Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Όταν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, θα έχεις και την ατίμωση και τον πόλεμο

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν την προτροπή του …Πρωθυπουργού της χώρας. Του ...Πρωθυπουργού, που με περισσή ….αίσθηση ευθύνης και απύθμενο θράσος απάντησε στους κοινωνικούς εταίρους «τι τα λέτε σε εμένα, πείτε τα, στο ΔΝΤ».


Σήμερα, αυτή τη στιγμή, πριν καν καταλογίσουμε τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και του πολιτικου προσωπικού της χώρας για αυτήν την καταντια, πριν ανατριχιάσουμε απο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή,δεν είχε καν την ικανότητα να διαπραγματευτεί ένα έστω δικαιότερο σενάριο, ένα λιγότερο τρομοκρατικό τρόπο από την απόλυτη ευκολία των οριζόντιων μειώσεων των συντάξεων των ...700 ευρω, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο.

Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ θα τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Και είναι πια ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος για να τις κάνει. Μόνο ΕΜΕΙΣ. Και βέβαια ο τόπος των διαπραγματεύσεων είναι …γνωστός. Ο δρόμος.


Τέτοιες μέρες ήταν, έτσι ανοιξιάτικες όταν ο Έλληνας υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Κατοχής συναίνεσε στο να αποσταλούν Έλληνες στα γερμανικά εργοστάσια. Το επιχειρημα του Χιτλερ κραταιό, "αφού οι Γερμανοί έδιναν το αίμα τους στο ανατολικό μέτωπο, οι κατακτημένοι έπρεπε να δίνουν την εργασία τους". Οι λίστες για τα σφαγεία φτιάχτηκαν στο πι και φι και ο …Πρωθυπουργός μοιρολογούσε ότι δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να τις υπογράψει. Χιλιάδες λαού άοπλοι, ρακενδυτοι και εξοντωμένοι ανάτρεψαν τη σφαγή, μπουκαροντας στην Κομαντατουρ και αρπάζοντας τις λιστες θανάτου. Οι παπουδες μας.


Όταν ο …Κυβερνήτης ΔΗΛΩΝΕΙ ανίκανος να διαπραγματευτεί, τότε οι εντολείς του αναλαμβάνουν την κατάσταση και την …διαπραγμάτευση στα χέρια τους. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι αν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, τότε θα έχεις ΚΑΙ τον πόλεμο ΚΑΙ την ατίμωση.

Υ.Γ. Όσο για αυτές τις φαιδρότητες των πολιτικών νάνων και των πληρωμένων κονδυλοφόρων τους, περί …κατάλυσης της Δημοκρατίας, την Δημοκρατία την καταλύει αυτός που παραμένει μεν στο κουκουλι της ...θέσης του, αλλά παραιτείται από το θεσμικό, και συνταγματικό του καθήκον του να προστατεψει την Πατρίδα και τοςυ πολιτες της. Και η Ιστορία έχει καταθέσει την άποψη της για τον κάθε Τσολάκογλου αυτου του τόπου, αυτής της χώρας, αυτής της πατρίδας.
Αύριο λοιπόν, Πρωτομαγιά, τα λέμε… Έχουμε να ...διαπραγματευτούμε.

29 σχόλια:

OOO είπε...

Ακριβως ετσι !
Και την ατιμωση και τον πολεμο και τον πολιτικο θανατο.

katerina είπε...

Καλησπέρα AdeGia,
και ακριβώς το ίδιο ισχυει και για μας. Αν τελικά προτιμησουμε,αν επαναπαυθούμε στην ...ατιμωση, τελικά θα έχουμε και τον πόλεμο και την ατιμωση.
Και ο δικός μας θανατος, δνε θα είναι απλά πολιτικός, θα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ. Πιθανα για κάποιους και βιολογικός.
Τους πολιτικους υπάλλήλους μην τοςυ φοβάσαι. Στην Ελλαδα, δεν πεθαινουν ποτέ. Απο ότι βλέπουμε όλα τα ζομπι, που πεθαναν πολιτικά, ...να σου και εμφανιζονται σαν σωτήρες του ...Έθνους, Αλέκος Παπαδόπουλος, Παπαντωνίου, Μάνος, μέχρι και ο Πρωτόπαπας έσκασε μυτη! Αλοιμονο απο εμάς. Αλλά εμεις έχουμε ...εμάς.

Στέργιος είπε...

«Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ θα τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ»! Ακριβώς! Εμείς! Σ αυτή τη χώρα δυστυχώς δεν έμεινε κανείς άλλος από το λαό να διαπραγματευτεί. Όλοι τον προδίδουν και τον παραδίδουν αμαχητί.

Λοιπόν, «Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ θα τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ»! Ακριβώς Κατερίνα. Εμείς, αύριο, μεθαύριο, στους δρόμους, στη δουλειά παντού… αλλά κανείς άλλος.

Προσυπογράφω

katerina είπε...

Θα σε δω αυριο Στεργιε. Ντύσιμο casual chic για τις ...υψηλές διαπραγματευσεις.

zappa είπε...

