Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Oh! Mr Sallotso, Ι think you are a very serious man

Η Janice Fedarcyk είναι η επικεφαλής του FBI,στην Ν. Υόρκη.

Σε είχα δει πριν δέκα μέρες, μετά τα «χαθήκαμε», τις αγκαλιές και τα φιλιά, μου είπες «μια χαρά, όλα καλά».

Η Janice Fedarcyk, περιφέρεται σε εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα και μιλάει για την επιτυχία του FBI να εξαρθρώσει τις φαμίλιες των Bonanno, των Colombo, των Gambino, των Genovese και των Luchese. Κοντά στους 100 νοματαίους.

Πόσα χρόνια γνωριζόμαστε; Οι γονείς μας έχουν να θυμούνται εκείνο το καλοκαίρι, εσύ γύρω στα 3 και εγώ περίπου ενός, να μου κρατάς το χέρι ίσα για να με μάθεις –μεγάλος εσύ μαθές-να περπατάω.

Η Janice Fedarcyk, αποδίδει την επιτυχία του FBI, στο ...ότι η περίφημη ομερτά της Cosa Nostra, έσπασε. Πήγαιναν λέει μέλη από κάθε φαμίλια και κάρφωναν κάποιον δικό τους, προτιμώντας μια επικερδή συμφωνία με τι Αρχές, παρά την ...«τιμή» του όρκου σιωπής, που έδωσαν κάποτε.

Το ήξερα. Άλλωστε οι μαμάδες μας εξακολουθούν να είναι ...φλύαρες. . Έμαθα ότι δεν το ξέρει καν ο πατέρας σου. Δεν θέλεις να τον στενοχωρήσεις. Αλλά σε εμένα, γιατί δεν το είπες;

Η Janice Fedarcyk,προσωπο των ημέρων, εξιστορεί στα αμερικάνικά δίκτυα και για το πως εξάρθρωσαν και τη φαμίλια των Decavalcante αλλά και Capo di Capi, τον 83χρονο Luigi Manocchio, που έκαναν …μπιζνες λίγο πιο δίπλα, στο New Jersey.

Σκέφτηκα πολύ να σου μιλήσω. Ίσως δεν ήταν και ο τόπος κατάλληλος. Αυτός ο καφές του μνημόσυνου, αυτό το κονιάκ δηλητήριο πρωινιάτικα, λίγο πιο κει οι πατεράδες μας, να ...μην κλάψουν, να μην δακρύσουν ξεπροβοδίζοντας τον φίλο τους. Ναι, δεν κλαίνε οι άντρες της γενιάς τους. Τουλάχιστον δημόσια.
Αλλά εσύ κλαις. Η δικιά μας η γενιά ..κλαίει και δημόσια. Ψάχνεις δικαιολογία για το ξέσπασμα δακρύων σου, εκει έξω στο προαύλιο της εκκλησίας. Μου λες ότι ...θυμάσαι πόσο πολύ μας αγάπαγε, πόσο κατεύναζε τους γονείς μας όταν κάναμε μικροί σκανταλιές και μεγαλύτεροι μαλακίες, πόσο μας χαρτζιλίκωνε πάντα, πόσο μας καμάρωνε, πόσο... Και κλαις, κλαις, κλαις!!!! Και εγώ θέλω να σου πω...ξέρω, ξέρω γιατί κλαις. Ξέρω τι σε διαλύει, ξέρω γιατί ξεσπάς. Μην μου λες δικαιολογίες. Και εγώ να θέλω να σου ανταποδώσω ...εκείνο το κράτημα, τότε που λέγανε ότι μαθές με μάθαινες να περπατάω.

Ο Robert Mueller, ο διευθυντής του FBI, δίνει συνέντευξη τύπου και τονίζει κάποιοι αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι Μαφία, οι φαμίλιες, οι business τους , έχουν ατονήσει, αλλά αυτό είναι μύθος, η Μαφία είναι ισχυρότερη παρά ποτέ. Το FBI στηρίχθηκε στο ότι έσπασε η ομερτά.

Θέλω να σου πω ...μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Μην το κρατάς μέσα σου. Μην ρίχνεις το βάρος σε εσένα. Μην ντρέπεσαι ηλίθιε, γιατί έγινες και εσύ άνεργος.

Και ...ντρέπομαι. Καταλαβαίνω ότι έχεις ανάγκη να πιστεύεις ...ότι κανείς δεν το ξέρει. Αν δεν το ξέρουν οι άλλοι, η οικογένεια σου, ο αδελφός σου, η πρωην γυναικα σου, οι φίλοι σου, μπορείς για λίγο, σε ένα καφενείο, σε ένα μνημόσυνο, να καμωθείς ότι δεν το ξέρεις και εσύ.
Και σωπαίνω. Και σε αγκαλιάζω. Και ...καμώνομαι και εγώ ότι κλαις για τον γείτονα, τον φίλο, τον ...σαν πατέρα, που ...έφυγε.

