Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η απλή αλήθεια. Η τεραστία ευθύνη.



Οι πολίτες εκχωρούν μεγάλο μέρος των προσωπικών εξουσιών τους στο Κράτος, δίνοντας του τα ...«όπλα» για να τους προστατεύει.

Οι πολίτες παραδίδουν μέρος των εξουσιών τους στο κρατικό μηχανισμό για ένα και μόνο λόγο. Για να προστατεύει και την ζωή, και την περιουσία και την ελευθερία κάθε πολίτη.
Οι πολίτες δίνουν το ...«όπλο» στον αστυνομικό για να τους προστατέψει από τους ...κακούς.
Αν δεν το κάνει, φέρει ΑΚΕΡΑΙΑ την ευθύνη.

Η αλήθεια είναι πάρα πολύ απλή. Όσο και ο καταλογισμός των ευθυνών.
Δολοφόνοι, σκότωσαν 3 ανθρώπους. Η Αστυνομία δεν το απέτρεψε (στην καλυτερη περιπτωση...).Και η ευθύνη της είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η Αστυνομία θα τους ....ανακαλύψει; Και η δικαιοσύνη θα τους δικάσει;

Υ.Γ. Ήμασταν πάρα πολλοί, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σήμερα, εκεί. Είδαμε όλοι την συμπεριφορά των ΜΑΤ. Είδαμε όλοι, από όποιο σημείο και αν ήταν ο καθένας μας, που χτύπησαν τα ΜΑΤ, που ...δεν χτύπησαν, ποιους ψέκασαν και ποιους ...προστάτεψαν. Και προστάτεψαν τους ...κακούς. Από όποιο σημείο κι αν είμαστε όλοι εμείς, είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ευθύνη της Αστυνομίας. Και αυτό είναι το αφελές, το ...καλό σενάριο.


67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Κοκκινοσκουφίτσα με τον κακό λύκο τους είδες; Δίπλα σου ήτανε.

Alexandros είπε...

Σαν να διαβάζω ανακοίνωση ποδοσφαιρικής ΠΑΕ μετά από επεισόδια. Αλήθεια σου λέω, αυτά γράφουν μετά από την επέλαση των βαρβάρων-οπαδών. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ; Αυτά γράφουν...

Αταίριαστος είπε...

Μερικά ποστ πιο πριν καλούσες σε πόλεμο για να αποφύγουμε την ατίμωση. Surprise! Ο πόλεμος έχει και νεκρούς.

katerina είπε...

Αλεξανδρε, ξέρουμε, ειδαμε, που ήταν η ...αστυνομία. Αυτοπτες μαρτυρες ειμαστε. Μπροστά στα μάτια μας στα Χαυτεία, τα ΜΑΤ εντελώς απροκαλυπτα μπήκαν μεσα στην πορεία και άρχισαν αν ρίχνουν δακρυγόνα. Αποχωρησαν. Πέρασαν 10 λεπτά και εμφανιστηκαν απο το πουθενά 7-10 κουκουλοφοροι με σφυριά που άρχισαν αν σπάνε τηλεφωνικους θαλάμους. Η Αστυνομία εντελώς ξαφνικά, εντελώς εξαφανισμένη.
Είμασταν αυτοπτες μαρτυρες Αλεξανδρε. Κια όχι μόνο σε αυτό. Αλλά τα υπολοιπα μετά.

katerina είπε...

Αταιριαστε ο πόλεμος έχει πάνω απο όλα προβοκατορες. Και σημερα πια δεν χωράει καμία αμφιβολία. Σημερα το είδαν 600-700.000 ζευγαρια μάτια.

Ανώνυμος είπε...

Άρχισε το κράξιμο βλέπω.
Μέσα κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εκτός από την αστυνομία που έχει την "ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ" ευθύνη φταίνε λιγουλάκι και αυτοί που ρίξαν τις μολότωφ;

Στέργιος είπε...

Η δημοκρατία έχει πάντα αμφίδρομη σχέση. Όταν αυτή διακόπτεται, φυσικά πάντα από την εξουσία, τότε τα δικαιώματα και τις εξουσίες που της εκχωρεί ο λαός τις στρέφει εναντίον του…


Εμείς που ήμασταν εκεί «τα είδαμε όλα». Και τη τακτική των ΜΑΤ και τη συνδυασμένη τακτική των προβοκατόρων. Ναι και μπροστά στα μάτια μας! Και να μη πούμε ότι αυτοί που διψούσαν για αίμα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να φτάσει αργά η πυροσβεστική στο τόπο του θανάτου…

Αταίριαστος είπε...

600-700.000 άτομα το είδαν αλλά δεν μπόρεσαν να μπαγλαρώσουν 7-10 άτομα να ξεσκεπάσουν την προβοκάτσια μια και καλή; Ασ' το... δεν το σώζεις με τίποτα.

katerina είπε...

Το κράξιμο σε ποιον...Ανωνυμε; Κράξιμο σε εμένα; Εγώ ήμουν εκει ...Ανωνυμε, και εκει θα ξαναείμαι. Αλοιμονο στοςυ ..ΑΠΟΝΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα άλλο σου είπε ο Αταίριαστος και άλλο απαντάς. Έθαψες κιόλας τους νεκρούς στα χώματα της ιδεολογίας σου;

Alexandros είπε...

Κατερίνα, δεν πιστεύω κανέναν πλέον! Ούτε τους ΚΚΕ ούτε τους ΠΑΜΕ ούτε τους φασίστες, ούτε καν εσάς που ήσασταν αυτόπτες μάρτυρες. Για όλους αυτούς τα πάντα αρχίζουν και τελιώνουν με ένα συναίσθημα: Μίσος! Πες το ταξικό, πες το ρατσιστικό αλλά αυτό είναι το κυρίαρχο. ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ,ΤΕΛΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο σε σένα λέω εγώ. Με το θράσσος σου και τη γαϊδουριά σου απέναντι σε 3 αθώους.
(6.36)

Ανώνυμος είπε...

Κι ένα μωρό στην κοιλιά της μιας κοπέλας...4 οι άνθρωποι.

katerina είπε...

Αταιριαστε, εσύ που ήσουν;
Να συμφωνησουεμ λοιπόν ότι η Αστυνομία ειναι για τις παρελάσεις, για να χτυπάει διαδηλωτές, αλλά οι πολίτες έχουν την ευθυνη της τάξης και της ασφάλειας.
Ενδιαφερον το concept, να το καταθέσεις στον Χρυσοχοίδη όμως, όχι σε εμένα.

monahikoslikos είπε...

Ήμουν στο Σύνταγμα όταν προβοκάτορες επιχείρησαν να ανάψουν "φωτιά" εμπλέκοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα επεισόδια.
Οι επικεφαλείς τους ΠΑΜΕ όμως αντιλήφθηκαν το σχεδιο και κράτησαν τις δυνάμεις τους μακρυά από την εστία των ταραχών.
Η ώρα ήταν 1:30 το μεσημέρι όταν από τα μεγάφωνα κλήθηκε το μπλοκ των οικοδομών να παραμείνει συντεταγμένο έξω από το Μ. Βρετάνια μέχρι να αδειάσει η πλατεία Συντάγματος.
Έτσι η προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ απέτυχε και μισή ώρα αργότερα μπήκε η φωτιά στην τράπεζα με τα γνωστά επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Εκεί φαίνεται να πέτυχαν....

katerina είπε...

όσοι έριξαν τις μολοτωφ είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαιου. Και ειναι ευθυνη της Πολιτείας και να τοςυ εμποδίσει προστατευοντας χιλιαδες κόσμου που θα μπορουσε να έχει σκοτωθεί στην διαδηλωση, και ειναι ευθυνη της Αστυνομίας να τοςυ συλλάβει και ειναι ευθυνη της Δικαιοσύνης να τους καταδικάσει στις βαρυτατες προβλεπόμενες ποινές. Φανταζομαι ισόβια.

Meropi είπε...