O Geofrey τώρα παίζει τον ρόλο που προοριζόταν για την πάρτη του.
Το ρόλο του Αρτέμη Μάτσα. Λες και τον φαν΄ταζομαι να λέει : "Στο ΔΝΤ είναι φίλοι μας"

elf είπε...

Βρε συ, Κατερίνα...μπράβο!

k2 είπε...

Αυτό ακριβώς Κατερίνα. Με τη στάση της η κυβέρνηση το κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο: την κατάσταση πρέπει να την πάρει ο λαός στα χέρια του. Α, κι αν έχει πρόβλημα με τους προϊσταμένους του ο ΓΑΠ, ας τους πει αυτό που είπε και σ'εμάς: "εγώ δεν ξέρω τίποτα, βρείτε τα με τον λαό". Τα λέμε στον δρόμο!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/05/mayday-maydaygreece-is-sinkingevacuate.html

Σχολιαστής είπε...

Κάποτε σχολίαζα σε αυτό το Blog....

Εχω πολύ καιρό να γράψω κάτι, οπουδήποτε... και εδώ θα το τολμήσω, αψηφώντας -όπως έκανα και τότε- τα δεκάδες "μπράβο Κατερίνα", όταν η Κατερίνα έγραφε τα φτηνά, τα ανάξια ΚΑΙ του μυαλού της, ΚΑΙ της κρίσης της... όπως κάνει και τώρα.

Ποιος θα πάρει λοιπόν, στα χέρια του Κατερινα την κατάσταση? Ο αθώος? Ο λαός? Θα χαιδέψεις και εσύ τα βρώμικα αυτιά του "ανεύθυνου" λαού, όπως κάνουν μέχρι την ύστατη στιγμή όλοι οι "λαικίζοντες" άθλιοι πολιτικοί μας? Θα "αυτοαθωοθείς", μάζι με όλους τους άλλους εδώ? Χθες άκουσα το απερίγραπτο Μαρκόπουλο της ΝΔ να αναφωνεί στο "παράθυρο" ότι "Ο λαός δεν φταίει ΠΟΤΕ!!!"... (βλέπεις ο λαικισμός πεθαίνει τελευταίος, ακόμα και μετά την Ελλάδα που "δεν πεθαίνει ποτέ!) σήμερα ακούω εσένα να το διαλαλείς, και να καλείς τον λαό σε ...επανάσταση... τον αθώο λαό, αυτή την "μωρά παρθένο" που δεν ήξερε τίποτα... τίποτα για το όργιο που γινόταν γύρω της... τίποτα για τις κατουρημένες ποδιές που έγλυφε για να διορίσει τον κανακάρη της ή την κορούλα στην αργομισθία του δημοσίου παρακάμπτοντας ΟΛΟΥΣ... αμέτοχος ο λαός στο όργιο... βλέπεις, δεν ήξερε τίποτα! Κάτι σαν την δικαιοσύνη ο λαός... τυφλός, κουφός, και κυρίως ΜΟΥΓΚΟΣ! Ακριβώς όπως ο Γερμανικός λαός ήταν "αμέτοχος" στην ναζιστική θηριωδία... όπως δεν ήξερε και αυτός τίποτα για βασανιστήρια, διωγμούς... λες και δεν ήταν αυτός που ανέβασε τον Χίτλερ στην εξουσία με την "δημοκρατικότατη" ψήφο του....

Ετσι και ο δικός μας "λαός"... εσύ, εγώ, οι συγχαίροντες και αλληλοσυγχαιρόμενοι του blog σου... όλοι αγνοί, παρθένοι, αμέτοχοι στο όργιο, στην διαφθορά... Αυτοί λοιπόν, και εσύ, "με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους", όπως ευφυώς έλεγε κάποτε ο Χάρυ Κλίν, όλοι εσείς θα βγείτε να πάρετε την "κατάσταση" στα χέρια σας... να τιμωρήσετε τους υπεύθυνους... δηλαδή ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, τον λαό... για όσα κάνατε οι ίδιοι, και για όσα έκαναν οι "εκπρόσωποί" σας, αυτοί που εκλέξατε! Γιατί, Κατερίνα, η κότα κάνει το αυγό... δυστυχώς... και ο λαός επιλέγει αυτούς που του αξίζουν... πάντα!

Δεν πρέπει να αλλάξουμε "πολιτικό προσωπικό" (καινοφανής ορολογία!), πρέπει να αλλάξουμε λαό για να πάμε μπροστά.... πρέπει να αλλάξουμε κότα για να γεννηθούν καλά αυγά.

Αν θυμάσαι, πάντα και παντού έλεγα ότι θα μας σώσει μιά εθνική καταστροφή... μπορεί να φαινόταν οξύμωρο, αλλά έτσι είναι. Και αυτή η εθνική καταστροφή είναι βέβαια πιά... και δεν χρειάζεται να βγείτε εσείς στους δρόμους (με ...ντύσιμο casual chic!!! ) και να πάρετε καμμιά κατάσταση στα χέρια σας για να επέλθει η κάθαρση. Γιατί ότι και να κάνετε, ότι και να σκαρφιστείτε για να συνεχιστεί το πάρτυ (αυτό επιδιώκετε, έστω και -κάποιοι από εσάς- χωρίς να το καταλαβαίνετε) η εθνική καταστροφή είναι αναπόφευκτη...

