Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ρημαδιό ζωή και σπίτι, απ' τα χούγια σου αλήτη...

Επιτήρησε με . Με έχουν επιτηρήσει μπαμπάδες, σύζυγοι, παιδιά και σκυλιά, σε σένα θα κολλήσω Χοακίν μου. Άμα δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις, επιτήρησε με και εσύ. Να δω τι θα καταλάβεις.
Σου λέει το μάτι του Χοακίν χειρότερο από του Σιούφα. Το έβλεπες λέει το εγκεφαλικό να έρχεται. Αφήστε τα ΜΜΕ να λένε, ότι ο Παπακωσταντίνου έστελνε sms στον ΓΑΠ για την πορεία των ...συνομιλιών. Με τα evian στο χέρι ήταν ο Οικονομικών, και ψέκαζε τους αποδέκτες των μαντάτων, μην νταμπλαδιασουμε και κανέναν και μας πουν οι κουτόφραγκοι και τρομοκράτες. Game is over, του φώναζαν του χριστιανού μέσα στο αυτί. Μην μου συγχύζεσαι Χοακίν μου, Τρισέ πιάσε τα lexotanil, Γιουγκερ, εσένα σε κόβω σε καλή φυσική κατάσταση, με ένα ποτήρι κρασί θα το αντιμετωπίσεις.

Τι έγινε βρε παιδιά, νέοι είμαστε, θα δουλέψουμε, θα ξεχρεώσουμε. Λες και δεν είμαστε εμείς παλιοί γνώριμοι. Λες και το οι ωραίοι έχουν χρέη δεν είναι ο εθνικός μας ύμνος.
Αφού βρε και υβριδικά θα πάρουμε, και τις επιτροπές θα κόψουμε, και θα διαβουλευτούμε μέχρις εσχάτων.

Έβαλε σου λέει και ο Εσωτερικών- ώσπου να μάθεις τα ονόματα των νέων Υπουργείων, αλλάζουν και αυτά, τέλος πάντων, ο Ραγκουσης- μια σελίδα να ακούσει τις απόψεις των πολιτών για τα κρατικά αυτοκίνητα. Δωστου καφενείο του Έλληνα, και παρτου την ψυχή.
Μπλοκάρανε την σελίδα σου λέει του Υπουργείου, ο καθένας και η ...διαβούλευση του. Άλλος να τους πάρουμε υβριδικά, άλλος να του πάρουμε του Πρωθυπουργού μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, έχει δρομολόγιο στις 7.35 το 550, Καστρι-Συνταγμα, άλλος να μισθώνουμε ταξί (θα τον νταμπλαδιασετε βρε τον blazer-δεν κλεψαμε-Αβραμόπουλο), άλλος να τους πάρουμε ποδήλατα, άλλος να του το πάρουμε του Μητροπολίτη, άλλος να πηγαίνει η χήρα του πρωθυπουργού με τα πόδια (Λιάνη, μην ρουφιέσαι, τα εχεις πατημένα τα 85 κιλά, αστα τα pilates δεν ειδα να σε οφελούν, πεζοπορία).

Και ποιος σας είπε βρε, ότι εγώ θέλω να συνταξιδεύω στο μετρό με την Κανέλη και τον Πάγκαλο. Να τους πληρώσω βρε, δεν θα μου τα φάνε εμένα οι ψυχίατροι. Χίλιες φορές να τους πληρώσω, αν είναι να μου βγάλουν από την μύτη με τις γκαριδες τους την διαδρομή το Μεγαρο- Συνταγμα, για το αν ο Παγκαλος ήταν 12η Ολομέλεια του ΚΚΕ ή όχι. Χίλιες φορές στη λιμουζίνα, και ανθυγιεινό στους οδηγούς τους.

Αν και σου λέει βρήκαμε τα πρώτα 7,6 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψουμε το έλλειμμα. Έχασε η Σαρρή, το δικαστήριο και ...σιγά που θα μείνει στα διεφθαρμένα local δικαστήρια που δεν μπορούν να κατανοήσουν το κοινωνικό της μήνυμα. Στα ευρωπαϊκά θα τον σύρει τον Λαζόπουλο. Έχουν σου λέει πέσει οι μεταφραστές στα πατώματα και μεταφράζουν τον Αφρικανό. Let’s make a kone. Ότι της επιδικάσουν τα Λουξεμβούργα θα το δώσει στον Παπακωσταντίνου, μη σου πω και κατ’ ευθείαν στον Χοακίν να ξεχρεώνουμε σιγά σιγά.

