Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Τι???

H Vivartia, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ότι αναστέλει την αγορά του γάλακτος τους, σε 15 μέρες. Ο εκπροσωπος των κτηνοτρόφων είπε ότι υπήρχε μεταξύ τους, συμφωνια κυριων για την τιμή (μεση τιμή 0.37 ευρώ το λίτρο).


Ως αιτία αναφέρεται ότι, οι πωλήσεις του γάλακτος υποχωρούν συνολικά (μείωση κοντά στο 2%), του δε φρέσκου γάλακτος υποχωρούν πολύ περισσότερο, προς όφελος αυτού, της υψηλής παστερίωσης. Η Vivartia κάνει λόγο για καθημερινή επιστροφή 150-200 τόνων φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος.
Επίσης η Vivartia έχασε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς από μικρές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο (Δωδώνη, Γεωπονική Σχολή, Εβολ, Αγνό) αλλά και από την αύξηση των πωλήσεων γάλακτος ιδιωτικής ετικέτας που διαρκώς, καταλαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερο, μερίδιο αγοράς.

Πρόκειται για 150 περίπου κτηνοτρόφους και 1000 τόνους ημερήσιας παραγωγής γάλακτος.
Ήδη κατατέθηκε ερώτηση στην Commission, για την δυνατότητα επιδότησης των κτηνοτρόφων.
Πιθανότατα θα την πάρουν, υπο καποια μορφή επιδότησης, αποζημίωσης ...ή ότι...…και για κάποιο διάστημα θα χύνουν το γάλα τους …σε αγρούς λιβάδια, πλατείες, κλπ.

Και μετά;;;
Διανοείται ο συνεταιρισμός τους να μπει στην διαδικασία δημιουργίας δικών τους μονάδων παστερίωσης, όταν μάλιστα υπάρχει το παράδειγμα πολλών μικρών κερδοφόρων επιχειρήσεων που ροκάνισαν και ροκανίζουν ...ανηλεως, το μερίδιο αγοράς του μεγάλου;
Διανοείται ο συνεταιρισμός τους να στραφεί στην παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, που είναι από τις μεγαλύτερες εισαγωγές που κάνουμε στην χώρα;
Διανοείται κανείς από αυτούς τους ανθρώπους να βρει δίκτυα πώλησης του παστεριωμένου γάλακτος τους, στην αγορά;
Διανοείται ο ΟΠΕ, να διευκολύνει με την τεχνογνωσία του, την εξαγωγή αυτού του γάλακτος σε άλλες αγορές;
Διανοείται το τέως ΕΛΚΕ και νυν INV.gr (Invest In Greece), να ανιχνεύσει το πιθανό ενδιαφέρον, επενδυτών για μονάδες επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δεν άκουσα και δεν διάβασα για τίποτα από όλα αυτά… αλλά…
Σήμερα άκουσα τον εκπρόσωπο τους να καλεί την Κυβέρνηση να πάρει θέση(;;;).
Ποια ακριβώς θέση μπορεί να πάρει η Κυβέρνηση επί του θέματος…δεν κατάλαβα. Απλά …υποψιάζομαι… και δεν θέλω να ...καταλάβω….

Σήμερα άκουσα επίσης τον εκπρόσωπο τους, που καλούσε τους Έλληνες πατριώτες…να μην αγοράζουν γάλα και γιαούρτι από την Vivartia…


Το σκεπτικό;;; Η Vivartia αγοράζει φθηνότερη πρώτη ύλη, όταν προκειται για γάλα υψηλής παστεριωσης και παραγωγής γιαούρτης, από άλλες χώρες της ΕΕ.
Αν έχουν κάποιο επιστημονικά τεκμηριωμένο δεδομενο για την χαμηλότερη διατροφική άξια του μη Ελληνικού γάλακτος…ας το παρουσιάσουν.. Αν πάλι πιστευουν ότι θα πεισουν τους Ελληνες καταναλωτές να επιδειξουν με αυτόν τον τρόπο τον πατριωτισμό και τον προστατευτισμό τους …


