Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Οι ιδέες της κ. Τρέμη χρειάζονται Άσυλο;

Τι σχέση έχει το Πανεπιστημιακό Άσυλο με τις αλληλεγγύη της αγαθοεργίας της κας Μουμπάρακ; Αν και φαινεται ότι η μόνη σχεση που έχουν είναι η κ. Τρέμη, προσωπικά πιστευω ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Είναι ότι ...πρέπει και ότι δεν ...πρέπει.

Η αδέξια και σαχλή Δεξιά του Σαμαρά, διαγκωνίζεται στο γυαλί και τρέχει να προλάβει την ακροδεξιά του κουστουμαρισμένου πια Βορίδη -της ΕΠΕΝ με το σφυρί-, για το ποια από τις δύο Δεξιές, είναι πιο δραστήρια στα μάτια του target group «νοικοκυραίος».
Αυτού του «νοικοκυραίου», που το μόνο που του απόμεινε είναι η εθνική τεστοστερόνη με γονιδιακό ISO “Mega-Alexandros”, αυτού που φωνάζει για Τάξη και απαιτεί αίμα. Αυτός δεν θυμάται που πήρε το μάτι του το «όπου ακούς Τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει»,και πιστεύει ακράδαντα ότι το κρέας ...δεν θα είναι το δικό του.
Αυτός που αγνοεί βέβαια, ότι το αίμα που επιθυμεί, τελικά, θα είναι το αίμα το δικό του και των παιδιών του. Τσιμπάει στο παιχνιδάκι ποιανου τα παιδιά θα πεινάσουν πρωτα. Του ξένου ή του Ελληνα τα παιδιά; Αυτών όμως των παιδιών, που τους παραχωρεί το δικαίωμα να διαφωνούν για τις ...ιδέες..

Ποιες ιδέες;
Τις ιδέες που διαπραγματεύεται η κ. Τρέμη, ο κ.Πρετεντέρης, ο κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Τέλογλου, ο κ. Κουρής, και γενικώς οι πάσης φύσεως και λογής λογής υπάλληλοι των εθνικών και πολυεθνικών εργολάβων. Αυτές οι ...ιδέες χρειαζονται όσο Άσυλο χρειάζονται και τα έργα και οι ...ιδέες της κας Μουμπάρακ;

Μα χρειάζεται Άσυλο για να πάρει απόφαση η ΔΑΠ ή η ΠΑΣΠ, αν η εκδρομή θα γίνει στην Μύκονο ή στην Σαντορίνη, στην Αράχοβα ή στον Άγιο Αθανάσιο;

Απο την άλλη, η πονηρή Δεξιά του ΠΑΣΟΚ και των πρόθυμων «πασόκων με πολιτικά» βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία της λαμογιάς. Σιγά που θα πάνε να χτυπηθούν στα ίσα με τα ...παιδιά. Αυτά τα κάνουν οι χαζοί. Αντίθετα αυτοί ...θα υποστηριξουν το Ασυλο των Ιδεών της Τρέμη.
Αυτοί θα αλλάξουν με ...Νόμο (Αχ! αυτοί οι Νόμοι) την διοίκηση των Πανεπιστημίων.
Θα βάλουν τους δικούς τους Άνθρωπους στη διοίκηση. Αυτούς που θα αποφασίζουν πότε ...θα αίρεται το Άσυλο για να κάνει ντου η Αστυνομία.
Η πονηρή Δεξιά, στο όνομα της ...κοινωνικής λογοδοσίας-ήμαρτον Κύριε! Τι ακουμε!-, θα βάλει τον κ. Μίχαλο του ΕΒΕΑ και τον κ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ, να διαχειρίζονται το Άσυλο.
Και ποιος το γαμεί το ...Άσυλο; Εδώ μιλάμε για Business, με τα λεφτά του Πανεπιστημίου. Τέρμα, δεν θα κάνει ο κάθε καθηγητάκος με βύσμα τον Βουλευτή και 2 παρατρεχάμενους την ...μικροδουλιτσα του! Τέρμα πια με τα ψιλικοκο, εδώ μιλάμε για χοντρές δουλειές!

