Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Στη Ζωή ΜΑΣ!

The Shock Doctrine 2009 (NTOKIMANTEΡ) from energos politis on Vimeo.

4 σχόλια:

koulpa είπε...

εγώ λοιπόν θα τη καθυστερήσω λίγο τη θέαση του ντοκιμαντέρ.. επιδή φαντάζομαι το περιεχόμενο.. και ΘΥΜΩΝΩ άσχημα όταν αυτά που σκέφτομαι τα βλέπω μπροστά μου.. κι ο θυμός δε θέσω να αυξηθεί αυτή τη στιγμή.. να μου χαλάσει την εικόνα του καλού και αγαθού που προσπαθώ να μου επιβάλω.. :):)
χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα.. να αντέξουμε το 11 και τα ξπνήσουν κι οι υπόλοιποι.. (τι ευχομαι τώρα..) :):)

Ανώνυμος είπε...

τελικα κατερινα εγω καταλαβα βλεποντας το ντοκυμαντερ οτι η μονη αλλα ουσιωδης διαφορα μεταξυ της πραγματικης ζουγκλας και της ζουγκλας της "ελευθερης αγορας" ειναι οτι ενω στην ζουγλα της φυσης δεν υπαρχει ζωο που να τρωη και να τρεφεται απο το ομοιο του ,πραγμα που αποτελει προυποθεση συντηρησεως της φυσης , στην περιπτωση της ζουγλας του φιλελευθερισμου , ο ανθρωπος μετατρεπεται σε αρπακτικο και καταστροφεας των παντων και της φυσης και των συνανθρωπων του. Επισης παρατηρησα οτι για να συμβη αυτο χρειαζεται και ειναι απαραιτητο το γενικο διανοητικο κατεβασμα....(πολυ ποδοσφαιρο ..ακομα και την θατσερ με μπαλα στα χερια την ειδα..) καλη σου μερα . γιωργος

katerina είπε...

Χρονια πολλά koulpa.
Μμμμ, με το καλό και το αγαθό ακόμα συγκαταλεγεσαι; Κια τα βρηκες; Τα ξέρεις; Τα γνωριζεις;
Εγώ ...όχι. Να τα ανακαλυψω ψάχνω.

Ένα όμως ξερω. Δεν γινεται να έχουεμ ΟΛΟΙ το ΙΔΙΟ καλό. ή μάλλον το καλό κάποιων ειναι το δικό μας κακό.

katerina είπε...

Καλην εσπέρα Γιωργο μου,
κάποιος βάζει τους κανόνες στη ζουγκλα Γιωργο.
Κια κάποιος τους ανατρέπει.
Αεναος ο αγώνας.
Η φυση δεν ειναι "καλή" και ο άνθρωπος περασε πολλά στάδια για να μπορέσει να ξεπεράσει τον κοινωνικό δαρβινισμό του laissez faire.

Φιλιά