Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ποιος φοβάται την ...Αλέκα Woolf;

Αλήθεια ποιο μπορεί να είναι το αντικείμενο ενός Ψηφίσματος που υιοθετείται από σχεδόν σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και σχεδόν οι ΜΟΝΟΙ που είτε το καταψηφίζουν, είτε απέχουν είναι ΟΛΟΙ οι Έλληνες Ευρωβουλευτές; Χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των Ελληνικών Κομμάτων;
Τι μπορεί να καταδικάζει αυτό το Ψήφισμα;. Σε τι μπορεί να αναφέρεται αυτό το ψήφισμα που βρίσκει τόσο ...μονοκούκι ενωμένους ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Ευρωβουλευτές;

Στις 2 Απριλίου τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, το Ψήφισμα με θέμα «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός».Το υπεψηφισαν 544 Ευρωβουλευτές, το καταψήφισαν 44, και 33 Ευρωβουλευτές απείχαν.

Το Ψήφισμα αυτό, καταδικάζει ΟΛΑ τα εγκλήματα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα, από όπου κι αν αυτά προέρχονται.. Το ψήφισμα αυτό καθιερώνει την 23η Αυγούστου, (ημέρας σύναψης του Συμφώνου Molotow-Ribbentrop) ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.
Σημείο ΙΑ του αιτιολογικού
«Η Ευρώπη δεν θα ενωθεί ποτέ, εάν δεν μπορέσει να καταλήξει σε κοινή θεώρηση της Ιστορίας της. Δηλαδή εάν δεν αναγνωρίσει ως κοινή κληρονομιά τον ναζισμό και τον σταλινισμό , εάν δεν διεξαγάγει έντιμο και ουσιαστικό διάλογο για τα εγκλήματα αυτών των καθεστώτων».
Σημείο ΙΔ του αιτιολογικού
«Εκτιμώντας ότι, από την οπτική γωνία των θυμάτων, δεν έχει σημασία ποιο καθεστώς τους αφαίρεσε την ελευθερία, τους βασάνισε ή τους δολοφόνησε, για οποιονδήποτε λόγο»


Στην Ελλαδα του 21ου αιώνα, αν είσαι αντι-αμερικανός, αν είσαι αντι-ευρωπαίος, αν είσαι αντι-δυτικός, αν είσαι αντι-ιμπεριαλιστής, αν εισαι αντι-ρατσιστής (τρόπος του λέγειν βέβαια), είσαι ...προοδευτικός με την βούλα. Αλλά είναι έγκλημα καθοσιώσεως να είσαι αντι-σταλινικός. Ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, σύμφωνα με τα πολιτικάντικα τερτίπια των ελληνικών κομμάτων, ΟΛΩΝ των ελληνικών Κομμάτων, το να είσαι αντι-σταλινικός, έχει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος. Το γιατί... το αφήνω στην κρίση του καθενός...

Αξίζει ίσως να αναφέρω την στάση του κάθε Κόμματος, στην συγκεκριμένη ψηφοφορία... έτσι για την ιστορία.

Το ΚΚΕ, ...ως όφειλε και όπως ορθώς συμπεράνατε... το καταψήφισε μιλώντας για «ενορχηστρωμένη αντικομουνιστική επίθεση της Ευρώπης των μονοπωλίων...μπλα μπλα μπλα». Είναι γνωστό άλλωστε ότι, στο τελευταίο του συνέδριο το Κόμμα (το Κ πάντα κεφαλαίο), ανέδειξε την πιο μαύρη περίοδο του σταλινισμού (1936-1939) ως την καλύτερη περίοδο οικοδόμησης του «σοσιαλισμού». Και η Αλέκα με την παρέα της, ως νέα Ηρωδιάς (ε, Σαλώμη δεν την λες, ούτε ...ποιητική αδεία), πήρε τα κεφάλια όσων της έκοβαν την θέα από το εικόνισμα του Στάλιν. Τώρα μάλιστα στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος...για τις ευρωεκλογές, με συνδρομή πάνω από 20 ευρώ θα παίρνεις δώρο και το εικόνισμα του Ιωσήφ, με ξύλινη κορνίζα σκαλιστή, να το βάζεις στην κρεβατοκάμαρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε... Δεν την γλίτωσε βέβαια... ξαμόλησε η Αλέκα, το πρωτοπαλίκαρο και τον έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ έναν παρά... «την κοπάνησε, από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το κατάπτυστο ψήφισμα» ...έκραξε τον ΣΥΡΙΖΑ ο σύντροφος Μαΐλης. Άλλωστε το παιχνίδι πια στον ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν πάρει πάνω τους όσοι εκ του ΚΚΕ προερχόμενοι, χωρίς να αναθεωρήσουν ούτε κατά κεραία απόψεις και συμπεριφορές που τους ανέδειξαν κάποτε σε προσβεβλημένα στελέχη ενός σταλινικού κόμματος είναι πια οι κύριοι ιδιοκτήτες του σπιτιού. Μαξιμαλισμοί, κοινοτυπίες, ατάκες, αλαζονικοί λεκτικοί ακροβατισμοί... και ακτιβισμός από τηλεοράσεως. Οι επαγγελματίες επαναστάτες σοφοί... ασχολούνται τώρα με την ποίηση... με τον σταλινισμό δεν έχουν χρόνο... Απέχουν...

Το ΠΑΣΟΚ το καταψήφισε επίσης ...πετώντας με άκρατο πολιτικαντισμό, την μπάλα στην εξέδρα ή στους ...ιστορικούς... που πρέπει να ερμηνεύσουν. Όσον αφορά στην ημέρα μνήμης για τα θύματα των αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι αυτή «εξομοιώνει κατά απαράδεκτο τρόπο δύο ανόμοια κομμάτια της Ιστορίας που το καθένα είχε διαφορετική αφετηρία και που για διαφορετικούς λόγους έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του Ευρωπαίου πολίτη». Εντυπωσιακό;;;;


Το ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο πως έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του Ευρωπαίου πολίτη, αλλά ...η σκιά του ΚΚΕ βαριά, το πολιτικό κόστος... μεγάλο, για να ...καταδικάσει και αυτό σαν Κομμα, αυτό που έχει «καταδικαστεί στην συνείδηση του Ευρωπαίου πολίτη».
Το ψήφισμα βέβαια δεν αναφερόταν ούτε στις αιτίες του Ναζισμού, ούτε στις αιτίες του σταλινισμού, την φρίκη από όπου κι να προέρχεται καταδίκαζε. Αλλά η Ματσούκα ... δεν βρήκε εύκαιρο κανέναν να της εξηγήσει τις άγνωστες λέξεις... εκεινο το "holodomor" πολύ την βασάνισε, ο Πάγκαλος δεν πιάνει ...Βρυξέλλες, άσε που κυνηγούσε το κατσίκι για το Πάσχα, άσε που τον λέει και χοντρό ο Ριζοσπάστης και τον πιάνει το παράπονο... κοινώς λεονταρισμοί επικοινωνιακής κατανάλωσης, το ψήφισμα στο ντούκου πέρασε.

Η Νέα Δημοκρατία προτίμησε την αποχή. Η αποχή για την Ν.Δ., δεν είναι πια στάση... ιδεολογία είναι. Η δικαιολογία που υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές της είναι ότι «η αποτίμηση των ιστορικών γεγονότων αποτελεί αποκλειστικό έργο των ιστορικών και όχι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».... Καλό το παραμύθι σας ...αλλά δεν έχει Δράκο... Στο ερώτημα γιατί λοιπόν να μην ψηφίζουμε τους ιστορικούς... μην απαντήσετε... είναι απλά ρητορικό...

Ο ΛΑΟΣ, επίσης δεν έμπλεξε με τα ζόρικα. Απείχε και αυτός... Άλλη κουφαμάρα αυτή...Τώρα τον σταλινισμό φοβήθηκε να καταδικάσει, τον ναζισμό... θα σας γελάσω. Δεν ευκαιρούν να μας εξηγήσουν κι αυτοί, ο Πρόεδρος τσακώνεται με τον Καραμανλή για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας που συγκατοικούν, όλη μέρα τρέχει στα ακτινολογικά εργαστήρια και στους μαγνητικούς τομογράφους ...μετρώντας, κόβοντας και ράβοντας με ...προσήλωση στο Σύνταγμα, την «συνείδηση» των βουλευτών του.

Και αυτή η ρημάδα η Συνείδηση... είναι μια λέξη με τόσες πολλές και αντιφατικές ...ερμηνείες στην ελληνική γλώσσα. Μπερδεμενη έννοια, ζόρικα πράματα...

Πολλά είπα, μακρηγόρησα... Άλλωστε τι να πω, το γεγονός είναι τόσο ισχυρό από μόνο του. Στο μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Έλληνες ευρωβουλευτές... επιφυλάχθηκαν, να συζητήσουν τα έργα και τις ημέρες του Ιωσήφ με την Αλέκα και την παρέα της.

...Κανονικά θα έπρεπε να ...ντρέπομαι που διαφωνώντας καθέτως, οριζοντίως πλαγίως και διαγωνίως επί του θέματος, με όλη την πολιτική σκηνή της χώρας, με όλα τα Κόμματα, με όλους τους Έλληνες «προοδευτικούς» , επιμένω να θεωρώ μνημειώδες το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 2ας Απριλίου, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός». Το Ψήφισμα που καταδικάζει, όλα τα εγκλήματα, όλη την φρίκη στην Ευρώπη του 20ου αιώνα, ΑΠΟ ΟΠΟΥ κι αν αυτή προέρχεται, όπως αυτή κι αν έχει βιωθεί, από όποιους κι αν έχει βιωθεί γιατί... «από την οπτική γωνία των θυμάτων, δεν έχει σημασία ποιο καθεστώς τους αφαίρεσε την ελευθερία, τους βασάνισε ή τους δολοφόνησε, για οποιονδήποτε λόγο».

Μπορείτε, να με κατατάξετε στις ...σκοτεινές δυνάμεις της αντίδρασης, μπορείτε να με δείξετε με το δάχτυλο ως ...μαύρη, ως ...αντιδραστική, ...δεν θα πω κουβέντα... Δεν υπάρχει κουβέντα για να πω...

134 σχόλια:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

ωραιότατος παραλογισμός
-η-
κακόπιστη προπαγάνδα..???
...ξεκινόντας από το ορθότατον
και αληθές σημείο του κειμένου..:

«από την οπτική γωνία των θυμάτων, δεν έχει σημασία ποιο καθεστώς τους αφαίρεσε την ελευθερία, τους βασάνισε ή τους δολοφόνησε, για οποιονδήποτε λόγο»

θέλω να ρωτήσω
1.εάν έχεις διαβάσει το περιβόητο
αυτό ψηφισμα..;
2.εάν βρήκες έστω και μία λέξη εναντίον των υπολοίπων εγκληματιών
της ευρώπης,αρχής γενομένης των
βασιλικών και εκκλησιαστικών οίκων
καί όλων των άλλων Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ της οικουμένης..;
3.εάν πιστεύεις ότι η πρακτική
-δύο μέτρα και δύο σταθμά-
είναι ευεργετική/εποικοδομιτικη
για την ευρωπαική ένωση και τους
πολίτες της...

John 25aris είπε...

Πέστα χρυσόστομη πέστα!Συμφωνώ και επαυξάνω!Πιο ωραίο τρόπο να πω τα ίδια ακριβώς πράγματα δεν θα έβρισκα!Μπράβο και πάλι μπράβο!Άντε να δούμε σε τι επίπεδα θα φτάσει ο ελληνικός παραλογισμός πλέον...Ανέκδοτο θα γίνουμε με τους σταλινοτσολιάδες επιτέλους!Φονιάς ήταν ο άνθρωπος, πώς να το κάνουμε;!Ελπίζω να αντέξεις τη γνωστή "αριστερή κριτική" που θα δεχτείς γιατί πίστεψε με θα φτάσει σε τρομακτικά σημεία...
Μου έφτιαξες τον ύπνο Κατερίνα!

gyristroula2 είπε...

Το ΚΚΕ προσφάτως κατήγγειλε καθηγήτρια ιστορίας που είχε δώσει σημειώσεις στους μαθητές της εξομοιώνοντας ναζισμό και σταλινισμό.
Είναι απλό, Κατερίνα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, όλες οι πολιτικές δυνάμεις την έχουν μόνο ρητορικό δεκανίκι, κανείς δεν πιστεύει πραγματικά σ' αυτήν. Εντάξει κακός ο ναζισμός κι ο φασισμός, αλλά ο σταλινισμός έχει το άλλοθι πως έγινε για το καλό του λαού, για τον σοσιαλισμό και την οικοδόμηση του κομμουνιστικού κράτους, για να προστατεύσει την ΕΣΣΔ από τους ιμπεριαλιστές.
Αυτή η ιδεολογική παθογένεια δεν είναι απλώς ένα νοσταλγικό κατάλοιπο, ένας αναχρονισμός, διατρέχει σε βάθος και σε έκταση τη νοοτροπία κομμάτων, παρατάξεων, και ημών των ιδίων, και παράγει τον πολιτικό αμοραλισμό που καταδυναστεύει τη χώρα μας.

apos είπε...

Καλημέρα Κατερίνα μου,

Γιατί περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους Έλληνες ευρωβουλευτές; Όλοι γνωρίζουμε τα κριτήρια επιλογής τους. Σιγά μην έμπαιναν στον κόπο να ψηφίσουν στην Ευρωβουλή και να τους κυνηγάει μια ζωή η Λιάνα Κανέλη να τους θυμιατίσει με το τσιγάρο της. Λίγο το έχεις να σου κρεμάσει την ταμπέλα του «αντικομμουνιστή» ο Περισσός; Καλύτερα να είχες μπάρμπα γερολαδά στην Κατοχή. Αρα πάμε για καφέ au lait στην Petite France του Στρασβούργου και ησυχάζουμε με τις ψηφοφορίες.
Όπως βλέπεις θα κάνουμε ευρωεκλογές με το τριάρι του Παυλίδη, τα τηλέφωνα της Siemens και τα οικόπεδα των τράγων..

Έχουμε τα ευρωκόμματα που μας αξίζουν και τη Ματσούκα που μας αξίζει. Μην σου πω και το ΚΚΕ που μας αξίζει. Ειδικά αυτό.

Φονιάδες των ψαριών, πελεκάνοι

(ή κάτι τέτοιο)

katerina είπε...

Καλη σου μέρα B.Bimbo και καλως ήρθες,

Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες.
Σε παραπέμπω στο Ψηφισμα στο οποίο πάς πολύ ευκολα, κλικάροντας το link που έχω βάλει στην αναρτηση.

Και μάλλον εσύ δεν το διαβασες.
Αν λοιπόν διαβασεις και τα έχοντας υπόψη αλλά και το αιτιολογικό του, θα δεις ότι αναφερεται ΣΕ ΟΛΑ, τα αυταρχικά καθεστωτα, σε όλες τις εκκαθαρίσεις, σε όλα τα μαζικά εγκληματα στην Ευρωπη του 20ου αιώνα. Από το Φρανκικό καθεστώς μεχρι την Σρεμπρένιτσα.

Προφανως δεν αναφερεται ουτε στις Σταυροφορίες (στον 20ο αναφερεται), προφανώς δεν αναφέρεται ουτε στο Ιρακ( στην Ευρωπη αναφερεται), όσο για τον ...Ρουσβελτ... ήταν απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Μακρυα απο εμένα ο μαξιμαλισμός... ότι ξαφνικά ένα Ψηφισμα λύνει ως δια μαγείας, όλα τα προβλήματα, και βάζει την ιστορία ...στις αντικειμενικές της διαστάσεις. Η ιστορία δεν ειναι ποτέ αντικειμενική.

Μακρυά απο εμένα η σκέψη, ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν ειναι πολιτικό όργανο και σαν πολιτικό όργανο, εχει πλειοψηφίες και μειοψηφίες, και προφανώς εξυπηρετεί και σκοπούς και λογικές.

Αλλά ...ακομα μακρυτερα απο μένα η λογική... «ε, και σεις βασανίζετε τους μαυρους...»Το βασικό μου ερώτημα, ειναι πως ειναι δυνατόν, ΜΟΝΟ στην Ελλαδα, ΟΛΟΙ οι Ευρωβουλευτές, ΟΛΩΝ των Κομματων, να το καταψηφισαν ή να απειχαν. Τι γινεται ρε παιδια;

Όσον αφορά στον Ναζισμό... ε, δεν νομίζω ότι υπάρχει Ελληνικό πολιτικό Κομμα, που να μην τον εχει καταδικάσει. Θα ήταν αστείο και μόνο να το σκεφτουμε. Αλλά τον Σταλινισμό; Τι ζόρι τραβάνε τα Ελληνικά Κομματα να καταδικάσουν τον Σταλινισμό; Καλά για το ΚΚΕ, γνωστόν... Αλλά ...όλοι οι άλλοι;
Και όμως τραβάνε... και μάλιστα μεγάλο ζόρι...

Όσον αναφορά το τελευταίο σου ερωτημα... μόνο συσσωμη η Ελληνική στάση των ΕΛΛΗΝΩΝ Ευρωβουλευτών μονοκούκι, αντιμετωπισε τα πραγματα με δυο μετρα και δυο σταθμά... Και θα το συζητουσα σε άλλο επιπεδο, αν ήταν ιδεολογικό το προβλημα τους... Αλλά πολιτικάντικο ειναι το προβλημα... Αυτό το περιφημο πολιτικο κόστος; Αυτός ο περιφημος, ανεκδιηγητος λαικισμός; Σε όλο του το μεγαλειο.... Ακομα και το ΛΑΟΣ... δεν «έμπλεξε», γιατί δεν φανταζομαι ότι θα τολμουσε να υπερασπιστεί τον Ναζισμό... Αλλου ήταν το προβλημα...

Όσο για μενα... λυπάμαι, ποτέ κανενας σκοπός δνε θα εξαγιάσει κανενα μεσο...
Βολικές οι εκπτωσεις, δεν λεω, αγοράζεις φτηνά... αλλά ξεπουλιέσαι ακομα φτηνοτερα.

katerina είπε...

Καλημερίζω Κομπλοπουλο,

Ποιος να πει μωρέ το αυτονοητο στην Ελλαδα; Ποιος ειχε ποτέ το κουράγιο απο τους επαγγελματίες πολιτικούς, πρυτάνεις του λαικισμού, να μην κρυφτεί πίσω απο το δάχτυλο του;

Τώρα όσον αφορά τους εργολάβους της «Αριστεράς» και την κριτική τους...
Στο δικό τους ...πουτ δε κοτς ντάουν... την απαντηση έχει δώσει ο Αγγελάκας ...

Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ/ στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω ….Σιγα μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

katerina είπε...

Καλώς την Γυριστρούλα,

Το διάβασα το γεγονός της καταγγελίας του ΚΚΕ στην καθηγήτρια …που τόλμησε να σπάσει την ντροπιαστική σιωπή. Στο Λυκειο Ηλιουπολης νομίζω ήταν.
Και …ανατριχιασα.

Ακριβώς Γυριστρουλα, δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.
Και ειναι μεγάλο το βάρος σας, εσάς των εκπαιδευτικών, πως να επαναπροσδιορισεις τις λέξεις στα παιδιά; Πως να πεις ότι όλο αυτό που βλέπουν, όλο αυτό που βιώνουν, όλο αυτό που εισπράτουν, ειναι λάθος…
Πως να εξηγήσεις… την διαφορά του σκοπου και του μεσου. Πως να πεις ότι η πολιτική ειναι μέρος της ηθικής ενεργειας του ανθρώπου;
Πως να πεις ότι ο δρόμος για την Κολαση ειναι στρωμένος με … «καλές» προθέσεις…
Ποσο βολικό να συμψηφίσεις αντι να μιλήσεις.

Αυτός ο απιστευτος αμοραλισμός, που διαπερνάει τους πάντες και τα πάντα. Αυτο το οξύ που διαβρώνει τα πάντα. Ποια λέξη έχει πια την έννοια που οφείλει να εχει; Πως μπορουμε πια να επικοινωνήσουμε χρησιμοποιώντας τις λέξεις;

Κάποτε ειπα ότι ειμαστε όλοι κουκουλοφόροι. Ετσι όπως ιστορικά οριζονται οι κουκουλοφόροι. Οι κουκουλοφόροι της Κουκ Κλουξ Κλαν, οι κουκουλοφόροι της Κατοχής. Με συνοπτικές διαδιακασίες, απλά δειχνουμε με το δάχτυλο, ότι θεωρουμε ότι δεν χωράει στον βολικό μικροκοσμο μας, ότι δεν βολευει την ...θεωρία μας.

katerina είπε...

Καλημέρα Απος,

Μα δεν ειναι αν μη τι άλλο περιεργο... ότι μονο στην Ελλαδα, μονο στους Ελληνες Ευρωβουλευτές συμβαίνουν αυτά; Τετοια συμπνοια; Τέτοια μονοκούκι;
Μα κανείς τους, μα ένας ρε γαμώτο, δεν ειπε όχι... Μα ένας δεν βρέθηκε να αντιδράσει;

Η δε ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ, μνημείο πολιτικαντισμού, ενταξει ρε παιδιά, το ξερουμε, ...αλλά μην μας ζορίζετε κιολας... μεχρι Παγκαλο και τελειωσαμε...

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

καλημέρα κατερίνα,
επειδή δεν μ'αρέσει να εξορκίζω,
ξεκινώ με την δήλωση
-ότι ούτε
παιδί του μαρχ είμαι,
ουτε του λένιν
και ασφαλώς
ούτε πνευματικό παιδί του Γιόζεφ
και πολλών άλλων εθνοσωτήρων.-

Επιμένω ότι θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά το περιβόητο ψήφισμα και μάλιστα εάν είναι δυνατόν την αγγλική και την
γερμανική του βερσιόν/εκτύπωση..;-)

..(Το λογοπαίγνιο,η παρερμηνεία και το υποκειμενικόν του λόγου και της γραφής δεν έχουν τελειωμό...)

πχ.
1.Αναφέρεις και αναφέρει μία Σερμπενίτσα ,αλλά αγαπητή μου έχουμε 2 Σερμπρενίτσες, σε πιά από τις δύο αναφέρεται το κείμενο..?
2.Σε ποιά ακριβώς παράγραφο κρύβεται η Μαγική λέξις ΝΑΤΟ..?
3.Πού κρύβεται ο Κωσταντίνος,η Γιουλιάνα,η Ελίζαμπεθ και λοιποί θρησκευτικοί/πνευματικοί
σαρδανάπαλλοι της ευρώπης,
-η-
δεν είναι οι χρηματοδότες
και του Αντολφ
καιτου Γιόζεφ
ηθικοί αυτουργοί και εγκληματίες..?

..και μπορώ να συνεχίσω έτσι...
..αναδομόντας και ξαναγράφοντας κάθε λέξη του κειμένου...

ερώτησις..:
-πώς μπορεί ο εγκληματίας και ο
ηθικός αυτουργός του εγκλήματος
να μιλά για δικαιοσύνη..;-

Ακόμη και αυτή την στιγμή
που σου γράφω,
στην Βαλτική της Νέας Ευρώπης
και τις Ουκρανίες του Τόπου
στήνονται
ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
για τον κάθε
Δοσίλογο και Ταγματασφαλίτη
με τις ευλογίες
και την χρηματοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου...:(

..αλλά να μην σου κλέβω
τον πολύτιμο χώρο...

Ανώνυμος είπε...

Έλα δωσε, πες μας και άλλα τέτοια, κλαψ κλαψ, πονάει πολύ η τριτη θέση στο ψηφοδέλτιο?ετσι γουσταρουμε να τσούζει

katerina είπε...

B,Bimbo,

Να ξεκινήσω από το τέλος…
Δεν ξέρω αν υποκρυπτει ειρωνική διάθεση ο …δισταγμός σου να «μου κλέψεις τον πολυτιμο χώρο», και δεν έχει και καμία σημασία η όποια διάθεση…
Καλοπιστα σου απαντάω, ότι ο χώρος δημόσιος είναι, και επίσης…προσωπικά σου απαντάω, ότι βαριέμαι μεχρι θανάτου τις μόνιμες συμφωνίες. Κάθε διαφωνία, καλόδεχτη και δεν σου κρυβω ότι είναι και επιθυμητή.
Αλλωστε αυτήν την έννοια εχει και η διαδραστικοτητα των blogs, να διαφωνησουμε. Το εχω πει πολλες φορές, αν με ενδιεφερε να ακουω μόνο την φωνή μου, θα εγραφα στις γαλάζιες σελίδες του ημερολογιου μου, με άρωμα γιασεμί. Κι αν ήμουν τόσο ψωνισμένη …για να σας δειξω τα γραφτά μου, θα έκλεινα τα σχόλια.

Τωρα, επισης δεν με αφορά στο ελάχιστο …ποιου παιδί εισαι. Είμαι καμενη από δίκες προθέσεων, τις αποφευγω πάντα…

Και τώρα επί της ουσίας… Στο ξαναείπα και παραπάνω, δεν ανακαλυπτει κανείς την Ακροπολη… ασφαλώς και όλοι ξέρουμε και την συνθεση του Ευρωκοινοβουλίου και εθνικές σκοπιμότητες και τις πολιτικές και τις ισορροπίες. Αλλά το Ε.Κ. είναι δημοκρατικά εκλεγμένο, και εν πάσει περιπτώσει όσο κι αν ανατεμνουμε, δικαιολογουμε, ακροβατουμε ή …ότι άλλο, το ερωτημα παραμενει εκει… ο σταλινισμός και ο ναζισμός ήταν εξισου αποτροπαια; Ήταν εξίσου καταστροφικά; Πρέπει να καταδικαστουν;

Προφανώς και είχαν άλλη …αφετηρία, αλλά είχαν και τόσα πολλά κοινά. Και ο ναζισμός και σταλινισμός χρησιμοποιησαν ωμή βία; διεπραξαν μαζικά εγκληματα; (μονο για holodomor, μιλάμε για 7.000.000 νεκρους). Θέλεις να μπουμε στην λογική να πουμε ποια στρατοπεδα συγκέντρωσης ήταν καλυτερα ή χειρότερα; Θέλεις να πούμε ποια πογκρόμ, διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, εκτελέσεις ήταν πιο τραγικά;

Και να το πάω και παρακάτω… Πιστευω ότι οι ίδιοι οι κομουνιστές πρώτοι από όλους έπρεπε να καταδικάσουν με αποτροπιασμό τον σταλινισμό.

Φίλε μου η ιστορία δεν γράφεται με …αν.
Και ο Σταλινισμός είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει ακόμα τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τις πολιτικές συμπεριφορές. Συνεπώς υπάρχει και ανιχνεύεται και στην κοινωνία.
Πρέπει να καταδικαστεί; Αυτό είναι το ερώτημα… Αλλοιώς συμψηφισμούς μπορουμε πάντα να κάνουμε. Δικαιολογίες… σωρό…

Όσο για το αγγλικό κειμενο, προσωπικά δεν βρήκα κάτι τοσο διαφορετικό.

THANOS είπε...

H πολιτική τους σκέψη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα προγονικά καθεστώτα και η ωριμότητα τους και η γενναιότητα τους σταματάει ακόμα και σε πράξεις συμβολικές.
να τους χαιρόμαστε

katerina είπε...

Ανωνυμε διαβασα τρεις φορές το σχόλιο σου, για να καταλάβω τι λες.
Και μιας που εγώ δεν πολιτευομαι …να υποθέσω ότι μιλάς για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Παρτο αλλοιώς θα βρείς…

Αλλά αν σε αυτό το κουτάκι σου χώρεσα, αν εκει σε βολευει εσένα να με κατατάξεις, ποια ειμαι εγώ να σου χαλάσω το σενάριο;;;
Και μιας και τους "φίλους' του ιστολογίου τους εκτιμουμε, και τους προσέχουμε, φιλική συμβουλη… Διαλυσατε τα πάντα, ακόμα και την όποια ιδεολογική ή πολιτική αξιοπιστία μπορεί αν ειχε ο χωρος κάποτε, την ξεπουλήσατε μπιρ παρά. Κακεκτυπα …άλλων, παλεψατε να τους μιμηθείτε σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Ναι .. έχω το κοινό, και βρισκω το έργο να παιξω.
Όπως ειδες όμως ο …λαός, τελικά επιστρεφει στο original…

Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιαφορη αν θα βγάλει 3 ευρωβουλευτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό που δεν με αφήνει αδιάφορη, είναι η κατάντια σας.
Τα φιλιά μου …στον αρχηγό και στον μπαμπά του.

katerina είπε...

Γεια σου Θανο και καλώς ήρθες,
Ναι ακομα και ετσι, ουτε καν πράξεις συμβολικές. Το τέρας, ο μπαμπουλας, το πολιτικό κόστος...

Δεν με νοιαζει πια τιποτα αλλο, αλλά το ότι μας θεωρουν τόσο ηλίθιους...

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ...


ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ οι μικροαστοί παίρνουν τα όπλα τους, κάθε φορά που ξετυλίγουν αυτήν την υπέροχη, ακαταμάχητη λογική τους, κάθε φορά που ανεβαίνουν στον άμβωνα για να κηρύξουν το μέτρο, την κοινή λογική και την σύνεση, όλες αυτές τις θαυμάσιες αρετές που φωτίζουν την υποδειγματική ζωή τους, μην θυμώσεις, μην φοβηθείς και
-προ πάντων αυτό- μην γελάσεις. Γιατί, απ' όλες τις αντιδράσεις που έχεις στην διάθεσή σου, η χειρότερη απ' όλες είναι να μην τους πάρεις στα σοβαρά. Στο παρελθόν, όχι και στο τόσο μακρινό παρελθόν, για να μην σου πω και στο παρόν, είναι πάρα πολλοί αυτοί που έβαζαν τα γέλια στο άκουσμα της μικροαστικής ρητορείας. Κατέληξαν με τα κεφάλια τους καρφωμένα σε παλούκια προς τέρψιν των νοικοκυραίων...

Τώρα, για να σου πω και τα δυσάρεστα, το να τους παίρνεις στα σοβαρά, σημαίνει, ότι θα δοκιμάζονται τα νεύρα σου σχεδόν κάθε μέρα. Γιατί ο μικροαστικός λόγος είναι πανταχού παρών, συχνά κυρίαρχος. Αυτό, σε μιά κατ' εξοχήν χώρα μικροαστών όπως η Ελλάδα, καταντάει μαρτύριο. Σε καταλαβαίνω. Όμως δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να τον αντιμετωπίσεις. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, που να μην αποθαρρύνει όσους μικροαστούς βλέπουν με συμπάθεια την Αριστερά. Οι οποίοι είναι περισσότεροι από όσο νομίζεις, έτσι καθώς συχνά κάνεις το λάθος να ακολουθείς την λογική του "πας μη Έλλην βάρβαρος". Λογική, η οποία, επίσης συχνά, κατέληξε με πολλά κεφάλια δικών μας καρφωμένα σε παλούκια...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ και οι φίλοι μας έχουν ξαμολυθεί σε όλες "τσι ρούγες και τσι πλατείες" κλαίγοντες και οδυρόμενοι; Μας το λέει με το νι και με το σίγμα μία επιφανής εκπρόσωπος του Ελληνικού "προοδευτικού" μικροαστισμού που δραστηριοποιείται στην μπλογκόσφαιρα, η καλή μας Κατερίνα:

"Στις 2 Απριλίου τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, το Ψήφισμα με θέμα «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός».Το υπεψηφισαν 544 Ευρωβουλευτές, το καταψήφισαν 44, και 33 Ευρωβουλευτές απείχαν.

Το Ψήφισμα αυτό, καταδικάζει ΟΛΑ τα εγκλήματα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα, από όπου κι αν αυτά προέρχονται.. Το ψήφισμα αυτό καθιερώνει την 23η Αυγούστου, (ημέρας σύναψης του Συμφώνου Molotow-Ribbentrop) ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.
Σημείο ΙΑ του αιτιολογικού
«Η Ευρώπη δεν θα ενωθεί ποτέ, εάν δεν μπορέσει να καταλήξει σε κοινή θεώρηση της Ιστορίας της. Δηλαδή εάν δεν αναγνωρίσει ως κοινή κληρονομιά τον ναζισμό και τον σταλινισμό , εάν δεν διεξαγάγει έντιμο και ουσιαστικό διάλογο για τα εγκλήματα αυτών των καθεστώτων».
Σημείο ΙΔ του αιτιολογικού
«Εκτιμώντας ότι, από την οπτική γωνία των θυμάτων, δεν έχει σημασία ποιο καθεστώς τους αφαίρεσε την ελευθερία, τους βασάνισε ή τους δολοφόνησε, για οποιονδήποτε λόγο»".

Αυτό λοιπόν το εξαίσιο, τολμώ να πω Θεόπνευστο, κείμενο που "υιοθετείται σχεδόν από σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", μας ενημερώνει η Κατερίνα -σιγά μην της ξέφευγε τέτοιο ατόπημα!-
"σχεδόν οι ΜΟΝΟΙ που είτε το καταψηφίζουν, είτε απέχουν είναι ΟΛΟΙ οι Έλληνες Ευρωβουλευτές. Χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των Ελληνικών Κομμάτων.". Οποία ύβρις!

Εμείς, ως Αριστεροί, δεν θα ασχοληθούμε με όλους τους Έλληνες Εωρωβουλευτές όλων των κομμάτων. Εμείς θα ασχοληθούμε με την Αριστερή άποψη επί του θέματος. Πιστεύω, ότι η Κατερίνα δεν θα έχει αντίρρηση. Στο κάτω-κάτω, ως "προοδευτική" μικροαστή, όλο και κάποια συμπάθεια θα έχει για τις Αριστερές αξίες, ασχέτως αν, όπως πιστεύει, η Αριστερά τις έχει προδώσει πρώτη και καλύτερη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα; Και να ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η αδιαφοροποίητη ταύτιση των εγκλημάτων και των μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως των ιστορικών συνθηκών υπό τις οποίες διεπράχθησαν, ανεξαρτήτως δηλαδή του ποιός, πώς, πότε και γιατί τις διέπραξε. Και -το κορυφαίο- ανεξαρτήτως του άν, όσα καθεστώτα τα διέπραξαν, το έκαναν αυτό παραβιάζοντας τις καταστατικές τους αρχές, ή υπακούοντας και συμμορφωνόμενες με αυτές! Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τα όσα έγιναν στα Πρωτοσοσιαλιστικά καθεστώτα, είναι το "λάθος της Ιστορίας", είναι αυτό που πήγε στραβά στην Ιστορία, είναι οι μαύρες τρύπες της Ιστορίας. Σε αντίθεση με όσα έγιναν από τα ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα, όπου αυτά που συνέβησαν δεν ήταν τίποτα λιγότερο από το "κανονικό", το "ορθό", το προβλεπόμενο, το επιτασσόμενο και το απορρέον από την ιδεολογική τους θεμελίωση.

Για όλα αυτά αδιαφορεί το περίφημο Ψήφισμα. Αυτά είναι λεπτομέρειες, δουλειά των Ιστορικών, των Πολιτικών φιλοσόφων, των Κοινωνιολόγων και των Κοινωνιοψυχολόγων! Πού να ασχοληθεί η Ευρωβουλή με όλα αυτά! Η Ευρωβουλή δεν είναι επιστημονικό συνέδριο. Κάνει πολιτική! Και στην πολιτική, σημασία έχουν τα "χοντρά γράμματα", όχι τα "ψιλά"...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΣ μας το ίδιο ισχύει. Διότι, σου λένε, ένας κομμένος λαιμός από μαύρο μαχαίρι είναι ή δεν είναι το ίδιο με έναν λαιμό κομμένο από κόκκινο; Είναι! Άρα, όπερ έδει δείξαι! Άρα ...μώκο!

Οι καημένοι... Νομίζουν μάλιστα ότι το επιχείρημά τους είναι τόσο συντριπτικό, έχουν ένα τέτοιο θριαμβευτικό ύφος όταν το διατυπώνουν, που νιώθεις σχεδόν συμπάθεια για την ανθρώπινη ανοησία!

Κάτι η συμπάθεια, κάτι η "ευρωστία" των επιχειρημάτων τους, κάτι η δεδομένη απροθυμία τους για σύνθετες σκέψεις, δεν χρειάζεται να τους βάλεις δύσκολα. Τα απλά κάνουν μιά χαρά την δουλειά τους!

Ας πούμε, μιά και έχουν λυσσάξει με το περί ου ο λόγος ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, γυρνάς τον χρόνο πίσω στο 1822, πείθεις την Ιερά Συμμαχία (σιγά το δύσκολο!) να βγάλει ένα ψήφισμα που καταδικάζει "όλα τα εγκλήματα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" με αφορμή τις σφαγές στην Τριπολιτσά και στην Χίο και τους καλείς να την υπογράψουν! Εδώ βέβαια μπορεί να σου ξεγλιστρίσουν λέγοντας, ότι "άλλο πράγμα οι Εθνικοαπελευθερωτικές Επαναστάσεις". Ωραία. Τότε γυρνάς τον χρόνο λίγο πιό πίσω και τους καλείς να υπογράψουν ένα ψήφισμα που καταδικάζει "όλα τα εγκλήματα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" με αφορμή τα όσα έγιναν καθ' όλη την διάρκεια του καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε με την Γαλλική Επανάσταση! (Εδώ θα ζοριστούν, δεδομένου ότι πολλοί δηλώνουν "παιδιά του Διαφωτισμού"!...). Άν δεν τους φτάνει ούτε αυτό, γυρνάς ακόμα πιό πίσω τον χρόνο, φτιάχνεις ένα ψήφισμα που καταδικάζει "όλα τα εγκλήματα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" με αφορμή τις σφαγές, τις λεηλασίες και τους βιασμούς που διέπραξαν οι δούλοι του Σπάρτακου και την μαζική σταύρωσή τους από τους Ρωμαίους.

Ας μας πουν οι φίλοι μας οι μικροαστοί, τι θα έκαναν σε όλα αυτά τα υποθετικά σενάρια; Θα την έβαζαν την τζίφρα ή όχι; Είμαι πολύ περίεργος. Ελπίζω να μου απαντήσουν. Ύστερα θα μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.

grsail είπε...

Αγαπητή Κατερίνα, όσο και να διαφωνούμε αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ευγενείς και άδολες αφετηρίες. Είπα να κάνω σχόλιο αλλά μου βγήκε post, το γράφω όμως και εδώ :

---- Το υπόβαθρο

Τι ωραία ! Τι υπέροχος πολιτικός αντιπερισπασμός ! Αρχίζοντας από το τέλος του post αγαπητή Κατερίνα, πράγματι το ψήφισμα καταδικάζει ΟΛΑ τα εγκλήματα από ΟΠΟΥ κι αν προέρχονται. Βεβαίως !

Αυτό σημαίνει ότι τα βάζω όλα σε ένα ντορβά, όλα αυτά τα αιματηρά και περίπλοκα και ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ κλπ τα ΚΡΥΒΩ ΚΑΤΩ ΑΠ¨Ο ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΩ !

Εγώ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχω την τιμιότητα να κάνω μια σοβαρή ιστορική αναφορά, να αναφερθώ σε όλες τις παραμέτρους ... ΟΧΙ ... ποντάρω στο ότι ο μέσος ευρωπαίος γυρίζει το βράδυ κουρασμένος από την δουλειά οπότε θα χάψει ότι και να του σερβίρω αφού έχω φροντίσει να του αμβλύνω τη σκέψη του και να του ροκανίσω τον χρόνο που έχει για σκέψη !

Είμαι τόσο εγκληματικά παρακμιακό εγώ ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε θεωρώ αυτή την μέθοδο του Προκρούστη ικανή να επιτύχει – επί τέλους – την ιδεολογική ενοποίηση της Ευρώπης ! Ήμαρτον !

Επίσης χρειαζόμαστε και κάποιο βαθύ κοινωνιολογικό υπόβαθρο ώστε να σταθούν αυτές οι κωλουτούμπες του ιδεολογικού ακροβάτη. Οι ευνούχοι λοιπόν της ανθρώπινης σκέψης εφηύραν την νέα έννοια holodomor !

Οι ιδεολογίες της ‘νέας ελευθερίας’ μετά το 1970 εφηύραν και το holodomor (!) έτσι ώστε να αντισταθμίσουν την άλλη έννοια : holocaust (!) Δεν αναφέρονται όμως πολύ (αν και αυτό τους καιει και τους κόβει) στο ‘holocaust’, το μεταμφιέζουν σε ‘holodomor’. Αυτό είναι το άκρο, το ‘μη παρέκει’ της ιδεολογικής ατιμίας!

---- Τα ιδεολογήματα

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι στη θέση ότι ο φασισμός είναι μία ριζοσπαστική και αυταρχική πολιτική ιδεολογία (υπήρξε μαζικό κίνημα στην Γερμανία του μεσοπολέμου) που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.

Με αυτήν την έννοια ο ‘ναζισμός’ είναι ένα απλό υποσύνολο του φασισμού, εμπεριέχει τον τρόπο δράσης, την ειδική ‘κουλτούρα’ και τα χαρακτηριστικά του κόμματος του Χίτλερ.

Επί πλέον δεν παραβλέπουμε ότι ο Φασισμός δεν προέταξε κάποιο νέο σύστημα κοινωνικής λειτουργίας. Όχι μόνον δεν αμφισβήτησε την κατεστημένη οικονομία αλλά άντλησε σοβαρή πολιτική και άλλη υποστήριξη από μεγάλο μέρος της. Δεν ήταν λοιπόν παρά είναι παιδί του καλού καπιταλισμού του ριζωμένου στις αρχές της βιομηχανικής επανάστασης. Ένας γιος με λίγο ειδικά χαρακτηριστικά αλλά πάνω από όλα γιος !

Καταλήγω κάνοντας την σημείωση ότι (με βάση και αυτά που είπαμε πριν) ο Φασισμός και ο Ναζισμός δεν είναι έννοιες της αυτής τάξης και ο Φασισμός είναι έννοια γενικότερη που δεν αποτελεί όμως ‘νέα’ πρόταση ούτε έρχεται σε αντίθεση με τα θεμέλια του συστήματος.

Με δυο λόγια η σημερινή θεοποίηση του Νεοφιλελευθερισμού δεν είναι (χονδρικά μιλώντας) τίποτε άλλο από την γενίκευση των νόμων του Δαρβίνου στο κοινωνικό γίγνεσθαι (γενίκευση δηλαδή των νόμων της βιολογίας στην Κοινωνία, σαν να γενικεύουμε τους νόμους της Χημείας στην Βιολογία !). Αυτές ακριβώς οι ιδέες και ο τρόπος σκέψης βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο στα πλαίσια του Φασισμού. (θυμηθείτε και το απροκάλυπτα και χυδαία απάνθρωπο απόφθεγμα της σιδερένιας Μάργκαρετ ‘there is no such thing as society’).

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Σταλινισμό. Τι είναι ο Σταλινισμός; Να συμφωνήσουμε ότι είναι «το σύνολο των επί μέρους ιδεών και των μεθόδων του καθεστώτος των Λένιν και Στάλιν ώστε να επιτύχουν ανεξέλεγκτο κρατισμό και υπερβολικούς ρυθμούς βιομηχανικής ανάπτυξης χωρίς αντίστοιχο παραγωγικό υπόβαθρό και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πραγματικές ανάγκες του Ρωσικού πληθυσμού»

Αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό τότε :

Με αυτήν την έννοια ο ‘Σταλινισμός’ είναι ένα απλό υποσύνολο του Κομμουνισμού, εμπεριέχει τον τρόπο δράσης, την ειδική ‘κουλτούρα’ και τα χαρακτηριστικά του κόμματος των Λένιν - Στάλιν.

