Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει!

Αλήθεια εκτός από τη ζωή, την καθημερινότητα και τα εισοδήματα των υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών, και των παρατρεχάμενων τους, η αλλαγή ονομάτων στη μαρκίζα, επηρεάζει τη ζωή κανενός άλλου πολίτη;

Το πολιτικό συμπέρασμα του ανασχηματισμού είναι ένα και μόνο. Η πολιτική της Κυβέρνησης παραμένει ως έχει. Και αυτο είναι το μόνο σημαντικό και ενδιαφερον για όλους εμας.

Γιατί αλήθεια έγινε ο ανασχηματισμός;
Θα έλεγα για τρεις λόγους.

Ο πρώτος, είναι ο βασικός λόγος που γίνεται κάθε ανασχηματισμός.
Αν αλλάξουμε τον φωτισμό στην μαρκίζα και τα ονόματα των ηθοποιών του θιάσου, δίνουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία στα ΜΜΕ να προσπαθήσουν να κάνουν το εργο τους. Δηλαδή να παραμυθιάσουν τον κόσμο, ότι αλλάζει η ουσία της πολιτικής. Συνήθως αυτό το τρυκάκι έχει μέσο χρόνο ζωής μια με δυο βδομάδες.

Ο δεύτερος λόγος για τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό είναι οι κομματικές ισορροπίες ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Ο Συνήγορος του …Τραπεζίτη (αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά) δεν έχει κομματικό μηχανισμό στην Α’ Αθήνας, η Φώφη βιολογικό παιδί του Γεννηματά και του πραγματικό παιδί κομματικού σωλήνα, ο Σκανδαλίδης, ο Παπουτσής πρέπει να είναι χορτάτοι για να δώσουν και αυτοί στο σακούλι των κουκιών που μετριέται στις δημοτικές, το κάτι τις τους. Ούτε τον ανύπαρκτο Σπύρο Κουβέλη βουλευτή της Α’ Αθήνας, δεν τόλμησαν να αποπεμψουν, δεν είναι εποχές για τέτοιους πειραματισμούς. Το αφεντικό θελει να ειναι όλοι χαρουμενοι.

Η Περιφέρεια Αττικής, πρέπει να πρασινίσει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Η ανύπαρκτη Μαριλίζα- πόσα παιδιά πια έχει αυτός ο κομματικός σωλήνας;- επαγγελματίας ανεπάγγελτη και τέως Γραμματέας του… Κινήματος πρέπει να βολευτεί κάπου, και η Λούκα Κατσέλη είναι επικίνδυνη …ελεύθερη και διαμαρτυρόμενη.
Τωρα τι σημασία πραγματικά εχει για το ποιος θα ειναι Υπουργός Εξωτερικών. Ο φον Δημητράκης, μπορεί να παίζει μπάσκετ ή βόλους με τον Νταβούτογλου, τι μας νοιάζει, υπάρχει πάντα ο Ρόντος για τις πραγματικές …δουλειες.

Η παρέα του Γιωργάκη τα σκάτωσε, αλλά αν τους σουτάρει είναι τρανή ομολογία ήττας, άσε που το πιο βαθύχρωμο ΠΑΣΟΚ που την έχει στημένη, θα τους πάρει τα σώβρακα. Ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ αφήνει στην «θέση» τους την παρέα του, αλλά τους αφήνει χωρίς αρμοδιότητες. Γιατί βέβαια η Τίνα είναι πλέον Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου- την Ενέργεια την δινουμε στον άλλο δικό μας, τον Σηφουνάκη. Η Μπιρμπίλη θα ασχοληθεί με φώκιες, αρκούδες άντε και κανένα ποδηλατοδρομο και εκει αν και μόνον ο ενδιαφερόμενος εργολάβος δεν είναι κανένας μεγαλόσχημος .

Ο Γερουλάνος στερείται τον έλεγχο της επικοινωνίας, ο αθλητισμός γίνεται …άθληση και τον παίρνει ο Λοβέρδος. Τώρα αυτές τις αμερικανιές για το Υπουργείο Διατροφής…φαντάζομαι ότι έχουν σχέση με την έκκληση του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’ να μην καταναλώνουν οι υπήκοοι του βοδινό. Άστο πολυχρονεμένε μου, με την ανεργία στο 20% και τις συντάξεις στο ναδίρ, η μεσογειακή διατροφή με τσουκνίδες, καυκαληθρες και όσπρια είναι δεδομένη. Και είναι μάλλον το μόνο πεδίο στο οποίο αυτή η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει επιτυχίες.

Ο Λοβερδος θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του, του περιορισμού της ζωής των ηλικιωμένων κλείνοντας περιττά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και παριστάνοντας τον Βασιλάκη Καΐλα στο MEGA.
Δεν φαντάζομαι βέβαια ότι κανείς σοβαρός θα περίμενε να απομακρυνθεί ο …γίγας Μαγκριώτης. Ο Μαγκριώτης κουβαλάει την προίκα του μηχανισμού του στην …Συμπρωτεύουσα όπου ο κ. Μπουτάρης (του πολιτικού χώρου της Δράσης, του Μάνου, του Κοντογιαννοπουλου, του Χαρίδημου Τσουκα και άλλων …χαρισματικών) εκτίθεται με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ και του γνωστού δεκανικιού του, του κυρ-Φώτη.
Προφανώς κανείς εκ των κολοσσών τύπου Τζάκρη, δεν μπορούσε να στερήσει τις υπηρεσίες του από την Κυβέρνηση, μιας που και ο τελευταίος κομματάρχης του τελευταίου τροχού της αμάξης δεν είναι ώρα να πληγωθεί. Άλλωστε ας αναλογιστούμε ότι και το 1/3 του σογιού της να διόρισε η κ. Τζακρη στο Μουσείο της Πέλλας, …ε, είναι προφανές ότι το …σοι είναι πολυπληθές.