Και η Αριστερά! Χοχοχοχο! Merry Christmas! H Αριστερά οφείλει να μιλήσει για τις ιδέες αλλά και τους ανθρώπους που χρειάζονται το Άσυλο!
Η Αριστερά οφείλει πρώτον να κατανοήσει, μετά να εξηγήσει και τρίτον και σημαντικότερο να πείσει, ότι ...όταν έχουν χοντρές δουλειές, όταν η ολιγαρχία βαφτίζεται δημοκρατία, τότε βολικές «κοινωνίες των πολιτών» θα δημιουργούν Μαριάννες του MEGA, κυρίες Μουμπαρακ, ΜΚΟ, Atenistas, και κάθε άλλο λογιώ «δίκτυα πρωτοβουλιών», «δίκτυα αλληλεγγύης», «δίκτυα οικολογίας», «δίκτυα διάσωσης πουα καλαμαριών», και προπαντός «δίκτυα διάσωσης της αέναης μαλακίας» με ενδυματολογικά γούστα από Chanel μέχρι σταράκια, και με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι του μεγάλου φαγοποτιού του Κράτους ΤΟΥΣ, θα ανακουφίζουν ...τα πλήθη.

Αυτή η Αριστερά, που δεν εξαντλείται ακιζόμενη στις ισορροπίες τρόμου στα γυαλιά και στα κανάλια, αυτή που δεν καυλώνει σαν νιόβγαλτο πουλάρι μπροστά στις κάμερες, αυτή που οι επαγγελματίες του είδους, δεν της επιτρέπουν να εμφανιστεί, να μεγαλώσει και να ενηλικιωθεί, οφείλει να πει, ότι ο Αιγύπτιος εργάτης,ο συμπατριώτης της φιλάνθρωπου κας Μουμπαρακ, που έκανε ...επαναστατική γυμναστική καθαρίζοντας τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Η κ. Κούυνεβα, δεν είναι ένας τυχαίος βιτριολισμός. Το Αφγανάκι που σκοτώθηκε πηγαίνοντας να πιάσει την κούκλα από τα σκουπίδια για την αδελφή του, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Ο πυροβολισμός του 16χρονου Αλέξανδρου, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Ουτε αυτοί οι ΤρεμοΧατζηνικολοΠρετεντερηδες, οι υπάλληλοι του Κράτους ΤΟΥΣ και της Πατρίδας ΤΟΥΣ, που κατακερματίζουν διαχειριζόμενοι την πληροφορία, είναι ένα τυχαίο περιστατικό.
Η Ιστορία δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό.

Όλα αυτά συνδέονται ΑΡΡΗΚΤΑ.
Το Κράτος ΜΑΣ, το δημόσιο αγαθό ΜΑΣ, εκποιείται μπιρ παρά στους εθνικούς και πολυεθνικούς εργολάβους ΤΟΥΣ.
Τα εργολαβικά και τα μεσιτικά για τα συνεργεία καθαρισμού του δημόσιου χώρου, για τους δρόμους, για τις τηλεπικοινωνίες, για την ενέργεια, για το νερό, για τις συγκοινωνίες, για την εκπαίδευση αλλά και την Παιδεία, για την υγεία, κοστίζουν πανάκριβα στο Κράτος ΜΑΣ.
Το Κρατος ΤΟΥΣ, οι εργολάβοι ΤΟΥΣ, απαιτουν φτηνό ανασφαλιστο, εργατικό δυναμικό, μη συνδικαλισμένους ανθρωπινους ...πορους για τις δουλειες ΤΟΥΣ. Χθες Αιγυπτιους, Τυνησιους, Αφγανούς, Ιρακινούς, σήμερα, αυριο, εσένα και τα παιδιά σου...νοικοκυραίο.

Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι η «δημοκρατία» ΤΟΥΣ, δεν χωράει τους άνεργους, τους άστεγους, τους απόκληρους, τα πρεζόνια της ευαισθησίας, για όλα αυτά, όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο δρόμος μεταξύ των ...αγαθοεργιών της κ. Μουμπαρακ, των ιδεών που έχουν φερεφωνο την κάθε κ. Τρέμη και της τρομοκρατικής βόμβας είναι απειροελάχιστος, η Αριστερά έχει τον Ιστορικό ρόλο και χρέος να τους το εξηγήσει.
Όχι όμως χοροπηδώντας στα ...κανάλια τους και στους δρόμους της πολιτικής ορθότητας που έγινε πια το δικό τους ευαγγέλιο.