(η προηγούμενη παράγραφος είναι ίδια με αυτήν που χρησιμοποίησα για τον ‘ορισμό’ του ναζισμού, μόνο τα ονόματα άλλαξα).

Καταλήγω κάνοντας την σημείωση ότι (με βάση και αυτά που είπαμε πριν) ο Σταλινισμός και ο Κομμουνισμός δεν είναι έννοιες της αυτής τάξης και ο Κομμουνισμός είναι έννοια γενικότερη που αποτελεί όμως ‘νέα’ πρόταση και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα θεμέλια του συστήματος.

Αν αποπειραθούμε να τα βάλουμε τώρα όλα σε μια σειρά θα δούμε ότι ο Κομμουνισμός και ο Φασισμός δεν είναι έννοιες της αυτής τάξης.

Δεν τολμώ φυσικά εδώ να συγκεντρώσω επιχειρήματα υπέρ ή κατά του Κομμουνιστικού συστήματος. Αυτό ξεπερνά την νοημοσύνη και το γνωστικό μου επίπεδο.

Αυτό που θέλω να δείξω είναι η καλά κρυμμένη υποκριτική και ανίερη ιστορική τρίπλα. Η συνειδητή εξομοίωση δηλαδή δύο εντελώς διαφορετικών εννοιών (ιδεολογικών στάσεων, αν θέλετε) ώστε να επιτευχθεί μία συνολική καταδίκη με συνοπτικές διαδικασίες ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ !

---- Τι έγινε λοιπόν στο Ευρωκοινοβούλιο

Μεθοδεύτηκε ένα ψήφισμα ‘σκούπα’. Ένα ψήφισμα που καίει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Που φυσικά δεν κάνει καμία μνεία για τις εν’ δυνάμει γενοκτονίες του ιερού ‘Δυτισμού’ στο Νταρφούρ, στο Ιράκ κλπ. Καμία μνεία για το σούπερ Νταχάου στα βόρεια παράλια της Κούβας που δεν είναι βέβαια ‘ νέος Παρθενώνας’ αλλά σίγουρα νέο άγαλμα της ‘ελευθερίας’ !

Τίποτα! Το ζήτημα ήταν να καταδικάσουμε μαζί με κάτι που είναι εξόφθαλμα και άμεσα καταδικαστέο και κάτι άλλο. Αυτό το άλλο που κάποτε μας απείλησε !

Δεν με τρομάζει ούτε και με ενοχλεί η καταδίκη η οποία ούτως η άλλως μάλλον είναι πρέπουσα. Αυτό που με τρομάζει με υποτιμά και με προσβάλλει ως Ευρωπαίο πολίτη είναι η επιτηδευμένη εξομοίωση !

Η εξομοίωση που υποκρύπτει και ολίγον αμυντική στάση προς την Ρωσία (όπως προστάζει ο υπερατλαντικός πάτρωνας) αλλά και ολίγη – ή πολύ – εκδήλωση, για μια ακόμη φορά, της συνολικής εξάρτυσης του λίκνου του ‘Δυτισμού’ από αυτούς τους ίδιους που δήθεν καταδικάζει !

Αυτές οι ιδιαίτερα βιαστικές και άκριτες ‘εξομοιώσεις’ δείχνουν και το ηθικό και ιδεολογικό επίπεδο των ‘ηγετών’ μας που μοιράζονται τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Δυστυχώς αυτοί οι ποδηγετούμενοι πρωταθλητές του ιστορικού και ιδεολογικού μυωπισμού δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στο παλαιότατο και ευγενές όραμα της Ενωμένης Ευρώπης ...

alex_m είπε...

Τελικά εγώ , κάτι τέτοιους αριστερούς μικροαστούς τους γουστάρω πολύ περισσότερο από τους άλλους αριστερούς , ξέρετε ποιους, τους επαγγελματίες , που στο κάτω κάτω της γραφής , αυτοί , οι δεύτεροι , δεν έχουν ιδέα για "τα ανθρώπινα τρένα της ασφάλτου" !

σ.σ. υπέροχη η τεχνική της "Σμυρνιάς" !
Παρακαλώ , όλοι στην αρένα τώρα .

Στέργιος είπε...

Συναγερμός!!! Μια μεγάλη συνομωσία εξυφαίνεται σε βάρος του ελληνικού λαού. Πράκτορες του κομμουνισμό έχουν διεισδύσει και διαβρώσει όλη τη πολιτική ζωή και η Ελλάς κινδυνεύει. Απόδειξη της διάβρωσης είναι η άρνησή όλων των κομμάτων να ψηφίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο την επανέκδοση του Γ΄ Ψηφίσματος που οι παππούδες τους ψήφισαν και έστειλαν τους κομμουνιστές στην Μακρόνησο και τη Γιούρα απαλλάσσοντας το Έθνος από το μίασμα!

Στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα διαβρωμένα. Είναι ολόκληρος το τύπος, η TV οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις. Τα πανεπιστήμια, οι ιδιωτικές εταιρείες όπως η ΙΝΤΡΑΚΟΜ… Είδατε πουθενά να προβάλλεται και να προωθείτε αυτό το θεσπέσιο κείμενο; Και που να βλέπατε τα προηγούμενα μπροστά στα οποία αυτό ωχριά! Είδατε να απαιτεί έστω και ένας πολίτης την άμεση εφαρμογή τους; Να, ας πούμε, την απαγόρευση των κομμουνιστικών σημάτων, σημαιών και συμβόλων, όπως επιτάσσει στο σημείο 47 του λεγόμενου «ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπήρξε η ατόφια βάση του κειμένου ψηφίσματος 1481 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της 26ης Ιανουαρίου 2006 αλλά και της «Διακήρυξη της Πράγας» σχετικά με την «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και τον Κομμουνισμό», που εκδόθηκε στις 3 Ιουνίου 2008 και του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου (2009): «Τα κομμουνιστικά σύμβολα χρησιμοποιούνται ανοιχτά, και η δημόσια συνείδηση για τα κομμουνιστικά εγκλήματα είναι πολύ ισχνή». Ήδη στην Ουγγαρία έχει επιβληθεί από χρόνια η απαγόρευση – ξέρουν εκεί! Εδώ όλα τα κομμούνια έχουν σημαίες και φορούν στο πέτο σήματα από του Στάλιν και του Λένιν μέχρι Μαρξ, ΚΚΕ, εθνική αντίσταση, FIR, κλπ.

Την αιτία τη λέει καθαρά το «ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» του Συμβουλίου της Ευρώπης σημείο 5: « Η απουσία διεθνούς (και όχι μόνο ελληνικής) καταδίκης μπορεί εν μέρει να εξηγείται από το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν ακόμα χώρες στις οποίες η εξουσία βασίζεται στην κομμουνιστική ιδεολογία». Δεύτερος συναγερμός ο κόσμος όλος κομμουνιστοκρατείται και δεν καταδικάζεται ο κομμουνισμός!!! «Υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για μια δημόσια συζήτηση για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και για την καταδίκη τους σε διεθνές επίπεδο» (σημείο 6). Έλα ντε, αυτή δεν έγινε και μας ξέφυγε!

Σημείο 7, νέος συναγερμός και η Αλέκα φωτογραφίζεται: «Φαίνεται ότι σε ορισμένες χώρες είναι ζωντανό ακόμα ένα είδος νοσταλγίας για τον κομμουνισμό. Αυτό το γεγονός δημιουργεί τον κίνδυνο ο κομμουνισμός να κερδίσει την εξουσία στη μια ή στην άλλη χώρα». Να ο νέος κίνδυνος αλλά εδώ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου! Γιατί δεν απαγορεύεται το ΚΚΕ ενώ το ζητά ξεκάθαρα το ψήφισμα; Γιατί ενώ στην Τσεχία απαγόρευσαν τη Κομουνιστική Νεολαία εδώ την επιτρέπουν; Δεν είναι αυτό απόδειξη της κομμουνιστικής διάβρωσης της χώρας μας;

Σημείο 10. «Πρέπει να τονιστεί ότι στην παρούσα έκθεση δεν υπάρχει κανένα θέμα για οποιαδήποτε οικονομική αποζημίωση των θυμάτων των εγκλημάτων του κομμουνισμού». Νέος συναγερμός. Οι κομμουνιστές διέβρωσαν και το Συμβούλιο της Ευρώπης! Αντί να πάρουμε τα σπίτια των κομμουνιστών και να τα δώσουμε στα θύματα αφήνουμε τα θύματα χωρίς σπίτι και τους κομμουνιστές άρχοντες. Κατάπτυστη η θέση αυτή του Σ.Ε. Τα εγγόνια της «Ελένης» του Γκαίητς-Γκατζογιάννη δεν θα αποκτήσουν ποτέ δικό στους σπίτι!

Είδατε να έχουν στη φυλακή σήμερα τους πολέμιους των ES-ES (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) όπως στην Λετονία που επί τέλους έβαλαν στη φυλακή εκείνους τους πράκτορες του Στάλιν που πολεμούσαν τους απελευθερωτές Βάφεν ES-ES; Είδατε να ξηλώνονται τα κομμουνιστικά μνημεία της… λεγόμενης Εθνικής Αντίστασης όπως γίνεται στις Βαλτικές χώρες; Τι κομμουνιστικολατρεία είναι αυτή που έχουμε τέλος πάντων; Και όμως η «Διακήρυξη της Πράγας» το λέει καθαρά: « Να υπάρξει κοινή νομοθεσία, που θα επιτρέψει στους δικαστές να δικάσουν και καταδικάσουν τους δράστες των εγκλημάτων και να αποζημιώσουν τα θύματα». Εμείς τι κάνουμε;

Ακόμη και το σημείο 26 που μιλάει μόνο για 83 εκατομμύρια θύματα του κομμουνισμού (νομίζω περίπου το 1/3 αυτών που… αδίκως φορτώνουν στον καπιταλισμό) είναι ύποπτος κομμουνιστικός δάκτυλος. Όταν γινόταν η πραγματική μάχη για τον αριθμό των θυμάτων θυμάμαι έναν αγνό ρώσο πατριώτη που υπολόγισε τα θύματα μόνο στην ΕΣΣΔ σε 1 δισεκατομμύριο, δεδομένου ότι όπως είπε με τις πολιτικές του κομμουνισμού περίπου τόσα έτοιμα να γονιμοποιηθούν σπερματοζωάρια και ωάρια χάθηκαν και δεν γεννήθηκαν ποτέ. Ρωτήστε και τον Πάπα αν αυτό δεν ισούται με ζωή που εγκληματικά δολοφονήθηκε! Οι άλλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης όμως δεν δέχονται την άποψή του αλλά εγώ τη δέχομαι για να μη πω την επαυξάνω με τα χαμένα σπερματοζωάρια στις σκοπιές του Τοίχους του Αίσχους!

Σημείο 46, «Κομμουνιστικά κόμματα εξακολουθούν να είναι δραστήρια σε κάποιες χώρες, και δεν έχουν καν πάρει αποστάσεις από το παρελθόν». Γιατί άραγε να είναι ακόμη δραστήρια χωρίς «Δήλωση Μετανοίας» και δεν έχουν απαγορευθεί;;; γιατί άραγε δεν βάζουμε έστω ένα πιστοποιητικό ISO 9000 περί Κοινωνικών Φρονημάτων για να ξέρουμε ποιοι είναι και οι βουλευτές μας; Είναι να μην ωρύεται ο εισηγητής;

Ενώ πρωτεύει η διάσωση της πατρίδος από τον κομμουνισμό και η θεμελίωση του υπέρτατου αξιώματος, η ιδεολογία του κομμουνισμού να είναι ευθέως ένοχη ως πράξη εκ των προτέρων, όπως καθαρά λέει ο εισηγητής στη Θέση 49 ότι «δε συμμερίζομαι τη θέση κάποιων συναδέλφων πως θα πρέπει να γίνει μια καθαρή διάκριση μεταξύ ιδεολογίας και πρακτικής. Η τελευταία απορρέει από την πρώτη….» εμείς εδώ εξακολουθούμε να αρνούμαστε να φέρουμε έστω και μια μικρή διαταξούλα ρε παιδιά. Έστω να προστατεύει το «Κρατούν Κοινωνικόν Καθεστώς» από τον Νεοεαμοσλαβοκομμουνισμό! Που είναι ένας Ν. 509 έστω!

Κατ εμέ η Κατερίνα είναι φανερά η 5η φάλαγγα του κομμουνισμού στη χώρα μας(!!!), τρισχειρότερη από την Αλέκα διότι κάνει απαλή κριτική στα κόμματα για το ψήφισμα με σκοπό να μας παραπλανήσει για να μη δούμε ότι εδώ τα πάντα έχουν καταληφθεί από τα κομμούνια. Ακόμη και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κρυτποκομμουνιστικό κόμμα. Δείτε και την ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» αν δεν με πιστεύεται!

Γιατί δεν ασχολούμαι όμως με το καθαυτό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου; Απλούστατα γιατί και αυτό είναι κρυπτοκομμουνιστικό! Και αφήστε τι λέει η Κατερίνα, δεν ξέρει που πάνε τα 4! Το ψήφισμα «στρογγυλεύει» όλα τα σημεία των προηγούμενων κειμένων για να καταλήξει σε αδάπανη λεκτική καταδίκη (αθώωση) του κομμουνισμού. Είναι στην ουσία το αντίθετο από τα άλλα κείμενα. Και η Κατερίνα δεν είναι τυχαίο που το επέλεξε και απέκρυψε τα άλλα κείμενα. Προβοκάτορας είναι, μη τη πιστεύετε!!! (πάρε Κατερίνα και το νέο επίθετό σου, θα σου χρειαστεί αν έρθουν τα κομμούνια στην εξουσία!).

Το μόνο καλό που ξεχώρισα από το ψήφισμα του Ευρωκοινωβουλίου ήταν το σημείο 11 που θεωρεί ότι «απαιτείται ή αναθεώρηση και ενημέρωση των ευρωπαϊκών σχολικών βιβλίων ιστορίας προκειμένου να διδάσκονται όλοι οι μαθητές τις καταστροφικές συνέπειες των ολοκληρωτικών δικτατοριών». Ε, αυτό κάτι πάει να πει, άντε να ξαναγράψουμε την ιστορία και να επαναφέρουμε τα βιβλία του εμφυλίου που ήταν πραγματικά διαμάντια αντικειμενικότητας! Πώς να το κάνομε, οι νέοι πρέπει να μάθουν για τα εγκλήματα του κομμουνιστοσυμμοριτισμού εδώ και και των σοβιετικών εκεί που σκότωναν ύπουλα αθώους γερμανούς οπλίτες στο Στάλινγκραντ και αργότερα επιτέθηκαν στο Βερολίνο χωρίς κανείς να τους καλέσει για να… βιάσουν όμορφες Γερμανίδες (BBC)! Ε δε γίνεται τόσες αδαμάντινες αλήθειες να κρύβονται γιατί κάποιοι 5φαλαγγίτες εισχώρησαν στο κορμί των ελεύθερων λαών.

Όπως καταλάβατε, ούτε για τον σταλινισμό ούτε για την Αλέκα ούτε για την ουσία ψηφισμάτων με υφέρποντα φασισμό είπα τίποτα ακόμη… Τους έφαγε η Κατερίνα! Ες αύριον…

marios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marios είπε...

Ειχα σκεφτει να γραψω κατιτις εξυπνο, ευπεπτο οπως οτι οι Ελληνες ευρωβουλευτες συλληβδην ειναι οι μονοι που δεν καταψηφισαν γιατι κατα βαθος ζωντας την σαπιλα του συνολου του ελληνικου πολιτικου συστηματος και αποδεχομενοι την, δεν τους φανταζουν τοσο ξενοι οι ολοκληρωτισμοι καθως ειμαστε η μονη ευρωπαικη με τοσο κατεπιφαση λειτουργουντες θεσμους, αλλα μπαινοντας στα σχολια ανατριχιασα -εστω και μικροαστικως- με αυτα του Δρακοναριου και του grsail καθοσον κατα αυτους παν εγκλημα οραματιζομενο παραλληλως την κοινωνικην μετεξελιξιν δεον οπως ειδοθη υπο αλλου βλεμματος και επομενως δικαιλογηθη παραυτα...

katerina είπε...

Καλώς τον κ. Δρακονάριο...

Το φανταστηκα αγαπητέ μου, ότι σήμερα θα τιμησετε με την παρουσια σας το μικροαστικό σπιτικό μας. Και μιας και σας πετυχαίνω ευκαιρο, να σας παρακαλέσω και για κάτι... «μεμνησο με Κυριε όταν έλθες εν τη βασιλεια σου».
Να, έτσι να πειτε... «μικροαστή ήταν, εεε, εκει λίγο στις άκρες... μπορεί ήταν και λίγο προοδευτικουλα...» μην πάμε κι ακλαφτοι... Αντε να την βγάλουμε με κανένα ψυχιιατρείο.

Γνωρίζω βέβαια ότι στη δίκαιη κομμουνιστική κοινωνία θα έχουν εξαλειφθεί όλες οι αιτίες που γεννούν ανυπακοή. Η ανυπακοή και η απειθαρχία σε μια τέτοια κοινωνία θα είναι παράλογες, γι΄ αυτό άλλωστε και θα αντιμετωπίζονται μόνο ως ψυχικές διαταραχές με εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία.
Ειμαι τώρα να βρεθώ με το κεφαλάκι μου να καμαρώνει σε παλούκι; Ξέρετε τι ωραίο κεφαλάκι έχω κ. Δρακοναριε μου;

«Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τα όσα έγιναν στα Πρωτοσοσιαλιστικά καθεστώτα, είναι το "λάθος της Ιστορίας", είναι αυτό που πήγε στραβά στην Ιστορία, είναι οι μαύρες τρύπες της Ιστορίας»
Τι κλασικό επιχειρημα... Ποσες φορές το έχω ακουσει... Καμμια πρωτοτυπία πια; Καινοτομήστε λίγο εσεις οι επαγγελματίες αριστεροί... Ελεος!!! Πλητουμε...

Κ. Δρακοναριε μου, η ιστορία δυστυχώς δεν ειναι ταινία ... Τι να κάνουμε ρε συντροφοι, δεν μας βγήκε το πλάνο...άντε πάμε πάλι να το ξαναγυρισουμε. Τι να κάνουμε τωρα, μια κι έξω γραφετε η ιστορία αγαπητέ μου...

Τον σκοπό ...δεν τον ειδαμε ποτέ ....μόνο τα μεσα, ε... ρωτήστε και τους νιοφερτους στην Ε.Ε. γιατί εμεις... «ευτυχώς ηττηθηκαμε συντροφοι», που λεει και ο Λαζαρίδης.

Αγαπητέ κ. Δρακονάριε ελπιζω να μην επεκταθειτε ιστορικά μεχρι τους Αχαιούς... αλλά δημοκρατία έχουμε, ναι μωρε αυτήν την αστικουλα, μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε. Εγώ σας πιανω κονέ για την ...επανασταση...

katerina είπε...

Grsail καλησπέρα,
Μπορουμε να αναλυσουμε έπι ώρες, μπορουμε να ψάξουμε επι μερες, μπορουμε να επιχειρηματολογουμε επι μήνες, και πάνω απο όλα μπορουμε να βρισκουμε τα ίδια και χειρότερα απανταχου στον κοσμο, σε όλη την ιστορία του κόσμου.
Τα ερωτήματα όμως ειναι μονο δύο.

Το ένα, ειναι καταδικαστέα αυτά τα φαινόμενα. Ναι ή όχι; Θα μεινουμε στους συμψηφισμούς... Πολύ ευκολο, αν μου πειτε ένα, θα σας πω δυο. Μπορουμε να μην κρυβόμαστε πισω απο το δαχτυλό μας, αναλωνόμενοι σε δίκη προθέσεων;

Και το δευτερο, πιστευεις ότι θέμα όλων των ελληνικών κομματων ήταν ιδεολογικό ... ή απλα πολιτικάντικο... μην μας πιασει στο στόμα της η Αλέκα και η παρέα της που εν έτει 2009, ξανανανεβάζει τα εικονίσματα;

katerina είπε...

Γεια σου κάκο,
Επιτέλους ας έρθει και κανείς που να συμπαθεί λίγο τους μικροαστούς ... γιατί ζορίσανε τα πράγματα.
Να σου πω την αλήθεια δεν φανταζόμουν ότι ο Ιωσήφ πουλάει τόσο... Φίρμα παιδί μου, φίρμα...
Ουτε η Παναγια της Τήνου τόσο σουξέ...

katerina είπε...

Στέργιε, ουφ ανασανα...

πάλι καλά, έτσι όπως μου τα ειπες στο τηλέφωνο, ότι θα με χτυπησεις κάτω, είχα πάρει μια αλλαξιά μαζί μου, σαμπουάν, κοντισιονερ, και ετοιμαζόμουνα για στρατοδικείο.
Αν ειναι να την βγάλω μόνο με την κατηγορία του προβοκάτορα (που ειναι βρε Στεργιε, εκεινα τα νεοφιλελευθερη πόρνη που μου έσουρνες, ...χάνεις το στυλ σου φίλε μου!!!!!!), γιατι αναφερω το πολυ συγκεκριμένο Ψηφισμα (αυτό βέβαια που κληθηκαν να ψηφίσουν οι Ευρωβουλευτές στο Ε.Κ). ... που στρογγυλευει και ....αποκρυπτω(καλό!!!!) το Ψηφισμα του Συμβουλίου... πάλι καλά...
Είδες συντροφε τι μεθόδους μετερχεται η αντιδραση για να παραπλανεί;

Φίλε μου, δεν ξερω αν το έχεις αντιληφθεί... σε Δημοκρατία ζουμε, ο καθένας μπορεί να βρεί ότι θέλει, όποτε θέλει, καθως επισης να διαβάσει και να γράψει την άποψη του όπου θέλει.

Εν πάσει περιπτώσει, εσείς οι αριστεροί με την βούλα, θα μου πειτε πολύ συγκεκριμένα, που διαφωνειτε με το πολύ συγκεκριμένο ψηφισμα; Ή θα μου πεις πάλι για την πρωτη γαλλική δημοκρατία ή ξερω εγώ μήπως για τους ...Δωριείς;;;

katerina είπε...

Ωχ Μαριε, μικροαστό σε κόβω και εσένα...
Μην ...συναθροιζόμαστε και πολύ πολύ, ζορίσανε τα πραγματα, εγώ το είπα κιολας ...στην αναρτηση «Μπορείτε, να με κατατάξετε στις ...σκοτεινές δυνάμεις της αντίδρασης, μπορείτε να με δείξετε με το δάχτυλο ως ...μαύρη, ως ...αντιδραστική»

Σε λίγο θα επικηρυχθούμε σαν αντεπαναστάτες...

grsail είπε...

Κατερίνα, άμεσες μικρές απαντήσεις:

- είναι απολύτως καταδικαστέα, απλώς τα 'δύο' αυτά φαινόμενα εκτός από ΑΠΟΛΥΤΩΣ καταδικαστέα είναι και διαφορετικά μεταξύ τους, διαφορετικά στην ουσία τους. Δεν συγκρίνονται, δεν εξομοιώνονται και δεν συμψηφίζονται. Αυτό προσπάθησα να πω στο σχόλιό μου.

- τα Ελληνικά κόμματα ψήφισαν (όσοι δεν είχαν πάει για μπύρες) με καθαρά πολιτικάντικα κριτήρια, δηλαδή με τη σκέψη στο τυχόν 'πολιτικό κόστος'.

[ Για να πω και την κακία μου, πως θα μπορούσε η ΝΔ να ψηφίσει κάτι τέτοιο όταν κάθε τόσο όλο και κάποια 'υποστήριξη' λαμβάνει από το ΚΚΕ; Για την Γελοιώδη Συναγερμική Απόφυση ... καλύτερα να μην πω τίποτα :-)) ]

τσότσος είπε...

"Από την οπτική των θυμάτων...":
Κανείς, Κατερίνα, δεν έχει αυτή την οπτική, όλοι όσοι ερίζουν περί "καλού/κακού" σταλινισμού κλπ. ασχολούνται με την σκοπιμότητα των, κατά συνέπεια, "καλών" ή "κακών" εκκαθαρίσεων.
Μιλάμε εκ του ασφαλούς από τα σαλονάκια μας ή, στην προκειμένη περίπτωση, απολαμβάνοντας λαχανάκια Βρυξελλών και παχυλούε ευρωμισθούς, οπότε πού να μπλέκουμε με Αλέκες, Πάγκαλους κλπ.: ρίξε εκεί μια αποχή ή ένα "όχι" και τί έχασες... Με ήσυχη συνείδηση περιδιαβαίνεις μετά την Avenue Louise και απολαμβάνεις τα ψώνια σου έχοντας και τα κούτελο καθαρό να μην σε κράζει το ΚΚΕ και η πρώην αριστερή συνείδησή σου...
Καλή σου μέρα!

Στέργιος είπε...

Καλά μωρέ προβοκατόρισσα, εντάξει είσαι και… νεοφιλελεύθερη π… (συ είπας) τι έγινε δηλαδή σε χαρακτηρισμούς θα κολλήσουμε; Απ όλα είσαι εξάλλου, μπαξές με λουλούδια, και αγκάθια, ρόδια και κυανιούχα κουκιά, στάρι και ήρα… χάνεις τίποτα εσύ; Αμ πως θα σε αγαπούσαμε, να ήσουν μονόχνοτη σαν εμένα ήθελες ας πούμε;

Πρωινός καφές και μου ήρθαν πολλά στο σκουριασμένο μου μυαλό αλλά πρυτάνευσε ένα μελωδικό τραγουδάκι για το Ευρωκοινοβούλιο την ώρα που με παραπλήσια των σταλινικών ποσοστών ψήφιζε το Ψήφισμα:
«Έχει στηθεί η σκηνή
Μα δεν φωτίζουνε οι προβολείς
Κι όλα τα πρόσωπα είναι εδώ
αντάξια του δράματος
γενεές γενεών υποκριτές:
η θλιβερά ερωμένη
ο άνθρωπος με το χαμόγελο
ο επίορκος
τα κουδουνάκια του τρελού
κάθε κατώτερη ράτσα
άρχοντες και πληβείοι
κι αυτοτιμωρούμενοι».
(Μ. Αναγνωστάκης)

Καλά δε σε κατηγόρησε κανείς ότι δεν ξέρεις τα άλλα κείμενα. Απλά τα απέκρυψες σκοπίμως από τον λαό για να μη μάθει ότι πρέπει να μπουν φυλακή τα κομμούνια. Πολύ … απαλά μας τα λέει το Ευρωκοινοβούλιο. Ενώ το «Επεξηγηματικό Μνημόνιο» τα λέει όλα καθαρά όπως οι Εισηγητικές Εκθέσεις που δείχνουν τη πραγματική βούληση του νομοθέτη ανεξάρτητα τι γράφεται στα περί διαγραμμάτων.

Εντάξει, άκουσα και γω ότι έχουμε δημοκρατία και είναι γνωστό ότι για αυτή τη δημοκρατία δεν αγωνίσθηκαν ποτέ οι κομμουνιστές. Άλλωστε στις φυλακές και στα μπουντρούμια της χούντας, νεοφιλελεύθεροι της εποχής που αγαπούσαν την ελευθερία και τη δημοκρατία ήταν, όχι κομμουνιστές. Να γιατί το Ψήφισμα λέει ότι πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία ρε παιδί μου, γιατί αυτή την… αλήθεια δεν τη ξέρουν οι νέοι και νομίζουν ότι κάτι παλιοκομμούνια σαν και μένα ήταν μέσα… ή διαφωνείς;;;;

Εγώ σέβομαι το Ευρωκοινοβούλιο, και τις Βουλές του κόσμου. Και είμαι πολύ ευτυχής που πήγα εξορία με το Ιδιώνυμο της Βουλής του Εθνάρχη Βενιζέλου και ήμουν υπόδικος με τον 509 της Βουλής των Ελλήνων του ’47. Δεν θα άντεχα ας πούμε να είμαι υπόδικος με τον 375 του Μεταξά. Γι’ αυτό τώρα τρώγομαι να ξαναμπώ φυλακή με το Ευροψήφισμα. Γιατί μπορεί να λέει το Ψήφισμα ότι «από την οπτική γωνία των θυμάτων, δεν έχει σημασία ποιο καθεστώς τους αφαίρεσε την ελευθερία» αλλά εγώ επιμένω ότι έχει… ποιοτική διαφορά! Άλλο πράγμα ρε παιδί μου να σε βασανίζουν με δημοκρατικό νόμο και άλλο με δικτατορικό. Ρωτήστε και τους κρατούμενους του Γκουανατανάμο πόσο ευχαριστημένοι είναι από τα δημοκρατικά βασανιστήρια της δημοκρατικής Αμερικής ενώ αν τους βασάνιζαν τα φασιστοειδή των Ταλιμπάν θα ένοιωθαν φρίκη οι άνθρωποι. Βλέπεις πόσο χαώδης είναι… η διαφορά μας;;;;

Για τη δημοκρατία των Δωριαίων δεν ξέρω πολλά, κάτι για την επιβράβευση και επικράτηση των ικανότερων και δυνατότερων όπως στην ελεύθερη αγορά του νεοφιλελευθερισμού άκουσα (οι άλλοι στον Καιάδα του Ταϋγέτου ή της ανεργίας, το ίδιο είναι…) αλλά αν είναι δυνατόν να ήταν νεοφιλελεύθεροι. Άλλωστε δεν έμοιαζαν πολύ του Πινοσέτ (κι ας λέει ο Λιακόπουλος...) που εδραίωσε τον νεοφιλελευθερισμό στη Χιλή προκειμένου να τη σώσει από τον κομμουνισμό και σήμερα… λατρεύεται σαν θεός, μέχρι που το ασφαλιστικό του σύστημα έγινε το ευαγγέλιο του νεοφιλελευθερισμού ανά τον κόσμο...

Για ποιόν λόγο κάποιος πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαφωνίες σε συγκεκριμένο ψήφισμα; Απαγορεύτηκαν οι γενικές; Ή μήπως δεν κατάλαβες τίποτα από το κείμενό μου; Γιατί αν πεις ότι το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο και το «Επεξηγηματικό Μνημόνιο» δεν είναι η πραγματική Εισηγητική Έκθεση του Ψηφίσματος θα κόψω της φλέβες μου και θα μείνεις χωρίς… συκοφάντη! Πρόσεχε…

Θες κι άλλα πρωί - πρωί;;;

OnWine είπε...

Πρωτα από όλα, τα οφειλόμενα συγχαρητήρια: στην Κατερίνα, γιά το κουράγιο της, στην Κατερίνα γιά την τόλμη της να αντιπαρατεθεί στην βασιλεύουσα ηληθιότητα, στην Κατερίνα γιά την συμβολή του blog της στην επισήμανση των διαστροφών, του λαικισμού. Μπράβο, Κατερινα, γιατί αυτή πρέπει να είναι η στάση του συνειδητού πολίτη, του Blogger που θέλει να βάλει το λιθαράκι του σε μιά προσπάθεια ανάσχεσης της διάλυσης, του λαικισμού και της κακομοιριάς που μαστίζει την κοινωνία μας, σαν αντίβαρο στα Blogs τύπου Cynical και Greek Rider....

Δεν θα ασχοληθώ με θέματα που έχουν πιά οριστικά λυθεί από την ιστορία. Ούτε ασφαλώς με παραληρήματα των παλαιοκομμουνιστών που ζουν σήμερα ατενίζοντας το προχθές... ο Στάλιν δεν μπορεί να αποκαθηλωθεί από το βάθρο του μεγαλύτερου δολοφόνου της ιστορίας, όσο και αν οι διάφοροι Στέργιοι και οι ανεκδιήγητοι Δρακονάριοι(τον φαντάζομαι σοσιαλιστή του 17 και με πιάνουν τα γέλια) μας βομβαρδίζουν, ο μεν με ειρωνίες της συμφοράς και εξισωτικά επιχειρήματα, ο δε με τις συνηθισμένες του ανοησίες (επιεικώς) και τα κατεβατά.

Θα σταθώ όμως στην σημαντική παρουσία και επειχειρηματολογία του GRSail, που θίγει την ουσία του θέματος, που είναι μονο μία πιά: Επιδιώξεις, Προθέσεις, Οράματα... πως και με τι προθέσεις ξεκίνησαν Κομμουνισμός και Φασισμός, και γιατί, βάσει των επιδιώξεων, των οραμάτων και των προθέσεων του ενός πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε διαφορετικά από τον άλλο.

Και εδώ έρχεται η μελέτη της ιστορίας, που είναι ετεροβαρής εκ του γεγονότος της ήττας του Φασισμού και της επικράτησης του κομμουνισμού και των δημοκρατιών. Και η μελέτη του κομμουνισμού έχει πιά διαχυθεί σε όλους, η γνώση της προέλευσης των ιδεών και θεωριών,οι προθέσεις,οι στόχοι, ολα γνωστά σχεδόν σε όλους... Αντίθετα, ο φασισμός, η προέλευσή του, οι στόχοι του, δεν είναι γνωστοί ευρέως.

Ετσι, ελάχιστα γνωστό είναι ότι κατά την αρχική του πορεία ιδιαίτερα στην Γερμανία, το "Σοσιαλιστικό" τμήμα του Εθνικσοσιαλισμού υπήρξε το κυρίαρχο... οι κοινωνικοί στόχοι του εθνικοσοσιαλισμού ήταν οι ΙΔΙΟΙ με αυτούς των κομμουνιστών... η λαική κυριαρχία, η καταγγελία της πλουτοκρατίας, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κοινωνικό έργο που επιτέλεσε στην Γερμανία και που έκανε να πυκνώσουν τις τάξεις του ΚΥΡΙΩΣ δυσαρεστημένοι ή απογοητευμένοι κομμουνιστές... και να το ΨΗΦΙΣΟΥΝ (γιατί και εδώ ο...λαικός ελληνικός μύθος θέλι τον Χιτλερ να καταλαμβάνει την εξουσία με κάποιου είδους ...πραξικόπημα).

Και μετά... ήλθε η νύχτα των Μεγάλων μαχαιριών... η διά της βίας και των σφαγών και των δολοφονιών επικράτηση της Δεξιάς πτέρυγας, των "Εθνικο-" έναντι των "-Σοσιαλιστών"... μήπως φίλοι κομμουνιστές σας θυμίζει κάτι? Μήπως σας θυμίζει τις μεθόδους επικράτησης του Στάλιν έναντι των λοιπών "Σοσιαλιστών"? .....

Αυτά τα ολίγα προς αποπκατάσταση της αλήθειας.

Και, φίλε GRSail, ολοι, μα ΟΛΟΙ ξεκινούν με καλές προθέσεις... με στόχους, ιδανικά... "με επίκεντρο τον άνθρωπο", την "κοινωνία" και άλλα μεγαλόστομα.... και ΟΛΟΙ, ή σχεδόν ολοι, καταλήγουν στην απάτη, την διαστροφή, την επιδίωξη της απόλυτης εξουσίας... δικαιώνοντας κάποιους σχετικά με την ανθρώπινη φύση...

Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ Κατερίνα... τσιγκούνης εγώ στα μπράβο, το ξέρεις...

grsail είπε...

@Sxoliastis
Σε διάβασα με προσοχή [ όπως φαίνεται ότι έκανες και εσύ  ].
Χρησιμοποιείς ένα ατελές επιχείρημα (επικράτηση των εθνικο-) – κάτι σαν τέχνασμα - και καταλήγεις και πάλι στον συμψηφισμό !
Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, το βάζει κάτω από το χαλί!
Πάνω από το χαλί - σήμερα, εδώ και τώρα - κυκλοφορούν κάθε είδους σκοτεινές και παραπλανητικές πολιτικές και 'οράματα' !

katerina είπε...

Τσότσο καλημέρα,
Ναι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Όλοι επαναπαυμενοι πιστευουμε ότι η Δημοκρατία είναι …αυτοφυής και αειθαλής. Πολιτικάντικες ισορροπίες, "καλές εκκαθαρίσεις'… 'κακές εκκαθαρίσεις'… ισορροπίες του τρόμου.
Αλλά η Δημοκρατία δεν είναι αυτονοητη. Και όσο παρελαυνουν οι σταλινοτσολιάδες, θα παρελαυνουν και οι φασιστοτσολιάδες. Τρελαινομαι με τα …περιτυλιγματα, που μεσα κρυβουν την φρίκη…

grsail είπε...

Αν φευγαλέα κοιτάξει κάποιος αυτά τα περιβόητα ‘επεξηγηματικά μνημόνια’ θα δει στον καθρέφτη το αποκρουστικό πρόσωπο του Dorian Gray. Δεν το είδες Κατερίνα;

katerina είπε...

Την ώρα που εσύ λοιπόν Στεργιε ήσουν φυλακή, γιατί ειχαν κατέβει τα τανκς στην Αθήνα, κάποιοι συνομηλικοι σου πηγαιναν επισης φυλακη βλέποντας τα τανκς στην Πράγα.
Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν, να καταδικάσεις, τανκς, δίκες, εκκαθαρίσεις, εξορίες, από όπου κι αν αυτά προέρχονται.
Και μην αναρωτιέσαι γιατί στην Τσεχία …απαγορευουν την Κομουνιστική Νεολάια. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που στην Γερμανία απαγορευουν την Ναζιστική.
«Τα ιστορικά γεγονότα μιμούνται τις περισσότερες φορές το ένα τ΄ άλλο χωρίς καμιά πρωτοτυπία» γραφει ο Κουντερα στο βιβλίο του γέλιου και της λήθης…
Ναι για την ίδια εποχή που το Κολλιγιανικό ΚΚΕ, στη "Φωνή της αλήθειας" …αυτό το …ορθόδοξο ΚΚΕ ευχαρίστησε τις πέντε χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας «που με άοκνες προσπάθειες σώσανε τις κατακτήσεις του Τσεχοσλοβάκικου λαού και κατατρόπωσαν την καπιταλιστική παλινόρθωση»Εγώ λοιπόν Στεργιε, δεν φυλακιστηκα ποτέ. Εγώ έζησα μόνο σε περιόδους δημοκρατίας, όπου μπορουσα να πω ότι θέλω, να φωναξω ότι θέλω, να διαβάσω ότι θέλω, να σπουδάσω ότι θέλω, να ψηφίσω ότι θέλω, να γράψω δημόσια ότι θέλω. Μήπως αυτό μου στερεί την δυνατότητα να έχω ή να λέω την γνώμη μου; Και ξερεις ...φαινεται πολύ καλά ιστορικά ότι αυτό το δικαιωμα δεν ήταν πάντα αυτονοητο γιατί...
...Ταυτοχρονα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη οι συνομιλικοι μου, ονειρευονταν να διαβούν …Τείχη. Μπά...άστους, τι να πουν και αυτοί; Απλά δεν ήξεραν...

katerina είπε...

Σχολιαστή καλημέρα,
σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ξέρεις ότι τα λόγια σου τα μετράω πολύ.

Και ομολογουμένως και εμένα με εξέπληξε το γεγονός ότι …πρέπει να χρειάζεσαι «κουράγιο» για να πεις …τα αυτονοητα.

Όπως και εσύ θα είδες, η αντιμετώπιση πάντα η ίδια, κάποιοι θα προσπαθούν να σε εντάξουν… στο μπλοκ Παπαδημούλη (αν δεν μπεις στο κουτάκι τους, στο σενάριο τους …δεν υπάρχεις!!!), κάποιοι θα σε δειχνουν με το δάχτυλο…φωνάζοντας …. αντιδραστική. Έχω φάει τόσες ταμπέλες κατακουτελα, έχω φάει τόσες …ερμηνείες, που απλά χαμογελάω.
Μέχρι τώρα κανείς δεν μου απαντησε που συγκεκριμένα διαφωνεί στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Ψηφισμα.

Μακάρι απλά να ήταν ο βήχας που καλυπτει την απορία του ψάλτη.

katerina είπε...

Grsail,

Για χάρη της συζήτησης, θα αποδεχτώ ότι ο ναζισμός ήταν η θεοποίηση του εθνικισμού, του ρατσισμού, της δύναμης για την δύναμη.
Και σε αντίθεση ότι κομουνισμός ήταν μία ιδεολογία που ξεκίνησε για να καταργήσει την εκμετάλλευση, για να απελευθερώσει τις εργαζόμενες μάζες, για να εγκαθιδρύσει την ισότητα. Η ουτοπία του πρώτου ήταν το Χιλιετές Ράιχ – του δεύτερου η αταξική κοινωνία.

Αλλά δεν κρινεται η ιδεολογία. Κρινονται ιστορικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Καταδικάζονται πρακτικές. Υπάρχουν καλοι και κακοι δικτατορες grsail;

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπηςσυζητηθηκε η εισήγηση του Lindblad για την καταδίκη των εγκλημάτων όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, άσχετα με την πολιτική τους τοποθέτηση.

Και για να ξέρουμε γιατί μιλάμε: η πρόταση παρουσιαζε εκτιμήσεις για τα θύματα, οι οποίες έχουν τεράστιες αποκλίσεις και διακυμάνσεις, μια και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία. Π. χ. : Κίνα 38-72 εκ., Σοβιετική Ένωση 20-62, Καμπότζη 2-2,3, Αφρική 1,7, Αφγανιστάν 1,5, Βιετνάμ 1, Ανατολική Ευρώπη 1. Με συντηρητικές εκτιμήσεις το σύνολο ανέρχεται σε 100.000.000.

Όχι βέβαια ότι εχει και πολύ μεγάλη σημασία για την κουβέντα μας αν ήταν 20 εκατομυρια ή 62…

Και ένα εξίσου σημαντικό θέμα. Θα ανοιξουν τα αρχεία; Θα έχουμε πραγματική, ουσιαστική ιστορική ερευνα; Αλήθεια τι γίνεται με τα αρχεία του ΚΚΕ στην Ελλαδα;

grsail είπε...

Ειλικρινά μου είναι δύσκολο να καταλάβω την εμμονή σε ανάδειξη ‘υψίστου δημοκρατικού επιτεύγματος’ αυτού του ψοφοδεούς και κατάπτυστου ψηφίσματος!

Δεν ενοχλείται κανείς από την απίστευτη αλαζονεία του Δυτισμού όταν στέκεται κριτικά σε υπάρχοντα καθεστώτα και συγκεκριμένες χώρες (βλέπε ‘επεξηγηματικά’);

Ποια είναι άραγε η θέση αυτού του Δυτισμού; από ποια αφετηρία; με ποιες παρούσες σε όλον το πλανήτη πρακτικές;

Δεν πρόκειται καν για τον φιλοσοφικό φόβο του ‘Άλλου’, πρόκειται για μια συνειδητή και κακόβουλη απόπειρα υπεραπλούστευσης της ιστορίας. Μια επιχείρηση μαζικής τύφλωσης!

