Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Ο κ. Ζαχόπουλος πρόλαβε να ανανεώσει τις συμβάσεις πριν αυτοκτονήσει;;



Ε, όχι λοιπόν, δεν θα "συγκλονιστώ" γιατί ο κ. Ζαχόπουλος αποφάσισε το salto mortale. Όπως και καθόλου δεν συγκλονίστηκα με τον θάνατο του Βαρθολομαίου. Αντίθετα με συγκλονίζει η ανοχή μας στους Ζαχόπουλους και στους Βαρθολομαίους αυτού του κόσμου. Και δεν θα μιλήσω για τις απίστευτες απάτες τους, δεν θα μιλήσω για τα όργια κακοδιαχείρισης, δεν θα μιλήσω για τις μίζες και τις ρεμούλες.


Θα μιλήσω όμως για τους 400.000 συμβασιούχους του δημόσιου τομέα που οι Ζαχόπουλοι και οι Βαρθολομαίοι αποφασίζουν σε ποιον θα ανανεώσουν την σύμβαση για άλλη μια χρονιά. Δεν θα λυπηθώ ούτε τον Ζαχόπουλο, ούτε τον Βαρθολομαίο, ούτε και κανέναν άλλο τζάμπα μάγκα. Θα λυπηθώ όμως για όλους αυτούς που περνάνε τα Χριστούγεννα τους χωρίς δώρο και με τρόμο της ανανέωσης, μιας που οι συμβάσεις τους λήγουν πάντα στις 31 Δεκεμβρίου.


Θα λυπηθώ αυτούς τους ανθρωπους που αν και μισθωτοί, με το δελτίο παροχής υπηρεσιών παραμάσχαλα, εκλιπαρούν τους Ζαχόπουλους και τους Βαρθολαμαίους να τους ανανεώσουν την σύμβαση για άλλον ένα χρόνο, προσφέροντας ο καθένας και η καθεμιά ότι μπορεί να ενδιαφέρει τον Αφέντη. Προσφέροντας εκδουλεύσεις εργασιακές, προσφέροντας εκδουλευσεις χαφιεδισμού και ρουφιανιάς, προσφέροντας το κορμί τους.


Θα λυπηθώ για τους χιλιάδες ανασφάλιστους που προσφέρουν γη και ύδωρ για ένα μεροκάματο του τρόμου.


Πολυτέλεια σ’ αυτή τη ζωή είναι να έχεις δικαίωμα επιλογών.


Χυδαίοι, αρριβίστες, ταμίες, εκφραστές του εργασιακού μεσαίωνα, εκμαυλιστές, οι Ζαχόπουλοι και οι Βαρθολομαίοι είχαν επιλογή σ’ αυτή τη ζωή αλλά την απεμπόλισαν. Η ηθική τους και η αισθητική τους, τους αποκαλύπτει. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και στις πιο προσωπικές τους στιγμές, επέλεξαν να κάνουν χρήση της ιδιότητας τους σαν εργοδότες και όχι σαν άντρες.


Για όλους τους άλλους ποιός θα συγκλονιστεί;;;;

32 σχόλια:

Swell είπε...

Πόσο σωστή είσαι!

OnWine είπε...

Το σχόλιό σου είναι- επιεικώς- άθλιο, τόσο αυτό όσο και το προηγούμενο.

Κρίμα...

τσότσος είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω Σχολιαστή, γιατί είναι άθλιο το σχόλιο της Κατερίνας; Ναι, όταν ένας άνθρωπος χαροπαλεύει, είναι σκληρό να αποτιμάς την συνολική του συμπεριφορά μέχρι τη στιγμή του σάλτου. Αυτή η αποτίμηση όμως βγαίνει "αυτόματα" από την εν γένει συμπεριφορά και στυλ του όσο ήταν παντοδύναμος (και το'δειχνε...). Τί, θα είναι προτιμότερα τα σχόλια μετά, όταν ανανήψει (μακάρι) ή αν...
Αν πραγματικά πούλαγε μαγκιά (έτσι ακούγεται από παντού) και "κονέ" για να κάνει τις επαγγελματικές αλλά και τις ΑΛΛΕΣ δουλειές του δεν είναι αισχρό;;

habilis είπε...

Καποιες φορες μια τραγωδια ,ξεπερνα την αντιπαλοτητα, ας συμβαινει αυτη η τραγωδια και στο ποιο μισητο εχθρο σου.Ειναι θεμα συναισθηματων .Βλεπεις το γεγονος νοιωθεις κατι ,αυτο βγαινει απο μονο του και δεν εχει να κανει με λογιστικους υπολογισμους του παρελθοντος του καθε Τριχοπουλου.Αυτο το εχεις [η οχι] δηλαδη το να σου λεει κατι' μια τραγωδια' και να την αντιλαμβανεσαι σαν τραγωδια και οχι σαν κατι που εξαρταται [τι ειναι] απο το ποιος ειναι ο δυστυχης.....

