Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κωδική ονομασία «πολιτικές πόρνες»

- Δηλαδή πως την έχετε δει την δουλειά ρε φιλάρες , σας κάναμε ανθρώπους, κυρίους, μάγκες και τώρα θα μας πάρετε και τη μπουκιά από το στόμα; Χορτασμένες ψείρες θα βγειτε να λαιστείτε στο γιλεκο μας, φτου σας ρε, η ...δημοκρατία ΜΑΣ, θα μας σώσει, είπε ο ...Χάρης στον ...επιχειρηματία.

- Ρε ...Χάρη κάνε μας την χάρη, του απάντησαν αυτοι. Δηλαδή αν δεν είμαστε εμείς να σας ξεπλένουμε τη μίζα, εσείς πως θα τα παίρνατε; Διότι ναι μεν είστε οι λειτουργοί της δημοκρατίας ΣΑΣ, δηλαδή διαχειριστές του δημόσιου χρήματος, αλλά όσο να πεις, το να ανοίξετε το χρηματοκιβώτιο και να τα παίρνετε τα τούβλα μόνοι σας, δεν γινόταν. Πως δηλαδή θα πιάνατε το 2% του τζίρου της Siemens, χωρίς να μοιράσετε σε εμάς το δημόσιο χρήμα. Άκου... Χάρη, σε αυτό το παιχνίδι συνέταιροι είμαστε, εσείς έχετε το δικαίωμα να διαχειρίζεστε το χρήμα του ελληνικού λαού και εμείς να σας το ξεπλένουμε με το αζημίωτο βέβαια.

- Σε παρακαλώ, η Δημοκρατία ΜΑΣ...

-Χάρη, θα σου δώσω μια συμβουλή, όχι μην ψάχνεις την τσέπη του σακακιού, τζάμπα θα στην δώσω. Μαζέψτε πρώτα τον Γείτονα που μας κουνάει και το δάχτυλο, που παίρνει και εκείνο το βαθυστόχαστο, το ηθικοπλαστικό το υφάκι και λέει στον συνταξιούχο των 700 ευρω, «όλοι φταίμε καλέ μου πολίτη, μαζί θα παλέψουμε, μαζί ξαναφέρουμε στην Ελλάδα την ευημερία, οι θυσίες σου είναι αναγκαίες, σε παρακαλώ άκουσε με, θέλεις να χρεοκοπήσεις; Όχι πες μου αυτό θέλεις; ». Τον κάψατε ρε...Χάρη τον ανθρωπάκο, ο Χριστοφοράκος μεχρι σε ποιο μέρος και τι καφέ πίνανε μολόγησε, πολιτική πόρνη του μαγαζιού του ΠΑΣΟΚ τον λέει. Ο Χριστοφοράκος ...Χάρη μου, τα λέει- εγώ, παπαπαπα την «δημοκρατία» ΣΑΣ κορώνα στο κεφάλι μου την έχω, ψωμί τρώω απο αυτήν. Άσε τον μακαρίτη το Βαρθολομαίο. Ο Γείτονας τις μίζες του ΠΑΣΟΚ τις συζητούσε μέσα στο γραφείο του στη Βουλή. Διότι είναι σου λέει ο άνθρωπος, είναι ....θεσμικός ο ρόλος της Βουλής...Ο Βαρθολομαίος βέβαια το είχε πάντα αυτό το ....να κατεβάζει η κούτρα του τις ψείρες, αυτό το ...ξενοδοχείο ολιγοωρης παραμονής, αυτό με τις γκαρσονιέρες, το έφαγε το κεφάλι του ο μακαρίτης. Νοίκιαζε σου λέει σουίτα στην Μ. Βρετανία για να πάρει τις μιζες για το μαγαζί Ν.Δ..

- Μα είπε ο Γείτονας ότι θα κάνει αγωγή στον Χριστοφοράκο που τον εμπλέκει, μην σου πω ότι μπορεί κάαααααααποτε να κάνει αγωγή και στον Γερμανό εισαγγελέα που τα αποδέχτηκε όλα αυτά. Δεν ευκαιρεί τώρα, ένεκα που είχε να ψηφίσει στη Βουλή, και τα μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων, αύξησης ΦΠΑ, μεταρρυθμίζουμε την Ελλάδα αγαπητέ μου. Άσε που πρέπει να πηγαίνει και στα κανάλια να μιλήσει για την...μεταρρύθμιση, να μιλήσει για το όραμα μας, στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στον συνταξιούχο, τι να προλάβει ο άνθρωπος; Δύσκολο, επίπονο, χρονοβόρο μεροκάματο η ...Δημοκρατία ΜΑΣ.

