Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Ο Ιωσήφ πάντα ήθελε να γνωρίσει την Μύκονο

Λοιπόν σιγά –σιγά συχωριανοί, θα την κάνουμε όλοι από το χωριό, για τόπους.....ίδιους με αυτούς που ζούμε τελικά, αλλά....η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Και επιτέλους καταθέσεις, καταθέσεις, καταθέσεις, είναι και χαμηλά τα επιτόκια, πάμε βρε να τα φάμε μέχρι μία.... Άντε τα ρούχα μας τα πήραμε, τα παπούτσια ...καλά...άπαιχτα, το μαγιώ ....τελευταίο , θα εξαρτηθεί το κόψιμο του από το αν αυτή η εκπληκτική κρέμα με ανανά, jojoba, άγουρα φασολάκια, ώριμα βερίκοκα, και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, από τον Εθνικό Προμηθευτή Χόντο, θα κρατήσει τις υποσχέσεις της, αλλά .....είμαστε και της διανόησης, αντε να αγοράσουμε και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούμε.

Χειμώνας έρχεται, όλο και θα πρέπει να ..τσιτάρεις καμιά ατάκα, για καμιά ....έτσι λίγο πιο intellectual παρέα, για κανένα post, .....ε, όσο να πείς όλο και χρειάζεται.

Άσε που μπορεί να ονειρεύεσαι τα ....απίστευτα για τις διακοπές σου, αλλά συχωριανοί, ιδιαίτερα όσοι θα πάμε ..ζευγαρηδόν, το έχω δει το όνειρο.....

Μετά τις πρώτες μέρες, ένα βιβλίο για να χωθείς, υποτίθεται διαβάζοντας μετά μανίας, μετα μεγάλης .....μανίας, για να αντιμετωπίσεις την γκρίνια του έτερου ημίσεως ...που μετά από 157 τηλέφωνα που έκανε, 1543 mails που έστειλε, ....βαριέται (στην πραγματικότητα ...σε βαριέται), το βιβλίο είναι ένα πολύ καλό μέρος να κρύψεις το «αει...» που σχηματίζεται στα βουβά χείλη σου, χωρίς να σε ακούσει. Μην χαλάσετε και τις καρδιές σας βρε αδερφε... Διακοπές είσαστε...

Πριν ξαμοληθείς στο Fnac, στον Ελευθερουδάκη, στην Πολιτεία, άντε να δεις και τι προτείνουν οι ...ειδικοί...

Και, για να μην κουράζεστε συχωριανοί μου, φρόντισα εγώ βρε, και σας προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να υιοθετήσετε τις επιλογές του Ριζοσπάστη για την παραλία.

Λοιπόν έχουμε και λέμε

«Βιβλία όπλο για κάθε εργαζόμενο. Προτεινόμενη βιβλιογραφία για το καλοκαίρι»Κυριακή 6 Ιουλίου, σελίδα 24.

Μεταξύ των άλλων απολύτως ευχάριστων και ανάλαφρων για την παραλία αναγνωσμάτων, ο Ριζοσπάστης προτείνει το «οι Θέσεις και το Καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς, όπως ψηφίστηκαν στο Β’ Συνέδριο της Πετρούπολης – Μόσχας, 6-25 Ιουλίου 1920» καθώς και τα «Άπαντα Ι.Β. Στάλιν, Τόμος 14ος» που διαβάζεται πολύ ευχάριστα κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα σας.
Και επειδή, πόσο να σας κρατήσουν αυτά, θα τα ρουφήξετε , άντε πάρτε και τον 15ο τόμο από τα άπαντα, μην ξεμείνετε.

Αν πάλι πάτε πάνω από μια βδομάδα διακοπές, ο Ριζοσπάστης σας προτείνει και «ιδεολογικά θέματα, που αφορούν το σύγχρονο δεξιό οπορτουνισμό, τα σύγχρονα αστικά ιδεολογήματα, αλλά και τον αντικομμουνισμό χτες και σήμερα»

Πέραν των απολαυστικών στιγμών που θα ζήσετε, συχωριανοί μου, θα έχετε το προνόμιο να κάνετε και πολύ καλές γνωριμίες.

