Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω….

Με αφήνει παγερά αδιαφορη αν …δεν τηρηθηκε το πρωτοκολλο στην προσκληση που έγινε στους Οικολόγους να αναλάβουν ένα κυβερνητικό πόστο, σε ένα νεοιδρυόμενο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μπορουν να εκφράσουν δεκάδες ενστάσεις για τον τρόπο, εκατονταδες ενστάσεις για το ρίσκο τους, χιλιαδες ενστασεις για δευτερες σκέψεις… και διαχρονικά και με απολυτη ασφαλεια μπορουν να κοσκινίζουν όχι μονο δέκα μέρες... αλλά πολλες τετραετίες...

Όλα αυτά όμως, έχουν δεν έχουν την παραμικρή σημασία μπροστά στο ότι πολύ συνειδητά απεμπολισαν την δυνατοτητα. Όχι την ευκαιρία… Την ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ. Εμετρηθησαν, εζυγισθησαν...και φοβηθηκαν.

Τα περι…διαγραμμάτου, θα υπάρχουν πάντα αλλά δεν θα πειθουν παρα μόνο όσους επιθυμούν διακαώς να πειστουν.
Η δυνατότητα τεραστια, σε ένα Υπουργείο που στηνεται τωρα, που δεν κουβαλάει τις αμαρτίες, τις παθογενειες και τις αρρωστημένες αρτιοριοσκληρώσεις των δομών της δημόσιας διοικησης, που από την επιτυχία του ή την αποτυχία του θα κριθουν και οι πραγματικές του αρμοδιότητες.

Ο κ. Χρυσογελος και οι …συν αυτώ θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει, ότι τα πρασινα πουκάμισα, τα μπουκαλακια με το αγιασμα από τον Ασωπό, και τα ποδηλατα, δεν προσφερουν τίποτα στους πολίτες. Προσφερουν μόνο στους τηλεθεατές.

Αν οι Οικολογοι Πράσινοι, φιλοδοξούν να γίνουν ένα ακομα τηλεοπτικό θέαμα, ένα ακομα επικοινωνιακό τρυκάκι, ένας ακόμα χωρος που θα περιφέρει ανερυθριαστα την εναρετη παρθενία του και θα μετράει το μποι του με τον ίσκιο του, ομολογουμένως βρισκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Και όχι, το κλισεδάκι είναι απολυτα λάθος. Η τυχη δεν βοηθάει ΠΟΤΕ τους τολμηρούς. Σας το υπογραφω... Η τυχη βοηθαει ΠΑΝΤΑ τους …μετρημένους. Απλά οι τολμηροι την ..."τυχη" την βουτάνε από τα μαλλια και την γυριζουν τουμπα. Ματωνοντας… Ακομα και αποτυγχανοντας. Ακομα και πεθαινοντας.

Οι οικολογοι...όπως και πολλοι άλλοι της ιδιας ασφαλους φιλοσοφίας ζωής και πολιτικής... θα επιβιώσουν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια...

Υ.Γ. Αν κάτι ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ειναι οι δίκες ...προθέσεων. Δεν εξετάζω καθόλου την λογική που μπορεί και να υπηρχε πισω από την κινηση να προσφερθει σε ένα στελεχος τους το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος.
Πρωτον γιατί θα έχουμε εικασίες να κονταροχτυπιουνται με το ΓΕΓΟΝΟΣ και δευτερον και σημαντικοτερο… γιατί στη ζωή και στη πολιτική, "παιζεις", ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ, πάντα με το φυλλο που σου μοιράζεται. Αλλιώς σηκωνεσαι από το τραπεζι και παραμενεις ένας αχρηστος θεατής.
Κοινώς παραμενεις …μια ακομα εριτιμη και παντελώς ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ παρθένα.

44 σχόλια:

Xavier είπε...

Νομίζω είναι άδικη η κριτική. Δεν είναι απλά ένα Υπουργείο, είναι διαφορά φιλοσοφίας σε πολλά επίπεδα. Κι εγώ στη θέση του όποιου Χρυσόγελου δε θα μπορούσα να απαντήσω με ένα ξερό ναι (όπως απαιτούσε η περίσταση) χωρίς να έχουν συζητηθεί κάποια πράγματα πριν. Καλές η συνεργασίες αλλά δε γίνονται ανευ όρων. Δε μπορεί πχ ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομίας σε μια κανονική (και όχι κατ'όνομα) σοσιαλιστική κυβέρνηση. Ούτε καν το απασχόλησης, το εργασίας, το υγείας, το παιδείας κοκ.

Κοινώς δεν μπορεί να αποκοπεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος η οποιοδήποτε άλλο από τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί μια κυβέρνηση.

katerina είπε...

Xavier δεν ζητηθηκε απο τους οικολογους να αναλάβουν το υπουργειο οικονομίας. Ζητηθηκε ειτε με απολυτη ειλικρινεια είτε με απολυτη πολιτική πονηριά(προσωπικά για μένα δεν εχει την παραμικρή σημασία)να αναλάβουν ένα κυβερνητικό ποστο που βρισκεται στην αιχμή του προγραμματοα τους.
Θα μπορουσα να δεχτώ την διαφωνία επι πολύ συγκεκριμένου θέματος. Πχ επιθυμουμε να μην υπάρχει κανενος ειδους μεταποιητική δραστηριοτητα στην τάδε περιοχή. Η κυβερνηση το αρνειται, αρα διαφωνουμε και αποχωρουμε...

Δεν έγινε βέβαια αυτό. Φοβηθηκαν ότι διακυβευεται η...υπαρξη τους, κατουρηθηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα τους απορροφουσε, ότι απο κατηγοροι θα κινδυνευαν να βρεθουν κατηγορουμενοι. Και ...λάκισαν.

Εμενα σαν πολίτη με ενδιαφερει η ύπαρξη ενός ακομα κομματος ή η πολιτική του δραση;
Με ενδιαφερει αν θα λέγεται Α, και θα ανακυκλώνει ιστορίες ή αν μπορεί αυτά τα ...εργαστηριακά, να τα παλαιψει στην πράξη;
Ποιος ειναι ο ρόλος των κομματων; Η ασφαλης παρθενική ύπαρξη;

gyristroula2 είπε...

