Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ....

Και σήμερα ήταν ασφυκτικά. Και σήμερα ο κόσμος στο Σύνταγμα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία. Και σήμερα ο κόσμος δεν έφευγε. Μέσα στη βροχή...

Γύρισα σπίτι ευτυχισμένη. Είμαι Eυτυχισμένη. Με αυτή την ευφορία που μπορεί να σου προσφέρει η φωνή του δίπλα σου όταν ενωνεται με τη δική σου. Ποιος είναι ο...δίπλα σου; Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά...

Το «και μετά ;» όλο και πιο συχνά ακούγεται . Και το ερωτηματικό γίνεται όλο και πιο έντονο. Αλλά ο δρόμος δεν υπάρχει, δεν είναι χαραγμένος, δεν είναι σε κανένα γραμμένος σε κανένα βιβλίο, δεν υπάρχει σε κανένα manual… Και πάνω από όλα δεν είναι σπαρμένος με...τριαντάφυλλα.

Όταν όλο αυτό θα πάρει χαρακτήρα που θα ξεπερνάει την αγανάκτηση, πολλοί θα προσπαθήσουν να το αποδομήσουν, ακόμα περισσότεροι να το λοιδωρήσουν, ακόμα πιο πολλοί να το χτυπήσουν.

Άλλοι πάλι θα κάνουν ότι δεν υπάρχει. Θα περιμένουν –μάταια- ο κόσμος να πάει σε αυτούς και όχι αυτοί στον κόσμο. Αλλά η ώρα είναι τώρα. Χωρίς μετρήματα, χωρίς σούμες, χωρίς τακτικισμούς.

Τι είναι για σένα η Αριστερά; ρώτησα τον Στέλιο, γύρω στα τριάντα που ιστορούσε όρθιος στα σκαλάκια σε δύο άλλους το τι έγινε στην χθεσινή συνέλευση που στήθηκε αυτοσχέδια. Στον Στέλιο που έλεγε ότι είναι περήφανος που δεν έχει ψηφίσει ποτέ του.... Ανύπαρκτη, ήταν η απάντηση του.

Ανύπαρκτη.... Αν αυτές τις μέρες, κάποιος πιστεύει ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η θέση των βουλευτών της Αριστεράς, είναι μέσα στη Βουλή, πίσω από τα τείχη που ορθώνουν τα ΜΑΤ, και όχι έξω μαζί με τον κόσμο, φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Στέλιο για την κοινοβουλευτική Αριστερά. Ανύπαρκτη.

Και το ανύπαρκτη, σημαίνει πολιτικά αυτιστική, ελιτίστικη, ναρκισιστική και ελπίζω... να μην εξελιχθεί και σε αυτοικανοποιούμενη.

15 σχόλια:

apos είπε...

Αυτό που γίνεται, αγαπημένη μου, το λοιδωρούν ήδη. Οι γνωστοί επαγγελματίες ευαίσθητοι, κομμάτι και οι ίδιοι της κρίσης. Δεν πειράζει.

Όσο για την... αριστερά, την Ανύπαρκτη, δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό. Ευτυχώς.

katerina είπε...

Καλημέρα Απος.
Ο παράγοντας χρόνος,αυτο το ρημάδι το t,ειναι το πιο σημαντικό ΑΥΤΗ τη στιγμή.
Απος μου,τα ξέρεις,τα εχουμε πει και δια ζωσης,γνωριζεις την άποψη μου Ξέρεις ότι πιστευα πάντα, πιστευα βαθιά -εδώ τα εχω γράψει δεκάδες φορές- ότι ΔΕΝ ειναι δυνατόν σε ένα χυδαιο, προστυχο, σάπιο δέντρο,εμεις να θεωρουμε ότι κάποια κλαδάκια βγάζουν μυρωμένα λουλουδάκια,γιατί ...ένιψαν τα χερια τους απο την διαχειριση της εξουσίας. Καλά έκαναν και ΔΕΝεγιναν γενιτσαροι,αλλά αυτό δεν τους δικαιωνει αυτοματα. Ουτε επισης μπορουμενα το απαξιώνουμε τόσο ευκολα.