Η απαγόρευση των ‘συμβόλων’ δεν σας τρομάζει; Μήπως αν αργότερα αρχίσουμε αν καιμε και βιβλία που παραπέμπουν στο απαγορευμένο θα αρχίσετε να ανησυχείτε; ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

Γνωρίζεται την απαγόρευση (με επίσειση σοβαρών ποινών) αμφισβήτησης του εβραϊκού ολοκαυτώματος που ισχύει εδώ και χρόνια στην Γαλλία; Γνωρίζετε ότι υπήρξαν ανυποψίαστοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θεώρησαν το μέτρο αυτό προοδευτικό;

Τι έχετε πάθει επί τέλους;

Μήπως μία υποβόσκουσα αλλά προεπιλεγμένη και άκαμπτη ιδεολογική ‘προτίμιση’ εξηγεί την θέση σας; ... θα ήταν τόσο απογοητευτικό !

grsail είπε...

@Katerina
- Το χιλιετές Ράϊχ και η αταξική κοινωνία απέχουν όσο τα πορτοκάλια από τα αεροπλάνα.

- Για το καλοί και κακοί να ορίσουμε τι είναι οι δικτάτορες πρώτα, έτσι δεν μπορώ να απαντήσω. (Ο Περικλής ήταν δικτάτορας;)

- Αυτό το παιχνίδι των εκατομμυρίων είναι (μέσα στην τραγικότητά του) παγίδα που οδηγεί στους λαβύρινθους του απόλυτα γελοίου ... καλό είναι να το αποφεύγουμε !

Σε ποια αρχεία αναφέρεσαι του ΚΚΕ και του εμφύλιου; Αν ναι σε πληροφορώ πως όχι!
Διότι:
- Δεν υπάρχουν – σήμερα – Έλληνες με το απαιτούμενο κοινωνικό βάρος και πολιτικό σθένος
- Η συντηρητική παράταξη και το κόμμα της είναι πολιτικά εξαρτημένα από το ΚΚΕ.
- Η συντηρητική παράταξη και το ΚΚΕ είναι αυτοί που θα θιγούν περισσότερο
- Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει διότι «είναι αριστερό κόμμα» :-)
- Ο ΣΥΝ (Σύριζα) δεν πρόκειται να μπλέξει με τέτοιο θέμα «δεν είμαστε για τέτοια τώρα»
- Η Γελοιώδης Συναγερμική Απόφυση είναι ακριβώς αυτό: γελοιώδης, οπότε τι να λέμε ...

OnWine είπε...

Η αλήθεια τσούζει... και η πολλή αλήθεια... τσούζει πολύ.

Αλήθεια... τι κρίνουμε εδώ? Την "αλαζονεία του Δυτισμού όταν στέκεται κριτικά σε υπάρχοντα καθεστώτα και συγκεκριμένες χώρες" ...ή την αλήθεια που εμπεριέχει η αλαζοννική -έστω- δήλωση ή ψήφισμα? Και έχει ΤΟΣΗ πιά σημασία ποιός λέει την αλήθεια? Πάλι η αλήθεια έχει ...ονοματεπώνυμο προέλευσης? Πάλι η αλήθεια από τα χείλη ...αλαζόνων παύει να είναι αλήθεια?

GRSail... κρίμα... γιατί το τελευταίο "Μήπως μία υποβόσκουσα αλλά προεπιλεγμένη και άκαμπτη ιδεολογική ‘προτίμιση’ εξηγεί την θέση σας; ... θα ήταν τόσο απογοητευτικό !" στο επιστρέφω ...αυτούσιο.

OnWine είπε...

Λοιπόν, Κατερίνα, ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση? Η κρίση γεγονότων με το εκ των ΥΣΤΕΡΩΝ νόημα και αξία που πήραν... το "Εθνικο-" του Εθνικοσοσιαλισμού κρίνεται από την απαξίωση που υπέστη ο εθνικισμός ΜΕΤΑ τα όσα υπέστη ο κόσμος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και από τους Ναζι... εκείνη την εποχή ο εθνικισμός δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ απορριπτέος από τα μη κομμουνιστικά (διάβαζε πλη ΕΣΣΔ) καθεστώτα.


Να υπενθυμίσω επίσης ότι τα περισσότερα "Εθνικοαπελευθερωτικά" κινήματα τε εθνικισμό (και μερικές φορές βαρύτατο ρατσισμό) βασίζονται... με αυτόν κινητοποιούν τα πλήθη. Αλλά βέβαια... ο "Εθνικισμός" και ο ρατσισμός ακόμα θα δικαιολογηθούν όταν τα "απελευθερωτικά" κινήματα έχουν μιά κάπως ...κοκκινωπή χροιά... βλέπεις να κοκκινωπά μάτια το όποιο κόκκινο το βλέπουν ..άσπρο, και το όποιο "μπλέ", σαφώς ...μαύρο!

Οι συγκρίσεις Κομμουνισμού-Εθνικοσοσιαλισμού γιατί απαγορεύονται? Ο "Σοσιαλισμός" του εθνικοσοσιλιστικού κινήματος ήταν ποιό "σοσιαλιστικός" και από αυτόν των κομμουνιστών... και αν επικρατούσε, μάλλον σημερα θα είχαμε μιά άλλη ...εικόνα του κόσμου... γιατί θα υπενθυμίσω την συμφωνία Molotov–Ribbentrop μεταξύ της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ και της Ναζιστικής Γερμανίας... και θα υπενθυμίσω ακόμα γιά αυτούες που κόπτωνται γιά την ...αυτοδιάθεση των λαών, ότι στην Γιάλτα συμμετείχε και ο Πατερούλης Στάλιν... ούτε η Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια δεν τόλμησε να ...αφαιρέσει φωτογραφίες και άρθρα και να ξαναγράψει την ιστορία...

grsail είπε...

@Sxoliastis
- Δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα
- Βιάστηκες να απαντήσεις
- Βιάστηκες να επιστρέψεις πράγματα που πιθανόν να χρειαστείς αργότερα

Μα δεν βλέπεις ότι και αυτοί οι καταδικασμένοι ‘άλλοι’ θα μπορούσαν να έχουν το ίδιο ψήφισμα με απλή αλλαγή των ονομάτων;

Δεν βλέπεις ότι τα επιχειρήματα αυτών που λένε την αλήθεια (!) λειτουργούν πλέον με θρησκευτικούς όρους;

Εδώ είναι : ‘εμείς’ (οι καλοί) και οι ‘άλλοι’ (οι κακοί)
Εκεί είναι : οι ‘άλλοι’ (οι κακοί) και ‘εμείς’ (οι καλοί)

Τι στο καλό εξυπηρετεί αυτό το ψήφισμα ΤΩΡΑ; Μήπως είναι φροϋδικό ξέσπασμα των ενοχών του νεο-φιλελευθερισμού;

wilma είπε...

Κατερινάκι καλύτερα να είσαι μαύρη δύναμη παρά μαύρο χάλι.

Βέβαια δεν μπορώ να σου κρύψω ότι μια συγκίνηση την ένιωσα: να συμπνέουν όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν είναι κάτι που το βλέπεις όλη την ώρα. Ρε τον Ιωσήφ τι πέτυχε! :Ρ
Ωραίο κείμενο

katerina είπε...

Σχολιαστή,

Όπως πιθανώς έχεις καταλάβει από τα συμφραζόμενα των σχολιων, εγώ μια ανόητη μικροαστή είμαι που και αντιδραστική την λες...

Και για να δικαιώσω και όλους τους αριστερους με την βούλα, ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ, μου γυρίζει το μάτι, όταν στο όνομα ιδεολογιών και ιδεολογημάτων παραγράφουμε τα καταγεγραμμενα, τα αποδεδειγμενα ΜΑΖΙΚΑ εγκλήματα.
Όταν συμψηφίζουμε, όταν κλεινουμε τα μάτια στα …εργαστηριακά ευρήματα, γιατί η δική μας θεωρία… δεν τα προεβλεπε.

Το έχω γραψει τόσες φορές στα σχόλια, κανείς δεν είναι τόσο αφελής να μην ξερει και πως κατεβαινουν οι προτάσεις και πίσω τους τι παιζεται σε όαλ τα οργανα πολιτικής . Και κανείς δεν είναι τόσο αφελής να πιστευει, ότι το όποιο Ψηφισμα μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά κάτι. Χιλιαδες Ψηφισματα του ΟΗΕ, δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που είναι γραμμένα επάνω.

Αλλά το ερωτημα είναι είναι …τι στο διαβολο καταδικάζει σήμερα ένας πολιτης; Ποια δικαιολογία υπάρχει πισω από την απολυτη φρίκη; Ποια γαμώτο; Γυρνάει πισω η ιστορία;
Ήταν εγκληματίας ο Σταλιν όσο και ο Χιτλερ; Ναι ή όχι;

Τα υπολοιπα περι διαγραμάτου… εγώ η ανοητη μικροαστή … τα συζητάω εκ των υστερων… Αφου μου δωσουν την απαντηση τους.

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη η τοποθέτηση του grsail


"Τα ερωτήματα όμως ειναι μονο δύο.
Το ένα, ειναι καταδικαστέα αυτά τα φαινόμενα. Ναι ή όχι; .."
......
"...Μέχρι τώρα κανείς δεν μου απαντησε που συγκεκριμένα διαφωνεί στΤα ερωτήματα όμως ειναι μονο δύο...".

Το πρόβλημα δεν είναι η απάντηση σε τέτοιου είδους διλήμματα, αλλα το ίδιο το ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΤΟ ερώτημα -ψήφισμα τίθεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο (χρονικό-γεωγραφικό) και μετά εκβιάζει την απάντηση με ένα ναι η όχι.Είναι ερώτημα παγίδα.

Κάποιος σοφa είχε πει..περίπου: Αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 κακές επιλογές ...διάλεξε την τρίτη.

"Και έχει ΤΟΣΗ πιά σημασία ποιός λέει την αλήθεια?"
Η απάντηση είναι πιο πάνω.Μιση αλήθεια είναι Μη αλήθεια
Απλοϊκά επιχειρήματα για το μυαλό ενός σοφιστή.

Νίκος

katerina είπε...

Και επίσης Σχολιαστή, η 23η Αυγουστου, ως ημερα μνήμης είναι ακριβώς η μερα υπογραφής του Συμφώνου Molotov–Ribbentrop. Αλλά και για το Συμφωνο…εεε, γνωστή η …εξηγηση…

katerina είπε...

Wilma μου καλως ήρθες,

Ναι δεν είναι απορίας άξιον, πως ο Πατερουλης είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει όλα τα Ελληνικά Κομματα να ομονοησουν; Ευτυχώς Wilma μου, είναι μονο πολιτικαντισμοί… Ελπίζω τουλάχιστον…
Να σου πω την …ΜΑΥΡΗ αλήθεια, προτιμώ ακόμα και τον λαικισμό (σαν εξηγηση της …συμπνοιας) παρά τις κάθε λογής ειδωλολατρικες αγιογραφίες εγκληματιών.

OnWine είπε...

Βρε... να και ο Νίκος....

Ωστε έτσι ε? Φταίνε οι ...ερωτήσεις! Μπράβο Νίκο, ξεκάθαρα κομμουνιστική θέση...μη ρωτάτε, γιατί οι απαντήσεις εμπεριέχονται στην ...ερώτηση (μήπως σε κάποιον ...μελετητη θυμίζει κάτι αυτό?).

Πόσα εκατομμύρια δολοφονήθηκαν, Νίκο, ακριβώς επειδή... ρώτησαν? Στα έγραψε η Κατερίνα πόσα, αλλά, όπως είπε και κάποιος εδώ, τι σημασία έχυν οι αριθμοί!!!!

Οσο γιά την συζήτηση, αυτή εξετράπη στο ...ποιός έκανε το ψήφισμα και όχι στο θέμα της ανάρτησης που -υπενθυμίζω- ήταν γιά το ΡΕΖΙΛΙΚΙ των ελλήνων ευρωβουλευτών... και, Νίκο, θα συγχαρείς ασφαλώς και τους Ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μαζί με αυτούς του ΚΚΕ γιά την τόσο ...σωστή θέση τους... ή όχι?

Καιρό είχα να σε διαβάσω... τελευταία αυτή η μνημειώδης απαντησήσου στον LLS γιά την οικογένεια... αξέχαστη... δωσε την στη Cynical να την κάνει ανάρτηση... ή στον Greek Rider... το ίδιο είναι...

katerina είπε...

Νίκο καλώς ήρθες,

Παρατηρώ ότι ο Σχολιαστής ...διδάσκει. Καλά εγώ το έχω αποδεχτεί και δημοσίως, αλλά βλέπω ότι και εσύ της ίδια σχολής με εμένα, το αποδέχεσαι.

Ανεξαρτητα τι θα σου απαντήσει ο Σχολιαστής, εσύ Νίκο, μπορείς να μου απαντησεις σε αυτό το αφελες εκ μέρους μου ερώτημα.
Ή είναι ρε παιδιά τόσο δύσκολο;

thanos126 είπε...

Για το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν έχω καταλήξει αν το θεωρώ "καλό" ή "κακό", οπότε ,ίσως για τους περισσότερους, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη.

Για μένα έχω: το να καταδικάσουμε οποιονδήποτε λαό ή ηγέτη ή δόγμα ή ιδεολόγημα οδήγησε δύο ή χίλιους ή εκατό εκατομμύρια ανθρώπους σε φυλακές βασανιστήρια κτλ. είναι απ' τη μια μεριά καλό και αυτονόητο, απ' την άλλη όμως είναι λίγο.

Και αν αρκεστούμε σε αυτό όντως μπαίνουμε σε μια διαδικασία επιφανειακής κρίσης και μηδενιστικής σκέψης η οποία μπορεί να κρύβει προσπάθειες συγκάλυψης.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα (χωρίς να το έχω διαβάσει και αρκούμενος σε όσα διάβασα στα παραπ'ανω σχόλια και την ανάρτηση) είναι καλό μόνο αν θεωρηθεί ως μια αρχή ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των ευρωπαίων. Ενός διαλόγου που θα εμβαθύνει στην Ιστορία προσπαθώντας να κατανοήσει ειλικρινώς τις αιτίες και τις προθέσεις που οδήγησαν σοβιετικούς και ναζιστές σε λιγότερο ή περισσότερο παρόμοια αποτελέσματα.

Αυτή είναι η όποια γνώμη μπορώ να έχω.

Υ.Γ. Πραγματικά χαίρομαι γιατί οι σχολιαστές σου Κατερίνα έχουν επίπεδο και κάνουν αξιοπρεπή σχόλια αποφεύγοντας αποδοκιμασίες (εκτός του "μικροαστισμού) αν και δεν δείχνουν να θέλουν να αποφύγουν τους αφορισμούς...

grsail είπε...

@Katerina, @Sxoliati

Το σύμφωνο Molotov–Ribbentrop προέκυψε από ιστορική συνέχεια και θεμελιακές πολιτικές δυνάμεις που ξεπερνούσαν τον Hitler τον Stalin και τα σκοτεινά (και πολύ ... προσωρινά) κόμματά τους καθώς και τις μισερές (*) ιδεολογίες τους.

Η αμφίπλευρη αθέτηση του συμφώνου αποτέλεσε μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης !

(*) Η Rosa Luxemburg και ο Karl Liebknecht είχαν προβλέψει με απίστευτη ακρίβεια την πολιτική καταστροφή και το ανθρωπιστικό κόστος οποιασδήποτε απόπειρας εφαρμογής της σοσιαλιστικής ιδεολογίας με όρους Λένιν και Στάλιν.

katerina είπε...

Θάνο καλώς ήρθες,
Όπως έχω πει και παραπάνω πολλές φορές, όλοι ξέρουμε ότι το όποιο όργανο πολιτικής δεν είναι ένα όργανο αγγέλων.
Ασφαλώς υπάρχουν και σκοπιμότητες, ασφαλώς υπάρχουν και ισορροπίες, ασφαλώς και υπάρχουν και διαφορετικές οπτικες και γιατι να μην το πουμε και ξεκάθαρα και πολλά συμφεροντα.

Αλλά 1ον είναι Ψηφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του μοναδικά δημοκρατικά εκλεγμενου οργάνου της ΕΕ, με ότι αυτό σημαινει.
Δευτερον, το συγκεκριμένο ψηφισμα (το εχω στην αναρτηση το link του, με όλο το κειμενο, όχι μονο το δελτίο τύπου), δεν καταδικάζει ιδεολογίες, καταδικάζει πρακτικές, καταδικάζει γεγονότα.

Ναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, το σκεπτικό της Χανα Αρεντ, με βρισκει απολυτα συμφωνη για το τι σημαινει ολοκληρωτισμός, και πάλι ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ, τον θεωρώ σε όλες τους τις εκφάνσεις από κακό ως τραγικό.

Αλλά εδώ δεν είναι αυτή η συζητηση. Εγώ για την καταδικη μαζικών εγκληματων ρωτάω. Τα υπολοιπα είναι ζητηματα ιδεολογικών προσεγγίσεων…αλλά η ιστορία…όχι.

katerina είπε...

Θα συμφωνήσω με τον αστερίσκο σου Grsail.

OnWine είπε...

Spartakusbund... και δεν ήσαν οι μόνοι...

grsail είπε...

@Katerina
Στον Sxoliasti διαβλέπω μια σχεδόν (όχι απoλύτως) εκλεπτυσμένη δόση _αστικής_ αλαζονείας ή απλά δεν καταλαβαίνει τι λέμε;

Ή μήπως _δεν_θέλει_να_καταλάβει ;

suncitizen είπε...

Ναι ρε Κατερίνα,
είναι λογικό να απαντούν έτσι οι Έλληνες που πέρασαν δεκαετίες επι δεκαετιών αντικομμουνισμού και με τόσα βασανιστήρια, εξορίες, διχασμούς, εμφύλιους κλπ, τελικά κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος για τη διάλυση της αριστεράς είναι η νομιμοποίησή της.
Από καταδίκες άλλο τίποτα οι αριστεροί. Αλλά ο μόνος τρόπος να αποδυναμωθούν δεν είναι οι καταδίκες. Η καταδικες δημιουργούν ήρωες. Οι αριστεροί στην Ελλάδα έχουν ηρωοποηθεί μετά από τόσους αγώνες στα χρόνια της παρανομίας. Εξάλλου, οι δεξιοί δεν έχουν δείξει και αξιόλογα δείγματα δημοκρατίας. Επομένως; Καλύτερα να μην μπλέκουμε με τέτοια. Είναι άχρηστα πια στη χώρα μας. Θα άνοιγε ένας φαύλος κύκλος ανούσιων συζητήσεων, για πράγματα που έχουν ήδη λήξει...

OnWine είπε...

@grsail

Μπα... είμαι βέβαιος ότι δεν καταλαβαίνω τι λέτε... την Κατερίνα, ας πούμε, δεν την κατάλαβα ποτέ. Ομως... εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ καταλαβαίνετε τι λέτε? Πάντως εγώ ειλικρινής... στο blog σου δήλωσα ευθαρσώς ότι δεν κατάλαβα την απάντησή σου... ας πάει όποιος θέλει και αν την καταλάβει εγώ... κρετίνος! Ακόμα και μετά την ...διευκρίνηση...

Εμείς οι αστοί αλαζόνες, εξ' άλλου (και όχι ευγενείς αστοί, Κατερίνα) τι έχουμε να επιδείξουμε άλλωστε, ώστε να ...καταλαβαίνουμε? Ουτε βασανιστήρια επί χούντας επικαλεστήκαμε, ούτε Αη Στράτηδες, ούτε καν Μακρονήσια... η ιστορία μας δεν είναι γνωστή μέσω ...απαντησεων και σχολιασμών των Blogs στο πανελλήνιον... επαναστάσεις δεν κάναμε... ξύλο δεν φάγαμε ΠΟΤΕ από την αστυνομία... σφαίρες δεν σφύριξαν πάνω απ' τα κεφάλια μας... στο Πολυτεχνείο απόντες (και στην επακολουθήσασα μάσα...)

Αει μανούλα'μ' ..και άλλη ταμπέλλα μας κόλησαν...

Μιά υπενθύμιση μόνο, γιατί έχω κάνει αρκετή υπομονή: Οι πολλές εξυπνάδες δεν μου αρέσουν... και κάποτε που είπα σε κάποιον να μην τρίβεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, με ρώτησε τι εννοώ...

grsail είπε...

@Sxoliastis
Ναι ... τι εννοείς πράγματι ...

Πάντως φίλοι συνομιλητές βλέπω ότι όσο εύκολα αρχίζει μια συζήτηση, ανθίζει και αποκτά ενδιαφέρον, τόσο εύκολα (και απότομα) ευτελίζεται ... ας είναι καλά οι ... τσοπάνηδες :-))

OnWine είπε...

@GRSail,

Εκτίμησα την πρώτη σου θέση και στο δήλωσα... από εκεί και μετά απλώς συγκρατήθηκα... είπα μπας και παρασύθηκες, και έκανες λάθος.

Αφού λοιπόν ΔΕΝ έκανες λάθος, αφού μας φλόμωσες με με ...συμβολισμούς, αφού μας γράφεις τα ακατανόητα και απαιτείς όχι μόνο να τα καταλάβουμε αλλά και να τα εκτιμήσουμε σαν βαθυστόχαστες αναλύσεις... αφού μας ειρωνέυτηκες ακόμα και στο blog σου... ασε με να σου πω δυό λόγια, γιά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Τον μεν Φασισμό-Ναζισμό, προφανώς δεν τον έχεις μελετήσει... αποφαίνεσαι βαρύγδουπα όμως, και a priori (σαν γνήσιος κομμουνιστής) απαγορεύεις τις συγκρίσεις... ιεροσυλία!

Τα εκατομμύρια των δολοφονημένων από τον Σταλιν είναι "παιχνίδι των εκατομμυρίων ... (μέσα στην τραγικότητά του) παγίδα που οδηγεί στους λαβύρινθους του απόλυτα γελοίου ... καλό είναι να το αποφεύγουμε !". Γιά εμένα και κάποιους άλλους, και ΜΙΑ ζωή παραπάνω ή παρακάτω μετράει... και δεν υπάρχουν παιγνίδια εκατομμυρίων με τις ανθρώπινες ζωές... και οι "παγίδες" του απόλυτα γελοίου βρίσκονται μόνο μέσα στην γελοιότητα και την απανθρωπιά τέτοιων δηλώσεων...

Και μας δηλώνεις παρακάτω: "- Δεν υπάρχουν – σήμερα – Έλληνες με το απαιτούμενο κοινωνικό βάρος και πολιτικό σθένος" γιά να ...ανοίξουν γιά χάρη τους (!) τα αρχεία του ΚΚΕ!!!! Τι λες ρε λεβέντη! Που σε βρήκαμε εσένα, που θα κρίνεις το ...κοινωνικό βάρος των ελλήνων αυθεντικά? Που κρυβόσουν όλο αυτό τον καιρό? Και ποιός σου είπε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται ...συναίνεση του ΠΑΣΟΚ (!!!!) ή των άλλων κομμάτων γιά να ανοίξει τα αρχεία του? Κότσια δεν έχει... άπλυτα στη φόρα δεν θέλει να βγούν...

Δεν πήρες χαμπάρι τι έγραψε η Κατερίνα... που είδες τα "εμείς οι καλοί" και "οι άλλοι οι κακοί"? καταδίκη του ΣΥΝΟΛΟΥ ομοίων πράξεων ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ αναφέρει το ψήφισμα... και η Κατερίνα... ή δεν το διάβασες?

"Τι στο καλό εξυπηρετεί αυτό το ψήφισμα ΤΩΡΑ; Μήπως είναι φροϋδικό ξέσπασμα των ενοχών του νεο-φιλελευθερισμού;" ...ε, εδώ έγραψες! Ούτε ο Στέργιος δεν θα τολμούσε τον ...συνειρμό! Ο Νεοφιλελευθερισμός φταίει και γιά τον -προφανή!- αντικομμουνισμό των Δυτικών! Ουτε η Cynical δεν θα το έγραφε στην μνημειώδη σχετική ανάρτησή της... Γιά όλα φταίει ο Νεοφιλελευθερισμός! Ζήτω ο νέος αντικομμουνισμός!

Την Rosa Luxemburg και τον Karl Liebknecht στην ....Wikipedia τους διάβασες? Γιατί το απλό σχόλιό μου, ούτε που το κατάλαβες... το spartakusbund ΔΕΝ είναι αναψυκτικό...

Τώρα, με κατηγορείς γιά ... αστική αλαζονεία. Την "ταμπέλλα" πως την κολλάς? Με ποιά στοιχεία? Με το ότι ο Σχολιαστής ΔΕΝ "τρώει" την τρέχουσα "αριστερή" ορολογία? Με το ότι δεν συμβαδίζει με Νίκους, Στέργιους, Cynical και Greek Riders στην "αριστερωσύνη" με τα μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού? Επειδή δεν εξακολουθεί να τρώει τα "σάπια" που μας σερβίριζαν μιά ζωή?

Φίλε... ξεκάθαρα: Εγώ είμαι ΚΑΙ αντιφασίστας, ΚΑΙ αντικομμουνιστής... όχι με την έννοια που σας έμαθαν τα βιβλία, που πιπιλίζει τι ΚΚΕ... αλλά με την βαθύτερη έννοια που δίνει η ΠΡΑΞΗ... γιατί τους ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ στο πετσί μου... όχι από παραμύθια της Χαλιμάς... όχι από μυθιστορήματα, όχι από διηγήσεις των κομματικών ινστρουχτόρων, ούτε από τα ...κατορθώματα περιπλανώμενων ανά τα Blogs κομμουνιστών-ερειπίων που αναζητουν το νόημα της χαμένης ζωής από τα παραμύθια τους... εγώ, φίλε τους ΕΖΗΣΑ, και ξέρω... και ξέρω γιατί πήρα από τους μεν με τους οποίους συμπορεύτηκα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια που πήρα και από αυτούς που πολέμησα... όπως και ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι....

Ασε λοιπόν τις εξυπνάδες... άσε τις ειρωνίες... άσε και το φτηνό πνεύμα, και δες κάποια στιγμή την ουσία της ανάρτησης. Και αν δεν την καταλαβαίνεις, σώπαινε...

Πέρα από αυτά... ποιός ευτελίζει την συζήτηση? Την συζήτηση ευτελίζουν οι απόψεις, τα "κολλήματα"... οι απίστευτες στενοκεφαλιές, οι συμψηφισμοί, τα απαράδεκτα που ειπώθηκαν... η δικαιολόγηση εγκλημάτων χάριν της ιδεολογίας ή της -μέσω αυτής- επικράτησης των χειρότερων ενστίκτων του ανθρώπου... όχι η γκλίτσα του τσοπάνη, ούτε οι αστικές ψευτοευγένειές σας...

Δ. Δρακονάριος είπε...

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΥ



Μερικές χρήσιμες επεξηγήσεις


Είναι γνωστό, ότι κατά την Αριστερή θεωρία (και εννοώ αυτήν που θεμελιώνεται στον Μαρξ και όχι ερήμην του, για να εξηγούμεθα), το κύριο χαρακτηριστικό των μικροαστών είναι η επαμφοτερίζουσα, πολύμορφη, αντιφατική και διαρκώς ταλαντευόμενη στάση τους στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Αυτό πηγάζει βέβαια από το γεγονός, ότι η θέση τους στην παραγωγή, γενικά μιλώντας, βρίσκεται κάπου μεταξύ των δύο κύριων κοινωνικών τάξεων (των καπιταλιστών και των μισθωτών εργαζομένων), όπου, άλλοτε πλησιάζουν περισσότερο προς τους πρώτους κι άλλοτε προς τους δεύτερους, ανάλογα με τις συγκυρίες των οικονομικών κύκλων.

Μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να βλέπει κανείς και την στάση τους έναντι του σοσιαλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας. Σε συνθήκες ανάπτυξης, όταν "οι δουλειές πάνε καλά" οι μικροαστοί τείνουν να ενστερνίζονται τα δόγματα της "ελεύθερης" οικονομίας. Σε συνθήκες ύφεσης, τείνουν να ακούν με προσοχή, αν όχι με συμπάθεια, τον Αριστερό λόγο.

Εδώ όμως πρέπει να ανοίξουμε μία παρένθεση: Ποιοί είναι οι μικροαστοί σήμερα; Eίναι μόνο αυτοί που ήσαν μέχρι, χοντρικά, τις αρχές της δεκαετίας του '60 (μικροέμποροι, μικροκαταστηματάρχες, μικροβιοτέχνες -γενικά μικροεπιχειρηματίες- καθώς και ένα τμήμα των αυτοαπασχολούμενων); Όχι βέβαια. Η εικόνα τους έχει γίνει πιό σύνθετη. Γιατί όσο οι μέθοδοι παραγωγής άλλαζαν και ενσωμάτωναν όλο και περισσότερο την τεχνική και επιστημονική γνώση, τα μικροαστικά στρώματα εμπλουτίσθηκαν, ποσοτικά και ποιοτικά, από ένα επιστημονικοτεχνικό ανθρώπινο δυναμικό που ήταν απαραίτητο για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τι συμβαίνει τώρα με αυτά τα στρώματα (Νέο-Μικροαστικά κατά Πουλαντζά, νομίζω εύστοχα); Από την μιά, εντάσσονται μαζικότερα στην καπιταλιστική παραγωγή ως μισθωτοί και εξ αντικειμένου τίθενται στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου -άρα υφίστανται και την εκμετάλλευσή του. Από την άλλη όμως, είτε ως μισθωτοί είτε ως μικροεπιχειρηματίες, κάτοχοι καθώς είναι ενός σημαντικού "πνευματικού κεφαλαίου", άγνωστου στην γενιά των γονιών τους, έχουν περισσότερες απαιτήσεις, ελπίδες αλλά και αυταπάτες για μία "άνετη, ευτυχισμένη και τακτοποιημένη ζωή" στα πλαίσια του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού συστήματος, από όσες έτρεφαν τα παραδοσιακά μικροαστικά στρώματα. Δικαιούται κάποιος να πει, ότι όλα όσα χαρακτηρίζουν τα μικροαστικά στρώματα γενικά, στα νέα, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, παρουσιάζονται πιό ανάγλυφα και με μεγαλύτερες εντάσεις.

Τούτων των επεξηγηματικών λεχθέντων, ας έρθουμε στους μικροαστούς φίλους μας του παρόντος blog.



Aικατερίνη η Μεγάλη (κουτοπόνηρη)!


Αν μέτρησα καλά (ρητορική έκφραση, μιά χαρά μέτρησα!), εκ των μέχρι τώρα σχολιαστών, πέντε ετάχθημεν κατά του περιβόητου Ψηφίσματος. Και οι πέντε, μηδενός εξαιρουμένου, εξήγησαν επαρκώς, γιατί δεν θα το προσυπέγραφαν, αν εδικαιούντο υπογραφής. Ο δε @grsail κι εγώ, το εξηγήσαμε με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια. Κι όμως η Κατερίνα μας υποστηρίζει με όλη την "προοδευτική" μικροαστική σοβαρότητα που αρμόζει στις περιστάσεις: "Μέχρι τώρα κανείς δεν μου απαντησε που συγκεκριμένα διαφωνεί στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Ψηφισμα."! Περνιέται για "πονηρή"! Η κουτοπόνηρη...

Άντε να της κάνω την χάρη και να το ξαναπώ. Περιοριζόμενος μόνο στις προσωπικές μου απόψεις.

Διαφωνώ με την πλάγια, αλλά ορατή διά γυμνού οφθαλμού ακόμα και τυφλού, προσπάθεια εξομοίωσης του ναζισμού και φασισμού με το απολύτως αντίθετό τους, την σοσιαλιστική και κομμουνιστική κοσμοθεωρία, επί τη βάσει κοινών φαινομένων καταστολής της αντίθετης ή διαφορετικής άποψης. Το είπα και εγράφη στα πρακτικά. Κανονικά δεν είμαι υποχρεωμένος σε καμία άλλη διευκρίνιση ή επανάληψη. Έλα όμως που έχω και απόλυτη κατανόηση για την εγγενή αδυναμία των μικροαστών -"προοδευτικών" ή μη- να κάνουν σύνθετες σκέψεις! Γι' αυτό θα την βοηθήσω ακόμα περισσότερο να καταλάβει (ή μάλλον, να μην μπορεί να υποκριθεί άλλο ότι δεν κατάλαβε!) καταφεύγοντας σε μία παραβολή:

Διαφωνώ με την απολύτως παρανοϊκή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της ιλαράς και ο καρκίνος των πνευμόνων είναι ταυτόσημα, επί τη βάσει του γεγονότος ότι σε αμφότερα παρουσιάζεται υψηλός πυρετός! Κι αν δεν της αρκεί ούτε αυτό, ορίστε κι ένα ακόμα:

Διαφωνώ με την επίσης απολύτως παρανοϊκή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία μιά ηλεκτρική κιθάρα είναι ταυτόσημη με ένα μίξερ, επί τη βάσει του γεγονότος, ότι και τα δύο λειτουργούν με ηλεκτρισμό! Ή..., ή..., ή... Τι άλλο να κάνω πιά!;

Βέβαια, η άποψη, ότι ο ναζισμός-φασισμός είναι ταυτόσημος με την Αριστερή κοσμοαντίληψη, δεν είναι καθόλου παρανοϊκός, με την έννοια πως υποκρύπτει συγκεκριμένη πολιτική σκοπιμότητα. Νομίζω όμως, ότι αυτό το ζήτημα έχει ήδη καλυφθεί με επάρκεια και δεν χρειάζεται να προσθέσω τι. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με την φίλη μας.

Η κουτοπονηριά της για την δήθεν μη απάντηση στο ερώτημά της, αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστθεί κανείς, ότι εκείνη είναι που αρνήθηκε πράγματι να απαντήσει, όχι σε ένα, αλλά σε τρία(3) ερωτήματα τα οποία υπέβαλα υπό την μορφή ιστορικών σεναρίων, ευθέως αναλόγων του περίφημου Ψηφίσματος. Με βάση την λογική της, δεν θα έπρεπε να έχει το παραμικρό πρόβλημα να προσυπογράψει την από κοινού καταδίκη των σφαγέων της Τριπολιτσάς και της Χίου, την καταδίκη των εγκλημάτων του Αστικού(παρακαλώ!) Καθεστώτος στα πρώτα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης και τέλος, την καταδίκη των ακροτήτων των εξεγερμένων δούλων του Σπάρτακου. Έλα όμως που δεν! Πού να την βάλει την τζίφρα! Διότι, σκέφθηκε, άμα την βάλω θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι, γιά τέτοια είμαστε τώρα κι έρχονται κι εκλογές; Και τι σκέφθηκε η αθεόφοβη ως δικαιολογία για την ...αποχή της; Είναι λέει πολύ παλιά τα παραδείγματα, πού να θυμάται τώρα, εξ άλλου εκείνη χημικός σπούδασε, με την Ιστορία δεν τα πήγαινε και τόσο καλά!... Μου θύμισε τον Μακαριστό, αλλά απ' την ανάποδη! Εκείνος τουλάχιστον, δεν θυμόταν επειδή διάβαζε...

Σε ένα άλλο σημείο όμως της απάντησής της προς εμένα, μου θύμισε όχι έναν παπά, αλλά έναν ...δάσκαλο! Είναι εκεί που μου λέει: "Κ. Δρακοναριε μου, η ιστορία δυστυχώς δεν ειναι ταινία ... Τι να κάνουμε ρε συντροφοι, δεν μας βγήκε το πλάνο...άντε πάμε πάλι να το ξαναγυρισουμε. Τι να κάνουμε τωρα, μια κι έξω γραφετε η ιστορία αγαπητέ μου...". Έκτακτα!

Κι αφού είναι έτσι, αφού "μια κι έξω γράφετε η ιστορία", πώς εκείνη δεν έχει απογαλακτιστεί από την σοσιαλδημοκρατία (λάθος, "σοσιαλδημοκρατία"); Η "σοσιαλδημοκρατία" δεν ήταν εκείνη, που ψήφιζε με χέρια και με πόδια στις Ευρωπαϊκές Βουλές τα εξοπλιστικά κονδύλια, για να διεξαχθεί "νικηφόρα" η Μεγάλη Σφαγή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου; Η "σοσιαλδημοκρατία" δεν ήταν εκείνη, που δολοφόνησε με τα Freicorps, υπό τις οδηγίες του "σοσιαλδημοκράτη" Υπουργού Σάϊντεμαν, την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμκνεχτ, ρίχνοντας τα σώματά τους στους υπονόμους του Βερολίνου; Η "σοσιαλδημοκρατία" δεν ήταν εκείνη, που ξεπούλησε στο Κεφάλαιο, από το '80 και μετά, ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα που δεν είχε ξεπουλήσει μέχρι τότε; Πώς δηλώνει οπαδός της "σοσιαλδημοκρατίας" μετά απ' όλα αυτά; Δεν τά 'χει "γράψει αυτά η Ιστορία"; Ή μήπως κι αυτά είνα "περσινά ξινά σταφύλια" και ξέχασε; Μου φαίνεται, μας περνάει για "Αμερικανάκια" ... Δεν θα 'πρεπε!

Γιατί εγώ δεν είμαι "Αμερικανάκι"! Εγώ είμαι -η ίδια το είπε!- "επαγγελματίας"! Μάλιστα. Το δαγκώνεις τώρα το πληκτρολόγιο ή δεν το δαγκώνεις;

Η Κατερίνα διατηρεί blog από το φθινόπωρο του 2007! Η Κατερίνα έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα 194 κείμενα (δηλαδή ένα κάθε τρεις ημέρες)! Η Κατερίνα έχει γράψει μέχρι τώρα 1940 σχόλια (10 για κάθε ανάρτηση, ας πούμε), μόνο στο δικό της blog! Όλ' αυτά η Κατερίνα! Ο "επαγγελματίας" όμως είμαι εγώ, που δεν έχω καν blog!... Για κάτι τέτοια τους αγαπάω εγώ τους μικροαστούς και δη τους "προοδευτικούς"! Για την μοναδική τους ικανότητα να αντιστρέφουν τα πράγματα και αντί διαιρέσεως να κάνουν πολλαπλασιασμό!...

Αυτά εν ολίγοις για την καλή μας φίλη. Περιμένουμε νέα της. Αλλά νέα! Τα "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", οι παιδικές υπεκφυγές και οι κουτοπονηριές δεν έχουν πέραση. Στο κάτω-κάτω δεν συνάδουν και με την αστική της παιδεία!



...Κι ο Μεγάλος (Ιερο)Σχολιαστής!


Δυό λόγια για έναν άλλον επιφανή εκπρόσωπο του μικροαστισμού, του αντιδραστικού μικροαστισμού αυτήν την φορά.

Είναι ο αγαπητός @Σχολιαστής και -τολμώ να πω- alter ego της καλής μας Κατερίνας.

Δεν είπε και τίποτα αξιοσημείωτο είναι αλήθεια -άσε που ο Γεωργαλάς τα 'λεγε καλύτερα. Εξ άλλου, τις περισσότερες φορές κραυγάζει και μάλιστα άναρθρα. Μας είπε όμως κάτι που πραγματικά είναι εξόχως πρωτότυπο. Ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός στην αρχή ήταν, λέει, περισσότερο σοσιαλιστικός και λιγότερο εθνικιστικός, αλλά μετά που πήραν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έγινε, λέει, λιγότερο σοσιαλιστικός και περισσότερο εθνικιστικός και γι' αυτό, λέει, έγινε ό,τι έγινε, λέει.

Δεν πα να λέει! Ποιός τον ακούει;

grsail είπε...

@Sxoliastis
Ευχαριστώ θερμά για την έμμεση επανάληψη των θέσεών μου στο προηγούμενο σχόλιό σου. Είναι συγκεντρωμένα _μερικά_ από τα σχόλιά μου οπότε θα διευκολυνθούν όσοι παρακολουθούν την συζήτηση, αν και σε κάποια σημεία (κρίσιμα) έχουν αλλοιωθεί αυτά που είπα.
Από την πλευρά μου πραγματικά δεν έχω να προσθέσω κάτι εκτός εάν κάποιος φίλος ή η Κατερίνα συνεισφέρουν νέα επιχειρήματα ...

Καλό βράδυ


ΥΓ.
Όπως έγραψα ήδη, ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου να ειρωνευτώ ή να κάνω κακή προσωπική αιχμή, μάλλον με παρεξήγησες σε αυτό ...

OnWine είπε...

@grsail

Ευχαριστώ γιά το υστερόγραφο. Μόνο που είναι ότι λέει το όνομά του: Υστερόγραφο. Κατά τα λοιπά μας απάντησες... φαίνεται.

OnWine είπε...

Καραγκιόζης, Χατζηαβάτης, Δρακονάριος... χαρακτήρες του θεάτρου σκιών. Το έχω ξαναπεί... διάλογο δεν θα κάνω μαζί σου...

Over and out

Πανάρετος είπε...

Διαβάζω συχνά τον Σχολιαστή και τα σχόλιά του. Αν και διαφωνώ με τον τρόπο που εκφράζεται αλλά συμφωνώ συνήθως με την ριζοσπαστικότητα των ιδεών του, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι απάντηση δεν πήρε σε καμμιά από τις ερωτήσεις του, ούτε στα σχόλιά του. Καί πριν επιτεθεί με τον γνωστό τρόπο του, εισέπραξε ειρωνείες και ακατάληπτες απαντήσεις, πέρα από το αντικείμενο της ανάρτησης κατά την γνώμη μου. Στην κατάληξή του έχει δίκιο. Γιατί οι παρατηρήσεις του στον gsail έχουν ουσία και είναι έγκυρες, προσωπικά θα ενδιαφερόμουν να ακούσω κάποια απάντηση, και νομίζω ότι η μέθοδος της θέσης των ερωτήσεων δεν επιδρά στην ουσία τους.

Το Δρακονάριο τον διαβάζω πρώτη φορά. Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει. Ισως να μην είμαι συνηθισμένος στον τρόπο σκέψης του, αλλά εκτιμώ την τεράστια προσπάθεια που έκανε γιά την στατιστική παρακολούθηση του blog της Κατερίνας. Όσο γιά το σχόλιό του σχετικά με την άποψη του σχολιαστή γιά τον εθνικοσοσιαλισμό, την οποία μπορώ ασφαλώς να την επιβεβαιώσω, όπως και κάθε άνθρωπος που έχει μπει στον κόπο να διαβάσει την ιστορία του 20ου αιώνα, δεν αντιλαμβάνομαι την απαξιωτική απάντησή του. Η κατάληξη 'δεν πάει να λέει, ποιός τον ακούει' μάλλον περίεργη και ασφαλώς αμήχανη. Μιά απλή ανάγνωση του πολύ γνωστού πονήματος του Shirer γιά την άνοδο και πτώση του Ναζισμού, θα το επιβεβαίωνε.

Εχω να παρατηρήσω ότι στο κεντρικό ερώτημα, αν δηλαδή επικυρώνεται η άποψη ότι η ιδεολογία δικαιολογεί τα μέσα, θα ήθελα πράγματι να ακούσω μιά ευθεία απάντηση από τον gsail, για΄τι και εγώ, παρά τα τόσα σχόλιά του, ομολογώ ότι δεν κατανόησα την θέση του.