Ο Eric Holder, Υπουργός Δικαιοσύνης, ενημερώνει τον δημοσιογράφο ότι συνελήφθησαν εξαιρετικά επικίνδυνοι εγκληματίες, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν βάφουν τα δικά τους χέρια με αίμα.

Η παρέα μεγαλώνει στο προαύλιο. Οι καπνιστές. Κουβέντες, συζητήσεις. Η στιγμή πέρασε. Η παρέα που πια ξαναβρίσκεται ...σε «κοινωνικά», συνήθως έξω από εκκλησίες, δημαρχεία και νεκροταφεία, για βαφτίσια, γάμους, κηδείες και μνημόσυνα, συζητάει περί ανέμων και υδάτων. Η παρέα κάνει πλάκα για την υπόθεση της Siemens. Γιατί τι άλλο μπορείς να κάνεις πια, εκτός από πλάκα για την «υποθεση» της Siemens και το αλισβερίσι με τις ....φαμίλιες;.

Η παρέα των καπνιστών στο προαύλιο, παλιά γειτονόπουλα, πάνω κάτω μεγαλώσαμε, βλέποντας και ξαναβλέποντας τους Νονούς. Απλά τότε πιστεύαμε ότι ο Mario Puzzo, είναι ένας υπέροχος παραμυθάς και ο Coppola ένας υπέροχος ταξιδευτής. Ενώ την ίδια στιγμή ...την ζωή μας, το μέλλον, τον τόπο μας κυβερνούσαν οι ...φαμίλιες της μεταπολίτευσης.

Αλλά κ. Fedarcyk, κ. Mueller, κ. Holder, αυτές οι φαμίλιες, αυτές οι μαφίες που συλλάβατε, που εξαρθρώσατε, είναι πολύ πιο ανώδυνες από αυτές που δεν σας επιτρέπεται, δεν διανοείστε καν να ...ακουμπήσετε, και προστατεύετε με κάθε μέσο... Το ποινικό έγκλημα, πληρώνει την Αστυνομία, τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους δημοσιογράφους για να κάνουν τα στραβά μάτια. Το πολιτικό έγκλημα ...πληρώνεται τα μεσιτικά και ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ για την δική του και για την μεγαλυτερη απο την δική του μαφία.

Εδώ πάλι, σε τούτα εδώ τα χώματα, για τις δικές μας τις μαφιόζικες ...φαμίλιες, ελπίδα δεν έχουμε. Οι δικές μας οι...φαμίλιες, νομοθετούν την ...προστασία που παρέχουν στις ..μεγαλύτερες μαφίες, και όλο το κόλπο είναι καλά φτιαγμένο. Πιασμένο από παντού. Νόμοι, Εκτελεστική, Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, Επιχειρηματίες, Εφορίες, ΣΔΟΕ, Προμήθειες, Ανύπαρκτες Ανάγκες, Ανύπαρκτα παραδοτέα, Προγραμματικές συμβάσεις, εξοπλισμοί, χρηματιστήρια, ομόλογα, ξεπλύματα, ξεπουλήματα.... Μαφίες, Μαφιόζοι, ...Φαμίλιες.
Να σπάσει η ..ομερτά τους; Κι αν σπάσει; Αφού όλα είναι ...νόμιμα. Ποιος να μιλήσει; Και γιατί; Κυβερνήσεις μεσίτες. Κόμματα brokers. Δον που σώζουν πατριδες.

-Τα λέμε
- Ναι, δεν χανόμαστε
Σκύβεις να φιληθούμε
- Ξέρεις, δεν στο είπα, με σουτάρανε μεσ’ τα Χριστούγεννα, από την εταιρία.

Δεν μου πάει να κάνω την ...ανήξερη. Δεν λέω τίποτα, απλά σφίγγω λίγο παραπάνω την αγκαλιά.
- Πριν καν περάσουν οι Νόμοι, είχαν καταστρωθεί τα σχέδια. Δεν μπορούσα να απολύσω και να πετσοκόψω ανθρώπους. Εγώ εκεί τους είχα βρει. Μας γάμησαν όλους οι μαφιόζοι.
Δεν ξέρω πια, δεν καταλαβαίνω σε ποιον από τους μαφιόζικους ομόκεντρους και τεμνόμενους κύκλους, αναφέρεσαι. Και δεν έχει και καμία σημασία.
Νοιώθω τον λυγμό, καταλαβαίνω ότι τα μάτια σου ξαναγίνονται λίμνες. Σε νοιώθω εκτεθειμένο στα βλέμματα όλων και ...κόβω την κουβέντα.