Ανώνυμος είπε...

Ελεος!!!

Ουτε ο Τριανταφυλλόπουλος στα χειρότερά του δεν θα έγραφε τέτοιους λίβελλους!

Δουλεύω στο ΙΚΑ, και μου σηκώθηκε η τρίχα όταν διάβασα "για τις απίστευτες απάτες τους, δεν θα μιλήσω για τα όργια κακοδιαχείρισης, δεν θα μιλήσω για τις μίζες και τις ρεμούλες"

Τι λέτε ρε παιδιά χωρίς να ξέρετε?
Ο Βαρθολομαίος, από τους πολλούς Διοικητές που εγώ έζησα, ήταν μακράν ο καλύτερος. Ουτε ρεμούλες, ούτε μίζες. Και δεν με νοιάζει αν ήταν δεξιός. Εχουμε δει δα τα καλά των αριστερών διοικητών! Γιά ρωτήστε στο ΙΚΑ να σας πουν τι ήταν ο Νεκτάριος του ΠΑΣΟΚ! Αν εσύ που έγραψες αυτό το ρυπαρογράφημα είσε αριστερή, να την χαιρεσαι την αριστερά σου! Μεγάλη τιμή της κάνεις!

Αλλά, ντροπή, ούτε τον παραδοσιακό σεβασμό προς τους νεκρούς δεν έχεις. Και πάλι ντροπή σου!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, ρε Κατερίνα! Τι να σου πω, ωραίο post!

Συμβαδίζει με την αριστερή σου ευαισθησία, που στην ψηφοφορία που έχεις στο blog σου έρχεται δεύτερη σαν χαρακτηριστικό της Αριστεράς με 19%!

Εγώ απλά το βρήκα κακογραμμένο, και με το ίδιο πομπώδες ύφος που έχει σε όλα σου τα υπόλοιπα. Μπουρδολογίες, γιά να προσελκύσεις σχόλια. Και ίσως, που το σχολιάζουμε, να σου κάνουμε την χάρη!

τσότσος είπε...

Φίλοι, η Κατερίνα έκανε αποτίμηση της συνολικής εικόνας Ζαχόπουλου/ Βαρθολομαίου όπως προκύπτει (και δεν έχει διαψευστεί) από τα δεδομένα. Καταλαβαίνω την ευαισθησία σας για το "άκαιρο" της στιγμής (ο Έλληνας είναι σκληρός όσο ο αντίπαλος είναι όρθιος, όταν πέφτει τον συμπονά, κατανοητό και ανθρώπινο...), δεν σκέφτεστε όμως πόσο χυδαίο είναι ο χ διοικητής και ο ψ γραμματέας να πουλάνε εξουσία για να γ...σουν; Δεν σας ενοχλεί αυτό;;;

Αννη είπε...

Καταλαβαίνω την ευαισθησία μερικών απέναντι σε αυτούς που τώρα είναι πεσμένοι. Αλλά όχι και να γράφετε, βρε παιδιά, ότι η Κατερίνα γράφει μπουρδολογίες και έχει πομπώδες ύφος. Ήμαρτον! Οι αναρτήσεις της είναι πάντα εξαιρετικές και περιγράφουν γλαφυρότατα το πρόβλημα. Έχουμε, φαίνεται, συνηθίσει από "στρογγυλεμένες" προσεγγίσεις και δεν θέλουμε τα σχόλια που θίγουν την ουσία του προβλήματος. Και φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τα λαμόγια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και πουλάνε μαγκιά... Έλεος!

τσότσος είπε...

Σκεφτήκατε μήπως την αγωνία της κοπέλλας αυτής για την ανανέωση της σύμβασής της και την εξώθησή της (από την εξουσιομανία του Ζαχ.) να μετέλθει άνομα μέσα δηλ. να τον εκβιάσει για τυχόν λαμογιές και να τον βιντεοσκοπήσει στις προσωπικές τους στιγμές (πάντα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία); Ο Ζαχ. είχε το μαχαίρι και το πεπόνι και το χρησιμοποίησε με τον πλέον χυδαίο τρόπο...Αν βέβαια είχε και η ίδια επωφεληθεί (οικονομικά) από τις "δουλειές", τότε, ναι, είναι απαράδεκτη!
Δεν δικαιολογώ την κοπέλλα, εξηγώ...
Και, by the way που λέει και ο Κουλούρης, έχουν σχέση τα ΝΔκρατικά "λαμογικά" πεπραγμένα με τα του ΠΑΣΟΚ;;; Όπως λέει και η ΠΑΝΔΩΡΑ (ΒΗΜΑ), αυτοκτόνησε κανείς ΠΑΣΟΚος;;

katerina είπε...

