Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα

Η κ. Μάγια Τσόκλη, γνωστή βουλευτής-ταξιδεύτρα, «εργαζομένη» στην ελληνική κρατική τηλεόραση, και επισκεπτόμενη τη Βουλή από χρόνου εις χρόνον, έτσι μόνο για να ψηφίσει μπουλουκηδόν τα φιλεργατικά μέτρα του Κυβερνώντος Κόμματος-στο οποίο συμμετέχει…δοξη και τιμή… ως Βουλευτής Επικρατείας-αποφάσισε να αναβαθμίσει τις τουριστικές παροχές της χώρας μας.


Προφανώς μελέτησε ενδελεχώς την ελληνική ταινία «καλώς ήρθε το δολάριο» και αποφάσισε να πάρει τα παιδάκια των σχολείων να τα στήσει στα λιμάνια με τις καθαρές φορεσιές τους, να φιλάνε και να χειροκροτάνε τους τουρίστες που ανεβοκατεβαίνουν και να τους κερνάνε και μια κουταλιά ελληνική μαρμελάδα.


Προφανώς αυτή είναι η σοσιαλιστική προσέγγιση του τουρισμού. Έτσι για να ξαναθυμηθούμε φωτογραφίες καλοχτενισμένων κορασίδων και καλοκουρεμενων με τη ψιλή έφηβων να ραίνουν με ροδοπέταλα το βασιλικό ζεύγος του Κοκου, να παρατάσσονται για να χειροκροτήσουν και να προσφέρουν ένα απέριττο μεν αλλά από καρδιάς φτιαγμένο μπουκέτο με αγριολούλουδα στον Μαυρογυαλουρο, και σωρηδόν και σχοληδόν να χαμογελάνε χειροκροτώντας στις φιέστες που έστηνε η χούντα.

Η εξαιρετική σύλληψη και σκηνοθεσία της Βουλευτού, κ. Μάγιας Τσοκλη, είναι για πολλές σφαλιάρες και ακόμα μεγαλύτερα φάσκελα. Αλλά σήμερα ποιον να πρωτοφασκελώσεις σε αυτή τη χώρα; Με δυο χέρια μπορείς να κάνεις δουλειά στην Ελλάδα σήμερα; Τενοντίτιδα πάθαμε πια από το πολύ φάσκελο.
Αν μάλιστα αληθεύει ότι δόθηκε άδεια και από το Υπουργείο Βολικής Παιδείας, αυτό πια δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα.


Ο Σοσιαλισμός λοιπόν στην Ελλάδα εξελίσσεται.
Όπως λέει και ένας καλός φίλος, από τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Ανδρέα Παπανδρέου, μεταβήκαμε στον Σοσιαλιστικό Εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη και επιτέλους καταντήσαμε στο απάνεμο λιμάνι του Τουριστικού Σοσιαλισμού του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’.


Και βέβαια είναι γνωστή και στα πέρατα της οικουμένης διαδεδομένη, η ευαισθησία αυτής της Κυβερνήσεως για το λαό και τους υπηκόους της, άρα προφανώς το να ζητάς τέτοιες ευαισθησίες για τα παιδιά μας, είναι σαν να αναζητάς την γνωστή ορθρογραφία από την γνωστή μυλωνού και τα γνωστά της οπίσθια.


Αλλά κανείς βέβαια δεν σκέφτηκε («με τι να σκεφτεί;» είναι η εύλογη ερώτηση), ότι το να βλέπουν οι τουρίστες τα στοιχημένα παιδάκια στους προβλήτες των λιμανιών, χαμογελαστά και καλοχτενισμένα, με το κουτάλι την μαρμελάδα στο χέρι, πρόθυμο να τους ταΐσει τις λιχουδιές του τόπου μας, είναι ο επόμενος εθνικός εξευτελισμός. στο όποιο θα μας στείλει η Κυβέρνηση του Τουριστικού Σοσιαλισμού και του cabinet. Δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι;


Αν θέλει σώνει και καλά να τους περιποιηθεί η Κυβέρνηση τους τουρίστες, να τους ξεναγήσει ας πούμε κάπου που δεν θα το έχουν ματαδεί, ας τους ξεναγήσει στην Βουλή. Ας γνωρίσουν τον κ. Πάγκαλο, τον κ. Πετσάλνικο, και τα άλλα εξωτικά ζώα. Επίσης μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να πάρουν ένα ακόμα επίδομα…δοξη και τιμή, τρατάροντας γεύματα τους τουρίστες με μπόλικο αγνό και παρθένο ελαιόλαδο.

Θα μου πεις η Siemens δεν έχει εταιρίες catering για να στήσουμε τη δουλειά και να πάρουμε τη μίζα. Ναι γιατί από ΟΛΕΣ τις άλλες εταιρίες που προμήθευσαν το ελληνικό δημόσιο, από χαρτί τουαλέτας μέχρι τανκς, δεν πήρατε; Ωσπου δε, να «δικαστούν» ο κ. Μαντελης και ο κ. Τσουκάτος, μπορούν να δουλέψουν σαν αρχισερβιτόροι.