Κατά τα λοιπά, να συγχαρώ και εγώ την Κατερίνα, γιά το post αυτό, αλλά όλους όσωους σχολίασαν γιά τα θετικά σχόλια που εκφράστηκαν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομη στα κομμουνιστικά φασιστοειδή. Ευτυχώς που υπάρχει και η Αλέκα να μας υπενθυμίζει ότι, τελικά, οι κρετίνοι σ' αυτό τον τόπο δεν ξεπερνούν το 6-7%

Την καλησπέρα μου.

OnWine είπε...

@Ανώνυμο,

...όπως και άλλα όργανα, άλλωστε, με την ...πίεση των οποίων εξειδικεύεσαι μάλλον...

grsail είπε...

@Πανάρετος
Επειδή ζήτησες ευθεία απάντηση σημειώνω (χωρίς να σχολιάσω αυτά που γράφεις) :

ΟΧΙ, η όποια ιδεολογία δεν δικαιολογεί τα μέσα ! Ως ενα σημείο 'τα μέσα' είναι αυτά που καθορίζουν την ιδεολογία καθ' αυτή !

Η έως σήμερα εμπειρία της κοινωνίας από διάφορες ιδεολογίες είναι ότι μορφώνονται σιγά-σιγά από μια προσεκτικά επιλεγμένη ‘ομάδα αξιών’ αποκτούν σάρκα και οστά με πραγματικό (καμιά φορά και φανταστικό) θεωρητικό υπόβαθρο και κατόπιν μετατρέπονται σε ρόπαλο για ... να σπάσουν τα κεφάλια των ‘άλλων’.

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Που είσαι, ρε Κατερίνα, τώρα που και άλλοι, πλην εμού... παρεκτρέπονται?

@Πανάρετο
Σου συνιστώ να διαβάζεις Δρακονάριο... βοηθά στην πέψη, διευκολύνει την αφόδευση, και μην ξεχνάμε ότι ...το γέλιο (αλλά και το γελοίο) είναι ...υγεία! θα τον βρείς εδώ (συχνά) και στο blog του LLS... στο δικό μου όχι, γιατί τον σβύνω ...δημοκρατικά και συστηματικά...

Θα τον βρείς επίση και κάτω από το ...ψευδώνυμο "Αγνωστος" όπως παραπάνω...

Παναρετος είπε...

@gsail,

Ευχαριστώ γιά την απάντηση. Πιστεύω ειλιοκρινά ότι αν είχε δοθεί ευθέως, θα είχες αποφύγει και παρεξηγήσεις και σχόλια.

Περιττό να πω ότι συμφωνώ με αυτή.

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ...


Έχουν γούστο αυτοί οι μικροαστοί (και δη οι κατατασσόμενοι -και σε καλή σειρά μάλιστα- στην μαύρη αντίδραση). Ό,τι κι αν πεις, έχουν γούστο! Νομίζουν, πως, επειδή ασχολείσαι, έστω και en passant, με την κατάρριψη των εκτρωματικών ιδεολογημάτων τους (προϊόν της ημιμάθειάς τους, του μισανθρωπισμού τους και των κάθε λογής απωθημένων που κουβαλάνε), τους προσκαλείς και σε προσωπικό ...διάλογο!

Θου Κύριε!...




Υ.Γ. Εκτός των άλλων, όπως μόλις βλέπω, φαντασιώνονται ότι τους βρίζεις και μάλιστα ανώνυμα! (Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια άραγε;). Διατυπώνουν δε την κατηγορία, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη!

Οι κακόμοιροι... Δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε στοιχειωδώς τους ανθρώπους...

Και δεν μπορούν να καταλάβουν και το άλλο: Οι ύβρεις είναι παντελώς περιττές σε ορισμένες περιπτώσεις Ύβρεως...

Ανώνυμος είπε...

pou einai afti h Katerina re magkes;tiw mises erotisis tis afise na kremontai

katerina είπε...

...συντροφοι, μόλις μπήκα σπιτι... ουτε παπουτσια δεν έβγαλα, ακόμα, το μονο που προλαβα ήταν να σβήσω το σχόλιο ΕΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

Αλλά αυτό δεν μου απαγορευει να του απαντήσω...
Ισα ρε μάγκα...αγριευτηκαμε απο το δικό σου ...μέγεθος.Υ.Γ. Θα τα διαβασω τα σχόλια και ...θα τοποθετηθώ.Ε, να βγάλω τα παπουτσια μου...

Ανώνυμος είπε...

@Sxoliatstis
Άλλος σου μιλάει και σε άλλον απαντάς ... άλλα αντί άλλων. Δεν θα σου πω ποιός είμαι (δεν με ξέρεις άλλωστε) αλλά γιατί γίνεσαι άκομψα επιθετικός; σου κλέψανε κανένα χωράφι; ή ξέμεινες από επιχειρήματα; όταν οι θέσεις σου είναι πρόχειρες και αδύνατες φυσικό είναι να τρως και λίγο ξύλο, δεν χαλασε και ο κόσμος.
Το καραγκιόζης πάντως το κέρδισες

Left Liberal Synthesis είπε...

Katerina
Τελευταιος και καταιδρωμένος προσπαθω να προλάβω το παρτυ πριν τελειώσει.
Τρομερό το θέμα,μπραβο στην επιλογή ωραίος ο ζωηρός διάλογος.
Μονο που ,ασ μου επιτραπεί τίθεται σε λάθος βάση.
Τα ελληνικά κόμματα δεν συμμετείχαν για λόγους πολιτικής η ιστορικής επιλογής.Ο καθένας μπορεί να αρθρώσει ενα συνεκτικό σκεφτικο για τον εαυτό του και να δικαιολογηθεί πλήρως. Το έχουμε ξαναδει το έργο.Η επιχειρηματολογία έπεται της ιδεολοψίας.Και οι εγγραματοι δεν απουσιάζουν.
Το ζήτημα είναι το βαθύτερο γιατί ολα τα κομματα κάνουν το κοροιδο για τον ζητήματα της ιστορίας του κομμουνισμού
Μα γιατί αυτή αφορά στην Ελλάδα τον εμφύλιο,που όλοι ανεξαιρέτως βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους.Τα χάλια μας δηλαδή διογκώνονται και βλέπουμε την ανεπάρκεια μας μέσα απο την ιστορικη μεγένθυνση.
Και επειδή η θεολογία στην κοινωνία αυτή είναι παντοδύναμη αντε τώρα να μπερδευτεις με πολυπλοκότητες και αντιφάσεις.
Ιδεαλιστές της αριστεράς δημιουργούν πρωτοφανές αυθεντικό κίνημα,που βαδίζει ολοταχως προς σταλινική λαική δημοκρατία υπο την ηγεσία τσαπατσουληδων αγράμματων.Την κατασταση σωζουν ψιλοδοσίλογοι υπο την καθοδήγηση πρακτορων.
Οι τελευταίοι των τελευταίων διαχειρίζονται μοναδικές συγκυρίες και τα κάνουν οπως τα κάνουν.
60 χρόνια μετά επείδή ολοι καταλαβαίνουν τις ανεπάρκειες τους κάνουν το κορόιδο.Δεν υπάρχει ζήτημα ιστορίας η ιδεολογίας.Υπάρχει ζήτημα ιστορικου ταμπού.Κάτι σαν αιμομιξία,που υπάρχει στο παρελθόν της οικογένειας και καλό είναι να την ξεχάσουμε.
Τωρα και ρομαντικοί θα υπάρξουν ,και ιδεοληπτικοί,και ρεαλιστές που θα εξηγήσουν τα ανεξήγητα.
Να διαφωνήσεις σε τι??
Ο Σταλιν δεν είναι πρόβλημα (να μου συγχωρεθει εχω αναλύσει γιατί στο LLS) .Η ελληνική ιστορία είναι πρόβλημα.Γιατί παρα τους ρομαντισμούς ,αποδεικνυει πως καποτε είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΛΙΓΟΙ.Ποια πολιτική δύναμη μπορεί να αντέξει τέτοι βάρος.
Αποχή λοιπόν και ΣΙΩΠΗ.Μέχρι τα στίγματα της αιμομιξίας να χαθούν με τον χρονο.

katerina είπε...

Ζητώ συγμώμη που απαντώ… ανακατα, αλλά κάπου έχασα την σειρά.

Πρωτα απο όλα στο grsail, που με ρωτά, για την αστική αλαζονεία του Σχολιαστή.

Grsail, τον Σχολιαστή δνε τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά ήταν απο τους πρωτους σχολιαστές μου στο blog και ήμουν απο τους πρωτους δικους του. Με αυτήν λοιπόν την έννοια, μετα απο εκατονταδες αναρτησεις και σχολιασμούς, τον γνωρίζω.

Είπα απο πολύ παλιά , και ...μπορώ να το ξαναπώ και σχεδόν 2 χρόνια μετά, ότι η άποψη μου για εκεινον, ο χαρακτηρισμός που του εδωσα ήταν και ειναι... του «ευγενούς αστου».
Ναι ειναι ζόρικος, ναι δεν σηκώνει πολλά πολλά, ναι σου λεει την τελευταία πρωτη.
Και δεν σου κρυβω grsail, ότι επειδή εγώ εχω «ακουσει» τα περισσότερα, εμένα εχει καταδιάσει πολλάκις και με πολλους τρόπους, στην αρχή, ...μωρέ και τώρα ακόμα συχνά, μου κακοφαινεται.

Αλλά ειναι αυτός που περα απο πολλά άλλα, μου έμαθε και κάτι πολύ σημαντικό. Σε αντιθεση με αυτήν τη σουπα του πολιτικού και μιντιακου καθωσπρεπισμού, που ζουμε και εν πολλοις αναπαράγουμε, η πολιτική ή μάλλον ακομα καλυτερα τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ειναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
Αρα η όποια «προσωπική» επιθεση, ειναι απλά ο τρόπος να πουμε όσο έντονα σκεφτομαστε την άποψη μας. Και ναι Grsail, αν χρειαστεί αν συγκρουστουμε.

Αργησα να το αποδεχτώ, πολύ συχνά δεν μπορώ να το τηρήσω, αλλά ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. Αυτή ειναι μια απο τις αιτίες, που ο Σχολιαστής, ακριβώς ως τελειως διαφορετικός και μοναδικός ειναι εξαιρετικά πολυτιμος.

Υπάρχουν και πολλοι άλλοι λόγοι, που εκτιμώ απεριοριστα τον Σχολιαστη, μιας που προσωπικά εγώ εκπαιδευομαι απο τις γνωσεις, τις αποψεις και τον ορθολογισμό του, και στις αναρτησεις και στον σχολιασμό του, αλλά αυτό δνε ειναι το θέμα μας.

Αρα η εκτιμηση μου, ειναι ότι δεν ειναι θέμα ...αλλαζονείας. Ειναι απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΣ απο τα συνήθη τετριμενα και εν πολλοις αφορητα βαρετα.

katerina είπε...

Κ. Δρακονάριε, πραγματικά με συγκινειτε βαθιά. Τέτοια μελέτη του blog μου, ομολογώ ότι ο καλυτερος μου φίλος δεν θα ειχε κάνει. Με τιμάτε με την προσοχή σας.

Αγαπητέ μου ...επαγγελματία Αριστερό σας είπα, Αριστερό με την βούλα, με σφραγίδες, με γκαραντί, πως να το πω αλλοιώς; Εγώ τιμητικά το είπα, με απεραντο ...σεβασμό, ...γονυπετής, δεν σας περιποιει τιμή κ. Δρακονάριε μου; Τι άλλο πια να πω; Ξερετε, τι αγώνα δίνουν όλοι να αποσπάσουν τον τίτλο, τι συμψηφισμούς, τι ιδεολογήματα, τι πρακτικές χρησιμοποιούν; Και εγώ που σας τον απενειμα με το καλημερα σας....

Και με όλο τον ...πρεποντα σεβασμό, θα μου επιτρεψετε να μην σας απαντησω για την σφαγή της Τριπολιτσας... Τι να κάνουμε, αφελής, κουτοπονηρη, μικροαστή, που να καταλάβω εγώ η έρημη τα δικά σας ...υψιπετή;

Αυτό με τον Σχολιαστή ...πολύ μου άρεσε κ. Δρακοναριε μου, αλλά νομίζω ότι κάποια μαθηματα τα περάσατε με σκονακια στο master Ψυχολογίας σας.
Ο Σχολιαστής δεν ειναι το alter ego μου, εγώ προσπαθώ να γίνω το δικό του. Και πιστεψτε με έχω πολύ δρόμο ακομα.

Μιας που η μικροαστή μόλις γυρισε απο την δουλειά της(αχ, αυτός ο νεοφιλελευθερισμός, μας έχει σακατέψει!!!) και όσο να πεις μια κουραση την έχω, άσε που πάω να εντρυφήσω και στην Τριπολιτσα, , σας χαιρετώ... και την άλλη φορά που θα μας ξαναρθετε, θέλω και μια περιληψη... -μικρή ρε παιδί μου- των πρωτων 50 αναρτησεων μου. Την κάνατε που την κάνατε την δουλεια, να θυμηθώ και εγώ τα παλιά, πριν με ...διαβρώσει ο Σχολιαστής τόσο βαθιά.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι η συζήτηση εκπίπτει σε υπεράσπιση και ψυχογραφία ενός 'σχολιαστή' (από τους πολλούς). Μήπως παιδιά είστε εκτός θέματος;

katerina είπε...

Σχολιαστή,
Δεν φανταζόμουν ότι πουλουσε τόσο τρελά ο Ιωσηφ, ότι εμπνεει τέτοια πάθη, να αναβάλω την δουλεια μου.

Αλλά επειδή εγώ σε διαβάζω πάντα προσεκτικά, πέτυχα κάτι στα γραφομενα σου που πολύ με προβλημάτισε...αλλά φαινεται ότι δνε προβλημάτισε κανέναν άλλον. Δηλώνεις, Αντικομουνιστής Σχολιαστή;
Φίλε μου, ηξερα ότι το θάρρος, σου περισευει, αλλά ... εδω έδωσες τα ρέστα σου. Τα σέβη μου.

Στέργιος είπε...

Το blog έχει γιορτή! «Όλα τα πρόσωπα είναι εδώ αντάξια του δράματος»! Μιλάμε για κανονική μάχη που όμοιά της δεν έχει ματαδεί ο μπλογκοχώρος. Δεν κάνεις καμιά ακόμη κίνηση να φάμε και τον… Λαμπράκη λέω εγώ;

Κατερίνα είσαι… οπορτούνα του κερατά!!! (Μάζευε χαρακτηρισμούς και ας είναι και ρώγες. Στο τέλος θα κάνεις τον πλέον πολύχρωμο μαργαριταρένιο κολιέ του Μπλογκοχώρου!).

Εξηγούμαι.
1. Δηλαδή σύμφωνα με εσένα, εγώ πάλευα τότε, κομμουνιστής ον, για δημοκρατία όπως και οι Τσέχοι; Καλά δεν διάβασες τα Ψηφίσματα που λένε ότι αυτά τα δυο αλληλαποκλείονται; Εσύ με ποιον είσαι τώρα με το ψήφισμα ή με τα κομμούνια; Όταν εγώ σε αποκαλύπτω ως κρυτο… κάποιοι τρέχουν να σε απαλλάξουν. Δεν παίζεσαι!
2. Καλά, εμένα με βάζεις εμμέσως ότι αγωνιζόμουν για αυτή τη δημοκρατία. Όμως οι νέοι Τσέχοι που τότε είχαν συλληφθεί από τους σοβιετικούς γιατί ακριβώς αγωνίζονταν; Και αυτοί για ό,τι εγώ; αμ δε, όχι μόνο! Ας παραθέσω την δήλωση του τότε ηγέτη τους πριν την εισβολή, για να εμπεδώσουμε ποιος ήταν και τι ήθελε αυτός και οι νέοι του: «Υπήρξα και παραμένω ένας πεπεισμένος κομμουνιστής επηρεασμένος από τους επαναστάτες που προηγήθηκαν. Είμαι ένας οπαδός αγωνιστής ενός σοσιαλισμού στον οποίο η δημοκρατία του κόσμου και για τον κόσμο, έχει δικαίωμα υπηκοότητας. Σοσιαλισμός και η δημοκρατία είναι όροι αδιαχώριστοι. Ο πρώτος χωρίς τον δεύτερο δεν είναι σοσιαλισμός, με την πραγματική έννοια του όρου. Μόνο η σύζευξη των δύο όρων σ' ένα μοναδικό σύνολο, σε μια μόνο έννοια, δίνει το πραγματικό περιεχόμενο στον σοσιαλισμό» (Αλεξάντρ Ντούμπτσεκ). Ααα, αυτός ξέφυγε τελείως!!!
3. Αν διάβασα καλά το Ψήφισμα και τα άλλα τρία κείμενα που είναι αναπόσπαστα μέρη του, ο Ντούμπτσεκ είναι εξ ορισμού εγκληματίας όπως και οι νέοι που πίστευαν τα ίδια και τους πήγαν φυλακή οι σοβιετικοί αφού όπως μας εξηγεί το Επεξηγηματικό Μνημόνιο «δεν θα πρέπει να γίνει μια καθαρή διάκριση μεταξύ ιδεολογίας και πρακτικής. Η τελευταία απορρέει από την πρώτη και, αργά ή γρήγορα, οι καλές προθέσεις υπερκεράζονται από το ολοκληρωτικό μονοκομματικό σύστημα και τις καταχρήσεις του». Άρα αν για εμένα έκανες λάθος έκανες εξ ίσου λάθος και με τους Τσέχους.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι όλοι όσοι στο blog κάνουν θετική ή αρνητική κριτική στο ψήφισμα το κάνουν με όρους παρελθόντος. Βλέπουν δηλαδή προς τα πίσω. Γι αυτό όλοι λένε τι έγινε και τι δεν έγινε και όχι τι θα γίνει. Το Ψήφισμα όμως κάνει το αντίθετο κάτι που εγώ επεσήμανα από τη πρώτη στιγμή. Στη πραγματικότητα καθόλου δεν ενδιαφέρεται να καταδικάσει τον Στάλιν όπως π.χ. δεν ενδιαφέρεται να καταδικάσει το Σύμφωνο του Μονάχου ή τα φρικαλέα εγκλήματα των Γάλλων στην Αλγερία.

Δεν φοβάται τον Στάλιν. Τον Ντούμπτσεκ φοβάται!!! Φοβάται, μήπως και κάποιοι άλλοι «αφελείς» κομμουνιστές, θελήσουν να υλοποιήσουν πραγματικά τις ιδέες του και όχι αλλά γιαλαντζί. Τότε τι κάνουμε με κομμουνιστές τύπου Ντούμπτσεκ μου λες; θα είναι αργά. Άκου, «Σοσιαλισμός και η δημοκρατία είναι όροι αδιαχώριστοι». Άκου προκαταβολική ύβρη κατά του ψηφίσματος, 41 χρόνια πριν από ένα κομμούνι!!!! Καλά κάνουν τα ψηφίσματα και τον πνίγουν και αυτόν, είναι επικίνδυνος!

Γι’ αυτό των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν… Έτσι από τώρα καταδικάζουν κατά συρροή όλους τους κομμουνιστές και την ιδεολογία τους πριν, νυν και μελλοντικούς και μαζί και τους κομμουνιστές της Άνοιξης της Πράγας θεωρώντας τους έτσι και αλλιώς ίδιους και όμοιους, με ίδια κατάληξη, και εξ ίσου επικίνδυνους, αν όχι περισσότερο. Είδες εσύ να τους ξεχωρίζει πουθενά;

Όχι, δεν δήλωσα οπαδός του Ντούμπτσεκ αλλά να μη σου τα πω για να σε βγάλω οπορτούνα;

Όταν εγώ λοιπόν σε λέω… οπορτούνα ξέρω τι λέω. Πας κόντρα με το ψήφισμα τόσο με τις εκτιμήσεις σου για εμένα όσο και για τους Τσέχους! Αλλά τι λέω εγώ τώρα, εσύ γεννήθηκες για την αυτοανατροπή, εδώ θα κολλούσες. Μόνο που γελάω με κάποιους που σου δίνουν συγχαρητήρια μη ξέροντας τη κατάληξη! Τώρα παίρνεις συγχαρητήρια από μένα και ψάξου καλά όταν παίρνεις τέτοια συχαρίκια…

Για τους νέους Τσέχους του ’68 έχω μια απορία. Να ονειρεύονταν άραγε πως όταν απελευθερωθούν από τη σοβιετική κατοχή τα παιδιά τους θα τα στείλουν ως στρατό κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν; Λες να έβλεπαν από τότε τέτοιο εφιάλτη και μιλούσαν για σοσιαλισμό και δημοκρατία μπας και δεν πέσουν από τη, κατ εσέ Σκύλα, στη, κατ εμέ, Χάρυβδη; Ή μήπως εκεί δεν έχουμε κανένα στρατό κατοχής, που τον είδαμε άλλωστε,(!!!) αλλά με το ζόρι τους «κάλεσαν» εκεί Ιρακινοί και Αφγανοί για να τους βομβαρδίσουν όπως οι Τσέχοι «κάλεσαν» τους σοβιετικούς; Μπερδεμένα μου φαίνονται αλλά πολύ ίδια τα επιχειρήματα ρε παιδί μου!

Να υποθέσω ότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν στο blog ποσοστά έγκρισης του Ψηφίσματος παραπλήσια των Στάλιν και Τσαουσέσκου γι΄ αυτό ζορίζονται όταν βλέπουν αντίθετες απόψεις; Ε δε μου φαίνεται παράξενο! Τι είχες πει σε προηγούμενη ανάρτηση; ότι «Δικτατορίες υπάρχουν παντού…»; Καλά «μάγα» ήσουν;;; Άντε κονόμησες και έναν ακόμη χαρακτηρισμό!

katerina είπε...

Πανάρετε, καλως ήρθες,
Όταν εγραφα αυτό το ποστ, αυτό που ήθελα να στιγματίσω ήταν ο τρόμος του πολιτικού κόστους για όλα τα κομματα, απο το να τους χαρακτηρίσει κάποιος ...όχι αντικομουνιστές, απλά αντισταλινικούς.

Και βέβαια, το σημαντικό για μενα ειναι αυτό το απιστευτο τερας που καταδυναστευει την πολιτική ζωή του τόπου, αυτό το τερας με τα χίλαι κεφάλια, το πολιτικό κόστος...

Η συζητηση βέβαια ξεφυγε πολύ, αλλά πραγματικά με εξεπληξε ότι ακομα και σήμερα, όχι πολιτικά κομματα, αλλά απλοί πολιτες, χωρίς συμφέροντα, χωρίς πολιτικάντισμούς, χωρίς δευτερες σκέψεις, χωρίς την αναγκη να κρατησουμε όποιοεσδηποτε πόλιτικάντικες ισορροπίες, δηλαδή όλοι εμεις, ακομα δεν τολμάμε να καταδικάσουμε ευθέως μαζικά εγκληματα και ιστορικά δεδομένα. Ακομα κρυβόμαστε πισω απο τον φόβο του να ...κακοχαρακτηριστουμε...

Ακομα δεν τολμάμε να πουμε ...αυτό «που εχει καταδικαστεί στην συνειδηση του Ευρωπαιου πολίτη» όπως λεει και το ΠΑΣΟΚ στην μνημειωδη ανακοινωση του.

katerina είπε...

Lls θα συμφωνήσω μαζί σου.
Όντως η επιχειρηματολογία έπεται της ιδεοληψίας.

Αλλά ο εμφύλιος τελειωσε εδώ και 60 χρόνια, ακομα και όσοι τον έζησαν εχουν παει πια να ...αναλογιστουν το τι έγινε ...στην αιωνια ησυχία τους. Ας πουμε κάποτε τα πραγματα με το όνομα τους.

Ας πουμε πια τι σημαινει ολοκληρωτισμός. Ας πουμε ότι το πειραμα ...θες και όπως έγινε, εστω και έτσι, απετυχε, ας πουμε ότι τα πειραματοζωα, κλεινουν όπως όπως τις πληγές και γυρνανε την πλατη φτανοντας βέβαια στο αντιθετο άκρο.
Ρωτάει ο Στεργιος γιατί απαγορευεται η Κομουνιστική Νεολαια στην Τσεχία; Γιατί άραγε;

katerina είπε...

Στεργιε, επειδή θεωρώ μάλλον απιθανο να μην καταλαβαίνεις, αποδίδω το σχόλιο σου... στο γνωστό...διεστρεψε διεστρεψε ...κάτι θα μεινει...

Εκτός αν δεν απαντάς σε μενα, αλλά καταθέτεις απλά την άποψη σου ...γενικώς...
Δεκτόν...αλλά όχι σαν απαντηση σε ότι σου έγραψα.

Σου εγραψα και το επαναλαμβάνω. Όταν περιγραφεις την φυλακιση σου απο την χουντα που ήρθε με τα τανκς, ...τάνκς έμπαιναν και κάπου αλλου. Και αυτό το κάπου αλλου...μπορείς, ρε Στεργιε να το καταδικάσεις; Μπορείς να καταδικάσεις ότι έγινε το 68 στην Τσεχοσλοβακία;;;Μπορείς να καταδικάσεις ευθεως απεριφραστα, χωρίς κατεβατά τα σοβιετικά τανκς στην Τσεχοσλοβακία;

Όχι Στεργιε ...δεν μπορείς... Και μάλλον δεν ειναι του παρόντος να εξηγήσουμε το γιατί.

Και για να μπώ στο παιχνιδάκι σου... να παιξω με τους δικούς σου όρους(που πιστεψε με δεν γουσταρω), αφου δνε το καταδικάζεις σημαινει ότι υπερασπιζεσαι τους Κολλιγιαννηδες. Ή όχι; Ετσι δνε το παιζετε οι αριστεροί με την βούλα το παιχνίδακι;

Ναι ρε Στεργιε, στις προβοκάτσιες, ...τι να κάνουμε και εμεις οι μικροαστοί μονο με προβοκάτσιες μπορουμε να απαντήσουμε... Μαθαινουμε συντροφε, μαθαινουμε στα ιδεολογήματα...

Και στο ξαναλέω για ...χιλιοστή(;;;;) φορά. Το Ψηφισμα και μονο το Ψηφισμα, μπηκε σε ψηφοφορία στο Ε.Κ. Και το ψηφισμα λεει σαφώς ότι όχι μονο δεν καταδικάζει, αλλά ουτε καν αναφερεται σε όποια ιδεολογία, καταδικάζει εγκληματα. Επ’ αυτου θα τοποθετηθείς; Ναι ή όχι.

grsail είπε...

Κατερίνα,

Τα γούστα και οι συμπάθειες του κάθε ενός είναι ανεπανάληπτα και μοναδικά και σεβαστά. Επομένως δεν χρειαζόταν να μου περιγράψεις την θέση σου επί του συγκεκριμένου θέματος. Δεν είμαι δικαστής ούτε μου πέφτει λόγος !


Έχω την εντύπωση ότι υπήρχαν σοβαρότερα πράγματα να σχολιάσεις μέσα σε αυτά που έγραψα :-)


Πάντως τελευταία τείνω να πιστέψω ότι σχεδόν πάντα ζητήματα τέτοιας γενικότητας σαν αυτά που συζητήθηκαν εδώ καταλήγουν σε ανάσυρση (αντί ξίφους) ιδεολογικών επιχειρημάτων. Και εδώ είναι το ζήτημα : οι ιδεολογικές επιλογές είναι ακριβώς αυτό: επιλογές ! Επιλογές που μπορεί να απορροφήσουν ή να πάρουν ζωές ολόκληρες !
Εξαρτώνται από την παιδεία και την ανατροφή μας, από την αισθητική μας και τον χαρακτήρα μας. Δεν αποδεικνύονται ! Δεν υπόκεινται (ευτυχώς) στους αόρατους αλλά σιδερένιους περιορισμούς του θετικισμού ! Επιχειρήματα ανταλλάσσουμε, αυτό είναι όλο, με αυτόν τον τρόπο ή απλώς ισχυροποιούμε τις θέσεις μας τροχίζοντας τις αντιλήψεις μας ή (πράγμα θαυμαστό αλλά σπανιότερο) μεταβάλλουμε τις θέσεις και αντιλήψεις μας προς κάτι που μας κάνει - συνήθως - καλύτερους !

Ελπίζω ειλικρινά η συζήτηση που κάναμε να λειτούργησε γνήσια και προς τις δύο κατευθύνσεις.

... και οι διάφοροι ... αντικομουνιστές(*) ας μην θυμώνουν ούτε να περιχαρακώνονται ξαφνικά ως σκαντζό - χοιροι (μέρες που είναι) !


(*) οι ετυμολογία αλλά και το ιστορικό φορτίο αυτής της λέξης δεν έχουν τίποτα το θετικό ... έλεος !

katerina είπε...

Grsail,
ασφαλώς και η «συζητηση» ή όποια συζητηση, παιρνει και τον δικό της δρόμο, και ...στον δρόμο βγαινουν και πολλά άλλα θέματα που δεν άπτονται του πολύ συγκεκριμένου.
Δεν ειναι κακό αυτό. Τουλάχιστον κατα την δική μου άποψη.

Συμφωνησαμε σε κάτι. Και αυτό ειναι ότι «η όποια ιδεολογία δεν δικαιολογεί τα μέσα ! Ως ενα σημείο 'τα μέσα' είναι αυτά που καθορίζουν την ιδεολογία καθ' αυτή».

Μιας που το εχω ξεκαθαρίσει πολύ καλά αυτό στο μυαλό μου, δεν μπορεσα ποτέ μου να καταλάβω, την άρνηση των εργαστηριακών δεδομένων, επειδή η θεωρία μου ... δεν τα προεβλεπε.

Και για να καταθέσω και εγώ την άποψη μου για τον «αντικομουνισμό» και ότι αυτό κουβαλάει(εξωφρενικά παραποιημενη έννοια πια), θα σου πω ότι με την έννοια που τον εννοει το ΚΚΕ, δηλαδή «όποιος δεν ειναι γονατιστός στα δικά μας εικονισματα και στην δική μας άρνηση της ιστορίας, ειναι αντικομουνιστής» , ναι δηλώνω με γνωση των συνεπειών του ... «νομου», ότι με αυτήν την έννοια ειμαι και εγώ αντικομουνιστρια.
Δυστυχώς ή ευτυχώς εγώ τον ηρωισμό του Πλουμπιδη δεν τον διαθετω. Ασε που δεν θα μάθουμε ποτέ, αν θα προσεφερε περισσότερα, τουλάχιστον στο Κομμα του, αν ειχε καταγγείλει τους κάθε λογής ρουφιανους, χαφιεδες, και Ζαχαριαδηδες.

Τη λογική όποιος δεν ειναι μαζί μας ειναι εναντίον μας, θα την καταδικάζω πάντα.

Όσο για τον Σχολιαστή, τα είπα και παραπάνω, πολύ σπάνιο ειδος φίλε μου, για να τον ενταξεις σε λογικές...σαν... οτιδήποτε.

OnWine είπε...

Λοιπόν Κατερίνα,

Αφού σε ευχαριστήσω γιά την υπεράσπιση, να δηλώσω σε όσους αρέσκονται σε εξυπνάδες και λογοπαίγνια ότι αντικομμουνιστές με την έννοια που δίνουν οι συνήθεις αναφορές στον όρο, ουσιαστικά είναι οι ίδιοι. Αντικομμουνιστές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όσοι αρνούνται να δουν την αθλιότητα του Στάλιν, όσοι φοβούνται τις συγκρίσεις με άλλους "σοσιαλισμούς", όσοι έχουν ανάγκη να προστατέψουν παρεκτροπές που μόνο μέσω αυτής ακριβώς της προστασίας εντάσσονται και αμαυρώνουν την ουσία του κομμουνισμού.

Αλλά, όταν αντί επειχειρημάτων μένουν σε ευφυολογήματα τύπου σκαντζο -χοιρου, όταν αναφέρονται σε άλλους στο ...τρίτο πρόσωπο, (πάλι το μυξοπαρθενικό "η σιωπή μου προς απάντησή σας") μάλλον δεν έχουν ούτε καν τα κότσια να τους αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο... γιατί το παιγνίδι της απ' ευθείας επίθεσης αποκαλύπτει πολλά... και συνήθως είτε πολύ αστεία είτε πολύ δυσάρεστα...

Καληνύχτα σας και εις άλλα με υγεία....

grsail είπε...

Λοιπόν Κατερίνα ... με την άδειά σου ...

Αγαπητέ σχολιαστή,

Σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι αντικομουνιστής με την καλή έννοια (ούτε με την κακή).
Ο Στάλιν και η εποχή του αποτελούν πλέον αντικείμενο ιστορικής μελέτης αν και έχουμε σοβαρότερα – και πιό άμεσα - να μας απασχολούν.
Η ουσία του κομμουνισμού πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού σε θεωρητικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.
Είπα μία εξυπνάδα με το σκαντζό-χοιροι, έκανα ένα λογοπαίγνιο, δεν σκότωσα άνθρωπο ! Έλεος !
Θα ήθελα επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι ... μυξοπαρθένα (;!) ( από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει μυξοπαρθένα με καράφλα και μουστάκι ).
Αντέχω οποιοδήποτε επιχείρημα και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΙ ότι σε κάποιες (δυστυχώς πολύ μα πολύ λίγες) περιπτώσεις έχω μεταβάλλει τις αντιλήψεις μου υπό την πίεση επιχειρημάτων άλλων κατοίκων του πλανήτη αυτού !
Έχω όμως την αίσθηση ότι – από την πλευρά μου – δε σε άφησα άνευ επιχειρημάτων, θα μπορούσες ίσως να κάνεις και συλλογή …
Δεν αντέχω όμως έστω και υποψία αλαζονείας, δεν την αντέχω ! Αυτό είναι όλο ...

Καληνύχτα σας επίσης ...

ΥΓ. Πάντως αυτό με την … μυξοπαρθένα μου άρεσε :-))

marios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marios είπε...

Κατερινα ασχετο...αλλα δεν πιστευα οτι η τρεχουσα ομοφωνια σου με τον σχολιαστη θα σε εκανε να παραβλεψεις τον χαρακτηρισμο του για το blog της κυνικης ως λαικιστικο, και αυτη μου η παρατηρηση δεν εχει να κανει με την προσφατη διαφωνια μου μαζι του.
Κατα τα αλλα χαρηκα τις αψιμαχιες σας που τις ειδα τωρα μολις που γυρισα(*) και δεν μπορεσα να συμετασχω και το μονο που θα ηθελα να προσθεσω αναφερομενος στον Στεργιο ειναι οτι αν και διαφωνω μαζι του επι του θεματος τον σεβομαι και τον θαυμαζω γιατι συγκαταλεγεται στην μικρη μεριδα ανθρωπων που ειχαν την ιστορικη "τυχη" αλλα και κυριως το σθενος να αγωνισθουν για τις ιδεες τους.

(*) ναι, ξερω, μην ξανααπορησεις οπως μια αλλη φορα, εχω μια μικρη διαστροφη να κοιταω το blog σου γυρνοντας απο την οποια διασκεδαση...

Στέργιος είπε...

Με χαρά βλέπω πρωί- πρωί να έρχονται τα πάνω κάτω. Αντικομμουνιστές να υπερασπίζονται τον… (πραγματικό!!!) κομμουνισμό, άλλοι να κάνουν περιγραφές τι είναι και τι δεν είναι ο κομμουνισμός, λες και τους ρώτησε το Ψήφισμα, αυτοβαφτίσματα και ετεροβαφτίσματα, εκτιμήσεις από δω και από κει, χαμός! Ακόμα όμως η συζήτηση γίνεται για το παρελθόν. Όλοι κολλημένοι εκεί ρε παιδιά; Ταρακουνηθείτε, το ψήφισμα ψεδεπίγραφα αναφέρεται στο παρελθόν. Στο μέλλον κοιτάζει, αυτό φοβάται.

Ποιός φοβάται τον κομμουνισμό; Το φάντασμα ακόμη πλανάται…

Κατερίνα.
Άκου σε διαστρέφω!!! Αϊντε – άϊντε… Επειδή δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις διαστρέφω; Αλλά ας σε πάρω λίγο αμπάριζα. Εντάξει βλέπω τη προβοκατόρικη ερώτησα - σιγά που θα με παγίδευες όπως κάποιον άλλον….. να το πω;;; - αλλά γουστάρω, έτσι είναι οι μαζόχες!

Εγώ Κατερίνα μπορώ να καταδικάσω ευθέως την επέμβαση στη Τσεχοσλοβακία ως ένα ολέθριο ολίσθημα που ήταν συνέπεια σειράς παραβιάσεων της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της κοινής λογικής, (θα μπορούσα να την υπερασπιστώ ως αναγκαιότητα - σιγά που θα φοβόμουν) μπορώ να διαφωνήσω με τον Ντούμπτεκ για τον φτωχό τρόπο που έθετε το πρόβλημα με αποτέλεσμα να καρπωθούν τη κρίση οι αντίπαλοι του σοσιαλισμού, μπορώ να καταδικάσω τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις κάθε σοσιαλιστικής νομιμότητας από τον Στάλιν, τον Ζαχαριάδη και τους άλλους, μπορώ να διαφωνώ με το ΚΚΕ για διάφορες θέσεις του, μπορώ να κάνω φύλλο και φτερό το «βαθύ λάθος» του τρόπου παραγωγής που τέθηκε ως σοσιαλιστικός (αυτό είναι όλη η ουσία αλλά οι απέξω τον Στάλιν κοιτάζετε…) και να είμαι ταυτόχρονα ένας «σκληρός και αμετανόητος» κομμουνιστής που θεωρώ ευθέως τη διδακτορία του προλεταριάτου ως την ελευθερία των εργαζομένων έναντι του κεφαλαίου και τη βάση της μεγαλύτερης δημοκρατίας που εξασφαλίζει την δημοκρατική διαχείριση της κοινωνικής ιδιοκτησίας ων μέσων παραγωγής και της ίδιας της κοινωνίας. Έχεις να πεις λόγο για τα πιστεύω μου; Αυτό όμως είναι ζήτημα εκτός της ανάρτησης. Μερικά σχόλιά μου για τον «σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής και τη δικτατορία του προλεταριάτου» ίσως βρείτε, για να μην επαναλαμβάνω, στο e-roosters.blogspot.com/ στην ανάρτηση: «Η Έλλειψη οικονομικής παιδείας στην Ελλάδα και το όνειρο για θέση στο δημόσιο».

Τι είπες; Γουστάρεις να με προβοκάρεις;;;; καλά, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Εσύ γιατί κόπτεσαι; Σε έπιασε πόνος για το σοσιαλισμό;;;; σε ενδιαφέρει ένας «καλός κομμουνισμός» ή ασπάζεσαι ευθέως τα ψηφίσματα κατά του «κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού» οπότε τι νόημα έχει η συζήτηση; Όλοι οι κομμουνισμοί το ίδιο είναι, ξαναδές τα ψηφίσματα καλά… Τα ψηφίσματα στέλνουν ή όχι τον Ντούμπτσεκ στον αγύριστο; Ε, αυτό κάνεις και εσύ όταν ασπάζεσαι το ψήφισμα και οι πόνοι για τον Πλουμπίδη και τους Τσέχους δεν έχουν νόημα με τέτοιο ψήφισμα.

Καταλαβαίνεις τώρα τι θα πει οπορτουνισμός; Να είσαι υπέρ του Πλουμπίδη και να τον παραδίδεις μαζί με τον Ζαχαριάδη στο ψήφισμα! Μα το επικίνδυνο δεν είναι αυτό. Το επικίνδυνο είναι η σαρωτική φιλοσοφία του ψηφίσματος για το «επόμενο βήμα». Και δεν απειλεί μόνο τον κομμουνισμό, αν χάρηκαν οι αντικομουνιστές. Απειλεί ευθέως και την αστική δημοκρατία, αυτή τη φτωχή που έχουμε ήδη.

Και τι έγινε τώρα που είπα τη θέση μου, που δεν είναι δα και κρυφή, έγινε άραγε το ψήφισμα δημοκρατικό; Έπαψε να είναι ευθεία απειλή για κάθε κομμουνιστική ιδεολογία όποια απόχρωση και αν έχει; Εσένα γιατί σε ενδιαφέρει η θέση μου για τη Τσεχοσλοβακία, μήπως θα… εισηγηθείς να μη με πιάνει το ψήφισμα;

Εμένα μπορεί να με έπιανε κατάθλιψη για τα τραγικά γεγονότα της Τσεχοσλοβακίας, της Πολωνίας και του Αφγανιστάν. Να υποθέσω ότι εσύ ανέμιζες σημαίες όταν έμπαιναν οι αμερικανοί και οι φίλοι τους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία;;;; επειδή για το Ιράκ ξέρω, άσε μη το πεις, τα άλλα μου λείπουν. Βλέπεις ξανά τι θα πει οπορτουνισμός; Θέλουμε τους Τσέχους ελεύθερους από τους σοβιετικούς για να μπορούν να σκλαβώνουν τους Ιρακινούς! Μιλάμε για θέσεις αρχών δηλαδή!!!

Το διάβασες καλά ή νόμισες ότι το διάβασες τελικά;;;; Κανέναν δεν εξαιρεί ούτε τον Ντούμπτεκ, ούτε εμένα, ούτε τον Πλουμπίδη και γι αυτό δεν έχει νόημα η συζήτηση για αυτά. Σήμερα για τη κομμουνιστική ιδεολογία και αύριο για κάθε αριστερή άποψη που θα έχει την θέση για τη ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, θα έχουμε τη ρετσινιά του ολοκληρωτισμού και γιατί όχι την απαγόρευση; Πόσο απέχουν; Κοίτα την ιστορία. Κοίτα καλύτερα τα ψηφίσματα να δεις στα περί διαγραμμάτων πως μπορούν να αποτελέσουν φασιστικό υπόστρωμα. Κοίτα να δεις πόσο εύκολα μερικοί ήδη εγκρίνουν τις απαγορεύσεις στο όνομα των εγκλημάτων σε κάποιες χώρες που όμως και πριν τον σοσιαλισμό πάλι τα απαγόρευαν… . Και δεν ξέρουν μερικοί ότι έτσι απειλείται ή ίδια η δική τους ελευθερία, νομίζουν ότι τη κατοχυρώνουν από τον κομμουνισμό!

Το ψήφισμα δεν είναι φασιστικό, το ξεκαθαρίζω γιατί εδώ πολλές παρανοήσεις γίνονται, αλλά είναι υπόστρωμα, όπως παλιά στην Ελλάδα ήταν το Ιδιώνυμο του Βενιζέλου. Κάντε συνειρμούς με το ήδη υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ασφυκτικού ελέγχου και αστυνόμευσης της κοινωνικής και προσωπικής ζωής, με τον «Μεγάλο Αδελφό» και τη Νέα Τάξη…. Αν δεν το κάνετε, διαβάστε ξανά το ποίημα του γερμανού κληρικού Μάρτιν Νιμέλερ: «Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές….». ίσως με καταλάβετε.

