Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη

"Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναδιάταξη της επιχειρησιακής δράσης σε όλα τα σώματα αστυνόμευσης και φύλαξης, μετατροπή του Λιμενικού σε επιχειρησιακή δύναμη Ακτοφυλακής και στη δημιουργία εθνικού πλαισίου κινήτρων για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών για μια επιστροφή με αξιοπρέπεια. Προς αυτή την κατεύθυνση δήλωσε ότι έχουν ήδη καταγραφεί 1.200 κρατούμενοι λαθρομετανάστες με μη παραβατική δραστηριότητα, οι οποίοι θα απελευθερωθούν από τα κρατητήρια και ακολούθως θα απελαθούν με την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης, σε συνεργασία με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. "

Ένα ένα κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη. Ένα ένα.
Από ποιες χώρες είναι αυτοί οι «λαθρομετανάστες»;
Ποιοι από αυτούς δικαιούνται πολιτικό άσυλο;
Υπέβαλλαν αίτηση άσυλου και αυτή απορρίφθηκε;
Πότε;
Ποιες ΜΚΟ συνεργάζονται για την απέλαση τους;
Τι ακριβώς σημαίνει «Θα γίνουμε ισχυρά αποτρεπτικοί με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.».Θα τους αφήνετε στην θάλασσα; Τι θα γίνει με το ναρκοπέδιο του Έβρου;
Τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το εθνικό πλαίσιο κινήτρων για το επαναπατρισμό των «λαθρομεταναστών»;

Μέσα στην ευφορία για την ανοιχτή διακυβέρνηση, για την κατάργηση της υπουργικής λιμουζίνας, ε, δεν θα διαπραγματευτούμε τον ...Διαφωτισμό.

κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, πριν από οτιδήποτε άλλο μήπως και εσείς, αλλά και εμείς μπορούμε να μάθουμε πως πέθανε ο 27χρονος Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ στις 9 Οκτωβρίου;
Ποιοι τον συνέλαβαν στις 26 Σεπτεμβρίου ορμώντας στο σπίτι του ντυμένοι με πολιτικά;
Γιατί;
Ποιοι τον βασάνισαν;
Ποίοι τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ;
Ποιοι τον έδεσαν πισθάγκωνα και τον κρέμασαν;
Ποιο είναι αυτό το περίφημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που αναφέρει σαν αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα του ...27χρονου, μετά τον τραγικό βασανισμό του στο Α.Τ. Νίκαιας, και του οποίου ...πνευμονικού οιδηματος η αιτία διερευνάται;

Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ
Μαζίρ
Χουσεΐν Ζαχιντούλ
Μοχάμεντ Ασράφ
Abdukarim Yahya Idris
Θα μάθουμε ποτέ για αυτούς; Θα είναι το πρώτο σας μέλημα...πριν τις απελάσεις, που με ενθουσιασμό εξαγγειλατε, να μάθετε και να μάθουμε ...πως πέθαναν όλοι αυτοι οι άνθρωποι στην χωρα μας μεσα στον τελευταιο χρόνο; Ή δεν μας αφορά...ξενικά ακουγονται τα ονοματα...; Ή περασμένα ξυνοσταφυλα; Ή «η
Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»;
Γιατί σε αυτή την φράση προφανώς δίνουμε διαφορετικές ερμηνείες κ. Υπουργέ...

κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, θέλω να πιστεύω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. Έτσι δεν είναι;

29 σχόλια:

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Έτσι είναι παιδί μου.
ΘΑ ασχοληθώ με το θέμα αυτό.

patsiouri είπε...

Θέλω να βάλω τα κλάμματα.
Αυτή τη στιγμή.

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Είδες Κατερίνα ότι ο νέος τίτλος του υπουργείου σε "Προστασίας του Πολίτη" δεν αλλάζει καθόλου την ουσία των πραγμάτων... Να θυμάσαι, δε, ότι ο υπουργός με τα γυαλιστερά μάτια και το βλέμμα φανατικού (σαν να βγήκε από την εποχή του Αντρέα, ο άθλιος...) δεν είχε πει απολύτως τίποτα γιά βασανιστήρια ή θανάτους... μόνο τις άσχημες συμπεριφορές προς τους πολίτες είχε "στηλιτεύσει"...