Απαντώντας :
Στο αν είμαι αριστερή καταθέτω ότι προσπαθώ. Όπως προσπαθεί ο Χριστιανός να είναι καλός Χριστιανός. Τα καταφέρνει;;; Δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν είναι δογματικό και κλισαρισμένο. Άλλωστε εκεί έγκειται και η γοητεία του.
Στο αν είμαι ευαίσθητη ή αήθης κρίνεται, μιας που ο λόγος στα blogs είναι δημόσιος.
Στο ποιον θα επέλεγα να υπερασπιστώ από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, δηλαδή τους εργασιακά εξαρτόμενους από τζάμπα μάγκες ή τους κολλημένους στον τοίχο τζάμπα μάγκες, είναι σαφές και ξεκάθαρο μέσα μου και ασφαλώς είναι οι πρώτοι.
Στο αν ο Νεκτάριος ή όποιος άλλος έκανε τα ίδια ή και χειρότερα, παρακαλώ να απευθυνθείτε στον ίδιο. Μακριά από εμένα και οι συμψηφισμοί, και οι απολογίες που δεν αφορούν προσωπικά εμένα.
Στο αν θα μου ταίριαζε ο ρόλος της Αντιγόνης απέναντι στον Κρέοντα, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα δεδομένα. Δηλαδή, ποιος είναι σήμερα ο Κρέων, ποια η σύγχρονη Θήβα και ποιον θα επέλεγε να τιμήσει η Αντιγόνη. Και αυτό είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Στο αν μπουρδολογώ και μετράω το μπόι μου με τα σχόλια σας, επιτρέψτε μου να βλέπω ένα άλλο είδωλο στο καθρέφτη μου. Άλλωστε ο καθένας μας επιλέγει το δικό του κάτοπτρο να κοιταχτεί ή και να μην κοιταχτεί.
Τέλος, είναι σαφώς ευκολότερο να υπερασπίζεσαι αυτό που η εκάστοτε κοινή γνώμη ορίζει. Επιτρέψτε μου, να έχω το κουράγιο να της πηγαίνω κόντρα ενίοτε. Άλλωστε η «ορθοδοξία» δεν είναι το δυνατό μου σημείο.
Αυτά είχα να καταθέσω και γράμματα γνωρίζω, όπως υπέγραφαν και στη κατάθεση τους παλιά οι κατηγορούμενοι στα αλήστου μνήμης αστυνομικά τμήματα.

τσότσος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
τσότσος είπε...

Κατερίνα, μην ξεχνάς ότι ο Έλληνας ενοχλείται όταν "ο πεσμένος" χτυπιέται, είναι στην ψυχοσύνθεσή του (δες και την εκλογή Γιωργάκη στις 11.11.07) και αντιδρά. Αντιπαρέρχομαι τα περί "μπουρδολογίας" και εστιάζω στην τελευταία φράση σου: "για όλους τους άλλους ποιος θα συγκλονιστεί;"
Δεν ξέρω αν η ερωμένη του Ζαχ. ήταν θύμα ή τα χάλασαν στη μοιρασιά, ξέρω όμως ότι πολλές αναγκάστηκαν να "σκύψουν" για να επιβιώσουν. Μακάρι κανείς από τους σχολιαστές σου να μη βρεθεί στη θέση τους...

Ανώνυμος είπε...

Ωραιοι είστε όλοι σας, και πιό ωραία η Κατερίνα! Γράφετε ότι σας κατέβει απ το μυαλό σας, χωρίς να ξέρετε, σπιλώνετε νεκρούς, τρώτε πτώματα σαν τα θηρία. Και θέλετε να λέγεστε και αριστεροί!

Εγώ τον Βαρθολομαίο τον έζησα. Και ξέρω πώς φέρθηκε στο προσωπικό του ΙΚΑ! Οπως ξέρω και την "κυρία" που τον οδήγησε στον τάφο!. Αν εσείς, που δεν ξερετε την τύφλα σας, έτσι προσπαθείτε να είστε αριστεροί, γι' αυτό έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που έφτασε. Με οπαδούς της ευαισθησίας της Κατερίνας!