Για το καλό της Ελλάδας...

Στέργιος είπε...

Η σημερινή μέρα έδωσε μια πρώτη ηχηρή απάντηση στους προσκυνημένους παντός μορφής ακόμη και αυτούς που κρύβονται πίσω από «ουδέτερες» και δήθεν «αντικειμενικές» κρίσεις.

Η συμμετοχή του κόσμου έδειξε ότι κάτι αλλάζει. Ακόμη όμως δεν πήρε μορφή. Ελπίζω ότι ο χρόνος και οι καταστάσεις θα δώσουν στον υποκειμενικό παράγοντα τη μορφή που πρέπει. Και τότε πάμε για αντίστροφη μέτρηση. Αλλιώς… το είπαμε αν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, τότε θα έχεις ΚΑΙ τον πόλεμο ΚΑΙ την ατίμωση. Στο τέλος θα έχεις και το φτύσιμο του προσκυνημένου από την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

@Σχολιαστής

Ήθελα να γράψω κάτι αντίστοιχο, αλλά με προλάβατε. Και το γράψατε με ξεκάθαρο τρόπο.

Αναρωτιέμαι πότε αυτός ο λαός θα κάνει την αυτοκριτική του. Γι αυτά τα οποία απαιτούσε από τους πολιτικούς του, για την αποδοκιμασία στις εκσυγχρονιστικές πολιτικές (να θυμηθούμε τη στάση στο ασφαλιστικό Γιαννίτση;), για την κουτοπονηριά του.

katerina είπε...

Zappa καλησπέρα.
Όμολογώ με κάθε ειλικρινεια, ότι δεν ξέρω τι σκέφτεται ο ΓΑΠ, και να σου πω και την αλήθεια, με ενδιαφερει τόσο, όσο και το διαζυγιο της Μενεγάκη. Δηλαδή καθόλου.

Αναμφιβολά στο επιμερισμό των ευθυνών έχει το δικό του παρα πολύ μεγάλο μερίδιο, αλλά αυτή την στιγμή, δεν ειναι ώρα για ψυχοθεραπεία. Ουτως ή άλλως η Κυβέρνηση ειναι πλέον παντελώς ανικανη για οτιδηποτε. Ή μάλλον η μόνη δυνατότητα που έχει και μόνο σ’αυτό θα ποντάρει ειναι το επικοινωνιακό παιχνίδι που θα κινηθεί στην γραμμη, «πατριωτισμός» και «κοινωνικό ενοχικό αυτομαστιγωμα». Σφαξε με αγά μου να αγιάσω. Μόνο στα δικά μας χερια ειναι ΑΥΤΗ τη στιγμή το παιχνίδι. Εκτιμω ότι ειμαστε στο ...τέλος, σε εμάς πεφτει το βάρος να σπάσουμε τα τειχη για να γυρισει ο τροχός στην νέα αρχή. Προσωπικά αισιοδοξώ.

katerina είπε...

Elf καλησπέρα και σε ευχαριστώ για το «μπράβο». Ξέρεις όλο αυτο τον καιρό νοιωθω, ψυχανεμίζομαι, μπορεί σωστά μπορεί και λάθος, ότι ξαναποκτουμε κάποιοι, όσοι... τις αισθησεις μας. Χιλιαδες αναπάντητα ερωτηματικά, ή ακόμα χειροτερα απαντημένα απλοικά ερωτηματικά, αφημένα, κάποτε κάποτε και ανεπικαιρα, επί σειρά ετών, αρχιζουν να σερνονται αναζητώντας απαντησεις. Τις έχουμε; Ευτυχώς όχι.

Και ότι κι άν λένε, όποιοι κι αν λένε, εμένα αυτό διόλου δεν με ανησυχεί, αντιθετα με παρηγορεί εξαιρετικά.
Οι αισθησεις μας δεν ξαναανακαλυπτονται μόνο μέσα απο συζητήσεις, λύσεις και πολιτική ζυμωση. Τις ξανα-ανακαλυπτουμε μέσα απο την επαφή, μέσα απο το ψάξιμο των ουσιαστικών θέλω, των προτεραιοτήτων, του θυμού και της οργής, το ακουμπισμα ψυχών, μυαλών και χεριών.

Τις ξανα-ανακαλυπτουμε ακόμα περισσότερο κοιτάζοντας πια αποτροπιασμένοι την ...φιλοσοφία της ματαιότητας.

Elf μου νοιώθω μια πολύ μεγάλη σιγουριά (και δεν συνηθίζω τις σιγουριές) ότι μέσα απο την οδυνη των ωδινών θα ξεσπάσει η ζωή. Ε, μαμαδες και οι δυο ειμαστε, καταλαβαινουμε.

katerina είπε...

