Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το μπουρδέλο

Αν στο σύνθημα «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», τους ενόχλησε η προτροπή ...«να καεί», μπορώ να το κατανοήσω. Κανένας δεν θέλει να καεί το ακίνητο, του οποίου έχει την ...επικαρπία.

Ακόμα και ο κ. Γείτονας, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον οποίο κατονόμασε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο Χριστοφοράκος σαν ...μιζοληπτη του Κομματικού Ταμείου, εξεγείρεται και σκίζει τα ρουχα του, στα παράθυρα για την ...προσβολή στον ιερό θεσμό της Ελληνικής Βουλής.

Αν όμως τους ενόχλησε η λέξη «μπουρδέλο», σήμερα και η Κυβέρνηση και η αξιωματική Αντιπολίτευση απέδειξαν, ότι η λέξη μπουρδέλο τους περιποιεί τιμή. Τα μπουρδέλα έχουν εγνωσμένη κοινωνική αξία. Η Βουλή και οι Βουλευτές ...προφανώς καμία.

Το Κοινοβούλιο, απεφάνθησαν και ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Αντώνιος Σαμαράς, ότι είναι απλά ΑΧΡΗΣΤΟ. Αποφασιζομεν και διατασσομεν, γουστάρουμε
!!!! Ρε μαλάκες επειδή εκλεγηκατε με την ψήφο του Ελληνικου Λαου, νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε και άποψη; Επειδή λέμε και καμία μαλακία στους χαχόλους για δημοκρατία, εσείς την πήρατε τοις μετρητοις;

Στο Κοινοβούλιο λοιπόν, να αντικατασταθούν οι βουλευτές με κουμπάκια και έτσι και ο Γιωργακης και ο Αντωνάκης θα μπορούν να παίξουν ανενόχλητοι με τα ...κουμπακια τους. Για ότι θέλουν να ψηφιστεί, θα μετράνε τα κουμπάκια που διαθέτει ο καθένας, θα τα αναβοσβήνουν, on-off, και θα ...νομοθετούν.

Προφανώς η ...νομοθετική εξουσία (θου Κύριε φυλακην τω στόματι μου και θυραν περιοχής περι τα χειλη μου!!!) στοιχίζει πολύ ακριβά στον Έλληνα φορολογούμενο, αν απλά πρόκειται να λειτουργεί σαν ένα κουμπάκι. Και για αυτό κ. Πετσαλνικε, μην δούμε στον επομενο προυπολισμό της Βουλής συνολικό κονδυλι πάνω απο 1000ευρω το μήνα. Τόσα δεν θα χρειάζεται ένας ηλεκτρολόγος για να κάνει την συντήρηση μπας και καεί κανένα λαμπάκι από τα κουμπάκια-βουλευτές; Αντε 1250 με το ΦΠΑ... όχι τίποτα άλλο να είστε και σε κάτι ...νομοτυποι

Τα κουμπάκια, ούτε ...βουλευτικές αποζημιώσεις απαιτούν, ούτε λιμουζίνες χρειάζονται (εντάξει ρε παιδιά ούτε υβριδικές λιμουζίνες), ούτε 500 εκατομμύρια ευρώ για ανανέωση laptop, ούτε παρατρεχάμενους και κολαούζους και 16 μισθούς και τις υπερωρίες τους. Ένα λαμπάκι. Και άμα λάχει το ...κονδύλι για να αγοραστουν τα 300 λαμπάκια, το βάζουμε εμείς, οι πολίτες, απο την τσέπη μας, έτσι...έκτακτη εισφορά, ή δωρεά στον λογαριασμό του Πετσαλνικου για την σωτηρία της Πατρίδας.

Επίσης επειδή τους έχει πιάσει και ο πόνος για τον τουρισμό, νομίζω ότι μπορούν να κάνουν μια προγραμματική συμφωνία με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στο τουρ που κάνουν οι τουρίστες, Ακρόπολη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Μπενακη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, να κόβουν και ένα εισιτηριάκι των 10 ευρώ να χαζευουν και τα αξιοθέατα κουμπακια της Βουλής. Κυρίες και Κύριοι θα λεει ο ξεναγός, οι ασώματες κεφαλές, οι βουλευτές κουμπάκια στον ιερό χωρο της Ελληνικής Βουλής.

Υ.Γ. Επειδή ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ομολόγησαν πλειοδοτώντας (η πουτάνα θέλει να κρυφτεί...)σήμερα ΔΗΜΟΣΙΑ, στον ...ιερό χώρο της Βουλής, ποιος ακριβώς ευθύνεται για την οικονομία (Χρηματιστήριο, Siemens, Βατοπεδι, Ομόλογα,) είναι σαφές πια ότι αυτοί που φταινε θα πρέπει και να πληρώσουν. Ο ...ρυπαίνων πληρώνει δεν λέει και η Τίνα. Και εσείς ΡΥΠΑΝΑΤΕ τα πάντα σε αυτή την χώρα.
Και όταν βάλετε όλα αυτά που κλέψατε, που καταχραστήκατε- κατά κοινή σας πια ομολογία- εσείς, τα αφεντικά σας και οι φίλοι σας, ότι περισσέψει (γιατί κάτι θα περισσέψει) σας τα χαριζουμε για να ξαναγορασετε την αξιοπρέπεια σας.
Ναι, ρε παιδιά, φτάνουν. Ούτως ή άλλως η αξιοπρέπεια σας είναι πολύ φτηνή. Στη πραγματικότητα, η ...αξιοπρέπεια σας και η ...δημοκρατία σας, είναι τα πιο φτηνιάρικα εμπορεύματα που κυκλοφορούν σε αυτή την χώρα.

42 σχόλια:

not_me είπε...

