Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων

Σειλινοί του κράτους /που ξερνάει και να`τους, /τσιφτετέλληνες/ με γονείς ληστές των συντρόφων τους θύτες/για αμνηστία οι αλήτες/τώρα διοικητές.

Το έχω ξαναπεί, μπορώ να γράψω ΜΟΝΟ όταν μια εικόνα με μαστιγώσει. Και σήμερα μια τέτοια τηλεοπτική εικόνα με ΜΑΣΤΙΓΩΣΕ.
Συνεργείο τηλεόρασης ορμάει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο σε δημόσια υπηρεσία, και ρωτάει εργαζόμενες κοπέλες «είστε stagers;»

Πρόσωπα που απαντούν μονολεκτικά «ναι», πρόσωπα που κατεβάζουν τα μάτια με ντροπή αλλά και με προσμονή. Από την μια λούζονται την δημόσια καταδίκη του θύτη, του γαλάζιου παιδιού, αυτού που ο βουλευτής το έχωσε στην θεσούλα, πηδώντας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας, πηδώντας τον διπλανό, τον φίλο, τον παλιό συμμαθητή, τον συμφοιτητή, και από την άλλη προσμονή. Είμαστε πολλοί. Το κοινωνικό κόστος, αλλά και το πολιτικό κόστος μεγάλο, θα βρεθεί…λύση. Για μια δουλειά… Για ένα μεροκάματο… Για μια ανασφάλιστη εργασία των 500 ευρώ…

Αν κάτι με σοκάρει είναι ότι χιλιάδες(στην μπανανία που ζούμε βέβαια κανείς δεν ξέρει βέβαια πόσοι!!!!) νέοι άνθρωποι, 20, 25, χρονών, υποτιμούν τόσο, μα τόσο πολύ τον εαυτό τους, ώστε να φυλάνε τα παπούτσια του κάθε λιγδιάρη που θα τους πετάξει το χυδαίο, μεροκάματο των 500 ευρώ χωρίς ένσημα, και που θα τους τάζει τον παράδεισο της μόνιμης ασφαλούς εργασίας.

Το πρώτο που με κάνει έξαλλη, που μου γυρίζει το μάτι, είναι ότι αυτή η κωλοχώρα ευνούχισε τα παιδιά της, τα έκανε ζήτουλες και πουτάνες. Τα κατάντησε θύτες του διπλανού του και θύματα του νταβατζή.
Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, ποιος διαφθείρει ποιον;
Οι πολίτες τους πολιτικούς ή οι πολιτικοί τους πολίτες. Το ερώτημα βέβαια έχει την ίδια ακριβώς απάντηση που έχει και το ερώτημα αν το αυγό έκανε την κότα ή αντιστρόφως.
Οι ελληνική πολιτική και κοινωνική παθογένεια, έγινε μια βαριά μπετονενια πλάκα και μας καταπλάκωσε όλους. Κανείς δεν έχει δίκιο και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κανείς δεν έχει άδικο.
Θα ήθελα πάρα πολύ το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα, να μπορούσε εκτός από …μεταφορικά, να είναι και πραγματικά ένα μπουρδέλο. Να πεις το κλείνω για ένα διάστημα, και το φτιάχνω από την αρχή. Κανείς όμως δεν έχει την πολυτέλεια να κλείσει μια …χώρα, να την γκρεμίσει, να την ανακαινίσει και να κάνει εγκαίνια σε ένα χρόνο…

Και άριστη λύση στο πρόβλημα των Stagers δεν υπάρχει. Και αφού δεν μπορούμε να το κλείσουμε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα, ας αναζητήσουμε την βέλτιστη λύση αυτήν την στιγμή. Και όχι η βέλτιστη αυτής της στιγμής, δεν θα είναι καλή και για αύριο.

Ναι, είναι κοινωνικά ανάλγητο να πετάξεις στο δρόμο …χιλιάδες ανθρώπους με μισθό 500 ευρω. Η Πολιτεία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι εκδικητική. Μας αρέσει ή όχι, αυτοί οι θύτες-θύματα, έπαιξαν με τους «κανόνες» του παιχνιδιού που η Πολιτεία-Νταβατζής έβαλε.
Ναι, δεν μπορείς να νομιμοποιήσεις μια κατάφωρη αδικία, ο νόμος για την μοριοδότηση της μονιμοποίησης τους, είναι μαφιόζικος.

Αν μια λύση θα μπορούσα να δω, είναι η άμεση (ΑΛΛΆ άμεση!!!) προκήρυξη των αναγκαίων και πάγιων θέσεων της Δημόσιας Διοικησης μεσω ΑΣΕΠ (προφανώς χωρίς έξτρα μοριοδοτηση των stagers), η επιδότηση των θέσεων των ήδη υπαρχόντων stagers για να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, και ταυτόχρονα ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟ, επιδότηση για επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.