Αν είναι και από αυτούς που λέμε καλοί τουρίστες, έτσι στο πιο …οικονομημένο, στο πιο ματσωμένο τους, ας τους ξεναγήσει η Κυβέρνηση στην κ. Τζακρη και την πολυπληθή οικογένεια της.

Και για τους πολύ πλούσιους ας βάλει τον κ. Σαμαρά να τους ξεναγήσει αυτοπροσώπως στο Μουσείο της Ακρόπολης, άριστη ευκαρία μάλιστα, να συναντήσει και τους συχωριανούς του, τους Καλαματιανούς.


Αν τέλος είναι πολύ υψηλής οικονομικής επιφάνειας ας τους ξεναγήσει στην οικία Γκερεκου- Βοσκοπουλου. Τραγουδώντας ο Τόλης το «ξανθη αγαπημενη παναγιά», στις Αμερικάνες με το πι και το νάιλον καρώ παντελόνι μπορεί να αρχίσει να ξεχρεώνει και κάτι τις από τα χρέη του στην εφορία. Και έτσι η κ. Γκερεκου, θα αποδοθεί άμωμη και αμόλυντη, ξανά στον μεγάλο αγώνα του Σοσιαλιστικού Τουρισμού.
Τέλος για τους τουρίστες που γνωρίζει μόνο ο Ζαμπούνης, ας τους χορέψει ένα ζεϊμπέκικο ο Πρωθυπουργός ή ας τοςυ απαγγέλει ποιηματα του Καβάφη σε δική του ...εκτελεση.


Κοινώς, παιδάκια να χαιρετάνε το …δολάριο, έχουν ξαναδεί οι τουρίστες. Σε κάθε τριτοκοσμική χώρα, ακριβώς αυτό το θέμα αντικρίζουν. Αλλά τέτοιο τσίρκο σαν το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποκλείεται να έχουν ξαναδεί.

Υ.Γ. Και για τους τουρίστες μπαταξήδες , επίσης έχω πρόταση. Να ρεφάρουν τα χρωστούμενα παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών στα μέλη της Εξεταστικής …για τα μάτια των υπηκόων, Επιτροπής.

38 σχόλια:

Swell είπε...

Κατερίνα μου, η κα Τσό(φ)κλη είχε προφανώς το όραμα να οργανώσει υποδοχή αλά Αγκνιου. Δεν της έκατσαν οι Γαργαλιάνοι (πέφτουν και μακριά και δεν είναι και σικ) την έκατσε αυτή στον Πειραιά. Και όχι, το βαρέλι έχουμε πει ότι δεν έχει πάτο. Μακάριοι λοιπόν οι γνωρίζοντες μακροβούτια.

elf είπε...

Μα όλοι την ίδια ταινία σκεφτήκαμε!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά! Η ταινία ήταν καταπληκτική!

not_me είπε...

(γαμωτο το γραφω για δευτερη φορα το κειμενο γιατι την πρωτη δεν σταλθηκε!)

καλησπερα,

να δωσω μια λιγο διαφορετικη οπτικη γωνια ?

Δεν θα διαφωνησω οτι το ολο σκηνικο ειναι γραφικο και τριτοκοσμικο ΑΛΛΑ:

1.γιατι μας κακοφαινεται ? δεν ειμαστε σε παρα πολλα τριτοκοσμικη χωρα ? ΑΝ το βλεπαμε στην hawai θα ηταν καταπληκτικη και γλυκια και χαριτωμενη ιδεα και εδω μας κακοφαινεται.....γιατι ? Γιατι ειμαστε καμια τουριστικη υπερδυναμη ???

2. Υπαρχουν πραγματα που ενοχλουν 1000 φορες περισσοτερο απο τα παιδακια που λενε ενα "εις το επανιδειν" διαφημιζοντας παραλληλα ελληνικα προιοντα : οι κλεφτες ταξιτζηδες,οι κλεφτες ξενοδοχοι,οι κλεφτες εστιατορες κτλ κτλ κτλ ....μην βρισκουμε απλα θεματα εκει που δεν υπαρχουν

Για να κλεισω λεω πως ΝΑΙ συμφωνω:ειναι γραφικο και δειχνει απελπισια το ολο σκηνικο.

ΑΛΛΑ ειμαστε σε απελπιστικη κατασταση και οτιδηποτε μπορει να βοηθησει εγω το βρισκω καλοδεχουμενο.

Στην τελικη ως γνωστον η τελευταια γευση ειναι αυτη που μενει...οποτε ΑΝ ,λεω ΑΝ , υποθεσουμε οτ αυτη η κινηση μπορει να σβησει καποια απο τα κακως κειμενα που ΣΙΓΟΥΡΑ (100%) εχουν ζησει αυτοι οι last of the mohicans-τουριστες και να προσελκυσει εστω και 10 παραπανω τοτε εγω ειμαι υπερ...και ειμαι υπερ μεχρι να διορθωσουμε τα πραγματικα μας προβληματα που εχουμε ως χωρα (και στον τουρισμο).

χαιρετω

Unknown είπε...

