Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ψηφίζοντας...

Την Κυριακή θα πάω να ψηφίσω.
Και έχω μόνο μια ψήφο.
Αλλά δεν έχω να ψηφίσω μόνο για μένα. Έχω να ψηφίσω για ...


«Με λένε Λορέντζο. Είμαι από την Τροπόγια της Αλβανίας, είμαι στην Ελλάδα 19 χρόνια, τον ένα γιο μου τον έφερα 6 μηνών και ο άλλος γεννήθηκε εδώ. Αγόρασα μισό ταξί, τα παιδιά μου δεν μιλάνε Αλβανικά, και βέβαια δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε»




«Με λένε Βάνια. Είμαι από ένα χωριό έξω απο το Γκόρι της Γεωργίας, είμαι στην Ελλάδα 12 χρόνια, δουλεύω σε συνεργείο καθαρισμού, ο άνδρας μου δουλεύει στην οικοδομή, η αδελφή μου σε μια ταβέρνα και βέβαια δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε»




«Με λένε Nαϊμ. Είμαι από το Ουμ Ελ Μπουάγι της Αλγερίας, είμαι στην Ελλάδα 9 χρόνια, πριν 6 χρόνια ήρθε και ο αδελφός μου, δουλεύουμε σε μια βιοτεχνία που φτιάχνει κόλλες, και βέβαια δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε»







«Με λένε Κέλα. Είμαι από την Γκαλαγκετάρα της Σρι Λάνκα, είμαι 11 χρόνια στην Ελλάδα και δουλεύω καθαρίστρια σε έναν οίκο ευγηρίας, και βέβαια δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω»










«Με λένε Μοντασέρ. Είμαι από το Φαϊζαλαμπάντ του Πακιστάν, είμαι στην Ελλάδα 8 χρόνια, μένω με άλλους 2 σε μια γκαρσονιέρα στον Άγιο Νικόλαο, δουλεύω σε ένα καθαριστήριο χαλιών και βέβαια δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω»



«Με λένε Μπάβι. Είμαι από το Τζος της Νιγηρίας είμαι στην Ελλάδα 13 χρόνια, δουλεύω στον κλίβανο του ΚΑΤ, και βέβαια δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω»







«Με λένε Μπεσίρ. Είμαι Κούρδος από το Σινζάρ, είμαι στην Ελλάδα 9 χρόνια, δουλεύω σε ένα βενζινάδικο, και βέβαια δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω»




«Με λένε Άννα, Λάκα, Μοχάμεντ, Μπέλσι, Σαφ, Τζόνυ, Εστερ και μαθαίνω Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, ...ότι, ...όπως και ...όπου μπορώ να μάθω και βέβαια δεν έχουμε δικαιωμα να ψηφισουμε»






Με λένε Κατερίνα, και ψηφίζω για μένα ,για τον Λορεντζο, την Βάνια, τον Nαϊμ, την Κέλα, τον Μοντασέρ, τον Μπάβι, τον Μπεσίρ...
Ψηφίζω για μένα και για όλους αυτούς που ζουν, εργάζονται, πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, παράγουν και αυξάνουν το ΑΕΠ της χώρας μου και ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου.




Ψηφίζω για μένα και για όλους όσους είναι κυνηγημένοι, παράνομοι πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες, παλεύουν για την επιβίωση τους στην χώρα μου, που οφείλει να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει....
Λαθραίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο λαθραίες πολιτικές.


Την Κυριακή θα ψηφίσω.
Και έχω μόνο μια ψήφο.
Αλλά δεν έχω να ψηφίσω μόνο για μένα.
Έχουμε να ψηφίσουμε για .... όλους όσους ζουν μαζί μας, μοιράζονται μαζί μας την Ελλάδα και δεν έχουν φωνή.

58 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Πήγα πολύ πίσω με αυτό το post. Τότε που άρχισα να σε διαβάζω. Σε εκείνο το Post με τους μετανάστες μικρο-πωλητές στην Αιόλου. Στη Κατερίνα που ένα δύο χρόνια μετά τη πρώτη φορά και ένα χρόνο μετά τη "πρώτη" φορά είναι ίδια!

Την Κυριακή θα πάμε να ψηφίσουμε! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

katerina είπε...

Zero τι μου θυμισες!!!
Ναι με το Ξένοι μην μας αφηνετε μονους μας με τους Ελληνες ξεκινησε περίπου αυτό το blog.

Μονο που απο τότε, και ακομα πιο πριν, έμαθα και μαθαινω πολλά.
Και το πρωτο που έμαθα, ειναι ότι το ζητουμενο δεν ειναι μόνο να φωνάξει ο καθένας μας, να καταγγείλει το ΑΔΙΚΟ, αλλά να προσπαθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να το αλλάξει.

Και το ζορικο είναι ότι σπάς δεκάδες φορές τα μουτρα του, πρεπει να "συνθηκολογήσεις" με κάθε λογής περιστασεις και καταστασεις, να σκυψεις το κεφάλι, και να περιμένεις να έρθει η στιγμή που θα πιασει τόπο η δουλειά σου, που θα αλλάξει κάτι, που δεν θα πάρεις στο λαιμό σου αθώους σε κινησεις εντυπωσιασμού που κάποια στιγμή θα γινουν μπουμεραγκ για τους ίδιους.

Ειναι ευκολος ο εντυπωσιασμός, νοιώθεις εκεινη την ώρα δυνατός, "ήρωας", φωνάζεις για το άδικο, αλλά ...μπορείς πάρα πολύ ευκολα να παρασυρθείς απο φανφαρες, που βοηθουν την εικονα σου στα μάτια σου, που σε ...ανυψώνουν, αλλά δεν βοηθούν την επομενη μερα αυτους που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να βοηθήσεις.

ftylos είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο για την ανάρτησή σου..μόνο αυτό..ότι πιο ειλικρινές έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες.

μ είπε...

Μπράβο ρε Κατερίνα.
Ισως είμαι λιγότερο αναποφάσιστος πλέον.

tsaousa είπε...

Κατερίνα, ελάχιστοι σκέφτονται έτσι, ακόμη και οι άνθρωποι με τις καλύτερες προθέσεις.
Γιατί δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο.
Ελπίζω να γίνει κάποτε, αλλά κατά τις Γραφές, τότε θα ζούμε στον παράδεισο και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει ο κόσμος τούμπα.