Πως στο διάβολο μια χώρα που είχε παράδοση στην επιχειρηματικότητα, που επιχείρησε σε όλο τον πλανήτη, εμείς την κάναμε μια χώρα άθλιων υπαλλήλων.
Πως στο διάβολο καταφέραμε το μοναδικό προϊόν που παράγουμε, να είναι ευνουχισμένους, κακομοιριασμένους, και διεφθαρμένους υπαλλήλους;
Περισσότερο από τα 500 ανασφάλιστα ευρώ τον μήνα, αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται όνειρα και αξιοπρέπεια. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Όχι η κάθε είδους εκδίκηση.

Υ.Γ. Αυτή η χώρα, που επιτρέπει στον Παυλοπουλο, σε αυτό το άθλιο ανθρωπάκι, να είναι ακόμα στη Βουλή, εκλεγμένος βουλευτής παρακαλώ… και να κάνει ακόμα διαγγέλματα για τους stagers υπερασπιζόμενος και υπεραμυνόμενος της χυδαίας πολιτικής του, ε, είναι άξια της μοίρας της.

32 σχόλια:

Swell είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι φταίμε κι εμείς οι πολίτες το ίδιο. Κάποιοι γιατί γλείφοντας προσπαθούν να πετύχουν κάτι καλύτερο από την ανεργία. Κάποιοι άλλοι γιατί είναι τελείως ανεγκέφαλοι και στέλνουν υποκείμενα σαν τον Παυλόπουλο στη Βουλή.

Στέργιος είπε...

Τόσες απλές λύσεις υπάρχουν και εσύ ακόμη ψάχνει να βρεις αν η κότα έκανε το αυγό. Αν και σαν παραλίγο… γενετίστρια θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η κότα προηγήθηκε…

Αυτά τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή στη δουλειά στη πολιτική και στη κοινωνία. Τι ψάχνεις; Να βγουν λοιπόν στη κοινωνία μας και αν πορευτούν με ότι τους προσφέρει.

Μπορούν να εγγραφούν στις πράσινες ομάδες και να αρχίσουν να υλοποιούν πράσινες πολιτικές. Σιγά που δεν θα τους δεχτούν…
Μπορούν να φορέσουν πράσινη κουκούλα και να μη τους γνωρίζουν ότι είναι γαλάζια παιδιά.
Μπορούν να γίνουν ήρωες καταγγέλλοντας πολιτικές διώξεις. (ολίγον κομμουνιστικό το βλέπω αυτό)
Μπορούν να γίνουν οι ίδιοι πολιτικοί και στον επόμενο γύρο να κάνουν ό,τι τους κάνουν.
Μπορούν να αναλάβουν αυτοί τους διαγωνισμούς αυτοεξεταζόμενοι στο ΑΣΕΠ για να αποτρέψουν αδικίες!
Να ανοίξουν μικρο-επιχείρηση; Γιατί; Για να τους τρελάνουν στους φόρους;
Να δώσουν μάχη; Πότε έδωσαν οι γονείς τους για να το κάνουν και αυτοί; Μην ακούτε που λένε ότι ο λαός κάποτε αγωνίστηκε γιατί πέρα από μερικούς μα@κες που έβαλαν το κεφάλι στο ντορβά οι άλλοι περίμεναν να επωφεληθούν.
Να συνδικαλιστούν; Γιατί; χρόνια τώρα οι ομογάλακτοί τους ξεφτιλίζουν τον συνδικαλισμό, που να πάνε τα καημένα. Α, αν είναι να γίνουν Πρωτόπαπες και Κουτρουμάνοι ίσως...

Ίσως έχεις δίκιο Κατερίνα. Ποιος έκανε ποιόν; Τα διεφθαρμένα από πριν παιδιά τον πατέρα ή ο διεφθαρμένος πατέρας τα παιδιά; Μια οικογένεια είναι όλοι αυτοί μη ψάχνεις αλλού.

Όταν είσαι όμως απέξω απ όλα αυτά και ταυτόχρονα εχθρός του συστήματος που τα παράγει (αλλά σαν τα νόθα τώρα τα πετά), δεν ψάχνεις αν το αυγό έκανε τη κότα. Ξέρεις καλά ότι και τα δύο είναι ένα και το αυτό και απλά μεταφέρουν σε σένα το πρόβλημά τους με το αζημίωτο αφού θα το πληρώσεις ακριβά!

Όσον αφορά το πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα τι να πω; Τα έλεγα πολλά χρόνια πριν, ακόμη και σε επίσημα συνέδρια παρουσία αυτών που θεμελίωναν το STAGE αλλά ήμουν πολύ μόνος. Το ίδιο μόνος θα είμαι, φοβάμαι, και τώρα. Γιατί λύση δεν είναι τα ρουσφέτια και οι διωγμοί εναλλάξ. Ούτε ο εξευτελισμός αυτών των νέων ως αιτία της… διαφθοράς. Ούτε θα απαλλάξω το κράτος λέγοντας ότι σε μια ιδιωτική οικονομία τι δουλειά έχει να τους βρίσκει δουλειά. Αυτό το κράτος θέλω να ανατραπεί οπότε δεν μπαίνω στη λογική του.