Επειδή λες ότι «το ψήφισμα λέει σαφώς ότι όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά ούτε καν αναφέρεται σε όποια ιδεολογία, καταδικάζει εγκλήματα. Επ’ αυτού θα τοποθετηθείς; Ναι ή όχι». Καλά κυρ εισαγγελέα μη φωνάζεις (άντε έγινες και εισαγγελέας!!!), τι θες, να πάρεις καμιά απάντηση σαν τη Τσεχοσλοβακία και να καταπιείς τη γλώσσα σου; Άστο για άλλοτε. Το πρόβλημα σου είναι ότι εσύ δεν διάβασες καλά σε τι αναφέρεται το ψήφισμα πίσω απ τις γραμμές. Το να αποκόβεις το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου από τα άλλα ψηφίσματα που εγώ επικαλούμαι είναι σαν να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου. Το Ψήφισμα όμως σε ξεμπροστιάζει γιατί γράφει φαρδιά πλατιά ότι δεν είναι αποκομμένο. Εγώ η εσύ δεν διάβασες ότι στηρίχτηκε στα άλλα ψηφίσματα επιβεβαιώνοντάς τα επί λέξει και γράφοντας: «έχοντας υπόψητο ψήφισμα 1481 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της 26ης Ιανουαρίου 2006, σχετικά με την ανάγκη να καταδικαστούν διεθνώς τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων» και β) «έχοντας υπόψη τη Διακήρυξη της Πράγας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συνείδηση και τον Κομμουνισμό, που εκδόθηκε στις 3 Ιουνίου 2008». Διάβασες καλά τα ψηφίσματα αυτά και ανακάλυψες ότι δεν αφορούν την ιδεολογία; Και αν τα αναφέρει ως στήριγμα του όπως οι υπουργικές αποφάσεις αναφέρουν τους νόμους που στηρίζονται γατί τα αναφέρει Κατερίνα; Έτσι γράφουμε στο «έχοντας υπόψη», έτσι για πλάκα για να μάθουμε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα νόμοι χωρίς το ένα να γεννά το άλλο και χωρίς να είναι συνέπεια προηγούμενης αποδοχής; Άντε καλά, θα μας τα πεις με άλλα εισαγγελικά ερωτήματα.

Αλήθεια για να έχουμε καλό ερώτημα, εσύ απορρίπτεις τα κείμενα και Ψηφίσματα που αναφέρει στο «έχοντας υπόψη» το Ψήφισμα; Αν τα απορρίπτεις Κατερίνα, τότε πραγματικά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν αναφέρεται λεκτικά σε ιδεολογία. Είναι έτσι όμως;

Μάριε,
Σε ευχαριστώ αλλά εγώ ήμουν άτυχος, όχι «τυχερός». Έχασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου σε μάχες κατά της δικτατορίας ενώ έπρεπε να ζω φυσιολογικά όπως όλοι οι νέοι. Τι το καλό έχει; Δεν επεδίωξα να γίνω ήρωας ούτε έγινα ήρωας, ούτε εξαργυρώνω τίποτα από τότε, ούτε θέλω ποτέ κανείς να βρεθεί στη θέση μου σε Ανατολή και Δύση. Τα δικά μου φρικτά είναι και των άλλων φρικτά. Ο κόσμος να μην γνωρίζει τέτοιους ηρωισμούς αλλά βλέπεις δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς (άκου τον λόγο του Αλλάχ στον άμυαλο Σεβάχ…).

OnWine είπε...

grsail,

Ολα όσα ανάφερες στο τελευταίο σχόλιό σου δεκτά και εκτιμητέα. Αν κατά την συζήτηση υψώθηκαν οι τόνοι, σε διαβεβαιώνω ότι έγιναν απλά και μονο λόγω κάποιων σημείων των απαντήσεών σου που ίσως εκ λάθους ερμηνεύτηκαν διαφορετικά από το πραγαμτικό τους νόημα, και επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι επανηλημμένα ζήτησα διευκρινήσεις όταν (και ήταν αρκετές φορές) δε κατάλαβα το νόημα των λεγομένων.

Πέραν των προηγουμένων ισχύει ασφαλώς γιά εσένα η δήλωση που έκανα στο αρχικό μου σχόλιο, και που επαναλαμβάνω εδώ: "Θα σταθώ όμως στην σημαντική παρουσία και επειχειρηματολογία του GRSail, που θίγει την ουσία του θέματος". Και ασκώ συνήθως την κακή μου συνήθεια να "βάζω τις φωνές" σε ανθρώπους που εκτιμώ.

Περαν δε των υπολοίπων, ας αποδεχτούμε επίσης ότι "της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά"...

Σε ευχαριστώ γιά την συζήτηση.

OnWine είπε...

Γιά τους "εμμέσους" σχολιαστές και επικριτές μου:

Και εννοώ "έμμέσους" αυτούς που ασχολούνται με τα γραφόμενά μου αλλά δεν έχουν τα κότσια να πουν αυτά που θέλουν σε εμένα απ' ευθείας, και χρησιμοποιούν την Κατερίνα ως "διάμεσο" με την παραδοσιακή μέθοδο "τα λέω της νύφης γιά να τα ακούει η πεθερά"...

Σε αυτούς λοιπόν δεν έχω να δώσω καμμία απάντηση, απλά γιατί δεν την αξίζουν, απαξιώνοντας τον εαυτό τους μέσα από την προφανή δειλία τους... έχω γράψει αρκετές φορές και στο blog μου γιά την ευκαιρία που τους προσφέρει ο τρόπος γραφής μου γιά να το ...βάλουν στα πόδια, και οι περισσότεροι, όταν τα επιχειρήματα στερεύουν, δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, και να καταφεύγουν με φτηνές εξυπνάδες και ειρωνίες της συμφοράς στους "ενδιάμεσους" γιά να σχολιάσουν. Οσο και αν επικαλούνται αγώνες, μάχες, φυλακές και άλλες ...καταδιώξεις, το ΘΑΡΡΟΣ μετράται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ... τα υπόλοιπα είναι γιά τους συνταξιούχους αντιστασιακούς...

Προσωπικά συζητώ με όλους πλην Δρακονάριου...

Πανάρετος είπε...

@Στέργιος

Δεν καταλαβαίνω ποιός φοβάται τον κομμουνισμό σήμερα; Διαβάζοντας τα ασφαλώς αξιόλογα γραφόμενά σου, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ αν ζεις σε άλλο κόσμο.

Ο κομμουνσισμός σήμερα έχει καραρρεύσει ΠΑΝΤΟΥ, πλην κάποιων κρατών της "δημοκρατικότητας" της Κορέας, του Βιετνάμ, και της ταλαίπωρης Κούβας, που πεινασμένη επί 50 σχεδόν χρόνια μέσω της πολιτικής Καστρο βλέπει απέναντι και κλάιει την κακή μοίρα της.

Αν χώρες όπως οι Τσεχοσλοβακία ή η Ουγγαρία έχουν εκτός νόμου ακόμα και την κομμουνιστική ιδεολογία, αντί να τις κατηγορούμε, μήπως θα έπρεπε να τις δικαιολογούμε γιά τα όσα τράβηξαν από τα κομμουνιστικά τους καθεστώτα;

Η παλαιά και κραταιά ΕΣΣΔ διακήρυττε ότι ο καπιταλισμός θα νικηθεί κατ'ά κράτος. Στον πόλεμο που ο κομμουνισμός κήρυξε στον καπιταλισμό, ο κομμουνισμός ηττήθηκε, και όχι με πόλεμο, αλλά κατάρρευσε από μόνος του.

Αρα, ποιός φοβάται τον κομμουνισμό σήμερα; Που υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει; Αυτές είναι απλές διαπιστώσεις και ερωτήσεις.

Αν θα μπορούσες να δώσεις μιά κατ' ευθείαν απάντηση, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Στέργιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Το ειπε και ο κ. Δρακονάριος. Ειμαι μια κουτοπονηρη μικροαστή. Και όπως άλλωστε κάθε γνησιος αριστερός και σοφός επαναστάτης, έχει δίκιο. Οι δεξιοτητες μου περιοριζονται σε ένα πράγμα κάθε φορά.
Και έτσι, δεν μπορώ να σχολιασω αυτήν την στιγμή. Τωρα εχω ανοιξει το manual των βασανιστηρίων και προσπαθώ απο τις εκονες να καταλάβω πως κάνουν φάλαγγα...

Ελπίζω Στεργιε, αυτά που γραφεις να ειναι αποροια αλκοολικής ευφορίας... ήμαρτον Κυριε!!!

Θα επανελθω το απογευμα.

Υ.Γ. Αν τυχει και ανταποκριθείς Στεργιε στις απο πάνω απο αυτό το σχολιο ...προκλησεις, προσεξε τι θα πεις... Τους ξερουμε ντε τι κουμασια ειναι οι αντικομουνιστές!!!

Στέργιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...

Τωρα Στεργιε, θα λενε ότι ειμαι και τρελη... και απαντάω μόνη μου.

Τι σβηνογράφεις Χριστιανέ μου;
Νομιζεις ότι θα με πειραζε που έγραψες ότι ...λεω "χοντρομαλακίες";;;

Αχ, μωρέ Στεργιε, μην με αδικείς τόσο...

Στέργιος είπε...

Θέλω να επισημάνω κάτι που μου αχνοφαίνεται, όχι ότι το εντόπισα ακριβώς.

Κάποιες φορές νομίζω ότι κάποιοι που σχολιάζουν εδώ μέσα είναι έτοιμοι να πεταχτούν έξω με νεύρα. Είναι δύστυχο να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος θέλει να ξεφεύγει από τα όρια της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης γιατί δεν ικανοποιείται με όσα γραφεί ή διαβάζει. Χαλαρά φίλοι μου, ας κάνομε το χάζι και το ονόρε μας. Εδώ δεν είναι χώρος για πέρα από έναν καλό μπλογκπολιτισμό. Θα λυπόμουν πολύ αν οι όποιες αντιπαραθέσεις μας στα σχόλια μετατρέπονταν σε προσωπικά μίση και αντιπάθειες. Και δεν αφορά τόσο εμένα, δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από σεβασμό. Το blog και τη κουβέντα μας θέλω να προστατεύσω.

Και ας ευχαριστήσουμε την Κατερίνα που μας φιλοξενεί, κουράζεται να βρίσκει σπουδαίες αναρτήσεις, μας σέβεται και απαντάει σε όλους χωρίς να υποτιμά κανέναν, έστω και αν είναι πειραχτήρι, και μας δίνει τη δυνατότητα να ζυμώνουμε τις απόψεις μας. Και αν υπάρχουν απόνερα όπως σε κάθε διαδικασία ας μη πετάξουμε και το παιδί μαζί με απόνερα.

Πανάρετε,
Ο κόσμος κινείται και αλλάζει…

Πανάρετος είπε...

@Στέργιος

Ευχαριστώ γιά την τόσο αναλυτική απάντηση.

grsail είπε...

@Sxoliatis
... αλλά και σε κάθε άλλον συνδαιτυμόνα ... η Κατερίνα μας προσέφερε ένα βήμα που μπορεί να μην λειτούργησε τελεσίδικα όπως ο αρχαίος 'λίθος' αλλά μπόρεσε να γίνει 'εστία' μιας, αν μη τι άλλο, ζωντανής συζήτησης.

Πιστεύω ότι πολύ σημαντικές παραμέτρους όχι τόσο στο πολιτικό / θεωρητικό όσο στο ανθρώπινο επίπεδο έθιξε ο Στέργιος. Στην συζήτηση είδα και δείγματα απέριττου ορθολογισμού όπως και παθιασμένη υποστήριξη θέσεων, με δυο λόγια ‘τα είδα όλα’. Δεν λύσαμε φυσικά το – τεράστιο – θέμα αλλά όλοι κάτι αποκομίσαμε (ευχαριστώ Κατερίνα) και ... παραφράζοντάς τον Στέργιο [ με το συμπάθιο :-) ] ήθελα να πω ... κυρίες και κύριοι ...

ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ !
Ο κόσμος κινείται και αλλάζει…

Στεργιος είπε...

Επιστροφή από τις… μάχες της Πρωτομαγιάς. Πάλι πολλές συγκεντρώσεις, πάλι φτώχεια και γκρίνια. Η του ΠΑΜΕ ήταν κάπως υποφερτή. Της ΓΣΕΕ απελπισία. Των άλλων δεν είδα αλλά δεν έχω αμφιβολία. Σε περίοδο κρίσης και οι εργαζόμενοι φαίνεται να δέχονται τη θεωρία του βρασίματος του βατράχου. Ως πότε;

Είναι και των 200 της Καισαριανής. Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ ήταν. Αν ερμηνεύσω καλά σήμερα τα Μνημόνια και τα Ψηφίσματα θα έπρεπε εκεί να εκτελέσουμε και άλλους 200 φασίστες για να δείξουμε την… κοινή καταδίκη των ολοκληρωτισμών!!! Και να ξηλώσουμε το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και στη θέση του να βάλουμε ένα που να λέει ενθάδε κείτονται οι ολοκληρωτισμοί του 20ου αιώνα! Καλά μου ακούγεται.

Χρωστώ μια εξήγηση στη Κατερίνα για το αν το Ψήφισμα καταδικάζει ή όχι ιδεολογίες. Θα μπορούσε βέβαια εδώ να γίνει μια ψηφοφορία και να πει ο καθένας αν μιλώντας για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και δεν καταδικάζει την ιδεολογία αλλά μόνο αυτά. Τι καταβαίνει ο καθένας δηλαδή κα όχι τι γράφεται λεκτικά. Γιατί όλοι θα ξέρετε υποθέτω ότι στο Σύνταγμα του 1952 (που λεκτικά ήταν από τα προοδευτικότερα του κόσμου) πουθενά δεν γράφονταν κάτι κατά της ιδεολογίας του κομμουνισμού αλλά το τι γινόταν στους νόμους που νομιμοποιούσε, άστα να πάνε. Από κοινωνικά φρονήματα μέχρι εκτελέσεις όλα στο όνομα της υπεράσπισης του Συντάγματος. Να δούμε και πίσω από τα γράμματα καμιά φορά άντε μη σας βγάλω κάποιο σοσιαλιστικό Σύνταγμα και πείτε μα τι σπουδαία δημοκρατία έχουμε εδώ ποιάς χώρας είναι!!!

Αν δεν προσέξατε το Ψήφισμα εγώ το προβόκαρα από το πρώτο σχόλιό μου.
Δεν έγραψα τυχαία: «Γιατί δεν ασχολούμαι όμως με το καθαυτό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου; Απλούστατα γιατί και αυτό είναι κρυπτοκομμουνιστικό! Και αφήστε τι λέει η Κατερίνα, δεν ξέρει που πάνε τα 4! Η Κατερίνα λέει μαλακίες, όταν αναφέρεται στο ψήφισμα. Γιατί το κάνει από καθαρό αντικομμουνισμό. Εχει γίνει τελικά φασιστάκι του κερατά, και δεν λογαριάζει τίποτα και κανένα. Εχει φύγει, είναι μιά νεοφιλελλέυθερη αστή πλουτοκράτισσα, και το πάιχει δημοκρατική γιά να μας κάνει την σπουδάια. Την έχω τελικά χεσμένη. Πατόκορφα. Να πάει στο διάολο, πάντα διαστρέφει τα λόγια μου, συνέχεια υποστηρίζει την αστική δημοκρατία, πο εμείς οι κομμουνιστές θα την γαμήσουμε τελικά.Το ψήφισμα «στρογγυλεύει» όλα τα σημεία των προηγούμενων κειμένων για να καταλήξει σε αδάπανη λεκτική καταδίκη (αθώωση) του κομμουνισμού. Είναι στην ουσία το αντίθετο από τα άλλα κείμενα. Και η Κατερίνα δεν είναι τυχαίο που το επέλεξε και απέκρυψε τα άλλα κείμενα». Αν νομίζει η Κατερίνα ότι τυχαία το έγραψα, κάνει λάθος. Εντόπισα αμέσως πολύ πριν από αυτήν ότι δεν αναφέρονταν σε ιδεολογίες ενώ αυτό ήθελε να πει. Έτσι το έβγαλα… «αντικομουνιστικό» με την έννοια ότι οι ευρωβουλευτές έκανα τη γνωστή «παρασπονδία» του «στρογγυλέματος» και φοβούνταν να πουν αυτά που λένε άλλα κείμενα για την ιδεολογία. Έτσι την έκαναν «γυριστή» μιλώντας μόνο λεκτικά για εγκλήματα κρυπτόμενοι πίσω από το «έχοντας υπόψη». Εγώ δεν λαθεύω στο τι θέλουν. Αυτή είναι και η αιτία που για τη Τσεχοσλοβακία, τον Στάλιν, τον Ζαχαριάδη κλπ δεν απαντώ εύκολα άσχετα αν έχω άποψη. Καταλαβαίνω ότι ο άλλος δεν θέλει να καταδικάσω μια εισβολή. Χέ….κε γι αυτό. Θέλει πάντα να καταδικάσω την ιδεολογία μου. Να δηλώσω μετάνοια. Αυτό είναι που τους καίει και εγώ το καταλαβαίνω και τους ψήνω. Για την Κατερίνα, επειδή ξέρω ότι δεν μου ζητάει να αποκηρύξω καμιά ιδεολογία μου, αλλά απλά λέει χοντρομαλακίες, δεν υπάρχει πρόβλημα να το πω.

katerina είπε...

Μαριε καλησπέρα,

Πρωτα απο όλα γιατί δεν απευθυνεσαι στον Σχολιαστή για να τον ρωτήσεις ή να του ζητήσεις τον λόγο για ότι είπε.
Ρε παιδιά εγώ δνε ειμαι ...διερμηνέας κανενός. Και μην υποτιμάς την Cynical Μάριε, μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της η ίδια.

Τωρα το ότι «συνηθίζεις να διαβάζεις το blog μου, μετά από κάθε βραδυνη σου διασκέδαση», δεν ξερω πως να το εκλάβω. Αλλά κολοκυθια, θα το εκλάβω όπως με βολευει, δηλαδή κολακευτικά. Οπότε... σε ευχαριστώ Μαριε.

katerina είπε...

Αχ, Στεργιε,

Λοιπόν, ...τα καλά, τα κολακευτικά, τα «αχ, τι καλή και ευγενική η Κατερίνα, που μας δίνει χωρο, να συνομιλήσουμε, ....μπλα, μπλα, μπλα....» τα αγνοώ πανηγυρικά. Μην με υποτιμάς, μπορέι να ειμαι...αχ πως το ειπες.... «νεοφιλελευθερη, αστή πλουτοκρατισα», αλλά ...αυτά τα ...ευγενικά και τα καθωσπρεπιστικα, δεν τα χρειαζομαι..

Σιγα που σας δίνω χώρο. Blog διατηρώ, προφανώς αναγνωστες και σχολιαστές θέλω. Ε, ειπαμε ειμαι ...μινιόν, αλλά δεν με χωραει και το δαχτυλο μου για να κρυφτώ απο πισω. ...

Πάω τωρα στα ουσιώδη... Λοιπόν άκου τωρα δυο κουβέντες απο την «νεοφιλελλέυθερη αστή πλουτοκράτισσα, που το πάιζει δημοκρατική γιά να μας κάνει την σπουδάια», (έτσι μπραβο, τωρα ήρθαμε στα ίσα μας!!!)

Μπερδευεις το Συμβουλιο της Ευρώπης με το Συμβουλιο της Ευρωπαικής Ενωσης. Το ένα ειναι ένα Ευρωπαικός Οργανισμός, το άλλο ειναι πολιτικό οργανο λήψης αποφασέων. Αρα ...κοινώς μου λες μπαρμπουτσαλα.

Το Συμβουλιο της Ευρωπης ως οργανισμός που σκοπο έχει την προστασία των ανθρωπινων δικαιωμάτων, ουτε νομοθετεί, ουτε εχει κανενος αλλου ειδους εκτελεστική ή ότι εξουσία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε..

Επίσης το όποιο Ψηφισμα, που κατατιθεται στο Ευρωκοινοβούλιο (ποσες φορές να σου πω ότι ....σου αρέσει ή όχι, η Δημοκρατία, ειναι το μονο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο με δικαιοδοσία νομοθεσίας), δνε ειναι Νομος. Γιαυτό και δνε μιλάμε για ...έχοντας υποψη, πχ τα εχοντας υποψη των οδηγιών που στηριζονται σε νομολογία, αλλά μονο υπο μορφή αιτιολογικού. Κια το Ψηφισμα που κατατεθηκε, στα αιτιολογικά, απλά κάνει αναφορά.


Και δνε θα μπορουσε να ειναι και αλλοιώς, μιας που βεβαια το Συμβουλιο της Ευρωπης, ένας απλος οργανισμός... δεν νομοθετεί, για να στηριχτεί πάνω του όποιοδήποτε Ψηφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Δηλαδή τι μου λες τωρα ρε Στεργιε; Ότι το Ευρωκοινοβουλιο, στηριζεται (υπο μορφή Νομου;;;;) στο 1481 απλό Ψηφισμα ενός απλού Ευρωπαικου Οργανισμού;

Λοιπόν αυτό το κλεισαμε.
Τωρα ρε φίλε, θα επαναλάβω, ότι ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ δεν δικάζονται. Τουλαχιστον στις Αστικές Δημοκρατίες. Θέλεις το χωνευεις, θέλεις όχι. Κια εμενα όσο με τρομοκρατεί το να καταδικάζεις την όποιαδήοτε ιδεολογία, αλλο τόσο με τρομοκρατεί το να δικάζεις την προθεση ατομων, Θεσμών, Πολιτευματων ή ότι...

Επι της ουσίας... δεν απαντάς. Δικαζε...τις προθέσεις που διαβλέπεις... Το έκαναν και αλλοι με ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΆ αποτελεσματα.

Και ...καταδικάστε ρε εσείς ευθέως, ντομπρα και σταράτα, τους Σταλινοτσολιάδες, κι αφήστε τον Ντουμπτσεκ... και τον όποιον μελλοντικό Ντουπτσεκ, που θέλετε να προστατεψετε... Μα ...την γνωρισε την προστασία... να πεις ότι δνε την γνωρισε!!!!!

Τέλος, Στεργιε... κανείς δνε ειναι τόσο αφελής, οι λεξεις ...όσες και να ειναι... δεν κρυβουν ποτέ τίποτα. Ή δεν μιλάει εδώ ο Στεργιος; Αν ήθελα την ...Αλεκα...

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ" ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟ.


ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΕΙΠΕΙ, ο μικροαστικός λόγος, "προοδευτικός" ή αντιδραστικός, είναι πανταχού παρών. Συχνά κυρίαρχος, ιδίως στο Διαδίκτυο. Παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην Ρώμη, που καταρρίπτουν πανηγυρικά τα μικροαστικά ιδεολογήματα εννοώ, θα ήθελα να καταθέσω μερικές απόψεις σχετικά με το επίδικο ζήτημα, που ίσως φανούν χρήσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Διευκρινίζω: Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με κάποια "οδηγία" ή "συνταγή" -μην παρεξηγήσετε το ύφος μου. Είναι απλώς κάποιες σκέψεις, ο δικός μου δρόμος προς την Ρώμη, αν θέλετε. Τον θέτω υπ' όψιν σας, με την υποσημείωση, ότι εμένα τουλάχιστον δεν με πρόδωσε ποτέ. Λοιπόν, επί του θέματος (στο παρόν κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με τον "προοδευτικό" ή "προοδευτικοφανή", αν προτιμάτε, μικροαστισμό).

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ στον λόγο του; Δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το γενικό. Σε όλες τις παραλλαγές του: Γενικολογία. Γενίκευση. Αοριστολογία. Το δεύτερο είναι η υποκρισία. Πάλι σε όλες της τις παραλλαγές: Από την απλή, κοινωνική υποκρισία, μέχρι την υποκρισία έναντι του ίδιου του εαυτού. Πάρτε αυτά από τον λόγο του μικροαστού μας, αφαιρέστε αυτά τα στοιχεία από τα επιχειρήματά του και ξαφνικά σπαρταράει όπως το ψάρι έξω από το νερό! Κλονίστε του τις "γενικές και απαράβατες αρχές" του, πριονίστε του το κλαδί των "διαχρονικών, πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών" επάνω στο οποίο κάθεται υπερήφανος και καμαρωτός σαν κόκορας και θα τον δείτε πάραυτα να χάνει όλα του τα λόγια και τα φτερά!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; Πολύ πιό εύκολα απ' όσο θα νόμιζε κάποιος. Η γενική κατεύθυνση είναι: Κάντε ρελάνς! Και εξηγούμαι, κυρίως για τους συντρόφους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους χαρτοπαικτικούς όρους.

Γενικεύστε ακόμα πιό πολύ το γενικό! Αυτομάτως, τους τραβάτε το χαλί κάτω από τα πόδια και βρίσκονται στον αέρα! Ξεκρέμαστοι, να κουνάνε σπασμωδικά χέρια και πόδια σαν μαριονέτες! Γιατί; Γιατί απλούστατα τους στριμώχνετε στην γωνία, χωρίς οδό διαφυγής!

Αν δεχτούνε την γενίκευση, θα καταλήξουν σε αυταπόδεικτα γελοίες θέσεις και απόψεις. Αν δεν την δεχτούν, είναι υποχρεωμένοι να πουν "α, όχι, αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική, είναι εξαίρεση, δεν είναι το ίδιο"! Να καταρρίψουν δηλαδή μόνοι τους τις γενικότητες και τις γενικολογίες, αποδεχόμενοι την ιστορικότητα του κάθε γεγονότος κι όχι το τσουβάλιασμα όλων μαζί. Στην περίπτωση αυτή, πάλι βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους!... Elementary, my dear comrades, elementary!...

Περιττό να πω, ότι με αυτόν τον τρόπο, ξεσκεπάζεται και η υποκρισία τους. Γιατί συνήθως δεν δέχονται την ρελάνς στην γενίκευση (όσο να 'ναι, καταλαβαίνουν σε τι γελοιότητες τους οδηγεί) και καταφεύγουν στην διαφορετικότητα. Οπότε πάνε περίπατο και
οι "γενικές και απαράβατες αρχές" και τα "διαχρονικά, πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες", όλα όσα δηλαδή ισχυρίζονται, ότι τηρούν και λατρεύουν με θρησκευτική ευβλάβεια...

Έτσι λοιπόν, έχετε τον φίλο μας τον μικροαστό στο ...πιάτο, γυμνό, όπως τον γέννησε η μάννα του.

Θα μου πείτε: "Μα θα την κοπανήσει από την κουβέντα, κακώς είπες ότι δεν έχει οδό διαφυγής". Λάθος σύντροφοι, λάθος. Ίσα-ίσα που τα πράγματα απλουστεύονται. Στην περίπτωση αυτή δεν έχετε παρά να τον δείξετε να φεύγει με όλα του τα ρούχα μεν, σαν λαγός δε. Τι νομίζετε, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, δεν βγάζει τα συμπεράσματά του, όταν βλέπει κάποιον να φεύγει σαν τον κλέφτη;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ μπορεί να σας φάνηκαν κάπως θεωρητικά, συνέβησαν στις ώρες που διεξάγεται η συζήτηση περί του "δημοκρατικού" Ευρωψηφίσματος. Δείτε τι έγινε στην ανταλλάγή επιχειρημάτων μεταξύ της καλής μας Κατερίνας και της ταπεινότητάς μου. Συνοπτικά:

Μας είπε η Κατερίνα: Ποιό είναι το πρόβλημά σας, δεν σας καταλαβαίνω! Εγκλήματα τα μεν, εγκλήματα και τα δε! Ελάτε να τα καταδικάσουμε, βάλτε την τζίφρα σας!

Και της είπα κι εγώ: Ωραία! Με βάση αυτό το σκεπτικό, έλα να καταδικάσουμε και τα εγκλήματα των Ελλήνων επαναστατών στην Τριπολιτσά, έλα να καταδικάσουμε τα εγκλήματα του Επαναστατικού καθεστώτος των Γάλλων αστών στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης, έλα να καταδικάσουμε και τις θηριωδίες των εξεγερμένων δούλων του Σπάρτακου, από κοινού όλα αυτά με τα εγκλήματα των αντίστοιχων κατά περίπτωση αντιπάλων τους. Έλα Κατερίνα, βάλε την τζίφρα λοιπόν!

Πού να την βάλει! Μικροαστή είναι, σε κουτοπονηριές καταφεύγει, σύμφωνοι, αλλά δεν είναι και χαζή! Απέφυγε λοιπόν να βάλει την τζίφρα, γιατί, λέει, όλα αυτά την πάνε πολύ πίσω στον χρόνο και δεν μπορεί τόσο μακρινά ταξίδια, κουράζεται! Κοινώς το έστριψε α λα Γαλλικά!

Είπα να την διευκολύνω και την έφερα στον 20ο Αιώνα, αυτόν ντε που καλύπτει και το περίφημο Εωρωψήφισμα. Αφού μας είπε, ότι δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία στην Αριστερά, γιατί την πρώτη φορά που ήρθε στην Εξουσία τα έκανε μούσκεμα, της είπα κι εγώ "ωραία, έλα λοιπόν να καταδικάσουμε και την 'σοσιαλδημοκρατία' που επίσης τα έκανε μούσκεμα!".

Μην την είδατε, μην την απαντήσατε! Από 'δω παν κι οι άλλοι! Δεν θα μπορούσε ίσως να ασχοληθεί με την "σοσιαλδημοκρατία" του 20ου Αιώνα, γιατί, είχε να διαβάσει, λέει, για την ...Τριπολιτσά, ώστε (υποθέτω) να τοποθετηθεί πρώτα επ' αυτού!

Εν ολίγοις ώχετο απιούσα! Λούης, λαγός, πώς το λένε ρε σύντροφοι! Έτσι ακριβώς.

Και ως κουτοπόνηρη, προσπάθησε να την "κάνει" με πλάγια πηδηματάκια. Όπου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, πλάγια πηδηματάκια σημαίνει κάτι αστειάκια, μικροαστικά κι αυτά, κάτι δήθεν αυτοειρωνίες και αυτοσαρκασμοί. Ακολουθώντας την μέθοδο if you can't convince them, confuse them! Τώρα μάλιστα. Ψώνισ' από σβέρκο!

Μου έκανε όμως και "κοπλιμάν", δεν μπορώ να πω. Με είπε, λέει, "επαγγελματία", αλλά με την "καλή έννοια"! Με την "καλή έννοια", αλλά με την "κακή" λέξη! Νομίζει ότι με τέτοια τερτίπια "καθαρίζει". Εδώ είναι που ψώνισ' από σβέρκο δυό φορές! (Σαν να το μετάνιωσε όμως, το «κοπλιμάν» εννοώ, οπότε, ως αντίβαρο, έσπευσε να μου πει ότι δεν κατέχω καλά τα περί alter ego. Θα την συμβούλευα να το ξαναδεί το ζήτημα…).

ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, η μέθοδός μου φέρνει άριστα και εγγυημένα αποτελέσματα. Κι εδώ αξίζει να σας καταθέσω και μία δεύτερη, ανάλογη περίπτωση, έτσι ώστε να πειστείτε, ότι το ξεμπρόστιασμα δια της ανωτέρω προσέγγισης, διόλου συμπτωματικό δεν είναι -αν τυχόν κι έχετε αμφιβολίες.

Τον Ιανουάριο, είχα ανοίξει συζήτηση σε ένα άλλο blog με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Η blogger -συμπτωματικά ήταν πάλι εκπρόσωπος του Ωραίου Φύλου- υποστήριζε ότι παραβιάζεται ο νόμος, κι αυτή ήταν για λόγους αρχής πάντα με τον νόμο, κι ο νόμος θέλει τους δρόμους ανοιχτούς, γιατί στην Δημοκρατία οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες και άλλα τέτοια εξόχως "προοδευτικά" μικροαστικά.

Κουβέντα στην κουβέντα, δεν έβγαινε άκρη, είπα κι εγώ να κάνω την ρελάνς μου. Της λέω λοιπόν, ωραία, αφού είσαι με τον Νόμο από θέσεις αρχής και εναντίον όλων αυτών οι οποίοι τον παραβαίνουν, τι θέση παίρνεις στην περίπτωση του (κλέφτη)Γιάννη Αγιάννη των "Αθλίων"; Με ποιόν είσαι, με τον Γιάννη Αγιάννη ή με τον Ιαβέρη;

Τόμπολα η κυρία! Άρχισε να μου λέει κάτι τρελά, κάτι άλλα λακούλαλα, άνευ προηγουμένου.

Εγώ σταθερός: Με ποιόν είσαι κούκλα μου; Με τον Νόμο και τον Ιαβέρη ή με τον Γιάννη Αγιάννη;

Όσο μου απήντησε ο Πάπας, άλλο τόσο μου απήντησε και η περί ου. Έκλεισε δε το θέμα -όταν διαμαρτυρήθηκα για τα άλλα λακούλαλα- λέγοντας, ότι το ερώτημα είναι λαϊκιστικό(!) και επομένως λαϊκιστικά(!) κι αυτή απαντάει! (Παρεμπιπτόντως: Έχει να δημοσιεύσει πάνω από τρεις μήνες, εύχομαι η κοπέλα να 'ναι καλά και να μην της συμβαίνει κάτι δυσάρεστο).

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ οι απόψεις μου για την αντιπαράθεση με τον "προοδευτικό" μικροαστισμό. Κρατήστε ό,τι θέλετε, πετάξτε ό,τι θέλετε. Σας χαιρετώ με την ελπίδα, ότι κάτι από τα παραπάνω θα σας φανοεί χρήσιμο.

Α, και μην ξεχάσω: Ζήτω η Πρωτομαγιά μας!

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟ.


ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ και κακά νέα. Ας αρχίσουμε από τα καλά.

Τα καλά νέα είναι πως τα πράγματα διευκολύνονται από μόνα τους. Όσο συχνότερα ο αντιδραστικός μικροαστός παίρνει τον λόγο, όσο περισσότερο διαρκεί η ομιλία του, τόσο περισσότερο ξεσκεπάζεται από μόνος του. Καθώς διακατέχεται από επιθετικά ένστικτα (το ένστικτο του Θανάτου κατά Φρόϋντ, σας θυμίζω) και καθώς έρχεται σε επαφή με τον αντίθετο λόγο, ερεθίζεται χάνει την ψυχραιμία του και αποκαλύπτει τον εσώτερο εαυτό του. Ο οποίος τον ωθεί, εν μέρει ασυνείδητα, να εκτρέπεται σε λεκτικές ακρότητες, σε λεκτικούς τραμπουκισμούς, χυδαιολογίες, ύβρεις ή συκοφαντίες.

Τι έχετε να κάνετε εδώ; Αφήστε τον να μιλάει! Απαντήστε του βέβαια, αλλά όσο γίνεται πιό συνοπτικά, προκειμένου να του αφήσετε περισσότερο χρόνο να μιλάει εκείνος! Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει; Κι αν υποθέσουμε ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, νομίζετε ότι δεν νιώθουν κι όλας;

ΑΣ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ στα κακά νέα. Στην περίπτωση του αντιδραστικού μικροαστισμού τα νεύρα σας θα δοκιμαστούν σε υψηλό βαθμό. Ψυχραιμία. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώθετε έντονα την παρόρμηση να τον μιμηθείτε στο ύφος και την φρασεολογία. Μην το κάνετε. Δώστε του όμως να καταλάβει ότι κι αυτό το παιχνίδι το ξέρετε καλά, "ταπώστε" τον όπως λέμε στο μπάσκετ, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν κι αφήστε τον να κλαψουρίζει σαν σκυλάκι...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ μιά σημαντική επισήμανση. Μην κάνετε το λάθος να ταυτίσετε ποτέ τον "προοδευτικό" μικροαστισμό με τον αντιδραστικό. Ο πειρασμός είναι μεγάλος, μιά και συχνά, ο αντιδραστικός μικροαστισμός αποτελεί το alter ego του "προοδευτικού". Εντούτοις, μην υποκύψετε, είναι λάθος.

Να θυμάστε: Το σεσουάρ των μαλλιών δεν είναι ίδιο με την μηχανή του κιμά, επειδή και τα δύο έχουν μοτέρ!

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ.


ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ της συζήτησης μερικοί σχολιογράφοι αναφέρθηκαν σε γραφόμενά μου. Είτε επειδή δεν εξεφράσθην καλώς, είτε επειδή εκείνοι δεν ανέγνωσαν ορθώς, είναι απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις. Δεν θα απευθυνθώ σε αυτούς προσωπικά, όχι από ακαταδεξία, αλλά επειδή εκείνοι δεν το έκαναν και δεν είμαι σίγουρος αν το θέλουν.

ΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ @Θάνο. Απ' ό,τι φαίνεται, εξέλαβε τον όρο "μικροαστός" και τα παράγωγά του που χρησιμοποίησα, ως αποδοκιμασία. Ουδέν ανακριβέστερον. Ο όρος προέρχεται από την Κοινωνιολογία και με αυτό το περιεχόμενο τον χρησιμοποίησα. Η όποια απαξίωση εμφιλοχωρεί στην συγκεκριμένη λέξη, δεν προέρχεται από τις δικές μου προθέσεις. Προέρχεται από την χρήση της -και την παραφθορά της- στην καθημερινή ζωή (πράγμα για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρω) και πηγάζει από το γεγονός, ότι η μικροαστική τάξη είναι μία "ερμαφρόδιτη" κοινωνικοοικονομική κατηγορία, μία μη "καθαρή" τάξη, καθώς έχει στοιχεία, τόσο από την Αστική όσο κι από την Εργατική τάξη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλοί Κοινωνιολόγοι, Πολιτικοί επιστήμονες και Πολιτικοί φιλόσοφοι αναφέρονται σε αυτήν, όχι ως "τάξη", αλλά ως "στρώματα".

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ @Μάριο. Αυτός έβγαλε το παντελώς λανθασμένο συμπέρασμα, γεγονός το οποίο του προκάλεσε και ανατριχίλες, πως υποστηρίζω ότι "παν εγκλημα οραματιζομενο παραλληλως την κοινωνικην μετεξελιξιν δεον οπως ειδοθη υπο αλλου βλεμματος και επομενως δικαιλογηθη παραυτα..."! Αυτό δεν προκύπτει ουδαμόθεν στα δικά μου γραπτά. Η θέση μου είναι σαφής, καθαρή και μη επιδεχόμενη παρερμηνείες. Έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι αυτή που κατάλαβε. Περιμένω να καταθέσει και την σχετική επιχειρηματολογία.

ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ @Πανάρετο. Λέει ότι δεν με καταλαβαίνει. Απόρησα. Διάολε! Την Ελληνικήν την κατέχω καλώς. Θα έλεγα πολύ καλώς. Θα έλεγα ακόμα και άριστα, αν το άριστα δεν ήταν του Θεού.

Μετά συνειδητοποίησα, ότι δεν με καταλαβαίνει μερικώς. Γιατί μερικά τα κατάλαβε. Όλως συμπτωματικώς, αυτά με τα οποία διαφωνεί. Και διαφωνεί με ένα συγκεκριμένο πράγμα.

Διαφωνεί με την απαξίωση εκ μέρους μου της άποψης ότι η Αριστερή κοσμοθεωρία ταυτίζεται με τον ναζισμό - φασισμό. Γιατί αυτήν την άποψη προσπάθησε να στηρίξει -εκ πλαγίου βέβαια- ο @Σχολιαστής με τις "κοινωνιολογικοπολιτικές αναλύσεις" του και επομένως αυτήν την άποψη προσπάθησα κι εγώ να απαξιώσω με το σχόλιό μου για τα λεγόμενά του. Μοιραία, η απαξίωση κατέληξε στον φορέα της συγκεκριμένης άποψης. Τι να κάνω; Ας πούμε, ο ίδιος τι θα έλεγε σε κάποιον που θα τον εξομοίωνε με τους εκτελεστές του;

Εγώ πάντως απάντησα με αυτόν τον "περίεργο και αμήχανο" τρόπο. Μιά χαρά μου φάνηκε χθες. Και μιά χαρά μου φαίνεται και τώρα.

cobden είπε...

Μα, βρε ΗΛΗΘΙΕ Δρακονάριε, τα ..."εγκλήματα" κατά την επανάσταση ή τον πόλεμο (Τριπολιτσά κλπ) τι σχέση έχουν με τα εγκλήματα στα οποία αναφέρεται το ψήφισμα;
Εκτός και αν νομίζεις ότι τα εγκλήματα του Σταλιν ήταν γιά το στερέωμα της επανάστασης, ή κάποια επαναστατική πράξη! Μην τρελαθούμε τώρα!

Ρε Κατερίνα, που τον ψώνισες τούτον εδώ; Τι του έχεις κάνει και σε κυνηγάει έτσι; Μάγια;

Πες του κανένα γλυκό λόγο να ησυχάσει, δώστου λίγη "δουλειά γιά το σπίτι" μήπως και αφήσει τα μπλογκσ ήσυχα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κομμουνιστές όλου του στερεώματος, δεν προσβάλλεστε όταν μιά παλιόγρια σαν τον Δρακονάριο, που γράφει σαν Αγγλος λόρδος του 19ου αιώνα, στεγνός, κακομοίρης, στερημένος, κομπλεξικός ισχυρίζεται ότι εκφράζει μαρξιστικό λόγο;

Στέργιος είπε...

Λέτε να είμαι το 100 σχόλιο;

Ο Σχολιαστής εκνευρίζεται και χρησιμοποιεί τους ιδιόμορφους χαρακτηρισμούς -πρόσκληση. Τι να επιλέξω; Μιλάμε για ένα ψήφισμα που βλέπει μπροστά και αναφέρει την ιστορία θέλοντας να μας πει τη «μοναδική» αλήθεια για το αύριο. Εγώ πάντως δεν είδα πουθενά «προφανή δειλία» μια χαρά συζήτηση έγινε, ούτε κάποιους «να το ...βάλουν στα πόδια» ούτε κάποιους «να καταφεύγουν με φτηνές εξυπνάδες και ειρωνείες της συμφοράς στους "ενδιάμεσους" γιά να σχολιάσουν. Όσο και αν επικαλούνται αγώνες, μάχες, φυλακές και άλλες ...καταδιώξεις, το ΘΑΡΡΟΣ μετράται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ... τα υπόλοιπα είναι για τους συνταξιούχους αντιστασιακούς...»


Προσπαθώ κάπου εδώ να χωρέσω για να έχω λόγο αντισχολίου αλλά δεν είμαι συνταξιούχος αντιστασιακός, ούτε παροπλισμένος επιχειρηματίας, ούτε θεωρώ ότι η προσωπική ιστορία μου είναι κάτι περισσότερο από αναφορά γνώσης (ενοχλεί;) και φυσικά δεν θεωρώ ότι καμιά ιστορία κανενός μπορεί να αποτελεί απόδειξη αλήθειας για ό,τι λέει σήμερα. Το έχω ξαναπεί άλλωστε, σήμερα μετράει μόνο ότι κάνουμε τώρα και οι αλήθειες μας είναι αυταπόδεικτες μόνο με σημερινά επιχειρήματα. Τώρα τι πειράζει που η προσωπική μου ιστορία υπάρχει μόνο ο Σχολιαστής μπορεί να το πει χωρίς «φτηνές εξυπνάδες και ειρωνείες της συμφοράς».


Για το «ΘΑΡΡΟΣ» ο καθένας έχει τα μέτρα του. Το μέτρο του Σχολιαστή πιθανόν να είναι ο βαθμός συμφωνίας με τις δικές του «θαρραλέες αλήθειες». Όμως όλοι ξέουμε ότι ενώ η αλήθεια είναι πάντα μια, οι εκφραστές της άπειροι. Εγώ δεν εκπροσωπώ τη μια και μοναδική αήθεια για να τη πω με θάρρος, εκπροσωπώ τη δική μου αλήθεια και φιλοδοξώ να είναι η πλησιέστερη στην πραγματική αλλά εδώ δεν υπάρχουν ούτε εγγυήσεις ούτε Πάπες ούτε Στάλιν για να την απονείμουν για να κάνω και το χατίρι της Κατερίνας.