Ξέρεις γιά απάτες, γιά μίζες, γιά όργια? Ουτε ένας δεν βρέθηκε να κατηγορήσει τον Βαρθολομαίο γιά τίποτα! Εσεις είστε οι τζάπα μάγκες, που ισοπεδώνετε τα πάντα.

Οι φασίστες πιστεύουν στο "συκοφάντησε, συκοφάντησε, κάτι θα μείνει στο τέλος"! Και αυτό κάνεις και εσύ! Σαν γνήσια εκπρόσωπός τους. Γιατί τον φασίστα σήμερα το κάνουν οι συμπεριφορές, όχι τα παχιά λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιδιά! Πολύ κακό γιά το τίποτα! Κι' αν έγραψε αυτά που έγραψε η Κατερίνα, ποιός χ... στο τέλος-τέλος. Το εαυτό της προσβάλει, κανέναν άλλο.

Εγώ διάβασα ένα κακό, και κυρίως αντιαισθητικό σχόλιο, και απάντησα όπως νόμιζα. Τώρα, αν εσείς (ή κάποιοι από εσάς) δεν καταλαβαίνετε το κακό και άσχημο, από το σωστό και ωραίο, αυτό είναι πρόβλημά σας. Και αφήστε τα εύκολα "Ο Ελληνας ενοχλείται.."-εσείς οι Ευρωπέοι, πιά! (η ορθογραφία είναι σωστή). Ο οποισδήποτε ενοχλείται
οταν διαβάζει άσχημα κείμενα.

Οσο γιά τις "μπουρδολογίες" που σοκάρισαν τόσο πολύ τους "οπαδούς" σου (γιατί έχεις κάποιους πολύ, μα πολύ σοβαρούς οπαδούς, τους ίδιους και τους ίδιους σε κάθε σελίδα, του ίδιου αισθητικού "ύψους" με εσένα), πως αλλοιώς να χαρακτηρίσω το τρόπο γραφής σου! Ολο οργή, κλισέ, τζάμπα σταμπουκά, θέματα άλλα αντ' άλλων (ότι βρούμε και ότι έρθει στην κούτρα μας). Αν θέλετε να διαβάσετε σωστή κριτική και ανάλυση, δόξα τω θεώ υπάρχουν Blogs από όπου μπορείτε να μάθετε, ακόμα και γιά το συγκεκριμένο θέμα.

Αλλά, το Internet, μαζί με όλα τα καλά του, έχει και τα κακά του, τα φτηνιάρικά του, τις σαχλαμαρίτσες, τις Κατερίνες και τους οπαδούς.

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι όσοι υπήρξαν επικριτικοί, εστιάστηκαν μόνο στην ουσία, ενώ η γραφή είναι το χειρότερο.

Πολλά έγραψα. Νομίζω ότι τα λίγα του sxoliastis τα είπαν όλα.

τσότσος είπε...

Άλαλε, δεν σκυλεύουμε κανένα, σχολιάζουμε αυτά που έρχονται στην επικαιρότητα από τα ΜΜΕ (και αυτά σκυλεύουν όταν παρουσιάζουν όσα έρχονται στην επιφάνεια;). Ας ήταν μάγκες να τα καταφέρνουν στο σκοτάδι για να μην έρχονται στο φώς όταν κάτι στραβώσει. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ "ΛΑΜΟΓΙΕΣ", δεν τις ξέρω και δεν με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση!
Ναι, μας ενοχλεί όταν παντοδύναμοι εκπρόσωποι της διαρκώς ηθικολογούσας Δεξιάς ("πνεύμα και ηθική") "συλλαμβάνονται να "τσιλιμπουρδίζουν" με πολύ νεώτερές τους γυναίκες που, φυσιολογικά, δεν θα γύρναγαν να τους κοιτάξουν αν αυτοί δεν είχαν δύναμη και εξουσία. Και πώς γίνεται οι γυναίκες αυτές να βρίσκονται ΠΑΝΤΑ σε εξαρτημένη από αυτούς σχέση εργασίας;;
Τουλάχιστον ο Αντρέας "σαγηνεύτηκε" από μια αεροσυνοδό, δεν της πούλησε δηλαδή "μαγκιά", το κέφι του έκανε και το έδειξε. Αυτά τα "κρυφά" και "η οικογένεια πάνω από όλα" είναι κλασσικά χαρακτηριστικά υποκρισίας και τα σχολιάζουμε "σεμνά και ταπεινά".
Για να καταλαβαινόμαστε...

Αννη είπε...

