Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Is There Anybody Out There?

Με το «μου» και με το «μας», ένα ζόρι, το τράβαγα πάντα.
Ήθελα να ξέρω ρε αδερφέ, πως διάβολο τα απέκτησα, πως τα κληρονόμησα, πως τα κατέχω, πως τα διαφεντεύω και πάνω από όλα το πως με διαφεντεύουνε. Τι είναι η Πατρίδα ΜΟΥ, αλλά και τι είναι η Πατρίδα ΜΑΣ.


Κι αυτό που «ΜΟΥ» ανήκει, δεν είναι ο τόπος, το οικόπεδο, το χτίσμα, και το χώμα.

Είναι ότι εδώ που έλαχε να γεννηθείς, εδώ που έλαχε να ζήσεις τα μικράτα σου, εδώ που έλαχες να γνωρισεις την εφηβεια σου, εδώ που επέλεξες να ζήσεις το τώρα σου, αυτό το «εδώ» που το κουβάλησες μαζί σου όπου κι αν βρέθηκες, που σε κυνήγησε και το κυνήγησες.


Είναι χρώματα, αρώματα, μυρωδιές, φεγγάρια, φαγητά, μνήμες, μύθοι, ιστορίες και παραμύθια, άνθρωποι και ποιητές, που σε κάνουνε ότι είσαι.

Και όλα και αυτά τα αποδέχτηκες, και τα πολέμησες, και κάποια στιγμή συμφιλιώθηκες μαζί τους. Όχι γιατί είναι καλά ή κακά, όχι γιατί είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα …άλλα, τα δίπλα, τα απέναντι και τα πέρα. Αλλά γιατί το να εχθρεύεσαι την φτιαξιά σου, είναι σπατάλη. Το να την αγαπάς, είναι κέρδος.


Πατρίδα μου δεν είναι η γλώσσα που γράφω, μιλάω και διαβάζω. Εκεί ο καθένας μας μπορεί να έχει όσες Πατρίδες ορέγεται. Πατρίδα μου είναι η γλώσσα που κλαίω, η γλώσσα που πονάω, η γλώσσα που γελάω, η γλώσσα που μόνο αυτή λειτουργεί να γράψει τι αισθάνομαι. Και δόξα να έχει ο Γιαραμπής, σε αυτή την Πατρίδα ΜΟΥ, καμιά ξεφωνημένη τσατσά, φράχτη δεν μπορεί να βάλει. Το δικό μου, το «ΜΟΥ», το μοιράζομαι, το πουλάω, το χαρίζω, σε όποιον γουστάρω.

Και το «ΜΑΣ»;

Είναι άραγε, το «ΜΑΣ» το άθροισμα από τα εκατομμύρια «μου», αυτά που κληρονομήσαμε, αυτά που διατηρούμε, αυτά που θα παραδώσουμε ή είναι ένα περίκλειστο οικόπεδο, που πουλάμε σε όσους έχουν φράγκα να το αγοράσουν;

Το «ΜΑΣ», αλήθεια, από ποιον πραγματικά κινδυνεύει;
Πάρε Σεΐχη θάλασσα, σιχτίρισε Αφγανέ το γάλα της μάνας σου.
Άνοιξε διάπλατα τα πόδια στον Ατλαντικό φίλο και συν-εταιρο, μαστίγωσε την Σομαλή των 12 ευρω στην Πατησίων.
Ντύσε τα κοριτσάκια Φρειδερικοπουλα Μάγια να μοιράζεις μαρμελάδες στις προβλήτες , γάμησε τον ναυτεργάτη γιατί τουρίστες θέλουν να φωτογραφίσουν τη Μύκονο.
Πάρε τα τραίνα, πάρε τις τηλεπικοινωνίες, πάρε τα λιμάνια, πάρε δρόμους, πάρε Πανεπιστήμια, πάρε Νοσοκομεία, πάρε βουνά, πάρε πεδιάδες, πάρε θάλασσες. πάρε …κόσμε.

Πάρε εσύ, δώσε τα μεσιτικά σε εμένα. Κι εγώ αναλαμβάνω να βάλω τους διεφθαρμένους, τους αγράμματους, τους κοπρίτες να βλογάνε τα αρχίδια σας που ήρθαν να τους σώσουν.
Χτίσε φράχτες, τοίχους, τείχη, να προστατευτούνε. Από ποιους; Από τι; Ποιο «ΜΑΣ» γαμώτο μου, προστατεύουνε οι φραχτες;


Σήμερα η επικοινωνία των νταβατζήδων ΜΑΣ, παίζει τα ρέστα της στο δίπτυχο «λεφτάς επενδύτης-ανέστιος μετανάστης». Οι φράχτες –πέρα από τα μεσιτικά τους- δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας αντιπερισπασμός του θύτη- αυτού που γλύφοντας, έρποντας και ξεπουλώντας για να κάνει καριερα, υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ.

Αυτού που φέρει ακέραια την ευθύνη. Του τ. Υπουργού Εξωτερικών Παπανδρέου. Του νυν Πρωθυπουργού Παπανδρέου, που πια το μόνο ακροατήριο που του απέμεινε, είναι αυτό που αγοράζει το μόνο εμπόρευμα του. Τον φόβο.


Και αυτό το κοινό ικανοποιεί. Μ’ ότι τσιράκι του απέμεινε και μ’ ότι τσιράκι μπορεί να αγοράσει. Κι αν αύριο τα πράγματα ζορίσουν κι άλλο, μπορούμε να τα κάνουμε και ηλεκτροφόρα τα σύρματα του…φράχτη. Να σκοτώνονται χωρίς καν μια σφαίρα. Κι ύστερα να τους κάνουμε λίπασμα. Πράσινη ναναι…η ανάπτυξη.


Ο φράχτης; Η μόνη πρακτική αξία είναι νθα αυξήσει την μίζα του λαθρέμπορου.
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ο φράχτης του Μπους αύξησε το τζίρο των επιτήδειων.
Γιατί …η παγκόσμια Ιστορία με μεταναστεύσεις γράφεται.
«Πίσω» για αυτόν που περπάτησε μια ήπειρο, δεν υπάρχει.


Και η μόνη λύση είναι να σεβαστείς ότι μέσα σε αιώνες καταχτήθηκε. Τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μόνη λύση είναι να διαπραγματευτείς την επονείδιστη Συνθήκη που εσύ υπέγραψες. Να δώσεις άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα να πάει ο Άνθρωπος εκεί που θέλει.
Ο τ. Υπουργός Εξωτερικών Παπανδρέου, υπέγραψε το να γίνει η «χώρα των διεφθαρμένων» ένα αποθετήριο, ένα κολαστήριο ψυχών. Ο νυν Πρωθυπουργός Παπανδρέου, υπέγραψε να γίνει ο τόπος σφαγείο. Για …ιθαγενείς και ξένους. Και σήμερα; Χτίζει…φράχτες;
Με τον …φράχτη, δεν θα αρκεί η αγοραπωλησία του ενός νεφρού του …«λαθρομετανάστη», θα θέλει και κάτι τις παραπάνω.
Ε, και; Η Κυβέρνηση …μοχθεί. Η Κυβέρνηση …τολμά. Η Κυβέρνηση …δίνει λύσεις. Η Κυβέρνηση θέλει λίγο επικοινωνιακό χρόνο. Να προλάβει η Κυβέρνηση. Να εξανδραποδίσει, να σφαγιάσει, να ξεπουλήσει. Μετά στο κρανίου τόπο θα …έρθει ο επόμενος σωτήρας. Ο Επενδυτής…

Σιχαινόμουν πάντα κάθε είδους τείχη, τοίχους ή …φράχτες… Και πολύ περισσότερο ΦΟΒΟΜΟΥΝ, αυτούς τους φράχτες, που με αφήνουν να βρισκομαι από την ίδια μεριά, με τον πραγματικό Εχθρό ΜΟΥ.


Υ.Γ. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για το 7 χρονο κοριτσάκι που σκοτώθηκε. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μπω στην κουβέντα γυφτάκι- μπάτσος. Θ’ αδικήσει τη μνήμη ενός 7χρονου παιδιού που ακόμα το κορμάκι του είναι ζεστό. Αλλωστε σ’ αυτό το τόπο πια μόνο θύματα θα θρηνούμε. Για όσο τουλάχιστον οι αυθεντικοί θύτες, είναι μαζί ΜΑΣ, από την ίδια μεριά του …φράχτη.

58 σχόλια:

celin είπε...

Eιναι η συμβολικη αμφισημια του φρακτη.Συχνα Δε προστατευει,αλλα απομονωνει.
Και μια που μιλαμε για το the Wall,Kατερινα...
http://www.youtube.com/watch?v=YQWszrZHBPI

Ανώνυμος είπε...

μπα μπα μπα.. καλώς το παιδι!

"Είναι χρώματα, αρώματα, μυρωδιές, φεγγάρια, φαγητά, μνήμες, μύθοι, ιστορίες και παραμύθια, άνθρωποι και ποιητές, που σε κάνουνε ότι είσαι".

Είναι ΑΥΤΑ και οι λαθρομεταναστες σου??????

ΓΣ

katerina είπε...

Προσεξε Celin...τη λέξη. Όχι τείχος. Ουτε καν τοιχος....Φραχτης.
Λέξη οικεία. Ο φραχτης του σπιτιού μας. Χαιρετάμε τον γειτονα. Μα τα νοικοκυρικα τα σπιτια έχουν...φράχτες.

Όχι φορτισμένες λέξεις! Όχι συνειρμούς!

Celin,το ζουμε. Μεγαλωσαμε μαζί με το Wall και νομιζαμε ότι ειναι κάτι έξω απο εμάς. Κια ξαφνικά γινομαστε κομπάρσοι και πρωταγωνιστές του.

Ακουσα για τον ...φραχτη,οδηγώντας στην Κηφισίας. Και... σαλταρισα. Και όλα αυτά ατ αυτοκινητα που περνουσαν δίπλα μου, ήθελα να τα σταματήσω. Ήθελα να αρχισω να ξεφωνιζω "is there anybody out there?". Ζουσα τοςυ εφιάλτες μου...

Πριν λίγα χρόνια επισκετηκα την έκθεση του Ναζισμού στο Μουσείο της Βόννης. Και ...ειδα το απιστευτο. Οι άνθρωποι δεν άντεχαν να πουν ότι ο Χιτλερ ...ψηφιστηκε. Εμφανιζαν τον Ναζισμο σαν ...δικτατορία. Τους καταλαβα. Ποιος αντεχει τέτοιο βάρος; Το ωραιοποιεί.

