Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι...










Τον Abraracourcix τον γνωρίσαμε -σε μια ατυχή μετάφραση- σαν Μαζεστίξ. Οι ... «à bras raccourcis», οι «με σταυρωμένα τα χέρια», εξακολουθούν να περιφέρονται πομπωδώς πάνω στην ασπίδα τους, αλλά οι βαστάζοι κουράστηκαν και τους έχουν πετάξει ήδη κάτω. Πάντα άχρηστοι οι Μαζεστίξ, να τρέμουν μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι...

Τούτο τον Αύγουστο οι τριγμοί των θεμελίων της....Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είναι πολύ φασαριόζικοι. Οι λογιώ λογιώ Abraracourcix, αμήχανοι και πανικόβλητοι τελάληδες των μονόδρομων περιφέρουν την αμηχανία τους. Γυροφέρνουν από «σύσκεψη» σε «σύσκεψη», απο «τηλεδιάσκεψη» και «τηλεδιάσκεψη» και φαλτσάρουν άγαρμπα στα ψελλίσματα τους .

Από την άλλη, όλοι όσοι πιστέψαν ότι η πολιτική ΔΕΝ τελειώνει ποτέ, όπως άλλωστε ΔΕΝ τελειώνει ποτέ και η ...Ιστορία, χλευαζόνταν από λεγεωνάριους και πληρωμένους γενίτσαρους του Καίσαρα, ως ...λαϊκιστές, ως ατίθασοι και ως πείσμονες Γαλάτες της Αρμορικής. Αυτοί που αιθεροβάμονες... με πιόμα μαγικούς ζωμούς λαξευαν μενίρ σε Δρόμους και Πλατείες βροντοφωνάζοντας «είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι....»

Κι σήμερα χαζεύουμε τους ντόπιους ...πειρατές που αναρωτιούνται...συσκεπτομενοι, με τα ίδια λόγια του Goscinny: να το βουλιάξουμε μόνοι μας, ίδιο το αποτελεσμα, και θα γλυτωσουμε τις φάπες...

Idée Fixe...κι αυτός κακότυχε μεταφραστικά σαν Ιντεφιξ. Idée Fixe. «Έμμονη Ιδέα». Ε, ναι λοιπόν...η πολιτική, η ιστορία, η λαϊκή κυριαρχία, η δημοκρατία, η ελευθερία, το δημόσιο αγαθό, η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, το κοινωνικό κράτος, η μοιρασιά, η αλληλεγγύη, η αντίδραση στην φτωχοποιηση και στον εξευτελισμό, είναι ...Έμμονη Ιδέα.

Αυτόν τον περίεργο Αύγουστο που ο πλανήτης ανακαλύπτει τα όρια της ασυδοσίας τους, συχωριανοί μου, εμείς ας ζήσουμε την ανάπαυλα... του ταξιδιού.

Ούτως ή άλλως οι Δρόμοι και οι Πλατείες μας περιμένουν σύντομα με μαγικούς ζωμούς, μενίρ και κλωτσοπατινάδα με τους ...λεγεωνάριους. Εκεί στα σκαλάκια θα ξαναβρεθούμε... Το ξέραμε... «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι»,με το σκοινί τους θα κρεμαστούν... Ετοιμάστε τα αγριογούρουνα...

Ευχές πολλές λοιπόν συχώριανοι της Αρμορικής μας, ευχές για ταξίδια, για όμορφους ουρανούς κι για ανοιχτές θάλασσες. Με μπουνάτσες ή μποφόρια, ότι ποθεί η ψυχή του και ο νους του καθένος σας...


14 σχόλια:

Leviathan είπε...

πολύ καλή εβδομάδα εύχομαι :-)

Swell είπε...

Πάντως Κατερίνα δεν πρέπει να 'χουμε παράπονο. Δυο αντιπροέδρους ρέπλικες του Οβελίξ έχουμε. Που έπεσαν κι αυτοί στο "καζάνι" μικροί. Και πλούτισαν...