Εγώ από τον Λοβέρδο δεν περιμένω πολλά. Σιγά που θα μειώσει την ανεργία. Το λαϊκό κίνημα πήρε στα χέρια της το στοίχημα της μείωσης της ανεργίας. Σήμερα στην Πρυτανεία είχε ορκωμοσία. Κάτι φιλόλογοι, κάτι ψυχολόγοι, κάτι δάσκαλοι. Με τα καλά τους, με τις μαμάδες, τους μπαμπάδες, την θεια Ερμιόνη με την τσάντα την λουστρίνι, και την συμμαθήτρια από το νηπιαγωγείο συγκινημένη. Και ορμάνε οι ...αναρχοαυτόνομοι και γίνεται η μάχη του Δράμαλη. Να φεύγουν λέει οι γόβες από την Καλογήρου, να φεύγει η τσάντα της θειας Ερμιόνης, να ξεφωνίζουν οι μαμάδες, η συμμαθήτρια από το νηπιαγωγείο να κρατάει τα εξτενσιονς και τα παλικάρια μας, τα καμάρια μας, να φωνάζουν αέρα. Ναι βρε, οι επαναστάτες... που πηγαν να διαλυσουν την ορκωμοσία.
Τρομάξανε σου λέει να βγάλουν τον Πρύτανη κάτω από το τραπέζι. Είχε πάρει την κάψουλα υδροκυανίου και ετοιμαζόταν να την μασήσει. Δεν θα με ξαναχτίσετε φώναζε.
Η ορκωμοσία αναβλήθηκε. Ορίστε, γλιτώσαμε σήμερα κιόλας, από άλλους 100 άνεργους. Αυτές είναι λύσεις κ. Λοβέρδε μου. Άμα έχεις το λαϊκό κίνημα μαζί σου στα αρνητικά θα την πας την ανεργία. Εισαγωγή φιλόλογους από το Πακιστάν θα κάνουμε.

Τέλος οι πάντα αξιόπιστες πηγές μου, μου λένε ότι ο Υφυπουργός Συντάξεων, ή όπως αλλιώς τον λένε τον κ. Κουτρουμάνη, έχει πάνω στο γραφείο του μια φωτογραφία. Μια και μόνη. Ναι γυναίκα. Όχι δεν είναι η σύζυγος, όχι δεν είναι η κόρη, ..αχ πονηροί...ούτε αυτό που σκεφτήκατε. Υπέκλεψα την φωτο από το γραφείο του κ. Κουτρουμάνη και νάτη.

Αυτή λέει θα είναι το διαπραγματευτικό ατού της Κυβέρνησης για να παίρνουμε σύνταξη στα 70. Και 75 παίζει, γιατί η Ζωζώ, όταν οι άλλοι άλλαζαν θρησκευμα, αυτή άλλαζε ημερομηνία γεννησης. Χοακίν ακούς; Εμείς και στα 75 θα ...τραγουδάμε να σε ξεχρεώσουμε.


Το τραγουδι αφιερωμένο εξαιρετικά στον Κωστα... Ποιον Κωστα; ...Ρημαδιό ζωή και σπίτι, απ' τα χούγια σου αλήτη.... εγώ έναν Κωστα ξέρω, τωρα εσεις αν εχετε και κάτι σε πιο προσωπικό...δικό σας.

17 σχόλια:

Swell είπε...

Kαλημέρα Κατερίνα, συμφωνώ μαζί σου, να γίνουμε χαλί να μας πατήσει ο Χοακίν. Αλλά η παραβολή με τη Ζωζώ δεν μου κάθεται. 70 φεύγα, αλλά και πόσα liftings; Tα δικά μας θα τα πληρώσει ο Χοακίν;

Θανασης Ξ. είπε...

Δεν παίζεσαι Κατερίνα. Απ' τον τίτλο μέχρι την τελευταία λέξη.
Μού φτιαξες τη μέρα !!..

akrat είπε...

καλημέρα
εγώ συγνώμη που ρωτάω

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ) ΘΑ ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ?????

