Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

α μικρό και Α Κεφαλαίο

Ηλιόλουστο το πρωινό.
Σόλωνος και Ασκληπιού δυο με στολή και τρεις με πολιτικά κάνουν έναν βαριεστημένο χαβαλέ καπνίζοντας. Άραγε θα κληθούν να …δράσουν;

Στο πεζόδρομο της Μασσαλίας απλωμένα δεκάδες καλώδια από κάμερες, και κάτω από την τέντα σε καρέκλες παραταγμένες στη σειρά, πρόσωπα σκούρα, πρόσωπα γωνιώδη, πρόσωπα ανδρικά, που εναλλάσσονται κατά ομάδες στον ήλιο. Ξαφνικά όλες αυτές οι φιγούρες των μέχρι τώρα ανύπαρκτων… λαθραίων ανθρώπων, νοιώθουν τα φλας να αστράφτουν στο πρόσωπο τους. Όχι ούτε χυμό. Τσάι και νερό μόνο.

Ζητούν, …απειλούν, …εκβιάζουν, χρησιμοποιώντας το μόνο μέσο που διαθέτουν. Την απόφαση τους. Για Ζωή. Ή για Θάνατο. Η πιο μεγάλη απειλή. Να πεθάνει κάποιος από απεργία πείνας, εκεί. Μπροστά στη μόστρα της πόλης. Εκεί στο Πανεπιστήμιο. Εκεί στην Νομική. Εκεί …που εκπαιδεύονται στον Νόμο. Στην λογική, στο πνεύμα, στο γράμμα, στην εφαρμογή, στην ουσία του …Νόμου.

Αποφασισμένοι να πεθάνουν στην αγκαλιά του Νόμου. Ούτως ή άλλως οι θάνατοι των μεταναστών είναι πάντα …Νόμιμοι.

Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Πρυτάνεις, Κοσμήτορες, Αρχηγοί Κομμάτων, Κατσαπλιάδες και Τσατσόνια σπουδαστικών οργανώσεων που τους έκαναν μπουυυυ οι Κομματικοι Μπαμπάδες τους και τρέξαν αν κρυφτούν, Καναλάρχες, Εκδότες, οι μπράβοι τους οι δημοσιογράφοι. «Να βρεθεί μια λύση». Απειλή… της πολιτειακής ηγεσίας. Να εφαρμοστεί ο ...Νόμος!Χασέδες και καλσόν σκιζονται στα παρακειμενα του Μεγάρου Μαξίμου και της Βουλής, οικοδομικά τετραγωνα.

Κι όμως, αυτοί οι σκούροι Άντρες, αυτοί με τα γωνιώδη πρόσωπα, για να εφαρμοστούν οι Νόμοι, απειλούν με τη ζωή τους.
Την εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ διεκδικούν.

Θα μου πεις συχωριανέ, αυτοί οι …Νόμοι, δεν είναι το fast track για τα φρουτάκια και τους κουλοχέρηδες, δεν είναι αμαρτωλές συμβάσεις, δεν έχουν μίζες, δεν έχουν φράγκα, δεν έχουν ισχύ, εξουσία, συναλλαγή. Τι δύναμη να έχουν τέτοιοι Νόμοι; Τι λογιώ Νόμοι είναι δαύτοι;

Οι άλλοι κλέβουν τις ζωές μας με νόμους, με γραφές, με διαδικασίες, με εξεταστικές, με δίκες, με δικαστές, με προμήθειες, με μνημόνια . Ο στρατιώτης το όπλο του και ο δικαστής το νόμο. Κι αυτοί; Ποιοι είναι μωρέ αυτοί που μας χαλούν την νομιμότητα;

Γιατί εσείς οι σκούροι, με τα ξενικά πρόσωπα, μας …απειλείτε, γιατί μας εκβιάζετε;
Εμείς μωρε, δεν σας αφήνουμε να πεθάνετε με την ησυχία σας;
Να πριν λίγες μέρες ο όμοιος σας, δεν …πήδηξε από το παράθυρο που καθάριζε Κυριακή βράδυ στο Υπουργείο μας, στο Υπουργείο μας της …Εργασίας; Του είπε κανείς τίποτα; Τον ενόχλησε κανείς; Λίγοι γραφικοί μαζεύτηκαν την άλλη μέρα κάτω από εκείνο το παράθυρο, 10 μπάτσοι βαριεστημένοι παραδίπλα…μπας και, και μετά… Να ούτε μια κάμερα δεν στείλαμε. Ανάξιος λόγου ο Νόμιμος θάνατος του μετανάστη.

Να πάτε αλλού. Να πεθάνετε αλλού. Όχι στο Πανεπιστήμιο μας. Όχι στη Νομική μας. Όχι μπροστά στα μάτια μας. Και πάνω από όλα, όχι μπροστά στις κάμερες μας.

Ξεφωνίζουν οι εργολάβοι των τανκς μυαλού. Και κοίτα πλάκα, πριν αρχίσουν την παρόλα τους στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες, στο διαδικτυο, ξεκινούν με την βαρύγδουπη δήλωση τους:«Μακρυά από εμενα η ρετσινιά του ρατσιστή» και συνεχίζουν την παρόλα… «οι καημένοι οι μετανάστες», …«οι φουκαράδες οι λαθρομετανάστες», …οι ταλαίπωροι «άνθρωποι».
Κι εκεί… εκεί έχουν προβοκάρει όλο τον βαρύγδουπο συλλογισμό τους. Οι «άνθρωποι». Αυτοί το εννοούν με …εισαγωγικά. Αυτοι το εννοούν με α μικρό. Κάποιοι άλλοι το λένε και το εννοούν με Α κεφαλαίο. Κι ίσως να είναι αυτή η μεγάλη μας η διαφορά.

Αυτοί που όσο είναι κρυμμένοι, άγνωστοι, ανασφάλιστοι, των 12 ευρώ εργάτες … είναι ένα «πρόβλημα» και μόλις πουν …υπάρχουμε ρε, ναμαστε στη μόστρα σας, και θέλουμε, απαιτούμε, διεκδικούμε …μια Ζωή, ένα όνομα, μια γωνιά να σταθούμε, ζητάμε να μην είμαστε σκλάβοι εργάτες χωρίς ένα δικαίωμα στην ύπαρξη, ζητάμε να μην είμαστε κυνηγημένα ζώα. Δηλώνουμε ότι είμαστε Άνθρωποι ρε. Κι αν δεν το καταλαβαίνετε…εμείς θα πεθάνουμε. Εκεί ρε στη Νομική σας. Εκεί ρε μπροστά στα μάτια σας. Εκεί ρε μπροστά στις κάμερες σας.