Δεν έχω να προσθέσω ούτε μία κεραία στα γραφόμενά σου. Απόλυτα σύμφωνη.
Κρίμα, γιατί έδειχναν λίγο διαφορετικοί...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Ο φόβος της ανάληψης ευθυνών ή το βόλεμα στην πώληση καταγγελιών κατ’ επάγγελμα για το περιβάλλον, όπως ο Ψωμιάδης καταγγέλλει τον εαυτό του σαν κίνδυνο για την δημοκρατία. Και ο τίτλος «αριστερός» διαβατήριο στο χώρο της αδράνειας και της επαναστατικής φραπεδιάς. Η επανάσταση του ούζου ξεροσφύρι απέναντι στους μεζέδες που δημιουργούν χοληστερίνη. Γι’ αυτό όταν κάποιος μου αυτοσυστήνεται και αυτόπροσδιορίζεται «αριστερός» του ζητώ να μου περιγράψει τη εννοεί με δικά του λόγια, έναν ορισμό που με απλά (ή περίπλοκα) λόγια να μου προσδιορίσει το κοινωνικό του στίγμα. Ξέρεις που έχω καταλήξει; Αριστερός είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που έχει κατά την γνώμη του ένα κακό, αφήνει τους άλλους να τον εκμεταλλεύονται.
Του Βάκχου σήμερα βοήθειά μας, άγιος οικολόγος με σπουδές κι από καλό σπίτι. Του άξιζε ο παράδεισος και τον προτίμησε από το υπουργείο αμπέλων και μούστων γιατί εκεί έπρεπε να δουλεύει ο άγιος, να μαζεύει τα σταφύλια και να τα πατά για τον μούστο. Και ως γνωστόν οι άγιοι κάνουν ποδήλατο δεν δουλεύουν. Δουλεύουν εμάς. Προσκυνώ, συμφωνώ κι αποχωρώ προσωρινά…

cynical είπε...

Βρε παιδια, γιατι το συζητατε; Φαρσα ητανε. Καμια προταση δεν εγινε στους Ο.Π.
Στη Βασιλακη εγινε, προσωπικα.

Meropi είπε...

Όπως γράφει και η @cynical η περίφημη πρόταση προς τον Οικολόγο Χρυσόγελο, δεν είναι παρά μια φάρσα που έκανε ο δημοσιογράφος Λάλας με κάποιο συνεργάτη του, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό.

Meropi είπε...

Συμπληρώνοντας το προηγούμενο σχόλιο μου θέλω να επισημάνω το εξής: Η αρνητική απάντηση των Οικολόγων ισχύει, έστω και αν αναφέρεται σε μια ανύπαρκτη πρόταση. Δυστυχώς η άρνηση των μικρών κομμάτων να πάρουν κυβερνητική ευθύνη ακυρώνει την απλή αναλογική που ζητούν. Η απλή αναλογική θα έχει χρησιμότητα αν υπάρχει προθυμία Συνεργασίας με άλλα κόμματα. Διαφορετικά οδηγεί σε ακυβερνησία.

Swell είπε...

Kαι μόνο επειδή πανηγυρίζει το Μπομπολιστάν για την εκλογή ΓΑΠ, θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να δεχτούν την πρόταση. Εστω για να σταματούν τις "αγριάδες". Κι αν έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν, να έφευγαν κάνοντας τον πράσινο ΓΑΠ ρόμπα. Τα υπόλοιπα είναι για μυξοπαρυθένες, όπως πολύ σωστά λέει η Κατερίνα.

k1 είπε...

Φάρσα ήταν πράγματι η πρόταση. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πώς αναλαμβάνεις ένα υπουργείο ελαφρά τη καρδία, υποχρεωμένος να ανκολουθήσεις την γενικότερη κυβερνητική πολιτική. Δεν είναι σε θέση ο Χρυσόγελος και η κάθε μονάδα να κάνει ό,τι καταλαβαίνει στο Υπουργείο περιβάλλοντος. Πολύ σοφά αρνήθηκε, έστω και αν η πρόταση δεν έγινε ποτέ. Με ποια εξουσία θα επέβαλε την πολιτική του ο άνθρωπος που έχει να αναμετρηθεί με μια ολόκληρη κυβερνητική πολιτική που Κύριος οίδε τι προβλέπει για το περιβάλλον? Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους πάντες για ευθυνοφοβία. Την περίπτωση του απλού πολιτικού ρεαλισμού την σκεφτήκαμε? Δεν τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση πολιτικά τους οικολόγους. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ όμως ότι σοφά έπραξαν.

apos είπε...

Η πρόταση έγινε στην Μαρία Βασιλάκου, η οποία στη συνέχεια τη μετέφερε στους Οικολόγους Πράσινους. Το δήλωσε η ίδια με επιστολή της, σήμερα.
ιδού για του λόγου το αληθές:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1061348&lngDtrID=244

Προσωπικά, Κατερίνα μου, δεν μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση το «όχι».
Είναι η εύκολη λύση: καθόμαστε στη γωνία και φωνάζουμε. Όπως κάνουν και οι υπόλοιποι. Αλλοι με ατάκες για «ευρωμονόδρομο», άλλοι με μπαρούφες περί «νεοφιλελευθερισμού» (σε μια χώρα με σχεδόν σοβιετικού τύπου οικονομία) και άλλοι με βαζάκια «Ύδωρ Ασωπού».

katerina είπε...

Γυριστρουλα μου, κουραστηκα απο την ανεξοδη διαμαρτυρια. Ειναι τόσο μα τόσο ευκολο να ανακυκλώνεις την επιβιωση σου, να στριφογυρνας γυρω απο ποσοστά νεκροφάνειας, ίσα να σε συντηρουν και …ευτυχής για την ύπαρξη σου να κάνεις κριτική….
Πιστευω ακραδαντα ότι αν δεν βουτηξεις τα χερια σου…σε ότι σνομπάρεις δνε θα αλλάξει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ.

Το έγραψα και προχθές η λογική «δεν κάνω τίποτα, για να μην κάνω λάθος», δεν ειναι απλά γραφική ειναι εξαιτερικά βολική και εξαιρετικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

katerina είπε...

Γλυκέ μου Μιχάλη, το να πουλάς αερα είναι ...εξαποανεκαθεν πολυ επικερδές. Το να εισαι επαγγελματίας …καταγγέλων, είναι μια εξαιρετική επαγγελματική αποκατασταση. Πουλάει…πουλάει η «καταγγελία» σαν φρεσκο ψωμάκι.

Όσο για το αριστερός… επειδή πολλοι ορισμοί έχουν δοθεί κατα καιρους για το τι σημαινει αριστερός σημερα, επειδή ακομα και οι πιο συντηρητικοί των συντηρικών, ακομα και οι σταλινικοί, αριστεροι...ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ, επειδή πια η …θάλασσα έγινε γιαουρτι, εγώ παραμενω στην ρηση του Ιωάννου: αριστερά ειναι η διαρκής ευιασθησία.

Αλλά η ευαισθησία δνε ειναι αποστασιοποιηση και επαγγελματική καταγγελία. Ειναι πάνω απο όλα ΡΗΞΗ.

katerina είπε...