Κ2 τωρα που ξεκινησα να απανταω στα σχόλια, άκουγα τον Καρατζαφέρη να λέει. «Τωρα δεν μιλάμε, τωρα δεν μιλάμε, τώρα δνε μιλάμε». Και λες και η φωνή του, ριχνει και τα τελευταία πλινθάκια αδρανειας του μυαλού μου. Αυτό το ένστικτο που δεν ειναι η φωνή του θυμικου αλλά η κραυγή της λογικής που ουρλιάζει «τωρα μιλάμε, τωρα μιλάμε, τωρα μιλάμε». Κι αν χρειαστεί, φωνάζουμε. Κι αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί ασφαλώς) ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ.

katerina είπε...

Παντοτινέ ταξιδευτή (αλήθεια τι ωραίο nick name, πάντα θεωρουσα ότι πίσω απο τα nicknames καταλαβαινεις πολλά) το ότι σημερα -και όχι μονο σημερα, συνεχεια στις κινητοποιησε΄ςι του τελευταίου καιρού-η εθνική καταθλίψη ένοιωσα να αντικαθισταται απο το «ειμαστε εδώ».
Σκεφτομουν ότι κι αν δεν υπήρχε η ...»κριση», θα έπρεπε να την δημιουργησουμε. Αυτή η εποχή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Δεν ξέρω πως θα ειναι η επόμενη (μπορεί χειροτερη, μπορεί πολύ χειροτερη, εγώ πιστευω καλυτερη) αλλά κάποιοι -άλλοι δειλά και άλλοι πιο θαραλέα- ξαναβρισκουμε τα ουσιαστικά. Ξαναβρισκουμε αυτό που πραγματικά ειμαστε, ξυνουμε το λουστρο που θάμπωνε την ουσία μας.

katerina είπε...

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ, καλέ μου ...συναγωνιστή. Αυτήν την εποχή νοιώθω όπως όταν πρωτοακουμπησα την Βιοχημεία Ι(θυμασαι μωρέ;), σάστησα, ψιλοτρομαξα, πνιγηκα στην αρχή αλλά καταλαβαινα, ήμουν σιγουρη ότι ειναι κάτι που θα με συνεπάρει. Και τωρα το ίδιο feeling έχω.

katerina είπε...

Σχολιαστή καλησπέρα.

Καλά μην μεγαλοποιείς τα πραγματα, δεν χρειαζεται να αψηφησεις ...κάτι, για να σχολιασεις στο blog μου. Αλλωστε τα εχουμε ξαναπεί, οι διαφωνίες έχουν και αυτές το ενδιαφερον τους. Βέβαια θα περίμενα άλλη ...διαφωνία και όχι αυτήν που καταθέτεις αλλά...

Επι του πολιτικου... στο παρτυ των ενοχών, ευχαριστώ δνε θα πάρω. Όμολογώ ότι δεν πιστευα και ΔΕΝ πιστευω, ότι έχεις πέσει στην λουμπα του απλοικού επικοινωνιακού κοινωνικου αυτομαστιγώματος. Αυτό το ...φτιαω, φταις, φταιει, φταιμε, κλπ. Και βέβαια όταν φταιμε όλοι δεν φταιει κανείς.

Σχολιαστή ποντάρω στην ενημερωση σου, και στις διανοητικές σου ικανότητες για να βάλεις κάτω τα ...νουμερα, τους δεικτες και τους συντελεστές και των εκθέσεων ανταγωνιστικότητας αλλά και της διεθνούς διαφανειας και να καταλογισεις ευθυνες.
Η σουμα εξαιρετικά ευκολη, η εικόνα πεντακαθαρη, για όσους βέβαια, θέλουν να κάνουν μια ουσιαστική αναγνωση των πραγμάτων, και καθόλου απλοική και λαικίστικη. Όσο για την δική μου εκτιμηση την έχω περιγραψει εδώ.

Τώρα αυτές τις ...σοβαρές φάσεις φαρισαικής αυτοκριτικής των πολιτικών- τηλε-ευαγγελιστών- συνδικαλιστικών- δικαστικών και πάσης φυσεως πρωταγωνιστών για το πως φτασαμε ως εδώ, στην καλυτερη περιπτωση με παραπεμπουν στον διαλογο του Τσιτσο με τον Φρανκο «Τσιτσοοοο το λιμάνι φευγει». Στο ...Έθνος που έχει πεσει σε αυτή την καταθλιπτική ενδοσκοπηση, η απαντηση μου, ειναι πάντα η ίδια. Ε, λοιπόν, παιδιά, εμένα μη με υπολογίζετε στο εθνικό πάρτυ Τύψεων που έχετε στήσει από το Νευροκόπι μέχρι το Καστελλόριζο. Δεν έρχομαι, δεν μασάω. Και κυρίως, δεν ευθύνομαι.
\
Άλλωστε η Πατρίδα που μας παρακαλούν να ...σωσουμε, δεν ειναι η δική μας Πατρίδα. Την δικη μας Πατρίδα, καταθέτω την άποψη μου στην αναρτηση για το πως οφειλουμε να νοιωθουμε το χρεος να την σωσουμε. Αν εσύ πάλι πιστευεις ότι ...σωζεται με τις ευκολες λυσεις της οριζοντιας μειωσης μισθών, αλλά το πιο σημαντικό ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, με καταργηση συλλογικών συμβάσεων, με εργασιακους μεσαιωνες, με τραγικές περικοπές των αποζημιωσεων απολυσης, ε, ουτε μαζί έχουμε την ίδια ...πατριδα. Η κοινωνική συνοχή δεν ειναι πολυτελεια, ειναι η ΒΑΣΗ στην πυραμιδα της ανταγωνιστικότητας.
Αυτά τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, και συμφωνησαμε ότι ...διαφωνουμε.

