Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Θητεία


Σάββατο και να ξυπνάς γιατί όρμησε πίσω από κλειστές κουρτίνες ένας ήλιος …να, με το συμπάθιο. Κι ίσως μόνο ο Ήλιος να παρακούει πια ...τις εντολές. Άντε και ο ...φυσικός σεισμός.

Η …ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων, αυτή ντε… που ορκίζονται φορώντας αυτήν την εφιαλτική μάσκα αυταρέσκειας οι κάθε λογής τεχνοκράτες, πνέει τα λοίσθια... Αλλά στην Άπω Ανατολή, μπορεί, ενδέχεται και κάποιοι να κάνουν χαρακίρι. Εδώ...αποκλείεται. Εμείς πεθαίνουμε …βουτηγμένοι στα σκατά. Το διέγνωσε επισήμως …και ο δικός μας ο γιατρός.

Ο ...καθηγητής, ο μετακληθείς εξ ...Εσπερίας, να μας ...χειρουργήσει.

Μεγαλεία ο ...ασθενής. Η επέμβαση θα γίνει με ...τηλε-ιατρική, κάπου μεταξύ Βρυξελών- Βερολίνου- Ουάσιγκτον. Στο χειρουργείο τα ψαλίδια, τα νυστέρια, τις γάζες, και τα τσεκούρια, θα διαχειριστεί το ντόπιο πολιτικό και ...νοσηλευτικό προσωπικό. Την νάρκωση, ανέλαβαν οι γνωστοί ...αναισθησιολόγοι, οι πρεζέμποροι της ...αρθρογραφίας.

Το χειρότερο από όλα δε, ο... ασθενής, μέσα από τα σκατά, ματωμένος, ψυχορραγών και ετοιμοθάνατος, εξακολουθεί να δίνει ...φακελάκι. Στους μεσάζοντες για τον θάνατο του, στους ...νοσηλευτές-πολιτευτές και στους πρεζέμπορους Γιωργαλάδες.

Αλλά ...οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και οι ...Γιωργάλαδες, αυτοί οι πολιτικά ορθοί φιλελεύθεροι του κέντρου, της συναίνεσης για μαζική αυτοκτονία, ε, αναγκάστηκαν να βγάλουν το μανικετόκουμπο, να ανασηκώσουν τα μανίκια από το blazer και να λερώσουν κι αυτοί τα χέρια τους ΔΗΜΟΣΙΑ μέσα στα πραγματικά, στα κυριολεκτικά σκατά.

Ohlalalala!!!! Quel décadence !!!! Καλέ μου πρεζέμπορα της ...άποψης, που κατατρακυλάς! Απο τον Γιωργάκη στον Μητσοτάκη, απο τον Μητσοτάκη στον Πάγκαλο, και απο τον Παγκαλο στον Καρατζαφέρη. Να έχει και πιο κάτω; Τι να σου πω και εγώ η βαριόμοιρη κυρ Παπαχελά μου! Ετσι λέγαμε και εμεις, ότι ...πιο κάτω δεν εχει, αλλά το βαρελι με τα σκατά, ειναι προφανως άπατο.

Αυτό δε το "νέα επαρκή πρόσωπα", με συγκλονισε. Το ΕΠΕΝιτικο τσεκουρι του Βορίδη, να το βάλετε βρε ντεκορ στο τηλεοπτικό στούντιο. Να ...εξοικειωνόμαστε σιγά σιγά.Θα μου πεις εδώ εξοικειωθήκαμε ...με άλλα κι άλλα, ο Αδωνο-Βορίδιδες, τα Μητσοτακεικα, οι «πασόκοι με πολιτικά» και οι άλλοι προθυμοι θα μας χαλάσουν; Τώρα που γυριζει βρε! Όλα ποντάρισε τα στο μαύρο!

«Οι Έλληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά ». Dominique Strauss-Kahn, Γενικός Διεθυντής Δ.Ν.Τ.

Και μετά να πέφτεις φάτσα κάρτα με ...αυτό:

Και να θυμάσαι, ότι προχθές που ειδες ξανα το Happy Day, ξερνούσες 5 ώρες. Το μέλλον...επίσης, φάτσα κάρτα απέναντι σου.

«Βλέπω φτωχούς ανθρώπους, με πληγωμένο εγωισμό, κι όμως είμαι ο τελευταίος γιατί δεν έχω ούτε κι αυτό» Μιχάλης Μενιδιάτης / Θητεία / Happy day

Πέστα ρε Μενιδιάτη γαμώ τον Ήλιο μου. Πέστα σε εμένα. Πέστα σε Εμάς, τους λαγούς τους ακινητοποιημένους από τους προβολείς της νταλίκας των ...μεσαζόντων που έρχεται ορμητικά καταπάνω μας. Πέστα στους... εκπρόσωπους, που έγιναν καιρό τώρα ...αντιπρόσωποι. Έρημοι και απρόσωποι.

Να απολυθώ, να φύγω/ τι θ' αντικρίσω, τι θα βγει/τούτο το καψόνι μοιάζει/ να είν' ολόκληρη η ....ζωή Να περιμένουμε ...τι; Να μας ανακοινωθεί μια τιμή για το πετσί μας; Πόσο πάει το κεφάλι μας; Πόσο πιάνει η ζωή μας; Σκατά. Μας το είπανε. Σκατά πιάνει, στις ζυγαριές τους.

Όλα τα υπάρχοντά μου /έχουν καεί σιγά-σιγά/ όμως μέσα δεν αλλάζει/ και σιγοβράζει μια φωτιά

Υ.Γ. Το Μακρονήσι φαντάζομαι ότι θα πουληθεί κι αυτό- οικόπεδο φιλέτο είναι.

Κι η Μνήμη δεν είναι πια της ...μόδας.

Στο θέση του κάθε λογής Σκαλούμπακα, οι Καψήδες, οι Πάσχοι, οι Παπαχελάδες, οι Θοδωράκηδες, οι Πρετεντέρηδες, κληρονόμοι του ρόλου των αναμορφωτών της ντροπής. Όσο για ...χαράδρες, μέχρι ...νεωτέρας παραμένουν οι καναπέδες των σπιτιών μας. Αλλά έπεται συνέχεια....

Άλλωστε είχε αποφανθεί επ’ αυτού και ο Κωσταντίνος Τσάτσος: "Όλοι στη ζωή μας, πρέπει να περνούμε μία Μακρονησο" είχε πει ...τότε. Αν δικαιώσουμε και την ...πρόβλεψη του!!!!

47 σχόλια:

HappyHour είπε...

Αναρωτιέμαι άραγε Ο Παπαχελάς ήταν απο παλιά φασίστας ή τον μύησε τώρα τελευταία ο Καρατζαφύρερ;

Εκτός αν αρχίσουμε να πιστεύουμε την άλλη εκδοχή του "πράκτορα" και για τον έναν και για τον άλλον.

Αυτό το βαρέλι όπως λες είναι άπατο ή με διπλό πάτο (βλ.ελληνική πονηριά).

Εξαιρετική ανάρτηση!

katerina είπε...

Καλησπέρα HappyHour,
μπα,ουτε καν φασίστας δεν ειναι ο Παπαχελάς και το υπόλοιπο σκυλολόι,όλα αυτα τα "enfants gâtés" της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Μπροστά τους ακόμα κι οι φασίστες είναι ...κυριοι.

