Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

fair play

Δεν φοβάμαι τις λογιών λογιών εξουσίες, που με έναν κάποιο τρόπο αναδεικνύονται, εκλέγονται, διορίζονται, έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες, έστω καταχρώνται και κάποιες άλλες, αλλά κάπου, έστω αμυδρά, έστω υποτυπωδώς, έχουν ένα όριο. Έχεις κάτι να αντιπαλέψεις. Μπορείς κάπως να αμυνθείς.
Αν κάτι πραγματικά φοβάμαι είναι το θράσος όλων αυτών που αυτοχρήζονται αρχηγίσκοι, ποδοπατούν κάθε έννοια fair play, κάθε έννοια ευγένειας, και ποντάρουν στην ανοχή μας.
Σε όλους αυτούς τους τζάμπα μάγκες που η μαμά τους δεν τους έμαθε να χτυπάνε την πόρτα πριν μπούνε κάπου, απαντάω ναι, μπορείτε να θεωρείτε τους εαυτούς σας αήττητους στο παιχνίδι σας. Γιατί παίζετε μόνοι σας. Γιατί εμείς δεν σας παίζουμε....

55 σχόλια:

τσότσος είπε...

Κατερίνα καλησπέρα,
Σε ποιους αναφέρεσαι; Σε νοιώθω θυμωμένη και, από όσο σε ξέρω, δεν θυμώνεις άδικα...

Trifon Triantafillidis είπε...

Ξέρεις Κατερίνα κάποτε έλεγα σε ένα φίλο ότι αισθάνομαι παντελώς ανίσχυρος απέναντι σε ανθρώπους με την συμπεριφορά που περιγράφεις.

-Γιατί, με ρωτάει;
-Γιατί νοιώθω ότι πάντα με νικάνε, ότι πάντα μπορούν να με νικήσουν.
-Ε και λοιπόν τι έγινε; Τελικά αυτοί πετυχαίνουν περισσότερα πράγματα από σένα;
-Όχι, αλλά…
-Ε τότε άσε τους να σε νικάνε.

katerina είπε...

Γειά σας φίλοι.
Ξέρετε γιατί θυμώνω;; Γιατί άμα πάψεις να θυμώνεις σημαίνει ότι τις συνήθισες τις χοντράδες.
Αλλά βέβαια, έχετε δίκιο, γιατί εμείς το κέφι μας κάνουμε. Εμείς καλά περνάμε. Εμάς, κανείς δεν θα μας επιπλήξει, κανείς δεν θα μας μαλώσει και κανείς δεν θα μας ανταμοίψει για το "έργο" μας.
Εμείς γουστάρουμε να γράφουμε. Ε, άμα αρέσουν τα ....γραπτά μας, τιμή μας.......

τσότσος είπε...

Πού είναι τα γραπτά που μας "βούτηξαν" Κατερίνα, δεν τα βρίσκω.
Καλά κάνεις και θυμώνεις, είσαι "ζωντανή"...
Η τσαντίλα θα είναι να τα παρουσιάσουν για δικά τους, το χειρότερο, να καμαρώνουν...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Επειδή δέχτηκα εαν σχόλιο και απο τον τσότσο. Τί πρόβλημα υπάρχει κατερίνα;
Εκανα αναδημοσίευση των προτάσεων σας στο φόρουμ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ.
Εαν αυτό δεν το θεωρείτε σωστό πείτε μου το λάθος που έκανα....

katerina είπε...

Δεν δεχτηκες σχόλιο από εμένα Παναγιώτη. Από τον τσότσο δέχτηκες, γιατί ρωτάς εμένα;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Οκ, απλα ρωτάω εχτε πρόβλημα που εκανα αναδημοσίευση των κειμένων; Εαν εχετε τα κατεβάζω αμεσα απο το φόρουμ. Εγω τα έβαλα εκει επειδη θεώρησα τις προτάσεις σας αξιόλογες και οτι θα βοηθήσουν στον διάλογο για την διαφθορα...

katerina είπε...

Παναγιώτη επιμένω.
Γιατί απευθύνεσαι σε μένα;;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Διότι το blog για την διαφθορά ανήκει σε όλους σας Κατερίνα και οχι μόνο στον τσότσο. Οπότε ρωτάω εαν εσυ έχεις πρόβλημα με την αναδημοσίευση.
Ενα μέλος της ομάδας σας με είπε δημόσια άτιμο και ήθελα να ξέρω εαν εκπροσωπεί την άποψη ολης της ομάδας...

katerina είπε...

