Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δεν υπάρχει και σάλιο Υπουργέ μου...

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το Ασφαλιστικό...καταρρέει.
Κι αυτό το πούστικο, ούτε να πεθάνει, ούτε να ζήσει...

Εκεί να βολοδέρνει...
Άλλοτε με σωληνάκια, άλλοτε με όρους, άλλοτε με υπόθετα, εκεί να αγκομαχά, εκεί να μας ξεκουφαίνει, με τον επιθανάτιο ρόγχο του, αλλά να μην παραδίδει...Από μαθήτρια δυο πράγματα θυμάμαι, να προσεύχομαι για την Πατρίδα που ...κινδυνεύει (πάντα από κάτι κινδύνευε η Πατρίδα), και να βλέπω πίνακες με το πότε και όσο θα πάρω σύνταξη.
Να μην πάρω ρε μάγκες. Μην μου δώσετε. Ειλικρινά σας βαρέθηκα.

Πείτε μου, ακου ...πατριώτισσα, θα δίνεις τόσα το μήνα για την κοινωνική συνοχή, ναι έχω υποχρέωση να καλύψω και άλλους. Αλλά τα υπόλοιπα κάντα ότι σε φωτίσει ο Ύψιστος. Θες να τα δίνεις σε εμάς να σου δινουμε ...ότι τελικά ειναι να πάρεις (μα ουτε που να το συζητησω, ουτε το δαχτυλο μου δνε θέλω να σας δωσω όχι τα λεφτά μου!!!), θες να τα φας στα μπουζουκια, θες να τα κάνεις κομποδεμα, θες ...
Να χέσω και το αναδιανεμητικό σας, να χέσω και το κεφαλαιοποιητικό σας, άσε τα απιστευτα τα ...μιγματα που διαρρεετε (μετά θα φταινε πάλι οι Financial Times)... Αν το ερώτημα σας, είναι με πιο τρόπο θα μας τα φάτε... απάντηση δεν εχω.

Κάθε φορά που κοιτάω τις υπέρ σύνταξης κρατήσεις μου, με πιάνει ένας ίλιγγος, μια ζαλάδα, ένας ντουβρουτζάς.
Κάποτε το ...συνταξιούχος σήμαινε απόκληρος ηλικιακά. Και να σου οι καταθλίψεις, και να σου τα ψυχοφαρμακα, και να σου οι Ρωσίδες και οι Ουκρανές, και να σου οι καινούργιες ενασχολήσεις, ένα ΚΑΠΗ για τους πιο παραδοσιακούς, ένα sport για τους πιο trendy, άντε να ξορκίσει ο συνταξιούχος την ρημαδοστροφή που πάει προς το Τέλος. Σήμερα, μετά το next top model, κάνει θραύση o next top συνταξιούχος.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, σοφοί, ειδικοί και εμπειρογνώμονες, συσκέπτονται για την σωτηρία του. Δεν θέλω να το σώσετε. Δεν θέλω να μου πείτε που στο διάολο θα βρείτε τα λεφτά...Θέλω να μου πείτε που πήγαν τα λεφτά. Τα δικά μας τα λεφτά. Και επειδή ...το ξέρουμε, όλοι το ξέρουμε... απλά να μας το ομολογήσετε.

Αντί Πρωθυπουργέ μας, να βγαίνεις στις τηλεοράσεις στα δελτία των 8 και να μου λες τι θα κάνεις για μένα, βγες και πες μου, έτσι μπεσαλιδικα κοιτώντας με μια φορά στα μάτια, μαλάκα ...σε δουλεύουμε.
Και εγώ θα σου πω... χαλάλι σου. Αλλά όχι άλλα λόγια, όχι άλλες μαλακίες, όχι άλλες πουστιές.
Βαρέθηκα. Μέσα από την ψυχή μου σας το λέω, σας το υπογράφω, σας το ορκίζομαι... ΒΑΡΕΘΗΚΑ.

