Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τα δώρα της γκομενάρας που ξεκαρδίζεται στα γέλια

Η εικόνα του Απόστολου Γκλέτσου να γκρεμίζει με την μπουλντόζα τα …διόδια, είναι ένα από τα πολλά που επιβεβαιώνουν ότι η Ιστορία είναι πολύ μεγάλη και πολύ large γκόμενα.

Όταν κατέρρεε εκκωφαντικά το τείχος του Βερολίνου και μαζί του ο …ανύπαρκτος σοσιαλισμός του Χόνεκερ, πολλοί σπρωχνόντουσαν να μπουν στην χορωδία του Φουκουγιάμα, για να ψάλλουν το Τέλος της Ιστορίας. Και ακόμα περισσότεροι βιάστηκαν να την θάψουν. Αλλά Αυτή, όπως όλες οι μεγάλες γκόμενες, χαμογέλαγε…

Όταν λίγα χρόνια μετά κατέρρευσε εξίσου εκκωφαντικά το τείχος του αποτρόπαιου καπιταλισμού, η Liehman, οι ηθικολόγοι ψάλτες είχαν βρει τη λύση για το δράμα. Μα έφταιγαν το golden boys. H Ιστορία … ξαναγέλασε.

Όταν οι διαφόρων ειδών αυτιστικές αριστερές με στυλ Μαρίας Αντουανέτας, έχτιζαν το μαγαζάκι τους σε οικόπεδο γωνία, πουλώντας αντί για θυμιάματος, το δάκρυα, τον πόνο, το αίμα, τον ηρωισμό που ξεπερνούσε τα ανθρώπινα όρια των Αριστερών, η Ιστορία …άρχισε να τα παίρνει στο κρανίο.

Στην Ελληνική Αριστερά που παρίστανε τον Πάπα, ζητώντας υπογραφές σε «δηλώσεις μετανοίας» για να σε …βαφτίσει και να απαλλαγείς από το προπατορικό αμάρτημα της μη ιδεολογικής καθαρότητας, έκανε δώρο κάποιους σαν τον Μεντρέκα και τον Κουτσούμπα.

Σε αυτή την ανεκδιήγητη Ελληνική Αριστερά του κάθε λογής Κύρκου, που επιτέλους οι απόγονοι του ομολόγησαν και δημοσίως, ότι εμείς ρε παιδιά , πασόκοι με πολιτικά είμασταν πάντα, έκανε δώρο τους Ονούρ των καναλιών, τον Χατζησωκράτη και τον Μαργαρίτη.

Στην Αριστερά της μουσικής καρέκλας, του σήκω εσύ να κάτσω εγώ, του πρώτα θα βρούμε τις θέσεις να κάθήσουμε και μετά τις πολιτικές μας θέσεις, έκανε δώρο τον Αλαβάνο να τους ζαλίζει τον …έρωτα.

Στην πραγματική Αριστερά, στην κινηματική Αριστερά, σε αυτήν την Αριστερά που σιχαινεται τις ...πυραμιδες ιεραρχίας, σε αυτήν την Αριστερά του απο κάτω προς τα πάνω, αυτή που –ακόμα και αν δεν το ξέρει- αμφισβητεί την ουσία των …Νόμων ΤΟΥΣ, αυτών των Νόμων που φτιάχτηκαν από τις κάθε λογής πολυεθνικές, από τις κάθε λογής …Siemens, από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, από τις Τρόικες και το υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό όλων αυτών, που ζούσε και ζει από τα μεσιτικά, έκανε δώρο τον …θεογκόμενο καβαλα στην μπουλντόζα.
Αν ήταν ακόμα πιο γενναιοδωρη η Ιστορία, η …ιστορία, θα γινόταν καλοκαίρι έτσι ώστε να μπορεί να είναι ο Γκλέτσος με λευκό t-shirt πάνω στην μπουλντόζα. Αλλά …μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Η Ιστορία είναι και πάλι έγκυος και για να γεννοβολήσει…δώρα, ΑΠΑΙΤΕΙ να κάνει έρωτα, με το δικό μας το κορμί, το μυαλό, το κουράγιο, την υπέρβαση, την γνώση, τη δύναμη και πάνω από όλα το ΘΥΜΟ.

Η κόρη της Ιστορίας, ουρλιάζει κόντρα τα ηθικοπλαστικά των μονόδρομων, τους …Νόμους, τις …Γραφές, και τα ...Κιτάπια τους, ότι αυτή που λέγεται Πολιτική, ήταν, είναι, και θα είναι στον αιώνα τον άπαντα, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Σύγκρουση κοινωνικών ομάδων και κοινωνικών συμφερόντων.

Το τι θα τραγουδάνε οι …ψάλτες των Μονόδρομων, σαν απάντηση στην Σύγκρουση;
Μα τον λόγο της κάθε ...Φρειδερίκης.
Είμαστε αμαρτωλοί, ο Θεός τιμωρεί και για να εξιλεωθούμε οφείλουμε να χαρίσουμε στους … «γιατρούς» μας -έχει και …ιστορικό χιούμορ η …Ιστορία-, τα δικαιώματα, την αξία και την τιμή της εργασίας.
Συμπληρωματικά για την …εξιλέωση μας, μπορούμε επίσης να ασχοληθούμε, είτε με την ελεήμονα φιλανθρωπία της …πρέσβειρας καλής θελήσεως της Αυτής Μεγαλειότητας, Μαριάννας του MEGA, είτε - για τους πιο …ακτιβιστές ρε αδερφέ που δεν γουστάρουν και τα Channel-με την …φιλοκαλία των ATENISTAS.

Ευχαριστώ θερμά την πιο μεγάλη γκόμενα, την Ιστορία, για τα δώρα της, που τα βάζει στην εξαιρετική –γκομενικώς- συσκευασία Γκλέτσου, και την εκλιπαρώ για τον πολλαπλασιασμό τους. Με όλο το σεβασμό στη …Θεά, τα επόμενα, ας τα βάλει σε συσκευασία ένα κλικ πιο κάτω από το περιτύλιγμα στυλ «Αθανάσιος Διάκος».