- Άστο, όλοι μας, ακόμα και οι αγέννητοι, της Cosa Nostra, του «δικού τους κόσμου» θύματα είμαστε.

Συνέρχεσαι, ξανά...αυτοκυρίαρχος. Αγριεύεις...
- Τι λες ρε Κατερίνα, η Μαφία μπροστά τους, είναι έφηβη παρθένα. Η Μαφία έχει στοιχειώδεις αρχές, κανόνες, έχει άγραφους ηθικούς νόμους, έχει συναίσθημα, έχει στόχο, έχει περηφάνια, έχει τιμωρία, αυτοί δεν έχουν τίποτα. Τίποτα. Αυτοί έχουν κάνει το μαφιόζικο έγκλημα, Νόμο. Εδώ έχουμε μαφιόζικη δημοκρατία

Ξεπαρκάρωντας, σκέφτομαι την Janice Fedarcyk και την μαφία που ..εξάρθρωσε. Τι ανόητη Μαφία! Χαμογελάω γιατί στο μυαλό μου στριφογυρίζει η φράση του Marlon Brando από το Νονό Ι. «Oh! Mr Sallotso, Ι think you are a very serious man».
Κι είναι ίσως η μόνη φράση που περικλείει ότι έχω να πω για την ΚΑΘΕ “υπόθεση” Siemens.

κ. Janice μου, η δικιά μας μαφία, οι δικές μας φαμίλιες, οι Κυβερνήσεις μεσίτες, οι Κομματα brokers, οι Κυβερνήσεις που πουλάνε προστασία, οι Capi, ο Δον, είναι απείρως ευφυέστερες από τους κάθε λογής Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese, Luchese, Decavalcante. Κι είμαι σίγουρη ότι ο μόνος που θα υποκλινόταν με σεβασμό μπροστά τους, θα ήταν ο Capo di Capi, Luigi Manocchio.
Εκτός κι αν Puzzo και Coppola περιέγραφαν αλήθειες. Γιατί τότε, ακόμα και ο Capo di Capi, θα τους έφτυνε και αυτός με αηδία. Όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες της μαφιόζικης δημοκρατίας τους.

Ασε που υποθέτω ότι ο Capo di Capi, θα πέθαινε απο ντροπή, να τον φτύνουν δημόσια ακομα κι οι μπράβοι του. Οι δικές μας όμως οι... φαμίλιες, αντεχουν το φτυσιμο ακόμα και των δημοσιογραφων, των δικών τους μπράβων.

14 σχόλια:

Δηλιος είπε...

κανενα σχολιο!μουκανες το στομαχι κομπο....

monahikoslikos είπε...

Nα μάς έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να ξεφαντώνουμε, βρε
Mε χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους, σαν ποταμούς
Kαι στης νύχτας το λαμπάδιασμα να πυκνώνει ο δεσμός μας
και να σμίγει παλιές κι αναμμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας....

Καπετάνισσα είπε...

Ο επίλογος σου τα λέει όλα ... τι να προσθέσει κανείς;;;

Τα φιλιά μας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πας στη νομική να συμπαρασταθείς στους υποψήφιους έλληνες που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ(!!!!) απαιτούν υπηκοότητα?

Ρε ποτε θα αρχίσει να σας δέρνει ο κόσμος...(εκεί θαμαι να σε βαραω!!)
ΓΣ

Ατρεύς είπε...

Εγώ έχω να προσθέσω κάτι στην ωραιότατη σύνθεσή σου.
Αν θεωρηθεί άσχετο, διάγραψέ το.
Αν όχι, σκεφτείτε το καλά.
- - - - - - - - - - -
Μετά απο κοπιαστική πολύμηνη έρευνα της πολυάριθμης επιστημονικής ομάδας της ΞΕ-ΒΟΥ εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι της ρύπανσης του ελληνικού αρχιπελάγους.
Είναι οι φώκιες
Monachus Tsukatus και Mandelus Monachus οι οποίες θα περιοριστούν σε ειδικό ενυδρείο, ώστε να ικανοποιηθεί το κοινόν περί αντιρυπάνσεως αίσθημα.
Οι φήμες ότι συνυπεύθυνοι για την τεράστια ρύπανση είναι και πολλοί καρχαρίες, φάλαινες και άλλα κήτη, διαψεύστηκαν διαρρήδην αρμοδίως.
- - - - - - - -
Υ.Γ.
Προς "ανώνυμο" ΓΣ:
Γιατί μόνο ξύλο;;;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ επί τόπου χρειάζονται!
Να απαλλαγούμε από τα μιάσματα!