Βρε Κατερινάκι μου γλυκό,
λες θα είσαι η μάλλον θα ξαναείσαι εκεί και "αλίμονο στους ΑΠΟΝΤΕΣ". Πέραν του ότι αυτές οι "κινητοποιήσεις" είναι η χαρά των προβοκατόρων και των λεγόμενων "αντιεξουσιαστών" (τρομάρα τους), έχω την εξής απορία:
Εσύ και οι άλλοι που θα είστε εκεί τι επιδιώκετε? Να φύγει το ΔΝΤ φαντάζομαι. Και μετά τι?? Θα βρεθούν ως δια μαγείας χρήματα να πληρώσουμε τα τεράστια χρέη που δημιουργήσαμε (επίτηδες χρησιμοποιώ πληθυντικό) τόσα χρόνια? Ή θα επακολουθήσει κήρυξη παύσης πληρωμών, έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, επάνοδος στη δραχμή, τύπωμα αβέρτα δραχμούλων, για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, ραγδαία υποτίμηση του νομίσματος, αλλά και της αγοραστικής δύναμης ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (πολύ μεγαλύτερη από την περικοπή μισθών που έχουμε τώρα)?? ΟΧΙ ευχαριστώ δεν θα πάρω. Θα είμαι από τους ΑΠΟΝΤΕΣ.

katerina είπε...

Λύκε ειμαι έξαλη. Είμαστε στο τέλος της πορείας. Κάποια στιγμή που ειμαστε λίγο πάνω απο τα Χαυτεία στην Σταδίου, ειδαμε καπνούς. Έξω απο τοκαταστημα του Αναγνωστοπουλου, τα δακρυγόνα ήταν αποπνικτικά και κάπου στην Κλαυθμωνος βλέπαμε καπνους. Ακουμε την σειρημα της πυροσβεστικής πίσω μας, τα μπλοκς των διαδηλωτών ανοιγουν ΑΜΕΣΩΣ τον δρόμο μετακινουμενοι σχεδόν στα πεζοδρομια, κατεβαινει ο συνοδηγός κάνει΄λιγα βηματα, και ξαναμπαινει στο πυροσβεστιθκό. Η πυροσβεστική έμεινε εκει που ήταν παρότι υπήρχε δρομος να περάσει. Εφτασε και ένα τεραστιο τζιπ της πυροσβεστικής και εμεινε και αυτό εκει σταθμευμένο. Τα δακρυγόνα έπεφταν σωρό, η ατμοσφαιρα ήταν αποπνικτική, και εμεις γυρισαμε και κατηφορίσαμε προς την Ομονοια. Τα πραγματα έγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι με την Πυροσβεστική.

katerina είπε...

Μερόπη μου, τα έχουμε πει πολλές φορές ότι το περιφημο θατσερικό ΤΙΝΑ, είναι ο δίκος τοςυ μονοδρομος.

Αλλά ακόμα κι αν το δεχτώ σαν υποθεση εργασίας. Είναι ποτέ δυνατό σε όλο αυτό το πολιτικό συστημα που μας έφερε εδώ, να εμπιστευτουμε την σωτηρία μας; Πες μου βρε Μερόπη μου, έχει αυτή η ...εναλλακτική, ένα ελαχιστο έστω σπέρμα λογικής;

Unknown είπε...

Γι'αυτους που ψηφισαν την σημερινη κυβερνηση και την εμπιστευονται ακομα, προφανως ναι.

What's your point? Οτι ειναι ανικανοι να κανουν το αναγκαιο ή οτι δεν ειναι στο συμφερον τους;

katerina είπε...

Agit8d, τα σημεία μου είναι τρία.

1ον. ότι ο Κρατικός μηχανισμός που είναι ο εκ του Νομου ο ΜΟΝΟΣ υπευθυνος να προστατεψει την ζωή κάθε πολίτη, και των ανθρωπων μεσα στην τραπεζα αλλά και των διαδηλωτών, και ΟΛΩΝ των πολιτών, είναι αυτός που βγαινει στα κεραμιδια, αποποιουμενος την ευθυνη του.

2ον. ότι ειδαμε ΟΛΟΙ, το ρόλο της ΑΣσυτνομίας στην σημερινή συγκεντρωση, απο όποιο σημείο κι αν ήταν ο καθένας μας, αλλά η κατασταση διαστρεφεται γκαιμπελικά απο τα ΜΜΕ.

3ον. Ποιος οφελειται απο την σημερινή δολοφονία; Ποιος διασωζεται; Και απο την άλλη ποιος τρομοκρατείται;
Εμφανιζεται σαν θυτες και όχι θυματα να είναι οι χιλιαδες των διαδηλωτών και όχι ο Κρατικός μηχανισμός;

dimitris είπε...

Kατερινα καλησπερα, ετσι ειναι τα γεγονοτα οπως τα περιγραφεις, την προβοκατσια την ηξερε η αστυνομια απο πολυ νωρις τους παρακολουθουσαν απο το μουσειο αυτους τους 25-30 που εβαλαν τις φωτιες, το ΠΑΜΕ ''εστειλε'' τον ''κοσμο'' του προς τις στηλες του ολυμπιου διος,οι ντουντουκες καλουσαν τον κοσμο να φυγει απο την πλατεια, μολις αποχωρησε το ΠΑΜΕ αρχισαν τα ''οργανα'',σιγουρα το ηξερε η αστυνομια, υπευθυνος ο πολιτικος προισταμενος τους και οι αρχηγοι του σωματος για τον θανατο 4 ανθρωπων και το υπολοιπο μπαχαλο, ας κρατησουμε στο μυαλο μας μεσα σε ολα αυτα, την παρουσιαση βγενοπουλου στα καναλια, το καψιμο του υποκαταστηματος της μαρφιν και την παρουσια του στο καμμενο υποκαταστημα, πολλες συμπτωσεις, με συγχωρεις που σου εγραψα τοσο πολυ, αλλα οτι μαρτυρια υπαρχει καλο ειναι να γραφεται.

Unknown είπε...

1. Συμφωνω θεωρητικα, αλλα πρακτικα δε γινοταν να αποτραπουν τα σημερινα. Νομιζω δε γινομαι πολυ κυνικος (ακομα).

2. Προφανως. Προσωπικα δε περιμενα κατι διαφορετικο απ'αυτους. Ανοιξα την TV 100% σιγουρος οτι θα'χαν σπασει την "απεργια". Ενα απ'τα πολλα τρανα παραδειγματα ειναι αυτα που εγιναν στα Πατησια το πρωι, αλλα τεσπα.

3. Μιλαμε για το αντικειμενικα αληθες ή το πως παρουσιαζεται στα απανταχου αρνια η υποθεση; Εγω δε μπορω να απαντησω σε κανενα. Ξερω οτι τρια ατομα σκοτωθηκαν και δεν ηταν εξοστρακισμος και τετοιες μαλακιες, και οι υπευθυνοι πρεπει να βρεθουν. Καθαρα και ξαστερα. Απονομη δικαιοσυνης. Οχι καννιβαλισμους και εκμεταλλευση του γεγονοτος οπως εχει γινει στο παρελθον. ;)

Αυτο με το οποιο δε μπορω να συμφωνησω και δυστυχως το βρισκω απεναντι μου σε τετοιες περιστασεις ειναι τα επιχειρηματα του στυλ "ο μη ων μετ' εμου καθ' εμου εστι". Δε μπορει να μου υπαγορευσει κανεις το που θα συμμετεχω και τι θα κανω, ειναι δικαιωμα μου να απεργησω ή να κατεβω σε πορεια (ακομα και εαν απολυθηκα σημερα - or whatever) και η επιλογη μου ειναι κατακριτεα μονο απο κατι ΚΚΕ-ισκους που το μονο που ξερουν ειναι να αλληλοκατηγορουνται μπροστα απο μικροφωνα.

Αυτο τουλαχιστον θεωρω οτι θα'πρεπε να'ναι εστω κατανοητο (ισως και σεβαστο, αλλα δεν απαιτω κιολας :P) απο καποιον που υποστηριζει (and I quote): "Αναμεσα στη Σκύλα και στην Χαρυβδη...δεν θα με βάλετε ποτέ να επιλέξω".

2c

katerina είπε...

Δημήτρη καλώς ήρθες. Πολύ καλά κάνεις και γραφεις την εμπειρία σου. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, κοντευουν να μας τρελάνουν, να μας βγάλουν τρελους, να μην πιστευουμε στα μάτια μας.

Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι αυτοι οι προβοκατορες δεν είναι ειτε στα μισθολογικά κιταπια της Αστυνομίας ή δεν ειναι παραβατικοι (του κοινου ποινικου δικαιου) που εξαγοράζουν την ελευθερία τους με ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ προβοκατσιες, σημερα μετά απο αυτά που ειδαν τα ματια μας ΔΕΝ έχω την παραμικρή αμφιβολία.