Όσο η δουλειά (ή αλλιώς η ίδια η ζωή) είναι μέσο εκβιασμού και μέσο υποταγής συνειδήσεων θα είμαστε στη προϊστορία της ανθρωπότητας. Όταν γίνει ανάγκη ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας που δεν αμφισβητείται γιατί ποτέ κανένας άνθρωπος δεν περισσεύσει στη μετατροπή της φύσης σε μέσο ανάπτυξης της κοινωνίας, θα μπούμε στην ιστορία. Ως τότε μπορούμε άνετα να κυνηγάμε όσους προσκυνάνε για 500 ευρώ.

Αυτούς που τους προσλαμβάνουν όμως ποτέ δεν τους κυνηγάμε, για τους εργοδότες λέω, που έμειναν στο απυρόβλητο, όχι απλά για το κράτος. Και επειδή δεν είμαι Παναγόπουλος εγώ ποτέ δεν προσέλαβα από κανένα πρόγραμμα ξευτίλας εργαζομένων.

Αλλά αυτό στο τέλος θα μου κλείσει την επιχείρηση γιατί είπαμε, όποιος αντέξει στον ανταγωνισμό… Και αν δεν προσκυνήσεις διεφθαρμένες και απάνθρωπες μεθόδους, ενίοτε το κλείνεις το μαγαζί… Κι ας λένε οι άλλοι για επιχειρηματικότητα …

Αυτά όμως είναι τα σοβαρά και άρα άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε…

ΥΓ. Μόλις έμαθα ότι ο ελληνικός κατοχικός στρατός (δεν τον ξέρατε;;;;) πάει στη Χεράτ του Αφγανιστάν για να την… απελευθερώσει!!! Καλά ο Θόδωρος πως δεν σκέφτηκε να στείλει στο στόμα των Ταλιμπάν τους stagers. Μ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα.

Φαίνεται από τις σημερινές δηλώσεις πως μάλλον πάρθηκε η 'σκληρή' απόφαση: Δεν θα ανανεώσει καμιά τέτοια σύμβαση απ' την μια, δεν θα δώσει 'μόρια' σε πιθανό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεν θα πληρώσει καν όσους μπήκαν σε stage πρόσφατα. Δυστυχώς, καμιά φορά έχεις μόνο να γκρεμίσεις χωρίς να έχεις έτοιμο το επόμενο 'χτίσιμο'.

Σ' ένα πράγμα μόνο θα μπορούσα να διαφωνήσω με το 'κράτος'. Δουλεύοντας όλη μου τη ζωή στον ιδιωτικό τομέα, πάντα σιχαινόμουν τα αφεντικά που σε απολύουν 31 του μηνός, στις τρεις το μεσημέρι, για να μην 'χάσουν' ούτε μια εργατοώρα σου. Δεν είναι σωστό. Οι σοβαρές εταιρείες σε προειδοποιούν δυό και τρεις μήνες πριν, σου δίνουν και άνεση ωραρίου να ψάξεις, να βρεις κάτι άλλο, να κάνεις το κουμάντο σου. Έτσι έπρεπε να γίνει κι εδώ. Να τους κρατήσει ας πούμε ένα εξάμηνο ακόμη -κι ας είναι ασύμφορο- αλλά με δεδομένο πως μετά θα φύγουν. Να μπορέσουν οι άνθρωποι να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους. Αυτό θα μου φαινόταν πιό 'σοσιαλιστικό'..

aerostatik είπε...

Παράδοση στην επιχειρηματικότητα ?
που τη βρήκες καλέ ?
μόνο εκτός συνόρων ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κατερίνα...

Αν ο δικαιολογημένος σου θυμός και η οργή σου,,που συμφωνώ μαζί σου,,
δεν πρασίνιζε στο Υ.Σ. σου,εν μέρει και ΔΙΚΙΟ!!! ΟΜΩΣ!

@Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία,αυτοί που την κυβερνούν είναι ΜΠΑΜΠΑΝΕΣ!

@Η Ελλάδα δεν ειναι κωλοχώρα,αυτοί που την κυβερνούν είναι ΣΚΑΤΟΚΩΛΟΙ!

@Τους κανόνες της διαφθοράς τους επιβάλλουν,αυτοί που την κυβερνούν και ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

@Η Ελλάδα δεν είναι ,ούτε μαγαζί,
ούτε μπουρδέλο ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!

@Θα συμφωνήσω στο................
παράγουμε ευνουχισμένους,κακομοιριασμένους και διεθφαρμένους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!