Θέλω ένα μάγκα, έναν Άντρα (κι ας είναι και γυναίκα) να μου πει...μανάρι μου, στα φάγαμε. Εμείς, οι προηγούμενοι, οι επόμενοι. Who cares; Who really cares;

Και εγώ...μην μου χολοσκάς, παιδί της «Δημοκρατίας» σου είμαι, αυτής της κάλπικης, άντε το πολύ να σου τραγουδήσω «κι ύστερα από τόσα δαχτυλίδια, με έχεις και κοιμάμαι, κοιμάμαι στα σανίδια»

Γιατί ξέρεις βρε Υπουργέ Εργασίας, Κοινωνικής Προστασίας, Κοινωνικής Αγανάκτησης και Κοινωνικής Ξεφτίλας, δεν υπάρχει και σάλιο... να σε φτύσω. Είναι δυνατόν να βγαίνεις στο τηλεοπτικό μεϊντάνι το ένα μεσημέρι να μας ορκίζεσαι...
Και 5 ώρες μετά, κάνοντας την πιο απιστευτη κυβίστηση να ξανασπρωχνεσαι να στηθείς στα μικρόφωνα, για να μας ξαναορκιστείς για το πόσο χαρούμενος είσαι που σε άδειασε ο Αρχηγός σου;

Εγώ σε εσένα θέλεις να εμπιστευτώ το ...έχει μου; Που και ... «έχει» δεν το λες...

Και εσύ Αρχηγέ με τα διαγγέλματα στους ιθαγενείς, αφού δεν σέβεσαι ή δεν εμπιστεύεσαι, ή ...με ότι σάλιο σου βρισκεται, του δινεις μια και τον φτυνεις, τον πολιτικό σου υφισταμενο, τον Υπουργό σου, αυτόν που εσυ έβαλες εκει, θέλεις να τον σεβαστώ εγώ;

Θέλεις να σεβαστώ, τα όσια και τα ιερά του κοινωνικού διαλόγου... που τον ξεφτυλίζεις, που τον υποκαθιστάς με διαγγέλματα στα δελτία των 8. Που κανείς σας δεν έχει την στοιχειώδη τσίπα, το στοιχειώδες αντριλικι να πει, εμείς παιδιά για άλλη δουλειά κάναμε αίτηση...άλλη μας προέκυψε.

Έλεος ρε μάγκες... Κάποιος να μας πηδήξει...με συναίσθημα και πάνω από όλα με αντριλίκι. Επικοινωνήσαμε...ήρθε η ώρα να κοινωνήσουμε πια.

Μεγάλε Παλαιοκώστα. Τα είπες όλα σε μια φράση. «Οι πιτσιρικάδες, όταν μεγαλώνουν ανακαλύπτουν ότι οι γονείς τους, είχαν μια γρια πεθαμένη στην ντουλάπα, την Δημοκρατία. Δεν την δήλωναν όμως για πεθαμένη, έτσι για να παίρνουν την σύνταξη της».

21 σχόλια:

Swell είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα, ενώ το σάλιο τέλειωσε, δεν λέει να τελειώσει η κοροϊδία. Ούτε οι ερασιτέχνες τελειώνουν. Και πειραματίζονται πάνω μας, κάνοντας τα νεύρα μας τσατάλια. Θα 'πρεπε να γίνουμε όλοι Παλαιοκώστες.

k1 είπε...

Εμένα ξέρεις τι μου τη δίνει πιο πολύ; Ότι ενώ τίποτα απ'όλα αυτά δεν είναι καινούριο, όλοι ξέραμε πού βαδίζουμε και τι ξεφτίλα μας περίμενε μετεκλογικά, αυτά τα λαμόγια τα ψήφισε η μισή Ελλάδα. Ε όχι ρε Κατερίνα, όσο και να φωνάζουμε, ξέρεις τι θα μας απαντήσουν; Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Και το χειρότερο είναι ότι θα έχουν δίκιο

katerina είπε...

Ξερεις Swell τι ειναι το ΜΟΝΟ που με πειραξε...
Αλλά με πειραξε παρα πολύ. Η έλλειψη έστω και των στοιχειωδών προσχημάτων της "δημοκρατίας" που έγινε παντιερα.