αλλά για να μιλήσω και πιό σοβαρά

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ πάντα το κάνουν για το δικό τους καλό φυσικά...

apos είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου,

αν -λέω αν- με καταραστεί η ζωή και τρακάρω στο υβριδικό 550 την Λιάνα να τσακώνεται, θα μου γράφεις τα post σου σε CD να τα ακούω στο τέρμα.

Πάντως, ο Χοακίν είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ουδείς αποτυχημένος χάνεται: το 2000 ως αρχηγός του PSOE (περίπου ΠΑΣΟΚ στην Ισπανία με πιο ξεκάθαρες θέσεις) έχασε τις βουλευτικές εκλογές από τον δεξιό κύριο με το μουστάκι με 10,5% διαφορά: ο μουστάκιας πήρε 44,5% και ο Χοακίν μας 34%. Και έγινε επίτροπος. Και τώρα του φταίνε οι 12,5 μονάδες του δικού μας ελλείμματος.
Πώς κάνεις χρυσέ μου έτσι; Διψήφιο δεν έχεις ξαναδεί;

cynical είπε...

Καλημερα Κατερινα,

χαρμα! Εριξα το γελιο της αρκουδας! Γιατι ομως δεν συμφωνεις να παιρνουν το λεωφορειο; Να ανεβει λιγο το επιπεδο...

Αννη είπε...

Γέλασα πολύ βρε Κατερίνα μου, νάσαι καλά!!!
Ο «φίλος» Χοακίν να δει τα χάλια της κομισιόν, τη διαφθορά που κυριαρχεί εκεί μέσα, τα στραβά μάτια που κάνουν σε αγαπημένους εταίρους (βλ. UK, Ιρλανδία κλπ) και να μας αφήσει να ξεπληρώσουμε το χρέος μας με την ησυχία μας! Άμα πια! Μην νευριάσουμε και του στείλουμε πακέτο τον Λαζόπουλο και την Κανέλη να τον παρενοχλούν ;-)

Ι.Σ. είπε...

Πολύ ωραία η ανάρτηση. Και εις άλλα με υγεία!

katerina είπε...

Αμάν βρε Swell,
με την πίκα στο ...πληκτρολόγιο, μου είσαι. Μην αφησεις μια γυναικα να αγιάσει!!!
Swell αμα στα 7oφευγα, είμαι σαν την Ζωζώ, όχι με λιφτιγκ αλλά και με ασανσερ να ειμαι, εικόνα θα του κάνω του Κουτρουμάνη.

Προσωπικά έχω την υποψια, ότι και πάνω από το μνημα, θα ερχονται οι διαφοροι να μου λένε για τις επαγγελματικές εκκρεμοτητες που έπρεπε να εχουν γίνει χτες.

Πάντως και η Φάνη Χάλι Πετραλιά, όσο να πεις τα έκανε και αυτή τα liftings όχι τίποτα άλλο, να δει πως πάνε στην Ελληνίδα εργαζόμενη, αλλά Ζωζώ δεν την λες. Γιαυτό βρε αλλαξαμε Κυβερνηση, για να γινει η Ελληνίδα εργαζόμενη Ζωζώ. Σου λεει ο Φουστανος έκανε αιτηση για την Γενική Γραμματεία …Συνταξιοδοτησεων ή όπως αλλιώς είναι το χαϊδευτικό της.

katerina είπε...

Θανάση μου, σκέψου να πρέπει να στριμωχτείς στο καναπεδάκι του μετρό με τον Πάγκαλο!!!!
Θα μου πεις μπορεί να στριμωχτώ με την Αντζελα ρε φιλενάδα. Μπα, σιγά βρε που θα την αφήσει ο Τόλης να μπαινει στα ....μετρα.

katerina είπε...

Akrat μου, εγώ να σου πω την μαυρη αληθεια δεν εχω ιδεολογικά προβλήματα με τους σωτήρες μου. Ας με σώσει κάποιος (κατά προτίμηση ξανθός γαλανομάτης, με 2στρεμματα πλάτες) κι ας είναι και από την Αιόβα.