Και αναρωτήθηκα… πως εγώ η καταναλώτρια κ. εκπρόσωπε μου, μπορώ να προστατεψω το δικό σου εισόδημα, όταν εσύ αρνεισαι να κινηθείς για να το προστατέψεις; Τι με καλείς να κάνω;
Και κατα ποια λογική θα σε προστατέψει αυτό που μου ζητάς;
Τι ακριβώς ζητάς κτηνοτρόφε της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
Τι ακριβώς;;;;;

Το να θυμίσω…
…ότι, περίπου το 40% του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, διατίθεται για την ΚΑΠ, ενώ αφορά μόνο στο 5% του πληθυσμού, που έχει σαν απασχόληση τον πρωτογενή τομέα.
….το φωτεινό παράδειγμα, της εταιρείας FRIELSLAND που παράγει το γάλα ΝΟΥΝΟΥ, η οποία αποτελεί μια κολοσσιαία συνεταιριστική επιχείρηση των Ολλανδών αγελαδοτρόφων με σημαντικά μερίδια και στην Ελλάδα
….ότι τα τελευταία 20 χρόνια η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος αποτελεί ένα κλειστό επάγγελμα, υπό την έννοια ότι κανείς δεν μπορεί να ξεκινήσει μια μονάδα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος αν δεν έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα παραγωγής (τη λεγόμενη ποσόστωση στη γλώσσα των παραγωγών). Έτσι προστατεύει η ΕΕ, την τιμή του παραγωγού. Η ποσόστωση βέβαια καταργείται το 2015… ούτως ή άλλως.

είναι μάλλον περιττό… σε αυτή την χώρα που συζητάμε για την προστασία του αυτονόητου. Της κοινής λογικής. Αυτή κι αν βάλλεται....

21 σχόλια:

ikor είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα!

Συμφωνώ, τα έχω γράψει κι εγώ: ο εθισμός στις επιδοτήσεις θα είναι το κύκνειο άσμα των κτηνοτρόφων και των αγροτών.

Μόνο αν επιχορηγούνται οι παραγωγικές τους δραστηριότητες και δεν εθίζονται σε δεκανίκια θα γίνουν πάλι ανταγωνιστικοί!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Σωστες οι παρατηρήσεις και οι απορίες σου,όμως για την καλύτερη κατανόηση της κατάστασης( ή ως αντιλόγο αν προτιμάς), αναφέρω:
Α.
Οι επιδοτήσεις είχαν στόχο την μείωση των τιμών πώλησης αγροτικών προϊόντων. Δεν προστατεύουν το εισόδημα του αγρότη αλλά ενισχύουν την τιμή εκκίνησης στην αγορά για το προϊόν με στόχο την χαμιλή τιμη στον καταναλωτή-όταν οι προθέσεις είναι καλές.. Δεν γνωρίζω για το γάλα αλλά θα φέρω το παράδειγμα του σιταριού που γνωρίζω εξ ιδίων. Η τιμή του σιταριού προ επιδοτήσεων ηταν περίπου 50 δραχμές αρχές του 80΄αλλά με την θέσπιση επιδοτήσεων στα τέλη του 80 έπεσε κάτω από 30 δραχμές ΄.
Β. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να παράγει γάλα ή οπουδήποτε αγροτικό προϊόν ελεύθερα. Οι ενισχύσεις έχουν αποσυνδεθεί πλέον από την παραγωγή αλλά και αυτές τελειώνουν σε λίγα χρόνια.
Γ. Οπως προέκυψε και απο την ιστορία των "κουμπάρων", στην αγορά γάλακτος αλλά και πολλών αγροτικών προϊόντων λειτουργεί καρτέλ το οποίο δεν μπορει να σπάσει εύκολα. Ακόμη και σωστή συνεταιριστική οργάνωση να γίνει(που δεν έγινε ποτέ-εδω συμφωνούμε) δεν θα μπορέσει να το σπάσει. Δείτε τις τιμές του γάλακτος στα σούπερ μαρκετ του εξωτερικού και συγκρίνετε τις μες αυτες τις Ελλάδος.

marios είπε...

Πολλες φορες Κατερινα δεν σχολιαζω τις αναρτησεις γιατι απλως συμφωνω ενετελως μαζι τους...
οπως τωρα...