@Το άθλιο ανθρωπάκι όπως αποκαλείς τον Παυλόπουλο μονιμοποίησε χιλιάδες ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ,,ΑΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΘΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ!!!

apos είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου,

Γιατί σου κάνει εντύπωση ότι ο Πάκης (τέως Προκόπης) είναι και πάλι στη Βουλή; Τόσο κόπο έκανε, λογικό δεν είναι κάποιοι από αυτούς που τους έταξε τον Παράδεισο του Δημοσίου να τον ψηφίσουν;
Διαφωνώ σε ένα πράγμα: όχι, δεν είναι λύση ο ΑΣΕΠ. Έχουμε περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από όσους χρειαζόμαστε, απλά σε λάθος σημεία. Όλοι το βλέπουμε όταν πάμε σε δημόσια υπηρεσία, σε νοσοκομείο, σε σχολείο.
Να βγουμε όλοι στην κοινωνία, όπως λέει και ο Στέργιος, ναι. Αλλά σε ποια κοινωνία; Των κλειστών επαγγελμάτων, για παράδειγμα;
Ή των πολιτικάντηδων που τάζουν προσλήψεις; Και μην το παίζουν υπεράνω οι «αριστεροί»: 100 χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο ευαγγελίζεται ο κύριος Τσίπρας. Ναι, ένας νέος άνθρωπος ζητά κι άλλους νέους στο Δημόσιο. Αυτός ο ίδιος που λατρεύει «τη νεολαία που εξεγείρεται».
Και μετά μας φταίει ο Πάκης, Κατερίνα μου. Πάκηδες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, στον συνδικαλισμό, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.

και επειδή ξέρω το επιχείρημα: μιλάς εκ του ασφαλούς εσύ που έχεις δουλειά. Ναι, όντως. Μιλώ εκ του ασφαλούς εγώ που έχω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, που έφυγα από το Δημόσιο (συμβασιούχος γαρ) και πήγα στον ιδιωτικό. Αφού έμεινα ένα χρόνο άνεργος.
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα! να κλεισει το μπουρδελο ! η ελλαδα ηταν ,ειναι και θα παραμεινει ενα μεγαλο μπουρδελο , ενας μηχανισμος διαρκους κοινωνικου εγληματος .

Ανώνυμος είπε...

VALAMONTE ΑΝ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

24 Οκτωββριου 2009 ,9:06πμ.

katerina είπε...

Swell, it takes two to tango.

Και αρνουμαι να μπω στην λογική για τους κακους πολιτικους που εκμαυλίζουν αθώους πολιτες. Κανείς δεν ειναι αθώος του αιματος. Όλοι στο χορό, έναν ιδιοτυπο χορό του Ζαλογου.

katerina είπε...

Ναι Στεργιε, θα συμφωνησω στην ουσία του σχολίου σου (καλά μην παιρνεις αερα, ...καμια φορά συμφωνουμε κιόλας, έτσι για ποικιλια...).

Χωρίς πλάκα τωρα, για μένα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι αυτοι οι άνθρωποι να ξαναπατήσουν στα ποδια τους, να ξαναβρουν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια τους. Και αυτό ειναι το μεγάλο και Χρέος και Στοιχημα για την Πολιτεία.

Υποστηριζα πάντα, ότι τα πολιτικά προβλήματα στην Ελλαδα, ειναι πολύ πιο έντονα απο ότι στις άλλες ανεπτυγμένες Ευρωπαικές χώρες, ακριβώς γιατί πηγάζουν απο τις απιστευτες ελληνικές κοινωνικές παθογενειες. Κανένας νόμος δεν νομιμοποιεί την αναλγησία. Δεν μπορείς να πυροβολείς 80.000 ανθρώπους που ακολουθησαν το τότε νομιμο. Κι ας μην ήταν ηθικό. Τους βάζεις απεναντι αντί να τους πεισεις ότι υπάρχει μετά.

Κι αν κάνω ιδιαιτερη μνεια για τον Παυλόπουλο, ειναι γιατί αυτός και εξελέγη και βγηκε να μας το παιξει και τιμητής.

katerina είπε...

Ακριβώς Θανάση,
δνε ειναι δυνατόν, πρακτικές κακών επιχειρηματίων να τις ακολουθεί το Κρατος και η Πολιτεία. Αν και μεταξύ μας, δνε υπάρχει χειροτερος επιχειρηματίας, χειρότερος εργοδότης απο το Κράτος.

Το Κρατος λοιπόν, που ...ειναι δικό μας, και το δικό μας σημανει όχι ειμαστε πελάτες του, αλλά ειμαστε πολίτες του, δεν μπορεί να πεταει στο δρόμο τους 25χρονους των 500 ανασφαλιστων ευρώ. Αυτοι με τους «κανόνες» έπαιξαν. Συρε και διεσυρε όλους όσους έβαλαν τους κανόνες. Ακόμα και την ...δικαστική εξουσία που ανεχθηκε να νομιμοποιεί τετοιες καταστάσεις. Αλλά μην ρισκάρεις να θεραπευσεις φαρμακευτικά μια ασθένεια, με ένα φαρμακο, χειρότερο και απο την ίδια την αρρωστια.

katerina είπε...