@ αλαλος: 1) το εάν κατηγόρησε κανείς τον Βαρθολομαίο ή όχι, δεν λέει απολύτως τίποτε. Και στα σκάνδαλα των υποκλοπών, των ομολόγων και πολλών άλλων δεν βλέπεις ότι δεν βρίσκεται τελικά κανείς κατήγορος και όλα τελικά κουκουλώνονται;;; 2) Εάν η κυρία του Βαρθολομαίου ήταν "κυρία" ή όχι ποσώς με απασχολεί. Εάν όμως ήταν αυτό που υπονοείς, δεν νομίζεις ότι το φταίξιμο ήταν και του "κυρίου" που επέλεξε να είναι μαζί της;;; Η άποψή σου, ότι για όλα φταίει η "γυναίκα-μάγισσα" που ξελόγιασε τον καλό οικογενειάρχη, μάλλον προς μεσαιωνικο-αραβική μου φέρνει...

Αννη είπε...

@ γιώργος θαλάσσης: επειδή εσείς κύριε/α θεωρείτε ότι δεν γράφετε μπουρδολογίες, για δείξτε μας τις δικές σας αναρτήσεις ή πείτε μας ποιά θεωρείτε τα "σωστά" blogs για να τα παρακολουθούμε κι εμείς και να μορφωνόμαστε. Η Κατερίνα, όπως και κάθε σοβαρός blogger, δημοσιεύει την γνώμη της στο blog της και περιμένει τα σχόλια μας, αντίθετα με μερικούς σαν εσάς που δεν έχετε καμία ανάρτηση στο blog σας και περιφέρεστε βρίζοντας δεξιά κι αριστερά (ή μάλλον μόνο δεξιά;;;).
Η Κατερίνα (την οποία γνωρίζω μόνο από τις αναρτήσεις της) δεν έχει ανάγκη από οπαδούς και ελληνάρες-ευρωπέους αλλά από ελεύθερα πνεύματα που συμφωνούν ή διαφωνούν με τη δημόσια άποψή της χωρίς να βρίζουν και να χυδαιολογούν. Έχετε συνηθίσει μάλλον να συναναστρέφεστε μόνο με οπαδούς-ζόμπι που ακολουθούν τις επιταγές του αφέντη τους και δεν μπορείτε να δείτε που σταματάει ο δημόσιος διάλογος και που αρχίζει η χυδαιολογία...

Ανώνυμος είπε...

Γιά την Αννη, πολυ σύντομα:

"το εάν κατηγόρησε κανείς τον Βαρθολομαίο ή όχι, δεν λέει απολύτως τίποτε. Και στα σκάνδαλα των υποκλοπών, των ομολόγων και πολλών άλλων δεν βλέπεις ότι δεν βρίσκεται τελικά κανείς κατήγορος και όλα τελικά κουκουλώνονται" γράφεις!

Συμπέρασμα: Το ότι δεν κατηγορήθηκε, δεν σημαίνει οτι ΔΕΝ είναι ένοχος! Αρα, ΕΙΝΑΙ! Και τον βρίζουμε!

Μπράβο Αννη! Ο Φασισμός στην πιό αγνή του μορφή! Μπράβο πάλι!

katerina είπε...

Ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσω την όποια άποψη, ακόμα και την πιο υβριστική. Αλλωστε, ως επιλογή μου, τα σχόλια οποιουδήποτε, blogger ή ανώνυμου καταχωρούνται άμεσα.
Αγαπητέ άλαλε που με τιμάς διαθέτωντας το χρόνο σου για να συνεισφέρεις στο blog μου, θέλεις να μιλήσουμε για τον φασισμό;; Θέλεις να τον προσδιορίσουμε; Εσύ εκτιμάς ότι δεν είναι φασισμός το γεγονός ότι στο ΥΠΠΟ εργάζονται 1.050 άνθρωποι με καθεστώς ασφαλιστικών μέτρων; Εκτιμάς ότι η ετσιθελίστικη παρα τις δικαστικές αποφάσεις, μη καταβολή δεδουλευμέων δεν είναι φασισμός;
Ε, και εγώ εκτιμώ ότι είναι. Για τον Βαρθολομαίο δεν θα μιλήσω τώρα. Μιλάει ο ......Φίλος του ο Μέργος. Άστα άλαλε. Ευχομαι καλές γιορτές και να βρείς την λαλιά σου..
Εγώ θα την διατηρήσω....

τσότσος είπε...