Μισθοφόροι είναι. Αν δεν ήταν ...επικινδυνο θα μπορουσαν καλλιστα να ειναι σαν τους μισθοφόρους του Κανταφι. 2000$ τη μέρα,ή κάποιες δεκάδες ευρώ με το ...κομματι το κεφάλι. Προτιμούν την ασφαλεια των εργοδοτών νταβατζηδων τους. Εξισου καλά λεφτά,οι εργοδοτες κρατικοδιαιτοι ειναι,γιατί να μην τα ...μοιράσουν στους μισθφορους υπάλληλους τους;

Τόχουμε ξαναδεί το εργο. Με τον Λεπενισμό στη Γαλλία. Στην πραγματικότητα ακόμα και του Καρατζαφέρη,το λάκο σκάβουν με αυτές τις αγιογραφίες. Αλλά δεν ειναι ο Καρατζαφέρης ο ...σκοπός τους. Και αυτό πιστευω ότι το γνωριζει και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης, ...με το αζημιωτο.

Ο Καρατζαφυρερ, αυτός καθ' αυτός,σαν πολιτικό άτομο, δεν είναι επικινδυνος,κουβαλάει τόσες αμαρτιες, ειναι τόσο cult φυσιογνωμία και αυτός και τα "νέα επαρκη προσωπα", έχει τόσο μικρους ...προστατες, που δεν προκειται ποτε να επενδυσουν οι...παιχτες πάνω του . Οπως ΑΚΡΙΒΩΣ και ο Λεπέν. Αυτοί ειναι πάντα ...λαγοί.

ο Καρατζαφέρης απλά τραβάει το ...άλογο. Θα δουμε ...τους "φιλελευθερους του κέντρου", τους .."αξιοπιστους" του μεσαιου χωρου και άλλα ...φαιδρά,να χρησιμοποιούν την μάσκα,"αυτό θέλει ο λαός" και να ακολουθούν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ την πολιτική Καρατζαφερη. Πιο..."αξιοπιστα" απο τον φασιστα με τη βουλα και γραφικό Καρατζαφερη. Τι να θυμηθουμε σε αυτο το τόπο που παραγει πολύ περισσοτερη Ιστορία απο όση μπορεί αν καταναλώσει. Κανελλοπουλους,"Γερους της Δημοκρατίας", Καραμανλήδες Εθναρχες, Τσάτσους;

Με τον Καρατζαφέρη στοιχηματιζω ότι ακριβώς έγινε και με τον Σαρκοζυ και την Σεγκολέν,που διαμοιρασαν τα ιματια της εκλογικής ...πελατείας του Λεπεν,πηγαινοντας ακροδεξια τις πολιτικές τους. Της γαλλικής δημοσιογραφίας ...βοηθούσης,καλη ώρα.

Όλοι αυτοι, απλοι Μισθοφόροι ειναι Happy Hour. Ουτε καν ...φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

κατερινα καλησπερα
διαβασα καπου οτι παλια οι βασιλιαδες , αν και ηξεραν οτι οι βολταιροι τους σκαβουν το λακο και τους υπονομευουν ηταν αναγκασμενοι να τους εχουν μεσα στην αυλη τους !
εμεις εδω δυστυχως δεν εχουμε τετοιους δεν εχουμε βολταιρους εχουμε αυτα τα ρεντικολα τους μισθοφορους που λες κι΄συ .
αυτο πιστευω οτι ειναι το προβλημα.
καλο βραδυ ευχομαι γιωργος

kanaliotis είπε...

Την ταινία έχω να την δω από τότε.

Το τραγούδι "Λαϊκός τραγουδιστής" (και το "Πόση καλοσύνη" αλλά και τα άλλα) τα ρουφώ κάθε φορά που εμφανίζονται μπροστά μου. Κάποιες φορές τα ψάχνω και εγώ.

Εκεί, λοιπόν, εκεί που χτίζονταν οι μοντέρνοι Παρθενώνες, γιατί στις καινούργιες Μακρονήσους που λειτουργούν δεν γνωρίζουν καν τον αρχαίο πνεύμα και έτσι τι Παρθενώνες να χτίσεις στο Γκουαντάναμο, το πολύ πολύ να σε αναμορφώσουν ώστε να μην τρυπάς το προφυλακτικό σου.

Και σήμερα μαζί με την μεγάλη "νίκη" (αυτό που γνωρίζαμε όλοι και πολλοί το έλεγαν, δλδ ότι σε 25 χρόνια ίσως μπορεί να ανακάμψει η οικονομία με τον τρόπο που βαδίζουμε τώρα) μάθαμε ο κύριος Δεν Τρως Καν δεν είπε ότι είμαστε μέσα στα σκατά, παρά ότι είμαστε σε πολύ άσχημη θέση ή "να είναι σε μπελάδες" όπως μου μεταφράζει ο googlis.

Ο Κωσταντίνος Τσάτσος, μάλλον για τους άλλους το έλεγε, γιατί δεν θυμάμαι ποτέ να πέρασε από εκεί.

celin είπε...

"Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο, αυτό του κοινού νου ο οποίος δεν περισσεύει στη χώρα μας. Οταν όλοι έβγαιναν στις τηλεοράσεις και θρηνούσαν για τα 50 δισ. ευρώ της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε και μίλησε απλά και χωρίς πολλά πολλά: «Οταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα». Απλές κουβέντες που δεν μπλέκονται σε περισπούδαστες αναλύσεις και βγάζουν νόημα."


Kατερινα,δε νομιζω οτι πρεπει να μας κανει εντυπωση η συμπαθεια του Παπαχελα για τον Καρατζαφερη.
God bless America ο ενας,
god bless America κ ο αλλος.

Το αστειο ειναι οτι υπαρχουν πολλα χαιβανια που νομιζουν οτι ο Κ. ειναι πατριωτης.
Βριζουν ολοι τον Σορος και τον Κισινγκερ και αγνοουν οτι υποστηριζουν τους υποστηρικτες τους.

Ελεος,δεν αντεχεται τοση βλακεια κ αμορφωσια.

katerina είπε...

Γιωργο καλησπέρα.
...βολταιροι,υπάρχουν πάντα. Το ζητημα ειναι ...ποιον βλέπεις. Όχι,επαναδιατυπώνω:ποιον σου επιτρέπουν να δεις.

Γιωργο μου το ξαναλέω. Απο όλο αυτο το άρθρο-και όχι μόνο αυτό*-εγώ κρατάω ένα πραγμα, κάτι που με διασκεδάζει ΑΦΟΡΗΤΑ. Τον κ. Παπαχελά του Αλαφουζεικου, με ότι αυτο εκπροσωπει, που βγαζει τα μανικετοπκουμπα, κλεινει τη ευαισθητη μυτη του, και ...χωνει τα χερια μεσα στα ΣΚΑΤΑ, ευλογοντας τα. Μα τον Γιαραμπή... απο προχθές που το διαβασα ...γελάω μεχρι δακρυων. Γιωργο μου,...δυσκολο το μεροκάματο σημερα, για τοςυ ...πριγκηπες!!!! Χαχαχαχα!!!