Όχι aerostatic, παραδοση μικρομεσαιας επιχειρηματικότητας έχει τεραστια η Ελλαδα. Θα μου πεις επιχειρηματικότητα αναγκης και όχι ευκαιρίας. Έστω και αυτή. Αλλά δες τα επισημα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που παραγει αυτή ΜΜεπιχειρηματικότητα.

katerina είπε...

Ανωνυμε,
παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Το έχω ξαναπέι, ότι με ενοχλούν αφορητα οι δίκες προθέσεων, στην πραξη τις σιχαινομαι και πλέον αρνουμαι και να «απολογηθώ» σε αυτές.

Αν εσυ καταλαβες ότι το νοημα του ποστ, ειναι ότι η χυδαία Ν.Δ. αντικατεστησε το καλό και διαχρονικά άγιο ΠΑΣΟΚ, προφανώς έχει έννοια να συννενοηθούμε σε άλλη γλωσσα πλην των Ελληνικών ή και το πιθανότερο να μην συννενοηθούμε καθόλου.

Λυπάμαι δνε θα αθωωσω καθόλου την ελληνική κοινωνια. Ειναι εξισου, αν όχι και περισσότερο ένοχη. Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά δεν ζουμε σε καθεστώς στρατιωτικής δικτατορίας.

katerina είπε...

Μα Απος μου, σε αυτό το άθλιο Κρατος που έχουμε, και που οι ...αριστεροι του χυλού και της σουπας, επιθυμούν να κάνουν ακομα μεγαλυτερο, ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει πόσους δημοσίους υπάλληλους έχουμε.

Πολλους, λίγους, επάρκεις, ανεπαρκείς, ...μονο καμια καφετζου και κανενα μεντιουμ να ξέρει, που και για αυτό πολύ αμφιβάλλω. Ακομα και για τους μάγους, ειναι πολύ ζορική άσκηση αυτή. Επιμένουν στην γενικότητα του ...αναδρομου Ερμη.

Στην ελληνική δημοσια διοικηση, τα οργανογραμματα, η συγκεκριμενοποιηση των καθηκόντων ειναι καταρα. Με την ευθυνη όλων. Ασαφή πλαισια, ασαφή καθηκοντα, ασαφείς υποχρεωσεις και βέβαια ασαφή δικαιωματα. Η δημοσια διοικηση ειναι απλά η τσατσα του εκαστοτε νταβατζή πολιτικου προισταμένου. Δεν θα πει ποτέ όχι, δεν θα του χαλάσει ποτέ χατήρι, θα πάρει το κατι τις φιλοδωρημα. Σε αυτην την ρημαδοχωρα, ειμαστε απλά...μια ωραια ατμοσφαιρα ...κατα Ντινο Ηλιοπουλο.

katerina είπε...

Valamonte, έλα τωρα που γυριζει. Τωρα που διαβουλευομαστε.

Να το κλεισουμε το ρημαδι, να πάμε να ζησουμε στους γειτονες Σκοπιανούς, Μακεδόνες, Fyromιτες, ότι τραβαει η καρδιά του καθενός και σε κανένα χρονο, ερχομαστε να κάνουμε εγκανια στο φρεσκοβαμενο. Τον Ανθιμο και τον Ψωμιαδη λέω να τοςυ αφησουεμ εδώ, να επιβλέπουν τις εργασίες.

katerina είπε...

Κενό, η προσεγγιση σου επι του ...θέματος, ειναι πολιτική ή πολιτιστική;

aerostatik είπε...

νομίζω ότι η ΜΜ επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, βασίζεται στη φοροδιαφυγή, την απλήρωτη εργασία και τη σεξουαλική παρενόχληαη...

OnWine είπε...

Καμμιά φορά αναρωτιέμαι πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος, αν η ανοησία έχει "πατο"... πάντα ελπίζω ότι τα είδα όλα, και πάντα κάποιος ανόητος μεταθέτει τον πάτο όλο και πιό βαθειά....

Εδώ λοιπόν διαπιστώνουμε ότι, από όσα λένε κάποιοι σχολιαστές σου, η Ελλάδα έχει καταληφθεί από ...Αρειανούς, που κυβερνούν τον τόπο...

Ναι, από άθλιους αρειανούς, που καταδυναστεύουν έναν καλό, τίμιο, και -κυρίως- ακέραιο λαό. Που δεν ψηφίζει, δεν εκλέγει αντιπροσώπους του από την ίδια την κοινωνία...

Οχι ρε παιδιά, εμείς είμαστε αθώοι... οι αρειανοί-πολιτικοί φταίνε! Και αν τους διώξουμε... ναι? τι? δεν άκουσα? Τι θα κάνουμε τότε? Θα μας έλθουν φαίνεται άλλοι αρειανοί, που και αυτοί κλπ κλπ.

Πάρτε το χαμπάρι: αν συνεχίσουμε να αθωώνουμε εαυτούς και αλλήλους, δεν υπάρχει σωτηρία... αν έχουμε τυλίξει με πανιά τους καθρτέφτες, γιά να μη βλέπουμε τη μούρη μας και... τρομάζουμε, "αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτα, αμα λάχει να πούμε..." όπως είχε πει και ο ...φιλόσοφος καμμιά 25ετία πριν...