Να,Εμεις θα το πουμε ...φραχτη.
Ποιοι στο διαβολο ειμαστε οι "Εμεις" Celin;

Θέλω να φυγω. Για πρωτη φορά,θέλω να φυγω. Αν δεν νοιωσω ότι ...ειναι κάποιοι εκει έξω,ότι αυτο το ΕΜΕΙΣ, είναι κάτι, θα φυγω. Δεν αντεχω να μου φορτωνω το βάρος ...ενός αναλογου ...Μουσείου. Δεν αντεχω να φορτωνω τέτοιο βάρος στο παιδί μου.

Πες μου ότι ...υπάρχουμε ΕΜΕΙΣ Celin. Ακόμα κι αν ηττηθούμε. Δεν με νοιαζει να ειμαι στοςυ ηττημένους. Το να είμαι στους συνενόχους με τρομάζει.

katerina είπε...

Ναι Γιάννη. Είναι. Αυτοι οι ...λαθραίοι, ειναι ΜΟΥ. Αλλά ποσα πολλά δεν αντεχω να ειναι ...ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

"Χτίσε φράχτες, τοίχους, τείχη, να προστατευτούνε. Από ποιους; Από τι; Ποιο «ΜΑΣ» γαμώτο μου, προστατεύουνε οι φραχτες;"

Είσαι τρελή.
περισσότερο από το "μας" θα προστατέψουμε ΕΜΑΣ.
Τραβα στο Αφγανιστάν κορίτσι μου και φόρα μπούργκα. Δεν μπορεςί τα α υπαρξιακά να γίνονται πολιτικά, η μζλκία πολιτική διεκδίκηση.
Τράβα Αφγανιστάν. Δεν θα σε διαβάζουμε βέβαια στο ινερνετ, αλλά τα εγγόνια μας θα διαβάζουν την εγγόνα σου.
Δεν θα μας γαμήσετε επειδή είστε ιδεοληπτικοί.
Μιλάω αποσπασματικά, όχι συγκροτημένα, αλλά δεν έχει νόημα να μιλήσω αλλιώς. Δεν παίρνετε από λόγια. Μόνο ιδεοληπτικές μαλακίες και συναισθηματικές λογοτεχνικούρες ξέρετε να ξεστομίζετε.
Κάθομαι και βλέπω και γελάω με το χάλι σας. Αν δεν βαριόμουν, αν δεν είχα συναίσθηση τη ματαιότητας σε αυτή την παρανοική, ξεχαρβαλωμένη «αριστερή» (α, ρε Κάρολε, που να΄ ξερες τι έφτιαξες) χώρα, θα εντασσόμουν στη χρυσή Αυγή, ή ίσως και σε κ΄λατι σκληρότερο που θα δημιουργούσα..
Θα έσπαζα τα κεφάλια σας. Όχι των αφγανών, τους συμπαθώ, τοιυς συμπωνώ, αλλά δεν θέλω εδώ κανα εκατομμύριο από δαύτους. Όχι των άλλων μελαψών εθνικοτήτων. Τους συμπαθώ, αλλά δεν θέλω εδώ δέκα εκατομμύρια από δαύτους. Και αν υποθέσουμε ότι η ζωή τους είναι κόλαση από που έρχονται (που δεν είναι, και ξέρεις ότι το ξέρω) δεν θα κάνουν κόλαση και τη δική μας.
Τα δικά σας κεφάλια θα έσπαγα. Εσεις θα κάνετε κόλαση τη ζωή μας.
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγραφα εν συνεχεία, πριν διαβάσω την απάντηση ότι θέλεις να φύγεις. Αφου εξομοιώνεις το ναζισμο με το φρακτη του Ευρου φύγε. Βρες ένα καλο γιατρό στας Ευρώπας. Μην πάρεις το παιδί μαζί σου. Δεν σου φταιει
ΓΣ

katerina είπε...

Μπορείς σε κάποιον να αιτιολογησεις ...αξιώματα; Μπα, μάταιος κόσμος Γιάννη!

Τα αξιωματα τα αποδεχομαστε για να χτισουμε τα θεωρηματα. Πιθανότατα τα αξιωματα είναι αυτά που δημιουργούν το "ΜΑΣ",το "ΕΜΕΙΣ".

Δεν τυχαίνει Γιάννη. Πετυχαίνει!
Ή αποτυγχάνει. Αλλά η ζωή δεν ειναι ...super market. Σήμερα με βολευει και αγοράζω αυτό και αυριο με βολευει και αγοράζω το άλλο. Οι επιλογές μας είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

• σορρυ για τα σαρδαμ.

Κλείνω λέγοντας πως ευτυχώς που είστε λίγοι οι ζαβλακωμένοι: Καλα επαγγέλματα, βολεμένοι αστοί (δεν αναφέρομαι σε καταγωγή αλλά σε θέση στην παραγωγή), φοιτητές αριστερίστικων οργανώσεων που ακόμη δεν έχουν μπει στην παραγωγή. Ευτυχώς που είστε λίγοι και σας θεωρούμε ακόμη γραφικούς. Αν γινόσασταν πολλοί, που ελέω φτώχειας πλέον, δεν έχετε την πολυτέλεια να γίνετε, καθώς οι Μαρίες Αντουανέτες της Αριστεράς θα εκλείψουν (εξηγώ εκ νέου: σε νοοτροπίες αναφέρομαι), θα είχαμε εδώ μέσα αναβίωση της ιταλικής στρατηγικής των άκρων.
Εμείς θα νικούσαμε. Και στην Ιταλία δεν νίκησαν οι αριστερούληδες..
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@ celin

Τι δουλεια κάνεις?
Ζεις στον Αγιο Παντελεήμονα και δουελευις στη φαμπρικα 9ωρο με 610 Ε το μήνα?

μπαααααααα.
Κουλτουρα μυρίζει
ΓΣ

katerina είπε...

Το ξαναγράφω. Την ήττα δεν την φοβηθηκα ποτέ στη ζωή μου. Είτε σε πολιτικό επιπεδο ειτε ακόμα πιο επωδυνο και σημαντικό σε προσωπικό επιπεδο.

Την ΣΥΝΕΝΟΧΗ είναι που φοβάμαι. Αντε και καλά ταγματα ασφαλείας. Να έχουμε και κανένα κονέ στους ...νικητές!

Ανώνυμος είπε...

Ζεις σε ένα φαντασιακό κόσμο. Τι δουλειά έχουν τα ταγματα ασφαλειας στην κουβεντα μας….εσυ ξερεις.
Πάντως λενε ότι αμα είναι να γίνει παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος, καλά είναι να βρίσκεται κανείς στην Ελλάδα γιατί τα πάντα φτάνουν με 40 χρόνια καθυστέρηση. Εσύ έφερες τους χιππυς , κατά το πιο πολιτικοποιημένο και μαρξίζον, με 40 χρόνια καθυστέρηση (δεν είναι τυχαίο που ακόμα εκφράζεσαι με το γουωλ). Αγάπη για όλους, όχι σύνορα, όχι εξοπλισμοί –σαν ανώριμη έφηβη που πρωτοανακαλύπτεις τον κόσμο γεμάτη αγάπη.
Ενταξει, θα τα υποστηριζα και γω , αν ιστορικά δεν είχαν αποτύχει αυτά, αν οι καιροί δεν απαιτούσαν κρατική συγκρότηση ισχυρή – η εσωτερική της διάρθρωση είναι θέμα πάλης, αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς να το συζητήσει με σένα. Εσένα σε νοιάζει ο φραχτης που είναι..τείχος –κάπως σαν το ισραηλινό και το βερολινέζικο προφανώς.

ΥΓ: Δεν μου εχεις απαντήσει γιατί τα ίδια με σενα υποστηρίζουν και οι ευρωπαίοι μεγαλαιοκεφαλαιοκράτες και η μπουτεσμπανγκ και ο σόρος.
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενα δε καταλαβαινω! Ολοι αυτοι που σημερα ειναι υπερ του φραχτη η οπως αλλως μπορει να ονομαστει γιατι δεν ειπαν(του νυν αρμοδιου υπουργου συμπεριλαμβανομενου) μια κουβεντα, οταν πριν λιγα χρονια καποιος υπουργος(που να βρισκεται αραγε;), δικος τους και εκεινος, καυχιοταν οτι θα κανει τη Θεσ/νικη Μητροπολη των Βαλκανιων με 7000000(οσος σχεδον ολος ο πληθυσμος της χωρας) κατοικους; Αλλα καταχειροκροτουσαν και ζητωκραυγαζαν;
Τρεμε Καρατζαφερη, πανε οι ψηφοι σου. Πανε στο πασοκ και αντε να ψαξεις να τους βρεις. Τη πατησες καημενε.
Σαν το πασοκ, αλλο εθνικο-σοσιαλιστικο κομμα δε θα βρεις!

χ.α.

celin είπε...

Ποιανων τα κεφαλια θα εσπαγες ρε ΓΣ;Θες να βρεθουμε να δεις ποιο κεφαλι θα σπασει πρωτο;
Ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο βλακες που να μη καταλαβαινουν τι γραφει η Κατερινα;Σου ειπε η Κατερινα οτι θελει 10.000.000 επιπλεον ανθρωπους εδω;
Πως συσχετιζεται ο φρακτης με τη καλυτερευση της ζωης εδω;
Ρε γαμω το κερατο μου,τι ανθρωποι ειναι αυτοι;Απο που ξεφυτρωσαν;

Νομιζεις οτι το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οι ξενοι;
Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οι πρακτορες των τοκογλυφων που κυβερνουν τη χωρα τα τελευταια 30 χρονια κ τη ξεπουλησαν στους τοκγλυφους.
Οι αληταραδες που εφαγαν με χρυσα κουταλια κ εθισαν ενα μεγαλο τμημα των συμπολιτων μας στη λαμογια κ στην απατεωνια.
Αυτοι που σου γαμησανε τη χωρα και τωρα ερχονται να σε ξαναγαμησουν,λεγοντας σου οτι ολα γινονται για το καλο σου.

Ποσο μαλακας πρεπει να ειναι καποιος για να εμπιστευτει τους απατεωνες που ταχα μου ειδαν τωρα το φως το αληθινο;Και εξαγνιστηκαν στα νερα του ΔΝΤ,και αναβαπτισμενοι τωρα,θα σωσουν τη χωρα;

800.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ,ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ,
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΡΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
Δε βγαινουμε απτο σπιτι γιατι δεν εχουμε να πληρωσουμε ενα πενταευρω τη μπυρα,
οι ξενοι μου αδειασαν τη τσεπη;

Αυτος που ψηφισε ολα αυτα τα χρονια ενα κομμα του δικομματισμου,αυτος ειναι και συνυπευθυνος για τη καταστρφη της χωρας,γιατι εφερε τους εθνοκαταστροφεις στο πηδαλιο.Και δυστυχως,μεσα σε αυτους υπηρξα κ εγω.Οπως οι περισσοτεροι,
αλλα τωρα ηρθε η ωρα να μαθουμε ολοι το μαθημα μας και να στραφουμε απεναντι στους πραγματικους ενοχους και οχι αυτους που μας στρεφουν οι προπαγανδιστες,
και εμεις τσιμπαμε σαν ηλιθιοι.