Ωραιότατο Κατερίνα.
Δυστυχώς όμως μιλάμε για ένα γενικώς ωραιότατο ελληνικό χάλι που φέρνει πολύ πίκρα.

not_me είπε...

ξεχασα να πω κατερινα...οτι γελασα πολυ με το κειμενο :)
πολυ καλο!
ειδικα στο σημειο με τα ...ζωα με ακουσε η μιση βιβλιοθηκη.σπαστικο γελιο με επιασε ......

να σαι καλα.το ειχα αναγκη!!!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΕΞΟΧΟ!

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΙΛΜΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ, ΠΛΕΟΝ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΥΤΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΕΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΣΕ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

monahikoslikos είπε...

Η ταινία όχι μόνο ήταν καταπληκτική ήτανε και η πρώτη έγχρωμη ταινία του ελληνικου κινηματογράφου.
Τώρα όσο για την κυρία Τσόκλη σας θυμίζω το Κατσιφάριον "χωρίς τον Ανδρέα δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας"
Προσωπικά έμαθα την ύπαρξή της όταν ο Georgos επέλεξε να τη συστήσει σε έναν ευρύτερο (πέραν των θυρωρών της ΕΡΤ) κύκλο πολιτών διορίζοντάς την εθνομητέρα Επικρατείας με απόλυτα καθαρές, διάφανες και δημοκρατικές διαδικασίες.
Και για να επιστρέψω στην ταινία "καλως ήρθε το δολάριο" να επισημάνω πως αφού αποφασίσαμε να κάνουμε τον άχρηστο "πρωην υπουργό" διευθυντή λογιστηρίου γιατί απορούμε κι εξοργιζόμαστε με τα καμώματα του ίδιου και των κολλητών του?
Και κάτι ακόμα Κατερίνα, αντίθετα με τις ελληνικές ταινίες που είχαν πάντα Happy End εμείς θα χρειαστούμε πολλά κουτιά χάπια για να συνέλθουμε από τα αλλεπάλληλα bungee jumping που μας υποχρεώνει να κάνουμε καθημερινά η κυβέρνηση μας με τις ευλογίες των διεθνών τοκογλύφων.

celin είπε...

Δε ξερω αν ειναι οξυμωρο αυτο κ αντιφατικο,παντως Κατερινα συμφωνω κ με το κειμενο σου κ με το σχολιο του george

Meropi είπε...

ΔΕν πήρα είδηση ότι κατέβασαν και τα παιδιά του σχολείου στο λιμάνι!! Ή μήπως το λες για αστείο?

mahler76 είπε...

Η απελπισία έχει αρχίσει να μας οδηγεί σε επιλογές ταπεινωτικές και πραγματικά εξευτελιστικές. Ντροπή στην μαντάμ.

katerina είπε...

Καλησπέρα Swell.
Όταν το διαβασα, δνε ηξερα αν πρέπει na κλαιω ή να γελάω.

Κai αντι όλα τα Κομματα να βγάλουν μια ανακοινωση για τα αυτονοητα,έβγαλε ανακοινωση το ΚΚΕ, ότι η Τσόκλη ειναι πρακτοράς του ιμπεριλισμου, του ευρωμονοδρομου, του... κοκ. Δυστυχως η Τσόκλη, ειναι κάτι πολύ σοβαροτερο απο όλα αυτά. Ειναι απλά ηλίθια.

katerina είπε...

Γειά σου elfaki.
Ναι παραπεμπει τόσο πολύ όλο αυτό, στην κλασική και πολύ ατακοδορικη ταινία, το «καλως ηρθε το δολαριο».
Τωρα σεβομενη, όχι βέβαια την κ. Τσόκλη, αλλά τον θεσμό που εκπροσωπει, δεν θα πω ότι θα της πηγαινε εξαιρετικά ο ρόλος της Καλουτα στην ταινία.

katerina είπε...

Σαλωνιτη, η ταινία ήταν καταπληκτική. Αλλά όπως καθε ριμεικ, και μάλιστα απο αθλίους σκηνοθέτες, ήταν ...άθλιο.

katerina είπε...

George σε χαιρετώ.
Και θα διαφωνήσω μαζί σου.

Ο τουρισμός δεν προκειται να ορθοποδήσει με τετοιες γυφτιές, και αθλιότητες. Ο τουρισμός ειναι μια βιομηχανία που απαιτεί πριν και πάνω απο όλα, ουσιαστική κατευθυνση απο την Πολιτεία, ουσιαστικους ελεγχους του προιόντος που προσφερεται (και όχι τον «έλεγχο» που εξαντλειται σε αυτά τα ταμπελάκια πισω απο τις πορτες των ξενοδοχείων και τα δωματιων της συμφοράς, που λειτουργουν με την ανοχή και την μιζα), ουσιαστική καμπάνια προωθησης και διαφημισης, στοχευση στο προιον που θέλεις να πουλήσεις, πολύ καλές παροχές που θα ανταποκρινοναται στο value for money, ακτοπλοια υψηλών προδιαγραφων και όχι τα μεχρι προτινος σαπιοκαραβα του Αγουδημου και του άλλου το μιζαδόρου, προσβασιμους, φυλασσομενους και ανοιχτοςυ αρχαιολογικούς χωρους, και χίλια δυο άλλα.
Με την βαριά βιομηχανία της χωρας σου, δνε παιζεις, δνε πας για μαι ακόμα φορά να ξεγελάσεις τοςυ κουτοφραγκους.