Και εις άλλα με υγεία...

ΥΓ: Μην θυμώσουν οι ανόητοι... η ανοησία είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας πιά, άρα...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tsaousa είπε...

Να δώσουν περιθώριο 6 μήνες λες, και μετά να τους διώξουν.
Για να σχεδιάσουν τη ζωή τους.
Μα τη σχεδίασαν τη ζωή τους ζητώντας το ρουσφέτι.
Έχουν το δικαίωμα να σχεδιάζουν κάποιοι τη ζωή τους διαρκώς, σε βάρος κάποιων άλλων;

Ανώνυμος είπε...

Ποιους αντιπροσωπους ψηφιζεις αγαπητε,,,SXOLIASTH,,,αυτους που επιλεγουν πριν απο μας για μας..Μας δωσανε ποτε λογο για το ποιοι θα μπουν στα ψηφοδελτια???
Ξερεις πολυ καλα τι "βρωμικος" πολεμος παιζεται για να μπει καποιος υποψηφιος!!!Οποτε τι να περιμενεις μετά...
Εμεις (οι πολιτες) το μονο που κανουμε ειναι να ..βλεπουμε τον μανωλιο(ς) που εβαλε τα ρουχα του αλλιως...

Ανώνυμος είπε...

μπαα δεν χρειαζεται να παμε πουθενα ,το μονο που πιστευω οτι χρειαζεται ειναι να δουμε τα πραγματα απο την αρχη ,απο την παραδοχη οτι η εννοια του εθνους , του εθνικου κρατους ειναι τελειως ανεφαρμοστη και οτι κανενα ειδος αναπτυξης δεν ειναι δυνατον , οι μονοι που εξυπηρετουνται ειναι οι ανθρωποι εκεινοι που το ethnikon kratos τους προσφερθηκε ως δωρεα...και εκτοτε ασκουν το μοναδικο ισως πετυχημενο επαγγελμα του ελλαδοπωλη . ευχαριστω για την φιλοξενεια (πρωτη φορα γραφω..) ευχομαι να εχετε ολοι μια ομορφη και καλη ημερα . γιωργο με λενε και ζω και εργαζομαι(ψαρια) στη λευκαδα

katerina είπε...

Αεροστατε ας μην αφοριζουμε τόσο ευκολα.
Η μικρομεσαια επιχειρηση ειναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας. Και για μενα -παρότι δεν ανηκω στους κολπους της, πραγμα που σημαινει ότι μιλάω απο καθέδρας- η ΜΜεπιχειρηματικότητα, εκφραζεται απο μικρούς και μεγάλους ήρωες που δίνουν τροφή και οξυγονο σε αυτήν την άθλια χωρα.

Αν κάποιος πραγματικά μεγαλώνει την πιττα στην Ελλαδα, ειναι αυτός ο ηρωας μικρομεσαιος επιχειρηματίας, που βάζει το κεφαλαιο του, βάζει το ρίσκο του, βάζει τη ζωή του για να κάνει το τίποτα ...κάτι. Αυτός που έχει απεναντι του ένα Κρατος μπερντέ, ένα ληστρικό Κρατος, ένα Κρατος που υπονομευει με όποιον τρόπο μπορεί την μικρή και μεσαια, απροστατευτη απο τις νταβατζηδικες επιδιώξεις του όποιυδήποτε, επιχειρηματικότητα.

Αν πραγματικά κάποιον θαυμάζω στο σημερινό ελληνικό τοπιο, ειναι ΜΟΝΟΝ αυτους τους ανθρώπους. Επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν ανηκω σε αυτό το ελπιδοφορο κομματι, απλά και μόνο γιατί ποτέ δεν ειχα τα κότσια να ρισκάρω.

katerina είπε...

Σχολιαστή, έχω σκεφτεί πολλές φορές, δεδομένου του πόσο ...Κωλοέλληνες ειμαστε, μη σου πω ότι και οι πολιτικοί μας ...καλοι ειναι για τα μουτρα μας.

Αν κάποιος Πρωθυπουργός, ειχε πραγματι μακροπνοο σχεδιο να αλλάξει αυτή η χωρα, αν οι αλλαγές δεν εστιαζονταν πάντα στο μικρό, άμεσο, βολικό, και επικοινωνιακό, το πρωτο πραγμα που θα έπρεπε να κάνει, ειναι να αλλάξει τα βιβλία ιστορίας στην σχολική εκπαιδευση.