Και επειδη εγω δε μασαω τα λογια μου,θελω να πω οτι οντως η Ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα και δεν αντεχει εκατομμυρια ξενους.Επομενως,δε διαφωνω στο να προστατευονται καλυτερα τα συνορα.
Αλλα,το μειζον προβλημα δεν ειναι εκει.
Το μειζον προβλημα ειναι η συμμορια που κυβερνα τη χωρα.
ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΕΝΩ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ ΣΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.



"Πες μου ότι ...υπάρχουμε ΕΜΕΙΣ Celin. Ακόμα κι αν ηττηθούμε. Δεν με νοιαζει να ειμαι στοςυ ηττημένους. Το να είμαι στους συνενόχους με τρομάζει."

Εδω ειμαστε,Κατερινα.Εδω.
Εχουμε να φοβομαστε τα παντα
και ταυτοχρονα δεν εχουμε να φοβομαστε τιποτα.Τιποτα δε τελειωσε,ολα τωρα αρχιζουν.

Ανώνυμος είπε...

@Celin
Από την πόλη έρχομαι καις την κορφή καν΄ έλα
Αλλα ντ΄αλλων λες και γω βαριέμαι να σε διορθώσω.
Ολη η έξαρσή σου θυμίζει το και σεις βασανίζετε τους νέγρους. Αντί να αναφερθείς στο θέμα, μιλάς για όσους δεν έχουν να πιουν μπύρα ή τους κόψανε το ρεύμα. Και γω μαζί τους είμαι. Μόνοι δεν λες τι πρέπει να γίνει. Από καταγγελίες εχω χορτάσει από το 1974 –είμαι και μεγάλος βλέπεις. Μιλάς με ένα πουρό. Καμια νηφάλια πρόταση υπάρχει? Μήπως να πεις κάτι γιατί είμασταν πρώτοι σε καγιεν το 99? Οι πολιτικοί και ο βαρδινογιάννης τις αγόρασαν? Μήπως για την μεγαλύτερη ιδιοκατοίκηση σε επιπεδο ευρωπαικής ενωσης? Μήπως για το ενάμισυ εκατομμύρια εξοχικά αυθαίτερα του χειμαζόμενου λαού? Μήπως που πρόσφατα που βρέθηκα στο εξωτερικό, στο γκρούπ ηταν και συνταξιουχος ΔΕΗτζης 50 χρόνων, με 2500 σύνταξη και 90.000 Ευρώ εφαπαξ στο χέρι? (από αυτους που υπερασπιζόταν το πασοκ, ο αλεξης , ο αλεκος και η αλεκα)
Οσο για την κατερίνα, δεν ξερω ποσους θελει εδώ μέσα, αλλά με τις πρακτικές που υποστηρίζει, δεν θα υπηρχε χωρος πλέον για μας τους γηγενείς
ΓΣ

celin είπε...

ΓΣ,τωρα που μιλας πιο ευγενικα ,μιλας και πιο ψυχραιμα.
Καταρχας αυτοαναιρεισαι μεσα σε 2 προτασεις.Με κατηγορεις οτι καταγγελλω με ενα πουρο στο στομα,ενω κ εσυ το ιδιο κανεις,καταγγελλεις τα καγιεν και τα αυθαιρετα.
Ελπιζω να μιλαω με σοβαρο ανθρωπο που απλα προηγουμενως εχασε τη ψυχραιμια του κ αρχισε τις ιστοριες για αγριους,
αλλιως δε θελω να χανω τσαμπα τον χρονο μου.

Θες να καταγγειλεις τα καγιεν και τους υψηλομισθους δημοσιους υπαλληλους;κανενα προβλημα,εγω δεν εχω παρει φραγκο απο τη γαλαζοπρασινη συμμορια ουτε ρουσφετι ειμαι,οποτε δεν εχω λογο να υπερασπιστω ουτε τα απιθανα εφαπαξ τους,ουτε τους νεοπλουτους,
ουτε τη κοπροσκυλε ζωη ορισμενων.

Αλλα,ΔΕΝ ειναι αυτοι το μειζον προβλημα.
Ουτε οι μαυροι,ουτε οι απελπισμενοι,ουτε οι αλλοδαποι ειναι το προβλημα.
Το προβλημα στο ξαναειπα,ειναι αυτοι που εξουσιαζουν τη χωρα τα τελευταια χρονια.
Οσο εχουν την εξουσια αυτοι,η χωρα προκοπη δε βρισκει.Γιατι ειναι πρακτορες των διεθνων τοκογλυφων ολοι τους.
Χρειαζεται συντεταγμενη ανατροπη αυτου του σαπιου Καθεστωτος.
Και μονο ενα παλλαικο Μετωπο,ετεροκλιτο κ ανομοιογενες για να ειναι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ,
μπορει να το καταφερει αυτο.
Και αριστεροι και δεξιοι και κεντρωοι και ολοι εκει μεσα.


Αν σου φαινονται αυτα γενικολογιες,κοιτα να δεις,δε μπορω να κατσω να σου συγγραψω μανιφεστο αυτη την ωρα.
Αν θες να καταλαβεις κατι παραπανω απο οσα καταλαβαινεις τωρα,ακουσε εμενα τον κουλτουριαρη και διαβασε το νεο βιβλιο της ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ.,το "δογμα του σοκ"
Εκει εξηγουνται ολα αυτα που αντιμετωπιζουμε σημερα.

ΥΓ Και κατι τελευταιο για τον φρακτη,ξερεις τι ειναι ο φρακτης;
Ειναι σα να παω εγω,να βιασω τη κορη καποιου και μετα να αγορασω ενα ζευγαρι γαντια για το γιο του,το καλοκαιρι.
Εγω ειμαι η Κυβερνηση,ο φρακτης ειναι τα γαντια,κ το βιασμενο κοριτσι μαζι με τον πατερα του και τον γιο του,ειναι ο λαος.
Αυτη ειναι η χρησιμοτητα του φρακτη και η σπουδαιοτητα του.
Δηλαδη,μηδαμινη.Απο αναξιοπιστους βιαστες.

Ανώνυμος είπε...

@Celin
Γμτ θέλω να μιλήσω σοβαρά, αλλά αφενός δεν δύναμαι λόγω πνευματικής υστέρησης, αφετέρου βαριέμαι αφόρητα. Τι να πω με σας? είστε σε ένα περίκλειστο κόσμο, παλιά μυαλά, ολίγον χίππυς, ολίγον αριστεριστές ανάκατα, αμόρφωτοι κι απορβλημάτιστοι, τσιτατολόγοι. Σας λέει κάποιος για το πρόβλημα των ξένων και τον λετε καρατζαφερικό. Σας λέει κάποιος για τα προβλήματα της χώρας και σεις του λέτε φερτε πισω τα κλεμμενα. Μερικοί πληρώνεστε από το δημόσιο (ξερω αντικρατιστές διεθνιστες του Δημοσιου!!!) αλλά βρίζετε/ουν την κυβέρνηση του μνημονίου - που με το μνημόνιο τους δίνει τους μισθούς και τις συντάξεις.
Βρίζετε τον Πάγκαλο που είπε όλοι μαζί τα φαγαμε και βγαίνουν τα στοιχεία, ότι 60% του αγνου λαού, δεν πληρωνει φόρο, ότι γιατροί, οι ιδιοκτήτες μπαρ, οι αρχιτεκτονες και λοιπές φτωχες προοδευτικέ ςδυνάμεις βγαζουν το χρόνο λιγότερα από τους συνταξιούχους!!!
Οι ελληνες απο παλιά ήταν ‘κανεμε εμένα πρωθυπουργό και θα δεις»
Εσείς μιλάτε με το ίδιο πάθος . Με τέτοια ακλόνητη αποφασιστικότητα, που ουσιαστικά διατείνεστε το ίδιο. Οι πατεράδες σας το έλεγαν στα καφενεία, εσείς στο ιντερνέτ.
Τι να πω μαζί σας? Μη φοβάσαι. Δεν θα κάνω ομάδα να σπάσω κεφάλια. Σπας κεφάλια όπου υπάρχει ελπίδα. Στη χώρα αυτή απέλειπεν η ελπίς. Και το λεω χωρίς καμια συναισθηματική απογοητευση. Μόνο ως ψυχρή παρατήρηση. Και σεις είστε μέρος του προβλήματος της απελειπουσας ελπίδας.
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@celin

δεν ειμαι αγενής.
Απλώς εσύ ενεπλάκης σε κουβέντα που δεν καταλαβες. Μιλούσα έτσι με την κατερίνα όχι επειδή ήμουν αγενης, αλλά γιατί ένιωθα ότι είχα το θάρρος.Οπως και αυτή μπορεί να με έβριζε έχοντας το αντίστοιχο θάρρος και δικαίωμα!

Iθάκη είπε...

Τι είναι η πατρίδα ΜΟΥ και τι η πατρίδα ΜΑΣ; Τπτ παραπάνω από αναμνήσεις, δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα
είπα μιλάς με ένα πουρό
εναν γερο δηλαδη
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

"Και μονο ενα παλλαικο Μετωπο,ετεροκλιτο κ ανομοιογενες για να ειναι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ"

Ασε μας ρε σελιν. δεν μιλας με άσχετο. σε πρόλαβε η Αλέκα -δηλ τη γραμμή της έχεις. Δεκαπέντε χρόνια το προσπαθεί και της έμεινε μόνο η Λιανα μετά την μεγαλη απωλεια του Ζουράρι. Αρρωστημένα επιχειρήματα οι πρακτορολογίες. ζαχαριάδη θυμίζουν
Η χώρα χρεωκόπησε ΚΑΙ γιατί όλα τα κόμματα πιεζαν τις εκαστοτε κυβερνήσεις να δανείζονται ασύστολα για να επιδοθεί ο λαός σε έναν τρελλό καπιταλιστικό καταναλωτισμό, με όσες εκφανσεις εχουμε δει
Ολα τα αλλα είναιιστορίες για να κρατανε τα μαγαζακια τους
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

αυτο, ο φραχτης με τα γάντια και το βιασμό, είναι δειγμα πολιτικής παράνειας.
Πάντως εμείς δεν θα τους εκτελούμε μόλις εισέρχονται, όπως ο Φιντέλ και ο Χότζα εκτελλούσαν τους δικους τους μόλις εξέρχονταν
ΓΣ

katerina είπε...

