Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε.

Κανείς τελικά δεν έμαθε …που στο διάβολο πήγαν τα λεφτά.
Κι όσο κανείς δεν θα μαθαίνει …κανείς δεν θα πληρώνει.
Ο ένας δείχνει με το δάχτυλο τον άλλον, κάποιος παίρνει μεγαλύτερο μισθό, κάποιος παίρνει ένα επίδομα, κάποιος φορολογείται με χαμηλότερη κλίμακα,, κάποιος φοροδιαφεύγει, κάποιος …

Η γνώμη μου. Και πολύ καλά κάνει και τα κάνει όλα αυτα.

Επί τέσσερις μήνες, σχετικοί και άσχετοι, συζητούν, διαρρέουν, συμβουλεύονται και διαβουλεύονται…μέτρα. Το μαρτύριο της σταγόνας. Και να έρχονται μέτρα. Και να αύριο θα έρθουν τα μέτρα. Και να, όπου ναναι στρίβουν την γωνία τα μέτρα…Μέτρα να μαζέψουμε έσοδα, μέτρα να περιστείλουμε τις δαπάνες… Ε, και;;

Η ερώτηση είναι μια. Αυτά τα λεφτά, που ΘΑ…ΟΤΑΝ… ΑΝ …επιτέλους καταλήξουμε στον τρόπο που θα τα μαζέψουμε ή θα τα εξοικονομήσουμε, μας είπε ποτέ κάποιος πως στο διάβολο θα φέρουν νέο πλούτο. Και σε ποιον θα τον φέρουν….
Χασαμε και την πρασινη αναπτυξη Τίνα μου...

Πόσο ακόμα θα τσακωθούμε για το πώς ακριβώς θα περικοπεί το κομματάκι που αναλογεί στον διπλανό μας από την πίττα; Και είναι πολλά τα 2000 ευρω, κι αν είναι 3000 με παιδιά, να είναι 2500 με ένα σκυλί… ΕΛΕΟΣ!!!!
Πότε θα ευαρεστηθεί κάποιος να βάλει στο τραπέζι την μεγάλη κουβέντα για το μεγάλωμα της πίττας;

Αγαπητή κ. Μπιρμπιλη μου, τα πληρώσαμε τα τέλη μας, και τον πράσινο φόρο και τα κανελί με βούλες περιβαλλοντικά.
Μπας και ξέρει κανείς πόσο στο διάβολο ήταν αυτό το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον …πράσινο φόρο; Πόσο ακριβώς. Νούμερο. Αριθμό. Αυτή ειναι η λογοδοσία. Λογοδοσία δεν ειναι πιος ειχε κουμπαρο ποιον.
Και που πήγε αυτό το ποσό, που θα πάει, τι θα φέρει πίσω. Αν είναι να φέρει ποδηλατοδρόμους…άστο να πάει στο διάβολο…
Εκτός και αν αντί για επίδομα ΟΑΕΔ δώσετε στους άνεργους από ένα ποδήλατο γιατί η κατάθλιψη από την φτώχεια, την ανέχεια και το άγχος της ανεργίας διαβουλευτήκαμε και αποφασίσαμε ότι θα την καταπολεμήσουμε με άσκηση.

Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι το περιβάλλον θα σωθεί ΜΟΝΟ και ΑΝ η προστασία του φέρνει ανάπτυξη, λεφτά και θέσεις εργασίας;
Ανακάλυψε λέει η ΡΑΕ στα σκονισμένα συρτάρια της ότι έχει αιτήσεις για δυο υπεράκτια αιολικά πάρκα…Ας το διάβολο!!! Κοίτα να δεις… Μιλάμε για 1050 ΜW(όσο δηλαδή όλα τα συστήματα ΑΠΕ που λειτουργούν στην χώρα μας), και 100 θέσεις ΜΟΝΙΜΗΣ και καλοαμειβόμενης εργασίας… Δεν βιαζομαστε καλέ... Αγαλι αγαλι γινεται η αγουρίδα μέλι.