Ανώνυμος είπε...

...κακιασμενο μου καλές διακοπές.
Άντε θα μας έρθεις φορτσάτη να μας ξανά καταγγείλεις απο Σεπτέμβρη:)))

Ο ..άσπονδος ΦΙΛΟΣ
Γιάννης Σιδέρης

μαχαιρης είπε...

ΑΑΑΑ..Καλη μου..
Ας εχεις δικιο...
Και το μαγικο πιοτο ας ειναι...
Η απλη ιδεολογια..!!

Ανώνυμος είπε...

...Εκεί στα σκαλάκια θα ξαναβρεθούμε...

σ.

Ανώνυμος είπε...

Που λες Κατερινιώ...
Θέλει ο Χριστός ν αγιάσει αλλά δεν το αφήνουν οι ...αγανακτισμένοι (παραλλαγή λαικής έκφρασης που λέει για διαβόλους)
Έλεγα να μη ξανασχολιάσω, αλλά όταν βλέπω τους αγανακτισμένους να την κοπανάν για διακοπές (τόση απελπισία !!!) και να δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβρη με την δροσούλα στα σκαλάκια, ε, τι να πω;
Πιο μικροαστοί και απο μας που δουλεύουμε με 40 βαθμούς στην Αθήνα...
Θα τα εσκιζε τα αγωνιστικά του πτυχία ο Ελντριτζ Κλήβερ ...
Γιάννης Σιδέρης.

kanaliotis είπε...

Κατερίνα μας,
καλή ξεκούραση γιατί σε λίγες μέρες
θα σταθούμε πάλι δίπλα, οι δυνάμεις που στηρίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες για ψωμί, ελευθερία, παιδεία, υγεία, πολιτισμός.
Απέναντι μας θα παραταχθεί ξανά η κυβέρνηση του ξεπουλήματος με τον στρατό της, τα κάθε είδους παπαγαλάκια της, τα ΜΑΤ, τους χαφιέδες, τους προβοκάτορες τους παρακρατικούς κλπ

Ανώνυμος είπε...

Κατερινιώ
Και συ στη νεοταξίτικη αμερικαν αριστερα ανήκεις;
Ευαισθησία πολιτικώς ορθή και αερολογίες !

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα: και μυαλό αμοιβαδας !

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2011/08/bras-raccourcis.html

merci :-)

Ανώνυμος είπε...

κύριε Σιδέρη

παρακολουθώ μετά προσοχής την συγκινητική και γεμάτη σοσιαλχριστιανική αγάπη αρθρογραφίας σας σε θέματα που αφορούν τους έγχρωμους συγκάτοικούς μας σε αυτήν την χώρα και αναρωτήθηκα...
μήπως ο Ελντριτζ Κλήβερ είναι πολύ ...σκούρος για τα γούστα σας;

σ.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμος (γιατί ανωνυμος;)
πρσωπικά έχω διαδηλώσει υπερ, και συνδράμει με τις ελάχιστες δυνάμεις μου, πολλά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του τρίτου κόσμόυ, εγχρώμου η μη.
Η ηλιθια νέου τύπου τσιπραίικη Αριστερά που προσπαθεί να προσάψει ρατσισμό σε κάθε έναν που εκφράζει προβληματισμό για την αθρώα -και ύποπτη - εισβολή λαθρομεταναστών στη χώρα, δεν θα με αναγκάσει να απολογηθώ.
(Και σεις το ίδιο κάνατε. Μεταφράσατε τις όποιες ενστάσεις μου στο θέμα της λαθρομετανάστευσης σε θέμα χρώματος...)