Να αντεξουμε να πουμε και στα παιδιά μας και στους εαυτους μας, ποιοι πραγματικά ειμαστε. Κια για το ακριβώς γινόταν επι Τουρκοκρατίας, και για το 21, και για τον Καποδιστρια και τους... Μαυρομιχαλαιους(ποσες φορές δεν ζησαμε και δνε θα ζησουν τα αντιστοιχα), τα τερατα και σημεία που έκαναν οι Ελληνες στην Μικρασιατική εκστρατεία, την Χουντα και την απραξια του ελληνικου «ηρωικού» λαού, το τσιράκι των Εγγλέζων, του Τσωρτσιλ και του Σκομπυ, τον Γεωργιο Παπανδρεου, τον απιθανο αλητηριο Καραμανλή που κάναμε ήρωα, και πάνω απο όλα για τον Εμφυλιο.

Πριν το κλεισω αυτο το τσαντηρι, θα ήθελα πάρα πολύ να το κάψουμε όλοι μαζί, στις φωτιές του Εμφυλιου. Μιας που πια όλοι ξέρουν και ο καθένας ακομα περιχαρακωνεται στην μικροοπτική του, προστατευοντας ...ότι πια δεν μπορεί να προστετευτεί.

Ας μάθουν τουλάχιστον τα παιδιά μας στο σχολείο, τι προγόνους ειχαν... μπας και τουλάχιστον οι απογονοι, κατορθώσουν κάποτε να σταθουν ορθιοι και αξιοπρεπεις.

katerina είπε...

Τσαουσα το έγραψα και στο ποστ, ζουμε σε μια χωρα με τετοιες παθογενειες, ΚΑΙ κοινωνικές ΚΑΙ πολιτικές, που κανεις ΔΕΝ εχει δίκιο και κανείς ΔΕΝ εχει άδικο.

Ειναι μια λυση, το ότι αφου ο γορδιος δεσμός δεν λυνεται, τον κόβω. Και ναι, όταν κάνεις τομές, θα χυθεί και αιμα. Συγκρουση ειναι η πολιτική, δεν ειναι ένα διαρκές στρογγυλεμα των πάντων.

Απο την άλλη μεριά όμως, έχουμε αναγκη, μια νεα εθνική συμφιλιωση. Δεν μπορείς να χτυπάς αναλγητα το σαμάρι, και να μην ακουμπάς τον γαιδαρο.
Όταν στην μνημη ειτε των ιδιων (γιατί ειναι μυθος ότι οι stagers ειναι 20-25 χρονών, ένα μεγάλο κομματι τους ειναι και 40 και 50 ετών), ειτε των πατεράδων τους, ειναι η Χουντα, ειναι το Καραμανλικό καθεστώς του 74, ειναι το καθεστώς των πρασινοφρουρών του 81, ειναι το Μητσοτακικό 91, ειναι το Σημιτικό καθεστώς, ειναι ...ο ΑΣΕΠ που έγινε γιατί πια η εξυπηρετηση των ρουσφετιών σε αυτό το κωλοδημοσιο άφηνε περισσότερους ανικανοποιητους πελάτες απο όσους μπορουσε να εξυπηρετησει, ένας ΑΣΕΠ που απο την πρωτη στιγμή υπονομευτηκε με στρατιές συμβασιουχων, ειναι η Καραμανλική και Παυλοπουλική «δημοκρατία»...

Αυτή ήταν και αυτή ειναι η Ελλαδα. Ειτε μας αρεσει, ειτε φωναζουμε στα κεραμιδια. Ε, σε αυτή την Ελλαδα, έζησαν και οι stagers και οι γονείς τους. Σε αυτήν την απολυτα διεφθαρμένη Ελλαδα. Σημερα τι κάνεις; όπως λεει και η γυριστρουλα σφαζεις τις Ιφιγενειες για να φυσηξει ουριος άνεμος;

Τσαουσα, αν μου έλεγε κάποιος περσυ, που εγώ εγραφα ότι ...οι Δεκεμβριανοι «εξεγερμένοι» ειναι οι απο κουνια προσκυνημένοι των stage και των μπλοκακιων, ειναι οι αραχτοι φοιτητές που μισουν την αριστεια και βαδιζουν χερι χερι με το διεφθαρμένο καθηγηταριό των Πανεπιστημίων, που μου την έπεφταν σχεδόν όλοι πλήν του Σχολιαστή, ότι εγώ σήμερα θα εφτανα να «υποστηριζω» τους stagers, θα του έλεγα ότι ειναι τρελός. Αλλά ...αυτόν που ματωνει το σπαθι του με το αιμα της Ιφιγενειας, θα τον κραζω πάντα.

katerina είπε...

Valamonte, καλώς μας ήρθες. Μου άρεσε πολύ το ...ελλαδοπωλης.

Προσωπικά θα υποστηριζω πάντα το δικαιο εδάφους και θα κραζω το δικαιο ...αιματος. Εστω και αν ειμαι η απολυτη μειοψηφια.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει , αλλα ειναι δυνατον να υπαρξει τετοιο δικαιο σε ενα ξεφραγο αμπελι? με τετοιο συνταγμα? και με υπουργειο παιδειας και θρησκευματων?

tsaousa είπε...