Οπως ακριβως το ειπες....και δυστυχως το πρωτο πραγμα που εχουν ρυπανει ειναι το μυαλο των ανθρωπων...
το βλεπεις καθημερινα στα σχολια ποσο κουτοχορτο εχουν φαει οι περισσοτεροι!

apos είπε...

Προτείνω στο τουρ των τουριστών να περιληφθούν και οι κουρτίνες των 28.000 ευρώ που αγόρασε υπουργός για να στολίσει το γραφείο του. Τι διάολο; Για να κοστίσουν όσο και ο μισός Παρθενώνας, κάποια αξία θα έχουν.
(αν και με τη βλαχιά που τους δέρνει, τίποτα υφάσματα με λαχούρια θα ήταν).

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Και οι δύο είναι τόσο βλάκες/ανίκανοι που ούτε να πατάνε τα κουμπάκια είναι ικανοί.
Εάν κατάντησαν μπουρδέλο το χώρο εργασίας τους, φαντάσου τι είναι τα σπίτια τους!
Άχρηστοι!!!

katerina είπε...

Μπα George, το μυαλό δεν ρυπαινεται.
Η πλειοψηφία, είναι άνθρωποι με ευαισθησίες, με συνέπεια, με αγώνες, που δεν πειστηκαν απο την προοπτική, που κακα τα ψέμματα τόσα χρόνια η Αριστερά δεν έδωσε. Ανθρωποι που απλά είναι stand by, και την κρισιμή στιγμή θα σταθμίσουν με κριτική σκέψη και εξαιρετική ευαισθησία και θα πράξουν ότι είναι σωστό.

Υπάρχουν βέβαια και ...οι άλλοι, ...κάποιοι λίγοι άλλοι, μιζερη μειοψηφία, που "τιμούν" το μισθό που τους πασαρουν κάτω απο το τραπέζι (cash, οφιτσια, ρουσφετια,θέσεις) οι...εργοδοτες τους. Δεν αξιζει τον κόπο να ασχοληθούμε με αυτους. Τους αφήνουμε απλά να ...δοξολογουν και να χειροκρτούν τους εργοδότες τους και να χρησιμοποιούν το πληκτρολογιο και το μυαλό τους(για το τελευταίο δεν ορκίζομαι) τα φτηνιαρικο μεροκάματο τους. Ουτε τα ονοματα τους δεν αξιζει τον κόπο να αναφερθούν.

katerina είπε...

Λοιπόν εγώ και ένα διευρω το δίνω για να ...απολαυσω τις κουρτίνες. Είπε ποιος είναι ο ..μερακλής ο υπουργός. Υποψιαζομαι βέβαια,αλλά τι σπαραγμός!!!, δεν ειχα και χρόνο να απολαυσω τις Κατίνες να βγάζουν τις βρωμιές και τα άπλυτα τους στην φόρα.

katerina είπε...

Παλάι λέγαμε μια ατάκα Καλιτερε, λεγαμε "άντρες παιδί μου πεταμένα λεφτά". Ε για αν είμαι ειλικρινής , εγώ ...αναθεωρησα απο το δόγμα.

Αλλά τώρα αυτή η ατάκα θα ήταν εξαιρετικός τίτλος
Βουλευτές παιδί μου, πεταμένα λεφτά!!!

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/05/blog-post_9684.html

ακόντιο! και
βάλε στο ακόντιο ...βασιλικό νερό στην μύτη!

Δ.Υ είπε...

Θα συνιστούσα λιγο dramamine.
Απο τους ενθουσιώδεις πασοκικούς λόγους στον οψιμο αντικαπιταλισμό,είναι λίγο επικύνδυνο.
Μην ζαλιστείς ,και ο ίλιγγος είναι κακό πράγμα.

Swell είπε...

Τόσο ίδιοι, τόσο επιζήμιοι και πόσοι, τόσο ανόητοι ώστε να μην το καταλαβαίνουν...

katerina είπε...

Γιάννη, προς τιμήν της. Εκτιμω την στάση της.

katerina είπε...

Αχ,ρε Δ.Υ , δυσκολοι καιρί, σκληρο το μεροκάματο. Που να προλάβεις και εσύ καημενο να βγάλεις κάθε μέρα τόσες ...παρεμβάσεις. Δες μου λες για αυτές τις ...τσαουσιες με μπλοκάκι δουλευεις ή σε έχουν στο ΙΚΑ;

katerina είπε...

Μην τολμήσεις να ανφισβητησεις την ιερότητα της Βουλής Swell. Η Πατρίδα σου λέω, κινδυνευει. Αξιοπιστες οι πηγές...

celin είπε...

Μπραβο Κατερινα,εισαι καταιγιστικη,δεν εχω κατι να προσθεσω

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.allbusiness.com/middle-east/israel/196393-1.html

η Σοφία είναι Παλαιστίνια!

απόψε...we are all Palestinians!

katerina είπε...

Celin τώρα που το ξανασκέφτηκα, λέω να μην τους αφήσουμε να κάνουν μόνοι τους την προμήθεια για τα ...λαμπάκια. Να δείς εκει ...αναδόχους του ...έγου, να δεις εκει συμβάσεις για ...300 λαμπάκια, να δείς εκει μίζες. Πάλι στα ίδια κονδυλια θα φτασουμε. Οι άνθρωποι, είναι ΆΠΑΙΧΤΟΙ. Και είναι και φλυαροι παναθεμά τους.

Και καλά κλεφτες...άντε κλεφτες. Αλλά αυτό το σκηνικό με τον σύλλογο "πνευμα και ηθική" που έλεγε και ο συχωρεμένος ο Αυλωνίτης, δημιουργεί σπασμό στον αριστερό μου κροταφο. Είμαι καλά γιατρε μου;

katerina είπε...

