Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ω, τι κόσμος ...μπαμπά

Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, με φίλους και κρασιά, με συνεργάτες και καφέδες, οι ίδιες κουβέντες... Εκλογοσυζητησεις, ότι άλλο λες και φαντάζει παράταιρο.
Τώρα αν σας πω ότι η κόρη μου με ρωτησε, «μαμά ειναι καλός ο Σημίτης;» Και πέστε μου τώρα εσείς, τι να απαντησω; Αντιπαιδαγωγικό δεν είναι να τα αγριεύεις τα παιδιά;
Άντε πάλι να ξαναδούμε μια ταινία που την έχουμε δει, τόσες φορές, την έχουμε αποστηθίσει, ξέρουμε πια τις σκηνές, τις ατάκες απέξω, κομπάρσοι εμείς, παλιάς ελληνικής ταινίας. Να σαν και εκείνη την ξανθιά μεσόκοπη κυριούλα με το λάχανο στο κεφάλι και το μαύρο κοκτέιλ φόρεμα, ντεκόρ σε όλες τις ελληνικές ταινίες στην αιώνια σκηνή στα μπουζούκια, στο διπλανό από το τραπέζι του Αυλωνίτη, του Σταυρίδη, του Γκιωνάκη, του Βουτσά....

Αλλά, άντε βρε, τα κόμματα, κατάλαβαν ότι αρχίσαμε να πλήττουμε και έριξαν στη μάχη τις...νέες εφεδρείες.
Πόσες φορές να δεις πια το «ρετιρέ»;; Ε, το «ρετιρέ» έχουμε σου λένε, αυτό θα δεις, αλλά εντάξει, άντε βρε ψηφοφόρε θα σου το ανανεώσουμε το καστ. Και, νέες φατσουλες, κλασικοί τσιχλομαγκες με τζελ, και τσουλούφι στέμμα, γκομενιτσες του κομματικού σωλήνα, με σεμνό ταγιέρ, και φούστα μπλούζα σε φωσφωριζέ αποχρώσεις, που μόλις τους πετυχεις να μιλάνε, μόλις το ανοίξουν το ρημαδι το στομα, ψάχνεις το τηλέφωνο του Φουστανου να τον συγχαρείς. Λες δεν μπορεί αυτοί είναι γύρω στα 80, και η πλαστική χειρουργική έχει κάνει θαύματα.

Παναγία μου, τι κλισεδούρα, τι λιβάνισμα, τι κασέτα. Στο δεκάλεπτο αρχίζεις και φωνάζεις ...φέρτε μου πίσω την Παπακώστα μου, φερτε μου πίσω την Μαριλιζα.

Α, ειπα Μαριλιζα...και σας παρακαλώ... κ. Τσουκάτο μου, δωστε καλε 200-300 ευρώ απο το ταμείο να πάρει η γυναίκα ένα δεύτερο σακάκι να έχει να συναλλάζει. Φωτιές στην Πάρνηθα, φωτιές στη Πελοπόννησο, συνέδρια, εσωκομματικές εκλογές, εκλογές 2007, ευρωεκλογές 2009, φωτιές στο Γραμματικό, εκλογές 2009... καλέ με εγχείρηση θα της το βγάλουν στο τέλος της γυναίκας αυτό το ροζ-φούξια σακάκι. Έλεος!!!! Στοιχειώδη πια σεβασμό στον ψηφοφόρο τηλεθεατή.

Οι ...νέοι υποψηφιοι, λοιπόν... τι να πω...ευαίσθητοι, τρυφεροί, ζωηροί -σου λέει οι αγελαδοτρόφοι αγριεύτηκαν, α, μην ξεχάσω τον ...καινοτόμο λόγο... Καλέ ακόμα και ο Παπαληγουρας, ναι βρε ο Υπουργός- ναι.. σας λέω, μην κοιτάς που δεν του φαινεται, και τώρα Υπουργός είναι ο Παπαληγουρας, που όταν τον βλέπεις στα παράθυρα θες να βάλεις μια φωνή στην Τρέμη «βάλτου καλέ μια καρέκλα στο πλάι του χριστιανού, κοιμάται, θα πέσει»- μπροστά τους φαντάζει Τσε Γκεβάρα.

Διαβάζοντας λοιπόν σημeρα για το νέο talk of the country, ειδα και τους γιους και τις θυγατερες των παλαιών πολιτικών, αυτων που οι γονοι τους εχουν κατακλυσει τα ψηφοδέλτια ...της ανανεωσης. Τι γιοι, τι κορες, τι ανεψουδια, όλα τα ...μωρά στην πιστα.

Αυτά λενε βέβαια ότι ειναι μωρα, αυτοι λένε ότι ειναι οι..νέοι... οι περισσότεροι εχουν τριανταρισει προ πολλου, αλλά τα ...παιδιά φταινε; Τα ...παιδιά τι να κάνουν; Περίμεναν να ξεκατσικωθουν τα σάψαλα απο την βουλευτική καρέκλα και την βουλευτική ...επιχείρηση.