Και τώρα μιας και έχουμε το θάρρος Γ.Σ. θα τα ακουσεις.

Το είπα, το έγραψα, τα λέμε εδώ και χρόνια. Το προβλημα είναι ένα και μόνο η Συνθηκη Δουβλίνο ΙΙ. Αυτή που επιβάλλει την πρωτη χωρα να κρατησει τους μεταναστες στο έδαφος της. Κια αν φυγουν- γιατί αν εσυ δεν τοςυ θέλεις μία, αυτοι δνε σε θέλουν δέκα- η νέα χωρα υποδοχής τοςυ επιστρεφει στην πρωτη χώρα!
Τόμπολα. Αποτελεσμα η Ελλαδα με την υπογραφή του Γιωργακη γινεται αποθετηριο ψυχών.

Κια ρωτάω Γ.Σ. Ποιοι και πόσοι δημοσιογραφοι ΚΟΤΕΣ,κότε λειράτες,πετάνε την μπαλα στην εξεδρα;

Ποιοι δημοσιογραφοι τσιρακια,μιλάνε για την ευεργεσία των ...τειχών και τνω ...φρακτών.

Ποιος ειπε να μεινουν εδώ οι άνθρωποι. Ασυλο, ταξιδιωτικά εγγραφα- όπως και οι διεθνεις συνθηκες που έχουμε υπογραψει άλλωστε-Χαρτα δικαιωμάτων του Ανθρώπου- και αν πάνε ΌΠΟΥ θέλουν στην Ευρώπη.

Θα μιλησετε ΚΟΤΕΣ δημοσιογραφοι; Ή θα συζητάμε ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ, όπως βολευει όλους όσους υπηρετειτε, για την "μονη λύση", για ακόμα έναν άλλο "μονοδρομο", τα τειχη;

celin είπε...

ΓΣ,
αν ειχες το θαρρος με τη Κατερινα γιατι γνωριζεστε απο παλια η ειστε φιλοι,τοτε,οντως δε καταλαβα.Εγω ειδα εναν τυπο να απειλει κ να υβριζει μια γυναικα,για αυτο κ ειπα οσα ειπα.
Αλλα και παλι,δεν εναπλακην σε καμια κουβεντα,εσυ μου απηυθυνες εριστικα το λογο,ρωτωντας με σαν ασφαλιτης για το που μενω και τι κανω.

Οσον αφορα τα περι χιππηδων και αμορφωτων,κοιτα να δεις,δε ξερεις σε ποιον μιλας.Αν εσυ θεωρεις βρισια τη κουλτουρα,εγω τη θεωρω καμαρι.Και για αυτο εχω διαβασει εκατονταδες βιβλια για να διαμορφωσω την αποψη που εχω,βιβλια που εσυ και ολοι οσοι εχεις γνωρισει εν ζωη,θελετε 50 ζωες για να φτασετε.
Οποτε το να μιλας μαζι μου κ να υπονοεις αμορφωσια,ειναι κατι που με κανει να χαμογελαω,οχι να εξοργιζομαι.

Εχω ολη τη καλη διαθεση να συνομιλησω με οποιονδηποτε,ακομα κ ακροδεξιο,αρκει να βλεπω οτι μπορουμε να φτασουμε σε καποιο χρησιμο συμπερασμα,ωφελιμο για ολους.Εσενα σε βλεπω να τρεφεις εδω μισος για αυτο που δε καταλαβαινεις η δε θες να καταλαβεις,οποτε,καλυτερα να αποσυρθω.
Δεν θα πω καρατζαφερικο καποιον που ζει σε μια γειτονια που τον κλεβουν οι απελπισμενοι,
δικιο εχει να εξοργιζεται ο γερος που του κλεβουν τη συνταξη,

θα του πω να προσπαθησει να φτασει στη βαθυτερη αιτια των προβληματων που βιωνει.Να ριζοσπαστικοποιηθει κ να παψει να πιστευει στον καπιταλισμο και στο νεοφιλελευθερο φασισμο που παρελαυνει.Αυτη ειναι η ριζα του κακου.Ο τουρμποκαπιταλισμος της σχολης του Σικαγο.


Κι αν θες να μιλησουμε για τα σφαλματα της Αριστερας,μια αλλη φορα,μπορουμε να μιλησουμε και για αυτα.Καποια απο αυτα που σκεφτεσαι,τα σκεφτομαι κ εγω.
Αλλα αυτη τη στιγμη η Αριστερα,με ολα τα στραβα της,παραμενει η μοναδικη ελπιδα για τον τοπο.
Ναι,ειναι η μοναδικη Πατριωτικη φωνη αυτη τη στιγμη,οσο κ αν σου φαινεται οξυμωρο αυτο.

ΥΓ Δε φοβηθηκα για το κεφαλι μου γιατι ειναι απο τα κεφαλια που δε σπανε ευκολα.

Ανώνυμος είπε...

κατερίνα, τωρα που προταξες τα στηθεια σου τι να κανω?

κατ αρχήν με το δουβλίνο ασχολήθηκαν οι διπλωματικοί συντακτες (εχουμε ειδικότητες). Μην εισαι σίγουρη ότι κατάλαβαν το πρόβλημα. Ο αστικός τύπος εχει πολλέ ςελευθερίες, όσο και ανδ εν το ποιστευεις. Αν το είχαν καταλαβει θα το έλεγαν.Γιατί δεν καταγγέλουν τον γιωργάκη τώρα/ μα και φω που το έβλεπα το πρόβλημα από παλιά, τον ειχα ρωτλησει δημοσίως τόσες φορες καικ με λ΄λεγαν καρατζαφερικό, δεν περίμενα να είναι τόσο άγριο. ΚΩραια,. να του το καταλογίσολυμε τωφρα. και τι έγινε? θα πει ενα μεα κουκλπα και τελειωσε. Ρ ωτας γιαρτι δεν το καταλογιζουμε οι κοτες, σνα να έκνε ςτην αποκαλυψη του αιωνα.
ΤΩΡΑ τι γίνεται? προσπαξθεί να βγρει ενα τόπο αν αποφυγει τη δουβλίνο και έχει τα επαναστατακια σαν και σας που είδατε το φως το αληθινόν της εξεγερσης - κατι πρέπει αχετε και σεις να παιζετε.

Σου τοχω πει. Την πρωτη φορά που θα γίνει της σουηδιας θα γελαω. Πολλά έγραψα και είμαι τύπος που βαριέμαι να γραφω.γεια
ΓΣ

Swell είπε...

ΓΣ, αν όντως πιστεύεις ότι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται από το μνημόνιο, σου απονέμω τον τίτλο του Φορεστ Γκαμπ του Διαδικτύου.

celin είπε...

"αυτο, ο φραχτης με τα γάντια και το βιασμό, είναι δειγμα πολιτικής παράνειας.
Πάντως εμείς δεν θα τους εκτελούμε μόλις εισέρχονται, όπως ο Φιντέλ και ο Χότζα εκτελλούσαν τους δικους τους μόλις εξέρχονταν"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ειναι να εξακολουθει καποιος να εναποθετει τις ελπιδες του στη νεοφιλελευθερη χουντα που σημερα εκφραζει το ΠΑΣΟΚ κ αυριο θα εκφραζει η ΝΔ.
Εκτος αν εισαι κανα παπαγαλακι του Καθεστωτος,οποτε δεν εισαι παρανοικος,αλλα βαλτος και στημενος.
Και στα αρχιδια μου τι εκανε ο Φιντελ ο Χοτζα.Εδω δε θα αφησουμε κανεναν φιντελ και κανεναν χοτζα.
Οταν πεσει το Καθεστως,αυτο που θα ερθει για να το αναπληρωσει,δε θα του επιτρεψουμε να γινει μια νεα τυραννια.

Και ναι,καλα το βρηκες,με την Αλεκα ειμαι.Αλλα δεν ειμαι ουτε φανατικα εκει,ουτε κολλημενος εκει.Ειμαι εκει γιατι συνειδητοποιησα οτι η μοναδικη ελπιδα για τον τοπο ειναι η ρηξη με τις πληρωμενες Πορνες των τοκογλυφων και των αγορων.
Και αυτη τη ρηξη,τη συμβολιζει αυτη τη στιγμη η Αριστερα,και περισσοτερο για μενα το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

@σελιν προς θεου
δεν εννοουσα εσενα προσωπικα αμορφωτο. συγνωμη ετσι που το πηρες.
αναφερόμουν σε όλον αυτο το χωρο που περιστοιχείζεται γυρω απο το μεταναστευτικό χρησιμοποιωντας το σαν αιχμη αγωνισικής συπείρωσης και λόγο πολιτικής του ύπάρξης
αν και εσυ με το παλαικο μετωπο.
ΓΣ

katerina είπε...

Αμ δεν τους ειδα τους ...διπλωματικούς συντακτες; Χρόνια τωρα. Ακόμα και σημερα. Ποιος μιλάει μω΄ρε απο τη φάρα σας;
Αστο Γ.Σ. μην αρχιζεις τα συντεχνιακά,δνε σωζεται.

Δεν ξέρω τι ...βαθμούς ελευθερίας έχουν οι έλληνες δημοσιογραφοι- πάντως προσφατα απονεμηθηκε ο "τίλος" της τελευταίας χώρας στην Ευρωπη, απο άποψη ελευθερίας του Τυπου,αλλά ...προφανώς ο μισθουλάκος απαιτεί ότι πει το αφεντικό. Το αφεντικό δνε ειναι η Κυβερνηση, είναι οι λογής λογής έθνικοι εργολάβοι της επικοινωνίας, που έχουν δουλειές ...με την Κυβερνηση. Κι ίσως όλοι αυτοι και τα τσιρακια τους να είναι και πιο μεγάλα αφεντικά ακόμα και απο κάτι ηλιθιους σαν τον Γιωργάκη.

Η Λυση είναι Μια και είναι απολυτωσ καθαρή. Ασυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

γμτ βιαζομια να σας προλαβω και κανω του κοσμου τα σαρδαμ.
συγνωμη
ΓΣ
Ηθελα να πώ κατερίνα, ότι όταν υπεγραφη η δουβλίνο δεν κταλαβε κανεις την αγριοτητα του προβλήματος.Τωρα το λένε, και δνε χρειάζεται να είναι γενναίοι και να μην ειναι κοτες που το καταλογίζουν, αλλά ποιο το οφελος? και ο γιωργακης θα π[ροσπαθησει να την αλλάξει, αλλά δνε τους συμφερει τους πολλούς ευρωπαίους ηγέτες να δεχθουν την αλλαγη.
αλλα απο αυτό, να φτανετε να προτασετε τα στήθεια σας για να μην γινει ο φραχτης, όντως είναι αυτιστικό και κυνηγι φαντασμάτων

@σελιν
να χαίρεσαι την αριστερά σου. ξεκινα την επανασταση χωρίς εμένα(δεν ειρωνευομαι. απλως δεν με αφορα)

Ανώνυμος είπε...