Επίσης είναι προφανές ότι η σύντομη a la Mr Bean θητεία του κ. Ξυνίδη, Γραμματέα του …Κινήματος εν όψει εκλογών έπρεπε να τερματιστεί με μια τιμητική αποστρατεία. Φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει το …έργο του κ. Μπόλαρη, το οποίο «Μπολάριο έργο» εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο για όλο το πανελλήνιο.
Προφανώς ο γίγας του σοσιαλισμού ο κ. Καχριμάκης, που θα γινει ο Γραμματέας του ...Κινηματος, θα προήλθε ως προϊόν κάποιων πολιτικαντικο-κομματικών συμβιβασμών και ισορροπιών των οποίων λίαν συντόμως θα …αναγνώσουμε εν όψει των εκλογών.

Ο τρίτος λόγος αυτού του ανασχηματισμού, είναι η Τιτανομαχία και η ισορροπία των 3 Μαξιμιλιανών, Πάγκαλου, Παμπούκη, Ραγκούση. And the winner is Ragoussis

Θα μου πεις τι χρειάζεται τρεις συντονιστές μια Κυβέρνηση που εκτελεί τις οδηγίες που δίνει η τρόικα και που είναι απόλυτα ξεκάθαρες, καθαρογραμμένες, εύληπτες ακόμα και δι ηλιθίους. Μα γιατί χρειάζονταν ούτως η άλλως οι Υπουργοί; Άντε για κανένα ρουσφέτι. Μα θα ρωτήσεις συχωριανέ μα το Σύνταγμα; Ε, αυτή την ερωτηση καλυτερα να μην την κάνουμε και χαλαμε και τις καρδιές μας.

Προφανώς λοιπόν ουδείς λόγος υπάρχει όχι για 3 συντονιστές, αλλά ούτε για έναν. Αλλά δεν είναι αυτό που με καίει. Είναι που ρίξανε τον Θόδωρο.
Α, η αδικία πρέπει να λέγεται. Διότι αν Θόδωρε μου, για να μπουν λυτοί και δεμένοι να υποστηρίξουν το Χριστινάκι για Δήμαρχο στα Καλύβια σου πήραν μέχρι και τα στυλό πάνω από το γραφείο, αυτό είναι αδικία. Κακό το deal, σε ρίξανε. Έπρεπε να διεκδικήσεις τουλάχιστον το χρίσμα για το Δήμο Αθηναίων για το Χριστινάκι, μην σου πω και του Περιφερειάρχη Αττικής.
Τώρα αν και οι ψηφοφόροι του Δήμου Σαρωνικού δεν επιλέξουν την κ. Παγκάλου για να τους διοικήσει, φοβάμαι ότι θα παραμείνεις να κοσμείς με το αγαλματένιο κορμί σου την θέση του Αντιπρόεδρου άνευ αρμοδιοτήτων μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

Το πιο σημαντικό όμως αυτού του ανασχηματισμού παραμένει η υπουργοποίηση της κ. Νταλάρα. Αλλα αυτο θα το εξηγησει καλυτερα ο κ. Λακοπουλος βασει της θεωριας των Νεφελιμ.

Προφανώς ο Ηγεμών πρέπει να επιδείξει και την αρρενωπή αποφασιστικότητα του με την αποπομπή έστω …ενός από το θίασο. Να χτυπησουμε και λιγο το χερι στο τραπέζι ρε αδερφέ! Το ρόλο της Ιφιγένειας- Μαρθας Βουρτση, εκλήθη να παίξει η κ. Κατερίνα Μπατζελή. Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε να χαρώ εξαιρετικά. Όχι βέβαια γιατί η κ. Μπατζελή ήταν πιο επιτυχημένη ή πιο αποτυχημένη από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά γιατί ήταν η θρασυτερη όλων. Ή μάλλον ήταν …εμετικά θρασύδειλη.

Είχα μείνει άναυδη όταν χαζεύοντας τις διάφορες γλυκανάλατες και επαναλαμβανόμενες παραδόσεις- παραλαβές Υπουργείων από τηλεοράσεως, είχα δει τον περσινό Νοέμβρη την κ. Μπατζελή να ξεκινάει την ομιλία της προς τους εργαζόμενους του Υπουργείου της με το «όποιος δεν ακολουθήσει τις εντολές, θα δει την πόρτα».

Το ότι η κ. Μπατζελή είναι αγενέστατη, και δεν έχει γνώση στοιχειωδών κανόνων ευγενείας καθώς και τις ελάχιστες έστω απαιτούμενες κοινωνικές δεξιότητες, είναι οφθαλμοφανές. Αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μπορεί είναι και τόσο ηλίθια. Όποιος έχει στοιχειωδώς διοικήσει ακόμα και περίπτερο, γνωρίζει ότι αυτό που θα καρπωθείς προσωπικά είναι η συνεργασία, η γνώση, η εμπειρία, η συναίνεση, το φιλότιμο και γιατί όχι, ΚΑΙ η αγάπη των υφισταμένων σου. Αυτή μπορεί να σε αναδείξει και η έλλειψη αυτής μπορεί να σε καταβαραθρώσει.
Ένα από τα παλιά αφεντικά μου, έλεγε "όσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της". Δώσε σε κάποιον εξουσία και …κάνε τον χάζι. Νομίζω ότι απολαύσαμε όλοι τον κώλο της σοσιαλιστικής μαϊμούς κ. Μπατζελή…

