ σε πολύ περισσότερα απο όσα μπορώ ποτε να συμφωνησω) αλλά με ισχυρό εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο του Κρατους.

Όσο για το δρόμο, αυτή την στιγμή ειναι η μόνη λυση, ταυτοχρονα με όλες αυτές τις ουσιαστικές μαζωξεις, συζητησεις, οριοθετησεις, πολιτικές ζυμωσεις και ...μετακινησεις πολιτικών τεκτονικών πλακών που συντελουνται ΣΗΜΕΡΑ που μιλάμε σε όλη την χωρα.

Πολιτικά ομιλώ. Παρακαλώ το αυτό και δι’υμάς.

katerina είπε...

Στεργιε, τωρα ας τα πω σε εσενα να τα ακουσει και η ....πεθερά.

Σήμερα θυμωσα, και θυμωσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ.
Το ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά έδειξε πως αντιλαμβανεται τα συμφεροντα του λαου. Το ενδιαφερουν αποκλειστικά και μόνο ο ‘λαός» που μπορεί να ηγεμονευει. Απο κει και περα...γαια πυρι μειχθητω.

Σήμερα ηταν καταπτυστο για μία ακόμα φορά. Σε πορειες και πανεργατικες απεργίες σαν τις σημερινές, που όλοι ξερουμε ποσο κρισιμες ειναι, το να μαζεψει τον κόσμο του, να κάνει πορεία...αλλου, στην Πειραιώς, για να κάνει... το κομματι του, να κάνει επιδειξη δυναμης ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Κάποτε η φοβισμένη Αλεκα και οι χεσμένοι γυρω απο αυτήν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα λαικά κομματα δεν ειναι club που έχουν πορτιερη. Αν φοβουνται την οποιαδηποτε αμφισβητηση, ας μεινουν εκει μόνοι τους να φυλανε το μαγαζακι τους.

αντωνης είπε...

Δυο σχολιακια.

1) Χωρις να θελω να υποστηριξω την Κατερινα, το κανει πολυ καλα μονη της αλλωστε, εχω να ρωτησω κατι απλο. Οσοι δεν γουσταρετε αυτα που γραφει σημερα, δεν εχετε τουλαχιστον τα κοτσια να γραψετε με το νικ σας;
Κοτες ε κοτες.

2) Για τη σταση του ΠΑΜΕ σημερα, απλα αντιγραφω κατι που εγραψα και αλλου:

"Και εκει που αρχιζει η πορεια του ΠΑΜΕ, στριβει απο την Αιολου δεξια στη Σταδιου!!!
Και μενουμε μαλακες, λεμε που πανε αυτοι;
Μπαινουμε στην Πειραιως και προχωραμε. Καποια στιγμη βλεπουμε τις καμερες μαζεμενες εξω απο το υπουργειο εργασιας οπου ειχαν απλωσει ενα τεραστιο πανο του ΠΑΜΕ.
Σκεφτηκαμε οτι γι' αυτο κατεβηκαμε απο κει, για το νταβαντουρι με το πανο. Και λεμε καπου θα στριψει αριστερα για ν΄ ανεβει προς το Συνταγμα.
Αυτοι τιποτα. Προχωραγαν ντουγρου. Ρωταω τον πρωτο που βρηκα μπροστα μου με μια ντουντουκα, γιατι ρε πατριωτη παμε απο δω; Δεν ηξερε να μου πει τιποτα.
Ρωταω ενα δευτερο, τιποτα κι αυτος.
Λεμε καθηστε να περιμενουμε λιγο στην ακρη να δουμε. Και μετα απο λιγο ρωταει ο αδελφος μου, που πατε ρε απο δω; Και τι φωναζετε, να σας ακουσουν οι Κινεζοι εδω διπλα με τα μαγαζια; Στη Βουλη γιατι δεν πατε;;;

Και τι μας απαντησαν; Πηγαιντε εσεις, εμεις δεν παμε γιατι εκει εχει προβοκατορες.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, ε τους παρατησαμε και μεις και πηγαμε με την πορεια της ΓΣΕΕ"


Καλησπερα.

katerina είπε...

Δημητρη ζητώ συγνωμη δεν απαντησα προηγουμένως στο σχόλιο σου.
Δημητρη οι μέρες ειναι ιστορικές. Και θα πω, ότι αυτή τη στιγμή η χωρα χρειαζεται ένα νέο ΕΑΜ.

Αλλά ΕΑΜ Δημητρη, όχι μαγαζακια τυπου ΠΑΜΕ.