Γιάννη μου, ειμαι ότι πεις. Μόνο Ελληνίδα να μην είμαι. Αν ξανακούσω αυτά τα ανθρωπάκια να μιλάνε για την ...Πατρίδα, θα κάνω εμετό, ρε Γιάννη. Ε Μ Ε Τ Ο.

Στέργιος είπε...

Για λόγους αρχής δεν σχολιάζω χαρακτηρισμούς για το Κοινοβούλιο.

Θα αναρωτηθώ όμως γιατί αυτοί οι ταγοί της δημοκρατίας που τις τελευταίες μέρες ξεσπάθωσαν υπερασπίζοντας το κοινοβουλευτικό σύστημα και το σύνταγμα από τη… κατάργηση που επιχειρεί η Παπαρήγα (!) το ξεφτιλίζουν καθημερινά. Το ξευτελίζουν τόσο πολύ ώστε να το απαξιώσουν κυριολεκτικά και να είναι μετά πανεύκολο να καταργηθεί όχι βέβαια από την Αλέκα αλλά από κάποιον «σωτήρα» του... «κρατούντος κοινωνικού καθεστώτος»!!!

Τηρουμένων των αναλογιών το ίδιο έκαναν τα αστικά κόμματα στα ώριμα χρόνια της κρίσης του ‘29 δλδ το 1935-36. Απαξίωσαν τόσο τη Βουλή ώστε όταν ο Μεταξάς, κοινοβουλευτικός Πρωθυπουργός αυτών των κομμάτων, το κατάργησε ήταν σαν να μην το κατάλαβε κανείς αφού δεν έχασαν κάτι που έιχαν, πλην βέβαια των κομμουνιστών (και ελάχιστων άλλων δημοκρατών) που συνελήφθησαν αμέσως και πέρασαν τα βασανιστήρια της αρκούδας στα χέρια του Μανιαδάκη.

Δεν αποκλείεται να δουλεύει και αυτό το σενάριο γιατί κανένας δεν ξέρει πως θα είναι η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία σε κρίση μετά από μερικούς μήνες. Και μια και τα όργανα ετοιμασίας παραβίασης του συντάγματος άρχισαν (Μητσοτάκης, Τέλογλου, Στ. Θεοδωράκης κ.α.) δεν είναι δύσκολο να γίνουν συνειρμοί. Αν μάλιστα θυμηθούμε ότι ο Πρωθυπουργός–δικτάτορας πριν γίνει τέτοιος, είχε μόνο 7 έδρες ε, τώρα με 15 ένας Καρατζαφέρης δεν έχει κανένα λόγο να μη κάνει ίδια όνειρα και με βάση αυτά να συμπεριφέρεται… Όχι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά…

Τώρα για τις διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ τίθεται ένα πελώριο ηθικό θέμα. Ποιος πρέπει να διαγράψει ποιόν; Ο ΓΑΠ ζήτησε τις έδρες των διαγραμμένων για παραβίαση της κομματικής εντολής. Όμως αυτοί θα μπορούσαν να ζητήσουν τη δική του διαγραφή για παραβίαση της λαϊκής εντολής με την οποία εκλέχθηκε. Αυτοί πειθάρχησαν στη λαϊκή εντολή και απειθάρχησαν στη κομματική. Αυτός εεξέδωσε κομματική εντολή αλλά απειθάρχησε στη λαϊκή! Ποιο δίκαιο είναι ανώτερο το κομματικό ή το λαϊκό; Τι λέτε;

Εκτός αν θεωρήσουμε την αξιοθρήνητη φράση του Παπακωνσταντίνου που συνόδεψε την παρουσίαση του προγράμματος ξεπουλήματος της χώρας στο ΔΝΤ: «Την εντολή να σώσουμε τη χώρα μας έδωσε ο λαός και αυτή… εκτελούμε»!!! Για να πω την αμαρτία μου, κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι το κόμμα του κυριολεκτικά «εκτέλεσε» τη λαϊκή εντολή!

celin είπε...

Mια χαρα εισαι κ μια χαρα τα λες κ εσυ κ πολλοι που αφυπνιστηκαμε
οι αλλοι που κοιμουνται ορθιοι εχουν το προβλημα!!!

Yannis Zabetakis είπε...

Κατερίνα μου

εμετό μην κάνεις!
να σου πω γιατί?

έχω 2 διαβατήρια...

ελληνικό ...και βρετανικό!

τον εμετό σε ποιο να τον κάνω?

οεο

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα απόψε η Δημοκρατία εξευτελίστηκε μέσα στο ναό της και από τον πρωθυπουργό και από τον εν αναμονή πρωθυπουργό.
Οι βουλευτές -λέει το άρθρο 60 του Συντάγματος - έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.
Μόνο που κάποιες φορές οι βουλευτές που ασκούν το δικαίωμα τους ρίπτονται εις την πυράν από κείνους που σκίζουν τα ρούχα τους επειδή η Αλέκα δεν σεβεται το Σύνταγμα που εκείνοι σέβονται και ούτε που τους περνάει απ' το μυαλό να το παραβιάσουν.
Προσωπικά πάντως αισθάνομαι δικαιωμένος για τη στάση της Σακοράφα.

tsaousa είπε...

Κατερινούλα μου όμορφη, πόσο μυαλό κουβαλάς να νομίζεις πως μόνο εγώ σου κάνω την τιμή να σε έχω χεσμένη;
Εσύ και η άλλη η όψιμη, όπως σας λένε;
Πολλοί διαφωνούν μαζί σας και σάς αφήνουν ανώνυμα, επειδή είστε τόσο γλωσσοκοπάνες που βαριούνται τη μαλακία του εγκεφάλου σας.
Εσύ ειδικά, έχεις άπειρα ανώνυμα σχόλια στην καριέρα σου εδώ.
Και έπιρους τσακωμούς.
Άντε και γαμήσου λοιπόν, που θα υποννοήσεις ότι σου αφήνω εγώ ανώνυμα σχόλια, λες και τραβάω κανά ζόρι να στα ρίξω στα μούτρα ευθέως.
Προφανώς εξ΄ιδίων κρίνεις, αλλά είσαι ολόκληρη μουλάρα και θα πρέπει κάποτε να σταματήσεις να το κάνεις.
Κόφτο λοιπόν, γιατί μου ζαλίζουν τα απαυτά οι φιλοι μου να έρθω να δω τις μαλακίες που γράφετε για μένα.
Βρες κανά γκόμενο να ξελεγράρεις. Κι εσύ και η άλλη , γιατί για έτσι το κόβω το πρόβλημα σας.

cinderella είπε...