Βρε Κυνική μου,
ας έγινε όπου ήθελε και όπως ήθελε. Αν οι οικολόγοι πραγματικά ήθελαν να συμμετάσχουν, να δοκιμάσουν, να ρισκάρουν, σε αυτό το min που ήταν η αιχμή του προγραμματός τους, δεν μπορουσε να βρεθεί φορμουλα;;;
Υποτιθεται άλλωστε ότι ειναι ένα Κομμα χωρίς αρχηγό και χωρίς αυστηρές κομματικές δομές. Ειναι διακιολογία... η Βασιλάκη; Το savoir vivre ειναι το προβλημα;

katerina είπε...

Μερόπη, όπως και εσυ επισημαινεις, ας μεινουμε στην ουσια. Και η ουσία ειναι ότι η αναληψη ΕΥΘΥΝΗΣ ...δεν πουλάει. Αντιθετα πουλάει τρελά η επαναστατική γυμναστική.
Απλή αναλογική αλλά δεν ...συνεργαζομαστε. Αυτός ο ελιτισμός με τρελαινει.

Φταιει ο λαός που δνε καταλαβαινει το συμφερον του, φταιει η προπαγανδα, φταιει ο δικομματισμός, φταινε τα συμφεροντα, φταιει ο Χατζηπετρής...
Γαμώτο, σκέψου να μην υπηρχαν όλα αυτά και κάποιοι να έπρεπε να ....εφευρουν έναν λόγο ύπαρξης...

katerina είπε...

Swell, οι αειπαρθενες δεν κινδυνεουν να μαγαριστουν ποτέ. Αλλά δεν θα γενησουν και ΠΟΤΕ. Ναι, κάτι σαν την Βασιλειάδου... «εγω έμεινα κορη»...

katerina είπε...

Κ1 καλως ήρθες.
Εγώ θα πάρω το δικο σου σενάριο, σαν υποθεση εργασίας.
Ότι το νεοιδρυθεν Υπουργείο που εχει αρμοδιότητες που προκυπτουν απο ένα Π.Δ. θα ήταν ο δουρειος ίππος μιας φαυλης πολιτικής...
Σου λέω παιρνω το χειρότερο, το πιο...ειδεχθές σενάριο. ;ότι ήθελαν να χρησιμοποιησουν την Βασιλάκη σαν ...Δουρειο ίππο, της πιο άνομης πολιτικής. Το καταγγέλεις, το τεκμηριώνεις, το ξεσκεπάζεις, παριτεισαι. Τελεία.

Ρωταω όμως που ήτνα η διαφορετική άποψη των οικολόγων επι συγκεκριμένων θεμάτων;
Θέλεις να μου πεις για μια διαφορετική προσεγγιση; Εγώ δεν την διεκρινα πουθενά αλλά θα το δεχτώ και αυτό το σενάριο. Βγες και πες το δικό μας πλαφόν ειναι 1.2.3. σε αυτά ειμαστε αταλαντευτοι, το 4.5.6. το συζητάμε για το 7.8.9. δεν δεσμευομαστε.
Υπήρξς κάποια συζητηση, μπηκε κάποιο πλαισιο απο τοςυ Οικολόγους; Όχι βέβαια.

«Χαζοι» ειναι; Αφου οι άλλοι επιβιώνουν έτσι, μια ζωή μετην νεκροφάνεια, γιατί να μην ακολουθησουν και αυτοι την ...πεπατημενη;

katerina είπε...

Απος και εμενα η αποδοχή της προτασης θα με εξεπλησε... Το μοντελάκι δουλευει. Κάλιο πρωτος στο χωριό παρα δευτερος στη πόλη... Αφου η επαναστετική γυμναστική...δινει λόγο ύπαρξης. Το ότι ειχανε πει ότι έχουν κουλτουρα συνεργασίας; ...Ε, ειπαμε και μια μ@λ@κι@ να περάσει η ώρα...
Προσωπικά οι οικολογοι με άφηναν παγερα αδιαφορη, ακριβώς γιατι ήμουν σιγουρη ότι θα ειναι άλλη μια ομαδουλα που θα εκμεταλευτεί τους... καιρους για να βρει λόγο ύπαρξης. Ειχα δει τις «προτασεις» τους, για την ρυπανση με Cr +6και στην Ευβοια και στην Μeσσαπία της Ευβοιας, ένα ευχολογιο, μια εκθεση ιδεών. Ουτε μια στοιχειωδη τεχνοκρατική τεκμηριωση δεν ειχε, για ατ μάτια του κοσμου.ουτε μαι εμπειρογνωμοσύνη. Πουλάμε ακτιβισμό.

Σσσσσσσσς βρε Απος μην λες καλέ για το Κομμα, θα σε πει «αντικομουνιστή» η Αλέκα. Θα το αντεξεις;;;;
Όσο για την ελληνική συφοριασμένη, μιζερη, κρατικοδιαιτη ελληνική οικονομία... να αγιασει το πληκτρολογιο σου. .

μ είπε...

Συμφωνώ μαζί σου Κατερίνα.
Η κα Βασιλάκη θα έπρεπε να δεχτεί.
Η χώρα πάσχει σοβαρά στον τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής και άνθρωποι με γνώσεις πρέπει να πάρουν τα αντίστοιχα πόστα.
Τα πολιτικά τερτίπια μου φαίνονται μπούρδες.

μ είπε...

*Βασιλάκου

Xavier είπε...

Πάντως οι Οικολόγοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ακριβώς αυτό που ανέφερα. Το ότι η πρόταση ήταν βιαστική, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα διαλόγου για να βρεθουν οι συμφωνίες και οι διαφωνίες. Υπο τέτοιες συνθήκες θεωρώ την άρνηση πολιτικά ώριμη στάση. Τώρα αν οι συνθήκες ήταν στην πραγματικότητα άλλες...

Kος Μηδενικός είπε...

Όποια κι αν ήταν τα κίνητρα - και εδώ συμφωνώ μαζί σου ότι δεν αξίζει να ασχοληθούμε με ποια ήταν ακριβώς - οι οικολόγοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν πραγματικά τι μπορούν να κάνουνε με το μόνο πράγμα για το οποίο ουσιαστικά είναι αρμόδιοι. Μα πέρα από αυτό χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία πολιτικής συνεργασίας που μπορεί και να απέδιδε. Αλλά ο πολιτικός πολιτισμός στην Ελλάδα είναι ακόμα απλά τηλεοπτικός, κουτσομπολίστικος...σχεδόν μεσημεριανός. Άρα τι ψάχνουμε;

Θανασης Ξ. είπε...