Χαμένες οι …εξουσίες, παραντουρανε. Χαμένοι οι …αρμόδιοι.
Αψηφώντας όλους τους φοβισμένους ιθαγενείς που βλέπουν να τους κλέβουν τη ζωή, τα δικαιώματα, την ανάσα, το μυαλό, οι …αρμόδιοι, κάποιοι άντρες απο ...αλλού, με σκούρα χρώματα και γωνιώδη πρόσωπα, είπαν «εμείς… αποφασίσαμε ότι αν δεν μπορούμε να Ζήσουμε, θα Πεθάνουμε». Στη Νομική σας. Μπροστά στα μάτια σας. Και τι φρικτό! Μπροστά στις κάμερες σας.

Μήπως είναι αυτό που δεν αντεχουμε; Μήπως την αψηφισιά, το κουράγιο και το αντριλίκι τους που μας ξεφτιλίζει, είναι ότι αυτό που δεν χωράει το …μυαλό μας; Μήπως δεν αντεχουμε ότι κάποιοι τολμούν αυτό το α το μικρό να το κάνουν Α Κεφαλαίο!!!!!
Το άσυλο της Νομικής, 300 …μετανάστες.
Το άσυλο της Βουλής, 300… Βουλευτές.
Πριν …καμιά 40αριά χρόνια, διηγούνται κάποιοι παλιοί, ότι κάποιοι …άλλοι, έλεγαν ότι το Πολυτεχνείο είχαν καταλάβει …300 προβοκάτορες.
Δόξα τω Θεώ, Δόξα και στην Τρίτη ελληνική Δημοκρατία, πολλοί από αυτούς τους …προβοκάτορες, πρόκοψαν στην ζωή τους. Φτιάχνουν Νόμους. Κάποιοι άλλοι ...δικάζουν με αυτούς τους Νόμους. Και οι …καλύτεροι από αυτούς, τους …εκτελούν κιόλας.
Κι οι μπράβοι τους, οι εργολάβοι της ...αλήθειας τους, με επαγγελματική άδεια …μικροπωλητή και ντελάλη, διαλαλούν στο γυαλί της ζωής μας, την πραμάτεια των ανωτέρω…αρμοδίων.

Υ.Γ. Θυμήθηκα μία σκηνή απο μία παλιά γαλλική πολιτική ταινία, που λες και αναφερεται προφητικά στην ...εμπλοκή "αρμοδιοτήτων", για την διαταγή του πυροβολισμού...

42 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

ρε συ κατερινα αν σαυτο το γαμω-κρατος κανουμε καταληψεις σε ολα για τα αιτηματα μας δε νομιζω οτι θα βγει κατι
το θεμα των παρανομων μεταναστων ειναι τεραστιο για να κανει ο συριζα το "καλο παιδι" ασε που μαυτην την κινηση την ανοητη για μενα, εχει στρεψει τη κοινη γνωμη εναντιων , ηταν που ηταν εναντιων τνω μεταναστων
και γω δε περναω καλυτερα στη βικτωρια μετους αφγανους.
διαφωνων με την κινηση αυτη, πρεπει να βρεθει μια λυση πανευρωπαικη γιατι αυτοι δε θελουν να μεινουν εδω, στην ευρωπη δε τους θεκουν , στην ελλαδα πηξαμε στο κατουρημα στους δρομους, να γυρισουν πισω δε μπορουν
ε κατι πρεπει να γινει
κι ολα αυτα σε μια χωρα που οι ιδιοι οι ελληνες σε λιγο θα ναι το ιδιο φτωχοι και ανεργοι μαυτους

Δηλιος είπε...

θα συμφωνησω μαζι σου ως προς την ανθρωπιστικη πλευρα(εκ πεποιθησεως ειμαι αλληλεγγυος σε καθε κατατρεγμενο) αλλα αυτη η ιστορια ειναι πολυ σοβαρη για να τη διαχειριζονται επικοινωνιακα κατι τυπακια σαν τον τσιπρα(θυμασαι στο προεδρικο μεγαρο με την μελαμψη) η τον ΓΑΠ(θυμασαι που χορευε με μια, με 'γωνιωδες' προσωπο).απο αριστερες θεσεις καταληγεις να υπερασπιζεσαι ακριβως οτι και οι υπερμαχοι της παγκοσμιοποιησης και της πολυπολιτισμικοτητας.....

Ανώνυμος είπε...

"Ζητούν, …απειλούν, …εκβιάζουν, χρησιμοποιώντας το μόνο μέσο που διαθέτουν. Την απόφαση τους. Για Ζωή. Ή για Θάνατο."


Βλεπεις αγγέλους γιατί θες να βλεπεις αγγελους! Αν ήταν αποφασισμένοι για θάνατο θα κάθονταν στην πατρίδα τους, όπως οι τυνησιοι που ανέτρεψαν τον δικτάτορα, και δεν θα γινονταν υποχειρια του Γιαννοπουλου και του Τσίριζα.
Φουκαραδες ναι. Αποφασισμενοι για θανατο όχι.
Αλλα που να πεισθεις εσυ που βλεπεις την επανασταση προ των πυλων.
Σε χαιρετω γιατι θαμαι απο τους πρωτους που θα κρεμασεις στο Συνταγμα. Και ο Πολ Ποτ τόσους εφαγε...
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως οι δικες μας κοινωνιες ,σε αντιθεση με τις παλαιοτερες κοινωνιες των αρχαιων ελληνων που δεν φοβηθηκαν ποτε τους ξενους , ειναι κοινωνιες επαρχιωτικης νοοτροποιας και καθολου λογικες και δικαιες . για να αντιμετοπισθουν αυτες οι καταστασεις χρειαζεται να υπαρχει κοσμοπολιτικη αντιληψη και πολιτιστικη ρωμαλεοτητα που δυστυχως δεν εχουμε .
καλως σε ξαναβρισκω κατερινα , γιωργος

Θανασης Ξ. είπε...