Εσύ να τα βλέπεις! Μου κουβάλησες τον...Έλληνα της διασποράς που γίνεται έξαλλος...από κειμένου! Που μια φράση...μια ρημάδα φράση το κέρατό μου μέσα, απέξω δεν μπόρεσε να πει! Που εκεί που ήθελε να τα χώσει για τα ελληνικά του, τα ελληνικά του τον πρόδωσαν!! Τον έβλεπες στο κάτω χείλι το είχε το "fucking shit" αλλά δεν το έβγαλε. Έτριξαν και του μπαμπά και του παππού τα κόκαλα (βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά!!).

p.s. Μην ασχολείσαι Κατερίνούλα μου όμορφη (indeed). Αφού τα έχουμε πει. Οι ανώνυμοι φέρνουν επισκεψιμότητα και η επισκεψιμότητα είναι η καλύτερη φίλη ενός blogger!

Τα σέβη μου~
Και τα ρέστα...παγωτό!

cinderella είπε...

Και μια αφελής ερώτηση ρε Κατερίνα. Το "άντε γαμήσου" γιατί να θεωρείται βρισιά;
Δεν έχουν εκσυγχρονιστεί καθόλου τα τρόλλια. Είναι όλα τόσο ίδια! Κρίμα.

tsaousa είπε...

xaxaxa! Μωρή cinderella πόσο αγάμητη είσαι για να θεωρείς το άντε γαμήσου ευχή;;; χαχαχα!

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι τραγικό αυτό που κάνετε. που κάνουμε. καθόμαστε και ειρωνευόμαστε και τσακωνόμαστε μεταξύ μας. για μια ακόμα φορά. είναι απλά τραγικό. θεωρώ όσο ξέρω από εδώ μέσα και από αυτά που έχω διαβάσει από εσάς ότι η πλειοψηφία είστε δημιουργημένοι μορφωμένοι έξυπνοι δημοκρατικοί με λογική άνθρωποι. και είναι τραγικό που ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε το αντίθετο. πώς έχουμε την απαίτηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι όποιοι βουλευτές που ακόμα δεν είχαν βγάλει τα σώματα τριών ανθρώπων από το κτίριο και τσακωνόντουσαν σαν μικρά παιδιά ποιο παιχνίδι τους είναι καλύτερο όταν και εμείς για μια ακόμα φορά συμπεριφερόμαστε έτσι;
κουράστηκα με τις βρισιές τις απαξιώσεις το ότι κανείς δεν προσφέρει καμία έστω χαραμάδα φωτός. όλοι λέμε να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και κανείς μας δεν αλλάζει.
ναι εντάξει είναι και μπουρδέλο και άχρηστοι και παραπλάνησαν τον λαό.
μα πόσα χρόνια επιτέλους παραπλανάται ένας λαός; ξεχνάτε ξεχνάμε το βασικότερο.
είναι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΚΑ. και όλοι μας έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.
και ξεχνάμε και το βασικότερο. προσφορά υπάρχει όσο υπάρχει ζήτηση.
όσο υπάρχουν αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γαμήσουν και να γαμηθούν θα υπάρχουν και μπουρδέλα.
είναι τραγικό αυτό που κάνουμε.
συγγνώμη για το ύφος. μα νοιώθω να έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ τα όρια της απελπισίας.
καλημέρα.

zappa είπε...

Exoume dikaiwma pshfou mia fora sta tessera xronia. Ayto omws den shmainei oti mporoume na afhnoume aytous pou kapioi apo emas eklegoun ka8e tessera xronia na kanoun oti 8eloun anamesa stis eklogikes periodous

not_me είπε...

καλημερα,

αν η τσαουσα ηταν μανα μου θα ειχα αυτοκτονησει...2 φορες!

katerina είπε...

Στέργιε καλημέρα.

Όταν δεν μπορείς να παράγεις πολιτική, εισαι υποχρεωμένςο αν παραμένεις στη σκηνή να παιξεις το ρόλο του θεσμολάγνου. Κάτι να πεις. Κάτι να ψελίσεις.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς, ακόμα και από αυτούς που χειροκροτουν είτε οπαδικά ειτε μισθοφορικά που δεν το αντιλαμβάνεται όλο αυτό. Το πολιτικό συστημα παιζει, παλαυειε να διαχειριστεί επικοινωνιακά,
τους απολυτα δικαιολογιμένους φόβους της κοινωνίας, και η κοινωνία προσπαθεί να πιαστει από λέξεις και θεσμους... άδεια πουκάμισα.

Όσον αφορά το Κοινοβούλιο ή το Συνταγμα ή ...ότι ιερο και όσιο, διαφωνώ με την λογική «Για λόγους αρχής δεν σχολιάζω χαρακτηρισμούς για το Κοινοβούλιο.»