- Πάντως ...Χάρη πρέπει να σας βγάλουμε το καπέλο. Τους έχετε όλους τους εργαζόμενους στο γυαλί στρατιωτάκια. Ένας δεν στασίασε, ένας «δημοσιογράφος» δεν τον βούτηξε από την γραβάτα τον Γειτονα, να του πει «τι λέτε ρε καθίκια, σε ποιον λέτε «όλοι φταίμε», ο Χριστοφοράκος σας λέει πολιτικές πόρνες του μεγάλου μπουρδέλου, κατονομαζει προσωπικά και ονομαστικά σαν νταβατζηδες, και τον Σημιτη, και τον Καραμανλή, και τον Παπανδρέου, και εσείς του κουνάτε το δάχτυλο και του λέτε έχε μας εμπιστοσύνη πολίτη μας, εμείς θα σε σώσουμε από τον κακό σου εαυτό»;


- Στο είπα αγαπητέ μου, είναι επίπονο, κουραστικό, το μεροκάματο της ...Δημοκρατίας ΜΑΣ. Είναι και τόσα κανάλια, τόσοι καναλάρχες, δώσε στον ένα τούτο, πάρε από τον άλλον το άλλο, φέρε από εκείνον το τρίτο. Πολλή δουλειά για να ελέγξεις την ομερτά. Άσε που άμα μάθει ο ένας ότι ο άλλος πήρε ένα δρόμο παραπάνω, μια γέφυρα παρά κάτω, ένα λιμάνι πιο πολύ, ένα Μέγαρο πάρα κειθε, μια σχολική βιβλιοθήκη πάρα πέρα, μια φοροασυλία πιο κει, μια κρατική διαφήμιση πιο πέρα, γίνεται το έλα να δεις. Μαλλιά με μαλλιά πιάνονται. Αλλά ευτυχώς όλοι ξέρουν την αξία της ΟΜΕΡΤΑ. Το κεφάλαιο «ΟΜΕΡΤΑ» είναι το πρώτο μάθημα, στο οποίο δίνουν εξετάσεις οι θεσμικοί πυλώνες της ...Δημοκρατίας ΜΑΣ, αγαπητέ μου.

- Και την δικαιοσύνη όμως την βολεύετε;


- Καλά αυτό είναι το πιο εύκολο από όλα. Οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Ε, σκάει και καμιά κρίση μεταξύ τους, κάτι παραδικαστικά, αλλά αυτοκαθαίρονται. Η αυτοκάθαρση, είναι το δεύτερο μάθημα της ...δημοκρατίας ΜΑΣ, μετά την ομερτά. Όλα είναι ζήτημα προγραμματισμού. Αλλά στο ξανάλεω δεν είναι εύκολο πράγμα η ...Δημοκρατίας ΜΑΣ, θέλει δουλειά, θέλει ιδρώτα, θέλει κούραση. Κάντε εσείς αυτό που ξέρετε καλά, και αφήστε και εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας.

- Κοίτα ...Χάρη, σε αυτό το έργο με την κωδική ονομασία «η δημοκρατια ΜΑΣ», βαρεθήκαμε να κάνουμε τους υπεργολάβους σας, αφού μπορούμε να το τρέξουμε μόνοι μας. Αδερφέ μου, μεγάλο το νταβατζηλίκι σας. Ξέρεις τώρα πως είναι το ρίσκο του επιχειρείν; Δεν ξέρεις; Αμ που να ξέρεις ρε ...Χάρη και εσύ; Λοιπόν, θα παλέψουμε να τρέξουμε το επενδυτικό κεφαλαίο «απαξίωση του πολιτικού συστήματος» και φίλε ...Χάρη, γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είστε ακριβοί, 2% του ΤΖΙΡΟΥ μας, είναι πολύ αδερφέ.

- Σου είπα, είναι και πολλή η δουλειά. Να τη στήσεις, να βρεις τους κατάλληλους στην υπαλληλική ιεραρχία να τους αναδείξεις στην πυραμίδα της διοίκησης για να σου κάνουν την δουλειά, να τα βρεις με τους καναλάρχες να τους δώσεις αυτό που κάθε φορά θέλουν, αυτοί να τα βρουν με το προσωπικό τους, τους τηλε-ευαγγελιστές- πολλοι κάνουν και deals απ’ ευθείας μαζί μας, να τα βρεις με τη δικαιοσύνη, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, μας ξετσουτσουρώσανε και οι συνδικαλιστές τώρα. Μέχρι πριν λίγο τους δίναμε την αργομισθία τους, κάτι θέσεις σε ΔΣ, κάτι εξτραδάκια, καθαρίζαμε. Τώρα κατάλαβαν ότι είναι οι πιο ευάλωτοι στο να φάνε το ξύλο της αρκούδας, και αυξήσανε και αυτοί της απαιτήσεις. Ε, πόσο και για πόσους πια, να βγάλει αυτό το project με την κωδική ονομασία «η δημοκρατία ΜΑΣ»; Τέλος πάντων, άντε να πάμε το δικό μας ποσοστό, στο 1,8%. Παρακάτω δύσκολα. Δεν βγαίνουμε σου λέω.