Δύσκολα, πολύ δύσκολα Κατερίνα μου θα πείσουμε (ας βάλω και τον εαυτό μου μέσα). Το έγραψα κι αλλού κάπου, ίσως αυτή να είναι η πλέον ουσιαστική, η πλέον δικαιολογημένη κατάληψη της μεταπολίτευσης. Η πλέον ουσιαστική, η πλέον δικαιολογημένη 'χρήση' του ασύλου.
Κι όμως. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να το δούν. Στο μυαλό των περισσοτέρων έχει περάσει η λογική πως ο Αγ.Παντελεήμονα πρέπει να σωθεί με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Πως ο φράχτης στον Έβρο ΠΡΕΠΕΙ να χτιστεί. Πως ΤΟΣΟΥΣ χωράμε σαν χώρα, οι περισσευούμενοι μπορούν να ..εξαληφθούν. Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

@Θανασης Ξ και ανωνυμος
Ευτυχως που η Κατερίνα δεν λογοκρίνει και έτσι θα μπορέσω να σας χαρακτηρίσω, όχι επειδη είμαι αγενης και χυδαίος αλλά επειδη ειναι ο μόνος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ τιτλος που σας αξίζει.
Δεν μου λετε λοιπον ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙΑ, ο τρτος κόσμος έχει δισεκατομμύρια πεινασμένους, και επειδή είμαστε στον καταλληλο γεωγραφικό χώρο, όλοι θα πέράσουν απο δω.
Μη μου λετε μόνο τι θα κάνουμε με αυτους που έχουμε Πεστε μου και τι θα κάνουμε και με αυτούς, τα εκατοντάδες εκατομμύρια, που θα έρθουν

ΥΓ: Επαναλαμάνω: Δεν είμαι χυδαίος.Τη λεξη μαλακιστηρι την χρησιμοποίησα ως πολιτικό όρο. Θα λυπηθω αν η κατερίνα διαγραψει τη νε ρωτηση μου προς εσας.

Θα μου απαντήσετε τι θα κάνουμε και με τα εκατομμύρια που θα έρθουν όταν ειμαστε χωρα 10 εκατομμυριων?

Οσο για σενα ανωνυμε που είμαστε επαρχιώτικης νοοτροπίας, συγνωμη Δουκα μου. Σε καλύβα γεννηθηκα

ΓΣ

celin είπε...

ΓΣ,και μονο που συγκρινεις τον Πολ Ποτ με τη Κατερινα,δειχνεις την αβυσσο της στενοκεφαλιας σου.
Τη μια απειλεις οτι θα μας δειρεις,την αλλη ανησυχεις μη σε κρεμασουμε στο Συνταγμα.
Αποφασισε,θα μας δειρεις η ενταξει,να σε κρεμασουμε;
Βασικα,να σου πω τι θα γινει.Ουτε το ενα ουτε το αλλο.Ηδη κρεμανε εμας νοερα στο Συνταγμα αυτοι που κυβερνανε με την αμεριστη συμπαρασταση τυπων σαν εσενα.
(Βασικα,κ εσας σας κρεμανε,αλλα ενταξει,το ξερουμε το πειραμα με τον βατραχο,τον βαζεις πρωτα σε χλιαρο νερο για να χαλαρωσει κ επειτα του ανεβαζεις τη θερμοκρασια για να τον βρασεις)

Ιδου κ ενα αποσπασμα απο οσα εγραψε χθες ο Πιτσιρικος εδω,
αφιερωμενο στους αγαναχτισμενους πολιτες.
http://pitsirikos.net/2011/01/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9/


"Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν για την εγκατάσταση 250 μεταναστών στο παλιό κτίριο της Νομικής. Αν είχε φτιάξει ο Παπουτσής έναν φράχτη στη Σόλωνος, δεν θα υπήρχε πρόβλημα τώρα.

Διαμαρτύρομαι κι εγώ για την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική – από τη Νομική Σχολή της Αθήνας έχουν βγει τα μεγαλύτερα καθάρματα της χώρας. Δεν είναι χώρος αυτός για να μένουν άνθρωποι – μπορεί να κολλήσουν καμιά αρρώστια.

Δεν μπορώ τις πολλές αναλύσεις –αριστερές, κεντρώες ή δεξιές- για τους μετανάστες και την παρουσία τους στη χώρα μας. Άνθρωποι αυτοί, άνθρωποι κι εμείς – τέλος.

Για όσους είναι αντίθετοι στην παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα, έχω ένα επιχείρημα που θα τους αλλάξει οριστικά γνώμη: Οι μετανάστες είναι χρήσιμοι, γιατί, αν πέσει πείνα, θα τους φάτε και θα επιζήσετε. Κρίμα είναι να φάει ο ένας Έλληνας τον άλλον, όπως θέλουν οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, ο Κίσινγκερ και ο Μέτερνιχ.

Λένε πως το ανθρώπινο κρέας είναι πολύ γευστικό – αν και χωνεύεται κάπως πιο δύσκολα. Βέβαια, το κρέας των μεταναστών αποκλείεται να είναι τόσο νόστιμο σαν το δικό μας – το κρέας του Έλληνα πρέπει να είναι το καλύτερο στον κόσμο."

katerina είπε...

Άσωτε γιέ,
καμία λυση δεν θα βρεθεί. Η μόνη ..."πανευρωπαική"λύση που έχουν είναι η γνωστή καταστολή. Να ξεκαθαρίσουμε δύο πραγματα.

Πρώτον οι μετανάστες στην παγκόσμια ιστορία-στην ιστορία που με μεταναστεύσεις και μεταναστευτικά ρευματα γραφτηκε-δεν κάνουν τουρισμό.


Θα υπάρχει πάντα μετακινηση απο τα φτωχές, εμπολεμες και κατεστραμένες περιοχές σε άλλες πλουσιότερες και ασφαλεστερες. Δεν βάζω καν την παραμετρο δικαίου ...το πως τελικά ειναι οι περιοχές προελευσης στο σημείο που είναι. Το δίκιο Ασωτε γιε, το τιάχνουν οι περιστασεις, το φτιάχνει το στομάχι των ανθρωπων, διαχρονικά.

Το προβλημα στην Ελλαδα δεν τον δημιουργεί η μεταναστευση. Ελάχιστοι ερχονται για να μεινουν εδώ. Το προβλημα στην Ελλαδα το δημιουργεί κατ’ αρχάς η Συνθηκη του Δουβλίνο ΙΙ, αυτή που υπεγραψε ως Υπουργός Εξωτερικών ο νυν Πρωθυπουργός που τωρα σφυριζει κλεφτικα και κατα δευτερο αλλά εξισου σημαντικό λόγο,το ότι δεν τηρουνται οι στοιχειώδεις δεσμέυσεις μας. Δηλαδή η εξεταση και η χορηγηση ασυλου καθώς και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για αν μπορεσουν αυτοι οι άνθρωποι να φυγουν σε άλλες Ευρωπαικές χωρες. Πολλόι εχουν οικογένειες και συγγενείς αλλού. Δες τι γινεται στην Πάτρα. Να φυγουν θέλουν οι άνθρωποι.