Τώρα που ξεκινήσαμε την εφαρμογή του Newspeak, και θα περιγράφουμε τις αθλιότητες με το αντίθετό τους, τώρα που τα προεκλογικά "τα ψευτικα τα λόγια τα μεγάλα" (βλέπε και υποσχέσεις Λούκας προς απεργούς του λιμανιού) αρχίζουν να μαζεύονται, τώρα που σιγά σιγά θα διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει παρά μόνο οι λέξεις, τώρα που "ήγγικεν η βασιλεία των ηλιθίων"... ίσως ξανασκεφτούμε (ή, μάλλον ξαναστεφτείτε) τις "ελπίδες" που έγραφες και σχολιάζατε οι υπόλοιποι σε προηγούμενες (μετεκλογικές) αναρτήσεις σου...

Προσωπικά -δεν το κρύβω- μου αρέσει να δικαιώνομαι...

tsaousa είπε...

Αν μπορούσαν να ζήσουν στις πατρίδες τους, δεν θα ήταν εδώ.
Είναι φρικτό να τους ξαναστείλουν πίσω. Οι μισοί θα αυτοκτονήσουν στον δρόμο.

Γιατί δεν ακολουθούν το Σουηδικό μοντέλο (και) σε αυτό το θέμα;

Swell είπε...

O υπουργός "προστασίας" του πολίτη, θεωρεί ότι απευθύνεται σε Ινδιάνους. Και μόνο το ποσοστό έγκρισης (κοντά στο μηδέν) των αιτήσεων ασύλου, δείχνει ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη από την πολιτική εξουσία (παίζει το παιχνίδι της) και από την μονίμως εν υπνώσει "δικαιοσύνη".

monahikoslikos είπε...

Ως απεδείχθη χθες έξω από το υπουργείο εργασίας και επί σοσιαλισμού οι μπάτσοι δέρνουν με καπιταλιστικούς ρυθμούς...
Οπότε γιατί ψάχνεις ψίλους στ' άχυρα και ενοχλείς τον βραβευμένο, από τμηματάρχη Β' του FBI, για την πάταξη της τρομοκρατίας...

Θανασης Ξ. είπε...

Ελπίζω να δουν την ανάρτησή σου Κατερίνα. Ο συγκεκριμένος Υπουργός μάλλον ξεκίνησε λάθος. Βγαίνει και λέει 'έχω φίλους αντιεξουσιαστές', 'μου στέλνουν συγχαρητήρια απ' το Κολωνάκι', παίρνει κατασταλτικά μέτρα που ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα δεν έχουν στην πραγματικότητα, τέτοια χαζά δηλαδή.
Το ζήτημα με τους μετανάστες το ξέραμε πως είναι δύσκολο, αλλά να βγει στον κόσμο να μίλήσει. Και να πει την αλήθεια. Και για τους θανάτους, και για τους βασανισμούς, και για τις άθλιες συνθήκες, ΓΙΑ ΟΛΑ. Την αλήθεια. Να αντιστρέψει το κλίμα, ώστε μετά να μπορέσει να ανακουφίσει τους ανθρώπους αυτούς. Σαν να τρέχει πίσω απ' τον Καρατζαφέρη μου φαίνεται..

Ιστορικός είπε...

Για όποιον μελετάει ιστορία είναι απλά και προβλέψιμα όλα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το φαινόμενο αυτό λαμβάνει χώρα. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι κάποτε όλα τα βαλκάνια έως τον Δούναβη και βορειότερα κατοικούνταν από Ρωμαίους (ή μάλλον από εκρωμαϊσμένους ντόπιους μαζί με Ρωμαίους και Έλληνες άποικους). Μετά άρχισαν να εισέρχονται σε αυτά Σλάβοι και Γότθοι λαθρομετανάστες, αρχικά ειρηνικά και συχνά ως πρόσφυγες. Μάλιστα αφού οι Ρωμαίοι τους έσωσαν, ανοίγοντας τα σύνορα τους, από τις ορδές των Ούνων όλοι αυτοί τους μακάριζαν. Σύντομα όμως ζήλεψαν τον πλούτο των Ρωμαίων και ξέχασαν ότι αυτοί τους έσωσαν από άθλια μοίρα και με πρόφαση ότι είναι άδικο οι Ρωμαίοι να κερδίζουν από αυτούς ενώ αυτοί ήταν φτωχοί πέρασαν από φωτιά και σίδηρο ολόκληρες χώρες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (ανατολική και δυτική). Το αποτέλεσμα ήταν οι Σλάβοι να κατοικούν σήμερα ως τα σύνορα της Ελλάδος και να διεκδικούν ακόμα και την Μακεδονία του Φίλιππου και του Αλέξανδρου ως Σλαβική. Αυτά για όσους λένε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από μερικούς ρακένδυτους φτωχούς.

Xavier είπε...