Αλλά πιο σημαντικό και απο τον τουρισμό, ειναι τι στο διαβολο διδασκεις σε αυτά τα παιδιά, που υποτιθεται ότι διαπαιδαγωγείς. Ο μόνος κινητηριος μοχλός της ελλάδας για να αντεχει να έχει ένα υψηλό μισθολογικό κόστος, ειναι υψηλών προδιαγραφών παρεχομενο προοιόν. Ότι κι αν ειναι αυτό, ειτε αφορά στον πρωτογενή ειτε στον δευτερογενή, πολύ δε περισσότερο στον τριτογενή τομέα. Ε, η μεγαλη σου επενδυση για όλο αυτό ειναι η Παιδεία. Δεν βάζεις τα παιδιά να κουνανε καθρεφτακια στοςυ ...τουριστες.

Και βέβαια με τετοιες προσεγγισεις δεν θα διορθωσουμε ποτέ και τίποτα. Απλά επιβαρυνουμε ακόμα περισσοτερο την εικόνα του προιοντο που φιλοδοξουεμ να πουλήσουμε

katerina είπε...

Meggie, υπάρχει μια Ελλαδα,αυτή που μπορεί και καινοτομεί, που σκεφτεται, που όμως βιαζεται απο την πατρονία και την κομματοκρατια του Κρατους τους, και μόνο αυτή μπορεί να ξελασπώσει τη χωρα.
Το πολιτικό προσωπικό αυτής της χωρας, ειναι το μεγαλυτερο αγκάθι σε όλο αυτή την προσπαθεια. Ειναι δε τόσο παρωχημένο, τόσο αρρωστο πια που δνε μπορεί καν να αυτοαναιρεθεί. Πνιγει και μολυνει τα πάντα.

katerina είπε...

Παντοτινέ ταξιδευτή,
σκεφτομουν ότι πάντα το ΄τελος εποχής κλεινει αυλαια, με αφορητες γελοιοτητες. Βγαζει απο μόνο του τον μανδυα του σοβαροφανούς,αυτοεξευτελιζεται, απομυθοποιειται και ...καταρεει.

katerina είπε...

Λυκε, ναι τα πραγματα ειναι δυσκολα, αλλά εκτιμώ ότι η αντιστροφη πορεία έχει ξεκινησει. «Όταν τα πράγµατα βρίσκονται εκτός ελέγχου, τότε οι εξελίξεις προκύπτουν όχι επειδή κάποιος τις δροµολογεί αλλά επειδή κανείς δεν µπορεί να τις αποτρέψει». Νομιζω ότι ειμαστε σε αυτό το σημείο.

Τωρα για τις γυναικες του Γιωργου τι να πω η βαριομοιρη; Προσφατα δε ανακάλυψα ένα ακομα εξαιρετικό πουλέν. Την κ. Τσονογλου, βουλευτη του ΠΑΣΟΚ στην Βοιωτία. ...όλα τα λεφτα; ΌΛΑ!!!

Αν δεν την ξέρεις δες το video απο το δελτιο ειδησεωn του mega. Η Τζάκρη μπροστά της ειναι Yugo.

katerina είπε...

Celin καλησερα,
τα έγραψα και στον george.
Δεν λυνουμε με τετοιες προσεγγισεις προβλήματα. Δημιουργουμε όμως φρικτες στρεβλώσεις. Δεν ειμαστ η Ταυλάνδη που πουλαει παιδικό sex. Ακόma κι αν δεν ειμασταν, πρέπει να πουλήσουμε στον τουρισμό το concept της αναπτυγμένης χωρας.

Κια κάτι τελευταίο. Ποιοι νομιζουμε ότι ειναι οι τουριστες των κρουαζιεροπλοιων, και των groups στην Ελλαδα. Ανθρωποι συνηθως ηλικιωμένοι, που έχουν δουλέψει μια ζωή και χαριζουν στον εαυτό τοςυ την δυνατότητα μιας βδομάδας στον ήλιο. Πιστευει κανείς ότι δνε καταλαβαινουν τα καραγκιοζιλίκια;

katerina είπε...

Μεροπη μου, όχι τόσο διεστραμενη φαντασία δυστυχώς δεν διαθετω. Είναι γεγονός. Ή μάλλον, απετραπει γιατί το ΚΚΕ, έβγαλε μια ασχετη- κατ’ εμε- με την ουσία του θέματος, ανακοινωση.

Είναι απαράδεκτο και ως μεθόδευση και ως πρωτοβουλία η επιχείρηση επιστράτευσης - χρησιμοποίησης μαθητών από σχολεία του Πειραιά προς όφελος του προπαγανδιστικού μηχανισμού μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών που ανέλαβε και οργανώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την άδεια και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, επιχείρησε με θρασύτητα να χρησιμοποιήσει τους μαθητές στο μοίρασμα δώρων του ΕΟΤ προς τους τουρίστες, σε ευθεία αντίθεση με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος τις οποίες η κυβέρνηση ενοχοποιεί και συκοφαντεί με τον αβάσιμο και ψευδή ισχυρισμό ότι πλήττουν τον τουρισμό.

Αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων δεν θα υποστήριζε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν στους μαθητές και γενικά στους νέους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές.


Αρνηθηκαν οι γονείς και οι διευθυντές των σχολειων, αλλά η ...δαιμονια Τσοκλη, δνε το βάζει κάτω. Θα μαζεψουν λεει παιδιά εθελοντικά, και θα πάνε με τον Φασουλα και ατ παιδιά να μοιραζουν μαρμελάδες. Ότι ο Πειραιάς ειναι στα χαλια που ειναι, δεν αφορά στον ...τουρισμό.

katerina είπε...

Mahler θυμασαι εκεινο τον φοινικα σταχτοδοχείο που ειχες φωτογραφισει. Ετοιμάσου να με φωτογραφισεις καραγκουνα, να χοροπηδάω σε σκοπους και χορούς του τόπου μας, στους προβλήτες των λιμανιών της χωρα και να μοιράζω λουκούμια, στους τουριστες.

cynical είπε...

Ελα βρε Κατερινα,
ειναι μια πολυ καινοτομος αντιπολιτευτικη πρακτικη στο ΚΚΕ. Από τη μια οι νταβραντισμενοι ναυτεργατες (οι κακοι που διωχνουν τους τουριστες) απο την αλλοι τα λεπτεπιλεπτα παιδακια (οι καλοι που τους περιθαλπουν).

Στο συμβολικο επιπεδο δειχνει πώς ο αθωος και ειρηνικος σοσιαλισμος αντιστεκεται στους αιμοχαρεις μπολσεβικους.

Αλλα, η απορια μου ειναι με ποια ιδιοτητα η κα Μαγια κατεβασε τους μαθητες στο λιμανι; Ποιος της εδωσε την αδεια να το κανει;

Μπορει να κατηγορηθει για απαγωγη ανηλικων; Κανενας πατερας να κανει μηνυση;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Κατερίνα:
Αυτό ακριβώς γράφω ότι είναι άδικο να παρομοιάζουμε την καταπληκτική ταινία με μια, άστοχη θα την έλεγα, ενέργεια!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου..

Ενός κακού μύρια έπονται:
1.Βάζω στη λίστα των βουλευτών επικρατείας μια δημοσιογράφο, ειδικευμένη σε ταξιδιωτικά ντοκυμαντέρ (?) ΕΠΕΙΔΗ είναι γνωστή (κάτι σαν μαϊντανός). 2. Της κατεβαίνει μια ηλίθια και πιθανώς επιζήμια ιδέα, και κανείς δεν βρίσκεται εκεί να της εξηγήσει πως ΑΛΛΟΣ είναι ο ρόλος ενός βουλευτή; Ο πολύς κ. Παπουτσής ώς πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κοιμόταν;; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο πανθορών και τα πάντα πληρών, έτρωγε;;;
Με λίγα λόγια, ένα άσχετο πρόσωπο, αφήνεται κάκιστα να παίρνει αποφάσεις.
Εντάξει, το ξέραμε πως ΔΕΝ έχουμε ΣΟΒΑΡΗ κυβέρνηση..

(Το ίδιο ακριβώς δεν ήταν και ο περίφημος ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ;; Και τότε μάλιστα με την υπογραφή ΚΑΙ του Παπούλια !!!!.
Τώρα βλέπω την αφίσα σ' όλες τις τράπεζες, αλλά δεν ΑΚΟΥΣΑ, μάζεψε τίποτις μέσα;;;;;; Έβγαλε τουλάχιστον τα έξοδά του (σποτάκι τηλεοπτικό και τα ρέστα;;)
Όλοι καταλαβαίνουμε αυτή τη σιωπή....)...

katerina είπε...

Cynical καλη σου μέρα,
Τελικά λέει αν και ειχε ζητηθεί και δοθεί η άδεια απο το Υπ. Παιδείας, οι Δ/ντες των σχολείων αρνηθηκαν. Ευγενικά μεν, αλλά σθεναρά. Και αυτό ειναι δειγμα υγείας.

Τωρα όσο σκεφτομαι όλο αυτό το θέμα, που σιγουρα θα περάσει στα πολύ ψιλά των εφημερίδων, τόσες περισσότερες αναγνωσεις βρισκω. Και αν η καιρια, η κρατουσα αναγνωση θα ειναι αυτή της αντιπαραθεσης με το ΚΚΕ, για μένα αυτό ειναι το έλασσον.

Αν ειχαμε απο αυτους τους φωτισμένους κινηματογραφιστες, που κάνουν πολιτικό κινηματογραφο, κι αν αυτοι χρηματοδοτουνταν απο το άθλιο Ελληνικό Κεντρο Κινηματογραφου,αυτό το μικρό γεγονός που θα χαθεί, μπορούσε να αναδειξει το μεγιστο. Πως αντιλαμβανεται το πολιτικό προσωπικό αυτής της χωρας, μηδε του ΚΚΕ εξαιρουμένου, την Παιδεία, τα ουσιαστικά της, τα μεγάλα της, το μελλον μας δηλαδή.
Γιατί τα πραγματικά μεγάλα είναι αυτά.