Αφήστε όλη αυτήν την απέραντη παπαρολογία για το τι θα φορολογήσετε… ΟΤΑΝ το φορολογήσετε.
Αλήθεια εκείνοι οι ράμπο που θα έπιαναν τους 150 μεγαλογιατρούς στο Κολωνάκι, χάθηκαν στην πλατεία; Κάτι άλλοι «εξολοθρευτές» που θα τσάκωναν το λαθρεμπόριο καύσιμων, δοκιμάζουν ακόμα τις στολές; Και μέχρι να …νομοθετήσουμε δεν υπάρχει κανένας νόμος για τους φοροφυγάδες; Όχι βρε, θα τους πιάσουμε με τον καλό τον Νόμο.
Οι εισφοροεισπρακτορες γιατί δεν πάνε στα μπλόκα το βράδυ να δουν για τα ένσημα των αλβανών που φυλάνε τα τρακτέρ;

Επικεντρωθείτε επιτέλους στο μεγάλωμα της πίττας, στο πως θα προσφέρετε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον σε καινοτόμες επενδύσεις, δώστε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρηματικές δαπάνες για R&D, μειώστε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ διοικητικό κόστος της γραφειοκρατίας- στην Ελλάδα για να κάνεις ένα έργο θέλεις περισσότερους δικηγόρους από μηχανικούς- επεξεργαστείτε φορολογικά κίνητρα, για συμπράξεις επιχειρήσεων, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.

Να μεγαλώσει η πίττα, να γεννηθούν δουλειές, δουλειές όχι της πλάκας, όχι επισφαλείς, όχι ψευτοεπιδοτουμενες, δουλειές με ορίζοντα, με εργασιακά δικαιώματα, καλοαμειβόμενες και όχι δουλειές …δουλείες…
Να παραχθεί χρήμα, χρήμα όχι αεριτζίδικο, όχι μαύρο, όχι κάλπικο…όχι στο ταμπλω.. Πραγματικός πλούτος.

Οι μαγκιές με του Ρουμπινι και τα γραμματάκια των εθνικά υπερήφανων ελλήνων, που δεν σηκώνουν …μύγα στο σπαθί τους, είναι επιεικώς γελοία. Είναι για εσωτερική κατανάλωση… και εσωτερικά δόξα να έχει ο Γιαραμπής, καταναλώσαμε τα μέγιστα. Όταν παλεύεις να δανειστείς το 20% του ΑΕΠ σου, με τοκογλυφικά επιτόκια… ε, ναι έχεις χρεοκοπήσει.

Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσεις σήμερα ή αύριο. Το πιο σημαντικό είναι να μην χρεοκοπήσεις …γενικώς. Και αν απλώς …διαβουλεύεσαι και εστιαζεις μόνο σε μέτρα δημοσιονομικής ορθοδοξίας, απλά στην καλυτερη των περιπτωσεων αναβάλλεις την χρεοκοπία για λίγο καιρό.

Το σημαντικό δεν είναι να μαζέψεις λεφτά. Το σημαντικό είναι να μαζέψεις τα λεφτά και να τα επενδυσεις εκει που θα σου φέρουν …λεφτά, θα σου φέρουν πλουτο. Δηλαδή θα σου φέρουν ανάπτυξη, και ΔΟΥΛΕΙΕΣ.


Τελικά ο μόνος που έδινε λεφτά σε αυτή την χώρα, και μάλιστα αδιαμαρτύρητα, ήταν ο Χριστοφοράκος. Αυτόν τον χριστιανό γιατί πάλι λυσσάξαμε να τον διώξουμε; Άσε που στην βιασύνη του ξέχασε και το ημερολόγιο του… Μας το άφησε αμανάτι…

21 σχόλια:

τσότσος είπε...

Κατερινάκι, την "πόλη" σου την έχεις αφήσει "ορφανή"...
Καλό μήνα από την (μείον στο μείον, χιονιάς άγριος) Σόφια...

Στέργιος είπε...

«Να μεγαλώσει η πίττα, να γεννηθούν δουλειές, δουλειές όχι της πλάκας, όχι επισφαλείς, όχι ψευτοεπιδοτουμενες, δουλειές με ορίζοντα, με εργασιακά δικαιώματα, καλοαμειβόμενες και όχι δουλειές …δουλείες…» παρότι συμφωνώ γενικά δε μπορώ να μη σχολιάσω ότι με ίδιους τους άλλους όρους πάμε για καπιταλισμό με… ανθρώπινο πρόσωπο. Ο καπιταλισμός το ξέρει όμως;