@Swell

ευχαριστω για τον τιτλο.
ξερω τη θεωρία: δανειζόμαστε για να πληρωνουμε τα δανεικά. οσα βγαζουμε μονοι μας φτανουν για τους μισθους και τις συνταξεις!

Εσυ ως εξυπνος θα με βοηθουσες με ιστορικό παράδειγμα αντιστοίχισης των κατα καιρών πτωχευσεων των κρατών, να δούμε που δνε σταμάτησαν οι μισθοί και οι συνταξεις?

- είσαι αυτό που έλεγα για αμορφωσια.....

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

"Και στα αρχιδια μου τι εκανε ο Φιντελ ο Χοτζα.Εδω δε θα αφησουμε κανεναν φιντελ και κανεναν χοτζα"

Τωρα που κατερευσαν οι μύθοι αποποιείστε και την διεθνιστική αλληλεγγυη με την οποία μας είχατε πρήξει. ωραια!!!
ΓΣ

Swell είπε...

ΓΣ, δεν είναι θεωρία, είναι η πραγματικότητα. Και ο χρονισμός των δόσεων είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το χρόνο λήξης παλιών υποχρεώσεων από δάνεια και ομόλογα. Γι' αυτό και μέχρι τώρα, παρά τις απειλές, μας δίνουν τις δόσεις. Αν δεν παίρναμε τα χρήματα, οι τράπεζές τους θα έχαναν κυρίως. Ο ΓΑΠας βεβαίως διατείνεται ψευδώς, ότι με τα χρήματα αυτά πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Γιατί πρέπει να σωθούν οι τράπεζες... Ενώ θα μπορούσε και έπρεπε να έχει κηρύξει στάση πληρωμών και να διαπραγματευτεί τη μείωση μέρους ή όλου (στη βάση που είναι απεχθές) του χρέους.

Αυτά ΓΣ δεν είναι θεωρίες. Είναι η πικρή αλήθεια που ο εσμός που μας κυβερνά δεν θέλει να μάθουμε. Και καλά ο εσμός, εσύ γιατί μασάς το κουτόχορτο που σου δίνουν;

Ανώνυμος είπε...

@Swell

“Αν δεν παίρναμε τα χρήματα, οι τράπεζές τους θα έχαναν κυρίως”

Δεν θα έχαναν μόνο οι δικές τους τράπεζες. Θα έχαναν και οι δικές μας που είναι γεμάτες με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Θα πεις «ε, και?»
Θα απαντήσω ότι θα κατέρρεαν ολοκληρωτικά. Παλι «ε, και?»
Απλούστατα: ΚΑΙ τα ταμεία έχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και θα κατέρρεαν και αυτά. Και τα αποθεματικά τους τα έχουν στις ελληνικέ τράπεζες που θα είχαν καταρρεύσει.
Από πού Θα πλήρωναν συντάξεις?
Απλώς δεν θα πλήρωναν…
ΓΣ

Swell είπε...

ΓΣ, ποσώς με ενδιαφέρει το well-being του Σάλλα, του Βγενόπουλου και του υπόλοιπου συναφιού. Επαναλαμβάνω. Στην περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το είχαν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες γιατί αυτές είναι εκτεθειμένες. Οι "ελληνικές" τράπεζες δεν θα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αλλωστε φροντίζει η "κυβέρνηση". Εχω χάσει το λογαριασμό των δις που τους έδωσε για τη σωτηρία τους.

Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία ήδη δηλώνουν αδυναμία καταβολής συντάξεων και εφάπαξ. Τα αποθεματικά τους τα "επένδυσαν" οι κουμπάροι του Καραμανλή.

katerina είπε...

Γιάννη, αντε ως υποθεση εργασίας, να δεχτώ ότι ο Γιωργάκης είναι απλά ένας ηλιθιος.
Αυτό απο μόνο του είναι τρομακτικό, αλλά να το προσπεράσω και αυτό. Τι κάνει λοιπόν συστηματικά; Φερνει με κάθε πιθανό και απιθανο τρόπο την καταστροφή, και μετά ...μας σωζει απο αυτήν με ακόμα πιο επωδυνο τρόπο.

Όσον αφορά το Μνημόνιο, κατορθωσε να κάνει μια διαχειρισιμη κριση χρέους, που αφορουσε σε όλη την Ευρώπη, κριση δανεισμού. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η Commission.

H Commission ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ «μόνοι σας ανεβάσατε τα spreads”. Κια εγκαλέι μάλιστα την Ελλαδα(;;;;;!!!!!!), γιατί έγινε η αιτία για τις πιεσεις που δεχεται το ευρώ και η ευρωζωνη. Η Ντουτσεμπανκ ...τον βραβευσε. Τι και πως μετεφερε η ελληνική δημοσιογραφία στους ...ιθαγενεις, το ειδαμε.

Αλλά αφου ο Γιωργάκης έκανε ότι έκανε απο τον Οκτωβρη μέχρι τον Απριλη για να φερει την καταστροφή... ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ (προσωπικά θεωρώ απολυτως ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ) το εργαλείο που ειχε η Ελλαδα ως υψιστο ατου. Την εκβιαστική χρεοκοπία.
Ενα εργαλείο με το οποίο θα ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ,ΕΚΒΙΑΖΕ, ότι μπορούσε να συμπαρασύρει στην κρίση τους ισχυρούς της ΕΕ. Εργαλείο που αποτελούσε τον μοχλό διαπραγμάτευσης.

Τι θα σημαινει Γιαννη η ελληνική χρεοκοπία την άνοιξη; Τεραστιο κόστος για τους δανειστές. Ποιος θα τολμαγε να χασει τόσο πολλά για τόσα λίγα.; Τα 300 δις(το ποσα και το πως κανείς δεν το ξέρει...αλλά ας πουμε 300)είναι βομβα μεγατονων στα θεμελια των δανειστών.

Είναι βέβαια προφανές οτι ο Γιωργάκης (αυτός, οι άλλοι που τον κουλαντριζουν και παιρνουν και τα μεσιτικά, ποιος δεν ξερω και δεν με αφορά) προσφερει την δυνατοτητα στους δανειστές να «τακτοποιησουν» τα πραγματα και να πάνε την Ελλαδα σε ελεγχομενη χρεοκοπία. Με ρητρες ενυποθηκων δανείων, δηλαδή τα ...χαρτιά, μετατρεπονται σε απωλεια της κρατικης ασυλίας.

Ειναι αυτό που όλοι λένε,ότι ο Γιωργος και η παρέα του, αφου την αρρωστησει, αφου την ευνουχισει, αφου την αφοπλισει, στερει απο την Ελλαδα, ακόμα και το δικαιωμα να αυτοκτονησει.

Το επομενο βήμα το ξέρουμε ΟΛΟΙ. Η κριση χρεους, έγινε κριση δανεισμου και τωρα θα γινει ...εθνική κριση.. Και πάλι ....μονοδρομος, θα ειναι αυτό που θα γινει.

Το Δουβλίνο ΙΙ, είναι ένα μικρό αντιστοιχο, της ίδιας λογικής. Ερπωντας, γλυφωντας και ξεπουλώντας υπογραφει ο Γιωργάκης να γινει η Ελλαδα αποθετηριο κολασμένων.

Αν εσύ πιστευεις ότι η κ. Αννα Νταλαρα θα διαπραγματευτεί το Δουβλίνο ΙΙ, ε, ποια είμαι εγώ να αντιπαρατεθώ με τον συλλογισμό σου;
Αλλά ακόμα και ότι κουτσα στραβα έγινε για την καταστρατηγηση του Δουβλίνο ΙΙ, με την Σουηδία και την Αυστρία, σιγά μην έγινε απο αυτούς,που το έκαναν. Μεσα απο το UNCHR και την Διεθνή Αμνης΄τια έγινε, απο κάτι ...τρελους, ρομαντικούς, και αλλοπαρμένους. Το μεγάλο όμως προβλημα ειναι ότι η Ελληνική Πολιτεία, ακόμα αρνειται ή χρονοτριβεί ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ να δωσει άσυλο και ταξιδιωτικά εγγραφα στοςυ κολασμένους που θέλουν όσο τιποτα άλλο να φυγουν. Το γιατί... ε, νομιζω είναι προφανές.

Ας αφησουμε λοιπόν τα αστειάκια με τους μισθούς και τις συνταξεις και τοςυ μονοδρομους και όποιος δημοσιογραφος έχει τα κοτσια ας πει την αλήθεια.
Αλλιώς ας πάει να γραφει για τα ...μελισια και να ευλογάει τα αχαμνα όποιου του πετάει το ψωμάκι του. Αλλά ας μην έχει και αυταπατες. Το ποσο έχει ...σκυψει για να το μαζεψει απο εκει που του το πετανε οι megaλοι (και όχι μόνον) εργολάβοι, το βλέπουμε ΟΛΟΙ μας.

Μαίρη είπε...