Γκιωνης είπε...

. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ! δεν είναι εγκληματίες τού κοινού ποινικού δικαίου ! δεν ξυπνήσανε ένα πρωί και είπανε πάμε να κάψουμε μιά τράπεζα !
. Εδώ και μέρες κάποιοι τούς προετοιμάζουνε. Κάποιοι προετοιμάζουν ηλιθιωδώς απερίσκεπτα την ....Επανάσταση ! Ανάμεσά τους και εσύ ! Έ λοιπόν ήρθε !
. Και τώρα που ήρθε, ζητάς την αστυνομία να προστατέψει « εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες » από ποιούς ;
Τούς προβοκάτορες ;
- προβοκάτορες είναι αυτοί που κυνηγούσαν τον Απ. Κακλαμάνη που επειδή τόλμησε να πάει στην πορεία τής Πρωτομαγιάς όπως κάνει από την εποχή τής ΕΔΗΝ, τον χαρακτήρισες «τζάμπα μάγκα».
- Προβοκάτορες είναι αυτοί που θέλοντας να εκφράσουν την Οργή τους πήγαν να μπουκάρουν στην Βουλή. Λές και φταίει η μορφή τού πολιτεύματος, λές και η ευθύνη και τών 300 είναι συλλογική. ( αν ναί, τότε ισχύει και για τούς διαδηλωτές και άσε τα ακροβατικά ).
- Προβοκάτορες ήταν αυτοί που σήμερα εμποδίζανε την Πυροσβεστική να φτάσει στην καιγόμενη τράπεζα !
- Προβοκάτορες ήταν αυτοί που το Δεκέμβρη ρημάζανε τα μαγαζιά για να πάρουνε swatch και κινητά ( ά όχι αυτοί ήτα «ξένοι» ! ).

. Έ δεν είναι προβοκάτορες, αλλά και ούτε λαός επαναστατών είναι ! Οργισμένοι, άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα, δεν έχει σημασία !

. Σημασία έχει οτι τούς αφιονίζουν κάτι ηλίθιοι λέγοντας « να απαγορευθεί η έξοδος στον Πρωθυπουργό », κάποιους άλλους πανηλίθιους οτι « δεν αναγνωρίζουμε το ...Σύνταγμα »
. Σημασία έχει οτι μαζί με αυτούς τούς αφιονίζεις και σύ όταν λές :
“ Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ θα τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ.”
“…Και είναι πια ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος για να τις κάνει. Μόνο ΕΜΕΙΣ. Και βέβαια ο τόπος των διαπραγματεύσεων είναι …γνωστός. Ο δρόμος. “

Για δες τις αναρτήσεις σου ! Γιά δες τα σχολιάκια τών διαφόρων ανταρτών τής πορδής σαν τον λύκο, τον στέργιο, τον george κλπ και ξύπνα !

Στέργιος είπε...

Meropi,

Καλό «ταξίδι»! Μοιρολάτρες, υποταγμένοι, προσκυνημένοι, φοβιτσιάριδες για τις συνέπειες των αγώνων, δεν έλειψαν ποτέ από την Ελλάδα. Εμείς θα σηκώσουμε τον αγώνα και για τους απόντες, δεν πειράζει. Δεν πείραζε ποτέ.

Ξέρω βέβαια ότι απολαμβάνεις ακόμη και τώρα δικαιώματα που με αγώνα πρόσφεραν προηγούμενοι αγωνιστές… δεν ξέρω αν θα επωφεληθείς από δικαιώματα που θα διασωθούν από τους μελλοντικούς αγωνιστές. Εκείνο που ξέρω από πείρα είναι ότι οι πρώτοι που τρέχουν να επωφεληθούν, είναι αυτοί που ήταν απόντες. Δε μπορεί αυτό θα το ξέρεις καλά. Θα ξέρεις και ποιοι πρώτοι εξαργυρώνουν αγώνες που δεν έκαναν. Δε λέω ότι εσύ ανήκεις σε αυτούς, ίσως πχ αρνηθείς τη 13η σύναξη αφού ήσουν απούσα… αλλά οι άλλοι δεν θα την αρνηθούν.

Μη με παρεξηγείς που βγάζω κακία. Πέρασα πολλές φορές την ίδια μπόρα. Στον αγώνα είσαι μόνος και στα οφέλη μαζί με όλους…. Η αλλιώς που το λέει ανάστροφα ο λαός: «Στον αγώνα χωρισμένοι και στη μάσα ενωμένοι»! Ε ,κάποια φορά ξεσπάω γιατί δεν αντέχω το δούλεμα των άνετων…

Στέργιος είπε...

Ωραίος ο Γκιώνης!!!
Το άλλο με τον Τοτό όμως δεν μας το είπε ο λαλίστατος…

katerina είπε...

Agit8d, θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου. Αν κάτι πρέπει να διαφυλάξουμε ως κορην οφθαλμού, είναι η ελευθερία του καθενός να απολογείται μονο στην συνειδηση του.

Φίλε μου δνε πιστεψα ΠΟΤΕ, στις αιωνιες συμμαχίες. Δεν πιστεψα ΠΟΤΕ, ότι κάνενας σκοπος εξαγιάζει τα μέσα. Αντιθετα πιστευω ότι στην παρουσα φάση, περα απο όποιες ιδεολογικές ή άλλες διαφορές σε πρακτικές, οφειλουμε να συσπειρωθούμε όλοι σε ένα νέο ΕΑΜ. Το ΕΑΜ της μετα-μεταπολιτευσης.

Agit8d, θα είμαι ειλικρινής, δεν ξέρουμε αν αυτές οι ωδυνες θα γενησουν ένα ομορφο υγιές παιδί ή ένα δυσμορφο τέρας. Αλλά αυτό δνε μπορεί να αναστειλει την αναγκη και τοςυ όποιους αγωνερς για την γέννα. Αυτό που έχουμε τωρα ουτως ή άλλως ειναι ένα δυσμορφο τέρας. Κια πρέπει να αλλάξει. Ελπιζουμε και προσπαθούμε για τα καλυτερα. Αλλά οποιαδηποτε βεβαιοτητα αυτή την στιγμή ειναι- κατα την γνωμη μου- απολυτα λάνθασμένη.

katerina είπε...

Put the blame on me ...Γκιώνη.
Αιδώς Αργείοι!!!!

monahikoslikos είπε...

@Στέργιε, ποτέ δεν κράτησα κακία στους απόντες, χρειάζονται κι αυτοί για να ξεχωρίζουν οι αγωνιστές απ' το σωρό.
Θυμάμαι ήτανε Ιούλιος του 1969 απογευματάκι ο υδράργυρος είχε ξεπεράσει τους 42 βαθμούς κι εμείς στο προαύλιο του Αβέρωφ αναζητούσαμε μια σταλιά δροσιά κοντά στους πυρωμένους τοίχους ενώ απέναντι στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών επί της Αλεξάνδρας οι συνετοί με κοντά παντελονάκια απολαμβαναν τον παγωμένο φραπέ τους....
Ετσι ήταν πάντα και αυτό δεν θα αλλάξει, όπως δεν θα αλλάξει κι η σειρά οιαπόντες να είναι οι πρώτοι που επωφελούνται με όλες τις καταστάσεις.

katerina είπε...

Γεια σου Λύκε. Ναι ρε μόνο αυτό. Γεια σου ρε Λυκε.

Γκιωνης είπε...

Στέργιο, λύκε

. Ώπα η Επανάσταση ! ! !

Γκιωνης είπε...

Κατερίνα

. Όπως και την τελευταία φορά, δεν απαντάς σε τίποτε, αλλά διαστρέφεις και αυτά που λέω...

. Κρίμα, γιατί είχα σε πολύ εκτίμηση την σκέψη σου. Το ιστολόγιό σου εδώ και χρόνο τουλάχιστον ήταν όχι απλά στα αγαπημένα που κανείς δεν ξέρει, αλλά στα προβεβλημένα που συνιστούσα στούς όποιους επισκέπτες.
. Και δεν μπορώ να καταλάβω τί έγινε και έχεις χάσει την καθαρή και ψύχραιμη ματιά σου.
. Λοιπόν η ουσία παραμένει όπως λέει και ο Αταίριαστος : Ο πόλεμος έχει και νεκρούς.
. Πέστε και σείς οτι είναι οι παράπλευρες απώλειες τής Λαϊκής Επανάστασης.
. Σιγά !
. Οι Αμερικάνοι χιλιάδες εξαερώσανε με τις μπόμπες τους ! Εδώ η Επανάσταση μόνο 3+1

. Αλήθεια αυτό το +1 δεν σού λέει κάτι ;

Meropi είπε...