Μα Κατερίνα, ο γάιδαρος, οι γάιδαροι μάλλον, που αναφέρεις (διαχρονικά) έχουν πληρώσει με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν. Μαυρίστηκαν. Ήρθε ο καιρός του σαμαριού.
Όσο ανεχόμαστε (τους εαυτούς μας)τόσο θα βουλιάζουμε.

akrat είπε...

συγνώμη που σας το λέω

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΤΗ

πονάω τον λαό της

ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ

και μισώ κάθε ένα ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑ

με τούτη την έννοια σας βγάζω κίτρινη κάρτα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΛΑΟΣ

δεν είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ αλλά είναι εκπληκτικός

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ

όπως τον σέβονται όλοι οι καταπιεσμένοι του κόσμου δηλαδή οι πρωτοπορίες τους.

ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

και αν είναι σκυμμένη που και που

αγαπητή κυρία Κατερίνα...

ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ

αυτά

συγνώμη αν τσαντίστηκα (γιατί νευρίασα) αλλά δικαίως νευρίασα

Στέργιος είπε...

Έλλη παππά.

Θα έλεγα ότι όταν διευρύνουμε τη συλλογική ευθύνη με τρόπο που να τη ταυτίζουμε με την ατομική ως η συλλογική να ήταν ατομική διαστρεβλώνουμε την αλήθεια. Γιατί το «όλοι» δεν ισχύει πάντα και για εκείνους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της αντίθεσής τους με τα συστήματα της διαφθοράς και της ξευτίλας. Ας είμαστε προσεκτικοί στο «όλοι».

Αφορμή για το σχόλιό μου, έδωσε ο αποχαιρετισμός της ζωής σήμερα από την Έλλη Παππά. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ανήκει στους «όλους» και θα ήταν προσβολή να της επιρρίψουμε ευθύνες για τη κατάντια σημερινών κυρίαρχων μερίδων της πολιτικής και της κοινωνίας όπως και για την κατάντια των τότε μερίδων της κοινωνίας και της πολιτικής που την έστελναν στο μετεμφυλιακό εκτελεστικό απόσπασμα.

Η Κατερίνα συνηθίζει να λέει κατά καιρούς ότι όλα και όλοι έχουν μια τιμή (εξαγοράς). Διαφωνήσαμε σφόδρα πολλές φορές γι αυτό. Και δε μιλώ για μένα που δεν ξέρει τη ζωή μου ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας αλλά για την Έλλη που δεν μπορεί να την ακυρώσει κανένας.

Τη γνώρισα ως σεμνή και ανυπότακτη αγωνίστρια στη Γυάρο και μετά ως μελετητήρια και δεν μου πήγαινε ποτέ ο νους ότι αυτός ο σεμνός και ήσυχος άνθρωπος που δούλευε σαν μυρμήγκι είναι ο γίγαντας «Έλλη Ιωαννίδου». Δεν προσκύνησε ποτέ, δεν εξαργύρωσε ποτέ τίποτα και δεν μπορεί κανείς να της προσάψει ευθύνη για εκείνους που και σήμερα κάνουν ό,τι έκαναν οι παππούδες τους και οι πρώην δωσίλογοι την εποχή που ήταν νέα. Της βγάζω το καπέλο, ήταν παράδειγμα προς μίμηση, όποιες ιδεολογικές διαφοροποιήσεις και αν είχε κάποιος μαζί της. Από την Αριστερά δε έλειψαν ποτέ τα διαμάντια της έστω και αν άλλοι….

Θα άξιζε ίσως μια ανάρτηση. Όχι όπως τη δίνουν τα κανάλια που εστιάζουν πονηρά και μικροπολιτικά μόνο στην αντίθεσή της με τον δογματισμό αλλά στη πραγματικά ηρωική ζωή της.

Αιωνία της η μνήμη.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Ο ΣΟΒΑΡΟΣ άνθρωπος υποκύπτει στις προσωρινές του ανάγκες και δέχεται να εργαστεί ως στειτζερ για 500 ανασφάλιστα ευρώ. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ψάχνει για μια καλύτερη δουλεια, μονιμότερη με μεγαλύτερες και φυσικα "ασφαλισμένες" αποδοχές. Ο σοβαρός άνθρωπος δεν επαναπαύεται (και δεν κωλοβαράει μπροστά στη τιβι) στην ανασφάλιστη παρτ-ταιμ δουλειά για 1,2,4 ακόμα και 9 χρόνια!!!!! με την κρυφή ελπίδα να μονιμοποιηθεί και να γίνει άλλος ένας κρατικοδίαιτος αργόσχολος σαν και αυτούς που έβριζε απο μικρό παιδί.
Εσείς που είστε στειτζερς τόσα χρόνια, αλήθεια ψάχνατε για μια άλλη δουλειά ταυτόχρονα;
Τ' αρχίδια μου ψάχνατε τεμπελόσκυλα. Τώρα πάρτε όλοι το μπούλο απο το δημόσιο και καλώς ήρθατε στον πραγματικό κόσμο.