- Τι να σου πω τώρα ρε....Χάρη. Άσε να το συζητήσω και με τους άλλους, και τα ξαναλέμε. Πάντως η δική μας προσφορά είναι στο 1,5% Και όχι συναντήσεις και συζητήσεις σε σουίτες στο Μ. Βρετανία. Έχουμε λιτότητα, ο λαός πεινάει και υποφέρει, μην κάνουμε προκλητικές δαπάνες του στυλ να νοικιαζουμε για τις δουλειες και τις συζητησεις μας, αχ ...να δεις πως τα λένε, τέλος πάντων ...μπουρδέλα

- Ανάγωγε, αστοιχείωτε στα περί της Δημοκρατίας ΜΑΣ. Θέλει η μούρη σου να μπει και στον ιερό χώρο της Βουλής. Ακου μπουρδέλα!!! Αυτά ακούει και ο λαός μας και διαπαιδαγωγείται στρεβλά. Ψείρα, ε, ψείρα... ξενοδοχεία ημιδιαμονής τα λένε...

Ξύπνησα συχωριανοί μου, πετάχτηκα από το κρεβάτι ιδρωμένη. Ήπια λαίμαργα ένα ποτήρι νερό, και άναψα ένα τσιγάρο κοιτώντας με δέος τον ήλιο να σκάει μύτη, να μας βγάζει το καπέλο του, να υποκλίνεται στα μάτια μας, πίσω από την Πεντέλη.

Τι όνειρο και αυτό!!!
Να κληθώ εγώ, πολίτης πράμα, να αποφανθώ αν το 2% είναι πολύ και το 1,5% του τζίρου των επιχειρήσεων είναι λίγο, για το project με την κωδική ονομασία «η δημοκρατία ΣΑΣ».

Δεν ξέρω ρε παιδιά, μην με πιέζετε, μην με βάζετε να ψηφίσω χωρίς να μου δωσετε και τα ποσοτικά στοιχεία. Καταθέστε μου από ένα business plan ο καθένας σας, να ψάξω να βρω ποιος από τους δυο σας έχει το δίκιο. Αλλά για να εχουμε και καλό ρώτημα, εγώ, ο πολίτης, τι θα κερδίσω γαμώτο μου;

- Μα την «δημοκρατία» ΜΑΣ, πετιέται ο ...Χάρης μέσα από το γυαλί.

Ε
, άμα είναι για την ...Δημοκρατία ΤΟΥΣ....
Μόνο ...Χάρη, να σου ζητήσω μια χάρη. Να αλλάξετε την κωδική ονομασία του ...project σας. Αντί για το όνομα «η Δημοκρατία ΜΑΣ» να του δώσετε την κωδική ονομασία «πολιτικές πόρνες». Όχι, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, έτσι απλά, μόνο για να συνεννοηθούμε καλύτερα. Ακριβέστερα ...Χάρη μου.

Υ.Γ. Μετά από αυτόν τον εφιάλτη, ορκίστηκα όρκο βαρύ συχωριανοί μου, να μην ξαναπιω πάνω από δυο ποτήρια πριν κοιμηθώ. Μην σας πω να μην ξαναδιαβάσω πια και
εφημερίδα.

33 σχόλια:

Swell είπε...

Τούτων όλων ούτως δοθέντων Κατερίνα, κατάλαβα ότι το ζητούμενο (που δεν έχω και γι' αυτό ατύχησα) σ' αυτήν τη χώρα, ήταν πάντοτε ο κώλος.

not_me είπε...

εισαι εγκαθετη,ψευτο-επαναστατρια και πριν μερικους μηνες ψηφισες ΠΑΣΟΚ.
νομιζω σου απαντησα.... τιποτε αλλο δεν εχω να πω!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ να λες τετοια πραγματα!
Εναλλακτικη επιλογη να προτεινεις καταρχην εχεις ??
Αν δεν εχεις να σταματησεις να μιλας...
Εσενα πρεπει καποιος να σου αυξησει την δοση...ψεκασμου!
Εχεις αποθρασυνθει εντελως ε?!