Γιάννης Σιδέρης

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη ανώνυμε:
Είναι «συγκάτοικοί μας» δια της επιβολής της παρουσίας τους.
Μπορεί να είναι συγκάτοικοι δικοί σου και της Κατερίνας.
Για μένα είναι και αυτοί θύματα ενός γιγάντιου, πλανητικού λαθρεμπορίου ψυχών, γιατί η Δύση πρέπει να γεμίσει φτηνά εργατικά χέρια, τώρα που οι επενδύσεις μεταφέρονται στην αχανή ανατολή και δεν γίνεται να ικανοποιηθούν οι ως τώρα κατακτήσεις.
Τεράστιο το πρόβλημα ανώνυμε που η δική σου «αριστερά» το ξεπερνά βρίζοντας τους «συντηρητικούς» κατοίκους του Παντελεήμονα και τον κάθε Σιδέρη, που επισημαίνει το πρόβλημα, ως ρατσιστή.
Οταν οι μισθοί φτάσουν 200 ευρώ εσύ θα βρίζεις τον κακό καπιταλισμό και την ίδια στιγμή θα απαιτείς να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών. Δεν θα´ χεις καταλάβει ότι ο αλτρουισμός σου είναι κατευθυνόμενος και εξυπηρετικός των κεφαλαιοκρατών .
Ειχα σκοπό να μην σου απαντήσω πέραν του προηγούμενου σχολίου αλλά κάποιος πρέπει να παίρνει την ευθύνη να τα λέει και ας ακούει τις βρισιές σας περί ρατσισμού.
Δεν είναι φυσικά θέμα ...αυταπάρνησης ή μαζοχισμού να αποδέχομαι βρισιές. Είναι απλώς η περιφρόνηση προς την μαλακία της αμέρικαν αριστεράς, της αριστεράς των ΜΚΟ, της αριστεράς των χορτασμένων, των δήθεν εξεγέρσεων στα σκαλάκια, που μόλις μας την πέσει ο ταξικός εχθρός με την αστυνομία του, τρέχουμε στον κάθε Αλαβάνο να πάει στην ΓΑΔΑ να βγάλει τα παιδάκια (συγνώμη τους ταξικούς αγωνισταράδες) έξω, και διεκδικούμε τα νομικά δικαιώματα του αστικού κράτους που θέλουμε, κατά τα άλλα να καταστρέψουμε.
Και από κοντά οι μανάδες για τα παιδάκια τους που -αδίκως! – συνελήφθησαν και κλαίγονται στα κανάλια των λαϊκιστών και απολίτικων δημοσιογράφων.
Αυτά τα …αριστερά παιδάκια που, όταν οι κάτοικοι του Πατελέημονα διαμαρτύρονταν για την κόλαση που ζούσαν , είχαν το θράσος να τους λένε και ρατσιστές!!!
Αυτά τα ολίγα ανώνυμε για την Αριστερά σου, των σαλονιών, των μεταπτυχιακών με λεφτά που οι πατεράδες της δεν απέδωσαν στην εφορία, και είχαν την προπέτεια να προγκάνε τον Πάγκαλο, επειδή είπε ότι μαζί τα φάγαμε.
Οι πατεράδες της πολυτελούς αμέρικαν αριστεράς που διαμαρτυρήθηκε στο Παρίσι, σίγουρα, αφού μπορούν και βρίσκονται εκεί για σπουδές, ΜΑΖΙ τα φάγανε..
Η δική μου τάξη, η τάξη των φτωχών δεν έχει την πολυτέλεια να στέλνει τα παιδιά της στο Παρίσι. Ούτε την πολυτέλεια να κατασκηνώνει Μάιο στο συντριβάνι, να αφήνει εκεί τις σκηνές που τις πλήρωσε από το υστέρημά της και να πηγαίνει διακοπές!!!
Αυτά επί τροχάδην Ανώνυμε και με αρκετή ΣΥΦΙΛΗ στην πολυτελή αριστερά σου…
Γιάννης Σιδέρης

Ανώνυμος είπε...

συμπληρωση με αγγυλη για να βγει νοημα σε μια φραση :

αφού μπορούν {τα παιδά της} και βρίσκονται εκεί για σπουδές, ΜΑΖΙ τα φάγανε..