Unknown είπε...

Πολύ δυνατή ανάρτηση Κατερίνα να είσαι καλά που μας την είπες.

Τα καρτέλ κυριαρχούν γιατί το κράτος δεν πολεμάει τους Βιομηχάνους.

katerina είπε...

Καλή σου μέρα Ikor,
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι επιδοτήσεις λειτούργησαν σαν δεκανίκια για την αγροτική παραγωγή.
Αλλά λίγο, ελάχιστα, να δούμε για το πως χρησιμοποιήθηκαν, πως αξιοποιήθηκαν στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, και τον τρόπο που κατασπαταληθηκαν και οπισθοδρόμησαν την κατασταση στην Ελλάδα, μπορούμε να βγάλουμε αρκετά ασφαλή συμπεράσματα.

Τα είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κοινωνικό. Η κοινωνία ...τρελαίνεται να διαφθαρεί....και διαφθείρεται. Αν σήμερα, ακόμα συζητάμε με τους άθλιους βαμβακοπαραγωγούς και τα τεραστια οικολογικά τους εγκληματα, αυτά που θα διαλύσουν κάθε αγροτική παραγωγή στην Ελλαδα, την επομενη δεκαετία, δεν ειναι πολιτικό, ειναι κοινωνικό το προβλημα. Κι ας τολμήσει κάποιος...να μιλήσει για αυτό. Θεωρείται...αντιδραστικός...

katerina είπε...

Νίκο, ασφαλώς και υπάρχει εθνική ποσόστωση για την παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος και κανείς δεν μπορεί να ξεκινήσει κτηνοτροφική μονάδα αν δεν έχει εξασφαλίσει δικαιώματα παραγωγής (άλλη πονεμενη ιστορία).
Αυτό ξεκίνησε την δεκαετία του 80 και λήγει το 2015. Μια ...υποτιθέμενη προστασία των αγελαδοτρόφων που βέβαια ξεκινησε απο τα χυμενα γάλατα... και διέλυσε κάθε είδος ανταγωνισμού.

Τα εχω πει εκατομύρια φορές, ο προστατευτισμός, λειτουργεί πάντα αντίστροφα, στρεβλώνει. Αυτήν την στιγμή οι εισαγωγές μας, σε τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι από τα μεγαλύτερα μερίδια εισαγωγών.

Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το ολλανδικό ή το γερμανικό γάλα πωλείται από τον παραγωγό με μέση τιμή 23 ευρώ και το ελληνικό με 37 ευρώ το λίτρο.
Πιθανολογώ το γιατί, φανταζομαι ότι εσύ το ξέρεις καλύτερα, το τι προσφέρει ο συναιτερισμός στον Γερμανό και στον Ολλανδό, το πόσο κατεβάζει την τιμή κόστους του.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για τον εκμαυλισμό και τις πελατειακές σχέσεις της εκαστοτε εξουσίας με τους αγρότες και τους αγροτοπατέρες τους. Αλλά βαρεθηκα να λέω, ότι εκμαυλίζεται μονο όποιος θέλει να εκμαυλιστεί. Μονο όποιος βλέπει με οριζοντα ενός χρόνου.

Ειλικρινά πιστευεις ότι τα καρτελ σπάνε με τις στρεβλές επιτροπές ανταγωνισμού; Όχι Νικο, τα καρτέλ σπάνε μόνο με την ανάπτυξη της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τα καρτελ, σπάνε μονο απο τους παραγωγούς, τα καρτελ δεν σπάνε όταν βγαίνει ο κ. Κεφάλας, εκπροσωπος των αγελαδοτρόφων της περιοχής να μιλάει για συμφωνία κυρίων στα 37 ευρώ και να μην εχει και συναισθηση του τι λεει.

Αν τώρα μας απειλήσει και αυτός ότι θα κατεβάσει τις αγελάδες του στο Συνταγμα... και;;; ας τις κατεβάσει. Θα πάρει μια επιδότηση...αποζημιωση... ότι διαολο... και σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει.

katerina είπε...