Ας πούμε στην Ψαρού, όταν σας δουν να απλώνετε την κορμάρα σας στην ξαπλώστρα, βάζοντας προσκέφαλο τον 15ο τόμο του έρημου του Ιωσήφ, μια Πετρουλακη, μια Μενεγάκη, μια Ζήνα, μια Θωδη, δεν θα σας ζητήσει να το δανειστεί;;;

Στην Καλομοίρα μην το δανείσετε. Ντροπής πράγμα να το σκιάξετε το κοριτσάκι ....






Υ.Γ. Μα με όλα αυτά τα κουλά, είναι δυνατόν να μην το ρίξει η Συντρόφισσα Αλέκα στο δωδεκάποντο με την λαμέ σόλα;;; Αμ, ο σύντροφος πίσω της, μέσα στην ντίρλα τον βλέπω. Ο Πρίγκηπας, που βρήκε επιτέλους σε ποιαν πήγαινε το γοβάκι γόνδολα..... Τωρα να είναι ο μαγαζάτορας, και να χαίρετε που όλα τα μοντέλα προτιμούν το μαγαζί του για τα ...ψώνια τους;;; Τέτοια διαφήμιση που θα του κάνει....


Ναι την ξαναέβαλα την φωτό. Είναι εκπληκτική. Να την εμπεδώσετε.


Και για να σας εξιτάρω θα κάνω και την προδιαφήμιση του επόμενου post. O Κολοζώφ με μαγιό στριγκ και τον 16ο τόμο .....προσκεφάλι.
Και μην με ρωτήσετε πόσους τόμους είναι τα άπαντα του Στάλιν, ούτε γιατί φέτος ειδικά, πρέπει να διαβάσουμε τον 14ο.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοσαρκαζόμενη πάλι,Κατερίνα μου, ή σαρκάζοντάς τους με "αντικομμουνιστική διάθεση.." όπως θα σχολίαζε και ο καλός μας "Ριζοσπάστης" -βεβαίως,βεβαίως-με έκανες να γελάσω και να..κλάψω..!!Γιατί πρέπει νάσαι,όπως τόχεις πια συνήθειο,τόσο αληθινή;
Περικλής

monahikoslikos είπε...

Έτσι δένεται το ατσάλι, ατσαλώνεται η ιδεολογική προσήλωση και ωριμάζει ο επανστάστης, λέξη τη λέξη, σελίδα τη σελίδα, βιβλίο το βιβλίο, τόμο στον τόμο χωρίς ανάπαυλα χωρίς σταματημό ακόμα και στο ναό της καπιταλιστικής εκπόρνευσης -τη Μύκονο- προετοιμάζονται ο επαναστάτες για την επίθεση στα ...χειμερινά ανάκτορα και τη νίκη του καλού πάνω στο κακό.
υ.γ: Δεν μας πτοούν οι αντικομμουνιστικές υστερίες των υποταγμένων θυληκών, το προτσές της επανάστασης ξεκίνησε αρκεί να μην εκτροχιάσει το τρένο η Λιάνα η νταρντάνα.

Matrix είπε...

Και επιτέλους καταθέσεις, καταθέσεις, καταθέσεις, είναι και χαμηλά τα επιτόκια, πάμε βρε να τα φάμε μέχρι μία....

Αυτό δεν υπάρχει σε μένα.

Κάτι κάνω λάθος μου φαίνεται...

Αυτά τα κόκκινα πίσω από το κεφάλι της Αλέκας τί είναι?

katerina είπε...

Καλώς τον real φίλο μου από το αληθινό ...χωριό, στο virtual τσαντίρι του εικονικού χωριού μου.

Ρε Περικλή, όλο με λίστες βιβλίων μου έρχεσαι και μου προτείνεις αλλά τις ...καλές επιλογές μόνη μου τις βρίσκω.