Αν σημερα τα φωτα των ευθυνων ειναι πάνω στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, η Αριστερά ΔΕΝ δικαιουται να κάνει το μαλακα, δειχνοντας απλά με το δαχτυλο.

Κια να σου εξομολογηθώ και την αμαρτία μου, εγώ περισσότερο απο αυτό το άθλιο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και την καταπτυστη ΝΔ, περισσότερο θυμωμένη ειμαι με την Αριστερά που η κοινωνία της δειχνει το φεγγάρι και αυτή κοιτάει το δαχτυλο. Δεν θα πω παραπάνω, γιατί ειδικά σημερα με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τις ...διαχειρίσεις του image του μαγαζιου τους ειμαι ΕΞΑΛΗ.

katerina είπε...

Πέστα ρε Αντωνη να αγιάσει το πληκτρολογιο σου. Και εγώ σημερα ειμαι εξαλλη με το ΠΑΜΕ. Εχω βαρεθεί να το γραφω απο την ώρα που ηρθα.

Λοιπόν για να αποφορτισω και λίγο το κλιμα, μόλις διαβασα το σχολιο σου, θυμηθηκα μια καταπληκτική σκηνή απο τη ταινια το ξύλο βγηκε απο τον Παραδεισο. Ειναι ο Ορεστης Μακρής γυμναστής, οι κοπελουδες πάνε να το τρελανουν, κάνουν επικυψη αντι αναταση, κλπ. Ρωταει λοιπόν τον Παπαμιχαηλ που παρακολουθεί απο το παραθυρο, καλέ μου κυριε, τι είπα; Αναταση του απανταει ο Ππαμιχαήλ.

Σας ευχαριστώ κυριε μου του λεει, μόλις με γλυτωσατε απο ένα κατοσταρικο που θα εδινα στον ψυχιατρο.

Θα μας τρελάνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ Αντωνη μου; ΌΧΙ. Θα το τρελανουμε εμεις, ή ακόμα καλυτερα θα το φτυσουμε.

katerina είπε...

Α, και κάτι άλλο Μαρικα Παλαιστη.

Το εγραψα και πριν στον Δημητρη. Απο το πολιτικό προσωπικό εγώ δεν εξαιρώ καθόλου την Αριστερα.

Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογικοποιησει τις προσωπικες τους διαφορές του στυλ, κάποτε ειχαμε μια κοινή γκομενα ή σε κερασα έναν καφέ και με στραβοκοιταξες, αντιπαθεί ο ένας τον άλλον, και κάνουν μια άλλη συνιστωσα.

Όσο για το ΚΚΕ, τα εγραψα και στα προηγουμενα σχόλια.

Αλλά όλες αυτές οι τεκτονικές μετακινησεις θα απελευθερωσουν και τεραστια ενεργεια και συγκλονιστικές δυνάμεις μεσα απο όλους τους πολιτικους χωρους. Ακόμα της δεξιας συμπεριλαμβανομένης (αχρειαστη να ειναι).

Και Μεσίες δεν θα υπάρξουν. Επ' αυτου έχω μια βεβαιοτητα. Αυτή τη στιγμή μπορεί να φαινεται και...μεταφυσική η βεβαιοτητα μου, αλλά δνε νομιζω ότι ειναι.

Marika Palaisti είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά που η πρόβλέψή μου επαληθεύτηκε. Επι της ουσίας καμμιά απάντηση: Ψευτοπροσβεβλημμένη, ψευτοθιγμένη (δήθεν) από ψυχολογικές αναλύσεις, ώστε να αποφύγεις την ουσία.

Μια μόνη απόπειρα απάντησης! "Ή θα ακολουθηθουν πολιτικες, μεγαλυτερου ελλειματος και χρεους και επανιδρυσης του κοινωνικου κρατους, και της προσφορας ποιοτικών δημοσιων αγαθών, παιδειας, υγείας, με το Κρατος..."