Υ.Γ. Περιττό να διευκρινίσω ότι η Ιστορία τιμωρεί κιόλας. Σε …οοοοοοοολους τους άλλους, όλους αυτούς τους εραστές της ηθικολογικής σαπίλας, η Ιστορια όντας πάντα δίκαια, κάνει …δώρο τον Θόδωρο Πάγκαλο. Με τις υγείες τους!

44 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Πολύ καλό Κατερίνα μου, μας άνοιξες την καρδιά (πάλι).

Περί 'Παγκάλειων' ρήσεων πάντως, έπρεπε να ακούσεις χθες τη συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο με τον φράχτη. Φοβερά πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη !! Κι ας απουσίαζε ο Πάγκαλος, υπήρχαν άλλοι εκεί και τον αναπλήρωναν μια χαρά...

ασωτος γιος είπε...

"εγραψες" παλι!

katerina είπε...

Θαναση μου μπαινω στον πειρασμό να ευλογήσω τα γένια μου, όταν έλεγα και λέω και ...επιμένω, ότι ο Καρατζαφέρης αυτός καθε αυτός είναι ένας πονηρός καραγζιοζάκος, που εκει που πουλαγε εικόνες και γραβάτες στο ακροατηριο του, καταλαβε ότι μπορεί να πουλήσει-με το αζημιωτο βέβαια- και πολλά άλλα στα πραγματικά μεγάλα πορτοφόλια.

Αλλά ο Καρατζαφέρης είναι ο δουρειος ίππος για αν κάνει την πολιτική που θελει το ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν υπηρχε ο Καρατζαφέρης, το ΠΑΣΟΚ θα τον εφευρισκε. Και άλλωστε αυτο δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή να παιρνει τα μεσιτικά της Εξουσίας και να αφήσει τον ΛΑΟΣ στην Κυβερνηση.

Ε, κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ, θα του δώσει το κατι τις απο τα κερδισμένα. Θα τον δεις τον Καρατζαφέρη- όχι τον ίδιο δεν ειναι τόσο μαλάκας, κάποιον άνθρωπο του- στο Υπουργείο Αμυνας, που εχει το πολύ χρημα.
Όποιος πιστευει ότι ο Παγκαλος λέει λογια του αερα, ειναι γελασμένος. Την θυμάσαι την ατακα για το ΛΑΟΣ!

Εδώ ρε η Ντορα, ζητάει εξεταστική. Και δνε σηκώνονται οι πετρες!!!!!Προφανώς θα την έριξε ο Αβραμόπουλος στη μοιρασιά της Siemens στον τομέα της Υγείας και ατ ζητάει τωρα απο τον άλλο καραγκιοζη τον Λοβερδο. Μέσω των φαρμακοβιομηχάνων.

Αλλά όλα αυτά, ουτε με ενδιαφερουν, ουτε και με εκπλησουν στο ελάχιστο.

Αν δεις το δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς (Συμμορίας) θα φριάξεις. Καλει την Κυβερνηση να ...εξορθολογισει τις συμφωνιες με τοςυ εργολάβους. Βέβαια να μου το θυμηθείς, ο wild Φώτης, θα μεινει με το .... στο χέρι. Κανείς δεν θα "χρειαστεί" τις τόσο προθυμα ...εκδιδόμενες υπηρεσίες του. Το περισσότερο που θα μπορουσε να κάνει το έκανε. Την κορη του Δημοτική Συμβουλο στο Δήμο της Αθήνας.

Το ΚΚΕ πάλι, θεωρεί ...ότι αν το κινημα των διοδιών δεν μπει κάτω απο την σεπτή προστασια του, είναι καταδικασμένο. Χωρίς τον Μεντρέκα, κοινωική αντιδραση δεν υπάρχει.

Ε, οι άλλοι, το παλευουν, όταν δεν σκονταφτουν ο ένας στα ποδια των αλλων και όλοι μαζί στις καρέκλες.

Αλλά η φυση μισεί το κενό...και πως το κάλυψε!!!!...Γκλέτσος. Αφιεντε σου οι αμαρτιες σου τέκνον μου!

Θανάση, χωρίς πλάκα τωρα, το πιστευα πάντα, τωρα είμαι φανατική αυτής της άποψης και το ξαναλέω. Οι εποχές θα αναδειξουν και την έντιμη λαική Δεξιά και αντιστοιχα την ουσιαστική Αριστερά που δεν αθ δίνει παλιες απαντησεις σε καινουργιες ερωτήσεις. Ποιοι θα επιβιώσουν, ποιοι θα εμφανιστούν, ποιοι θα επικρατήσουν, ποιοι θα ζησουν και ποιοι θα πεθάνουν, αυτό μένει να το δούμε!

Την ώρα που τα κομματικά γραφεία, στα κομματικά μαγαζάκια, κάνουν ασκήσεις επι χάρτου, η θεογκόμενα Ιστορία, ΞΕΚΑΡΔΙΖΕΤΑΙ.

katerina είπε...

Γεια σου Ασωτε γιέ. Ελπιζω ότι παραμένεις ...Ασωτος. Και εγώ επσης!

celin είπε...

Kατερινα,πιστευεις οτι η Αριστερα σιχαινεται τις πυραμιδες ιεραρχιας;
Πως θα παμε δηλαδη στη μαχη;Ετσι,αναρχα;Δε πρεπει να υπαρχει γραμμη πυρος,στρατιωτες,αξιωματικοι και στρατηγοι;
Εκτος αν θελουμε να ειμαστε ολοι στρατηγοι κ να μην υπακουμε σε κανεναν,αλλα ετσι,διχως πειθαρχια κ πιστη στον σκοπο,διχως πραγματικη θεληση ανατροπης αυτου του σαπιου αμερικανοπροσκυνημενου καθεστωτος,
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=240148

δε θα κανουμε τιποτα.Θα ειμαστε μπατε σκυλοι αλεστε,ανυπερασπιστοι και μονοι απεναντι στις τακτικες του Συστηματος,το οποιο θα μπορει ευκολα να μας διασπασει,να μας απομονωσει κ να εξακολουθΗΣει να μας τσακιζει οπως τωρα.

Οι καλοι φιλοι ειναι και για να διαφωνουν,οχι μονο να συμφωνουν!