Υ.Γ. όσο για το «αληθινή» καλέ μου φίλε, δεν είναι δα και ..αρετή. Συνήθως είναι ο πιο κλασικός τρόπος για να επιτύχεις το ...δήθεν αληθινό χωριό να λατρεύει να σε μισεί.
Αλλά ο λυτρωτικός αυτοσαρκασμός είναι ο μόνος τρόπος ...επιβίωσης. Μπορεί να χάνεις ... «φίλους» αλλά έχεις πάντα ΦΙΛΟΥΣ.

katerina είπε...

Αχ Λύκε μου, μπορείτε παρακαλώ να αρχίσετε την επανάσταση χωρίς εμένα;;;
Με ζορίζουν λίγο τα φυσεκλίκια στους 35 βαθμούς.

Άσε που, τώρα που η Αλέκα ανακάλυψε την χαρά της γόβας, μπορεί να ζητάει να μοιραστούμε τα 1563 ζευγάρια παπούτσια μου...

Και Λύκε μου, δεν τα έχω ξεπληρώσει ακόμα το έρημο το θηλυκό.
Πολύ φοβάμαι ότι πάνω από τον τάφο μου θα έρχεται να ζητάει η Καλογήρου τις υπόλοιπες από τις 2789067 δόσεις της κάρτας μου....

katerina είπε...

Matrix μου, είναι πολύ απλό να έχεις καταθέσεις στην τράπεζα.

Όταν στον λογαριασμό του, επί σειρά ετών δικτάτορα της Παραγουάης, Αλφρέντο Στρέντερ, βρέθηκε το μυθικό ποσό του 1 δις δολαρίων, και ρωτήθηκε που βρήκε τόσα χρήματα, απάντησε ...αφοπλιστικά «μα είναι απλό, έκοψα το κάπνισμα».

Μήπως καπνίζεις matrix μου και γιαυτό δεν εχεις καταθέσεις;;;

katerina είπε...

Α, με ρώτησες και για τα κοκκινα πάνω απο το κεφάλι της Αλέκας.
Τι να σου πω, δεν έχω παει και στον Περισσό τον τελευταίο μήνα.

Ισως το ντεκόρ, κάτι κοκκινο πάντα χρειάζεται, ίσως πάλι να παίρνουν ρευμα για τα εκκολαπτήρια των νέων στελεχών, ή για τα ηλεκτροσόκ των αντιφρονούντων.

Matrix είπε...

Δεν καπνίζω δυστυχώς, γιατί θα είχα την επιλογή να το κόψω και κάτι να καταφέρω :)

Δικτάτορας δεν βλέπω την προοπτική να γίνω...

Άρα no options.

Όλα καλά όμως.

cynical είπε...

Και συ βρε Κατερίνα μου στη Μυκονο πας, και οχι στην Κούβα. Τον Ριζοσπάστη βρήκες να συμβουλευτεις; Ας ανοιγες καποιο πιο life style περιοδικο. Τις Παυλίνα Παμπούδη, ή Μανινα Ζουμπουλάκη γιατι τις σνομπάρεις; Αν μετρήσεις το παχος των βιβλιων τους κανουν και παρακανουν για προσκεφάλι.

katerina είπε...

Cynical μου, δεν στα είπα τα νέα. Φέτος δεν θα πάω Μυκονο.
Δεν βρήκα να νοικιάσω ξαπλώστρα πρωτο τραπέζι πίστα, ε, και ..δευτερο...δεν λεει.
Τι να κάνω μιας που δεν μου βγήκε το εγχώριο jet set, μιας που η τεως κ. Κουγια δεν μου κάνει χώρο να ξαποστάσω και εγώ εκει στα κοσμικά, πήρα τον 14ο τόμο και....

apos είπε...