Καλημέρα Μαριε,
Ειχα διαβάσει για την αναστολή αγοράς του γάλακτος απο την Vivartia και χθες ακουγοντας τον εκπροσωπο τους, ...φοβήθηκα από την υπέρμετρη ανοησία του.

Και έψαξα λίγο να βρώ τι διαολο ισχύει για τους αγελαδοτρόφους στην ΕΕ, και τι γίνεται εδώ. Και ντράπηκα και για αυτούς αλλά και για το επίπεδο όλων μας και πάνω απο όλα για τον εμπαιγμό και το κλειστά ματια και αυτιά της ελληνικής κοινωνίας, που απο τύχη προφανώς επιβιώνει. Η πλειοψηφική παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας είναι ...τυφλοί και κουφοί πολίτες.

katerina είπε...

Καλημερα παιδί της πλατείας,

Κουραστηκα να ακούω για το Κράτος...λες και αυτό ειναι κάτι έξω απο εμάς. Συναλλασσόμαστε μαζί του, και μετά ζητάμε να μας ...προστατέψει. Όπου υπάρχουν ολιγοπώλια θα υπάρχουν και καρτέλ.
Ξέρεις ποιοι σπάσανε ή παλεύουν να σπάσουν το καρτέλ γάλακτος; Οι μικροί επιχειρηματίες. Όχι οι παραγωγοί, αλλά όσοι τόλμησαν το επιχειρείν. Αν δεις την πορεια και τις επιτυχίες της Γεωργικής Σχολής, τις καινοτομίες στις οποιες επενδυσε, το πως καταφερε να μπει στην αγορά και να πουλάει σήμερα 1.000.000 μπουκάλια γάλακτος ημερησίως, σε ποιους τομείς επενδύει, πως προσεγγίζει την γεωργία με χρήση υψήλης τεχνολογίας, με εκπληκτική διαχειριση υδάτινων πορων, με καλιεργεια ενεργειακων φυτών, όπως η ελαιοκράμβη και τελευταία το κενάφ, που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ινών για κλωστές και ρούχα, αλλά και σαν υποκατάστατο για τον πολτό ξύλου για την παραγωγή χαρτιού, τα χαμηλής χοληστερίνης αυγά, και τόσα άλλα, θα δουμε μια άλλη Ελλάδα.

Και υπάρχει αυτή η άλλη Ελλάδα, έστω και μειοψηφικά...υπάρχει, περα απο την μιζέρια και την κακομοιριά...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς προτείνεις για τον αγροτικό τομέα αλλά φαντάζομαι τα παρακάτω εγώ, ανεξάρτητα αν τα είπες, συμφωνείς ή όχι. Κάθε αγρότης να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν έχουμε καμία υποχρέωση εμείς ή το κράτος απέναντί τους ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε ποτέ. Να τους κοπεί και η σύνταξη του ΟΓΑ αφού δεν πλήρωσαν ποτέ εισφορές! Ομοίως να κοπεί κάθε επιδότηση κρατική και της ΕΕ, είναι απαράδεκτη γιατί μεταφέρει τζάμπα τα λεφτουδάκια μας σε ξένα χέρια ίσως και τεμπέληδων, χωρίς κανένα λόγο και τα στερούν από τη παιδεία, την υγεία τις επιχειρήσεις…. Και τι με νοιάζει εμένα ρε αν καούν, μαζί θα καούμε; Ας πρόσεχαν! Και αν πει κάποιος ότι θα πεθάνουν εγώ τι να κάνω δηλαδή, να ταΐζω ετοιμοθάνατους; Υπάρχουν αγρότες και έξω με φθηνά προϊόντα, δε θα μας λείψουν!!!

Ναι, ναι διάβασα την ανάρτηση, μην αρχίζεις τα γνωστά, τώρα λέω τη θέση μου.

Δεν θέλω πάλι να αρχίσω για τη πολιτική οικονομία, τον νόμο της αξίας ,την κοινωνική διάσταση της παραγωγής, τον κοινωνικό καταμερισμό και άλλα «κομμουνιστικά» κλπ, κλπ ή για την οικονομία επί του εγκεφάλου που λύνει αυτόματα όλα τα προβλήματα αλλά εμείς οι κάφροι δεν καταλαβαίνουμε το αυτονόητο.

