Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Είναι...Θεός!

"Καλωσόρισµα µε γαλλική σαµπάνια και ποταµίσιες καραβίδες,
Χαβιάρι και τερίν φουαγκρά µε κρασί Porto για πρώτο ορεκτικό,
Κρέµα παρµαντιέ µε ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια.
Αστακός µε µανιτάρια ζιρόλ και ντοµάτα, φύλλα ρόκας µε βινεγκρέτ από το κοράλι του.
Καλκάνι µπρεζέ µε ριζότο µιλανέζ και µαύρη τρούφα.


Κυρίως γεύµα:τουρνεντό από φιλέτο µόσχου Black Angus µε φουαγκρά και πράσινα σπαράγγια.

Επιδόρπιο χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari µε κοµπότ βατόµουρο και διάφανα ζελέ lemongrass, καθώς και βασιλόπιτα."

Φτου,φτου,σκόρδα στα μάτια μου! Γερός να είναι ο άνθρωπος!
Και μόνο ότι μετά από όλο ...αυτό, ο κ. Πάγκαλος δεν ...νταμπλαδιάστηκε, δυο είναι τα πιθανά σενάρια. Ή η εφημερίδα ψεύδεται (δεν θα με παραξένευε) ή ο κ. Αντιπρόεδρος είναι ΟΝΤΩΣ ...υπεράνω πάσης κριτικής. Ο άνθρωπος είναι...Θεός!

Σ’ αυτή τη χώρα, εμφανιζεται ένα ακόμη πιθανό σενάριο: το να πεθάνουμε ή απο το έντερο του Αντιπροεδρου ή από το γέλιο. Επιτέλους, κάτω η πολιτική ορθότητα!!!!!

43 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Και όλα αυτά με μόλις 5.400 ευρώ, σχεδόν τζάμπα!!!!!

Κλεισθένης είπε...

Φίλη Κατερίνα αυτά που αναφέρεις πιστεύω είναι φαγητά γιατί εγώ είμαι βλάχος (επαρχιώτης). Μου θύμισες τη Μαρία Αντουανέττα που είχε πει αφού δεν έχουν ψωμί να φάνε ας φάνε παντεσπάνι. Νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

πω πω!! φαντασου τι αερια αποβαλλει αυτος ο "οργανισμος" ...μιλαμε για μεγαλη περιβαντολλογικη μολυνση .
γιωργος.

Swell είπε...

Δεν φανταζόμουν ότι ο αρχικοπρίτης είχε τόσο εκπαιδευμένο ουρανίσκο.

monahikoslikos είπε...

Μετά από τόσα χρόνια στη μάσα μπούκα εκπαιδεύτηκε βρε Swell...

katerina είπε...

Πιστευα πάντα, ότι ο Παγκαλος είναι ένας πολιτικός που δεν λέει ΠΟΤΕ μία κουβέντα στη τυχη. Είναι ο μόνος που ότι λέει έχει απολυτη σημασία και άμεση και έμμεση.
Αυτά που λέει σήμερα ο Παγκαλος είναι η επισημη Κυβερνητική γραμμή, ...που βολευει να λέγονται δήθεν, απο τον υποτιθέμενο τρελό του χωριου.

Ο Πάγκαλος έχει ένα εξαιρετικό μέτρο και ταλέντο να πει πραγματα που ...ακουγονται πολιτικά μη ορθά, και είναι η πολιτική ορθοτητα της επομενης μέρας.

Είναι αυτός που έχει την δυνατοτητα να κάνει την βρομική δουλειά και αναλογα με το πως θα δουλέψει μπορεί να εμφανιζεται ...ως ακραίος ή ως ο πολιτικός με κότσια.

Ο Πάγκαλος απλά μπορεί να υποστηριξει τον ρόλο.

Αν κάτι δεν πάει καλά, ε, γινεται ο αποδιοπομπαιος τραγος και ο αποπέμπων ο ...καλός.

