Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ατιμωτική φυλάκιση

Ο καθένας το είδε από την δική του σκοπιά...
Άλλοι θεώρησαν ανάρμοστη την πράξη των διαδηλωτών να γιουχάρουν έναν βουλευτή.
Άλλοι, εστίασαν στον σεβασμό που θα έπρεπε να εμπνέει η ηλικία του.
Άλλοι, ότι το γιουχάισμα σε ένα τ. Πρόεδρο της Βουλής, ...γιουχάρει τον θεσμό του Κοινοβουλίου.
Άλλοι πάλι, στεναχωρήθηκαν που δεν ήταν και εκείνοι εκεί, για να ενώσουν και το δικό τους «γιούχα» με τους υπόλοιπους.
Άλλοι προφήτεψαν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή....

Η δική μου προσέγγιση, είναι αρκετά διαφορετική.
Δεδομένου ότι ουδείς διανοήθηκε να πειράξει έστω και μια τρίχα, ούτε ασκήθηκε κανενός είδους σωματική βία, σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, θέσης, και προσώπου, οι πολίτες τελικά κατόρθωσαν το ...ακατόρθωτο. Το συνταγματικά ...ακατόρθωτο.
Να ..κλείσουν στη φυλακή, έστω για μισή ώρα, έναν εκπρόσωπο του πολιτικού συστήματος, έναν εκπρόσωπο του πολιτικού προσωπικού.
Αυτού του προσωπικού που -Λαού θέλοντος και ΔΝΤ επιτρέποντος-ελπίζουμε να τερματίσει σύντομα την ...ευδόκιμη υπηρεσία του και την ...προσφορά του στη χώρα. Αυτού του πολιτικού προσωπικού που έχει εξασφαλίσει και κατοχυρώσει συνταγματικά, την απόλυτη ασυλία του για τα φρικιαστικά εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, που έχει διαπράξει.

Ο κ. Κακλαμάνης, ... φυλακίστηκε για 30’. Και μάλιστα στην πιο ατιμωτική φυλακή που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Στην ...τουαλέτα.
Η σκηνή στην οποία απεικονίζονται οι ...δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, να φυλάνε την πόρτα του WC, με τον κλειδαμπαρωμένο τ. Πρόεδρο της Βουλής, μέχρι να έρθουν οι ορδές των ... «ειδικών δυνάμεων» να τον... αποφυλακίσουν, είναι πραγματικά σουρεαλιστική. Αλλά μήπως δεν είναι σουρεαλιστική η Ελληνική Δημοκρατία; Αν δεν ήταν τόσο εξωφρενικά γελοίο, θα ήταν τραγικό.


Υ.Γ. κ Πρόεδρε, η προκλητική, έως και ...τζαμπα μαγκίτικη, υπο το παρόν πολιτικό σκηνικό, συμμετοχή σας στην εργατική πρωτομαγιά, σας έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία να σηκωσετε το κεφάλι, να κοιταξετε τον κόσμο που σας γιουχαρε στα μάτια, να ζητησετε συγνώμη και να αποχωρησετε διατηρώντας την όποια προσωπική σας αξιοπρέπεια. Προτιμήσατε ...την τουαλέτα!!!!!
Ελπίζω, σκεπτομενος ψυχραιμότερα πια, να επιλέξετε την παραίτηση.
Ή η αξιοπρέπεια είναι πια άγνωστη λέξη, είδος σε απόλυτη ανεπάρκεια, προσδιορίζεται σαν την αξιοπρέπεια της ...τουαλέτας, στη σουρεαλιστική μας Δημοκρατία;

27 σχόλια:

Leviathan είπε...

ena xeri xilo 8eloun oloi kai ade sto diaolo meta...ama pia...

kalispera!

monahikoslikos είπε...

Ξέρεις να πουλάνε πουθενά τσίπα?

You Pay Your Crisis είπε...

Kατερινα

και σ' αλλα με υγεια!
Το χασαμε το χαπενινγκ για λιγη ωρα... γαμωτο.

vague είπε...

Μάλλον έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιδράμε πια. Καιρός ήτανε. Κάποτε τα όρια ξεπερνιούνται.
Μαθαίνω ότι κάτι επίσης διαφορετικό συνέβη στην ΕΡΤ:
http://axinosp.blogspot.com/2010/05/blog-post_7777.html

Ίσως ήρθε η ώρα να φοβηθούν λίγο κι αυτοί.

THANOS είπε...

ας καταλάβουν επιτελους τι σημαίνει να μην έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Yannis Zabetakis είπε...

το πασόκ είναι εδώ...στο wc

xoxoxo!

μεγαλεία

katerina είπε...