Θα ξέρεις ότι μεγάλωσα σε αγροτική και κτηνοτροφική οικογένεια. Τότε, άνοιξη του ΄60, πήγαινα σχολείο και το αγαπημένο «μάθημα επιχειρηματικότητας» της εποχής ήταν ότι, όλοι μπορούμε να γίνουμε Ωνάσιδες. Υπήρχε ένα ακλόνητο επιχείρημα της δασκάλας κας Κλεονίκης του 3ου Δημοτικού των Σερρών (καλή της ώρα όπου και αν είναι) που έλεγε: Ποιος σε εμποδίζει; Και η απάντηση καπάκι: Κανένας! Άρα μπορείς να γίνεις Ωνάσης και αν δεν γίνεις θα ευθύνεσαι εσύ και μόνο!

Την ίδια περίοδο, στο ποτάμι των Αγίων Αναργύρων κάψαμε τις σοδειές 2 ετών από τα απούλητα καπνά μας και μας ζήτησαν να πληρώσουμε και το πετρέλαιο (πολύ σωστά κύριε, δε μπορείς να παίρνεις τζάμπα πετρέλαιο!!!) ενώ τα μήλα μας ήδη είχαν σαπίσει τον Οκτώβριο γιατί οι έμποροι είχαν καρτέλ και τα έπαιρναν κοψοχρονιά. Λίγες ημέρες μετά η ΑΤΕ έστειλε κατασχετήριο για το σπίτι και τα χωράφια και τα άνεργα αδέλφια μου έφυγαν όπως - όπως στη Γερμανία για δουλειά, για να σώσουν το σπίτι και να ξεχρεώσουν.

Και τότε κλείσαμε τους δρόμους με τα κάρα (τρακτέρ της εποχής), και τότε, ο τότε Καραμανλής έστειλε τα τότε ΜΑΤ, χύθηκε αίμα αλλά η καταστροφή, καταστροφή. Ποτέ δεν συνήλθαμε, αλλά, τα ανθρώπινα δράματα δεν χωράνε στις θεωρίες της ελεύθερης οικονομίας. Χωράνε μόνο οι επιχειρηματικές επιτυχίες!

Όχι δεν λέω να είχαμε ακόμα το 55% αγρότες αλλά για την απάνθρωπη διαδικασία ανασκολόπισης της κοινωνικής παραγωγής λέω, ούτε η «πρωταρχική συσσώρευση» να ήταν!

Σκεφτόμουν τότε ότι δεν έφταιγε τίποτα παρά μόνο εμείς. Ας κάναμε καλύτερες καλλιέργειες θα βγάζαμε κέρδη και όχι να περιμένουμε από το κράτος επιδότηση, τότε 4 δραχμές κάπου το 1/10 του κόστους (ονειρευόμουν μάλιστα και ένα στάχυ που θα είχε 1 μέτρο καρπό σιταριού, έ, ρε Μοσάντο δεν με πήρες μυρωδιά τότε να σωθώ και ‘γω…). Απέρριψα όμως τη σκέψη γιατί υπήρχε η καλύτερη λύση της κας Κλεονίκης. Και ακόμη παλεύω να απαντήσω γιατί δεν γίναμε Ωνάσηδες ενώ μπορούσαμε. Το πρόβλημα μάλλον είναι άλυτο για μένα.

Διαβάζω τις συμβουλές σου για τους αγρότες και εξανίσταμαι. Μα καλά ούτε τις προτάσεις της κας Κλεονίκης δεν μπορείς να κάνεις γι΄ αυτούς; Φτωχοπρόδρομους συνεταιριστές με όλα τα γνωστά τους θέλεις; Ή μήπως εσύ μπόρεσες να απαντήσεις στα αφοπλιστικά ερωτήματα της κας Κλεονίκης και τα απέρριψες κάνοντας τις δικές σου προτάσεις και στερώντας το όνειρο των Ωνάσιδων απ αυτούς τους ανθρώπους ;