Αυτά τα βιβλία που προτείνετε, querida, τα πουλάνε κάπου;
εγώ θα πάω FNAC, αλλά αν δεν τα βρω, υπεύθυνη και υπόλογη. Θα σας τραβήξω μια καταγγελία στον πάνω όροφο που είναι τα oysho και μετά να σας δω.
Αναμένω φωτό Ορέστη Κ.
Σας ασπάζομαι και δεν ρωτώ για τον 14ο τόμο.

katerina είπε...

Αχ αγαπητέ μου, σας βλέπω συγκλονιστήκατε.
Έτσι θα γίνει η επανάσταση, απο στόμα σε στόμα, απο blog σε blog.

Αλλά ασφαλώς δεν τα πουλάνε σε καπιταλιστικούς ναούς τύπου fnac. Μιας όμως που σας κόβω για Mall, μπορεί να δείτε την συντρόφισσα που ψάχνει για γόβες. Ρωτήστε την.

Εμένα στην ..ΚΟΒΑ (αδαή σας βρίσκω, να σας εξηγήσω, ΚΟΒΑ means Κομματική Οργάνωση Βάσης) μόνο να προτείνω μου ζήτησαν. Δεν πιστέψαμε ποτέ ο καθοδηγητής μου κι εγώ ότι θα βρεθεί άνθρωπος να τα αναζητήσει.

Υ.Γ. Παρακαλώ την επόμενη φορά να μας επισκεφτείτε με την υπέροχη μουσική του blog σας. Άλλοι ακούνε cd, άλλοι ραδιόφωνο, άλλοι ακούνε την φωνή τους, εγώ σταθερά συντονισμένη με το blog σας.

apos είπε...

Με κατασκλαβώσατε και πάλι! Αλλά κοιτάχτε όμως: περονιστής είμαι, δεν είμαι και αδαής! Κάτι είχαμε ακούσει και εμείς για ΚΟΒΑ!
Όσο για τη φωτό της συντρόφισσας, δεν είναι στο Mall, αλλά στο εργοστάσιο της ELITE (τα υποδήματα, ουχί τις φρυγανιές) και τα πραγματάκια πίσω στον τοίχο -τα κόκκινα- είναι gigantic πρίζες (να απαντήσουμε και στον φίλο matrix, δύο στενά παραπάνω).
Τι είπατε; Πού το ξέρω; ε, κάτι ξέρουμε και εμείς από παρακολουθήσεις....

Nikos Lioliopoulos είπε...

Αυτή ξαπλωμένη μπρούμυτα διάβαζε το βιβλίο της . Δεν έκανε τίποτε άλλο από το να διαβάζει.
Αυτός φορώντας τα μαύρα γυαλιά ηλίου (που αγόρασε από τη λαϊκή αλλά μεταξύ μας…) «επόπτευε» σχολαστικά την παραλία. Όχι δεν έψαχνε κάτι , επόπτευε όμως...
Για μια στιγμή αυτή σηκώνει το βλέμμα της από το βιβλίο και τον κοιτάζει, χωρις αυτος να την αντιληφθεί
Μια γυναικεία φωνή διαταράσσει την μεσημεριανή τους γαλήνη .
«Αει γ……ου»
Αυτός σαστίζει ,κοιτάει προς αυτή . Δεν είναι δυνατόν . Είπες εσύ τέτοια κουβέντα , εσύ μια μορφωμένη κυρία . Γίνεται έξαλλος. . Έχει χάσει πλέον κάθε εκτίμηση για τη σεμνή -όπως νόμιζε- σύντροφο του.
Όχι αγάπη μου όχι . Από τους διπλανούς είναι...
Είπα και’ γω , σκέφτεται ανακουφισμένος. . Η δική μου η τόσο σεμνή και σοβαρή σύζυγος ,ποτέ δεν θα τολμούσε να πει τέτοια κουβέντα . . .

katerina είπε...

