Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η …Τιμή της Καταρίνα

Τα ...Μεσα "εκτιμησαν" ότι η Καταρίνα έχασε την …τιμή της χορεύοντας ένα βράδυ με τον Λούντιγκ. Η Καταρίνα αποκατέστησε την τιμή της όπως μόνο οι ταπεινωμένοι μπορούν. Με τον φόνο του …δημοσιογράφου.

Η Καταρίνα πιθανότατα …αγανάκτησε, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, να μιλήσει, να εξηγήσει, να αμυνθεί. Το σύστημα απέναντι της αμείλικτο προσπάθησε να την καταπιεί. Αντέδρασε. Σκότωσε.

Η χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ …αποκαταστάθηκε. Η αξία της Τιμής της ζυγίστηκε από την ίδια και μετρήθηκε ακριβή. Με αίμα.

Αγανακτισμένοι… συμπαθητικά καλόκαρδοι κατά τον …δημοσιογράφο. Ταπεινωμένοι …Τιμωροί κατά τον Μπελ.

Κι εδώ να βρισκεται αυτό το μικρό, συχνά μετέωρο, συχνά φοβισμένο, συχνά αποτυχημένο αλλά ΠΑΝΤΑ τόσο κρίσιμο βήμα. Οι Αγανακτισμένοι όταν μετατρέπονται σε Ταπεινωμένους προσδιορίζουν διαφορετικά την αξία της Τιμής και της …τιμής τους. Ίσως γιατί παρά την …Εφημερίδα, η Τιμή…εξακολουθεί να μην αποτιμάται σε χρηματιστηριακές τιμές...

Κλείνω τα μάτια κόντρα στον Σεπτεμβριάτικο ήλιο, και πίσω από τα βλέφαρα, η Καταρίνα Μπλουμ εμφανιζεται ξαφνικά, συνοψίζοντας τις μέρες που βιώνουμε σε μια εικόνα. Η φωνή των Αγανακτισμένων. Η ακριβή Τιμή των … Ταπεινωμένων…

8 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

ωραια τα λες, και καιρια...Και εχεις και ωραια φωνη...!!

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ώρα που οι αγαναχτισμένοι
θα γίνουν αποφασισμένοι
και θα τους πνίξουν πριν χρειαστεί να γίνει ο φόνος.
Οι καλοκάγαθοι της πλατείας οι καλόκαρδοι του Πρετεντέρη θα μαζευτούν πάλι και θα δείξουν οτι ο μόνος δρόμος ειναι αυτός της μαζικής πολιτικής διεκδίκησης. Ο δρόμος της λαϊκοδημοκρατικής επανάστασης.
Ο άνθρωπος θα νικήσει. Οι αγορές θα μαζέψουν τα κουρέλια τους.



σ.

katerina είπε...

Καλη σου μέρα Μαχαίρη.
Στην πραγματική μου ζωή ειμαι ...φαλτσα σε όποιαδηποτε ...μελωδια δεν ειναι δική μου. Αλλωστε πάντα -φυσει και θέσει- ήμουν ΜΗ ενταγμένη σε όποιουδηποτε ειδους ...χορωδία. Κι έτσι τραγουδάω αποκλειστικά και μόνο δικους μου ...σκοπους.

katerina είπε...

Καλημερα σ. μου,
η πολιτική ορθοτητα ξορκιζει το αιμα ανατριχιαζοντας στο τεραστιο κόστος του. Η Ιστορία όμως το αναδεικνυει. Ο "άνθρωπος" και η "ανθρωποτητα", έννοιες που ακουγονται ...ταυτοσημες,αλλά ιστορικά εμφανιζονται συχνά αντιθετικές.

koulpa είπε...

η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει.. μάλον η τιμή παραδίδεται.. δεν κλέβεται.. εμείς την παραδόσαμε αντί ονείρου απόκτησης τζιποειδούς και μεζονέτας.. και η αγανάκτηση προς το παρόν αφορά την δυσχέρια αναπαραγωγής του ονείρου.. :) :)
με έχει κουράσει ο πολιτικός πολιτισμός.. :) :)
την καλημέρα μου :) :)

katerina είπε...

Καλησπέρα koulpa,
Προσωπικά δεν υπήρξα ποτε ...θιασώτης κανενός "πολιτικού πολιτισμού". Το ακριβώς αντιθετο μάλιστα. Τον σιχαινομαι. Όπως σιχαινομαι και όλα αυτά τα υποκριτικά φληναφήματα. Και για αν γινω ακόμασαφεστερη και αν μην το... περιτριγυρίζω το θέμα, ποτε δεν πιστεψα στο ΔΙΚΑΙΟ ως εξ ουρανου...ορμωμενο. Αντιθετα πιστευα πάντα ότι το ιστορικά το δίκιο ειναι αυτου που εχει την ισχυ και τα κουραγια και μπορει να το διεκδικησει. Αυτου δηλαδή που γραφει την Ιστορία. Και αυτο ειναι κι το ζητουμενο ΣΗΜΕΡΑ. Εχει κουράγιο ο ατιμωμένος, ο ταπεινωμένος,ο ...χαμένος,να δωσει τον αγώνα; Με ότι αυτο σημαινει. Με όποιο κόστος αυτο συνεπάγεται. Κι επειδή ...αφορισαμε τον "πολιτικό πολιτισμό", και επειδή το δαχτυλομου δεν τοθεωρησα ΠΟΤΕ ως το καλυτερο καταφυγιο, αναρωτιέμαι ΕΥΘΕΩΣ: Υπάρχειη κρισιμη μάζα που θα συγκρουστει -ναι και μεκάθε βία- απεναντι στον ...φαινομενικά ισχυρό;

Η δική μου προσεγγιση ειναι ...ότι δνε υπάρχει. Και αυτο ειναι που με κάνει εξαρετικά απαισιοδοξη. Αλλά καιπάλι ΠΟΤΕ ΚΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ.

υ.γ.η δίκή μου ...αρχη εκφρασμένη και στθερή "Δικαίωμα δεν είναι κάτι το οποίο σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου ...πάρει"

koulpa είπε...

χαχαχα αυτή η κρίσημη μάζα.. την συζητάμε συχνά τελευταία.. θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου.. ούτε μάζα υπάρχει.. ούτε κάν τιμή.. είμαστε λίγοι και σκόρπιοι.. απο την άλλη τι αξία έχει;.. αν θέλουν να σέρνονται.. ας συρθούν.. :) :)
αν είχα λύση θα την κατέθετα.. αλλά οι λύσεις που μου έρχονται.. μπορούν να εφαρμοστουν μόνο σε λίγους με λίγους και για λίγους.. όπερ άχρηστες.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις (πνευματικη ζωη , ιδεες κλπ) για να κινιθει δημιουργηκα αυτη η μαζα ,οποτε καλυτερα να βουλιαξουμε γιατι μονο ετσι ισως να αλλαξουμε
γιωργος -λευκαδα