Ξέχασα να πω πως, στην ιστορία της καύσης των καπνών τότε, μπλέχτηκε και ένας τύπος που πέρασε βιαστικός και είπε στο κόσμο γύρω από το κούπο και τη φωτιά, τούτη τη κουβέντα: «Ο καπιταλισμός φταίει για όλα, αν δεν τον ανατρέψετε όλο τα ίδια θα σας φέρνει και οι έμποροι θα σας πίνουν το αίμα»! Έφυγε όμως τρέχοντας και πολύ αργότερα κατάλαβα γιατί. Μου έκαναν εντύπωση τα λόγια του αλλά μάλλον πρώτη φορά άκουγα τέτοιες απόλυτες κουβέντες. Ωστόσο επειδή δεν μπόρεσα ποτέ να γίνω Ωνάσης υιοθέτησα την εύκολη λύση, ότι ο καπιταλισμός φταίει για όλα αντί να γίνω και γω Ωνάσης αξιοποιώντας τα προσόντα μου. Το έκανα προφανώς από μνησικακία για τα πλούτη των άλλων πού εγώ δεν πέτυχα.

Θα μου πει κάποιος, δακρύβρεχτες ιστορίες έχουμε όσες θέλουμε, σιγά το πράμα. Μα αυτό είναι ακριβώς το θέμα, σιγά το πράμα για τα ανθρώπινα δράματα…. Άλλωστε είναι αμφίβολο αν έχουμε ακριβώς ανθρώπινα δράματα και όχι μόνο ενόχους για το δράμα τους.

Βλέποντας και τώρα, 49 χρόνια μετά, τα ίδια αδιέξοδα και προβλήματα των αγροτών και μη ξέροντας από εγκεφαλική «πολιτική οικονομία» επιλέγω και πάλι την εύκολη (ανεγκέφαλη θα πει κάποιος) λύση: ο καπιταλισμός φταίει για όλα! Ακόμη και γιατί δεν γίνονται Ωνάσηδες όλοι οι φτωχοί.

katerina είπε...

Εξαιρετικό Στέργιε!!!!
Αφου διαβασες ότι ήθελες, απάντησες και με τον γνωστό τρόπο.
Μα τότε ας πεθάνουν μεχρι ...να ανατραπεί ο καπιταλισμός.... και να ζήσουν τις υπέροχες ευημερίες...που κάτι άλλοι απεμπολισαν με αποτροπιασμό...

Εν πάσει περιπτώσει, εκτός απο το να ψηφίσουν την Αλέκα και να επιβιώσουν στην επομενη ζωή, έχεις να προτεινεις κάτι;;;
Πάντως η λογική... "όσο χειρότερα τόσο καλύτερα"... εμένα θα με βρίσκει ΠΑΝΤΑ, αντιθετη.

Αλλωστε ...μιλάω για επιτυχημένα παραδειγματα δίπλα μας, μιλάς πάντα με τα μάτια στραμενα...στην άλλη ζωή... Η πράξη...αποδεικνύει.
Χρεωσε μου το, σαν επιλογή της Απιστης...Τα εχει αυτά η ζωή.

Left Liberal Synthesis είπε...

Katerina
Και ο σχολιασμός περιττός είναι.
Απλως για την καταγραφή,αψογο!!!!!

OnWine είπε...

Μπραβο ρε Κατερίνα, και σε ευχαριστώ πολύ!

Το "μπράβο" γιατί -επι τέλους- εδώ και αρκετές αναρτήσεις λές τα σύκα-σύκα...

Το "σε ευχαριστώ" γιατί, τους δύσκολους και κατηφείς αυτούς καιρούς μας δίνεις την ευκαιρία να γελάσουμε λιγάκι με τα ...σχόλια που φιλοξενείς... να είσαι καλά!

Πάντως, εγώ θα πω στον ...χιουμορίστα σχολιαστή σου ότι η κα Κλεονίκη ...είχε δίκιο! Και αυτή η ..."ομορφιά" του καπιταλισμού... όχι βέβαια στην Ελλάδα, που ΠΟΤΕ οι δεξιές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να μην βλέπουν ...συμπαθώς τις "αριστεροπροοδευτικές" απόψεις. Απόδειξη αυτού, όσα καταφέρνουν οι συμπατριώτες μας με το "δόγμα Κλεονίκης" στις ΑΛΗΘΙΝΑ καπιταλιστικές χώρες...

