Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Faites vos jeux, rien ne va plus

Το τι διαβάσαμε, το τι συζητήσαμε όλοι μας για τους αγρότες και τους αγροτοπατέρες των μπλοκων, δεν θα τα επαναλάβω. Η δική μου προσέγγιση, η δική μου θέση, παραμένει, η ίδια και δεν ήταν ούτε συναισθηματική, ούτε ..περί δικαίου. Ξέρω πολύ καλά ότι τα δίκαια, χρησιμοποιήθηκαν ...αφειδώς ιστορικά για να καμουφλάρουν πάντα συμφέροντα.
Αλίμονο ή μάλλον ΤΙΜΗ σε όσους τα πήραν σοβαρά, σε όσους πραγματικά πίστεψαν, σε όσους πραγματικά θυσιάστηκαν γιατί ανέμιζε μπροστά τους η σημαία του Δικαίου. Και ήταν πολλοί αυτοί. Αλλά πάντα λιγότεροι από τους...άλλους...όλους αυτούς που το μαχαίρι του πολύ στενού, προσωπικού, κομματικού, συντεχνιακού ή ότι άλλο συμφέροντος το ονόμασαν δίκιο(όχι ΔΙΚΑΙΟ) και ... το έκαναν τρύπια παντιέρα.


Τι περιμένουν τώρα οι αγρότες στα μπλόκα; Έβαλα πολλές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, αλλά μόνο μια μου κάθεται. Περιμένουν τα ΜΑΤ.

Παρά τις απίστευτες ανοησίες που έκανε η Υπουργός της Αγροτιάς, παρά τις αδιανόητες αστοχίες, παρά τα διαίρει και βασίλευε, παρά τους εναγκαλισμούς με τους άθλιους Καραμιχες και τα πισωγυρίσματα όταν είδε ότι δεν την παίρνει, παρα τις απολυτα ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ συμμαχίες, παρά τους τσαμπουκάδες και τις ψευτομαγκιές, παρά τις ...κατά βούληση «επιχορηγήσεις» π.χ. στους ελαιοπαραγωγούς της δικής της εκλογικής περιφέρειας, όσο κι αν τα σκάτωσε, τώρα πίσω δεν μπορεί να κάνει. Τώρα λεφτά δεν μπορεί να δώσει. Θα την κράξουν και οι πέτρες.
Που ποντάρει η Υπουργός; Στην κούραση... των «μαχητών».

Που ποντάρουν οι αγροτόμαγκες; Στα ΜΑΤ. Στην ηρωική έξοδο.
Θα τους κάνει κάποιος το χατίρι;

Συχωριανοί μου, ζορικες εποχές, οι ξενοδοχοι του χειμερινού τουρισμού, λένε ότι πατωσανε, κάνανε και μηνυσεις και αγωγές στοςυ ....μαχητές. Ας στήσουμε εδώ πέρα ένα στοιχηματάκι, να βγάλουμε κανένα φράγκο, να πάμε και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας μια εκδρομούλα στην ελληνική επαρχία. Για τους χειμαζομενους ξενοδοχους ρε γαμωτο!!! Για την φουκαριαρα την ...μανουλα μου...

Λοιπόν...κούραση ή ΜΑΤ;

Εγώ ποντάρω στην κούραση... Εσεις;
Έλα τώρα που γυρίζει....

11 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ποντάρω στην κούραση..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

Θανασης Ξ. είπε...

Δεν ποντάρω σε κανένα απ' τα δύο. ΜΑΤ αποκλείεται. Κούραση, επίσης, διότι από συνάδελφο που ταξίδεψε χθες, στα ΜΠΛΟΚΑ δεν υπάρχει ψυχή, μόνο τα δεύτερα, παλιά τρακτέρ. Στα μπλόκα δίνεται απλώς ραντεβού με τις κάμερες (τηλεοπτικά μπλόκα). Οπότε κανείς δεν θα κουραστεί..

Στέργιος είπε...

Είτε έρθουν τα ΜΑΤ είτε η κούραση είτε οι διασπαστές που εκκολάπτονται, είτε οι εξαγορασμένοι αγροτοπατέρες, τίποτα δε πάει χαμένο. Μόνο που αργεί πολύ, πάρα πολύ να φανεί. Και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε. Και η πολιτική ηγεσία θα ξαναϋποσχεθεί για 31η φορά… «αναδιάρθρωση καλλιεργειών» έναντι εγκατάλειψης του αγώνα. Φύκια δηλαδή. Και φυσικά θα φταίνε και πάλι οι αγρότες που δεν ερεύνησαν τη διεθνή αγορά με τις τιμές της Κίνας και τα υβρίδια της Μοσάντο για να δουν πως θα έχουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Που δεν έστησαν ινστιτούτα γεωργικών και γεωλογικών ερευνών για να δουν τι στο καλό φύεται στα χώματα της φαιδράς πορτοκαλέας. Πάντα αυτοί θα φταίνε. Όπως κάποτε στη πατρίδα μου που «δεν ανακάλυψαν» τα αμερικάνικα νερο-καπνά Μπέρλεϋ και Βιρτζίνια για να τα φυτέψουν στα πρανή ξηροχώραφά μας (!) και γεμίσαμε τη Γερμανία μετανάστες. Τώρα θα γεμίσουν (ξανά) οι πόλεις με ξεκληρισμένους. Επειδή πάντα αυτοί φταίνε που δεν δημιουργούν στην ύπαιθρο αγροτικές μεταποιητικές επιχειρήσεις για να μείνουν εκεί. Εγώ ξέρω ποιος φταίει. Ο αγρότης! Ο ένας ο εξαγορασμένος, ο διαφθαρμένος, ο επιδοτούμενος! Και όλοι μαζί!

katerina είπε...