Αυτη λοιπον η λογικη της απεχθειας πυραμιδας ιεραρχιας
(την οποια βεβαια δεν εκφραζεις μονο εσυ,αλλα η μεγαλη πλειοψηφια των Ελληνων)
ειναι κατι που δε θα μας βοηθησει στο να αποτιναξουμε τον ζυγο.

Θελουμε ολοι να ειμαστε αρχηγοι,ε,δε γινεται ετσι.Ποιο θα ειναι το προταγμα που θα ενσωματωσει την οργη μας;
Το κινημα κατα των διοδιων;
Αυτα ειναι αποσπασματικα,ωραια μεν κ ικανα να μας διεγειρουν,αλλα μεχρι εκει.
Αν δε γουσταρουμε το ΚΚΕ,τοτε ας βρουμε κατι αλλο να ακολουθησουμε,να οργανωθουμε σε αυτο κ να μς οργανωσει.
Αλλα ετσι απο μονοι μας,διχως στρατηγικη,τακτικη κ οργανωση,
ε,θα εχουμε ΠΑΣΟΚ για καμια 15αρια χρονια ακομα,
να εισαι σιγουρη για αυτο.

ΥΓ Ολα αυτα που λεω,δεν ειναι κομμουνιστικη προπαγανδα,ουτε απεξω δεν εχω περασει απο γραφεια του ΚΚΕ,ουτε μισο βιβλιο του Μαρξ η του Λενιν δεν εχω διαβασει,
αλλα δε βλεπω αλλη απαντηση στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

"Ε, κάποιος όμως πρέπει να κάνει και την δουλεια του Γκαιμπελς. Καλέ σημερα καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη"

-και γω σ΄αγαπαω μωρό μου:Ρ
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@celin

Μα ,με τα ΚΝΑΤ θα πατε στη μαχη (καλα κρασα)

ΥΓ: είδσαι μάλλον πολύ νέος/α και σίγουρα καθόλου δφιαβασμένος/η πολιτικά. Δεν θα έλεγες τα αφελή που λες

ΓΣ

katerina είπε...

Celin, οι ηγεσίες αναδεικνυονται δεν τοποθετουνται μέσα απο ισορροιές, μυστικοσυμβούλια, ανταποδοσεις και κομματικές ισορροπίες. Όλους τους "τοποθετημένους" ως ανωτέρω, οι εκαστοτε εποχές και η εκαστοτε ιστορία τους τρωνε για δεκατιανό σνακ.

Οι κοινωικές εξεγέρσεις είτε αυτές γίνουν επαναστασεις ή πραγματικές αλλαγές, ειτε και αποτυχουν, εκφραζουν πάντα κοινωνικές αναγκες, ξεκινάνε απο κάτω και την "καταλληλη" στιγμή αναδεικνυονται και οι Ηγέτες και οι αξιωματικοι και οι λοχίες. Αυτο τουλάχιστον λέει η Ιστορία. ΠΟτε και καμία εξεγερση δεν εγινε γιατί κάποιο ιερατείο ή κομματικό μαγαζάκι την σχεδιάσε.

Οι εποχές Celin, αναδεικνυουν τις ηγεσίες, ποτέ οι ηγεσίες τις ...εποχές.

Και αν και δνε ειναι του παρόντος, κάνοντας απλά κουβέντα, θα σου πω και κάτι άλλο που πιστευω βαθιά. Και η καλυτερη εξεγερση, επανασταση ή ότι, έχει και αυτή εποχή. Κανένα πολιτικό και κοινωικό "συστημα" δεν αντεχει ατοφιο στο χρόνο. Πρωτον γιατί ειναι καταδικασμένο να διαφθαρεί απο τοςυ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που το υπηρετουν και δευτερον γιατί η Ιστορία εκτός απο γκομεραρα είναι και πουταναρα. Με παγκοσμιες ισορροπιες πορευεται. Στον θάνατο της σαπιλας, απαντάει πάντα με το καινουργιο.

Κοιτα Celin πόσος λίγος χρόνος υπάρχειαπο την πτωση του Βερολονεζικου τειχους μέχρι την πτωση του τειχους της Liehman;

Αν δεν υπήρχε το αμερικάνικο κραχ του 29, η απιστευτη ύφεση, θα υπηρχε ο γερμανικός χιτλερικός ναζισμός; Ποιος ξέρει;

Celin, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είμαι απο τοςυ ανθρώπους που πιστευουν ότι δεν χρειαζεται οργανωση και πολιτική ιεραρχία. Αν και πολυ θα ήθελα να είμαι τόσο ρομαντική, αλλά πιστευω ότι όλα ξεκινάνε απο τα κάτω και τα πάνω ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ. Αδιανοητα ευκολα, γρηγορα, σαν ποτε κανείς μετά απο τοςυ ιστορικους του μέλλοντος να καταλαβε ...πως στο διαβολο έγινε. Αλλά δεν διοριζονται και δεν σχεδιαζονται σε γραφεια.

Αυτοι που ...διοριζονται και σχεδιάζουν σε γραφεία, όπως καλη ώρα τωρα στην Κυβερνηση, ...άλλα σχεδιάζουν. Και πάντως όχι εξεγερσεις.

katerina είπε...

Αγαπητέ μου ΓΣ, όταν κάποιος χτυπάει με το μαχαιρι του λαικισμού, ε, δεν απαντάς με χτυπημα με τριανταφυλλα.

Γελάω. Καλά συγνωμη, άντε δεν είσαι και ο Γκαιμπελς, έλληνας δημοσιογραφος είσαι.


Τώρα που ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψα, εσύ το θεωρείς ...κοπλιμέντο; άσε που τουλάχιστον ο Γκαιμπελς αλητης ήταν αλλά "αλητης ρουφιάνος δημοσιογράφος" δεν ήταν. :)

Ανώνυμος είπε...

"Γελάω. Καλά συγνώμη, άντε δεν είσαι και ο Γκαιμπελς, έλληνας δημοσιογραφος είσαι".

-Αντε, πάλι καλα. Και είχα ανησυχήσει. Οχι μπας και ήμουν ο Γκαίμπελς (δεν έχω μυαλό για τέτοια υψιπετή), αλλά για το δικό σου κριτήριο. Λέω πάει, απο την πολύ αριστεροσύνη, της σαλεψε...


ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

@celin
ειλικρινα σου το λεω:Τι τα θες τα ΚΚΕ δικα?
Είσαι μακράν του θέματος.

(Συμβουλή: Επειδή είσαι άνθρωπος που παίρνεις σοβαρά τις ιδέες σου, ψαξε και διαβασε πολύ - όχι απο την Συγχρονη Εποχη...)
ΓΣ

celin είπε...

Κατερινα,ο λογος που σου μιλαω για το ΚΚΕ,ειναι γιατι εκει βλεπω μια οργανωμενη Δυναμη,μαχιμη,με προγραμμα,με ανατεθειμενους ρολους,με σχεδιο για το μετα.
Αν η πλειοψηφια των Ελληνων δε γουσταρει το ΚΚΕ,τοτε ευχομαι ολα αυτα που λες για την αναδειξη των ηγεσιων απο τις εποχες να γινει γρηγορα και να συγκροτηθει το μαχιμο Επανασταικο Υποκειμενο που θα ανατρεψει το νεοφιλελευθερο φασισμο.
To μετα ειναι κ αυτο βεβαια ενα θεμα.Τι θελουμε μετα;Επιστροφη στον Κευνς;Σε μια εντιμη χρηστη διακυβερνηση απο φιλελευθερους κευνσιανιστες,οι οποιοιθα υποταξουν το τερας των αγορων;

Δε γινονται αυτα.Τουλαχιστον ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα στην Ευρωπη,οπου βασιλευει ο τρομος,το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ,κ οι νεοφιλελευθεροι ταλιμπαν.
Ουτε σκανδιναβικα μοντελα ουτε τιποτα,ακομα κ η Δανια που δεν ειναι καν στο Ευρω νομιζω,το γυρισε τελευταια προς το νεοφιλελε.

Επομενως;Παμε για ολικη ρηξη,παμε να τους παρουμε τα μεσα,
ξερω τι κινδυνοι ελλοχευουν κ σε αυτο,οπως ξερω οτι κανεις δε μπορει αν μου εγγυηθει τι θα ξημερωσει την επομενη μερα.

Σιγα μη κλαψω,σιγα μη φοβηθω,χειροτεροι κινδυνοι για μενα το μικρομεσαιο ελλοχευουν τωρα.

celin είπε...

ΓΣ,προτου σου απαντησω για οσα μου λες,2 πραγματακια,
1)Με ρωτας για το φυλο μου,ειμαι αντρας,
2)Πες μου τι λες να διαβασω.Σοβαρα σε ρωταω,δε φτανουν οι Ζιζεκ,Μπαντιου,Καστοριαδης,Σαρτρ,Καμυ,Φουκω,Λακαν,Κιρκεγκωρ,Νιτσε,Χαιντεγκερ,Ντεριντα,Φρουντ,Σοπεναουερ,Χεγκελ,Κλαιν;
Τι αλλο να διαβασω,σοβαρα,περιμενω προτασεις.
Και μετα,απαντω.

Ανώνυμος είπε...

@celin

Διαβασες αυτούς και μιλάς για ΚΚΕ. Ειλικρινά σιωπω. Ο ...Μαρξ (κατα το ο Θεος) βοηθός...
ΓΣ

Swell είπε...

Πουτάνα είναι η ιστορία Κατερίνα και κάθεται να τη πηδάει ο κάθε Γιωργάκης. Ακυρώνοντας την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

κατερινιώ

Δηλαδη ουτε για Γκαίμπελς δεν κάνω?

Ρε στραπατσα που εχει η ζωη...
ΓΣ

celin είπε...

ΓΣ
Και Χεγκελ και Χαιντεγκερ και Γκιλεσπι και Κλαιν και Ντεριντα και Αντλερ και καμια 300αρια ακομα ονοματα συγγραφεων και ποιητων μπορω να σου παραθεσω.
Και κατεληξα στο οτι αυτη τη στιγμη παγκοσμιως αναδυεται ενα νεο ειδος ναζισμου,που αποσκοπει οχι στη φυλετικη καθαροτητα,αλλα στην οικονομικη.Δεν υπαρχει ουτε ενας ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ μικρομεσαιος η μεσαιος,που να μη μπορω να τον πεισω αν αφιερωσω λιγο χρονο,
οτι τα καθαρματα που εξουσιαζουν τον πλανητη αποφασισαν την οικονομικη εξοντωση του 80-85%,
με συνεπεια τη φυσικη εξοντωση.

Επομενως;Οχι μονο Μαρξ και Λενιν,αλλα και στο Νετσαγεφ μπορω να φτασω,προκειμενου να βρω μια απαντηση σε ολο αυτο.

Παντως απολογητης του Παπανδρεου και του Κατατζαφεροπαγκαλου,δε προκειται να γινω.

celin είπε...

Καθ'υπερβολη γραφτηκε ο Νετσαγεφ.Δεν ειναι φυσικα απαντηση κατι τετοιο,που θα οδηγησει απλως σε περαιτερω περιστολη των ατομικων δικαιωματων,τον φασισμο δε τον πολεμας με φασισμο.

Ανώνυμος είπε...

@celin

Ο,τι πεις.

Από τη μια κάνεις θεωρηση μεγάλης κλίμακας και μιλας για τεκτονικων διαστάσεων γεγονότα και εξόντωση του 80-85% και από την άλλη μικραίνεις την κλίμακα σε παπανδρεοκαρατζαφεροπάγκαλους

Ο,τι πεις, οπως ειπα...

celin είπε...

ΓΣ,
αν το πηρες προσωπικα,κακως το πηρες προσωπικα,γιατι δεν υπονοησα εσενα.
Το ανεφερα για να δειξω οτι υπαρχουν 2 στρατοπεδα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα,ακομα κ αν νομιζουμε οτι υπαρχουν παραπανω,αυτο ειναι μια αυταπατη.
Ειτε με τους Αμερικανους φιλους μας,τους διεθνεις μαφιοζους τοκογλυφους και τους ντοπιους υποτακτικους τους,
ειτε με την Αριστερα.