*Τιγκα ειναι η καθεστωτική δημοσιογραφία απο ...Καρατζαφερολατρεία. Απλά ο Παπαχελάς ειναι ο πιο προβεβλημένος της δημοσιογραφίας της καθεστωτικής ...ορθότητας. Ο Παπαχελάς ρε παιδί μου ειναι ο...πριγκηπας. Οι άλλοι, που γραφουν 5 ευρω με το κομματι,ενταξει πάντα ...πληβείοι ήταν. Δυσκολοι καιροί για ...Πριγκηπες Γιωργο. ΔΥΣΚΟΛΟΙ!!!!

katerina είπε...

Καναλιώτη καλησπέρα,
εχει πραγματικά ενδιαφερον ποσο...αμολάνε καλουμπα. Μετρανε αντιδράσεις, και ...μαζευουν το σκοινί.

Προφανώς ο Τσάτσος, αυτό το άνθρωπάριο που ...αποθεωσε η μεταπολιτευση, εννοουσε, τους άλλους. Η πιθανότατα να εννοουσε και τον εαυτό του. Σε ρόλο ...Σκαλουμπακα. Γιατί στο Μακρονησι, στους Παρθενώνες ειχε "φυλαττοντες και φυλασσόμενους".


Αλλά πάντα την βρωμική δουλειά θα την κάνουν κάποιοι άλλοι. Το πολιτικό συστημα, εχει μόνο την ηθική αυτουργία στο εγκλημα. Την πολιτική...ευθυνη.

Δες Καναλιωτη,πόσο ταιριάζει η φωνη του Μενιδιάτη, στους στιχους αυτούς. Υπάρχουν πολλές εκτελέσεις. Ίσως δεν ειμαι ...αντικειμενική- άλλωστε προσωπικά θεωρουσα την "αντικειμενικότητα" ως εγκλημα καθοσιώσεως, αλλά νομιζω ότι αυτο είναι απο τα πιο ευτυχισμένα και τυχε΄ρά παντρεματα, ερμηνειας, στοιχων και μουσικής. Κι οι στιχοι που αντεχουν να ειναι ακόμα τόσο επικαιροι, ειναι ΠΟΙΗΣΗ!

katerina είπε...

Celin,όταν πεις έχουμε πολεμο απο τα αριστερά, ειναι σαφές και ποιος ειαι ο εχθρός και ποιος ειναι ο συμμαχος.

Αλλά μα τω Θεω, πολύ θα ήθελα να μας εξηγησει ο Καρατζαφερης- ποιος τον γ@.... τον Παπαχελά- ποιοι ειναι οι εχθροι ακι ποιοι οι συμμαχοι κατα ...ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των γνωστών προυθυμων.

Ειδες χθες την δηλωση Σταικουρα για την ...κυβερνητικική πετυχεσια΄; Η πουτανα θέλει να κρυφτει και η χαρά δεν την αφήνει!!!!!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή τι ειπε στο συγκεκριμενο κομαμτι ο παπαχελας και τον βριζεις? εισαι ντιπ τρελλη. τοσο μενος μονο εγκεφαλικο ταρακουνημα προδιδει
Ενας απο το σκυλολοι, ξερεις

Ανώνυμος είπε...

συμπληρωση:ενα ςαπο το σκυλολοι που γραφει για 5 ευρω το κομματι

ELvA είπε...

Kατι τετοιοι που περιγραφεις Κατερινα, ειναι πιο βρωμικοι και πιο επικινδυνοι κι απο τα ...βοθρολυμματα!
Τουλαχιστον οταν τυχει κανεις να περνα απο τετοιες περιοχες ξερει με τι εχει να κανει και απο ενστικτο, πρωτα, κλεινει κανεις τη μυτη του!
Κατι τετοιοι, ομως, εξαπατουν επειδη δυστυχως θεωρουνται απο πολυ κοσμο, ακομη, ως... 'κυριοι' και ως 'πετυχημενοι' αφου και καλοπληρωμενες δουλειες εχουν, ενω αλλοι απολυονται καθημερινα, (με τραγικες συνεπειες πολλες φορες, για τη δικη τους ζωη τους οπως και των οικογενειεων τους), αλλα και επηρεαζουν πολλους ακομη χαρις στις θεσεις που τους εχουν εμπιστευθει oι καναλαρχες με σκοπο την...''ενημερωση'' μας! Τους ευχαριστουμε, αλλα προτιμουμε να μενουμε ..ανενημερωτοι απο δω και περα!
Φτανει τοση δυσωδια!

kanaliotis είπε...

Ο "Βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας" του Αλέξη Παπαχελά


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1272906

katerina είπε...

Ανωνυμε αν ο ...λογικός (sic!!!!)είναι ο ...Παπαχελάς, ΤΙΜΗ ΜΟΥ να ειμαι ...ντιπ τρελή.

katerina είπε...

Elva καλημέρα,
έγραψε ένα πολύ καλό και η Cynical. Τον αγαπητικό. Το ειδες;

katerina είπε...

Καναλιώτη, εσυ που εισai ο …μάστορας, ε, να βάζουμε και κανενα link στα καλά. Εμεις στις νέες τεχνολογίες …με το μάτι

Ανώνυμος είπε...

o ΓΣ ημουν που σε ειπα ντιπ τρελλη. ΄Νομιζα οτι θα καταλαβαινες την ...φιλοφρονηση.
Επίτης ουσιας δεα απαντησες.
Που το προβλημα στη συγκεκριμένη αναλυση του παπαχελά? Ανάλυση σωστή έκανε. Αν επιμενω δεν ειναι για σενα. ειναι και οι συν-σχολιαστες σε επιδοκιμασαν
δεν παμε καλααααααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

επισης

Γιατοι είναι πιο επικινδυνο το τσεκουρι του βοριδη απο τα καλασνικωφ των επαναστατων πολης?
ελα ντε, ...επαναστατρια μου
ΓΣ

Πειραχτήρι είπε...

Εντάξει βρε Γιάννη, Μας έπεισες κι εσύ κι ο Παπαχελάς. Στις προσεχείς εκλογές θα ψηφίσουμε Καρατζαφέρη...

kanaliotis είπε...

Μήπως, γιατί είναι βουλευτής και νομοθετεί;
Μήπως, γιατί οσονούπω (έτσι όπως σπρώχνουν τον Καρατζαφύρ) μπορεί να γίνει και υπουργός;

Ανώνυμος είπε...

πειραχτηρι
εγω γραφω επωνυμα
θα κανεις το ιδιο?
Η κατερινα ξερει ποιος ειμαι

katerina είπε...

ΓΣ θα απαντησω σε όλα ένα προς ένα.
Ας ξεκινησω αναποδα.
1ον.Όσον αφορά το πειραχτηρι και την ανωνυμία. Η πολιτική άποψη, δεν χρειαζεται ονοματεπωνυμο.

Αν πχ. γραψω ότι ο Παπαχελάς ή ο …όποιος Παπαχελάς, βιαζει, καταχραται χρηματα, σκοτώνει ή όποιο τέλος πάντων ποινικό αδικημα, οφειλω να το γραψω επωνυμα και με αποδειξεις. Η πολιτική εκτιμηση, ειναι πολιτική εκτιμηση. Το οναματεπωνυμο το μόνο που μπορεί να της προσφερει ειναι …τα μεσιτικά. Γιατί και ο …νους,ειναι μεγάλο project. Ίσως και το σημαντικότερο.....