Σήμερα στην καταληψη μιλαγα με δυο Αλγερινούς. Ελληνικά μιλαφγαν τσατρα πάτρα αλλά γαλλικά άψογα. Ακόμα διδασκονται γαλλικά στο σχολείο,ως παλαια αποικία. Εκει ονειρευονται να πάνε. Εμεις τοςυ κραταμε εδώ, σε τραγικές και απανθρωπες συνθηκες παρανομίας για να κάνουμε τα ...χατηράκια των ισχυρών της Ευρωπης. Ο τ. Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε. Αυτό ειναι μεγάλο προβλημα. Αν αρθεί το Δουβλίνο ΙΙ και ακολουθηθεί η νομιμοτητα για τα χαρτιά τους σε ένα χρόνο θα ψάχνουμε ...μεταναστες. Όχι γιατί τους ...αγαπαμε,αλλά για φτηνα και ανασφάλιστα μεροκάματα. Τα γνωστά....

katerina είπε...

Δήλιε με υποτιμάς.
Ξεκαθαρίζω,είμαι απολυτα και κάθετα αντιθετη στις πολιτικές που δημιουργούν την μεταναστευση, αλλά αλληλέγγυα με τους μεταναστες.

Μου ειναι αδιανοητο- και χαιρομαι αφαναταστα που εξακολουθεί να μου είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ- ότι το μελημα της «ανθρωποτητας» είναι η ελευθερη διακινηση κεφαλαιων και αγαθών αλλά όσον αφορά τους δευτερης ποιότητας Ανθρώπους, εκει ο φιλελευθερισμός ...πάει περιπατο. Για τους ανθρώπους δνε επιφυλασσεται καν η τυχη των εμπορευμάτων και των αγαθών. Στον Καιάδα.

Δήλιε, ασφαλώς και οι άνθρωποι αυτοι αναγκάζονται να μετακινηθούν. Και ασφαλώς και είμαι αντιθετη στις αιτιες που τους οδηγουν στην μεταναστευση. Αλλά απο εκει και πε΄ρα,είναι ο διπλανός μου. Ο κατατρεγμένος διπλανός μου. Και σε αυτό, ελπιζω ότι δεν θα κάνω ποτέ ...εκπτωσεις. Με το ίδιο πάθος που θα φωναξω και θα διαδηλώσω για τον πολεμο στο Ιρακ, με το ίδιο πάθος θα παλαιψω για τα δίκια του Ιρακινου που ψαχνει κάπου μια ζωή,μακρυά απο το μακελιό.


Με αδικείς καταφωρα, όταν λές ότι υπέρασπιζομαι την ...πολυπολιτισμικότητα. Οι Ανθρωποι δεν ειναι χαλιά, να μου αρεσει σε επιπεδο αισθητικής, να βλέπω και αφγανικά χαλιά και περσικά χαλιά και πακιστανικά χαλιά μεσα στα ελληνικά χαλια και κιλιμια. Με πονάει, ο κατατρεγμός. Όποιου. Ελληνα, δικού ή ξένου. Αν εννοείς ότι δεν με ενοχλέι, το χρωμα, η κουλτουρα, η θρησκεία, ή το όποιο χαρακτηριστικό ενός Ανθρώπου,αυτό ναι είναι αλήθεια.

Τέλος, επειδή το βαρεθηκα αυτο το παραμυθάκι με τον ΣΥΡΙΖΑ που μετεφερε και χειραγωγεί αυτους τους ανθρώπους, ειλικρινά ειναι εξαιρετικά αφελής όποιος πιστεψει πρωτον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την δυνατοτητα να το κάνει και κατα δευτερον...αυτοι οι άνθρωποι που έχουν περασει του λιναριου τα πάθη, που δουλευουν 5,7,8, 10 χρόνια στην Ελλαδα, που έχουν ζησει τραγικές καταστασεις και εχουν αντεξει, πιστευει κανείς ότι δε ήταν αποκλειστικά δική τοςυ αποφαση και επιλογή. Ιδιαιτερα η Νομική.


Απλά αντιρατσιστικές κινησεις και forα ήρθαν σε επαφή με το ΔΣ των φοιτητών της Νομικής που συνεναισε, υπέγραψαν οι παρατάξεις και μετά τα γνωστά ...τσατσόνια, αποφασισαν να το παιξουν ανηξεροι για να εξυπηρετήσουν του κομματικούς μαπαμπαδες τους. Οι υπογραφές τους κυκλοφορούν...

Όσο για το ΚΚΕ, ειναι γνωστό απο...αρχαιοτάτων χρόνων ότι, ότι δνε ελεγχει κατ’ αποκλειστικότητα το καταγγέλει.

Κι αν θες απο όλο, ένα πραγμα με αηδιαζει. Η συμεπριφορά των φοιτητικών τσατσων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Αλλά τελικά αυτά τα κομματα έχουν διαφθειρει ακόμα και τα εικοσαχρονα. Δεν μπορουσα να φανταστώ ότι κάποιος 20-22 χρονών μπορεί αν ειναι τελικά τόσο διεφθαρμένος. Αντε...και στις επομενες Siemens, Χρηαμτιστηρια,ομολογα, Βατοπέδια...Που αν πρωτοθυμηθείς τα σκάνδαλα;

Kος Μηδενικός είπε...

Η απάντησή σου στον Άσωτο είναι το ζουμί όλου του θέματος. Οι μετανάστες αυτοί δεν θέλουν να μείνουν εδώ προφανώς. Εδώ μάτια μου, εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε...αυτοί θα θέλουν; Μη λέμε και ό,τι θέλουμε. Αν εμείς σφυρίζουμε κλέφτικα (που δεν διαφωνώ), η Ευρώπη να δεις τι κάνει...τσάμικο χορεύει σου λέω και στο διάλειμμα λέει "are you talking to me? Ντεν ξέρει ελληνικά!".