Από Μαίρη.
Πολύ χαμός έπεσε βρε παιδιά! Αν δεν..
..κατεβάζω το επίπεδο, όπως με κατηγόρησε κάποιος, επιτρέψτε μου να καταθέσω κάποιες παρατηρήσεις.
1] Αν οι δημοσιογράφοι έκαναν και καμιά σοβαρή μελέτη και δημοσίευση, αντί να ασχολούνται με επικοινωνιακά κόλπα, αρκετά πράγματα θα ήταν καλύτερα. Πρίν λίγες μέρες φιλοξενούσα κάτι φίλους, καθηγητή σε παν. της Αμερικής, μέλη του εκεί Κ.Κ. και γενικά ανθρώπους με γνώση περί των Ελληνικών πραγμάτων και μου εξέφρασαν την έκπληξή τους για το πώς τα ΜΜΕ εδώ χειρίζονται τις πληροφορίες και γενικά την ενημέρωση.
2] Η κυριαρχία της αγοράς οδήγησε στο κύμα της μετανάστευσης {φτηνά εργατικά χέρια, θησαύρισμα των παντός είδους δουλεμπόρωνκ.λ.π.}και όχι οι πόλεμοι και οι λιμοί.Αυτά γίνονταν πάντα εδώ και χρόνια και τέτοια φαινόμενα δεν είχαν παρατηρηθεί {Βιετνάμ,Μπιάφρα, Ερυθραία, κ.λ.π.}.Στην χώρα μας υπάρχει και άλλη μια παράμετρος, εκτός από τους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος. Λόγοι αμφισβητούμενης εδαφικής κυριαρχίας.
3] Η ιστορία γράφεται ΠΑΝΤΑ με αγώνες και όχι μεταναστεύσεις. Γιατί στα κρίσιμα "μεταναστεύουν" οι δειλοί.
4]Πατρίδα είναι ο τόπος που γεννήθηκαν, δούλεψαν, πολέμησαν,ερωτεύτηκαν, έκαναν παιδιά και πέθαναν οι πατεράδες μας {πατρός γαία}.Αυτήν την πατρίδα μας κληροδότησαν οι πατεράδες μας και αυτήν πρέπει να κληρονομήσουν τα παιδιά μας. Γιατί, όπως λένε οι κινέζοι, αν δεν διδαχτείς από την ιστορία, θα πρέπει να την ξαναζήσεις. Θέλουμε λοιπόν τα παιδιά μας να ζήσουν τα ίδια με χειρότερο τρόπο?
Πρόοδος δεν σημαίνει να αφορίζεις το παρελθόν, αλλά να διδάσκεσαι από αυτό.
5]Το "εχουμε την ίδια πατρίδα" είναι ουτοπία, αν δεν έχει προσδιοριστεί το κοινωνικό όραμα, ο πολιτισμός, οι κοινωνικές δυνάμεις που θα ανατρέψουν την επερχόμενη ισοπέδωση. Και, δυστυχώς, οι δυστυχισμένοι που έρχονται είναι ότι πιό λούμπεν, χωρίς ταξική συνείδηση και εύκολα χειραγωγούμενοι.{ Αντικειμενικά κρίνοντας, έχοντάς το ζήσει από κοντά}. Οι εξαιρέσεις λίγες.
Κάποτε οι Παλαιστήνιοι και οι Κούρδοι έρχονταν και με φιλάδια, με συγκεντρώσεις, μας ενημέρωναν για τα προβλήματα στις χώρες τους,δείχνοντας σεβασμό στην δική μας. Τώρα έρχονται και διεκδικούν
{με την βοήθεια των δουλεμπόρων και των εμμισθων ΜΚΟ-δουλέμποροι κι΄αυτοί, αλλά επίσημοι-|τα δικαιώματά τους, πριν πατήσουν το πόδι τους στη χώρα. Κανείς όμως δεν αναφέρει ότι τα δικαιώματα πάνε μαζί με τις υποχρεώσεις.
6] Ανάμεσα στην λογική του στυγνού καπιταλισμού και στην λογική της ολοκληρωτικής αποσάθρωσης των κοινωνιών και του ανθρώπου τελικά, θα πρέπει να αναζητήσουμε την χρυσή τομή και θέλει πολύ κουράγιο και γνώση. Οσο για το περιβόητο Χρέος, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Υπάρχουν αρκετές φωνές ειδικών που τα λένε. Νομίζω, όμως ότι είναι πιό λογικό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να συνειδητοποιήσουμε ακριβώς τους λόγους που μας οδήγησαν εδώ, γιατί μόνο τότε θα βρούμε και τη λύση.
@ Γ.Σ. Πάντα υπάρχει λύση, έστω και επώδυνη, μακροχρόνια, δυσκολα εφαρμόσιμη ή με πολλές παραμέτρους,και στα πιό τρομερά. Το να παραδεχόμαστε ότι εκεί που φτάσαμε δεν γίνεται τίποτα,είναι ο εύκολος τρόπος να ανοίγουμε δρόμο στις ορέξεις και τα σχέδιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ την συζήτηση ...άναυδος!

Για δύο λόγους: Ο πρώτος, ότι επιτέλους βράέθηκε κάποιος εκτός από εμένα να σας τα πει χύμα... Μπράβο Γ.Σ. χαρά στο κουράγιο σου!

Το δεύτερο, και πιό εντυπωσιακό: Η Κατερίνα τον αντιμετώπισε με το ...γάντι! Σαν να μην ήθελε να σπάσει τα αυγά! Αν τα είχα γράψει εγώ, ή κάποιος άλλος, θα είχε πέσει το βρισίδι της αρκούδας! Εδώ... τίποτα!!!!
Απορίας άξιον? Πολλά τα ...ερωτηματικά...

Επι της ουσίας: Φτάσαμε πια στον ορισμό της υποκρισίας: Τι είναι φράκτης, τι τοίχος και τι ..τείχος! Και ότι ναι μεν συμφωνούμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τους παράνομους μετανάστες, αλλά ...όχι και με φράκτη! Και επιτέλους τι το απάνθρωπο (εκτός απο το να εμποδίζει την είσοδο των παράνομων, για το οποίο ΟΛΟΙ σχεδόν συμφωνούμε) έχει ο φράκτης? Δηλαδή, ο συμβολισμός μας έφαγε! Πάλι! Μα δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι αν ΔΕΝ γίνει ο φράκτης, το επόμενο βήμα θα είναι ...Μπερλουσκονικό, ή Ισραηλινό σε ένταση?

katerina είπε...

Μαίρη καλησπέρα,
Το πως προσδιοριζει την Πατριδα του ο κάθένας, είναι καθαρά προσωπικό του ζήτημα. Προσωπικά, αυτό δεν το συνδιασα με καμιά εθνική υπερηφάνεια. Στο πλαισιο που δεν ειμαι ...υπερηφανη για την μητερα μου. Είναι μητέρα μου.

Πριν κάποια χρόνια, όταν χρειαζοταν να αποφασισω αν θα γυρισω εδώ ή θα μεινω αλλου, την αποφαση την πηρα έτσι...τσακ μπαμ-όπως συνηθως παιρνονται οι αποφάσεις για τα μεγάλα- στο άθλιο παλιο Δυτικό αεροδρόμιο. Και νομίζω ότι τότε,περισσότερο παρά ποτέ, κατανοησα τον όρο Πατριδα. Τον προσωπικό μου προσδιορισμό.
Σ’ εκεινο το αεροδρομιο, που νομιζες ότι δεν μπορεί απο κάπου θα ξεπεταχτεί ο Μπογκαρτ με την καπαρντινα και την ρεπουμπλικα. Αλλά χαζευοντας το αλαλουμ, τον κόσμο που αγκαλιαζοταν, φιλιοταν ξεφωνιζε, τα άθλια τότε ταξί, ακουγοντας την γλωσσα που σκεφτεται η ψυχή μου, ένοιωσα αγκαλια,ένοιωσα ασφάλεια, και πάνω απο όλα ένοιωσα ότι έβγαλα τα ψηλοτακουνα, και έβαλα τις παντοφλες μου. Εδώ ήταν το σπιτι μου... Γιατί...έτσι.

Αλλά... σε αυτό το «σπίτι» εγώ δεν ένοιωσα ΠΟΤΕ, ότι έχω κάποια δικαιώματα ιδιοκτησίας. Το παραμικρό.

Αξίωμα της ζωής μου-σωστό ή λάθος, αλλά ΑΞΙΩΜΑ- είναι ότι υπέρτερη αρχή είναι ο Άνθρωπος. Ξένος, δικός, εδώ ή αλλού. Για τους ξένους το έχω ξαναγραψει, δεν έχω ελεημονα διαθεση, συχνά τους ζηλεύω για τα κότσια τους. Τους ξένους δεν τους ειδα ποτέ ...σαν εθνοτητες, σαν κουλτουρες, σαν θρησκειες. Επιμένω να τους βλέπω και να τους αντιμετωπίζω σαν ΕΝΑΝ. Ένας, ένας είναι ο κάθε άνθρωπος. Μία μία είναι η κάθε περιπτωση. Μια μία η κάθε ιστορία.

Και κανείς και ΤΙΠΟΤΑ δεν θα με πείσει ΠΟΤΕ για το αντίθετο.

katerina είπε...

Ανώνυμε καλησπέρα,
Τα αποτελεσματα των ήδη υπαρχοντων φραχτών που έβαλε η Κυβερνηση Μπους, τα ξέρουμε. Απλά αυξηθηκε η ταρίφα. Είναι επιεικώς αφελές να πιστευει ότι θα κλεισεις μια πορτα για να μην σε βρεί η πλημυρα. Πόσο μάλλον όταν εμείς έσουμε συνορα γυρω στα 120 Km και συζητάμε τον φραχτη των 12 Km.

Τι έννοια έχει ο ...φραχτης; Αντι να μαζεψει την υπογραφη του ο Γιωργάκης απο το Δουβλίνο ΙΙ, κάνει επικοινωνιακά παιχνιδια «τόλμης» και «αναληψης πολιτικου κόστους»,σε πολιτες που δεν γνωριζουν την ουσια του τι και γιατί, συμβαινει αυτό που βλέπουν. Διαβασα δεκάδες άρθρα για τα «καλά» του ...φράχτη. Καμιά αναφορά στην ουσία και στην αιτία του προβλήματος. Αντε πάλι...μονοδρομος. Α,ρε Πινοσετ! Α, ρε Θατσερ! Ουτε να σε αντιγραψουν δεν ξέρουν!

Σήμερα, τωρα που μιλάμε, ακόμα δεν δινεται άσυλο, να μπορεσουν οι άνθρωποι να φυγουν. Το ποιους εξυπηρετεί το ξέρουμε, και τοςυ εξυπηρετεί καταπατώντας κάθε έννοια νομιμοτητας και διεθνούς δικαιου. Προφανως η Γερμανία δεν τους θέλει. Προφανώς η Μ. Βρετανία, που έστελνε στρατευματα στο Ιρακ, δεν τους θελει. Εμεις έχουμε ακόμα στρατευματα στο Αφγανιστάν.

Καθαρές λυσεις, καθαρές κουβέντες. Ή θα αλλάξει η Συνθηκη Δουβλίνο ΙΙ-και ευθυνη για να την αλλαξει έχει αυτός που ως Υπουργός εξωτερικών την υπέγραψε- θα δοθούν άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα στους ανθρώπους να μπορε΄σουν να φυγουν ή θα συμφωνησουμε ΟΛΟΙ μαζί, ότι η Χαρτα δικαιωμάτων του Ανθρώπου ήταν ...ένα λάθος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητουν τιποτα περισσότερο απο αυτό που τους αναλογεί. Την εφαρμογή της Χαρτας.

Όσο για τον Μπερλουσκονισμό...θα γελάσω. Γιατί τωρα τι έχουμε; Το ζητουμενο είναι αν θα εχουμε και τον Μπομπολα, τον Ψυχαρη ή τον Αλαφουζο, Υπουργούς; Μα το Υπουργιλικι απλά το αναθέτουν στα τσιρακια τους. Εχουν σοβαρετερες μπιζνες να ασχοληθούν εκεινοι.