Κανένας δεν έβρισε κανένα, λάθος κάνεις άλαλε. Για μένα, όπως έγραψα και πιο πάνω, το σημείο συζήτησης δεν είναι η άμεμπτη ή όχι διαχείριση του κάθε διοικητή/ γραμματέα, αλλά πώς και στις 2 περιπτώσεις μεσήλικες άνθρωποι είχαν "περιπέτειες" με πολύ νεώτερες και εργασιακά εξαρτημένες από αυτούς υπαλλήλους τους. Σ'αυτό το σημείο συζητάμε και εσύ το πας στο πόσο καλός διαχειριστής ήταν ο Βαρθολομαίος.
Πού βλέπεις λοιπόν το "βρίσιμο" στο Βαρθολομαίο; Τα γεγονότα της εξωσυζυγικής του σχέσης αναφέραμε...Εσύ επιμένεις στα τα της διαχείρισης του ΙΚΑ (δεν το ξέρω, δεν με ενδιαφέρει, άρα είναι αθώος). Η τζάμπα μαγκιά όμως με ενοχλεί και με ευπρεπή τρόπο (και όχι ειρωνικό όπως εσύ) το σχολιάζω.

Ανώνυμος είπε...

"Αντίθετα με συγκλονίζει η ανοχή μας στους Ζαχόπουλους και στους Βαρθολομαίους αυτού του κόσμου. Και δεν θα μιλήσω για τις απίστευτες απάτες τους, δεν θα μιλήσω για τα όργια κακοδιαχείρισης, δεν θα μιλήσω για τις μίζες και τις ρεμούλες."

Αυτά, κύριε τσότσε, γράφει η φιλενάδα σου η Κατερίνα. Αν αυτά δεν είναι βρίσιμο, ιδιαίτερα ενός νεκρού, τότε τι είναι;

Οσο για την απάντηση της Κατερίνας, αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Πάντως, να ξέρεις, ότι τουλάχιστον εμείς στο ΙΚΑ δεν χρειαζόμαστε υπερασπιστές της δικής σου ποιότητας. Και να χαίρεσαι την λαλιά σου.

Και τέλος! Ως εδώ! Μακριά από αυτό το βρώμικο και χυδαίο Blog!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εσείς είσαστε το κάτι άλλο! Που κρυβόσασταν τόσο καιρό;

Αννη μου, εγώ δεν έχω καμμία ανάρτηση, γιτί φοβάμαι μήπως μου βγεί σαν της Κατερίνας!
Αλλά φαίνεται ότι επειδή δεν γράφω, έχει δίκαιο η Κατερίνα! Καλό και αυτό.

Καλό και το άλλο: Εγώ βρίζω! Επειδή χαρακτήρισα μπουρδολογίες τα αριστουργήματα της Κατερίνας; Ενώ αυτή που κοσμεί με τα "γακ...κουλες", "λαμόγια" και "φασίστες" έναν νεκρό και άλλον που χαροπαλεύει, είναι ότι το ευγενικότερο (α, και ευαίσθητο!).

Ωραία και η απάντηση της Κατερίνας στον Αλαλο. Υπόδειγμα συμψηφισμού!

Παιδιά συνεχίστε! Το blog σας έχει πλάκα! Θα το συστήσω σε όποιον μπορώ. Αλλά προς θεού. Μην λερώνετε την αριστερά οικειοποιόντας την. Απλά φασίστες είσαστε. Το κακό είναι ότι δεν το ξέρετε.

Αντε, καληνύχτα. Να δούμε ποιον νεκρό, άρρωστο ή σακάτη θα πάρει η μπάλα αύριο. Ανυπομονώ!

τσότσος είπε...

Δεν με ενδιαφέρει, άλαλε, τί γράφει η Κατερίνα, κάτι θα ξέρει (που εσύ είτε δεν ξέρεις ή κάνεις πως δεν ξέρεις...) άλλωστε. Εγώ γράφω τη δική μου άποψη για τα γεγονότα.
Φαίνεσαι νταής και αμολάς μελάνι, καλή βόλτα λοιπόν σε άλλα blogs να τα κοσμήσεις με τις "παρατηρήσεις" σου...
Γ. Θαλάσση, τα περί φασισμού σε χαρακτηρίζουν: νταηλίκι και ειρωνία αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα. Να δούμε τί θα λες (αλλά δεν θα λες γιατί θα κρυφτείς) όταν/αν βγουν αυτά που φημολογούνται για τον Ζαχόπουλο στη φόρα...

Grammateas είπε...