Λοιπόν, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις σε εμένα και δεν ρωτάς αυτόν που σου εξέφρασε το πρόβλημα, θα σου απαντήσω εκ μέρους μου.
Δεν έχουμε πνευματικά δικαιώματα κανείς και πουθενά.
Αμα θέλεις βάλε στο blog σου ή/και στο e-forum, το bannerακι μας. Αυτό λέω εγώ. Και δεν δεσμευει την ομάδα. Τώρα το τι λέει η ομάδα, ή ο Τρύφωνας, ή ο Αντώνης, ή ο Γεράσιμος, ή ο NdN, ή ο τσότσος, μπορείς φαντάζομαι να ρωτήσεις τους ίδιους.
Δεν συνεδριάζουμε ρε Παναγιώτη, ουτε παίρνουμε αποφάσεις κατα πλειοψηφία. Φαντάζεσαι ότι έχουμε κάνει όμιλο κατά της διαφθοράς και παραπέμπουμε το θέμα στα όργανα;; Μην τρελαθούμε.

τσότσος είπε...

Όχι, Παναγιώτη, προσωπική μου άποψη είναι και μην υπερβάλεις!
Πιστεύω ότι έπρεπε να πεις μια κουβέντα για την πρωτοβουλία μας (στο είπα και στο blog σου).
Δεν έχω πρόβλημα με την αντιγραφή στο φόρουμ, ίσα-ίσα, επιμένω όμως ότι θα έπρεπε να αναφερθείς στην πρωτοβουλία μας, full stop!
Δεν ανήκω σε κόμματα, δεν εκπροσωπώ παρά μόνο τον εαυτό μου και εκφράζω την άποψή μου όπως νομίζω.
δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάς το λόγο από την Κατερίνα...
Αν δημιουργείται πρόβλημα από την συμμετοχή μου, φεύγω και καλή καρδιά!

katerina είπε...

Και τώρα ήρθε η ώρα να αγριέψω και εγώ. Τσότσο, παράτα τις μα....ιες, ότι θα φύγεις γιατί τώρα θα θυμώσω πραγματικά. Εσύ είσαι φιλος μου. Και γιαυτό δεν θα απολογηθώ σε κανέναν. Τώρα τι ζόρι τραβάει με το δικό μου blog ο Παναγιώτης, δεν είναι ούτε το πρώτο μυστήριο που έχω να αντιμετωπίσω, ούτε το τελευταίο.
Goodnight boys.

vagnes είπε...

Δωστε περισσοτερο σημασια στην προταση και στην ιδεα και τη διακινηση της, παρα στην πατροτητα και στη μητροτητα αυτης.
Η αναδημοσιευση με ΑΝΑΦΟΡΑ γινεται καθημερινα απο ολους και αποτελει τιμη γι΄αυτον που την εκανε και εξακολουθει να εχει την ιδια ή και μεγαλυτερη αξια απο πριν.
Που το προβλημα;

ΥΓ: συγνωμη για την παρεμβαση δεν ξερω ουτε ειδα το θεμα, για να ειμαι οσο το δυνατον πιο αντικειμενικος με φιλους που καθημερινα διαβαζω και αγαπω...

τσότσος είπε...

Vagnes, θα μπορούσε να μπει link για τίς προτάσεις μας και όχι να γίνει copy-paste. Η αναφορά στην ΠΗΓΗ ειναι αυτονόητη, αλλοίμονο αν δεν γινόταν...
Συνήθως οι αναφορές σε πηγές συνοδεύονται και από σχόλια (θετικά ή αρνητικά) για την πηγή. Αυτό έλειψε και γι'αυτό αντέδρασα.

τσότσος είπε...

Κατερίνα, φίλη, σε ευχαριστώ!

vagnes είπε...

Δωσε μου το link αν θελεις, να δω αυτο που λες φιλε τσοτσο.
Ειμαι νεος στο bloging και θελω να μαθαινω.
Εκεινο παντως που πρεπει να μετραει ειναι και οι προθεσεις αυτου που κανει κατι ανορδοδοξο.

τσότσος είπε...

http://allazoume.first-forum.com/forum-f25/topic-t138.htm?highlight=%e4%e9%e1%f6%e8%ef%f1%dc
Αυτό είναι το link, vagnes.

tractatus είπε...

Να πώ κάτι:) Φαίνεται ότι ακόμα είμαστε σ'ενα στάδιο γνωριμίας. και το λέω αυτό γιατί ανεξάρτητα απο το τι θα έκανα εγώ στη θέση του ΠανΠαπ δεν πιστεύω ότι είχε κακή πρόθεση αλλά πρόθεση ν'αναδείξει στο θέμα. Εγώ στη θέση του θα έκανα μια ερώτηση...το λέω για να μη φανεί ότι δεν παίρνω θέση αλλά αυτό δεν λύνεται με αφορισμούς. Μαθαίνουμε κώδικες, μαθαίνουμε σχέσεις, μαθαίνουμε τρόπους...και η πρόθεση, όμως, δεν είναι αμελητέα.
Ολα λύνονται...ακόμα κι ο θυμός ξεδιαλύνει. Θα έχουμε κι άλλα να δοκιμαστούμε, ίσως σοβαρότερα.

vagnes είπε...

Συμφωνω απολυτα με την tractatus.
Οι ιδεες και οι προτασεις να προχωρουν ειναι το οφελιμο και ουσιωδες, τα υπολοιπα ας παραμενουν λιγο πιο πισω

τσότσος είπε...