Ανώνυμος είπε...

Thanx my friend
B.B.

A8lios είπε...

Καλό βόλι λοιπόν κοπελιά! Για εσένα και για όλους αυτούς...

katerina είπε...

Ftylos, να εισαι καλά.

Όλοι ...συνομολογούν ότι το μεγάλο διακυβευμα αυτών των εκλογών ειναι η οικονομία. Λες και η οικονομία χτίζει το σπίτι της σε άλλο οικόπεδο από την κοινωνία. Λες και η «οικονομία» είναι ζήτημα μόνο φορολογικής κλίμακας και όχι ρήξης με τις παθογενειες που δημιουργούν αυτο τον θλιβερο φαυλο κύκλο.

Για μένα, ένα απο τα μεγάλα διακυβευματα όχι μόνο αυτών των εκλογών, αλλά αυτής της εποχής, ειναι να συνειδητοποιήσουμε και να ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ την καινουργια μας εποχή και την καινουργια μας κοινωνία. Αυτή την πολυπολιτισμική, που ήρθε να μπολιάσει με την ΔΥΝΑΜΗ της, τις δικές μας παθογενειες.
Αυτους τους ανθρωπους που στα μάτια τους βλέπω ότι εμείς χάσαμε, ότι εμεις απεμπολήσαμε.
Την δυναμη της ζωής. Την δυναμη, την ΠΙΣΤΗ ότι η ζωή αλλάζει. Η ζωή του καθενός μπορεί να αλλάξει και όλων μαζί. Ελπίζω ολοψυχα, να μην τους κάνουμε σαν τα μουτρα μας.

katerina είπε...

Μάνο, σε εσένα μπορώ να το πω. Δεν ειναι ζητημα ... «φιλανθρωπίας». Δεν ειναι ζητημα ουτε καν ... «αλληλεγγυης».

Πιστευω βαθιά, ίσως περισσότερο απο ότιδηποτε άλλο, ότι η δυναμη αυτών των ανθρώπων, που περασαν βουνα, θάλασσες, κινδυνους, κατατρεγμούς, και ειχαν τα κοτσια να κυνηγησουν την επιβιωση, την ζωή, την τυχη σε άλλους τόπους, σε τόπους που δεν γνωριζαν καν τη γλώσσα, που κάθε βλέμμα απο αυτού που φοράει στολή μέχρι τον τυχαίο περαστικό, κρυβει για αυτούς κινδυνους, ειναι η μόνη μας ελπιδα. Ειναι η ελπίδα, να μας μεταλαμπαδευσουν λίγο απο το κουραγιο, απο την δυναμη, απο το ΘΑΡΡΟΣ τους.
Δεν τους ... «αγαπάω», δεν τους ... «λυπάμαι». Τους θαυμάζω και ναι, τους ΖΗΛΕΥΩ. Όχι για την θέση τους. Αλλά για το κότσια τους. Στα ζόρια μου, δεκάδες φορές, είπα... αει σηκω Κατερίνα, και εσυ μπορείς.

katerina είπε...

Τσαούσα μου,
το είπα και παραπάνω. Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Είναι ότι πιο γερό, υγιές, δυνατό και δυναμικό διαθέτει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Ο Λορεντζο, ο ταξιτζής, που ήρθε να με βρει να με ρωτησει, τι να κάνει για να πάρει ο γιος του Ελληνική υπηκοοτητα, έχει κάτι στην τραπεζα μου είπε, να βάλει ένα δικηγόρο; θα κάνει τίποτα ή θα του φάνε τα λεφτά;
Ο Λορεντζος με την τόσο ευθυβολη πολιτική άποψη, με ένα χιουμορ που τσακιζει κοκαλα και με ανθρωπογεωγραφική άποψη που θα ζηλευαν πολλοι επικοινωνιολόγοι, έχει ένα γιο που μπήκε δευτερος στη σχολή προτιμησης του στο Πανεπιστημιο, που σπουδάζει και δουλευει, που όταν τον ρωτήσεις ποια ειναι η Πατριδα σου, σε κοιτάει περιεργα και λεει «μα η Ελλαδα, γιατί ρωτάς;». Γιατί ρωτάω άραγε; Ρωτάω για το βλέμμα του πατερα του που ψηλώνει δέκα πήχες όταν τον κοιτάζει και τον καμαρώνει, αλλά ....

katerina είπε...

ΜπεΜπε,
εγώ σε ευχαριστώ για ...ΟΛΑ.

katerina είπε...

Καλο βόλι «Αθλιε».
Και να στοχεύσουμε καλά. Και όταν λέω καλά, εννοώ ΜΟΝΟ κάτι.
Κανείς μας να μην απογοητευτεί... πάρα παρα πολύ, από ότι κι αν ψηφίσει.

Αντε ...γιατί αμα συνεχισουμε αυτά τα «πατριωτικά», σε λίγο θα ευχομαστε και ...βαθειά ψυχή. Θέλουν κουραγιο, θέλουν κέφι και ...ναι μωρέ, θέλουν και γέλιο οι εθνικές εκλογές.

Xavier είπε...

Αυτή θα είναι ελέγξιμη εκλογική πελατεία; Αν είναι να το σκεφτούμε.

katerina είπε...

Xavier βάζεις το δαχτυλο ...στον τυπο των ήλων. Το ξαναείπα, δεν θάλουμε και πολύ να τους κάνουμε σαν τα μουτρα μας.

Το βιτριολι της ελληνικής παθογενειας οξειδωνει τα πάντα...

Θανασης Ξ. είπε...

Μπράβο βρε Κατερίνα, ωραίες 'αναρτήσεις' είναι οι αληθινές αναρτήσεις..

Μονάχα, να μην ξεχνάμε 'ψηφίζοντας', πως στις πλάτες των ανθρώπων αυτών, κάποιοι ΑΛΛΟΙ, μπόρεσαν και ξύπνησαν ότι πιο σκοτεινό είχαμε σαν λαός και τρύπωσαν στη βουλή, έγιναν ξαφνικά 'ρυθμιστές' -μην πω καμιά βρισιά τώρα σε ξένο blog- και ζέσταναν το αυγό του φιδιού. Και να μην ξεχνάμε και το ακόμη χειρότερο, πως κάποιοι ΑΛΛΟΙ, τάχα 'υπεύθυνοι ηγέτες', τάχα 'αναγεννημένοι σωτήρες' ή 'δήθεν φιλοσοφούντες αριστεροί', στην πράξη όλοι τους πολιτικοί νάνοι, είτε σιώπησαν, είτε έτρεξαν από πίσω τους να μη χάσουν τα κουκιά...