Αλλά όσα κι να μπορουμε να της καταλογισουμε- και ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και πολύ ενοχοποιητικά- ειναι οι ...ex officio συμμαχοι. Είναι οι ex officio ταγμένοι να προστατευουν την εργασία και τους εργαζόμενους. Ασφαλώς μπορουν να αρνηθούν τη ...θέση μάχης που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βρισκονται. Μπορουν να κάθονται στοπεριθώριο και να μετρανε τις ισορροπίες τους,μπορουν ...να ΜΗΝ κάνουν για μια ακόμα φορά αυτο που οφειλουν. Μπορουν να ακολουθούν τον δικό τους ...μονοδρομο. Αλλά ποτέ η ιστορία δεν σεβάστηκε τον αποντα.

Κενό δεν θα υπάρξει. Θα καλυφθεί. Όπως πάντα. Με ότι κι αν σημαινει αυτό.

Yannis Zabetakis είπε...

πες του Στέλιου, Κατερίνα μου, ότι καλό είναι να ΜΗΝ απέχει από τις εκλογές :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ευτυχισμένη:
Ξαναγράφω από προηγούμενη ανάρτηση μπας και το δεις και απαντήσεις:
Εγραφα: «ΠΑΛΙ (!!!)δεν απάντησες.
Αν δεν πέσει η δόση τι θα φάνε όλοι αυτοί 1η Αυγούστου?"
Γιάννης Σιδέρης

Επεξηγήσεις, αναγκαστικές πλέον :!
1) το ερώτημά μου αφορούσε την «ατμόσφαιρα» που εξέπεμπες σε προηγούμενο ποστ
2) περιμένω την ώρα , δεν θα πάρει και πολύ, που όλοι εσείς οι πολιτικοποιημένοι επαναστάτες θα κρίνετε ότι αυτό το πανέμορφο, αυθόρμητο (έστω και καθ΄ ισπανικήν υποδειξιν), κίνημα είναι απολίτικο και θα προσπαθήσετε να το χειραγωγήσετε για να του δώσετε «προοπτική», αφού δεν απαντάει στο «τι να κάνουμε». Ηδη ο αχρείος Αλαβάνος αφού κανείς δεν άκουσε την δική του έκκληση να γίνει το Συνταγμα Ταχριρ, πήγε να καπελώσει με δηλώσεις το νυν Σύνταγμα..
Απλώς, όπως και οι όμοιοί σου στο ιντιμιντια («κουκουρουκου» τους λένε αυτούς τους Συντάγματος, καθώς και …φρεντλυ φεις μπουκ, ενώ συ παλιά είχες μιλήσει για προσκοπισμό στην περίπτωση κάποιας κοινωνικής οργάνωσης…!!)
. Δεν έχετε καταλάβει το Σύνταγμα ότι είναι μια νέα συλλογικότητα, μια παρακαταθήκη …Θα πάτε να την καπελώσετε σε λίγο με την ψευδαίσθηση ότι θα τους δώσετε …προοπτική! Ηδη προχθές τσακώνονταν σε κάποια «επιτροπή» για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχουν και οι λαθρομετανάστες στις εκδηλώσεις.
Αλλα όπως κάποιος έγραψε:
«Δεν κατάλαβα τι δουλειά έχουν στο συγκεκριμένο θέμα να είναι δίπλα μου οι λαθρομετανάστες? Εχουν άποψη για το ποιοι τα ‘ φαγαν και πως θα τα ξεπληρώσουμε, ή αν θα πρέπει?
Πληρώνουν μήπως και οι λαθρομετανάστες από τους … φόρους τους για να ξεπληρώσουμε?
Θα φωνάξουν και αυτοί φέρτε πίσω τα λεφτά μας? Αν πάμε στη δραχμή θα είναι και αυτοί μαζί ή θα την κοπανήσουν - όταν δεν θα μας κοπανάμε να μας τις αρπάξουν?»
Η πλατεία Συντάγματος σας ξεπέρασε αγαπητή. Είναι μια νέα γενιά που διαμαρτύρεται κόσμια, που δεν κάνει μετωπικές συγκρούσεις για να δικαιολογήσει τις απάνθρωπες θεωρίες η την μαλακία με την οποία κομματικοί αγκιτάτορες την μπόλιασαν στα νιάτα της.
Αλλα αυτοί είναι κουκουρούκου, που λεει και το ιντιμήντια…
Γιάννης Σιδέρης
ΥΓ: θα απαντήσεις????