Ακόμα και ο ...Αχ. σου λέει «δεν ολοκλήρωσα το πολιτικό μου έργο». Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, εσένα περιμένει να σε σταυρώσει μονο ο Αρχάγγελος πια, άλλο κουστούμι πρέπει να ράψεις τώρα, βρε θειε στα 80 δεν ....ολοκληρώνεις εύκολα, το λεει και ο Ασκητής, μην το παλεύεις. Όχι....θα ολοκληρώσω σου λέει. Αστον κι αυτόν να ολοκληρώσει, να πάει στο διάολο.

Μην σας φάει η περιέργεια και αρχίζετε να γκουγλάρετε τις σελίδες των γόνων για σπουδές και επαγγελματικά επιτεύγματα. Τζάμπα κόπος Το μόνο τυπικό προσόν τους είναι ότι είναι οι γιοι και οι κόρες των πατεράδων τους. Τα άλλα προσόντα τους...θα τα ανακαλύψουμε ...στην μακριά πορεία του χρόνου. Καλά να μας έχει βρε, ο Αγιος Προστατης αυτου του τόπου, και τα εγγόνια τους θα νταχτιρισουμε. Αλλά τουλάχιστον περιμενες βρε τριανταρη ...plus να φυγει ο μπαμπάς απο την καρεκλα, δεν έκανες και κάτι ...να περάσει η ώρα βρε αδερφέ... Πληγές έκανες από το ξύσιμο τόσα χρόνια μανάρι μου....

Συχωριανοί μου, η κοινωνία μας εκσυγχρονίζεται. Πάει πια η εποχή που ο πατέρας έκανε το πανωσηκωμα να το δώσει προίκα στην κορούλα (αχ Παυλίδη μου, αδικοχαμένος πηγες), έπαιρνε που λέτε δάνειο ο έρημος ο πατέρας, πουλαγε και εκεινο το χωραφάκι που ειχε στην Περα Παναγιά, να κάνει το μαγαζάκι στον κανακάρη, φύλαγε κατουρημένες ποδιές να τρυπώσει σε μια θεσούλα ...το παιδί. Αλλά και η προίκα εκσυγχρονίζεται.. Ο μπαμπάς δίνει προίκα στο ...παιδί, τις ψήφους του, τις ψηφους μας, ο μπαμπάς και η μαμά, τους δίνουν προίκα εμάς.

Δεν μου λες μπάρμπα, να βάλω φιόγκο στα μαλλιά ή θα με πάρει ο κανακάρης σου προίκα, με το πλύνε-βάλε μου;

Υ.Γ. Αυτά βλέπει ο Αλέξης... άλλο «παιδί» και αυτό, και ζηλεύει και πικραίνεται. Ο μπαμπάς του, ναι καλέ, ο ...λέγε με Αλέκο, μέσα από τη κωλοτσεπη του το πήρε το ζιργκόν. Α, ναι μπριγιάν δεν το έλεγες εκείνο το δαχτυλίδι... Πηραν άλλοι μπριγιάν.... και γκρινιαζαν ότι ειναι και θολά. Αυτός ο κακομοιρης... τι πηρε; "θα αποκτησει κάποτε αξία" του είπε, ο μπαμπάς.
Τελος πάντων, δεν είναι παιδί τώρα αυτό; Είναι παιδαγωγικά σωστό αυτό που έκανες μπαμπά Αλέκο; Μέχρι ο Πάντζας βρε, το περιγελάει το παιδί και του λεει ειμαι και εγώ αρχηγός. Καλέ ναι, είναι και ο Πάντζας ...συνιστώσα.

30 σχόλια:

aerostatik είπε...

επιστροφή στην εξουσία...

katerina είπε...

Μα για ποια επιστροφή μιλάς αεροστατε; Εδώ και 35 χρονια, στην εξουσία δεν ειναι... ο Λαός;
Εχει να ...βιαστει, επι δεκαετίες.

Αλλά ...ο Λαός,ειναι τελικά γένους θηλυκου. Και μάλιστα, αυτου του κλασικου ...θηλυκου, λέγε με γυναικουλα, που αφου ...το απολαυσει, μετά κλαιγεται, χυτπιεται και οδυρεται, ότι παρεσυρθη, καλέ μια μπυρα είπαν να πιουν και ...διεράγη ο υμένας παρα τη θέληση της.

apos είπε...

Και το κακό, Κατερίνα μου, είναι ότι τα παιδιά των γονέων που καλούνται να κληρονομήσουν την έδρα (ευτυχώς που καταργήθηκε στην Ελλάδα η Μοναρχία) δεν είναι καν παιδιά: είδα εκείνο τον υιό Χαραλαμπόπουλο και είναι πιο μεγάλος από τον πατέρα μου.
Δεν βαριέσαι. Η ώρα να περνάει. Αλλωστε σαν (κυρίαρχος) λαός, λατρεύουμε τις εκλογές.

Στέργιος είπε...

Υπόλοιπο από τη προηγούμενη ανάρτηση.
Άϊντε-άϊντε, τα σιδερικά (ανεμογεννήτριες) του 20 αι. που ακόμα έχει η Δανία μας τα πλασάρουν για σύγχρονη ιδέα. Εδώ κυρία μου έχουμε βιοτενχολογική γεωργοκτηνοτροφία (πράσινη) που βγάζει νέες κατσίκες παραγωγής 21ου αι.!!!