ΥΓ. Αν εγώ ευτυχούσα να μου αφήσουν το σχόλιο του 'ανώνυμου', θα έκλαιγα από συγκίνηση.

Daria είπε...

Μαζί σου κι εγώ....

ο κύριος "αμ" είπε...

Ναι κι από μένα !!!!
Σε βρήκα απόψε , για να σου γράψω για το προηγούμενο σου γραπτό , μα σκόνταψα εδώ και
ΝΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ
γιατί μέσα στην δίνη της καθημερινότητας είχα ξεχάσει ότι και η δική μου ψήφος δεν είναι για μένα , αλλά για όλους μας .
Φεύγω , σπεύδοντας να σε αναδημοσιεύσω , όχι για τίποτα άλλο , αλλά για να απλωθεί το μήνυμα σου όσο γίνετε περισσότερο .
Γειά σου Λεβέντισσα Κατερίνα !!!

THANOS είπε...

υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες. Κι ας μην το βεβαιώνει η ταυτότητα ή το DNA τους...

katerina είπε...

Θαναση, ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα ζησουμε φασιστικά καθεστώτα, ναζισμούς ή δικτατορίες, ή ολοκληρωτισμούς πάσης φυσης, όπως την περίοδο του μεσοπολεμου και ...αργοτερα. Αυτα πια στις μέρες μας ειναι παρωχημένες ιστορίες τουλάχιστον για τις ανεπτυγμένες χώρες.

Εχω ξαναγραψει, ότι δνε με τρομάζουν τα φασιστομουτρα της Χρυσής Αυγής
ή ο φασιστοΚαρατζαφέρης. Με ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ όταν τα τυπάκια στυλ Καρατζαφερη, Αδωνι, Βοριδη, Πλευρη,κλπ βάζουν την ατζεντα. Όταν σερνουν ΟΛΟΥς τους πολιτικούς χωρους στις θεσεις τους. Χεστηκα ας πει ο Κρατζαφερης ότι γουσταρει. Όταν όμως ο ΓΑΠ λεει μηδενική λαθρομετανεστευση...εκει ΤΡΟΜΑΖΩ. Και εκει παλευω. Και εκει πρέπει κατα την ταπεινή μου γνωμη να παλεψουμε όλοι. Όχι μονο για να αλλάξουμε την φοβική άποψη των πολιτικών χώρων που χαιδευουν τα αυτιά κάποιων πολιτων, αλλά για να αλλάξουμε την στρεβλή αντιληψη της κοινωνίας που θεωρεί τοςυ μετανάστες επικίνδυνους και οχι συμμετοχους στην αλλάγή.

Μας αρεσει ή όχι-περι ορεξεως κολοκυθοπιττα- η ιστορία γραφεται πάντα απο την ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Δεν ειναι καινουργιο φαινομενο, δεν θα σταματήσει ακομα κι αν ...θέλαμε. Ο απελπισμένος δεν αναχαιτιζεται.

Για αυτό και δνε θέλω να κάνω έκκληση στα «φιλανθρωπα» αισθηματα του καθενός, πιστευω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι αν αυτοι οι άνθρωποι, βοηθηθούν θεσμικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, ουσιαστικά απο την Πολιτεια, απο ΟΛΟΥΣ μας, θα γινουν η αιχμή του δορατος για μια ουσιαστική αλλαγή.

Εχω βαρεθεί να το γραφω, ότι κανείς δνε πιστευε ότι σε μια οικονομια διαλυμενη, όπως ήταν το 93 η ελληνική οικονομία, θα μπορουσε να απορροφήσει, να ενσωματώσει1,5 εκατομυρια Αλβανούς. Κι όμως, το ότι αυτή η οικονομια ετρεξε με ρυθμό 5%, σε αυτο το μεταναστευτικό κυμα το οφειλουμε. Σε αυτοςυ που ήρθαν με το παντελονι που φορουσαν και σημερα ειναι σχεδόν όλοι μικροεπιχειρηματιες. Σημερα αυξανουν την πιττα.

Προσωπικά, υποκλινομαι στη δυναμη, στο κουραγιο και στην μεγαλωσυνη των μεταναστών.
Προσωπικά έχω ζησει το να μοιραζονται τα 5 ευρω για να ταισουν ΚΑΙ τον διπλανό τους, προσωπικά έχω δει, νιγηριανές 17χρονες εκδιδόμενες, να κρυβουν το 10ευρω απο τον νταβατζή για να συμπληρωσουν ότι μπορεί να λειπει σε αυτή που δεν δουλεψε εκεινη τη μέρα. Προσωπικά εχω δει να σε κυνηγάνε για να σου επιστρεψουν τα 10 ευρώ που κάποια στιγμή τους διευκολυνες και να προσβαλλονται βαθυτατα όταν λες «κρατησε τα». Προσωπικά έχω δει...πολλά. Και ας μου επιτραπει αυτό που θα πω. Μονο σε αυτους τους ΔΥΝΑΤΟΥΣ πονεμένους, αλλά τόσο συμπονετικούς ανθρωπους υποκλινομαι πια.

Και όσο για τον Β.Β. με παρηγορησε πολύ πιο ουσιαστικά απο πολλούς «φίλους», «δικους», το καλοκαιρι που μας περασε. Γιατί μονο όποιος πονεσε και πάλεψε μπορεί, εχει την δυναμη να καταλάβει, να συν-πονέσει, να βοθησει και να στηρίξει τον άλλον.

katerina είπε...

Daria…απο ότι ειδα, και εσενα το moto σου έιναι τα λόγια του Μπρεχτ. Καλώς ήρθες.

katerina είπε...

κ. Α.Μ. σε ευχαριστώ απο καρδιάς για τα τοσα καλά που έγραψες στο blog σου για μενα. Ναι κοκινίζω και ...σε ευχαριστω.
Και βέβαια, ειναι περιττό να διευκρινίσω ότι η εκτιμηση, και διαδικτυακή και προσωπική , ειναι αμοιβαία.

