Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Δημόσια Αποκεντρωμένη Επιχειρηματικότητα

Η σπέκουλα και ο γκαιμπελισμός είναι οι μόνες προβλέψεις για τον… καιρό στα χρόνια της χολέρας. Και η σκουληκοποίιηση συνειδήσεων, οπτικών, ηθικής, με όπλο τις ηθικολογίες του τρόμου, είναι η μόνη επαγγελματική δεξιότητα εδώ και χρόνια όλων των μαφιόζων της δημόσιας ζωής.

Η Δημοκρατία δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η Δημοκρατία αντίθετα είναι ένα απολύτως διαδραστικό πολίτευμα. Όσους προστατεύει θα την προστατέψουν. Όσους περιθωριοποιεί και αποκλείει θα τους έχει εχθρούς.

Η Δημοκρατία προστατεύει όσους έχουν εργασία, υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια. Το …‘ξεχάστε το κοινωνικό κράτος’ του κ. Ντράγκι δεν αφορά τους πολίτες ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Αφορά τους ολιγάρχες που με καταστολή σε επίπεδο αστυνόμευσης ή/και επικοινωνίας θα επιχειρούν να συγκρατήσουν τα εξαθλιωμένα πλήθη από τα χρυσοποίκιλτα σεραγια τους.

Σήμερα ακούω από τους διαφόρους αυτιστικούς της ολιγαρχίας να χλευάζουν τη επι Κυβέρνησης Καραμανλή, ρήση Τσιπρα - για πρόσληψη 100.000 δημοσίων υπάλληλων. Προσωπικά διαφωνώ στην λέξη …πρόσληψη και διαφωνώ στον ..αριθμό που απαιτεί την επικαιροποιηση του, στο πολλαπλάσιο.

Όχι λοιπόν …πρόσληψη αλλά δημιουργία πλούτου μέσω Δημόσιας επιχειρηματικότητας.

Είναι αδιανόητο αφου διέλυσαν τα αποθεματικά των Ταμείων οι κάθε λογής κομπιναδόροι, εγκάθετοι, κολλητοί και ταμίες μαφιόζων, σήμερα να μιλούν για ελεημοσύνη σύνταξης. Τα χρήματα των Ταμείων έπρεπε να δημιουργήσουν πλούτο, υποδομές, θέσεις εργασίας, και κατ’ επέκταση έσοδα στα ταμεία.

Γιατί η Αττική οδός δόθηκε στον κρατικοδίαιτο Μπόμπολα και δεν επενδυθήκαν στο συγκεκριμένο εργο χρηματα των Ταμείων αλλά τζογαρονταν μοχλεύοντας τις μετοχές του κάθε Μπόμπολα;

Γιατί το Αιγαίο παραχωρείται σε …εφοπλιστές με επιδοτήσεις και χαριστικές φοροαπαλλαγές και δεν χρηματοδοτούνται μέσα από το ΕΣΠΑ εταιρίες λαϊκής βάσης στα νησιά;

Γιατί η ηλεκτρονική διακυβερνηση δεν υλοποιειται με προγραμματικές συμβάσεις των Δημοσιων Οργανισμών με Δημόσια Πανεπιστημια και Ε.Ι. αλλά σε χορούς πεταμενουν εκατομυρίων σε ...εταιριες πληροφορικής ...συν-εταιρων; Σε ποιες και ...ποιών εταιρίες εκπονουνται οι ...μελετες "αναδιαρθρωσης" του Κρατους τους;

Γιατί η Αττικό Μετρό πρέπει να έχει την …εποπτεία των λογής λογής λαμογοεργολάβων και όχι την κατασκευή του μετρό;

Γιατί οι …διαφημιστικές εταιρίες λυμαίνονται όλη την κρατική διαφήμιση δίνοντας τα …λύτρα στα κομματικά ταμεία, ή στην ενδο-ομιλική διαφθορά των καναλαρχών και εταιριών τους; Γιατί τμήματα marketing και διαφήμισης δεν κάνουν προγραμματικές συμβάσεις με όλους τους φορεις του Δημοσίου;

Γιατί τα αντισταθμιστικά οφέλη των τερατωδών αγορών όπλων για έρευνα και τεχνολογία δεν θα πρέπει να χρηματοδοτησουν αμυντική βιομηχανία με εξωστρεφεια; Ποιος εταιρίες με γραφεία ένα δυάρακι στο Κολωνάκι «απορρόφησαν» τα τεράστια κονδύλια των αντισταθμιστικών και σήμερα πριμοδοτούν την πολιτική καριέρα των …εκλεκτών συνεταίρων τους;