Πανάρετε,

Συγνώμη. Δεν απαξίωσα να απαντήσω, δεν είχα χρόνο και, μέχρι να επανέλθω, είπα να καλύψω με μια φράση που όμως λέει πολλά στο βάθος της. Και πρώτα το γνωστό ποτέ μη λες ποτέ… Πραγματικά επειδή ο κόσμος κινείται αενάως, εγώ θέλω να πιστεύω ότι κινείται με τρόπο που σε κάποια φάση θα δικαιώσει τα δικά μου οράματα. Αυτό φυσικά κάνει ο καθένας αλλά δεν ξέρουμε από πριν τη πορεία του κόσμου όσο σίγουρη και αν μας φαίνεται. Πολλοί άνθρωποι ήταν σίγουροι για την αιωνιότητα της πραγματικότητας που έβλεπαν μπροστά τους και δεν διανοούνταν ανατροπές αλλά η ζωή, άλλους τους διέψευσε άμεσα και άλλους ιστορικά.


Τα επιχειρήματα σου ότι ποτέ δεν θα ξαναέρθει στα πάνω του το κομμουνιστικό κίνημα, πολύ δε περισσότερο να πάρει και εξουσία, είναι πασίγνωστα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι οι βαθιές πολιτικές και ταξικές εξουσίες τα συμμερίζονται. Εγώ πιστεύω ότι έχουν κατά νου πολύ περισσότερο τον κίνδυνο και γι αυτό είπα ότι το ψήφισμα βλέπει μπροστά και όχι πίσω. Δικαίωμά σου να μη το πιστεύεις, είσαι ίσως από τους «από πάνω», από τους «νικητές» που νομίζουν ότι ήδη γράφτηκε το τέλος της ιστορίας. Μπορεί και να δικαιωθείς εσύ αλλά θα δικαιωθείς πάνω στη κίνηση του κόσμου και στη συνεχή αλλαγή και ανατροπή του, ποτέ σε στασιμότητα.


Για να μη θεωρητικολογώ άλλο φέρνω πολλές φορές το παράδειγμα της Ιεράς Συμμαχίας που κατατρόπωσε τη Δημοκρατία και «αποφάσισε» το 1820 ότι ποτέ μα ποτέ, αυτή δεν θα επανέλθει. Και αν ρωτούσες τότε τι είναι δημοκρατία θα σου έλεγαν όλοι ότι ήταν μια μεγάλη γκιλοτίνα που έκοβε κεφάλια και μόνο. Κάτι σαν τον Στάλιν του Σοσιαλισμού δηλ. Όχι δεν ήταν συκοφαντία αυτό που έλεγαν. Το μόνο όπου είχαν να δουν επί Ροβεσπιέρου ήταν συνεχείς εκτελέσεις αντιπάλων και όχι αρετές δημοκρατίας. Και επειδή για τα θύματα, λέει το ψήφισμα, δεν έχει σημασία ποιος τα εκτελούσε τι να πούμε εμείς τώρα; Ότι η τότε δημοκρατία γέμιζε τις πλατείες με αίμα για καλό σκοπό;


Τότε όλοι αποφάνθηκαν ότι δημοκρατία δεν ξανάρχεται γιατί τη ταύτισαν με το αίμα. Έλα όμως που είχαν εντελώς άδικο. Έλα που όχι μόνο ήρθε χρόνια μετά η(αστική) δημοκρατία αλλά ήταν εντελώς ανανεωμένη, καμιά σχέση με το αίμα της γκιλοτίνας, και σάρωσε σε 100 χρόνια όλους τους θρόνους! Ποιος λοιπόν σου εγγυάται ότι ο σοσιαλισμός (γιατί λέτε όλοι ότι ήταν κομουνισμός αφού καμιά σχέση δεν είχε με αυτόν – μη ταυτίζουμε κομματική εξουσία και κοινωνικοοικονομικό σχηματισμό είναι ανιστόρητο… ) δεν θα επανέλθει με εντελώς άλλη μορφή από αυτή που σήμερα περιγράφεται και με το πραγματικό του περιεχόμενο όπως έγινε με τη δημοκρατία;


Δεν ταυτίζω τις ιστορίες απλά παράδειγμα έφερα για να δούμε πως έρχονται τα πράγματα τούμπα. Ξέρεις, ανάμεσα στα αποφθέγματα της Ιεράς συμμαχίας ήταν ότι ποτέ δεν θα ξαναγίνει επανάσταση στην Ευρώπη και αμέσως η Ελληνική Επανάσταση ξέσκισε την αυθεντία.


Ο κόσμος κινείται Πανάρετε και αυτό που σήμερα φαίνεται ακίνητο αύριο κανείς δεν ξέρει σε τι χείμαρρος εξελίξεων μετατρέπεται. Εγώ δεν είμαι μοιρολάτρης και ξέρω ότι η ιστορία δεν γράφεται χωρίς μάχες και αγώνες. Όμως ποιος λέει ότι δεν θα γίνουν; Επειδή δεν τους βλέπουμε τώρα; Και ο Λουδοβίκος τη μέρα της Γαλλικής Επανάστασης έγραφε στο ημερολόγιο ότι «τίποτα σημαντικό δεν γίνεται σήμερα…» και όμως έγινε!


Γι αυτό σου λέω, τίποτα δεν έχει προδιαγραφεί και τελειώσει. Αυτό το αξίωμα ποτέ μη το παροπλίσεις στη σκέψη σου για τον κόσμο και την εξέλιξή του.


Όχι ρε Κατερίνα,

δεν σε είπα εγώ «Πλουτοκράτισσα» ή «πλουτοκρατόρισσα» προς το αυτοκρατορικότερο, μου ξέφυγε γα….! Όμως σου έχω άλλο, κάνε λάθος και θα δεις….


Να ξεκαθαρίσουμε με τα όργανα γιατί γίνεται άνευ λόγου μπέρδεμα. Το ψήφισμα 1481 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ψηφίστηκε από το κοινοβουλευτικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου εκπροσωπούνται 46 χώρες και έχει 630 μέλη. Καμιά σχέση με το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ και με το Ευρωκοινοβούλιο. Μιλάμε για άλλο όργανο.



Η «Διακήρυξη της Πράγας» είναι μια διακήρυξη 409 ευρωβουλευτών που συναντήθηκαν στη Πράγα στις 3 Ιουνίου 2008. Έκανα πουθενά λάθος;


Ποιος σου είπε ότι εγώ μπέρδεψα το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Συμβούλιο της ΕΕ; Αν σου φάνηκε έτσι, γράψε λάθος. Εγώ λέω ότι αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία από πολιτική άποψη όχι οργανωτική ή νομική. Αλλιώς δεν θα γινόταν αναφορά. Και όταν γίνεται γι αυτά αναφορά στο ψήφισμα, φυσικά πολιτική αναφορά γίνεται όχι νομική. Καλά δεν μπερδέψαμε ακόμη τα μπούτια μας, ούτε είμαστε συνταξιούχοι αντιστασιακοί οι καημένοι….

Για τα άλλα που λες, παρακαλώ είμαι πλήρης από μαθήματα καταδίκης του σταλινισμού. Αναμένω άλλο μάθημα ας πούμε για να καταδικάσω τον Τσε. Κομμούνι και αυτός και όλα τα κομμούνια είναι ίδια…

marios είπε...

@Κατερινα
δεν σε ρωτησα την ερμηνεια του αρνητικουν σχολιου του σχολιαστη για το blog της κυνικης αλλα αναρωτηθηκα γιατι δεν αντεδρασες
@Στεργιε
και εγω με τη ιδια αρνητικη εννοια χρησιμοποιησα τον ορο τυχη για καποιον που αναγκαστηκε να παλαψει για τις ιδεες του και για αυτο τον εβαλα σε εισαγωγικα.

katerina είπε...

Μαριε,
ειχα γράψει ένα πολύ κομψό και ...ξανα-μανα-επεξηγηματικό σχόλιο για απαντηση. Αλλά ...νομιζω ότι σου εξηγησα στην προηγουμενη απαντηση μου, και ετσι ΄τωρα... δεν εχει έννοια καμμια αλλή απαντηση, πέρα απο το «έτσι γουστάρω»

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

αγαπητή κατερίνα,
αγαπητοί σχολιαστές..:-D
αποφάσισα να διορθώσω
το λάθος που έκανα προχθές
σχολιάζοντας την ανάρτησή
με μιά νέα ανάρτηση
στο MACEDOINE
με τον πονηρόν τίτλο
...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...!
ελπίζω να τα κατάφερα...
ώστε να έχετε χειροπιαστούς
λόγους διαμαρτυρίας...!!!

OnWine είπε...

Μάριε,

Γιά να μην φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Κατερίνα, ας ...αντέξεις την αντιπαράθεση με εμένα, έστω και ...διαβάζοντας.

Λοιπόν, εκτιμώ αφάνταστα την ασυνέπεια των λογοκριτών... Καλείς την Κατερίνα να ...αντιδράσει(?) επειδή έγραψα ότι το Blog της Cynical είναι λαικίστικο, αλλά δεν σε είδα να αντιδράς όταν είπα τα ίδια και χειρότερα στον Δρακονάριο...

Υποθέτω λοιπόν ότι η ...υποχρέωση αντίδρασης περιορίζεται στις προσωπικές σου αγιογραφίες, και δεν πηγάζει από κάποια ..ευαισθησία ή αντίδραση γενική σε απαράδεκτες συμπεριφορές.... ή όχι?

Μην βιαστείς να απαντήσεις... -αν απαντήσεις βέβαια-, γιατί η υποκρισία είναι μερικές φορές καλύτερη από μιά γενικευμένη τάση γιά λογοκρισία.

Τώρα... ας μου εξηγήσει κάποιος από που πηγάζει η απαγόρευση αξιολογήσεων... από ποιά δύναμη υποχρεωνονται όλοι να γράφουν μόνο λιβανωτούς και όχι λιβέλλους. Και τέλος, ποιά παιδεία μας κατάντησε έτσι... ευαίσθητους, ανήμπορους να αντιμετωπίσουμε εντάσεις, αλλά πολύ αποφασισμένους στο να λογοκρίνουμε με περισσή υποκρισία ότι δεν μας αρέσει.

Μηπως, λεβέντες μου αστοί (που θα έλεγε και ο ...αείμνηστος Δρακονάριος) πριν διορθώσετε την "κακούργα καινωνία" που τόσο μέμφεστε, πρέπει να κοιταχτείτε πρώτα στον καθρέφτη?

marios είπε...

@Κατερινα
το "ξανα-μανα επεξηγηματικο σχολιο" δεν ξερω σε τι στηριζεται οσον αφορα την επαναληπτικοτητα που υποννοει δεδομενου οτι στο μοναδικο προηγουμενο σου απλως με παραπεμπεις στον σχολιαστη για τυχον αποριες και παραλληλα επισημαινεις την δυνατοτητα αυτουπερασπισης της κυνικης παραβλεποντας το γεγονος οτι η παρουσια της δεν ειναι τοσο συχνη εδω, αλλα και τις οποιες υποχρεωσεις μιας "οικοδεσπινας"...
Περιμενα απο εσενα να "γουσταρεις" την υποστηριξη οσων προηγουμενως αφηνεις να φανεις οτι εκτιμας...τουλαχιστον στο επιπεδο στοιχειωδους ενδειξης διαφωνιας με την αρνητικη αυτη αξιολογηση.
@ Σχολιαστη
Φανταζομαι αυτοεκστασιαζεσαι με τις απαντησεις σου, το υπεροπτικο σου υφος και την ανωτεροτητα που επιδεικνυεις οταν επισημαινεις πχ ορθογραφικα λαθη -οπως προχθες- οταν παραλληλα το blog σου βριθει πχ απο την συγχυση στις καταληξεις ενεργητικης-παθητικης φωνης.
Ισως αν προλαβαινες απο τον αυτοθαυμασμο να ησουν περισσοτερο υποψιασμενος και να αναρωτιοσουν μηπως υπαρχουν καποιοι λογοι που τους αγνοεις για τους οποιους αναφερθηκα στο blog της κυνικης σε σχεση και με την Κατερινα και οχι και στο αλλο.
Αλλα νομιζω οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να σου εξηγησω.
Κανενας δεν σε λογοκρινε, ουτε απαγορεψε τις αξιολογησεις και αν ο ναρκισσισμος σου δεν σε θολωνε θα εβλεπες οτι αναρωτηθηκα περι μη αντιδρασης και αρα ουτε η αποστροφη εντασεων θεμελιωνεται ως επιχειρημα οσον αφορα εμενα.

Δεν θα υπαρξει ανταπαντηση σε ότι γραψεις φυσικα λογω… «ανικανοτητας να ανταπεξελθω στον διαλογο μαζι σου». Ποιος είμαι εγω να σου χαλασω το ονειρο?

OnWine είπε...

Τι να σου πω... τόσο κομπλεξικός πιά?

Δεν το φανταζόμου.

alex_m είπε...

εγώ πάντως θα περιμένω το επόμενο "λάθος" σου Κατερίνα , από περιέργεια να ακούσω και να μάθω το επίθετο που θα σου προσάψει ο Στέργιος !!!!

Καληνύχτα σύντροφοι ,
αύριο δουλεύουμε έτσι ?

Ανώνυμος είπε...

Καλά λέει ο Bimbo πολλά λόγια γράφετε ενώ η ιστορία περνάει απ' έξω
http://pustasalat.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

OnWine είπε...

Ο Σχολιαστής πράγματι εκνευρίζεται... και ο Σχολιαστής "χρησιμοποιεί τους ιδιόμορφους χαρακτηρισμούς -πρόσκληση"... αλλά γιά να πάρει απαντήσεις στα όσα λέει ή ισχυρίζεται, όχι στα όσα προσάπτει σε κάποιους, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν έχουν (την διάθεση?, το κουράγιο?... αυτό ψάχνει) να απαντήσουν απ' ευθείας, αλλά μέσω "διαμέσων", σε "τρίτο προσωπο"...
ενώ γιά αυτά, αρκεί μιά απ' ευθείας απάντηση με επιχειρήματα, γιά να αναιρεθούν αυτόματα...

Αλλά ούτε και τώρα πήρα απάντηση από τον Στέργιο... και αντιλαμβάνομαι κάποιον που δεν θέλει να μου απαντήσει... απόλυτο δικαίωμά του, σεβαστό (και εγώ δεν απαντώ στον Δρακονάριο)... δεν αντιλαμβάνομαι όμως τις απαντήσεις μέσω διαμεσολαβητή...

Τώρα... αν όλα αυτά με τα οποία τον περιέγραψα δεν τα είδε, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη, και θα τα δει πεντακάθαρα. Γιατί το να τα αρνείσαι από τη μιά και να τα επιβεβαιώνεις με την στάση σου από την άλλη, μάλλον αντίφαση είναι...

Θα σταθώ μόνο στο θάρρος... οχι, ο Σχολιαστής δεν ζήτησε ποτέ συμφωνίες, αντίθετα, παντού διαλαλεί πόσο ΜΙΣΕΙ τους λιβανωτούς του είδους "πόσο καλά τα είπες" και του "τι ωραία τα γράφεις"... αλλά κάποιες "θαρραλέες αλήθειες" τις λέει, σε αντίθεση με άλλους που περιορίζονται στις "κατεστημένες αλήθειες" επιζητώντας το χειροκρότημα... και σε αυτές ψάχνει να ακούσει την αντίρρηση... το επιχείρημα... την απ' ευθείας απάντηση, που συνήθως δεν έρχεται παρά έμμεσα, μέσω "διαμέσου". Θάρρος λοιπόν κατά Σχολιαστή είναι η απ' ευθείας αντιπαράθεση, ιδιαίτερα γιά κάποιους σαν τον Στέργιο που σε κάποιες περιόδους της ζωής τους ΚΑΙ την έκαναν ΚΑΙ υπέφεραν λόγω αυτής... και δεν δίστασε ο Σχολιαστής να διαλαλήσει ΔΗΜΟΣΙΑ τον θαυμασμό του γιά αυτές τις πράξεις ΘΑΡΡΟΥΣ και αυταπάρνησης, από όποια παράταξη και αν προήλθαν... ιδιαίτερα δε γιά αυτές της κομμουνιστικής παράταξης.... ιδιαίτερα μετά την ήττα στον εμφύλιο.

Δεν αμφισβήτησε ο Σχολιαστής την προσωπική ιστορία κανενός... την ΣΗΜΕΡΙΝΗ του στάση αμφισβητεί, ΑΚΡΙΒΩΣ σε σχέση με την προσωπική του ιστορία... αλλά και την αναφορά στην προσωπική του ιστορία κάθε τρεις και λίγο, έχει το δικαίωμα να την θεωρεί άνευ λόγου... γιατί του θυμίζει κάτι "αυθεντίες" που θα ήθελε να ξεχάσει...

Θα διαφωνήσω, επίσης, ότι "η αλήθεια είναι πάντα μια, οι εκφραστές της άπειροι"... αντίθετα, οι αληθειες είναι -κατά την ταπεινή μου άποψη- άπειρες, και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ εκφραστές κάθε μιάς συνήθως ελάχιστοι... και αν ο κομμουνισμός γιά τον Στέργιο δεν είναι η μοναδική αλήθεια, οπως ισχυρίζεται, τότε το λάθος δικό μου που δεν άκουσα τις άλλες...

Συγνώμη γιά το "σε τρίτο πρόσωπο" σχόλιό μου, αλλά απαντώ με τον ίδιο τρόπο που μου απευθύνουν το λόγο....

Ανώνυμος Σχολιαστής είπε...

Ανώνυμε Bimbo,

Ε δεν θα έρθουμε και με το ζόρι να ...σχολιάσουμε τις φωτογραφίες σου στο blog σου... εντάξει, μας το είπες σαν Bimbo, μας το είπες σαν Ανώνυμος, φτάνει. Ασε που προτιμούμε τα πολλά λόγια, τρέχα εσύ να πιάσεις την ιστορία που τρέχει απ' έξω... και όταν την πιάσεις, κράτα την σφιχτά μη σου ξεφύγει...

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

@Ανώνυμος Σχολιαστής...
χαριτωμένε,
θα σε παρακαλούσα να μην
με μπερδεύεις/ανακατεύεις με
άλλους bloggers,
επώνυμους -η- ανώνυμους..!
εγώ κυκλοφορώ στα bloggs
μόνο σαν ΒBimbo..:-P
και άμα λάχει...
έχουμε και ονοματεπώνυμο
ΚΑΘΑΡΟ,βεβαια,
και όχι ατιμασμένο
σαν μερικούς-μερικούς..!

όσο για τις φωτογραφίες μου,
σας το υποσχέθηκα ότι θα
διαμαρτύρεστε σαν τις παρθένες
του πεζοδρομίου..:-P

υγ. σχόλια και επισκέψεις δεν χρειάζομαι,
380 feeds/RSS/Post
(καί όχι μόνον του λεκανοπεδίου)
συν 50 φίλοι και γνωστοί
καθημερινά
μου περισσεύουν..;-)
αρα..;
τρέχα εσύ να πιάσεις την ιστορία που τρέχει... και όταν την πιάσεις, κράτα την σφιχτά
και με τα δύο μάγουλα
μη σου ξεφύγει..:-P

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ".


ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ να κρυώσει το πληκτρολόγιό μου μετά τα χθεσινά μου σχόλια και πλάκωσαν οι πρώτοι ...πελάτες! Σε 17 λεπτά ο πρώτος, σε 38 ο δεύτερος! Βρε καλώς τα τα παιδιά! Ας τους δούμε κατά σειρά χρονικής προτεραιότητας.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ κ.@Cobden. Τι έχουμε εδώ; Πράματα και θάματα! Ο φίλος μας (δεξιο-"φιλελεύθερος" όπως θα φανεί παρακάτω), ζώστηκε τ' άρματα του "φιλελευθερισμού" και βγήκε έξω να "πολεμήσει" με τους "αναρχοκουμμουνιστάς"! Πού πας ρε Καραμήτρο;

Και τι Καραμήτρος! Με διδακτορικό! Διότι, τι μας λέει ο αξιότιμος κ.@Cobden; Ας ξαναθυμηθούμε τα λόγια του:

“Μα, βρε ΗΛΗΘΙΕ Δρακονάριε, τα ..."εγκλήματα" κατά την επανάσταση ή τον πόλεμο (Τριπολιτσά κλπ) τι σχέση έχουν με τα εγκλήματα στα οποία αναφέρεται το ψήφισμα;
Εκτός και αν νομίζεις ότι τα εγκλήματα του Σταλιν ήταν γιά το στερέωμα της επανάστασης, ή κάποια επαναστατική πράξη! Μην τρελαθούμε τώρα!”.

Ο δυστυχής! Δεν έχει καταλάβει ότι με αυτά έχει προβεί στις εξής παραδοχές:

1) Ότι η σφαγή αμάχων, δηλαδή βρεφών, παιδιών, γερόντων και γυναικών μετά την επίτευξη του αντικειμενικού πολεμικού στόχου, δεν είναι εγκλήματα, αν συμβούν σε Επαναστατική ή πολεμική περίοδο αλλά ..."εγκλήματα"! Ο παρατηρητικός αναγνώστης θα θυμάται ότι η ταπεινότητά μου, αν και "αναρχοκουμμουνιστής", "σφαγέας του Ελληνικού λαού", χρηματίσας "κατάσκοπος του Παραπετάσματος" και εσχάτως "Σταλινοτσολιάς", ουδέποτε εν τη ρύμη των λόγων μου έβαλα εισαγωγικά στην συγκεκριμένη λέξη, είτε αναφερόμουνα σε Επαναστάσεις Εθνικοαπελευθερωτικές, είτε στα Σοβιετικά καθεστώτα. Ο φίλος μας όμως, ο αναντάμ-παπαντάμ Φιλελεύθερος, ο θαυμαστής της Θάτσερ, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης γι' αυτόν, όπως μας λέει στο blog του, τα κοτσάρισε μεγαλοπρεπώς! Ο καλόπιστος αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

2) Με την δεύτερη παράγραφο των ισχυρισμών του (“Εκτός και αν νομίζεις ότι τα εγκλήματα του Σταλιν ήταν γιά το στερέωμα της επανάστασης, ή κάποια επαναστατική πράξη! Μην τρελαθούμε τώρα!”.), προβαίνει και σε μία άλλη παραδοχή, έμμεση μεν, σαφή, σαφέστατη δε: Ότι θα το συζητούσε(!) το θέμα, αν τα εγκλήματα ήταν για το στερέωμα της Επανάστασης! Και πάλι ο προσεκτικός αναγνώστης θα θυμάται βέβαια, ότι τέτοια παράμετρο ουδέποτε επεκαλέσθην εγώ, παρά τα κατεβατά κειμένων που δημοσίευσα και παρά την εγγενή μου τάση -ως αριστερός- να ασπάζομαι το δόγμα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"! Το έκανε ο φίλος μας ο "φιλελεύθερος"! Και πάλι τα συμπεράσματα δικά σου, αγαπητέ αναγνώστη...

3) Εκτός των παραπάνω, το "εξυπνοφιλελευθεροπούλι" μας, πάλι βέβαια χωρίς να παίρνει πρέφα σε τι λούμπα πέφτει, κοτσάρει κι εκείνο το "...τι σχέση έχουν..." που ανυποψίαστος και ευτυχής γράφει (αν και τα εξήγησα με το νι και με το σίγμα σε προηγούμενο σχόλιο -τόσο "ευφυής"!)! Αποδέχεται έτσι, την σχετικότητα των ιστορικών γεγονότων. Πράγμα που βεβαίως ούτε κατά διάνοιαν κάνει το περί ου ο λόγος Ευρωψήφισμα! Έτσι καταρρίπτει ο ίδιος το πνεύμα και την φιλοσοφία του Ψηφίσματος που προσπαθεί να υπερασπιστεί! (Ρε Ανδριανόπουλε, πού τον βρήκατε αυτόν; Θα σας "κάψει"!). Και επιπλέον βέβαια ισχυροποιεί την Αριστερή άποψη, σύμφωνα με την οποία λέμε στους αξιότιμους Ευρωβουλευτές (χοντρικά και λαϊκά):

Μάγκες, τις πουστιές που ξέρετε αλλού! Όπου υπάρχει κράτος και καθεστηκυία Τάξη, υπάρχει και καταστολή, συνεπώς και εγκλήματα. Δεν θα μας βάλετε στην ίδια κατηγορία όμως, με τους εκτελεστές και τους βασανιστές μας, στην βάση αυτή! Διότι, τι σχέση έχει (αυτήν ειδικά την φράση την αντιγράψαμε από τον @Cobden, δικό σας παιδί), ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Γκέγκε;

4) Αυτό το σημείο δεν είναι παραδοχή. Είναι ...γαργάρα! Ο φίλος μας, αναφέρθηκε σε επαναστάσεις και πολέμους γενικά, αλλά ..."ξέχασε" να μας πει καμιά κουβέντα για το καθεστώς που προέκυψε από την Γαλλική Επανάσταση! Διότι, σου λέει, με τους κατσαπλιάδες τους Έλληνες στην Τριπολιτσά καθαρίσαμε (έτσι νόμιζε τουλάχιστον). Με τους αστούς, τους "φιλελεύθερους", τους δικούς μου τι κάνω; Εδώ, "φρονίμως" ποιών, "την έκανε"! Και νομίζει ότι δεν τον είδε και κανείς! Κούνια που τον κούναγε!...

Αυτά εν ολίγοις με τον πρώτο "πελάτη" μας. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, εκτός της σαθρότητας της "φιλελεύθερης" ιδεολογίας του, αποδεικνύεται και παντελώς ανίκανος ως άτομο να αντιπαρατεθεί ιδεολογικά με τον Αριστερό λόγο. Γι' αυτό και καταφεύγει σε υβριστικούς (ανορθόγραφους) χαρακτηρισμούς, νομίζοντας ότι έτσι βγαίνει στα "ανοιχτά" και "καθαρίζει"! Αμ δε! Βγαίνει στα "ανοιχτά" για να πνιγεί μόνος του!

Θα το καταλάβει άραγε ο πτωχός; Κι αν δεν το καταλάβει, θα έχει κάποιον δικόν του άραγε να τον βοηθήσει;


ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ και με τον δεύτερο "πελάτη" μας. Αυτός, σε αντίθεση με τον προηγούμενο, μάλλον "αριστεροφιλελευθερίζει". Ας ξαναθυμηθούμε και τα δικά του λόγια για να εξηγήσω πώς τείνω να καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα. Μας λέει λοιπόν ο κ.Ανώνυμος:

"Ρε κομμουνιστές όλου του στερεώματος, δεν προσβάλλεστε όταν μιά παλιόγρια σαν τον Δρακονάριο, που γράφει σαν Αγγλος λόρδος του 19ου αιώνα, στεγνός, κακομοίρης, στερημένος, κομπλεξικός ισχυρίζεται ότι εκφράζει μαρξιστικό λόγο;".

Ένας δεξιο-"φιλελεύθερος" σαν τον προηγούμενο, δύσκολα θα απηύθυνε τον λόγο σε κομμουνιστές. Έπειτα, είναι πιθανόν να τους έγραφε "κουμμουνιστές". Ακόμα δεν θα τους ρωτούσε αν προσβάλλονται. Ύστερα, δεν θα έδειχνε μιά τόσο έντονη αντιπάθεια στην αριστοκρατία (του αίματος, όχι του χρήματος, να εξηγούμεθα). Και τέλος, δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ την φράση "μαρξιστικός λόγος"
-αυτό είναι το ισχυρότερο επιχείρημά μου.

Εν πάση περιπτώσει, ανεξαρτήτως του αν έχω πέσει μέσα στην εκτίμησή μου ή όχι, διερωτώμαι: Τι να πεις σ' αυτόν τον άνθρωπο;

Ο καλόπιστος αναγνώστης θα μου έλεγε, είμαι σίγουρος: "Τι να πεις άνθρωπέ μου; Τίποτα να μην πεις! Δεν τον βλέπεις;".

Εμπιστεύομαι τον καλόπιστο αναγνώστη. Και δεν λέω τίποτα.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητή Κατερίνα,
Αν το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είχε στόχο την καταδίκη όλων των εγκλημάτων που έγιναν εν ονόματι των ιδεολογιών πάσης φύσεως, τότε δεν νομίζω ότι το κείμενο θα είχε ανάγκη τόσων αναφορών σε άλλα, που στην ουσία βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το φασισμό με τον κομμουνισμό. Επειδή ο φασισμός και ο ναζισμός γεννήθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα στα σπλάχνα των Ευρωπαϊκών " Αντιπροσωπευτικών Δημοκρατιών" δικαιούται κανείς να χρεώνει τις πρακτικές του στις Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες συνολικά; Στο κείμενο του ψηφίσματος όμως οι πρακτικές του Σταλινισμού χρεώνονται έμμεσα και έντεχνα στον κομμουνισμό σαν ιδεολογία και εκεί ανάγονται φαντάζομαι τα αίτια που (σωστά ) το ψήφισμα δεν υπογράφεται απο τους Έλληνες Ευρωβουλευτές (ξεκινώντας φυσικά η κάθε ομάδα απο διαφορετική αφετηρία, που δεν αποκλείει την πολιτικάντικη προσέγγιση). Ανεξάρτητα αν υιοθετεί κανείς ή όχι την ιδεολογία του κομμουνισμού αποτελεί ατιμία η προσπάθεια να ταυτιστεί με τον ολοκληρωτισμό και τις πρακτικές ανθρώπων, που εν ονόματί του πράγματι έκαναν εγκλήματα και τον χρησιμοποίησαν για την εγκαθίδρυση καθεστώτων, που καμία σχέση δεν είχαν με τον κομμουνισμό.
Μήπως και στο όνομα των θρησκειών δέν έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Θα χρεωθούν στις θρησκίες τα εγκλήματα ή σ΄αυτούς που τις χρησιμοποίησαν για τους δικούς τους στόχους; Πού είναι τα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής μας συνείδησης κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού; Μήπως δεν έγιναν εγκλήματα και στο όνομα της ελευθερίας; Και η δική μας χούντα το καθεστώς της "Ελληνική Δημοκρατία" δεν το ονόμαζε;
Να συνυπογράψουμε λοιπόν όλοι οι σχολιαστές σου ένα ψήφισμα , που καταδικάζει τα εγκλήματα που έγιναν , γίνονται και πρόκειται να γίνουν στο όνομα οποιασδήποτε ιδεολογίας. Ακόμη και αυτής που αποτελεί την αφετηρία και τον κοιτώνα της "Ευρωπαϊκής" μας συνείδησης. Κι αν αυτοί που κατέχουν τη δύναμη της "έννομης τάξης" γράψουν στ΄απαυτά τους το ψήφισμά μας και συνεχίσουν το δικό τους βιολί, όσοι απο μάς κάνουν το ίδιο για τη δική τους "τάξη" πως θα ονομάζονται; Επαναστάτες ή εγκληματίες;

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ,ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ,ΚΟΥΝΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝ ,Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ; ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;
ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ;
ΖΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ;ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ;
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΣΤΑΛΙΝ;
ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ,ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ;
ΑΥΤΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ,ΙΡΑΚ,ΣΕΡΒΙΑ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Κ.Α
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΙΛΙΞΕΧΑΣΕΙ ΕΕΕ.
ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΥΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ,ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ.

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΕΨΗΦΙΣΑΝ 36. ΕΛΑΒΟΝ:



Καθώς περνούν οι ώρες και σιγά-σιγά αυτή η συζήτηση ξεθωριάζει και χάνεται μέσα στην χοάνη του χρόνου και του Διαδικτύου, ας κάνουμε έναν μικρό απολογισμό.

Πρώτα, μερικά στατιστικά, έτσι για τα πρακτικά.

Προσήλθαν στον χώρο της ψηφοφορίας, μέχρι την ώρα που γράφω, συνολικά 36. (Εδώ μιά υποσημείωση: 36 είναι ο ανώτερος δυνατός αριθμός. Μπορεί να είναι κατά τι λιγότεροι, μιά και σ' αυτούς τους 36 συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί ανώνυμοι και διαγραφέντες, οπότε δεν μπορούν να αποκλειστούν οι "διπλοπαρουσίες".).

Από αυτούς λοιπόν τους 36, έχουμε: Έγκυρα 19. Άκυρα (ανώνυμοι και διαγραφέντες) 15. Απέχοντες 2.

Έλαβον: Υπέρ του Ευρωψηφίσματος,
12 (63,16%). Κατά, 6 (31,58%). Λευκά, 1 (5,26%).

Όπως αναμενόταν (οι εξηγήσεις, ως αυτονόητες, καθίστανται περιττές), η πλειοψηφία ετάχθη υπέρ του Ναι. Όμως, από όποια πλευρά κι αν το δούμε κι εμείς του Όχι τα πήγαμε πολύ καλά. Ο αγώνας επομένως συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις!


Μερικές χρήσιμες επισημάνσεις.


Ως γνωστόν, το Προεδρείο, η Γραμματεία και η Εφορευτική Επιτροπή, ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο των "προοδευτικών" και αντιαριστερών δυνάμεων. Έτσι δεν έλειψαν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει χρόνια και χρόνια οι "δημοκράτες" φίλοι μας. Αυτές εντοπίζονται στην μονομερή πρακτική που ακολούθησαν στις διαγραφές εκ των εκλογικών καταλόγων. Ενώ δηλαδή διέγραψαν κάποιους δικούς μας συντρόφους που παρεκτράπηκαν, εξαντλώντας όλην την αυστηρότητα των κανονισμών (ίσως και υπερβαίνοντας τα όρια σε κανα-δυό περιπτώσεις), αντίθετα, δεν προέβησαν σε καμία διαγραφή σε όσους δικούς τους υπέπεσαν στα ίδια και χειρότερα παραπτώματα!

Φυσικά, αυτό δεν μας εκπλήττει εμάς τους αριστερούς. Ελπίζω όμως, οι καλόπιστοι πολίτες που δεν εψήφισαν μεν, αλλά παρακολούθησαν όλη την διαδικασία, να έβγαλαν τα σωστά συμπεράσματα γιά όλους αυτούς τους "προοδευτικούς" που στα λόγια κόπτονται (και "κόβουν φλέβες") δήθεν για την Δημοκρατία, την Ισονομία και άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια...

Τώρα, δυό λόγια επί του πώς ψήφισαν κάποιοι εκ των ψηφοφόρων. Φυσικά, ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω κάποιες πολύ σημαντικές "λεπτομέρειες".

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς, ότι με το Ναι συνετάχθησαν τόσο εκπρόσωποι του δεξιο-"φιλελευθερισμού" (@Cobden), όσο και του "αριστεροφιλελευθερισμού" (@John 25aris). Οι καλόπιστοι, ακαταστάλαχτοι ακόμα αναγνώστες καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γι' αυτό το φαινόμενο. Θα προέτρεπα όμως και μερικούς συντρόφους που "διαβάζουν" και αντιμετωπίζουν λανθασμένα τον "φιλελευθερισμό", να το επεξεργαστούν στο μυαλό τους και να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα.

Αξίζει από κάθε πλευρά να κλείσω αυτό το σχόλιο με την περίπτωση μιάς αποχής από έναν "αριστεροφιλελεύθερο".

Είναι ο καλός μου φίλος @LEFT LIBERAL SYNTHESIS. O οποίος, αφού, κατά την συνήθειά του, μας έκανε κάτι "αναλύσεις" που ούτε ο ίδιος τις καταλαβαίνει δύο-τρεις ώρες μετά την γραφή τους (αξίζει τον κόπο να ρίξετε μιά ματιά), στο τέλος εδήλωσε μεγαλοπρεπώς:

"Αποχή λοιπόν και ΣΙΩΠΗ."!

Διότι -αυτό το κατάλαβε- πού να μπλέκει; Αν ψηφίσει Ναι, πάει το "αριστερο" από το "αριστεροφιλελεύθερος"! Κι αν ψηφίσει Όχι, πάει το άλλο μισό του "αριστεροφιλελεύθερου" Φρανκεσταϊνικού ιδεολογήματος!

Στα δυό στενά ο αγαπητός κατά τα άλλα @LLS. Oπότε, έσκαψε μία τρύπα κι έκρυψε το κεφάλι του μέσα ως στρουθοκάμηλος!

Κι επειδή ο ίδιος δεν ...τον βλέπει, νομίζει ότι κι εμείς δεν τον βλέπουμε!

Το πράγμα είναι για γέλια. Αν δεν ήταν για κλάματα, φυσικά.




ΥΓ. Δεν αξίζει στο όλο ζήτημα, να είναι αυτό το τελευταίο κείμενό μου επί του θέματος. Το τελευταίο κείμενό μου θα είναι για Συντρόφους.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά το show που έστησαν οι Ευρωβουλευτάδες με αφήνει αδιάφορο. Πριν πολύ καιρό με παρότρυναν φίλοι αριστεροί να ενδιαφερθώ για να το συν-καταδικάσω, με βάση μια (κατ' αρχήν σωστή) λογική ότι "δεν μπορούμε να εξισώνουμε φασισμό με κομμουνισμό".
Δυστυχώς, την ίδια εκείνη περίοδο παρέστην σε διαδικτυακή διένεξη μεταξύ του ΣΟΒΑΡΟΥ μαρξιστή Γιώργου Ρούση και "ορθοδόξων" του ΚΚΕ, όπου διεφάνη το εκπληκτικό (για μένα τότε) γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε στην πραγματικότητα την πρόθεση να... παλινορθώσει το σταλινισμό, πράγμα το οποίο και έκανε, αργότερα, στο συνέδριό του. Αργότερα, διαπίστωσα ότι το ΚΕ μέχρι και την (αποδεδειγμένη) σφαγή των Πολωνών αξιωματικών από τον Στάλιν στο δάσος του Κατύν... αρνείται πεισματικά, και... πήρα ανάποδες.

Θέση μου είναι ότι τα ψοφίσματα των (συνήθως διεφθαρμένων ή άχρηστων) ευρωβουλευτάδων είναι απλώς για τα μπάζα, τζάμπα ενθουσιάστηκες Κατερίνα (αν και σε κατανοώ και συμφωνώ με τη ΛΟΓΙΚΗ που αναπτύσσεις στο ποστ). Επί της ουσίας όμως, ΔΕΝ αξίζει τον κόπο. Ας πάνε οι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ υπάλληλοι των 14 χιλιάδων ευρώ το μήνα (που λέγονται ευρωβουλευτές) να κάνουνε κάτι ΧΡΗΣΙΜΟ επιτέλους, αντί να κωλοβαράνε και να σκαρφίζονται ψοφίσματα για να δώσουν ζωή στην ψόφια ψευτο-δημοκρατία τους. Ας πάνε και οι βρωμο-Σταλινικοί να κρεμαστούνε από κάνα δέντρο, ένας-ένας στο Κατύν κι ας πάει και το ΛΑΟΣ να τους υμνήσει ως "αδελφό κόμμα κατά της Νέας Τάξης". Προσωπικώς χέστηκα για όλους αυτούς, είναι όλοι ανεξαιρέτως για τα μπάζα...

Λυπάμαι πολύ, ΔΕΝ είμαι μικροαστός. Είμαι προλετάριος... εξωγήΪνος και αριστοκρατικός!

Πολύ καλογραμμένο ποστ, πολύς ντόρος για το ΤΙΠΟΤΑ (για το σόου που στήσανε κάποιοι για να νιώθουν δικαιωμένοι). Ε, ας τολμήσουν να πούνε στον ψευτο-προοδευτικό Ομπάμια να κλείσει κάνα βασανιστή στη φυλακή γιατί το ψάρι βρώμισε πολύ κι η μπόχα είναι αποπνιχτική. ΔΕΝ αρωματίζεται με ξαναζεσταμένα φαγητά "καταδίκης του ολοκληρωτισμού" = απο χώρες όπου η CIA έκανε ελεύθερα δρομολόγια από- και προς- τριτοκοσμικά μπουντρούμια.

Αυθθθάααα....

Δ. Δρακονάριος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.


Αγαπητοί Σύντροφοι. Σ' αυτές τις πέντε ημέρες που κράτησε η ανταλλαγή επιχειρημάτων για το ζήτημα του κατάπτυστου Ευρωψηφίσματος είπα και έγραψα πολλά -και σκέφτηκα πολύ περισσότερα. Ανεξάρτητα από το σε ποίων ισχυρισμούς αναφερόμουνα κάθε φορά και ανεξάρτητα από το ότι, ορισμένες φορές, μιλούσα και σε Σας, κανένα σχόλιό μου δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε Σας. Μας αξίζει να το κάνω τώρα με αυτά τα τελευταία λόγια που γράφω με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το "περίφημο" Ψήφισμα αγαπητοί Σύντροφοι, το ξέρετε πολύ καλά αυτό, έχει να κάνει με την ιδεολογική χρήση της Ιστορίας. Και ιδεολογική χρήση της Ιστορίας σημαίνει χοντρικά το ξαναγράψιμό της και την επενερμηνεία που απορρέει από τις όποιες "διορθώσεις". Πράγμα που καταλήγει στην διαμόρφωση του παρελθόντος άρα και στον έλεγχο του παρόντος. Να γιατί πρέπει με νύχια και με δόντια να αντιπαρατιθέμεθα σε τέτοιου είδους απόπειρες "διορθώσεων" της Ιστορίας, απόπειρες στις οποίες σίγουρα συγκαταλέγεται και το συζητηθέν Ψήφισμα. Και να γιατί δεν έχει δίκαιο ο Ανώνυμος Σύντροφος (3 Μάϊος 2009 12:16 μμ) όταν ρωτάει: "...Αλήθεια αυτά είναι τα σπουδαία θέματα που μας απασχολούν;...".

Και πώς αποπειράται (και) το Ερωψήφισμα αγαπητοί Σύντροφοι αυτό το ξαναγράψιμο; Με την γνωστή, γνωστότατη "θεωρία" των "δύο άκρων". (Παραλείπουν βέβαια να αναφέρουν "δύο απολύτως αντίθετων άκρων", ξέρετε γιατί, είμαι σίγουρος.). Η οποία "θεωρία" είναι παμπάλαιο όπλο των μαύρων. Το έχουν όμως εκσυγχρονίσει τα τελευταία χρόνια -ιδίως μετά την αποτυχία και κατάρρευση των Πρωτοσοσιαλιστικών καθεστώτων- με την βοήθεια πολλών "προδευτικών" διανοουμένων...

Τι είναι αυτή η "θεωρία" αγαπητοί Σύντροφοι; Το είπε ο φίλος @Χρήστος Χ. με μία καίρια λέξη που μας την θύμισε (κι εγώ τουλάχιστον τον ευχαριστώ θερμά γι' αυτό): Ατιμία! Αυτό ακριβώς. Ατιμία!

Και ζητούν από εμάς, τους Έλληνες αριστερούς να υπογράψουμε τέτοια ατιμία; Από ποιούς ρε γαμώ το ζητούν; Από τους κληρονόμους της ιστορίας του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ;

Πώς θα μπορούσαμε να υπογράψουμε τέτοια ατιμία ρε Σύντροφοι; Κι ας πούμε ότι την υπογράφαμε!