Τι κάνουμε είναι το θέμα από εδώ και πέρα. Εγώ δεν διαφωνώ να τους δώσουμε τα χαρτιά και να τους πούμε καλέ πηγαίνετε όπου θέλετε. Από δω...από εδώ...σαν tour operators ένα πράγμα. Να σου πω εγώ μετά πως θα σφίξουν οι κώλοι στας Ευρώπας.

Όμως αγαπημένη μου, το να μου κλείνουν και ένα πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους (όσο δίκαια και να είναι!) δεν με προδιαθέτει - προσωπικά μιλάω - να πω δες ρε παιδί μου οι άνθρωποι! Και ξέρεις ποιο είναι το ακόμη πιο άσχημο; Ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται μικροπολιτικά το πόνο αυτών των ανθρώπων. Κι αυτό είναι ίσως που με εξοργίζει πέρα από όποια κατάληψη!

katerina είπε...

ΓΣ μη μου βαζεις ιδέες. Παλιά αγοραζα τόνο σε κονσερβα, τωρα αγοράζω σε φακελάκι. Ίσως να το σκεφτώ να επιστρέψω στην αγορά κονσερβοκουτιων...Θα ατα αποθηκευω...just in case!!!

Αν πάλι προτιμηθεί το Συνταγμα ως τόπος τιμωρίας των αντιδραστικών(sic, πολιτική ορθότητης!), μη μας πολυκολλάς για να έχεις το κονέ της επιεικιας μας. Αντε με κανένα δαχτυλάκι και 5 πέτρες σε λιθοβολισμό να την βγάλεις καθαρή. Θα πεις...ρε παιδιά, μη βαρατε, εγώ κάποτε έγραφα στο blog της Κατερίνας.

Καταλαβαινεις βέβαια ότι στα «επιχειρηματα» σου, μόνο με χαβαλέ ή μπινελίκια μπορώ να απαντησω. Ε, αποφασιζω το χαβαλέ...

Ανώνυμος είπε...

Γ.Σ
αν δεν ειχες γεννηθει σε καλυβα ...θα αντιλαμβανοσουν τα του κοσμου μεσω αλλων νοητικων λειτουργειων.

katerina είπε...

Θανάση ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ!!!
Είπες την μαγική φραση. Ίσως η πιο σοβαρή, δικαιη και αιτιολογημένη καταληψη που έγινε μετα την μεταπολιτευση!

Το άσυλο δεν ειναι άσυλο ιδεων. Οι ιδέες δεν υπάρχουν καν,το άσυλο τις μαρανε. Το άσυλο ειναι άσυλο ΑΝΘΡΩΠΩΝ! Πάντα! Εξ ορισμού!
Και αυτοι οι άνθρωποι ειναι οι πιο αδικημένοι και οι πιο κατατρεγμένοι της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας!
Τα πιο μεγάλα θυματα!
σήμερα αποφασισαν να δωσουν ουσία και υποσταση σε αυτο το άσυλο!

Το Μαη του 68, οι εργατες της αυτοκινητοβιομηχανίας, ειχαν βρει άσυλο απο τα ...ποινικά αδικημετα που τοςυ καταμαρτυρουσαν και τοςυ κυνηγουσε η αστυνομία στο Jussieu. Υπάρχει ακόμη μια πλακετα που θυμιζει ...ότι το Πανεπιστημιο έπραξε τον χρεος και το ρόλο του!

Να θυμηθούμε τι γινοταν στην εποχή του Μακαρθισμού στα αμερικανικά Πανεπιστημια. Εκρυβαν ανθρωπους που τοςυ κατηγορουσαν για κομουνιστές, στοςυ κοιτώνες των εστιών.
Να θυμηθούμε τι έγινε στα αμερικάνικα πανεπιστημια την εποχή του Βιετναμ;

Ναι Θαναση μου, το Πανεπιστημιο οφειλει να ειναι στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ του ανθρωπισμού και των ανθρωπινων δικαιωματων!Αυτ΄ςο ειναι ο ρόλος του. Δεν ειναι εργοστασιο εκμαθησης ...δεξιοτήτων

katerina είπε...

Γιωργο καλώς τον τον ...ξενητεμένο. Δεν ξέρω Γιωργο μου αν είναι υποθεσης κουλτουρας κοσμοπολιτισμού. Δεν νομιζω ότι ειναι θέμα ...αισθητικής.
Η ελληνική κοινωνία είναι μια φοβισμένη,τρομοκρατημένη κοινωία,που αρεσκεται,βολευεται στις ευκλοες λυσεις κατασευής εχθρών

katerina είπε...

Γεια σου Celin,καλου κακου μαζευε και εσύ τα κονσερβοκουτια. Που ξέρεις ρε παιδί μου, μπορεί αν τα χρειαστουμε...

Αν και όπως πιθανότατα αντιλαμβάνεσαι... ακλαφτοι θα πάνε όλοι όσοι αντιδρούν στις διαταγές των Νόμων τους.

Τον διβασα τον Πιτσιρικο. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, και ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΌΣ, όπως σχεδόν κάθε μερα άλλωστε!

katerina είπε...

Μηδενικέ μου καλησπέρα,
τελικά δεν υπάρχει άλλη λυση περα απο την καταπατηση του Δουβλίνο ΙΙ, την χορηγηση ασυλου και ταξιδιωτικών εγγράφων και ...σε λίγο δεν θα υπάρχει μεταναστης ουτε για δειγμα. Αλλά ...τι να λέμε τωρα, η ελληνική πολιτική συνοψιζεται στο "yes". Mε άλλα ανταλλαγματα, άλλα συμφεροντα,κάθε άλλο παρα ...εθνικά.

Εγραψα και παραπανω στον Δήλιο,ότι αν πιστευει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και το forum μπορεί αν οργανώσει όλο αυτό, χωρίς την απαιτηση των μεταναστών,ειναι επιεικώς αφελής. Πρωτα απο όλα, οι μεταναστες επειδή ειναι ξεπουλημένοι απο πολλους και πολλά, ειναι εξαιρετικά καχυποπτοι. Κια με το δίκιο τους. ήταν αποφασισμένοι Μηδενικέ. Δεν υπήρχε περιπτωση να μην το κάνουν. Οι άλλοι...παιρνουν ή επιχειρουν να πάρουν κάτι απο την δόξα. Στην πραξη απλά βοηθησαν. Ως όφειλαν άλλωστε.

όσο για την καταληψη, έγραψα και παραπάνω στο Θανάση. ίσως η πιο δικαιη ακαταληψη της μεταπολιτευσης, και σιγουρα ή πιο σωστή χρηση του ασυλου

Ανώνυμος είπε...