2ον. Εχω πει και εχω γραψει και εδω μέσα αλλά και όπου αλλού ειχα προσβαση,δεκάδες φορές, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ότι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, ειναι ότι ο Καρατζαφερης αυτός καθ’ αυτός δνε ειναι επικινδυνος. Η Καρατζαφεροποιηση όμως της ζωής ειναι εξοχως επικινδυνη. Όσο ακριβώς ήταν και η Λεπενοποιηση.

Ο Καρατζαφέρης ειναι μια απολυτως cult φυσιογνωμία,με πολλους και ανοιχτούς λογαριασμούς με ...πάρα πολλούς, χωρίς καν Κόμμα. Ειναι ο κλασικός πολιτικός σαλτιμπαγκος, με ένα κομμα....one man show και δέκα γραφικούς κλοουν,παρατρεχαμενους. Ο Καρατζαφερης,κλασικός τυπος, για ένα εκατομυριο ευρω αυριο θα γινοταν μαοικός.. Θα το πω αλλιώς, ειναι ο Αστερας Κατω Περαχωρας που δνε προκειται ποτέ να παιξει για Κυπελλο, αλλά όλοι τον χρησιμοποιούν για να στηνουν παιχνιδια. Με το αζημιωτο βέβαια.

Ο Καρατζαφερης ειναι ο λαγός που με την βοηθεια της καθεστωτικ΄ςη δημοσιογραφίας,θα δωσει την δικαιολογια στους....αστους πολιτικούς του «μεσαιου χωρου» να δικαιολογησουν τις φασιστικές πολιτικές τους ... «γιατί αυτό θέλει ο κόσμος».

Γνωστα, όλα αυτά, παλιοτερα και απο τις λάσπες.

Προσωπικά διαφωνώ με την αρθρογραφία πολλών συν-bloggers,ότι στην πραγματικότητα δεν ανεβαινει ο Καρατζαφερης. Πιστευω ότι όντως ανεβαινει στις δημοσκοπήσεις ο Καρατζαφερης. Η κριση, η ύφεση, η φτωχεια πάντα λουμπενοποιεί και ταυτοχρονα ριζοστικοποιεί. Ετσι ξεκινάει παντα ο φασισμός. Ειναι απολυτα λογικό, σε αυτές τις εποχές της φτωχειας, της απολυτης αμφισβητησης του πολιτικου συτηματος, να εχουμε και αποδοχή φασιστικών λουλουδιών και μπαχαλακηδων, και τρομοκρατίας. Η «Δημοκρατία» στενεψε. Ο άνεργος,ο φτωχός ,ο περιθωριοποιημένος, ειναι ...έξω απο το στοιχειωδες έστω συστημα κοινωνικής ενταξης. Δεν τον προστατευει και δνε εχει αν περιμένει τίποτα απο αυτήν. Πάντα ετσι συνεβαινε και αν θέλεις αυτή είναι και η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη αυτής της άθλιας Κυβερνησης.

συνεχιζεται

katerina είπε...

συνεχεια

Ο Παπαχελάς, δεν παρουσιασε το φαινομενο, εξηγώντας τις παραμέτρους. Εκανε την αγιογραφία ...ουτε καν του Καρατζαφερη. Με ...όχημα τον σαλτιμπαγκο, έκανε την αγιογραφία της συναινεσης στην ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

Το συμβολαιο που εκτελουσε ο Παπαχελάς και ο κάθε Παπαχελάς και ασφαλώς τα αφεντικά του- αυτός ειπαμε τιποτα περισσότερο απο ένας απλος μισθοφορος- ειναι ...η συναινεση που ...ΟΦΕΙΛΕΙ να δειξει ...το πολιτικό προσωπικο. Και βέβαια,η αριστερά χεσμένο τον εχε τον κάθε Παπαχελά. Το κμαπανκι για την ΝΔ.

Κια θα το προχωρησσω και ακόμα παραπάνω. Η συναινεση για το ...Συμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την ...κοινοβουλευτική (μη χεσω) χουντα που αφεντικά και μισφοφοροι ετοιμάζουν.

Και άντε ...να ειμαι και ...δικαιη με τον ...κ Παπαχελά. Αυτόν και οι ...ομοσταβλοι του της καθεστωτικής, τα καταφεραν. Η δηλωση Σταικουρα,δειχνει το χεσιμο του φοβου που διαπερνά την ΝΔ. Ο Παπαχελάς και όλοι οι ...Παπαχελάδες, πονταροντας στον αδιανοητο αυτισμό της αξιωματικ΄ςη αντιπολιτευσης, της ... ΥΠΕΝΘΎΜΙΣΑΝ το μετρο που...οφειλει να εχει. Όλοι μαζι ...παιδια. ΛΑΟΣ, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, και οι κλασικοι προθυμοι για πάσης λογής δεκανικι. Κουβελοντοραιοι.

Όλα αυτά ΓΣ, ειναι γνωστά τοις πάσι. Αλλά επετρεψε μου να γελάσω με την καρδιά μου, όταν οι ...πριγκηπες, οι φιλελευθεροι του κέντρου, οι ψευτοδημοκρατες του κερατα, αναγκαστηκαν στο συμβολαιο που εκτελουν να ...κάνουν αυτό που εγραψα.

Να κλεισουν την μυτη, να βγάλουν το μανικετοκουμπο,να ανασηκώσουν τα μανικια απο τα Brooks πουκάμισα,και να χωσουν τα δαχτυλα με το μανικιουρ στα σκατα του Καρατζαφερη. Ε, όσο να το πουμε,όλο αυτο ειναι τόσο μα τόσο ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΌ!!!!

Η μοιρα του σαπροφυτου. Να γλυφει εκει που εφτυνε,να τον χεζουν κι αυτός πασαλειμένος με τα σκατα να ακιζεται στις κάμερες

Όσο ...για τις γνωστές προβοκατσιες...όχι σε μένα!!!! Η πολτική μου εκτιμηση ειαι ότι το μεγαλυτερο κομματι της τρομοκρατίας (και ΑΣΦΑΛΩΣ της Marfin…ειδες που ξερω και το ...επομενο) το ελεγχει το παρακρατος. Χωρίς αυτο να σημαινει ότι οι όποιοι ...τρομοκρατες ή «τρομοκρατες» το γνωριζουν καν οι ίδιοι.

Και μιλώντας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για μένα, τη λογική ότι ο όποιος κρατουμενος- για ΟΠΟΙΟ αδικημα, παυει να εχει ανθρωπινα δικαιωματα, θα την πολεμάω με νυχια και με δόντια. Ακομα και τον Κορκονέα να βασανιζαν,θα ήμουν εκει για να διαμαρτυρηθώ και να φωνάξω. Όχι... το ξέρω,ότι τους Κορκονείς ...δεν τοςυ πειραζει κανείς. Το συστημα που τους δημιουργει τους προστατευει,ακόμα κι όταν συλαμβάνονται με την κοτα στη πλατη....