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητή μου Κατερίνα,
Ο χαρακτηρισμός “αγανακτισμένοι” των ανθρώπων που συγκεντρώνονται τελευταία στις πλατείες δε μου κάθεται καλά και πιστεύω ότι τους αδικεί. Ελπίζω να πρόκειται για κίνημα “Αφυπνισμένων, πολιτικά άστεγων πολιτών”, που εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους και τις μετατρέπουν σε ενεργό δράση, καθώς δεν εκφράζονται μεν από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα, αλλά θα μπορούσαν να δώσουν το έναυσμα για μια άλλη πορεία της κοινωνίας μας. Μια συνάθροιση ανθρώπων, που ο καθένας έχει στο μυαλό του τη δική του “ανεξάρτητη” κοσμοθεωρία συνθέτει μια άνοστη “πολιτική σούπα” , ακίνδυνη για κάθε πολιτικό κατεστημένο, που βαθμιαία εκφυλίζεται, όσο δεν αποκτά συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, για ν' αρχίσει κάτι να κινείται θα πρέπει η συνισταμένη των πολιτικών δυνάμεων που εκδηλώνονται να ξεφύγει από το μηδενικό αλγεβρικό άθροισμα των συνιστωσών της.

the elf at bay είπε...

Όντως η Αριστερά στην Ελλάδα δεν υφίσταται πια. Ούτε σαν παρουσία. Είναι όλοι τους συνένοχοι.

katerina είπε...

Καλη σου μέρα χημικέ,
Εγώ του κάθε Στέλιου μπορώ αυτο,την συμμετοχή στις εκλογές,να του το ψιθυρισω. Απλά δηλαδή να του ξαναπώ αυτά τα χιλιοειπωμένα της συμμετοχής ως καθήκον, του ότι δεν συμμετεχει αυτός, οι άλλοι που …»συμμετεχουν» προσδιοριζουν το αποτέλεσμα,κλπ κλπ κλπ. Αλλά όλα αυτά Γιάννη,μπορώ ΜΟΝΟ να τα ψιθυρισω. Δεν ταπιστευω ουτε εγώ που…συμμετεχω,που ψηφιζω. Που ξέρω πολύ καλά ότι δνε κάνω τιποτα περισσότερο παρα να σεβομαι τους κανόνες ενός που βρωμικου παιχνιδιου. Και σεβομενοι τους «κανόνες» του, ουσιαστικά συμμετεχω στην αναπαραγωγή του.
Καμιά φορά τα ωνάζω και όλα αυτά τα …φαιδρά επιχειρηματα, ίσα για αν σκεπάσω τις μεσα μου φωνές που κραυγάζουν ξεραμένες στα γέλια,σε ένα …κλαυσιγελωΓιάννη μου, σε αυτό που στεκεται απεναντι μου και ταυτοχρονα μεσα μου και με ρωτάει «σε ανακουφιζουν οι μαλακίες που λες ρε Κατερίνα».

