Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Present Perfect Continuous


Σε ...Παρακείμενους Διαρκείας με παρέπεμψαν τα σχόλια περί ...Αγγλικών. Ένα σύστημα που είναι ηθελημένα Παρακείμενο, ένας αθέλητος βλαχο-ελιτισμός Διάρκειας.

Για το Παρακείμενο-όσο και Παρακοιμώμενο – Σύστημα, τα όποια σχόλια περιττεύουν. Οι Παρακοιμώμενοι  έχουν γίνει πλέον τόσο γελοία αυτιστικοί  που δεν θα νοιώσω έκπληξη αν μάθω  ότι αναζητούν ασμένως μια καθηγήτρια του... Στρατηγάκη να.... «επιβεβαιώσει» ότι την ώρα του μαθήματος ο 15χρονος Τσίπρας έπαιζε ναυμαχία με τον διπλανό του.  

Το βλαχο-ελιτισμό  ....Διάρκειας, μετά τον Ψαθα με τις "απρε-μιντι προμεναντ εις τας πρεσβείας" τον περιέγραψε  ο Κων. Τζούμας με την πιο χαρακτηριστική λέξη που μπορεί να περιγράψει τον κακοχωνεμένο αστισμό των φρικαρισμένων μικροαστών. Κασμιρο-λινάτσες.

Αν κάτι «κράτησα» από την συνέντευξη Τσιπρα στην Αμανπούρ ήταν η προβοκάτσια της, στην ερώτηση που αφορούσε στην …μισες Μερκελ. Η Αμανπουρ  δεν ρώτησε τι θα κάνουν τα όργανα της ΕΕ,  της Ευρωζωνης ή τα Κρατη-Μέλη. Η Αμανπουρ  δεν ειναι τυχαία η ...Αμανπουρ. Η Αμανπουρ ειναι η... Αμανπουρ γιατι τολμάει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της,  τις ...αμερικανιες του political correctness* .

Κι αν σας διώξει απο το ευρω η ...μισες Μερκελ? Κοινώς λέει η Αμανπουρ, τι Θεσμοί, τι Όργανα, τι Συνθήκες, τι Ευρώπες, τι Βλακειες μου λέτε τώρα. Εδω μιλάμε  για Πολιτική. Ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός  τι θα κάνει με την περίπτωση σας? Εσεις τι θα κάνετε με τη περιπτωση του?

Κι είναι η μόνη απάντηση του Τσιπρα που με ενδιέφερε να ακούσω. Σε όποια ...σύνταξη. Σήκωσε το, το γάντι Αλέξη... Η Αμανπουρ στο χαρίζει, κάντο ...Future Continuous

Υ.Γ. Η Μαντάμ Μερκελ είναι εκνευρισμένη και κάνει λάθη. Το τηλεφωνημα στον Παπουλια ήταν ένα απο αυτά. Αν δεν ήταν...λάθος, αλλά ένας γερμανικός τακτικισμός, υποθέτω ότι το περιεχόμενο περι ...δημοψηφισματος δεν θα διαψευδόταν τόσο κατηγορηματικά απο την Καγκελαρία.

* Εκείνος ο Σκωτσεζος ο ΜακΝτοναλντ, που ηρθε σε ρηξη με το Εκκλησιαστικό Συμβουλιο έλεγε : The two pillars of political correctness are: willful ignorance and a steadfast refusal to face the truth.

3 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

κοιτα να σου πω την αλήθεια εγώ ένα απλό ελληνάκι είμαι, δε καταλαβαίνω και πολλά
αλλα και μονο που η μερκελ έκανε αυτό το τελευταίο στράβωσα και αν και δεν εμπιστεύομαι διόλου τσιπρα -καλο παιδι δε λέω- θα τον ψηφίσω τελικά γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Αίθρα είπε...

I love you!
{though straight...}

Καραμούζα είπε...


Παιδιά, εγερθήτω,
να βγούμε στους δρόμους
κεφάλια να σπάμε,
να σκίζουμε κ-λους,
στη σβάστικα πάντα,
αιώνια πιστοί,
για μάς ανατέλλει
χρυσή η αυγή.

Κουμμούνια, προδότες,
έγχρωμους σκλάβους,
θα διώξουμε τώρα,
κλωτσιά και γροθιά!
Ξεπάστρεμμα θέλουν
αυτή τη στιγμή!
Εμπρός εγερθήτω
καλεί η φυλή!

Με Λιάκο για φύρερ
Κασσίδη μπροστάρη,
θα δείξουμε σ' όλους
πατρίς τί εστί,
Ελλάδα, θρησκεία,
λεφτά στο παγκάρι!
Ορμείστε, χτυπείστε
στο "δόξα πατρί".