Γαμώτο γιατί ειναι πια τόσο δυσκολο να δεχτουμε τον καλό λόγο, την στοργή και την εκτιμηση των ανθρωπων που μας την προσφερουν και πρέπει να δικαιολογηθούμε και για αυτό... Απλά σε ευχαριστώ... κ. Α.Μ.

katerina είπε...

Ναι Θάνο. Υπάρχουν εξαιρετικοί «Ελληνες», που το όποιο έγγραφο τους ή και ...απατριδες, γραφει κάποιο άλλο σημειο του πλανήτη.
Αλλά ξέρεις ότι αγαπάμε, ειναι δικο μας, καταδικο μας.
Όπως και ότι παυουμε να αγαπάμε, απλά δεν μας αφορά πια.

agrampelli είπε...

Ναι,
"Δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε έτσι",όπως λέει και η "tsaousa"!


Καλησπέρα Κατερίνα,νάσαι καλά...

katerina είπε...

Και εσυ αγραμπελη να εισαι καλά.
Η τόσο ευαισθητη Αγραμπελη του μπλογκοχωριού μας!!!

NdN είπε...

Γεια σου Κατερίνα,

Φυσικά και θα έπρεπε να ψηφίζουν και όλοι αυτοί. Οπως ακριβώς ψηφίζω εγώ στο Λονδίνο από την πρώτη μέρα που πληρώνω φόρους. Οπως ακριβώς ο Ελληνας του Λονδίνου που διακιούται Βρετανικό διαβατήριο μετά από 5 φορολογικά έτη. Για όλους αυτούς και για πολλούς ακόμα θα πρέπει να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Καλό βράδυ!

gyristroula2 είπε...

Πραγματικά, Κατερίνα, η ανάρτησή σου αυτή, όπως και άλλες παρόμοιες, μας προκαλούν να σηκωθούμε πολύ ψηλότερα όχι μόνο σε ανθρωπιά, αλλά κυρίως σε πολιτική σκέψη και φιλοσοφία.

αθεόφοβος είπε...

Χαρις στον NdN βρήκα το μπλογκ σου και διάβασα αυτό το κείμενο που το προσυπογράφω με τα δυό μου χέρια.
http://atheofobos2.blogspot.com/

katerina είπε...

Γεια σου ξενιτεμένε NdN.
Και είσαι απο τα καλυτερα παραδειγματα για να επιβεβαιώσεις αυτό που γραφω.
Κι αν κάποιος που θα πεσει σε αυτο το post δεν σε ξέρει διαδικτυακά, θα ήθελα να πω κάποια πραγματα, ακριβώς για να τεκμηριωσω αυτό που λέω..
Ο NdN λοιπόν (τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά) είναι ένας 30αρης (δεν ξέρω δηλαδή, έτσι έχω καταλάβει απο τα συμφραζόμενα) που ΤΟΛΜΗΣΕ να πάει να βρει την τυχη του, «στα ξένα», στο Λονδίνο. Ναι, ο NdN, είναι ένας μετανάστης, με καλά τυπικά προσόντα, και φανταζομαι ότι θα μπορουσε να βρει και εδω μία δουλειά και να ζησει τον συνηθη μεσοαστικό μύθο. Απο τα γραπτά του, αν κάτι εισπραττω, ειναι πρωτα απο όλα η περηφάνεια του ότι τα καταφερε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Αλλά, δεν θα μεινω στην μεριά του Ndn, θα πάω αναποδα στην μερια της πατριδας που τον υποδεχτηκε. Στην ΕΞΥΠΝΗ νέα πατριδα, που παιρνει, ΑΞΙΟΠΟΙΕΊ, όλο το σφριγος, όλο το κουραγιο, όλη την ορεξη, όλη τη δυναμη του NdN, και του προσφερει όλα όσα θα τον κάνουν να μην νοιωθει ότι μειονεκτεί έναντι των «ιθαγενών».

Την χρονιά που πηγα εγώ στο Παρίσι για να μεινω, ήταν το «été chaud» όπως έμεινε να το ονομαζουν οι Παριζιάνοι. «Μετανάστης» και εγώ, που ένοιωθα τόσο καλοδεχουμενη, που απο τη πρωτη στιγμή που πάτησα το ποδι μου ειχα κάρτα κοινωνικής ασφαλισης, που στο Πανεπιστημιο, στη δουλεια στην κοινωνία, ένοιωθα τόσο ενταγμενη, που η ευκολία της δευτερης υπηκοοτητας, του γαλλικού διαβατηρίου, του διακιωματος ψηφου, με άφηναν καταπληκτη, δεν μπορουσα να καταλάβω τι γινόταν.

Τι ήταν το «été chaud»; Ήταν το πολύ βίαιο ξεσπασμα νεαρών περιθωριοποιημένων μεταναστών, γκετοποιημένων μέσα σε τεραστίων διαστάσεων οικοδομικά τετράγωνα, συνήθως κρατικής ιδιοκτησίας (τα λεγόμενα logements sociaux ή αλλιώς ZUP – zone à urbaniser en priorité), που βεβαια σε αυτά είχε φωλιασει, ειχε βρει καταφυγιο η διακινηση ναρκωτικών, πορνείας, και κάθε μορφής εγκληματικότητα. Τα περιφημα banlieues.

Πότε ξαναφουντωσαν αυτά; Μα το 2005, με την ΔΕΞΙΑ επιδειξη δυναμης του Σαρκοζυ και το χειροτερο με την ΑΜΗΧΑΝΗ σιωπή της αριστεράς. Και μιλώντας το 2005, με φίλους, με παλιους συμφοιτητές και συναδελφους, με στελέχη του γαλλικου σοσιαλιστικού κομματος, κανείς τους δεν εδειχνε έκπληκτος. Όπως και κανείς δεν θα δειξει έκπληκτος αν ξαναγινουν.

Σιγοβραζει η ιστορία, τα Παρισινά banlieues θα ξαναχτυπήσουν όσο η ΔΕΞΙΑ αντιληψη περι καταστολής, και η αμηχανη «αριστερά» περι κουκουλώματος του προβλήματος, περι άλλων αυτιστικών τυρβάζει.