Λεγε λεγε για μαφιες...και σου ετοιμαζουμε κατι παπουτσακια απο τσιμεντο...ΑΑ !! Τυφλα να εχει ο Χαραλας!!
:)))

περα απο την πλακα:
πολυ καλο....εχεις ρεντα αυτες τις μερες ε? Συνεχισε ετσι!

χαιρετω

dimitris είπε...

Κατερινα καλησπερα, πηγαινουν για αποσταθεροποιηση, φοβουνται οι ''γνωστοι αγνωστοι'', πολιτικοι,επιχειρηματιες, δημοσιογραφοι ακομα και τον ισκιο τους, εκει που θεωρουν οτι ειναι ''ασφαλεις'', λιγο ''χαλαρωνουν''[σ'εστιατορια πολυτελειας] και ''μιλανε'', τρεμουν, μπροστα σε αυτο τον πανικο τους το τι λενε αυτες οι ''κολωνες'' του συστηματος δεν το φανταζεται ο νους μας, νανοι που καθονται μπροστα απο προβολεα και προσπαθουν να μας τρομαξουν με την σκια τους....

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ... ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. :)

Ο ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΑΡΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ, ΑΦΟΥ ΕΣΤΗΣΕ... ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΕΦΑΝΘΗ... ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ!

ΟΤΙ Σ' ΟΛΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΗΘΕΝ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. :(((

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΠΑΝΕ Τ' ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΚΑΙΝΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

... ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
ΞΕΡΕΙΣ, ΟΤΑΝ... ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ... Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε κάποτε ένα κόμμα ένδοξο και ισχυρό. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 το κόμμα αυτό άρχισε να χάνει ψήφους «πανταχόθεν». Αλλά ο ηγέτης του έμενε γαντζωμένος στη θέση του, προβαίνοντας σε «εκκαθαρίσεις» των διαφωνούντων και εμποδίζοντας με κάθε τρόπο τη διαδοχή του. Ο ηγέτης ήταν ο Georges Marchais και το κόμμα ήταν το γαλλικό κομμουνιστικό κόμμα. Σήμερα, το κόμμα αυτό δεν είναι πια πολιτικά υποστατό. Αυτή, όμως, δεν μπορεί να είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια , το οτι τα σκανδαλα ερχονται στην επιφανεια οφειλεται στην ισχυρη " δημοσια γνωμη" !! αρα ειναι επιτευγμα της δημοκρατιας μας!! τελικα στον αγωνα δρομου κατα του δημοσιου χρηματος ηρθαν ισοπαλοι η καποιος πηρε πιο πολλα? (χαμογελοντας πικρα τα γραφω αυτα...) καλο απογευμα γιωργος -λευκαδα

Meropi είπε...

Κατερίνα μου,
θα μου επιτρέψεις να κάνω μια αφελή ερώτηση? Την ιστορία με το Γείτονα την ξέραμε και από πριν, δεν τη μάθαμε τώρα. Προς τι ο τόσος σαρκασμός τώρα????

monahikoslikos είπε...

Θυμάμαι Κατερίνα την εποχή που η Δημοκρατία ΜΑΣ ήταν πεινασμένη και μόνο σε κάτι υμιυπόγεια στο Παγκράτι, τη Ν. Ιωνία και άλλες υποβαθμισμένες και μη περιοχές μπορούσες να τη βρεις.
Θυμάμαι Κατερίνα κάτι πεινάλες που μόλις ο Ηγεμόνας τοποθετούσε σε θώκους σαν αυτόν του Χάρη μετανάστευαν σε κάτι Κηφισιές, Εκάλες κλπ για να μην μπερδεύονται με τις άλλες πεινάλες που περίμεναν στην ουρά την εύννοια του ηγεμόνα που θα άνοιγε και για αυτούς τον παράδεισο της Δημοκρατίας ΜΑΣ.
Θυμάμαι Κατερίνα κάτι κλεφτοσωβρακάκηδες με μητρώο στη δίωξη κλεπτών τε και διαρηκτών που ευτύχησαν να ανεγείρουν πολυόροφα μέγαρα και εξοχικές επαύλεις την επαύριον της αναρρίχησής τους σε καρέκλα.
Θυμάμαι και τι δεν θυμάμαι Κατερίνα αλλά αν συνεχίσω την καταγραφή φοβάμαι ότι θα συνεχιστούν οι εφιάλτες σου και θα πολλαπλσιαστούν οι Γείτονες που θα σου κουνάνε το δάχτυλο και θα σου βγάζουνε τη γλώσσα περιπαιχτικά.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΥ:
ΟΤΙ Σ' ΟΛΟ ΑΥΤΕΣ...
ΤΟ ΣΩΣΤΟ: ΟΤΙ Σ' ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ...