Λοιπόν, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί και λοιποί συγγενείς… σας εύχομαι καλό ταξίδι γιατί το ….λιμάνι φεύγει.
Υ.Γ. Μου ειχε διαφυγει η επανυπουργοποιηση του άλλου κολοσου της πολιτικής, του κ. Ροβλια. Αν δεν απατωμαι ο κ. Ροβλιας ήταν αυτός που απεπεμφθη απο την Κυβερνηση, γιατί ασχολιοταν ...υπερμετρα, με τις μεταθεσεις των φανταρων,γιων,ανηψιών και γενικώς συγγενών των ψηφοφορων του. Και γελάω. Γελάω μεχρι δακρυων. Γιατί ...θυμηθηκα τον αληστου μνημης Τσιτουριδη. Που αποιπεμφθηκε τις πρωτες μερες υπουργοποιησης του,τοτε που ο Καραμανλής επανιδρυε το Κρατος του σεμνά και ταπεινά, επανηλθε λίγο αργοτερα και η ...ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ με καρμπον ιστορία,γνωστη!
Μα αυτο πια δεν ειναι πολιτική ιστορια,ανεκδοτο είναι....

29 σχόλια:

Ι.Σ. είπε...

Πολύ καλή η ανάρτησή σου. Καλό (τι καλό...) χειμώνα. Σωστά το λέει ο θυμόσοφος λαός μας: "όσο πιο ψηλά πάει η μαϊμού τόσο πιο πολύ της φαίνεται ο κώλος". Επίσης λέει: "ο τεμπέλης κι ο φαγάς ή δραγάτης ή παπάς" και ότι αυτοί συμβολίζουν σήμερα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Εξαιρετικά σαφές και κατανοητό κείμενο. Το κακό όμως είναι οτι δεν υπάρχει περίπτωση (ούτε 1%) στην Ελλάδα να φύγει το λιμάνι. Στην Ελλάδα λιμάνι είναι...το πλοίο.

celin είπε...

Kατερινα εγω πιστευω οτι αδικεις τον ΓΑΠ κ τις προσωπικες θυσιες που υφισταται για να ορθοποδησει η χωρα.Εγω ηδη σημερα,ειναι σα να ξυπνησα σε αλλη χωρα.Ολοι οι ανθρωποι διπλα μου ηταν χαρουμενοι,σα να εξαφανιστηκε η μουρτζουφλα,σα να πνεει επιτελους ενα δροσερο αερακι αλλαγης.
Αμαν πια κ ολοι εσεις,τι θελετε επιτελους;σταματηστε να φοβαστε ολα αυτα που γινονται για εσας χωρις εσας.
Για το καλο σας ειναι.

katerina είπε...

Γιάννη μου καλησπέρα και ...που ξερεις μπορεί να ειναι καλός ο χειμώνας. Ειναι πια τόσοκαταφωρα άθλια η πολιτική σκηνή, που ειμαι πολύ αισιοδοξη για την κοινωνική αφυπνιση.

Ειλικρινά γέλασα με τον...δομικό ανασχηματισμό. Αλλά αυτο που ήταν πραγματικά ξεκαρδιστικόήταν που ο κυβερνητικός εκπροσωπος ζητησε συγνωμη απο τον ελληνικόλαό,γιατί ...ξενυχτησαμε με τον ανασχηματισμό. Και μάλλον το πιστευε. Πιστευε ότι 11.000.000 Ελληνες ξενυχτουσαν απο την αγωνία τους για το αν θα υπουργοποιηθεί η κ. Νταλαρα, αν θα αναβαθμιστεί ο κ. Δρουτσαςή αν οι βυζαντινομαχιες στο Μαξιμου θα έχουν νικητή.

Επισης δεν νομιζω ότι η ώρα ήταν τυχαία. Τι εννοώ; Προσπαθουσαν παση θυσια να καθησυχασουν το συντομοτερο δυνατό τις διαφορες εσωκομματικές ομάδες ότι κάτι θα παρουν.
Εχω την αισθηση ότι οι πιο εντιμοι απο τοςυ Κυβερνητες μας ειναι οι τροικανοί. Κάνουν την δουλεια για την οποια πληρωνονται με μεγαλυτερη αξιοπρέπεια,πιθανότατα και ευαισθησία απο όλα αυτά τα χλωμά ανθρωπάκια που θα ξεπουλουσαν ακόμα και την μαννα τοςυ για ένα υπηρεσιακό αυτοκινητο.
Τοσο φτηνιαρηδες,μα τόσο φτηνιαρηδες!!!

cynical είπε...

Katerina

δεν ασχοληθηκα καθολου με το θεμα, ουτε στο πριν ουτε στο μετα του ανασχηματισμου.

Λεω, δεν μπορει, θα το αναλυσει η κατερινα και θα δω ολα τα κυρια σημεια του εργου.
Και το απηλαυσα!

katerina είπε...

Kalitere καλην εσπέρα. Προσατα κάποιος φίλος ειχε μαζεψει κάποιες παλιες καμωδιες και έκανε "κινηματογραικές" βραδυές στο σπιτι του.
Μια απο αυτές ήταν και απο μια πολυ παλια ταινια Φρανκο- Τσιτσο.

Εξ' ου και η ατακα. Το πλοιο σαλπάρει και πάνω στο καταστρωμα,ο Φράνκο έντρομος φωνάζει "Τσιτσο, το λιμάνι φευγει".
Νομιζω ότι κάπως έτσι χαρασσεται και η κυβερνητική πολιτική. Προσπαθουν να πεισουν ότι ο γιαλός ειναι στραβός.

katerina είπε...