Ωραίο αυτό με το μεγάλωμα της πίτας. Γιατί όμως; Επί 10 χρόνια είχαμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά μεγαλώματος τη πίτας (ΑΕΠ) μαζί με την Ιρλανδία. Και να που καταντήσαμε. Να πέσουμε στην άβυσσο μαζί με την Ιρλανδία! Η πρόταση ποια είναι δλδ να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος; Η μήπως τώρα θα έχουμε εγγυητή (ποιόν;;;) διαφάνειας, αδιάφθορης διαχείρισης και δίκαιας κατανομής;

Δε λέω, είναι καλό επιχείρημα γαι την άρχουα τάξη αρκεί να μη τεθεί και θέμα αναδιανομής της πίτας, της επιπλέον δλδ γιατί την υπάρχουσα δεν την αφήνουν με τίποτα να αναδιανεμηθεί. Ούτε αυτό θα το δούμε όμως γιατί η εξαγγελία για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ΑΕ και τραπεζών πήγε περίπατο. Δεν πήγε καθόλου περίπατο όμως το σενάριο αύξησης των ειδικών έμμεσων φόρων και του συντελεστή ΦΠΑ και μάλιστα του κατώτερου 4,5% σε 7%! Εκεί που μας χρωστάγαν… Έτσι για να μάθουμε να ζητάμε αναδιανομές υπέρ των φτωχότερων.

Πού πήγαν τα λεφτά από τα τέλη Τίνα; - Μα εκεί που πήγε και το αλήστου μνήμης περιβαλλοντικό «τάλιρο» του Μάνου στη βενζίνη προ αμνημονεύτων ετών. Αλήθεια 18 χρόνια επί, επί, επί… πόσα κάνουν που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους προϋπολογισμούς γιατί πηγαίνουν στους «εδικούς λογαριασμούς» που δήθεν θα τους καταργούσε ο Κώστας και δήθεν θα τους καταργήσει ο Γιώργος; θα μάθουμε όσο θα μάθουμε και που πήγαν τα λεφτά από τις ιδιωτικοποιήσεις που θα μείωναν λέει το… Δημόσιο Χρέος!


Μα τι να λέμε τώρα. Γιατί να κάνουμε προτάσεις σε εκείνους που θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον μας; Μόνο μετωπική σύγκρουση τους αξίζει. Και η χώρα ποτέ δεν πρόκειται να χάσει από τέτοιες κοινωνικές συγκρούσεις. Ούτε έχασε ποτέ, βεβαιωμένο ιστορικά… Από κοινωνική υποταγή θα χάσει. Και αφού φέρεις τούμπα αυτούς που μας κατάντησαν έτσι και δεν σκοπεύουν ποτέ να αλλάξουν το σύστημα του φαύλου κύκλου της ανισοκατανομής που μας κάνει φτωχούς, τότε να εφορμήσεις «στον ουρανό» για μια νέα παραγωγή, παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα που δεν θα σου κλέβουν.

Ονειροπολώ ε; Καλά τότε να πάμε παρέα με αυτούς που μας πίνουν το αίμα στη κούρσα της… ανάπτυξης.

Θανασης Ξ. είπε...

Έχεις απόλυτο δίκο Κατερίνα.

Όσο 'νοικοκύρεμα' και να κάνουμε, αν δεν δούμε μέτρα απ' το Ανάπτυξης, απ' το Γεωργίας, απ' το Υποδομών, απ' το Τουρισμού, άντε κι απ' το Περιβάλλοντος, κλάφτα..

Δικιο, έχει κι ο Στέργιος, πως και τότε που μεγάλωνε η πίτα χαϊρι δεν είδαμε. Βέβαια δεν είδαμε όσοι ήμαστε στην απ έξω, διότι οι άλλοι Στέργιο μου, είδαν και παραείδαν...

Δυστυχώς, το φορολογικό, που θα μπορούσε να έχει και κάποιον αναπτυξιακό χαρακτήρα, ούτε μια λέξη του δεν φαίνεται να μαρτυρά οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση..

Δεν θα βγεί πάντως, έτσι...

katerina είπε...

Καλημέρα και απο εδώ Τσοτσο.
Απο μια πολύ βρεγμένη, πολύ υγρή πολή, αλλά πάντα ...θεογκομενα. Όχι, δνε την εγκατελειψα. Την περπαταω...και θα επανέλθω...
Φιλια.

katerina είπε...

Στεργιε...ναι, πιθανότατα ονειροπολείς.