Αχ βρε Στέργιε, η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να σου απαντήσω αυστηρά και να σου ανταποδώσω τους χαρακτηρισμούς που τόσο άκριτα μου αποδίδεις (μοιρολάτρισα, φοβιτσιάρα, προσκυνημένη κλπ κλπ), αλλά όχι δεν θα το κάνω.
Θα σου πω μόνο το εξής: Αυτό που εσύ ονομάζεις "αγώνα", μήπως, άθελα σου είναι μια συμβολή στην περαιτέρω κατρακύλα της Ελλάδας και αυτή τη στιγμή τρίβουν τα χέρια από χαρά όσοι στοιχημάτισαν (με χρήματα) ότι η Ελλάδα θα ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ τελικά???? Η τραγωδία δε θα είναι ότι θα πτωχεύσει, αλλά θα έχει και νεκρούς. Και ο αγώνας σας τότε θα δικαιωθεί πράγματι.

katerina είπε...

Γκιωνη, στο δικό μου στόμα δεν θα βάλεις κυνικές κουβέντες και δνε θα αποδόσεις φτηνές σκέψεις. Αυτό δεν στο επιτρέπω.

Απο αυτά τα καθικια, απο αυτους τους πληρωμένους δολοφονους, σημερα κινδυνεψαν όλες οι χιλιαδες άνθρωποι που βρεθηκαν στον δρόμο να διαδηλώσουν.

Αν εσύ θερείς ότι οι πορείες, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, ο δρόμος, ΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ, σκοτώνει, δολοφονέι, και ειναι υπέυθνος για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ αυτών των ανθ΄ρωπων, προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα.

Σου απαντησα λοιπόν. Αν πιστευεις ότι οι απαγορευση της απεργίας και της διαδηλωσης θα ειναι αυτή που θα προστατεψει την ανθρωπινη ζωή, ειλικρινά λυπάμαι-μιας που και εγώ σε εκτιμώ- αλλά ο επιεικεστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να κάνω είναι ότι είσαι μακρυά νυχτωμένος.

Και επειδή σε εκτιμώ, σε διαχωρίζω απο άλλους που πολλές φορές έχουν χρησιμοποιησει αυτές τις ρητορείες, με πολυ επικινδυνους σκοπούς.

katerina είπε...

Μερόπη μια παρεμβαση στην κουβέντα σου με τον Στεργιο. Είναι αγώνας όλων μας Μερόπη μου. Μπορεί να διαφωνείς στην πρακτική αλλά σε διαβάζω καθημερινά, δεν διαφωνείς στην ουσία.

Εγραψα και προηγουμένως "θα είμαι ειλικρινής, δεν ξέρουμε αν αυτές οι ωδυνες θα γενησουν ένα ομορφο υγιές παιδί ή ένα δυσμορφο τέρας. Αλλά αυτό δνε μπορεί να αναστειλει την αναγκη και τοςυ όποιους αγωνερς για την γέννα. Αυτό που έχουμε τωρα ουτως ή άλλως ειναι ένα δυσμορφο τέρας. Κια πρέπει να αλλάξει. Ελπιζουμε και προσπαθούμε για τα καλυτερα. Αλλά οποιαδηποτε βεβαιοτητα αυτή την στιγμή ειναι- κατα την γνωμη μου- απολυτα λάνθασμένη."

Ανώνυμος είπε...

Μη στεναχωρείτε την Κατερίνα καλεεε! Χτες ψήφιζε πασοκ, σήμερα κκε και αύριο ποιος ξέρει.
Αφήστε τη να γράφει ό,τι θέλει και μη την ξεσυνερίζεστε.
{Άντε βρε, και με allstars με τα παιδάκια του indymedia}

Ανώνυμος είπε...

#...τώρα στα γεράματα...

b|a|s|n\i/a είπε...

βρε παιδιά συγγνώμη. μα δε καταλαβαίνω ειλικρινά. μπορεί η λογική μου να μην πλησιάζει καν στην κοινή λογική. μα δεν καταλαβαίνω. μιλάμε για σύμβολα. και εδώ. πχ γλέζος από τα ιερότερα σύμβολα της ελλάδας. πχ ακρόπολη. στις προηγούμενες αναρτήσεις. παγκόσμιο σύμβολο. πώς είναι δυνατόν να απαξιώνεται έτσι η ανθρώπινη ζωή; το αυτονόητο και ανεκτίμητο σύμβολο των πάντων;
έχει πραγματικά σημασία ποιος/ποιοι ρίχνουν τις μολότωφ στα τυφλά σε κάθε πορεία;
είτε πρακτικά είτε ηθικοί αυτουργοί;
όταν δυστυχώς σήμερα έγινε αυτό που από καθαρή τύχη δεν γίνεται όταν κάποιος πετάει στα τυφλά να κάψει;
τον δεκέμβριο του 2008 σάββατο βράδυ καιγόταν το κτίριο στο μοναστηράκι και κανείς δεν είχε αποκλείσει το παραμικρό. εκατοντάδες κόσμος και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.
από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν ακόμα περισσότερα θύματα σήμερα.
είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι ο καθένας θα μπορούσε να είναι στην θέση αυτών που έφυγαν;
δεν έχει χάσει κανείς δικό του άνθρωπο είτε ξαφνικά είτε από αμέλεια άλλων και ενώ έχουμε νεκρούς ΝΕΚΡΟΥΣ που δεν φταίνε στο παραμικρό, μα ακόμα και να φταίνε κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωές, το μόνο που λέμε είναι το κράτος φταίει, η αστυνομία φταίει, οι προβοκάτορες φταίνε. ναι φταίνε. και μετά τι; θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας;
είναι αυτή η επανάσταση που θέλουμε; όλοι είμαστε οργισμένοι. πριν τα σημερινά γεγονότα. και όλοι είμαστε νομίζω νοήμονες. να μην πιστεύουμε στην βία που φέρνει η βία. για τον απλό λόγο ρε γαμώτο ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων.
εφόσον τόσα χρόνια τόσες πορείες τόσες μολότωφ τόσες σπασμένες τζαμαρίες τόσος καπνός και τίποτα δεν έχει αλλάξει, ίσα ίσα πάμε κατρακυλώντας στον γκρεμό, μήπως πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τον τρόπο αντίδρασής μας; έχει πραγματικό αποτέλεσμα παρά να σκοτώνονται πλέον άνθρωποι;
γιατί δεν έχει βγει κανείς στους δρόμους τώρα όπως τον δεκέμβριο; άξιζε η ζωή του αδικοχαμένου αλέξη περισσότερο από τους εξίσου αδικοχαμένους συνανθρώπους μας τώρα;
συγγνώμη κατερίνα μου για τις φωναχτές μου σκέψεις. μπορεί και να μην έχουν νόημα και λογική. μα η λογική μου πλέον έχει σοκαριστεί.
καλό μας βράδυ.

Στέργιος είπε...

Κατερίνα,

παρά το τραγικό του θέματος νομίζω ότι εξαντλήται για την ώρα.

Καιρός να ξαναμιλήσουμε για την ίδια την απεργία και κυρίως για τη τεράστια κοινωνική κρίση που γιγαντώνεται.