Celin καλησπέρα. Λοιπόν ειμαι σιγουρη ότι αν ταζαμε καμμιά χιλιαδα ψηφους,όλο και μια κυβερνητική θεσουλα θα παιρναμε. Στις 2000 γινεσαι υυπουργός, στις 4000 αναπληρωτής. Κια τι σημασια εχει αν η Κυβερνηση αποτελειται απο ένα ευελικτο σχημα 48,58,ή 1008 ατομων. Αν βάλεις οδηγους,ασφαλιτες, συμβουλους,παρασυμβούλους,κοντρα συμβούλους και λοιπόυς συγγενείς ειναι η μονη κυβερνητική πολιτική που μειωνει πραγματικά την ανεργία.

Ασε που αποκλειεται να μην δινει δουλειά και σε ένα άλλο καρο επαγγελματικές ειδικοτητες,σφραγιδαδες, τυπογραφους,μιας που τα υπουργεία κάθε 10μηνες αλλάζουν όνομα. Ασε τοςυ καλιτεχνες. Αχ που εισαι Τζιμάκο να γραψεις ένα τραγουδι για την νεα υφυπουργό. Την κ. Νταλαρα.

Λοιπόν έχω αποκτησει εμονή με την ...υφυπουργό. Αυτην θα την παρω εργολαβία. Μου φτιαχνει τη μερα. Ετρεχα , να την προλάβω στις ειδησεις της ΝΕΤ,στην παραλαβή Υπουργείου. Αλλωστε δεν νομιζω ότι θα την ξαναδουμε ποτέ. Κια ...τα καταφερα,την πετυχα. Ειπε ΜΙΑ φραση. Μα ΜΙΑ. Σας το ορκιζομαι ΜΙΑ. Και δεν βγηκε ουτε αυτη.

katerina είπε...

Κυνική μου κακως δεν ασχοληθηκες. Τοση τζαμπα διασκεδαση ουτε τα τουρκικα σηριαλ. Καινουργιο συκώτι.

Αλλά,σε όλο αυτο το τουρλουμουκι,υπάρχει και κάτι. Τρεμουν Cynical τις εκλογές. ΤΙΣ ΤΡΕΜΟΥΝ!!! Αυτο ειναι το μόνο ουσιαστικό συμπερασμα που εβγαλα απο αυτον τον ανασχηματισμό.
Και μην ξεχνάμε μετά απο αυτες τις εκλογές ...δεν υπάρχουν άλλες μεχρι την εξαντληση της τετραετίας. Και αυτοι δεν υπάρχουν περιπτωση να προκηρυξουν άλλες πριν την εξαντληση και τη τελευται μερα της τετραετίας.'Οτι και να γινει!!!

Το μηνυμα στις καλπες πρέπει να ειναι ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΟ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Θα σου το πω με μία φράση: άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!

katerina είπε...

Αχτιδα μου, έχει μεγάλη γκαρνταρομπα ο Μανωλιός. Και κοιταζετε στον καθρετη και νομιζει ότι γινεται Εμανουήλ. Κοινώς στον καθρετη μου κοιτιεμαι και απο μόνος μου αγαπιεμαι.
Το εφιαλτικό ειναι ότι μας υποτιμουν ΤΟΟΟΟΟΣΟ πολύ. Μας θεωρουν τόσο μα τοοοσο ηλίθιους.

Yannis Zabetakis είπε...

καλή μου διε βαρέθηκες να γράψεις αυτό το λίββελο κατά ηλιθίων?

οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι διότι έχουν εξουσία αλλά είναι βλάκες!!

http://environmentfood.blogspot.com/2010/09/andreas-loverdos-minister-of-health.html

stefanos είπε...

Χαχαχα...
Μπράβο βρε Κατερίνα έχεις και θαυμαστές που σου χαρίζουν καλές κριτικές... Σαφές κείμενο, πολύ καλή ανάρτησή...

Ε, ας γράψει και η άλλη πλευρά της καθημαγμένης πραγματικής Αριστεράς... (μην τσιτώνετε παιδάκια)

Ευτυχώς που η πολιτική της κυβέρνησης θα παραμείνει η ίδια.
(Από τη μια πιθανόν να σώσει τη χώρα και από την άλλη βρε χαζά σας δίνει το δικαίωμα και την ευκαιρία να υπάρχετε… να γαβγίζετε τα ακατάληπτα δήθεν αριστερά σας)…

Τώρα για να είμαι και αντικειμενικός θα πω ότι ανασχηματισμός δεν χρειαζότανε. Αυτό που είχαμε ανάγκη ήταν δικαιότερες ανακατατάξεις των σωτήριων μέτρων λιτότητας. Ας πούμε απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων, φορολόγηση μέχρι το κόκαλο της εκκλησίας και παύση καταβολής μισθού στους κληρικούς, κλπ.
Οι επίσημοι και ανεπίσημοι δανειστές και τοκογλύφοι τα λεφτά τους θέλουν… δε νοιάζονται αν θα τα πληρώσει ο Βαρδινογιάννης, η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ ή η συνταξιούχος κυρά Ευανθία από τη Δραπετσώνα.

Οι αναλύσεις σου για τους λόγους του ανασχηματισμού είναι ανεπανάληπτες. Αν ήμουν ιδιοκτήτης της Εσπρέσσο ευχαρίστως θα σε προσελάμβανα! Φαντασία, αυθαιρεσία, παραλήρημα και βρισίδι… Μέχρι το φουκαρά τον Καμίνη περιέλαβες επειδή στην σπάει που ενώνει σε συνεργασία την Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ. Αν επέλεγε για παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη λοιπή πλέμπα θα αγαλίαζες από ευτυχία και καλά λόγια για το έργο που επιτέλεσε στο «Συνήγορο του Πολίτη». Σταματάω εδώ γιατί θέλει θάρρος να ξανοιχτεί κανείς στον ωκεανό της παράλογης ανάλυσης που μας χαρίζεις…