Και το Κοινοβούλιο και οι Θεσμοί και το Συνταγμα δεν είναι ουτε ιερό κειμενο, ουτε φετφα, ουτε η ενδεκατη εντολή. Και το κυριοτερο δεν είναι αυτοσκοπός. Ουτε κάν η δημοκρατία ή η ελευθερία δεν είναι αυτοσκοποι. Όλα αυτά είναι εργαλεια για να ζει το μεγαλυτερα δυνατα κομματια των κοινωνιών με τον καλυτερο δυνατό τρόπο. Όταν αυτό δεν συμβαινει οι συνεπαγωγες μας οδηγουν αντιστροφα στα εξής;

Ή οι θεσμοι δεν είναι οι σωστοι και οι αποτελεσματικοι
Ή (στην περιπτωση μας) δεν εφαρμοζονται τα προβλεπομενα από αυτους.

katerina είπε...

Λυκε, και εγώ εκτιμώ την χθεσινη της στάση. Σωζει τα προσχηματα του Κοινοβουλευτισμού και ταυτοχρονα βάζει (θελημένα ή αθελητα) και αυτή το πετραδάκι για το γκρέμισμα του σημερινου πολιτικου σκηνικού.

Τα έχουμε ξαναπει, ζουμε ιστορικές στιγμές, ειδες τι έγινε πριν πο λίγο στην Βουλή με την τροπολογία Παπακωσταντινου. Απιστευτο.

Κάποιοι θα σκεφτουν το προσωπικό τους συμφερον και βλεποντας το συστημα που καταρέει θα πιασουν στασιδι για το επομενο σκηνικό, κάποιοι θα προτάξουν την αξιοπρέπεια τους, κάποιοι θα λακίσουν, κάποιοι θα κρυφτουν, αλλά το οικοδομημα ήδη γκρεμιζεται.
Το έχω γραψει δεκάδες φορές και το ξαναλέω. Δεν ειμαι καθόλου σιγουρη ουτε για επομενο πολιτικό σκηνικό, ουτε για το αν το …επομενο δεν θα είναι ακόμα πιο τερατομορφο από αυτό. Αλλά η γαγγραινα , η αποσυνθεση, το γκρέμισμα είναι πια δεδομένο Εδώ θα ειμαστε και ελπίζω να ειμαστε ...όλοι εδω.

katerina είπε...

Cindy καλή σου μέρα,
το να απαντησω mea culpa, μπορεί να ακουστεί και σαν κλισέ. Αλλά από την άλλη, ίσως έπρεπε να γινει.

Καιγοντας αυτό το ΠΑΣΟΚ την δυναμική του, τόσο γρηγορα τόσο ευκολα, τόσο ανοητα, δίνει και αυτό ΑΘΕΛΗΤΑ βεβαια την μεγάλη κλωτσιά στο ετοιμορροπο οικοδομημα.

Cindy μου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. Ναι, ξερω, πρέπει να είμαστε…φιλανθρωποι, αλλά ..η συγκεκριμένη περιπτωση μας ξεπερνά. Χρειαζεται φαρμακευτική συνδρομή ειδικου.

katerina είπε...

Basnia καλημέρα.
Διαβασα με πολύ προσοχή το σχόλιο σου και ειλικρινά εκτιμώ την αγωνία σου. Τη εκτιμώ και την συμμεριζομαι.

Τα έγραψα και πιο πάνω στον Στεργιο και στο Λυκο. Και αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι η Δημοκρατία ουτε φυεται στα δεντρα, ουτε είναι δεδομένη, ουτε είναι ζητημα των πολιτικών που οι πολίτες επιλέγουν μια φορά στα 4 χρόνια. Η Δημοκρατία καλέ μου φίλε είναι ΕΥΘΥΝΗ των πολιτών και ΜΌΝΟ.

Ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός και η παρομοιωση αλλά αν η Δημοκρατία είναι ένα …ακινητο, τίτλους ιδιοκτησίας αλλά και χρεος συντηρησης έχουν ΜΟΝΟ οι πολίτες. Οι πολιτικοι, το πολιτικό συστημα είανι απλοι διαχειριστές.

H μεταπολιτευση τελειωσε. Η μετα-μεταπολιτευση ήρθε Basnia. Όλο αυτό το πυον που βλέπουμε να ξεχειλιζει από παντου είναι το αποστημα που έσπασε πια, η γαγγραινα που εξαπλωθηκε σε κάθε ζωτικό οργανο, και μόλυνε τα πάντα. Αυτό το πολιτικό συστημα είναι πια κλινικά νεκρό. Είτε μας αρεσει ειτε όχι, ειτε αγανακτουμε, είτε φοβομαστε, είτε απελπιζομαστε είτε ελπίζουμε, η Ιστορία τρέχει. Θα τρεξουμε μαζί της ή θα μας γυρισει την πλάτη, θα την φτιαξουμε, θα γινουν τα πραγματα ερήμην μας, θα γινουν θαυματα, θα γινουν τερατουργηματα, μόνο οι ιστορικοι του μελλοντος μας θα μάθουν.

katerina είπε...

Zappa καλη σου μερα. Ναι τα εγραψα και πριν λίγο στον Basnia. Ευτυχώς ή δυστυχώς η Δημοκρατία δεν ειναι αειθαλής και πολύ περισσότερο δεν ειναι αυθραστη. Αντιθετα είανι εξαιρετικά ευιασθητο ...δέντρο, που απαιτεί εξαιρετικές φροντιδες και ευαισθησία απο τοςυ πολίτες. Αλλωστε αποκλειστικά δική τοςυ ευθυνη και ΧΡΕΟΣ είναι.

katerina είπε...

George, μην ανησυχείς, όποια γυναικα έγινε μητέρα, έχει ...άλλες συμπεριφορές. Αλλες ευαισθησίες, άλλη οπτική, άλλη προσεγγιση, άλλη ευγένεια, άλλη λογική. Εχει βιωσει την μαγεία της συνεχειας της ζωής. Και την ευθυνη της. Και όχι μόνο για τα βιολογικά της παιδιά.