Λεβιάθαν, έχω πει πολλές φορές, δεν χρειαζονται βιαιοτητες και προβοκάτσιες. Δεν θα κάνουμε και θύματα τοςυ θύτες. Αλλά ένα γιουχα, οπου σταθούν κι όπου βρεθούν νομίζω ότι απαιτείται. Άντε και ένα γιαουρτάκι που δροσίζει κιόλας τωρα το καλοκαιρι...

katerina είπε...

Μα πως να την αγοράσουν και την τσίπα βρε Λύκε μου, τοςυ έκοψαν και το 0% των αποζημιωσεων τους. Και πρόσεξε και την σημειολογία, δεν παιρνουν ...μισθό, παιρνουν...αποζημίωση. Εμεις δηλαδή τι αποζημιωση πρέπει να παρουμε;

katerina είπε...

Μα you pay, όλο πάμε και πάμε ήσουν. Ουτε καφε δεν προλαβα να πιω. Κια έτσι χασαμε και την εξορία του Κακλαμάνη στο WC. Του φωναζαν λέει απεξω, τι θα γίνει Προεδρε, θα βγείς έχουμε και εμεις σειρά, άντε Πρεοδρε πάνω μας θα τα κάνουμε.

katerina είπε...

Riski, δεν θα μπορουν να κυκλοφορήσουν πουθενά. Θα κλειδωνονται στις τουαλέτες, θα φυγαδευονται σαν την Δαιμαντοπούλου και τους δημοσιογραφους της, απο τις πίσω πόρτες, θα αλυχτάνε στους αγρούς. Θα δουμε πραγματα και θαυματα. Ερχονται περιεργες και ενδιαφερουσες μέρες. Εσπειραν ανεμους με μια εξαιρετική πολιτική αμερημνησία. Θα θερισουν λαικές θυελλες.

katerina είπε...

Ναι ρε Θάνο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανησυχησουν και αυτοι. Αλλά το πιο σημαντικό ειναι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και το πολιτικό προσωπικο. Μέχρι τότε, θα έχει πολύ γιουχα.

katerina είπε...

Μεγαλεία Γιάννη μου. Το ΠΑΣΟΚ του WC!
Σήμερα διαβαζα ότι υπάρχουν απαγορευμένες λέξεις στην ΕΡΤ. Η λέξΗ δντ, ελεγτής, λιτοτητα έχουν αντικατασταθεί απο τις λέξεις ευρωπαικός μηχανισμός, τεχνοκράτης και το καλυτερο. Αντί λιτοτητα...σταθερότητα.

Ακόμα και στην συνεντευξη που έδωσε ο Παπακωσταντίνου, όταν οι ξένοι ανταποκριτές τον ρωτησαν "πως νοιώθεις όταν είσαι το πιο μισητό προσωπο στην χωρα;" και οι...μεταφραστες το απεδωσαν "πως νοιωθει κάποιος στην θέση σας;"

αντωνης είπε...

Εμενα παντως και δυο τρεις σφαλιαρες και μερικες ροχαλες καθολου δεν θα με χαλαγαν.
Και δεν μιλαω για τον Κακλαμανη, αλλά για νεοτερα "φρουτα".

Γκιωνης είπε...

. εγώ λέω να κάψουμε και κανέναν, για να δείξουμε πόσο μάς καίει το θέμα τού ΔΝΤ !
. Ζήτω η επανάσταση !

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά Κατερίνα μου, αλλά αυτό το αίσχος των πανό στην Ακρόπολη δικαιολογείται? Οι κονωνικοί αγώνες είναι χρήσιμοι, απαραίτητοι και αναγκαίοι όχι μόνο για τη διατήρηση της αξιοπρεπους διαβίωσης των πολιτών αλλά εξίσου και για τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας.

katerina είπε...

Αντώνη κανενός είδους βια δεν νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή την στιγμή.
Το μόνο παιχνίδι που μπορουν να παιξουν ειναι αυτό της επικοινωνίας. Θα είναι ολεθριο λάθος μια όποιαδηποτε κινηση εκτονωσης του θυμικου να τους δώσει το πάτημα ώστε να εμφανιστουν θυματα. Είναι οι ΘΥΤΕΣ.

monahikoslikos είπε...

Καλά ας στριμώξω κανέναν κοντά σε ασβεστόλακο και τα λέμε πάλι...

katerina είπε...

Γκιώνη, ποτε δεν με ενδιεφεραν οι ευκολοι εχθροι και πολύ περισσότερο δεν μπηκα στην λογική να τους κατασκευάσω.
Οι υπάλληλοι του ΔΝΤ κάνουν απλά την δουλειά τους. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγωτερο.
Ουτε ποτέ μπήκα ως πολίτης, στις ευκολες λογικές να θεωρώ την Μέρλελ προσωπικά σαν εχθρό.
Ο καθένας ειναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει τα συμφεροντα του, και να απολογηθεί ειτε στους προισταμένους του (υπάλληλοι ΔΝΤ), είτε στους πολίτες της χωρας που κυβερνά.