Θα τελειώσω όμως με κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε… Με την κυρία Μπατζελή!
Ξέρω ότι γυναίκα γυναίκας μάτι βγάζει… αλλά εσύ το παράκανες: «αγενέστατη», «ηλίθια»… και το αμίμητο «Νομίζω ότι απολαύσαμε όλοι τον κώλο της σοσιαλιστικής μαϊμούς κ. Μπατζελή»… μωρέ ούτε οχιά δεν δαγκώνει με τέτοια κακία! Όταν καλή μας και διαταραγμένη μας (τουλάχιστον προς ό,τι το ΠΑΣΟΚικόν) συντρόφισσα Κατερίνα, η κ. Μπατζελή είπε το περιβόητο «όποιος δεν ακολουθήσει τις εντολές, θα δει την πόρτα» δεν απευθυνόταν σε εργαζόμενους του Υπουργείου αλλά σε πραιτοριανούς του Χατζηγάκη. Ένα δεξιό άντρο το είχε καταντήσει ο σταυροφόρος της καραμανλικής κάθαρσης! Εκτός και τώρα κόπτεσαι για τους Νεοδημοκράτες… (λέω)…

katerina είπε...

Andreas Loverdos: Minister of Health, Nutrition and Exercise...the Epitomy of PASOK's stupidity

ΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑΝΝΗ!!!!!

Αχ,αυτο ομολογουμένως δεν το ειχα συνειδητοποιησει. Η Μιλένα τα τροφιμα!!! Θα μου πεις εδώ τα ειχε ο κολοσσος Καχριμάκης.
Ρε Γιάννη,αν όλη αυτη η κομπανία ήταν σε καμια άλλη χωρα,θα εκανα καινουργιο συκώτι απο το γελιο,αλλά δυστυχώς ...ειναι η Κυβερνηση της Ελλαδας. Και ζουμε εδώ. Το για ποσο βέβαια ακομα δνε το ξερω.

katerina είπε...

Αχ καημενε μου Στεφανε ειλικρινά σε συμπονώ. Τι να πεις και τι να γραψεις;

Βεβαια οφειλω να σου επιστησω την προσοχή στο ότι εισαι λίγο απροσεκτος. Φανταζομαι ότι ειναι εκτος γραμμης να βγαινετε να λετε, και τι να κάνουμε ρε παιδιά,ο Γεωργιος μαζευει να πληρωσει τα λεφτά στον Ακερμαν. Μετά σας υποσχομεθα ότι μπορειτε να πτωχευσετε με την ησυχία σας. Ουτε που θα ξανακουσετε για τον Γεωργιο Β' Παπανδρέου Γ'. Αλλά σε καταλαβαινω φίλε μου. Το γαρ πολυ της θλιψεως γενει παραροσυνη.

Κια αυτος ο λαός,να μην μπορεί να καταλάβει την ευφυία,την αυτοθυσία και την γενναιοτητα του Ηγεμόνος. Να τον αλλάξετε Στεφανε μου. Αφου εχουμε τωρα την εξαιρετική αυτή Κυβερνηση, στον λαό θα κολησουμε;

Για τον συνηγορο του ...Τραπεζιτη,θα τα πουμε λιαν συντομως. Όσο για τον κυρ Φωτη, τι να πω μωρε Στεφανε. Εδω δεν αδικώ τον ΓΑΠ, δεκανικι του εδωσε ο Κουβέλης,προφανώς ο ΓΑΠ,αλλά και κάθε ΓΑΠ θα το αρπαζε.

Και τωρα το καλυτερο μου θεμα. Η "κ" Μπατζελή. Σου ορκιζομαι στην ευφυία του πλυχρονεμενου μας ηγεμόνος με την "κ" Μπατζελή δνε διεκδικησαμε ποτε τον ίδιο άντρα. Καθόσον γνωριζω τουλάχιστον.
Η "κυρία" ήταν ένα ακόμα απο όλα αυτά τα ανεπαγγελτα κομματικά παρασιτα που ενδημούν και στη Νεα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.Ο μαιμουδισιος πωπος της γνωρισε όλες τις κομματικές καρεκλες που έφτανε. Ουτε η πρωτη, ουτε η τελευταία. Αλλά βρε τσοκαρο, ρε επαγγελματια ανεπαγγελτη, ρε γλυφτρονι του κάθε πολιτικάντη, ρε παρατρεχαμενη χειροκροτητρια όποιου μπορεί να σου πεταξει ένα ψιχουλο ή ένα κεικ,μπαινεις πρωτη μερα μεσα στο Υπουργείο που προκειται να διοικησεις,και μπροστά στις καμερες μιλάς στοςυ εργαζομενους που σαν και εσενα εχουν δει να ερχονται και αν παρερχονται δεκάδες και θα δουνε και αλλες τόσες και πουλάς τσαμπουκά;

Προσβάλεις τον κάθε εργαζομενο που δνε ξερεις ακομα ουτε το όνομα του,μεσα στο σπιτι του, δημοσια,μπροστά στις καμερες για να πουλήσεις το ανυπαρκτο τιποτα που εισαι; Βρε τζαμπα μαγκα του καναπε,εσυ που εχεις γλυψει ότι σερνεται, απευθυνεσαι απο τον κλητηρα μεχρι τον Γενικό Δ/ντη ΔΗΜΟΣΙΑ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙς ΚΑΜΕΡΕΣ και κουνάς το δαχτυλο;

Και το ξαναειπα, ποιος σοβαρός άνθρωπος,ποιος εργαζομενος συνεριζεται την κάθε "κ" Μπατζελή;
Η πρωτη κοινωικά στοιχειωτη ή η τελευταία; Αλλά τοσο ηλιθια; Τετοια στοιχειώδης άγνοια management;