Καλά και τι θα τρώνε μωρέ τα συντρόφια στα κουτούκια που ήδη παράγγειλαν πιατέλες και μαχαίρια; (πιρούνια δεν χρειάζονται). Ανεμογεννήτριες θα τρώνε;;;; αχ Κατερίνα χάνεις επεισόδια από την… εξέλιξη! Και να ξέρεις, όταν η εξουσία μετακομίζει από το Κολωνάκι στον Κολωνό και από την αριστοκρατία στο λαό (!) γίνεται και αλλαγή των Restaurant με τα κουτούκια.

Να σου πω και ένα μυστικό; Εδώ είναι που τα χάλασε π ΓΑΠ με τον Σημίτη. Ο Σημίτης του θύμιζε πολύ τον εκσυγχρονιστή του περασμένου αιώνα.

Να σου πω και το άλλο μυστικό; Ο ΓΑΠ όταν έλεγε θα γίνουμε Δανία εννοούσε τις νέες βιοτεχνολογικές αγελάδες της όχι τις ανεμογεννήτριες. Ανεμογεννήτριες τις είπε χάριν παιδιάς γιατί αυτές γεννάνε με αέρα βιοϊατρικής, ξέρεις, όχι με σεξ όπως αυτές του 20αι που είχες φωτο στη προηγούμενη ανάρτηση, γελάδα με ωραία... γάμπα δεν ήταν; Τώρα γιατί το είπε; Μάλλον φοβήθηκε ότι με κατσίκες δεν χορταίνουν οι σύντροφοι στον νέο σοσιαλισμό.

Πως με είχες πει; Προβοκάτορα; Ψέμα είναι!

Μη μου θίγεις τον Αχιλλέα μου. Με κάνει να νοιώθω ακόμη παιδάκι που τον έβλεπα στους δρόμους των Σερρών να μας μοιράζει και καμιά καραμέλα. Όσο αυτός δεν ολοκληρώνει το έργο του, σημαίνει ότι εγώ είναι ακόμα νεολαία. Κάτω τα χέρια από τους πατριώτες μου. Λένε πάντως πως η κόρη του είπε είμαι… νινί ακόμη για βουλευτίνα… το ίδιο φυσικά και η εγγονή του!

Είδα και ένα ρεπορτάζ χθες με τις ωραιότερες υποψήφιες (ξανθιές ντε) να τρέχουν για ψήφους. Έλα μου όμως που δεν πέτυχα ούτε μια στο δρόμο! Μπορούμε να έχουμε το πρόγραμμά τους σήμερα να πάω να στηθώ και να απολαύσω «ωραία υποψήφια» να τη πάρω και φωτο και να την αναρτήσεις αντί για τις παλιόγριες που βάζεις;


Καλά μη σκοτίζεστε για τη πέτρα του δαχτυλιδιού του Αλέξη. Μόνο εγώ, που έκανα χρόνια αδαμαντόδετης, το διέγνωσα. Ήταν Μωζαΐτης κάτι σαν ίδιο διαμάντι αλλά όχι διαμάντι και με αξία άστα να πάνε. Οι καταναλωτές που το αγόρασαν την πάτησαν όπως με τις μετοχές «φούσκα». Όμως κάθε ψέμα έχει κοντά πόδια… Υποθέτω πως ούτε που σας πέρασε από το νου. Εμ, αν ήμουν γιατρός άλλη διάγνωση θα έκανα.

mahler76 είπε...

και τι να της πείς πως με όλα τα χάλια του ήταν ο καλύτερος έβερ ο κυρ Σημίτης? αχ μεγαλη μιζέρια οι εκλογές και οι εκλογικές κουβέντες.

μ είπε...

"φέρτε μου πίσω την Παπακώστα μου"

OXI, OXI, OXI!!!
Όποια άλλη θες, όχι αυτήν, σε παρακαλώ!

ΥΓ. Το γεγονός ότι επί 2009 παλεύουν για την πρωθυπουργία ένας Παπανδρέου και ένας Καραμανλής δεν είναι από μόνο του τιμητικό για το πολιτικό σύστημα και τους ψηφοφόρους του...

katerina είπε...

Καλημέρα Απος,
Προσφατα διαβάσα την ενδιάμεση εκθεση αξιολογησης του ERASMUS. Είναι ένα πρόγραμμα, με τ οποιο τα πανεπιστημια μπορουν να στέλνουν φοιτητές τους σε ένα άλλο πανεπιστημιο του εξωτερικού συνηθως για ένα διδακτικό εξαμηνο.
Το ποσο που δινεται σαν ημερησια αποζημιωση στον φοιτητή είναι πραγματικά μικρό, και συνηθως η στεγαση και η σιτιση γινεται σε κάποια εστία του πανεπιστημίου υποδοχής.

Ειχε λοιπόν η έκθεση, τα αποτελεσματα και τα πορισματα από τις συνεντευξεις των φοιτητών από 31 ευρωπαικές χώρες που συμμετέχουν στο προγραμμα , και βέβαια και των Ελληνων.
Η μιρλα των ελληνων φοιτητών, η γκρινια, λίγα τα λεφτά, κακή η εστια, το φαι δεν τρωγεται, μιρλα, μίρλα, μίρλα…

Και μετά …θυμηθηκα, ότι αυτά τα …"παιδάκια", ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχουν έλληνες γονείς. Ναι αυτους που συνοδευουν τα "παιδιά' τους να τα γραψουν στο Πανεπιστημιο, που ξέρουν τι μάθημα δινουν, που στελνουν τάπερ με φαγητό, που τα χαρτζηλικώνουν μεχρι τα γεραματα τους, που τους βρισκουν δουλειά, που στα 30 τους μένουν με τη μαμα και τον μπαμπά. Και βέβαια, αυτά τα υπερπροστατευμένα κακομαθημένα ..."παιδάκια', μολις βγάλουν το ποδαράκι τους από την γονική ζεστασια… γκρινιαζουν, μιρλιαζουν και πνιγονται στην τρικυμία μιας κουταλιας νερου.

