Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Μη με απελευθερώνεις, θα φροντίσω ο ίδιος"*


Οι …ευ-Πρεπει-ς του παρόντος τους, είναι αγενείς στο Μέλλον, συνηθίζει να λέει ο πατέρας μου.
Κι εδώ όλη η …ευ-Πρέπει-α του φτηνιάρικου μιντιακου ντουνιά έπεσε να σε κατασπαράξει, εικοσάχρονο!
Χτύπησες λέει το χερι στο τραπέζι του …πρύτανη, θα μπορούσες ακόμη και να τον χαστουκίσεις ρητόρευαν. Που είναι ο σεβασμός στην …ιεραρχία? Που είναι η αγωγή από την οικογένεια? Που είναι εκπαίδευση? Που είναι…

Θεατράλε απογοητευμένοι ζητούν εξ άμβωνος την επιβολή ορίων. Εκείνος ο  μέχρι πρότινος φιγουρατζίδικος αντικομφορμισμός της  ακατάσχετης …καινομοτολογιας που φόρεσε το ριγέ κουστουμάκι-εκείνου ντε, που δίνει και μπόι- παλαιού γυμνασιάρχη και μοιράζει αποβολές σε τεντιμπόηδες.
Οι θιασώτες της ιδιωτικής κοινωνίας των πολιτών που την βάφτισαν «δημόσιο», οι κολαούζοι και οι χειροκροτητές του αγροίκου πλούτου  αναπαράγουν κακέκτυπα από ηθικοπλαστικές ταινιούλες. Τα κατηχητικά  στα χρόνια της χολέρας.  

Οι μικροαστοί που ξόδεψαν ζωές  με ονειρώξεις μίμησης μπουρζουάδων. Να …προκόψεις, να μάθεις πεντε κολλυβογράμματα με τον Καπλανη …δάσκαλο, που θα του πει η …αγορά του κάθε Μπόμπολα τις ανάγκες της, να γίνεις ένα φτηνιάρικο υπάκουο ασπρο(?)-μπλε(?) κολάρο, να βλέπεις τηλεόραση, να έχεις και μια σελίδα στο fb να ποστάρεις φωτό από καμιά εκδρομούλα. Μπορείς να γραφείς και σε καμιά από τις στήλες τους καμιά παπαρια για sex! Όλα καλά…

Για τους μικροαστούς, αυτά τα εξώγαμα του κράτους και της κονομισιάς, η πίστη στην πρακτικότητα των αποδεκτών κανόνων ηθικής είναι η μόνη ασφάλεια τους. Λίγες εκκρίσεις… όσες επιτρέπει το “pretty bras”… μιας ομιχλώδους επιβίωσης.

Σε ενοχοποιούν εικοσάχρονο! Με το ίδιο θράσος  που πούλησαν τον νεοκυνισμό το Κλικ και το Νίτρο  στην –ενοχοποιημένη πλέον μητέρα σου- πουλάνε σε σένα την ανήθικη ηθικολογία το protagon και την Athens voice. Comme il faut χυδαιότητα για κάθε εποχή. Φτηνιάρικες ρεπλικες Ζωής για κάθε εποχή.

Α-Πρεπει-ς στους …Αντι-Κειμενικους, εικοσαχρονο!. Βγάλε τη γλώσσα  στις  πουτάνισες της μικρής βολικής εικονίτσας τους. Είναι αυτοί που δεν θα γίνουν ποτέ Εραστές της Μεγάλης Εικόνας.

Α-Πρεπει-ς σε αυτούς που λογαριάζουν για παραμέτρους του μέλλοντος σου, τις σταθερές του δικού τους παρόντος.

Α-Πρεπει-ς σε όλους τους …έντιμους κυρ Παντεληδες που σου ενεχυριάζουν τις συντεταγμένες του Ζαλόγγου τους.

Αιώνες τώρα αυτοί, αυτοί οι ίδιοι,  θαυμάζουν τα μυρμήγκια : «Τα μυρμήγκια έχουν ένα οικοδόμημα καταπληκτικό στο είδος του: τη μυρμηγκοφωλιά. Τα αξιοσέβαστα μυρμήγκια άρχισαν από τη μυρμηγκοφωλιά και θα τελειώσουν ασφαλώς εκεί, πράγμα που τους περιποιεί μεγάλη τιμή για την επιμονή τους και το θετικό τους πνεύμα.»*

Η μόνη …ευγένεια που χρωστάς είναι στο Μέλλον.