Έστω και για τα μάτια του κόσμου, αποφασίζεις να στησεις ένα κοινωνικό διαλογο. Που δνε θα κρατησει και πολύ, Απριλη θα τελειωνε. Βγες και πες έστω...ότι

Αλλά αφήνεις τον Υπουργό να χτυπιεται στα κανάλια, ότι ο διαλογος δνε θιγει καν τα ταμπου του ασφαλιστικου (γιατί ναι ταμπου ειναι) και τον αδειαζεις έτσι.

Και αυτός δεν εχει την παραμικρή τσιπα, βγαινει λίγες ώρες μετά, να γλυψει, να διευκρινησει ότι καλέ αυτός δεν θα διαφωνουσε ποτέ. Λέμε και καμμια κουβέντα να περνάει η ώρα.

Και θέλουν να πεισουν κιολας να τοςυ εμπιστευτείς, την ζωή, τα λεφτά και το μέλλον σου. Μα αυτοι οι ίδιοι σε εξωθούν να θέλεις να γινεις φοροφυγας, εισφοροφυγάς... ΦΥΓΑΣ γενικώς απο αυτήν την απιστευτη ελαφροτητα του πολιτικου σκηνικού αυτής της χωρας.

katerina είπε...

Κ1 μου, νομίζω ότι έχω απαντηση στο ερωτημα σου. Δεν υπήρχε κανείς άλλος που να θέλει να κυβερνησει.

Ναι, εμεις φταιμε, αλλά όχι για το αποτελεσμα των εκλογών. Στο συγκεκριμένο σκηνικό, η λυση ΠΑΣΟΚ, ήταν μονοδρομος.
Αλλά φταιμε, έτσι όπως αφήσαμε να εξευτελιστεί η Πολιτική σε αυτον τον τόπο, έτσι όπως επιτρεψαμε να λειτουργεί το πολιτικό προσωπικό ...τα επιχειρα της αδρανειας και της συνενοχής μας εισπρατουμε.

Και δνε βλέπω και κανενα φως στο τουνελ. ή μάλλον το φως που βλέπω ειναι το τραινο που ερχεται με ταχυτητα κατα πάνω μας.

Και δνε εννοώ την ...δημοσιονομική κριση. Αυτή ειναι το μικροτερο κακό. Η Ελλαδα, εχει χρεοκοπήσει, σε πολύ πιο σημαντικους τομείς απο τον δημοσιονομικό. Εχει χρεοκοπησει ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Στην ντουλαπα ειναι το πτωμα, και η μποχα του σκεπασε τα πάντα.

akrat είπε...

καλησπέρα
μα το είπε ο Παλαιοκώστας το απόφθευγμα τούτο?
την είχε δει ζορό?
ο Παλαιοκώστας ο κακοποιός??
αν το είπε μπράβο του καλό ακούγετε


εγώ πάντως κλέφτης δεν θέλω να γίνω και να με πάνε στα δικαστήριά τους σαν κλέφτη οι αρχικλέφτες....

katerina είπε...

Ναι, akrat, το ειπε ο Παλαιοκωστας ο ...κλέφτης.
Ήταν στην επιστολή που έστειλε.
Μια επιστολή που διευκρινιζε ότι απο τις 150 σφαιρες που του ερριξαν στο Αλεποχωρι, ΚΑΜΜΙΑ δεν ήταν στα λάστιχα.

Προφανώς η Αστυνομία, εκτελει ακι χρεη δικαιοσύνης, μη σου πω ότι νομοθετεί κιολας. Και επιβάλλει θανατικές ποινές... Γιατί; Γιατί ετσι γουσταρει.

Sissi Soko είπε...

Μπφφ, βρώμα, ναφθαλίνη!

katerina είπε...

Νικολαε, αν εννοείς την μποχα που αναδυεται απο την ντουλάπα που εχει μεσα το ...πτωμα, δνε θα διαφωνησω καθόλου μαζί σου.

vague είπε...

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι μέσα σ' αυτή τη δύσκολη τρέχουσα κατάσταση, θα βρουν τον τρόπο να φάνε κι άλλα. Και όταν φτάσει η ώρα να λογοδοτήσουν, οι επόμενες εκλογές θα αναδείξουν νικήτρια τη νδ.

