Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Απουσίες και Παρουσίες

Κοράκια και Ύαινες διαγκωνίζονται στην τυμβωρυχία. Επιχειρούν ότι πιο χυδαίο, ότι πιο πρόστυχο, ότι πιο ανήθικο. Συμψηφισμό αίματος.

Η πραγματικότητα όμως είναι εδώ, όποια στρέβλωση κι αν επιχειρούν οι επαγγελματίες της λοβοτομής. Η Αστυνομία ΚΑΙ με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ΚΑΙ με την ΑΠΟΥΣΙΑ της, είναι ο μοχλός στήριξης αυτής της μαφιόζικης χούντας. Με ένα σμπάρο …πολλά τρυγόνια.

Η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία δημιουργεί περιθώριο, δημιουργεί παραβατικότητα, δημιουργεί εγκληματικότητα. Αυτό είναι ιστορικό δεδομένο και για αυτό δεν χωράει καμιά αμφισβητηση. Η Αστυνομία εκτελεί εντολές ΑΠΟΥΣΙΑΣ.

Αφήνει ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, οι συμμορίες, η αυτοδικία και τα τέρατα του φασισμού, εκχωρώντας αρμοδιότητες …φύλαξης στη Χρυσή Αυγή. Αν χρειαστεί την συνδράμει. ΚΑΘΑΡΑ. Όπως προχθές το βράδυ. Οι μισθωτοί και αυτιστικοί μμετζηδες θα το παίξουν το παιχνίδι, αίμα με αίμα. Χθες τα χαράματα δολοφονήθηκε ένας 44χρονος πατέρας για μια φτηνοκαμερα. Σήμερα τα χαράματα δολονηθηκε ένας 21χρονος με 10 μαχαιριές, γιατί ήταν ξένος…

Να …διαλέξουμε νεκρό;

Η δολοφονική ΠΑΡΟΥΣΙΑ της Αστυνομίας σε κάθε κινητοποίηση, πορεία, διαδήλωση είναι επίσης ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ υπηρεσία*. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η διαταγή και αυτή εκτελείται. Να πνιγεί στο αίμα κάθε διαμαρτυρία, κάθε κινητοποίηση. Είτε με τη προβοκάτσια της MARFIN, που αναζητούνται ένα χρόνο μετά οι δολοφόνοι, είτε με την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤατζηδων απευθείας.…Φοβηθείτε…

Και η εντολή εκτελείται από τον ράμπο ΜΑΤατζή των 800 ευρω, τον κοινωνικά αλλά και λειτουργικά αναλφάβητο ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ, ΔΙΑ ή …ότι άλλοι –αδες, που aαφιονισμένοι βολεύονται στην ιδέα του εύκολου εχθρού. Αυτοί, που ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές εισόδημα, με το γκλομπ, τη φυσούνα, τη μπότα, την ασπίδα, τη μηχανή, τη βία και την ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Υπάρχω όχι ως εργαζόμενος, όχι ως δημόσιος λειτουργός, αλλά υπάρχω γιατί μπορώ να γαμάω και να δέρνω. Υπάρχω γιατί μπορώ να …δολοφονώ. Υπάρχω γιατί …έχω ΕΞΟΥΣΙΑ αίματος. ΠΑΝΤΑ ο φασισμός στο λούμπεν στηρίζεται, αυτό είναι το ΔΙΑΧΡΟΝΚΌ δεκανίκι του.

Και ο φασίστας φτωχοδιάβολος, το υποκινούμενο του κάθε Μιχαλολιάκου και ο αφιονισμένος ΜΑΤατζής είναι τα θύματα που νομίζουν ότι παύουν να είναι θύματα αν …έχουν εξουσία θύτη.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με μερίδα μεταναστών και ιθαγενών που το ψωμί τους, το παρέχουν οι ποινικές συμμορίες. Ναρκωτικά, πορνεία, ληστεία, και κάθε είδους ποινική παραβατικότητα. Και μετά …ευκολες κραυγές για ευκολους εχθρούς. Συλληβδην. Αλλά ο φασισμός είναι η κατ’ εξοχήν θεωρία της συλλογικής ευθύνης. Μαζί τα φάγαμε…

Και η ΑΠΟΥΣΙΑ και η ΠΑΣΟΥΣΙΑ της …Αστυνομίας, εξυπηρετούν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σενάριο και την ίδια πολιτική. Συγκεκριμένη ΑΠΟΥΣΙΑ. Συγκεκριμένη ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Ας δουμε την μεγάλη εικόνα....