Να μιλήσουμε για τα φωτοβολταικά, για τα σκουπιδια, για τους αυτοκινητοδρομους, για ότι πετάει και ότι κολυμπάει;

Ας ζητηθούν επίσημα και απολογιστικά πόσο ήταν το κόστος των υπάλληλων καθαριότητας και πόσο κοστίζει το καθεστώς των …συνεργείων καθαρισμού με υπάλληλους Κουνεβες ανασφάλιστες αλλά τις μίζες ανάθεσης μεταξύ πολιτικών, του ταμία τους και του κάθε λογής «επιχειρηματία»;

Ας μας που πόσο κοστίζουν τα catering των νοσοκομείων, οι μίζες από τις χρυσές αναθέσεις, και πόσο οι υπάλληλοι; Ως υπάλληλοι των νοσοκομείων και ως ανασφάλιστοι …ευαλφαλεις υπάλληλοι του κάθε λαμογιου. Ποιος καρπώνεται την εφιαλτική διαφορά του πολλαπλάσιου κόστους και ποιος …την διαχέει στους κοτζαμπάσηδες του Κρατους τους;

Δημόσια επιχειρηματικότητα στην δημόσια περιουσία με εξωστρέφεια και πώληση υπηρεσιών ΚΑΙ σε ιδιώτες, εντός και εκτός Ελλάδας. Προγραμματικές συμβάσεις με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά Ιδρύματα. Ο πλούτος μας είναι οι άνθρωποι μας. Επενδυση στη γνωση, όχι στη δεξιότητα. Ο φοιτητής του Δημοσιου Πανεπιστημίου* κοστιζει στον φορολογουμενο, εδώ θα δημιουργησει πλουτο, υπάλληλος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και όχι στην Αυστραλία, στην Γερμανία ή στον Παναμα.

"Μα το Κράτος δεν είναι …αξιόπιστος επιχειρηματίας". Όταν το Κράτος ταυτίζεται με τα 1000 χαμόγια που έκαναν μπιζνες πετώντας ένα ψίχουλο πελατειακού κράτους στους 10,000 κομματάρχες των ψηφοφόρων τους, ε, τότε και ο Άνθιμος είναι ο Θεός και η Μαφία ο ηθικός Μονοδρομος.

Ε, λοιπόν το Κράτος δεν είναι ούτε ο Λοβερδος, ουτε ο Ψυχάρης, ουτε ο Τσουκάτος, ουτε ο Βαρθολομαίος, ουτε ο Σπυρόπουλος, ουτε ο Δασκαλοπουλος, ουτε ο Παγκαλος, ουτε ο Προβοπουλος, ουτε ο Σημιτης. Το Κράτος ΔΕΝ είναι οι ταμίες τους. Το Κράτος δεν είναι ούτε οι πελάτες τους. Το Κράτος είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Πατριωτισμός δεν είναι η παραχώρηση σε μονοπώλια ή καρτελ. Το πολίτευμα δεν μπορεί να είναι διαπλεκομενη εταιριοκρατία που θα σε υποχρεώνουν να αγοράζεις τον λιγνιτη , τον ηλιο σου, το νερό σου, όλα αυτά που χρυσοπλήρωσες –βάζοντας και όλες τις μίζες των …πολιτικών αξιωματούχων ως υποδομές, σε απαγορευτικές τιμές. Πατριωτισμός δεν είναι η φιλανθρωπίες ως φιλοζωίες και τα συσσίτιο της νεοΦρειδερικης.

Πατριωτισμός είναι το να έχει ο διπλανός σου, γείτονας σου, ο συμπολίτης σου, υγεία, παιδεία, δουλειά, ασφάλεια, κοινωνικό κράτος, αξιοπρέπεια. Πατριωτισμός είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ επιχειρηματικότητα. Μικρή αλλά δικτυωμένη σε clusters, αποκεντρωμένη αλλά ελεγχόμενη, εξωστρεφής αλλά με απόλυτο σεβασμό στον δικαίωμα της εργασίας και στο εργασιακό δικαίωμα.. Πατριωτισμός είναι η αξιοποίηση του πλούτου από το ΔΗΜΟΣΙΟ προς όφελος των πολιτών του.

Οι υπόλοιπες …βιώσιμες λύσεις είναι βιώσιμες ΜΟΝΟ για τον κάθε τοκιστή και σουλατσαδόρο επιπέδου Δασκαλοπουλου.

Τολμήστε και πείτε το: όχι …προσληψη Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά Δημόσια Αποκεντρωμένη Επιχειρηματικότητα.