Το άσπρο μαυρο, δυστυχώς σε εμένα δεν δουλεψε ποτέ. Ιστορικό παραδειγμα αυτου που περιγραφεις, Στεργιε μου, δνε νομιζω ότι υπάρχει. Αρα για το ...ελαφρώς καλυτερο να προσπαθησουμε. Το άριστο... Εχω πάψει εδώ και πολλά χρονια να πιστευω ότι θα το βιώσω. Τουλάχιστον σε αυτην τη ζωή. Στην ...άλλη, τι να σου πω;

Φοβάμαι όμως και κάτι άλλο Στεργιε. Μεσα στο...όλα ή τίποτα, κινδυνευεις πολύ ευκολα να απαξιωθεις και να πεσεις στο τίποτα.
Πριν φτασουμε στην αναδιανομή...σε αυτην την δικαιη αναδιανομή(sic!!! Αλλά ποιος θα ...εγγυηθεί το Δικαιο;;;), ας δουμε τι έχουμε να αναδιανειμουμε. Όταν η χωρα έτρεχε με ρυθμό 4%, αυτό σημαινε χοντρικά ότι ειχαμε να μοιράσουμε μια πιττα που μεσα σε μια δεκαετία, ειχε αυξηθεί κατα 50%. Πως ειχε αυξηθεί; Αεριτζιδικα, έωλα, τυχαρπαστα, με ημερομηνία λήξης. Περα απο το ποιος ειχε ...κομματι ή ειχε ψιχουλα, όλο το εγχειρημα ειχε πηλινα ποδια. Και φανηκε. Αποκαλυφθηκε.

Σημερα ποιο ειναι το μεγαλο ζητουμενο; Να έχουμε να μοιρασουμε. Να φτιαξουμε ένα πραγματικό μηχανισμό παραγωγής, και να μην ξαναεπενδυσουμε την «Αριστερά» του ...Λαναρα . όχι στην επιδοτηση της ...θεσης του εργαζομενου. Όχι στις κλωστουφαντουργιες και στα βαμβακια... Να επιδοτεις τον εργαζομενο και όχι την καταδικασμένη θέση. Και για να παραγουμε πρέπει να επενδυσουμε και όχι να ξεσκιζουμε τα κουρελια μας, ποιος θα πάρει το μεγαλυτερο κομματι του τίποτα.

Όσο για την αναδιανομή; Βρε Στεργιε... αφου το ξέρεις πολύ καλυτερα απο μενα. Δεν θα χαριστεί ποτε, τίποτα. ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ. Όταν έχεις δυναμη...διεκδικεις και παιρνεις. Όταν όμως ο συνδικαλισμός ειναι το πιο ξεπουλημενο κομματι της κοινωνίας, ποιος θα διεκδικησει και στο όνομα ποιου;

katerina είπε...

Θαναση, ειλικρινά ανησυχώ. Όχι μόνο όταν διαβαζω τα βαθυστοχαστα των καθε λογής δημοσιογραφων, αλλά και ανθρωπων που υποτιθεται ότι δνε εχουν τα δεσμα τους. Όταν ακουω αυτό το ...παρτε μετρα περιστολής και δημοσιονομικής ορθοδοξίας για την ...πατριδα, εκει πραγματικά ανησυχώ.

Το φορολογικό, τουλάχιστον αυτό που τόσο ηλίθια διαρρεουν, ειναι επιεικώς επικινδυνο. Η ουσια ειναι να έχεις να μοιρασεις. Δεν ακουω να λέει η Κυβερνηση το αυτονοητο. Ότι η πραγματική οικονομία, ειναι η οικονομική κατασταση που βιωνουν οι πολιτες μιας χωρας. Όλα τα άλλα τα ακουω βερεσέ.

Και κάτι τελευταιο. Το προβλημα μας ειναι το έλλειμα; Όχι βέβαια. Το προβλημα μας ειναι ότι σπασαμε με ψευτομαγκιές την ευρωπαική ομερτα. Γιατί βέβαια όταν στο Συμφωνο Σταθερότητας ποσοτικοποιηθηκε το 3%... όλοι ήξεραν ότι αυτό το 3% θα ειναι πάντα πλασματικό. Το εσπασε πρωτη φορά ο Αλογοσκουφης μεσα στο μενος των Δεξιών να αποκαθηλώσουν, ξανακανε το ίδιο ακριβώς λάθος ο Παπακωσταντινου. Προσωπικά για μενα...εξισου υπερεκτιμημένος όπως ο Αλογοσκούφης.