Κι αν (λέω αν -και συγχώρα με Θεέ μου και συγχώρα με κι εσύ Cynical) κι αν, επαναλαμβάνω, υπάρχει μετά Θάνατον Ζωή, τι θα κάναμε, όταν έρθει η ώρα του καθενός μας κι ανέβουμε ψηλά και συναντήσουμε τους δικούς μας; Χιλιάδες είναι και πού να τους θυμηθώ όλους, αλλά να μερικοί που θυμάμαι:

Τι θα πούμε στους 200 της Καισαριανής ρε Σύντροφοι; Ότι υπογράψαμε με τα ίδια μας τα χέρια ένα χαρτί που τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους εκτελεστές τους; Και τι θα πούμε στον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που όταν του πρότεινε ο Γερμανός Διοικητής να τον βγάλει από τους 200 και να βάλει άλλον στην θέση του, απήντησε "όχι κ.Διοικητά, αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ"; Και τι θα πούμε στους Μαυροσκούφηδες του Άρη; Και τι θα πούμε στον ίδιο τον Άρη; Πώς θα τους αντικρύσουμε; Ποιά τιμωρία μας αξίζει αν υπογράψουμε αυτό το χαρτί της ατιμίας διαπράττοντας έτσι την ύψιστη Ύβρη;

Αλλά τι λέω; Θα υπέγραφε ποτέ τέτοιο χαρτί κάποιος από εμάς; Κανείς Σύντροφοι, είμαι σίγουρος! Ανεξάρτητα από το σε ποιό κλαδί του δέντρου της Αριστεράς κάθεται ο καθένας μας, εφ' όσον σ' αυτό το δέντρο ακουμπάμε κι από τους καρπούς αυτού του δέντρου τρεφόμαστε, τέτοια υπογραφή από μας δεν θα δούνε, που να χτυπάνε τον κώλο τους χάμω! Eχουμε κάνει λάθη. Έχουμε αδικήσει πολλούς, αδικώντας έτσι τους εαυτούς μας και την ιδεολογία μας. Έχουμε σκοτώσει και "σκοτώσει" ακόμα και Συντρόφους μας. Αλλά όχι αυτό! Όχι κι αυτό!...

Κι αν ξέρανε, δεν θα μας το ζητάγανε καν! Αλλά τι να ξέρουν οι μισεροί; Τι να ξέρουν, έτσι στα μαύρα σκοτάδια που ζούνε κι έτσι μαύρες που είναι οι καρδιές τους;

Αγαπητοί Σύντροφοι, δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο να κλείσω αυτά τα λόγια με μερικούς στίχους. Μ' αυτούς τους στίχους Σας χαιρετώ και Σας φιλώ σταυρωτά.


Tο απομεσήμερο έμοιαζε να στέκει
σαν αμάξι γέρικο στην ανηφοριά
Kάθ’ απομεσήμερο στο κρυφό μας στέκι
πίσω απ’ το μαγέρικο του Δεληβοριά

Όλα μοιάζαν ουρανός
και ψωμί σπιτίσιο
Όλα μοιάζαν ουρανός
και γλυκό, γλυκό ψωμί

Tάχα τι να ζήλεψαν στα χλωρά σου μάτια
που ’γιωμαν τ’ απόβραδο γλύκα πρωινή
κι ήρθαν και βασίλεψαν τα βαθιά σου μάτια
κάποιο Σαββατόβραδο στην Kαισαριανή

Κι όλα γίναν κεραυνός
πελαγίσια αρμύρα
Κι όλα γίναν κεραυνός
και πικρό, πικρό ψωμί

Γνώριζες τα βήματα ξέκρινα τους ήχους
και μπογιές 'τοιμάζαμε με σβηστή φωνή.
Τις βραδυές συνθήματα γράφαμε στους τοίχους
πέφταμε φωνάζοντας "Κάτω οι Γερμανοί".

Κι όλα ήταν ουρανός
και ψωμί σπιτίσιο.
Κι όλα ήταν ουρανός
και γλυκό ψωμί.

Σου ’δινα τα χρώματα, μου ’δινες τους τόνους
και φωτιές ανάβαμε με σβηστή φωνή
κάθε απομεσήμερο τρέχαμε στους δρόμους
τρέχαμε και γράφαμε "Έξω οι Γερμανοί".

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως το έθεσες ΤΩΡΑ Δρακονάριε, τείνω να συμφωνώ μαζί σου. Θάλεγα ίσως "συμφωνώ απόλυτα" πριν μερικούς μήνες, όταν... ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΦΑ την ευρεία εκστρατεία διαμαρτυρίας ΚΑΤΑ του ψοφίσματος, για ΑΚΡΙΒΩΣ τους λόγους που είπες (καλύτερα από μένα τότε). Στο μεταξύ όμως... ΤΙ προέκυψε?
-Οτι το ΚΚΕ αρνείται ότι συνέβη καν (από τον Στάλιν) η μεγάλη σφαγή Πολωνών αιχμαλώτων στο Κατύν. Μάλιστα... επιφανής μπλόγκερ του κόμματος κατάφυγε σε ΩΜΗ παραποίηση στοιχείων (από το ημερολόγιο του Γκέμπελς) προκειμένου να στηρίξει μια θέση ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, μια θέση που σήμερα μόνον ορισμένοι ελάχιστοι... Ρώσοι ΕΘΝΙΚΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ (κατά το "εθνικοσοσιαλιστές" - ΜΗ γελάτε, είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ τρόπος με τον οποίο αυτο-προσδιορίζονται).

Ε, σε μία Ελλάδα όπου ο ίδιος ο Καρατζαφύρερ βγαίνει και... χαϊδεύει το ΚΚΕ με τα λόγια "σε αυτή τη Βουλή είμαστε ΔΥΟ κόμματα κατά της Νέας Τάξης", ΤΙ να πει κανείς? Οτι μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ΚΚΕ να... αλλάξει και τον τίτλο του, από "κομμουνιστικό" να γίνει... "εθνικοκομμουνιστικό"?
ΠΟΣΟΙ εποιζούν ΣΗΜΕΡΑ τον Εμφύλιο?
Εδώ... πάσχουμε κι από έλλειψη μαρτυριών από όσους έζησαν τη χούντα!

Σε αυτές τις συνθήκες, Δρακονάριέ μου, κάνεις ένα μικρό λάθος. Οι ΙΔΙΟΙ οι άνθρωποι, οι ΤΥΦΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ (οποιασδήποτε ιδεολογίας) ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ την Ιστορία στα ΜΕΤΡΑ τους, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Η ατιμία που λες είναι λοιπόν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
Ε, να πάνε να... πνιγούνε όλοι, όσοι κάνουν την ατιμία (ΜΑΖΙ και οι Ευρωβολευτές αλλά ΚΑΙ οι παλινορθωτές του Μπέρια και του Στάλιν στο ΚΚΕ).

Η νέα γενιά τους έχει ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ, έτσι κι αλλιώς, π.χ. ο νεαρός φίλος Ντέννις (σχολιαστής στο μπλογκ μου, ΟΥΤΕ ΚΑΝ 19 χρονών) μαθαίνει Ιστορία μέσα από το διαδίκτυο κι από βιβλία, ΔΕΝ περιμένει να του πουν την "αλήθεια" οι αργόσχολοι άχρηστοι βολευτάδες των 14 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως της Ε.Ε.

NO PASSARAN!

Δ. Δρακονάριος είπε...

Αγαπητέ Omadeon,


Θίγεις αρκετά και σημαντικά θέματα στο σχόλιό σου. Είναι πολύ αργά και είμαι πολύ κουρασμένος για να απαντήσω χωρίς τον κίνδυνο λαθών. Τα οποία, μιά κι έχω καταθέσει την πολιτική μου ταυτότητα, θα τα λουστεί εν μέρει και η Αριστερά. Αρκετά βάσανα έχει. Μην της προσθέσω κι άλλα...

Θα τα πούμε αύριο.


Χαιρετώ.

Δ. Δρακονάριος είπε...

Αγαπητέ Omadeon,


Κατ' αρχήν να χαιρετίσω και την δική σου ψήφο κατά του Ευρωψηφίσματος. Δεν αλλάζει βέβαια το αποτέλεσμα. Όμως ψαλιδίζει λίγο τα φτερά των "δημοκρατών" μας επί του σημασιολογικού πεδίου. Γιατί με την δική σου ψήφο δεν μπορούν πλέον να θριαμβολογούν ότι συγκέντρωσαν διπλάσιες ψήφους!

Χαίρομαι επίσης που τείνεις να συμφωνείς μαζί μου. Όμως γιατί γράφεις "ΤΩΡΑ"; Δεν ξέρω αν διάβασες όλα τα σχόλιά μου (να είχες άραγε τόση υπομονή;) αυτές τις 5 ημέρες. Πιστεύω, ότι και το πνεύμα τους και το γράμμα τους δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία, πως όλα όσα έγραψα με το "Προς Συντρόφους" σχόλιό μου ήταν εξ αρχής μέσα και στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.

Ονοματίζεις -και αναθεματίζεις- αγαπητέ Οmadeon to KKE. Συμμερίζομαι την κριτική σου, δεν μπορώ να συμμετάσχω στο ανάθεμα. Όσο κι αν διαφωνώ με το ΚΚΕ σε πολλές από τις πλευρές και παραμέτρους της πολιτικής του αντίληψης και "φιλοσοφίας", (όπως διαφωνώ και με άλλες πλευρές της πολιτικής αντίληψης και "φιλοσοφίας" όλων των Αριστερών σχηματισμών), δεν μπορώ να παραβλέψω το κομβικό γεγονός, πως κι αυτό στο δέντρο της Αριστεράς ακουμπάει. Μπορώ να γίνω ακόμα και ανελέητος στην κριτική μου προς το ΚΚΕ. Αρνούμαι όμως να συμπράξω στον "λιθοβολισμό" του (όπως ακριβώς και για οποιοδήποτε άλλο Αριστερό υποσύνολο), έστω και με ένα πετραδάκι... Δεν απαιτώ φυσικά να συμφωνήσεις με αυτήν την αντίληψη. Πιστεύω όμως, ότι έχεις όλα τα αναγκαία προσόντα για να την κατανοήσεις.

Καθόλου δεν συμφωνώ μαζί σου για τις ευθύνες(;) του ΚΚΕ σχετικά με τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο Καρατζαφέρης περί αντιπάλων της Νέας Τάξης και τα συναφή; Και τι να κάνει το ΚΚΕ; Να του απαγορεύσει τα πολιτικά "τερτίπια"; Το θέμα είναι εμείς να μην τα τρώμε. Κι εδώ, δεν αποφεύγω τον πειρασμό να σου πώ, ότι, αν όντως "...θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ΚΚΕ να... αλλάξει και τον τίτλο του, από 'κομμουνιστικό' να γίνει... 'εθνικοκομμουνιστικό'...",τότε μήπως καλώς πρέπει να μπει στο ίδιο τσουβάλι και η Αριστερή κοσμοθεωρία με την Εθνικοσοσιαλιστική; Σκέψου την αντίφαση του συλλογισμού σου και προσπάθησε να την επιλύσεις, δεν θα σου είναι δύσκολο, είμαι σίγουρος.

Για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Ναι η Ταξική πάλη το 'χει κι αυτό. Και η Αριστερά δεν είναι αθώα. (Προσωπική μου άποψη: Επειδή έτσι κι αλλιώς η Ιστορία δεν είναι με το μέρος κανενός, η Αριστερά δεν χρειάζεται να την "διορθώνει". Απλώς να την αποκαθιστά από τις λαθροχειρίες των αντιπάλων της.).

Όμως, φίλε Οmadeon, (κι αν αγαπάς τα ομαδικά παιχνίδια, θα το καταλάβεις πολύ καλά αυτό), δεν "πουλάς" ποτέ την ομάδα που υποστηρίζεις, επειδή κάποιοι παίκτες της έκλεψαν στο παιχνίδι... Εγώ τουλάχιστον -και συμπάθα με- δεν μπορώ να το κάνω...

Ναι ξέρω ότι η νέα γενιά έχει χεσμένους τους πολιτικούς. Δυστυχώς, ταυτόχρονα, έχει χεσμένη και την Πολιτική. Κακό του κεφαλιού της (όσο κι αν η Αριστερά και πάλι δεν είναι άμοιρη ευθυνών...). Για τον αναγνώστη του blog σου που αναφέρεις ως παράδειγμα, έχω να παρατηρήσω -επειδή έχω διαβάσει κάμποσα σχόλιά του- ότι αυτός εξαιρείται ασφαλώς από τον κανόνα της αποπολιτικοποίησης στον οποίο προαναφέρθηκα. Όμως -και δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στους τρόπους ενημέρωσής του- προς το παρόν μου φαίνεται χαμένος στο ...διάστημα. Βέβαια, είναι πολύ μικρός ακόμα. Οπότε, έχει όλη την ζωή μπροστά του να βρει τον δρόμο του.

Τέλος, διέκρινα μία αίσθηση αδικούμενου στο προτελευταίο σχόλιό σου. Έχω διευκρινίσει με σαφήνεια τα περί "μικροαστών" σε προηγούμενο σχόλιο (1 Μάϊος 2009 8:58 μμ). Πιστεύω να καλυφθείς.

Αυτά κι απ' την μεριά μου αγαπητέ Οmadeon. Σε χαιρετώ. Κι επειδή έκλεισες όπως έκλεισες το τελευταίο σου σχόλιο, παίρνω το θάρρος να σε χαιρετήσω συντροφικά.

DennisV είπε...

Χαιρομαι που σχολιαζω πρωτη φορα στο blog της Κατερινας. Ισως σχολιαζα πιο πριν αλλα γινοταν χαμος στο μπλογκ, και το θεμα δεν με πολυενδιαφερει για να ειμαι ειλικρινης. Μια ομως και ειδα οτι αναφερθηκε το ονομα μου απο τον omadeon και εγινε σχολιο απο τον Δρακοναριο οσον αφορα εμενα, οφειλω να απαντησω.

"Ναι ξερω οτι η νεα γενια εχει χεσμενους τους πολιτικους."
Καλως τους εχει. Η ασεβεια στους ηγετες ειναι το πρωτο βημα. Το προβλημα ομως ειναι πως πρεπει να προχωρησεις λιγο παραπερα, στην ασεβεια του συστηματος που δημιουργει τους ηγετες. Ε, αυτο σπανια συμβαινει.

"Δυστυχως, ταυτοχρονα, εχει χεσμενη την πολιτικη"
Ε, αυτο θα ηταν ΤΟ καλυτερο. Η πολιτικη δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η "επιστημη" της αποκτησης, διατηρησης και ασκηση της εξουσιας. Ομως οι νεοι δεν δειχνουν ασεβεια στην πολιτικη. Απλα δεν νοιαζονται για το τι συμβαινει γυρω τους. Το να δειχνεις "ασεβεια" στην πολιτικη στο λεξιλογιο μου ειναι εμπρακτα να δειχνεις οτι δεν χρειαζονται πολιτικα μεσα για να πετυχεις κοινωνικους στοχους. Ολα τα αλλα ειναι (για μενα) οδοντοπαστες.

"Κακο του κεφαλιου της"
Συμφωνω και ...δεν συμφωνω. Αν ως ασεβεια εννοουμε την αδρανεια, εχετε δικιο. Αν ως ασεβεια εννοειτε την αδιαφορια στις "ιδεολογικες διαφορες" μεταξυ των φοιτητικων παραταξεων ή των κομματων, τοτε λυπαμαι αλλα και εγω θεωρω οτι η διαμαχη μεταξυ ΚΚΕ-Συριζα ειναι το ιδιο για τους περισσοτερους νεους με την θεολογικη διαμαχη Παλαιοημερολογιτων και Ορθοδοξων χριστιανων. Irrelevant!

"(οσο και αν η Αριστερα και παλι δεν ειναι αμοιρη ευθυνων)"
Προτιμω ενα λιγοτερο αμφιλεγομενο θεμα οπως ο "ο μυθος του σημειου G". Εξαλλου μιας και ανηκω σε αλλο πολιτικο χωρο υπαρχει παντα το bias προς τον αλλο, αρα δεν επεκτεινομαι.

"Για τον αναγνωστη... ...κανονα αποπολιτικοποιησης"
α) Αn Accident of Birth, really. (Αν πω τωρα τις συνθηκες που με οδηγησαν στην "πολιτικοποιηση" πολυ φοβαμαι οτι θα γκρεμισω τις ελπιδες πολλων για μια "πολιτικοποιημενη" νεολαια.
β) Η αληθεια ειναι οτι θεωρω τον εαυτο μου αποπολιτικοποιημενο συμφωνα με τον ορισμο μου της πολιτικης - σε μια ιδανικη πολιτεια με τα δικα μου standards δεν υπαρχει πολιτικη, κοινως βια & ιεραρχισμος. Το γεγονος οτι σχολιαζω τα "πολιτικα δρωμενα" δεν σημαινει οτι ειμαι "πολιτικοποιημενος", περισσοτερο απο το οτι καποιος που παρακουλουθει και σχολιαζει μια μαχη πρεπει να ειναι στρατιωτης.

"Ομως... ...στο διαστημα"
i) Θα μπορουσατε να μου εξηγουσατε τι κανω λαθος ωστε να με διαφωτιστε και να γυρισω στην ...γη;
ii) Οι τροποι ενημερωσης μου - και ο τροπος της "πολιτικης" σκεψης μου - ειναι αμερικανικος. Ισως αυτο εξηγει πολλα.

"Βεβαια ειναι πολυ μικρος ακομη"
Ναι...

"Οπότε, έχει όλη την ζωή μπροστά του να βρει τον δρόμο του".
... και φτασαμε εδω που θελω. Τι εννοειτε να βρω τον "δρομο μου" αν εννοειτε να βρω μια και μοναδικη Αληθεια (οπως ουκ ολιγοι συσχολιαστες, για να γινω κακος); Γιατι αν αυτο θεωρειτε δυσκολο το βλεπω. Εχω αλλαξει ΤΑΧΥΤΑΤΑ αποψεις σ'αυτους τους 9 μηνες που ασχολουμαι με ριζοσπαστικες πολιτικες, χωρις ο πυρηνας της σκεψης μου να αλλαξει. Απλα θελω να γινομαι οσο πιο γινεται συνεπης γινεται. Ο ιδεολογικισμος προκαλει απονεκρωση του εγκεφαλου και εμποδιζει την πνευματικη προοδο και την συνεπεια (οπως για να ξαναγινω κακος δειχνει αυτος ο διαλογος. Αν "να βρω τον δρομο μου" σημαινει να γινω "μεταμοντερνος Χριστιανος" -δηλαδη οπαδος ενος -ισμου, ας ζητησω τοτε συγγνωμη απο τον Θεο για τις βλασφημιες μου εναντιον του και να Του εκμηστερευτω οτι ποτε δεν Τον εγκατελειψα ουτε Αυτον Τον Ιδιο, ουτε την προσπαθεια να φερω στην Γη την στρατιωτικη δικτατορια Του "οπως ειναι στα Ουρανια" (κοινως να αναπλασω τον κοσμο με βαση την οποια τρελα μου κατεβη στο μυαλο βλ. "τα ουρανια".) Ελπιζω να μην εννοειτε αυτο καθως ενα πλεονεκτημα του να εισαι χαμενος στα συννεφα ειναι το ποσο ΜΙΚΡΟΙ σου φαινονται απο ψηλα αυτοι οι εκει κατω...

Δ. Δρακονάριος είπε...

Αγαπητέ DennisV,


Σ' ευχαριστώ για την διάθεση διαλόγου. Δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετάσχω. Η διαχειρίστρια του blog μου απηγόρευσε (βλ. σχόλια του post της Τρίτης, 5 Μαϊου) να λαμβάνω πλέον τον λόγο, πράγμα που είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ. Είναι κρίμα, γιατί θα είχαμε πολλά να συζητήσουμε. Ειλικρινά λυπάμαι. (Αλλά η ζωή δεν σταματάει εδώ, έτσι δεν είναι;)


Χαιρετώ.

DennisV είπε...

Δ. Δρακοναριε

Συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα θα το κανω. Ευχαριστω για την φιλικη διαθεση, αν και μια φιλικη συζητηση (στο μελλον) ειναι δυσκολη ειδικα ,οταν (αδικα;) εχετε αποκλειστει σχεδον απο ολα τα blog που διαβαζω. Δεδομενου οτι κανω διακοπες απο το blogging επ'αοριστον και οτι εχω και να μεταφρασω στα ελληνικα διαφορα κειμενα για διαφορους, αμα θελετε να μου κανετε κριτικη ή/και να προτεινετε ορισμενα πραγματα, μπορειτε να μου στειλετε ιδιωτικο mail (η διευθυνση βρισκεται στο profile μου), το οποιο θα λαβω υποψιν.

Και με αυτο το σχολιο κλεινω το θεμα, και ζητω συγνωμη απο την Κατερινα για την καταχρηση του χωρου της. Αυτα.

outopia είπε...

Για μια ακομη φορα αργησα...τεςπαντων ολο και
καποιος θα διαβαζει...

Αλλη μια τιτανομαχια στο Ελληνικο διαδικτυο
με εκφραστες ιδεολογιων που μπορει να

αποτυγχανουν ξανα και ξανα,
αλλα οπως θα ελεγε και ο μεγαλος φιλοσοφος

της ελληνικης πολιτικης ζωης, Στεφανος Μανος
να ξαναδοκιμασω θελω!!!

Ολοι ξιφουλκουν με ολο το βαρυ ιδεολογικο τους
οπλοστασιο με τελικο σκοπο οχι τοσο να αποδειξουν

την βιωσιμοτητα του δικου τους συστηματος,

αλλα να διαπομπευσουν το αντιπαλο στρατοπεδο.
Με δυο λογια ενας διαγωνισμος ομορφιας,

με θεμα ποιος την εχει "μεγαλυτερη" και "καλυτερη"
καλα φυλαγμενη στην καρδια του και στο νου του

την δικη του ολοκληρη και ολοστρογυλη αληθεια...
Το χω ξαναπει ασφαλως και πρεπει να πιστευουμε

σε ιδεολογιες, αλλα ταυτοχρονα να εχουμε και
το "γνωθισαυτον" να καταλαβαινουμε οτι υποστηριζουμε

μια απο τις πολλες αληθειες, που κατω απο διαφορετικες
χρονικες και τοπικες συντεταγμενες και με διαφορετικους

διαχειριστες, δινει και διαφορετικα αποτελεσματα.
Αυτο που μαλλον δεν θελουν πολλοι να καταλαβουν

ειναι οτι η κινηση της ιστοριας ακολουθει την
κινηση του σπιτιου που μας φιλοξενει,

ειναι δηλαδη συνεχως κυκλικη και οι σημερινοι
ηττημενοι θα ειναι οι θριαμβευτες του αυριο και ταναπαλιν.

Γιατι ομως οι καλυτερα καταρτισμενοι αριστεροι
ειναι συνεχως οι ηττημενοι της ιστοριας(τουλαχιστον

της δυτικης ιστοριας) και

δεν μπορουν να σταυρωσουν πρωταθλημα?
(Σ.Κοκκαλη παντως διαθετουν, αρα δικαιολογια καμια!)

Μα γιατι πολυ απλα, οι ιδιοι ευθυς εξαρχης, αυτο

που κανουν ειναι να οριοθετουν συνεχως την ηττα τους...
Ηττημενοι απο τα ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ τους, γεννιουνται

ηττημενοι, ζουνε ηττημενοι, τελειωνουν ηττημενοι
Αυτη ειναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ τους καθε παρεκτροπη προς

την δημιουργια, την ζωη, την επιτυχια
θεωρειτε απο αυτους ως πορεια προς την εξουσια

την επιβολη, τον φασισμο, την ασυνεπεια....
Ενας συνεπης αριστερος για να θεωρειται

επιτυχημενος απο το "συναφι" του και να εχει
το κεφαλι του ησυχο, οτι δεν κατηγορηθει ως συμβιβασμενος

οφειλει να γεννηθει και να τελειωσει ως αποτυχημενος
στα παντα, ναι παλεψε, εζησε, αγωνιστηκε, δοκιμασε

θα διαβασετε χιλαδες αναλογες "πιπες" και στο ελληνικο
διαδικτυο απο επαναστατες του Αρμανι και της Μπενετον

που στον ελευθερο χρονο τους αγωνιζονται να δειξουν
ποσο μεγαλη την...εχουν την προοδευτικοτητα τους.

Αυτο που δεν γινεται ευκολα αντιληπτο απο τους διαλογους
των υπερασπιστων η κατακριτων των συστηματων, ειναι οτι αυτα

τελικα το μονο που εκφραζουν ειναι τα συμφεροντα
η(αυτο που ισχυει εδω, τις ψυχολογικες αναγκες) των

φορεων τους...

Ας παρουμε χονδρικα(για την συντομια της συζητησης)
τα δυο μεγαλα συστηματα.

Οι απο εδω φιλελευθεροι αδυνατουν να κατανοησουν
οτι η επιτυχια η οχι του σοσιαλιστικου η σοσιαλδημοκρατικου

μοντελου ΔΕΝ μπορει να γινει σε καμμια περιπτωση
με τα δικα τους οικονομικοκεντρικα και υλιστικα

μοντελα διαβουλευσης και παραγωγης.
Τα παραδειγματα ΔΗΛΑΔΗ των χρεωκοπημενων,

τεως σοσιαλιστικων δημοκρατιων και των εναπομειναντων
ασιατικων και λατινοαμερικανικων γινεται

με τα δικα τους καθαρα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!
Αυτα ειναι για αυτους τα μοναδικα κριτηρια επιτυχιας στην ζωη!

Τα υπολοιπα κρατος προνοιας, εκπαιδευση σε ολους τους
πολιτες ανεξαρτητως φυλου, θρησκειας, ταξης, οικονομικου

η κοινωνικου επιπεδου διαβιωσεις, θεσμοι δημοκρατικης
συμμετοχης, μειωση κοινωνικων ανισοτητων και χιλιαδες

αλλα, ειτε τα χλευαζουν οταν υλοποιουνται απο σοσιαλιστικες
η σοσιαλδημοκρατικες, ειτε οταν ειναι στην κυβερνηση

τα χρησιμοποιουν για ιδιο οφελος(βλεπε σοσιαλισμος τραπεζιτων)
η για γενικοτερο παρουσιαζοντας τα μαλιστα ως δικες τους

δρασεις και κατακτησεις!!!
Ποιοι αυτοι που οταν εμπαιναν για πρωτη φορα οι συγκεκριμενες

διεκδικησεις και ζητηματα. αιματοκυλουσαν τον εκαστοτε
χωροχρονικα οριζοντα διεκδικησεων και αιτηματων...

Τοτε που πραγματι, υπηρχαν εξεγερσεις και επαναστατες
γιατι η εποχη και οι συνθηκες το εκριναν απαραιτητο...

και οχι μεταγενεστερες(ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν
θιγουμε) "fo" επαναστασεις προπληρωμενων μηνυματων,

χορηγιων του Τζορτζ Σορος και της Κοκα-Κολα.
Απο την αλλη εχουμε τους αριστερους που κρινουν

την επιτυχια, η μη του καιταλιστικου συστηματος
απο....συγγνωμη αλλα εδω ΜΠΑΧΑΛΟ...δεν υπαρχουν

κριτηρια!!!
Καθε λιμανι και καημος και καθε αριστερος(κυριος

θεωρητικος) και ο δικος του Αριστερος Παραδεισος!
Πληρης συγχυση παντου! Αλλοι την επιτυχια την οριζουν

με το ποσο μικρη ειναι η ψαλιδα πλουσιων-φτωχων.
Δηλαδη Ισοτητα στα παντα η στο τιποτα!

Μικρη σημασια εχει αν υπαρχει ισοτητα στην αναπτυξη
η στην εξαθλιωση.

Αλλοι θεωρωντας ντεφακτο, οτι καθε κατοχη υλικων
αγαθων ειναι εργο του καπιταλιστικου "εξαποδω"

περιμενουν με ανυπομονησια ποτε θα καταρρευσει
ο επαρατος καπιταλισμος για να επικρατησει

μια κοινωνια φτωχη μεν, κοινωνικης δικαιοσυνης δε.
Ο μεσος αριστερος πολιτης, ομως δεκαρα δεν δινει

για τις ατερμονες θεωρητικες αναζητησεις 10.000
θεωρητικων που ο καθενας αναζητα ενα "νεφελωμα"

που ουτε ο ιδιος ξερει τι ειναι, απλως ειναι
ευτυχισμενος που ειναι το ΔΙΚΟ του "νεφελωμα"

που εφτιαξε κατοπιν ατελειωτων ωρων θεωρητικων
αναζητησεων και αν δεν τον καταλαβαινει η κακουργα

η κοινωνια(ακομη και ο δικος του κομματικος σχηματισμος)
τοσο το χειροτερο για κεινη, ειναι οπορτουνιστρια,

και παλιοδεξια ξεπουλημενη στο συστημα.
Γενικα για την καθε αριστερη ομαδουλα σε αυτον τον

τοπο ΟΛΟΙ ειναι δεξιοι, εκτος απο τους φορεις
της ιδιας της ομαδουλας...

Το πιο εκπληκτικο ομως απο ολα ειναι οτι ταυτοχρονα

Την ιδια στιγμη μαλιστα οι φορεις της καθε ομαδας
διαβεβαιωνουν εδω και εκατοπενηντα χρονια, οτι

οπου να ναι θα φανει, θα σημανουν οι καμπανες
της σοσιαλιστικης επικρατησης, αφου ο συντηρητισμος

και ο νεοφιλευθερισμος τελειωνει, παρ'ολο που
(με τα δικα τους παντα μετρα) τον στηριζει απο

το 93%(για τα δυο μικρομεγαλα κομματα της παραδοσιακης
αριστερας)μεχρι το 99,8%!!!!(για τα κομματα της εξω-

κοινοβουλευτικης αριστερας)...μιλησε κανεις
για ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ των δυο μεγαλων κομματων?

Το να ειναι κανεις καλαμοκαβαλλαρης της εξουσιας
σιγουρα ειναι πολυ ασχημο, δεν το συζητω καθολου.

Το να ειναι ομως καλαμοκαβαλαρης διχως εξουσια
πως μπορουμε να το αποκαλεσουμε?

Ναι η κοινωνια κινειται και αλλαζει απο τις αρχες
της ανθρωποτητας μεχρι και σημερα με κριτηρια

ομως(δυστυχως για μενα) σχεδον παντα καπιταλιστικα...
Σχεδον ολες οι σοσιαλιστικες εξεγερσεις εγιναν με οραματα

...καπιταλιστικα, δηλαδη απορρεια καθεστωτων που οδηγησαν
τους λαους στην εξαθλιωση κυριως οικονομικη...

Ειμαι απαισιοδοξος? καθολου την αληθεια βλεπω...
Ποσες εξεγερσεις εχουν γινει για τον απεγκλωβισμο

της νεολαιας μας απο τους εμπορους του λευκου θανατου?
Ποσες εξεγερσεις εχουν γινει για την χαμενη ανθρωπινη

επικοινωνια των μεγαλουπολεων?
Ποσες Εξεγερσεις και που εχουν γινει για την

χαμενη ποιοτητα ζωης των μεγαλων πολεων?
Για να μην μηδενιζω ομως και εγω, σιγουρα μεγαλα

τμηματα και ποσοστα του πληθυσμου εξεγερθηκαν
στο παρελθον για την κοινωνικη δικαιοσυνη και

τον σοσιαλισμο(οπως σωστα και απλα τον αντιλαμβενεται
ο απλος πολιτης, χωρις τους μορφωμενους διαμεσολαβητες

που τα ξερουν ολα, τα θολωνουν ολα, τα αναλυουν ολα
και τελικα με τους ανεφικτους στοχους τους τα γελοιοποιουν

ολα).

Τελος δυο λογακια για ενα θεματακι "ταμπου" που σε
οποιον το αγγιζει κανει "μπου"

Ο λογος για τον Ιωσηφ Βυσσαριωνοβιτς Σταλιν, που
σιγουρα δεν ηταν αυτο που θα λεγαμε αγαθος ανθρωπος.

Ποτε δεν γουσταρα τους αποδιοπομπαιους τραγους, που
εξυπηρετουν ολες τις μεριες, στο να κρυψουν την "βρωμα"

τους κατω απο το "χαλι".
Για τους απο εδω φιλελευθερους ειναι το τερας.

Και για τους αριστερους ανανεωτες μαλιστα, που σχετικοποιουν
τα παντα και αναγουν ολες τις διαχωριστικες γραμμες

καλου-κακου στην ανυποληψια και στην αφανεια δεν
θα επρεπε καν να γινεται συζητηση...

Ομως, οχι τερατα δεν υπαρχουν μονο οταν καινε και
σκοτωνουν μπατσους στο Κολωνακι, καλη και

κακη βια τοτε δεν υφισταται, υφισταται ομως
και πολυ μαλιστα, οταν μιλαμε για ανθρωπους σαν

τον Ιωσηφ Βυσσαριωνοβιτς Σταλιν, εδω εχουμε να
κανουμε με το τερας που δεν το γεννησε η κακουργα,

η κοινωνια και το κουμμουνιστικο συστημα, αλλα το ξερο του το κεφαλι.
Ποτε ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ επισης ανθρωπους που δεν λενε

αυτο που σκεφτονται, λογω της κατακραυγης εξαιτιας των
υφισταμενων συσχετισμων δυναμεων...

Μαγκια της Α.Παπαρηγα και της ηγεσιας του Κ.Κ.Ε. που
διατυπωνουν ανοιχτα την θεση τους, αλλα προσεξτε μονο

εσωκομματικα γιατι μπροστα στα επισημα μηντια...
ετσι αλλιως και αλλιωτικα και πασαλιμανιωτικα

(Εδω που τα λεμε παντως και ποιος δεν στεκεται
σουζα στα επισημα "μηντια"

Το σιγουρο ειναι οτι δεν ηταν ενας αγιος ανθρωπος
Πρωτα ομως μας ελεγαν(ετσι μεγαλωσα και εγω) οτι

ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ εσφαξε εικοσι εκατομμυρια ανθρωπους
στην πολυετη θητεια του και παντα ειχα την απορια

μα ειναι Δυνατον? ενας στους δεκα Σοβιετικους
κατασφαχτηκε και αλλοι τοσοι εξοριστηκαν και οι

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? Καθοντουσαν και τον καμαρωναν?
Κτηνη ητανε-ανθρωποκτηνη τι ακριβως ητανε...

ποιος ανθρωπος στην ιστορια του ειδους μας εκανε
τοσο ασχημα πραγματα σε συμπατριωτες του και αυτοι

ανενοχλητοι συνεχιζαν να παραληρουν μπροστα στην
θεα του? Κατοπιν τον ελλατωσαν τον αριθμο για

να πηγαινει πιο ευκολα κατω, φτασαμε στα οκτω
εκατομμυρια εκτελεσεις...

Επειδη ομως ολα τα παραμυθια καποτε τελειωνουν
και με την πτωση του παραπετασματος, ολες

αυτες οι μπουφλες ΔΕΝ μπορουσαν με τιποτα να
τεκμηριωθουν, ηρθαμε πολυ πιο κοντα στην

πραγματικοτητα. Ναι στρατοπεδα αιχμαλωτων-διαφωνουντων
υπηρξαν και πιθανον και καποιες εκτελεσεις, ειδικα την

περιοδο λιγο πριν τον μεγαλο πολεμο και προσεξτε
τωρα το αριστουργημα της υπερπαραγωγης(αναλογο

των πετρελαιασμενων κυκνων, που εκαναν τον γυρω
του πλανητη, επι Σανταμ) οκτω εκατομμυρια

ανθρωποι εχασαν την ζωη τους, λογω της επιδημιας
πανωλης, που οφειλεται στα κολχοζ και της ομαδικης

συγκεντρωσης ανθρωπων στα στρατοπεδα αυτα...
Καταλαιβαινεις δηλαδη οτι σιγα-σιγα ο πηχης

πεφτει και η γελοιοτητα της δεξιας προπαγανδας
οσο περνα ο καιρος γινεται και πλεον αποκαλυπτικη

Οσο λοιπον και να περνουν τα χρονια και οι
πασης φυσεως δημοσιογραφοι, διανοουμενοι της

δεξιας και της ανανεωτικης(ΝΑΤΟΙΚΗΣ) αριστερας,
πνευματικοι ανθρωποι που και σε αυτο το ζητημα

οπως και σε χιλιαδες αλλα, θελοντας να λαβουν ψηλο βαθμο
στην αριστεροσυνη και την προοδευτικοσυνη τους

φτυνουν στο κορφο τους, οταν ακουν το συγκεκριμενο ονομα
(και μια σειρα απο αλλα που ειναι στην ιδια λιστα)

Ο ατιμος ο λαος για μια ακομη φορα τους γραφει στα
παλαιοτερα των υποδηματων του και ψηφιζει ως

Δευτερο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ εικοστου αιωνα για
(προσεξτε παρακαλω το τερας ειναι απο την Γεωργια

φανταστειτε δηλαδη να ηταν και απο την ΡΩΣΙΑ το τερας)
την ΡΩΣΙΑ τον ακατανομαστο...

Ειχε προηγηθει μια ανευ προηγουμενου εκστρατεια
παρεμβασης απο το ιδιο το Ρωσικο κρατος και την

κυβερνηση να ψηφισθει μαζικα ο Μεγας Πετρος...

Τι Βλαντιμηρ Μαγιακοφσκι, Τι Λεων Τολστοι, Τι Μαξιμ
Γκορκι, τι Φιοντορ Ντοστογιεφσκι, τι τα χιλιαδες

μεγαλα και λιγοτερα μεγαλα μυαλα που κοσμησαν, με
την παρουσια τους σε ολες τις τεχνες και επιστημες

Την Ρωσικη επικρατεια του εικοστου αιωνα...

Πολλοι απο αυτους μαλιστα δηλωνουν οτι αηδιασαν
και εκδιωχθησαν απο το Σταλινικο κρατος( αφου

πρωτα βεβαιως το υπηρετησαν, αναδειχτηκαν και
οφεληθηκαν μια χαρα απο αυτο...)

Τιποτα εκει οι αγροικοι που αποτελουν τον Ρωσικο
λαο νοσταλγουν καθε χρονο, ολο και περισσοτερο

το τερας που τους εξασφαλιζε μια μετρια ζωη
(ερευνα που διαβασα σε αστικη ελληνικη εφημεριδα

αναφερει οτι εξηντα χρονια μετα, μολις τωρα το
βιοτικο επιπεδο του Ρωσικου λαου φτανει μολις

και μετα βιας το τοτε βιοτικο επιπεδο, επι τερατος)
με ανεβασμενο το ηθικο ομως, γιατι χωρις το τερας

ΔΕΝ θα μπορουσε κανενας Λενιν και κανενας Γκορμπατσωφ
(καλα ξερω, τωρα το γελοιοποιησα τελειως το θεμα)

με το κεφαλαιο του Μαρξ στο χερι να κερδισει.
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ το πραγματικο τερας, Τον πιο ΔΥΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ ΗΓΕΤΗ-(ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ)-

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ που γεννησε ποτε αυτος ο πλανητης...
Που μεσα στα πολλα που κακως θεωρουμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Αν δεν ειχε ηττηθει απο το αλλο τερας, σημερα θα
μιλουσαμε μεταξυ μας με "γιαβολ" και "ραους"...

Ξερω καποιους μια τετοια προοπτικη δεν θα τους
χαλουσε και πολυ, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

Ισως τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα, ισως λεω αυτο
να μην μπορουν να το συγχωρεσουν καποιοι...

Την ιδια στιγμη η Ελλαδα με την Σταλινικη Αλεκα ειναι
η μονη χωρα στην Δυτικη Ευρωπη που το Κ.Κ. πιανει

τοσο υψηλα ποσοστα!(σκεψου τι γινεται στις υπολοιπες)

Τελος ΑΡΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να απονεμω και να παραλαμβανω
πιστοποιητικα ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΚΟΥΜΟΥΝΟΥΣΤΙΚΑ,

ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΔΕΞΙΑ,
ΑΝΤΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΙ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ,

ΑΝΤΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ και αλλα ομοηχα
και ετεροηχα...

Αυτα τα εχουν αναγκη ανθρωποι, που τους κατατρωνε

τα σωθικα οι ενοχες και οι ερινυες, ανθρωποι
που ΔΕΝ εχουν να αποδειξουν τιποτα, μενουν

μακρια απο παρομοια ιδεολογηματα και ευφυολογηματα...
Το δε ΑΝΤΙ και το -ΑΝΤΙ πολλες φορες ειναι οι δυο

οψεις του ιδιου νομισματος...

Υ.Γ.-1 Ποιο ειναι το μη βαθυ λαθος του τροπου παραγωγης
σε μια κουμμουνιστικη κοινωνια Στεργιε?

Υ.Γ.-2 Μιλας για επαναστασεις επι Λουδοβικου Στεργιε
Σε ρωτω ευθεως και αν γινεται, θελω συντομη απαντηση

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ
ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ? (Μιλαμε για το εικοστο αιωνα ετσι?

μην μου γυρισεις πισω)

Υ.Γ.-3 Κατερινα μου αν πραγματικα πιστευεις τους
αριθμους που παραθετεις για το συνολο των ατομων

που χασανε την ζωη τους, απο τον επαρατο κουμμουνισμο
τοτε πραγματικα...εχεις προβλημα μεγαλο...

Υ.Γ.-4 Ειλικρινα αν το αποφασισες οριστικα απο εμενα
εχεις την διαβεβαιωση, οτι δεν προκειται να χασεις

τιποτα, αντιθετα μονο κερδος θα εχεις απο την αποφαση
σου αυτη με μεγαλυτερο την ψυχικη σου ισορροπια...

Η ζωη ειναι περα απο την ψυχρη οθονη ενος υπολογιστη
και απευθενεται μοναχα σε συγκεκριμενες χρονικες

στιγμες της ζωης μας...αντιο και καλη συνεχειαskip to main | skip to sidebar
ΜΠΕΕΕΣ!!!
Η Φαντασια στην Ουτοπια....

Πέμπτη, 14 Μάϊος 2009
Περι Ιδεολογιων....


Για μια ακομη φορα αργησα...τεςπαντων ολο και
καποιος θα διαβαζει...

Αλλη μια τιτανομαχια στο Ελληνικο διαδικτυο
με εκφραστες ιδεολογιων που μπορει να

αποτυγχανουν ξανα και ξανα,
αλλα οπως θα ελεγε και ο μεγαλος φιλοσοφος

της ελληνικης πολιτικης ζωης, Στεφανος Μανος
να ξαναδοκιμασω θελω!!!