Οι σχεδιάζοντες και διατάσσοντες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο ναζισμός απόρροια της μεγάλης ύφεσης ήταν. Και οι ναζισμοί και οι φασισμοί και οι χούντες στις μέρες και στις εποχές μας, μπορεί να αλλάζουν προσωπεία και μάσκες αλλά δεν αλλάζουν ΠΟΤΕ πρόσωπο και ουσία. Το μεγαλύτερο εργαλείο τους ήταν πάντα η κατασκευή εύκολων, εύπεπτων επικοινωνιακά εχθρών ώστε ο προβολέας της σκηνής να μην είναι στραμμένος στο colpo grosso. Και τι να τα κάνεις τα tanks όταν έχεις το MEGA, to SKY, Βήματα, Νέα, και Καθημερινές και τις απίστευτες φυλλάδες που άφησαν τους κώλους του Κλικ, για να μας διδάξουν …ηθική. Απείρως φθηνότερα μέσα, απείρως αποτελεσματικότερα μέσα ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

Σήμερα στις 6 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ στη τρομοκρατία.

Κι ακόμα , ΟΧΙ, και στην φασιστική τρομοκρατία της μμετζιδικης επικοινωνίας τους, που με φρικιαστική ΧΥΔΙΟΤΗΤΑ μας προστάζουν να επιλέξουμε νεκρό…

Όλοι οι νεκροί είναι θύματα της ίδιας ακριβώς πολιτικής

Και για όλο το αίμα οι ηθικοί αυτουργοί, οι ΘΥΤΕΣ είναι οι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιοι.

* Σήμερα ο δημοσιογράφος Σπύρος Γκουτζάνης(αν συγκράτησα καλά το όνομα του) στον 9.89 ανέφερε- προς τιμήν του- ότι άκουγε από την ενδοεπικοινωία των αστυνομικών τις διαταγές που λάμβαναν. Και οι διαταγές ήταν χτυπήστε ανελέητα.


17 σχόλια:

Swell είπε...

Η αλητεία Κατερίνα ήταν πάντοτε παρούσα σ' αυτή τη χώρα. Ανεξάρτητα από τη μορφή που έπαιρνε κάθε φορά. Κι αλίμονο σε όσους τη βρίσκουν μπροστά τους...

kanaliotis είπε...

Ο φίλος μας ο Zaphod γράφει :

ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ,
ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ

http://mallon-akindynos.blogspot.com/2011/05/o_11.html

Ανώνυμος είπε...

“Η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία δημιουργεί περιθώριο, δημιουργεί παραβατικότητα, δημιουργεί εγκληματικότητα.”
A tous ftwxous. Stin allilegii tis ekklisias gia sitisi, oxi sth fytlaki an anakalypsoyn tous dolofonous
H ka Mairi pou grafei edo soy exei pei oti erxontai egklhmaties…alla esu pou na katalabeis apo afta…
h paroysia th astynomias dolofonikh me entolh?
posa 8es na mas trelaneis?

Ανώνυμος είπε...

kai i marfin probokatsia? pote bghke to porisma?

the elf at bay είπε...

Σωστά τα λες. Τα λέμε εκεί.

Yannis Zabetakis είπε...

είχες γράψει παλιότερα κάτι για τον κ. Μανδραβέλη...

πάρε σχετικό υλικό for future reference που λένε...

http://environmentfood.blogspot.com/2011/05/blog-post_12.html

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι η επίθεση εναντίον του διαδηλωτή ήταν προβοκάτσια. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτοί που τον χτύπησαν, ήταν ακροαριστεροί ντυμένοι μπάτσοι. Με αυτό τον τρόπο αφενός ενισχύθηκε η συσπείρωση του ακροαριστερού χώρου αφετέρου βρέθηκε ένα άλλοθι για νέες περιπέτειες στο κέντρο της Αθήνας. Η αρχή της επανάστασης είναι κοντά. Η αρχή γίνεται σήμερα στα Προπύλαια.

Υ.Γ. Πως σας φαίνεται το σχόλιο; Δεν είναι αρκετά εξοργιστικό; Μπορώ να το κάνω και χειρότερο αν θέλετε. Έτσι, για να καταλάβετε πως αισθάνονται κάποιοι όταν διαβάζουν ότι η επίθεση στη Μαρφίν ήταν προβοκάτσια.

stefanos είπε...