Αννη είπε...

Καλημέρα Κατερινάκι μου :-))
Νομίζω ότι είσαι άδικη με τον Παπακωνσταντίνου... Σίγουρα οι ψευτομαγκιές μας που έσπασαν την ομερτά όπως ευστοχότατα (όπως πάντα!) έγραψες, έκαναν έξαλλους τους κοινοτικούς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Γιατί εαν ήταν έτσι, πώς και είχαν τόσο καλές σχέσεις με τον ηλίθιο τον αλογοσκούφη; Γιατί τον καλύπταν και του έδιναν υποστήριξη οι κοινοτικοί;... Τα αίτια αίναι βαθύτερα. Η σούπερ καπιταλιστική ευρώπη που αποφάσισε να περικόψει σιγά σιγά όλα τα κοινωνικά κεκτημένα των πολιτών της, βλέπει με μισό μάτι οποιαδήποτε - έστω δειλή - σοσιαλιστική προσπάθεια. Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσεις και τις αναφορές για τα περίφημα γερμένα γερμανικά υποβρύχια, το γερμανικό σκάνδαλο siemens και το κατοχικό δάνειο δεν είναι να απορείς που τα πλέον δηλητηριώδη βέλη έρχονται από τους φιλους μας τους γερμανούς.
Πολλά φιλιά και σε σένα κούκλα μου!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το "επίπεδο σκέψης" αλλάζει με τους ρυθμούς χελώνας και τα προβλήματα πρέπει, όπως πάντα, να λυθούν τώρα.
Ούτε κι έχω πειστεί ότι το επίπεδο σκέψης που συνολικά διαθέτουμε, είναι προσανατολισμένο έστω στο να δημιουργηθεί μεγαλύτερη πίττα και "δουλειές". Καρφωμένο είναι στην περιστασιακή κονόμα του κάθε κλάδου, και για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς η αναδιάρθρωση για να είναι δίκαια, για να μην έχει πλέον πήλινα πόδια, θα πρέπει μοιραία να καταργήσει κάποιες τέτοιες κονόμες, να εξαφανίσει κάποιους κλάδους, έστω και με περιστασιακές αδικίες, θα πρέπει μοιραία "να πέσουν κορμιά". Π.χ κατανοώ πως το να χάνεις τη δουλειά σου ως συμβασιούχος δεν φαίνεται καθόλου "δίκαιο κοινωνικά", αλλά συμφωνώ απολύτως ότι κανένας συμβασιούχος δεν θα πρέπει πλέον να ξαναυπάρξει στο δημόσιο. Π.χ κατανοώ ότι το να έχεις ένα μικρομάγαζο και να τα φέρνεις με το ζόρι βόλτα, δεν σε κάνει τον "προνομιούχο" που από σένα πρέπει να ξεκινήσει η φορολογική δικαιοσύνη, αλλά συμφωνώ απολύτως τόσο στο ότι πρέπει κι εσύ να πληρώνεις κανονικά φόρο για κάθε ευρώ που μπαίνει στη τσέπη σου, όπως κι ένας μισθωτός, αλλά και κυρίως πως αν το μαγαζί που άνοιξες, τη δεκαετία που όλη η ελλάδα για να εξασφαλίσει τα παιδιά της άνοιγε ένα μαγαζί, δεν είναι πλέον βιώσιμο, μοιραία θα πρέπει να το κλείσεις.

Κι επειδή κάπου αναφέρεις στο κείμενό σου τους "δημοσιογραφάδες", ειδικούς επι παντός και "κατέχοντες" όλες τις λύσεις, να συστήσω λίγη λιγότερη ....ανυπομονησία, για την "αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης". Η ΕΣΗΕΑ έκανε 8 μήνες, μετά τις εκλογές στον κλάδος, να εκλέξει προεδρείο !!

Λευκιππος είπε...

Κατερινα ,ο τιτλος της αναρτησης σου ειναι...ολα τα λεφτα!!!!Εκει ειναι η λυση-στο κλικ για να αλλαξουμε επιπεδο και σκεψης και συναινεσης και επικοινωνιας !!!Κυριως ομως στο...μυαλο οσων αποφασιζουν! Για να αποφασιζουν γρηγορα και σωστα!!!!Τοτε θα πρεπει να τους εμπιστευθουμε και να λειτουργησουμε συλλογικα και μεθοδικα...Το ξερω ομως πως τιποτα απ αυτα δεν ειναι ευκολο....Τουλαχιστον ας το παλεψουμε ρε γαμωτο!!!!!Ετσι για το ...γινατι μας και το φιλοτιμο μας...