Καλά τα λέει ο φίλος Ιστορικός. Μη την πατήσουμε κι εμείς σαν τους Ρωμαίους, που ήταν (μαζί με τους Έλληνες φυσικά) παραδοσιακοί κάτοικοι των βαλκανίων από τον καιρό τον δεινοσαύρων. Έμπαινε Υπουργάρα! Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα πάντα, τσάκισέ τους!

tsaousa είπε...

Monahikos likos κάνεις κάποιο λάθος στο σχόλιο σου. Χθες στο Υπουργείο εργασίας είδαμε Κουκουέδες να βαράνε τους μπάτσους. Όμορφα κι ωραία.

Όταν βαράνε οι μπάτσοι είναι γουρούνια. Όταν βαράνε οι συνδικαλιστές, είναι απεγνωσμένοι.

Σιχαίνομαι την ανθρωπίλα, την ανθρωπίλα, την ανθρωπίλα.

cynical είπε...

Ελα ντε Κατερινα!

Υπεβαλαν αιτηση ασυλου;
Πώς τους απελαυνεις χωρις να τηρειται ουτε τυπικα η νομοθεσια;
Γιατι κανενας δεν μιλαει ξεκαθαρα; Γιατι κολυμπουν μεσα στην ασαφεια ακομα και οταν δεν εχουν να καλυψουν τιποτα;

ο κύριος "αμ" είπε...

@ Tsaousa
με συγχωρείς Κατερίνα , μα επειδή το 2ο σχόλιο της φίλης , σηκώνει κουβέντα , παίρνω το θάρρος να χρησιμοποιήσω το χώρο σου και να της πως το εξής :
Ξεκαθαρίζοντας κατ' αρχήν ότι δεν είμαι οργανωμένος κάπου (οπουδήποτε) χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι διαφορετικό , αν για οποιονδήποτε λόγο , θίγονταν βασικά μου δικαιώματα , συνταγματικά κατοχυρωμένα , θα ερχόμουν σε σύγκρουση όχι μόνον με τα αστυνομικά όργανα , αλλά ακόμα και με δεν ξέρω και εγώ ποιόν .
Και ασφαλώς "οι μπάτσοι είναι γουρούνια" την στιγμή που για πενταροδεκάρες (στην κυριολεξία) , αλλά και όχι μόνο για αυτές (προσωπικά πιστεύω 'οτι η συντριπτική πλειοψηφία θα παρείχε και δωρεάν τις υπηρεσίες τους) δέχονται να εκτελέσουν τέτοιου είδους εντολές προστασίας ενός μόνο προσώπου .
Φίλη μου , οι εργαζόμενοι αυτοί , που δεν ξέρω για ποιόν λόγο υποτιμητικά τους αποκαλείς "κουκουέδες" , υπερασπίστηκαν συγκεκριμένα δικαιώματα , θεμελιώδη , σε αντίθεση με τους μπάτσους που υπερασπίστηκαν κυβερνητικές αποφάσεις αντίθετες στο σύνταγμα !

katerina είπε...

Γενικώς πριν απαντησω σε κάθε ένα απο τα σχόλια.

Όταν δολοφονηθηκε εν ψυχρώ ο 16χρονος Γρηγορόπουλος, ειχα γραψει... δεν ειναι μονο ο Γρηγοροπουλος ο συμμαθητής μας, ο μαθητής μας, ο διπλανός μας, το παιδί μας. Εχουμε και άλλους.

Και κάτι που τότε ειχε παρεξηγηθέι πάρα πολύ (βομβαρδιστηκα απο σχόλια και mails τότε, και πολλά απο αυτά αισχρά και πολλά απο αυτά απειλητικά).
Ειχα πει λοιπόν, ότι αν η δολοφονία Γρηγοροπουλου δεν ειναι η συνήθης πρακτική των σωμάτων ασφαλειας, με την έννοια ότι δεν ειναι η συνηθης πρακτική της ασυτνομίας να πυροβολει εν ψυχρώ 16χρονους μαθητες, πρέπει να σταθουμε επισης ΚΑΙ στους θανατους και στα βασανιστηρια, που περνάνε στα ψιλά των ΜΜΕ (αν περάσουν!!!!) και που αφορουν μετανάστες. Και αυτη ειναι η συνηθης πρακτική της αστυνομίας.

Και ότι αυτοι, δεν έχουν κανέναν να τους υπερασπιστεί, ειναι οι πιο ευαλωτες ομάδες του πληθυσμού, ειναι ερμαια αναμεσα σε μια ασυδοτη αστυνομία και στις μαφίες που τους λυμαινονται.