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ τι ειναι αυτα που λες?
δρακουλες βλεπεις. Νομιζεις οτι τα ΜΜΕ λειτουργουν τοσο οργανωμενα και με τετοια στρατηγικη? Πολύ ψηλά τους εχεις!
Μπακαληδες ειναι, που βρηκαν ψοφοδεεις πολιτικους και καναν τις δουλειες τους και εγιναν μεγαλοι και τρανοι.
Αν ειναι δυνατον να εχουν τετοια επιστημονικη προσεγγιση του Καρατζαφερη. Ουτε κατα διανοια. Ξερεις οτι δεν υπερασπιζω τον παπαχελα , και ομως τα ιδια θα εγραφα για τον καρατζαφερη -ψιλοεγραψα κιολας.Εσυ μπορει να νομιζεις οτι με εβαλε τ αφεντικο μου. Χρειαζοταβν να με βαλει το αφεντικο μου -ασχετα αν εγω δεχομαι εντολες η οχι- για να πω τα οφθαλμοφανη? Είναι ο μονος πολιτικος που προτεινει καποιες λυσεις, ενω ο αλεξης και η αλεκα εχουν ταμπουρωθει στο οχι στα παντα. Φταινε τα ΜΜΕ επειδη οι αριστεροι και ο σαμαρας δενε χουν μυαλο? Φταινε τα ΜΜΕ που ο κοσμος κατα 91% ειναι δυσαρεστημενς απο την αντιπολιτευση Σαμαρα?
Τεσπα: τα ΜΜΕ στην Ελλαδα δεν ειναι ικανα για τετοιες αναλυσεις που εκανες. Μπορω να το ξερω

Ανώνυμος είπε...

Και κατι τελευταιο: το ειχα γραψει καισ το σαιτ. Τα ΜΜΕ δεν διαμορφωνουν καταστασεις. ακολουθουν ηδη διαμορφωμενες
ΓΣ (και για το παραπανω)

Μαίρη είπε...

Κατερίνα μου, καλημέρα...Πέρναγα και είπα να καταθέσω την άποψή μου για το θέμα.
Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που κάνει την ..βρώμικη δουλειά της προπαγάνδας, αλλά ποιός φταίει γι΄αυτό? Οι αριστεροδέξιοι πολιτικοί , που κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.
Αυτός είναι απλά το όχημα , που με εντελώς λαικίστικο τρόπο παραπλανά το λαό για να περάσουν τα άνομα σχέδια του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.
Η ευρωατλαντική Νέα Τάξη δημιουργεί την οικονομική έκρηξη για να εξοντώσει κάθε προσπάθεια αντίστασης και να ισοπεδώσει κάθε εθνική αξία που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Μόνο έτσι θα δημιουργήσει μια κατακερματισμένη κοινωνία φοβισμένων και απεθνοποιημένων κρατών.
Για να επιτευχθούν αυτά τα σχέδια κατά της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, χρειάζονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι τυπου Καρατζαφέρη , αλλά και οι έξυπνοι 'καθοδηγητές' τύπου Παπαχελά.
Υ.Γ.Τόσο αθώα τα ΜΜΕ κατά τον Γ.Σ. λοιπόν? Για την απομυθοποίση της ελληνικής επανάστασης του 1821 π.χ., που καθόλου τυχαία δεν είναι ποιά η συμμετοχή των ΜΜΕ ?

Ανώνυμος είπε...

@Μαίρη
1) Δεν ειπα αθωα τα ΜΜΕ. Ειπα ανικανα για τετοια συλογιστικη που παραθετει η Κατερινα
2) Επισης μυθοποιηθηκε το 21 του ΣΚΑΙ. ΑΝ εξαιρεσει κανεις μικρολεπτομερειες, εγω (ασχετος η οχι) δεν ειδα να ισοπεδωνει καμια αξια. Ισοπεδωσε απλως παραμυθια που μαθαμε στο σχελειο. Ο ιδιος ο Βερεμης σε μια απο τις συζητησεις μετα ενα επεισοδιο ρωτηθηκε αν υπηρξε το κρυφο σχολειο και απαντησε ναι, αλλά οχι στην εκταση που νομιζεται. υπήρχε στις περιοδους του εξισλαμισμου, οπως στην εποχή του Κοσμα του Αιτωλου.Αλλοι της αριστερας το εξαφανιζουν εντελως.
και επιτελους: ο ιδιος ο εθνικος μας ποιητης ειχει πει ότι εθνικο ειναι το αληθινο
πολυ φιλικα
ΓΣ

katerina είπε...

Μαιρη καλή σου μέρα,
και εγώ πιστευω ότι ασφαλώς και κανείς δνε ειναι αθώοος του αιματος.
Όμως πιστευω βαθιά και κάτι άλλο.

ότι σε αυτη την "Δημοκρατία" που την παριδιαβαινουμε εδώ και χρόνια....by book, διαβαζουμε ΟΛΟΙ μασ λάθος,παλιο...book.

Μαιρη, αν ξεφυγουμε όλοι μας,απο αυτήν την χαιδευτική θεση περι δημοκρατίας και αποστασιοποιηθούμε ΟΛΟΙ μας, απο την δυναμη της αδρανειας που ειναι λογικό να μας διακατεχει όλους, θα πρέπει να δουμε με λιγο ΚΑΘΑΡΟ μάτι,το Συμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Κια αν τολμησουμε να πουμε ,ο καθένας στον εαυτό του ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ,και μετά ο ένας στον άλλον, ότι πλέον μιλάμε για Κρατη ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Με ότι αυτο σημαινει.

Μαιρη μου, πιστευω εδώ και καιρό, το γραφω εδώ και καιρό, ότι ...ότι νομιζαμε ότι ξεραμε,ήταν λάθος.

Σε αυτή τη φάση,δνε χωράνε στρογγυλέματα. Ο καθένας ας αποφασισει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφησει. Ο καθένας ας δει ποιος ειναι ΟΝΤΩΣ ο ΕΧΘΡΌΣ.

Μαζί; Μαζι. Μονος; Μονος. Όλοι; Ολοι. Όπλο; Μόνο ένα. Η κοινωική ευαισθησία. Δεν ειναι πολυτελεια Μαιρη μου. Εινια το ΜΟΝΟ οπλο

Υπάρχει ένα συνθημα που ειχα δει παλια και τωρα πια κατανοώ περισσότερο παρα ποτε τι ακριβώς σημαινε. "Δεν ξερω τι υπάρχει μπροστα,μα πισω...ΔΕΝ γυριζω"

Την καλημερα μου.

katerina είπε...

Για το περιφημο ντοκυμαντερ, απλά δεν το ειδα. Κια δεν σκοπευω και να το δω,ή να ασχοληθώ ή ότι τέλος πάντων...
Σε όλες αυτές τις γελοιοτητες,απαντάω με το ισχυροτερο όπλο που εχουν οι πολιτες. Την ΑΠΟΛΥΤΗ αδιαφορία.

Η ιστορία δνε γραφεται ουτε απο εντολεις,ουτε απο καθεστωτα, ουτε απο Κυβερνησεις. Προσωπικά θα εμεινω και θα επιμεινω στη θεση ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821,ήταν η συνεχεια του 1789, στις δικές μας συνθηκες. Τοσο απλά.

Αλοιμονο μας,αν περιμέναμε να μας δωσει τα φωτα του ο κάθε Βερεμης, ο κάθε Τατσοπουλος, και ο κάθε SKY.

Και εδώ σε ένα βαθμό θα συμφωνησω και με τον ΓΣ. Ειναι τόσο άθλιοι όλοι τουτοι οι παλιατσοι, που προκειμένου για την ...τηλεθεαση τους,την κουβεντα και την διαφημιστική πιτα, που θα πουλουσαν και τη μάννα τους.

