Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Περιμένοντας τον ...πατατοκόφτη

Μόλις δέχτηκα ένα τηλεφώνημα.
-Καλέσαμε το 210....
- Μάλιστα
- Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κερδίσατε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την θέση του Περιφερειάρχη.
-Ορίστε;
- Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο πολυχρονεμένος Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ αποφάσισε ότι ο δημοκρατικότερος δρόμος, ο δρόμος των ίσων ευκαιριών για τους πολίτες περνάει μέσα από τον τηλεφωνικό κατάλογο.
-Ορίστε;
- Καλούμε τυχαία νούμερα και όποιος δεχτεί κέρδισε. Στην αρχή ρωτούσαμε και κάποιες ερωτήσεις γνώσεων, πχ να μας πείτε απο πόσα νησιά αποτελούνται τα Επτάνησα, αλλά πια δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια,ο χρόνος πιεζει.
- Ορίστε;;;;
- Αχ πείτε μου ότι δέχεστε, μόνο εγώ έχω πάρει 2895 τηλεφωνήματα και η ώρα είναι ήδη 12.20 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 11.00 πμ.
- Μπορώ να αλλάξω το δώρο του ...χρίσματος με ένα ηλεκτρικό πατατοκοφτη γιατί μου χάλασε;
- Αρνείστε στον Πρόεδρο;
- Ασφαλώς όχι, ποια είμαι εγώ να αρνηθώ; Να το πω αλλιώς, αν δεχτώ θα μου κάνετε δώρο και τον πατατοκοφτη;
- Δεν μπορώ να δεσμευτώ, χάσαμε και τον Χριστοφοράκο που τους χάριζε στο κίνημα. Να σας δώσουμε ένα θαλάσσιο ποδήλατο;
-Όχι, ηλεκτρικό πατατοκοφτη θέλω
Θα μεταφέρω το deal στον Πρόεδρο και θα ξαναεπικοινωνησω μαζί σας
- Περιμένω...

18 σχόλια:

ELvA είπε...

Bρε Κατερινα μου, καποιο λαθος εγινε (και) εδω...O πολυποθητος αυτος'δρόμος των ίσων ευκαιριών για τους πολίτες' που αναφερεις, βλεπω οτι περνάει μέσα από τον.. δανεζικο τηλεφωνικό κατάλογο και οχι τον ...Ελληνικο!! :)

Ετσι,ισως,εξηγειται το οτι παντα καποιοι ασχετοι προτεινονται σε τετοιες θεσεις,ενω αλλοι παιρνουν,
στη καλυτερη των περιπτωσεων ενα..
ηλεκτρικό πατατοκοφτη!

Υ.Γ Να δουμε βεβαια και ΑΝ θα στον στειλουν,τελικα........

katerina είπε...

Elva μου, αφου το έχουμε πει ειμαστε πια η Δανία του Νότου.
Βόρεια φιλη μου,εδώ στην πατριδα έχουμε ένα παρα πολυ σημαντικό προβλημα. Ο Ηγεμών δεν βρισκει Περιφερειαρχες και Δημοτικούς αρχοντες. Βρε τι τους έταξε, βρε τι τοςυ υποσχεθηκε,βρε τι τους κανακεψε, τιποτα αυτοι. Δεν εκτιθενται...

Ξερεις φιλενάδα,το ζητημα ειναι εξοχως πατριωτικό διοτι ο Γεωργιος Β' Παπανδρεου Γ' ειναι οικονομος ανθρωπος. Σου λεει έχω υπουργους Ευρωπαιους,θα πληρωνω τωρα και τοςυ ντοπιους; Τι να τους κάνω; Να τοςυ κάνω περιφερειαρχες,δημαρχαίους, συμβουλους,κατι τις τελος πάντων. Ελα μου όμως που εχει φάει το φτυσιμο της αρκουδας απο τους αχαριστους. Ξεκινησε να ζηταει απο τον Υπουργό να εκτεθεί και έχει τασει μεχρι κλητηρα και θυρωρό στα Υπουργεία και αρνουνται και αυτοι.