Να διαχωρίσουμε το γεγονός της απόπειρας αυτοκτονίας από το τί έκανε ο Ζαχόπουλος στο διάστημα της θητείας του. Δηλαδή επειδή έπεσε στο κενό, είναι υπεράνω κάθε ελέγχου; Και μόνο από το περιστατικό, δόθηκε η αφορμή να ερυνηθούν πολλά σκοτεινά σημεία... Θέλετε και απόδειξη; Ο Ζαχόπουλος παραιτήθηκε μέρες πριν, αλλά πέρασε στα ψιλά, ελέω Ασφαλιστικού. Τώρα όλοι χώσανε τη μύτη τους. Η αυτοκτονία δεν είναι εξαγνισμός. Αδιαφορώ για την προσωπική ζωή του Ζαχόπουλου. Δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ όμως ο ρόλος του όλα αυτά τα χρόνια και το γεγονός ότι μόνο στο 1% να αποδειχθούν βάσιμες οι υπόνοιες σκανδάλων, οι "κουμπάροι" θα μοιάζουν με αρνάκια...

PN είπε...

Το σχολιό μου δεν έγκειται τόσο του άρθρου της Κατερίνας, αλλά θα έλεγα περισσότερο των εντόνων και αντικρουόμενων σχολίων που κινητοποίησε.

Η Κατερίνα δεν είπε τίποτα περισσότερο από το κοινό αίσθημα. Τη μέση αντίληψη που φέρει ο κάθε πολίτης, ότι στο δημόσιο τομέα η διαφθορά οργιάζει. Μπορεί να το τόνισε με έναν τρόπο προκλητικό, αλλά εγώ θα τον περιέγραφα απλά ειρωνικά σατιρικό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θίγονται ωσάν συγγενείς του αυτόχειρα. Στην τελική θα έπρεπε να θίγονται πολύ περισσότερο που κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη τους.

Δεν ξέρω ακριβώς τι λαμογιές γίνονται μέσα στο δημόσιο. Άσε που οι λεπτομέρειες της λαμογιάς δεν με ενδιαφέρουν κιόλας. Ξέρω, όμως, ότι κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια έχει δράσει με την ίδια μανιέρα. Πρόσφατα στο blog μου εξήγησε γιατί πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο δεν θα αλλάξει σύντομα. Είτε δεξιά, είτε κέντρο, είτε αριστερά, τα περιθώρια βελτίωσης είναι ελάχιστα. Δεν είναι ιδεολογικό το πρόβλημα της άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά βαθειά ηθικό και κοινωνικό.

Πάντως, είναι καλό μέσα σε αυτό το κλίμα, να υπάρχουν άνθρωποι - σαν την Κατερίνα - να θίγουν τα κακώς κείμενα, άλλοτε με σατιρικό και άλλοτε με καταγγελτικό ύφος.

Μπράβο...!!!!

Στέλιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Στέλιος είπε...

Συνυπογράφω το σχόλιό σου Κατερίνα. Ολοι οι "ευαίσθητοι" που θυμήθηκαν τις "δύσκολες" ώρες που περνά ο υποψήφιος αυτόχειρ ξεχνούν ή θέλουν να ξεχνούν ότι από τις δικές του μ...κίες έφτασε σε αυτό το σημείο. Τον συμπονούμε στον ανθρώπινο πόνο του, αλλά όχι και να ξεχάσουμε τί τον οδήγησε σε αυτό. Οι δικοί του εξάλλου άρχισαν να κυκλοφορούν τις κασέτες του. Ζω "από τα μέσα" τις περιπέτειες των συμβασιούχων και τα πήγαινε-έλα της νομολογίας και των οδηγιών Κεδίκογλου και η κατάσταση είναι δραματική.
Επιπλέον, όσοι (τάχα δήθεν) "υπάλληλοι" του ΙΚΑ μιλάνε για την καταλληλότητα του Βαρθολομαίου έναντι των διατελεσάντων διοικητών ΙΚΑ του Πασόκ, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν μπαίνουμε εμείς σε λογική συμψηφισμών. Αν μπαίναμε, θα τολμούσαμε τότε να ρωτήσουμε: πού ήσασταν κύριοι όταν ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας έπεφτε νεκρός και κατασυκοφαντημένος μέσα στο Ειδικό Δικαστήριο και ο δικός σας ο Κόκκινος δεν επέτρεπε στην οικογένειά του να καταθέσει λίγα λουλούδια στη μνήμη του? Ακόμη τον θυμάμαι να ωρύεται να βγάλουν έξω τους οικείους του Κουτσόγιωργα και να απειλεί να τους στείλει στο αυτόφωρο!
Επίσης, για την καταλληλότητα Βαρθολομαίου, ας δούν τα έσοδα του ΙΚΑ επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ. Μη τρελαθούμε, δηλαδή, και βγάλουμε τον κάθε υποψήφιο εραστή ...οσιομάρτυρα!

katerina είπε...