Έχει πολλή πλάκα που, εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια τώρα, μόνο δύο μπορεί να είναι οι κλέφτες, αλλά επειδή είναι δύσκολο να διαλέξεις (άλλωστε ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε αποδείξεις), κυνηγάμε για σιγουριά τον Παλαιοκώστα και ξεθυμαίνουμε.

katerina είπε...

Riski μου, αν κοιτάξεις την φωτό... θα δεις ότι συνταξη απο 1000 ευρώ και πάνω παιρνει μόνο το 9% των συνταξιούχων.

Όταν νοιωθεις να σε κλέβουν τόσο ασυστολα, μέσα στα τόσα χρονια που έχεις πληρωσει, δεν θα βρεις το παραθυρο να εισφοροδιαφυγεις αν μπορείς;

Αν θα ειναι κλέφτες ή κακοδιαχειριστές, να σου πω δεν με πολυαπασχολεί και πολύ.
όπως με αφήνει και παγερα αδιαφορη αν θα παει ένας ή δυο φυλακή.
Εδω φτασαμε να κάνουμε τον Βαρθολομαιο ήρωα, απλά γιατί τον σκοτωσε ο συζυγος της ερωμένης του, της τυχαρπαστης ερωμένης, αποφοιτης εξαταξιου γυμνασιου που διοικουσε το ΙΚΑ.

Αλλά το ότι κανένας δεν λογοδοτεί για την διαχειρηση των χρηματων που πληρωνουμε σαν εισφορές ειναι ζητημα ένος αδιαφανούς συστηματος.

όπως επισης ότι κανείς δεν κοιταζει την αναπτυξιακή πορεία που αθ μπορουσαν αν συνεισφερουν οι εισφορές μας. Φανταζεσαι να ειχε το ΙΚΑ το χτισιμο και κατ' επεκταση την διαχειριση του ααεροδρομίου; Ο ΟΑΕΕ την Αττική οδό, κλπ.

Θα μου πεις θα την έκαναν σαν τα μουτρα τους. Το Κρατος στην Ελλαδα ειναι συνυφασμένο με την κακοδιαχειριση και την λαμογιά. Ε, τότε ας αποφασισουμε όλοι μαζί να το ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.

vague είπε...

Ναι!
Είμαι μέσα!
Αυτή είναι μια αληθινή, χειροπιαστή λύση.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια λετε ο παλαιοκωστας να ειναι απογονος των αρματωλων και κλεφτων του 21 που λειτουργουσαν σαν συμπληρωματικος θεσμος δικαιου ? καλη σας μερα γιωργος -λευκαδα

gyristroula2 είπε...

H πικρή διαπίστωση μέσα σε όλα αυτά, Κατερίνα, είναι πως ο γέγονε γέγονε, 30 χρόνια λαμογιές έχουν ένα κόστος, πώς θα το κάνουμε; Και πολλοί από όσους διαμαρτύρονται, κάπως επωφελήθηκαν από τα λαμόγια για να βολευτούν, έστω και με τη δυνατότητά τους να φοροδιαφεύγουν, να ασκούν δραστηριότητες παραοικονομίας, να "κάνουν πως δουλεύουν" στο δημόσιο.
Λειτούργησε το "έλα μωρέ, σιγά, ας φάνε κι αυτοί να φάμε κι εμείς."
Τώρα όσοι δεν ανήκουμε στο κλαμπ, λυπάμαι χάσαμε, μας μένει ένα κούτελο καθαρό, ένας ήσυχος ύπνος, μια δουλειά που μπορούμε να την κάνουμε όσο μας αντέξει το σκοινί γιατί την αγαπάμε, μια ποιότητα ζωής που δεν την πουλήσαμε στον σαράφη του νεοπλουτισμού και της κομπίνας. Βρε συ, χαζό, τι να την κάνουμε τη σύνταξη, δούλευε εκεί να έχουμε για τον Τερλέγκα του μέλλοντός μας.

apos είπε...