Και ερωτώ: Πως θα εφαρμοστούν πολιτικές ελλείματος χωρίς δανεικά; Απο ποιούς θα γίνει η επανίδρυση του κοινωνικού κράτους; Απο τους υφιστάμενους πολιτικούς που προσπαθείς να σώσεις; Πως ξαφνικά θα "αποχωρήσουμε" απο το οικονομικό περιβάλλον που μας έφερε εδώ που μας έφερε; Τι περισσότερο θα φέρει η "επανάσταση του χάους" που επιδιώκεται από ΚΚΕ-ΣΥΡΡΙΖΑ, πλην της εκμετάλλευσης της συνειδητής εξαθλίωσης, απο την ανατροπή των πάντων που επιφέρει το ΔΝΤ;

Και ασφαλώς, όλοι εμείς οι Ελληνες είμαστε ανεύθυνοι! Καποιοι μας παρέσυραν! Τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει στην "ευδαιμονία" των κρατούντων... ΝΑΙ στις συντάξεις στα 45 (αεροσυνοδοί), και γιατί όχι και σε αυτές των τυπογράφων (35!!!!). Ναι στους 35% ανάπηρους των Χανίων! Ολα με δανεικά, αλλά ποιός θα μας δανείσει πια;

Τώρα,επί προσωπικού: αν θέλεις εξηγείς ποιά τα αυτομαστιγώματά μου, ποια τα πονηρά αφελή; Μηπως είμαι πράκτορας του ΔΝΤ, όπως συνιστά ο αφελέστατος Στέργιος (που ΚΑΙ αυτός, οπως δηλώνει, ανεύθυνος, όπως άλλωστε όλοι οι έλληνες!). Αλλά αυτός τουλάχιστον ανήκει εκεί που ανήκει, λέει ότι το κόμμα του βάζει στο στόμα, αναπολεί θύελες για να δρέψει -πάνω στην εξαθλίωση- το νέο κομμουνισμό, ο δύστυχος. Οπως όλα τα θλιβερά απομεινάρια του παρελθόντος.

Εσύ όμως τι περιμένεις; Εσένα ποιός ο στόχος. ΠΕΣ ΤΟΝ ΜΕ ΛΙΓΑ, ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ!

Οσο για το δικό μου ψυχολογικό πορτρέτο, ευπρόσδεκτο αλλά με τι στοιχεία θα το κάνεις; Εσύ έχεις γράψει κατεβατά επι κατεβατών, εγώ ελάχιστα σχόλια. Εσύ έχεις αντικρούσει τον σημερινό σου εαυτό με τα γραπτά σου απο το παρελθόν, και τον εαυτό σου του παρελθόντος με όσα γράφεις σήμερα, εγώ έχω γράψει ελάχιστα σχόλια. Απο που λοιπόν θα μου "φτιάξεις" το προφιλ που απειλείς; Απο υποθέσεις, όπως αυτές με τις οποίες δικαιολογείς τις "καθόδους" σου προς την επανάσταση; Οι με τις "μεθόδους" σπίλωσης του κόμματος που ανήκεις πιά;

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή απειλείς (το συνηθίζεις και προς άλλους τελευταία) εγώ δεν θα βγάλω συμπεράσματα για το "γιατί", και το "πως".

Θα περιμένω να μιλήσεις. Βέβαια, ξέρω ότι ΔΕΝ θα τολμήσεις, γιατι δεν σε συμφέρει.

Αλλά μια απάντηση, τουλάχιστον στο τι περιμένεις;

Marika Palaisti είπε...

Και κάτι ακόμα (μετά την τριτολογία σου): Μου κάνει ειλικρινά κατάπληξη το ότι αναφέρεστε σε λύσεις απο τα υπάρχοντα κόμματα, ομάδες ή ομαδούλες. Δεν έχετε πάρει είδηση πως κανένας σχεδός (εκτός απο τους "επαναστάτες" της συντήρησης των κεκτημένων δια δανικών) δεν βλέπει λύσεις μέσα από τα υφιστάμενα κόμματα. Ολος ο κόσμος έχει απαξιώσει πολιτικούς, κόμματα είτε κυβερνητικά ή κυβενήσαντα, είτε όχι.

Εσείς; Κάποια απάντηση, από που θα προκύψει η "εξουσία" που θα διαχειτιστεί το χάος, την φτώχια, την άκρατη βία;

Ναι, ξέρω. Θα προκύψει απο τον λάο. Υπενθυμίζω ότι ΚΑΙ ο Χίτλερ απο τον λαό προέκυψε.

Θα απαντήσεις, θα ερωνευτείς, θα με βρίσεις πάλι, τι;

katerina είπε...

Τα εχω πει εκατονταδες φορές, και θα το ξαναπώ και άλλη μία.