Όσο για το πως απαντάω... μπορείς να διαβασεις την τελευταία παραγραφο στην απαντηση μου στο ΓΣ. Πιθανότατα να υπερεβην μάλιστα τα εσκαμένα, σε προσωπικό επιπεδο μαζι του. Αλλά ευτυχώς και ο ΓΣ και εγώ, δεν ειμαστε λάτρεις της πολιτικής ορθοτητας.

Ανώνυμος είπε...

Ανάκατα και τηλεγραφικά προς όλους:
“Όσον αφορά το Μνημόνιο, κατόρθωσε να κάνει μια διαχειρισιμη κριση χρέους, που αφορουσε σε όλη την Ευρώπη, κριση δανεισμού”
- Ολη την Ευρώπη? Το δημόσιο βούλιαξε σε όλη την Ευρώπη αππό υπεςρδανεισμό? Μήπως τα μπλέκεις? Ενας λαός ξεφτέρι στην φοροδιαφυγή και πρώτος στις καγιέν?

(Γεια σου ρε Μαίρη. Καλά το κατάλαβα ότι είσαι η Μαίρη από το άλλο πόρταλ)
“Η κυριαρχία της αγοράς οδήγησε στο κύμα της μετανάστευσης {φτηνά εργατικά χέρια, θησαύρισμα των παντός είδους δουλεμπόρωνκ.λ.π.}και όχι οι πόλεμοι και οι λιμοί.Αυτά γίνονταν πάντα εδώ και χρόνια και τέτοια φαινόμενα δεν είχαν παρατηρηθεί {Βιετνάμ,Μπιάφρα, Ερυθραία, κ.λ.π.}.”
- Πέστα στην Αριστερά της Κατερίνας
“Κανείς όμως δεν αναφέρει ότι τα δικαιώματα πάνε μαζί με τις υποχρεώσεις”.
- Πέστα στην Κατερίνα
«Πάντα υπάρχει λύση, έστω και επώδυνη, μακροχρόνια, δυσκολα εφαρμόσιμη»
- Δεν είπα ότι εκεί που φτάσαμε δεν γίνεται τίποτα. Είπα ότι δεν με αφορά αν θα γίνει τίποτα. Ετσι κι αλλιώς αυτή η χώρα είναι άρρωστη .

«Η Κατερίνα τον αντιμετώπισε με το ...γάντι!»
- Κατάλαβε ότι είμαι πιο τρελός από αυτή!
«Για τους ξένους το έχω ξαναγράψει, δεν έχω ελεήμονα διάθεση, συχνά τους ζηλεύω για τα κότσια τους»
- Και γω που τους ξέρω και έχω πάει στα μέρη τους, ξέρω ότι δεν αφενός δεν ξέρουν τι θα περάσουν για να φτάσουν ως εδώ, γιατί με άλλα του πιπιλίζουν οι κοντραμπαντιέρηδες το μυαλό, αφετέρου, σιγά τα κότσια. Μεγάλωσα σε μια εποχή που το τι περνάνε αυτοί, εντυπωσιάζουν όσους μεγαλώσατε μέσα στα παπλώματα –τα «τρυφερά πόδια» που λέγανε οι παλιοί άποικοι της Αμερικής για τους νεόφερτους. Αλλωστε διάβασες σήμερα μια εμπειρία μου. Δεν διαφέρει από τη δικιά τους. Ξαναλέω με επίγνωση: Σιγά τα κότσια
«Τους ξένους δεν τους ειδα ποτέ ...σαν εθνοτητες, σαν κουλτουρες, σαν θρησκειες. Επιμένω να τους βλέπω και να τους αντιμετωπίζω σαν ΕΝΑΝ»
- Ο ένας είναι τραγωδία και συμπόνια. Οι πολλοί όμως είναι στατιστική και τραγωδία για μας
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το κοριτσάκι που πέθανε απο το ατύχημα: Δεν με ενδιαφέρει εάν ήταν τσιγγανάκι. Ούτε το οτι ο οδηγός ηταν μπάτσος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί απο χιλιάδες παιδιά νέους νέες που πεθαίνουν σε δυστυχήματα κάθε χρόνο, επιλέγουμε να μιλήσουμε & να προβάλλουμε ΜΟΝΟ συγκεκριμένους. Δεν ειναι αυτό ρατσισμός?

Μαίρη είπε...

Καλή μου Κατερίνα, δεν διαφωνώ μαζί σου στα βασικά, αλλά στην οπτική από την οποία βλέπουμε το συγκεκριμένο θέμα. Χωρίς δογματισμό, πρέπει να αναλύουμε την πραγματικότητα, ανάλογα με τις συγκυρίες.
Εξακολουθώ να βλέπω τους νεοεισερχόμενους με αλληλεγγύη, αλλά αντικρίζω στα μάτια τους το μίσος και την απληστία, εκεί που παλιά έβλεπα την ανθρωπιά και την ανάγκη για πλησίασμα και αυτό με ανησυχεί και με προβληματίζει.
Εχεις δεί καλάσνικοφ σε νοσοκομείο? Εγώ ναί.
Και δεν είναι η ανάγκη για επιβίωση που τους κάνει λαθρέμπορους, πρεζέμπορους, νταβατζίδες, αλλά γιατί είναι επικερδές επάγγελμα.
Καταλαβαίνω τις ευαισθησίες σου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η χώρα μας έγινε τόπος προορισμού μαφιών Μαροκινών και Αλγερινών κυριως, που παριστάνουν τους Ιρανούς και Παλαιστίνιους. Ερχονται δασκαλεμένοι και χωρίς χαρτιά, σκόπιμα.
Αυτό δεν δείχνει καμια γεναιότητα, αλλά πρόθεση, που δεν ξέρω και εγώ από πού εκπορεύται ή που στηρίζεται.
Χωρίς υπερβολή θα σου έλεγα ότι αφιέρωσα μέρος της ζωής μου στον Ανθρωπο,αλλά πάντα θαύμαζα τα κουράγια των ανθρώπων που θυσίαζαν τα πάντα στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Εζησα για λίγο κάποιους από αυτούς και θαύμασα την αυτοθυσία τους για να σώσουν την δική τους πατρίδα.

katerina είπε...

Ανωνυμε,
Νομιζω ότι απαντησα στο πότε η δική μου αισθηση των πραγμάτων επιτρέπει να συζητησουμε για την μικρή γυφτισα-οι ίδοι γελούν με την πολιτική ορθοτητα της λέξης Ρομά. Μετά την κηδεία.

Ο Ανώνυμος της Μαίρης είπε...

Βρε βρε πάλι η Μαίρη....

Βρε Μαίρη, θα απαντήσεις επι τέλους στο ερώτημά μου; Να στο επαναλάβω μπας και το ξέχασες: Ποιά η εναλλακτική πρόταση στο Μνημόνιο... πάνε 4 αναρτήσεις της Κατερίνας από τότε και ...τσιμουδιά (όπως όλοι οι άλλοι, βέβαια, στους οποίους έχει τεθεί το ερώτημα!). και διευκρινίζω: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ πρόταση! Να προβλέπει δημαδή πωςθα πληρωθούν συντάξεις, μισθοί κλπ κλπ Όχι μπαρούφες και αριστερές παπαριές!

Αναμένω.... (μάλλον πολύ...)

Για σένα Κατερίνα, ευχαριστώ για τα ...γέλια! Που σημαίνει...

katerina είπε...

Μαιρη μου, κάθε άλλο παρα αγγελικά πλασμένος είναι ο κόσμος. Αλλωστε ειμαι εγώ που λέω ότι ας μην γελιομαστε, αν κάτι πηγε την ανθρωποτητα μπροστά, απο τότε που οι πρωτοι σηκώθηκαν στα δυο ποδια, ήταν η περιεργεια και η φιλοδοξία.

Αλλά... αυτό δεν μου δίνει κανένα δικαιωμα να αδικησω κανέναν. Η προταση ειναι ίσως η πιο σαφής προταση που υπηρξε ποτέ. Ασυλο σε όποιον το δικαιουται. Ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους το δικαιουνται. Βαριές καμπάνες σε όσους δικηγορο-υπαλληλο-μαφιοζους χρησιμοποιούν τα δικτυα και τις κοινοτητες για να κάνουν καταχρηση δικαιωμάτων.

Γιατί αν είσαι σιγουρη ότι αυτους που βλέπεις με καλασνικοφ, έχουν ροζ χαρτάκι. Κάποοι κολασμενοι που προερχονται απο χωρες και περιοχές που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ άσυλο, βρισκονται στα σκουπιδια.

Αν κάποιοι ακόμα κρυβονται πισω απο τις υπογραφές τους, αν ονειρευονται φραχτες, τοιχους, τειχη απλά για να δημιουργησουν μια ανθρωπιστική κριση και να αναγκάσουν έτσι όσες Ευρωπαικές δυνάμεις ...έχουν τα στρατευματα τους σε χωρες, αλλά δεν γουσταρουν τα θυματα τους στις αυλές τους, εγω θα λέω- ρομαντικά, βλαμένα, ηλιθια, ...ότι- ότι η ανθρωπινη ζωή, ειναι πολύ πιο πάνω απο την εκαστοτε κυβερνητική επικοινωνία.

Μαιρη μου, οι επιλογές μας ειμαστε. Κια οι δικές μου οι επιλογές σε βασικά αξιωματα είναι ειλημενες. Ο άνθρωπος δεν ειναι Ανθρωπος μόνο όταν ειναι ηρωας.

Ανώνυμος είπε...

"Ασυλο σε όποιον το δικαιουται. Ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους το δικαιουνται."

- από που κι ως που το δικαιούνται?
- και ποιος θα ορίσει ποιοι το δικαούνται?
- και πως αυτό δεν θα μας στείλει μιλιουνια άλλους να πάρουν και αυτοί άσυλο επειδή και αυτοί θα το δικαιούνται?
- Και ποτε θα σταματήσει αυτό, με τις "λυσεις" που δίνεις?

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

το να δηλώνεις αφγανός, ακόμα και να εισαι, δεν σημαιναι ότι το διακαιούσαι.
Δεν είναι όλο το αφγανιστάν εμπόλεμη ζώνη.

Αλλά και ναταν, ας κάτσουν να πολεμήσουν τους εισβολείς.
Είναι προδότες της πατρίδας τους που το σκάνε

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

(ΓΣ) απο τη στιγμη που η δυση τους εχει καταστρεψει και τους εχει γαμησει τη χωρα και τη Γη που ζουνε ,εχουν καθε δικαιωμα να πανε οπου γουσταρουν . γιωργος

katerina είπε...