Να ξεπεράσουμε τα παπαγαλάκια όλου του κόσμου που κατάφεραν να πνίξουν τα πρόβλημα της κοινωνίας και θέλουν να μιλάμε μόνο για τους νεκρούς και τίποτα άλλο. Μάλιστα σε κανάλια άρχισαν τα όργανα για τη συλλογική, δήθεν ευθύνη, των διαδηλώσεων και ο νοών νοείτω…

Ας μη ρίχνουμε άλλο νερό στον μύλο τους. Ανάλογα με τα τρέχοντα μπορούμε να μιλάμε και για τις εξελίξεις του θέματος. Να δούμε δηλαδή και αν θα πιάσουν τους φυσικούς αυτουργούς γιατί για τους ηθικούς…

Ό,τι πεις Μερώπη.
Ακριβώς αυτό έλεγαν αυτοί που δεν θέλεις να μου επιστρέψεις τους χαρακτηρισμούς. Πάντα υπάρχει κάτι χειρότερο από το χειρότερο. Είναι σίγουρο ότι άκουσε σε άλλους καιρούς ότι η αντίσταση κατά της δικτατορίας φέρνει… χειρότερη δικτατορία!!!. Είναι το αγαπημένο σλόγκαν των υποταγμένων. Εσύ γιατί το λες, τι σχέση έχεις; Προσχώρησες σε λογικές που απέρριπτες; Το είπε και ο ΓΑΠ τι το λες εσύ; Αυτή τη στιγμή το λέει και ο Ευθυμίου στο ΑΛΤΕΡ με ύφος αυθεντίας! Αν, αν, αν, θα μας βρουν σεισμοί και καταποντισμοί… . Έλα όμως που η ιστορία επαλειμμένα τους διέψευσε.

Επί δικτατορίας έδωσες μάχες. Δεν αντιμετώπισες ίδια επιχειρήματα; Δε θα σε πιστέψω αν πεις όχι.

Α, όχι τότε «άλλοι καιροί» κλπ, κλπ ως οδός διαφυγής. Ποτέ δεν είναι «άλλοι καιροί» όταν ο λαός το έχει ανάγκη.

Λύκε,
όμως η Μερώπη δεν ανήκε τότε στους απόντες. Σπόντα ήταν αυτό που είπα…

Όπα ο Γκιώνης!
Η τάξη!
Αν έχεις την ηλικία μου, εσύ μου πετούσες πέτρες επί αλήστου μνήμης ΕΚΟΦ κατά το ‘63 για να διασώσεις τη Τάξη; Ή τις έτρωγες και σύ και τώρα έγινες πραγματική ή φανταστική «εξουσία».

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/05/3.html

σιωπή.

σεβασμός στους νεκρούς

monahikoslikos είπε...

@Στέργιε, η αναφορά μου στους απόντες του αντιδικτατορικού, ασφαλώς, δεν αφορούσε τη Μερόπη αλλά έκανε τόση πολύ ζέστη κείνη την ημέρα που γίνοταν ασφυκτικότερη όσο κοίταζα τους άλλους με τους φραπέδες και γι αυτό το θυμάμαι κάθε που γίνεται αναφορά για απόντες.

not_me είπε...

καλησπερα,

ειναι φανερο οτι αυτο που θελανε να πετυχουνε οι προβοκατορες-δολοφονοι σημερα το εχουν πετυχει και με το παραπανω δυστυχως....

τι να πω...ευχομαι καλη δυναμη σε αυτους που συνεχιζουν τον αγωνα.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Ο/Η katerina είπε...

Τσότσο καλημέρα,
Ναι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Όλοι επαναπαυμενοι πιστευουμε ότι η Δημοκρατία είναι …αυτοφυής και αειθαλής. Πολιτικάντικες ισορροπίες, "καλές εκκαθαρίσεις'… 'κακές εκκαθαρίσεις'… ισορροπίες του τρόμου.
Αλλά η Δημοκρατία δεν είναι αυτονοητη. Και όσο παρελαυνουν οι σταλινοτσολιάδες, θα παρελαυνουν και οι φασιστοτσολιάδες. Τρελαινομαι με τα …περιτυλιγματα, που μεσα κρυβουν την φρίκη…
30 Απριλίου 2009 1:32 μ.μ.

celin είπε...

Σε ο,τι αφορα τη σημερινη μερα,απο ολα οσα διαβασα νομιζω οτι καπου εδω αντικατοπτριζεται η αληθεια

"Πριν δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2008, είχα αναφερθεί στους τραπεζικούς υπαλλήλους και τι γίνεται μέσα στα τραπεζικά καταστήματα όταν γίνονται πορείες και απεργίες που περνάνε ακριβώς έξω από αυτά. Γιατί οι απεργοί όταν βλέπουν εργαζόμενους σε τράπεζες μπαίνουν μέσα και τους βγάζουν έξω, μερικές φορές οι ίδιοι οι υπάλληλοι ζητάνε από πριν από τους συνδικαλιστές να μπουν μέσα και να τους τραβήξουν! Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές οι τράπεζες να κρύβουν τους υπαλλήλους τους στο υπόγειο, σε ημιορόφους ή και σε ντουλάπια για όσο οι πορείες περνάνε από έξω ώστε να μην φαίνεται ότι λειτουργούν κανονικά:

"Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008
.....
Στις τράπεζες, στο κέντρο...... έκλεισαν τα φώτα και οι εργαζόμενοι κρύφτηκαν σε τουαλέτες αποθήκες και σε ημιόροφους όπως μου είπαν φίλοι μου που εργάζονται σε αυτές.

Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν φταίνε γιατί υφίστανται τρομερές συνθήκες πίεσης και εργάζονται σε συνθήκες κρυφής ψυχολογικής βίας .

Νομίζω ότι οι σημερινοί τραπεζοϋπάλληλοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι από όσους γνωρίζω) είναι σε χειρότερη μοίρα από τους οδοκαθαριστές που απεργούν για βδομάδες.

Τους τραπεζοϋπάλληλους όμως επειδή φοράνε γραβάτες δεν τους λυπάται κανένας ενώ οι ίδιοι ντρέπονται να μιλήσουν για τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται ... "

http://greekrider.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html



Aπο κει κ περα,
δολοφονους εγω δε προκειται να υπερασπιστω

Οι τρεις ανθρωποι που δολοφονηθηκαν σημερα εχουν φυσικους αυτουργους
να τους βρουν κ να τους κρεμασουν αναποδα
Ειτε ειναι προβοκατορες,παρακρατικοι
Ειτε ειναι ηλιθια γουρουνια που νομιζουν οτι ειναι αναρχικοι ενω ειναι φασιστες

Περα απο φυσικους αυτουργους,υπαρχουν κ οι ηθικοι αυτουργοι
ειναι εκεινοι που για να μη χασουν τα γαμω-ευρω τους,τους εριξαν βορα στα λιονταρια,τροφη στους προβοκατορες/αναρχοφασιστες
ειναι τα αφεντικα τους,οι εγχωριοι οικονομικοι τρομοκρατες που λεει κι ο Μαξ Καιζερ

Το διλημμα παραμενει
αυτη ειναι η δεσποζουσα συγκρουση

Αριστερα η ΔΝΤ

Κ με δολοφονιες σα τις σημερινες,ο πολυς ο κοσμος,οι νοικοκυραιοι,οι φοβισμενοι,οι υποταγμενοι,οι μικροβολεμενοι θα πανε με το ΔΝΤ

Αλλα αν δε τους εχουμε κ αυτους μαζι μας,δε θα καταφερουμε τιποτα

Strip είπε...

Μια θερμή παράκληση σε όλους τους όψιμους "επαναστάτες" σαν την Κατερίνα (συγγνώμη, Κατερίνα, αλλά από το πόσες φορές είπες ότι "ησουν εκεί" φαίνεται και πόσες άλλες φορές έχεις συμμετάσχει) και τους λοιπούς αστούς-αναγνώστες του Blog:

Πείτε μου, ρε παιδιά, ποιά η εναλλακτική λύση από τα ...παλιοχρήματα του ΔΝΤ και της ΕΕ;;;
Οχι, μη μου μιλήσετε για "αντίσταση του λαού", "οχι στην υποταγή" και άλλα τέτοια πατριωτικογλαφυρά κλπ. κλπ. Παρακαλώ πείτε μου απλά και σταράτα "που θα βρεθούν τα λεφτά΄", πως θα ταίσετε αύριο τους παούληδες και τις γιαγιά δες που δεν θα έχουν σύνταξη (το ΔΝΤ και η ΕΕ θα την δίνει απο εδώ και πέρα), τι θα τρώνε τα παιδάκια των υπαλλήλων χωρίς μισθό κλπ.

Γιατί η "αντίσταση" και η "επανάσταση" δεν τρωγονται με τίποτα.