Κατερίνα μου, μόλις διάβασα το εξαιρετικό σου post, έτρεξα και κοίταξα πόσα μου κρατάνε κάθε μήνα. Και κόντεψα να πέσω από την καρέκλα.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει αυτό το Κράτος να με έχει στη διεστραμένη έννοια του και να με υποχρεώνει να πληρώνω εισφορές.
Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν κάποιος σου έδινε την ΕΠΙΛΟΓΗ: μην πληρώνεις εισφορές. Kύριε, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. Ούτε ΙΚΑ, ούτε βιβλιάρια, ούτε ΑΜΚΑ, ούτε σύνταξη. Πάρε όλο το μισθό σου και τράβα να κάνεις μια ιδιωτική ασφάλιση.
Νομίζω ότι οι πρώτοι που θα έβγαιναν να διαμαρτυρηθούν θα ήταν οι υπουργοί. Πριν από τους συνήθεις επαγγελματίες ευαίσθητους. Διότι θα έχαναν τις γνωστές κοροϊδάρες που δίνουν δίνουν-δίνουν για 700 ευρώ σύνταξη.
Και μην μου πει κάποιος ότι οι ιδιωτικές εταιρείες είναι καρχαρίες. Γιατί μεγαλύτερος καρχαρίας από το κράτος που στα παίρνει χωρίς να σου δίνει λόγο δεν υπάρχει.

Νομίζω όμως ότι βρήκαν την παντέντα για να το λύσουν το ασφαλιστικό: κάπου διάβασα ότι το ΕΣΥ θα κάνει πλέον και πλαστικές εγχειρίσεις. Καταλαβαίνεις τι botox έχει να πέσει από τη συνταξιούχα. Κούκλες όλες. Και μετά πίσω στη δουλειά. Για ακόμα περισσότερες κρατήσεις.
Αν ζούσε η Ρίτα Σακελλαρίου, δεν θα τραγουδούσε για τις 40άρες. Στις 80άρες θα αφιέρωνε...

(φιλί)

Στέργιος είπε...

Έπειτα εμένα πιάνετε από τα μούτρα όταν σας τα προ-λέγω… και όταν λέω «φταίει το «σύστημα»! Και για τους προ-αποφασισμένους «Κοινωνικούς Διαλόγους» τα έχω πει χιλιάδες φορές ακόμη και κατάμουτρά τους. Δεν ίδρωσαν και δεν άλλαξαν ποτέ.


Για καλό και για κακό εγώ πληρώνω πάντα την εισφορά μου. Και στη σύνταξη και στην υγεία. Στο 39ο έτος ασφάλισης είμαι και πάω για… «ενεργό γήρανση»…. και μου λέγαν πάρε τη σύνταξη κα τρέχα! Τώρα όμως λενε και να τη πάρεις εμείς θα σου τη κόψουμε παρμένη! Μπρος γκρεμός… Και της υγείας, είναι ζήτημα αν πήρα πίσω εισφορές 2-3 μηνών. Χαλάλι αλλά μη μας κοροϊδεύουν κράτος, νοσοκομεία, φακελάκιδες, φαρμακευτικές κλπ που ληστεύουν το σύστημα.

Φόρτωσαν και στο ταμείο μας μερικές δεκάδες χιλιάδες αναξιοπαθούντες για πολιτική εκδούλευση που πληρώνουμε εμείς τις συντάξεις τους. Ωραίο κόλπο να κάνεις κοινωνική πολιτική με λεφτά των άλλων και ύστερα να φωνάζεις ότι το ασφαλιστικό καταρρέει! Και να μας καλείς να ξαναπληρώοσουμε!

Θα επανέλθω

Στέργιος είπε...