Εγώ σαν πολίτης, καταλογίζω ευθυνες μόνο σε αυτους που εντελλονται να εξυπηρετουν τα δικά μας συμφεροντα. Μόνο αυτοι απολογουνται σε εμάς. Όλα τα άλλα ...εκ του πονηρου.

Οι ευθυνες τους ειναι τεραστιες, συγκεκριμένες, και δεδομ'ενες. Αν αυτοι βολευονται να τις διαχέουν γενικώς και αορίστως, εμεις οι πολίτες σε αυτή τη λούμπα δεν θα πεσουμε ποτέ.

katerina είπε...

Ανωνυμε καλημέρα.
Τι είναι η Ακροπολη Ανωνυμε; Αν είναι ένα απλο τουριστικό αξιοθέατο, σαν την Disneyland τότε πιθανά θα έπρεπε να σκεφτουμε μήπως μειωνοντι τα εισητηρια και τα εισοδηματα του ιδιοκτητη.

Αλλά η Ακροπολη δεν ειναι αυτό. Και ειλικρινά νοιώθω περηφανη όταν στον βραχο της ανεμιζει το πανώ που φωνάζει ...ξεσηκωθείτε, θα ειστε τα επομενα θυματα. Αυτός ειναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ρόλος της Ακροπολης. Διαφωνώ σε πολύ περισσότερα πραγματα με το ΚΚΕ, απο όσα υπάρχει πιθανότητα να συμφωνησω ποτέ, αλλά σε κάποια υποκλινομαι.

katerina είπε...

Λυκε, ..ήρεμα!!!! Πάντως μαρτυρας υπέρασπισης θα έρθω.

monahikoslikos είπε...

Ήρεμα θα τον σπρώξω στο πεπρωμένο του, μην ανησυχείς...

stefanos είπε...

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσα να χαμογελάσω και να θεωρήσω την προσέγγισή σου έξυπνη, λογοτεχνίζουσα, ασυνήθιστη, κλπ, κλπ... Όμως αγαπητή μου η ζωή δεν είναι πάντα ένα comic(s). Τελικά κάποιες φορές είναι χρησιμότερη η ηθική και η προσέγγιση εκείνη που ξεκινάει από τα διακριτά όρια ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους...
Ποινή θανάτου, λοιπόν, στο ραμολή τον Κακλαμάνη, με μετατροπή της ποινής του σε 30 λεπτά φυλάκιση στον δημόσιο καμπινέ...
Σε ευχαριστούμε ω, όχλε…

katerina είπε...

Στεφανε κατ' αρχάς καλώς ηρθες. Ασφαλώς η Πολιτική δεν ειναι μόνο επικοινωνία, είναι ουσια και πάνω απο όλα ειναι αξιοπρέπεια.

Έχω πει ότι διαφωνώ με πάσης φυσεως σωματική βία, απο όπου κι αν αυτή προερχεται. Αλλά ο τ. Προεδρος της Βουλής ΓΙΟΥΧΑΙΣΤΗΚΕ.
Γιουχαιστηκε απο ΠΟΛΙΤΕΣ. Αυτές τοςυ πολίτες που ...εκπροσωπει. Δυστυχώς Στεφανε την αξιοπρεπεια του ο καθένας την περιφρουρει μόνος του. Σεκιουριταδες αξιοπρέπειας δεν προβλέπει το ...Συνταγμα.


Και δεν τον κλειδωσε κανενας στην τουαλετα, μόνος του κλειδωθηκε ζητώντας απο τους αστυνομικούς να τον φυλάνε έξω απο την πόρτα της τουαλέτας. Η σημειολογία είναι τόσο γελοία που καταντά φρικιαστική.

Ακριβώς η ίδια με τον Αλογοσκουφη που τον γιουχαισαν στην ταβερνα και στο LSE.

Ακριβώς η ίδια με την Διαμαντοπουλου που μαγνητοσκοπουσε την συνεντευξη που ...διαφημιζε και φυγαδευοταν απο την πίσω πορτα για να μην συνομιλήσει με τοςυ εκπαιδευτικούς.

Ακριβως η ίδια με την συμεπριφορα του πελάτη του Βενζινάδικου που γιουχαισε τον Καραμανλή.

Ακριβώς όπως γιουχαισε ο κόσμος τον Βγενοπουλο προχθές έξω απο τον τόπο της δολοφονίας.