Οι comme il faut φιλελευθεροι του κέντρου,αυτοι οι νεοι Bourgeois gentilhomme- καλή ώρα σαν τον νέο Δημαρχο της πολης μας, έσβησαν ένα συνθημα που υπηρχε στη βάση του αγαλματος του Κολοκοτρωνη. Ένα συνθημα που προσωπικά για μένα,όσα χρονια το έβλεπα εδινε την ουσία της ιστορίας μας. Εγραφε "Πες μας και εσυ ρε Γερο"

HappyHour είπε...

ΓΣ
Τι βολικό τα ΜΜΕ να είναι μπακάληδες ε? Και να παρασύρονται απο ήδη διαμορφωμένες καταστάσεις χωρίς να τις έχουν διαμορφώσει τα ίδια...

Πολύ κάλο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Μαρία Πενταγιώτισσα

(και μεγαλύτερη μπλογκοπαπαρδελα περι ανωνύμιας στα μπλογκ δεν υπάρχει ;) )

Ανώνυμος είπε...

σωστα και η γαλλικη επανασταση , αν αφαιρεσης την "φιλοσοφια" μια εξεγερση πεινασμενων ηταν οπως και η ελληνικη .

Μαίρη είπε...

@ Kατερίνα και @ Γ.Σ.
Για την σειρά, να πώ κι΄εγώ ότι δεν την έχω δεί. Εχω ακούσει όμως σε εκπομπές τους σχολιασμούς και τις ..δικαιολογίες των μετεχόντων και δεν μου άρεσαν. Είδα ή μάλλον αντιλήφθηκα την καμουφλαρισμένη αλλοίωση της ιστορίας όχι χάριν της επιστημονικής αλήθειας, αλλά χάριν της ισοπέδωσης, μια προσπάθεια δηλαδή όπως της Ρεπούση {συνωστίζονταν}, στρογγυλέματος της όλης υπόθεσης.
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του για τις προθέσεις, τα κίνητρα, και τα τριάκοντα αργύρια, με σκοπό την διαστρέβλωση της σκέψης.
Εγώ θα παραμείνω συνειδητά,και όχι από ρομαντική διάθεση υποστηρικτής της ιστορίας μας και της εθνικής μας περηφάνειας, διότι πιστεύω στην υπεράσπιση των αξιών που διαχρονικά μας κράτησαν..."..σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων..."
Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, του οποίου αγνοούμε τις...διαστάσεις,είναι το σάλπισμα της αναλγησίας που μας επιβάλλεται. Θα υποκύψουμε σ΄αυτό το νέο ιδεολογικό προφίλ που μας εοίμασαν στα μέτρα του ευρωπαικού ολοκληρωτισμού, αντί της ευρωπαικής ολοκλήρωσης, και της διάλυσης των εθνών.
Προσχεδιασμένα εγκλήματα, με την μορφή της τρομοκρατικής επίθεσης του χρέους, για να αποτελέσει η χώρα μας το πρώτο δείγμα, μια και εδώ βρέθηκαν.. πιό πολλοί "πρόθυμοι".
Αλήθεια αυτή η ευελιξία στην αγορά εργασίας άραγε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ??
Πάντα φιλικά. Αλλωστε πιστεύω ότι κάπου στο βάθος συναντιώμαστε.

Ανώνυμος είπε...

η ολη ιστορικη υποσταση της ελλαδος δεν χρειαζεται να προκυψη ουτε απο βιβλια ουτε απο ντοκυμανταιρ ουτε απο "μελετες"
η ιστορικη υποσταση της ελλαδος προκυπτει απο την φυσιογνωμια της πιο κεντρικης οδου των αθηνων , της οδου παν/μιου . ο δρομος αυτος οριζεται απο δυο πλατειες με ονομασιες "εθνικες" την πλατεια ομονοιας ,που ονομασθηκε ετσι απο τα γεγονοτα εκθρονισεως του οθωνα και απο την πλατεια συνταγματος με το "συνταγμα" του 1843 . προκειται συνεπως για εναν δρομο "εθνικον", ο οποιος ομως καλυπτεται μονο απο κτηρια...ισοζυγιου των ευρωπαικων δυναμεων .
η βιβλιοθηκη και το παν/μιο ρωσικων κεφαλαιων , η ακαδημια αυστριακων .διπλα ακριβως και επιβλητικως υπερυψωμενη η καθολικη μητροπολη (η ορθοδοξη ειναι σε μια συνοικια). απεναντι το κτηριο της αγροτικης τραπεζης ,ιταλικων καφαλαιων , και λιγο πιο κατω το κτηριο της ιονικης τραπεζης , της οποιας η εδρα βρισκεται παντα στο λονδινο. καπου κοντα ηταν μεχρι το 1944 και το βαρβακειο που "καηκε "με τον εμφυλιο (ο ι.βαρβακης ηταν το πιο συγκεντρωμενο ρωσικο χρημα που εισηχθη ποτε στην ελλαδα . το 1825 τον πηραν οι αγγλοι στα επτανησα να τον ...απολυμανουν , αλλα εκει λογω γηρατος πεθανε).
στο συνταγμα τα ανακτορα γερμανικων κεφαλαιων , και απεναντι το ξενοδοχειο "μεγαλη βρετανια" , αυστριακων κεφαλαιων κατ'αρχην , γαλλικης ιδιοκτησιας κατοπιν και αγγλικης ονομασιας εν τελει. λιγο πιο περα η αγγλικανικη εκκλησια και ακριβως απεναντι της η "αντιπαλος" της ρωσικη . αυτα ολα τα κτηρια σε διαστημα σχεδον μισου αιωνος , που συμπιπτει ακριβως με το υψηλοτερο σημειο ανταγωνισμου των ευρωπαικων δυναμεων εντος της μεσογειου .
δεν χρειαζεται συνεπως κανεις βιβλια ιστοριας και ντοκυμανταιρ προκειμενου να μελετηση την ιστορικη υποσταση της ελλαδος ως κρατους και να προσμετρηση το μεγεθος της "εθνικης" της κυριαρχιας .

kanaliotis είπε...

...επίσης, το οφθαλμιατρείο για τους κοντόφθαλμους, η καθολική εκκλησία για τους παλαιοημερολογίτες και τέλος δεσπόζουσα θέση στην τοπολογία έχει η "Αθηναϊκή Λέσχη" που καμία Κατερίνα δεν μπορεί να σε ενοχλήσει όταν πίνεις το τσάι σου.

Μαίρη είπε...