Να καταλάβω και εγώ ενάντια σε ποιόν η "επανάσταση" τώρα? Τι επιδιώκει, δηλαδή; Να μην χαθούν τα "κεκτημένα" με δανεικά; Ή να γίνουν τα δανεικά "αγύριστα"; Να συνεχιστεί η ρεμούλα (αλλά από άλλο "πολιτικό προσωπικό";

Και το τελευταίο και σας αφήνω: Θα βγείς, Κατερίνα, στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς για τις 3 ψυχούλες που χάθηκαν; Θα βγεί κάποιος ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ που διαμαρτυρήθηκαν και έκαψαν την Αθήνα όταν έφυγε η ψυχούλα του Γρηγορόπουλου; Η μήπως διαφοροποιούνται οι ψυχές ανάλογα με τους δολοφόνους;

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη, αστοί υποκριτές. Θα τρομάξετε αν καταλάβαιτε τι βλέπετε εκεί.

ΥΓ: Οι εξιτέ αστοί που παθαίνουν ταράκουλο μόλις δουν μολότωφ να πέφτει μπροστά τους (βλέπετε, αλλοιώς να τα βλέπεις στην ΤιΒι, και αλλοιώς live μπροστά σου!) καλό είναι να απέχουν (όπως ευθαρσως το δηλώνει η κα Μερόπη)... η κρίση τους αμβλύνεται.

Unknown είπε...

"Αριστερα η ΔΝΤ" (ή;)

Ποτε δεν ηταν τοσο απλο. Λυπαμαι που το 95% των Ελληνων δεν μπορουν ή δε θελουν ακομα να το καταλαβουν. Αντι αυτου ο καθενας αραδιαζει οτι του κατεβει στο στομα χωρις να βουτηξει τη γλωσσιτσα στο μυαλουδακι. Και φυσικα αυτο βολευει τους πανικοβλητους κυβερνητες που βλεπουν μονο πως να καλυψουν τις τρυπες, παρα να επιστρεψουν τον πλουτο που παραγει αυτη η χωρα εκει που πρεπει..

fake revolution

Yannis Zabetakis είπε...

Αλλά σήμερα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πρέπει να πούμε μερικές πικρές αλήθειες:

1. όταν ο Βγενόπουλος αγοράζει την Ολυμπιακή εκτός διαδικασιών διαγωνισμού ...η ΝΔ δεν αντιδρά...το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αντέδρασε?

2. όταν ο Βγενόπουλος έχει ηγετική θέση στην αγορά σε τόσους μα τόσους τομείς της οικονομίας (διάβαζε Καρτέλ, Μιχάλη μου!!!), ξέρεις πιο καλά από μένα ...ότι η συντεταγμένη πολιτεία απλά παρακολουθεί...Και εδώ θα μου πεις (και θα έχεις και δίκιο!) ότι αν ήσουν σήμερα στο Υπ. Ανάπτυξης (όπως θα έπρεπε να ήσουν) τότε ξέρουμε οι 2 μας καλά Μιχάλη τι θα έπρεπε να γίνει!

3. όταν τα ΜΜΕ "παίζουν" Βγενόπουλο (π.χ. βλ. συνέντευξη του εν λόγω επιχειρηματία στον Σκάι την προπερασμένη Δευτέρα), όταν ο Βγενόπουλος σάς κάνει σκληρή κριτική σε όλους εσάς τους Δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού αλλά εσείς δεν αντιδράτε...
τότε ο λαός αναρωτιέται: "μήπως είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός?"

4. Χθες, από την ΕΛΑΣ, επιχειρησιακά έγιναν τεράστια λάθη! ΜΑΤ και δυνάμεις ασφαλείας θα έπρεπε να ήταν ακροβολισμένα σε όλο το κέντρο ειδικά στα 5-10 τετράγωνα κοντά στο Σύνταγμα!

5. Χθες, η Marfin έπρεπε να ήταν κλειστή! όπως και ο Ιανός! Από σεβασμό στην ασφάλεια των εργαζομένων...Κάτι τέτοιο δεν έγινε...και ας βλέπουμε εδώ και μήνες τις σπασμένες βιτρίνες στον Ιανό στην Σταδίου...

6. Μιχάλη, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν επιχειρησιακά έγιναν λάθη... Λάθη τεράστια! που οδήγησαν στο Θάνατο 3 πολίτες και ένα έμβρυο...ο Θάνατος από Ασφυξία ...Ίσως δεν υπάρχει χειρότερος θάνατος...Στον μπαμπά που έχασε σύζυγο και μωρό, τι θα πούμε???

7. Μιχάλη, όταν γίνονται επιχειρησιακά λάθη τέτοιας ολκής, τότε ο ορισμός της Πολιτικής Ευθύνης (πρέπει να) είναι μονοσήμαντος: παραίτηση!

Αλλιώς, θα μου θυμίσεις τις θλιβερές ημέρες Καραμανλή όπου αναλάμβανε το πολιτικό κόστος και μετά πήγαινε για ...σουβλάκια.


Φιλικά

Γιάννης Ζαμπετάκης
Επικ Καθ Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor
ΕΚΠΑ


http://environmentfood.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html

Xavier είπε...

Εγώ που είμαι κάργα κυνικός και χωρίς ενοχές, ένα έχω να πω:

Έχω σιχαθεί από όλα αυτά τα δάκρυα για αυτούς τους ανθρώπους που πήγαν χθες στη δουλειά τους και δε γύρισαν ποτέ. Έχω σιχαθεί γιατί είναι δάκρυα μαριονέτας που της πάτησαν ένα κουμπί για να κλάψει. Γιατί κανένας κερατάς δεν κλαίει το ίδιο για τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν διαρκώς και κουκουλώνονται ευθαρσώς.

Ναι αγαπητοί. Στην Ελλάδα του 2010, του 2009, του 2008 και πάει λέγοντας, υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι που πήγαν ένα πρωί στη δουλειά τους και δε γύρισαν ποτέ, από λάθη και αμέλειες άλλων. Και αυτούς δεν τους έκλαψε ποτέ κανείς εκτός από τους δικούς τους.

monahikoslikos είπε...

Δυστυχώς ο Xavier έχει πολύ δίκιο....

akrat είπε...

τι να πω...

ΈΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

αντωνης είπε...

@strip (και τυχον λοιπους "ενθερμους υποστηρικτες" του Ντομινικ Στρος-Καν)

Τα εσοδα του κρατικου προϋπολογισμου φτανουν και περισσευουν για την πληρωμη μισθων και συνταξεων.
Αλλά δεν φτανουν για την πληρωμη των δανειων που εχουμε παρει ως χωρα, και αυτα ειναι που πρωτα απ' ολα θα εξοφληθουν με τα 110 δις δανειο του ΔΝΤ.

Δεν παιρνουμε το δανειο για να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις, αλλά για να εξοφλησουμε μερος του χρεους. Ταυτοχρονα ομως το ανεβαζουμε σε απολυτους αριθμους με τους τοκους του νεου δανειου.

Τα υπολοιπα που λετε ειναι απλα ψεμματα.

Διαβαστε και τιποτα αλλο εκτος απο οσα λεει η κυβερνηση και τα παπαγαλακια της.

Unknown είπε...

Αντώναρος: "110 δις δανειο"

I say it here, it comes out there..

Alexandros είπε...

"Έχω σιχαθεί από όλα αυτά τα δάκρυα για αυτούς τους ανθρώπους που πήγαν χθες στη δουλειά τους και δε γύρισαν ποτέ. Έχω σιχαθεί γιατί είναι δάκρυα μαριονέτας που της πάτησαν ένα κουμπί για να κλάψει. Γιατί κανένας κερατάς δεν κλαίει το ίδιο για τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν διαρκώς και κουκουλώνονται ευθαρσώς."

------------------------------

Αυτό που λες ισχύει και αντιστρόφως. Κάποιοι έριχναν τόνους δάκρυα αλλά και μολότοφ, πέτρες, καδρόνια, "θρηνόντας" το θάνατο ένος εφήβου από αστυνομικό πριν από δύο χρόνια. Για ποιο λόγο όλοι αυτοί δεν θρηνούσαν και για τα εργατικά ατυχήματα;
Xavier, έτσι άκρη δεν βγαίνει. Όταν ο θάνατος αναλύεται εντός οποιουδήποτε ιδεολογικού υποβάθρου άκρη δεν βγαίνει. Φαντάζομαι ότι Σταματήστε επιτέλους αυτήν ιστορία με τα "ναι μεν αλλά". Δεν αντέχεται

Themis είπε...