Γιάννη μου, τι θα περιμενα να ακουσω σήμερα; Ποια συναινεση και ποιες ανοησίες. Απλή αναλογική. ΤΩΡΑ. Τα χέρια μεσα στο βουρκο. Οι Ποντιοι Πιλάτοι, δεν ειναι πια γραφικοι,ειναι …επικινδυνοι. Όλα τα άλλα τα ακουω βερεσε. Χαχαχαχα καλά το καταλαβες,εχω τις ...κακές μου,θα μου περάσει

katerina είπε...

Γιάννη μεσα απο τη καρδιά μου ελπιζω ότι «όλοι αυτοι» θα φάνε εσένα και κάθε εσένα…αν δεν πεσει η …δόση.

Αλλά μην ανησυχείς, οι πρεζεμποροι θα ειναι εκει στην ώρα τους. Ποτέ ο θυτης δεν αφηνει το θυμα …απο καλοσύνη. Εχειπολύ ...ψωμί ακόμαη υποθεση. Εσυ δηλαδή δεν ειδες τον Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών που ...φωναζε,μα τι λετε,εχετε 800 δις περιουσια,λιμανια,σιδηροδρομο,τραπεζικό συστημα,τουριστικά...ειμαστε εδω.

Η δόση δνε θα πέσει,όταν δεν θα εχουμε ΤΙΠΟΤΑ. Τοτε πια... ΌΧΙ τωρα
Φανταζομαι ότι όλοι εσείς εχετε πιασει τα στενά και εξακολουθειτε να εισαστε τα βαποράκια.

Παραβλέπεις κάτι σημαντικό Γιάννη. Εγώ και …κάθε εγώ είμαι ΕΚΕΙ. Ποιος εισαι εσυ που θα ερμηνευσεις εμένα; Ποιος σου εδωσε αυτο το δικαιωμα;
Ποιος σου επετρεψε να γινεις ο εκτιμητής αξιών που δνε αντιλαμβάνεσαι καν; Μεινε στο παραμυθάκι σου Γιάννη. Πάρε την πρεζουλα που σου δινουν και μοιρασε τη. Αλλωστε εχει απαντησει και η Πλατεία επ’ αυτου. Βροντερά. Με αυτές τις 10 λέξεις που κρυβουν τις συμπυκνωμένες αλήθειες με εξαιρετικό χιουμορ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ

Υ.Γ. Ο Θεός λένε τα πάντα εν σοφία εποιησε. Ε,θα μπορουσε να ...αποφυγει τα ορνεα τυπου ΣΚΑΙ. Κάνει και ο ...Θεός,τις μπαγαποντιές του. Δεν πειράζει. Ακόμα πιο μεγάλο challenge

katerina είπε...

Χρηστο καλη σου μερα,
Κια εμένα η λέξη «αγανακτισμένοι» μπορεί να μην εκφράζει αυτό που εγώ βλέπω. Εγώ αποφασισμένους βλέπω και όχι αγανακτισμένους.
Ναι,δεν θα διαφωνησω μαζί σου ότι υπάρχει ο κινδυνος της απολιτικης σουπας. Αλλά τιποτα δνε γινεται Χρηστο ουτε με φοβους,ουτε με το κάθομαι απεξω και κριτικάρω, με το ...ασε να δουμε. ΕΚΕΙ. Το πιο καλό, το πιο ώριμο που άκουσα αυτές τις μέρες,ειναι κάτι που ειπε ένας φίλος «ο γυαλός ειναι ΑΥΤΟΣ» Όποιος πιστεψει ότι ...θα αρμενισει παραδιπλα, στραα αρμενιζει. Οψομεθα. Στην Πλατεία. Κια όχι μόνο στη Πλατεία.

katerina είπε...