Πάντως... μην τον θυμώνεις... μπορεί να σταματήσει να γράφει... και αυτό είναι άδικο τους χαλεπούς αυτούς καιρούς, που το γέλιο είναι απαραίτητο... από όπου και αν προέρχεται...

katerina είπε...

Αχ, lls… εγώ πότε θα γίνω βουλευτίνα (κατά "το πότε θα γίνω μάνα")
Μέχρι ο Κοντογιαννοπουλος πήρε αλα μπρατσέτα τον Μανο και τον Μπουτάρη, ανθυπολοχαγός ο Τσουκας... και πάνε να καταλάβουν τα Χειμερινά ανάκτορα.

Εγώ έχω δοκιμάσει όλες τις γεύσεις των Starbucks, και ακόμα να βγω στο μπαλκόνι... Πότε θα ... «δράσω» εγώ μου λες coordinator;;;;

katerina είπε...

Καλώς τον,
Σχολιαστή, την παρέλαση των τρακτερ στο Συνταγμα, τη γλυτωσαμε, την παρέλαση των αγελάδων... μάλλον θα την δούμε.

Αντεχουν μωρέ οι αγελάδες τα δακρυγόνα, ή είναι και αυτά τα ζωντανα ευαισθητα σαν μερικους μερικούς.
Να δω την Αλέκα να στελνει το ΠΑΜΕ, να περιφρουρησει την διαδηλωση και να σαλαγάνε τα ζωντανά...και ψηφίζω ΚΚΕ.

Δεν ανησυχώ, ο Στέργιος, θα γράφει στο blog, με ψήνει να με στρατολογήσει, είμαι στο εαρινό πλάνο του για τα νέα μέλη του Κόμματος. Θερισε ο χειμώνας κάτι ενενηντάρηδες...Ασε τώρα που λυσαμε και τα ιδεολογικά προβλήματα...πάμε για τα μεγάλα!!!
Εσένα φίλε μου, σε κοβω επικινδυνο για την επανασταση. Καλού κακού, βρες νησί για ...κοινωνικό τουρισμό.

OnWine είπε...

Κοίτα... δεν νομίζω ότι κινδυνεύω από το κόμμα που υπονοείς... μάλλον ο Τσούκας θα με στείλει σε ξερονήσι, όταν αναλάβει "Δράση" σαν υπουργός "Δημόσιας Τάξης και Προληπτικών Δολοφονιών" στην κυβέρνηση των ραμολί...

Ελπίζω ο Μπουτάρης να μου δώσει μερικές φιάλες, γιατί τα κρασιά του μου αρέσουν...

Τώρα... να σου πώ ότι βιάστηκα να σου πω "μπράβο"... θα με πεις μικρόψυχο? Διάβασα το σχόλιό σου στην πιό αντιδραστική ανάρτηση που δημοσιεύτηκε τελευταία... καλά, ρε Κατερίνα, δεν διαβάζεις τι γράφεις εσύ, αλλά δεν διαβάζεις τι γράφουν και οι άλλοι? Πρόσεχε λίγο... δεν πάει το όνομά σου κάτω από τα σχόλια στην ίδια ανάρτηση του Greek Rider... δεν μπορεί, θα τα διάβασες... δεν ΕΦΡΙΞΕΣ?

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

katerina είπε...

Αν εννοείς, για τους κουκουλοφόρους… η θεση μου ήταν πάντα καθαρή. Δεν διαχωρισα ποτέ κανενος ειδους τρομοκρατία, όπως και κανε΄νος ειδους παραβατικότητα και εγκληματικότητα, υπό όποιο μανδύα μπορεί αυτή να …κουκουλωθεί.
Και λέω Σχολιαστή ότι, τους κουκουλοφόρους, τους καταλαβάινω, και σαν πλιατσικολόγους, και σαν άρρωστους με την επικοινωνία και αυτό που τους προσφέρουν τα ΜΜΕ, και σαν προβοκατορες. Εμας δεν καταλαβαίνω.
Και η μόνη εξηγηση που μπορώ να δώσω, δεν ειναι αυτή που δίνεις εσύ, της «δημοκρατικής» υπερευαισθησίας. Γιατί αν ειμαστε στοιχειωδώς δημοκρατικά ευαισθητοι, οφείλαμε να τους απομονωσουμε, και όχι να συζητάμε τα αυτονοητα. Αρα και εμεις, κοινωνικά άρρωστοι είμαστε...και εμεις κουκούλα φοράμε.