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ατρεύς Ελληναράς

katerina είπε...

Γεια σου Δήλιε!
Λοιπόν ξαναδες τον Νονό! ή μάλλον τοys Νονούς, ιδιαιτερα το II.

katerina είπε...

Γεια σου Λύκε.
Εμεις θα ...ανταμωνουμε, εμείς θα ...ξεφαντωνουμε, και θα κάνουμε και χορούς κυκλωτικους!

Τωρα για το ροκ του μέλλοντος μας;
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ήρθε μια ατακα που λέει η λαιδη Μακβεθ "and if we should fail?”

Εμεις καταλαβαινομαστε!

katerina είπε...

Γεια σου Καπετάνισα.
Ναι, φανταζομαι ότι πια ειναι αναχρονιστική ιστορία το να ξεκαθαρίζουν οι μαφιοζικες φαμίλιες τους λογαρισμούς τους με τα όπλα. Τωρα εχουν δημοσιογράφους μεσα σε κουτιά και internet.
Δεν τραυματίζουν μόνο τον αντιπαλο, απο την άλλη ...φαμιλια, το πιο σημαντικό είναι ότι μολύνουν με τοξικό υλικό το μυαλό των ...προστατευομενων.

katerina είπε...

hOhohohohohο!!! Merry Christmas ΓΣ!
Θα χρειαστούν κουβέρτες. Θα φέρεις καμμία;

katerina είπε...

Γεια σου Ατρέα,
ντροπή Ατρέα, κινδυνευεις να σε πουν λαικιστή.
Μέχρι και φασίστα θα σε πουν οι φαμίλιες και θα σε δειχνουν με το δάχτυλο οι μπραβοι τους.
Ε, βρε παιδί μου ήταν το τιμημα που πληρωναμε για την προκοπή του ...τόπου.

Μα μην κοιτάς που εσύ και εγώ δεν τα καταλαβαινουμε αυτά τα πραγμτα. ήθελες να μην έχεις τηλεφωνο; ήθελες να μην γινουν προγραμματικές συμφωνίες με την Siemens;
Μην υποψιαστώ δε ότι ανηκες και εσύ σε εκεινο το βδελυρο μειοψηφικό κομματι του 0,0001% που έλεγαν τα gallop και οι δημοσκοπησεις τους, ότι δεν συμφωνουν με την τελεση των Ολυμπιακών στην Ελλάδα;
Πάντως εγώ σε εκεινο το κομματι ανηκα. Τωρα πια δεν χρειαζεται αν εξηγησω σε κανεναν το γιατί...

ο Δηλιος είπε...

....εμεις οι παοκτσηδες λεμε ενα συνθηματακι που λεει:'οσο μας πληγωνεις τοσο μας πορωνεις'...αυτο ισχυει και για τις απουσιες σου και για τις υπεροχες σκεψεις σου...
υ.γ. για τα παρακμιακα που περιγραφεις απλως θα σου θυμισω οτι ο μεσοπολεμος,μετα τη Μεγαλη Υφεση,φανταζει νοσταλγικος και αποενοχοποιημενος σχεδον για το τι επεφερε....

katerina είπε...

Τωρα Δήλιε να πω ότι τα σχόλια σου δεν ειναι όαση κοπλιμέντων,θα πω ψέμματα!
Όπως ψέμματα θα έλεγα αν δεν ομολογουσα το πόσο απολαμβάνω τα κοπλιμέντα!
Ναι ο μεσοπολεμος φανταζει πια γραφικός. Τότε δεν υπηρχαν τουλάχιστον χρηματαριές!Προχθες συζητουσαμε...τα γνωστά και ο μικρός των φίλων,παρατησε λίγο το παιχνίδι και μας ρωτησε κάτι. Τα λεφτά οι αγορές...που τα βρισκουν;
Κι ίσως σε αυτή την αθωα παιδική ερωτηση,να βρισκεται η άκρη του νηματος!

Ανώνυμος είπε...

@Ατρεύς


Ειμαι φιλοζωος, παρότι είστε τετοια ζωα (στο μυαλό). Μονο ξύλο!
ΓΣ

o Δήλιος είπε...

η χρηματαρια ειναι αειθαλες η φυλλοβολο δενδρο Κατερινα?οταν μου απαντησεις θα σου διηγηθω την ιστορια των χρηματογορων για να ακουσεις την αφηγηση απο 'μεσα'.....οσον αφορα τα κομπλιμεντα: τιμουν παντα αυτον που τα κανει λενε οι κακεντρεχεις και προσπαθω, βασιμα, να τους διαψευσω.....