Αχ, μωρέ Ανώνυμε. Τώρα κατάλαβα γιατί οι μπαχαλάκηδες βάλθηκαν να καταστρέψουν όλα αυτά τα κτήρια. Γιατί τους προσέβαλαν την θεώρηση περί του ελληνισμού και είπαν γαία πυρί μειχθήτω, σαν ιστορικά καταρτησμένα άτομα !!.
Τί λες φίλε μου !. Εσύ μιλάς για κτήρια και εγώ για ψυχή. Για την κοινωνία που με γέννησε, τη γλώσσα που με διαμόρφωσε σαν ένα λογικό { νομίζω} υποκείμενο, την ιστορική συνείδηση που με έμαθε αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια.
Προ πάντων, να σημειώσω εδώ, ότι άλλο η επιρροή των ξένων δυνάμεων στους πολιτικούς { χρόνιο πρόβλημα αυτό} και άλλο το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των εδαφών, της θάλασσας ακόμα και των ανθρώπων, που δεν συμβολίζουν μια κάποια υπεροχή, αν θέλεις, δεν είναι υλική περιουσία απλά, αλλά κοιτίδες αιώνιου πολιτισμού, πανανθρώπινα νοήματα ομόρριζων ανθρώπων.
Ισως χάσαμε την κοινή αίσθηση της πατρίδας, την αίσθηση της Τιμής {φιλοτιμία την έλεγαν οι αρχαίοι, φιλότιμο οι παλιώτεροι και μείς τι ??}, της αξιοπρέπειας. Βλέπεις για να οικοδομηθεί μια τέτοια αίσθηση χρειάζονται αιώνες καλλιέργειας, ενώ για να αποδομηθεί ελάχιστα χρόνια διαστροφής της ιστορίας,απομυθοποίησης των ηρώων ή ακόμα γελοιοποίησης των ηρωικών πράξεων.
Πατρίδα ή θάνατος , σύντροφε {κατά τον Τσέ}.
Ας μην ανακυκλώνουμε την ασημαντότητά μας με αυτοπαγιδεύσεις.
Οι μεγάλες δυνάμεις πάντα ήθελαν ,από την συνθήκη του Λονδίνου {αν θυμάμαι 1827}να μας έχουν από κοντά, λόγω γεωπολιτικών συμφερόντων. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να καταρρίψουμε τον ιστορικό κόσμο μας και να αποκαθηλώσουμε αυτό που λέμε ιστορικό παρελθόν. Γιατί άμα έχουμε τα στοχεία που συνιστούν την έννοια πατρίδα, τότε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε κράτος.

Ανώνυμος είπε...

τελικα τι ειμαστε? ελληνες οι ελληνοχριστιανοι? και ποια ειναι η κοινη αισθηση της πατριδας και της εθνικης συνηδησεις? αυτη που παλλιοτερα αλλα και σημερα ακομα καθοριζονταν απο την αστυνομια και την εκκλησια?

Ανώνυμος είπε...

οσο για τους ηρωες επιβαλλεται η απομυθοποιηση τους ,παρα πολλους ηρωες εχουμε μη σου πω οτι ειμαστε και πρωτοι στην παραγωγη ηρωων και φυσικα τελευταιοι στην παραγωγη αγαθων .
Ο Μπρεχτ λεει , αλιμονο στις χωρες που εχουν αναγκη απο ηρωες .

katerina είπε...

Έτσι...για τη συζητηση. Έτσι γιατί ...πηρε το μάτι μου τον Μπρεχτ.

Όποιος στις µέρες µας λέει « πληθυσµός» αντί για «λαός» και « γαιοϊδιοχτησία» αντί για «γή», σταµάτησε κιόλας να υποστηρίζει πολλά απ’ τα ψέµατα.
Βγάζει απ’' τις λέξεις το σάπιο τους µυστικισµό. Η λέξη «λαός» υπονοεί µια κάποια ενότητα και κοινά συµ-
φέροντα, και θα ‘πρεπε εποµένως να λέγεται µονάχα όπου πρόκειται για πολλούς λαούς, µια και µο-
νάχα εκεί, το πολύ -πολύ, µπορεί κανείς να φανταστεί κοινά συµφέροντα. Ο πληθυσµός µιας χώρας
έχει ποικίλα και µάλιστα αλληλοσυγκρουόµενα συµφέροντα, κι αυτό είναι µια αλήθεια που την καταπνίγουν.

Όµοια, όποιος λέει «γη», και δίνει χαρά στην όσφρηση και στα µάτια µιλώντας για τη µυρω-
διά της και για το χρώµα, αυτός υποστηρίζει τα ψέµατα των εξουσιαστών· γιατί το πρόβληµα δεν είναι
η καρπεράδα της γης, ούτε ή αγάπη του ανθρώπου για τη γη, ούτε ή εργατικότητα του, παρά βασικά η
τιµή του σταριού κι η αξία της δουλείας. Εκείνοι που βγάζουν τα κέρδη από τη γη δεν είναι αυτοί που
βγάζουν το στάρι, κι η µυρωδιά που ‘χει το χώµα είναι άγνωστη στα χρηµατιστήρια. Αυτά έχουν άλλες µυρωδιές. Αντίθετα, η λέξη γαιοϊδιοχτησία είναι ή σωστή· µ’ αυτή δε µπορεί κανείς να κοροϊδέψει
τους άλλους τόσο εύκολα. Για τη λέξη «πειθαρχία» θα ‘πρεπε κανείς, όπου κυριαρχεί ή καταπίεση, να
διαλέξει τη λέξη «υπάκοή», γιατί ή πειθαρχία µπορεί να υπάρχει και χωρίς τύραννο, κι έτσι έχει
πάνω της κάτι το πιο ευγενικό απ’ ό,τι η υπακοή. Και πιο καλή από τη λέξη «τιμή» είναι το
:« ανθρωπινη αξιοπτρέπεια». Μ’' αυτή τη λέξη το άτοµο δεν εξαφανίζεται τόσο εύκολα.


Ξέρουµε δα τι σκυλολόι αγωνίζεται για να καταφέρει να «υπερασπίσει την τιµή» ενός λαού! Και πόσο
σπάταλα µοιράζουν οι χορτάτοι τιµές σ’ αυτούς που τους χορταίνουν, πεινώντας οι ίδιοι.


Aδιανοητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ο Μπρεχτ,φίλοι μου.
Και ...ναι, το κομματι αυτό είναι απο τις "Πέντε δυσκολίες να πεις την αλήθεια"

Μαίρη είπε...

@ Ανώνυμο.
Κοίτα, με την θρησκεία δεν τα πήγαινα ποτέ καλά. Ομως είτε το θέλουμε είτε όχι, η ορθοδοξία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αν ήθελες να εκμαιεύσεις την απάντησή μου, αυτό πιστεύω να σου αρκεί. Οσο για τα υπόλοιπα τα ξέρεις και με προκαλείς. Αν πάλι δεν τα γνωρίζεις, μάθε ότι όταν παραδίδω μαθήματα πληρώνομαι. Δύσκολοι καιροί βλέπεις.
Πάνως μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η παραγωγή αγαθών δεν έχει καμιά σχέση με το άν υπάρχουν ή όχι ήρωες. Ασε που και από αυτούς η χώρα έχει οικονομικό όφελος.
Σε πάω στο ελληνικότερο.
.."τιμή σ΄εκείνους που στη ζωή τους ώρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες..". Καβάφης.
{ Από αυτούς κάποιοι θα γίνουν ήρωες|.
...Μέσα στην μάχη, στον ιερό αγώνα σου, στην πάλη, για την δική μας Λευτεριά, για την ιδέα την μεγάλη.." Αγγουλές.
{και οι μάχες δεν δίνονται πάντα με τα όπλα, αλλά θέλουν πάντα κάποιους μπροστάρηδες}.
@Κατερίνα μου, πίσω δεν γυρνάμε, ούτε κολλάμε. Το παρελθόν είναι το εφαλτήριο που μας δίνει την δύναμη να ζήσουμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον.Πάντα κοιτάμε μπροστά.
Αλλά πάντα, η πηγή της δημιουργίας για ..νέους αγώνες είτε κοινωνικούς, είτε πολιτικούς, είτε ακόμα προσωπικούς ή και ερωτικούς κρύβεται κάπου εκεί στο παρελθόν μας, ακόμα και εαν επιφανειακά το έχουμε διαγράψει.

katerina είπε...