Πές τα βρε Κατερίνα. Εγώ τους ψήφισα κιόλας. Φαντάσου, λέει να είχαν μπει στη Βουλή, να μην είχε αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ, και να αρνούνταν τη συνεργασία: Θα το 'κοβα..
(το χέρι καλέ)

Στέργιος είπε...

«Αν κάτι ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ είναι οι δίκες ...προθέσεων». Τις «δίκες» ναι αλλά τις κρίσεις;;;; Χωρίς κρίσεις για τις (πραγματικές) προθέσεις και πολιτικές μπορεί να καταλήξουμε εμείς δε δίκες από πρόθεση. Τότε όμως θα είναι αργά. Και η ιστορία δεν διαψεύδεται.

Προσωπικά δεν καταβαίνω γιατί η Τίνα Μπιρμπίλη δεν μπορεί να μας προστατεύσει από το εξασθενές χρώμιο ενώ ο Χρυσόγελος θα μπορούσε. Το ζήτημα είναι η πολιτική και όχι το πρόσωπο. Πάντως είναι γνωστό ότι ο οικολόγος Οσκαρ Φισσερ με τις «πρωτοπόρες» ιδέες του, «ρίσκαρε» και πήρε υπουργείο, όχι σαν τον Χρυσόγελο, αλλά δεν φύλαξε τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν από το εξασθενές ουράνιο. Αν πριν τα κάνει αυτά έλεγα ότι θα τα κάνει (γενικώς έλεγα ότι είναι απάτη η πράσινη πολιτική και θα κάνουν ότι τους λέει το σύστημα…) θα έκανα δίκη προθέσεων; Μετά τον βομβαρδισμό δηλαδή θα καταλάβαινα τις προθέσεις;;;;

Προσωπικά δεν είχα ούτε έχω καμία εκτίμηση στους Οικολόγους. Ή μάλλον είχα την ίδια εκτίμηση που είχα στους σοσιαλιστές τύπου ΠΑΣΟΚ που καταφέρνουν να μετατρέπουν τον σοσιαλισμό στο αντίθετό του.

Εγώ πάντως άμα μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω… μικρός! Καλύτερα, για να μη μου θέτετε διλήμματα…

NdN είπε...

Κατερίνα εγώ δεν θα γίνω τίποτα..γιατί αποφάσισα ότι μάλλον δεν θα μεγαλώσω...γι αυτό εξάλλου την φράση τη χρησιμοποιώ με το "άμα" στη θέση του "όταν".

Και αν εγώ έχω μία μικρή πιθανότητα, οι Οικολόγοι σίγουρα δεν έχουν καμία. Η απόρριψη ήταν η ταφόπλακα και είναι κρίμα γιατί οι Οικολόγοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν πραγματικά τι μπορούν να κάνουνε, να αναλάβουν ευθύνες και να δέιξουν ένα έργο. Επίσης χάθηκε και μία ευκαιρία πολιτικής συνεργασίας που μπορεί και να απέδιδε κάπια θετικά πράγματα.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Κατερίνα μου,
Εδώ και πολλούς αιώνες λέγεται ότι τα ποντίκια αποφάσισαν να βάλουν κουδούνια στην ουρά της γάτας για να ακούν και να απομακρύνονται, όταν πλησιάζει. Είδες καμιά γάτα με κουδούνι στην ουρά; Δεν βρέθηκε λένε ακόμα το ποντίκι-ήρωας, που θα επιχειρήσει να το κρεμάσει! Λέγεται ότι σε κάθε ποντικοσυνέλευση ασκείται δρυμεία κριτική στους ποντικαρχηγούς, γιατί δεν υλοποίησαν ακόμα το μέτρο!!!

bhoy είπε...

Σχετικά με την πρόταση ανάληψης υφυπουργείου του ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις - Δελτία Τύπου

Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009 19:21

Ο Νίκος Χρυσόγελος ερωτώμενος από δημοσιογράφους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εκτελεστική Γραμματεία των Ο.Π. συζήτησε την πρόταση για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση εκ μέρους του νέου πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Κατ αρχήν θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πρόσκληση να συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση.

Επισημαίνουμε όμως ότι στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή σε κυβερνητικές θέσεις δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα εδώ και πολύ καιρό ότι είναι ανοιχτοί σε έναν προγραμματικό διάλογο ακριβώς γιατί διαθέτουν μια κουλτούρα συνεργασιών. Τέτοιος διάλογος ποτέ δεν έγινε ώστε να διαπιστωθούν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Αυτό το έλλειμμα δεν μπορεί να το αναπληρώσει μια βιαστική πρόταση συμμετοχής κάποιου στελέχους μας στο υπουργείο περιβάλλοντος και μάλιστα ενώ είναι φανερό ότι μια πράσινη πολιτική αντίληψη θα πρέπει να διαπνέει όλα τα υπουργεία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.


http://www.ecogreens-gr.org

akrat είπε...

καλημέρα
επί της ουσίας ΄δεν βρήσκω ουσία...
το πως θα μας κυβερνήσουν.... και ποιοί είναι 5ο στην σκέψη μου...
αυτό που με ενδειαφέρει είναι ότι θα μας γ...ε..

katerina είπε...

Σαν απαντηση σε όσους ακόμα μπορεί να υπερασπιζονται την στάση των οικολόγων, το άρθρο στα Νέα ενός ανθρώπου με πάθος, με γνώση, με συνέπεια, του Γιάννη του Ζαμπετάκη, επίκουρου στην Χημεία Τροφιμων. Ενός ανθ΄ρωπου που δεν αναλώνεται σε …ακτιβισμούς της πενταρας, αλλά παλευει στην Μεσσαπία, να σπάσει απιστευτες λογικές ότι …το Κρατος δεν ρυπαινε. Ελα μωρέ, αφου η Λαρκο είναι …δημοσια, ε, δεν πειραζει και πολύ…
Εκτιμώ …ΑΦΟΡΗΤΑ τον Ζαμπετάκη όχι μονο για το εξαιρετικο του επιπεδο στο γνωστικό του αντικειμενο, αλλά γιατί παλευει με τα ΘΕΡΙΑ. Και ΘΕΡΙΟ είναι πάνω από όλα το βολεμα. Το ΒΟΛΕΜΑ ολων, της αυτοδιοικησης, των επιθεωρητών περιβάλλοντος, των …απιστευτων «αριστερών» που πιστευουν ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ Λαρκο δεν …ρυπαινει όσο δίνει θεσεις εργασίας. και πάνω από όλα των ίδιων των κατοικων

Aνθρωποι πεθαίνουν από τη ρύπανση σε Ασωπό και Μεσσαπία κι εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αναλαμβάνουμε (υφ-)υπουργείο γιατί δεν εκλέξαμε βουλευτές. Τι λογική είναι αυτή;

Γιατί βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον και τη ζωή των ανθρώπων; Ποιον ρωτήσαμε και είπαμε όχι στη συνεργασία; Τους καρκινοπαθείς στα Οινόφυτα; Πολιτική αυτοκτονία είναι αυτή η άρνηση! Διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να κάνουμε προγραμματικό διάλογο από τις 6.10.09 με το (υφ-)υπουργείο στους Οικολόγους Πράσινους επηρεάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης! ΟΚ, δεν υπάρχει προεκλογική προγραμματική συμφωνία... Και λοιπόν; Ακόμα καλύτερα! Πιο ελεύθερα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις πολιτικές! Χωρίς τον φόβο να ρίξουμε την κυβέρνηση αν φεύγαμε από το υπουργείο!