Ειχα πει τότε ότι καμια ανθρωπινη ζωή δεν ειναι υπο διαπραγματευση.
Ειτε του μαθητή που πάει βόλτα με τους συμμαθητές του στα Εξαρχεια, ειτε του αστυνομικού που τον πυροβολούν οι τζαμπα μάγκες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ειτε του μετανάστη που βρισκεται στην Ελλαδα και εχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ την ΕΥΘΥΝΗ, να προφυλαξουμε τα ανθρωπινα δικαιωματα του.

Χάθηκε τότε μια εξαιρετική ευκαιρία να δουμε τα πραγματα στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τους διαστασεις. Να μιλησουμε, να φωνάξουμε, να ενημερώσουμε για όλα αυτά.

Η ευφυής Ν.Δ. με τον καταπτυστο Παυλόπουλο, περασε ακριβώς αυτο που ήθελε. Ότι όλη η ιστορία ήταν αναμεσα σε ..αναψοκοκινισμένους μπάτσους και κωλοπαιδα που εκαιγαν την Αθηνα, ε, και τι να κάνουμε; Θα κάψουν, θα κάψουν θα ηρεμησουν.

Ο ηλίθιος ΣΥΡΙΖΑ προκειμενου να βρει ακροατηριο, πηγε να χαιδεψει ένα μπουλουκι βλαμενων και τραμπουκων.

Οι αναρχοαυτονομοι...μη χεσω των Εξαρχειων, να τραβοπαλάνε, να σερνουν και να χτυπάνε τους τοξικοεξαρτημενους και μεταναστες με σταλινικές λογικές και μεθόδους μην και τους μολυνουν το δικο τους Κρατος.

Διαφοροι αυτοαποκαλουμενοι αριστεροί, ηλιθιοι θερμοκεφαλοι, να αναγκαζουν τους μεταναστες να χτυπιουνται με χρυσαυγίτες. Να αναγκάζουν τους μεταναστες να τρεχουν να κρυφτουν στην προστατευτική αγκαλιά μαφιοζων.

Και τι απεμεινε; Η Πετρου Ράλλη απεμεινε, δολοφονίες και ηλεκτροσοκ απεμειναν, η δολοφονία του αστυνομικόυ με 24 σφαιρες απο τρομοκρατες απεμεινε, οι πυρηνες της κατσαρόλας και άλλα πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ή πολύ γραφικά απεμειναν.

Κάποια στιγμή, πρέπει να πουμε και τις ευθυνες μιας ολοκληρης κοινωνίας, που πιαστηκε στην φάκα της ... «εξεγερσης» των Αθηνών, Δεκεμβριανών και άλλων παραμυθιών και τωρα παραδωσε το πνευμα.

Όσοι λίγο, εστω ελαχιστα ασχολουνται με μεταναστες θα εχουν δει την διαφορά και το φουντωμα του «προβληματος», αμεσως μετα απο τον Δεκεμβρη.

katerina είπε...

Καλυτερε,
το θέμα ειναι τεραστιο, και ΠΡΕΠΕΙ να μεινει ανοιχτό.

Στα ΜΜΕ ειτε απο διαθεση για ευκολα και ευπεπτα ειτε σκόπιμα, περνάει με μια απαραδεκτη φοβική λογική που βολευει και χαιδευει πάρα πολλους. Το blogging και με την δυναμική που έχει αυτον τον καιρό, πρέπει να αναδειξει αυτο το τεραστιο θέμα, στις πραγματικές του διαστάσεις.

katerina είπε...

Πατσιουρι καλη σου εσπέρα και καλώς ήρθες.
Να σου απαντησω με μια φραση του Ντισραέλι «η θλίψη ειναι στιγμιαια οδυνη. Η πολυτελεια να αφηνομαστε στη θλίψη ειναι το σφαλμα μιας ζωής»..
Να φωνάξουμε πατσιουρι μου. Δυνατα. Πολύ δυνατά.

katerina είπε...

Σχολιαστή επι του προκειμένου έχεις απολυτο δίκιο.

Εκτός όλων των αλλων, δεν ειχε και καμια έννοια να κάνει αυτες τις ναπολεοντιες δηλώσεις ο Χρυσοχοίδης ,δέκα μερες μετά την αναληψη του Υπουργείου. Με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό (να μη το πω φασιστικό δηλαδή), ήταν άκομψο.
Το θέμα της μεταναστευσης ειναι ένα τεραστιο θέμα, που έχει δεκάδες παραμέτρους, ιστορικές, πολιτικές, οικονομικές και το σημαντικότερο ανθρωπινων δικαιωμάτων. Δεν έχουμε να δουμε αν θα βάλουμε σε μια πλατεια πλακάκια ή γκαζόν και δειχνουμε αποφασιστικότητα να βαλουμε μπετόν.