Πιστευω και πιστευα πάντα, ότι η λυση θα ειναι μέσα απο την ΕΕ και όχι ελληνικό κουστουμι. Εχω γραψει τουλάχιστον δέκα posts, σε άσχετο χρόνο για την αναγκη της όσο δυνατόν μεγαλυτερης ομοσπονδοποιησης της Ευρωπης και προς τα εκει πάει το πραγμα. Παλια...αναγνωστρια του blog είσαι...Μαρίκα, δεν μπορεί θα το θυμάσαι.

Πιστευω ότι η ιστορία δεν θα σεβαστεί διόλου τις κομματικές σφραγιδες. Θα τις σαρώσει. Και θα το κάνει ακόμα και ΑΝ κάποιοι απο τους νυν πολιτικους διασωθούν (δευτεροκλασατοι και τριτοκλασάτοι σημερα) γιατί όλα τα παλια κόμματα κουβαλάνε τόσο μεγάλο αρνητικό φορτίο, που κανείς, ακόμα και ...Μεσίες δεν θα μπορουσαν να το διαχειριστούν και δεν έχουν και κανεναν λόγο να το φορτωθούν

Πιστευω ότι ότι μέσα στα υπαρχοντα Κομματα, αυτή την στιγμή γινονται τεραστιες διεργασίες διασπασης που απελευθερωνουν πολύ μεγάλες δυναμεις. Πιστευω ότι, ότι απομεινει απο Κομματα, και ότι δημιουργηθεί, θα εκδημοκρατιστεί, θα θεσμοθετησεις τάσεις, θα αλλάξει τελειως το τοπίο. Ο καταλυτης και ...στοιχηματιζω για αυτό θα ειναι ο καινουργιος εκλογικός Νομος. Αυτοί που χεσμένοι απο τον φόβο τοςυ πάνε να κάνουν τα απολυτα αρχηγικά Κομματα, να τα ελεγξουν όσο μπορουν και να περιορισουν τις φυγοκεντρες δυναμεις, υπογραφουν την θανατική τους καταδίκη.
Πιστευω ότι οι αυτοδυναμες κυβερνησεις στην Ελλαδα, τελειωσαν.

Τέλος, πιστευω ότι ο Βγενοπουλος που ο φιλοσοφος Γιανναρας τον παρακαλείι απο το βημα της εφημοερίδας Καθημερινή, είναι απλά ένας λαγός. Όπως λαγός άλλων ήταν πάντα και με τον ΟΤΕ, και με την ΟΑ. Αλλά και στον τραπεζικό κλαδο. Δεν ειναι τυχαίο βέβαια, ότι αν και πολυπραγμων επιχειρηματίας, δεν εχει ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με επιχειρησεις στα media. Ανοιγει χωρο για άλλους.

Πιστευω ότι θα έχουμε μια εθνικιστική δεξια, με πατριωτικά χαρακτηριστικά. Όχι βέβαια το ΛΑΟΣ, αυτό είναι one man show, θα καεί με το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε ένα κομμα επιχειρηματιών- τεχνοκρατών με φιλελευθερα χαρακτηριστικά , θα έχουμε μια κεντροαριστερά, και ένα ΚΚΕ. Αυτή ειναι η δική μου προβλεψη. Το ΚΚΕ που πάτησε και ανδρωθηκε με τον δικοματισμό, πιστευω ότι θα συρρικνωθεί εκτός κι αν απελευθερωσει και αυτό τις πολύ μεγάλες δυναμεις σε προσωπικό που διαθετει. Επίσης δεν ξέρω αν θα μπορουσε, αν θα αντεχε η Ελλαδα μια αριστερά αλλά Λαφονταιν. Φοβάμαι ότι η Αριστερά ακόμα στην Ελλαδα, κατατρεχεται απο κομουνιστογενή γονίδια.

(synexizetai)

katerina είπε...

Αυτο λοιπόν ειναι το δικό μου σεναριο πολιτικής φαντασίας.

Για αυτό και γελάω, ή έστω χαμογελάω με τους διαφορους κομματικους πατριωτισμούς που προσπαθεί ο καθένας να μου αποδωσει εδω μέσα. Είναι ήδη προπεθαμένοι.

Η εξισωση που μου ζητάς να λυσω, δεν έχει σταθερες, όλες ειναι παραμετροι. Εξαιρετικά πολυπαραμετρική η εξισωση του πολιτικου σκηνικού στην Ελλαδα,. Και επιμενω. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Τωρα επί του προσωπικου, ΑΡΝΟΥΜΑΙ κατηγορηματικώς να σου απαντησω. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί η ...οπερετα (και δεν αναφερομαι αποκλειστικώς στο όνομα που παραπεμπει σε οπερετα, γενικώς ομιλώ περι ...οπερετας) είναι το ειδος του λυρικου θεάτρου που δεν εκτιμώ διόλου.