Αλλά με όλη την ελευθερία και την άνεση κινήσεων να αλλάξουμε πραγματικά τις πολιτικές! Είμαι ένας ευνουχισμένος οικολόγος πράσινος... επειδή κάποιοι στα κεντρικά των Οικολόγων Πράσινων φοβούνται να τολμήσουν! Μας πρόσφεραν υφυπουργείο. Ζητήσαμε τον έλεγχο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελεγκτών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ); Αν απλά είπαμε όχι στην πρόταση έστω και για ένα υφυπουργείο, τότε είμαστε απλά μοιραίοι διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τον έλεγχο της ΕΥΕΠ για να πατήσουμε φρένο από αύριο στη ρύπανση πέρα από κάθε λογική σε Ασωπό και Μεσσαπία.

Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε την πολιτική πονηριά και τα απαραίτητα ανακλαστικά ακόμα και μια διαπραγμάτευση της πλάκας να κάνουμε! Οικολόγοι εναλλακτικοί θέλουμε να παραμείνουμε σε όλη μας τη ζωή; Ενώ παράλληλα τα επίπεδα του εξασθενούς χρωμίου θα ξεπερνάνε κάθε όριο και λογική; Ακόμα και για το απλό θεαθήναι να ήταν η πασοκική πρόταση (ας πούμε ότι ήταν έτσι!) είχαμε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων να φύγουμε! Χωρίς να ρίξουμε καμιά κυβέρνηση! Ακόμα και σε δέκα μέρες! Και τότε εμείς θα ήμασταν οι κερδισμένοι! Γιατί θα είχαμε λόγο να μιλήσουμε για πασοκική διπροσωπία.

Αλλά τώρα; Μένουμε απλώς σε γραφικά σχόλια περί προγραμματικής συμφωνίας... Αλλά αν είχαμε πει ΝΑΙ, τότε ακόμα και ΜΙΑ παράγραφο θα μπορούσαμε να συγγράψουμε με το ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές δηλώσεις! Αλλά θα διαλέγαμε εμείς ποια παράγραφο!

Και αυτή θα ήταν περί ελέγχων στο νερό που γίνονται σήμερα από 4 υπουργεία! Την παράγραφο που έχω γράψει προσωπικά σε πολλά άρθρα. Για την πολυδιάσπαση των ελέγχων στο νερό!

Και, στην τελική, 160 βουλευτές έχει το ΠΑΣΟΚ! Γιατί να μας προσφέρει κάτι παραπάνω; Επειδή έχουμε ωραίο χαμόγελο; Έχουμε όλον τον καιρό να διαβάσουμε Βάρναλη και να αναλογιστούμε ότι δεν είμαστε ώριμο φρούτο αλλά τελείως αν-ώριμο...

katerina είπε...

Τι να πω εγώ μετά απο τον Γιάννη τον Ζαμπετακη;

Μάνο, εσυ ξέρεις πολύ καλά ότι το περιβάλλον δεν ειναι ουτε τα χαριτωμένα πάντα, ουτε οι καρετα-καρετα. Αν ουτε αυτο δνε εχουν καταλάβει ...οι εναλλακτικοι τι να πεις;

Xavier, κουραστηκα απο την υποκριτική νεκρανασταση αστειων δικαιολογιών.

Zero, το να βγάλεις τις μικροκομματικές λογικές απο το κεφάλι κάποιων, το να πιστευεις ότι ο κομματικός πατριωτισμός δνε θα ειναι πάντα πιο ισχυρός απο τον πραγματικό πατριωτισμο, ειναι σαφώς δυσκολοτερο απο το να βγάλεις απο το μυαλό μιας γυναιακας... το γνωστό

Θαναση θυμάμαι ότι σου ειχα γραψει την παραμονη των εκλογών μια ευχή. Να μην απογοητευτείς από ότι θα ψηφιζες. Νομιζω Θαναση μου, ότι δεν επιασε.

katerina είπε...

Μα κανείς δεν μπορεί σε αυτή τη ζωή να μας σώσει από τίποτα. Για αυτό πηρα και εγώ τις αποφάσεις μου, για την …άλλη ζωή. Ορκιζομαι Στεργιε, ότι όταν θα μου δινει το εκλογικό βιβλιαριο ο Αγιος Πετρος, εγώ θα του τονίσω ότι θα ψηφιζω ….
«αριστερά».
Και όμως όχι… αμφιβάλλω αν ακομα και εκει όπου η γαληνια ηρεμία του ουρανου κατευνάζει τους θυμούς, εγώ δεν θα ειμαι θυμωμενη με αυτό που φιλαρεσκα αυτοαποκαλειται «αριστερά» στην Ελλαδα, και στην Βορεια Κορέα.

NdN, είναι τόσο γοητευτικό το …καταγγέλω για να υπάρχω. Και τόσο σιγουρο.

Χρηστο, υπάρχουν κάποιοι για τους όποιους η άσκηση εξουσίας είναι αυτοσκοπός. Πολύ κακή πρακτική αλλά όχι τόσο τραγική όσο αυτή των τυφλοποντικων που η μόνη τους χρησιμοτητα είναι να κρυβονται απο την γάτα.

Bhoy… σε παραπέμπω στην Γιάννη τον Ζαμπετάκη.

Akrat…πάμε για την αν-αρχική …ΕΞΟΥΣΙΑ

Sommelier είπε...

Μου είναι κάπως δύσκολο να καταλάβω πως και γιατί κάποιοι που συμμετέχουν στο παιγνίδι της πολιτικής, αρνούνται να συμμετάσχουν και στην ευθύνη της διακυβέρνησης. Ουσιαστικά αρνούνται να φθάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής, θέλουν να μείνουν κάπου στη μέση και να βλέπουν τους άλλους να τερματίζουν.