Επίσης για να τελειωνουμε με τη καμενη γή, με το τι μας αφησατε, και με το τι βρηκαμε, αλλαγές σκληρών δισκων και παραλλαβές φίκων, καταθετω προταση τωρα με την αλλαγή του εκλογικού νομου, να χωρίσουμε την ελλαδα στα 2.

Να γινει το Κρατος της ΝΔ και το Κρατος του ΠΑΣΟΚ. Και να μην ξανακάνουμε εκλογες. Αν αλλάζεις κομμα, θα αλλάζεις και περιφερεια κατοικίας.
Πάντως προσωπικά θα πάω να κατοικήσω σε όποιο Κράτος-Κόμμα αποφασισει να ζησει και η Αλεκα. Αυτό δεν το χάνω.

Κανέλη-Παγκαλος θα τους δωσουμε μια πολη μόνοι τους.
Διακοπες θα κάνουμε στο Κρατος Ψωμιάδη.
Και τα καλυτερα βρε, δεξιωσεις στο Κρατος Αβραμόπουλου.

katerina είπε...

Ξαναπέστο βρε Απος μου.
Διψηφιο δεν εχεις ξαναδεί βρε Χοακίν και μας παριστάνεις την παρθένα.

Και το άλλο με τους Παρθενώνες και τα βελανίδια να του πουμε. Κλασικό ελληνικό επιχειρημα. Αδιαπραγματευτο σου λέω.

Λοιπόν, θα κάνω συλλογο, ΜΚΟ καλυτερα να πάρουμε και κανένα φραγκο.
Πως κάνουν οι άλλοι ΜΚΟ για την σωτηρία του μονοφθαλμου ψύλλου, εγώ θα κάνω ΜΚΟ, «οι φίλοι του Χοακίν». Αντε μην τα πάρουμε και του δειξουμε και τριψηφιο…

katerina είπε...

Κυνική μου, έτσι και πάρουν λεωφορείο δεν θα ανεβει, θα κατεβει το επιπεδο. Το δίκο μας επιπεδο...

Μακρυα και αγαπημενοι που λεει και η διαφημιση. Αντε ένα ρουσφετι και έξω από την πορτα.

katerina είπε...

Αννη αυτό είναι μια εξαιρετική ιδέα, για την όποια μπορουμε να ανοιξουμε μια σελίδα και να …διαβουλευτουμε μέχρι …δακρυων.

Να επικοινωνεί η Κανέλη με τον Χοακίν. Θα διαβρώσουμε το συστημα από τα μεσα. Θα διαλυθεί και η ΕΕ, να ρημαδοτελειωνουμε και με τον Ευρωμονοδρομο, να λάμψει το χειλάκι…και η κοκκινη καρδουλα της Αλεκας μου μωρέ.

katerina είπε...

Γιάννη, τι καινουργια κόλπα είναι αυτά; Τι καινουργια σελίδα;

Ανώνυμος είπε...

η ελλαδα πρεπει να διαληθει δεν υπαρχει αλλη λυση

Daria είπε...

Εγώ πάντως θα ήθελα να δω τον Πάγκαλο σε λεωφορείο, τη λέω την αμαρτία μου.

Στέργιος είπε...

Είναι βέβαιο ότι στο τέλος το εγκεφαλικό δε θα το γλυτώσουν οι κομισάριοι. Τους παρουσιάσαμε περισσότερους αριθμούς απ όσοι οι έλληνες. Επιβεβαιώσαμε έτσι ότι σε κάθε τρεις έλληνες υπάρχουν έξι τουλάχιστον απόψεις. Όχι θα σκάσουμε.

Και να δεις ότι και για την Επιτήρηση θα έχουμε πάνω από 20 εκατ. απόψεις. Άσε που θα εφαρμόσουμε τη τακτική του Καραγκιόζη και θα τους πούμε ότι αφού σας ζητήσαμε 40 δισεκ με το Δ΄ ΚΠΣ και μας δώσατε μόνο 20 άρα μας χρωστάτε και άλλα 20! Από αυτά μείον τα 15 δικά μας του ελλείμματος, μας χρωστάτε και πάλι 5!!! Μπορεί μεν να πάρουμε ανοιχτή παλάμη αλλά οι ξένοι θα τρελαθούν τελείως και θα πουν τη γνωστή φράση του 50άρη Αστερίξ: «Είναι τρελοί αυτοί οι έλληνες»! Και με τρελούς τι να κάνεις;