Απλά υπένθυμιζω στους ...αμνημονες, ότι η δική μου η μνημη παραμενει εντυπωσιακά θηριώδης. Αστο να παει στο καλό τωρα, μεγάλα παιδιά ειμαστε και εγώ και προπαντός εσύ Μαρίκα.

Στέργιος είπε...

Κατερίνα μη χάνεις πολύ φαιά ουσία. Αυτοί που ήταν να αποκαλυφθούν αποκαλύφθηκαν, ο καθένας έχει τη θέση του και βγάζει τα συμπεράσματά του. Νομίζουν ότι είναι και έξυπνοι! Μη χαλάς το ναρκισσισμό τους.

Όσο για μένα, για να απαντήσω, ξέρεις τις διαφωνίες μας και σιγά εγώ μη θεωρήσω ότι «διολίσθησες» όπως κάποιοι που θέλουν να είσαι όργανο και όχι σκεπτόμενη. Οι διαφωνίες όμως τώρα έρχονται σε δεύτερη μοίρα παρότι δεν κάνω εκπτώσεις στις αρχές. Ακριβώς όπως πιστεύω για την Αριστερά.

Η θέση μου λοιπόν καταγράφτηκε στο «Ανοιχτό γράμμα» για το Μέτωπο που θα ήθελα να λάβω και δε δίστασα να αναρτήσω http://aristeripolitiki.blogspot.com/. Ανέφερα μεταξύ άλλων: «Η καταστροφή που απειλεί τη χώρα και το λαό βάζει σε δεύτερη μοίρα κάθε επιμέρους εμπόδιο που αφορά τις ιδεολογικές και πολιτικές μας διαφορές. Αυτό που προέχει είναι η οργάνωση των δυνάμεων του λαού σε ένα νέο ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ένα νέο ΕΑΜ, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα μεγάλη επίθεση των κυρίαρχων τάξεων που από κοινού με τη κυβέρνηση και τις ντόπιες και διεθνείς οργανώσεις του κεφαλαίου, ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΟΟΣΑ επιβάλλουν σκληρότατα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και όλου του λαού. Να προτάξουμε αυτό που μας ενώνει…..».

Τι περισσότερο να πω; Θεωρώ ότι το «γράμμα» καταγράφει και δικούς σου πόθους. Από κει και πέρα το έχουμε πει πολλαπλώς. Σ’ αυτό τον κόσμο τίποτε δε χαρίζεται. Ακόμη και η κοινή λογική, η κοινή πρακτική και το αυτονόητο. Αν δεν το κατακτήσεις δεν θα υπάρξει. Αν το κατακτήσεις και δε μπορείς να το κρατήσεις θα το χάσεις. Κενά δεν υπάρχουν στη πολιτική.

katerina είπε...

Στεργιε, δεν σου κρυβω ότι το γραμμα σου με προβληματισε στο να το δημοσιευσω ή όχι.

Και δεν το δημοσιευσα γιατί διαφωνώ σε πολλά απο αυτά που καταγραφεις, και που θα συζητησουμε κατ' ιδίαν πριν τα συζητησουμε δημόσια. Κάποια τα ειπαμε και σήμερα.

Τελος πάντων, ας πω σε τι συμφωνώ. Συμφωνώ ότι αυτή την στιγμή χρειαζομαστε όλες τις δυνάμεις που μπορουν να πουν ΟΧΙ. Απο όπου κι αν αυτές προερχονται, ότι κι αν αυτές εκφραζουν EKTOS των εθνικισμών, ρατσισμών, και βεβαια προσωπικών συμφερόντων και πολιτικών.

Αυτή τη στιγμή που γινεται η μεγάλη επιθεση, που συμμαχοι στην επικοινωνία (στα κλασικά ΜΜΕ) δεν υπάρχουν...ακόμη, προεχει να ειναι σαφές και κατανοητό, ότι αυτή η πολιτική δεν ειναι μονο αδικη, δνε ειναι μόνο ανηθικη, ειναι πάνω απο όλα ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΉ. Οι εκβιασμοι δεν θα σταματησουν ΠΟΤΕ.

Κάθε μέρα κάτι θα πρέπει να δοθεί, κάτι πολύ σημαντικό ειτε σε εισοδηματα, ειτε σε δημοκρατικές ελευθερίες, είτε σε εθνικά θέματα- όπως κι αν τα βλέπει κάποιος- γιατί...η άλλη λυση, η απειλή θα ειναι ότι ...χρεοκοπουμε.