Αυτό οπωσδήποτε ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα, από ότι μαθαίνω, ισχύει και γιά τους οικολόγους.

Εχω μιά σχετική επιφύλαξη γιά τους οικολόγους γενικότερα. Νομίζω ότι πολλές φορές προσφεύγουν στην υπερβολή, και αυτό βλάπτει και αυτούς αλλά και το σύνολο.

Οι εμπειρίες μου απο τον χώρο του οίνου είναι σχεδόν τραυματικές. Επιθυμούν το αγνό, το ανόθευτο, και στην επιδίωξή τους αυτή αποκλείουν ουσίες που -στην φυσική τους μορφή- χρησιμοποιούνταν σαν πρόσθετα στο κρασί από την αρχαιότητα.

Πιστεύω ότι αν συμμετείχαν, αν γνώριζαν την πραγματικότητα από κοντά, μέσα από την συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση, και αυτοί θα ήσαν καλύτεροι και η οικολογία ρεαλιστικότερη.

habilis είπε...

Εμετρηθησαν, εζυγισθησαν και εβρέθησαν ελλειποβαρείς.
και για να το πώ ποιό συγκεκριμένα -απέξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν.

Αν ανέβαλε την ορκωμοσία ο Γιώργος για ένα τέρμηνο ίσως και αποφάζιζαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Στέργιος είπε...

Κατερίνα,
στην άλλη ζωή μπορείς να ψηφίζεις «αριστερά» χωρίς πρόβλημα. Και δεν είναι ανάγκη να ψηφίζεις ελληνική ή βορειοκορεάτικη αριστερά μπορείς και αμερικάνική δηλ. του Ομπάμα, όπως ήδη κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει. Για την ελληνική αριστερά δεν γνωρίζω πολλά για να σε φωτίσω, εσύ άλλωστε τα έχει γράψει όλα γι αυτήν. Για τη βορειοκορεάτικη ξέρω ότι «βομβαρδίζει» το λαό της και για την αμερικάνικη ότι βομβαρδίζει τους άλλους λαούς. Ε, δεν είναι το ίδιο, η αμερικάνικη προφανώς διαφέρει, να τη ψηφίσεις. Ρώτα εκεί στον Παράδεισο και τις ψυχές των Σέρβων που τους βομβάρδισε ο σοσιαλιστής Κλίντον, ρώτα και τους Ιρακινούς και τους άρτι αφιχθέντες Αφγανούς. Είναι σαφώς ανώτερος ο θάνατος από αμερικανική αριστερή βόμβα! Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι που θα πάει, η αριστερά της Αμερικής θα βρει αφορμή να βομβαρδίσει και τους βορειοκορεάτες κάποια στιγμή, γιατί αδυνατεί να βλέπει τον αριστερό αυτοκράτορα Κιμ Γιογκ… να βομβαρδίζει μόνο αυτός. Αυτή νομίζω είναι η αριστερά διεθνώς!

Όσο για μας που καταδικάζουμε και τα δυο, δεν είμαστε αριστεροί. Φτωχοί μαρξιστές και λωλοί κομμουνιστές είμαστε που χάσαμε το «σωστό δρόμο», ποτέ όμως αριστεροί.

Απ ότι έχω διαβάσει κατά καιρούς στο βλογκ, το ΚΚΕ δεν είναι Αριστερά. «Κάτι» είναι αλλά όχι Αριστερά. Και οι άλλοι του ΣΥΡ.. είναι τσιράκια της εξουσίας, γλύφτες και κονόμες προγραμμάτων. Άρα σωστά λέω στην Ελλάδα δεν υπάρχει Αριστερά, μην τη ψάχνεις. Μόνο μια αμφιβολία έχω. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι Αριστερά;;;; αν το ΠΑΣΟΚ έστειλε κατοχικό (δηλ. …απελευθερωτικό) στρατό στο Κόσσοβο και στο Αφγανιστάν ε, τότε είναι σίγουρα Αριστερά (με κεφαλαίο Α) και μάλιστα… διεθνισμένη!

Για μένα όμως, πριν πας στον Άγιο Πέτρο, το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι εντελώς γήινο: Τι θα γίνεις όταν… μεγαλώσεις; Όταν λέμε, όταν, μη βιάζεσαι….

Κατά τα άλλα, λατρεύω το γράψιμό σου γι αυτό τσατίζομαι απελπιστικά!

Μούτρο είπε...

Αυτή, τώρα, η πρόταση προς στην κ. Βασιλάκου ν'αναλάβει ένα Υπουργείο, τι είναι; Αν την χαρακτηρίσουμε με όρους Μητσοτακέϊκου, θα την ονομάζαμε "πρόσκληση προς αποστασία"...

katerina είπε...

Somelier καλημέρα,
Αχ, οι εναλλακτικοι!!!
Δυο ειδών οι οικολόγοι, όσοι έχουν συναισθηση του αντικειμένου και ...οι ταλιμπάν διαφορων
"θρησκευτικών" αιρεσεων που μοιραζουν τον Λογο του Θεου. Τωρα την αμαρτια μου θα την πω, οι «οικολογοι» της δευτερης κατηγορία και οι ...ελλείψει άλλης προοπτικής, αυτοαποκαλουμενες φεμινιστριες, ειναι τα αγαπημένα target groups που λατρευω να μισω...
Πριν και πάνω απολα πρέπει κάποια στιγμή να καταλβουμε ότι ο ακτιβισμός δεν ειναι αυτοσκοπός. Κάτι Νatura, κάτι χελώνες κάτι συμπαθή αρκουδάκια, ειναι γλυκυτατα θεματα αλλά η ενεργεια και η διαχειριση υδατινων πόρων, ειναι ένας πόλεμος για πολύ γερους μαχητές. Εκει όλοι όσοι δεν εχουν την παραμικρή ιδέα του τι ακριβώς συμβαινει, όσοι δεν ματωσουν, όσοι δνε τσαλακωθούν, θα μεινουν πάντα ιδανικοι και ΑΝΑΞΙΟΙ εραστές.

Τωρα για το κρασί. Θα διαφωνήσω καθέτα μαζί σου στην προσεγγιση ότι αφου
συνηθιζόταν να προστιθεται απο αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να εξακολουθεί να προστιθεται. Και η Κλεοπατρα έβαζε Hg στο γάλα με το όποιο μπαναριζόταν, και μάλιστα απο την εποχή της Κλεοπατρας έως πριν ελαχιστες δεκαετίες χρησιμοποιείτο στα ακριβά καλυντικά αλλά δνε νομιζω ότι υπάρχει κάποιος που διανοείται σημερα ότι μπορεί πια να προστιθεται υδραργυρος παρα τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα στην κοσμετολογία (κοινώς κάνει την για φτυσιμο... θεογκομενα).