Οφείλει να εξηγήσει ότι εμείς και οι νταβατζήδες μας, μιλάμε για διαφορετικές πατρίδες. Οφείλει να τους δείξει τον πραγματικό εχθρό και όχι τον κατασκευασμένο από αυτούς.
Αυτοί θα κάνουν Νόμους για τη κάθε Siemens και τους εργολάβους που παίρνουν τα μεσιτικά και για εμάς το μόνο που επιτρέπεται, είναι να παρακολουθούμε στο γυαλί τους, το σπάσιμο της πληροφορίας σε μικρά, βολικά, διαχειρισιμα κομματάκια. Ευκολα για κάθε ειδους λουμπα.

Όταν ακούω την λέξη ...πολυπολιτισμικότητα, μου γυρνάνε και τα μάτια και τα άντερα.
Τι θα πει μωρέ...πολυπολιτισμικοτητα; Τι θα πει μου αρεσει ή ...δεν μου αρεσει η πολυπολιτισμικοτητα; Την πολυπολιτισμικοτητα των κεφαλαίων,των εμπορευμάτων ή των ανθρώπων;
Και τι είναι οι άνθρωποι; Χαλιά; Να σου αρέσουν ...αισθητικώς και τα Περσικά, να θες και Αφγανικά, να θες και τα Αραβικά να γουστάρεις και τα ελληνικά κιλίμια;
Τι θα πει μωρέ...αλληλεγγύη; Θα πει ΜΑΖΙ με τον κατασκευασμένο εχθρό, ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον πραγματικό εχθρό!
Ενδιαφέρεται κανείς για την “αλληλεγγύη” της Πρέσβειρας του MEGA και της Αιγύπτιας φιλενάδας της;

Όσο η Αριστερά θα διαφωνεί για το φύλλο των αγγέλων και θα μονομαχεί στα ψευτικά,στα εικονικά αλώνια για το Filioque, οι εχθροί, θα φτιαχνουν την Αστυνομία τους που θα επιβλέπει τους Νόμους τους. Αυτήν την καθ’ εικονα και ομοιωση της αντίστοιχης Αιγιαπτιακής Ασυνομίας.
Αυτά τα βλαμμένα ρόμποκομπ, που τα πειθουν, τοςυ πιπιλάνε το μυαλό ότι δεν πειράζει που δέρνουν 10 ώρες τη μέρα για 800 ευρω το μήνα, το γκλομπ και το όπλο τους είναι η προέκταση του πουλιού και της ..εξουσίας τους.
Ε, θα κάτσει και καμιά «στραβή» με κανένα 16αρικο παλληκαράκι που πήγε βόλτα στα Εξάρχεια. Μετά θα επιδείξουμε την θλίψη μας δημοσίως και τηλεοπτικώς, και θα τιμωρήσουμε τον ...ένοχο παραδειγματικά, κλείνοντας το μάτι στους άλλους!

Όποιος αποδεχτεί ότι ο ρόλος του Πανεπιστημίου δεν είναι να κατασκευάζει τους «ανθρώπινους πόρους» και τα εξαρτήματα της δεσποτείας και της ολιγαρχίας τους, αλλά Ανθρώπους που καλλιεργούν και αποκτούν την νοητική ικανότητα να συνδέσουν το επιμέρους με το όλον, το δέντρο με το δάσος, τη σκιά με το φως, να συνδέσουν το γιατί και το διότι, τότε καταλαβαίνει ότι ...αυτοί είναι εξωφρενικά επικίνδυνοι για το σύστημα. Ε, αυτών οι Ιδέες, ...χρειάζονται Άσυλο.

Αλλά ...αν είναι να διαφωνήσουμε για τις αγαθοεργίες της κ. Μουμπαρακ, για τον λογαριασμό που μαζεύονται χρήματα για να ξεπλύνουμε τον βιτριολισμό την κ. Κουνεβα, για τους Atenistas ή για τη εκδρομή της ΠΑΣΠ στην Αράχοβα... άστο να πάει στο διάολο το Άσυλο.
Ας το καταργήσει η αδέξια σαχλοδεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη ή πονηρή Δεξιά των ΠασοκοΚουβελαίων. Η Ντόρα, συμφωνεί και με τους δύο. Το «κορίτσι» ψάχνει κοινό και στα δυο «στρατόπεδα». Who really cares;

Μόνο να θυμόμαστε, ότι ταυτόχρονα με τον αγώνα για τη διαφύλαξη του Ασύλου, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ κατεπειγόντως ΙΔΕΕΣ που να χρειάζονται το ΑΣΥΛΟ. Μετά… όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.