Αυτή είναι η ελληνική οικογένεια Απος. Και αυτά τα «παιδιά» … ειτε θα πάρουν την δουλειά του μπαμπά ή θα χρησιμοποιησουν το κονέ και τις γνωριμίες του μπαμπά να βρουνε μια δουλεια να βολευτουν.
Και αν η δουλειά του μπαμπά ετυχε να είναι βουλευτής, υπουργός, Πρωθυπουργός … μα τη δουλειά του μπαμπά θα πάρουν.
Γιατί μας ξενίζει;
Οι γονεις μας είναι. Τα παιδια μας είναι. Εμεις ειμαστε.

Όσο για τον Χαραλαμποπουλο υιό… "παιδι' και αυτός…βρεφος….

katerina είπε...

Σε βλέπω πολύ μεσα στα πραγματα του ΠΑΣΟΚ, Στεργιε.
Εσυ εισαι βρε που του εισηγηθηκες αυτές τις ανεμοκατσικογεννητριες, και έχουν πέσει όλοι τα μπρουμυτα ανασκελα να αποκωδικοποιησουν το αναπτυξιακό μοντέλο;

Πάντως υπηρξε μια παραμετρος από το σχέδιο που σου διεφυγε. Δεν εχει σημασια αν θα έρθουν τουριστες στην Ελλαδα, σημασία έχει ότι οι Ελληνες θα κάνουν τουρισμό στην χωρα τους.

Που θές να πάς κυριε μου; Στην Δανία… σε 15 λεπτα πηγαινε στην Μακρονησο (μην πάει το μυαλό σου στο …κακό… αλλά να το θυμάσαι, η Μακρονησος πάει για …Δανια), εσεις κυρία μου στην Βαρκελώνη; Οριστε τα Γρεβενα… μην πεις δεν εχουν θάλασσα τα Γρεβενα, θα φέρει ο Χοσέ… Άλλος για Ολλανδια… μισή ώρα από την Ομονοια, στο Κορωπι.

Αλλά που να τα πιασετε εσεις τωρα τα αναπτυξιακά!!!! Χαλαλιζαμε την Μακρονησο για τα μουτρα σας, αντι να την κάνουμε παραδεισο…. Ενεργειακός Παρθενώνας βρε…

katerina είπε...

Μαλεράκο μου, εισαι πολύ νεος για τέτοια κενά μνημης… Αυτό μονο η κ. Δαφνη το λεει, α και ο Γιωργος ο Βέλτσος.

katerina είπε...

Μάνο, κατά πως πεσανε κάποια φυλλαδια στα χερια μου και κάποιες μουρες στην οθονη μου, παρακληση στην Παναγιά θα κάνουμε για την ...ακατανομαστη.

Όσο για τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρεου… και εχουμε και Μητσοτακηδες, μην ξεχνιόμαστε, τα εγραψα και παραπάνω στον Απος.

Όλοι αυτοι οι γονείς έκαναν και κάνουν ότι κάνει η πλειοψηφια των ελληνων γονιών για τα παιδια του. Τα βάζει στην γυάλα, τους βλαζει και έναν ορό και ζει από την ζωή τους. Τους εξασφαλιζει στεγη, τροφή (αθανατο ελληνικό ταπερ) και δουλειά. Προπαντός δουλεια.

Εχεις δει βρε Μάνο, σε όλο τον άλλο πλανητη μάνα να ξερει την Ιστορια του Γιαννακη και την Γεωγραφία της Μαιρουλας; Η Ελλαδα βρε, εχει κάνει πράξη την εκπαιδευση δευτερης ευκαιρίας.
Η Ελληνιδα μάνα, ότι δεν ξεστραβωθηκε να μάθει στο Δημοτικό, τα επαναλαμβάνει… να τα εμπεδωσει.
Αν πάς σε μια τραπεζα, στο ΙΚΑ, σε μια εταιρια και ρωτησεις για το Βυζάντιο, θα σε εκπληξουν οι γνωσεις της ελληνιδας μάννας… Και να ο Βουλγαροκτονος… και να …Κάτι άλλο δεν θυμαμαι, μιας που αρνηθηκα κατηγορηματικά να ασχοληθώ με αυτό το σπορ… Ο καθενας και το διαβασμα του… αλλά εγω δεν θα γινω ποτε βουλευτής για να μην προικισω μετά από χρονια το παιδι μου με την βουλευτική μου εδρα.

Κατόπιν όλων αυτών, ο έλληνας ψηφοφορος, εκτιμά και συμμεριζεται την προσπαθεια του έλληνα βουλευτή, υπουργου και κυριως Πρωθυπουργού... που τι πάραπάνω κάνει...εξασφαλίζει το παιδί του. Στο δικό του μετρο ο καθένας μας...