Αγαπητέ apos, με εντυπωσιάζετε. Το Περονιστής το είχαμε αντιληφθεί απο το blog σας ΄στο οποίο ξεκαλοκαιριάζουμε.
Αλλά όλες τις άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ομολογώ ότι θα προτιμούσα να μην τις ξέρω.
Φαντάζομαι ότι υπονοείτε ότι η συντρόφισα Αλέκα θα συνεχίσει να φορά παπουτσια απο τον Μουγερ και απλώς συμπαραστεκόταν σtους λούμπεν προλετάριους βιομηχανικούς εργάτες..
Κι είπα και εγώ.....

katerina είπε...

Νίκο, αν αυτό το σχόλιο σου είναι προδημοσίευση από κάποιο ....ψυχαναλυτικό δράμα παραλίας, επέτρεψε μου να έχω τις ενστάσεις μου για την εμπορικότητα του.
Τα μισά βιβλιοπωλεία έχουν τιγκαρισμένες τις προθήκες τους από ....δράματα σχέσεων.
Λες κι οι σχέσεις δεν είναι δράματα από μόνες τους.
Άρα, η προσφορά είναι μάλλον μεγαλύτερη από την ζήτηση.

Που εκείνη η εποχή με τα Αρλεκιν που ήξερες ρε αδερφέ τι στο διάολο αγόραζες.
Τώρα αγοράζεις ένα ...βαρύγδουπο τίτλο, και από τις πρώτες πέντε σελίδες καταλαβαίνεις ότι θα ξαναφάς στην μάπα αυτό το κλασικό concept, όπου η πονεμένη πληγωμένη και άλλα επίθετα...ψυχή, βρίσκει αυτόν με το θεληματικό πηγούνι, την μυρωδιά...κέδρου και το ...καυτό βλέμμα(στην πιο trendy εκδοχή του ψυχοδράματος, αυτός εκτός των ανωτέρω, έχει και μια carrera), για να ανακαλύψει (η πονεμένη ψυχή) μετά από 223 σελίδες τις μισές εκ των οποίων τις έχεις διαβάσει κοιμισμένη, ότι αυτός είναι ο κλασικός τύπος με τις ανασφάλειες του, με τα κόμπλεξ του, με το Οιδιπόδειο του, και όλα τα συναφή, που θα την ...πονέσει (χτυπα κι άλλο θα τ' αντέξω) αλλά το τέλος η πονεμένη ψυχή, θα κάνει αυτόν με το καυτό βλέμμα απο γαιδούρι ...άλογο. Δηλαδή ο κλασικός μαλάκας όλων των ψυχοδραμάτων που στο τέλος το τρώει το κεφάλι του. Πουλαει και την carrera και αγοράζει κάτι σε πολυμορφικο.

Φίλε Νίκο, ανάμεσα σε ένα ακόμα δράμα παραλίας ....και στον 14ο τόμο, θα προτιμήσω τον 15ο.

Αν πάλι επιμένεις να το γράψεις, καλέ μου, γύρισε την αυτήν την έρημη διανοούμενη ...πληγωμένη ψυχή και λίγο ανάσκελα, πιάστηκε....

cynical είπε...

Κατερίνα σε βρισκω πίσω στα κοσμικά. Καλά, δεν εμαθες οτι ο κ. Κούγιας απαγόρευσε στα παιδιά του να πηγαινουν στη Μυκονο; Οπότε και η κ. Κουγια σαν καλή μάνα που δεν αποχωρίζεται τα παιδιά της δεν θα πρέπει να βρισκεται εκεί επίσης.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Κάτι σε Λούξεμπουργκ μου βρίσκεται μόνο. Οι "Πολιτικές γραφές", άν δε κάνω λάθος...
Πολύ μικρό για προσκέφαλο, ρε γαμώτο...

katerina είπε...

Καλη μου cynical, μάλλον έχω μεινει πίσω στα κοσμικά.
Αλλά απο την άλλη, αν δεν είναι η τέως κ. Κουγια, μαζί με τον στυλίστα, την κομωτρια της, τον προσωπικό της trainer, με ποιον να πεις δυο κουβέντες πια σε αυτό το νησί;;;
Είδες βρε παιδί μου, την χώρισε το παλιοτόμαρο και χάσαμε και εμείς την παρέα μας...

katerina είπε...