πχ οι δεξιοι,που νομιζουν οτι δεν ανηκουν σε κανενα απο αυτα τα στρατοπεδα κ θελουν να ανηκουν σε μια φαντασιακη "λαικη-πατριωτικη δεξια",
ουσιαστικα ανηκουν στο πρωτο στρατοπεδο,απλα το απωθουν απο τη συνειδηση τους.
http://celinathens.blogspot.com/2010/12/blog-post_27.html

Η μονη απαντηση στο πρωτο στρατοπεδο,καλως η κακως ειναι η ριζοσπαστικη Αριστερα.Ειτε το θελουμε,ειτε οχι.Δεν υπαρχει τριτο στρατοπεδο.Ακομα κ οι ακροδεξιοι που νομιζουν οτι ειναι υπερπατριωτες,αν κατσω και στο αναλυσω,και αυτοι στο πρωτο στρατοπεδο ανηκουν.

Οσο κ αν αντιπαθεις τη ριζοσπαστικη αριστερα,και,μεταξυ μας,υπαρχουν λαθη πολλα
αν δε θες να ανηκεις στο πρωτο στρατοπεδο κ εισαι ενας μικρομεσαιος που απειλειται,
τοτε η ριζοσπαστικη αριστερα ειναι μονοδρομος.
Και στα λεει αυτα καποιος που απο τα 12 μεχρι τα 17 διαβαζε Ελευθερο Τυπο.

Το εχω γραψει εδω και κανα 6μηνο,ακομα κ σε αυτο το μπλογκ της Κατερινας και διαρκως επιβεβαιωνομαι.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΝΤ,τιπτα αλλο δεν υπαρχει,αυτο ειναι το κεντρικο διλημμα.

Ανώνυμος είπε...

@celin

Δεν το πήρα προσωπικά αφου δ νε σε ξερω και δεν με ξερεις.
Απλώς δεν καταλαβες τι είπα. Μιλάς για τεκτονικών διαστάσεων πρόβληματα και εμπλεκεις τους παγκαλοκαρατζαφέρηδες, Μονος σου το φτηναίνεις

Ανώνυμος είπε...

και κατι αλλο:
Το ΚΚΕ αβνοικεςι σοτ ΄λενα στρατόπεδο.
Δεν θα πω αλλα. Αποφασισα προχθες που είδα να γραφεις ότι το ΚΚΕ είναι πατριωτικό κόμμα να μην ασοχληθω αλλο.
Από πότε πατριωτικό? και γιατί ένα τετοιο κόμμα θα πρέπει να είναι πατριωτικό?
Είσια νέος. Ψαξτα μονος σου.

Ανώνυμος είπε...

*

ηθελα να γραψω:
Το ΚΚΕ ανοικει στο ενα στρατόπεδο: Αυτό των παπανδρεοπαγκαλοκατατζαφερηδων
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

"ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΝΤ,τιπτα αλλο δεν υπαρχει"

1) Ποια Αριστερά από πόλλες?
2) λεφτά για μισθούς και συνταξεις που θα βρεθούν?
ΓΣ

Μαίρη είπε...

Κατερίνα μου, Κα-τα-πλη-κτι-κό!!
Ξέρεις γιατί η Ντόρα ζητά εξεταστική για την υγεία? Γιατί δεν την ...πλήρωσαν οι φαρμακοβιομήχανοι, και είναι εκδικητική σαν τον πατέρα της.
Βλέπεις αυτοί του Σ.Φ.Ε.Ε.,εκτός ολων των άλλων,πλήρωναν τις μαζώξεις όλων των πολιτικών.Και στην Ντόρα είπαν όχι.
@ Γ.Σ.
Μην απογοητεύεσαι. Ο Γκαίμπελς χαρακτηριζόταν δημαγωγός, ενώ εσύ αντιδραστικός. Σου αρέσει να προκαλείς και όχι να κατευθύνεις. Ετσι δεν είναι??

katerina είπε...

Celin θα σου πω την δίκή μου άποψη και την δική μου οπτική και ...ίδωμεν. Νομίζω ότι το μεγαλυτερο προβλημα στο... «τι, πως και μετά» είναι οι στατικές προβολές των πραγμάτων.

Μου λες το ΚΚΕ.
Πιθανοτατα στο ΚΚΕ η μεγαλυτερη παθογένεια του δεν ειναι ο δογματισμός του και οι ιδεολογικές καθαρότητες,δεν καν ειναι οι κομματικές ισορροπιες που πάντα επιβιωναν (μη πιστεψεις ότι επειδή στην ...άλλη αριστερά είναι χυμα στο κυμα και δημοσιοποιούν τις διαφορές- και πολιτικές και προσωπικές, στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν και οι μεν και οι δε...διαφορές),δεν ειναι ουτε η παθογενής εμμονή σε παρελθόντα που δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιστεί. Πιθανότατα η ίδια η οργανωτική του δομή να ειναι ένα απο τα μεγαλυτερα προβληματα του σήμερα, το μεγάλο προβλημα για να μπορέσει να αντιληφθεί και να ανταποκριθεί στα κελευσματα, και στις απαντησεις της εποχής. Δηλαδή αυτό που φαινεται σαν το ...προσόν, να ειναι ακριβώς και το μεγαλυτερο προβλημα. Ο οργανωτισμός, η γραφειοκρατία, ο φόβος του, που τρώει την ουσία. Αυτό δεν σημαινει ότι μέσα του δεν εχει και δυναμεις, μπορεί και πολύ ισχυρες, που μπορεί να κάνουν την ανατροπή. Και όχι διασπαστική ή ...ότι άλλο «κακό». Είναι αυτο που σου λέω για τις εποχές...

Προσωπικά δεν εξαιρώ κανέναν-πλην των πασοκων με πολιτικά- ότι έχουν και την δυνατοτητα και την ικανότητα να αναδιατάξουν τις δυναμεις, να συνταχθούν μαζί, χωρια, με όποιο καινουργιο πιθανοτατα ακόμα δεν βλέπουμε.