Και εδώ έχω και έναν άλλο φοβο. Εχει αραγε συναισθηση του τι λέει; Μηπως δεν καταλαβαινει καν, ότι αυτη η προσεγγιση των πραγματων ειναι τραγική, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η προσεγγιση Καρατζαφερη. Μηπως νομιζει κιολας ότι έγινε Υπουργός για να μας εκπληξει, ομολογουμένως πολύ δυσαρεστα με το «ταχυτης, αποτελεσματικότης, φασισμός»

Και κάτι άλλο που με εντυπωσιαζει ακομα περισσότερο. Θα μου πεις εχει και περισσότερο; Ε, ναι έχει.
Κατα ποια λογική η μεταναστευτική πολιτική ειναι αρμοδιοτητα μόνο του Υπουργειου δημοσια ταξης ή προστασιας του πολιτη, ή ένα τελαρο μπάμιες.
Που ειναι το Υπουργείο Δικαιοσυνης;
Που ειναι το Υπουργείο Εξωτερικών σε όλο αυτό; Ο Χρυσοχοίδης, αποφασιζει και διαταζει; Εχουμε σαλτάρει τελειως;;;; Αυτό το Υπουργειο θα χαραξει την μεταναστευτική πολιτική της Ελλαδας;

Α, και αλοιμονο σου αν διακαιωθείς και για τα άλλα. Ασε με βρε λίγο στο συνεφάκι μου, έτσι να ξαποστασω.

katerina είπε...

Πάντως το Σουηδικό μοντελο Τσαουσα σε καμια περιπτωση δεν σημαινει, παιρνω κάτι απο εδώ, παιρνω κάτι απο εκει, παιρνω ευκολες, χωρίς πολιτικο κόστος αποφάσεις, χαιδευω αυτιά, και λέω μεγάλα λόγια.

Τα εχω πάρει, για να ακριβολογώ ειμαι εξαλη. Πολλά μπορώ να πω ότι περιμενα, αλλά αυτό όχι. Ειχα πει να δω, να περιμενω και μόλις πριν λίγες μερες εγραφα για την ελπιδα.

Και να μην ξεχνάμε και κάτι. Ο εν λόγω Υπουργός, με το λαμπερό ματι, ειναι ο δευτερος σε σταυρους βουλευτής της Β’ Αθηνας. Αραγε, αυτός ο μπυζυμποντισμός, σημαινει ότι πρέπει να δωσει γρηγορο θέαμα στους ψηφοφόρους;

Γαμω το κερατο μου, το πρωτο που εχει αν υπερασπιστει αυτή η Κυβερνηση ειναι το κρατος δικαίου. Να μας βγαλει λίγο, απο αυτη την λουμπα του να μας φτυνουν όλοι για την κατανντια μας. Να νοιωσουμε στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Δεν πηγε στο γραφειο του το τελευταιο πορισμα και της Διεθνούς Αμνηστείας και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Προσφυγες που μας κάνουν ένα παρα...για τις τακτικές μας όσον αφορά το άσυλο και όχι μονο...

katerina είπε...

Swell, μου εχει γυρισει το μάτι.

Το πρωτο που θα περιμενα, ως ένα έλαχιστο δειγμα μιας τόσο μεγαλοπνοης πολιτικής, όση ευαγγελιζεται η Κυβερνηση, θα ήτνα να τηρηθούν τα δικαιωματα που προκυπτουν απο το Δουβλίνο ΙΙ, αυτών των ανθρωπων. Και το Δουβλίνο ΙΙ, το Πασοκ το υπέγραψε στην προηγουμενη διακυβερνηση του, και μάλιστα ο Πρωθυπουργός σαν τοτε ΥΠΕΞ.

katerina είπε...

Λυκε, ειναι τουλάχιστον απαραδεκτο το να ριχνουν χημικά οι αστυνομικοί και να χτυπάνε, ΑΠΕΡΓΟΥΣ και διαδηλωτές έξω απο το Υπουργειο Εργασίας την ίδια στιγμή που όποιος αγγιξει τριχα απο τον πολιτη...κλπ.