Τωρα όλοι μαζί, πολυτελειες ...αρχών και διαφωνιών επι της αρχής δεν υπάρχουν. Το σπιτι καιγεται, δνε θα συζαμε αεναως αν θα παλεψουμε την φωτιά με πυροσβεστηρες ή νερό απο τη βρυση.

Οι ...ηγεμονισμοι, περιτευουν τωρα. Καλό δε θα ήταν να περιτεαν ...πάντα.

Marika Palaisti είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι κάπως αργά, επιφυλάσσομαι. Πάντως χαίρομαι, γιτί ήταν απάντηση.

Τωρα, επί προσωπικού: ΠΡΟΦΑΝΩΣ με μπερδεύεις με κάποιον άλλο, ή άλλη. Ολα αυτά τα αποσιωπητικά, οι αναφορές σε οπερέττες(!) κλπ. κλπ. αυτό δείχνουν. Και εφ' όσον συμβαίνει αυτό, το προσωπικό σου θέμα μέ όποιον/α νομίζεις ότι είμαι δεν με αφορά.

Marika Palaisti είπε...

Αγαπητέ κύριε Στέργιο,

Δεν σας γνωρίζω, είναι η αλήθεια. Εν τούτοις, προσέτρεξα στις γραφές του παρελθόντος της κας Κατερίνας, και εκεί σας βρήκα. Ξανά και ξανά.

Ετσι λοιπόν, μιάς και με τιμήσατε με την απάντησή σας, θα επιτρέψετε στην πτωχή να σας απαντήσει, ή έστω να σχολιάσει τα γραφόμενά σας.

Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια. Με καταλάβατε. "Πολύ πονηρά πάς να αγιάσεις το ΔΝΤ. ". Μα, γιατί να το κρύψωμεν, αλλωστε: Είμαι πράκτορας του ΔΝΤ! Οπως, άλλωστε, όλοι όσοι δεν ανηκουν στην "αγία παράταξη".

"Δεν βλέπω να το κάνεις αθώα. Και το ωραιότερο… ότι το ΔΝΤ θα... καθαρίσει τη χώρα από τον κόπρο του Αυγείου (του λαού δλδ) πολύ ωραίο". Βέβαια, εγώ δεν είπα πουθενά αυτό. Δεν είπα ότι θα καθαρίσει τον ...λαό (αυτό, το "καθάρισμα" δηλαδή, άλλοι το έκαναν, θυμάστε;) αλλά, τι σημασία έχει; Αν σας βολεύει, ε... αυτό θα εννούσα!

"Έχοντας πλέον 47 χρόνια ασταμάτητα στους δρόμους"... πως αυτό, οδοκαθαριστής είστε; Και ασταμάτητα; "...και μη έχοντας καμία ενοχή και συμμετοχή στα εγκλήματα των άλλων" ...μα κανείς δεν έχει συμμετοχή στα εγκλήματα των άλλων. Μόνο στα δικά σας έχετε, και δεν κάνατε λίγα! Δόξα τω θεώ, η "παράταξή" σας έχει "καθαρίσει" εκατομμύρια επι εκατομμυρίων: Στην Ρωσία του "πατερούλη", στην Καμπότζη τελευταία..
δουλεύοντας πάντα όλα αυτά τα χρόνια... αλήθεια είναι. Όλους εμάς δουλεύατε, ψιλό γαζί μάλιστα "και μη έχοντας κανένα περιουσιακό στοιχείο ... ε, δεν τα καταφέρνουν όλοι, κάποι θα έμεναν έξω από το λουφέ.

μπορώ να σου πω ελεύθερα ότι μιλάς γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν στους δρόμους και για σένα ... αλήθεια; Πότε, αγαπητέ μου έγινε αυτό; Πότε κάποιος αγωνίστηκε ΓΙΑ ΜΕΝΑ; Αν θυμάμαι καλά, για πάρτη της ΕΣΣΔ, ή για πάρτη τους αγωνίστηκαν πάντοτε οι ομοιδεάτες σου, ή για την πάρτη του κόμματος.
"Δεν είμαι ένοχος για τίποτα και μπορώ να τους φτύνω συνεχώς και επισήμως".. μα ποιός ειναι ένοχος, αγαπητέ; ΚΑΝΕΙΣ! αλλοίμονο αν κάποιος συμπατριώτης μας το παραδεχόταν! Θα χάλαγε η ελληνική παράδοση!