Ο Παγκαλος οφειλει το ...ταλεντο (και είναι ταλεντο που το αξιοποιούν)στα αδιανοητα κομπλεξ του.
Η καλυτερη αντιμετωπιση στην στρατηγική Παγκαλου-γιατί περι στρατηγικής προκειται, προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία- είναι το να τον αγνοείς. Η αδιαφορία στου τζαμπα μάγκα, είναι ένας κλασικός ευνουχισμός. Του στερείς την ατακα, χάνει τον ρυθμό, νομιζει ότι πρέπει να κάνει ένα κλικ παραπάνω. Και το ...κάνει. Στο τέλος απλά πέφτει ο ίδιος στη λουμπα του.

Όσο τα ΜΜΕ, τα sites, τα blogs του απαντουν,ξέρει ότι παιζει καλά τον ρόλο του.

Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τον Παγκαλο. Αυτόν τον τύπο ανθρωπου τον ξέρω. Αλλά ομολογώ ότι δεν μπορώ να αγνοησω το επιστημονικό θαυμα. Δεν ειναι δυνατόν να ...έφαγε όλο αυτό το μενου. Τελικά αναθεωρώ την άποψη μου για τον Πάγκαλο. Είναι πραγματικά χαλκεντερος. Ελπιζω δηλαδή, γιατί αν το έντερο του πραγματικά δεν αντεξει... τότε σε αυτή τη χώρα(πιθανότατα και στις γειτονικές) η καταστροφή θα έρθει πριν το 2012!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μήπως, τελικά, μαθαίνοντας και αποστηθίζοντας το "μενού" που καταβρόχθησε ή δεν καταβρόχθησε ο Πάγκαλος, δε μαθαίνουμε τα μεγάλα και σημαντικά που γίνονται;
Νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου στην πολυήμερη τελευταία έξοδό του από τη χώρα "δίνει τα ρέστα του"! Τα ρέστα της χώρας, για να ακριβολογούμε, διότι ο ίδιος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία!
Περιμένω σε λίγες μέρες να λάβει τα εύσημα από τους εταίρους μας! Τότα θα σιγουρευτώ ότι "πήγαν όλα καλά"!

Ανώνυμος είπε...

Ανημερωτος ειμαι. Που τυο διαβ ασες αυτό?
Φολα μου φαίνεται

Εχεις δικιο στο ότι ο Πάγκαλος προαναγγελει. Αλλλα μη νομιζεις οτι γινεται συντονισμενα - ο γιωργακης δεν μπορεί να συντονισει καν το ποδηλατο του.
Απλως ο Πάγκαλος ψυχανεμίζεται την ατμόσφαιρα - πράγμα που πολύ απέχει όμως να δουμε πραγματοποιημένα όσα με τον τρόπο του "εξαγγέλει"
ΓΣ

katerina είπε...

Σαλωνιτη έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Γεωργιος Β' Παπανδρέου Γ' φροντιζει επιμελώς τις δουλειες του;

Αλλωστε ο τόπος το έχει ξαναζησει το σκηνικό. Γιατροι, γυψοι, φαρμακα, μεσιανισμοι, εθνικές τραγωδιες. Πάνε σετακι όλα αυτά. Απλά ο κερατάς είναι ΠΑΝΤΑ ο τελευταιο που το μαθαινει. Τωρα ειμαστε ακόμα στα πρωτα.

Κια αφου ο Πολυχρονεμένος Πρωθυπουργός της χώρας, φροντιζει για τα σημαντικά, ας ασχοληθεί το ποπολο με την επιστημη. Γιατί το θέμα που περιγραφεται σημερα δεν ειναι πολιτικό, ειναι επιστημονικό. Ο Παγκαλος ειναι ο χαλκεντερος Θεός.

Και ας προσευχηθούμε νε ειναι όντως χαλκεντερος, γιατί...αν το έντερο του επαναστατησει, φοβάμαι ότι για αυτή τη χωρα (πιθανοτατα και τις γειτονικές) το τέλος θα έρθει πολύ πριν το 2012 που λένε και οι γραφές. Κια θα είναι ...βρωμερό και τρισαθλιο!

katerina είπε...