Τωρα επι του προσωπικου, «γουνες», «rolex», και άλλα ειδη απολυτου νεοπλουτισμού, δεν μπήκα ποτε στην λογική να μετρησω αν τα αντεχει η τρέπη μου. Ουτως ή άλλως δεν τα αντεχει η αισθητική μου.

Τέλος, το έγραψα και παραπάνω, ειμαι αισιοδοξη, πιστευω ότι απο τις οδυνες των ωδυνών θα γεννηθεί ζωή. Θα γεννηθεί κάτι καινουργιο. Όποιος συμμετασχει θα έχει την τιμή και την χαρά να το δεί να γεννιέται. Οι υπολοιποι απο τον καναπέ τους, απο το παραθυρο του αυτοκινητους τους, απο τα προσωπα των ευαγγελιστών στα τηλεπαραθυρα. Οι στιγμές ιστορικές. Και την ιστορία ή την ζεις ή την ...χαζευεις.

katerina είπε...

Στεργιε, σου απαντώ με κάποιους στιχους που με πιανω να σιγοτραγουδάω συνεχεια αυτον τον καιρό.

Μένω μονάχη στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχη στο φόνο δε θα μ' έχετε

katerina είπε...

Καλησπέρα Ανωνυμε, καλως ήρθες.

Προφανώς με το σχόλιο μου στον Σχολιαστή, απαντώ και σε εσένα.

Όσο για το περιφημο ασφαλιστικό, μπορουμε μια φορά, μια ρημαδα, μόνο μια φορά να βάλουμε κάτω τις ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ (;;;!!!) αναλογιστικές μελέτες, να δουμε πως ακριβώς εισπραττονται τα ...λεφτά, πως ΔΕΝ εισπρατονται τα λεφτά, το μιγμα αναδιναμητικου και κεφαλαιοποιητικού συστηματος, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, αλλά και θα εξασφαλιζει την επενδυση του καθενός, ποια θα ειναι η κρατική χρηματοδοτηση, αλλά το πιο σημαντικό το πως επενδυονται τα λεφτά. Που πάνε τα λεφτά, που έλεγε κάποτε και μια ψυχή.
Αν πάλι θεωρείς φίλε Ανωνυμε, ότι ο Σημιτικός εκσυγχρονισμός ήταν ο Παρθενώνας της συγχρονης Ελλαδας, λυπάμαι αλλά και πάλι πρέπει να ...επαναπροσδιορισουμε την Πατρίδα.

Πάντως στο πάρτυ με τα λεφτά των Ταμείων στο χρηματιστηριο για να προλάβει η Κυβερνηση Σημιτη να βγάλει και τις υπολοιπες μιζες των Ολυμπιακών έργων για άλλη μια τετραετία, ή στο παρτυ των junk ομολόγων...ε, εμεις σε αυτό το πάρτυ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ καλεσμένοι.

Σχολιαστής είπε...

Σιγά ρε Κατερίνα... κάνε κράτει!

Απο ότι φαίνεται, μάλλον πρόκειται να πολεμήσετε κάποια ...δικτατορία που μας επιβλήθηκε (από που άραγε? από την "πλουτοκρατία" της Αλέκας?) Αλλά.... αν θυμάμαι καλά, το υφιστάμενο "πολιτικό προσωπικό" (καλά.... πολύ ωραίος όρος, και ακριβής, γιατί πράγματι, είναι το ΔΙΚΟ μας "υπηρετικό" προσωπικό) εξελέγη με "δημοκρατικές διαδικασίες" από εσάς τους ίδιους που θα κατεβείτε εναντίον του στο δρόμο! Και όταν ο Forest Gump μας έλεγε ότι "υπάρχουν λεφτά" όλοι ξέραμε ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΦΡΑΓΚΟ, αλλά τον ψηφίσατε γιατί -μέσα στην απελπισία σας μπας και χαθεί ο λουφές, ελπίσατε ότι ...μπορεί να γίνει και κάποιο θαύμα! Και εφ' όσον η εναλλακτική λύση ήταν τρισχειρότερη (ο Κωστάκης), γιατί δεν βγήκατε ΤΟΤΕ στους δρόμους? Γιατί αλήθεια δεν επαναστατήσατε όταν αυτά συνέβαιναν, οταν τα ψέμματα ήταν τόσο χονδροειδή, όταν ο περίφημος Τιτανικός είχε βάλει ρότα προς το παγόβουνο? Γιατί επαναστατείτε ΤΩΡΑ που απλά ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τα δανεικά που φάγαμε, και δεν έχουμε μία? Μήπως γιατί δεν τα ξέρατε? Μα... όλοι τα ξέραμε! Θα σου πω γιατί... γιατί οι "μπουκωμένοι" Κατερίνα, δεν επαναστατούν... ούτε καν οι μπουκωμένοι με δανεικά, ή κλεμμένα, ή με προιόντα απάτης... καμμιά επανάσταση δεν έγινε ΠΟΤΕ από διεφθαρμένους λαούς.