Themis είπε...

Να πω και εγώ την γνώμη μου, πιστεύω ότι το επόμενο 6μηνο θα είναι και το τέλος της εποχής της μεταπολίτευσης. Εγώ προσωπικά είμαι πολλή αισιόδοξος, γιατί δεν γίνετε να πάμε και χειρότερα (εκτός άμα αρχίσουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας). Το μόνο που με φοβίζει είναι η αντίδραση των κάθε λογής συντεχνιών, ακούω οτι οι εφοριακοί θέλουν να κατέβουν σε απεργία και μου σηκώνετε η τρίχα.

de profundis είπε...

Και πως αλλάζουμε επίπεδο σκέψης τόσο σε συλλογοκό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο???

You cant learn old dogs new tricks


Αυτό σε τελευταία ανάλυση είναι το ζητούμενο και για τον καθένα απο μας

Κάθε συμβούλή δεκτή ,

Aggelos Spyrou είπε...

Το "θα πάρουμε μέτρα" πάντως εμένα μου θυμίζει γραφείο τελετών.

Μια χαρά περνάμε (όποτε έχει λιακάδα, είναι Σάββατο, έχουμε αράξει, πίνουμε φραπέ κλπ. κλπ.).

Καλησπέρα!

katerina είπε...

Αννη μου προφανώς και οι μικρή αλλά όχι αμελητεα Ελλαδιτσα, εχει στηριξει και το γερμανικό ΑΕΠ, και όχι μόνον. Αλλωστε γιατί μας εδωσαν τόσα χρηματα; To τεταρτο τρωμε ζωή αν εχουμε...Γιατί ειμαστε ωραίοι; Που ειμαστε δηλαδή, αλλά τι θέλεις παιδί μου, καταλαβαινει η Μερκελ απο ...ομορφιες;

Μας τα εδωσαν λοιπόν, και σε εμας και στους άλλους τους ...ζαβους, για να μας πουλήσουν τα προιοντα τους, για να αυξησουν την αγορά τους. Και όσο προστατευαμε το ισχυρό ευρω...
Αλλά βεβαια, εμεις πάντα μόνοι μας ξεφωνιζομαστε.

katerina είπε...

Φοραδα μου, προσωπικά δεν ανυπομονώ καθόλου.
Απλά μεσα σε όλη αυτή την μιζερια, χαζευω και προσπαθώ να καταλάβω που στο διαβολο ειναι ο αναπτυξιακός χαρακτηρας, του...δίκαιου φορολογικου νομοσχεδίου.

Θα μου πεις όπου ηταν και το ...δικαιο των τελών κυκλοφορίας. Αλλά και αυτό δεν θα ειχε τόσο μεγάλη σημασία, αν υπήρχε στοιχειωδης λογοδοσία. Ωραια τα δωσαμε. Που πήγαν τα λεφτά;

Δηλαδή, όταν μου λες θα δωσω 1 δις επιπλεον στην Παιδεια, τι εννοείς, που, τι περιμένεις να σου φερει;

Κανε΄ςι δνε θα πληρωσει, αν δεν υπάρχει λόγος, αν αυτός ο λόγος δνε του εξηγηθεί, αν δεν πειστεί, ότι αυτά επενδυονται και δνε πάνε στα μαυρα γνωστά πηγαδια, που ατ πεταγε και η αληστου μνημης Ν.Δ.
Κια δνε μιλάω μόνο για σκανδαλα.

Δεν ειναι δυνατόν να διωχνεις, τους stagiaires των 500 ευρω, ναι τα γαλαζια, ναι αυτά που γυροφερναν στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία για μια δουλιτσα, με την ανεργια να τρεχει αφιονισμένη, και να προκηρυσσεις Προεδρο και ΔΣ του ΟΠΕΠ(Οργανισμός Προωθησης Ελληνικόυ Τουρσμού), που το μόνο του εργο επι χρονια ειναι να βγαζει το ασημανιο γουρι του κάθε χρονου... Ελεος!!!

katerina είπε...