Leviathan είπε...

ekloges...oti xeirotero..variemai tragika... :) kali evdomada! :)

Ανώνυμος είπε...

Περιμένοντας, την κοκκινομάλλα!!!!

Είναι άξιο απορίας πως κατορθώνουμε ορισμένοι από εμάς, να καταγράφουμε στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, κάποιες ιστορίες καθημερινής τρέλας,
παραμένοντας πεισματικά καθηλωμένοι στην όχθη του ποταμού όπου πρυτανεύει
η λογική....
Την περασμένη Τρίτη υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας μίας σκηνής, που έσφυζε αλλοφροσύνης και επιτρέψτε μου τον αδόκιμο όρο γαϊδουροσύνης. Ασφαλέστατα τα ζώα είναι ανώτερα από το ανθρώπινο γένος, αφού δεν κατέχουν υστεροβουλία, ιδιοτέλεια, ούτε μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε απαίδευτα η ακατέργαστα , ενώ αντιθέτως στους ανθρώπους πλέον το κάνουμε με μεγάλη ευχέρεια, τις περισσότερες φορές όχι αδίκως.
Τρίτη λοιπόν στην περιοχή του Κολωνακίου βρίσκομαι για δουλειές και μπροστά μου παρκάρει μία λιμουζίνα-διαστημόπλοιο, γερμανικής κατασκευής. Ο οδηγός της ομοίως ιδιοκτήτης της χωρίς να έχει θεαματικό στραβισμό, αγνοεί επιδεικτικά την
σήμανση που ρητώς και απεριφράστως απαγορεύει την στάθμευση επάνω ή μπροστά στην μπάρα, αναπηρικών αμαξιδίων. Κλειδώνει το αυτοκινητάκι του μαζί και τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες μέσα στο σπίτι του, χωρίς να του αφήνει σπιθαμή χώρου στην είσοδο του σπιτιού του.
Ο κύριος κατευθύνθηκε σε ένα coffee bar απέναντι, ενώ εγώ με ένα κεφάλι να καίγεται σαν να το είχα βουτήξει σε ασβέστη από αυτό που είδα, συνέχισα προς διεκπαιρέωση των εργασιών μου.
Ομολογώ ότι καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών μου, συλλογιζόμουν, τις συνέπειες που θα έπρεπε να υποστεί η αδιαφορία , του νεόπλουτου κωθωνιού.
Τελείωσα τις δουλειές μου και ασκαρδαμυκτί επέστρεψα με κακές σκέψεις να
κλωθογυρίζουν το μυαλό μου, στο επίμαχο σημείο. Ε, ναι λοιπόν οι σκέψεις μου παράλληλα τώρα με τους φόβους μου επιβεβαιώθηκαν.
Ένας ηλικιωμένος με το αναπηρικό αμαξίδιο του είχε εγκλωβιστεί στην ξώπορτα του σπιτιού του με τον γιό του να ψάχνει τρόπο απεγκλώβισης του. Κλαίγοντας μου ψέλλισε ότι ο υιός του είχε πάρει άδεια απ’την δουλειά την συγκεκριμένη ημέρα για να πήγαιναν βόλτα…
H αστυνομία ενημερώθηκε εγκαίρως αλλά προφανώς αγρόν ηγόραζε. Κάπου
θα έκοβε κλήσεις σε μη κρανοφόρους, ανησυχώντας για την σωματική ακεραιότητα τους……
Ο κύβος ερρίφθη, διέσχισα τα λίγα μέτρα από το coffee bar, εκεί όπου είχε αράξει πολύ ώρα τώρα την ασυνειδησία, την αναισθησία του ο κάτοχος της limo.
Μόλις πατώ το πόδι μου στο coffee bar τι αντίκρισα; Αντίκρισα έναν "άνθρωπο"
να έχει παρατηρήσει το όλο συμβάν αλλά να μην επιθυμεί να αποχωριστεί τον
Fredo καυλιchino καφέ του, στο ποτήρι με την απεικόνιση της ξεκωλοκοκκινομάλλας!!!!!
Υποθέτω ότι θα έβγαινε να πάρει το αυτοκίνητο, μόνον με την εμφάνιση της αστυνομίας.
Τον στόλισα αν και δεν το συνηθίζω με αρκετά παράσημα-επίθετα ενώ επεχείρησα
νωρίτερα να επιχειρηματολογήσω με το απονεκρωμένο πνεύμα του.
Ο άνθρωπος με το ειδικό πρόβλημα απεγκλωβίστηκε χάριν στους ενοίκους του
ισογείου οι οποίο προς επίρρωση, τον σήκωσαν επάνω από το αμάξωμα. Καλά διαβάζετε προκειμένου όπως έμαθα αργότερα ο επιχειρηματίας στο επάγγελμα να
μην αποχωριστεί την fredo chino κοκκινομάλλα του, άφηνε συνάνθρωπο του να νιώθει ότι χάνει την αξιοπρέπεια του κουβαλώντας τον πάνω από το τετράτροχο.
Έως πότε θα εξακολουθούμε να βιώνουμε την κρατική αναλγησία;Γνωρίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο σου Πολιτεία! Μόνο τόσο μπορείς,ισως λίγο χειρότερα...
Εδώ ήσουν κοκκινομάλλα, στην παιδεία καστανόξανθη, στην υγεία μαυρομάλλα.κοκ.
Γνώριζε ότι οι αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σου, δεν πρόκειται να βελτιώσουν επουδενί τον χαρακτήρα σου…..
Στις 4 του Οκτώβρη, θα χουμε μια απ’τα ίδια, δυστυχώς!