Εγώ πάντως αισθάνομαι απόλυτα ασφαλής. Απέχω 50 μέτρα από τις δυο «κλούβες» της Ακαδημίας, 20 από τον Άδωνη, 20 από τη Πλατεία Γρηγορόπουλου και 50 από το πάρκο της κατάληψης στα Εξάρχεια. Τέλεια ισορροπία, κεντρώο θα με πουν κιόλας! Από όπου και να πάω θα με υποδεχτούν, τέτοιες είναι οι εποχές πλέον για αποσκιρτήσαντες, όχι το φτύσιμο. Θα μου πεις, μα εδώ ένα καζάνι είναι τα Εξάρχεια και βράζει. Σιγά! Και το χρηματιστήριο ήταν καζάνι και τι έγινε με τη φούσκα του; Ας είναι καλά ο Μιχάλης που κλείνει ερμητικά το καπάκι. Άλλους θα κάψει το σκάσιμο. Ρε λέτε νε είμαι εγκλωβισμένος και δεν το κατάλαβα;

Και στο κάτω - κάτω ας με πιάσουν οι ράμπο, ο Μιχάλης με ένα τηλεφώνημα θα με αφήσει, θα με πει και «σύντροφο». Νέα ήθη στη τήρηση και τον σεβασμό της ιεραρχίας και της νομιμότητας δια τηλεφωνημάτων. Ακόμη και κουκούλα να φορώ… πείτε αλεύρι οι οπαδοί της… η κουκούλα σας γυρεύει… πάλι ωραίος θα είμαι, ίσως και ήρωας.

Κάνει αντικομουνιστική προπαγάνδα ο Μιχάλης. Σου λέει, το ΚΚΕ είπε ότι οι ήρωες δεν έχουν ανάγκη κουκούλας. Ε, τώρα θα κάνω ήρωες τους κουκουλοφόρους άρα πάτος οι ήρωες του ΚΚΕ!

Μη τα βάζεις με τον Κουτρουμάνη. Μικρό παιδί είναι μπροστά στη Ζωζώ (του Σαββόπουλο μωρέ) ε, ας του πάρει τη παρθενιά και βλέπουμε για συντάξεις όταν… ενηλικιωθεί. Δε γίνεται μόνο ο Πρωτόπαπας να έχει δόξα… αλήθεια πού χάθηκε αυτός;

Κάποια κακιά γλώσσα είπε ότι οι έμποροι πολυτελών υβριδικών απαίτησαν από τον ΓΑΠ εδώ και τώρα οικολογική πολιτική στις μεταφορές επισήμων προσώπων. Και μετά σου λένε ότι λαός και Κολωνάκι δεν πάνε μαζί. Η Τίνα να είναι καλά που θα μοιράσει και τα οικόπεδα της καμένης Αττικής γης στη φτωχολογιά για να μη τα φάνε οι οικοπεδοφάγοι.

Το δέχομαι Κατερίνα. Όταν τα βουβάλια παλεύουν στο βάλτο, οι βάτραχοι τη πληρώνουν. Μα φυσικά καλή μου, ο Πάγκαλος και η Λιάνα θέλουν το Μετρό ελεύθερο ριγκ, δε γίνεται να ασχολούνται με σένα, θα σε λιώσουν! Λες να σου διαθέσουν… υβριδικό για να τους αδειάσεις τη γωνιά;

Πάντως βεβαιώνω ότι πολύ πριν τη 12η του ΚΚΕ (1968) ο τότε ΓΓ Κολιγιάννης είχε μια σημείωση δίπλα από το όνομα του αναπλ. μέλους της ΚΕ «Παρίσι - αφερέγγυος» και έτσι δεν κλήθηκε σε κάποιες «ευρείες ολομέλειες». Το κρατάει μανιάτικο ο Θόδωρος από τότε, επειδή τον πήραν μυρωδιά.

Γιατί η Σαρρή δεν ασφαλίζει το κάτω μεγάλο νύχι της για 10-20 δισεκατ.; Και μετά να της το βγάλει με ευχαρίστηση ο Λάκης να πάρουμε και τα δισεκ.; Γιατί να τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια; Ας κάνει μια θυσία για το λαό «της»!