Άκουγα σήμερα, 7/2, το μεσημέρι, την ανάλυση της κρίσης στην Ιρλανδία από τον Α. Χατσηστεφάνου στο Σκάϊ. Έμεινα κατάπληκτος με τις ομοιότητες της κρίσης, των κυβερνητικών επιχειρημάτων, του ρόλου των καναλιών, του ρόλου των τραπεζών κλπ. Ακόμη και η σταδιακή μεθόδευση, με επάλληλες απειλές «κατάρρευσης», φορτώματος της κρίσης στους εργαζόμενους με ίδια επιχειρήματα (βρήκαν και υψηλόμισθους Ιρλανδούς που δικαιολογούν και τη περικοπή των μισθών των… 700 ευρώ… Ήταν όλα τόσο ίδια! Αν δεν έλεγε ονόματα θα νόμιζες ότι μιλούσαν οι Έλληνες υπουργοί! Όλη η εκπομπή έχει μια βασική αναφορά από τη στιγμή της κρίσης και καταβαράθρωσης της Ιρλανδίας (δίδυμο «θαύμα» προς τα πάνω και κάτω με την Ελλάδα…): Όλο το λογαριασμό της κρίσης τελικά θα το πληρώσουν οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι. Το είπαν όλοι οι σοσιαλιστές και νεοφιλελεύθεροι ειδικοί: «Δεν υπάρχει άλλη λύση»!!! Πρωτότυπο ε;;;!!! Και το κακό είναι πως εκεί είναι ευτυχείς που δεν έχουν Παπαρήγα για να τους… συκοφαντήσει ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική!

Και η ηγεσία της Ιρλανδικής εργατικής τάξης, ξεπουλημένη, διαβρωμένης ως τα μπούνια και συμμέτοχη στο έγκλημα, έκρινε ότι δεν είναι καιρός για απεργίες και αντιδράσεις!!! Δεν ξέρω αν λεγόταν Ίαν Παναγόπουλος – Ντε Βαλέρα αλλά σαν δίδυμοι έμοιαζαν. Τι να περιμένω τώρα εγώ από τον απλό μισθωτό που θα του κόψουν τον κώ…; Άντε να του ρίξω ευθύνη γιατί δεν σήκωσε την σημαία της επανάστασης! Όμως αυτό δεν απαλλάσσει εκείνους που κάνουν το έγκλημα.

Στεργιος είπε...

Για το ασφαλιστικό έχουν ειπωθεί όλα.

Βασικά για τη κατάρρευσή του φταίνε οι… γυναίκες που βγαίνουν γρήγορα στη σύνταξη, οι υψηλοσυνταξιούχοι, και τα πολλά λεφτά που δίνει το κράτος στα Ταμεία κόντρα στα στοιχεία που και οι ίδιοι δίνουν και δημοσιεύει η Κατερίνα! Άλλος κανένας παρακαλώ; Όχι βέβαια. Για το λόγο αυτό (καλομελετάτε…) πρέπει να αυξήσουμε τα όρια, να περικόψουμε τις συντάξεις και να αυξήσουμε τις εισφορές. Τα τρία «ΔΕΝ» δλδ στον κάλαθο. Συν ένα: μείωση της συμμετοχής του κράτους …. που δεν πληρώνει, δεν πληρώνει…

Και εγώ που έχω πληρώσει 39 χρόνια ασφάλισης θα πρέπει να δουλέψω θεωρητικά άλλα επτά για να πιάσω τα όρια που επιθυμούν… Σωστή η… τιμωρία μου για τη κρατική λαμογιά όταν εξαγόραζε τις συνειδήσεις των γυναικών ΔΥ για το δημογραφικό… που τάχα θα έσωζε τη χώρα και το ασφαλιστικό. Και ποιος θέλετε να τιμωρηθεί;

Φυσικά όλα αυτά είναι απλά πταίσματα εκδίκησης του κράτους για τα δικά του ανομήματα. Το έγκλημα είναι αυτό που κρύβεται πίσω απ όλα αυτά. Και το έγκλημα είναι η σταδιακή ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού. Τάχα το ασφαλιστικό είναι θέμα των εθνικών κυβερνήσεων αλλά όλοι ξέρουμε τους τρεις "πυλώνες" του ΔΝΤ που έγιναν σημαία της ΕΕ: ψίχουλα κοινωνικής σύνταξης με κράμα κεφαλαιοποιητικής από τα ένσημα, επαγγελματική ασφάλιση πλήρως κεφαλαιοποιητική - ανταποδοτική και τα υπόλοιπα από ιδιωτική ασφάλιση για να ζεις αξιοπρεπώς. Αλλιώς χάνεις… Ο νεοφιλελευθερισμός στις δόξες του!