Δεν γνωριζω τους νομους και τις γραφές. Και έτσι δεν γνωριζω αν μπορεί να παρεμβει ένας εισαγγελέας, που θα παραπέμψει τους...αρμόδιους, για βιασμό μυαλών. Για βιασμό του μέλλοντος...

Αν και πολλοι με έχουν κατηγορήσει για αφέλεια, παρόλα αυτά, εγώ θα επιμένω ότι το πιο μεγάλο ανταρτικό, το πιο αποτελεσμάτικό, αυτό που καμια Εξουσία, κανένας αυταρχισμός, καμία ελίτ και καμία τυρανία δνε μπορεί να του αντισταθεί, ειναι το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟΥ

katerina είπε...

Σαλωνίτη καλημέρα,
αν ακόμα βλέπουμε όλοι με μεγάλη απολαυση παλιοκαιριτικες ελληνικές ταινίες, είναι γιατί μπορουμε ανα πάσα στιγμή να κάνουμε τις σημερινές αναγωγές. Είναι βαθεια ηθογραφικές οι παλιες ελληνικές ταινίες. Είναι οι Μαυρογυαλουροι...εχρωμοι.

όπως λεει και ο Λυκος, οι ταινίες έχουν πάντα ή σχεδόν πάντα happy end. Θα έχουμε και εμεις; Αναλογα τι εννοει ο καθένας μας happy end.

Υ.Γ.Κάτι που μπορεί αν ειναι αστείο ή και όχι. Αν ζησεις στο εξωτερικό, μπορεί να γνωριζεις την γλώσσα πολύ καλά, αλλά... δεν γνωριζεις εκφρασεις. Ή κι αν τις καταλαβαινεις, δεν τις κατανοείς.
Αν πχ. κάποιος που ζει εδώ 10-20 χρόνια, μπορεί να μιλάει απταιστα ελληνικά, αλλά δυσκολα θα καταλάβει το "πελάτες μου" του Βέγγου, το "ο κήπος ειναι ανθηρός" το "καλώς τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα" του Κωσταντινου, ή το "θα σας εξαφανισουμε" του Κωστανταρα. Αυτός ειναι ένας περιεργος κωδικας, που δυσκολα μοιραζονται οι ξένοι ή αντιστοιχα εμεις στο εξωτερικό.

katerina είπε...

Ναι Θανάση, αυτό ακριβώς θέλω να αναδειξω. ότι το πολιτικό προσωπικό αυτής της χωρας, έχει ξοφλησει, γιατί παι δνε μπορεί να αυτοαναιρεθεί.

Εχει τόσο μικρους, τόσο διαχειριστικους, τόσο μικρολογιστικους στόχους, που ακόμα και στην περιπτωση των καλών προθέσεων, κάνει τραγικά λαθη.

Το μεγάλο της πολιτικής ειναι το όραμα και το ιδεολογικό οπλοστασιο να φτασεις εκει. Το υπόλοιπο ειναι η δουλεια του τεχνοκρατη και του εμπειρογνωμονα.

Το πολιτικό μας προσωπικό αυτό δνε μπορεί καν να το κατανοησει.

Γελάω όταν περιγραφουν στις εφημεριδες και στα blogs τον φοβερό κινδυνο δημιουργίας του Κομματος των επιχειρηματιών. Μα αυτοι εξευτελισαν την πολιτική σε επιπεδο διαχειρισης. Τι παραπάνω ή τι λιγοτερο θα κάνουν οι"επιχειρηματίες";

Γελάω ακόμα περισσότερο,΄με τις λογικές Μάνου. ότι χειροτερο περασε απο την ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ο Στεφανος Μάνος. Ότι πιο απολιτικο, φαυλο, αναποτελεσμάτικό, διεφθαρμένο, γερασμένο, εφιαλτικό. Κια τι βλέπουμε τωρα; Τον Μάνο τιμητή, Μεσσία της ...κοινής λογικής (προφανώς της Μητσοτακειας), να μας κουνάει το δαχτυλο και αν μας απειλει...με το κόμμα των επιχειρηματιών. Αν δεν ήταν τόσο θλιβερό, τόσο εξοργιστικό, θα ήταν τόσο κωμικό.

katerina είπε...

Όσο για το περιφημο λογαριασμό Πετσαλνικου...

Ο περιφημος λογαρισμός ειναι το καλυτερο παραδειγμα της απαξίας της ελληνικής κοινωνίας, στο πολιτικό προσωπικό, μηδε του Προεδρου της Δημοκρατίας εξαιρουμένου.

Κοινώς, ενω μαζευονται πάντα ένα καρο χρηματα, για διαφορες μικρές πρωτοβουλίες σε ανθ΄ρωποςυ που ατ έχουν αναγκη, ας θυμηθουμε την κ. Κουνεβα, κανείς μας δεν διανοηθηκε να καταθεσει ουτε 10 cents, στον ...λογαρισμό Πετσαλνικου Παπουλια.