Δουλεψα κάποτε σαν χημικός παραγωγής σε μια πολυ μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ο πατερας, γηραιος κυριος,ακραιφνής συντηρητικός που ειχε πια παραχωρησει στους γιους του την διοικηση της επιχειρησης, όταν κατεβαινε στο εργοστασιο μιλουσε στις εργατριες στον πληθυντικό,και του ηταν αδιανοητο να μην τοςυ ανοιξει την πορτα. Όταν κάποτε ένας απο τους γιους του διαφωνησε μαζί μου δημοσια σε ένα meeting, με φωναξε στο γραφείο του και μου ζητησε συγνωμη. Δεν με πληρωσε ποτε τις υπέρωρίες. Ντρεπομουν να του το ζητησω. Τελικά με ...ερριξε,αλλά ουτε που το καταλαβα. Ειχα βρει πολύ καλυτερα αμοιβομενη δουλεια και ειχα φυγει πια απο την εταιρια όταν πεθανε. Στην κηδεια του πηγα...δεν ξερω γιατί, βρηκα πολλους συναδελφους και στον καφέ ...γελαγαμε με το ποσα λεφτά μας ειχε ...φαει, με το ποσες απληρωτες υπερωριες δουλεψαμε χωρις ποτε να σκετουμε να διεκδικησουμε τα λεφτά μας.

santa maura είπε...

δυστυχως κρατη υπαναπτυκτα και υπο διαλυση οπως η ελλαδα και με εναν λαο που εχει υποστει τα πανδεινα ..ψαχνουν να βρουν διεξοδο και σωτηρια μεσα απο ανασχηματισμους η απο εναν "σωτηρα" προεδρο ....εχουμε παθη μεγαλη ζημια δυστυχως . στον επομενο ανασχηματισμο δεν θα ειναι παραξενο να δουμε και τον ρεχαγκελ μεσα .. καλη σου μερα κατερινα και καλως ηρθες

Xavier είπε...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω... εμένα ο ανασχηματισμός με συγκλόνισε!

katerina είπε...

Γιωργο μου καλό χειμώνα.
Αν όλα αυτά συνεβαιναν κάπου αλλου θα ήταν πραγματικά εξαιρετικά διασκεδαστικά.
Αλλά όλο αυτο το εβιβα στην υγεια του κοροιδου, ειναι προκλητικά χυδαίο.

katerina είπε...

Καλως μας ήρθες Xavier.
Απο προχθες το βραδυ έχω ένα πολυ σοβαρο προβλημα αξιολογησης των συναισθηματων μου. Δεν μπορώ ακομα να κατασταλλάξω αν με έχει συγκλονίσει περισσότερο το διαζυγιο της Μενεγάκη ή η υπουργοποιηση της Νταλάρα.

Τελικά αποφάσισα ότι με συγκλονιζει βαθυτατα η υπουργοποιηση της Νταλάρα μιας και την πληρώνω εγώ, ενω το διαζυγιο της ΜΕνεγάκη το πληρωνει άλλος.

Το9 στοιχείο επισης που συνηγορεί υπερ της Νταλαρα ειναι ότι θα παρει τις αρμοδιοτητες της Τζάκρη όσον αφορά την Μεταναστευτική πολιτική. Ε, τωρα πες μου δεν ειναι αυτος αθεμιτος ανταγωνισμός στην Τατιάνα; Δεν θα εχει μεγαλυτερη ακροαματικότητα το ξεμαλιασμα της Τχζακρη με την Νταλαρα απο την γυναικα με τους 57 ημερησιους οργασμούς;

Ειναι δυνατόν η Κυβερνηση να παιρνει την μπουκια απο το στομα των τηλεοπτικατζουδων;

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, γειά σου. Καλό αγωνιστικό φθινόπωρο.
Δεν θα μπορούσες να τα πείς καλύτερα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, σε αυτες τις εκλογές, από απενεργοποιημένοι θεατές να γίνουμε σκηνοθέτες της νέας παράστασης.
Ο ΓΑΠ πίστεψε ότι πέτυχε να αδρανοποιήσει τον κόσμο με όχημα την οικονομική κρίση και τον τρόμο της ανασφάλειας που έσπειρε, αλλά, όπως έμαθα, προχθές κατάλαβε -από την παγωμάρα στο ακροατήριο- ότι το οικοδόμημα του βραχυκυκλώνεται και τα ίδια τα πρόβατά του δεν τον ακολουθούν. Ετσι προχώρησε στον -πάρε κόσμε- ανασχηματισμό, για να εξασφαλίσει τα ψηφαλάκια.
Φίλε Στέφανε.
Το αριστερό πασοκ, την έχει κάνει με μικρά πηδηματάκια εδώ και χρόνια. Κάτω από την μαρκίζα με την παλιά φίρμα έχουν μείνει κάτι μεταλλαγμένα ανθρωπάκια, κυνηγοί της ευκαιρίας, γλειψιματίες, φλώροι, απολίτικοι και κομπιναδόροι, σαν τους συμβούλους του ΓΑΠ,που νομίζουν πως αριστερή ιδεολογία είναι το σακκίδιο και τα αθλητικά παπουτσια. Ακόμα και η ""αριστερή πρωτοβουλία" του πασοκ, γλείφει τον ΓΑΠ, και κατηγορεί τους άλλους ότι τον " παρέσυραν" τον καυμένο.
Βέβαια έχουν μείνει και κάποιοι ρομαντικοί " σύντροφοι" από τα παλιά, μάλλον από συνήθεια, αλλά αυτοί βουβοί, περιθωριοποιημένοι παρακολουθούν τιε εξελίξεις σιωπηλά.
Υ.Γ.ΟΙ τίτλοι των υπουργείων είναι σαν τα βιογραφικά τους. Πολλές λέξεις για να περιγράψουν την κομματική και κρατικοδίαιτη διαδρομή τους σαν επαγγελματική καταξίωση. Το απόλυτο τίποτα δηλαδή.
ΜΑΙΡΗ

katerina είπε...