Όσο για τον GR, διαφωνώ μαζί του, καθετως, οριζοντίως, πλαγίως και διαγωνίως. Δεν έχω καν σημειο συνενοησης. Αλλά ...εσύ αυτήν την περιφημη «αριστερά» που λεει όσο χειρότερα τόσο καλυτερα...δνε την εχεις ξαναδεί, δεν βλέπεις την «προοδευτικότητα» της παντού στην Ελλαδα;;;

OnWine είπε...

Βεβαίως και την βλέπω... και βεβαίως πρέπι να την απομονώσουμε... πως όμως, ρε Κατερίνα? Σχολιάζοντας κάτω από αυτούς θετικά τις πιό άθλιες, πιό αντιδρασικές αναρτήσεις?

Εγώ, δυστυχώς, δεν την πρόλαβα γιά να την σχολιάσω ...αλλά αηδίασα κυριολεκτικά με τους θλιβερούς ...συμφωνούντες, που είμαι βέβαιος ότι πολλοί ούτε που κατάλαβαν σε τι συμφωνούν... και, ρε Κατερίνα, μαζί με αυτούς και εσύ? Κρίμα...

Συγγνώμη που λέω την άποψή μου δημόσια... δεν θα την έλεγα αν δεν σε εκτιμούσα... αλλά η ανισότητα των απόψεών σου σε αδικεί κατάφωρα, και δυστυχώς, δεν το καταλαβαίνεις....

katerina είπε...

Σχολιαστή καλά κανεις και το λες δημόσια, αλλωστε ξέρεις πόσο εκτιμώ την άποψη σου, αλλά με αδικείς λέγοντας ότι συμφώνησα.

Η θεση μου για τους κουκουλοφόρους και δημοσια και ιδιωτικά αλλά και βαθιά μεσα μου, πολύ ξεκαθαρη και πάντα μια.. Ειναι κλασικοί παραβατικοί, αρωστημένα παραβατικοί, είμαστε κοινωνικά αναπηροι. Δεν βλέπω να έχω πει ΠΟΥΘΕΝΑ τίποτα διαφορετικό.

apos είπε...

Kαλημέρα Κατερίνα,
Έχω ξαναγράψει και σε σένα και αλλού ότι ανήκω σε εκείνη τη μειοψηφία των ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση και κανένα δεσμό με την επαρχία, την περιφέρεια, τον κάμπο, την αγροτική οικονομία, το «χωριό».
Κατά συνέπεια αδυνατώ να κατανοήσω το όλο θέμα και οι θεωρίες με δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.
Σε σένα εδώ και καιρό έχω μια βρει μια άκρη, κάτι έχω αρχίσει να υποψιάζομαι...
Επίσης, τον τελευταίο καιρό έχω βάλει τη γλώσσα μου να κάνει μια αγγαρεία: να μου πει γιατί το γάλα ιδιωτικής ετικέτας που αγοράζω με 0,90 είναι εξίσου καλό με το άλλο που κάνει 1,20. Όταν θα έχω νεώτερα, θα το κάνω post.
Εκτός και αν εν τω μεταξύ, το γάλα των 0,90 αποδειχθεί τσερνομπιλούχο και χάσω και τα εναπομείναντα μαλλιά της κεφαλής μου.

Leviathan είπε...

mia xara ta les...simfono kai ego opos kai oi perissoteroi...kalo weekend

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κουκουλοφιλοσοφώ
Εσύ κουκουλοφιλοσοφείς
Αυτός κουκουλοφιλοσοφεί
Εμείς κουκουλοφιλοσοφούμε
Εσείς κουκουλοφιλοσοφείτε

Αυτοί βάζουν τις κουκούλες και δείχνουν με το δάχτυλο.