P.S Καλό φθινόπωρο και καλά κρασιά!!

HUDSON

Kος Μηδενικός είπε...

Λίγο ισοπεδωτική σε βρίσκω σε αυτό το post, αλλά έχεις ένα Point. Και μέσα από την υπερβολή βγάζεις ένα στοιχείο που πρέπει να αναδειχθεί.

Μου θυμίζεις πάντως μια συζήτηση που είχα τις προάλλες με τον πατέρα μου. Μιλάγαμε για την αποπομπή Σημίτη και γενικά για το πρόχειρο ξεκαθάρισμα που έκανε ο Γιώργος. Προσωπικά (παρότι υποστηρικτής αρκετά του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ) νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή απόφαση να αποσυρθούν κάποια ονόματα από εκείνη τη περίοδο. Και με τρόπο μάλιστα αρκετά "Σημιτικό" (aka εκβιαστικό). Βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα προσωπάκια που θα ήθελα να λείπουν. Και συγκεκριμένα στο τραπέζι ετέθη το όνομα της μεγάλης μου "αγάπης", της Μιλένας. Που χειρότερο δεν έχω από δαύτη. Αυτή και την Παπακώστα...ωχ Θέε μου, Θέε μου!!! Και Κατερινιώ μου ξέρεις τι είπα; Υπάρχουν μηχανισμοί - καλώς ή κακώς - μέσα στα κόμματα. Ένας πρόεδρος δεν μπορεί για πολλούς λόγους να πετάξει όλο τον κόσμο έξω. Από εκεί και πέρα όμως ευθύνη έχουμε εμείς!! Μπορεί να μου αντικρούσεις ότι είναι μια πλασματική ευθύνη ανάμεσα σε μια προδιαλεγμένη κάστα. Αν και δεν θα είναι εξαιρετικά λάθος να πει κανείς κάτι τέτοιο, νομίζω ότι διακινδυνεύει μια υπεργενίκευση του τύπου "όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι". Δεν είναι έτσι! Ο καθένας μας έχει την ευθύνη του για το ποιοι μπαίνουν σε αυτή τη ρημαδοβουλή. Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.

Αν, λοιπόν, ανεχόμαστε να είμαστε η προίκα του κάθε υιού και θυγατέρας ενός υπερήλικα καρεκλοκένταυρου, τότε να μην τολμήσουμε να ξαναφωνάξουμε. Να μην βγάλουμε λαλιά. Τα προικιά ως γνωστόν...δεν μιλάνε!!

pentanostimi είπε...

κατερίνα μου καλο το ποστ αλλά δεν εχει δράκο....η μηπως εχει...την αγία ελληνική οικογένεια που φτιάχνει αυτα τα αγρια μωρα ετων 30 που δεν ξερουν να δεσουν τοα κορδονια τους....ξερω γω,μπερδεύτηκα

cinderella είπε...

Ωραίο πόστ αλλά ξέρεις το του λέιπει εε; Η ετικέτα "η Κατερίνα εκλογο - ξελογιάζεται" που με τρελαίνει!!!

habilis είπε...

!!!
Mισές δουλειές κάνουν οι πολιτικοί.

Ρε Κωστάκη βάζεις το μπάρμπα σου ,το αίμα σου , υποψήφιο,διορθωσε και το αλφάβητο του ψηφοδελτίου στο νομό Σερρών.

Ρε Αλέκο , ντουφλουτσά έπαθα βλέποντας τον Πάντσα στο αξέχαστο πάνελ της φετινής ΔΕΘ γλάστρα .
Να ακούσω τον Πάντσα να μιλάει για την υπέρβαση του συστήματος των 2 κομμάτων, και ας πεθάνω στα γέλια μιας και δεν έχω γελάσει με ούτε μία από τις ταινίες του στον αθάνατο Ελληνικό κινηματογράφο.

habilis είπε...

Το post σου εξαιρετικό και εύστοχο!

Θανασης Ξ. είπε...

Το αίμα νερό δεν γίνεται..

katerina είπε...

Γεια σου Λεβιάθαν. Εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν βαριέμαι, ή χαζευω ή συγχυζομαι.
Αλλωστε νομίζω ότι αυτή η ανθρωπογεωγραφία που μας προσφερεται απο τα ΜΜΕ, ειναι εξαιρετικά διασκεδαστική.

katerina είπε...

Hudson, καλώς ήρθες και καλό χειμώνα (λάτρης του χειμώνα εγώ) και καλά κρασια.

Ξερεις τι σκέφτομαι, ότι εκτός όλων των άλλων ήταν ΚΑΙ ανοητος.
Ναι, και τωρα που το σκεφτομαι συνηθως οι αγενείς, ειναι απλα ανοητοι.