Δεν θέλω να κάνω την ειδική, και δνε ειμαι αιθεροβάμων, δεν εχω την πατραμικρη δυνατότητα να πω ποιο ειναι το επιχειρησιακό σχεδιο για να διαχειριστείς μια διαδηλωση και να μην γινουν επισόδεια. Αλλά σιγουρα δεν ειναι αυτός ο τρόπος.Αν και ο Υπουργός δεν τον ξέρει τον τρόπο, αν και ο επικεφαλής της αστυνομίας δεν τον ξέρει τον τρόπο ...ε, τότε να πάει σπιτι του.
Αλλωστε ο ίδιος Υπουργός εβγαζε ανακοινώσεις όταν έλουσαν τον ΓΑΠ στο λιμάνι με χημικά οι ίδιοι αστυνομικοί.

Υ.Γ. Αποφευγω συστηματικά τον όρο μπατσοι. Όχι για κανενα άλλο λόγο, όχι για λογους αβροτητας ή πολιτικής ορθοτητας, αλλά γιατί εγώ θέλω να τιμω την δουλειά τους, εστω κι αν αυτοι δνε το κάνουν.

katerina είπε...

Cynical, χθες που μου το είπαν και μετά το διαβασα και εγώ, και εψαξα και τις αντιδρασεις, μου ήρθε ο ουρανός σφοντυλι. Που ειναι γαμωτο οι αντιδρασεις;

Το φοβεροτερο απο όλα, ειναι ότι προσπαθησε να βγεί και απο τα αριστερά... να μας μιλήσει για την απελαση express με αξιοπρέπεια.

Κουφαθηκα να πω; Θυμωσα να πω; Και το εχω πει χιλιες φορές, δεν με φοβιζει ο Καρατζαφερης και οι χρυσαυγιτες, η ασυδοσία και ο πολιτικός αρριβισμός με "ανθρωπινο προσωπο" ειναι που με τρομάζει.
Αυτή που χαιδευει τους φοβους και κλεινει τα στοματα, με τρομοκρατεί.

katerina είπε...

Θανάση, το πρωτο που εχει ΧΡΕΟΣ αυτή η Κυβερνηση ειναι να διευκολυνει όσον αφορά στο δικαιωμα των μεταναστών στο άσυλο.

Ο Χρυσοχοίδης, μιλάει λες και κάποιοι μας πεταξαν τα σκουπιδια τους εδώ και τωρα εμεις τους τα ξαναγυρναμε πισω συσκευασμένα σε σακκουλες.

όποιος αναλάβει το ρίσκο πριν εξεταστει η διαδικασία ασυλου να απελασει, ειναι στυγνός ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. Και αυτό πρέπει να το πουμε όλοι.

katerina είπε...

κ. Α.Μ. χαιρομαι πάντα πολύ τον διαλογο που γινεται στο τσαντηρι μου και δεν θέλω να παρεμβω, οχι γιατί συμφωνώ ή διαφωνώ με κάποιον, εγώ πάλι βλέπω με μια άλλη προσεγγιση τα πραγματα, αλλά γιατί τον άφηνω να εξελιχθεί.

Ειναι πολύ μεγάλη η κουβέντα του ποια ακριβώς ειναι η δουλειά, το επαγγελμα του αστυνομικού. Εξηγησα γιατί δνε χρησιμοποιω εγώ προσωπικά την λέξη μπάτσος, αν και πάει πολύ συχνά το χερι μου. Εγώ θέλω να ελπιζω ότι κάποτε δνε θα ειναι μπατσοι και αυτό απαιτει πριν και πάνω απο όλα, ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΒΟΥΛΗΣΗ.

katerina είπε...

Ιστορικέ, να πω ότι διαφωνώ καθέτως, οριζοντιως, διαγωνίως και πλαγίως στην προσεγγιση σου.

Ακριβώς η ιστορία χτιζεται απο την μεταναστευση πληθυσμών. Κια ειναι ζητημα ευφυίας, και πολιτικής προσεγγισης το να ενταξεις τους μεταναστες στο κοινωνικό γιγνεσθαι της χωρας σου.

Τωρα αν τα Σλαβικά φύλα καραδοκούν να μας πάρουν την τιμημένη Μακεδονία, την χωρα του Μεγαλεξανδρου... λυπάμαι αλλά αυτή η κουβέντα ξεπερνα τις αντοχές μου.

katerina είπε...

Χαιρετω σε Xavier, μήπως τωρα που πηραμε φόρα να μπουμε και στα Σκόπια, όχι τιποτα άλλο να μη μας κουνιουνται οι Σλάβοι;
Προσωπικά μου παει και το χακί σαν χρωμα, και με αρχιστρατηγο τον Ψωμιάδη (μετά βεβαια την εκλογή του σαν Προεδρου της ΝΔ) ή του Σαμαρα (άλλος καθηκοπατριωτης του λόγου του) μεχρι και την Πολη παιρνουμε...

tsaousa είπε...