Ναι βιολίστρια μου, δεν νομίζω η Ρόζα να είχε έφεση στις... παραλίες.
Αλλά μου έχει ξεμείνει ένα προσπέκτους των παλαιών καταστημάτων "Γερμανός". Αν νοιώθεις ασφάλεια με προσκέφαλο κάτι προτεινομενο απο το ΚΚΕ, να στο στείλω.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Με απογοήτευσες Κατερίνα.
Σε σένα στήριξα τα…. όνειρα μου.
Έλπιζα ότι στο κειμενάκι αυτό θα διέκρινες τον νέο… Χεμινγγουει. Η έναν Κουμανταρεα η έστω τον νέο Αλέξη Σταμάτη( που είναι και κούκλος). Η έστω έναν κάποιον, ένα συγγραφικό ταλέντο βρε παιδί μου.
Μου γκρέμισες τα όνειρα , άκαρδη γυναίκα.
Αν μάλιστα το συνδυάσω με την επι 4 μήνες αποτυχημένες μου προσπάθειες να γράψω το «γιατί δεν έγινα γκέι» ως αντιπερισπασμό , πρέπει να το πάρω απόφαση. Δεν κάνω για συγγραφέας.
Θα επιστρέψω στα σπαρτά μου, ούτε αυτή τη φορά το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.
Αλήθεια όμως,, με έχετε ακούσει ποτέ να τραγουδάω;
:))

habilis είπε...

Συντροφισα το ευρηματικοτατο και χιουμοριστικο αυτο post φοβουμαι οτι θα το πληρωσεται ακριβα.Σας περιμενει το χειριστο .Το κομμα δεν ευρισκεται εις κωμα.Το κομμα δεν τα συνχωρει αυτα .Το κομμα δεν φειδεται διαγραφων...

katerina είπε...

Νίκο μου, μπορεί και να κάνω λάθος, γράψτο εσύ και που ξέρεις ....μπορεί ακόμα να υπάρχουν πονεμένες ψυχές που αγοράζουν ψυχαναλυτικά δράματα ...παραλίας.

Πάντως καλού κακού, ζήτα και απο τον Φοίβο να σου γράψει κάτι.
Θα χρησιμοποιήσουμε το cd, για το promotion του ψυχοδράματος.
Εχω μια ιδέα και για εξώφυλλο....

katerina είπε...

habilis, μα .....αυτό είναι το concept.
Να με διαγράψει το Κομμα, και μαζί με τον Τατούλη και τον Βενιζέλο να φτιάξουμε το κομμα των αδιάφθορων. Τον Βουρλούμη, θα τον κατεβάσουμε στην Α Αθήνας. Τον Χριστοφοράκο, στην Β.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Είστε απαράδεκτη Κατερίνα!
Το Τσουκάτο τον αφήσατε στην απ'έξω!

katerina είπε...

Αχ, βιολιστρια μου, καλλιτέχνης εσεις, δεν γνωρίζετε τα ....μυστικά της πολιτικής.

Σιγά μην πάρουμε τον Τσουκάτο, να μας πάρει τα λεφτά, τα δικά μας λεφτά που με τόσο κοπο, θα μαζεψουμε απο τους χορηγούς μας και να τον κυνηγάμε.
Αυτούς που τα φέρνουν θα πάρουμε, απο αυτόυς που τα παίρνουν....χορτάσαμε.

Spyros Vlahos είπε...

Επειδή η Παπαρήγα είναι δύσμορφη τραβάει όλο το καλαμπούρι πάνω της.
Αν γραματέας του ΚΚΕ ήταν η Λάρα Κρώφτ, θα γίνονταν τώρα τέτοια σχόλια;

ΥΓ Φυσικά ούτε και το ΚΚΕ θά 'ταν ίδιο με τη Λάρα γραμματέα