Προσωπικά, θεωρώ ότι περα απο τα επι μέρους προβλήματα της Ελληνικής Αριστεράς, πέρα απο την ιδεολογική προσεγγιση και καθαρότητα , πέρα απο ανθρώπους (που άλλους εκτιμώ πολύ, άλλους λίγο ή κάποιους που δεν εκτιμώ ούτε κατ’ ελάχιστον), το μεγαλυτερο της προβλημα είναι ότι ειναι ...βολεμένη στη θέση της. Σε αυτό το κάλιο πρωτος στο χωριό, παρα δευτερος στη πόλη. Έχασε την οραματική της προσδοκία να πρωταγωνιστήσει. Είναι σαν ένας «ηθοποιός» που έμαθε 40 χρόνια να παιζει δευτερους ρόλους και τωρα μας κάβλωσε σε όλους και φωναζουμε στα κεραμιδια ...γινε πρωταγωνιστής. Ε μάλλον δεν γινεται έτσι.

Και κατα τον ίδιο τρόπο δεν αποκλειω καθόλου να έρθει κάτι εντελώς καινούργιο, κάτι που σήμερα νομιζουμε μικρό, αμελητέο, ανυπαρκτο και να τα σαρώσει όλα. Και να γκρεμισει δομές,να αναδιαταξει δυνάμεις,να απελευθερώσει δυνάμεις.
Στην Ιστορία πάντως ...όποτε απαιτηθηκε απο πλειοψηφικές κοινωνικές ομάδες...που ήθελαν να ανατρεψουν το αποτροπαιο, βρεθηκε.
Δεν σημαινει ότι ήταν απαραιτητα καλό, αποτελεσματικό ή με ...καλό αποτελεσμα. Κέρδισε ή και ...έχασε!

Τωρα το μετά. Και εδώ νομιζω Celin ότι ο κόσμος κάνει στατικές προβολές. Θα είναι η Σιβηρία, θα είναι η Κουβα, θα είναι η Ρουμανία του Τσαουσέσκου, θα είναι η Δανία, θα είναι η Αμερική του Ρούζβελτ, θα είναι η Σουηδία, θα είναι η ...

συνεχιζεται

katerina είπε...

συνεχεια

Προσωπικά πιστευω ότι όλα αυτά ειναι πολυ παλιες απαντησεις σε πολυ καινουργιες ερωτήσεις.
Η Ιστορία δεν είναι science, να μιλάμε για την επαναληψιμότητα του πειράματος. Είναι τα ζητηματα των εποχων που διαμορφωνουν τις συνθήκες. Σήμερα ποια ειναι η μεγαλυτερη δυναμη; Κατα τη γνωμη μου,η προσβαση στην πληροφορία.

Παραδειγματος χαριν εγώδεν ειμαι καθόλου πεπεισμένη ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία του κοινοβουλευτισμόυ έτσι όπως τη γνωρίζουμε δεν έχει φαει τα ψωμιά της. Σήμερα έχουμε την ΤΕΧΝΙΚΉ δυνατοτητα της αποκεντρωσης των εξουσιών, ποιος μπορεί να αποκλεισει ότι δεν θα έχουμε πολύ πιο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αποφάσεων.

Τι θα γινει με την Παιδεία (όχι την εκπαιδευση, την Παιδεία;), μεγάλο ερωτηματικό για ατ επομενα βηματα. Τι είναι πια πλουτοπαραγωγική πηγή;

Celin, νομιζω ότι βάζουμε το κάρο μπροστά απο το άλογο. Και στο πως. Και στο μετά. Στο πως ...δρομος δεν υπάρχει διαβατη, τον δρόμο τον ανοιγεις. Το μετα;... Δεν ειναι κεικ, δεν ειναι φαγητό, δεν αντιγραφεται, δεν μεταφερεται. Φτιαχνεται. Δημιουγειται.

Μένω μόνο σε ένα Celin, σε μια βασική αρχή. Η Αριστερά οφειλει να ειναι κοινωνιοκεντρική. Αυτο για μένα ειναι το μόνο προαπαιτουμενο.

Και αν και δνε ήθελα να το πω... θα ήτνα πολύ λειψή η απαντηση μου. Υπάρχει και η ...ήττα,Celin.
Κι αν η ήττα είναι ...μεγάλη, υπάρχει και ένας τεραστιος κινδυνος, ενός φασισμού(κοινοβουλευτικου ή όχι, μικρή σημασία έχει) πολύ χειροτερου απο όσο μπορουμε να φανταστουμε.
Αλλά ...κολοκυθια Celin, οι μόνες πραγματικές ήττες, οι μόνες μάχες που χαθηκαν είναι όσες δεν δοθηκαν. Αλλωστε, όταν διαφωνώ και ...διαφωνώ με πολλους, που θεωρουσαν την Αριστερά ...ουτοπια, που μιλουσαν για το τέλος της Ιστορίας και άλλα τετοια φαιδρά, έχω ένα ...ατρανταχτο (μέχρι τωρα) «επιχειρημα». Αν και η Ιστορία γραφεται απο τους νικητές, η Ελληνική Αριστερά ακόμα κι όταν έχανε, έγραφε τελικά την Ιστορία.

katerina είπε...

Swell καλησπέρα, το τελευταίο χαρακτηρισμό που θα έδινα στον εαυτό μου είναι ...μοιρολάτρης. Αλλά δες το λίγο.

Μηπως ειναι και η ευκαιρία, μήπως ο Γιωργάκης επιτέλους παιρνει το ...σκοινί που θα κρεμαστεί όλο αυτό. Τωρα τον Γιωργάκη γενικά τον θεωρώ ...Ηγεμονα εκ Δυτικής Λιβυης, όποιος,όποιοι και αν του κινούν τα νηματα, συνεργαζομένοι με τα πραγματικά συμφεροντα και βάζοντας το Γιωργάκη να κάνει την μαριονέτα.

Ναι, ειναι ολέθριο όλο αυτό, ειναι τραγικό, και για εμάς και για την διαδικασία που ξεκινησε ο Γιωργάκης για όλη την Ευρώπη,ακόμα και για το ευρω. Αλλά ...δες το λίγο πιο ...μακρυά. Λιγο πιο γηπεδο. Όχι μόνο τη μπαλλα.

katerina είπε...

Γεια σου Μαιρη,
σκέψου πόσο βρωμικο ποσο διεφθαρμένο είναι το τοπίο των media που σημερα συζητάμε για την Ντόρα.