@Κατερίνα, σίγουρα το Σουηδικό μοντέλο θα χρειάζεται και προϋποθέσεις που δεν έχουμε. Θέλει χρόνο, αλλά είναι ένας προσανατολισμός. Μέχρι τότε, ανθρώπινη μεταχείρηση σαν να επρόκειτο για τους εαυτούς τους. Αυτό περιμένω.
Αλλά δεν είναι κακό να παίρνεις από δω, να παίρνεις από κει και να το προσαρμόζεις χωρίς να το παραμορφώνεις, στα Ελληνικά δεδομένα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι κακό υπάρχει σε αυτό.

@Κύριε αμ, με παρεξηγήσατε.
Δεν πήρα το μέρος των αστυνομικών, αλλά του πολιτισμού. Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να κοπανάνε άλλους ανθρώπους. Και χθες αυτό είδα. Οι αστυνομικοί (και όχι μπάτσοι, Κατερίνα, δίκιο έχεις) τις έτρωγαν έχοντας εντολή να μην ανοίξει μύτη. Και οι άλλοι ξεσάλωσαν.
Οι άλλοι, που ήταν μέλη του ΠΑΜΕ, άρα Κουκουέδες όπως λέει και η γιαγιά μου.
Αξίωμα: δεν μπορείς να διεκδικείς τίποτα όταν δεν σέβεσαι τα κεκτημένα του άλλου.

Στέργιος είπε...

Δυο παρατηρήσεις.
1.Παρακολουθώντας συνεχώς το «αυγό του φιδιού» που εκκολάπτεται στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονος, Αττικής κ.α. και την «τοπική εξουσία» που έχει στήσει και την οποία όλοι κάνουν πως δεν τη βλέπουν, δεν ανησυχώ καθόλου, αφού ξέρω ποιος θα κάνει τη βρώμικη δουλειά όταν κάποιοι δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους.

2.Από τους πάνω από 15 νεκρούς εργάτες των Ολυμπιακών Έργων οι 9 ήταν αλλοδαποί «λαρθο»μετανάστες. Και δε μίλησε κανείς… μόνο μετά κάποιοι έδωσαν συγχαρητήρια στις εταιρείες για το μεγαλειώδες «εθνικό έργο» που πραγματοποίησαν με το αζημίωτο.

Η κοινωνία των αντιφάσεων ούτε εκεί αρχίζει ούτε εδώ τελειώνει. Θα συνεχισθεί σε ένα σύστημα που τις αναπαράγει με διάφορες μορφές.

Στέργιος είπε...

Ιστορικέ,
Κινδυνεύει η Ελλάδα από ρακένδυτους; Μελαμψούς ή σλάβους;
Ρακένδυτοι είναι οι σλάβοι; Σλάβοι είναι μόνο οι σλαβομακεδόνες των Σκοπίων; Ή μήπως και οι Ρώσοι οι Τσέχοι, οι Πολωνοί, οι Κροάτες, Σέρβοι, Ουκρανοί κλπ; Κινδυνεύουμε απο αυτούς;

Οι Βούλγαροι (δήθεν προαιώνιοι εχθροί της Ελλάδος) που μπαίνουν ανεμπόδιστα πλέον στη χώρα πως έπαψαν ως δια μαγείας να είναι κίνδυνος;

Στα σύνορα της Ελλάδας ζουν οι σλάβοι; Όχι και μέσα στο αίμα αυτής της κοινωνίας από τη Τσίμοβα (Αρεόπολη) και την Αράχοβα μέχρι τη Φλώρινα;

Και είχε η «Ελληνική φυλή» τόσο εχθρικές σχέσεις με τους σλάβους, ας πούμε τους Σέρβους ή Ρώσους; Να ξεχάσουμε τις ιστορικές βοήθειες που δεν συγκρίνονται με των λυκοφύλων δυτικών;

Και οι σλάβοι που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδος αλλά δεν ήθελαν να χάσουν γλώσσα, ήθη, έθιμα και ιστορία αλλά εξανδραποδίστηκαν (δυστυχώς) ανήκουν και αυτοί στους εχθρούς; Ποια ιστορία γράφει για τις απίστευτες διώξεις τους που ήταν πολύ χειρότερες από τις διώξεις των ελλήνων της Αν. Ρωμυλίας; Έτσι γράφεται η ιστορία; Ή μήπως μόνο εμείς γράφουμε ιστορία και νομίζουμε ότι έχουμε το εκ θεού αλάνθαστο; Σιγά! Έχω ακούσει ιστορίες…