Θα έπρεπε να ξέρεις ΓΣ, ότι το άσυλο δινεται μετά απο εξεταση πολυ συγκεκριμένων παραμέτρων που σαφώς καταγραφονται στην Χαρτα. Ποιος, που, ποτε, γιατί, κλπ. Και αυτά ειναι διεθνή κριτηρια, δεν ειναι ότι κατεβάσει η γκλαβα του καθενός.

Στην χωρα της φαιδρας πορτοκαλέας βέβαια, όπως έγραψα και στη Μαίρη, υπάρχουν τεραστια κυκλωματα ελληνων που χορηγουν το περιφημο ροζ χαρτί- ως φαση εξετασης ασυλου- σε ανθρώπους που κατα βάση δνε το δικαιουνται αλλά ...έχουν φραγκα-μαντεψε απο τι "δουλειες"- για να το πληρώσουν.

Αν για κάτι φωναζουν οι κοινοτητες είναι για να εφαρμοστεί αυτή η ρημαδα η νομιμοτητα. Αυτή που ολοι ομνυουν στο όνομα της και όλοι την κάνουν κουρελοχαρτο. Βλέπεις η μόνη "νομιμοτητα" που ειναι ιερή απο τους Κρατουντες είναι αυτή που εξυπηρετεί τα συμφεροντα των συν-εταιρων τους.

Τωρα πατριώτη αν εσυ γουσταρεις να κάνεις ηρωες ανθρώπους σε ένα πολεμο που ουτε τους αφορά, ουτε ανοιγει το παραμικρό περιθώριο ζωής σε αυτους, θα σου θυμισω ότι ζεις σε μια χωρα όπου οι ...πατριώτες έκαναν αντισταση στην Χουντα απο το Παρίσι.

Εμένα πάλι ποτέ ΚΑΝΕΙΣ δεν μου απαντησε, όταν υπάρχουν ελληνικά στρατευματα στις ΝΑΤΟικες δυνάμεις στο Αφγανιστάν, γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχουν Αφγανοι προσφυγες εδώ.

Ανώνυμος είπε...

"η δυση τους εχει καταστρεψει και τους εχει γαμησει τη χωρα"

ΚΑΙ γω κατηγορώ οτι τους γαμησε η Δύση. Ποσες χώρες όμως εχουν πολεμο και ποσες εθνικότητες, (εκατοντάδες χωρίς πολεμο) ειναι εδω?

Δεν θα γίνει κόλαση η ζωή μας για την μαλακία της Αριστεράς. Οσοι
εχετε ενοχές πάρτε τους σπίτι σας. Στη χώρα μας δε χωράνε.
Δεν βέπετε καν ότι ερχονται και δυστυχούν. Δεν τους αγαπάτε. Απλα εχετε το ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟ να δηλωνετε προοδευτικοι (σιγά τα ωά) και να καταγγελετε βαρβάρους, και μπροστά στον ναρκισμό σας, στα τέτοια σας αν αυτοί οι άνθρωποι πεφτουν θύματα λθρεμπόρων ψυχών που τους φερνουν εδω για να δυστυχήσουν.

Εγω τους βλεπω και τους λυπάμαι και ξερω ότι ερχόμενοι θα δυστυχήσουν. Εσας δεν σας νοιαζει, αρκει ναχετε να καταγγελετε
ΓΣ

katerina είπε...

Τωρα Γ.Σ. το ξέρεις, ότι ήρθε η ωρα να αφήσω και εγώ κάθε ίχνος πολιτικής ορθοτητας... και θα σου απαντησω και δημοσια αυτό που λέω πάντα σε τετοιες περιπτωσεις. Δηλαδή εκει που η λογική τελειωνει και αρχιζουν τα ...'ψυχαναλυτικά" ειχειρηματα.

Και για το μεταναστευτικό, ξερεις πολυ καλά ότι το "παιχνιδι" το έχω παιξει σε όλες του τις δυνατές παραλλαγές, πολύ περισσότερες φορές όπο όσες θέλω να θυμάμαι...

Ακου φίλε, ο διαλογος εξαντληθηκε. Σήμειο συνενοησης για το θέμα δεν υπάρχει. Συμφωνουμε απολυτα ότι διαφωνουμε κάθετα. Δεν θα σε πεισω για τους προσφυγες και δεν θα με πεισεις για τους λαθροεταναστες.

Θα δουμε λοιπόν ποιοι ειμαστε, όχι οι περισσότεροι. Αλλά οι αποτελεσματικότεροι. Το γιατι, πιθανότατα δεν θα το καταλάβετε ποτέ.

katerina είπε...

Α, και ξέχασα ΓΣ. Διαβασε το ...δράμα του συναδελφου σου του Πασχου, στο Αλαφουζεικο. Το δράμα του ...φιλελευθερου που θέλει τειχη.
Τι έγινε ρε φίλε, πατριωτες και φιλελευθεροι τα βρηκατε!!! Αυτό είναι ειδηση, όσο να πεις!

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικα ο διαλογος εχει τελειωσει.
Εσεις συνεχεια λετε και λετε λετε και σας απαντω για να σας δείξω την περιφρόνηση που σας αξιζει.
Ως τώρα ακουγόστασταν επειδη ησασταν λιγοι αλλά φωνακλάδες. Τωρα ο κοσμος εχει αλλα προβλήματα και θα σας γραφει. ειναι απλό.
Σιγά ππου θα συζητησουμε ποιος θα νικησει. Δεν υπάρχετε.
Οι ψοφοδεείς πολιτικοί σας έπερναν στα σοβαρα. Προ κρίσης δεν θα τολμουσε να μιλησει για φραχτη ο Παπουτσης.
Στον επόμενο τόνο τα άλλα μέτρα θα είναι πιο σκληρά. Σου το είπα και το χαρακτηρισες κλισε!

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι μονον οι πολεμοι φιλε ειναι και η εκμεταλευση που εχουν υποστει ...με τραγικα αποτελεσματα , ξηρασιες , πλυμηρες , αρωστιες κ.λπ.

katerina είπε...

Ανωνυμε (της Μαίρης;;;) απαντησα ΚΑΙ σε αυτό το post,αυτο που ρωτάς(μάλλον προβοκατορικα, αλλά έτσι έχει εχει έννοια και η συζητηση). Στο σχόλιο μου "6 Ιανουαρίου 2011 10:41 π.μ.".

Επισης,θα ήταν πολυ ενδιαφερον να ξερουμε ...ΤΙ πληρωνεται απο τις περιφημες δόσεις.

katerina είπε...

Γιωργο,έχω βάλει ένα banneraki στο blog που λέει "ουαι τοις αμνήμουσι".
Εγώ μεγάλωσα με δυο γιαγιάδες ...που ήταν προσφυγες. Και που ουδεποτε συγχωρεσαν την μαμα Ελλαδα,για όσα δεινά αλλά και απιστευτο ρατσισμό τους επεφυλαξε.

Στα μικρατα μου το Παλαιοελλαδίτης ήταν υψιστη βρισιά. Συνηθως συντασσόταν με το περιφρονητικό...πφφφφ.

Μαίρη είπε...

@ Γ.Σ
Γειά σου και σενα. Χρόνια πολλά και καλά.
Κατερίνα μου,στην χούντα αντίσταση έκαναν οι πατριώτες που έμειναν εδώ, που ακόμα και στην μεταπολίτευση {1974 και βάλε} δεν μπορούσαν να φίγουν έξω λόγω ...εκκρεμοτήτων. Κάποια στιγμή θα βγουν στο φώς, αλλά είναι νωρίς ακόμα.Εξω βγήκαν οι " βολεμένοι" και οι "ακίνδυνοι", εκτός μερικών εξαιρέσεων που φυγαδεύτηκαν κρυφά. {αυτά για την ιστορία}
Για το άσυλο, από την στιγμή που εμπλέκονται οι ΜΚΟ {μισθοδοτούμενοι πράκτορες, όπως απέδειξε και ο Ιγνατίου}, εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου για τον τρόπο χορήγησης.
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα σ΄αυτά που υποστηρίζεις εσύ και που πρεσβεύει ο Γ.Σ. Δεν είναι μόνο "της γης οι κολασμένοι" που έρχονται εδώ. Είναι και εγκληματίες από φυλακές που άνοιξαν, είναι και πρακτορίσκοι από γειτονικές χώρες με μανδύα ταλαιπωρημένου μετανάστη, είναι τυχοδιώκτες που βρήκαν πεδίο δράσης λαμπρό, και δεν αξίζει στην χώρα μας και στούς πολίτες της να υποστούν συνέπειες για κάτι που δεν φταίνε.
Εκτός από τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας μας, χρειάζονται και οι Ηρωες, που η σύγχρονη πνευματική ελίτ των Δραγώνα, Φραγκιουδάκη ,Ρεπούση κ.α.θέλουν να ενταφιάσουν, γιατί διαφορετικά "χάνεται το μέτρο".
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε η καλύτερη , ούτε η χειρότερη χώρα στον κόσμο, αλλά έχει μια ιστορία και αυτήν οφείλουμε να την σεβαστούμε.
Υ.Γ.1] Ο πεθερός μου ήρθε παιδάκι από την Σμύρνη μετά την καταστροφή . Οποια και αν ήταν η αντιμετώπηση εδώ, ένα θα σου πώ. Ηταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Αθήνα. Δηλαδή αγάπησε αυτόν τον τόπο και πολέμησε γι΄αυτόν.
Αυτή είναι η ιστορία μας.{Εχω μια αδυναμία στην ιστορία}
2]Δεν έχω υιοθετήσει κανέναν ετσι??χα χα..

Ανώνυμος είπε...

Μαιρη, τι χανεις τα λόγια σου? Είσαι αλλη γενιά. τα ποαιδάκια δνε καταλαβαίνουν.

Η αλήθεια είναι μια: ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ.

Ολα τα άλλα είναι φιλολογίες.
Εγω το φωναζα απο το 93-96 γιατι εβλεπα που πάει το πράμα. Εκανα ερωτήσεις σε συνεντευξεις -αυτές του Ζαππείου, που τις δειχνει η τιβι - στους πολιτικούς αρχηγούς, για το θέμα. Τότε με λέγαν ακροδεξιο. Κυρίως η δημοσιογράφοι της αριστεράς και της προοδου. Τώρα έχουν μείνει 10 άτομα να με λενε ετσι.

Εδεησαν τα μαλακιστήρια να συνειδητοποήσουν το πρόβλημα. Μόλις ο κοσμος αρχίσει να τους δερνει θα το κατανοησουν καλυτερα

ΓΣ