Tractatus, vagnes, δεν κρίνω προθέσεις γιατί δεν είμαι Θεός να τις ξέρω, κρίνω συμπεριφορά που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν η ενδεδειγμένη: το φύλλο συκής, η αναφορά δηλ. στην πηγή (ξερά χωρίς σχόλια), δεν κρύβει την προσπάθεια οικειοποίησης των προτάσεων. Μπορούσε άνετα να μπεί η φράση "αντιγράφω από το blog προτάσεις ενάντια στη διαφθορά και προσυπογράφω γιατί μου φαίνονται αξιόλογες"...Τόσο δύσκολο ήταν;
Και κάτι άλλο: πολύ δύσκολη λέξη η συγνώμη στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Ειρηνη και ηρεμια!
please !

NdN είπε...

Οπως σε όλα τα θέματα (πλην του ΓΑΠ-Benny) θα συμφωνήσω με τον vagnes!!!!!

Σημασία έχει να προχωρήσει η συζήτηση και αυτό γίνεται όταν ο καθένας το προωθεί όπου μπορεί.

Νομίζω πως το εξαντήσαμε το θέμα. Το συνπέρασμα που κρατάω εγώ είναι ότι η ουσία είναι να προχωρουν οι ιδεες και οι προτασεις.

Καλό βραδυ!

τσότσος είπε...

Μου κάνει απλά εντύπωση, ndn, ότι η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Παναγιώτη περνάει ντούκου και εστιάζεται όλη η προσοχή στην προώθηση των προτάσεων...Μα όλη η προσπάθεια συμμετοχικής δημοκρατίας δεν επικεντρώνεται στην αυτοργάνωση των πολιτών; Πώς και δεν λέγεται μια καλή κουβέντα για αυτή την προσπάθεια (επαναλαμβάνω: δεν έχω κανενός είδους απωθημένα, αλλοίμονο αν περίμενα να ισοροπήσω το "εγώ" μου από τα καλά λόγια των bloggers, άλλωστε οι προτάσεις που αντιγράφτηκαν προέρχονταν κυρίως από τους άλλους φίλους και όχι από μένα). Και επιμένω: τυπικά είναι σωστή συμπεριφορά του παναγιώτη (ανέφερε την πηγή), επί της ουσίας έκανε ένα άκομψο unfair (παρουσιάζοντάς τες σαν δικές του) όπως λέει και η Κατερίνα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Όταν αναφερεις την πηγη ενος κειμένουν δεν τις παρουσιαζεις για δικές σου, τσότσο και Κατερίνα (εαν το είπες και εσυ).
Όπως και να εχει για να τελειώνει το ζήτημα εαν θέλετε μπορείτε να μου ζητήσετε να κατεβάσω τα κείμενα σας απο το φόρουμ. Αρκετα ασχολήθηκα με το θέμα και με τα κολλήματα του Τσότσου.
Γεια χαρά και συνεχίσε την εσωστρεφια!

katerina είπε...

Είπα να μην παρέμβω στην όλη κουβέντα. Αλλά μιας που γίνεται στο σπίτι μου.....
Ναι θα συμφωνήσω με την Ελένη (tractatus).
Όλοι δοκιμαζόμαστε. Όλοι περπατάμε σε έναν δρόμο που δεν τον ξέρουμε. Καινούργιο το μέσο. Καινούργιες οι σχέσεις. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό που με εξιτάρει περισσότερο σε όλο αυτό το πανηγύρι του blogging, είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε αγνώστους.
Συμπάθειες, Αντιπάθειες. Φιλίες. Κόντρες. Καυγάδες. Συναίνεση. Γλύκα.
Πόσο ο καθένας μας καταθέτει την αλήθεια του;;
Πόσο ο καθένας μας χρησιμοποιεί το μέσο για να μοιραστεί με τους ....άλλους μια πλασματική εικόνα του;;
Εκεί που ήξερες τους φίλους, τους αντίπαλους, τους συνεργάτες, τους ανθρώπους σου, εκεί που έβλεπες το βλέμμα τους, τη γλώσσα του σώματος τους, εκεί που ήξερες τις αντιδράσεις τους, ξαφνικά σε μια περίεργη νέα πόλη, μάλλον χωριό ακόμα, στήνεις το τσαντίρι σου.
Και χαζεύεις τους γείτονες. Και το πιο σημαντικό, όποτε γουστάρεις το κλείνεις το ρημάδι. Ένα απλό delete και ξεμπέρδεψες.
Όλοι καινούργιοι στο άθλημα, μεταφέρουμε τους κανόνες της καθημερινότητας μας, ανάγοντας τες σε εθιμικό δίκαιο. Έτσι πρέπει να είναι;;; Ποιος ξέρει;;;
Ποιος είναι τόσο σίγουρος;;;
Υ.Γ. Παναγιώτη, σε όλο αυτό τον καυγά, δεν μου απάντησες ποτέ, γιατί επέλεξες να τον στήσεις εδώ.
Και μιας που δεν απάντησες εσύ, ας βγάλω εγώ το δικό μου συμπέρασμα. Ίσως εδώ να νοιώθεις ευπρόσδεκτος. Και πράγματι έτσι είναι. Το σπίτι εδώ, είναι φτωχό (τεχνολογικά τουλάχιστον) αλλά η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή και καφέ, τσιγάρο και ένα ρακόμελο το κερνάμε πάντα. Καλώς τον.