Τι δειγμα υγείας της ελληνικής κοινωνίας που ακόμα αντιστεκεται. Μα θα μου πει κάποιος εδώ τοςυ εμπιστευομαστε τα μεγιστα, την ζωή αμς, την ζωή των παιδιών μας, και δνε τους εμπιστευομαστε ένα ευρω.

Τα εχουεμ πει εκατομυρια φορές, όλοι νοιωθουμε ότι το πολιτικό συστημα (μηδε της Αριστερας εξαιρουμενης, αλλά για άλλους λόγους)μας έχει κλεισει στο περιφημο...τετραγωνο, όπου με αυτά ατ δεδομένα , διεξοδος δεν φαινεται. Αλλά ειναι και τόσο εντονο, ότι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ, ουτε το σάλιο μας.

ΌΠως και μπορεί να υπάρχει ο σεβασμός στον Θεσμό της Προεδρίας, αλλά κανείς μας δεν ξεχνάει ότι αυτά ατ ίδια προσωπα, που σημερα φορουν ...μανδυες θεσμικών προσωπων, ξεκατινιαζοντας στην άλλη εξευτελιστική περιοδο, της χωρας. Τοτε που την χωρα κυβερνουσαν, Μιμές, αστρολογοι, μεντιουμ και χαρτοριχτρες. Τότε που ο νυν Αντιπροεδρος της Κυβερνησης αποκαλουσε τον νυν Προεδρο της Δημοκρατίας, πλυντηριο των χρηματων του τότε Πρωθυπουργού.

Τι να ξεχάσεις σε αυτή τη χώρα;

santa maura είπε...

τελικα αυτοι εκτος απο γκαρσονια θα μας κανουν και πραγματικους υπηρετες. (παντως κατερινα ναι μεν το κειμενο σου αποπνεει μια αγανακτηση..αλλα εχει και πολυ χιουμορ χχχ ακομα γελαω ) καλημερα

Στέργιος είπε...

Πολύ χάρηκα την ανάρτηση! Και όλο μου έλεγαν το κατόρθωμα της κυρίας και απλά εκνευριζόμουν.

Έχω και ένα αγωνιώδες ερώτημα: Θα προλάβει η κυρία Τσόκλη να πάει σε ελληνικό λιμάνι να υποδεχτεί τουρίστες ή μέχρι τότε θα έχουν όλα ξεπουληθεί σε Κινέζους, Γιαπωνέζους, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους;;; καλά τους τελευταίους με τους πιάνετε σοβαρά γιατί πουλάνε και τα δικά τους λιμάνια, είναι… ανταγωνιστές του ΓΑΠ!

Αν είδατε τη δήλωση του ΓΑΠ για τις αποκρατικοποιήσεις ήταν:
«Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό… Να γίνει η κρίση μια ευκαιρία για αλλαγές που θα θεραπεύσουν χρόνιες παθήσεις και τα προβλήματα που έχει η χώρα». Δηλαδή γρήγορα. Γρηγορα να… θεραπευτούμε πριν μας πάρουν με τις πέτρες! Τρέχα Μάγια να μαγέψεις τους τουρίστες γιατί μετά, από τους απογόνους του Μάο και του Τσου Εν Λάι θα παίρνεις άδεια!

Άντε ντε γρήγορα, βιάζεται και ο ΓΑΠ, έρχεται και Σεπτέμβρης άντε Οκτώβρης και τη βγάζουμε δε τη βγάζουμε…

Kirki είπε...

αλλη μια καταπληκτική σου ανάρτηση.
Για το θέμα αυτό καθ αυτό μονο ντροπή θέλω να πώ.
Πώς το σκέφτηκαν αυτό;Ας νοικιάσουν εργαζόμενους μιας κι έχουμε τόση ανεργία.Κινα δεν ε΄χουμε γίνει ακόμη και κάτι που ξεχνάνε.Μπορεί να μην έχουμε λεφτά αλλά εχουμε πάντα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Α,ρε Τσόκλη

santa maura είπε...

(ολο το κοσμο γυρισες μα τιποτε δεν ειδες). η ειναι πουλημενη πρακτορας και το εκανε επιτηδες!

sirena είπε...

Φανταστείτε έναν τουρίστα ο οποίος έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά το ταξί που τον πήγε στον Πειραιά, αφού όμως προηγουμένως δάγκωσε τα χείλη του ακούγοντας το πεσκέσι που τού έκοψε ο άπληστος ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων, έχοντας ήδη περάσει 2 μέρες στα άθλια νοσοκομεία μας γιατί έπαθε δηλητηρίαση από ένα σουβλάκι που έφαγε, του έκαναν και δυο κλύσματα και παραλίγο να κάνει αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, αν μη τι άλλο, γιατί τον μπέρδεψαν με άλλο ασθενή μετά από τις απεργίες, παραλίγο να ξυλοκοπηθεί γιατί βρέθηκε κατά λάθος σε μια διαδήλωση και για να μην το χοντρύνω κι άλλο φτάνει στον Πειραιά και τού ' ρχεται ένας πιτσιρικάς από το πουθενά με ένα πακέτο στα χέρια......χεχεχε κόψτε κάτι από την τσιπούρα γιατί θα τον στείλω αδιάβαστο!!!!

katerina είπε...