*Υπογειο, Ντοστογιέφσκι 

8 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Tι ειπε ο ανθρωπος...!!

kanaliotis είπε...

Οι φοιτητές ζητούν από τον πρόεδρο του ΤΕΙ να τηρήσει τον λόγο του.
Να κάνει αυτό που τους υποσχέθηκε.
Να παραιτηθεί, όπως τους υπόσχονταν ότι θα κάνει αν ποτέ καταργούνταν τα τμήματα που τώρα καταργούνται.
Ο πρόεδρος που τυχαίνει να είναι και "δάσκαλος" γνωρίζει ότι πλέον το μόνο που θέλει να εξασφαλίσει είναι τα λεφτά που παίρνει. Τελείωσε με τις ιδεολογίες και τις δημοκρατίες με τους "μαθητές" του.
Πλέον το λόγο τον έχουν τα λεφτά.
Φαίνεται αυτό από το ύφος του.
Δεν είναι πλέον δάσκαλος ούτε παράδειγμα για τους μαθητές του και το γνωρίζει και ο ίδιος.
....
Ξέρεις τι μου θυμίζουν αυτά τα videos Κατερίνα????
Μα πολύ!!!
Σαν να ήταν remake!!!


Το βίντεο του Φωτόπουλου που φώναζε "αναιδώς" στον Αθανασόπουλο, που τότε οι "κύριοι" και "κυρίες" έσκιζαν τα καλσόν τους για τον τρόπο που ο Φωτόπουλος "φέρονταν απέναντι σε αυτόν τον ευγενικό άνθρωπο, τον ευπατρίδη, τον Αθανασόπουλο".
-► Συμβούλιο ΜΑΪΜΟΥ !! Η οργή ξεχείλισε

Σήμερα ο Αθανασόπουλος είναι υπόδικος για τις ενέργειες του στη ΔΕΗ, ενώ ο Φωτόπουλος είναι ακόμη ο αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όμορφη Καλημέρα

katerina είπε...

Καναλιωτη,
ηθελα να γραψω εδω για το πως ο Φασισμός της Πολιτικής Ορθοτητας ξεπερναει αβρόχοις ποσί το εγκληματικο "τι" για να επικεντρωθει ηθικοπλαστικά στο λεκτικό "πως".
Αλλά ειδα αυτο http://www.xrimatistirio.gr/index.asp?id=20555&ekdosi=4790
Και μου γυρισε το μάτι...
Γιατι την Μανωλαδα του Κεραμεικου, το πως εκτοπιστηκαν, πεταχτηκαν, εκβιαστηκαν ακομη και με κοψιμο του ρευματος απο την ΔΕΗ που πληρωναν οι μεροκαματιαρηδες μεταναστες για το Project του Τσακωνα με συνθλιβει.
Νοιωθω απολυτως ανισχυρη... Και αυτο ποναει. Πολυ...

santa maura είπε...

ειδα τό βίντεο καί άναθαρισα , ευτυχως ύπάρχουν ακόμα νεοι άνθρωποι πού έχουν άντιληφθει τί παιζεται καί μέ ποιούς εχουν νά κάνουν
γιωργος-λευκαδα

stefanos είπε...

χαίρομαι που ήρθα εδώ ξανα και σε είδα πάλι εν δράσει...

pax είπε...

Συγνώμη που γράφω εδώ, αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάποια διεύθυνση επικοινωνίας στο μπλογκ σας.

Μήπως θα μπορούσατε να μου στείλετε κάποια διεύθυνση ή τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί σας;

Ευχαριστώ πολύ

Παναγιώτης Πάντος
Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς
panayotispantos@gmail.com

not_me είπε...

καλησπερα Κατερινα,
ελπιζω να εισαι καλα και απλα να μην εχεις χρονο να γραψεις.

χαιρετω

kanaliotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.