Υ.Γ. την ώρα που έγραφα το σχόλιο μου, προφανώς έγραφες και το δικό σου. Τι να πώ; Απλά συναντηθήκαμε στον δρόμο. Τυχαία.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

απο το blog μου ξεκίνησε ο... καυγας. Είπα να τον μεταφέρω εδω μιας και το ποστ (για οποιον ή οποιους και αν το έγραψες) προσφερόταν για μια τέτοια κουβέντα.
Απλά θεωρώ οτι όποιος είχε πρόβλημα μαζί μου μπορούσε απλά να μου στείλει ενα mail (άλλωστε το δίνω στην αρχική σελίδα του τετραδιου) και οχι να με λασπολογεί δημόσια.
Ακόμα, όμως δεν μου είπες εαν συμφωνείς με την άποψη οτι παρουσίασα τα κείμενα σαν δικά μου;
Η αναγραφη της πηγής απο μόνη της δεν αρκεί για να αναδημοσιεύσεις ενα κείμενο;
Γνωρίζω πολυ καλά οτι στόχος σας δεν είναι η προβολή του blog αλλα ενας ουσιαστικός διάλογος πάνω στις (εξαιρετικά ενδιαφέρουσες) προτάσεις σας. Στο φόρουμ ήδη ξεκίνησε μπορείτε να μετασχετε και εκεί παράλληλα με το blog σας.

Υ.Γ Φυσικά και θεωρώ το ψηφιακό σου σαλόνι φιλόξενο. Το γνωρίζεις άλλωστε. :)

katerina είπε...

Ηρέμησε.
Σου είπα τη δική μου γνώμη.
Σου απάντησα Παναγιώτη.
Και σου ξανααντιγράφω την απάντηση μου:
"Δεν έχουμε πνευματικά δικαιώματα κανείς και πουθενά.
Αμα θέλεις βάλε στο blog σου ή/και στο e-forum, το bannerακι μας. Αυτό λέω εγώ. Και δεν δεσμευει την ομάδα. Τώρα το τι λέει η ομάδα, ή ο Τρύφωνας, ή ο Αντώνης, ή ο Γεράσιμος, ή ο NdN, ή ο τσότσος, μπορείς φαντάζομαι να ρωτήσεις τους ίδιους.
Δεν συνεδριάζουμε ρε Παναγιώτη, ουτε παίρνουμε αποφάσεις κατα πλειοψηφία. Φαντάζεσαι ότι έχουμε κάνει όμιλο κατά της διαφθοράς και παραπέμπουμε το θέμα στα όργανα;; Μην τρελαθούμε."
Όσο για το e-forum, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου απαντήσω πολύ πολύ ειλικρινά γιατί δεν γράφω. Γιατί ξέρω πολύ καλά Παναγιώτη, και ίσως καλύτερα από εσένα, που καταλήγουν και πως χρησιμοποιούνται όλες αυτές οι "προσυνεδριακές" προσπάθειες.
Στην καλύτερη περίπτωση στο καλάθι των αχρήστων. Στην χειρότερη ΣΑΝ ΕΠΙΦΑΣΗ ενος διαλόγου που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αχ και τι έχουν δει τα μάτια μας.......
Στο λόγο της τιμής μου, είμαι θυμωμένη με πάρα πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση με όλους εσάς που καταθέτετε το χρόνο, το μυαλό και πολλοί από εσάς την ψυχή σας.
Και για να χρησιμοποιήσω και τηλεοπτική διάλεκτο, τώρα που δεν μας ακούει κανείς - που λένε και οι tv personnes- είναι δεδηλωμένη η εκτιμηση μου σε όσους από εσάς που συμμετέχετε, παρακολουθώ. Και ιδιαίτερα στον Κρόγια. Οι αδυναμίες δεν κρύβονται.

Ανώνυμος είπε...

@ ALL
Γεια σε όλους σας το θέμα που έχει πάρει διαστάσεις για την δημοσίευση στο e-forum άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να αναγράφετε η πηγή και να υπήρχε και το link. Ο Παναγιώτης αν δεν το έκανε νομίζω δεν το έκανε από κεκτημένη ταχύτητα άλλο λόγο δεν βρίσκω. Επειδή συμμετέχω στο e-forum θα έπρεπε να είμαστε νομίζω πιο προσεκτικοί στο μέλλον και από ότι είδα έχει διορθωθεί. Το καλό είναι ότι το ποστ αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το δείχνουν άλλωστε και οι 8 απαντήσεις αλλά και οι πολλές [109] αναγνώσεις.