Και, αλήθεια, ποιά Ελλάδα θα σώσετε? Ποιά έκφανση... την Ανδρεική, την Σημιτική, την Καραμανλική?... ποιά? Η θα φτιάξετε καινούργια... μιά νησίδα πραγματικού σοσιαλισμού μέσα στον ...παλιόκοσμο του κεφαλαίου και της παγκοσμιοποίησης? Χωρίς δανεικά, φίλους, Ευρωπαική Ένωση, εξαρτήσεις από το κεφάλιο... ποιό το "όνειρό" σου, Κατερίνα? Ποιό το όραμα των κυρίων και κυριών που θα κατέβουν στους δρόμους με το ...παντεσπάνι τους? Τι θα καταφέρετε? Να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι δεν έχετε μερίδιο της ευθύνης? Να αυτοαθωωθείτε? Με ποιό στόχο? Να διατηρηθούν τα ...κεκτημμένα? Να μην χαθούν δανεικοί 13οι και 14οι μισθοί, να συνεχίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ξύνουν αμέριμνοι ότι ο κάθε ένας και η κάθε μία μπορούν να ξύσουν? Να συνεχιστεί αυτό το τόσο πρωτότυπο μίγμα αριστερίστικου λαικισμού και άγριου καπιταλισμού, με ισχυρές δόσεις προσωπικού φασισμού? Να μην καταπέσει η Ανδρεοπαπανδρεική ηθική? Τι στην ευχή θα σώσετε?

Η Ελλάδα που ξέρατε δεν σώζεται ευτυχώς με τίποτα... ούτε καν με την τόσο βολική για όλους "κάθοδο στους δρόμους" που προτείνεις, και που με ΠΟΛΛΗ ΧΑΡΑ περιμένουν να την δουν οι κυβερνώντες συνένοχοί σας, για να έχουν και αυτοί το άλλοθι ότι "ο λαός δεν αντέχει", ή "δεν θέλει", ή "δεν μπορεί".... για να αναβληθούν μέτρα, για να πάνε τα πράγματα μαλακότερα, για να μείνουν στην εξουσία, και αυτοί και εσείς... για να διατηρηθεί το κατεστημμένο, για να συνεχίσουν να υπάρχουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ... για να μπορεί η ΣΥΝασπισμένη αθλιότητα της αριστεράς να κυριαρχεί σαν αντιδραστική νοοτροπία,για να συνεχίζουν οι σε μόνιμο επαναστατικό πριαπισμό παλαιοκομμουνιστές τις επαναστατικές τους ασκήσεις ...το παιγνίδι της άθλιας Ελλάδας θα παίξετε, της χειρότερης Ελλάδας που υπήρξε ποτέ...

ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ, η Ελλάδα της συμφοράς ήρθε η ώρα να καταρρεύσει, και αφήστε την να το κάνει χωρίς δήθεν παρενοχλήσεις με καθόδους στους δρόμους, με επαναστατικές ασκήσεις...

Και επειδή πιστεύω ότι εσύ προσωπικά θέλεις να αλλάξουν τα πράγματα, μην συντάσσεσαι με όλους εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα... μην παίζεις το παιγνίδι τους...

Island είπε...

Γίνεται δημοψήφισμα ον λαιν αυτή τη στιγμή !

http://greecevoteforchangenow.blogspot.com/

Καλούνται όλα τα φορουμς, μπλογκερ και απλοί χρήστες να ψηφίσουν. Φυσικά η κυβέρνηση θα το δεί... όπως και το αποτέλεσμα. Ελπίζω να ψηφίσουν και να το διαδώσουν επίσης, όσο γίνεται περισσότεροι όσο το δυνατόν συντομότερα.

katerina είπε...