Εμ ΓΣ, όταν κάποιοι δημοσιογραφοι κάνουν ρεπορταζ στις ...Αραχωβες, οι πολιτες διαβαζουν τις φυλλάδες!

Πρωτοσελιδο στο Πρωτο Θέμα είναι, και το μενου το έκανα copy paste, απο την διαδικτυακη σελιδα της εφημεριδας.

Καλά ο ...κομιστής και η παρέα του, γραφουν για το ότι αυτά και άλλα η Δασκαλαντωνάκη που χρωστάει σχεδόν 600 εκατομυρια στο Δημοσιο-εφορια, ΙΚΑ- του το έκανε δωρο για το ρεβεγιν συνδιασμένο με διαφορα άλλα facilities κάποιων χιλιαδων ευρω. Αλλά όλα αυτά στον τόπο μας ειναι Business as usual, δεν με εντυπωσιαζουν.

Αλλά ...επιστημονικώς μένω αναυδη, απο το τι έφαγε ο Χαλκεντερος Θεός. Κια όπως εγραψα παρα πάνω ...ελπιζω για το καλό μας να ειναι όντως χαλκεντερος. Αλλιως...χαθηκαμε. Στην κυριολεξία!

Ανώνυμος είπε...

Ε οχι και να διαβασω πρωτο θεμα. Ακόμη και μεις οι εξωνημένοι, έχουμε αισθητικο κριτηριο...

ΓΣ

katerina είπε...

Με τρωει το πληκτρολογιο να απαντησω ΓΣ... αλλά laisse le tomber ή επι το ελληνικωτερο, άστο μωρέ να πάει στο διαβολο.

celin είπε...

O Θεος να του παιρνει κιλα,να μας τα δινει μερες!

Ανώνυμος είπε...

- Πάγκαλος: είστε ζώα, βόδια, μουλάρια...
- Λαός: Ρε τον..,θα τον..., (ενδόμυχα: ρε μήπως είμαστε; μήπως μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε; μήπως για να τα λέει κάποιος έτσι χύμα, έτσι είναι;)
- Κυβέρνηση: από αύριο ισχύει αυτό, κόβεται αυτό το απαράδεκτο προνόμιο, πάνε αυτά που ξέρετε κλπ κλπ
- Λαός (αντίδραση: μηδέν)

katerina είπε...

Celin, αν αυτά΄είναι η διαιτα του Αντιπροεδρου...για να χάσει κιλά, ε, τότε λιγες τις βλέπω τις μέρες μας!

katerina είπε...

Είναι πολύ κλασική τακτική αυτή.
Κάποια στιγμή αρχιζουεμ να συζητάμε...αν όσοι έχουν βεβαρημένο οικογενειακό μητρωο σχιζοφρένειας τοςυ σκοτωναμε;

Αν όσοι έχουν υποπεσει στο παραπτωμα του βιασμού τοςυ εξοριζαμε δια παντός;

Αν όσοι...

Ας πουμε κοιτα το φραχτη (καλά με την λέξη φραχτη...τρελαινομαι!)μα είναι μια λογική λυση...

Αυτό ακριβώς κάνει ο πάγκαλος και μάλιστα εμ εξαιρετική μαεστρία. Ανοιγει την κουβέντα και δεν τραβαει κανενα ζόρι να ...φαινεται σαν αλεξικεραυνο των πολιτικά ορθών με τις ίδιες ακριβώς με αυτόν προσδοκίες.

Ανώνυμος είπε...

- Λαός (αντίδραση: μηδέν)


Ναι, να αντιδράσει ο λαός στο μνημονιο.Απο που θα πληρωθουν μισθους οι πατεραδες σας και συντάξεις οι παπουδες σας?
Πολύ αντισταση έπεσε στην Ελλάδα. δεν ήξερα ότι ειχαμε τόσους αντιστασιακούς. Να στείλουμε μερικούς και στον Καστρο που απολύει 500 χιλιάδες δημοσιους υπαλλήλους ο νεοφιλελευθερος!...
ΓΣ

katerina είπε...