Ε, λίγο σε ξέρω αλλά είναι προφανές ότι δεν διετρεξες ποτέ τον κινδυνο που περιγράφεις.

cinderella είπε...

Καταλαβαίνω το ζόρι σου ώστε να εξυπηρετήσεις σαν άξια μισθοφόρος τα συμφέροντά σου αλλά είσαι πολύ προβλέψιμο...σχεδόν βαρετό τρόλλι για να ξοδέψω τον χρόνο μου μαζί σου!
Γράψε ότι θες, πες οτι θες, δε θα ασχοληθώ και δε θα σου ξαναπαντήσω. Στα 20+ που εγώ διανύω το άντε γαμήσου δεν είναι βρισιά. Για να είμαι ειλικρινής έχω να το ακούσω και από τα 16. Ε...μετά καταλαβαίνεις. Η βρισιά έγινε πράξη και απομυθοποιήθηκε. Φαντάζομαι όμως οτι στην ηλικία σου αποτελεί ταμπού οπότε πάω πάσο σεβόμενη τα χρόνια σου.
Μια συμβουλή μόνο σου δίνω γιατί βλέπω οτι έχεις γενικότερο πρόβλημα. Get a life!
Αν δεν μπορείς, πήγαινε απλά στο blog σου και συνέχισε να γράφεις ως ανώνυμος βρίζοντας την Κατερίνα.
Τις καλησπέρες μου!

cinderella είπε...

Κατερίνα νομίζω οτι μαζί λέγαμε για τις γενιές των επιχειρήσεων, με την πρώτη να ανοίγει το μαγαζί, τη δεύτερη να το επεκτείνει και τη τρίτη να το κλείνει.
Είναι σίγουρο οτι το πολιτικό σύστημα και οι σχηματισμοί θα αλλάξουν. Είναι σίγουρο οτι ο ρους της ιστορίας αλλάζει.
Δεν ξέρω αν το πασοκ χάνει το εισιτήριο για το μέλλον - υπογραφές με το Θεό κανείς δεν κάνει - όμως οι 3 παρόντες χτες υπέγραψαν τη σωτηρία τους...τουλάχιστον εν μέρει από τον βυθιζόμενο Τιτανικό. Δηλαδή πιο λαϊκά...αν το καράβι πάει πάτο, ε αυτοί θα μπούν στις λέμβους.
Ο μεγάλος μου φόβος είναι μην μας τραβήξει ο στροβιλισμός κι εμάς μέσα. Και είανι σαφές...οι τσάμπα μαγκιές και τα "εγώ ξέρω κολύμπι", έχω φιλήσει κατουρημένες πολιτικές ποδιές δεν πιάνουν. Η φύση είναι πολύ άγρια. (Μην πω για τους νόμους της ζούγκλας).

Στέργιος είπε...

Αυτό και αν ήταν «τιμή» για τη Βουλή!

Μετά τη… «κοινοβουλευτική» εξουσιοδότηση (πραξικόπημα) του ΓΑΠ ο Παπακωνσταντίνου να υπογράφει ό,τι οικονομική συμφωνία, θέλει χωρίς να το εγκρίνει η Βουλή και απλώς να «ενημερώνεται» είναι άξιο απορίας τι θα κάνει η Βουλή όσο αυτός θα υπογράφει!!! (ξέρω τι θα μου απαντήσετε αλλά δεν το γράφω…).

Αλλά γιατί δεν ψηφίστηκε και μια ανάλογη απόφαση και για τον ΓΑΠ; Να υπογράφει τα πάντα. Σε λίγο θα χρειαστεί να πουλήσουμε νησιά, Αιγαίο, γιαλούς και αγωγούς πως θα γίνουν αυτά; Αν είναι να ολοκληρωθεί ένα αντικοινοβουλευτικό πραξικόπημα ας το κάνουν καλά. Λέτε ούτε αυτό να είναι ικανοί να κάνουν;

Πάντως αυτό θα πει «υπεράσπιση» της Βουλής από κείνους τους αχρείους που δεν τη… σέβονται.

Ύστερα σου λένε ότι λένε τη Βουλή Μπ..@ο! Το να τη λες δε λέει τίποτα. Το να τη κάνεις όμως;;; Για να πω την αλήθεια ο ΓΑΠ χαίρεται εντελώς όταν τη βρίζουν έτσι τη Βουλή. Είναι ολόψυχα μαζί τους! Γιατί τον ίδιο στόχο έχει. Η διαφορά είναι ότι αυτός δεν το λέει, το κάνει! Μαζί τους εν τη πράξη!

Καλά, άντε εμπρός στους δρόμους που χάραξαν τη δικτατορία.
Υπερβάλω;

Άντε, με αναγκάζουν και εκτρέπομαι και γω.

Στέργιος είπε...

Κατερίνα,

Όταν είπα «Για λόγους αρχής δεν σχολιάζω χαρακτηρισμούς για το Κοινοβούλιο» δεν εννοούσα ότι το Κοινοβούλιο, οι Θεσμοί και το Σύνταγμα είναι ιερά και όσια, ούτε φετφάς, ούτε η ενδεκάτη εντολή. Αν ήταν δυνατόν ένας μαρξιστής να έχει τέτοια αντίληψη για τους αστικούς θεσμούς που ξέρει τον ιστορικά μεταβαλλόμενο και περιορισμένο ρόλο τους. Δεν είναι όμως ώρα για τέτοιες αναλύσεις γιατί εδώ τώρα καίγεται το σπίτι μας. Η υπεράσπιση κάποιων θεσμών που σταδιακά ενσωμάτωσαν μεγάλες λαϊκές κατακτήσεις από αυτούς που τους ξευτελίζουν από μέσα είναι πρώτιστο καθήκον.