Ξέρεις Στεφανε, το ...χρισμα πια θα το παιρνεις στον δρόμο. όποιος αντεχει να περπατησει χωρίς τα ΜΑΤ να του κάνουν παρουσιαστε στα wc, έχει την πιθανότητα να εκπροσωπει πολίτες. Αλλοιως εκπροσωπει αυτό το σάπιο πολιτικό συστημα.

stefanos είπε...

Ξέρεις κάτι; Αν βάζαμε μια candid camera και παρακολουθούσαμε διακριτικά στιγμιοτυπα από την καθημερινή ζωή όσων γιουχάϊσαν τον κύριο Απόστολο, θα απογοητευόμασταν! Εγώ ποντάρω 1:1000 πάνω στην ασυνέπεια τους. Στις οικονομικές τους υποθέσεις Δειλοί και Υποτακτικοί απέναντι στον έφορο. Το ίδιο απέναντι στο αφεντικό ή τον προϊστάμενο. Τον γκόμενο ή την γκόμενα (σωματικά ή συναισθηματικά). Κότες λυράτες στον καριόλη το χειρούργο που θα κάνει επέμβαση στη μαμά και θα του χώσουμε και το φακελάκι (για νόμιμη απόδειξη ουτε συζήτηση προφανώς). Όπου όμως μας παίρνει επαναστάτες.
Μιλάμε για πολύ χουλιγκανισμό ή καλύτερα για πολιτισμικό εκπεσμό.

[Όσο για σένα γράφεις καλά].

stefanos είπε...

#
οι κότες είναι "λειράτες" θαρρώ...
(ότι μας λείπει ..αγαπάμε ..τελικά!)

katerina είπε...

Και πάλι κάνεις λάθος Στεφανε. Η Δημοκρατία, οι κανόνες της, αυτοι που κάποιοι ονομάζουν Θεσμοί, έχει πολύ αυστηρό ...πρωτοκολο.

Οι πολίτες κρινονται απο τα διοικητικά, αστικά ή ποινικά δικαστηρια. Οι πολιτικοι (περαν των ανωτέρω, που με ...συνταγματική αναξιοπρέπεια, απεκτησαν ασυλία) κρινονται απο τους εντολείς τους.

Αν ο Γιωργος, ο Κωστας, η Μαρία, εσύ ή εγω, είμαστε κακοι εργαζομενοι, κακοι εργοδότες, κακοι γονεις, κακοι πολίτες, κακοι συντροφοι για το έτερον ημισυ τους, κρινονται απο τις αρμοδιες θεσμικές ή ανθρωπινες αρχές.

Οι πολιτικοι- εδώ και 25 αιώνες (αριστοτελικα)- κρινονται απο τους πολίτες. Μπορεί αυτή την στιγμή να αντιτιθεται στην "καθωσπρέπει" λογική μας, το γιουχα, αλλά αυτό είναι η πιο ΠΟΛΙΤΙΚΗ πραξη, η πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ πράξη, απο γεννεσεως δημοκρατίας.
Όχι της "δημοκρατίας' του ΔΟΛ, του Μπομπολα, του Σημιτη, του Καραμανλή, του ΓΑΠ και των συνεταιρων της. Αλλά της Δημοκρατίας.

Σε αυτές τις εποχές, συνιστώ ανεπιφυλακτα, και τους κλασικούς, αλλά και τον Καστοριάδη. Ιδιατερα το "τέλος της ασημαντοτητας". Είναι απολυτα προφητικό. Προσδιοριζει τον τεραστιο κινδυνο, την δικτατορία του ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ. Το ζούμε, ας το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον.

stefanos είπε...

(έστω και αργά)

Δεν κατανοώ τι δουλειά έχει εδώ η ασημαντότητα. Αλλά πάλι ΝΑΙ… θα μπορούσες να το δεις ως παράγοντα της παρακμής μας, που διοχετεύεται τόσο παραστατικά από τον όχλο που επιχείρησε το έστω και «δια βοής λυντσάρισμα» του φουκαρά του κύριου Απόστολου (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω θα έπρεπε να αυτόσυνταξιοδοτηθεί από την ενεργό πολιτική). Μπορεί στην αρχαιότητα ΟΝΤΩΣ να ίσχυε το «ξεφώνημα» (άλλωστε δεν ήταν άγγελοι οι υποτιθέμενοι πρόγονοί μας) όμως ο σεβασμός προς τους ηλικιωμένους όχι μόνο ίσχυε ηθικά, αλλά εφαρμοζόταν και πρακτικά δια κανόνων. Άσε που για τους κύριους Απόστολους που παρεκτρέπονταν υπήρχε στην αρχαία Αθήνα η τιμωρία της υποχρεωτικής παρακολούθησης του μουσικοδιδασκαλείου… (τώρα πόσα χρόνια διαρκούσε θα σε γελάσω… και δεν το θέλω) Καλημέρα…