Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Οι εικόνες μου...

Γύρισα στο σπίτι την ώρα που ξημέρωνε και ηθέλα πολύ, πάρα πολύ να γράψω. Απλά το θελω ξεπερνούσε τις φυσικές μου δυνάμεις.
Έπεσα …ξερή στο κρεβάτι, μπύρες, κρασιά, ουίσκια, ρακόμελα και βοτκες, χόρευαν σάλσα στο στομάχι μου αλλά το στομάχι …δόξα στην επιστήμη το ελέγχεις. Αυτές όμως τις χιλιάδες εικόνες που χόρευαν σάλσα στο κεφάλι μου… και δεν μπορούσα αλλά και δεν ήθελα να τις «ελέγξω».

Για άλλη μια φορά σκέφτηκα πως και γιατί γράφω αναρτήσεις σε αυτό το blog… και όχι μονο αναρτησεις και όχι μόνο στο blog.. Ειναι πάντα μια, δυο, ...πεντε, ...εκατό εικόνες, που το κεφάλι και το θυμικό μου θέλει να ...πέψει στο χαρτί. Κατα καιρους για διαφορα που διαβασα, που συζητησα, που σκεφτηκα προσπαθησα να γραψω. Ποτε δεν τα καταφερα. Το μονο που μπορώ να γραψω ειναι ότι βλέπω. Και έτσι, τις χθεσινοβραδυνές εικόνες μου θέλω να κάνω λέξεις. Και μάλιστα γρηγορα γρηγορα, όσο ειμαι ακόμα υπο την ...επηρρεια...

Είχαμε συμφωνήσει στις παρέες μας, στα blogs μας, στα ΜΜΕ, ότι οι πολίτες (όχι δεν θα πω ...ο λαός), δεν ψηφίζουν πια , αλλά καταψηφίζουν. Διαψευστήκαμε πανηγυρικά. Καλώς ή κακώς καμία ψήφος δεν γράψει επάνω της το σκεπτικό της και δεν περιγράφει την πορεία της για να φτάσει μέχρι την κάλπη. Αλλά τα χθεσινά μηνυματα της κάλπης, δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να σημαίνουν... καταψηφιζω.
Σημαινουν μονο κάτι, σημαινουν ...ΕΛΠΙΖΩ.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο βάρος, απο το να διαχειριστείς την ελπιδα κάποιου.
Ναι, την ελπιδα ακόμα και αυτού που ειναι συμμέτοχος και συνένοχος για την κατάσταση του.
Πιστεύω ακράδαντα, το γραφω σε κάθε αναρτηση, οι "προεκλογικές" μου αναρτησεις έχουν την ετικετα, "μεταξυ κατεργαραιων ειλικρινεια", δεν θα με πεισει κανείς ότι η ευθύνη των πολιτικών και των πολιτών, δεν είναι πολύ άνισα κατανεμημένη. It takes two to tango. Μαλλί κουβάρι είμαστε. Οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ, τα χειρότερα μας χάιδεψαν και τα χειρότερα μας παίξανε. Στη μη ύπαρξη δικών μας αντιστάσεων ποντάραν τα ρέστα τους και μέχρι τώρα έβγαιναν πρόσκαιρα ...κερδισμένοι. Και όλοι μας τελικά, και εκείνοι και εμείς, είμαστε χαμένοι. Εκείνοι γιατί κρίθηκαν αναξιοπιστοι διαχειριστές και εμεις γιατί βουλιαξαμε στο βάλτο του μικροδικιου και της εωλης ψευδοευημερίας του καθενός μας.
Η πρωτη εικόνα στην Κλαυθμώνος.
Στους χθεσινοβραδυνούς μικροπωλητές κασκόλ, σημαιών και λουλουδιών, που με το ένα μάτι στην πραμάτεια και το άλλο στην γιγαντοοθόνη προσπαθούσαν να καταλάβουν τι σημαίνει για αυτους αυτό που έβλεπαν. Ρωτησα 4, "εσυ θα τον ψηφιζες;"

Οι τρεις... επειδή έχουν κι αυτοι εξελληνιστεί, απάντησαν πονηρά. Σου λεει θα της πω ότι νομιζω ότι θέλει να ακουσει, και έδειξαν έναν τρελό ενθουσιασμό. Ο τέταρτος κουνησε καταφατικά το κεφάλι του και πηγε να φυγει. Επέμεινα, τον ξαναρώτησα, με έκοψε από πάνω μεχρι κάτω, με αυτό το ακτινογραφικό βλέμμα, που σου ρίχνουν οι μετανάστες το μονο όπλο που έχουν για την επιβιωση, το μονο που μπορουν να εμπιστευτουν, αυτο που εμεις χάσαμε, δηλαδή το ένστικτο τους. Καταλαβε ότι ειχα ειλικρινή απορία, ρωτούσα για να μάθω και όχι για να «επιβεβαιώσω» και μου είπε το σημαντικότερο από ότι άκουσα σε όλη την προεκλογική περίοδο, στις αναλύσεις στα επινίκια, και στις μετεκλογικές αναλυσάρες.
«Εγώ είχα ...hope και ήρθα, και αυτό μονο έχω. Τι να σου πω;»

Ναι δεν ξέρει και δεν τον αφορά στο ελάχιστο η φορολογική κλίμακα, το δημοσιο χρεος, το συμφωνο σταθερότητας, και το έλλειμα. Ξερει όμως πολύ καλά κάτι. Ξέρει την ΕΛΠΙΔΑ και ξερει να την διακρινει...κι όπου τον βγάλει. Ξερει, ότι σε μια κοινωνία ευημερίας, σε μια κοινωνίας όχι μικροδικιων αλλά Δικαίου, σε μια οικονομία που θα παράγει προϊόν και όχι αέρα, σε μια χώρα που ο πολίτης θα ελπίζει, θα έχει κανόνες, θα πειστεί ότι το όλον ειναι δικό μου και το δικό μου ...όλων μας, σε μια ΑΝΟΙΧΤΗ, και όχι φοβική κοινωνία, θα έχει και αυτός ένα καλυτερο αυριο.

Ειναι πολύ ευφυής και δεν θα ειχε φτασει εδώ αν δεν ήταν. Σε αυτον δεν χαριστηκε ΤΙΠΟΤΑ, το διεκδικει και το παιρνει. Και ξερει ότι το δικο μου καλυτερο αυριο δεν θα ειναι ειναι το ίδιο με το δικό του. Ξερει όμως ότι το δικό μου καλυτερο αυριο, ειναι Η προυποθεση για το δικο του. Ξερει ότι η ελπιδα ειναι το πρωτο κεφαλαιο, η μαγια, για να τοκισεις. Και η απελπισία, ειναι ο χειροτερος επενδυτής. Εξανεμιζει τα ...πάντα.
Ειδα πολούς, πάρα πολλούς φίλους χθες το βραδυ. Και οι φίλοι μου, οι ...δικοί μου φίλοι, δεν ήταν μεθυσμένοι απο την χαρά της νίκης, τα μάτια και τα λόγια τους εκρυβαν ΚΑΙ φόβο, γιατί "η πλημμυρίδα σηκώνει και κορμούς δέντρων, κότερα και βάρκες, λάσπες, φελλούς και «πτώματα»".
Γιατί ο Γιωργος Παπανδρεου, αυτή την στιγμή δεν κραταει στα χερια του, το 44%, δεν κραταει την διαφορά του 10%, δεν κρατάει τους 160 βουλευτες. Αυτά μπορεί να μην ειναι τίποτα αυριο. Αυτό που κραταει, αυτο που ΠΡΕΠΕΙ να τοκίσει ειναι η ΕΛΠΙΔΑ. Και στο επενδυτικό "Ελπιδα", το επιτοκιο τρεχει με 1000%.

Η δευτερη εικονα, στα Προπύλαια.
Μουσικές που αντηχούν στην Πανεπιστημίου, πλήθος και ...ανασα. Αν με κάτι θα περιέγραφα το πολύχρωμο πλήθος στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, ειναι αυτό το γέλιο της ανακούφισης, αυτό το άγγιγμα χεριών και βλέμματων, που λεει «τα καταφέραμε».
Θυμήθηκα κάτι, θυμήθηκα γιατί αγαπάω ...όχι την Ελλάδα, γενικώς και αορίστως... αλλά τους συμπατριώτες μου, τους «συχωριανούς» μου, το ταμπεραμέντο και το θυμικό τους. Άλλωστε η μόνη φύση που με εξιτάρει, είναι ΜΟΝΟ η ανθρώπινη φύση.
Θυμήθηκα ...το «γαμώτο» που μας σηκώνει απο κάθε πτώση, αυτόν τον ...πατριωτισμό του θα «τα καταφέρουμε ρε πούστη μου». Και ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα κατάφερε...ρε πούστη μου».
Και εδώ συζήτησα, ήπια, γέλασα, άκουσα πολλούς φίλους και πολλές αναλύσεις. Προσωπικά διαφωνώ με τις χθεσινοβραδυνές εκτιμήσεις των συχωριανών μου για τον εκλογικό ...θρίαμβο. Αν κάτι διέσωσε εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, για μένα ειναι αυτό το «γαμώτο», αυτός ο πατριωτισμός του «θα τα καταφέρουμε». Απο καρδιάς ευχομαι να τον διασώσει και πολιτικά. Προσωπικά...δεν το πολυπιστεύω, αλλά σημερα ειπαμε... σημερα ελπιζουμε.
Μεγάλος νικητής του παιχνιδιου ο Αλέξης Τσιπρας. Το πήρε πάνω του, το έσωσε και οτιδήποτε άλλο, αυτή την στιγμή, εκτός απο το «μπράβο», θα ήταν μικροψυχο. Απεδειξε και αυτός, ότι αν δεν πέσεις... δεν σηκώνεσαι. Απεδειξε ότι, ότι χαρίζεται, ειναι ...τζάμπα και δεν ειναι ποτέ δικό σου. Συχωριανοί, το ρακόμελο εξαιρετικό, η βοτκα... μάλλον μπομπα.

Εικόνα τρίτη, στην Κοραή.
Το περίπτερο των οικολόγων, άδειο, έρημο, μια νησίδα που ζητούσε λές κι αυτή μια ανθρώπινη παρουσία... Έχουν ακόμα να μάθουν πολλά ακόμα οι Οικολόγοι. Και το πρώτο...ότι πριν απο το ..προγραμμα, βάζουμε το κέφι, βάζουμε το χαμογελο, βάζουμε την ταυτοτητα μπροσταρη.

Εικόνα Τετάρτη... τηλεοπτική, από το Ζάππειο.
Αλίμονο σε όποιον κλωτσήσει τον ηττημένο.
Δεν θα διστάσω να πω ότι, κι αν ακόμα ο Καραμανλής ή ο όποιος Καραμανλής τον διαδεχτεί, ήταν ο καλύτερος δυνατός Πρωθυπουργός, ο μεγαλύτερος Ηγετης, ο θεόπνευστος και ο θεόσταλτος, εγώ ΔΕΝ θα τον ψήφιζα. Για μένα σωστά ή λάθος, πολιτικά ή ...οπαδικά, κοινωνιολογικά ή αισθητικά, δεν ψήφισα ποτέ την Ν.Δ. και δεν θα την ψηφισω ποτέ. Σωστά η λάθος, είναι πολύ μακριά από τα δικά μου δεδομένα και ακόμα μακρύτερα απο τα δικά μου ζητούμενα.
Αν κάτι όμως θέλω να πω αυτή την ώρα, είναι ότι ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ η λογική «δεν κάνω τίποτα, για να μην κάνω λάθος», δεν τον πήγε ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν θα πω τίποτα άλλο, τον ηττημένο έμαθα να τον σέβομαι.
Κι αν κάτι δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν τα τριχιλιαρα που μοίρασε μετά τις φωτιές στην Πελοπόννησο, και ...που έπιασαν τόπο. Τον ξανάβγαλαν νικητή το 2007. Αυτό ας μην το ξεχάσουμε ΠΟΤΕ. Καραμανλήδες να φτύνουν μια δεκάρα στο θύμα, είδαμε πολλές φορές στην ιστορία. Αν κάτι πρέπει να αλλάξει, δεν ειναι οι Καραμανλήδες, ειναι τα θυματα που εξαργυρώνουν την θέση τους για μια δεκάρα, και γίνονται θυτες. Και αυτό επίσης... βαθιά Ελληνικό....

κ. Παπαρηγα, δεν είχα εικόνα σας, δεν μου έλειψε στο ελάχιστο, και δεν επεδίωξα στο ελάχιστο να αποκτήσω χθες το βράδυ. Το «όσο χειροτερα, τόσο καλυτερα», θα με χαλάει ΠΑΝΤΑ, θα με βρίσκει πάντα αντιμέτωπη.

Όσο για τον κ. Καρατζαφέρη και τα τσιράκια του, θα πω μόνο ότι ΦΟΒΑΜΑΙ.
Θέλω να ελπιζω ότι το ποσοστό του, προερχοταν απο θυμωμένους Ν.Δ.κρατες και όχι απο φοβισμένους πολίτες. Θέλω να πιστευω, ότι λειτουργησε απλά το θυμικό κάποιων που ένιωσαν ότι προδιδονται απο τον κομματικό τους χωρο, και όχι απο ανθρωπους που ασπαζονται τον τοσο επικινδυνο φασισμό που ο Καρατζαφερης κουβαλάει και λοιμωδώς μεταφερει. Γιατί αυτός ειναι ο επικίνδυνος φασισμός. Όχι ο φασισμός των ...«παλικαριών» της Χρυσής Αυγής. Αυτούς τους αντιπαλεύουμε και τους απομονώνουμε , πολύ πιο εύκολα.

Συχωριανοί μου, ότι κι αν ψηφίσατε, ότι κι αν ελπίσατε, εύχομαι από καρδιάς καλή ελπίδα...
Υ.Γ.Πριν απο λίγο έμαθα ότι ...έφυγε η Mercedes Sosa...
Καλα τα ..μετεκλογικά και οι ...εξετάσεις, αλλά η Sosa, και τις πολύ σκληρες εξετάσεις της έδωσε, και θα βγάζει πάντα στην επιφάνεια της μνημης μας τις πιο όμορφες, τις πιο τρυφερές στιγμές μας... Τις μνημες, τα όνειρα και την "φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας". Η Sosa... έκανε τον ψιθυθρο, την φωνή...ΚΡΑΥΓΗ. Να ειναι ελαφρυ το χώμα...

25 σχόλια:

Daria είπε...

Εγώ Κατερίνα, φοβάμαι πως το ποσοστό του Καρατζαφ δεν είναι θυμωμένοι νεοδημοκράτες που μόλις αλλάξουν αρχηγό θα γυρίσουν στο μαντρί. Ακόμα χειρότερα, νομίζω πως αν ο Καρατζάφ δεν είχε τόση εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τόση λίγη εκτίμηση στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του (εννοώ πως πίστευε πως δεν θα καταλάβουν τις συνεχείς κωλοτούμπες του), το ποσοστό του δυστυχώς θα ήταν μεγαλύτερο. Αν δηλαδή δεν έκανε όλο το νταβατούρι με τον Ψινάκη και δεν προσπαθούσε να τσιμπήσει στο debate κόσμο, λέγοντας πως θα φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία, φτύνοντας έτσι τους ψηφοφόρους του που είναι φαν του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" θα είχε μεγαλύτερο ποσοστό.

de profundis είπε...

Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίδα ομως λένε και την πεθέρα μου.

de profundis είπε...

Θα διαφώνισω λίγο για την εκτίμηση σου για το ΛΑΟΣ το ποσοστό που πήραν ειναι στην ουσία εκλογική ηττα με τέτοια πτώση της Ν.Δ οι 2 μονάδες που πήραν είναι τίποτα πότε θα ξαναέχοθν τέτοια ευκαιρεία.

Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ είναι δυνατόν μετά από τέτοια αποτέλεσματα να χάσουν ,εστω και λίγο από το ποσοστό τους??? οι δε εκπροσώποί τους στα κανάλια χτες ηταν θυμωμένοι σχεδόν μας εβριζαν που δεν τους ψηφίσαμε.Πάντα φταίνε οι άλλοι ουτε λέξη για αυτοκριτική ουτε λέξη για συνεδριση της Κ.Ε για καταμερισμό ευθυνών και καταλογισμό τουσ στα κομματικά όργανα.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν την επίσημη αντιπροσωπία.

Τέλος ο Συνασπισμός ισως και να ενσαρκώνει της ελπίδες κάποιων να κρατήσουν ενα φως ανοικτό μήπως κάποτε ανάψει η φλόγα κάποιου συγχρονου αριστερου λόγου .

ο κύριος "αμ" είπε...

Ναι βρε Κατερίνα , πρέπει να μείνει άσβεστη η φλόγα της ελπίδας , αλλά μήπως , μετά από κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα , που έβγαλε για κυβέρνηση κάποιο κόμμα που λέει πως θα πορευτεί για τον πολίτη , δεν σβήστηκε μετά ?
δεν διαψεύστηκε ?
Η ελπίδα , να μείνει μέσα μας . Να την παλαίψουμε κι εμείς όμως , αφού είναι υπόθεση που μας αφορά .
Εβλεπα πανηγυρισμούς σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο και σκυμένα κεφάλια στο σχόλασμα όταν πήραμε είδηση πως μία συνάδελφος των 650 ευρώ απολύθηκε επειδή δεν είχε εναρμονιστεί "με τις ταχύτητες" της εταιρείας . Ανώμαλη προσγείωση στην ίδια καθημερινότητα . Στην πριν και στην μετά ...
Η ελπίδα όμως δεν πρέπει να σβήσει γμτ.

katerina είπε...

Daria Pavlova, δεν ξέρω.
Μου προκαλεί τρόμο ο Καρατζαφέρης, όπως μου προκαλουσε πάντα τρόμο η λαϊκή δεξιά, όπως μου προκαλουσε πάντα τρόμο αυτή η υποκωφη βουή που κάνει μια φοβική κοινωνια.

Έζησα την άνοδο του Λεπέν στην Γαλλία...και μπορεί ο Λεπέν, να μην παιζει σαν προσωπο, αλλά μην νομιζεις ότι δνε άφησε πισω του πολύ μεγάλη κληρονομιά που συνεχισαν πολύ πιο ύπουλα οι άλλοι πολιτικοι χωροι. .

Εγραψα στην αναρτηση...το καλό σενάριο, είπαμε σημερα ειναι η μέρα της ελπιδας.
Αλλά υπάρχει και το άλλο.
Ναι, ο Κατατζαφερης ειναι γραφικός. Είναι ...της πλάκας, ειναι του Ψινάκη, της Εφης Σαρρη, και κάτι άλλων απιθανων γραφικών τυπων... Αν λοιπόν αυτή η καρικατουρα έχει αυτο το άνετο 5, 5%, σκέψου τον ιδεολογικό χωρο που ανοιγει για άλλους πιο ...σοβαροφανείς...

katerina είπε...

De profundis, έγραψα και παραπάνω τι με ...τρομοκρατεί.
Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτημα για την Δεξια. Που θα πάει;;; Δεν ειναι μονο ζητημα Αρχηγου, αυτός ο Αρχηγός πρέπει να εκφραζει και το ...χρωμα, το στιγμα αυτου που προτιθεται να ακολουθησει η Ν.Δ.

Σχεδόν σε όλη την Ευρωπη η λαική Δεξια ανηκει σε άλλο πολιτικό σχηματισμό απο τους Φιλελευθερους. Εδω, η Ν.Δ. τα τουρλουμουκιασε όλα, έαλε και το φερεφωνο του Λουλη να μιλάει για «μεσαιο χωρο», και τόσα χρονια στον αυτοματο...

Πραγματι λοιπόν, ο γραφικός Καρατζαφέρης, με τις χαριτωμενιές, τις μαλακίες και τα καραγκιοζιλικια του, έχει πλαφόν αυτό το 5-6%. Αλλά για σκέψου.. ένα Ν.Δκρατικό σχήμα, πιο high αισθητικά, πιο οργανωμένο και κατ’ επεκταση πιο πειστικό... που δνε θα απευθυνεται μονο στα κοινωνικά στρωματα που απευθυνεται ο Καρατζαφέρης, αλλά θα ελκυει και άλλους, τουλαχιστον ...αισθητικά. Ξέρεις πόσοι ντρεπονται σημερα να πουν ότι τον ψηφισαν; Κι άν αυριο, κάποιος δεν τοςυ θιγει τόσο...αισθητικά;

Σκεψου τι μεγαλος ιδεολογικός πειρασμός ειναι για την Ν.Δ. που θα ζησει σκηνές απειρου κάλους αυτή την στιγμή με αδιανοητα κονταροχτυπηματα, με έλλειψη πολιτικου στιγματος που ψαχνει .... Γιατί δεν ψαχνει μονο αρχηγό, στην πραγματικότητα πολιτικό...στιγμα ψάχνει. Εγραψα και παραπάνω ότι έζησα την άνοδο Λεπεν στη Γαλλια. Πότε ο Λεπεν...έχασε την δυναμική του; Μα όταν η γαλική Δεξια, πολύ πιο... intellectually, έκλεψε το χωρο και το κοινό του και το διευρυνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Αφησε πολλά και πολύ τραγικά ο Λεπεν πισω του, αλλά και μπροστα του.

Όσο για το ΚΚΕ, τι να πω; Την επομενη φορά που θα δω τον φερελπι σταλινικό Μπογιοπουλο, η την απιστευτη Αλεκα, θα βγω στα μπαλκονια και θα φωνάζω «ναι, ρε ειμαι αντικομουνιστρια, αει στο διαβολο αυτιστικοι»

Όσο για τον Συριζα, και αυτός αν κάτι προεχει δεν ειναι που θα κάτσει ...ποιος. Πρέπει να βρει το πολιτικό του στιγμα. Πρέπει να καταλάβει, ότι δεν αρκει να εχει θεατές, να εχει ηθοποιούς, πρέπει γαμωτο να ανεβάσει και ένα έργο. Μια υποθεση, ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ...
Και ακομα εγώ δνε βλέπω φως στο τουνελ. Ήδη, κλειστηκανε στην άμυνα και αρχισαν τις πολιτικές του περιχαρακωματος. Πολύ κακός συμβουλος ο φόβος στην πολιτική.

OnWine είπε...

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα δύο γεγονότα: Πρώτο, ότι όλοι, μα ΟΛΟΙ, ξέχασαν την άποψή τους γιά τον Γιωργάκη (συγγνώμη, αλλά θα εξακολουθήσω, πέραν πάσης "ελπίδας", να τον αποκαλώ έτσι) που μόλις χθές εξέφραζαν, και σήμερα τον αναδεικνύουν σε ηγετική φυσιογνωμία, του δίνουν μερίδιο στην νίκη κλπ. κλπ.

Γιατί συμβαίνει αυτό? Μα ..εξ' αιτίας του δεύτερου ενδιαφέροντος γεγονότος: Γιατί όλοι, μα ΟΛΟΙ, θεωρούν τον λαό αλάθητο, αποδίδουν στο σύνολο του κόσμου, στο απολύτως ετερόκλητο, χαώδες, αντιφατικό και απρόβλεπτο σύνολο που ονομάζεται "Λαός", κάτι σαν "συλλογική βούληση", προθέσεις, συλλογικές θέσεις... τον θεωρούν αλάθητο, και κυρίως ανέυθυνο γιά το ότι έχει συμβεί σ' αυτόν τον τόπο. Και αφού ...αλάθητος, ε... υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ, έτσι Κατερίνα? Γιατί ο λαός δεν "τιμώρησε" την ΝΔ, αλλά έδωσε "θετική ψήφο"... και άλλα τέτοια γλαφυρά...

Και αρνούμαστε να δούμε, όλοι εμείς που ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ αυτό τον λαό, το γεγονός ότι ψηφίσαμε κάποιον που έταξε λαγούς με πετραχήλια (πάλι!), που δεν μας είπε ΤΙΠΟΤΑ από τα ουσιώδη (πάλι!)... αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι σερνόμεστε πίσω από υποσχέσεις χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αντίκρυσμα (πάλι!)...
...και βλέπουμε "ΕΛΠΙΔΑ", χωρίς να αντικρύζουμε την παραγματικότητα: οτι είμαστε μιά χώρα χωρίς καμμιά ηγετική φυσιωγνωμία, χωρίς πολιτικούς, χωρίς πολιτική, με λαό συνέννοχο, πλήρως διεφθαρμένο,, συμμέτοχο και γνώστη των ανομιών της πιό ΑΝΙΚΑΝΗΣ κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος... ενα λαό που μέχρι χθές θαύμαζε τον πιό τεμπέλη, ανεύθυνο και ανίκανο πρωθυπουργό που γνώρισε ο τόπος..

Τώρα, δώσαμε το καλάσνικοφ στο 12χρονο... και περιμένουμε να σκοτώσει με αυτό τους εχθρούς... και δεν βλέπουμε ότι "τα παιδία πάιζει".. ότι το καλάσνικωφ σημαδεύει αμάς... πάλι!

Ναι, ξέρω... όλα αυτά δεν είναι ευχάριστα στα αυτιά του "λαού" -εσάς δηλαδή- που τον έμαθαν να του τα χαιδεύουν με υποσχέσεις, ταξίματα και πολύ εμπόριο "ΕΛΠΙΔΑΣ", Κατερίνα... και που αυτός δεν έμαθε από τα παθήματά του ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ... που ΕΛΠΙΖΕΙ, Κατερίνα, ότι ο χθεσινός Γιωργάκης, με κάποιο μαγικό τρόπο, μετεξελίχθηκε σε ΓΙΩΡΓΑΡΟ, λαύρο και νταβραντισμένο, που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας σώσει... χωρίς εμείς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας... εκεί, από το καναπε...

katerina είπε...

Κυριε Α.Μ. τίποτα δεν θα χαριστεί και απο κανένα.
Την μερα που τα αφεντικά και οι εργαζομενοι θα πινουν μπυρες, θα τρωνε μαριδες στην ακροθαλασιά, θα πηγαινουν εκδρομές με τα πουλμαν της εταιρίας και θα τραγουδανε συνοδεια κιθαρας το «Δημητρη μου, Δημητρη μου»...κοινώς οι εποχές της «κορης μου της σοσιαλιστριας»... δεν θα τις δουμε. Ακομα και αυτή αν δεν ήταν ...ο γοης Παπαμιχαηλ, διατηρώ τις επιφυλαξεις μου για τον ...σοσιαλισμό της. Αλλά επειδή, ε, δεν ειναι τιγκα στους ...Παπαμιχαηλ οι χωροι εργασίας, εγώ θέλω να αντιστρεψω το ερωτημα κ. Α.Μ. μου, και να ρωτησω, ποιος εργαζόμενος πιστευει αυτή τη στιγμή ότι θα τον προστατεψει ...όχι η Βουγιουκλακη, αλλά ο φυσικός του προστατης, ο συνδικαλιστής;

Να μιλησουμε όσο θέλεις για την ελπιδα, αλλά ...στα λογια θα μεινουμε αν αυτος ο συφοριασμένος, τεραστιος εργατοπατερικός συντεχνιακός συνδικαλισμός, παραμεινει ως εχει. Και να σου πω για τα τραγικά χάλια, του συνδικαλισμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ευθυνη ειναι δικη μας. Εκλεγονται γαμωτο, ναι με ελαχιστη συμμετοχή πια των παραιτημενων εργαζομενων...αλλά ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ...

Daria είπε...

Μα γιαυτό λέω πως φοβάμαι Κατερίνα. Όχι τον ίδιο τον καραγκιόζη Καρατζάφ. Αυτός είναι ένας σαλτιμπάγκος που κάνει κωλοτούμπες για να εξασφαλίσει αυτά που γουστάρει για την πάρτη του. Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Φοβάμαι όμως αυτό που εκπροσωπεί, τον κόσμο που φοβάται τη σκιά του, το διπλανό του, που έχει πειστεί από την τηλεόραση πως το κέντρο της Αθήνας είναι Μπρονξ, που είναι σίγουρος πως οι μετανάστες έχουν έρθει με σκοπό να αλώσουν την Ελλάδα. Φοβάμαι που κατάφερε αυτό το νούμερο να κάνει τον Καραμανλή ν' αλλάξει άρδην τη φρασεολογία του και την πολιτική του απέναντι σε μια σειρά πράγματα. Φοβάμαι που φοβήθηκε η ΝΔ αυτό το κόμμα του 5% και ελπίζω να μη τον φοβηθεί το κόμμα του 43%.

ο κύριος "αμ" είπε...

@ Daria , το κόμμα του 43 % , ευθυγραμμίστηκε με τις απόψεις του Καραφυρερ στο θέμα των μεταναστών προεκλογικά .
Συμφώνησαν και οι 3 τους , μηδενική ανοχή ...
Ούτε τα ευρωπαικά ελικόπτερα θα σταματήσουν να πετάνε πάνω από τα σύνορά μας , ούτε οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα απλουστευθούν , ούτε ο ΓΑΠ θα πάρει θέση στα όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τις αιτίες που γεννούν τους μετανάστατες . Είμαι βέβαιος γι αυτό .

@ Κατερίνα , ο ας τον πούμε ρομαντισμός της "σοσιαλίστριας" , έπαψε να υπάρχει από τότε που η αλαζονεία πήρε την θέση της πλάι στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές , ένθεν κακείθεν και είχε την δύναμη να πνίγει και να ρίχνει στα τάρταρα κάθε διαφορετική φωνή , στην προκειμένη περίπτωση κάθε αληθινά ταξική φωνή .

OnWine είπε...

Διαβάζω την κυρία παραπάνω, και αναρωτιέμαι... αντί να ευγνωμονούμε το Καρατζαφέρη, που το μονο που επιθυμεί είναι να γίνει αρχηγός της ΝΔ, που αποτελεί ΑΝΑΧΩΜΑ προς τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φασισμό που θα είχε ανθίσει στην χώρα μας χωρίς αυτόν, του ζητάμε και τα ρέστα?

Και αν δεν υπηρχε Καρατζαφέρης, θα εξέλιπαν εν μιά νυκτί όλα τα πραγματικά άθλια φαινόμενα που καταγγέλλει η κυρία?

Πότε, επι τέλους, θα πάψουμε να μπερδεύουμε το αποτέλεσμα με την αιτία? Αλλά είπαμε... φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς...

katerina είπε...

Σχολιαστη, και ΣΕ ΑΥΤΗ και νομιζω σχεδόν σε όλες τις αναρτησεις μου έχω γραψει για την συνενοχή όλων μας. Τα εχουμε πει εκατομυρια φορές, ότι ο δεσμός των παθογενειων ...όχι της ελληνικής οικονομιας αλλά της ελληνικής κοινωνιας, ειναι γορδιος. Το εγραψα και εδώ... μην περιμενουμε σωτηρες... κανείς δεν θέλει να "σωθεί'. Ο καθενας ...αμυνεται περι παρτης. Τίποτα να μην αλλαξει, τιποτα να μην κουνηθεί. Αρα, σε αυτο το σημειο, ουδεμια διαφωνια.

Τωρα μπορουμε να συζητησουμε για την ...μεταδημοκρατια, μπορουμε να συζητησουμε για το αν αυτή η δημοκρατια με αυτά τα μεσα και αυτους τους θεσμους έφαγε τα ψωμια της, αλλά ΑΥΤΗ τη στιγμή, μια τετοια συζητηση, δεν μπορεί παρα να ειναι ακαδημαική. Σημερα έχουμε ένα αποτελεσμα που εγώ το ερμηνευω μονο με ένα τροπο, σαν ελπιδα. Τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγοτερο.

Δεν έκανα καμια προβλέψη-αντιθετα μιλησα για φοβο-, αλλά ειπα ότι έχουμε αναγκη την ελπιδα. Ότι αυτο το καθεστώς των χαμηλών προσδοκιών και ψωραλεων ελπιδων οδηγει ντουγρου στην απελπισια. Η ελπιδα ειναι ιστορικά κινητηρια δυναμη για το ξεκολημα και σε καμια περιπτωση δεν σημαινει... οκ, θα τα ξαναπουμε σε 4 χρονια.
Το αν αυτή η ελπιδα θα μετουσιωθεί σε αλλαγή, μενει να φανει. Σε αυτη την φάση, ο μονος που ήθελε να αναλάβει το αεροσκάφος, ήταν ο ΓΑΠ, όλοι οι άλλοι, ειτε με φαιδρες δικαιολογίες, ειτε με αδιανοητες μαλακίες... την έκαναν. Αυτός που ειπε μπορώ, το πηρε. Και «το 44%, το 10%, οι 160 βουλευτες, aυριο μπορεί να μην ειναι τίποτα. Αυτό που κραταει, αυτο που ΠΡΕΠΕΙ να τοκίσει ειναι η ΕΛΠΙΔΑ.»

Τωρα για τα υπολοιπα... κάποτε ο Σχολιαστής διαρρήγνυε τα ιματια του, και επεμενε για το ότι: ΜΟΝΟ εκ του αποτελεσματος ..κρινομαστε. Τώρα;

Εγώ πάλι εχω μόνο μια απολυτη βεβαιοτητα Σχολιαστή. Κι ίσως ειναι η μονη βεβαιοτητα που έχω. Ότι το ψέμα πεθαινει νέο. Κανενα ψέμα δεν γερασε... ΠΟΤΕ.

katerina είπε...

Σχολιαστή ναι, για την γραφικότητα του...τον ευγνωμονώ τον Καρατζαφέρη. Το έγραψα, το πλαφόν του εκει πιστευω ότι θα ειναι.
Με την εικονα του, το κοινό του ειναι περιορισμένο. Δεν ειναι ο γραφικός Καρατζαφέρης το ζητουμενο.

Αλλά ποσο σιγουρος εισαι ότι η Ν.Δ. δεν καλοβλέπει την λεοντή του, που μπορεί πολύ ευκολα να την κάνει να φαινεται κουστουμι...

Προσωπικά δνε φοβάμαι φασισμούς τυπου μεσοπολέμου στην Ευρωπη σημερα. Με τρομοκρατεί όμως ότι οι Καρατζαφερηδες, σερνουν (τραβατε κι ας κλαιω) άλλους πολιτικους χωρους σε λαικιστικες, φασιστικές λογικές. Μολυνουν, περνωντας με γραφικότητα, λογικές εξαιρετικά επικινδυνες στην κοινωνια, και ..βαζουν σε μεγάλο πειρασμό, άλλους πιο επιδεξιους... απο τον Καρατζαφέρη, τα περιστερια του, τον Αδωνι, τον Ψινακη και τη Σαρη.
Με αυτη την έννοια, τι να λέμε...βαστα Καρατζαφερη;;;

Daria είπε...

Δεν τον ευγνωμονώ Σχολιαστή. Με τη γραφικότητά του αθωώνει και κάνει οικείο αυτό που εκπροσωπεί. Κι αυτό δεν είναι γραφικό.
Ο Καρατζαφέρ με τη συμμετοχή του (και των πουλέν του) στα διάφορα πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα, με τη συνεχή προβολή της μούρης του στην τηλεόραση κάνει οικείο και τρέντι το φασισμό. Ένας πούστικος Δούρειος Ίππος είναι (κι ας μην είναι politically correct η λέξη, κι ας μην έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους)

katerina είπε...

Ρε Α.Μ. έλα που εγω δεν πιστεψα ποτε στον εξ ουρανου ηγετη και στον καλο εκ γονιδιωματος συνδικαλιστή.

Γαμωτο το κερατο μου, πόσοι συμμετεχουν στις εκλογές των σωματείων; Ποσοι εμπλεκονται με ρουσφετακια, με χαρτακια, με ισορροπιες, με χαφιεδισμούς, με ανοητες συντεχνιακές διεκδικήσεις, με τραγικά κεκτημένα, με...

Ξερεις αυτη η περιεργη αριστερη λογική, ...ενταξει αθ βγω στο δρομο, θα δω πέντε ανθρωπους, θα ανατριχιασω με την ντουντουκα και την μουσική και μετα... θα περιμένω, ε, με κάνει εξω φρενών.

Να αλλάξουν τα Κομματα, να αλλάξουν οι συνδικαλιστές, να αλλάξουν οι αρχηγοι... Γιατι γαμωτο; Πως;
Αν κάποιος δεν βάλει ατ χερια του στα σκατα, πως στο διαβολο θα αλλάξουν; Με το Αγιο Πνευμα;

Ρε Α.Μ. δνε πιστεψα ποτε de facto στον πατριωτισμό ΚΑΝΕΝΟΣ.

OnWine είπε...

Ο Σχολιαστής, Κατερίνα, επιμένει ότι οι πολιτικοί και η Πολιτική κρίνονται εκ του αποτελέσματος... και δεν αμφισβήτησα ουσιαστικά την επιτυχία του Γιωργάκη... κάθε άλλο... την κρίση του Λαού αμφισβήτησα, και την "ελπίδα" σου... και η επιτυχία του Γιωργάκη σηματοδοτεί την αποτυχία του Λαού... και την (άλλη μιά φορά) κοροιδία του και την υφαρπαγή της ψήφου του με το εμπόριο της ελπίδας...

Οσο γιά το αν οι φασισμοί του μεσοπολέμου δεν επανέρχονται... ε, με το ίδιο πρόσωπο, το μουστακάκι, τις φανφάρες και τα πραξικοπήματα, σίγουρα όχι... Αλλά μην γίνεσαι τόσο αφελής, οι μορφές του φασισμού μπορούν να αλλάζουν, και ο φασισμός βρίσκεται ήδη εδώ... άλλη φορά θα τα πούμε, ίσως σχετικά...

apos είπε...

Κατερίνα μου, καταρχήν σε ευχαριστώ για την αναφορά στη συμπαριώτισσά μου. Στεναχωρήθηκα και έκλαψα που έφυγε η Mercedes Sosa, που ξαφνικά τα ξέχασα όλα.

Ναι, συμφωνώ μαζί σου σε ένα πράγμα: «το δεν κάνω τίποτα και η ώρα να περνά» δεν σε πάει μακριά. Όπως δεν σε πάει μακριά η λογική του «ήρθα εγώ ο ηθικός να φύγουν οι σάπιοι». Αμά πουλάς πνεύμα και ηθική σαν τον Αυλωνίτη, στο τέλος θα μείνεις με την Γεωργία Βασιλειάδου και μάλιστα στο σκοτάδι.
Η λογική της διαχείρισης είναι εξίσου ελλεινή με τη λογική «όσο χειρότερα τόσο καλύτερα».
Προσωπικά ΑΠΑΙΤΩ λύσεις. Δεν θέλω να μου περιγράφει κανείς τα προβλήματα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει: ο πρώην, η πρώην, μια παλιά γκόμενα, ένας κακός πρωθυπουργός, η κρίση.... σκασίλα μου. Έχεις μια πρόταση για να λύσεις τα προβλήματα; Να το συζητήσω. Να μπω και απέναντι, αν διαφωνώ. Αλλά ξέρω με τι διαφωνώ.
Εκεί την πάτησε η νέα διακυβέρνηση.
Ελπίζω να μην την πατήσει εκεί και η νεότερη.

(Σε φιλώ πολύ πολύ γλυκά)

akrat είπε...

είστε ρατσίστρια...
εγώ ψήφισα...
αλλά δεν γράφετε για τα κόμματα των 100-30000 ψήφων
γιατί εεεεεεεεεεε????????????

Μιχάλης Ρ. είπε...

Τι τραβάτε κι εσείς “Principale Bacco”!Ποια μοίρα κακιά σας φόρτωσε όλου του κόσμου τις αγωνίες; Ποιος Θεός και ποιος δαίμονας σας υποχρέωσε σαν σύγχρονο Σίσυφο να τραβάτε κουπί στο ποτάμι της αδιαφορίας μας, κουβαλώντας έρμα τους βράχους της κακιάς μας ψυχής, με ρότα τη παραλία της συνείδησης, που όσο πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται; Μήπως φταίει ο Διόνυσος; ο Πάνας μήπως; Ο Βάκχος; Ή μήπως τα φεγγάρια, ή κακιά η ώρα; Ο Πάρις; Αλλά μάλλον φταις εσύ και η ρημάδα η πυξίδα η χαλασμένη. Η ζωή είναι ωραία και δεν έχεις δικαίωμα να το ξεχνάς. Προσκυνώ αρχόντισσα όσο μπορώ και χαιρετώ.

τσότσος είπε...

Προσυπογράφω σε όλα, ειδικά για τον παραδόπιστο Έλληνα του '07 (3χίλιαρα) και για τον φασισμό του Καρατζαφέρη που, συν τοις άλλοις, είναι ξύπνιος και επικοινωνιακός ο κερατάς!
Καλή ελπίδα φίλη!

katerina είπε...

Απος το πλεγμα της διοικησης ειναι πολύ σαφές άσχετα αν ο καθένας μπερδευει την ανεπάρκεια του, το πολιτικό κόστος, την απιστευτη διαφθορά που επικρατεί στην δημοσια διοικηση (κανονικά οι δημοσιοι υπάλληλοι θα πρέπει αν μετονομαστουςν σε yesmen)και τους ναπολεοντιους μεγαλοιδεατισμούς.
Η πολιτική εξουσια λέει θέλω να πάω ...εκει, και η διοικηση της δειχνει τον δρομο, της λέει τι μπορεί να κάνει με το ισχυον νομικό καθεστως, και πως αθ το κάνει.
Αν το νομικό πλαισιο δεν ειναι επαρκές, η νομοθετική εξουσια, η Βουλή μπορεί αν το αλλαξει. Τελεια. Δυστυχώς στην Ελλαδα η διοικηση χαραζει το ...‘όραμα‘ και η πολιτική εξουσία ...της κραταει το φαναρι, ζητωντας και καμια χαρη.

katerina είπε...

akrat μου με σκοτώνεις.
Αλλά εγώ περιεγραψα μόνο τι ειδα την Κυριακή το βράδυ στους δρόμους της Αθηνας, τίποτα περισσότερο.
Αν μου το έλεγες θα πηγαινα και αλλου να δω τι γινεται..
Αν και νομιζω ότι θα τα έβλεπα κλειστά και αμπαρωμένα...

katerina είπε...

Μιχάλη σαν να μου φαινεται ότι έχεις δίκιο... Τι ‘διαστροφή‘ ειναι αυτή που με δερνει!!!

Λοιπόν συντομα θα κάνω την υπερβαση, θα ασχοληθώ με ένα αντικειμενο που μου ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ξένο. Την κουζινα...

Μην τρομαζετε βρε, δεν αθ το φάτε, μονο θα το διαβασετε.

katerina είπε...

Τσοτσο...θα παρακολουθώ το blog σου ανελλιπως...
Στο ειχα ξαναπεί και παλιοτερα... για να δουμε!!!!

τσότσος είπε...

Για να δούμε καλή μου φίλη, για να δούμε!
Δείχνει πάντως αποφασιστικός, μακάρι να πετύχει (και μάλλον θα πετύχει)...
Φιλιά