Αγαπητέ μου ΓΣ,βλέπω ότι δεν σας εφοδιάζουν εσας τους διαχειριστες της ...επικοινωνιας, συχνά με φρέσκα προπαγανδιστικά υλικά. Αυτον τον έρημο τον Κάστρο, όπου σταθώ και όπου βρεθώ, τον βλέπω να μνημονευεται.

Την φουσκα της Lehman βεβαια, που ειναι η πτωση του αντιστοιχου τειχους του Βερολινου, δεν βλέπω να την συζητάμε και πολύ.

Προσωπικά,αν αυτό έχει κάποια σημασία, θεωρώ ότι και το καθεστώς Κάστρο απετυχε. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορια για να την συζητησουμε σε ένα σχόλιο. Επιφυλασσομαι.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

Σ' ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟ 17(ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ... ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ), ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΝΤΕΒΡ - ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΤΕ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ. ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ!

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα

και σεις βασανιζετε τους μαυρους...
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ο ορισμός του ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ......απλά έχει και πανάκριβα γούστα(....άλλωστε από την τσέπη του τα πληρώνει το λαμόγιο??????????????)

Μαίρη είπε...

Κατερίνα μου, καλημέρα.
Φαίνεται ότι ο "μαζί τα φάγαμε" αντιπρόεδρος, συνεχίζει να τα τρώει μαζί με εκείνους που τα έτρωγε πάντα.
Πάντως, μην ανησυχείς...για την υγεία του, γιατι οι μερίδες σε αυτά τα μέρη είναι πολύ μικρές....Της μια μπουκιάς για εκείνον.
Βέβαια για τα χρέη της συγκεκριμένης οικογένειας, δεν ευθύνεται καθόλου ο ..άλλος κυβερνητικός παράγοντας, ίσως γιατί είναι εκλεκτός του συνονόματού του {Νίκου}, που απεχθάνεται την Ελλάδα.
Καλέ μου @Γ.Σ., μεγάλη ανησυχία έχεις για την έκβαση του μνημονίου.Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό θα εξασφαλίζει τις συντάξεις και τους μισθούς??
Μια βόλτα στο διαδύκτιο ίσως σου λύσει πολλές απορίες.

katerina είπε...

Καλως τον μου τον Καβαλάρη.
Με πάσα ειλικρινεια Καβαλάρη μου, προσωπικά για τον Πάγκαλο τρεφω μόνο συναισθηματα οικτου. Νοιωθω, ότι είναι ένας βαθιά απελπισμένος άνθρωπος που μη έχοντας τα κότσια να δει το προβλημα του, προσπαθεί ...να το κάνει αιχμηρό απεναντι στους άλλους.

Τον Πάγκαλο τελικά τον εκμεταλευονται όλοι οι ...συνεργατες του. Χρησιμοποιούν την επιλογή του, να είναι ο γελωτοποιός του χωριου. Ειλικρινά πιστευω Καβαλάρη ότι ο Πάγκαλος ειναι βαθιά τραγική φιγουρα.

katerina είπε...

Ανωνυμε,
Υπάρχουν τρια πραγματα σε μια ...ρήση.
1ον . τι λέει
2ον. Ποιος τα λέει
3ον Γιατί τα λέει

Στο πρωτο ερωτημα, που ειναι και αυτό που αφορά στην ουσία την Ελληνική κοινωνία, γιατί ο Παγκαλος ειναι ο Αντιπροεδρος της Κυβερνησης, η δική μου απαντηση είναι ότι ο Πάγκαλος εκφραζει την Κυβερνητική γραμμη, ότι ...δεν φταιμε εμεις, εσείς οι πολιτες, οι εργαζομενοι, φταιτε. Δεν χρειαζεται να πω ότι διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ. Πέραν όλων των άλλων, οι ευθυνες στην Δημοκρατία έχουν ΟΝΑΜΕΤΕΠΩΝΥΜΟ. Αλλιώς είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ με επικοινωνιακό μανδύα ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ.