Elf καλημέρα,
Ακόμα κι αν ήταν όλοι τοςυ ...συνενοχοι, ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ εγώ, συλλογικές ευθυνες δεν προκειται να αποδεχτώ ΠΟΤΕ. Η συλλογική ευθυνη ειναι η βάση του φασισμού. Νομιζω ότι το εχουμε ξανασυζητησει, περα αποτην αθλιοτητα των Παγκαλισμών, το «ολοι μαζί τα φαγαμε» δνε ειναι μια τυχαία ρηση του άθλιου. Ο Αθλιος,ο θλιβερός αυτός τυπος, ξερει πολυ καλά την επικοινωία του φασισμου. Αρα για μένα ειναι θέμα ΑΡΧΗΣ να μην πω ποτε το «όλοι συνενοχοι».

Τωρα ασφαλώς και η Αριστερα εχει ευθυνες. Πάνω απο όλα βολεματος, ελιτισμου,ναρκισισμου και πολιτικής ορθοτητας. Αλλά μην τα βάζουμε όλα στο τσουβάλι. Ειναι παραλογο, ειναι απλοικό, ειναι ευνουχιστικό. Όχι για την Αριστερά. Ειναι ευνουχιστικό για ΕΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι η Δημοκρατια δεν εχει σχεση με την αριστερα.

Αν ειναι πολιτες της Δημοκρατιας, της πραγματικης Δημοκρατιας, και αυτο αναζητουν τοτε το δεντρο μπορει και να μεγαλωσει.

Αν ειναι ενας ελιγμος της αριστερας τοτε θα βουλιαξουν στον ιδιο τους τον φασισμο.


Κατερινα θα με ενδιεφερε να μαθω αν αναζητας την Αριστερα ή την Δημοκρατια. Μια ξεκαθαρη ειλικρινη απαντηση για να ξερω αν εισαι (υπο προυποθεσεις) φιλος μου ή εχθρος μου.

"ΟΓΤΔ"

katerina είπε...

"Ισχυρίζεστε ότι η Συντακτική Συνέλευση δεν ήταν αντιπροσωπευτική, ότι ήταν απαξιωμένη. Εντάξει, διαλύστε την, αλλά καλέστε γενικές εκλογές για μια καινούργια Συντακτική που θα είναι πιο αντιπροσωπευτική".

Παλιό,κλασικό... Μια πολύ γρήγορη απάντηση,σε μια λάθος ερώτηση φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

"ΟΓΤΔ" = "Ο Γατόπορδος Της Δημοσιογραφίας"

Ανώνυμος είπε...

Κατερινα ευχαριστω για την απαντηση.

Ησουν κατατοπιστικη για το οτι αναζητας την Δημοκρατια αλλα την Αριστερα.
Και δε καταλαβαινω γιατι δεν εχεις την τολμη να το πεις ξεκαθαρα. Σε μενα? Οχι σε μενα. Ειμαι διαβολικα εξυπνοτερος σου.
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι την Δημοκρατια δεν την εχεις στο αιμα σου. Με λυπει πιο πολυ απο οτι εσενα. Αληθεια.

Στον πιο κατω, τον αλλο ανωνυμο, δεν ξερω τι ζορι τραβαει αλλα εγω δεν ειμαι ουτε δημοσιογραφος, ουτε καμια πορδογατα της Αφρικης, και για να ξερεις δευτερη φορα γραφω στο blog σε ολη μου τη ζωη και το μονο που εκανα ειναι μια ερωτηση γιατι ηθελα απλως να μαθω.

Να σου πω κατι δεν εχει σημασια. Αυτο που ηθελα το πηρα.

Ευχαριστω.

"ΟΓΤΔ"

Ανώνυμος είπε...

Ησουν κατατοπιστικη για το οτι αναζητας οχι την Δημοκρατια αλλα την Αριστερα.

Εισαι αριστερη πρωτα απο ολα και απο αυτο δε μπορεις να ξεφυγεις. Την Δημοκρατια ομως θα εισαι ανικανη να την αναζητησεις. Sad but true.

"ΟΓΤΔ"