@ γιωργο- ΛΕΥΚΑΔΑ:

ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΘΥΜΗΣΟΥ... Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ!
ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ!

ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑ... ΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΣΙΤΣΙΔΟΙ... ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN TOY... ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Σ' ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ... ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ... ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ... ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΟ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ... ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ!!

celin είπε...

Kατερινα,παλι καλα που αυτο ηταν απλως ενα κακο ονειρο,φανταζεσαι ολος αυτος ο εφιαλτης να ηταν πραγματικοτητα?φανταζεσαι τι πληγμα θα ηταν για τους προσκυνημενους να αποδεχτουμε οτι ζουμε σε ενα Καθεστως που συνδυαζει τις πιο απαισιοδοξες προφητειες του Οργουελ κ του Χαξλευ μαζι?
ασε μας να επιστρεψουμε στη ματαιδοξια κ το μικροβολεμα,μην διαταραζεις την απαθεια μας!

Ανώνυμος είπε...

ναι , εχεις δικιο φιλε ταξιδευτη , η μονη πολιτικη που γινεται στην ελλαδα ειναι η "διευθετηση της λειας..." γιωργος-λευκαδα

katerina είπε...

Κάπως έτσι Swell.
Και όσο τα λεφτα έβρισκαν μια αντιστοιχία με τους κώλους, μια χαρά δουλευε το μοντέλο τους. Τωρα; Όπως λεει και το σχετικό ανεκδοτο, κώλοι υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν...

Εχουμε να δουμε, ψειρες... όλοι αυτοι εναντιον όλων αυτών. Τουλαχιστον μέχρι ή να ...ισορροπησουν πάλι στο συστημα τους(προς όποιο σημείο κι αν μετατοπιστεί η ισορροπια τους), ή να σπάσει το αποστημα του συστηματος τους.

Αν στοιχηματιζω για ποιο σενάριο;

katerina είπε...

George, αφου εγώ έχω φίλους, που με «χειροκροτάνε» κιολας δημόσια!!!. Δεν θα με σώσουν;

Α, είπε ένα καλό ο Καρατζαφερης. Ανηκω στην ολιγαρχία της αναταραχής.

Εναλλακτικές υπάρχουν, σίγουρα καθόλου ευκολες, φροντισαν να τις κάνουν όλες δυσκολες, αλλά ποτε δεν πιστεψα ότι ο εκβιασμός ειναι ιδεολογία ή δειγμα ασκησης πολιτικής.

Αλλωστε ειναι γνωστό τοις πάσι ότι, αν υποκυψεις στον πρωτο εκβιασμό, θα έρθει δευτερος, τριτος, ...χιλιοστός. Αρα ή αποφασισζεις να ζησεις κάτω απο καθεστώς τρομου αναμενοντας απλά να σου έρθει το επομενο μαφιοζικο ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ χτυπημα ή λες αυτό το «αει και ..... καθικια».

Υ.Γ. Που βρισκει κάποιος το mail σου; Στειλε αν θέλεις στο δικό μου.

katerina είπε...

Δημητρη, μια μικρή διαταραξη της ισορροπίας των σχεσεων τους ειναι, και βέβαια όποιος προλάβει να αυξησει το μεριδιο του, το ποσοστο του, να διαπραγματευτεί καλυτερα, τωρα που ...γυρναει.

Αν ο κόσμος δεν αντιδρασει, αν δεν σειστεί το συμπαν, θα κάνουν και καμμια ...αυτοκαθαρση (γαμωτο με τρελαινει η λέξη αυτοκαθαρση!!!), θα στειλουν κανεναν ήδη καμενο, με τις χειροπεδες στα καναλια (ζησαμε το σκηνικό με τους κουμπάρους), θα πηξουμε στην αθεραπευτη λεξιλαγνεια και θεσμολαγνεια τους, αδεια πουκάμισα πια, και ...θα ξαναβρουν την ισορροπια τους.

Όλο αυτό για το κομμα επιχειρηματιών πιστευω ότι ειναι μια τεραστια φουσκα. Όχι γιατί κάποιος (και δεν πιστευω ο Βγενοπουλος) δεν θα μπορουσε να κατεβει. Κια εν πάση περιπτωσει, ας εκτεθεί να δουμε τα καζαντια του, αλλά δεν πάνε τωρα για ανατροπες στη μοιρασια, πάνε απλά να ξαναμοιρασουν ποσοστα στις μιζες.

katerina είπε...

Παντοτινέ Ταξιδευτή, ειναι προφανές ότι με τον ...Χαρη, δεν εχουμε την ίδια προσεγγιση για το τι σημαινει «πνευματικός άνθρωπος».