Υ.Γ. Αλήθεια ποιος …Επιχειρηματίας δανείζεται τον επιχειρηματικά ανύπαρκτο Δασκαλόπουλο ως Προέδρο του ΣΕΒ;


12 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Πέστα βρε Κατερίνα, για όσους παπαγαλίζουν πως 'δεν υπάρχουν άλλες λύσεις'. Για να είναι 'βιώσιμο' αυτό όλο που επιχειρούν, απλά πρέπει να σκοτώσουν εμάς. Κι έχουν αρχίσει...

katerina είπε...

Καλησπέρα Θαναση μου. Οι άνθρωποι πισω απο το παραβάν ψηφιζουν για το αυριο και όχι για το χτες. Κάποιοι αυτο πρέπει να το κατανοησουν πριν χαθεί ΚΑΙ αυτη η ευκαιρία

apos είπε...

Για να ειπωθεί όμως, αγαπημένη μου, αυτό το διαφορετικό «αρχίζουμε» (όπως το περιγράφεις), πρέπει να βρούμε και πολίτες. Που δεν θα θέλουν να είναι ψηφοφόροι-δημόσιοι υπάλληλοι.
Γιατί κακά τα ψέματα: δεν είναι μόνο αυτός που διορίζει φαύλος. It takes two to tango. Και στο tango (σε διαβεβαιώ), ο ένας χορεύει και ο άλλος ακολουθεί.

kanaliotis είπε...

Ένα κείμενο που δείχνει έναν άλλο δρόμο από τον συστημικό.
Ένας δρόμος που μπορεί με κατάλληλη επεξεργασία να ορίσει το γαμημένο όραμα που τόσο λείπει απ' όλες τις πολιτικές.
Πρέπει η αριστερά να βγει από τον οικονομισμό της συστημικής λογικής.
Ο οικονομισμός, το χρήμα το κεφάλαιο είναι γήπεδα του νεοφιλελευθερισμού που έχει γυρίσει ανάποδα την αλήθεια για το λόγο ύπαρξης μας, πότε χώνοντας κάτω από τη μύτη μας και πότε τραβώντας την υπερκατανάλωση. Τα κυρίαρχα μοντέλα σκέφτονται για τα χρήματα και ο άνθρωπος ενδιαφέρει στο βαθμό που δεν εξεγείρεται.

Η αριστερά πρέπει να γυρίσει ανάποδα την εικόνα, να βάλει τον άνθρωπο να πατάει με τα πόδια και να σκέφτεται με το κεφάλι.
Η αριστερά πρέπει να μιλήσει για τον άνθρωπο, πρέπει να βρει λύσεις για τον άνθρωπο. Όχι όμως με εργαλεία του συστήματος. Πρέπει να βρει τα δικά της, και αυτό δεν θα γίνει αν δεν φτιάξει όραμα.

Κρίμα που ο Παπαδημούλης δεν έχει κάθε μέρα γενέθλια, γιατί ήταν η ημέρα των γενεθλίων του όταν είπε στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλο οτι είναι «πρόεδρος τοκιστών και σουλατσαδόρων».

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να βρω έστω μια φράση με την οποία να διαφωνώ - ίσως γιατί εγώ και μεγάλο μέρος του κόσμου αυτά που γράφεις τα θεωρούμε αυτονόητα.

Φυσικά από την θεωρία στην πράξη τα πράγματα αλλάζουν - ο Apos γράφει ότι δεν υπάρχει η κουλτούρα και από εμάς και εγώ θα συμφωνήσω δυστυχώς.
Όλα πάντα αρχίζουν με αγαθές προθέσεις αλλά στην πορεία στραβώνουν τα πράγματα όταν κάθε ένας βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό.

Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε. Αν το καταφέρουμε δεν μπορώ να το ξέρω αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε αν δεν προσπαθήσουμε.

Σ.

katerina είπε...

Καλησπέρα Απος,
πολέμησα πάντα κάθε ειδους ρατσισμό,κι όπως πολεμησα τον ρατσισμό γι κάθε ...ξένο, για κάθε φυλή,έτσι πολεμάω κι τον ρατσισμό γι κάθε Ελληνα.
Σε ένα συστημα κομενο και ραμμένο στα μετρα των διαχειριστών του, προφανώς και γινεσαι το ευκολο γραναζι του συστηματος.

Αν κάποιοι θεωρουν ότι η εντιμοτητα κι η αξιοκρατία επαφιενται στον Θεό Ιδιωτη, επετρεψε μου να μιλάω για τον Ξερξη και τους σκλάβους πολεμιστες του.

katerina είπε...

Καλησπέρα Καναλιωτη μου, σε ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια.