Τι να κάνει, ειπε στο πολυπληθες επιτελειο του, να ανοιξει τον τηλεφωνικό καταλογο κι όποιον άνθρωπο δεχτεί θα του δωσει το χρισμα και ...κατι τις. Εγώ ειμαι σεμνη Elva μου,ένα πατατοκοτη ζητησα. Εμαθα ότι η απεναντι ζητησε ένα μιξερ και ο γειτονας μια φραπεδιερα.

Το MEGA εχει ηδη ετοιμασει εκπομπή όπου θα χαιρετιζει την πολιτική καινοτομία Παπανδρέου να βρισκει υποψηφιους απο τον τηλεφωνικό καταλογο...

Elva τον ελληνικό τηλεφωνικό καταλογο τον εξαντλησαν, ετοιμασου να σε καλεσουν απο τον Σουηδικό. Φιλια στον...Προεδρο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Έλβα, Δανέζικος, εννοείς Δανεικός, ξένος δλδ; Η Τρόικα να είναι καλά.

Εγώ πάντως ζήτησα αφαλοκόφτη. Να τους αφαλοκόψω όλους!

Εμένα δε με πήραν τηλ. Πήρα εγώ μόλις έμαθα ότι μοιράζουν δώρα. Σιγά μη φορτωθώ μια Περιφέρεια, ένα Κίνημα (τρόπος του κλαίγειν) και μια Τρόικα τζάμπα.

-Περιφερειάρχη ζητάμε, δλδ τοπικό Πρωθυπουργό, είπαν, όχι περιφερειακό και περιθωριακό σαν αυτούς που είχε η εθνική μας και τα έχασε πάλι από την Ισπανία.
-Πάλι θα χάσετε, τους λέω.
-Μα αυτό θέλουμε, μου λένε, για να φορτώσουμε στη ΝΔ αυτά που μας φόρτωσε αυτή!
-Μα στο λαό τα φορτώνετε με το μνημόνιο….
-Κολλάς σε ανούσιες λεπτομέρειες. Το μνημόνιο είναι ευαγγέλιο και οι φόροι το δίδαγμά αλληλεγγύης «αγαπάτε αλλήλους». Είσαι απροσάρμοστος σε σύγχρονες αντιλήψεις, απορρίπτεσαι!
-Τον αφαλοκόφτη μωρέ, τον αφαλοκόφτη!!!!

Στέργιος

katerina είπε...

Στεργιε να σου μεταφερω και ένα καυτο παραπολιτικό. Ο Μπολαρης λεει- ηξερε κανείς ότι ο Μπολαρης ήταν υφυπουργός;;; τι ακριβώς έκανε ένα χρονο;;;;- δεχτηκε να κατεβει κοντρα στον ...γιγαντα Πανίκα παιρνοντας μια ηλεκτρική φραπεδιερα.

Α, δικαιο! Το σωστό να λεγεται. Ειχε καψει έδω και ένα χρονο τουλάχιστον 5. Τι άλλο να κάνει σαν υφυπουργός απο το να πινει φραπεδες; Α, ειχε πάει και στην παρελαση της 25ης Μαρτίου;

Δεν ειναι αυτός ένας ικανός Περιφερειαρχης; Θα τρελαθούμε τωρα;

Kος Μηδενικός είπε...

Εγώ πάντως από κανένα άσχετο, θα προτιμούσα εσένα Περιφεριάρχισσα!! Τι γιατί; Γιατί σ'αγαπώ! Θέλετε και άλλο λόγο; Συγνώμη κιόλας, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκα θα λέει "έχω μεγάλη περιφέρεια" και είμαι περήφανη γι'αυτό!! Χαχα! Κι επίσης γιατί τόση εμμονή με τον ηλεκτρικό πατατοκόφτη; Τέλος, γύρισε ο Spy εντατικά στη blogόσφαιρα και επηρεαστήκαμε εεεε;; λολ!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Μου έφαγε τη θέση ο Μπόλαρης! Με συκοφάντησε στον πρόεδρο και τη τηλεφωνήτρια την οποία λάδωσε με μια μπουγάτσα για να με αποκλείσει.