Α, μια ...λεπτομερεια. Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ πάντως «πνευματικός άνθρωπος», ο φιλοσοφος Γιαναρας, βγαινει στα κεραμίδια, απο όπου του δωσουν χωρο, απο τη Καθημερινή, απο το ραδιοφωνο, απο την τηλεοραση και κάνει εκκληση στον Βγενοπουλο να μας σωσει!!!!

Παντοτινέ ταξιδευτή, έγραψα προχθες στην Γυριστρουλα ποια ειναι η προσεγγιση μου για το τι πρέπει να σημαινει εκπαιδευτικός, δασκαλος στην χωρα μας και στην εποχη μας. Το αντιγραφω.

Πολλες φορές σκέφτηκα Γυριστρουλα μου, ότι οι εκπαιδευτικοι, δεν πρέπει να αξιολογουνται. Οι καλοι εκπαιδευτικοι πρέπει να παιρνουν συνταξη αντιστασιακου.

Ξερω πως θα γίνει η αξιολογηση. όπως γινονται και όλα τα πραγματα στην Ελλαδα. Κια ξέρεις πολλες φορές αναρωτηθηκα,γιατί σε αυτο τον τόπο πυροβολουμε τις διαδικασίες με όμορφες λέξεις.

Αξιολογηση λοιπόν, ουσιαστική αξιολογηση των εκπαιδευτικών για μένα νοείται με μια και μόνη έννοια. Έφαγες τα συκώτια σου να μην βάλεις τοθς μαθητές σου στη μηχανή του κυμά, να τους μάθεις ότι ...σχολικός συμβουλος δεν έγινες ποτέ, αλλά ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να ακολουθησεις να τους μπουκώσεις με τον μεσο όρο της γνωσης.

ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να τους διδαξεις ποιηση, συμφωνα με το εγχειριδιο που λεει τι διαθεση ειχε η Δημουλά όταν έγραφε το ποιημα.

ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να του διδαξεις το γερουνδιο (υπάρχει αυτό ή άλλα για άλλα θυμαμαι;) όταν ο μαθητής σου που διδαχτηκε μεν Αντιγονη δεν ειχε καν ακουμπήσει το αιωνιο ερωτημα της ανθρωποτητας "νόμιμο ή ηθικό;"

ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να διδάξεις ολοκληρώματα σε αυτόν που δεν καταλαβε ακόμα τι ειναι η εξισωση.

ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να του διδαξεις τροχιακά και κβαντοχημεία όταν κοιτάει μια απλή αντιμεταθετική αντιδραση με φρικη και αποτροπιασμο.

ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να διδαξεις ιστορία σαν κατεβατό απο ονοματα και χρονολογιες. Και του ψιθυρισες στο αυτί, ότι η ιστορία γραφεται σαν εθνική προπαγανδα γιατί κάποτε μπορεί να χρειαστεί αν γινεις βορά σε ένα κανόνι, και αν δεν εισαι ντοπαρισμένος παιδιόθεν, ...δεν...

Πιθανά με την ...δική τους αξιολογηση, με τα δικά τους μετρα και σταθμα, με την ...χρησιμοθηρική σκοπια της αυτομορφωσης που μειωνει τα λειτουργικά κοστη της εκπαιδευσης και της γενικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ και κάνει ...καταρτιση του ποδαριου-σημερα μαθαινεις να καρφωνεις και αυριο η παραγωγή σε χρειαζεται να στριβεις τη βίδα- δεν θα εισαι καλός εκπαιδευτικός.
Αλλά, θα εισαι ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ.


Τωρα για το χάλι της ελληνικής βουλής και τις εκπαιδευτικές εκδρομές των παιδιών μας και μαθητών σας... τι να πω, τσοντες μπορουν να δουν παντου. Και μάλλον πιο αβλαβεις για τα ματακια τους.

Όσο για το Λυκο, τον ΦΙΛΟ ΜΟΥ τον Λυκο... Δεν ειναι απλά πολύ εμπειρος ειναι ...Λυκος με τα όλα του. Και με Λ πιο μεγάλο και απο κεφαλαιο...

katerina είπε...

Α, ρε Γιωργο τι πλακα μου έκανες!!!

Βλέπω το πρωτο σχολιο του Ανωνυμου και παθαινω πλάκα. Λέω ποιος ειναι τωρα αυτός, δεν μπορεί, τι γινεται;

Αυτό λοιπόν ήταν το ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ μου ποστ σε αυτό το blog τον Οκτωβρη του 2007. Φανταζομαι ότι το αντεγραψες για να μου θυμισεις.