Ο Didier Peyrat, δικαστής, και πολύ καλός γνωστης της κοινωνιολογιας του προβλήματος, ειχε γραψει ένα καταπληκτικό άρθρο, ένα άρθρο που έκανε παταγο στο γαλλικο PC, όχι για την ευθυνη του Σαρκοζυ, αυτή χοντρικά την θεωρουσε αυτονοητη και συμφυτη με την δεξια αντιληψη. Αλλά με την τεραστια ευθυνη της αριστεράς. Θα το μεταφρασω κάποια στιγμή και θα το αναρτησω, αλλά τωρα θα γραψω μονο μια φραση του «Η δημοκρατική αποστολή της αριστεράς υπαγορεύει να ανοίξουν στην κοινωνία των πολιτών οι θεσμοί προάσπισης της ασφάλειας, αντί να κλείνονται σε γυάλινα παλάτια.»

katerina είπε...

Α, και κάτι άλλο Ndn, που θα έγραφα στην σημερινη σου αναρτηση, αλλά αφου έχεις κλεισει τα σχολια, και για να μην σου στειλω mail, το γραφω εδώ.
Αυτος που τωρα αντιμετωπιζεται απο τα ΜΜΕ, ως απωλεια της ελληνικής πολιτικής σκηνής η ...έξοδος του, ο μέγας... «μεταρυθμιστής», ο συγγραφέας των βημάτων του Εστερναχ, ο τεως βουλευτής, και υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ήταν αυτός που έστειλε υπουργική εγκυκλιο σε όλα τα νοσοκομεία, ότι αν ο μεταναστης δεν ειναι νομιμος να μην του παρεχεται νοσοκομειακή περιθαλψη, παρα μονο αν κινδυνευει σοβαρά η ζωή του. Αλλιως, πεταξτε τον έξω. Και απειλούσε και με πειθαρχικές διώξεις τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Προς τιμην τους, οι νοσοκομειακοι γιατροί τον έγραψαν... στο γνωστό σημείο.
Για να μην ξεχναμε.... Η εγκυκλιος αυτή ουδεποτε ανεσταλη. Χαζή ήταν η Ν.Δ. να το κάνει;
Κια επειδη έγραψες τι περιμενεις απο την νέα Κυβερνηση, εγώ αυτό ειναι το ΠΡΩΤΟ που περιμένω. Την αναστολή αυτής της καταπτυστης Υπουργικής Εγκυκλίου, του ...κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, του ...μεταρυθμιστή.

katerina είπε...

Γυριστρουλα μου καλη σου μέρα,
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και εχουν πολύ μεγάλη σημασία το να λέγονται απο σενα, που σε τόσα παιδια μεταναστών σου έλαχε να εισαι εσυ που θα τους μαθαινες, θα τοςυ ταξιδευες, θα τους επικοινωνουσες την νεα τους πατριδα.

Ίσως επειδή το έζησες στην καθημερινότητα του, να μην μπορείς να αποστασιοποιηθείς και να καταλάβεις, ουτε το τεραστιο μεγεθος της προσφοράς σου, ουτε το μεγεθος του χρεους που χωρίς καμμια βοηθεια απο αυτό το συφοριασμένο Κρατος, βάλθηκες να ξεπληρώσεις.

Σκεφτομαι πολύ συχνά, αυτά τα παιδια των μεταναστών, που το σχολείο, οι δασκαλοι τους, ειναι αυτοι που θα τα ενταξουν ή θα τα στιγματισουν, που θα τα αγκαλιασουν, θα τα ακουσουν και θα τα αφουγκραστουν, που πατωντας σε δυο πατριδες, σε δυο γλώσσες, σε δυο κουλτουρες, ειναι τοσο ευκολο να παραπατησουν, να καταλήξουν να ζουν ξενοι στο πετσί τους.

Θα ξεστραβωθεί άραγε ποτέ η ελληνική πολιτεία να καταλάβει τι προσφερουν οι Γυριστρουλες; Δεν ειμαι και τόσο πολύ αισιοδοξη...

katerina είπε...

Καλως τον, τον Αθεόφοβο.
Να εισαι καλά, και θα τα λέμε. Ειδα πολύ λίγο, το τοσο ενδιαφερον ποστ σου για τα μετεκλογικά πρωτοσελιδα των εφημεριδων απο το 46 και μετά , και τωρα πάω με καφέ και τσιγαρο να το περιδιαβώ με την άνεση μου.

katerina είπε...

Ομολογώ ότι δεν την γνωρίζω στο ελάχιστο.

Όμολογώ ότι ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ, μου πεταγονται τα μάτια έξω, όταν γυναικες πλασαρουν τις όποιες υποψηφιοτητες τους, πολιτικές, συνδικαλιστικές, επαγγελματικές, ακαδημαικές, με το μυξοπαρθενο επιχειρημα... περισσότερες γυναικες.
΄
Όμολογώ ότι όποιος προσπαθεί να κάνει χρηση του κοινωνικού συναισθηματος για την απαξιωση του πολιτικου σκηνικου χρησιμοποιώντας τρυκάκια, εγώ δεν ειμαι ...επαγγελματίας πολιτικός, μιμουμενος όμως το στυλάκι με τον ίδιο λαικισμό, με κάνει να βγάζω φλυκταινες

Ομολογώ ότι ειμαι άσχημα διακειμενη απέναντι στον "συμμετεχω παντου" συζυγο της.

Όμολογώ ότι συμμεριζομαι απολυτα την άποψη του Τζιμη του Πανουση, ότι το πραξικοπημα στην Κυπρο έγινε για να δινει συναυλίες ο Νταλαρας.

Όμολογώ ότι ειμαι προκατειλημένη με τις μεσοκοπες ξανθές, που ανακαλυπτουν ότι μπορουν να κάνουν κάτι άλλο στην ζωή τους, εκτός απο το να χειροκροτουν το συζυγο τους.