@celin
Τι χωλοσκας ότι θα σας δείρω?

Εγω αναλαμβάνω την Κατερίνα. Εσενα θα σε παραδωσω στο Μιχαλολιάκο

ΥΓ :Συγνωμη για τα ορθογραφικά και τους αναγραμματισμούς. Σε καλυβα γεννηθηκα, εμαθα με ψαρα μαλια κομπιουτερ (αληθεια λεω)

apos είπε...

Έβλεπα (ευτυχώς δεν άκουγα) τους τίτλους στο δελτίο της Όλγας με το χυδαίο παρεάκι της: «Απειλούν οι μετανάστες» και ήθελα ειλικρινά να σπάσω την (ξένη) τηλεόραση.
Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, η χώρα μας υπέγραψε στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που εγκλωβίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε αλλού. Ας σηκώναμε και εμείς ΜΙΑ φορά ανάστημα στην ΕΕ για ένα τόσο σημαντικό θέμα! Εδώ άλλοι στυλώνουν τα ποδάρια για ασήμαντα.
Λυπάμαι ειλικρινά που η «τύχη» αυτών των ανθρώπων εξαρτάται από θιάσους Τσιπρο-Κουρτοβικαίων από τη μία και κυβερνο-Καρατζαφαίρηδων από την άλλη.

YΓ Για το άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι μια άλλη συζήτηση. Προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα ότι μια ιδέα χρειάζεται άσυλο για να διαδοθεί. Ασε δηλαδή που και το όποιο άσυλο (έστω και για ιστορικούς λόγους) είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την χειρίζονται... υπάλληλοι-πρύτανεις.

Ανώνυμος είπε...

@celin
Μετα το ειδα οτι με παραπεμπεις στον πιτσιρικο
Ειναι δυνατον?
Ο πιτσιρικος ειναι ενα λαμπερο μυαλο αλλα ειναι χιουμοριστας. ειναι δυνατο να γινεται παραπομπή???

ΓΣ

ΥΓ :Απ τα μαλια σας πιανεστε..

celin είπε...

ΓΣ,διαβασε πρωτα τη γνωμη μου για τα χθεσινα γεγονοτα στο μπλογκ μου και μετα βλεπουμε,μπορει και να μη θελεις υστερα να αλληλοκρεμαστουμε.Κλικ στο ψευδωνυμο και επειτα κλικ στο ιστολογιο celin.Ελα,μη ντρεπεσαι,σοβαρολογω,παταξον με ακουσον δε.

Ανώνυμος είπε...

@Celin
λες βλακειες

γραφεις:"Δεν μπορώ τις πολλές αναλύσεις –αριστερές, κεντρώες ή δεξιές- για τους μετανάστες και την παρουσία τους στη χώρα μας. Άνθρωποι αυτοί, άνθρωποι κι εμείς – τέλος"

- Δεν εχει τέλος , γιατι είναι ατέλειωτοι εκεί στον τρίτο κοσμο και δε θα χωραμε εδω σε λίγο (και γω ξερω από τρίτο κοσμο). Σε αυτό δεν απαντας

ΓΣ

ΥΓ :οχι στο αν είναι άνθρωποι - μια και διεκδικείς την πατρότητα της απόδοσης ανθρώπινης ιδιοτητας στους μεταναστες, που εμείς οι ρατσιστές ...δεν αποδίδουμε
Στγο αν χωρανε όλου του τρίτου κόσμου οι πεινασμενοι

ΥΓ 2: Το ερωτημα απευθυνεται καιστην αγαπητη μου Κατερίνα. Δυστυχώς είμαι απο καλύβα αλλά όχι απο σπηλαιο πλεον - εδω και εκατομμυρια χρόνια. Ετσι δεν θα δοκιμασω το τρυφερο της κρεας (ολοι εμεις οι ρατσιστες ορεγομαστε σαρκες ανθρωπων!)

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@:Ανωνυμος

Απαντηση επι της ουσίας του ερωτηματός μου μηπως?.....

ΓΣ

celin είπε...

ΓΣ,δεν το λεω εγω αυτο,αυτα ειναι λογια του πιτσιρικου.
Λοιπον για να τελειωνουμε,αυτη ειναι η γνωμη μου
http://celinathens.blogspot.com/2011/01/237-237.html
διαβασε με πρωτα και γραψε εκει κι πες μου μετα αν τα λεω σωστα η οχι.
Δε σε ειπα ρατσιστη,μη λες ο,τι κατεβαζει η κουτρα σου.Στενοκεφαλος εισαι κ φορας 100 παρωπιδες στο μυαλο σου.
Διαβασε με και μετα κρινε με.

ο Δήλιος είπε...

Δεν υποτιμω ποτε ουτε αποψεις ουτε ιδεες ουτε πολυ περισοτερο τους εκφραστες τους.ποσο μαλλον οτν εκφραζονται απο ανθρωπους που σεβομαι και εκτιμω απεριοριστα.ολες οι αναφορες ομως ειναι για την καταστολη,αντιμετωπιση κλπ.για τις ΑΙΤΙΕΣ θα πουμε κατι?
υ.γ1.αυτα περι 'ιστορικων' καταληψεων τα εκλαμβανω ως τις συνηθισμενες υπερβολες εν ωρα μαχης
υ.γ.2.κατι εγραφες για την μετεπειτα πορεια καποιων προηγουμενων καταληψιων

Ανώνυμος είπε...