Λευκιππε, προσωπικά δνε καλουμε να παλέψω. Μονο να πληρωσω καλουμαι. Κια να πληρωσω αλλά πειτε μου γιατί;
Λευκιππε, με διαχειρηση της μιζεριας, δεν προκειται να γινει ποτε τίποτα. Θα βουλιαζουμε... Α, και κάτι άλλο ρε παιδια, δνε ειμαι εφοριακός... ουτε τελωνειακός. Λιμενεγργατης ήθελα να γινω, αλλά όταν επελεγα απουδες δεν φαινοταν και πολύ trendy, γαμω την ατυχία μου.
Δεν ήμουν και καλη στο μάθημα του σχολικου προσανατολισμου τότε φαινεται

katerina είπε...

Themis μου, 20 χρονια πεθαινει αυτή η πουτανα η μεταπολιτευση και τον αθανατο έχει. Σαν την μετεμψυχωση του Μητσοτακη ένα πραγμα.
Εσυ λες ότι θα πεθάνει το επομενο εξαμηνο. Εγώ λεω ότι ...θα μας θάψει όλους.

katerina είπε...

De profundis μου, καλε μου φίλε, δνε χρειαζεται κανείς να ανακαλυψει την πυριτιδα. Κατ’ αρχας να φορολογηθούν οι...δηλώσεις των ασχετουπευθυνων. Κια μονο απο αυτό ένα δις το μαζευαμε στο πιτς φυτιλι.
Ειναι δυνατόν, όταν το ΕΣΠΑ έχει ξεκινησει απο το 2007, εχουμε 2010, απο τα 26 δις, εχουμε απορροφησει...λογιστικά (γιατί ουσιαστικά...αστο καλυτερα) 800 εκατομυρια, εμεις να αλλάζουμε τωρα το ...θεσμικό του πλαισιο και τις διαδικασίες; Ειναι δυνατόν να βαραινουμε την οικοδομή, που απο αυτη ζει η Ελλαδα,-απο μπετόν μεχρι αλουμινιο, μεχρι καρφιτσες και κουρτινες- με ότι απιθανο φορο, πρασινο, κοκκινο, κανελι με βουλες, ειναι δυνατόν να συζηταμε 4 μηνες για τις αντικειμενικές αξιες, ειναι δυνατόν να εκτοξευουμε δηλωσεις για ότι του φανεί του Λολοδστεφανή; Ακομα και τον φορο στα τσιγαρα, τρομαξαμε να τον βρουμε.

katerina είπε...

Να σου πω και μενα αυτό μου θυμιζει. Και μάλιστα με το μαρτυριο της σταγονας και της ραδιο αρβύλας...

Το επομενο συνθημα στις πορείες θα ειναι...όλα μας τα πλουτη ειναι αυτο το μπουτι.

Στέργιος είπε...

Τα νέα μέτρα - σοκ επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγα προεκλογικά και μετεκλογικά. Ο ΓΑΠ κλήθηκε να επιβάλει μέτρα που δεν μπορούσε να επιβάλει η ΝΔ., καμιά διαφορά, διαχειριστές του συστήματος είναι και μόνο ως προς τη σκληρότητα ή τη πονηριά διαφέρουν.

Είναι κανένας που δεν κατάλαβε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις μετατράπηκαν σε ακριβώς το αντίθετο; Και ότι το «θα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες» μετατράπηκε, όπως και επί Σημίτη, στο ακριβώς αντίθετο; Τι όρια σύνταξης, τι φορολογία, τι αυξήσεις μισθών με το διαβόητο 0+0=14% αλλά Μητσοτάκη, τι έμμεσοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που δήθεν δεν θα αυξάνονταν… παντού αναποδογύρισε ο κόσμος στο όνομα της κρίσης. Κατά τα άλλα περιττό να πω πάλι για τα κέρδη των εισηγμένων, των υπεράκτιων, των τραπεζών...