Σχολιαστή καλημέρα,

Ναι τα πραγματα θα αλλάξουν. Νομίζω ότι συμφωνουμε όλοι ότι για αυτό δεν χωρεί η παραμικρή αμφιβολία. Και ΑΥΤΗΝ τη στιγμή, θεωρώ (δεν μου αρεσει η λέξη ...θεωρώ, προτιμώ την λέξη ψυχανεμιζομαι) ότι είναι απολυτα λάθος οι μαξιμαλισμοί του τύπου «τι να κάνουμε». Το τέλος της μεταπολιτευσης είναι εδω. Πόσο βροντερά θα πέσει και πάνω σε ποια συντριμια θα χτιστεί το καινουργιο, όπως και το πόσο έωλο ή μεταβατικό μπορεί να είναι το καινουργιο, αν θα είναι «καινουργιο» (πχ ο Βενιζέλος το 1909 ήταν το "καινουργιο";)ειναι πολυπαραμετρική η εξισωση για να τις δίνουμε λυσεις του στυλ ...< από ή > από.

Αλλά τέτοιες απολυτα μεταβατικές καταστάσεις ειναι αυτές που ζητουν συμμετοχές και συλλογικότητες. Ακόμα και σαν ενεσεις θάρρους.

Θα βάλω 2 μόνο παραμετρους στην κουβέντα- και αυτές επιγραμματικά-αν και ΑΜΕΣΑ έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον 10.
Δεν μπαινω στην λογική των απλοικών τσιτάτων, ο λαός ...εκεινο και ο λαός ...ετουτο, ο λαός (μισώ την λέξη, για μένα υπάρχουν πολίτες ), ο "λαός" λοιπόν δεν ειναι ένας κυριος, με ένα συμφερον, με ένα εισοδημα, απο μία πηγή, με ένα προφιλ, με ένα κέρδος και μία χασουρα, με μια ηθική, με μια πολιτική άποψη, με μια αντοχή, με μια αναγκη, με μια.... Οι πολίτες ειναι ένα σωμα, ένα συστημα με χιλιάδες φυγοκεντρες εσωτερικές δυναμεις, που μπορουν να εκτροχιάσουν ή να συγκρατήσουν σε συγκεκριμένς ράγες. Αυτές ή άλλες ραγες.

Οι μελλοντολογοι (εξαιρετικά trendy κλαδος, όσο και ατελής), παλευουν να λύσουν πολυπαραγοντικές εξισώσεις σαν απλές πρωτοβάθμιες. Δεν υπάρχει «φταιει ο λαός» ή «δεν φταιει ο λαός». Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε ηθικός ή ανηθικος λαός.

Ο λαός εκχωρεί εξουσίες στο Κράτος, έτσι ώστε το Κρατος να εφαρμόσει το Συνταγμα. Το Συνταγμα επίσης δεν ειναι θεσφατο, δεν ειναι η ενδεκατη εντολή του Μωυσή, ουτε ειναι ένα ιερο κειμενο. Το κάθε Συνταγμα εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες και ταυτοχρονα εξομαλύνει συγκεκριμένες συγκρουσεις. Αρα ακόμα και άν εγώ ή εσυ ειμαστε εγκληματίες του κοινου ποιονικόυ δικαιου, το Κράτος, έχει την εξουσία που εμεις του εκχωρησαμε για να προστατεψει το κοινωνικό συνολο, απο εμενα ή εσένα τον εγκληματία. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό σημαινει ή ότι εχει συγκεκριμένες εγγενείς αδυναμίες, ή ότι ο κρατικός μηχανισμός( εννοω όλες οι Εξουσιες) ειναι υπευθυνος να το εφαρμόσει ή και τα δυο ταυτοχρονα.
Αρα ...συλλογική και διαχεομενη ευθυνη, δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ δημοκρατικό πολιτευμα. Τωρα αυτά τα περί διεθφαρμένου DNA, δεν συζητώ , όπως δεν θα συζητουσα και για τα ελοχιμ του Λιακόπουλου.

συνεχιζεται

katerina είπε...

Το πολιτικό προσωπικό (θα επιμεινω στον όρο), πέρα απο τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθυνες και ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΈΣ αστοχίες του, για το σημείο που φτασαμε, θα μπορουσε ακόμα και αν –σαν υπόθεση εργασίας- έμενε στην δημοσιονομική ορθοδοξία ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, να κάνει μια στοιχειώδη μελέτη περικοπών, με μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ κοινωνική δικαιοσύνη. Όταν καταλήγει στην ευκολη λυση των οριζοντιων περικοπών, πχ κόβω κατα 25% τις δυο συνταξεις των 800 ευρώ, ενός ζευγαριου ηλικιωμένων αναθρώπων, αυτό σημαινει, ότι ...τελειωσε.

Είναι ο χειρουργος που δνε ξέρει κάν, δεν μπορεί να αντιληφθεί, αν αυτό που χειρουργεί είναι παγκρεας ή πνευμονας.

Σχολιαστή, βεβαιοτητες δεν έχω, αλλά αν σε μια –ας πουμε- υποθεση εργασίας θα βασιζομουν, είναι ότι δνε σου πρέπουν τέτοιες αναλυσεις, σαν και αυτές που έγραψες στα σχολια.
Υποθέτω-και πάλι υποθεση εργασίας- ότι ειναι κάτω απο την επηρεια του ένονου θυμικου και όχι της κριτικής ικανότητας που νομίζω ή ελπίζω ότι διαθέτεις.