"αλλά ξέρω καλά ότι οι κλέφτες είναι ακριβώς αυτοί που το ΔΝΤ θέλει να εξασφαλίσει τα τοκογλυφικά τους δάνεια" ναι, βέβαια. Αυτοί που παίρνουν τα δάνεια, τα ξεκοκαλλίζουν και μετά καλούν τον "λαό" σε επανάσταση για να μην τα ξοφλήσουν, τι είναι; Η γνήσια και πεντακάθαρη αριστερή σου συνείδηση δεν θίγεται καθόλου στην ιδέα ότι κάποιος Ολλανδός θα χάσει πιθανόν την σύνταξή του επειδή ΕΜΕΙΣ δεν θα ξεπληρώσουμε τα δάνεια που μας έδωσαν (με το ζόρι, ντε!); Μπράβο!

"ο λαός έχει ξεπληρώσει τα δάνεια" Αντε ρε! Ο λαός δεν χρωστάει; Οι υπερχρεωμένες κάρτες που ανήκουν; Τα θαλασσοδάνεια μόνο το κεφάλαιο τα πήρε, έτσι; Ο "Αγιος" λαός δεν φταίει ΠΟΤΕ! Ε, δε θα μας παραπλανήσεις τώρα ότι τρώμε δάνεια… ... μα όχι βέβαια... εγώ να παραπλανήσω εσάς! Εσείς πιάνετε πουλιά στον αέρα!

Στο "Δες για το ποιοι έφαγαν τα δάνεια" μάλλον παραληρείτε, αγαπητέ. Φαίνεται ότι οι μιζαδόποι, οι χιλιάδες φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γιατροί ΟΛΟΙ δεν είναι "λαός". Ναι, έχετε δίκιο. Λαός είναι ΜΟΝΟ οι βιομηχανικοί εργάτες. Μόνο που... μας τέλειωσαν, αγαπητέ, πολλά χρόνια πριν. Ετσι που τα πάτε, θα μαζεύετε τον "λαό" σε κάποιο κουτούκι.

Αν σας φαίνεται ειρωνική κριτική όλα αυτά και όχι οργισμένη απάντηση, καλώς, έχουμε" ... όχι, δεν μου φαίνεται ειρωνική κριτική. Βλακώδης κριτική μου φαίνεται. Μουχλιασμένη κριτική, βγαλμένη από το μπαούλο της μη σκέψης και από το χρονοντούλαπο της ιστορίας μου φαίνεται.

και καλύτερα πράγματα να κάνουμε σοβαρά; Στην ηλικία σας το καταφέρνετε ακόμα; Με ποιό χέρι, άραγε; Σίγουρα με το αριστερό...

ΥΓ: Συγνώμη, Κατερίνα, αλλά... αυπνία βλέπεις. Είναι και της ηλικίας... Παρακολουθούσα οπερέττα στην τηλεόραση, και ύπνο δεν είχα. Με πολύ γνωστούς ηθοποιούς! Πλάκα είχε. οπως όλες οι οπερέτες, άλλωστε!

Marika Palaisti είπε...

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, και γιατί πολλά παράξενα συμβαίνουν εδώ: το προηγούμενο σχόλιο ΔΕΝ γράφτηκε από εμένα.

Ανώνυμος είπε...

η πολιτικη εχει δομη βιολογικου φαινομενου, οπως ενας μικροοργανισμος, και δεν μπορει να υπαχθει σε "ειδικοτητες" η πολιτικη ενεχει τον παραγοντα της απροσδιοριστιας, οπως και η ιδια η ζωη . οπως την ζωη μπορει να την μελετουν "ειδικοτητες" αλλα μονον η συνολη γνωση μπορει να την κατανοηση και να την ερμηνευση καθε φορα , ετσι ακριβως και την πολιτικη σημερα δεν μπορουν να την κατευθυνουν οι "ειδικοτητες" αλλα η συνολη διανοηση μιας χωρας , υπαρχει τετοιο πραγμα στην ελλαδα σημερα? υπαρχουν διανοουμενοι σημερα που να μπορουν να δωσουν μια νεου τυπου προοπτικη που να στηριζεται στα φυσικα και ιστορικα δεδομενα αυτης της χωρας? ο πραγματικος διανοουμενος μιας χωρας , δηλ. ο ιστορικα λειτουργων διανοουμενος δεν εχει σχεση με την "διανοηση" , τα "γραμματα" και τις "τεχνες" αλλα με τον δημοσιο προυπολογισμο της χωρας! ειναι αυτος που επεξεργαζομενος προβληματα -και για τουτο βεβαια πρεπει να ξερει τι σκεφτονται και αλλοι πανω σ΄΄ αυτα- υποδεικνυει λυσεις και εξοικονομει τον δημοσιο προυπολογισμο και τις στρατιωτικες δαπανες. σε χωρες που η τετοια διανοηση τελει υπο διωξη και αν δεν κατωρθωθη να απομονωθη κοινωνικα θα αφορισθη επισημα , οπως στην περιπτωση του καζαντζακη, ειναι επομενο η εξωτερικη πολιτικη να θεωρηται ταυτοτησημη με την αγορα οπλων... καλο απογευμα και συγνωμη για το "σεντονι" αποσπασμα απο βιβλιο ειναι.. γιωργος-λευκαδα