Και κοιτα να δεις,της κάνει την τριπλα ο Αβραμοπουλος και την παει σε εκλογή απο τη βάση. Και τα επι χρονια πληρωμενα κουκιά της, δεν ε΄χουν παι σημασία,ο περιφημος μηχανισμός ειναι ...άδειο κελυφος, η ..."σιγουρη διαδοχος" χάνει πανηγυρικά. Κια προφανώς χαλάει και το παιχνιδι με το ΠΑΣΟΚ. Κια αλλάζουν τα δεδομένα. Κια άντε πάλι απο την αρχή,και να σου οι αγιογραφίες, και να σου πι συνεντευξεις, και ...ότι μπορεί και ότι δνε μπορεί να γινει απο τα media... και zero.

Το άκουσα και εγώ για τοςυ φαρμακοβιομηχανους. Πιστευω ότι ήθελε να χτυπησει και τον Αβραμοπουλο, που έγινε η θρυαλιδα να χάσει την μπουκιά απο το στόμα. Αλλά ...αυτιστική και ηλιθια, κάνει το τελευταιο και το τραγικώτερο λάθος. Ενω ο Αβραμοπουλος και οι μαλακίες του μεσαίου χωρου, ...παιζει γενικώς (με όποιον δωσει τα ...περισσότερα), τελικά τον ριχνει υποχρεωτικά στην αγκαλια του Σαμαρα γιατί πια χρειαζεται προστασία.

Νομιζω και ελπιζω ότι αυτό ειναι επιτέλους και ο τάφος της. Θα της μεινει ο Αδριανοπουλος και ο Μάνος, αυτά τα θλιβερά και απαξιωμένα βρυκολακια της ελληνικής πολιτικής σκηνής, να παιζουν κουμ καν.

Ανώνυμος είπε...

"το μεγαλυτερο της προβλημα είναι ότι ειναι ...βολεμένη στη θέση της"

-νομιζεις ότι λες κάτι διφορετικό από αυτό που είπα εγω ότι είναι στο τραπεζι των παπανδρεοπαγκαλοκαρατζαφερηδων?
Αυτό εννουσα.

-τελικα αποφάσισες?δεν κάνω για Γκαίμπελς του παπανδρεοδιεθνιστικοσοσιαλδημοκρατισμού?

Ανώνυμος είπε...

κοιτα ρε με σας που εμπλεξα, θα υποστηρίξω τον παπουτση..

Ηταν στην εξέγερση της Νομικης και του Πολυτεχνείου

@celin: Οταν το ΚΚΕ έλεγε ότι το πολυτεχνείο ήταν έργο 400 προβοκατόρων

@ Μαίρη, επειδή οι άλλοι είναι μικροί, επιβεβαίωσε αυτό που λεω

ΓΣ (και οι παναπάνω ανωνυμοι εγω ειμαι)

katerina είπε...

Κοιτα ΓΣ,για να βάζουμε τα πραγματα στη θέση τους, δεν συμφωνώ εγώ μαζί σου, εσύ συμφωνείς μαζί μου.

Απο ένα κειμενο 2 σελιδων, που βέβαια υπάρχει λίγο πιο πάνω, μπορει να το διαβάσει οποιοσδηποτε, απομονωσες 5 λέξεις, και τις κραδαινεις.

Να υποθέσω ότι ειναι επαγγελματική διαστροφή γκαιμπελισμου καλέ μου; Γιατί άλλη λογική προσεγγιση δεν μπορώ να βρω.
Ρε τελικά, ζητάω συγνωμη, δεν φταιτε. Το κάνετε πια ασυνειδητα....

celin είπε...

ΓΣ,
εχω να απαντησω σε ολα,αν θες μαζεψε και αλλες παρατηρησεις,αλλα επειδη η απαντηση θα ειναι ιδιαιτερα μακροσκελης,λεω να τη κανω ξεχωριστο ποστ,
για μια συνολικη απαντηση σε αναλογες σκεψεις που,για να ειμαι ειλικρινης,συμμεριζονται πολλοι,αν οχι η πλειοψηφια.
Στο ποστ δε θα το συγκεκριμενοποιησω σε σενα.Θα σε ενημερωσω απο εδω οταν το ανεβασω.

Μαίρη είπε...

Ωπα! πολλά μαζεμένα.
Κατ΄αρχήν Κατερίνα σήμερα πραγματικά...κεντάς. Το Κα-τα-πλη-κτι-κό, ήταν για την αρχική σου ανάρτηση, αλλά και τα υπόλοιπα σχόλιά σου είναι αριστούργημα.
Φίλε @Γ.Σ.
Εαν ο Παπουτσής ήταν πραγματικά στην νομική και το πολυτεχνείο,δεν το γνωρίζω. Εγώ τον γνώρισα πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Ε., μεταπολιτευτικά,στην ΠΑΣΠ,και την νεολαία του πασοκ, αλλά ανήκει στην κάστα των "πρόθυμων".
Στην μετέπειτα πορεία του, μόνος του διάλεξε "με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει" και, πίστεψέ με,δεν το λέω τυχαία.
Οσον αφορά το κκε, ναι έχει το ελάττωμα όταν δεν ελέγχει πλήρως μια κατάσταση να την διαβάλλει, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
Και στο λέω εγώ, που και στο πολυτεχνείο ήμουν, και σε κανένα κόμμα δεν ανήκω πλέον.

Lex_Luthor06 είπε...

Όλη αυτή η ιστορία με τα διόδια έχει τεράστια σημειολογική σημασία. Είναι σαν υπέρηχος που δείχνει τι κυοφορεί η ιστορία.

Καθημερινοί άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν για κάτι που θεωρούν δικό τους και έτσι απλά μετατοπίζουν το εμπόδιο και συνεχίζουν τον δρόμο τους προς τα εμπρός.

Για όσους πιστεύουν ότι κάθε κινητοποίηση είναι μάταιη έχω μία λέξη: Ντόμινο.

Ο κομμουνισμός -καλώς ή κακώς- κατέρρευσε μέσα σε λίγα χρόνια.

Ήρθε η ώρα να καταρρεύσει και αυτό το αίσχος που βιώνουμε.

katerina είπε...