Υ.Γ. Χθες άκουσα το ραδιοφωνικό σποτάκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που μας επικοινωνούσε ότι το 2011, είναι το έτος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, και να δείξουμε ...αλληλεγγύη. Πρέπει να έχεις πολλά κιλά θράσος για τέτοιου είδους ...επικοινωνιακά σποτάκια...

9 σχόλια:

Τασος είπε...

εχω την εντυπωση οτι αυτο το κειμενο ανετα θα το υπεγραφε η τρεμη πριν 35 χρονια....λες αυτη να ειναι η φυσικη εξελιξη......

katerina είπε...

Τασο αν υποθεσω ότι η κ. Τρέμη ειναι γυρω στα πενηντα, μπορώ να σε διαβεβαιωσω ότι η γραφουσα δεν είναι 15 χρονών.
Αν λοιπόν στα γεραματα μου, περνοδιαβιανω στα ΚΑΠΗ-αν δεν τα έχει κλεισει ο κάθε Προβοπουλος ως κοστοβόρα- και παριστάνω μετα απο 35 χρόνια, την ηλικιωμένη κ. Όλγα, τι να σου πω; Μόνο...Απελθετω απ' εμου το ποτηριον τουτο.
Ελπιζω τουλάχιστον σε μια αξιοπρεπστερη τριτη ηλικία...

Τασος είπε...

ειδες τι καλος που ειναι ο καπιταλισμος με τους ανανηψαντες.....ακου πενηντα!θαυματα κανουν οι αλητες οι πλαστικοι!!1

katerina είπε...

Καλά, μπορουμε να διωξουμε τον καπιταλισμό και να κρατησουμε τίποτα σε σοσιαλιστές ...πλαστικους; Αχρειαστοι ναναι, αλλά έτσι για μια ώρα ...ανάγκης ρε αδερφέ!

Erevos είπε...

Η Όλγα τρέμει και η Φωτεινή πιπιλεί...

katerina είπε...

Ερεβος,
θα ήθελα να είναι έτσι όπως τα περιγραφεις τα πραγματα,αλλά φοβάμαι ότι δεν ειναι.

Ας μην κλεινουμε τα μάτια, και η κ.Τρέμη και η κ. Πιπιλή, εκφραζουν αντιληψεις, που αγκαλιαζονται απο πλειοψηφίες. Άλλωστε αυτό είναι που τις καθιστά αντικειμενο συζητησης. Αν ήταν παρ' ελπιδα αφορουσαν σε περιθωριακές αποψεις κάποιων ανθρώπων,τότε δεν θα υπηρχε και λόγος να συζητάμε για αυτά. Αλλά, όσο κι αν το ...ξορκιζουμε, δυστυχώς δεν ειναι έτσι...

Ανώνυμος είπε...

αρες μαρες κουκουναρες

παραληρημα χωρις συνοχη

Kος Μηδενικός είπε...

Θα σου απαντήσω με αμίμητη ατάκα από το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή".

- Που ήταν η Αριστερά Ντίντα μου;
- Τι ώρα;
- Εεεεε πιο Αριστερά εγώ...

Όταν δεις πουθενά την Αριστερά που περιγράφεις, βγάλτη φωτογραφία...συλλεκτική αξία. Αυτή και το νέο τεύχος της Madamme Figaro...

Τις Καλημέρες μου και Σ'αγαπώ!

katerina είπε...

Αχ Μηδενικέ μου, μεγάλο το ερωτημα1 Τι ψυχή θα παραδώσω μωρέ;
Ε, στις δυσκολες ερωτήσεις, κλεινω τα μάτια. Σε αυτη τη φάση,απλά προσπαθώ να μην την παραδωσω, τουλάχιστον μπιρ παρά!
Δεχομαι πάντως προτάσεις Μηδενικέ μου. Έχεις καμμία καλή προσφορά αν μου κάνεις;