Κατερίνα ακόμη πιστεύεις στην εθελοντική συμβολή μας στο μεγάλωμα μιας πίτας που προδιαγράφτηκε ποιοι θα τη φάνε;

Είδες εσύ μέτρα αύξησης της πίτας και μέτρα δίκαιας μοιρασιάς; Τι είναι δίκαιο; Ταξικός υποκειμενικός ορισμός που όταν επιβληθεί περιβάλλεται με κοινωνικό μανδύα. Ρώτα και τη γενιά των 700 ευρώ ή τις γενιές που πέτυχαν το 8ωρο στον 20 αι.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας πήγε και ήρθε ακριβώς μέχρι να μεταλλαχθεί στο αντίθετο από αυτό που διακήρυξε αρχικά ο ΓΑΠ. Και δεν θα προ-εγκρίνονταν από τη Κομισιόν ποτέ αν δεν έφτανε εδώ. Και μέχρι την οριστική έγκριση θα βγουν και άλλοι άσσοι από το μανίκι για νέα «εφεδρικά σενάρια» αν… αν… ακριβώς όπως βγήκε και το τελευταίο σενάριο στα γρήγορα αντί αρχικού εξαμήνου, τριμήνου, μήνα…

Και στον ορίζοντα καμία ανάπτυξη, καμία μεγέθυνση της πίτας. Μόνο ανεργία και λιτότητα. Μετά μου λες να τους πιστεύω. Μα δεν έχουν ούτε ένα μέτρο, μια έστω νέα ιδέα εξόδου από τη κρίση εκτός των νεοφιλελεύθερων μέτρων. Νεοφιλελευθερισμός ως φάρμακο στον νεοφιλελευθερισμό! Όπως το λέει και το ΔΝΤ. Αυτή είναι η μόνη συνταγή που ξέρουν. Και για αντίπραξη φωνάζουν σε συγχορδία όλοι μαζί, με τα μέσα ενημέρωσης πρώτα, ότι η… Αριστερά δεν έχει προτάσεις… οι αγρότες δεν έχουν προτάσεις, οι «άλλοι» γενικώς δεν έχουν προτάσεις! Ίσως δλδ στο τέλος να μας πουν ότι η Αριστερά φταίει για τη κρίση γιατί δεν… είχε προτάσεις!!! Όπως ο αγρότης φταίει για την αγροτική πολιτική!

Θυμάσαι Κατερίνα που ύμνησες για μια στιγμή τον διάλογο και τη δημόσια διαβούλευση; Κάτι που γενικά είναι θετικό για τη κοινωνία, στα χέρια αυτών μετατρέπεται σε «Δούρειο Ίππο» παραπλάνησης. Αν κάποιος βρει ότι τα νέα μέτρα του ΓΑΠ βγήκαν από τη διαβούλευση με το λαό ας το πει να γελάσουμε.

Τελικά τα μέτρα για ποιόν λήφθηκαν; Για το λαό ή για τους ξένους δανειστές («αγορές» το λένε τώρα) που ήθελαν επιβεβαίωση ότι θα τα πάρει από τον λαό για να τους τα δώσει; Και εγώ περίμενα ματαίως και αφελώς να τα πάρει από τους έχοντες δλδ τους τραπεζίτες και δανειστές μας που έκανα τα πλούτη τους από τα δάνεια!

Ακούτε τα κανάλια; Όλα στο ρυθμό του ΓΑΠ! Όλοι αναγκαία βρίσκουν τα μέτρα! Δημοσιογράφοι με μισθούς 50 και 60 φορές μεγαλύτερους από τα θύματα του stage τι θα έκαναν, θα ζητούσαν να φορολογηθούν τα αφεντικά τους που τους πληρώνουν για να κάνουν αυτοί τη βρωμο-δουλειά; Μάθαμε από αυτούς το καταπληκτικό, ότι ο ΓΑΠ θα σφάξει όλα τα αρνιά αλλά προς Θεού, δεν θα χυθεί αίμα, θα είναι μια γλυκιά σφαγή, μη φοβάστε!!!

Τέλος, θα έχουν πάλι άδικο αυτοί που θα ξεσηκωθούν μετά τους αγρότες για τα μέτρα! Και δεν θα έχουν και προτάσεις!!! Έτσι λέει το σενάριο. Πάντα αυτοί φταίνε γιατί δεν θέλουν να θυσιαστούν για το καλό της πατρίδος, των δανειστών και των αγορών. Τα κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης να είναι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Διευκρινιστικά και επί της ...διαδικασίας. :)

Τα περί "ανυπομονησίας" πήγαιναν αυστηρώς και μόνο σε επίσημα, επαγγελματικά δημοσιογραφικά χείλη, ειδικά στις ...τούμπες :)))

Περικλής είπε...

Ο Στέργιος τα λέει σωστά!Ο ΓΑΠ θα τα ακούσει ρε Κατερινάκι μας;Τίποτα δεν έμεινε απο τις προεκλογικές,δήθεν,δεσμεύσεις!