Στο δευτερο ερωτημα... Ο Πάγκαλος είναι το απαύγασμα της σαπιλας του πολιτικου συστηματος. Είναι τόσο γκροτεσκα και άθλια φιγουρα, που ...δεν χρειαζεται άλλος σχολιασμός


Στο τρίτο ερωτημα απαντησα και παραπάνω. Νομιζω ότι ο Παγκαλος ανοιγει τον δρόμο. Ανοιγει τη ...συζητηση.

Το ξαναλέω.
Ίσως ο παρίας του δρόμου μπορεί να γίνει και κάποτε έστω και ελαχιστα ευτυχισμένος.
Ο Παγκαλος, κουβαλάει τόσο πονο, τόση απαξία απο όλους, εκτός απο αυτούς που μπορεί αν πληρώσει, που ειναι ένα κλασικό είδος ...σκορπιου.
Στο τέλος ο σκορπιός, όταν πια δεν υπάρχει κανείς για να χυσει το δηλητηριο του, απλά θα δαγκώσει την ουρά του.

Δεν νομιζω ότι υπάρχει χειροτερο ειδος ασθένειας, απο το αισθημα κατωτεροτητας και απομονωσης Ανωνυμε. Η καταθλιψη συνηθως εκδηλώνεται με μανία καταδιώξης. Είναι κλασικό δειγμα μανιοκαταθλιπτικου, που παλευει με όποιο τρόπο μπορεί να φωνάξει ...προσεξτε με. Αυτου που φτιάχνει στο μυαλό του φαραωνικά σχηματα, και αδαινοητες δικαιολογίες, για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του. Είναι αυτή η αφορητη ζηλια, οι κρισεις ζηλοφθονίας.

Με λίγα λογια. Είναι μια τραγική φιγουρα.

Ανώνυμος είπε...

@Μαιρη

Καμια ανησυχία δεν εχω προσωπικά για την έκβαση του μνημονίου, γιατί έτσι κι αλλιώς το τομάρι μου έχω μόνο.Κουτσά στραβά και με δραχμές θα τη βγάλω. Αλλωστε εχω ανακαλύψει χώρες με χαμηλό κόστος ζωής ανα την υφήλιο, και σε μια απο αυτες θα περάσω τα γεραματα μου.
Δεν είδα όμως και καμιά άλλη πρόταση από οσους κατακεραυνώννουν το μνημόνιο...
Αλλο να κατηγοροπύμε το ΓΑΠ ότι δεν διαπραγματεύτηκε, άλλο να του καταλογίζουμε ελλειπή διαχειριστική ικανότητα (εγω του τα καταλογίζω αυτα τα δυο) και άλλο να καταγγελουμε το μνημόνιο χωρίς να εχουμε τιποτα να αντιπαραθεσουμε, απλώς γιατί είμαστε αριστεροί.
Εκτός από αριστεροί, μήπως έχετε και καμια πρόταση που θα βρεθουν τα λεφτά?
ΓΣ

katerina είπε...

Μαίρη καλημέρα.
Τα έγραψα και παραπάνω ...την γνωμη μου για τον Παγκαλο.

Όσο για τους ...Δασκαλαντωνακηδες και αυτοι τόσο κλασική περιπτωση του business as usual στην Ψωροκωσταινα της συνδιαλαγής των επιχειρηματιών και των κρατικών νταβατζήδων.
Είπαμε για όλους αυτους το δημοσιο...είναι απλά κρατικό. Ε, το Κράτος τους ανηκει. Συνεπώς ...δικά τους

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ!
ΛΑΒΕ, ΟΜΩΣ, ΥΠ' ΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ.
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΑΞΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ: ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΛΟΧΙΑΣ! Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ, ΑΚΟΜΗ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Σ' ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ!
Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΙΣΩΣ, ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΑΠ' ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ, 74 ΕΤΩΝ! ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ, ΤΥΧΑΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ γΙΩΡΓΑΚΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ Η ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ; Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η, ΜΗΠΩΣ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

katerina είπε...