Θα μπορουσε αφου παρκαρε κλεινοντας την διαβαση των πεζών, και αφου εμφανιστηκε και ο άνθρωπος στο αναπηρικό καροτσάκι, να βουτηξει την γοητευτική κοκινομάλα, να την βάλει στο ...γοητευτικό αυτοκινητο, να ξεπαρκάρει και να την πάει κάπου πιο ρομαντικά απο το da capo ή την βιβλιοθήκη.
Στην πραγματικότητα ειχε την ...χρυση ευκαιρία στα χέρια του.
Αλλά ήθελε την χρυση ευκαιρία;

Όχι. Το πιθανότερο ήθελε, όχι να μοιραστεί την ηδονή με την κοκινομάλλα, αλλά να χρησιμοπιησει την κοκινομάλλα για την άλλη ...μεγάλη νεοελληνική ηδονή, την ...υψιστη επιβεβαιωση. "Εχω τη πολυτελή τερατωδη λιμουζίνα- διαστημοπλοιο, έχω και την κοκινομάλα (υποθέτω εξισου ...λιμουζινα), κοιταξτε με, δοξαστε με...". Αυτη κι αν ειναι...ηδονή.

Λυπάμαι, που θα διαφωνήσω μαζί σου, στο ότι το άτομο με την εμφανή αναπηρία, ήταν σε δυσμενεστερη θέση απο τον ...φίλο μας.

Πιστευω ακραδαντα, ότι ο ιδιοκτητης της λιμουζινας-διαστημοπλοίου και της λιμουζίνας-κοκινομάλλας, ειχε ΠΟΛΥ μεγαλύτερο βαθμό αναπηρίας, απο τον άνθρωπο στο αναπηρικό καροτσάκι. Αρα εχρηζε και μεγαλυτερης βοηθειας...

katerina είπε...

Zero, μα ακριβώς έτσι ειναι. Το να ριχνουμε το αναθεμα στους πολιτικούς, ειναι απολυτα άδικο. Το λέω, τόσο καιρό, για αυτο που ειμαστε σαν πολίτες .... και πολύ μας πεφτουν οι πολιτικοί που έχουμε.

Αν σιχαινομαι, κυριολεκτικά όμως ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ, κάτι τυπους στυλ Λαζόπουλου και όχι μόνο, αν τους θεωρώ απειρως χειροτερους ακομα και απο τις Παπακωστες και τις Μιλένες, ειναι γιατί ο λαικισμός, αυτο το ύπουλο φασιστικό λαικιστικο στυλάκι, αχ...καημένε Λαέ, και να σου η συγκινηση, και να σου ο πονος και το πάθος, και να σου οι επικολυρικές μουσικές... ειναι πολύ πιο επικινδυνο απο τον όποιοδήποτε χειριστο πολιτικό. Ειναι αυτο που διαβρωνει πολύ πιο αποτελεσματικά, την στοιχειωδη συνειδηση μας. Το πραγματικό όφελος μας, το λίγο πιο μακρυα απο το δαχτυλο μας που μπορουμε να δουμε. Μας χαιδευει...και μετά εμεις συνεχιζουμε να ...χαιδευομαστε μόνοι μας...Ε, το «αυτοχαιδεμα»... εχει συνηθως ολεθριες συνεπειες. Εδώ κολλαει γάντι το ότι ...η μαλακια κουφαινει.

Κουφαθηκαμε, γιναμε αυτιστικοί, και σε αυτιστικους πολιτες, μονο αυτιστικοι πολιτικοι πουλάνε

Ναι τα κομματα δεν έχουν απλά μηχανισμούς, τα κομματα ειναι ΜΟΝΟ τεραστιοι μηχανισμοί. Αλλά ξέρεις, καλά κάνουν, γιατι τελικά οι μηχανισμοί ειναι εξαιρετικά επιτυχημένοι, ναι τελικά επιτυγχάνουν το στόχο τους.

Αρα ο μηχανισμός φταιει; Όχι, φταιει αυτός που επιβραβευει με την ψηφο του, τον μηχανισμό. Και μη μου πεις ότι οι Ελληνες ειναι ένας ...ανυποψιαστος λαός... που οι άθλιοι τον εξαπατουν...

Όσο για τον Σημιτη... δεν μπορώ να διανοηθώ, πως ένας άνθρωπος εξηντατοσο χρονών, μπορεί να αυτογελιοποιειται κατα αυτον τον τρόπο. Αναρωτιομουν πάντα, χεσε μωρέ και τους πολιτες και το Λαό, και τα ...μεγάλα και τα υψιπετή. Πέντε ανθρωπους που σε αφορουν, που τους αγαπάς, δεν εχεις να σκεφτείς ότι ειναι τραγικό να κλωτσας έτσι την αξιοπρέπεια σου; Πόσο κάτω να πεσεις; Ποσο να εξευτελιστείς; Ποσο να γινεις ρόμπα για ένα άδειο πουκάμισο... Αλλά βλέπεις η ....Ελένη τυφλωνει, απο εποχής τρωικου πολέμου.

katerina είπε...

Πεντανοστιμη μου, ναι ακριβώς αυτος ειναι ο δράκος. Η δική μας παθογενεια. Η άρρωστη ελληνική οικογενεια, η άρρωστη ελληνική κοινωνια.