Ολοι ξιφουλκουν με ολο το βαρυ ιδεολογικο τους
οπλοστασιο με τελικο σκοπο οχι τοσο να αποδειξουν

την βιωσιμοτητα του δικου τους συστηματος,

αλλα να διαπομπευσουν το αντιπαλο στρατοπεδο.
Με δυο λογια ενας διαγωνισμος ομορφιας,

με θεμα ποιος την εχει "μεγαλυτερη" και "καλυτερη"
καλα φυλαγμενη στην καρδια του και στο νου του

την δικη του ολοκληρη και ολοστρογυλη αληθεια...
Το χω ξαναπει ασφαλως και πρεπει να πιστευουμε

σε ιδεολογιες, αλλα ταυτοχρονα να εχουμε και
το "γνωθισαυτον" να καταλαβαινουμε οτι υποστηριζουμε

μια απο τις πολλες αληθειες, που κατω απο διαφορετικες
χρονικες και τοπικες συντεταγμενες και με διαφορετικους

διαχειριστες, δινει και διαφορετικα αποτελεσματα.
Αυτο που μαλλον δεν θελουν πολλοι να καταλαβουν

ειναι οτι η κινηση της ιστοριας ακολουθει την
κινηση του σπιτιου που μας φιλοξενει,

ειναι δηλαδη συνεχως κυκλικη και οι σημερινοι
ηττημενοι θα ειναι οι θριαμβευτες του αυριο και ταναπαλιν.

Γιατι ομως οι καλυτερα καταρτισμενοι αριστεροι
ειναι συνεχως οι ηττημενοι της ιστοριας(τουλαχιστον

της δυτικης ιστοριας) και

δεν μπορουν να σταυρωσουν πρωταθλημα?
(Σ.Κοκκαλη παντως διαθετουν, αρα δικαιολογια καμια!)

Μα γιατι πολυ απλα, οι ιδιοι ευθυς εξαρχης, αυτο

που κανουν ειναι να οριοθετουν συνεχως την ηττα τους...
Ηττημενοι απο τα ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ τους, γεννιουνται

ηττημενοι, ζουνε ηττημενοι, τελειωνουν ηττημενοι
Αυτη ειναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ τους καθε παρεκτροπη προς

την δημιουργια, την ζωη, την επιτυχια
θεωρειτε απο αυτους ως πορεια προς την εξουσια

την επιβολη, τον φασισμο, την ασυνεπεια....
Ενας συνεπης αριστερος για να θεωρειται

επιτυχημενος απο το "συναφι" του και να εχει
το κεφαλι του ησυχο, οτι δεν κατηγορηθει ως συμβιβασμενος

οφειλει να γεννηθει και να τελειωσει ως αποτυχημενος
στα παντα, ναι παλεψε, εζησε, αγωνιστηκε, δοκιμασε

θα διαβασετε χιλαδες αναλογες "πιπες" και στο ελληνικο
διαδικτυο απο επαναστατες του Αρμανι και της Μπενετον

που στον ελευθερο χρονο τους αγωνιζονται να δειξουν
ποσο μεγαλη την...εχουν την προοδευτικοτητα τους.

Αυτο που δεν γινεται ευκολα αντιληπτο απο τους διαλογους
των υπερασπιστων η κατακριτων των συστηματων, ειναι οτι αυτα

τελικα το μονο που εκφραζουν ειναι τα συμφεροντα
η(αυτο που ισχυει εδω, τις ψυχολογικες αναγκες) των

φορεων τους...

Ας παρουμε χονδρικα(για την συντομια της συζητησης)
τα δυο μεγαλα συστηματα.

Οι απο εδω φιλελευθεροι αδυνατουν να κατανοησουν
οτι η επιτυχια η οχι του σοσιαλιστικου η σοσιαλδημοκρατικου

μοντελου ΔΕΝ μπορει να γινει σε καμμια περιπτωση
με τα δικα τους οικονομικοκεντρικα και υλιστικα

μοντελα διαβουλευσης και παραγωγης.
Τα παραδειγματα ΔΗΛΑΔΗ των χρεωκοπημενων,

τεως σοσιαλιστικων δημοκρατιων και των εναπομειναντων
ασιατικων και λατινοαμερικανικων γινεται

με τα δικα τους καθαρα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!
Αυτα ειναι για αυτους τα μοναδικα κριτηρια επιτυχιας στην ζωη!

Τα υπολοιπα κρατος προνοιας, εκπαιδευση σε ολους τους
πολιτες ανεξαρτητως φυλου, θρησκειας, ταξης, οικονομικου

η κοινωνικου επιπεδου διαβιωσεις, θεσμοι δημοκρατικης
συμμετοχης, μειωση κοινωνικων ανισοτητων και χιλιαδες

αλλα, ειτε τα χλευαζουν οταν υλοποιουνται απο σοσιαλιστικες
η σοσιαλδημοκρατικες, ειτε οταν ειναι στην κυβερνηση

τα χρησιμοποιουν για ιδιο οφελος(βλεπε σοσιαλισμος τραπεζιτων)
η για γενικοτερο παρουσιαζοντας τα μαλιστα ως δικες τους

δρασεις και κατακτησεις!!!
Ποιοι αυτοι που οταν εμπαιναν για πρωτη φορα οι συγκεκριμενες

διεκδικησεις και ζητηματα. αιματοκυλουσαν τον εκαστοτε
χωροχρονικα οριζοντα διεκδικησεων και αιτηματων...

Τοτε που πραγματι, υπηρχαν εξεγερσεις και επαναστατες
γιατι η εποχη και οι συνθηκες το εκριναν απαραιτητο...

και οχι μεταγενεστερες(ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν
θιγουμε) "fo" επαναστασεις προπληρωμενων μηνυματων,

χορηγιων του Τζορτζ Σορος και της Κοκα-Κολα.
Απο την αλλη εχουμε τους αριστερους που κρινουν

την επιτυχια, η μη του καιταλιστικου συστηματος
απο....συγγνωμη αλλα εδω ΜΠΑΧΑΛΟ...δεν υπαρχουν

κριτηρια!!!
Καθε λιμανι και καημος και καθε αριστερος(κυριος

θεωρητικος) και ο δικος του Αριστερος Παραδεισος!
Πληρης συγχυση παντου! Αλλοι την επιτυχια την οριζουν

με το ποσο μικρη ειναι η ψαλιδα πλουσιων-φτωχων.
Δηλαδη Ισοτητα στα παντα η στο τιποτα!

Μικρη σημασια εχει αν υπαρχει ισοτητα στην αναπτυξη
η στην εξαθλιωση.

Αλλοι θεωρωντας ντεφακτο, οτι καθε κατοχη υλικων
αγαθων ειναι εργο του καπιταλιστικου "εξαποδω"

περιμενουν με ανυπομονησια ποτε θα καταρρευσει
ο επαρατος καπιταλισμος για να επικρατησει

μια κοινωνια φτωχη μεν, κοινωνικης δικαιοσυνης δε.
Ο μεσος αριστερος πολιτης, ομως δεκαρα δεν δινει

για τις ατερμονες θεωρητικες αναζητησεις 10.000
θεωρητικων που ο καθενας αναζητα ενα "νεφελωμα"

που ουτε ο ιδιος ξερει τι ειναι, απλως ειναι
ευτυχισμενος που ειναι το ΔΙΚΟ του "νεφελωμα"

που εφτιαξε κατοπιν ατελειωτων ωρων θεωρητικων
αναζητησεων και αν δεν τον καταλαβαινει η κακουργα

η κοινωνια(ακομη και ο δικος του κομματικος σχηματισμος)
τοσο το χειροτερο για κεινη, ειναι οπορτουνιστρια,

και παλιοδεξια ξεπουλημενη στο συστημα.
Γενικα για την καθε αριστερη ομαδουλα σε αυτον τον

τοπο ΟΛΟΙ ειναι δεξιοι, εκτος απο τους φορεις
της ιδιας της ομαδουλας...

Το πιο εκπληκτικο ομως απο ολα ειναι οτι ταυτοχρονα

Την ιδια στιγμη μαλιστα οι φορεις της καθε ομαδας
διαβεβαιωνουν εδω και εκατοπενηντα χρονια, οτι

οπου να ναι θα φανει, θα σημανουν οι καμπανες
της σοσιαλιστικης επικρατησης, αφου ο συντηρητισμος

και ο νεοφιλευθερισμος τελειωνει, παρ'ολο που
(με τα δικα τους παντα μετρα) τον στηριζει απο

το 93%(για τα δυο μικρομεγαλα κομματα της παραδοσιακης
αριστερας)μεχρι το 99,8%!!!!(για τα κομματα της εξω-

κοινοβουλευτικης αριστερας)...μιλησε κανεις
για ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ των δυο μεγαλων κομματων?

Το να ειναι κανεις καλαμοκαβαλλαρης της εξουσιας
σιγουρα ειναι πολυ ασχημο, δεν το συζητω καθολου.

Το να ειναι ομως καλαμοκαβαλαρης διχως εξουσια
πως μπορουμε να το αποκαλεσουμε?

Ναι η κοινωνια κινειται και αλλαζει απο τις αρχες
της ανθρωποτητας μεχρι και σημερα με κριτηρια

ομως(δυστυχως για μενα) σχεδον παντα καπιταλιστικα...
Σχεδον ολες οι σοσιαλιστικες εξεγερσεις εγιναν με οραματα

...καπιταλιστικα, δηλαδη απορρεια καθεστωτων που οδηγησαν
τους λαους στην εξαθλιωση κυριως οικονομικη...

Ειμαι απαισιοδοξος? καθολου την αληθεια βλεπω...
Ποσες εξεγερσεις εχουν γινει για τον απεγκλωβισμο

της νεολαιας μας απο τους εμπορους του λευκου θανατου?
Ποσες εξεγερσεις εχουν γινει για την χαμενη ανθρωπινη

επικοινωνια των μεγαλουπολεων?
Ποσες Εξεγερσεις και που εχουν γινει για την

χαμενη ποιοτητα ζωης των μεγαλων πολεων?
Για να μην μηδενιζω ομως και εγω, σιγουρα μεγαλα

τμηματα και ποσοστα του πληθυσμου εξεγερθηκαν
στο παρελθον για την κοινωνικη δικαιοσυνη και

τον σοσιαλισμο(οπως σωστα και απλα τον αντιλαμβενεται
ο απλος πολιτης, χωρις τους μορφωμενους διαμεσολαβητες

που τα ξερουν ολα, τα θολωνουν ολα, τα αναλυουν ολα
και τελικα με τους ανεφικτους στοχους τους τα γελοιοποιουν

ολα).

Τελος δυο λογακια για ενα θεματακι "ταμπου" που σε
οποιον το αγγιζει κανει "μπου"

Ο λογος για τον Ιωσηφ Βυσσαριωνοβιτς Σταλιν, που
σιγουρα δεν ηταν αυτο που θα λεγαμε αγαθος ανθρωπος.

Ποτε δεν γουσταρα τους αποδιοπομπαιους τραγους, που
εξυπηρετουν ολες τις μεριες, στο να κρυψουν την "βρωμα"

τους κατω απο το "χαλι".
Για τους απο εδω φιλελευθερους ειναι το τερας.

Και για τους αριστερους ανανεωτες μαλιστα, που σχετικοποιουν
τα παντα και αναγουν ολες τις διαχωριστικες γραμμες

καλου-κακου στην ανυποληψια και στην αφανεια δεν
θα επρεπε καν να γινεται συζητηση...

Ομως, οχι τερατα δεν υπαρχουν μονο οταν καινε και
σκοτωνουν μπατσους στο Κολωνακι, καλη και

κακη βια τοτε δεν υφισταται, υφισταται ομως
και πολυ μαλιστα, οταν μιλαμε για ανθρωπους σαν

τον Ιωσηφ Βυσσαριωνοβιτς Σταλιν, εδω εχουμε να
κανουμε με το τερας που δεν το γεννησε η κακουργα,

η κοινωνια και το κουμμουνιστικο συστημα, αλλα το ξερο του το κεφαλι.
Ποτε ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ επισης ανθρωπους που δεν λενε

αυτο που σκεφτονται, λογω της κατακραυγης εξαιτιας των
υφισταμενων συσχετισμων δυναμεων...

Μαγκια της Α.Παπαρηγα και της ηγεσιας του Κ.Κ.Ε. που
διατυπωνουν ανοιχτα την θεση τους, αλλα προσεξτε μονο

εσωκομματικα γιατι μπροστα στα επισημα μηντια...
ετσι αλλιως και αλλιωτικα και πασαλιμανιωτικα

(Εδω που τα λεμε παντως και ποιος δεν στεκεται
σουζα στα επισημα "μηντια"

Το σιγουρο ειναι οτι δεν ηταν ενας αγιος ανθρωπος
Πρωτα ομως μας ελεγαν(ετσι μεγαλωσα και εγω) οτι

ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ εσφαξε εικοσι εκατομμυρια ανθρωπους
στην πολυετη θητεια του και παντα ειχα την απορια

μα ειναι Δυνατον? ενας στους δεκα Σοβιετικους
κατασφαχτηκε και αλλοι τοσοι εξοριστηκαν και οι

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? Καθοντουσαν και τον καμαρωναν?
Κτηνη ητανε-ανθρωποκτηνη τι ακριβως ητανε...

ποιος ανθρωπος στην ιστορια του ειδους μας εκανε
τοσο ασχημα πραγματα σε συμπατριωτες του και αυτοι

ανενοχλητοι συνεχιζαν να παραληρουν μπροστα στην
θεα του? Κατοπιν τον ελλατωσαν τον αριθμο για

να πηγαινει πιο ευκολα κατω, φτασαμε στα οκτω
εκατομμυρια εκτελεσεις...

Επειδη ομως ολα τα παραμυθια καποτε τελειωνουν
και με την πτωση του παραπετασματος, ολες

αυτες οι μπουφλες ΔΕΝ μπορουσαν με τιποτα να
τεκμηριωθουν, ηρθαμε πολυ πιο κοντα στην

πραγματικοτητα. Ναι στρατοπεδα αιχμαλωτων-διαφωνουντων
υπηρξαν και πιθανον και καποιες εκτελεσεις, ειδικα την

περιοδο λιγο πριν τον μεγαλο πολεμο και προσεξτε
τωρα το αριστουργημα της υπερπαραγωγης(αναλογο

των πετρελαιασμενων κυκνων, που εκαναν τον γυρω
του πλανητη, επι Σανταμ) οκτω εκατομμυρια

ανθρωποι εχασαν την ζωη τους, λογω της επιδημιας
πανωλης, που οφειλεται στα κολχοζ και της ομαδικης

συγκεντρωσης ανθρωπων στα στρατοπεδα αυτα...
Καταλαιβαινεις δηλαδη οτι σιγα-σιγα ο πηχης

πεφτει και η γελοιοτητα της δεξιας προπαγανδας
οσο περνα ο καιρος γινεται και πλεον αποκαλυπτικη

Οσο λοιπον και να περνουν τα χρονια και οι
πασης φυσεως δημοσιογραφοι, διανοουμενοι της

δεξιας και της ανανεωτικης(ΝΑΤΟΙΚΗΣ) αριστερας,
πνευματικοι ανθρωποι που και σε αυτο το ζητημα

οπως και σε χιλιαδες αλλα, θελοντας να λαβουν ψηλο βαθμο
στην αριστεροσυνη και την προοδευτικοσυνη τους

φτυνουν στο κορφο τους, οταν ακουν το συγκεκριμενο ονομα
(και μια σειρα απο αλλα που ειναι στην ιδια λιστα)

Ο ατιμος ο λαος για μια ακομη φορα τους γραφει στα
παλαιοτερα των υποδηματων του και ψηφιζει ως

Δευτερο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ εικοστου αιωνα για
(προσεξτε παρακαλω το τερας ειναι απο την Γεωργια

φανταστειτε δηλαδη να ηταν και απο την ΡΩΣΙΑ το τερας)
την ΡΩΣΙΑ τον ακατανομαστο...

Ειχε προηγηθει μια ανευ προηγουμενου εκστρατεια
παρεμβασης απο το ιδιο το Ρωσικο κρατος και την

κυβερνηση να ψηφισθει μαζικα ο Μεγας Πετρος...

Τι Βλαντιμηρ Μαγιακοφσκι, Τι Λεων Τολστοι, Τι Μαξιμ
Γκορκι, τι Φιοντορ Ντοστογιεφσκι, τι τα χιλιαδες

μεγαλα και λιγοτερα μεγαλα μυαλα που κοσμησαν, με
την παρουσια τους σε ολες τις τεχνες και επιστημες

Την Ρωσικη επικρατεια του εικοστου αιωνα...

Πολλοι απο αυτους μαλιστα δηλωνουν οτι αηδιασαν
και εκδιωχθησαν απο το Σταλινικο κρατος( αφου

πρωτα βεβαιως το υπηρετησαν, αναδειχτηκαν και
οφεληθηκαν μια χαρα απο αυτο...)

Τιποτα εκει οι αγροικοι που αποτελουν τον Ρωσικο
λαο νοσταλγουν καθε χρονο, ολο και περισσοτερο

το τερας που τους εξασφαλιζε μια μετρια ζωη
(ερευνα που διαβασα σε αστικη ελληνικη εφημεριδα

αναφερει οτι εξηντα χρονια μετα, μολις τωρα το
βιοτικο επιπεδο του Ρωσικου λαου φτανει μολις

και μετα βιας το τοτε βιοτικο επιπεδο, επι τερατος)
με ανεβασμενο το ηθικο ομως, γιατι χωρις το τερας

ΔΕΝ θα μπορουσε κανενας Λενιν και κανενας Γκορμπατσωφ
(καλα ξερω, τωρα το γελοιοποιησα τελειως το θεμα)

με το κεφαλαιο του Μαρξ στο χερι να κερδισει.
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ το πραγματικο τερας, Τον πιο ΔΥΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ ΗΓΕΤΗ-(ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ)-

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ που γεννησε ποτε αυτος ο πλανητης...
Που μεσα στα πολλα που κακως θεωρουμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Αν δεν ειχε ηττηθει απο το αλλο τερας, σημερα θα
μιλουσαμε μεταξυ μας με "γιαβολ" και "ραους"...

Ξερω καποιους μια τετοια προοπτικη δεν θα τους
χαλουσε και πολυ, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

Ισως τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα, ισως λεω αυτο
να μην μπορουν να το συγχωρεσουν καποιοι...

Την ιδια στιγμη η Ελλαδα με την Σταλινικη Αλεκα ειναι
η μονη χωρα στην Δυτικη Ευρωπη που το Κ.Κ. πιανει

τοσο υψηλα ποσοστα!(σκεψου τι γινεται στις υπολοιπες)

Τελος ΑΡΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να απονεμω και να παραλαμβανω
πιστοποιητικα ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΚΟΥΜΟΥΝΟΥΣΤΙΚΑ,

ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΔΕΞΙΑ,
ΑΝΤΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΙ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ,

ΑΝΤΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ και αλλα ομοηχα
και ετεροηχα...

Αυτα τα εχουν αναγκη ανθρωποι, που τους κατατρωνε

τα σωθικα οι ενοχες και οι ερινυες, ανθρωποι
που ΔΕΝ εχουν να αποδειξουν τιποτα, μενουν

μακρια απο παρομοια ιδεολογηματα και ευφυολογηματα...
Το δε ΑΝΤΙ και το -ΑΝΤΙ πολλες φορες ειναι οι δυο

οψεις του ιδιου νομισματος...

Υ.Γ.-1 Ποιο ειναι το μη βαθυ λαθος του τροπου παραγωγης
σε μια κουμμουνιστικη κοινωνια Στεργιε?

Υ.Γ.-2 Μιλας για επαναστασεις επι Λουδοβικου Στεργιε
Σε ρωτω ευθεως και αν γινεται, θελω συντομη απαντηση

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ
ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ? (Μιλαμε για το εικοστο αιωνα ετσι?

μην μου γυρισεις πισω)

Υ.Γ.-3 Κατερινα μου αν πραγματικα πιστευεις τους
αριθμους που παραθετεις για το συνολο των ατομων

που χασανε την ζωη τους, απο τον επαρατο κουμμουνισμο
τοτε πραγματικα...εχεις προβλημα μεγαλο...

Υ.Γ.-4 Ειλικρινα αν το αποφασισες οριστικα απο εμενα
εχεις την διαβεβαιωση, οτι δεν προκειται να χασεις

τιποτα, αντιθετα μονο κερδος θα εχεις απο την αποφαση
σου αυτη με μεγαλυτερο την ψυχικη σου ισορροπια...

Η ζωη ειναι περα απο την ψυχρη οθονη ενος υπολογιστη
και απευθενεται μοναχα σε συγκεκριμενες χρονικες

στιγμες της ζωης μας...αντιο και καλη συνεχειαskip to main | skip to sidebar
ΜΠΕΕΕΣ!!!
Η Φαντασια στην Ουτοπια....

Πέμπτη, 14 Μάϊος 2009
Περι Ιδεολογιων....


Για μια ακομη φορα αργησα...τεςπαντων ολο και
καποιος θα διαβαζει...

Αλλη μια τιτανομαχια στο Ελληνικο διαδικτυο
με εκφραστες ιδεολογιων που μπορει να

αποτυγχανουν ξανα και ξανα,
αλλα οπως θα ελεγε και ο μεγαλος φιλοσοφος

της ελληνικης πολιτικης ζωης, Στεφανος Μανος
να ξαναδοκιμασω θελω!!!

Ολοι ξιφουλκουν με ολο το βαρυ ιδεολογικο τους
οπλοστασιο με τελικο σκοπο οχι τοσο να αποδειξουν

την βιωσιμοτητα του δικου τους συστηματος,

αλλα να διαπομπευσουν το αντιπαλο στρατοπεδο.
Με δυο λογια ενας διαγωνισμος ομορφιας,

με θεμα ποιος την εχει "μεγαλυτερη" και "καλυτερη"
καλα φυλαγμενη στην καρδια του και στο νου του

την δικη του ολοκληρη και ολοστρογυλη αληθεια...
Το χω ξαναπει ασφαλως και πρεπει να πιστευουμε

σε ιδεολογιες, αλλα ταυτοχρονα να εχουμε και
το "γνωθισαυτον" να καταλαβαινουμε οτι υποστηριζουμε

μια απο τις πολλες αληθειες, που κατω απο διαφορετικες
χρονικες και τοπικες συντεταγμενες και με διαφορετικους

διαχειριστες, δινει και διαφορετικα αποτελεσματα.
Αυτο που μαλλον δεν θελουν πολλοι να καταλαβουν

ειναι οτι η κινηση της ιστοριας ακολουθει την
κινηση του σπιτιου που μας φιλοξενει,

ειναι δηλαδη συνεχως κυκλικη και οι σημερινοι
ηττημενοι θα ειναι οι θριαμβευτες του αυριο και ταναπαλιν.

Γιατι ομως οι καλυτερα καταρτισμενοι αριστεροι
ειναι συνεχως οι ηττημενοι της ιστοριας(τουλαχιστον

της δυτικης ιστοριας) και

δεν μπορουν να σταυρωσουν πρωταθλημα?
(Σ.Κοκκαλη παντως διαθετουν, αρα δικαιολογια καμια!)

Μα γιατι πολυ απλα, οι ιδιοι ευθυς εξαρχης, αυτο

που κανουν ειναι να οριοθετουν συνεχως την ηττα τους...
Ηττημενοι απο τα ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ τους, γεννιουνται

ηττημενοι, ζουνε ηττημενοι, τελειωνουν ηττημενοι
Αυτη ειναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ τους καθε παρεκτροπη προς

την δημιουργια, την ζωη, την επιτυχια
θεωρειτε απο αυτους ως πορεια προς την εξουσια

την επιβολη, τον φασισμο, την ασυνεπεια....
Ενας συνεπης αριστερος για να θεωρειται

επιτυχημενος απο το "συναφι" του και να εχει
το κεφαλι του ησυχο, οτι δεν κατηγορηθει ως συμβιβασμενος

οφειλει να γεννηθει και να τελειωσει ως αποτυχημενος
στα παντα, ναι παλεψε, εζησε, αγωνιστηκε, δοκιμασε

θα διαβασετε χιλαδες αναλογες "πιπες" και στο ελληνικο
διαδικτυο απο επαναστατες του Αρμανι και της Μπενετον

που στον ελευθερο χρονο τους αγωνιζονται να δειξουν
ποσο μεγαλη την...εχουν την προοδευτικοτητα τους.

Αυτο που δεν γινεται ευκολα αντιληπτο απο τους διαλογους
των υπερασπιστων η κατακριτων των συστηματων, ειναι οτι αυτα

τελικα το μονο που εκφραζουν ειναι τα συμφεροντα
η(αυτο που ισχυει εδω, τις ψυχολογικες αναγκες) των

φορεων τους...

Ας παρουμε χονδρικα(για την συντομια της συζητησης)
τα δυο μεγαλα συστηματα.

Οι απο εδω φιλελευθεροι αδυνατουν να κατανοησουν
οτι η επιτυχια η οχι του σοσιαλιστικου η σοσιαλδημοκρατικου

μοντελου ΔΕΝ μπορει να γινει σε καμμια περιπτωση
με τα δικα τους οικονομικοκεντρικα και υλιστικα

μοντελα διαβουλευσης και παραγωγης.
Τα παραδειγματα ΔΗΛΑΔΗ των χρεωκοπημενων,

τεως σοσιαλιστικων δημοκρατιων και των εναπομειναντων
ασιατικων και λατινοαμερικανικων γινεται

με τα δικα τους καθαρα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!
Αυτα ειναι για αυτους τα μοναδικα κριτηρια επιτυχιας στην ζωη!

Τα υπολοιπα κρατος προνοιας, εκπαιδευση σε ολους τους
πολιτες ανεξαρτητως φυλου, θρησκειας, ταξης, οικονομικου

η κοινωνικου επιπεδου διαβιωσεις, θεσμοι δημοκρατικης
συμμετοχης, μειωση κοινωνικων ανισοτητων και χιλιαδες

αλλα, ειτε τα χλευαζουν οταν υλοποιουνται απο σοσιαλιστικες
η σοσιαλδημοκρατικες, ειτε οταν ειναι στην κυβερνηση

τα χρησιμοποιουν για ιδιο οφελος(βλεπε σοσιαλισμος τραπεζιτων)
η για γενικοτερο παρουσιαζοντας τα μαλιστα ως δικες τους

δρασεις και κατακτησεις!!!
Ποιοι αυτοι που οταν εμπαιναν για πρωτη φορα οι συγκεκριμενες

διεκδικησεις και ζητηματα. αιματοκυλουσαν τον εκαστοτε
χωροχρονικα οριζοντα διεκδικησεων και αιτηματων...

Τοτε που πραγματι, υπηρχαν εξεγερσεις και επαναστατες
γιατι η εποχη και οι συνθηκες το εκριναν απαραιτητο...

και οχι μεταγενεστερες(ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν
θιγουμε) "fo" επαναστασεις προπληρωμενων μηνυματων,

χορηγιων του Τζορτζ Σορος και της Κοκα-Κολα.
Απο την αλλη εχουμε τους αριστερους που κρινουν

την επιτυχια, η μη του καιταλιστικου συστηματος
απο....συγγνωμη αλλα εδω ΜΠΑΧΑΛΟ...δεν υπαρχουν

κριτηρια!!!
Καθε λιμανι και καημος και καθε αριστερος(κυριος

θεωρητικος) και ο δικος του Αριστερος Παραδεισος!
Πληρης συγχυση παντου! Αλλοι την επιτυχια την οριζουν

με το ποσο μικρη ειναι η ψαλιδα πλουσιων-φτωχων.
Δηλαδη Ισοτητα στα παντα η στο τιποτα!

Μικρη σημασια εχει αν υπαρχει ισοτητα στην αναπτυξη
η στην εξαθλιωση.

Αλλοι θεωρωντας ντεφακτο, οτι καθε κατοχη υλικων
αγαθων ειναι εργο του καπιταλιστικου "εξαποδω"

περιμενουν με ανυπομονησια ποτε θα καταρρευσει
ο επαρατος καπιταλισμος για να επικρατησει

μια κοινωνια φτωχη μεν, κοινωνικης δικαιοσυνης δε.
Ο μεσος αριστερος πολιτης, ομως δεκαρα δεν δινει

για τις ατερμονες θεωρητικες αναζητησεις 10.000
θεωρητικων που ο καθενας αναζητα ενα "νεφελωμα"

που ουτε ο ιδιος ξερει τι ειναι, απλως ειναι
ευτυχισμενος που ειναι το ΔΙΚΟ του "νεφελωμα"

που εφτιαξε κατοπιν ατελειωτων ωρων θεωρητικων
αναζητησεων και αν δεν τον καταλαβαινει η κακουργα

η κοινωνια(ακομη και ο δικος του κομματικος σχηματισμος)
τοσο το χειροτερο για κεινη, ειναι οπορτουνιστρια,

και παλιοδεξια ξεπουλημενη στο συστημα.
Γενικα για την καθε αριστερη ομαδουλα σε αυτον τον

τοπο ΟΛΟΙ ειναι δεξιοι, εκτος απο τους φορεις
της ιδιας της ομαδουλας...

Το πιο εκπληκτικο ομως απο ολα ειναι οτι ταυτοχρονα

Την ιδια στιγμη μαλιστα οι φορεις της καθε ομαδας
διαβεβαιωνουν εδω και εκατοπενηντα χρονια, οτι

οπου να ναι θα φανει, θα σημανουν οι καμπανες
της σοσιαλιστικης επικρατησης, αφου ο συντηρητισμος

και ο νεοφιλευθερισμος τελειωνει, παρ'ολο που
(με τα δικα τους παντα μετρα) τον στηριζει απο

το 93%(για τα δυο μικρομεγαλα κομματα της παραδοσιακης
αριστερας)μεχρι το 99,8%!!!!(για τα κομματα της εξω-

κοινοβουλευτικης αριστερας)...μιλησε κανεις
για ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ των δυο μεγαλων κομματων?

Το να ειναι κανεις καλαμοκαβαλλαρης της εξουσιας
σιγουρα ειναι πολυ ασχημο, δεν το συζητω καθολου.

Το να ειναι ομως καλαμοκαβαλαρης διχως εξουσια
πως μπορουμε να το αποκαλεσουμε?

Ναι η κοινωνια κινειται και αλλαζει απο τις αρχες
της ανθρωποτητας μεχρι και σημερα με κριτηρια

ομως(δυστυχως για μενα) σχεδον παντα καπιταλιστικα...
Σχεδον ολες οι σοσιαλιστικες εξεγερσεις εγιναν με οραματα

...καπιταλιστικα, δηλαδη απορρεια καθεστωτων που οδηγησαν
τους λαους στην εξαθλιωση κυριως οικονομικη...

Ειμαι απαισιοδοξος? καθολου την αληθεια βλεπω...
Ποσες εξεγερσεις εχουν γινει για τον απεγκλωβισμο

της νεολαιας μας απο τους εμπορους του λευκου θανατου?
Ποσες εξεγερσεις εχουν γινει για την χαμενη ανθρωπινη

επικοινωνια των μεγαλουπολεων?
Ποσες Εξεγερσεις και που εχουν γινει για την

χαμενη ποιοτητα ζωης των μεγαλων πολεων?
Για να μην μηδενιζω ομως και εγω, σιγουρα μεγαλα

τμηματα και ποσοστα του πληθυσμου εξεγερθηκαν
στο παρελθον για την κοινωνικη δικαιοσυνη και

τον σοσιαλισμο(οπως σωστα και απλα τον αντιλαμβενεται
ο απλος πολιτης, χωρις τους μορφωμενους διαμεσολαβητες

που τα ξερουν ολα, τα θολωνουν ολα, τα αναλυουν ολα
και τελικα με τους ανεφικτους στοχους τους τα γελοιοποιουν

ολα).

Τελος δυο λογακια για ενα θεματακι "ταμπου" που σε
οποιον το αγγιζει κανει "μπου"

Ο λογος για τον Ιωσηφ Βυσσαριωνοβιτς Σταλιν, που
σιγουρα δεν ηταν αυτο που θα λεγαμε αγαθος ανθρωπος.

Ποτε δεν γουσταρα τους αποδιοπομπαιους τραγους, που
εξυπηρετουν ολες τις μεριες, στο να κρυψουν την "βρωμα"

τους κατω απο το "χαλι".
Για τους απο εδω φιλελευθερους ειναι το τερας.

Και για τους αριστερους ανανεωτες μαλιστα, που σχετικοποιουν
τα παντα και αναγουν ολες τις διαχωριστικες γραμμες

καλου-κακου στην ανυποληψια και στην αφανεια δεν
θα επρεπε καν να γινεται συζητηση...

Ομως, οχι τερατα δεν υπαρχουν μονο οταν καινε και
σκοτωνουν μπατσους στο Κολωνακι, καλη και

κακη βια τοτε δεν υφισταται, υφισταται ομως
και πολυ μαλιστα, οταν μιλαμε για ανθρωπους σαν

τον Ιωσηφ Βυσσαριωνοβιτς Σταλιν, εδω εχουμε να
κανουμε με το τερας που δεν το γεννησε η κακουργα,

η κοινωνια και το κουμμουνιστικο συστημα, αλλα το ξερο του το κεφαλι.
Ποτε ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ επισης ανθρωπους που δεν λενε

αυτο που σκεφτονται, λογω της κατακραυγης εξαιτιας των
υφισταμενων συσχετισμων δυναμεων...

Μαγκια της Α.Παπαρηγα και της ηγεσιας του Κ.Κ.Ε. που
διατυπωνουν ανοιχτα την θεση τους, αλλα προσεξτε μονο

εσωκομματικα γιατι μπροστα στα επισημα μηντια...
ετσι αλλιως και αλλιωτικα και πασαλιμανιωτικα

(Εδω που τα λεμε παντως και ποιος δεν στεκεται
σουζα στα επισημα "μηντια"

Το σιγουρο ειναι οτι δεν ηταν ενας αγιος ανθρωπος
Πρωτα ομως μας ελεγαν(ετσι μεγαλωσα και εγω) οτι

ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ εσφαξε εικοσι εκατομμυρια ανθρωπους
στην πολυετη θητεια του και παντα ειχα την απορια

μα ειναι Δυνατον? ενας στους δεκα Σοβιετικους
κατασφαχτηκε και αλλοι τοσοι εξοριστηκαν και οι

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? Καθοντουσαν και τον καμαρωναν?
Κτηνη ητανε-ανθρωποκτηνη τι ακριβως ητανε...

ποιος ανθρωπος στην ιστορια του ειδους μας εκανε
τοσο ασχημα πραγματα σε συμπατριωτες του και αυτοι

ανενοχλητοι συνεχιζαν να παραληρουν μπροστα στην
θεα του? Κατοπιν τον ελλατωσαν τον αριθμο για

να πηγαινει πιο ευκολα κατω, φτασαμε στα οκτω
εκατομμυρια εκτελεσεις...

Επειδη ομως ολα τα παραμυθια καποτε τελειωνουν
και με την πτωση του παραπετασματος, ολες

αυτες οι μπουφλες ΔΕΝ μπορουσαν με τιποτα να
τεκμηριωθουν, ηρθαμε πολυ πιο κοντα στην

πραγματικοτητα. Ναι στρατοπεδα αιχμαλωτων-διαφωνουντων
υπηρξαν και πιθανον και καποιες εκτελεσεις, ειδικα την

περιοδο λιγο πριν τον μεγαλο πολεμο και προσεξτε
τωρα το αριστουργημα της υπερπαραγωγης(αναλογο

των πετρελαιασμενων κυκνων, που εκαναν τον γυρω
του πλανητη, επι Σανταμ) οκτω εκατομμυρια

ανθρωποι εχασαν την ζωη τους, λογω της επιδημιας
πανωλης, που οφειλεται στα κολχοζ και της ομαδικης

συγκεντρωσης ανθρωπων στα στρατοπεδα αυτα...
Καταλαιβαινεις δηλαδη οτι σιγα-σιγα ο πηχης

πεφτει και η γελοιοτητα της δεξιας προπαγανδας
οσο περνα ο καιρος γινεται και πλεον αποκαλυπτικη

Οσο λοιπον και να περνουν τα χρονια και οι
πασης φυσεως δημοσιογραφοι, διανοουμενοι της

δεξιας και της ανανεωτικης(ΝΑΤΟΙΚΗΣ) αριστερας,
πνευματικοι ανθρωποι που και σε αυτο το ζητημα

οπως και σε χιλιαδες αλλα, θελοντας να λαβουν ψηλο βαθμο
στην αριστεροσυνη και την προοδευτικοσυνη τους

φτυνουν στο κορφο τους, οταν ακουν το συγκεκριμενο ονομα
(και μια σειρα απο αλλα που ειναι στην ιδια λιστα)

Ο ατιμος ο λαος για μια ακομη φορα τους γραφει στα
παλαιοτερα των υποδηματων του και ψηφιζει ως

Δευτερο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ εικοστου αιωνα για
(προσεξτε παρακαλω το τερας ειναι απο την Γεωργια

φανταστειτε δηλαδη να ηταν και απο την ΡΩΣΙΑ το τερας)
την ΡΩΣΙΑ τον ακατανομαστο...

Ειχε προηγηθει μια ανευ προηγουμενου εκστρατεια
παρεμβασης απο το ιδιο το Ρωσικο κρατος και την

κυβερνηση να ψηφισθει μαζικα ο Μεγας Πετρος...

Τι Βλαντιμηρ Μαγιακοφσκι, Τι Λεων Τολστοι, Τι Μαξιμ
Γκορκι, τι Φιοντορ Ντοστογιεφσκι, τι τα χιλιαδες

μεγαλα και λιγοτερα μεγαλα μυαλα που κοσμησαν, με
την παρουσια τους σε ολες τις τεχνες και επιστημες

Την Ρωσικη επικρατεια του εικοστου αιωνα...

Πολλοι απο αυτους μαλιστα δηλωνουν οτι αηδιασαν
και εκδιωχθησαν απο το Σταλινικο κρατος( αφου

πρωτα βεβαιως το υπηρετησαν, αναδειχτηκαν και
οφεληθηκαν μια χαρα απο αυτο...)

Τιποτα εκει οι αγροικοι που αποτελουν τον Ρωσικο
λαο νοσταλγουν καθε χρονο, ολο και περισσοτερο

το τερας που τους εξασφαλιζε μια μετρια ζωη
(ερευνα που διαβασα σε αστικη ελληνικη εφημεριδα

αναφερει οτι εξηντα χρονια μετα, μολις τωρα το
βιοτικο επιπεδο του Ρωσικου λαου φτανει μολις

και μετα βιας το τοτε βιοτικο επιπεδο, επι τερατος)
με ανεβασμενο το ηθικο ομως, γιατι χωρις το τερας

ΔΕΝ θα μπορουσε κανενας Λενιν και κανενας Γκορμπατσωφ
(καλα ξερω, τωρα το γελοιοποιησα τελειως το θεμα)

με το κεφαλαιο του Μαρξ στο χερι να κερδισει.
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ το πραγματικο τερας, Τον πιο ΔΥΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ ΗΓΕΤΗ-(ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ)-

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ που γεννησε ποτε αυτος ο πλανητης...
Που μεσα στα πολλα που κακως θεωρουμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Αν δεν ειχε ηττηθει απο το αλλο τερας, σημερα θα
μιλουσαμε μεταξυ μας με "γιαβολ" και "ραους"...

Ξερω καποιους μια τετοια προοπτικη δεν θα τους
χαλουσε και πολυ, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

Ισως τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα, ισως λεω αυτο
να μην μπορουν να το συγχωρεσουν καποιοι...

Την ιδια στιγμη η Ελλαδα με την Σταλινικη Αλεκα ειναι
η μονη χωρα στην Δυτικη Ευρωπη που το Κ.Κ. πιανει

τοσο υψηλα ποσοστα!(σκεψου τι γινεται στις υπολοιπες)

Τελος ΑΡΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να απονεμω και να παραλαμβανω
πιστοποιητικα ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΚΟΥΜΟΥΝΟΥΣΤΙΚΑ,

ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΔΕΞΙΑ,
ΑΝΤΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΙ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ,

ΑΝΤΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝΤΙ-ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ και αλλα ομοηχα
και ετεροηχα...

Αυτα τα εχουν αναγκη ανθρωποι, που τους κατατρωνε

τα σωθικα οι ενοχες και οι ερινυες, ανθρωποι
που ΔΕΝ εχουν να αποδειξουν τιποτα, μενουν

μακρια απο παρομοια ιδεολογηματα και ευφυολογηματα...
Το δε ΑΝΤΙ και το -ΑΝΤΙ πολλες φορες ειναι οι δυο

οψεις του ιδιου νομισματος...

Υ.Γ.-1 Ποιο ειναι το μη βαθυ λαθος του τροπου παραγωγης
σε μια κουμμουνιστικη κοινωνια Στεργιε?

Υ.Γ.-2 Μιλας για επαναστασεις επι Λουδοβικου Στεργιε
Σε ρωτω ευθεως και αν γινεται, θελω συντομη απαντηση

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ
ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ? (Μιλαμε για το εικοστο αιωνα ετσι?

μην μου γυρισεις πισω)

Υ.Γ.-3 Κατερινα μου αν πραγματικα πιστευεις τους
αριθμους που παραθετεις για το συνολο των ατομων

που χασανε την ζωη τους, απο τον επαρατο κουμμουνισμο
τοτε πραγματικα...εχεις προβλημα μεγαλο...

Υ.Γ.-4 Ειλικρινα αν το αποφασισες οριστικα απο εμενα
εχεις την διαβεβαιωση, οτι δεν προκειται να χασεις

τιποτα, αντιθετα μονο κερδος θα εχεις απο την αποφαση
σου αυτη με μεγαλυτερο την ψυχικη σου ισορροπια...

Η ζωη ειναι περα απο την ψυχρη οθονη ενος υπολογιστη
και απευθενεται μοναχα σε συγκεκριμενες χρονικες

στιγμες της ζωης μας...αντιο και καλη συνεχεια να εισαι καλα

με οτι και αν ασχοληθεις.

alex_m είπε...

Ευτυχώς αγαπητέ φίλε που άργησες να απαντήσεις , γιατί καταλαβαίνεις , α;ν σχολίαζες έγκαιρα , ίσως να μην διαβάζαμε και κανέναν άλλον σχολιαστή !
Οπως και νάχει , υπάρχει κάποια ίσως περίληψη των σχολίων σου και που μπορώ να την προμηθευτώ ;
Θα σου το έχω υποχρέωση , όχι για μένα , για τα φουκαριαρικα τα νεύρα μου που έχουν τεντωθεί !

outopia είπε...

Kakos προφανως δεν διαβαζεις
Στεργιο και Δρακοναριο...

Το δικο μου σχολιο ηταν ενα, μοναδικο και αποχαιρετιστηριο.

Δεν καθομαι πανω απο την οθονη
του υπολογιστη ολη μερα για να μοιραζω τα σχολια μου εδω και εκει.

Οπως και να εχει αν ηξερα οτι
απο ενα κατεβατο 132 απαντησεων-
σεντονιων η δικη μου απαντηση

θα σε εκνευριζε, θα το απεφευγα...

Δεν ξερω γιατι βγηκε τρεις φορες
το σχολιο μου, αν η Κατερινα μας
επιθυμει να διαθεσει λιγα δευτερα

μεσω αντιγραφης και επικολλησης
στο προχειρο να σωσει και κατοπιν
να διαγραψει και να επαναδημοσιευση το σχολιο μου ας

το κανει....Καλο καλοκαιρι σε ολους και μην παιρνετε και πολυ

στα σοβαρα ολες αυτες τις συζητησεις που ειναι γεματες

σχετικοτητες και ατελειωτα αδιεξοδα.

Ειναι πραγματικα κριμα να χαλανε
οι φιλιες και οι ανθρωπινες σχεσεις

για το τιποτα...

Υ.Γ συγγνωμη για τα μικρολαθακια,
αλλα δεν εχω καθολου χρονο.