Μαίρη μου καλώς σε βρίσκω.
Ξερεις βρε Μαιρη, έλεγα πάντα ότι η Ιστορία είναι η πιο ξιπασμένη γκομενα, δεν ερχεται ποτε στην ώρα της. Ισως πάλι να ειμαστε εμεις οι άνθρωποι πολύ ανυπομονα όντα.

Μεσα σε ένα χρονο με την επικοινωνία όλη δική του, με μια αξιωματική αντιπολιτευση κατακερματισμένη και με πληγές χαινουσες, με ένα πολιτικό προσωπικό στην Αριστερά που αναλωνεται να μοιράζει τραπουλες αξιωμάτων και οφιτσιων, που ασχολειται με ισορροπίες και ισορροπιστές, που μετραει κουκιά και φασολια, ο Παπανδρέου καταφερε να εμφανιζει την εικόνα του Καραμανλή στην ΔΕΘ του 2008.

Ναι, Μαιρη μου βιαζομαι. Βιαζομαι να καταρευσει αυτή η Κυβερνηση. Και δεν βιαζομαι γενικώς, βιαζομαι γιατί κάθε μερα που περνάει κατρακυλάμε βδομάδες πισω. Βιαζομαι γιατί σε λιγο θα έχει υποθηκευτει το μελλον μας για δεκαετιες. Βιαζομαι γιατί αυτό που ξεραμε σαν συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα είναι ήδη παρελθόν και είναι ηδη και ο νεος εκλογικός νόμος στα σκαριά. Νομος είναι το θελω του Ηγεμόνα. Ο Παπακωσταντινου που δεν εχει καν στοιχειώδη λαική νομιμοποιηση διαπραγματευεται και κυρωνει αβερτα πάγκα μνημονια. Βιαζομαι γιατί τα παντα γκρεμιζονται με ρυθμους ιλιγγιώδεις. Βιαζομαι γιατί οι Financial Times εχοντας χασει κάθε μετρο μας λένε δημοσια ότι ο Γιωργάκης είναι ο άνθρωπος τους. Και δεν με νοιαζει ιδιατερα αν ο Γιωργος είναι ο Φορεστ ΓΑΠ, το χλωμό προσωπο που του έχουν τάξει κάποια καρεκλα μετα το μακελιό και πισω του υπάρχει ο πραγματικός θυτης ή αν είναι αυτός είναι ο πραγματικός δολοφόνος με το πριονι. Με νοιαζει ότι όταν θα φυγει, αυτή η χωρα θα είναι στην δεκαετία του 60.

Αλλά ξερεις βρε Μαιρη μου, ξερω ότι ποτε δεν φουντωσε κάτι αν δεν καει πρωτα κάτι άλλο. Ο τοσο ακραια νεοφιλελευθερος Γιωργος Παπανδρέου, υπηρετης ή συνεργός, είναι αυτος που φερνει το φυτιλι διπλα στην φωτιά.

Τωρα όσον αφορά τον ανασχηματισμό! Είναι τοσο προφανές ότι παλευουν να ενταχθούν όλες ο «φυλες», οι ομαδες, οι ομαδουλες. Ο καθένας διεκδικεί και παιρνει ότι μπορεί. Ο ΟΠΑΠ στο Υγείας, ο καταναλωτής στο Εργασίας, οι περιφερειες στο Αναπτυξης, η μεταναστευτική πολιτική στο Εργασιας, ο ΕΦΕΤ στο υγείας, έλα τωρα που γυριζει, η αλιεια στο Ναυτιλίας. Φερτε τα κουκιά σας να διασωθουμε στις εκλογές και μετά βλεπουμε.

Όσο για τον τυχοδιωκτισμο των …αυτοδιοικητικών αρχόντων…
Τι δυσωδία! Τι μποχα!
Ο Τατουλης ο υπουργός υφισταμενος του Ζαχοπουλου, που θυμηθηκε την ….αντιπολιτευση όταν εχασε τη θεσουλα του, ο Τατουλης αγκαλια με τον Καρατζαφερη, να υποστηριζεται από το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που δεν σηκωνει μυγα στο σπαθί του. Τι ξεφτίλα!
Βλέπω τον Μπουταρη και νοιωθω ναυτία. Ψηφιστε τον Μπουταρη, ανεδειξε το ξινομαυρο, φοράει σκουλαρικι, πηγε με την ιδια ευκολία με το ΚΚΕ όπως και με τον Μάνο, όπως εγλυφε και τον Παπαγεωργοπουλο καταθετωντας σαν μαρτυρας υπέρασπισης του.
Η ηθική του κωλου της μαιμούς. Η πολιτική του τυχοδιωκτισμού.

Μαιρη μου, το παιρνω όλο αυτό στο χαβαλέ. Αλλα νοιωθω τοση μα τόση αηδία!

celin είπε...

"Αν επέλεγε για παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη λοιπή πλέμπα... "

Αυτα δεν ειναι απλως αλαζονικα/απαξιωτικα λογια,αυτα ειναι λογια Μαριας Αντουανεττας.Παντως το να χαρακτηριζουμε πλεμπα οχι μονο τα στελεχη αλλα ΚΑΙ τους αριστερους ψηφοφορους,δε μας καθιστα αυτο αριστοκρατες.