Υ.Γ. Ευχαριστώ την Κατερίνα για την φιλοξενία στο Τσαντίρι της μπορεί όπως λέει να είναι τεχνολογικά φτωχό αλλά είναι πλούσιο σε φαντασία.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Στέφανε η πηγη είχε αναγραφεί απο την αρχή, απο την πρώτη στιγμή που το ανέβασα στο φόρουμ.

τσότσος είπε...

Πολύ "μεγάλος" νοιώθεις, Παναγιώτη, για να μην ασχολείσαι άλλο με τα "κολλήματά" μου...Τί να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι απόλυτα "ισοροποιημένοι" και εξωστρεφείς όπως εσύ...Επιμένεις όμως να αγνοείς σε τί "κόλλησα", μάταιος όμως ο κόπος να συνεχίσουμε την κουβέντα, έξυπνος άνθρωπος είσαι (αν κρίνω από τα γραπτά σου) και κατάλαβες (αν και επιμένεις να αγνοείς στα σχόλιά σου) πού εστίασα. Περί λασπολογίας, τί να πω, ο καθένας μετράει με το δικό του μέτρο το μπόι του και τις αντιδράσεις των άλλων...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ειδικά μαζί σου (πώς θα μπορούσα άλλωστε), δημόσια έγραψες, δημόσια σου απάντησα.
Κατερίνα, συγνώμη που καταχράστηκα το χώρο σου. Νοιώθω απλά απογοητευμένος με αυτά που λες για προσυνεδριακές διαδικασίες και "καλάθια αχρήστων", αλλά και τυχερός που δεν οργανώθηκα ποτέ σε κόμμα και απ'ό,τι κατάλαβα το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποτελεί εξαίρεση από τα άλλα, παρ'όλα όσα κηρύττει ο "εξωστρεφής" αρχηγός του (περί συμμετοχής, αυτοργάνωσης και άλλα ηχηρά) και οι συν αυτώ...

katerina είπε...

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Καλώς ήρθες papanotas, συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί γιατί ο χώρος είναι αχαρτογράφητος, κινούμενη άμμος. Ότι υπάρχει στο ανθρώπινο σύμπαν, υπάρχει και στο διαδίκτυο που είναι ο καθρεφτης του, φόρουμ επικοινωνίας, πολιτική δράση, σκηνικά επιδειξης, τα πάντα.
Οσο για σένα Τσότσο, τι να πω πέρα από το σ'αγαπάω φίλε και σε ευχαριστώ;;
Υ.Γ. Με την καλή έννοια Άννη. Μην πάμε να κλείσουμε το ένα μέτωπο και ανοίξουμε άλλο.

katerina είπε...

Και κάτι άλλο ρε συγχωριανοί, που άμα δεν το πω θα σκάσω.
Το ηθικό δίδαγμα από όλο αυτό τον πανικό που έγινε σε αυτό το post είναι ένα. Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες.
Και για να μην μου αρχίσετε τα φαλλοκρατικά σας άντε να το κάνω πιο στρογγυλο. Οι γυναίκες είναι πιο καπάτσες.
Ο νοών νοείται.....

τσότσος είπε...

Α, βρε Κατερίνα, μ'έκανες και γέλασα...
Και εμείς σε αγαπάμε, να το ξέρεις, και να ξεχάσεις τα μέτωπα: "ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός"!!
Καλό απόγευμα να περάσεις!

Ανώνυμος είπε...

παρακολουθώ από χθες τα σχόλια και έχω να πω μόνο τούτο: αντιγράφω από το blog προτάσεις ενάντια στη διαφθορά και προσυπογράφω γιατί μου φαίνονται αξιόλογες. έγραψε ο τσοτσος στις 5/2/2008,είναι το σχόλιο που θα ήθελες να γράψει ο παναγιώτης αντί να ανφέρει ξερά την πηγή,πες ότι συμφωνώ μαζί σου. στις 20/12/2007 έχεις ένα post HACKER ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ και γράφεις στο τέλος πηγή:indymedia, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. Ο καθένας ας το πάρει όπως θέλει.
Κατερίνα συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

katerina είπε...

Τα ύστερα του κόσμου, που λέει και η γιαγιά μου.....
Ρε ανώνυμε, έχετε σαλτάρει τελείως;;;;
Προσπαθούσα να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι. Τώρα κατάλαβα.
Ψάχνετε παλιές αναρτήσεις στο blog του Τσότσου, για να δείτε αν κάποτε ανέφερε την πηγή;;;
Ωραία, έχουμε τον εθνικό Κλουζώ Μάκη, τώρα έχουμε και ντετέκτιβς διαδικτύου.
Τι να πω;;;
Υ.Γ. μετά από αυτό, μην μου πει κανείς να κλείσω την τηλεόραση. Το είπα γαμώτο, το είπα. Τηλεόραση, «εικόνα σου είμαστε και σου μοιάζουμε»

Ανώνυμος είπε...