Ομολογώ ότι διαβασα στην σημερινή Ελευθεροτυπία, ότι κατα κάποιον ...αξιοθαυμαστο τρόπο έχει βρει τους αριθμούς των κινητών των "Βορειοηπειρωτών" και τους στελνει sms, στα αλβανικά

Ε, αφου σας εξομολογηθηκα, όλους τους λόγους για τους οποιους ΔΕΝ μπορώ να ειμαι αντικειμενική με την υποψηφιοτητα της Αννας Ραγκουση Νταλαρα (δικη της η χρηση του ονοματος, με ότι αυτο συνεπάγεται και παραπεμπει), αποφασισα να μπω και να δω το blog της.
Σημερα στην σελιδα της, έχειαυτό.

Και έβαλα ένα στοιχημα, με φίλους, κάποιοι βαθείς γνώστες, κάποιοι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι, που παρατηρουν και την προεκλογική της δυναμική(τα ΜΜΕ, αν και πρωτοεμφανιζόμενη, της έδωσαν πολύ χωρο), που πιστευουν ότι το στυλάκι της πουλάει(εγώ ειμαι η γυναικα της διπλανης πόρτας), και βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ, θα βγάλει 17-19 βουλευτές στην Β' Αθηνας, ότι ΔΕΝ θα βγει. Είπα να κοντραριστώ με τις προβλέψεις τους.
Εγώ ακομα πιστευω στα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνιας.
Ειμαι πολύ περιεργη αν θα το χάσω...

Σοφία είπε...

Είναι δύσκολο πρόβλημα το θέμα του ποιος ψηφίζει πού. Γιατί κι εγώ εργάζομαι, πληρώνω φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, παράγω και αυξάνω το ΑΕΠ μιας άλλης χώρας, αλλά δεν έχω δικαίωμα ψήφου εκεί. Αντιθέτως ψηφίζω εδώ όπου δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

Αntidrasex είπε...

Ευχαριστώ που μου έδωσες άλλο ένα επιχείρημα -ίσως το σημαντικότερο- στο γιατί θα ψηφίσω αύριο.

katerina είπε...

Σοφία καλώς ήρθες.
Όχι δνε ειναι τόσο συνθετο το θέμα. Είναι ζητημα του αν θέλουμε το Δίκαιο του Αίματος που ισχύει σήμερα να αντικατασταθεί από το Δίκαιο του εδάφους.

Είναι αδιανόητο, να μιλάμε για παγκοσμιοποιηση, και να συτητάμε τετοια θέματα ακομα. Θέματα που σε πολλές ευρωπαικές, και όχι μόνον, χωρες ειναι λυμένα.

Είναι αστείο να συζητάμε αν θα ψηφιζουν οι ομογενείς ή τα παιδιά των ..."ομοεθνων', που δεν έχουν καμια επαφή με την μητρική χωρα και όχι αν θα ψηφιζουν οι μετανάστες, ή τα παιδιά των μεταναστών, που γεννηθηκαν, ζουν εδώ, δουλευουν εδώ.

katerina είπε...

Αντιδραση + sex, κατά αρχάς να σου πω ότι ΖΗΛΕΥΩ αφανταστα το nick σου. Το θεωρώ απιστευτα εμπνευσμένο.
Αν δεις και άλλο blog με το ίδιο nick αλλά καμια παυλίτσα, κάτι έτσι να το διαφοροποιεί λίγο, ...εγώ θα ειμαι....

Εχουν συναντηθεί οι δρομοι μας πολλές φορές σε σπιτια άλλων συχωριανών, και συνεχισε να ...αντιδρας και να κάνεις sex με το ίδιο πάθος.

Y.G.Αλλά, βρε παιδί μου τι γκομενάρα ειναι αυτή στην προμετωπιδα του blog σου!!!! Κάθε φορά που την βλέπω, με πιανουν τα νευρα μου. Αν βρε ο Θεός και η μητερα Φυση δεν ειναι δίκαιη, ...ε, εμεις θα ειμαστε;;;;

Μιχάλης Ρ. είπε...

Καλησπέρα σας Διονύζουσα κ. Κατερίνα. Ο Μιχάλης είμαι και με συγχωρείται που ήλθα με ρούχα βρώμικα από την μπόχα του τσιπουράδικου «ο αστερίας» αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ και την έκανα την αγένεια. Ελπίζω ο αέρας κι βροχή που έφαγα από το Βόλο ως την πρωτεύουσα να ξέπλυναν την τηγανίλα που με την τσιγαρίλα ούτε εγώ δεν μ’ αντέχω. Δεν μάσησα τσίχλα γιατί η μυρωδιά και η γεύση απ’ το σαγανάκι με τις μελιτζάνες και τις γαρίδες μέσα στη κεφαλογραβιέρα και το ροκφόρ, θεώρησα ότι άξιζε να το κουβαλήσω μαζί μου.
Εγώ κυρία μου έχω μια άλλη αντίληψη για τις εκλογές και τις διαδικασίες της. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη παθογένεια της δημοκρατίας είναι η καθολική ψήφός. Ενώ για όλα τα χαρτιά που σε προσδιορίζουν, από διαβατήριο μέχρι δίπλωμα υπάρχει και το κόστος ενός τουλάχιστον χαρτοσήμου μέχρι και σύστημα λαδώματος κατά περίπτωση, για το εκλογικό δικαίωμα ένα πιστοποιητικό του Δήμου και νάσου ο πολίτης και η πλάκα που πάνε παρέα. Θέλω να πω ότι έχω την άποψη ότι δυστυχώς όλοι δεν έχουν το επίπεδο και τις γνώσεις για να αποφασίσουν ποιος θα διαχειριστεί τα πολύπλοκα προβλήματα του σήμερα και του αύριο. Εάν οι συμπολίτες που συνοδοιπορείς και φωτογραφίζεσαι σήμερα μαζί τους, αξιολογηθούν με τον τρόπο που θα πρέπει κατά την γνώμη μου να αξιολογηθούμε όλοι μας για να διαπιστωθεί η ικανότητα του καθενός μας στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, πληρούν τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες γι’ αυτό, το θεωρώ αυτονόητο. Και πριν αρχίσεις να με βρίζεις και μου πετάξεις τον καφέ στα μούτρα φεύγω να πιω καφέ στο τόπο μου. Άντε γεια και δημοκρατικά, κι άλλο κακό σαν αυτό που φεύγει να μη μας ξαναβρεί. Τα λέμε….

katerina είπε...