Τοκρασί, προιόν εξαιρετικά ευαισθητο που όμως το πλαισιο που το καλυπτει είναι εξαιρετικά ελαστικό -λόγω της δουλειάς σου χρησιμοποιώ την λέξη ελαστικό και όχι απαραδεκτο.
Τι εννοώ; Πολυ μικρή σημασία για την υγεια του καταναλωτή έχει η περιεκτικότητα σε θειωδη (ναι, ευρωπαική οδηγία)αλλά μόνο στις μισές οινοπαραγωγικές χωρες υποχρεωνεται ο παραγωγός να κάνει αναλυση μετάλλων.
Ξερουμε πια για την υπαρξη τεραστιων ποσοτητων ιοντων χαλκου, μαγγανίου, βαναδίου, και για τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ κρασιά ψευδαργυρου και νικελίου.

Σημερα βλέπω διαφορα ευτραπελα όσον αφορά τα κρασιά βιολογικής καλλιεργειας, απο περιοχές που ο υδροφορος οριζοντας ειναι μολυσμένος. Κάποιοι πολύ γνωστοι δεν πουλάνε απλά φυκια για μεταξωτές κορδελλες αλλά βομβες με μπουκέτο καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας... Για να μην μιλήσω για τα κρασιά «βιοδυναμικής καλλιεργιας» που σε λιγο θα τα λέμε κρασιά με αναδρομο τον Ερμη.

Θα μου πεις ότι το κόστος θα ανεβει αν οι παραγωγοι ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να στησουν πληρη αναλυτικά εργαστηρια. Αν οι παραγωγοί μετρησουν μεταλλα, αν οι παραγωγοι μετρησουν φυτοφαρμακα...
Κια επειδή προφανώς δεν θα το κάνουν(πλην ελαχιστων και πολυ φωτεινών εξαιρεσεων), εφόσον ο ΕΦΕΤ έχει μονο το όνομα και όχι τη χάρη, εφόσον στην τριτοκοσμική Ελλαδα ζητηματα που αφορουν στην διατροφική ασφαλεια ακομα ρυθμιζονται με Π.Δ.,καλο θα ήταν περαν των ...μπουκέτων να προωθησετε και εσείς οι έμποροι κρασιου, αυτους που πραγματικά τιμάνε το προιόν που παραγουν. Προσωπικά, δεν θα έπινα ευκολα κάποια πολύ... «ποιοτικά» και πολύδιαφημιζομενα κρασιά....

Κάποτε και το ελαιολαδο, ακολουθουσε αυτή την τόσο αδιαφανή απο άποψη αναλυτικής χημείας διαδιακσία. Πρωτοι οι ισπανοι και οι γάλλοι και μετά όλοι οι υπολοιποι, υιοθέτησαν πολύ αυστηρό πλαισιο ποιοτικού ελεγχου, και σημερα το ελαιολαδο αναδειχτηκε στην θέση που του αξιζει.

Τωρα όταν οι ποιητές «οικολογοι» της συμφοράς λένε στους οινολόγους για μπουκετα κερασιου, πικραμυγδαλου και καραμελας με φοντο υακινθο, μπανάνα, άρωμα ρόδου, βιολετας, κανέλας και άλλα ποιητικά, καλό θα ήταν οι οινολόγοι να τους απαντουν για μπουκέτα βενζαλδευδοκυανυδρίνης, βενζαλδευδης και διακετυλίου, ενώ σε μικροτερες συγκεντρωσεις ανιχνευονται φαινυλ-αιθυλ-αλδευδη, οξικος ισοαμυλεστέρας, φαινυλοδιαιθανόλη, α-ιονόνη, κιναμική αλδεΰδη. Και ποσώς μας ενδιαφερει αν ο οξικός ισοαμυλεστερας προστιθεται τεχνητά ή φυσικά. Αλοιμονο στην ανθρωποτητα αν η φαρμακευτική ...ινσουλίνη που παιρνουν εκατομυρια διαβητικοί, παραγόταν ...με φυσικους τρόπους. Μπορεί εμενα του καταναλωτή να μου εξασφαλίσει την περιεκτικότητα σε μέταλλα, ή τουλάχιστον να μου την μετρησει; Τότε, να το συζητησουμε. Η οικολογία δνε ειναι θρησκεια, πολύ δε περισσότερο σημαια ευκαιρίας, ειναι πάνω απο όλα επιστημη.

katerina είπε...

Habilis καλημέρα,
Ειπαμε ο ακτιβισμός, τα ποιητικά, τα τς, τς, τς πουλάνε. Ποτέ δνε θα δεχονταν οι ..εναλλακτικοι να φθαρουν βάζοντας τα δαχτυλα στον ...τυπο των ήλων. Δεν πειράζει... συνηθισμένα τα βουνα στα χιονια. Μετά βέβαια τρελαινομαι ότνα ακουω για τον ...δικομματισμό.

katerina είπε...

Στεργιε καλημέρα,
Η επιθεση δεν ειναι παντα η καλυτερη άμυνα. Αλλά τελικά στην μιζερη αυτή χωρα δουλευει αποτελεσματικά για την επιβιωση. Αν αριστερά θεωρείς εσυ στην Ελλαδα τα δυο ψιλικατζηδικα που παλευουν να πιασουν γωνία, ελπιζω ο Υψιστος στην άλλη ζωή να ανταμειψει ότι παρεμειναν μακράν του πειρασμού. Δεν ξέρουμε βέβαια και τι τυχη επεφυλαξε ο αγιος Πετρος στον Ποντιο Πιλάτο, αλλά η ιστορία δεν τον έχει βάλει και στα favorites.
Θα σε παρεπεμπα στο προεκλογικό τοπιο της Γερμανίας και στην αριστερά του Λαφονταιν, που κατεθεσε προγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ σαφές, χωρίς ανιστορητους μαξιμαλισμούς με προτεραιοτητες, με κοκκινες γραμμες, και που είπε εμεις θα βάλουμε τα κρινοδαχτυλα μας μεσα στα σκατα της εξουσίας.
Τωρα για το Αφγανιστάν να μιλήσουμε ή ...
Όσο για το τι θα γίνω εγώ όταν μεγαλώσω... τι να σου πω βρε Στεργιε, μωραινει Κυριος ον βουλεται ΑΠΩΛΕΣΑΙ... οπότε ας μην κάνω και εγώ βαρυγδουπες δηλώσεις...
Προς το παρόν παραμένω Κατερίνα.

katerina είπε...

Μουτρο, η αποστασία έρριξε μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβερνηση. Ειμαι πολύ περιεργη να δω την αναλογια που περιγραφεις.
Πάντως διαβασε απο πάνω την θέση του Ζαμπετακη.