Ταξιδευτη,
ας μην ξεχνάμε κάτι. Μπορουμε για πολλους να εικάσουμε ότι ήταν εθνικοι προδότες, αλλά για τον Πάγκαλο έχουμε αποδειξεις.
Είναι η υποθεση Οτσαλάν, είναι τα Ίμια. Είναι προφανές ότι θα είναι και εκ των εκλεκτών συνομιλητών των περαν του Ατλαντικου φίλων μας. Επισης αυτή τη στιγμή, ειναι αυτός που μιλάει για την ευλογία του Μνημονίου.

Μιλάω για αυτά που ξέρουμε, γιατί αυτά που δεν ...ξέρουμε, αστα να πάνε.

Έχω πει πολλές φορές ότι κάθε άλλο παρά παρά τυχαίο προσωπο είναι, ή τυχαιες λέξεις λέει είναι ο Πάγκαλος. Ο Πάγκαλος κατα την γνωμη μου παιζει ΠΑΝΤΑ προσυμφωνημένους και ακριβοπληρωμένους ρόλους. Ακόμα και όταν ...αποπεμπεται.

Βέβαια κανένας σκηνοθέτης δεν θα έβαζε την Καλομοιρα να υποστηριξει τον ρόλο της Ευδοκίας. Το ότι ο Παγκαλος μπορεί να υποστηριξει αυτους τους ρόλους, πιστυεω ότι οφειλεται στά χιλιαδες κομπλεξ, στην μιζερη ζωή και στην καταθλιπτική ψυχοσυνθεση του. Αλλωστε πάντα οι ...τζαμπα μάγκες που το παιζουν νταήδες, στην πραγματικότητα ειναι βαριά καταθλιπτικοι, και συνηθως και βαθιά πονεμένοι άνθρωποι.

Ο Πάγκαλος ΠΟΤΕ δεν θα απαντησει επι της ουσίας σε ότι εγκαλειται. Θα προσπαθησει να δημιουργησει...μια εστία καυγά παραδιπλα. Ζει και "δοξαζεται" ...κρυπτομενος.
Ε, δεν ειναι κλασικοτατη περιπτωση;

Ανώνυμος είπε...

ευθυμείτε :

στην εποχή του πάγκαλου
ήταν μακριές οι φουστες
λιγοι περιπατούσανε
τοτε με τις σουστες
σταυροποδι στις αυλες
τιν αυτα που λες
κι ο μπαιρακταρης ο σκληρος
δεν σηκωνε ζορλικι
εκοβ απ τους μάγκες το ένα το μανίκι
κι η μαγκια τους εφευγε και το νταιλικι
σταυροποδι στις αυλες
τιν αυτα που λες

το ασμα τυραγουσδισμένο απο τον γιαννη καλατζη - η μαιρη τον θυμαται

-κατα τα άλλα είστε προοδευτικοι. Οι δεξιοι πρήπταν στους αεγγοινούς των κομκουνιστών ότι είχνα παπου κομμουνιστ΄λη, εσείς στον παγκαλο οτι ειχε παπου δικτατορα

-κατερίνα είσαι ψυχίατρος και κανεις τετοιες διαγνωσεις?

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

* προσηπταν στους εγγονους
ΓΣ

Aldebaran είπε...

Στη μέση άφησε το ρεπορτάζ από το King George ο Κομιστής, Κατερίνα. Δεν έγραψε τίποτα για την επίσκεψη του Πάγκαλου στην τουαλέτα.

Χάρμα οφθαλμών οι τουαλέτες, του King George αποτελούν μια διακοσμητική προέκταση της κύριας αίθουσας. Κριτήριο ποιότητας του εστιατορίου, οι τουαλέτες με το πληθωρικό μάρμαρο, το πολύτιμο ξύλο και τους επίχρυσους ρουμπινέδες, συναγωνίζονται τη χλιδή της σάλας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες: Λειτουργούν σαν προσωπικά εξομολογητήρια, όπου ο ευτυχής θνητός ταπεινώνεται και συνειδητοποιεί ξανά τη ματαιότητα του κόσμου και της απόλαυσης.