Γνώμη σου,δεκτή,όπως δεκτή να παρακαλέσω να γίνει και η δική μου άποψη,αλλά πριν κάνουμε το οτιδήποτε καλό θα είναι να ρίχνουμε και μια ματιά πίσω μας.
Και θα ήθελα η απάντηση σου να μην είχε ειρωνικό ύφος(έτσι τουλαχιστον φάνηκε σε μένα,αν κάνω λάθος απλά προσπέρνατο, να είσαι καλά καλή συνέχεια.

τσότσος είπε...

Ανώνυμε, σε όλες τις αναρτήσεις αναφέρω την πηγή όπως όλοι. Το θέμα δεν είναι αυτό: ο Παναγιώτης ανέφερε την πηγή, ως όφειλε, νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να πει κάτι για την πρωτοβουλία μας αφού προέρχεται από ένα χώρο που τις στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν δεις, όπου έχω αναδημοσιεύσεις τις βάζω σε εισαγωγικά.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση που αναφέρεσαι, νομίζω ότι ήταν σαφές ότι αναφερόμουνα στο indymedia. Από τον Παναγιώτη περίμενα να αναφερθεί στην πρωτοβουλία μας και όχι να αναφέρει απλά την πηγή.
Εντυπωσιακό όμως να ψάχνεις παλιές μου αναρτήσεις...

Ανώνυμος είπε...

έψαχνα παλιές σου αναρτήσεις (ακούγεται λίγο ψωνισμένο και εδώ κάνω πλάκα)απλά αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι έχω πάρα πολύ καλή μνήμη.Όσα για αυτά που γράφεις παραπάνω ξέρεις πως φαίνονται στα δικά μου τα μάτια; Σαν να θες ο παναγιώτης να σε διαφημίση,μπορεί η πρόθεση σου να μην ήταν αυτή αλλά εγώ αυτό κατάλαβα και επειδή παρακολουθώ την κατάσταση από χθες αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.και ναι δίνω δίκιο στο παναγιώτη.
ΥΓ.μου είστε άγνωστοι και οι δυο σας απλά καταθέτω την γνώμη μου έτσι όπως φάνηκε στα μάτια μου

τσότσος είπε...

Λάθος κατάλαβες φίλε, δεν ζήτησα προσωπική διαφήμιση, αν αυτό κατάλαβες, λυπάμαι, είναι σαφές τί ήθελα για την πρωτοβουλία μας...Απλά και εσύ, όπως και ο Παναγιώτης, κάνετε πως δεν καταλάβατε τί εννουσα...
Μην τρελλαθούμε όμως ότι έχεις τόσο καλή μνήμη και ψάχνεις δικές μου (μόνο;) παλιές αναρτήσεις...Αφελής δεν είμαι!
Καλό σου βράδυ (Κατερίνα το διαλύσαμε το τσαντίρι σου, πρέπει να σε αποζημιώσω με καφέ και γλυκό...)

katerina είπε...

@ανωνυμος
κατ' αρχάς με ενοχλεί να σε αποκαλώ ανώνυμο και σε προσβάλλει και εσένα. Σε παρακαλω διάλεξε ένα ψευδώνυμο. Το blog, σου παρέχει αυτή την ρύθμιση (καλα νοιώθω και πολύ technofreak, τρομάρα μου η άσχετη!!!)
Λοιπόν, τι να διαφιμήσει ρε φίλε μου ο τσότσος;;; Τι πουλάει για να το διαφημίσει;;; Γιατί μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές;;
Λοιπόν η τσαντηρούχος επιβεβαιώνει την ποιότητα του τσότσου.
Πίστεψε με, αυτό που τον ενόχλησε και δεν τον αδικώ, είναι ότι όταν το ΠΑΣΟΚ, προτείνει την αυτοοργάνωση, θα περίμενε κανείς από τον συμμετέχοντα στην κατ'εξοχήν αυτοοργανωτική προσυνεδριακή πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, το e-forum, να στηρίζει και να διαφημίζει και όποια άλλη πρωτοβουλία, μπορεί να μην έχει την σημαία του ΠΑΣΟΚ, αλλά υποστηρίζεται από προοδευτικούς ανθρώπους. π.χ. όπως το έκανε ο krogias.blogspot.com.
Τώρα το γιατί έγινε εδώ ο καυγάς, μην ρωτάς εμένα.
Υ.Γ. και ρε σεις σταματήστε να μου ζητάτε συγνώμη για το χώρο, το MEGA είμαι, να πουλάω διαφημιστικό χρόνο για να μπαίνω μέσα;;; Χαρά μου είναι να σας υποδέχομαι.Το μόνο που με απογοητευει είναι ότι βλέπω ότι ο καυγάς πουλάει.....
Τέλος πάντων ας πουμε ότι μου χρωστάτε να μου πείτε πως στο καλό θα βάλω μουσική σ'αυτό το τσαντηροblog. Δέχομαι προσφορές.