@celin

Κάποια μέρα, σύντομα, θα επισκεφτώ το μπλογκ. Δεν μπορώ σήμερα, είναι αργά, και εχω να σηκωθώ πρωί.
Κάποιοι από μας τους φουκαράδες αντιδραστικούς δουλεύουμε σε τρεις δουλειές, πληρώνουμε 40% φόρο, αφενός για να κάνουν τις μάζες και τα ρουσφέτια τους οι πολιτικοί, αφετέρου να κάνουν το μπάχαλό τους οι τσιριζαιοι, οι Γιαννόπουλοι (καλά σαράντα ο άνθρωπος να έχει) και οι Παπαρήγες.
θα με θεωρήσεις ντιπ για ντιπ απολίτικο, και έτσι είμαι.
Τι να κάνω όταν μου λέτε ότι "και η Ελλάδα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως στο Αφγανιστάν (σε αυτό που πρώτοι μπήκαν οι ρώσοι μετά τον Β παγκόσμιο πολεμο), άρα είναι υπεύθυνη και πρέπει να δεχθεί μετανάστες - σε ποιο πόλεμο ρε? Ως υγειονομικό και μηχανικό πάμε εκεί για να μην μας φτύσουν εντελώς, όταν τα Σκόπια στέλνουν οικειοθελώς μάχιμους…
Πρέπει να δουλέψω να πληρώσω τους φόρους μου (40% των εσόδων μου), αφού τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκες. Μόνο που το 10% των αναγκών των πανεπιστημίων κάθε χρόνο πάει σε ζημιές που προκαλούν οι επαναστάτες (από τον δικό μου φόρο μη χέσω)!
ΥΓ: Ακόμα δεν μου απαντήσατε, ούτε η Κατερίνα: Ωραία, νομιμοποποιύμε αυτούς, στέλνουμε τους υπόλοιπους, όσους μας καυλώσει στην Ευρώπη. Υπάρχουν δις στον τρίτο κόσμο και θα έρθουν εκατοντάδες εκατομμύρια (Γιαυτό νασαι σίγουρος).
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ( celin πρέπει να απαντήσεις. Είναι το ερώτημα του ΛΕΝΙΝ. Και μην αρχίσεις τα δήθεν ειρηνικά , να σταματήσουμε τους πολέμους κλπ. Πάντα η Αφρική και Η Ασία πεινούσαν – διάβασε ιστορία. Αρα θα έρχονται συνέχεια. ΤΙ ΝΑ ΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ με τα εκατοντάδες εκατομμυρια των αλλων που θα ερθουν, ήταν το ανολοκληρωτο ερωτημα
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@!(κολλησα στο κοπυ πειστ)

Για τα εκατονταδες εκατομμυρια που θα καταφτασουν μολις νομιμοποιησουμε και δωσουμε ασυλο σε αυτους , ακόμη δεν απαντατε.
Θα περιμενω :ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ τρυφεροι μου αντιρατσιστες? (σ.σ. δεν λεω φιλάνθρωποι, γιατι αν ησασταν φιλάνθρωποι θα θελατε οι ανθρωποι να καθησουν στην πατριδα τους. Ζουν πολυ καλυτερα απ οτι θα ζησουν εδω - και μην απανησετε σε αυτο).
Στα εκατομμυρια που θα ερθουν να απαντησετε τι να κανουμε

ΓΣ

ΥΓ: Μην μου πείτε ότι ειναι υποθεση δική μου ότι θα ερθουν εκατονταδες εκατομμυρια. Ακόμη και τόσοι να μην ερθουν με σημερινους ρυθμους (που αμα τους νομιμοποιησουμε θα πολλαπλασιαστουν) σε 10 χρόνια θα έχουμε αλλη μια Ελλαδα λαθρομεταναστες. Σκεφτηκατε ρε λεβεντες που θα φανε. Τι θα φανε, που θα κοιμηθουν, πως θα ζησουν ολοι αυτοι?. Ενταξει εσεις εχετε αναγκη να το παιζετε αριστεροι, αυτους τους κακομοιρους τους σκεφτοσαστε?
Να βρουν δουλεια και ψωμί, είτε εδω, είτε στην Ευρψπη, είναι πλέον αδύνατο

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ για χαρη της ιδεοληψιας σας

ΓΣ

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ/ΣΥΝΘΗΚΗ/ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ "... ΤΗΣ BOLOGNA".
Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΤΗΣ BOLOGNA(ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ'Ι'ΔΡΥΘΕΝ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ- ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΧΩΡΟ) ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΕΙΡΑΣ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...) ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΕ ΑΥΤΗ, ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
ΥΠΗΡΞΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 1ο ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '60. ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΜΠΕΡΚΛΕΥ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΗΝΕΣ. Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΜΑΗΣ ΗΡΘΕ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ "ΜΑΧΕΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 100αδων Μ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΣΤΗ ΒΥΡΗΤΤΟ, ΑΠ' ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ... ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ;
ΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΜΕ Ο,ΤΙ, ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΣ, Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΝΝΟΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

@Νυχτερινε

Περαν του αν υπάρχει η δεν υπάρχει ασυλο, μήπως να δεις γιατι χρησιμοποιήθηκε εκεί και γιατί εδω?
Μιλάς για πράγματα που εμειναν στην ιστορία των κινηματων.
Μη ριχνεις τα αγια τοις κυσι...

ΓΣ

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@ΓΣ
ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΠΕ ΜΟΥ!
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ '73;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΕΡΚΛΕΥ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ '67;

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση, επειδη δεν θα ξαναγραψω(αλλα θα διαβαζω τα κειμενα της Κατερινας):

Το κατερινάκι το συμπαθω και το εκτιμώ - ασχετα αν το θεωρω ...παραστρατημενο!!!
Κάνω την επεξήγηση επειδή πλάκα εκανα ως τωρα (σκοπίμως κραυγαλέα για να φανεί ότι κανω πλακα), αλλά παρόλα αυτα εσείς (οχι η κατερινα) το παιρνατε σοβαρα!!!

@Σελίν

Εσενα περιμενα να διαβασω Κλαιν!!!
Εγω παρακολουθησα και διαλεξη της προσφατα...
Επισης διαβαζω καθε μερα ριζοσπαστη και Αυγη - σου τα λεω γιατι κανεις σαν τους εφηβους που πρωτοανακαλυπτουν τον κοσμο - εσυ ανακαλυψες την πουρα αριστερα, λες και δεν υπήρχαμε αλλοι πριν απο σενα που την ξεραμε

ΓΣ

Θανασης Ξ. είπε...

Θα μου επιτρέψεις Κατερίνα μου και μια σύντομη απάντηση στον ανώνυμο που αναφέρθηκε προσωπικά στο σχόλιό μου.

Λοιπόν αγαπητέ φίλε, λέτε 'ο τριτος κόσμος έχει δισεκατομμύρια πεινασμένους, και επειδή είμαστε στον καταλληλο γεωγραφικό χώρο, όλοι θα πέράσουν απο δω.'.
Δυστυχώς, όμως, έτσι γράφεται η ιστορία. Και η γεωγραφία παίζει κυρίαρχο ρόλο, και η ..πείνα. Είτε το θέλουμε εγώ κι εσείς, είτε όχι.

Εν τω μεταξύ, μην διαβάζετε όσα γράφουν οι φυλλάδες άκριτα. Το ζήτημα 'τι πρέπει να κάνουμε' δεν είναι τόσο προφανές: Να τους διώξουμε.