Το «παιδί»... τρελαινομαι όταν το ακουω.... Τρελαινομαι όταν ακουω για την διαγενεακή δικαιοσυνη που τωρα μαθές διαταραχτηκε. Τρελαινομαι όταν ακουω, ότι το όνειρο της γενιάς των 700 ευρώ ειναι να γινουν οι υπάλληλοι των ...900 ευρω, ακομα και των 2000 ευρω.
Τρελαινομαι, όταν οι παππουδες και οι προπαπποι μας, πολέμησαν με θεριά, με πολέμους, με πεινα, με στερηση, με μεταναστευση, κάποιοι αναλφαβητοι γιατί τότε η πρωτοβαθμια εκπαιδευση ήταν μεγάλη πολυτελεια, και ...ΕΧΤΙΣΑΝ.

Τρελαινομαι όταν το όνειρο ΖΩΉΣ του εικοσαρη, ειναι να διοριστεί μονιμος και να ειναι ...ασφαλής.

Κι αν λατρευω, ναι το εξομολογουμαι δημοσια, ΛΑΤΕΡΥΩ τους μεταναστες, ειναι για ένα και μονο λόγο... και αυτος ΔΕΝ ειναι ανθρωπιστικός.

Τους λατρευω, υποκλινομαι και ναι τους ΖΗΛΕΥΩ, γιατί στα μάτια τους βλέπω, αυτο που πεθανε στα δικά μας μάτια. Η διψα για ΖΩΗ, για δημιουργία, για ΝΙΚΗ.
Ναι ειμαι πια ρατσιστρια με τους ...δικους μας, με αηδιαζουν αυτοι οι μιζεροι, γκρινιαρηδες, ευνουχοι της ΖΩΗΣ και της ΜΑΧΗΣ, ελληναραδες, που ουτε ανεμομυλους δεν εχουν τα αρχιδια να κυνηγησουν.

katerina είπε...

Cindy γλυκεια μου, δεν ειμαι σε φάση ...ξελογιασματος. Ειμαι σε φάση περισυλλογής.

Αν έβαζα μια ετικέτα, θα ήταν.... «μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια». Και μάλλον, αυτη θα βάλω.

katerina είπε...

Καλημερα habilis,
Λοιπόν αν οι ιστορικοι του μελλοντος μας, ...αν υπάρχει μέλλον δηλαδή... έπιαναν την άκρη του νηματος, νομιζω ότι ο Παντζας ειναι ένα απο τα χαρακτηριστικά νηματα. Και δηλώνει κάτι, μια παραμετρο που τα ηθικολουγουντα ΜΜΕ, που απευθυνονται σε ηθικολογους πελάτες, δεν σχολιαζουν παρα εξ απαλών ονυχων.

Το μεγάλο γλέντι στην...Αριστερά, ειναι το χρημα της κρατικής ενισχυσης. Ετσι και τολμαγε να κατεβει ο ΣΥΝ μονος του(στοιχειωδώς αξιοπρεπής λυση), θα έμενε ο ΣΥΡΙΖΑ με την σφραγιδα και το χρημα. Ο Παντζας το ...εχει ξανακάνει με το ΔΗΚΚΙ.

Κληρονομοι... του εξ αδιαιρετου, η ...αντισυστημική (και ένα τελαρο μπάμιες) αριστερά, δεν μοιραζουν μονο καρεκλες, οι καρεκλες πισω τους έχουν...και μαξιλαρακι...
Αυτο το μαξιλαρακι για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ, ειναι μεγάλη δουλειά.

Αλλά δεν πειραζει βρε, αυτοι θα μας σωσουν απο τις δαγκανες του ανηθικου δικοματισμού.

katerina είπε...

Θαναση μου, δεν τα έμαθες τα νεα... δεν υπάρχει πια αιμα, μόνο νερό.
Το πάθος του αιματος...τελειωσε.

Xavier είπε...

"Τους λατρευω, υποκλινομαι και ναι τους ΖΗΛΕΥΩ, γιατί στα μάτια τους βλέπω, αυτο που πεθανε στα δικά μας μάτια. Η διψα για ΖΩΗ, για δημιουργία, για ΝΙΚΗ.
Ναι ειμαι πια ρατσιστρια με τους ...δικους μας, με αηδιαζουν αυτοι οι μιζεροι, γκρινιαρηδες, ευνουχοι της ΖΩΗΣ και της ΜΑΧΗΣ, ελληναραδες, που ουτε ανεμομυλους δεν εχουν τα αρχιδια να κυνηγησουν."

Ουάου! Γοητευμένος...

katerina είπε...

Καλέ μου Xavier, εγώ σου χρωστάω κάτι...

Αφιερωμένο!!!!!

Στέργιος είπε...

Μπαμπά γιατί ψηφίζουμε Παπανδρέου;
-Δεν ξέρω παιδί μου, το ίδιο ρώτησα και γω τον παππού σου, όταν ήμουν παιδί, και απάντηση δεν πήρα.
-Και τι σου είπε δηλαδή;
- ότι το ίδιο ρώτησε και αυτός τον προπάππο σου, και απάντηση δεν πήρε.
-Μεγάλο ριάλιτι σόου ε; λες να προλάβω το τέλος;

pentanostimi είπε...

ψηφίζω στεργιο
καλημερα κατερίνα και keep walking

Xavier είπε...

Ω, ευχαριστώ...