Δεν με χώνευε ποτέ γιατί για να μπω τζάμπα στο γήπεδο πηδούσα από τα σύρματα του ξυλογλυπτικού εργαστηρίου του πατέρα του. Δεν τον άφηνα και να κοιμάται αμέριμνος στη πράσινη κοιλάδα, βάζοντας συνέχεια το τραγούδι «θα τον σηκώσουμε τον ήλιο…» το μισούσε αυτό το τραγούδι γιατί ήταν προνοητικός. Α, όλα κι όλα εδώ του βγάζω το καπέλο, ήξερε ότι «θα τον βαλτώσουνε τον ήλιο».

Μετά έκαιγε τις φραπεδιέρες στο καφέ αφού έπρεπε να μελετήσει τον ήχο πουλιών και καταρρακτών στη κοιλάδα! Μεγάλη κοινωνική προσφορά σου λέω. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ότι τα τρία πουλάκια που κάθονταν ήταν… τέσσερα! Ακόμη και ο αγροφύλακας τον ήξερε! Α, τον γράφουν κανονικά και οι εφημερίδες των Σερρών. Ναι ντε, από κει είναι, μέχρι και γω τον ξέρω και συ τον λοιδορείς… Αλλά τι ξέρεις εσύ από τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας των Σερρών;;; Η αντιαγροτική στάση σου είναι χειρότερη της Μπατζελή!

Σε 7 χρόνια που είναι βουλευτής έκανε λέει (προσυπέγραψε δλδ μη τα παραλέμε..) …. 1.533 ερωτήσεις(!!!) αλλά μίλησε στη Βουλή 37 φορές! 5,5 φορές το χρόνο, μια παράγραφο το μήνα. Τον υπόλοιπο χρόνο ήταν στη κοιλάδα. Α, πρόβαλε και τη μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που την έκαναν Σερραίοι! 20 μέτρα παρακαλώ, λίγο είναι;

Στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν δικαιολογημένος απών γιατί είχε αποκοιμηθεί στη κοιλάδα, κοντά στη Κόκκινη Γέφυρα, όπου πήγε για να πάρει άρωμα παλιάς επανάστασης αλλά αποκοιμήθηκε! Άντε σου μαθαίνω και σερραϊκή ιστορογεωγραφία.

Στέργιος

cynical είπε...

Τι επαθε ο πρόεδρος κατερινα, και κόλλησε στους έλληνες αυτη τη φορα; Γιατι δεν φέρνει ξένους; Οι οποίοι, απ' οσο έχουν δείξει τα πράγματα μεχρι τώρα, δεν θέλουν ούτε ευρώ για πληρωμή.

Και "αξιους" περιφερειαρχες θα εχουμε, και οικονομια θα κανουμε.

Yannis Zabetakis είπε...

όχι πατατοκόφτη...αλλά κρανιοκόφτη...έπρεπε να ζητήσεις...
σαν αυτόν που είχε ο hopkins στη σιωπή των Αμνών-Πασόκων [No 2]...εκεί που άνοιγε τα κρανία...για να δει τι σκατά έχει μέσα το κεφάλι τους...

θέλω πολύ να δω τι σκατά έχει μέσα το κεφάλι μερικών υπ-ουργών ουργών...

εννοείς τι εννοώ?

vague είπε...

Ρε συ Κατερίνα, σε περίμενα λίγο πιο ευέλικτη. Έπρεπε να δεχτείς με τη μία και μετά τις ανακοινώσεις του Γιώργου να καλέσεις αμέσως συνέντευξη τυπου όπου θα ανακοίνωνες κι εσύ με τη σειρά σου την πανηγυρική σου παραίτηση, επειδή δε σου έδωσαν τον πατατοκόφτη που σου είχαν υποσχεθεί.