Γνωρίζετε άραγε πως οι πρώτοι που διαμαρτυρήθηκαν για κάποιο προσωρινό κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία (επί Ανδρέα αν θυμάμαι καλά) ήταν οι ..ροδακινοπαραγωγοί, που δεν είχαν χέρια να μαζέψουν τις σοδειές;;

Γνωρίζετε πως στα ορεινά χωριά της Ηπείρου, στην περιοχή της Κόνιτσας, υπήρξε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 αντιστροφή της γήρανσης του πληθυσμού;; Ενός πληθυσμού που οι σοφοί πολιτικοί μας φρόντισαν επί δεκαετίες να εξαλείψουν;;

Γνωρίζετε πως η ανέγερση φράχτη στον Έβρο είναι παράνομη σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενέυης που η χώρα μας έχει υπογράψει;;

Δεν είναι λοιπόν τόσο άσπρο-μαύρο τα πράγματα φίλε μου. Μην αφήνεστε να σας τρομοκρατούν.

Yannis Zabetakis είπε...

μου έδωσες και έμπνευση....

http://environmentfood.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html

να σαι καλά, Κατερινιώ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@ΓΣ
ΔΟΞΑ... ΤΩ ΘΕΩ!
ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

celin είπε...

ΓΣ
Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις διαβασει Ναομι Κλαιν,ουτε το shock doctrine ουτε το no logo,αντε καμια 1ολεπτη διαλεξη στο you tube να εχεις δει.
Και αυτο που λεω ειναι το ευνοικο σεναριο για σενα.Γιατι αν οντως εχεις διαβασει Κλαιν,κ εξακολουθεις υστερα απο αυτο να θετεις ερωτηματα τυπου "Και πως θα πληρωναμε τους μισθους;",τοτε ειναι ολοφανερο οτι δε καταλαβες Χριστο απο αυτα που διαβασες.

Στο ξαναλεω,διαβασε το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.Οχι απο βιντεακια στο γιου τιουμπ,παρε το βιβλιο κ διαβασε το.Ειπες οτι δουλευεις 3 δουλειες και δεν εχεις χρονο,ενα μισαωρο τη μερα ομως μπορεις να το αφιερωσεις.Διαβασε και μαθε.Στην τελικη,κοψε τη περιδιαβαση στο ιντερνετ για 2-3 βδομαδες.
Καμια ειρωνεια στα παραπανω.

ο Δήλιος είπε...

με κατεβασες αθηνα Κατερινα σημερα το πρωι με το αρθρο σου...ειδα και δυο τρεις φιλους δημοσιογραφους(ο ενας μεγαλο...).τιποτα δεν υπαρχει.παρωδια ειναι η ιστορια καθαρα για αποπροσανατολισμο.στημενη 100%.με απεραντη εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

@σελιν
Ειχα πει δεν ξαξαναγραψω αλλα αξιζει για χαρη σου μια μικρή τελευταία παρέκβαση:

Εισαι πολυ μαλακας.
ΓΣ

Συγνωμη κατερινακι. Δεν θα το ξανακανω

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τα μούτρα πολλών από σας "προοδευτικών",όταν καταργήσουμε μονομερώς τη συνθήκη του Δουβλίνου και δούμε ότι οι μετανάστες δε θα κουνηθούν από τη θέση τους..γιατί έχουν συνηθίσει να ζουν στην αναρχία και ανομία της χώρας μας και βγάζουν λεφτά από ψιλοπαρανομίες..

celin είπε...

ΓΣ,δε περιμενα οτι θα εισαι τοσο θρασυδειλος καραγκιοζης ωστε να βριζεις ανθρωπους απο τον καναπε σου.
Μακαρι να μου τα ελεγες απο κοντα αυτα,διχως να τρεμουν τα γονατα σου.

celin είπε...

Ετσι να μιλας στην οικογενεια κ στα παιδια σου,οχι σε ανθρωπους που δε γνωριζεις.Ψευτοαριστερο φασιστομουτρο

celin είπε...

Κατερινα,συγγνωμη που κατεβαζω το επιπεδο του μπλογκ σου με αυτα που γραφω,αλλα δε περιμενα τοση ανανδρια
αν θες σβησε τα σχολια μου,καλο βραδυ

Μαίρη είπε...

Κατερίνα μου, καλημέρα. Δύσκολο θέμα έβαλες ..στο τραπέζι, με πολλές δυστυχώς προεκτάσεις. Βλέπεις, στις μέρες μας τίποτα δεν είναι μονοσήμαντο και σχεδον τα περισσότερα πράγματα κρύβουν κι΄άλλα από πίσω. Ξέρω πως κινείσαι από συνείδηση, επιλογή και όχι φιλανθρωπία.
Ομως οι "ευαισθητούληδες" που ποντάρουν ή μοστράρουν τη"φιλανθρωπία", κρύβουν ιδιοτέλεια και στην τελική εκμεταλλεύονται τους μετανάστες.
Αλλά το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και κυριολεκτικά ριγμένοι της όλης υπόθεσης είναι αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη, οι πραγματικοί μετανάστες.
Ο σημερινός ολοκληρωτισμός δεν έχει αφήσει ανεκμετάλευτο ούτε τον χώρο της μετανάστευσης. Και εκεί λειτουργού μαφίες, σκοπιμότητες και άνομα σχέδια.
Δυστυχώς οι καιροί είναι πιό πονηροί από ποτέ και τα χρησιμοποιούμενα μέσα πιό ύπουλα.
Εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη συμπαράστασης και βοήθειας είναι ακόμα στο περιθώριο, αλλά το κυριότερο, ΔΕΝ θέλουν καμιά ανάμειξη με αυτούς.
Στημένο είναι το παιχνίδι, από εγκάθετους της προδοσίας, για αποπροσανατολισμό από τα ΟΥΣΙΩΔΗ πολιτικά προβλήματα, και δημιουργία ανεξέλεγκτης κατάστασης.
Δεν θέλω να πιστεψω ότι πραγματικά προβληματισμενοι νέοι άνθρωποι μασάνε τόσο εύκολα την καραμέλα και πέφτουν θύματα των πληρωμένων εφιαλτών σε διατεταγμένη υπηρεσία,τύπου Κούρκουλα, Κωσταντίνου,και λοιπών., γιατί τότε μας περιμένουν πραγματικά μαύρες μέρες.