τσότσος είπε...

Ακριβώς, φίλη μου, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν "λίγοι"...
Δηλώσεις επί δηλώσεων τώρα περί προγραμματικών συγκλίσεων κομμάτων (το 2.5% θέλει συμφωνία προγραμμάτων με το 44% για να συνεργαστεί...), τσάμπα μάγκες που παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ο Παπανδρέου έκανε ατομική πρόσκληση στην Βασιλάκου και όχι στους Πράσινους σαν κόμμα...Απλά αυτή σαν πειθαρχημένη Αυστριακή που είναι, ζήτησε την έγκριση των Χρυσογελοτρεμόπουλων που βρήκαν ευκαιρία για μικρομεγαλισμό...
Είναι "προχώ" ο δικός μας, θα τους διαλύσει όλους...
Είχα άδικο με την κριτική μου τότε, θυμάσαι τί συζητούσαμε προ 2ετίας;
Φιλιά από Σόφια (είναι και η "όμορφη" εδώ...)

apos είπε...

Απλά να συμπληρώσω στην ανακοίνωση που διάβασα παραπάνω για τους Οικολόγους, ότι σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, ο ευρωβουλευτής του κόμματος είπε ότι δεν συνεργάζονται με κόμματα που έχουν αυτοδυναμία.
Τελικά, μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο, αλλά προσωπικά θα τον βρω τον δρόμο.

Τέλος, επειδή ξέχασα να απαντήσω στο ερώτημα, προσωπικά δεν θα μεγαλώσω ποτέ. Ούτε και στον Αγιο Πέτρο θα πιστέψω ποτέ, οπότε δεν θα έχω την τιμή να πάρω καμία απάντηση για τους αφγανούς-θύματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Ενδεχομένως στην κόλαση που θα πάω να πάρω απαντήσεις από τους αφγανούς-θύματα του σοβιετικού ιμπεριαλισμού ή του κάθε άλλου -ισμού που βασανίζει και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα.
Τέλος, μια μικρή διόρθωση: οι βορειοκορεάτες δεν βομβαρδίζουν το λαό τους. Απλά τον εξοντώνουν στην πείνα.

NdN είπε...

Φίλε Apos δεν χρειάζεται να πας στην κόλαση για να βρεις τα θύματα του σοβιετικού καθεστώτος ή του κάθε άλλου -ισμού, όταν επιστρέψω στην Ελλάδα θα σε πάω σε κάποια χωριά της Β. Ελλάδας να ακούσεις ιστορίες τότε κοριτιών που "δημιουργούσαν" τον παράδεισο δεκάδων λεχρίτων κάθε βραδυ για ένα κομμάτι ψωμί. Εκεί θα ακούσεις την ακριβέστερη περιγραφή για το τι είναι "κόλαση".

Τέλος κάτι για τους Βόρειο Κορεάτες. Καλοί άνθρωποι και να δεις (αν έχεις σκοπό να ζήσεις τόσα πολλά χρόνια) ότι σε 80 χρόνια θα δικαιωθούν από το ΚΚΕ. Εδώ ο Στάλιν με την κολεκτιβοποίηση εξόντωσε εκατομμύρια και "δικαιώθηκε", δεν θα δικαιωθεί ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ;

NdN είπε...

Οταν φυσικά λέω "τότε κοριτσιών" εννοώ αυτών που ήρθαν στις αρχές του 90 απο τις τότε κομμουνιστικες χώρες. Η περίοδος αυτή ωστόσοδείχνει να έχει σβήσει από τη μνήμη κάποιων.

Αντε, σε αφηνω να πάω να φάω καμία Pizza Hut.

Στέργιος είπε...

Αυτή η συζήτηση έχει μεγάλη πλάκα.

Άϊ Ρόζα Λούξεμπουργκ τι σούμελε να πάθεις… 109 χρόνια μετά το «Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση;» η Κατερίνα σε συνέτριψε (δική μου η κρίση) και απάντησε: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» όχι ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Θα μου πεις, μα αυτό το είπε ο Μπερνστάϊν πριν τη Ρόζα και φυσικά πριν τον Λαφοντέν και τη Κατερίνα, αλλά τι σημασία έχει; Οι πτωχοί της ανατροπής να πάνε στο περιθώριο της ιστορίας, περνά ο Λαφοντέν!

Εγώ Κατερίνα δεν είπα τι είναι Αριστερά,. Το είπες εσύ πολλές φορές και το ξαναλές: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και εξ αντιδιαστολής όχι ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Τολμώ να αντιπαραταχθώ; Όσες φορές τόλμησα…

Λίγο κατάλαβα τα μαθηματικά των ελληνογερμανικών εκλογών αλλά που θα πάει; Αυτά «τα δυο ψιλικατζίδικα στην Ελλάδα» που νομίζεις ότι νομίζω πως είναι Αριστερά, μάζεψαν το πενιχρό ποσοστό 12,14%. Ο Λαφοντέν πήρε 12,50%. Λες αυτό το άνοιγμα του 0,36%, όσο πήρε δηλ. πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να κάνει τη ποιοτική διαφορά;

Εγώ κατάλαβα τι είναι Αριστερά, είναι Λαφοντέν (!!!) δεν κατάλαβα τι είναι τα δυο «ψιλιακατζίδικα». Είναι αριστερά ή όχι; Όπως όρισες τον Λαφοντέν δεν βαφτίζεις και αυτά τα απολωλότα;

Κάποιοι εδώ σκοτίζονται πολύ να μετρήσουν τα κουκιά των νεκρών του Στάλιν και του κομμουνισμού. Ούτε το «Αντικομουνιστικό Μνημόνιο» δεν μπορεί να τα μετρήσει σωστά. Ούτε ο Γεωργαλάς τςη χούντας τα είχε καταφέρει. Εγώ όμως ξέρω. Είναι 300 εκατομμύρια! Τόσα μας χρειάζονται! Αντίθετα οι νεκροί του καπιταλισμού από τους παγκόσμιους και τοπικούς ιμπεριαλιστικούς και αποικιοκρατικούς πολέμους, κρίσεις και δικτατορίες είναι μόνο 299. Τι παιδεύονται, ο κομμουνισμός είναι σαφώς εγκληματικό σύστημα!!! Το λέει και ο αριθμός των νεκρών. Χαρείτε!

Υποθέσεις για γλέντι είναι αυτές. Τα σοβαρά σε άλλη ευκαιρία. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ο λογαριασμός μάλλον δεν θα έρθει ποτέ.

Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Generally I do not post on blogs, but I would like to say that this post really forced me to do so! really nice post. >