τσότσος είπε...

Κατερίνα, σε ευχαριστώ, τόσο για τα καλά σου λόγια όσο και γιατί τόνισες πού αποσκοπούσε η κριτική μου.
Περί μουσικής θα σε βοηθήσω (η Άννη δηλαδή, εγώ είμαι άσχετος) αν δεχτείς να βάλεις Stones αλλιώς λυπάμαι, δεν θα "μπορέσω" (τέτοια "φωτιά" που είσαι, μόνο η μουσική τους σου ταιριάζει).

Ανώνυμος είπε...

δεν θυμάμαι μόνο δικές σου αναρτήσεις τσότσο,θυμάμαι και αναρτήσεις από άλλα blog που διαβάζω και απλά είπα την γνώμη μου αν αυτό το καταδικάζεις τι να πω....
από ότι φαίνεται η αποψή μου εδώ δεν είναι ευπρόσδεκτη οπότε και εγώ αποχωρώ από την συζήτηση και γενικότερα από την επίσκεψη στα blogs σας,δεν μου αρέσει να με ειρωνεύονται με τέτοιο τρόπο.(και πάλι έχετε το δικαιώμα επιλογής αν νιώθετε ότι δεν είστε ειρωνικοι προσπεράστετο)καλημέρα

τσότσος είπε...

Έλα τώρα φίλε, μη μας τρελλαίνεις, έχουμε ήδη εξουθενωθεί...Δεν σε καταδικάζει κανένας, απλά είναι εντυπωσιακή η επίδοσή σου και η αυτόκλητη υπεράσπιση του Παναγιώτη χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να δεις τί τονίζω στην κριτική μου (το επαναλαμβάνει και η Κατερίνα).
Έξυπνος πρέπει να είσαι, δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις αυτά που γράφουμε και γιατί αντέδρασα.
Τα περί διαφήμισής μου, τα προσπερνώ, είναι ανάξια σχολιασμού.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Λοιπόν, για να κλείσω την κουβέντα. καταρχήν πρέπει να γνωρίζετε οτι την προσπάθεια που κάνετε απο το blog την εκτιμώ αφάνταστα. Είδα προτάσεις αξιόλογες γι' αυτό και τις ανέρτησα και στο φόρουμ (με αναφορά στην πηγη απο το πρώτο δευτερόλεπτο).
Απο εκεί και πέρα στο φόρουμ έχουμε βάλει κανονισμό οτι απαγορεύονται τα διαφημιστικα άρθρα (αυτα δηλαδή που περιέχουν ευχολόγια για οποιοδήποτε blog ή site). Έχουμε διαγράψει αρκετές φορές τέτοια. Ούτε, εμείς, οι δημιουργοί του δεν διαφημίζουμε τα δικά μας blog. Εαν παρατηρήσετε στο φόρουμ εχω αναρτήσει προτάσεις για την παιδεία απο τους "φακέλους προτάσεων", blog στο οποίο μετέχω και συντονίζω και λειτούργησα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αναγράφοντας απλά την πηγη.
Προσωπικά το banner της κίνησης σας ήμουν έτοιμος να το ανεβάσω στο "πρόχειρο τετραδιο" και δεν το είχα κάνει μέχρι προχθές γιατί το μέγεθος του ήταν απαγορευτικό και προσπαθούσα να βρω χρόνο να κάτσω και να το κάνω μικρότερο ώστε να χωράει στην sidebar μου. Για την ανάρτηση του στο φόρουμ απο την άλλη δεν είναι κάτι που αποφασίζω εγώ αυθαίρετα (είμαστε 10 άνθρωποι), δεν είδα όμως κάποιον απο εσάς να στελνει ενα mail και να μας το προτείνει.
Όπως, λοιπόν, καταλαβαίνετε η επίθεση που δέχτηκα απο τον τσότσο (δημόσια μέσα στον χώρο των σχολίων του blog μου) και η συμφωνία της Κατερίνας με αυτό είναι πέρα για πέρα άδικη, κατα την γνώμη μου.
Θέλω να λήξει το θέμα εδω, ελπίζω να καταλάβετε ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας.

τσότσος είπε...

Θα μπορούσες να το πεις από την αρχή ότι δεν διαφημίζετε άλλα blog και να λήξει η κουβέντα, προτίμησες όμως να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τί εννοούσα και δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η παρελκυστική τακτική...
Καλή σου μέρα!

katerina είπε...

Παναγιώτη, νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε και μαζί με το θέμα εξαντληθήκαμε και όλοι μας.
όπως πολύ σωστά επισήμανε και η Ελένη, ο χώρος των blogs είναι νέος, αχαρτογράφητος, δυναμικός και εν τέλει όλοι μαθαίνουμε.
Εγώ, θα ήθελα πολύ ειλικρινά και δημόσια να ζητήσει συγνώμη, από όποιον θεωρεί ότι τον αδικησα.

katerina είπε...