Διαβάζω σήμερα (σε blogs και emails) ένα ανώνυμο κείμενο που αναφέρετε στης ευθύνες της τράπεζας Το κείμενο αναρτήθηκε αρχικά από το indymedia το οποίο πολλές φορές έχει αποτελέσει φερέφωνο των αναρχικών. Μπορεί να είναι και αλήθεια, μπορεί και όμως να έχει γραφτεί από τους ίδιους ανθρώπους που δολοφόνησαν 3 ανθρώπους. Στους καιρούς που ζούμε προσπαθήστε όλοι να είστε να είστε πιο κριτικοί και πιο υπεύθυνοι πριν πατήσετε το "προώθηση".

Xavier είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Xavier είπε...

Αλέξανδρε να σε πληροφορήσω ότι υπάρχει σημαντική μερίδα ανθρώπων που θρηνούν και οργίζονται για τα εργατικά ατυχήματα. Το ότι εσύ δεν είσαι πληροφορημένος για τις δραστηριότητές τους δεν είναι δυστυχώς αποκλειστική σου ευθύνη. Είναι κρίμα που για τις κινήσεις των ανθρώπων αυτών θα ενημερωθείς μόνο (δεν ξέρω αν μπορώ να τονίσω αρκετά το "μόνο"), αν συνοδευτούν από άλλες πράξεις βίας και καταστροφής. Και πάλι θα ενημερωθείς κυρίως για το δεύτερο.

Themis προς ενημέρωσή σου, το κείμενο αυτό είναι κατά 99% περίληψη της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Παρατηρώ μια εκ προοιμίου αντιπάθεια σε όποιο λόγο πάνε να αρθρώσουν οι εργαζόμενοι. Έχετε πολλοί μπλέξει αναρχικούς, προβοκάτορες, εργατοπατέρες, χουλιγκάνους και απλούς εργαζόμενους σε έναν απερίγραπτο αχταρμά. Τους βλέπετε όλους όπως σας τους σερβίρουν ως εικόνα και δεν κάνετε καμιά προσπάθεια να διαχωρήσετε δίκαιους από άδικους. Και απορώ γιατί.

Themis είπε...

@Xavier: δεν ξέρω τι είναι αυτό κείμενο, αυτό που ξέρω είναι το έχω λάβει 5 φορές από το πρωί και νιώθω ότι αποτελεί για πολλούς "το αλοθι που έψαχναν" για να δικαιολογήσουν το γεγονός και να κοιμηθούν ήρεμα. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τα παιδιά και όμως δεν μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχα και από εχθές κλαίω σιωπηλά για την κατάντια της χώρας μου. Θα ήθελα μια φορά να δω την καταδίκη να ξεχειλίζει για το γεγονός ότι έχουμε κάνει την χώρα Αφγανιστάν. Δεν μπορεί να δεχόμαστε ότι 3 άτομα πέθαναν έτσι απλά, είμαστε σε απόλυτη σήψη.

Xavier είπε...

Κι εγώ θέλω τέτοιου είδους καταδίκη Themis. Τυχαίνει λόγω επαγγέλματος να ξέρω που έχουν γραμμένη την πυρασφάλεια και την προστασία του πλήθους σε κτίρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης διάφοροι τιμητές της κοινωνικής ειρήνης. Δε φαντάζεσαι πόσες φορές ανατριχιάζω με τη σκέψη του τι έχει να γίνει αν πιάσει μια φωτιά σε οποιοδήποτε κτίριο γραφείων ή υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Και όχι δε παρομοιάζω αυτούς που πέταξαν τις μολότοφ με ατύχημα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

celin είπε...

agit8d
αν θες διαλογο,θα εισαι ευγενικος κ αυτα για τις γλωσσιτσες κ τα μυαλα αστα γιατι οι αγενεις γλωσσιτσες πολλες φορες κοβονται,οκ?

θα ηθελα να πω πολλα περισσοτερα αλλα θα σεβαστω την Κατερινα
δεν εχω προβλημα με τη διαφωνια ουτε με το ζωντανο διαλογο,ουτε με τις κατηγοριες,λιγο παραπανω απο σενα ο strip εξαπολυει επιθεση στους "αστους υποκριτες" αλλα το πραττει επιθυμωντας διαλογο κ καποιον να τον πεισει οτι υπαρχει κ αλλη λυση περαν του ΔΝΤ

Για αυτο ειρωνειες κ γλωσσιτσες,κομμενες οταν θα αναφερεσαι σε μενα.

Στην ουσια τωρα
Σε 3 χρονια θα χρωσταμε 450 δις αντι για 300 που χρωσταμε τωρα.Ο αποπληθωρισμος που ειναι η πολιτικη του ΔΝΤ,παντου φερνει το ιδιο αποτελεσμα..βαθια υφεση κ μεγαλη μειωση του ΑΕΠ,με λιγα λογια τιποτα δε θα θεραπευτει
αντιθετως,στα δανεια που υπογραφουμε αναγραφεται οτι μπαινει εγγυηση το συνολο κινητων κ ακινητων αξιων της χωρας
Με λιγα λογια,ο Γιωργος υπογραφει τηn εκποιηση της χωρας κ την παραδοση της στη wall street κ στη deutsche bank

http://omadeon.wordpress.com/2010/05/01/greece-being-sold/

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1661306

Aντε ξυπνα agit8d
k εγω ψηφοφορος αστικου κομματος ημουν μεχρι πριν λιγο καιρο,δε γεννηθηκα με το σφυροδρεπανο στη κουνια

Κ οσον αφορα το τι θα μπορουσαμε να κανουμε
εγω εχω πειστει οτι πρεπει να φυγουμε απο την ευρωζωνη
στα πλαισια ομως της ευρωζωνης,ιδου κ καποιες λυσεις με ορους τυπου rescheduling κ haircut που εξηγουνται ομως κ γινονται κατανοητοι κ στους αδαεις
http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html#more

Δε μπορουμε να πληρωσουμε ολο αυτο το χρεος.Η κυβερνηση αυτη ανοιξε τη Κερκοπορτα[ξερετε πως λεγονται οι ανθρωποι που ανοιγουν Κερκοπορτες]
Θα επρεπε να κρατησει αλλη σταση.Να ζητησει αναδιαπραγματευση του χρεους,Να εκβιασει καταστασεις κ να απαιτησει δανεια απο Ευρωπαικο μηχανισμο,διχως τη παρουσια του ΔΝΤ,ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ 5% ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ετσι λοιπον το διλημμα παραμενει αμειλικτο.Κ οποιος ανοητος βρεθει να το αμφισβητησει,ουσιαστικα δε θελει να παραδεχτει οτι το εχει ηδη απαντησει
Προσεξτε,δε λεω οτι ειναι ανοησια να ταχτεις υπερ του ΔΝΤ κ εμεις που προτεινουμε Αριστερα ειμαστε οι εξυπνοι.Μπορει να ειμαι εγω λαθος κ αυτα που λεω να μην ευσταθουν,δεν ειμαι δογματικος
Ομως ειναι ανοησια να αρνεισαι το διλημμα,οπως ειναι ανοησια να σε φτυνουν κ να νομιζεις οτι βρεχει
Αριστερα η ΔΝΤ ειναι το διλημμα
Κ καθε μερα που περναει,εγω πειθομαι να απαντησω Αριστερα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πείθομαι ΔΝΤ.

celin είπε...

ανωνυμε των 4 κ 18
επειδη η αποψη σου οπως φαινεται θα επικρατησει,για να δουμε αν οι μελλοντικες εξελιξεις σε δικαιωσουν κ η λυση του ΔΝΤ ειναι προς το συμφερον του Ελληνικου λαου

Unknown είπε...

celin (τωρα απευθυνομαι σε σενα),

δεν ταχθηκα υπερ του ΔΝΤ πουθενα. Τα δανεια απλα θα καλυψουν τρυπες προσωρινα (και για το Μαϊο αυτο ειναι οντως αναγκαιο, αλλα 80δις απο ευρωπαϊκες χωρες εναντι 30 απο το ΔΝΤ υπερκαλυπτουν την αμεση αυτη αναγκη), και σε 5-7 χρονια θα παρουμε αλλα, κοκ. Μεχρι να καταλαβει ο πολυς ο κοσμος οτι παρα τα φαινομενα, υπαρχουν τροποι να εκμεταλλευτουμε τη γνωση, την εργατικοτητα και τις ικανοτητες που υπαρχουν σ'αυτη τη χωρα οχι για να πλουτισουν λιγοι, αλλα ολοι. Δεν ειναι εδω ο καταλληλος χωρος να απαριθμω, προτασεις ακουγονται συνεχως απο παντου και δε ξερω γιατι αγνοουνται απο τοσους.