Έχω μια τριπλή θέση, μια βαθύτερη διαλεκτική τοποθέτηση. Α) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το πώς κατάντησαν και πως ξευτελίζουν κάθε μέρα τους δημοκρατικούς θεσμούς και πάει πολύ αυτοί να παριστάνουν τους υπερασπιστές τους. Β)Υπερασπίζω τους θεσμούς αυτούς από τους καταπατητές που θέλουν να καταργήσουν όποιο λαϊκό δικαίωμα περιέχουν. Γ) Μακροπρόθεσμα τους θεωρώ θεσμούς που πρέπει να αντικατασταθούν με νέους θεσμούς που θα εμπεριέχουν μέσα τους σε ανώτερο επίπεδο ό,τι δημοκρατικό δικαίωμα και θεσμό έχουν και θα υπηρετούν μια άλλη εξουσία που δεν υπηρετεί το κεφάλαιο.

Για να μην αναλύω αναφέρω μόνο την δήθεν «ανεξήγητη» θέση των κομμουνιστών να υπερασπίζουν ακόμη και με αίμα την αστική δημοκρατία και το αστικό κοινοβούλιο μαχόμενοι με αυταπάρνηση όπως για το 1-1-4 ή η για τη δημοκρατία στη χούντα. Φαίνονται αντιφάσεις αυτά αλλά δεν είναι. Απλά έχουν μια διαλεκτική ιεραρχία. Περίπου, για να κτίσει ο λαός τον δεύτερο όροφο της δημοκρατίας πρέπει πρώτα να στερεώσει καλά τον πρώτο. Ούτε να τον καταστρέψει, ούτε να τον συρρικνώσει, ούτε να τον απαξιώσει. Περίπου αυτό ήθελα να πω.

Φαίνονται λίγο βαριά και σοβαρά αυτά ε; Εντάξει ας τα αφήσομε για άλλη φορά. Άλλα μας καίνε τώρα.

Τώρα, η Βουλή στη πραγματικότητα κινδυνεύει όχι από σένα αλλά από αυτούς που δείχνεις χαρακτηριστικά. Δεν έγινε η Βουλή Μπ…@λο αλλά κάποιοι σκόπιμα τη κάνουν και την απαξιώνουν τόσο ώστε και ο χαρακτηρισμός αύριο να είναι αμφίβολο αν θα αρκεί.

Οι εξελίξεις είναι αρνητικές. Αυτό που έχει μείνει στη λαϊκή μνήμη ότι για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα περνάνε ταυτόχρονα και αντιδημοκρατικά επιβεβαιώνεται. Σε λίγο θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα και αυτά που έλεγαν ο Μητσοτάκης και ο Τέλογλου θα γίνονται διαρκώς και μεγαλύτερος εφιάλτης. Πρώτο μας καθήκον η υπεράσπιση και διεύρυνση αυτής της δημοκρατίας όπως και αν είναι. Τα άλλα έπονται.

Στέργιος είπε...

Χυδαιολογία και σκοπιμότητα

Κατερίνα,

Διαβάζοντας κάποια σχόλια ανώνυμα, «ανώνυμα», της «Τσαούσα» και άλλων, σχημάτισα την εντύπωση ότι οι επιθέσεις χλευασμού, ακραίας άρνησης και η χρήση χυδαίων φράσεων δεν σχετίζονται καθόλου με κάτι προσωπικό παρότι κάποια έχουν έντονο προσωπικό χαρακτήρα. Το πρόβλημά τους είναι οι ίδιες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενό τους.

Δεν με ενδιαφέρει αν το κάνουν αυτοτελώς, η κατ εντολή, αν δρουν από «ιδεολογικούς» (!!!) λόγους ή από αρρώστια ή τέλος από καθήκον προς τρίτους. Έχει τη μεγάλη σημασία του βέβαια αλλά σε πρώτη φάση δεν ενδιαφέρει αυτό.

Εκείνο που βγαίνει είναι ένα γενικό συμπέρασμα. Το πρόβλημα είναι το blog σου! Δρα επικίνδυνα για κάποιους. Έχει αναγνωσιμότητα. Επιδρά σε συνειδήσεις. Διαμορφώνει στο μέτρο του δυνατού πολιτικές και κοινωνικές στάσεις.

Μη παρασύρεσαι από προσωπικές επιθέσεις. Είναι ο τρόπος μετατροπής του blog σε αναξιόπιστο βάλτο.

Όπως και να το κάνουμε τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου επέδρασαν σημαντικά σε πολλούς ανθρώπους της μπλογκόσφαιρας με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που αρχικά έκαναν πλάκα και έγραφαν περί ανέμων και υδάτων ή ήταν οικολόγοι, κοινωνιολόγοι, γυρολόγοι των σκέψεων κλπ, μετατράπηκαν σταδιακά σε φορείς μιας νέα συνειδητοποίησης όσο τα προβλήματα οξύνονταν. Αυτό είναι πιο έντονο στο δικό σου μπλοκ και σε λίγα άλλα που ξεχωρίζουν από τη ποιότητα και την διεισδυτικότητα. Blog που το κοινό τους δεν είναι οριοθετημένο ή χρωματισμένο όταν αρχίζουν να προωθούν κοινωνική και πολιτική δράση εναντίον πολιτικών της εξουσίας, δεν γίνονται ανεκτά, είναι άκρως επικίνδυνο γι αυτήν.

Έτσι γίνονται το κέντρο σκόπιμων ή μη επιθέσεων από όλους εκείνους που δεν τους αρέσουν. Κάποιοι από αυτούς εκτός των πολιτικών αντιρρήσεων, όταν δε τους βγαίνει, χρησιμοποιούν και τη χυδαιολογία για να υποσημειώσουν τη δυνατότητά τους να κατεβάσουν τη συζήτηση στο βούρκο. Δεν έγινε και τίποτα. Θα συνεχίσουν με διάφορες μορφές. Αυτός είναι ο κόσμος, αυτό γίνεται πάντα.