Xavier είπε...

Καλά σου τα λέει η Marika Palaisti. Είμαι της ίδιας άποψης.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΤΟΜΟ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

... ΔΙΑΒΑΖΕ:
... ΔΙΑΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ...
ΑΝΤΙ: ... ΔΙΑΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ...

ΕΥΧ.

Ανώνυμος είπε...

λυση μεσω ευρωπης μπορει να επιτευχθει μονο αν παρει χαμπαρι η ευρωπη τι εστι ΜΕΣΟΓΕΙΟς εγω ρε παιδια ανοιγω το παραθυρο της κουζινας μου και κοβω λεμονια , ριχνω πετονια στη θαλασσα και πιανω τσιπουρες , τι σχεση μπορει να εχω εγω με την "αναπτυξη" του τυπου που θελει η ευρωπη? και οι εδω " αναπτυξιολογοι ? ειναι δυνατον να εφαρμοσθουν εδω σ΄αυτο το κλιμα οι φιλοσοφικες αρχες της ευρωπης? (κυριαρχια του ανθρωπου επι της φυσης κλπ)?

Ανώνυμος είπε...

γιωργος-λευκαδα , ξεχασα να το γραψω (πινω κρασακι )

katerina είπε...

Γιωργο μου αγαπώ και απολαμβάνω πολύ τα "σεντονια" σου. Το ξέρεις.

Πολύ δε περισσότερο όταν γραφοντα και με την βοηθεια του αγιου κρασοποτηρου.

katerina είπε...

Xavier, με μεγάλη μου χαρά, σε προσκαλώ στην ...επομενη αναρτηση. Έτσι για να μην ξεχνιομαστε.

katerina είπε...

Ναι, παντοτινέ ταξιδευτή. Το πιστευω. Σχεδόν ακραδαντα.

Η ιστορία γραφεται πάντα σε μεγάλους κινδυνους. Και έναν τετοιο ζουμε. Πιστευω ότι υπο τον κινδυνο απωλειας της ευρωπαικής εηυμερία αλλά και της ευρωπαικής δυναμης και σχετικής πρωτοπορίας, οι εθνισκισμοι, οι προστατευτισμοί, και οι εθνικοι "πατριωτισμοί" θα έρθουν σε δευτερη μοιρα. Όχι δεν πιστευω ότι θα γινει...μπαμ και κάτω, η Ιστορία, δυστυχώς ή ευτύχώς έχει το δικό της το ...ραχατι, τους δικούς της χρονους, αλλά ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Δεν ηταν ένας ρομαντικός ευρωπαιστής ο Monet, συμβουλος του Ρουζβελτ ήταν, ένας απο τους εμπνευστες του New Deal.

Θα ήθελα πολλά να συζητησουμε εδώ. Κια σε άλλη αναρτηση θα χαρώ ιδιατερα να τα συζητησουμε τα της ομοσπονδης ευρωπης.

Αλήθεια, φιλολογος εισαι; Ιστορικός ίσως;

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ' ΤΑ ΔΥΟ!
ΑΝ ΚΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟΤΕ Η "ΠΙΣΤΗ" ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!
ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ, ΟΜΩΣ - ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ - Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣ' ΤΟ ΧΡΟΝΟ "ΕΠΩΔΥΝΗ" ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ! Η "ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!
ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ-ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΣΤΕ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΟ!

ΠΑΝΤΩΣ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ, ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

... ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, Η ΜΑΧΗ, ΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΙΣΙOΔΟΞΙΑ, Η ΕΛΠΙΔΑ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ;