Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Χυλόπιτα...

Ναι, το ξέρω... θα ορθοποδήσω, θα το ξεπεράσω και θα σταθώ πάλι στα πόδια μου... Ο παντοτινός σύμμαχος κάθε πόνου... ο πανδαμάτωρ χρόνος.... Ναι, θα σβήσω το μήνυμα του, αυτό το «δεν σε θέλω πια», και θα προσπαθήσω να τον ξεχάσω...
Ο έρωτας είναι τυφλός; Μπορεί... Μόνη μου παρηγοριά μου αυτό το παλαιικό τραγουδάκι της Βέμπο...
Δεν είναι γόης/ δεν είναι ωραίος/ και κολυμπάει/ μέσα στο ...χρέος/ γιατί;
κι όλο τα πίνει/ κι όλο τα σπάει/ κι όλο σε μένα/ μετά ξεσπάει/ γιατί;
Τον ...πήγα από την πρώτη στιγμή... Όχι, δεν τον εκτίμησα ποτέ, δεν τον πίστεψα ποτέ, δεν με συγκίνησε ποτέ. Αλλά γέλασα, με έκανε και γέλασα. Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερο προσόν από το χιούμορ σε έναν άνδρα; Μην απαντήσετε...ρητορική ήταν η ερώτηση....

Επαγγελματίας γκαφατζής, επαγγελματίας loser, δεν εργάστηκε ποτέ πουθενά αλλού παρά μόνο στην πολιτική showbiz. Αλλά εκεί δεν τα πήγε και άσχημα από άποψη καριέρας...και μόνον. Ακόμα και διάδοχος κόντεψε να χριστεί, αν πέρναγε μια μικρή δοκιμασία. Να νικήσει κάποιον... να κερδίσει ένα τίποτα.
Απέτυχε, το έβλεπε, κι όταν το συνειδητοποίησε το κάζο που ερχόταν, μη αντέχοντας ο καλός μου να χάσει από ένα ...τίποτα, έκανε μια ηρωική έξοδο. Αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να γίνει ένας πληθωρικός γραφικός, κάποιος που δεν μπορεί να ελέγξει το υποτιθέμενο ...πληθωρικό ταμπεραμέντο του, παρά ένα ...τίποτα, που θα έχει φάει χώμα από ένα ...τίποτα.
Επαγγελματίας της γκάφας, επαγγελματίας της συγνώμης, σε ...ιθαγενείς και αλλοδαπούς, έκανε κάτι παλληκαρισμούς, κάτι ταρζανιές ο άνθρωπος μου, και μετά μάζευε τα βρεγμένα του, και ψέλλιζε την συγνώμη.

Ανεξάντλητος, όταν η καρδάρα με το γάλα δεν είχε σταγόνα μέσα, της έδινε μια κλωτσιά και την πέταγε κάτω. Καυγατζής με καλό timing... όποτε ένοιωθε ότι η επικαιρότητα τον ξεπερνούσε, έκανε ένα τζερτζελο, διεκδικώντας και αυτός τον χρόνο του χαβαλέ του.
Δεν έπληξα ποτέ μαζί του. Και υπάρχει μεγαλύτερο προσόν σε έναν άνδρα από το να μην πλήττεις ποτέ; Μην απαντήσετε λέμε...ρητορική η ερώτηση.

Και πάνω που κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια μεταξύ μας, έτσι ...για μια συμπεριφορά μου, για ένα ΤΙΠΟΤΑ, μου έστειλε τελεσίγραφο. Δεν σε θέλω πια, μην έρθεις ποτέ σε εμένα, μην τολμήσεις ούτε σταυρό να βάλεις κοντά στο τιμημένο όνομα μου...
Και για να επισημοποιήσει και το τέλος της ...σχέσης μας... μου αφιέρωσε και μια φράση από τον Επιτάφιο... Μόνοι γαρ τον τε μηδέν τωνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ' αχρείον νομίζουμε.
Δεν είμαι καλή στα αρχαία του είπα πνίγοντας τους λυγμούς της απόγνωσης μου. Καταδέχτηκε, έτσι σαν ένα τελευταίο αντίο, να μου το μεταφράσει. Θεωρούμε αχρείο κι όχι απράγμονα όποιον δεν μετέχει στα κοινά.

Εμένα Θόδωρε; Εμένα ...Πάγκαλε μου; Εμένα φτύνεις έτσι; Εμένα δεν χρειάζεσαι; Σε εμένα λες ότι με είδες με το τζιπ και την Φιλιπινέζα μου να κάνω μπάνιο στην Ελευσίνα, αντί να πράττω το καθήκον μου, ψηφίζοντας εσένα και τους ομοίους σου; Δεν με είδες καλά Θόδωρε μου, δεν ήμουν εγώ στην πλαζ της Ελευσίνας...

Και εγώ καλέ μου, μαζί με εσένα Επιτάφιο διάβαζα. Εσύ για να τον προβάρεις στα κανάλια και εγώ ..ε, όσο να πεις ένας ...Επιτάφιος, πάντα χρειάζεται. Και κοίτα τι βρήκα Θόδωρε...

«Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας». Ναι, ασφαλώς να στο ....μεταφράσω καλέ μου... Αει και πηδήξου ρε Πάγκαλε... λέει ο ...Θουκυδίδης... Εγώ πάλι... ΤΙΠΟΤΑ.

17 σχόλια:

cynical είπε...

Καλημέρα Κατερίνα,

έτσι οπως το κόβω το σιτεμενο παλικαρι, ένα μόνο βήμα απέχει από τη γραφικοτητα. Μπορεί και μια τριχα.

katerina είπε...

Καλημέρα Cynical,
το "παληκάρι" προσπαθουσε πάντα να καλύψει την ανεπάρκεια του, παριστανοντας το ...μαυρο προβατο του κομματικού συστηματος. Όταν τα πραγματα ζοριζαν ακριβώς λογω της ανεπάρκειας του, ...το έπαιζε διαφορετικός, πληθωρικός, εκτός κλισέ, και ...τρομαρα του...ανεξελεγκτος. Αλλωστε αυτό ειναι και το μονο στο οποιο εξαντλειται η "ευφυία" του.
"Παιδί" της κομματικής ιντριγκας και της σαπίλας, αιωνιος αποτυχημένος, προσπαθουσε να προκαλέσει για αν εχει και αυτός τον χρονο και τον χωρο του στην τηλεοπτική επικαιρότητα.
Τρελαινομουν πάντα όταν όλοι ορκιζονταν στην ...ευφυία του Παγκαλου. Αληθεια, αυτή η ευφυία, δεν πρέπει κάποτε να εχει ένα αντικρυσμα κάποιας πολιτικής επιτυχίας, κάποιου αποτελέσματος, περα απο τις επιτυχημένες πελατειακές σχέσεις με την εκλογική σου περιφερεια;

apos είπε...

Καλημέρα Κατερίνα,

Αν κρίνω από το 'τικ' στον ώμο, μάλλον το πάει για Επίτιμος, οπότε θα τον έχουμε κοντά μας πολλά χρόνια ακόμα.
Για να μην πλήττουμε ούτε εμείς, ούτε το ΤΙΠΟΤΑ, ούτε οι Γερμανοί.

katerina είπε...

Μπα, εγώ άκουσα ότι ο Λαμπράκης, ο Μπομπολας και τα άλλα παλληκάρια του Mega, ψαχνουν για φτηνές λύσεις, να καλυψουν τα κενά του τηλεοπτικού προγράμματος.
Ε, το ένα χερι νιβει το αλλο και τα δυο το προσωπο.
Θα καλυπτει τα κενά του δελτίου ειδησεων. Γενικώς θα καλυπτει τα κενά...
Απο τον ALPHA, επίσης του έγινε λεει μια καλή προταση... Γουσταρουν οι Γερμανοι... αυτοι οι "γιγαντες με τα πηλινα ποδια", τις συγνώμες.
Εχει προοπτικές επγγελματικής αποκαταστασης ο Θοδωρος. Ο Θοδωρος της γαργάρας, ο Θοδωρος της καρπαζιάς και του παρακομματικού ενυδρειου.
Προσπάθησε να τον βοηθησει και ο Αβραμοπουλος, αγαλμα του εχει κάνει εξω απο το σπιτι του... Ο Παγκαλος κατορθωσε το ακατορθωτο... να κάνει το τιποτα...κάτι.

Meropi είπε...

Αμάν βρε Κατερίνα, μ' έστειλες. Διαβάζοντας σιγά σιγά την ανάρτηση σου, σκεφτόμουν τι παρηγορητικά λόγια να σου γράψω που σε "έφτυσε" ο δεσμός σου. Χα χα χα χα!!!!!!
Ο Πάγκαλος ήταν τελικά ο "καλός" σου????? Και πάλι χαχαχαχαχα!!

Ι.Σ. είπε...

Άαα, όλα κι όλα! Στην καλή τη μ... τύφλα νάχει το γ..., όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας.
Με επωδό: Γεια σου Καρακώστα με το κλαρίνο σου!

Ι.Σ. είπε...

Συμπληρωματικό: Όταν είναι ακριβής δεν είναι κομψή η μετάφραση, λένε...
Συγχαρητήρια Κατερίνα!

alex_m είπε...

Τώρα εσείς κάτι ξέρετε κι εμένα δεν μου λέτε , αλλά ας είναι , φίλοι είστε ...
Ομως να ξέρετε , θα το έχετε καταλάβει , όταν ακούω κάτι ξιπασμένα πασόκια , να στάζει μέλι ο στόμας τους για τον χοντρό , κάτι με πιάνει , κάτι σαν αναγούλα , αυτό το αίσθημα του κενού στα σκαμπανεβάσματα του romilda μέσα στο κατακαλόκαιρο .

NdN είπε...

Δηλαδή όχι μόνο παρακολούθησες τον Πάγκαλο, αλλά έδωσες και σημασία σε αυτά που λέει...και τέλος έγραψες και ολόκληρη ανάρτηση για χάρη του. Καλά δικό σου είναι το blog, αλλά όχι και για τον Πάγκαλο!

katerina είπε...

Μερόπη καλημέρα,

Ο …δεσμός μας, αποθρασύνεται. Κάπου κάποιοι πίστεψαν ότι η αλαζονεία είναι …ερωτευσιμη. Και παρά το ότι έχουν σπάσει δεκάδες φορές τα μούτρα τους, μυαλό δεν βάζουν. Φτάνει λίγο να ξεχαστείς και να χαμογελάσεις αμήχανα, για να νομίζουν ότι μπορούν να βάλουν και το πλαίσιο της σχέσης. Ας μην πιστέψει κανείς ότι ο Πάγκαλος είναι κάποιος γραφικός και ανεξέλεγκτος. Ο Πάγκαλος ήταν πάντα ο λαγός …μιας που δεν κατόρθωσε να είναι ποτέ ο δρομέας νικητής…

katerina είπε...

Ι.Σ.
Ο κόσμος, οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, είναι πάντα οι πολύφερνες γκόμενες.
Απλά κάποιοι…αποθρασυνονται πολύ ευκολα, στραβωμένοι απο κεράκια που τα πηραν…για προβολείς…

katerina είπε...

Κάκο,
Η πουτάνα θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…. Λέει μια παλαιά και πολύ χρήσιμη παροιμία.

katerina είπε...

Ndn,
Τώρα είναι κρίμα να τα πω σε εσένα, αλλά μου δίνεις τόσο ωραία πάσα, και εχω και σοβαρό πρόβλημα να αντισταθώ στους πειρασμούς... Και έτσι τα λέω στην νύφη, να τα ακούσει η πεθερά.

Οποίος πίστεψε ποτέ ότι ο Πάγκαλος είναι ο τρελός του χωριού, πλανήθηκε πλάνη οικτρά. Ο Πάγκαλος, το είπα και παραπάνω... ένας λαγός είναι. Δεν υπάρχει πιο ενταγμένος στο κομματικό συστημα απο αυτόν. Ο Πάγκαλος δεν ειναι ένας ...ξεχωριστός πόλος, ένας αυτόνομος του πολιτικού του χώρου, όπως βαυλακιζεται να πιστευει, και όπως προσπαθουν να μας πείσουν να πιστεψουμε. Τι να κάνουμε ρε παιδιά... του ανεβηκε πάλι το σακχαρο....
Οχι Ndn, ο Πάγκαλος ήταν πάντα, ΠΑΝΤΑ, εκπρόσωπος του κομματικού παρακράτους. Για ...θυμήσου και λίγο παλιότερα... Για να θυμηθούμε και λίγο ...τους 4. Ένας κλασικός αποτυχημένος που του επιφυλάχτηκε ο ρόλος του πολύ ελεγχόμενου προβοκάτορα. Και μιας που κλασικός αποτυχημένος σε ότι κι αν έκανε, για να επιβιώσει, τον αποδεχτηκε. Ο ...Παγκαλος κάθε άλλο παρα γραφικός ειναι, και ...παρα την εξωτερική του εικονα, κάθε άλλο παρά ...πληθωρικός γκαφατζής. Κομματικός αποτυχημενος.... Με ότι και όσο επικινδυνο ακουγεται αυτό.

katerina είπε...

Είναι ρεμάλι αυτός που δεν πάει να ψηφίσει για να κάνει την πλάκα του- όχι γιατί ήταν αναγκασμένος ή γιατί είχε προβλήματα»

Κάκο, επειδη προφανώς δεν ειχες ενημερωθεί...για τον Παγκαλο και την καινουργια αποστολή του... που προφανώς του αρεσει πολύ, και την επαναλαμβάνει, σε όλα τα ΜΜΕ, που του δινουν χωρο και τόπο, αυτή ηταν η χθεσινοβραδυνή δηλωση του στο ραδιοφωνο της net.
Αληθεια Ndn, πιστευεις ότι ο Παγκαλος έχει το ακαταλογιστο, ότι...ειναι το κακό, το άτακτο παιδι του Κινηματος, ή ...καθείς και ο ρόλος του...
Και πάρα πολλοι "καθενας" και πάρα πολλοι ρόλοι...

de profundis είπε...

NOBODY IS PERFECT I AM NOBODY

thanos126 είπε...

Ο Πάγκαλος κάποτε μου έδινε την εντύπωση ότι όντως είχε ένα μυαλό που του επέτρεπε να κάνει, μάλλον λίγες, ξεκάθαρες και ουσιαστικές τοποθετήσεις.

Έχω την εντύπωση ότι έχασε τη μπάλα όταν έχασε τον τίτλο του δελφίνου. Σήμερα θα συμφωνήσω ότι είναι ένας τύπος που λέει παπαριές με στυλ και ύφος ιδιοφυίας.

Διαχρονικά, απ' τους υπερεκτιμημένους. Τελευταία, απ' τους ανευ λόγου υπερεκτιμημένους.

kostaslogh είπε...

σύμπτωση απόψεων

http://kostaslogh.blogspot.com/2009/06/361.html