Το διαδίκτυο αρχίζει να παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση συνειδήσεων. Είναι και ανεξέλεγκτο, αυτό πειράζει περισσότερο. Αν ήταν κανάλι ή εκδοτικός οίκος ελεγχόμενος απολύτως από τον ή τους ιδιοκτήτες, όλα θα ήταν καλά και αυτοί θα όριζαν το ύψος της δόσης κοινωνικής και «αντιεξουσιαστικής» ευαισθησίας για να μπλοκάρουν τις σκέψεις των πολιτών. Τώρα το ανεξέλεγκτο φοβίζει, τρομάζει, εκνευρίζει και κυρίως εξοργίζει που μένει ανυπότακτο. Έτσι αμολήθηκαν λυτοί και δεμένοι να το αλώσουν με πληθώρα blog κάθε είδους («πατριωτικών», παραπολιτικών, αναρχικών, «αναρχικών», «ανεξάρτητων», δήθεν δημοσιογραφικών, εθνικιστικών, δήθεν ουδέτερων κλπ, κλπ) ώστε να σπάσουν την επισκεψιμότητα κάποιων «ενοχλητικών» και να μειωθεί η επίδρασή τους.

Δεν υπάρχει άλλος στόχος. Φυσικά ο καθένας δρα με τρόπο που νομίζει ότι θα πλήξει αυτά τα μπλοκ. Έτσι θα δεις σταδιακά όλη τη ποικιλία επιθέσεων. Μάλλον δεν είδες ακόμη πολλά.

Καλή δύναμη και μη φθείρεσαι. Άλλωστε από τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις γνωρίζεις καλά ποιες είναι «παραγωγικές» και ποιες φθοροποιές.

Trifon Triantafillidis είπε...

Σχετικά με το μπουρδέλο μιά πολύ καλή τοποθέτηση:

http://www.youtube.com/watch?v=3v6u3-AWeXo

katerina είπε...

Cindy καλη σου μέρα. Σε ζορικες εποχές, αυτές που λένε ...ιστορικές, όλα ξαναζυγιζονται και όλα ξαναεκτιμούνται. Όλοι μας ζησαμε πολλές φορές στο όριο του διληματος "θα είμαι με την Σκυλα ή θα είμαι με την Χαρυβδη;" .

Και κάποτε, στην ηλικία σου ή και ακόμα μικροτερη πιστευα ότι το "αναμεσα στην Σκυλα και στην Χαρυβδη, δεν θα με βάλετε να επιλέξω" ήταν η απαντηση. Μετά έμαθα ότι απαντηση ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει μόνο συνεχής, καθημερινή, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, αγώνας, ο πιο σκληρός αγώνας, αυτ΄ςο που γινεται μεσα σου, αυτός που πολεμάει τις ευκολίες αλλά και την αδηφαγα ανθρωπινη φυση σου, να αναγνωρίζεις και να καταγγέλεις ΦΩΝΑΧΤΑ, καθαρά και δυνατά την κάθε Σκυλα και την κάθε Χαρυβδη που καιροφυλακτεί να σε καταπιεί στο μεγάλο στομάχι της, να σε αλεσει, να σε αφομοιώσει.

Κερδιζεις, νικάς πάντα; Όχι, σπάνια, αλλά αν δεν καταλαβε ο ΓΑΠ, το τι σημαινει Ιθάκη, το τι σημαινει ταξίδι, αν το βιασε γιατί οι φτηνοι επικοινωνιολόγοι του πιστευουν ότι απευθυνεται σε χαχόλους, πολλοι απο εμάς, η πλειοψηφία του κόσμου, του λαου, των πολιτών, το εχουμε κατανοησει. Ας ζησουμε λοιπόν ο καθένας μας και όλοι μαζί το ταξίδι. Και σε αυτό ας τολμάμε ο καθένας μας, να βροντοφωνάζει, "Σκυλα", "Χαρυβδη", προσεχε συντροφε, πρόσεχε συνταξιδιώτη. Μ' ακούς, προσεχε.

Υ.Γ.Υπάρχουν στιγμές που ειναι τόσο ακριβές, που ειναι ιεροσυλο να τις ...αποτιμάς. Είναι οι στιγμές που σε υπερασπιζονται οι φίλοι σου. Σε ευχαριστώ.

katerina είπε...

Στεργιε καλημέρα.
Ναι, ξέρω. Και το χειροτερο είναι ότι καμια φορά ξέρω πολύ περισσότερα απο όσα θα ήθελα. Τα λέμε...

Zip, είναι η εμπορική ονομασία του καινουργιου σκευασματος που περιμένει να πάρει άδεια κυκλοφορίας για να σβήνει ...ότι δεν θέλουμε να ξερουμε ή να θυμομαστε. Αυτην την στιγμή χρησιμοποιείται πειραματικά στοςυ χρηστες ουσιών για να "σβησει" τον εθισμό. Αλλά, τι όμορφο πειραμα! Το πιο πολιτικό σκευασμα...

katerina είπε...

Τρυφωνα καλη σου μερα.

Ναι το έχω δει, το έχω ξαναδεί, μόλις το ξαναείδα και την ξανα-απολαυσα την ομιλία του Ψαριανου στη Βουλή. Παλευει αν σώσει την τιμή της Δημοκρατίας.

Γιατί μια απο τις ποιοτικές διαφορές της Δημοκρατάις και του φασισμού είναι η αποδοση των ευθυνών. Το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ τους.

Αλλωστε ο πιο πετυχημένος επικοινωιολόγος του τελευταίου αιώνα ο Γκαιμπελς εκει στηριξε την ...επικοινωνία του μηνυματος του. Στο ενοχικό αυτομαστιγωμα, στο "φταιμε όλοι".

Καλη σου μέρα και πάλι.