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα όταν ο ηγεμόνας, ο ποιοσδήποτε ηγεμόνας, ακόμα και ο Γεώργιος Β' Παπανδρέου Γ' (ο ελάχιστος) δέχεται αδιαμαρτύρητα χαστούκια ακόμα κι από τη Μπιρμπίλω η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.
Φαίνεται πως οι εντολείς του ούτε το δικαίωμα να αμύνεται δεν του έχουν αφήσει κι αυτό πιθανόν να είναι ολέθριο για μας τους υπόλοιπους.

katerina είπε...

Ασχετο τον κ. Σγουρό; Επαγγελματίας ειναι ο άνθρωπος. Και τι επαγγελματίας!!!!
Αου δε επεισθη και ο γιγαντας Μιχας ότι μπορεί να του δοθεί το πασοκικο χρισμα,τι μπορουμεπια να πουμε εμεις οι κοινοι θνητοι;

Μηδενικέ μου ...μαυρο!!!
Τα λεμε λιαν συντομως.
Φιλάκια.

katerina είπε...

Τι προβοκατορας που εισαι ρε Στεργιε; Να υποτιμάς τον γιγαντα Μπολαρη!
Παντως η μονη που μπορουσε να χτυπησει τον Πανικα ήταν το άλλο σοσιαλιστικο θηρίο. Η κυρια με τις ξανθές μπουκλες και τις κοκινες σολες παπουτσιών...η Ροζα Λουξεμπουργκ της Μακεδονίας,η μεγάλη Τζακρη.

Τζακρη-Πανικας,αφου τα καναλια φτωχυναν και το ερριξαν στις μαγειρικές γιατί να μην διασκεδασει λιγο και το ποπολο;

katerina είπε...

Βρε Κυνική μου,σιγά μην τρεχουν οι ξενοι στην ανω μαγουλοκαστριτσα να πινουν τσιπουρα και αν κάνουν χειραψιες με τους ιθαγενεις!
Αυτους τοςυ εχουμε για άλλα μεγάλεία!

katerina είπε...

Γιάννη μου εννοω τι εννοείς,αλλά ...ειναι πολλά τα λεφτα Αρη,και έτσι η "πολιτική" παραμενει η γνωστή πασπαλισμένη με λίγο απο ...ευαισθησιες και απιστευτο ΔΟΥΛΕΜΑ. Κατι κοινωνικές,οικολογικές και λοιπές...ευαισθησίες ειναι για πολυ μεγάλες σφαλιαρες.

Ρε Γιάννη,πρωτη φορά στη ζωή μου βιαζομαι να ψηφισω.ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΩ!!!!!

katerina είπε...

Καλώς την Riski.
Riski μου ειναι σαφές ότι η επικοινωνιακή πολιτική μου πασχει. Θα προσλάβω εκεινο το ξανθό παιδοβουβαλο που ειναι κυβερνητικός εκπροσωπος να διαχειριστεί τα επικοινωνιακα μου. Σε αυτη την φάση όμως βρισκομαι σε διαδιακασια ανευρεσης συντονιστή.

katerina είπε...

Λυκε μου,με τον Γεωργιο Β' Παπανδρέου Γ' υπάρχει μια απολυτη βεβαιοτης. Τα χειροτερα ουτως ή άλλως ειναι μπροστά μας και θα μας τα χαρισει απλοχερα.

Αν πάλι εχουν καταλάβει και οι δικοι του,ότι ειναι ...περαστικός και τον φτυνουν ετσι καταμουτρα,αυτο μπορεί να ειναι ένα καλό σημάδι.

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html

περγαντάς και πατάτες...

George Glikofridis είπε...

Νομίζω πως μόλις διάβασα ένα καταπληκτικό κείμενο...
Αλλά πέρα από αυτό, το iPad πότε κληρώνει;
(Το κείμενο παραμένει καταπληκτικό.)