@σ.μ.
Καλώς τον. Αν και έπαγγελμαικά δεν ανήκω στους συμβασιούχους, το όλο concept με τρελαίνει. Ακόμα και ο πιο αισχρός, φασίστας εργοδότης δεν αναπαράγει αυτές τις λογικές εργασιακού μεσαίωνα που χρησιμοποιεί η ελληνική δημόσια διοικηση.
Σε ποιο blog σε βρίσκω;;;

Στέλιος είπε...

@κατερίνα: στο www.aratepylas.blogspot.com, δεν είμαι συμβασιούχος αλλά δικηγόρος συμβασιούχων.

τσότσος είπε...

Επιτέλους, σ.μ. & Κ.Βρεττέ, 2 λογικές φωνές ενάντια στον "κοπετό" των "άλαλων"...
Για μένα είναι χυδαίος όποιος πουλάει "αφροδισιακή εξουσία" για να "ρίξει" αγωνιούσες συμβασιούχους με ή χωρίς αναστολές. Το άδικο όλο δικό τους... Το αισθητικά (αγαπημένη λέξη σου, Κατερίνα, όπως και δική μου) απαράδεκτο αποτέλεσμα αυτών των τύπων είναι το "κόρδωμά" τους για τις σεξουαλικές "επιτυχίες" τους...
Καλή χρονιά!

Στέλιος είπε...

@τσότσος: καταρχήν καλή χρονιά. Πράγματι δε ν μπορεώ να κατανοήσω τη λογική ορισμένων να θέλουν να είμαστε politically correct όταν η Δεξιά είναι στη γωνία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάμαι παλιαότερα, όταν ο γιος ενός Υπουργού Βορείου Ελλάδος επί Πασόκ βρέθηκε να είναι skinhead, δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα (και είπα σκίνχεντ ε? τίποτε άλλο επιλήψιμο!). Εδώ βρήκαν γιο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά και άλλον να συμμετέχει σε συμμορία κλοπών(!), και δεν κουνήθηκε φύλλο.

katerina είπε...

Δεν με παραξενευει η λαικίστικη ηθικολογία των "δεξιών", ακόμα και των δεξιών που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί (και αφθονούν αυτοί).

Αν ξεφύγουμε από τη λογική της παραβατικοτητας, έχει μεγάλη σημασία να συγκρίνουμε τις "αξιόποινες" πράξεις των διαφόρων.
Να πάρουμε τον γιο του Βούτση, ληστευει τράπεζες, ρισκάρει τη ζωή του και τη ζωή ανύποπτων πολιτών, αλλά από την εποχή του Ρομπέν των δασών αποθεωναμε πρακτικές σαν κι αυτές,ως επαναστατικές.
Να θυμηθούμε τον Ανδρέα με τη Λιάνη; Γιατί κατηγορήθηκε; Διότι το δημοσιοποιησε. Ποια ήταν η "παράβαση" του Παπανδρέου; Το ότι μας πέταξε στα μούτρα τον έρωτα του. Δεν είμαι ο Φρουντ αλλά θα υποστηρίζω πάντα ότι όταν ο Παπανδρεου ειχε στερέψει πολιτικά, επεδίωξε να μας προκαλέσει κοινωνικά. Μας ταρακούνησε. Μπορεί η αισθητική της Λιάνη να ήταν αντίθετη στην αισθητική του μέσου αριστερού, αλλά σε μια εποχή που η γυναίκα ξεκινούσε την άφυλη πορεία της επαγγελματικής της καταξίωσης, η Δήμητρα μας παρέπεμπε στο αρχέτυπο του θηλυκού.
Και ερχόμαστε τώρα στους ΖαχοΒαρθολομαίους. Εργοδότες, ανασφαλείς για τον ανδρισμό τους, επιλέγουν ευάλωτες "Δήμητρες" που πιστεουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν, όχι βέβαια με την προσωπική γοητεία τους αλλά με αφροδισιακό όπλο την εξουσία τους.

Φίλε τσότσο, μπορεί η Αριστερά να έχασε τον ιδεολογικό ηγεμονισμό της αλλά δεν έχασε τον αισθητικό της ηγεμονισμό. Και δυστυχώς μόνο εκει έχουμε να ποντάρουμε αυτή τη στιγμή.
Ακόμα και στη περίπτωση Παπανδρέου vs Βενιζέλου θα είναι δύσκολο οι ιστορικοί του μέλλοντος μας, να βρούν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Κέρδισε αυτός που η αισθητική του, ήταν πιο κοντά στην αισθητική του μέσου προοδευτικού.