Θυμάμαι Γιωργο μου, θυμαμαι πολύ καλά. Θυμάμαι τοτε που εγραφα σε όλους, ότι αναμεσα σε Αντουανέτες και Ναπολεοντες δεν θα με βάλετε να επιλέξω. Ειναι ακριβώς το ίδιο κορμί με άλλη φορεσιά. Δεν ειχα αδικο. Πικρό δίκιο.

katerina είπε...

Μεροπη μου , όχι δεν το ξέραμε πριν τις εκλογές. Δεν ξεραμε όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομερειες. Το μάθαμε μετά. Αλλά και τι σημασία εχει;
Απο ποτε οι εκλογές γινονται η κολυμβηθρα του Σιλωαμ;

Μεροπη δεν κατηγορω προσωπικά ουτε τον Γειτονα ουτε καν τον Τσουκάτο. Όσο για τον Βαρθολομαιο, ...τωρα τον κρινει ...άλλος. Οι διαπραγματευτές κάποιων αλλων ήταν, την δουλεια έκαναν και δεν ισχυριζομαι καν ότι κρατησαν και μιζα για παρτη τους, ουτε και με ενδιαφερει.

Αυτό το απολυτα σάπιο πολιτικό συστημα που ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ και τους πολιτικους, και τους επιχειρηματιες, και τους δημοσιογραφους και την δικαιοσυνη, σε αυτο αναφερομαι. Αυτό το συστημα που σκαει με μικρές και ...ελεγχομενες εκρηξεις που εκτοξευουν το πυον της γαγγραινας παντου. Που λερώνουν τα πάντα.

katerina είπε...

Λυκε μου , πότε θα γραψεις, θα γραψεις για ολα αυτά;;; Αναλαμβανω με όλη μου την χαρά την ....γραμματειακή σου υποστηριξη.

Εχω ακουσει τόσα πολλά, έχω μάθει τόσα πολλά, εχω βρεθει τόσες πολλες φορές να χανομαι στις συζητησεις αποστασιοποιημένων πια, αηδιασμένων πρωταγωνιστών εκεινης της εποχής. Νυχτες ολοκληρες έχω ακουσει πραγματα και θαματα.

Υποτιθεται ...ότι θα άλλαζαν. Υποτιθεται ότι ...τελειωσαν. Τίποτα όμως δεν τελειωνει. Η πληγή ειναι πια τόσο κακοφορμισμένη, που φαινεται ότι ακόμα και οι αγεννητοι εχουν διαφθαρει.

katerina είπε...

Celin μου, ευτυχώς!!!
Αγιο ειχαμε, ένα όνειρο, ένας απλός εφιαλτης ήταν. Οποιαδηποτε ομοιοτητα με την πραγματικότητα είναι εντελώς συμπτωματική...

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ!!

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ Κ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

katerina είπε...

Ταξιδευτή, φτιαχνουμε εμεις την τυχη μας ή μας πετυχαίνει αυτή; όπως κι αν ειναι τα πραγματα, ναι ο Λύκος ήταν μία πολύ μεγάλη τυχη, εξαιρετική τυχη, στο διάβα αυτου του blog.

Όταν πρωτοξεκιναγα πριν τρια χρόνια, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γνωρισω κάποιους ανθρώπους, που θα τους εκτιμησω( με την πραγματική έννοια της λέξης, όχι αυτην του κοινωνικου κοπλιμέντου), θα τους πονέσω, θα με πονεσουνε, θα ακουμπησω την έννοια μου στο βλέμμα τους. Δηλαδή θα τους αγαπήσω.

Ουτως ή άλλως ΠΟΤΕ μου δεν μετανοιωσα για ότι έκανα- μόνο για όσα ΔΕΝ έκανα- και δεν αθ μετανοιωνα ποτε για αυτο το ημερολογιο σε δημοσιο χωρο. Αλλά το πιο μεγάλο κερδος μου ήταν κάποιοι άνθρωποι. Και δεν ειναι και λίγοι, αλλά ήταν ξεχωριστοι. Ο Λύκος ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ άνθρωπος. Πραγματικά ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ!!!!

not_me είπε...

U GOT MAIL

katerina είπε...

asap

Trifon Triantafillidis είπε...

Τελικά ο κύριος Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στο σποτάκι του ΕΟΤ μαζί με τον κύριο Βοσκόπουλο.