Δημιουργία Πλουτου. Όχι φαραωνικές κατασκευες. Όχι απροσωπο Κρατος. Κρατος με Προσωπο. Κράτος με ονομα. Οικονομία εντασης γνωσης. Εξωστρεφής. Ποιοτική. Εκει όπου Πανεπιστημια κ Ε.Ι. θα ειναι στο επικεντρο της παραγωγικής διαδικασίας. Clusters. Δικτυωση.
Ενα μικρό ελαχιστο παραδειγμα. Προφανώς με αυτη την ΑΔΕΔΥ-διαρθρωμένη και διαβρωμενη όπως και όσο χρειαζεται-όπως ειναι, δεν μπορεις να κάνεις τιποτα. Σκέψου όμως ότι με μια ελαχιστη κaταβολή, μια μαγιά απο όσους ΔΥ το επιθυμουν να ξεκινουσαν τ πρωτα συνεταιριστικά super markets-λογω εποχής. Και να γινονταν οι πρωτοι ...μετοχοι. Τα κερδη στο Ταμείο τους. Μικρό ελαχιστο το παραδειγμα. Αλλά ξεκινάς. Σε πρωτη φάση και μόνο ότι θα εισαι έξω απο το καρτελ ειναι η πρωτη μάχη γι να τους τσακισεις.

katerina είπε...

Καλησπέρα Σ.
Ναι αν αφήσεις την πράξη στους διαμορφωμένους Δον, προφανώς και χρυσες λιρες να βρεξει ο ουρανός εμεις θα σκαβουμε την λάσπη.

Όταν ο ΟΤΕ που τις υποδομές του τις πληρωσαν χρονια οι παπουδες, οι γονεις μας και εμεις,ο ΟΤΕ που ειχε γινει το προσωπικό διαφθορείο όλων αυτών που κουνούν τωρα το δαχτυλο- χαριστηκε εναντι πινακίου φακής και μεγάλων μιζών δεν ειναι δυνατόν να μιλάμε για παραγωγή δημοσιου πλουτου.

Kος Μηδενικός είπε...

Ο Κρατικός Καπιταλισμός είναι σαφώς μια λύση. Από την άλλη αναρωτιέμαι (και εύλογα νομίζω) γιατί δεν μπορέσαμε (όχι μόνο εμείς) να τον πετύχουμε αποτελεσματικά χρόνια τώρα. Βλέποντας την Κίνα, που κομματάκι τον έχει προσεγγίσει, συνειδητοποιώ και τις διαφορές, τις αρετές...αλλά και τα κακά! Ποτέ κάτι έτσι κι αλλιώς δεν είναι απόλυτα ρόδινο!

O Apos έθεσε ένα στοιχείο που είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η "δημόσια επιχειρηματικότητα" στην οποία αναφέρεσαι, κάτι που εγώ θα ονομάσω "κρατικό καπιταλισμό" αν μου επιτρέπεις, θέλει πρώτον άρτιους κρατικούς καπιταλιστές και εξίσου άρτιο και συμβατό με τα κίνητρα ανθρώπινο υποστηρικτικό κεφάλαιο. Προσωπικά δεν βλέπω πουθενά ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο...

Stefanos Max είπε...

Γεια σας
ειμαι μπλογκερ
εχω 2 μπλογκ
στο ενα γραφω για ελληνικα περιοδικα :
http://mag-gr.blogspot.com
και στο αλλο γραφω για ελληνικα μπλογκ :
http://blogo-gr.blogspot.com
Θα ηθελα να ρωτησω αν ενδιαφερεται καποιος-α (ενας ή και περισσοτεροι) για συνεργασια. Θα πρεπει να διαβαζει σε τακτικη βαση ελληνικα περιοδικα και μπλογκ και να γραφει γι' αυτα. Οχι ομως απλη αντιγραφη. Τα ποστ απλα θα αντλουν υλικο, εμπνευση απο τα περιοδικα και τα μπλογκ και θα εχουν περιληψεις, αποσπασματα, σχολια, φωτογραφιες, τι μας αρεσε και τι οχι και διαφορα αλλα. Οποιος-α θελει ας μου στειλει e-mail : stefanos_andrul@yahoo.com
Οποιος-α θελει ας γινει μελος στα μπλογκ μου και να μου πει το δικο του μπλογκ να το δω και να γινω μελος.
Ευχαριστω

monahikoslikos είπε...

Σε ποιο κράτος αναφέρεσαι Κατερίνα μου, γιατί δεν νομίζω να αναφέρεσαι στην Ελλάδα.

Kira Roza είπε...

Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς έλαβα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Μπεντζάιν Λι υποσχέθηκε να με βοηθήσει και μάλιστα το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων έως ότου συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: Lfdsloans@outlook.com ευχαριστώ.