Στο ιδιο σχολιο του Στεφανου,υπαρχουν εκφρασεις τυπου "(μην τσιτώνετε παιδάκια)"
"βρε χαζά"
"να γαβγίζετε τα ακατάληπτα δήθεν αριστερά σας)… "

Α!Δεν μπορεις να πεις!Ευγενεστατος!Αυτος ειναι ο ορισμος του διαλογου ανευ υποτιμησης του συνομιλητη σου!!

poexania είπε...

Δυστυχώς, τείνω να βεβαιωθώ πως αν δεν απειληθεί η βιολογική-σηματική μας ακαιραιότητα, δεν αντιδρούμε ακόμα και όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν κάτι συγκεκριμένο.

Θα ήθελα να μην ήταν έτσι, να προννούσαμε, αλλά δεν...

Συχνά μου λένε ότι εμείς οι Κομμουνιστές χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τα πράγματα να πηγαίνουν κατά διαόλου επειδή αυτό μας φέρνει ενα βήμα πιο κοντά στην "επανάσταση".

Προσωπικά, και το ίδιο ελπίζω να ισχύει και για τους άλλους, αν προσπαθώ για κάτι, είναι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς τα που πάνε τα πράγματα ώστε να μην χρειαστεί να ζήσουμε τα χειρότερα.

Παρόλα αυτά έχω συνεχώς το φόβο, ότι αν μας δούνε να αντιδρούμε θα μας ρίξουν πάλι μερικά ψίχουλα για να μας κλείσουν το στόμα και εμείς θα τα δεχθούμε. Θα γίνουν αγώνες για να κερδίσουμε ακόμα και αυτά τα λίγα ψίχουλα, όμως αυτό που πρέπει να γίνει αμα κάνουμε την αρχή είναι να μην σταματήσουμε μέχρι την οριστική εξαφάνιση των εξουσιαστών αυτού του κόσμου(δηλαδή τουλάχιστον την οικονομική εξόντωση τους).

Έχω γράψει και ενα σχετικό άρθρο στο blog αν θετε ρίξτε του μια ματιά

http://poexania.wordpress.com/2010/07/17/%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF/

katerina είπε...

Αχ συχωριανοι μου, μην ξεσυνεριζεστε τετοιες μερες γαποπαρμένους ανθρώπους. Το γαρ πολυ της θλιψεως γεννά παραφροσυνη.

poexania είπε...

Ασε celin, εγω αποδέχθηκα στην συνείδηση μου τον Στέφανο ως τον γελωτοποιό του Βασιλιά, τον γελωτοποιό του γελωτοποιού δηλαδή.

Αυτόν και τους λοιπούς αυλοκόλακες, όταν σταματήσεις να τους παίρνεις στα σοβαρά έχουν πολύ πλάκα.

poexania είπε...

Κατερίνα δεν τα έμαθες, ο Πάγκαλός, είναι εδω και χρόνια, ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση, "Υπουργός Αντικομμουνιστικής Προπαγάνδας", τη θέση αυτή υποθέτω θα την κατέχει ισόβια.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, η Ιστορία μπορεί να είναι λίγο ξιπασμένη γκόμενα, αλλά καλή μου, μην ξεχνάς πόσοι την έχουν βιάσει. Πολλοί περισσότεροι μάλιστα τώρα που περνάμε και τον βιασμό για μαγκιά.
Βλέπεις στην γενική έκπτωση των αξιών που προετοίμασε, χρόνια τώρα, το κατεστημένο και οι λέξεις έχασαν την αξία τους.
Συμμερίζομαι την αγωνία σου και πιστεύω ότι άν πετύχει το πρόγραμμα του ΓΑΠ, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη από το 60, γιατί θα έχει πετύχει κάτι που δεν πέτυχε κανείς μέχρι τώρα. Να ξεπουλήσει την Ελλάδα. Εύχομαι και ελπίζω να προλάβουμε τα χειρότερα.
Αλλά επειδή δεν μου αρέσει η μιζέρια,θα σου πώ άλλη μία φορά ότι απολαμβάνω τα γραπτά σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόσθεσα το όνομά μου στο προηγούμενο σχόλιο, για να ξέρεις από ποιόν είναι.ΜΑΙΡΗ

Dimitris είπε...

Εξαιρετική η ανάρτησή σου Κατερίνα....κατατοπιστική,ουσιώδης.....,μα και ενημερωτική για μένα,διότι δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τον δήθεν ανασχηματισμό, μιας και τον θεωρώ εμετική ντρίπλα του ...ακατονόμαστου σοσιαλιστή, γιου του κυρίου με το ζιβάγκο....
Σ ευχαριστώ πολύ.....

aldebaran είπε...

Γεια σου Κατερίνα μου και καλό φθινόπωρο.
Να πω την αλήθεια όλοι οι ανασχηματισμοί παλαιόθεν μου φαίνονται το ίδιο .
Ξαναζεσταμένος τραχανάς.
Δεν καταλαβαίνω γιατί στελέχη που δοκιμάστηκαν και πάτωσαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις , τώρα ξαφνικά θα μας σώσουν.
Εξαιρούνται βέβαια οι επιτυχημένοι υπουργοί τύπου Λοβέρδου....
Όπως δεν καταλαβαίνω και αυτές τι αλλαξοκωλιές.
Πως στην ευχή ρε πούστη είναι δυνατόν όλοι τους να είναι ικανοί για όλα;Με άνεση μεταπηδάν από Υπουργείο σε υπουργείο και την επομένη μιλάνε με αέρα χιλίων καρδιναλίων , επί παντός επιστητού σχετικά με το νέο χαρτοφυλάκιο τους και ισχυρίζονται ότι θα μας σώσουν εκεί που απέτυχαν οι άλλοι.
Πόση ματαιοδοξία μπορεί να κουβαλάει ένα άνθρωπος και πόση μαλακία εμείς που τους ανεχόμαστε ;