Σαν πολυτελές χρυσοποίκιλτο μαυσωλείο, η αψεγάδιαστη λεκάνη της τουαλέτας του King George έκλεισε ειρωνικά το μάτι στον Πάγκαλο. Κι έτσι οι ποταμίσιες καραβίδες, το πολύτμο φουαγκρά, οι ψητές γαρίδες, τα βασιλικά χτένια, ο πανάκριβος αστακός με μανιτάρια ζιρόλ, το τουρνεντό, όλα εδώ ξαναγύρισαν.

Εδώ επέστρεψαν η γαλλική σαμπάνια, το κρασί Porto, το Grand cru, το σπάνιο Armagnac, το eau-de-vie.

Κι ο Πάγκαλος, ξαλαφρωμένος από την προσωπική του εξομολόγηση, ξαναγύρισε στο τραπέζι να συνεχίσεις την αμαρτία του: Abricot et figue rotis sur un dacquois aux noix, une quenelle de creme fouettee...

Παρ' ολίγον να χάσει το dessert...

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@ αγνωστο ΓΣ

ΕΣΕΙΣ ΔΛΔ. ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ;

Μαίρη είπε...

Το άσμα το θυμάμαι, αν και δεν ήταν στις μουσικές μου προτιμήσεις. Οπως θυμάμαι επίσης ότι ο Πάγκαλος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν το 1968 ζούσε τον Μαη ΄68 στο Παρίσι {ο ίδιος το έχει πεί} ή έκανε αντίσταση στην Ελλάδα {ο ίδιος πάλι το έχει πεί}.
Είναι γνωστό βέβαια ότι όντως ήταν στο Παρίσι και έκανε αντίσταση {χα, χα}...σε κάτι υπαρξιακά στέκια.
Α! ρε Μάη ΄68 πόσοι σε καπηλεύτηκαν!! Οπως επίσης ότι ακόμα και οι χουντικοί δεν τον υπολόγιζαν. Προβοκάτορας από τότε.
Εκείνο που τον διέπει είναι ο ναρκισσισμός, η φιλαυτία, η έπαρση, η αλαζονεία καλυμένα με ένα μανδύα " παντογνώστη".
Η κυνικότητά του όμως δεν νομίζω ότι απορρέει από κάποια ψυχοπαθογένεια, αλλά από την οίηση των κυβερνώντων όταν βλέπουν μπροστά τους τόσους οσφυοκάμπτες.

celin είπε...

Εκπληκτικος ο aldebaran,λειπουν τα κειμενα του απο τη μπλογκοσφαιρα.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@ Μαιρη

ΚΙ' ΕΔΩ, ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕ ΩΣ ΝΕΟΣ.
ΟΡΘΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ "ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ. Ο ΥΠΑΡΞΙΣΜΟΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.
Η ΟΙΗΣΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ... ΕΠΙΦΑΝΩΝ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

…. Δεν το πιστεύω!!! Μου έλυσες μια μεγάλη απορία. Ένοιωθα αυτές τις μέρες που λες, μια μαγευτική γαστριμαργική ευτυχία. Δεν ήξερα από τι ήταν αλλά τώρα ξέρω. Μαζί με τον Πάγκαλο τα τρώγαμε. Είπα και γω, τέτοια ευτυχία από πού;

Ανώνυμος είπε...

@Μαίρη
Πριν το ασμα,σε άλλο post σου ειχα απευθυνειένα ερωτημα, σχετικά με το μνημόνιο καιλ δεν απάντησες.
Θα αναμένω

ΓΣ

Μαίρη είπε...