ρε γαμώτο, επαναλαμβάνω την τελευταία μου φράση γιατι τώρα είδα ότι έχω κάνει λάθος στο πρόσωπο του ρήματος.
Εγώ, θα ήθελα πολύ ειλικρινά και δημόσια να ζητήσω συγνώμη, από όποιον θεωρεί ότι τον αδίκησα.

Τέλος καλό, όλα καλά.
Καλή δουλειά σε όλυς

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΩΡΗ ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΑΡΕΜΑΣ ΜΙΑ ΠΙΠΑ

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Και εγω Κατερίνα το κλείνω εδω. Έπρεπε να γράψω οσα έγραψα απο την αρχή απλά ήμουν ελαφρως εκνευρισμένος απο τον τρόπο που τέθηκε το θέμα.

τσότσος είπε...

Γιαυτό παρέμεινες ανώνυμος (ούτε για ψευδώνυμο δεν αξίζεις), για να βγάλεις στην επιφάνεια αυτό που σε χαρακτηρίζει, τον θρασύδειλο τζάμπα μάγκα που βρίζει χυδαία...
Καλά να περνάς μέσα στη λάσπη σου.

Ανώνυμος είπε...

αν υποψιαστώ ότι βρίζεις εμένα που μιλούσα από χθες θα νευριάσω πάρα πολύ,δεν νομίζω από τα σχόλια που ανταλάξαμε χθες να κατάλαβες ότι έχω τέτοιο χαρακτήρα.Δεν είμαι εγώ ο ανώνυμος που έβρισε την Κατερίνα,μην τρελαθούμε τελείως τώρα, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό το πράγμα. Και δεν είμαι άντρας είμαι γυναίκα.

Ανώνυμος είπε...

και θες ένα ψευδόνυμο θα στο δώσω:fuga.

Ανώνυμος είπε...

πάντως αν κάποιός θέλει να ζητήσει συγνώμη, από μένα θα είναι δεκτή.

katerina είπε...

@ fuga
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου ζητήσω συγνώμη αν σε έθιξα σε κάτι. Θα ξαναπώ για …….χιλιοστή φορά, ότι στον καινούργιο αυτό χώρο, δτο διαδικτυακό χωριό μας, όλοι μαθαίνουμε.

@ ανώνυμο εραστή μου
Ξέρεις καλέ μου ανώνυμε φίλε ,έτσι όπως έχουν λιγοστέψει στον κόσμο οι επώνυμοι άντρες ενίοτε το γ……, μπορεί να είναι και ευχή.

@όλους
Δεν έχω ενεργοποιήσει το moderation, επιτρέπω σε οποιονδήποτε το οποιοδήποτε μήνυμα και επίσης δεν έχω κόψει ποτέ σχόλιο.
Επίσης θεωρώντας ότι τα πάντα έχουν ειπωθεί, έχω εξηγήσει, έχω ζητήσει συγνώμη και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο δεν έχω καταλάβει όλο αυτό τον πανικό και έχω κουραστεί, θα προσπαθήσω να μην επανέλθω.
Τώρα αν γράψει σχόλιο σε αυτό το post ο Λάτσης και με ζητάει σε γάμο (ή ότι άλλο, Λάτσης είναι αυτός)*, αν κάποιος ευαρεστηθεί να μου πει πως θα βάλω μουσική (ματαιοπονώ), η τέλος πάντων κάτι εξίσου σημαντικό, τότε…..
Είπαμε, ποτέ μην λες ποτέ.

*άλλωστε μόνο αυτό δεν έχει γίνει σε αυτό το post.

katerina είπε...

Αντιγράφω ένα σχόλιο του Τρύφωνα, από το blog του http://blog.bluebit.gr/, στο post του:διάλογος με το blog μου

"Κατερίνα, το επόμενο μεταφυσικό ερώτημα που θα αποσχολήσει την ανθρωπότητα είναι:

Έχουν τα blog ψυχή;

Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι έχουν την δική τους ψυχή. Είναι το σημείο μείξης της δικής μας ουσίας με τον άλλο, τον έξω κόσμο. Κατ' αυτήν την έννοια αποκτούν την αυτονομία τους, δεν τα ορίζουμε πλήρως.

Πράγματι είδες η γραφή; Είναι το μέρος όπου οι ιδέες αποκτούν σταθερή υπόσταση, εκεί που σουρώνουν, τρέμω στην ιδέα ότι θα αντικατασταθεί με ήχο.

Όσο για την ανυπακοή των υπολογιστών, μην ψαρώνεις είναι κόλπο. Κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται ένοχοι για να καλύψουν τις δικές τους ατέλειες.

Λες νάχουν και οι υπολογιστές ψυχή; Αυτοί που τους φτιάχνουν σίγουρα όχι."

Νομίζω ότι ο Τρύφωνας δίνει, άθελα του και εν αγνοία του το καλύτερο τέλος σε όλο αυτό το τουρλουμπούκι