Lex_Luthor, καλως μας ηρθες.
Δεν θα διαφωνησω δίολου μαζί σου. Την μπαρα στα διόδια την σηκώνουν άνθρωποι που στην υπολοιπη ζωή τους πιστευουν ότι είναι σε μια ομάδα που αδικειται ενώ μια άλλη …έχει πλεονεκτηματα, πχ την σηκώνουν και ιδιωτικοι και δημοσιοι υπάλληλοι, τη σηκώνουν και αυτοι που μπορεί τα 3 ευρώ να μην σημαινουν τίποτα και άλλοι που τα μέτρησαν πολύ για να διαβούν αυτό το δρόμο.

Και αυτό είναι συγκινητικό. Και επετρεψε μου να σου πω ότι πιστευω -ασφαλώς δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, ας πουμε λοιπόν ότι ψυχανεμιζομαι ότι πισω από το σήκωμα της μπάρας υπάρχει το «μεχρι εδώ πουστηδες». Θα εξομολογηθώ, ότι εγώ πηγα βόλτα στην Εθνική για να σηκώσω την μπάρα. Και αφου τη σήκωσα, αφου πανηγυρισα με όλους όσους την σηκωναν, ξαναγυρισα πίσω.
Αλλά εδώ υπάρχει και κάτι που είναι λίγο μεγαλυτερο. Ας πουμε όλοι αυτοι που εξακολουθούν να πληρώνουν, γιατί άραγε πληρώνουν; Κι άνα ακόμα δεν ήξεραν τι σημαιναν όλες αυτές οι ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ συμβάσει που ψηφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, και υπέγραψε ο Σουφλιάς, ε, σημαρα πια ξέρουν. Αυτοί οι άνθρωποι ποιες …Θερμοπυλες υπερασπίζονται; Ποιον Νόμο ΤΟΥΣ;

Και κάτι τελευταίο για να ανοιξω την κουβέντα. Αν αυτή την πρωτοβουλία την ειχε ξεκινησει ένα Κόμμα, θα είχε την συμμετοχή που έχει, θα είχε την καθαρτηρια δυναμη που έχει- ξερω ποιος είναι ο Νόμος σας καθίκια και τον παραβιάζω- ή θα έμενε ένα θέμα αντιδικίας του Κόμματος που παιρνει αυτή την πρωτοβουλία, με όλα τα άλλα.

Όσο για το πόσο χρειαζομαστε το …άμεσο, σηκώνω τη μπάρα- με το χρονοβορο…"μεχρι εδώ", αντι να θεωρώ ότι όλοι πρέπει να γινουν φτωχοι όσο εγώ, ανασφαλιστοι όσο εγω, ανεργοι όσο εγώ, ανασφαλιστοι όσο εγώ, θυματα όσο εγώ, σκουπιδια όσο εγω, …ε, αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

"πηγα βόλτα στην Εθνική για να σηκώσω την μπάρα."

Τα παιδία παίζει...

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

αντε, την έκανε ςκαι σημερα την επανασταση σου!!!!

ΓΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Αντί άλλου σχολίου θα θυμίσω ότι πριν καιρό στα blog και τη tv διεξάγονταν μια ατελείωτη επίθεση από τους «νομοταγείς» κατά του συνθήματος του ΚΚΕ «ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ».

Το τι χλευασμός έπεσε τότε δε λέγεται. Κάποιοι (Μητσοτάκης , Τέλογλου κ.α.) το θεώρησαν ευκαιρία για να μιλήσουν για απαγόρευση του ΚΚΕ. Υπήρχαν και καλοπροαίρετοι που δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως και γιατί πρέπει να παραβιάζεται η «νομιμότητα».

Τις εξηγήσεις των αριστερών για τη ταξικότητα των νόμων και τις παρανομίες της εξουσίας δεν τις άκουγαν. Ήρθε η ενέργεια του Γκλέτσου για να τους ξυπνήσει απότομα και να δουν πόσο μια ανυπακουή μπορεί να είναι δίκαια και νόμιμη στα μάτια όλου του λαού.

Ανεξάρτητα το ποιες απόψεις έχει κάποιος για το ΚΚΕ η πράξη του Γκλέτσου αποτελεί ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε το θέμα «ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ» και να δούμε πόσο σωστό μπορεί να είναι ένα σύνθημα φαινομενικά εξωπραγματικό, παράνομο και απαράδεκτο.

Σήμερα μάλιστα γινόμαστε δέκτες μια αντίθετης κριτικής προς το ΚΚΕ. Ότι δεν αποτολμά να δείξει ανυπακουή ενώ αυτή είναι επιβεβλημένη! Μπορεί και να έχουν δίκαιο. Δεν είναι δυνατόν όλος ο λαός να περιμένει έναν Γκλέτσο για να πει τι θέλει να κάνουν οι πρωτοπόροι και όσοι θέλουν να λέγονται πρωτοπόροι. Ούτε είναι προς χαρά μας, μια δευτεροτρίτη ενέργεια να αναγάγετε σε κύρια ελλείψει πραγματικά πρωτοπόρων ενεργειών αντίστασης που ξεσηκώνουν το λαό μαζικά.

katerina είπε...

Αχ,βρε Στεργιε,πάνω που λέω κοιτα να δεις, συμφωνώ απολυτως με τον Στεργιο...

Τελικά, δεν ειναι γραφτο μας να συμφωνησουμε ποτε εμεις οι δύο. Μάλλον βέβαια καλό ειναι αυτό τελικά. Κια το ξέρουμε και οι δυο.

Θα συμφωνησουμε όμως ...στο επομενο. Λέω...εγώ τωρα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Σιγά μη διαφωνούμε.... Πλαγίως συμφωνούμε!

marianaonice είπε...

Σε …οοοοοοοολους τους άλλους, όλους αυτούς τους εραστές της ηθικολογικής σαπίλας, η Ιστορια όντας πάντα δίκαια, κάνει …δώρο τον Θόδωρο Πάγκαλο. Με τις υγείες τους!

Eεεε!! δεν παίζεσαι!!
:))))

katerina είπε...

Ναι ακριβώς Στεργιε, πλαγίως ...συμφωνουμε. Αλλά δεν ειναι πολύ βαρετή η ...συμφωνία; Ενώ η διαφωνία!!!!

katerina είπε...

Μαριαννακι εγώ θα πάρω ... Γκλετσο. Προτιμώ ..."ανεραστη", αλλά Παγκαλο ΔΕΝ ψωνιζω με τίποτα.