@ Γ.Σ.
Δεν ξέρω αν εσύ μου το είχες ζητήσει και σε άλλο κείμενο της Κατερίνας, αλλά σου έχω απαντήσει. Ψάξε στο διαδύκτιο. Υπάρχουν πολλές φωνές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ορισμένα πράγματα.
Η λύση, όπως και η Κατερίνα έχει αναφέρει πολλές φορές, δεν είναι ένα χάπι που το πήρες και...τελείωσε.
Υπάρχει δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε, αν μπορώ να το πώ έτσι απλά. Θέλει όμως "αρετή και τόλμη"
Για να σε διευκολύνω να σου πώ ότι το Χρέος μπορεί να κηρυχθεί π.χ."επαχθές".Από τους λόγους που δικαιολογείται {νομικά}θα σου αναφέρω α]το ότι τα χρήματα δεν πήγαν προς το συμφέρον του λαού, αλλά ιδιοποιήθηκαν από επιτήδειους και β]ότι ήταν σε γνώση των πιστωτών η όλη κατάσταση. Προς τούτο μπορούν να ελεχθούν οι δανειακες συμβάσεις από ένα χρονικό διάστημα και μετά.
Μια κατατοπιστική ομιλία είναι και η τελευταία της Σακοράφα, που αναφέρει την περίπτωση του Εκουαδορ.
Τέλος, εγώ δεν πιστεύω όπως εσύ ότι ο ΓΑΠ από ελλειπή διαχειριστική ικανότητα έφτασε την κατάσταση ως εδώ. Πιστεύω ότι όλα ήταν προμελετημένα.
@παντοτινό ταξιδευτή.
Συμφωνώ μαζί σου. Ακριβώς ο υπαρξισμός είναι άποψη εντελώς αντίθετη με την αντίληψη του Πάγκαλου.
Κατερίνα μου, κάνω πάλι κατάχρηση του χώρου σου.Αν θες να το διαγράψεις, θα το καταλάβω.

katerina είπε...

ΓΣ, τα βγάζει πια κανείς με μία δουλειά;; Τα βράδια δουλεύω ψυχολόγος!

υ.γ.Σου απάντησα …επακριβώς για το τι να προτείνουμε σε σχόλιο μου, στην προηγούμενη ανάρτηση. Μην πατάς την μπάλα έξω από το γηπεδο κατά την πάγια δημοσιογραφική τακτική.

katerina είπε...

Aldebaran
Είσαι …Θεός!!! Αλλά αυθεντικός, υπέροχος Θεός, όχι γιαλαντζί σαν τον ...μπρρρρρ Πάγκαλο!

katerina είπε...

Βρε Μαιρη μου,
Τα έχουμε πει αυτά.

Για ποια κατάχρηση μιλάς; Τατουάζ τα κάνω τα σχόλια να μην υπάρχει χώρος;

Το έχω ξαναπεί, ΔΕΝ είναι δικό το blog, πλατεία είναι, δημόσιος χώρος, εγώ κηπουρός είμαι, άντε να φυτέψω κανένα λουλουδάκι στο πάρκο, άντε να βάψω και κανένα παγκάκι. Όλων όσων κάνουν κέφι να περάσουν από την αυτην τη πλατεία είναι το blog αυτό.

Και κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή είναι και η πραγματική και ουσιαστική χρησιμότητα των blogs.
Τώρα, ντρέπομαι όταν δεν απαντάω στην ώρα μου, θεωρώ τιμή να μου απευυνουν τον λόγο άνθρωποι που επιλέγουν να συζητησουν μαζί μου, άλλωστε πιστευω ότι η αισθητική είναι πολύ μεγάλο κομματι της ηθικής, αλλά υπάρχουν και κάτι διαβολομέρες- καλη ώρα, που τρέχω σαν κολασμένη.

katerina είπε...

Στεργιε μου καλη σου μέρα.

Είδες βρε τι γαστριμαργική αναταση νοιώθεις και μόνο που διαβαζεις για τον Πάγκαλο!

Εμ, αντί να γινεις Παγκαλος μου έγινες επαναστάτης!

Ανώνυμος είπε...

ωπα η επανασταση...
ΓΣ

παιδιά αντε καντε την γρηγορα την επανασταση. ακρίβηνε και το ουισκι. τι θα πινει ο λαός?