Καημένη Κατερίνα συνεχίζεις στο ίδιο μήκος κύματος: "μαφιόζικη χούντα"... Μεγαλοστομία, υπεραπλούστευση, λαϊκισμός και απελπισία. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν λειτουργεί μόνον προς τα ακροδεξιά (Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ με φερετζέ, κλπ). Τραβάει και προς τα ακροαριστερά. Και στο λέω γιατί ξέχασες την αυτοδικία στο Κρατικό Νίκαιας παρουσία του Λαφαζάνη.
Καιρό είχα να μπω στην blogόσφαιρα και βλέπω ότι δεν έχασα ούτε δευτερόλεπτο από το έργο.
Χαιρετώ...

Ανώνυμος είπε...

μονο οσοι εχουν υπηρετικη συνειδηση δεν χαρακτηριζουν αυτη τη κυβερνηση συμμορια και μαφιοζικη χουντα.
οτι φαγατε ,φαγατε , το μπουρδελο σας δεν σωζεται με τιποτα.
γιωργος-λευκαδα

celin είπε...

Εξαθλιωνεσαι οικονομικα.
Πας να διαμαρτυρηθεις και σε στελνουν σε κωμα τα μαντροσκυλα.
Πας να παρεις το αμαξι σου απτο παρκιν,και καποια εγκληματικα παρασιτα σε σκοτωνουν,πριν προλαβεις να δεις το παιδι σου να γεννιεται.
Πας στη δουλεια κ απολυεσαι.
Πας να μιλησεις με εναν φιλο για να καλμαρεις,και ψυχοπλακωνεσαι ακομα περισσοτερο.


Ολοι εναντιον ολων στο τελος, οσοι δηλαδη γλυτωσουν απο τον εσωτερικο μαρασμο κ ενεργοποιηθουν.

Δυστυχως η ευτυχως, δε μπορουμε να το αποφυγουμε πια.

katerina είπε...

Swell μου, θα διαωνησω εν μερει μαζί σου. Αυτή η Κυβερνηση δεν ειναι απλά ...αλητικη. Είναι η πιο αλητικη Δεξιά που εχει γνωρισει η μεταπολιτευση.

katerina είπε...

Καναλιώτη, όσα χρονια τους θυμάμαι, αλλά και απο τα ιστορικά στοιχεία της νεωτερης ελλάδας, οι μπατσοι υπάνθρωποι ήταν. Αυτο το τρεις και εξηντα παιρνετε και το κόσμο δερνετε νομιζω ότι εκφραζει με τον καλυτερο τροπο την κατασταση

Στις πιο σκοτεινές περιοδους της ελληνικής ιστορίας,ποιοι ήταν πάντα οι συμμαχοι του κάθε τυράνου; Οι αστυνομία,η χωροφυλακή,τα ταγματα ασφαλείας...

Και πάντα αυτοι που βγαινουν στον δρόμο,ειναι μεταφορικά και κυριολεκτικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ χαμηλού πνευματικου επιπεδου. Κια όχι τυχαία. Όσο πιο ...λίγος, όσο πιο χαμηλών προσοντων,όσοπιο λουμπεν, τόσο πιο ευκολα χειραγωγισιμος.

kanaliotis είπε...

όλα, επιτέλους, εδώ.
το ψαράκι σου μέσα στη γυάλα.
το παγκάκι σου στο πάρκο.

προς στιγμήν απουσίες και μετά παρουσίες. νεκρανάσταση.
προς στιγμή τρόμαξες και μετά χάρηκες. η διαλεκτική των αισθημάτων.

είναι η κατάλληλη στιγμή να γράψεις για το πως θα ένοιωθες αν χάνονταν το παγκάκι σου, έτσι ξαφνικά και απρόσμενα.

cinderella είπε...

όχι μωρέ, δεν χάνεται! Σωσμένο είναι το ιστολόγιο!
Καλημέρες!

kanaliotis είπε...

@cinderella Μην το λες. Ήδη, έχουν χαθεί σχόλια...

katerina είπε...

Η Σταχτοπουτα,ο υλακας άγγελος του blog μου ...και όχι μόνο του blog μου, έχει φροντισει τη βλαμένη της την άσχετη.

kanaliotis είπε...

Ήρθαν και τα τελευταία σχόλια που είχαν χαθεί από το "Φωτιά" 8/5/2011

:)