Γιωργο ξέρεις πως καταρρέουν πάντα όλα αυτά τα σκηνικά. Με την απομυθοποιηση μέσα απο την γελοιοτητα.

Από τον καμπινέ του Κακλαμάνη,στο cabinet της Εξεταστικής για τα μάτια Επιτροπής, απο τις μαρμέλαδες της Τσοκλη και τον υστατο εξευτελισμό μας σαν χωρα, απο τον εξευτελισμό της εννοιας της παιδείας και του σχολείου,και ...έπεται συνεχεια.

Ξαφνικά όλο αυτό καταρεει απο γελοιοτητα. Ξαφνικά η οργή μπερδευεται με την πλάκα, το χαβαλέ. Κια πάνω απο όλα την απομυθοποιηση. Ξαφνικά όλο αυτό που ψιθυριζεται, γινεται φωνή: Ο Βασιλιάς ειναι γυμνός.

katerina είπε...

Στεργιε, άντε να τα πω σε εσένα να τα ακουσει η ...πεθερά. Ξερεις ποιο ειναι απο τα μεγαλυτερα μειονεκτηματα του ΚΚΕ (καλά λέω ατ ευκολα,τα δυσκολα στην επομενη αναρτηση), ότι δεν έχει την παραμικρή αισθηση του χιουμορ.

Πάει να αναδειξει ένα θέμα που αποδεικνυει ΑΠΟΛΥΤΑ την γελοιοτητα της Κυβερνησης, την ιδέα που έχει για την Παιδεία και για την αναπτυξη του τουρισμού, με ...σοβαροφάνεια.

Μα Στεργιε, δεν σκοτωνεις ποτέ σκνιπα με μπαζουκας. Ελεος!!!

Πως στο διαβολο καταφερνει πάντα το ΚΚΕ,σε όποιο θέμα και να αναδειξει να χτυπαέι αλλου απο εκει που ειναι ο στοχος. Μην απαντησεις, θα τα πουμε στην επομενη.

katerina είπε...

Αχ μωρέ Γιωργο, δνε καταλαβαινεις τι πάει να κάνει η Τσοκλη;
Τζερτζελο γυρω απο το όνομα της. Τίποτα περισσλοτερο ακι τιποτα λιγωτερο. Πιστευει ...στοςυ ανασχηματισμούς, αλλά δνε νομιζω να προκάνει.

Και αντι αν την αφησουν να ..το επιχειρησει (ουτως ή άλλως αντεδρασαν και οι συλλογοι καθηγητών και οι συλλογοι γονέων), να την κραξει το πανελληνιο, βγαζει το ΚΚΕ ανακοινωση, ότι η Τσοκλη ειναι πρακτορας του...καπιταλισμου, κάνοντας την απλά ...τζαμπα μάγκα.

katerina είπε...

Καλώς την Σιρενα. Σιρενα μου, όλο το concept βρωμαει απλά ερασιτεχνισμό, πάνω στο ...θέμα του τουρισμού, της βαριάς ελληνικής βιομηχανίας, μπλα, μπλα μπλα...με ολίγον απο δυνατοτητα να μας γραψουν οι εφημεριδες για την ...προσφορά μας στην ανοησία και την γελοιοτητα.

Σκέψου πια ειναι η πολιτική για την ...βαρια βιομηχανία του τουρισμου μας. Οι κόρες της Φρειδερικης με το βαζακι στο χέρι.

Γιαυτό λέω ότι περισσοτερο απο την φαυλοτητα με ΤΡΟΜΑΖΕΙ η ηλιθιοτητα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ τι μου θύμισες τώρα!το είχα πάθει και εγώ,στο δημοτικό,συχνά πυκνά μας χρησιμοποιούσε με αυτό τον τρόπο ο τότε Δήμαρχος του Πειραιά.Το τί ντροπή ένιωθα δε λέγεται,και μου έχει μείνει κουσούρι με τη δημοσιότητα και τα φλας.Και μας κακοφαίνεται(απαντώ σε george)γιατί δεν είναι δικό μας έθιμο,ενώ της Χαβάης είναι αυθεντικό.Και δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα.Ζούμε στο καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη.Α,και το βασικότερο για τους νεώτερους πριν σας αφήσω,και αφορά τις επιλογές του ΚΚΕ,και τη καμποτάζ.Ψάξτε την ιστορία υτής της ρύθμισης,ποιοί αγωνίστηκαν για να τη φέρουν,και τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε για το νησιώτικο τουρισμό,και το ναυτικό επάγγελμα.Και έχουν το θράσος ακόμη να το υποστηρίζουν.Αλλά ξέρετε που στηρίζονται,στην έλλειψη ενημέρωσης.Ποιός να γνωρίζει σήμερα τι είναι το καμποτάζ;και πολλά άλλα....