Σήμερα οι εθνικιστικές αναγνώσεις της ιστορίας καταντούν ρατσιστικές. Και η γεωγραφική Μακεδονία δεν ανήκει σε κανέναν άλλον από τους σημερινούς κατοίκους της, Έλληνες, Σλάβους, Αλβανούς, Ρομά, Τούρκους.. . Και το τι κράτη σχηματίζουν είναι δική τους υπόθεση κανενός άλλου. Ούτε στον Φίλιππο ούτε στον Αλέξανδρο ούτε στους απογόνους τους ανήκει. Διαφορετικά θα διεκδικούσαμε και το… Αφγανιστάν! Τώρα αν κάποια κρυπτοφασιστάκια των ΗΠΑ που καβάλησαν στο σβέρκο τους Σλαβομακεδόνες της μικρής γείτονως, θέλουν να γίνουν αντί Σλαβομακεδόνες Μακεδόνες, ισχύει ή ίδια κριτική για κάθε ρατσισμό και εθνικισμό. Αυτά είναι οι κίνδυνοι της διαστροφής, όχι οι ίδιοι οι λαοί.

Αλήθεια ποια άθλια (Άρια) ιστορία γράφει ότι η καθαρότητα μιας φυλής είναι κάτι ανώτερο από τις διασταυρώσεις της; (δεν ξέρετε τη πλάκα που έπαθαν οι νεοναζί όταν στο "καθαρό αίμα" τους ανακαλύφθηκαν άφθονα σλαβικά στοιχεία;). Στη Μακεδονία πάντως έχει γίνει διασταύρωση καμιά 50ριά φυλών και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Κακό θα ήταν η εθνοοχύρωση που οδηγεί σε αιμομιξία και αιμοφιλία - εκφυλισμό για να μη χάσουμε το… αίμα! Προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ αν το DNA μου έδειχνε ότι έχει από όλες αυτές τις φυλές κάτι.

Η ιστορία δεν είναι μόνο αυτή που γράφεται από τους κυρίαρχους σε σύνορα ή σε κοινωνίες. Υπάρχουν και οι άλλοι, οι αντίθετοι, που ενίοτε δικαιώνονται όταν τα ιστορικά δεδομένα αλλάζουν. Τόσο αντικειμενική είναι!

Τέλος οι σημερινοί μετανάστες, που δεν είναι σλάβοι βέβαια, αποτελούν μια εν δυνάμει εφεδρεία αυτής της κοινωνίας (όχι της φυλής, δεν με ενδιαφέρει αυτή) να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να λύσει τα τεράστια προβλήματά της. Δεν εννοώ το ξέφραγο αμπέλι, εννοώ τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι πάνω από αυτά της… φυλής, εννοώ την αναγνώριση όσων ήρθαν όπως και αν ήρθαν (όπως και οι σλάβοι πριν 15 αιώνες…) εννοώ τη ροή μιας μετανάστευσης άμεσα αναγκαίας για την επιβίωση μιας κοινωνίας που γερνά. Είμαι σίγουρος πως μελλοντικά τα ο πλούτος και τα ένσημα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, αν τηρηθούν οι νόμοι, θα τροφοδοτήσουν εξίσου όπως και τώρα, την οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία μας και θα έχουμε εμείς συντάξεις ….

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με το power trip των φουκαράδων.
Με τον πολιτισμό των ηλιθίων (και με τον ανάλογο κάθε φορά Υπουργό Πολιτισμού).
Με το κρατικό ροκ και το κρατικό λαϊκό τραγούδι (μετρήστε πόσες φορές το εικοσιτετράωρο ακούμε τους αγαπημένους καλλιτέχνες του κράτους στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ).
Με την ολική αμνησία που επιβάλλει η τηλεόραση στα ταλαίπωρα μυαλά των τηλεθεατών στέλνοντάς τους να ψηφίζουν κάθε τετραετία με ενθουσιασμό ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της καταστροφής.
Με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δανειοληπτών-καταναλωτών που αυτοαποκαλούνται πόλεις.
Με τη μικροαστική και μεροκαματιάρικη αντίληψη των διανοούμενων και των καλλιτεχνών μας.
Με το γεγονός ότι αρκετός κόσμος παίρνει σιγά-σιγά χαμπάρι το καλαμπούρι που παίζεται στις πλάτες του και προς το παρόν χαμογελά.

GA

BERGHOF