Τώρα για ευθύνες μη ζητάτε, πλην των ασφαλισμένων. Α ναι, φταίει και η Αριστερά που δεν κήρυξε απεργίες κατά των υψηλόμισθων και υψολοσυνταξιούχων. Και γιατί δεν έκανε απεργία κατά των επιδομάτων. Όχι δεν έφταιγαν όσοι τη λοιδορούσαν για αντεργατική τακτική (!) γιατί ήταν αντίθετη με τα επιδόματα και ζητούσε ενσωμάτωση στο μισθό ώστε να φαίνονται όλα. Άστα να πάνε.

Τελικά με αυτούς που έφαγαν τα αποθεματικά με τα άτοκα θαλασσοδάνεια για την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων που δήθεν όταν μεγάλωναν θα είχαν χρήμα να δώσουν για το ασφαλιστικό, ούτε κουβέντα. Ούτε και γι αυτούς που εξαφάνισαν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των τραπεζών, ούτε του ΟΤΕ ,της ΟΑ, του ΟΛΠ κλπ - μη σας ξεγελά ο Λοβέρδος με τους λεονταρισμούς του. Ούτε γι αυτούς που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία. Ούτε για τους ως τώρα εισοφο- και φορο-φυγάδες και άσε τι λένε. Ούτε και για όσους έκαναν σουρωτήρι το ασφαλιστικό με χιλιάδες μικρορυθμίσεις παροχών σε φιλικές ομάδες με αντάλλαγμα ψήφους ή σιωπή ή συνενοχή… (αλήθεια κατάλαβε ποτέ κανένας πως ήταν κάποιοι αυλικοί στα Βαρέα – Ανθυγιεινά ενώ δεν ήταν οι οδοκαθαριστές;;;!!!).

Κανένας «δεν φταίει» για το ασφαλιστικό αλλά οι ασφαλισμένοι γενικά θα πληρώσουν. Πληρώνουν μια φορά και το βλέπει καλά η Κατερίνα στο εκκαθαριστικό όπως εγώ στο ασφάλιστρο αλλά θα τιμωρηθούμε κανονικά με διλποπληρωμή και άγνωστη σύνταξη! Τόσο ωραία!!!

Τέλος, λέτε αυτή τη φορά να λειτουργήσει ο.. . «Κοινωνικός Διάλογος» και να διαψευστώ πατόκορφα με όσα αντισοσιαλιστικά λέω;;; Πού τέτοια χαρά!

katerina είπε...

Αχ, Γιωργο μου, μην με βάζεις σε πειρασμό να διαλέξω αναμεσα στο κρατικό δικαιο και στο δίκαιο του Παλαιοκώστα.
Απελθέτω απ' εμου ο πειρασμός τούτος

katerina είπε...

Γλυκεια μου Γυριστρουλα, αυτό το κουτελο το καθαρό που μπορεί όμως και να γραφει "ειμαι μαλ...".

Ναι, ποιοτικά σαφώς και έχουμε και τα περισσότερα και ατ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

Και έχεις και δίκιο, η ποιοτητα ειναι πάντα σημαντικότερη απο την ποσότητα. Σε κάνει να μην βλέπεις τον εαυτό σου με τα μάτια των άλλων.

Για μας λοιπόν, ...τα καλυτερα. Τα δικά μας καλυτερα.

katerina είπε...

Απος μου, έπρεπε να προετοιμάσω τους αναγνωστες μου.
Αν δνε έχετε δει καλά καλά το εκκαθαριστικό σας, να το δειτε νηστικοι, και αφου έχετε εξασφαλισει την λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Αυτό που λες μου διεφυγε. Μετα το lifting της οικονομίας η Κυβερνηση επεξεργαζεται και το lifting των πολιτών. Ελπιζω σε κάτι καλυτερο πάντως απο αυτό της οικονομίας. Λέω να απευθυνθώ σε ...ιδιώτη.

Την καλημερα μου και βέβαια φιλί.

katerina είπε...

Στεργιε εδώ ταιριαζει ...ταμαμ, που θα έλεγε και η γιαγιά μου το ...σκασε και κολύπα.

Εγω σου λέω να το καταργησουμε το Κρατος και εσύ επιμένεις να το ..."αναδιαμορφωσουμε"(sic!!!)