Ο κύριος Βοσκόπουλος θα εισπράξει αμοιβη 5εκ. ευρώ ώστε να μπορέσει να πατσίσει με την εφορία του.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/05/2010&id=162937

Τελικά τι αισθητική να περιμένεις από άνθρωπο που παντρεύεται τον Βοσκόπουλο;

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα μου είναι δική μου χαρά και τιμή που με συμπεριλαμβάνεις στους φίλους και είναι διπλή η χαρά που ευτύχησα να σε γνωρίσω από κοντά.
Είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ οι αναρτήσεις σου είναι σαν την όαση στην έρημο που δροσίζει και αναζωογονεί το νου.

Θανασης Ξ. είπε...

Ο Χάρης καλέ, απλά ήθελε να μας μάθει νέες παροιμίες !! Όχι, το ξέρατε εσείς αυτό με την ψείρα και το γιλέκο;;;
Εγώ τώρα το έμαθα...

Και για τον Τόλη τώρα το έμαθα. Παραιτείται λέει η Γκερέκου...

Ε, καλά, ο κ. Γείτονας, Θα κριθεί, εκεί που βρίσκεται κι ο Βαρθολομαίος τώρα. Γιαυτό δεν αντιδρά ο πρωθυπουργός ακόμη ! Αν ήταν πιο νέος θα τον είχε εκπαραθυρώσει :)))))))))))

Δεν χρωστάει τίποτε, ο Γιώργος βρε...
Και λεφτά υπάρχουν.
Όλα για τον πολίτη.
Πάμε !....

not_me είπε...

VAMOS !!!

katerina είπε...

Αχ μωρέ Τρυφωνα τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ...

Προφανώς κανεις δεν τους θυμισε ότι αποφευγεις να πετροβολάς όταν το δικό σου σπιτι ειναι γυαλινο.

Πάντως Τρυφωνα μου η Ιστορία έχει αποδειξει ότι οι ανακοινωσεις για "επιχειρησεις αρετής" κρυβουν πίσω τους μεγάλες λαμογιές.

Ενα ευνομουμενο Κρατος πρέπει νακάνει την δουλειά του, αποτελεσματικά, και χωρις φανφαρες.

Ποτε μου δεν καταλαβα τι θα πει...ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ΜΑΣ, τωρα θα κυνηγησουμε τους φοροφυγάδες.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ΜΑΣ, τωρα θα εφαρμοσουμε το Νόμο.

Και ακόμα χειροτερα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ΜΑΣ, τωρα θα καταπατησουμε κάθε έννοια δικαιου, δημοκρατίας, ευαισθησια και ευνομίας και θα δωσουμε στα λιονταρια του πλήθους τους παρανομουντες.

Προφανώς βέβαι δεν ζουμε σε μια ευνομουμενη χωρα. Μόνο που την ευθυνη της τηρησης των Νομων την έχει πάντα η Εξουσια.

katerina είπε...

Θαναση μου, προφανώς ο Υψιστος θα μας κρινει όλους. Και αφησε μου την σιγουριά ότι τουλάχιστον ο Υψιστος δνε λαδωνεται απο την Siemens.

Υποθετω ότι οι ιστορικοι του μελλοντος μας δεν θα χρειαστεί να αντρχουν σε άλλες πηγές για αν γνωρισουν το πολιτικό προσωπικο των Κομματων εξουσίας. Θα τοςυ αρκει το ημερολογιο του Χριστοφοράκου.

Τι τυπους και αυτός!!! Την καπαρντινα του ήξερε να την πάρει, το ημερολογιο μας το άφησε αμανάτι.

katerina είπε...

Γεια σου Λυκε!!!

Ανώνυμος είπε...

μονο η αποδοση δικαιοσυνης απο τον ουρανο μας εχει απομεινει...χχχχ γιατι αν περιμενεις απο το ¨" καστρο" της δικαιοσυνης.... καλο απογευμα κατερινα και συγνωμη αν το χαβαλεδιαζω λιγο... γιωργος-λευκαδα

katerina είπε...

Πολύ καλά κάνεις Γιωργο μου και το χαβαλεδιάζεις. Ποτε μου δεν ήμουν υπερμαχος του καθωσπρεπισμού και του 'πολιτικά ορθού".

Και αυτό ειναι τελικά και τα blogs, η ελευθερη γνωμη, άποψη, θεση, εκφραση, ακριβώς για αν τεμαζεται η πραγματικότητα σε χιλιαδες αλήθειες.

Ο πιο "ειλικρινής" τρόπος για αν γινει αυτό, ειναι το χιουμορ και η σατυρα. Και διαχρονικά αποδειχτηκε ότι το χιουμορ και η σατυρα ειναι και τα πιο αποτελεσματικά μεσα αντιστασης στην ισοπεδωση, στο φασισμό της μια αλήθεια.

Καλησπέρα είπα, ή με έπιασε η λογοδιαροια του στομφου;