Να σου πω την αληθεια Αντιγόνη μου, εγώ μάλλον στο αδιεξοδο πονταρω.

katerina είπε...

Ναι Θαναση τα διαβασα και εγώ τα ρεπορταζ στις εφημερίδες.
Τα τρακτερ ειναι παρατημενα στις εθνικές και οι αγροτομαγκες έχουν βάλει κάτι αλβανους και τα φυλανε.

katerina είπε...

Στεργιε, ακομα θεωρείς επαναστατική πράξη τα μπλοκα των αγροτών;
όταν η επιδοτηση στο παντελώς αχρηστο βαμβακι φτανει στο 80%.

Λοιπόν η πλειοψηφια των αγροτων καλυτερα θα ήταν να επιδοτουνται χωρίς να παραγουν τίποτα. Τουλάχιστον δεν θα μολυναν το περιβάλλον και δνε θα εξαντλουσαν και τον υδροφορο οριζοντα.

Nikos Lioliopoulos είπε...

@Στεργιος.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη ,αλλα δεν ειναι ακριβός ετσι, παροτι σε πολλα απο τα σχολια σου που διαβαζω λες σωστα πραγματτα. Για το χάλι μας φταίμε πρωτα εμεις οι αγροτες και μετά το κράτος.Και βεβαια σε καμια περίπτωση οι αλλες κοινωνικές ομαδες
Οσο για το ερώτημα της Κατερινας, θα απαντησω στοιχηματικα. NO BET!

τσότσος είπε...

Εμ τα ΜΑΤακια περιμένουν Κατερίνα μου, να το παίξουν θύματα...
Ο Σημίτης τους ξεφούσκωσε τα λάστιχα και τους έσπρωξε στην αγκαλιά του κόμματος των τσιφλικάδων, τη ΝΔ...
Άκουσον-άκουσον, οι φτωχοπρόδρομοι με το κόμμα των Βουλγαράκηδων...
Τί λεω όμως και εγώ ο μ...κας, ο Κοκκινούλης και οι συν αυτώ άνοιξαν shopping center στη "Λάρσα" που εισάγει Αρμάν(ι)ι για να ντύνονται μοδάτα.
Α ρε Νίκο (Λιολιόπουλε) πόσο μοναχικός φαντάζεις!

katerina είπε...

Νικο καλημέρα,
τωρα ειδα το σχόλιο σου.
Και εγώ πιστευω ότι η ηρωική έξοδος που επιζητουν οι αγρότες... δεν θα τοςυ παρασχεθεί.

Όσο λίγη κι αν ειναι η Μπατζελή, όσο κι αν εκοψε μόνη της το κλαδί που καθόταν,όσο κι αν επιχειρησε με Βυζαντινοκρατικές μεθόδους, ανιερες όσο και ηλίθιες συμμαχίες, να πουλήσει ψευτοτσαμπουκάδες... ε, τόσο ηλίθια δεν ειναι.
Πριν και πάνω απο όλα δνε θα έκανε ποτε τετοιο δωρο ...στο άλλο "κοριτσι" της Λαμίας.

Γιατί φιλε μου Νικο, αυτό που εμεις βλέπουμε στην tv... φανταζομαι ότι ξέρεις ότι πισω του έχει πολύ, μα πάρα πολύ παρασκηνιο. Και πολύ βρωμικο παρασκηνιο...

Αρα...φυλοροημα, κουραση, εσωτερικες ισορροπιες που σκιζονται σαν βρεγμενο χαρτακι....κι αν δεν γινει η στραβή, απλά κάποια στιγμή...δεν θα υπάρχουν μπλοκα...

katerina είπε...

Τσοτσο μου, όπως πολύ καλά ξερεις, πισω απο την εικόνα...υπάρχουν τόσα πολλά.
Εγραψα και παραπανω στον Νίκο.

Οι αγροτες, έχασαν το μετρο. Εχασαν την εικονα πανω στην οποια θέλησαν να παιξουν. Περα απο τοςυ Κοκκινουληδες (που όπως πιθανα ειδες...δεν ειναι και στην πρωτη γραμμη, στις κουιντες παιζουν), πολλοι πάρα πολλοι έπιαξαν ζαρια στις πλατες τους.
Ακοαμ ένα τεραστιο λάθος των ...αγροτών. Εβαλαν τοςυ λύκους να φυλάνε τα ...προβατα. Προβατα δεν τους λες βέβαια...αλλά...

Λευκιππος είπε...

Ακουσα χθες το συνετο πανελ με τον βραχνιασμενο συντονιστη στο Θεμα του Σκαι...Ωστε υπαρχουν και διαβασμενοι Αγροτες!!!Μπραβο τους!!!Αν τα καναλια παρουσιαζαν τετοιες φωνες προβληματισμου και ουσιαστικων προτασεων προς την Εξουσια αγνοωντας τα μπλοκα ,ισως τοτε και η Εξουσια θα επρεπε να απαντα σε σωστα και ουσιωδη ερωτηματα και τα μπλοκα θα...εψαχναν για τηλεπαραθυρα...Ισως....