Μιχάλη ξεκινάω απο τα πολύ σοβαρά. Που ειναι βρε το τσιπουρο; Μου ήρθες εδώ πέρα, μου περιγραφεις τα …ακατανομαστα, σαγανάκια, μελιτζανες, παρμεζάνες και ροκφορ, τρέχουν τα σάλια μου, θα λερωσω και το πληκτρολόγιο…

Καλώς τον είπα;
Μεγάλο το θέμα που βάζεις Μιχάλη, και όχι, δεν θα απαντησω με την γνωστή ευκολία… «Μα τι λέτε τώρα κυριε; Για ποια μας περάσατε και θέτετε τετοια αντιδημοκρατικά ερωτήματα, …το αγαθόν της Δημοκρατίας, της ισονομίας, το ύψιστο συνταγματικό μας δικαιωμα του εκλεγειν και του εκλεγεσαι». Δεν θα σου πω ουτε για όσους δεν θα έπρεπε καν να ψηφιζουν, ειτε λόγω ηλικίας, ειτε λόγω άνοιας, ειτε λόγω αποδεδειγμένα προσωπικών και ταπεινών κινητρων, ειτε....

Όπως επισης δεν θα απαντησω με το άλλο τσιτατο «η δημοκρατία δεν ειναι άριστη, αλλά ειναι το καλυτερο πολιτευμα που μπορουμε να έχουμε».

Αντιθετα θα πέσω στην λουμπα και θα απαντησω με ένα επιχειρημα που εγώ, ο απολυτος λάτρης και θιασωτης της έννοιας της αξιολογησης, συνηθως δεν χρησιμοποιώ. Και ποιος θα αξιολογησει τους …αξιολογητές των πολιτων ρε Μιχάλη;

Θα έλεγα και άλλα, αλλά …ξενέρωτη, δεν εκτίθεμαι. Ας έφερνες το τσιπουρο.

Υ.Γ. Ήρθα πολύ προσφατα στα μερη σας. Και βέβαια, το πρωτο στεκι… η σκάλα του Μιλάνου. Ναι ξέρω πεθαναν. Και να μην πω τωρα τίποτα για τους Βολιώτες, πως αφησατε βρε αυτό το υπέροχο «μνημειο», να το πάρουν οι …εκ Καναδα προερχομενες ομογενεις , και να το κάνουν… όπως το έκαναν;

Υ.Γ.2 Που ειναι το ουζερί αστερίας;

Αntidrasex είπε...

Πέθαναν οι Μιλάνοι?
Λογικό βέβαια από τότε που είχα να πάω...
Και ευτυχώς που το έμαθα, να μην περάσω και πάθω κατάθλιψη...

marianaonice είπε...

Με καθήλωσες Κατερίνα!!
Ουδέν σχόλιον!!
:)

------ είπε...

καλησπερα χρυσο μου...ετσι ειναι ...δεν ψηφιζουμε μονο για τον εαυτο μας αλλα και για όλους τους άλλους που ζουν εδω μαζι μας.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Χμμ κοίτα...όταν οι Έλληνες έγιναν μετανάστες και μέχρι και σήμερα μένουν εκεί κι έχουν φτιάξει τις ζωές τους στην Αυστραλία ή την Γερμανία, δεν δικαιούνται να ψηφίζουν σ εκείνες τις χώρες παρά μόνο στην Ελλάδα.
Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και με τους μετανάστες, δεν μπορούν να ψηφίζουν και εκεί και εδώ.
Τώρα αν αυτό πρέπει γενικώς να αλλάξει και ο καθένας να έχει δικαίωμα ψήφου στη χώρα στην οποία βρίσκεται νομίζω ότι προυποθέτει κάποια κριτήρια όπως αν φορολογείται (γιατί πολλοί μετανάστες εδώ, δεν φορολογούνται και προσφέρουν μαύρη εργασία) και πόσα χρόνια είναι στην εκάστοτε χώρα...

Αntidrasex είπε...

Μέγα λάθος Κίρκη ότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου οι μετανάστες εκεί.
Εδώ έγιναν και υποψήφιοι, όπως ο Δουκάκης.

Όσο για τα κριτήρια, φυσικά θέλει προϋποθέσεις, αλλιώς θα ψηφίζουν και οι τουρίστες.

Αntidrasex είπε...

Α, και όπως είπε και ο ίδιος ο Καραμανλής: "οι φίλοι μου στη Ραφήνα φοροδιαφεύγουν". Οπως και πολλοί άλλοι έλληνες.

sixtwelve είπε...

συγχαρητήρια για το post. σ' ευχαριστώ.

Στέργιος είπε...

Ψηφίζω και εγώ όπως η Κατερίνα. Πάντα έτσι ψήφιζα, για τους κατατρεγμένους και τους ταπεινωμένους. Ανεξαρτήτως χρώματος και αρώματος. Κρυφός και φανερός αδελφός τους και γω. Και πάντα αριστερή ανυπότακτη μειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ?
ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΔΩ 2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ.

ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΗ
ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΙΖΟΜΑΙ
ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ,
ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ,ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.

Ε ΡΕ , ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ
ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ

Αntidrasex είπε...

Βρε βρε βρε, και έλεγα "δε θα πλακώσει κάνα ασπόνδυλο εδώ μέσα"?

Δε βρίζω χειρότερα γιατί είμαι σε ξένο σπίτι.

Να σου πω, να πας να ψηφίσεις το κόμμα των βιβλιοπωλών και των καταδρομέων. Εκεί να δεις πως θα σε πάνε. Που σου φταίει η αριστερά!

(για τον ΚονΜπεντίτ έχεις ένα επιχείρημα, δε λέω, αλλά δε φταίει συνολικά ο Μάης ούτε η Αριστερά).

Στέργιος είπε...

«Θρίαμβος» του ΓΑΠ! Και τώρα η ώρα των πράσινων λογαριασμών. Όλοι ξέρουν ποιοι θα τους εκδώσουν και ποιοι πληρώσουν. Ας κοπάσουν οι χοροί, δεν αλλάζει η πολιτκή.

Themis είπε...