Παραμενει γεγονος το οτι πολλοι δε σκεφτονται πριν μιλησουν. Αναφερομουν γενικα στους ανεγκεφαλους που την Τεταρτη σαρωσαν καθε ιχνος σεβασμου προς τον ελληνικο λαο: ειτε λεγονται βουλευτες, ειτε επιχειρηματιες, ειτε αρχηγοι κομματων, και πολλα αλλα. Αγνοω γιατι διαλεξες να μπεις σ'αυτο το σωρο ή γιατι πιστευεις οτι, ακομα και σε εσενα προσωπικα ν'αναφερομουν, μπορεις να μου κοψεις τη γλωσσιτσα. Ισως επειδη νομιζεις πως ψηφιζουμε διαφορετικα (lol).

Τεσπα. Εγω τα διλληματα αυτου του στυλ τα βλεπω τελειως δογματικα, καταστροφολογικα και ανελαστικα. Δεν υπαρχουν μονοδρομοι, εκτος απο αυτους που επιβαλλονται απο τους κομματαρχες μας στους πελατες τους, και αυτοι ειναι που οδηγουν σε αδιεξοδα.

Κλεινω εδω γιατι αφενος εχω παραμελησει τον καφε μου και αφετερου υπαρχουν τοσες ανακριβειες και λογικα λαθη στο ποστ σου που δε φτανει ενα reply.

Byez.

Themis είπε...

Έχω βαρεθεί να ακούω γενικότητες και ευχολόγια του στυλ "Μέχρι να καταλάβει ο πολυς ο κοσμος οτι παρα τα φαινομενα, υπαρχουν τροποι να εκμεταλλευτουμε τη γνωση, την εργατικοτητα και τις ικανοτητες που υπαρχουν σ'αυτη τη χωρα οχι για να πλουτισουν λιγοι, αλλα ολοι.". Συγνώμη φίλε μου για πες μου τι απαγορεύει αυτήν την στιγμή σε κάποιων να δημιουργήσει;;;; μήπως το γεγονός ότι έχουμε φτιάξει μια γενιά ανθρώπων που ντρέπονται να πούνε στους φίλους τους ότι θα φτιάξουν μια δουλεία με σκοπό το κέρδος;;; εκτός αν έχεις βρει εσύ ποτέ καμία κοινωνία που προόδευσε με των κόσμο να δουλεύει και μετά να μοιράζετε των κόπο του. Δεν ξέρω ποιος το καταλαβαίνει αλλά υπάρχει ένας ιδιότυπος φασισμός σε αυτήν την χώρα που αντικατοπτρίζετε στην πλάκα που κάναν οι διαδηλωτές σε αυτούς που διάλεξαν να δουλεύουν εκείνη την ημέρα. ΚΑΙ ΜΗΝ μου αρχίσετε τώρα ότι δεν το διάλεξαν. τα παιδιά αυτά κάνουνε 10 χρόνια οικονομικές σπουδές με μάστερ στο εξωτερικό και ξέρουν πολλή καλά ότι σε αυτών των επαγγελματικό χώρο θα τους μαστιγώνουν όταν ξεκινήσουν, αλλά θα μαστιγώνουν όταν παλιώσουν. Αυτό θα πει καριέρα στο εξωτερικό! έτσι είναι η καριέρα σε ανταγωνιστικούς χώρους και είναι δικαίωμα του καθένα να το επιλέξει η όχι. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ! είναι δικαίωμα τους να ξεκινάνε μόνο με 500 ευρώ, σε 2 χρόνια να παίρνουν 1000 και σε 10 χρόνια να πληρώνονται με 5000. Σε αυτην την χώρα όμως έρχεται ένας ιδιότυπος αριστερίστικος αέρας και λέει, ΟΧΙ! δεν είναι δικαίωμα σου να το κάνεις αυτό, πρέπει να μην δουλεύεις πάνω από 8 ώρες γιατί έτσι λέμε εμείς ότι είναι το σωστό! πρέπει να μην αφήνεις το αφεντικό σου να σε μαστιγώνει γιατί δεν είναι το σωστό! πρέπει να μην δουλεύεις στην μέρα της απεργίας γιατί έτσι κάνουμε οι περισσότεροι. Αντιλαμβάνεται κανείς των παραλογισμό; στην Ολλανδία που έμενα, άμα δεν ήθελες να δουλεύεις πολύ, ζούσες απλά και κανείς δεν σου έλεγε τίποτα, άμα ήθελες να ζεις στο ντουκου, περνούσες την μισή ζωή σου στα coffeeshop και κανείς δεν σου έλεγε τίποτα, άμα ήθελες να κάνεις καριέρα, έλιωνες στην δουλεία και πάλι κάνεις δεν σου έλεγε τίποτα.

Unknown είπε...

Παραληρημα much?

Απο την καθαρα οικονομικη σκοπια, εννοουσα την αξιοποιηση:

α) της τεραστιας αναξιοποιητης και μη καταγεγραμμενης ακινητης περιουσιας του δημοσιου

β) την παροχη ευκαιριων και στηριξης στους νεους επιχειρηματιες (και την παιδεια για τη δημιουργια νεων)

γ) ενιαια επιτελους φορολογικη κλιμακα

δ) εισπραξη φορων - η αναδιαρθρωση (νομοθετικη και πρακτικη) κατα της φοροδιαφυγης ειναι απαραιτητη εδω και χρονια - και θεμελιωση δειγματοληπτικου ελεγχου

ε) αξιοποιηση του ΕΣΠΑ

στ) καταργηση του διοικητικου καθορισμου των τιμολογιων των ελευθερων επαγγελματιων απο το κρατος - δεν εχει καν νοημα μεσα σε μια νομισματικη ενωση

και πολλα αλλα. Παντου θα βρεις ανθρωπους που φωναζουν, γραφουν, προτεινουν. Δεν ειναι γενικοτητες. Ενδεικτικα δες την προταση που εκαναν 10 επιστημονικοι συλλογοι/φορεις (ΤΕΕ, Οικονομικο Επιμελητηριο, κ.α.) πριν 2 εβδομαδες περιπου.

Οταν ρωταμε "που θα βρουμε τα λεφτα;" πρεπει πρωτα να εχουμε απαντησει το "που πανε τα λεφτα;". Και το κρατος σημερα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ που ειναι τα λεφτα που παραγω εγω κι εσυ, και οταν ξερει ειναι παραδωμενο στη διαπλοκη. Ας σταματησουμε να κανουμε τα στραβα ματια και να παιζουμε τους ανημπορους, ολοι ξερουμε τι τομες πρεπει να γινουν. Ποιος εχει τ'αρχιδια να τις κανει;

celin είπε...

agit8d
σε μενα απευθυνοσουν γιατι ξεκινησες με το διλημμα μου
λες πολλα ομως χωρις ουσια
εγω θεωρω τον λογο μου στιβαρο κ συγκροτημενο κ ειμαι σιγουρος οτι αυτα που λες για "ανακριβειες και λογικα λαθη",τα πετας για εντυπωσιοθηρικους λογους

οταν θα βρεις κανα επιχειρημα να μου αντιταξεις,τοτε θα μπορουμε να πουμε παραπανω
προς το παρον αφορητες γενικολογιες/κοινοτοπιες τυπου

"Εγω τα διλληματα αυτου του στυλ τα βλεπω τελειως δογματικα, καταστροφολογικα και ανελαστικα. Δεν υπαρχουν μονοδρομοι, εκτος απο αυτους που επιβαλλονται απο τους κομματαρχες μας στους πελατες τους, και αυτοι ειναι που οδηγουν σε αδιεξοδα."

πουθενα δεν οδηγουν κ σε τιποτα δεν χρησιμευουν

Δεν εχω προβλημα ουτε με τη γλωσσιτσα σου,ουτε καν με τις αποψεις σου,εκφρασεις ομως του στυλ"ΒΟΥΤΗΞΤΕ ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ"
με εκνευριζουν γιατι ειναι ενδεικτικες ανθρωπου που θελει να απαξιωνει τους συνομιλητες του
για αυτο αρπαχτηκα, κατα τα αλλα,κανενα προβλημα,θεωρησε με οσο ανακριβη θελεις,no hard feelings
εγω δεν απαξιωνω κανεναν