Μαιρη όταν άρχισα να ..ψηλαφιζω,να επιχειρώ να ακουμπησω,να επιχειρώ στιχειώδως να ψαξω και να κατανοήσω τα περί φυλογενετικής μνημης,ειλικρινά έμεινα αναυδη. Κια ...εξακολουθω. Αναυδη.
Είμαι η τελευταία που θα διαφωνησω σε αυτό που λες.

Ανώνυμος είπε...

"για την ιδεα τη μεγαλη" !
αντε παλι με την ιδεα τη μεγαλη και με την ορθοδοξια και με τα καλαβρυτα και με τα λαβαρα και την αγια λαυρα..
εκτος απ' αυτες τις μαλακιες προσεφερε τιποτε αλλο σαν πνευματικο εργο η ελληνικη εκκλησια?

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η katerina είπε...
Μαιρη όταν άρχισα να ..ψηλαφιζω,να επιχειρώ να ακουμπησω,να επιχειρώ στιχειώδως να ψαξω και να κατανοήσω τα περί φυλογενετικής μνημης,ειλικρινά έμεινα αναυδη. '

-Γιαυτο θες να φερεις στην Ελλαδα καθε καρυδιάς καρυδι. να σπασει η φυλογενετικη μνημη
ΓΣ

katerina είπε...

Κανένα καθεστώς δεν προσφερει Ανωνυμε.
Η Εκλησία,ειτε η Ορθοδοξη,ειτε η Παπική,ειτε ο Δαι Λάμα,ειτε ....η όποια,ειναι οι διαχειριστες του υπάρξιακου αγους των ανθρώπων.
Σαν τι περιμένεις να ...προσφερουν όλοι αυτοι;

Και μιας και ...περί ελληνικής επαναστασης η ...προηγουμενη κουβέντα,ας θυμηθούμε τον Γρηγοριο Ε'. Απλά ...αφορισε την επανασταση. Όσο για τον Παλαιών Πατρων Γερμανό...συρθηκε να μην τον ακολουθησει. Να θυμηθούμε και τον ...προτερο βίο και πολιτεία του Παπαφλέσσα ...πριν το Μανιάκι.

Οι μπας και θέλανε την επανασταση οι κοτζαμπασηδες;

Αλλά μήπως ερχεσαι στα λόγια μου,για τι τελικά ήταν η Ελληνική Επανασταση;

Και για να μην ξεχνιομαστε.... ας μιλήσουμε για το Φιλλεληνικό Κομιτάτο(ας δουμε και τις ...αναλογίες), ας ξαναθυμηθούμε τα δάνεια της ...ανεξαρτησίας, ας ξαναδουμε την ιστορία της ...Καρτερίας, του παποριου του Κοχράνη.

Αστα Ανωνυμε. Η Ιστορία ειναι όντως ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ. Και με τις αναλογιες της εποχής, θα καταγραφει πάντα τα εργα και τις ημερες απο...Κοτζαμπασηδες, Πασαδες και σεβάσμιους δεσποταδες.

katerina είπε...

Μπορώ να αποδεχτώ τον όποιο ...πατριωτη, οριζει την πατριδα του σαν περικλειστο οικοπεδο. Μπορεί αν διαφωνώ, αλλά το ΚΑΤΑΝΟΩ.

Αυτό όμως που με ανατριχιάζει ΓΣ,είναι οι πατριωτες, που τα βάζουν με το κάθε κολασμένο,που τοςυ βρωμάει,αλλά σκυβουν και γλυφουν στον κάθε ραντιερη,στον κάθε τραπεζίτη,στην κάθε...Αγορά.

Αφου λοιπόν το θες έτσι,προσωπικά εχω να χωρίσω πολύ λιγοτερα με τον Χασάν απο την Τυνησία παρα με τον Προβοπουλο, πολύ λιγοτερα με την Μαιρα απο την Νιγηρία απο ότι με τον Ντερουζ, πολύ λιγοτερα με τον Χατζή απο το Πακιστάν απο ότι με τον κάθε Στρος Καν. Κια τελικά με χωριζουν πολυ λιγοτερα απο τον Αλή απο την Αιγυπτο απο ότι απο τον κάθε μεσίτη και μεσαζοντα ξεπουληματος που λέγεται Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω κι΄γω στο οτι η πατριδα ειναι ο ελληνικος πολιτισμος που δεν εχει συνορα και που δεν ειναι δυνατον να ανηκει σε συγκεκριμενο πληθος ανθρωπων ,ειναι αυτη που εμαθε την ανθρωποτητα να σκεπτεται ,ειναι αυτο που ειχες γραψει σε μια παλιοτερη αναρτηση σου για την ακροπολη .

Μαίρη είπε...

@ Ανώνυμο. Την απάντησή μου στην έδωσα. Μόνο μια επισήμανση, για να δείς ότι δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί, έτσι αβασάνιστα.
Ο Αγγουλές ήταν Μικρασιάτης αριστερός λαικός ποιητής. Χαρακτηρισμένος αριστερός και επικίνδυνος, από φυλακή σε φυλακή, γιατί δεν υπέγραφε δήλωση μετάνοιας.
Καμιά σχέση με εθνικιστικές μεγάλες ιδέες.
Εννοεί την μεγάλη ιδέα της λευτεριάς της πατρίδας.
Για να τον γνωρίσεις σου γράφω δυό μικρά του ποιήματα.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε
μήτε για μια στιγμή
μηδ΄όσο στην κακοκαιριά,
λυγά το κυπαρίσι.
Εχουμε την ζωή πολύ,
πάρα πολύ αγαπήσει.


Μην ξεκινήσεις άσκοπα,
δεν έχει ο δρόμος τέρμα.
Και είναι κύκλος η φυγή
κι΄η λύτρωση ένα ψέμα.
Μην ξεκινήσεις, ρίζωσε
στην πατρική σου γή
και σκάψε την και
κάμε την περβόλι.
Αυτοί που ξεκινήσανε,
κάποια αυγή για μια φυγή
ριτυδωμένοι και σκυφτοί
ξαναγυρίσαν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οντως εχεις μονομανιες και δεν καταλαβαινεις.
Μπορει να ειναι εχθρος σου ο ΓΑΠ και ο Προβοπουλος, αλλά γιατι τους αντιδιαστέλεις με τη Σαρα Μαρα?
Το οτι αυτους τους διευκολυνει η Τουρκια να ερθουν για να διαλυσουν την δικη σου πατριδα, δεν το καταλαβαινεις. Ε, τι να κανυμε, ως εκει μπορεις να φτασεις. Κολλημμα ειναι αυτο
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

εμ ..τι να κανανε οι ανθρωποι ,αναγκαζονταν μεχρι και ποιηματα να γραφουν για να αποδειξουν οτι ειναι κι΄αυτοι ελληνες εκτος απο τους αυτοχθονες ελληναραδες.
που σημειωτεον τους ξεσκισαν στην κυριολεξια