Πραγματικά είσαι στο μυαλό μου. Ήρθα σε επαφή με το θέμα όταν το διάβασα σε ένα ταξίδι μου στην Ελλάδα από την Καθημερινή και σοκαρίστηκα. Βασικά σχεδόν ντράπηκα κιόλας αλλά μετά από κάποιες μέρες και μετά από συζητήσεις κατάλαβα ότι στην Ελλάδα δεν το έχουμε λύσει ακόμα αυτό το θέμα με των εαυτό μας. Δεν έχουμε αποφασίσει αν θέλουμε να τραβήξουμε τον δρόμο της υπόλοιπης δύσης και να προσπαθήσουμε να γίνουμε ένα πολυεθνικό κράτος που "τουλάχιστον να προσπαθεί" να φέρετε με των ίδιο τρόπο σε όλους τους πολίτες του ή αν θέλουμε ένα εθνικό κράτος του παρελθόντος. Μπράβο Κατερίνα πάντως, χαίρομε πολλή όταν βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται διαφορετικά από την μάζα και αντιλαμβάνονται το αυτονόητο.

Ναπoλέων είπε...

Εγώ ψήφισα σήμερα για όλους τους κάτοικους της φαιδράς χώρας μας.

Διότι και ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ψήφος, κυρίως χάρη στο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, μπορεί να ανατρέψει εντελώς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάτι σαν την πεταλούδα που πετώντας στο Πεκίνο, προκαλεί βροχή στο Παρίσι.

Αν αμφιβάλλετε, πάτε από το:

atrefs.blogspot.com

να κατατοπιστείτε αναλυτικά.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

katerina είπε...

Κατ' αρχας να ζητησω συγνωμη απο όλους για τις πολύ αργοπορημενες απαντησεις.
Και να πω ότι ειμαι πολύ καλά, νοιωθω πολύ καλά που τόσοι πολλοι, μοιραζομαστε την ίδια άποψη. Μια άποψη που κακά τα ψέμματα, δνε ειναι πλειοψηφική στην Ελληνική κοινωνια.

Δεν με παραξενευει αυτό. Κλειστηκαμε, παιζουμε άμυνα, απομακρυνθηκαμε απο το θυμικό, και το πάθος της ζωής, απομονωθηκαμε ο καθένας λίγο ή πολύ στον χωρο του, στοςυ αναθρωπους του, σε έναν ιδιοτυπο αυτισμό.
Γιναμε μια φοβική καχυποπτη κοινωνία.
Πιστευω όμως, ότι μπορουμε και αλλιώς.
Ειναι όμορφα να νοιωθεις ότι ειμαστε τελικά ...πολλοι.
Ειναι το μονο που εχει σημασία.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Η ευδαιμονία της ζωής πραγματώνεται μόνο όταν η ύπαρξη από απλή συνήθεια καταφέρνει και γίνεται συνείδηση. Όμως η ύπαρξη έχει ανάγκη από απόδειξη και μόνο άξιος να μας πείσει πως υπάρχουμε είναι ο άλλος άνθρωπος που υπάρχει μαζί με μας. Η ύπαρξη έχει ανάγκη από συνύπαρξη κι ο έρωτας…Ο έρωτας είναι φύση; όχι φίλε. Ο έρωτας είναι Μοίρα είναι το ιδανικό….Με λίγη αγανάκτηση που η σκλαβιά του ανθρώπου είναι η απορία, μεγαλώνοντας μαθαίνεις μ΄ ανακούφιση πως δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις. Σωστές μπορεί να είναι μόνο κάποιες ερωτήσεις.
Εύα Ομηρόλη (Οι κομπάρσοι της ηδονής)
"Όσο υπάρχουν δυο άνθρωποι...ένας άνθρωπος κι ένας άλλος άνθρωπος...αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι μια βεβαιότητα...όσο υπάρχουν δυο άνθρωποι, υπάρχει ένα ΑΡΝΟΥΜΑΙ στο θάνατο, στην υποταγή...στη φυγή...στη λιποταξία. Gια να γίνει αυτή η ζωή επιτέλους λιγότερο άσχημη...λιγότερο ασφυκτική...για να γίνει αυτός εδώ ο κόσμος ένας κόσμος καινούριος... ένας κόσμος αλλιώτικος...ένας κόσμος που επιτέλους θα δώσει σε όλους τους ανθρώπους ελευθερία και ειρήνη και ψωμί...(και ρετιρέ και βίλες και πισίνες και κότερα και αυτοκίνητα και ξανθούς και ξανθιές βιτσιόζες σκλάβες και χιλιάδες χάπια λαξατόλ, για μια σύγχρονη και αδέσμευτη αριστερά στη πόλη των ονείρων μας....). Τις ευχές μου για τις υπόλοιπες ώρες σας ωραιοτάτη!
ΥΣ: Κορόιδα!!!

Besixdouze είπε...

Υπέροχο, απλά!

Unknown είπε...

Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Mε λένε Κώστα είμαι επιχειρηματίας και έχω δικαίωμα να έχω φθηνά εργατικά χέρια. Ευχαριστώ την Κατερίνα και όλους που με βοηθάτε.

Ναπoλέων είπε...

Με λένε Ναπολέων Παπαδόπουλο.
Είμαι επιχειρηματίας (ολίγον τώρα, πολύ περισσότερο παλιότερα) και έχω δικαίωμα να θυμάμαι ότι:
1. Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι.
2. «Ότ' κάν'ς, πάθ'ς, καρδιά μην σέ πουνέσ'»
3. Όταν είχα «ακριβά» εργατικά χέρια το διάφορό μου ήταν μεγαλύτερο.
4. Άσε που τή φχαριστιόμουνα κι όλας τη δουλειά.
5. Γιαυτό άλλωστε δουλεύω ακόμα, ενώ μπορούσα να πάρω σύνταξη εδώ και 12 χρόνια. 6. Κι αν κρατήσω τα μυαλά που κρατάω, την σύνταξη θα τήν πάρει η χήρα μου. Πεντάρα δεν δίνω γι' αυτό.

Άντε και «εις άλλα με υγείαν», Κώστα.

Καλό ΣαΚύ.
αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=mSPf10eH7FU&feature=player_embedded

Αυτό το βιντεάκι είναι το απαύγασμα
του πολιτισμού και της ανθρωπιάς που
θα πρέπει ευγενώς να μας χαρακτηρίζει.
Μπορεί να μην προσυπογράφουμε σε όλα
όμως σε πάρα πολλά όλοι εμείς οι άνθρωποι της προόδου και της δημοκρατίας θα συμφωνήσουμε