Είναι πολύ μεγάλη η κουβέντα για τον ...«ελκυστη του συστηματος», που εκτιμώ ότι ειναι η πιο ευνοική περιοδος να ...«απεικονιστεί». Αλλά είπαμε, ακόμα και για αυτό, μακρυά απο εμενα κάθε βεβαιοτητα. Προσωπικά, το μόνο έντονο πάθος που διαθετω ή διεθετα ποτέ, ειναι το πάθος για την ...αβεβαιοτητα, και την προσεγγιση της.

katerina είπε...

Greek citizen καλημέρα.
Διαβασα με μεγάλη προσοχή και το ποστ σου και το petition. Δεν θα διαφωνήσω ότι ο χρόνος ειναι η πιο σημαντική παραμετρος, όπως και δεν θα διαφωνισω διόλου ότι έκαναν εσκεμένα τον χρονο μια πολύ βολική παραμετρο.
Αν αυτό ήταν ένα δημοψηφισμα που θα έκανε η ελληνική Πολιτεία, θα ήταν ένα δημοψηφισμα πρακτικά χωρίς περιεχομενο μιας και ο νομος των ακουσιων συνεπειών παραβλέπεται συστηματικά. Θέλει μια πολύ πιο επεξαργασμένη προσεγγιση το θέμα, ουτε προσεγγιζεται τόσο απλοικά. Αφηστε τους μαξιμαλισμούς τουτη την ώρα.Τωρα είναι η ώρα των μικρών γρηγορων νικών. Τα υπολοιπα σε άλλη αναρτηση.

monahikoslikos είπε...

Νομίζω Κατερίνα ότι ο Γιώργος με τις σημερινές του αποφάσεις έχασε την ευκαιρία να αναδειχτεί σε μεγάλο ΗΓΕΤΗ.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε και κάποιοι θεωρούν σκληρά είναι κατά τη γνώμη μου αναποτελεσματικά και δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.
Μου είναι αδιανόητοι οι συμβιβασμοί της τελευταίας στιγμής για διατήριση του 13ου και 14ου μισθού όπως και η χορήγηση 800 ευρώ ετησίως σε όλους τους συνταξιούχους με σύνταξη έως 2.500 ευρώ.
Το γράφω και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, αλήθεια γιατί πρέπει να παίρνει 2.500 ευρώ ένας γεροξεκούτης 65 και χρονών δεν του φτάνουν 30 γιαουρτάκια το μήνα να την βγάλει.
Και εκτός απ΄ αυτά πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί οι γέροντες πάνω από τα 70 αφήνονται να ζουν και να ροκανίζουν πολύτικούς εθνικούς πόρους αντί να εκτελεστούν ομαδικά στις πλατείες των νέων Καλλικράτιων Δήμων προκειμένου να αυξηθεί το κατα κεφαλήν εισόδημα και να αρχίσει η ανάπτυξη.
Και για να σοβαρευτούμε τι τους θέλουμε τόσους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους και δεν θυσιάζουμε τους μισούς για να φυσήξουν ούριοι άνεμοι...
Και κάτι ακόμα όταν όλη τη βρόμικη δουλειά την κάνει η τρόικα τι χρειάζονται τόσοι υπουργοί και δεν τους ρίχνουμε σε έναν ασβεστόλακο να βγουνε κι ασπροπρόσωποι...

Όχι Κατερίνα δεν με κλείσανε ακόμα στο Δαφνί, απέξω περιφέρομαι αλλά που θα πάει θα βρω την πόρτα.

τσότσος είπε...

Σε καταλαβαίνω, φίλη, απλά ρωτάω:
τί διαπραγμάτευση θα πετύχουμε απεργώντας, διαδηλώνοντας, σταματώντας καράβια να αποπλεύσουν;
Πέρα από την εκτόνωση του δικαιολογημένου θυμού μας τί αποτέλεσμα θα πετύχουμε;
Μήπως θα μας δανείσουν φτηνότερα; μήπως θα πουν (οι δανειστές όχι η κυβέρνηση) "έχετε δίκιο παιδιά, θα σας δώσουμε λοιπόν λεφτά με τους όρους που θέλετε εσείς";
Και αν υποπτεύεσαι ότι ο Παπανδρέου ΕΠΙΤΗΔΕΣ οδήγησε τα πράγματα στην σημερινή κατάντια (μπορεί...) με την αδράνεια ή ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ να κάνει το σωστό (ποιό;;), ε, τότε ας βγούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙ στους δρόμους καταγγέλλοντας την πουστιά που μας έπαιξε. Τότε όμως ας προτείνουμε τί θα έπρεπε να κάνει και δεν το έκανε...

Xavier είπε...

Και καλά εμείς είμαστε λαός διευθαρμένος αλήτης και πρέπει να τιμωρηθούμε. Κάτι άλλες χώρες γιατί ανησυχούν και τους ζώνουν τα φίδια;

Yannis Zabetakis είπε...

βιοχημεία Ι?

τι με θύμησες πάλι...

1992...